Έχω ανεβάσει άλλα δύο άρθρα στο supereverything για τα εργαλεία Parkside, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και σκέφτηκα να κάνω ένα συγκεντρωτικό, παραθέτοντας τις εμπειρίες, τις απόψεις μου και τις αξιολογήσεις μου πάνω στα εργαλεία Parkside.  
 
Όλα αυτά τα χρόνια, έχω αγοράσει δεκάδες διαφορετικά εργαλεία, επειδή μου αρέσει να καταπιάνομαι με τις κατασκευές και τις επισκευές. Κάποια από αυτά είναι αγορασμένα από τοπικά καταστήματα, κάποια από μεγάλες αλυσίδες (Praktiker, Leroy Merlin,), κάποια από Ελληνικά e-shop κάποια από Ebay και κάποια από τα Lidl.
 

Parkside για το σπίτι, Florabest για τον κήπο

Τα Lidl, κατά βάση έχουνε τις δικές τους επωνυμίες στα πιο πολλά προϊόντα τους. Στα εργαλεία, έχουν τα Parkside και Frorabest (αν είναι εργαλεία κήπου). Έχω αγοράσει αρκετά Parkside, περίπου γύρω στα 50 60, και πολλά περισσότερα παρελκόμενα εργαλείων.
 
Η άποψή μου για τα Parkside είναι ότι είναι σχετικά καλά εργαλεία με μια πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Ίσως την καλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά. Αλλά όπως κάθε πράγμα, έτσι και τα Parkside πρέπει να ξέρεις τι είναι, τι μπορεί να κάνει και με ποια ένταση.
 
Τα Parkside, κατά βάση είναι ερασιτεχνικά,και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως μπορείς να γίνουν και ήμι-επαγγελματικά. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να θεωρηθούν επαγγελματικά εργαλεία και να συγκριθούν με αυτά.

Τα εργαλεία Parkside είναι Ερασιτεχνικά!!!

Οι διαφορές μεταξύ ερασιτεχνικών, ήμι-επαγγελματικών και επαγγελματικών εργαλείων, δεν είναι τόσο στη δύναμη του μοτέρ που έχουν, αλλά όσο στη αντοχή στο χρόνο και στη συνεχόμενη χρήση. Το καλύτερο ερασιτεχνικό εργαλείο αν αγοράσετε και το χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά, σε λίγο διάστημα θα αχρηστευθεί.
 
Αυτό το λέω γιατί η κυριότερη κατηγορία που έχω ακούσει για τα Parkside, είναι ότι «μου κάηκε από τη πολύ χρήση». Συνήθως, αυτό το έχω ακούσει από ανθρώπους που δε έχουνε πολυ-ασχοληθεί με εργαλεία ξανά, και νομίζουν oτι αν αγοράσουν ένα αλυσοπρίονο με 150 ευρώ και κόψουν 200 δέντρα σε μία μέρα, αυτό δεν θα πρέπει να χαλάσει ή αγοράζοντας ένα πνευματικό των 60 ευρώ θα  μπορέσουν να κατεδαφίσουν διώροφο.
 
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το κάθε ξεχωριστό μέρος ενός εργαλείου έχει αντοχές. Από την μόνωση των καλωδίων, την περιέλεξη του μοτέρ ώς και το γράσο που έχει στα γρανάζια. Πραγματικά για όποιον έχει ανοίξει ένα καλό επαγγελματικό εργαλείο και ένα φθηνό ερασιτεχνικό εργαλείο, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

10 χρόνια, 50 60+ εργαλεία και κανένα καμένο μοτέρ

εργαλεία Parkside
Μερικά μόνο από τα εργαλεία Parkside που μπόρεσαν να χωρέσουν σε ένα φωτογραφικό κάδρο. Λείπουν τα πολύ ογκώδη και τα πολύ παλιά..
Όπως είπα, έχω αγοράσει πάνω από 50 60 εργαλεία Parkside, και, μηχανικά τουλάχιστον, δεν έχει χαλάσει κανένα ακόμα. Κάποια έχουνε χρησιμοποιηθεί λίγο, κάποια πάρα πολύ. Βέβαια δε μου έχει χαλάσει σχεδόν κανένα εργαλείο, γιατί καταλαβαίνω ποιες είναι οι αντοχές καθενός, πότε ζορίζεται ή υπερθερμαίνεται και σταματάω για ένα διάλειμμα μέχρι να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία.
 
Έχω δει με τα μάτια μου άλλους να έχει μυρίσει το εργαλείο, να καίγονται τα πλαστικά του και αυτοί να συνεχίζουν ακάθεκτοι, και όταν καίγεται να λένε τσαντισμένοι ” ψεύτικο…”.

Τα εργαλεία Parkside είναι προσφορές

Το κάθε προϊόν, ακολουθεί συνήθως μια προσέγγιση marketing. Το marketing πίσω από τα Parkside (και γενικά τις προσφορές των Lidl), είναι σχετικά οικονομικές εβδομαδιαίες προσφορές. Δηλαδή τα προϊόντα δεν βρίσκονται στο ράφι όποτε τα θέλετε, αλλά ανά διαστήματα (μπορεί να είναι κάθε 3 μήνες, μπορεί κάθε 2 χρόνια, μπορεί να είναι και μοναδικές προσφορές).
 
Αυτή η τακτική σου δημιουργεί τη “πίεση” πολλές φορές να αγοράσεις κάτι που δε το έχεις πραγματικά ανάγκη εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Επειδή όμως μπορεί να το έχεις ανάγκη κάποια στιγμή στο μέλλον, και επειδή είναι αρκετά οικονομικό και είναι προσφορά που δε θα είναι στο ράφι σε μια βδομάδα, το αγοράζεις.

 Χαμηλές τιμές

 
Αυτό είναι ίσως ένα λάθος που έχουν κάνει οι περισσότεροι. Αγοράζουμε εργαλεία που ίσως δεν τα έχουμε άμεση ανάγκη. Αυτό δε γίνεται τυχαία από τα Lidl, είναι τακτική Marketing όπως είπα, αρκετά επιτυχημένη όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.
 
Έτσι σε “αναγκάζει” να επισκέπτεσαι πιο συχνά τα καταστήματα και εκτός από τις βεβιασμένες αγορές που κάνεις στις προσφορές, αγοράζεις και άλλα πράγματα. Με αυτό το τρόπο εξηγούνται οι πολύ χαμηλές τιμές στις πιο πολλές προσφορές, αφού συνήθως και ξεπουλάνε και δημιουργούν πρόσθετο κέρδος σε άλλα προϊόντα που είναι μόνιμα στο ράφι.

 

Τώρα κάθε πότε βγαίνουν σε προσφορές τα εργαλεία Parkside;

Τα περισσότερα προϊόντα προσφορών φαίνεται ότι ακολουθούν ένα πρότυπο. Συνήθως βγαίνουν ανά συγκεκριμένα διαστήματα. Έτσι κάποια προϊόντα βγαίνουν σε ετήσια βάση, κάποια σε εξάμηνη, κάποια σε τρίμηνη και κάποια αρκετά σπάνια ή ίσως και ποτέ δεύτερη φορά.
 
Αυτό συμβαίνει και με τα Parkside. Κάποια εργαλεία εμφανίζονται ανά 3μηνο, κάποια άλλα δεν έχουν βγει σε προσφορά για περισσότερα από 3 χρόνια.
 
Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε ποια και πότε προσφέρθηκαν σε προσφορές από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα (σημείωση : θα ανανεώνεται σε τακτικά διαστήματα ο πίνακας) .
 
Ο πίνακας αφαιρέθηκε μέχρι να ανανεωθεί.  
Update!
O πίνακας έχει ανανεωθεί πλήρως, με όλες τις ημερομηνίες προσφορών από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα (Οκτώβρης 2017).
Αφορά όλα τα εργαλεία Parkside, Florabest και αρκετά εξαρτήματα Powerfix. Όμως λόγω μεγέθους (είναι ένας πίνακας 300 χ 11 ) δεν μπορεί να προστεθεί στο άρθρο, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος να γίνε κάπως ευανάγνωστο. Έτσι οι περισσότερες ημερομηνίες θα προστεθούν σταδιακά στα reviews που ήδη υπάρχουν για τα περισσότερα εργαλεία στη σελίδα. Για όσα δεν υπάρχουν reviews ή δεν έχουν προστεθεί ακόμα οι ημερομηνίες, μπορείτε απλά να ρωτήσετε στα σχόλια (επιτρέπεται και ο ανώνυμος σχολιασμός).
 
Ο πίνακας είναι ενδεικτικός και δεν είναι επίσημος (ίσως υπάρχουν κάποιες μικρές παραλείψεις)
 
 
Όπως θα δείτε λοιπόν, κάποια βγαίνουν ακριβώς κάθε 12 μήνες. Σε κάποια εργαλεία υπάρχουν παραπλήσιες εκδόσεις (πχ μικρό και μεγάλο δισκοπρίονο) και έτσι βγαίνουν εναλλάξ ενώ κάποια άλλα έχουν εγκαταλειφθεί για πιο εξελιγμένες εκδόσεις.
 

Τα Parkside βελτιώνονται συνεχώς


Κάτι που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι (συνήθως) κάθε εργαλείο την επόμενη φορά που θα βγει σε προσφορά, είναι συνήθως λίγο καλύτερο από τη προηγούμενη φορά. Μπορεί και κάποιες φορές να είναι ολόιδιο, αλλά τις πιο πολλές φορές είναι, έστω και λίγο, βελτιωμένο.
 
Γιαυτό είναι μια κακή συνήθεια να αγοράζεις κάτι που δεν το έχεις ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, γιατί την επόμενη φορά, είναι πολύ πιθανό να έχει βγει καλύτερο και ίσως οικονομικότερο. Παράδειγμα ένα πνευματικό πιστόλετο που είχα αγοράσει πριν 4-5 χρόνια.
 

Πριν λίγο καιρό που το είχε προσφορά πάλι, ήταν πιο ελαφρύ, πιο στιβαρή κατασκευή και λίγο πιο φτηνό από όσο το είχα πάρει εγώ πριν 4-5 χρόνια. Τα εργαλεία που είναι βελτιωμένα συνήθως έχουν διαφορετική ονομασία από τα προηγούμενα. Τις πιο πολλές φορές είναι ένας κωδικός στο τέλος (πχ A3, που σημαίνει ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει μια έκδοση Α1 και μία Α2)

Μηχανικά καλά στα αλλά όμως;

Όπως είπα ήδη, μηχανικά τα Parkside για μένα είναι αρκετά καλά για τη κατηγορία τους. Το πρόβλημα τους συνήθως είναι στα παρελκόμενα και στα πλαστικά μέρη. Εκεί ειδικά, στα παλαιότερα μοντέλα,υπήρχε σημαντικό πρόβλημα. Ότι μου έχει χαλάσει είναι από αυτά. Τις πιο πολλές φορές δε σε ενοχλεί ή το φτιάχνεις κάπως, όμως κάποιες φορές ίσως είναι πρόβλημα.
 

Θα αναφέρω παρακάτω τι μου έχει χαλάσει μέχρι στιγμής και θα καταλάβετε.

Επίσης κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε μικρό ατέλειες (πχ κακό φινίρισμα μεταξύ δύο επιφανειών, ετικέτες κολλημένες στραβά, γρέζια…) ή παρόμοια μικρό-προβλήματα που δεν έχουν καμία εργονομική επίπτωση. Aλλά  σίγουρα δείχνουν έναν από τους λόγους που το εργαλείο είναι οικονομικό.

Ομοιότητες με άλλα εργαλεία. Made by….

Αρκετές φορές θα παρατηρήσετε ότι τα Parkside μοιάζουν αρκετά με διάφορα άλλα εργαλεία άλλων εταιριών. Αυτό συμβαίνει συνέβαινε πάρα πολύ συχνά με τα εργαλεία της Einhell. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς υπάρχει μια κάποια συνεργασία μεταξύ Parkside και Einhell, καθώς αρκετά από τα εργαλεία της Parkside κατασκευάζονται κατασκευάζονταν σε εργοστάσια της Einhell (τώρα φαίνεται ότι όλα κατασκευάζονται στην Κίνα). Φυσικά δεν είναι απόλυτα ίδια πάντα. Υπάρχουν μικροδιαφορές, αλλά στα περισσότερα μέρη είναι ίδια.
 
Αυτό έχει ένα καλό, καθώς μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αναλώσιμα και ανταλλακτικά για κάποια εργαλεία. Έτσι για παράδειγμα η ταινία του ταινειολειαντήρα της Parkside είναι ίδια σε διαστάσεις με αυτού της Einhell. Οπότε αν βρείτε ένα κατάστημα που φέρνει Einhell, μπορείτε να αγοράζετε πιο γρήγορα αναλώσιμα.
 
Τελευταία τα περισσότερα νέα Parkside αναφέρουν ότι φτιάχνονται είτε από την εταιρία kompernass ή από την εταιρία Grizzly, αν και έχουν αρκετές οπτικές ομοιότητες και με άλλα εργαλεία.
 

Συγκρίνοντας τις τιμές των Parkside με άλλα ίδια εργαλεία


Τώρα ας δούμε λίγο τις τιμές των Parkside σε σύγκριση με άλλα εργαλεία με τα ίδια χαρακτηριστικά (και κάποιες φορές και εμφάνιση).

σύγκριση τιμών parkside

Ας δούμε για παράδειγμα αυτό τον σταθμό ακονίσματος, τον οποίο τα Lidl τον έχον σε προσφορά 22 ευρώ. Το εργαλείο αυτό, με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά και σχεδόν ολόιδια εμφάνιση, θα το δείτε με αρκετές επωνυμίες στο διαδίκτυο. Η πιο χαμηλή τιμή που μπορέσαμε να βρούμε είναι 30 ευρώ από Amazon και Κινέζικο e-shop. Και αυτό χωρίς κόστος μεταφορικών.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και για τα εργαλεία Parkside που είχαν ένα δίδυμο αδελφάκι με την επωνυμία einhell. Το Parkside πάντα ήταν 10-30% φθηνότερο από το αντίστοιχο Einhell.

Εγγύηση 3 Χρόνια. Ισχύει;


Μέχρι στιγμής, όπως είπα, δεν μου έχει χαλάσει κάτι μηχανικά για να αναγκαστώ να το στείλω πίσω με τη εγγύηση. Όμως έχω αλλάξει εργαλεία, είτε γιατί έλλειπαν εξαρτήματα (το γνωστό σούφρωμα που συμβαίνει στα Super Market), είτε γιατί είχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής. Κάποιες φορές είχα αλλάξει εργαλείο απλά επειδή δε μου άρεσε όταν το άνοιξα. Αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει στο ταμείο και σε χρονικό διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων από τη ημερομηνία αγοράς.

Όλες τις φορές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ούτε παράπονα κατά τη επιστροφή. Aπλώς σε ένα έντυπό συμπλήρωσα τα στοιχεία μου και το λόγο επιστροφής ή αλλαγής. Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία από το service των Lidl. 
 
Απλώς η εγγύηση, όπως και οι πιο πολλές εγγυήσεις, κρύβει παγίδες. Τα βασικά προβλήματα είναι δυο

1. Θερμική απόδειξη 

Πρώτον η απόδειξη στα Lidl (όπως και σε όλα τα supermarketείναι θερμική. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μετά από 2 χρόνια και να τη έχετε φυλάξει, το πιο πιθανό είναι να μη φαίνεται τίποτα. Αυτό είναι πιο πιθανό αν η απόδειξη είναι σε σημείο που δεν έχει προφύλαξη από τον ήλιο. Μια λύση σε αυτό είναι είτε να τη κρατάτε σε αεροστεγή συσκευασία, φυλαγμένη σε ένα κλειστό κουτί ή να την φωτοτυπείτε. Καλό είναι να κάνετε και τα δυο μαζί.
 

2. Θεωρητικά πρέπει να έχετε φυλάξει την συσκευασία 

Το άλλο πρόβλημα – το οποίο ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των εγγυήσεων γενικότερα – είναι ότι κανονικά θα πρέπει να έχετε φυλάξει τις συσκευασίες και να το παραδώσετε συσκευασμένο. Κάτι το οποίο ίσως είναι εύκολο για λίγο καιρό, αλλά για χρόνια είναι δύσκολο και  θα πρέπει να έχετε μεγάλη αποθήκη για να χωρέσουν.
 
Βέβαια αναγνώστες έχουν αναφέρει ότι έχουν επιστρέψει εργαλεία χωρίς τη συσκευασία τους χωρίς κανένα πρόβλημα και ήταν ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση του σέρβις (συνήθως άμεση αλλαγή ελαττωματικού προϊόντος).
Πάντως καλό είναι να κρατάτε τη συσκευασία αν έχετε τη δυνατότητα, για παν ενδεχόμενο έστω και διπλωμένη. Αυτό γενικά ισχύει σε όλα τα σέρβις και όχι μόνο για τα εργαλεία Parkside.
 
Update 2017
Μετά από 10+ χρόνια δεν έχουμε στείλει κάτι χαλασμένο στην εγγύηση. Οπότε δεν έχουμε προσωπική γνώση.
Αλλά από την ενημέρωση που έχουμε από email αναγνωστών και από φίλους, θα λέγαμε ότι το Parkside, και γενικότερα η Lidl, έχει μία από τις καλύτερες πολιτικές εγγύησης, καθώς τις περισσότερες φορές προβαίνει σε ολική αντικατάσταση του εργαλείου αν υπάρξει πρόβλημα.
Μάλιστα όπως έχουν αναφέρει αναγνώστες το μόνο που ζητούν πλέον είναι ο κωδικός του εργαλείου, οπότε και αν έχετε χάσει την απόδειξη μπορείτε να επωφεληθείτε της εγγύησης.
 
Ελάχιστες εταιρίες έχουν τόση καλή και άμεση αντιμετώπιση σε βλάβες (μόνο σε αρκετά επώνυμα προϊόντα με onsite εγγύηση το βλέπεις συνήθως αυτό)

Αναλώσιμα και ανταλλακτικά 

Το service των Parkside στην Ελλάδα, από όσο γνωρίζουμε, προσφέρει ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα τα οποία διαθέτει. Μάλιστα διαθέτει ανταλλακτικά ακόμα και για σχετικά παλιά μοντέλα. Η τιμή των ανταλλακτικών είναι αρκετά καλή (συνήθως), εφάμιλλη της οικονομικής τιμής που έχουν τα εργαλεία Parkside. Η επικοινωνία που έχουν είναι αρκετά καλή και γρήγορη είτε επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με email. Τα ανταλλακτικά μπορείτε να τα παραλάβετε αυτοπροσώπως αν μένετε Αθήνα είτε μέσω courier για όλη τη υπόλοιπη Ελλάδα με επιπλέον κόστος 5 ευρώ.

Update 2016

Έχω διαβάσει και ακούσει κριτικές, ότι σε παλιές εκδόσεις εργαλείων που έχουν αποσυρθεί(>3-4 ετών) το σέρβις δεν διαθέτει πάντα όλα τα ανταλλακτικά, κυρίως για εργαλεία που δεν κυκλοφόρησαν σε αρκετές εκδόσεις.

Βέβαια αυτό συμβαίνει με αρκετές εταιρίες εργαλείων γενικά. Ειδικά για εργαλεία που δεν είναι επαγγελματικά, στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο να βρεις πάντα ανταλλακτικά, κυρίως λόγω μικρού μεριδίου αγοράς. Σε πολύ πιο επώνυμα εργαλεία από τα Parkside, κάποιες φορές η μόνη λύση είναι το εξωτερικό.  

Για τα Parkside δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει αυτός ο ισχυρισμός και σε τι εύρος, απλώς το μεταφέρω, γιατί τελευταία το έχω ακούσει κάποιες φορές. 

Ποιο είναι το σέρβις των εργαλείων Parkside 

κωδικός IAN σε Parkside
O κωδικός IAN του εργαλείου πάνω στην ετικέτα, χαρακτηρίζει την έκδοση του εργαλείου

Tα στοιχεία για το σέρβις του εργαλείου Parkside που έχετε, θα τα βρείτε να αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης του εργαλείου. Αν δεν το έχετε φυλάξει, τότε μπορείτε να ψάξετε online για το εγχειρίδιο χρήσης, στην online υπηρεσία  του lidl-service.com, αναζητώντας το με τον κωδικό IAN.

Αναφορά για το σέρβις σε Ελλάδα και Κύπρο, από το εγχειρίδιο χρήσης κρουστικού δραπανοκατσάβιδου Parkside (με IAN 284962). Για κάποια εργαλεία Parkside, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι διαφορετικά. Οπότε πάντα να ελέγχετε το εγχειρίδιο χρήσης.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl (800 111 3333) και να ζητήσετε να σας κατευθύνουν αυτοί επίσημα προς το σωστό σέρβις.

Εργαλεία Που Έχω Αγοράσει


Τώρα θα παραθέσω τα εργαλεία που έχω αγοράσει όλο αυτό το διάστημα, τι χρήση τους έχω κάνει, ποια είχαν προβλήματα και ποσό ευχαριστημένος έχω μείνει από το καθένα. Αυτά που είναι με έντονα γράμματα, αν πατήσετε πάνω τους θα σας ανοίξει σε νέο παράθυρο το άρθρο με την παρουσίαση στη σελίδα.

 

ΟνομασίαΧρήσηΤελευταία φορά που βγήκε σε προσφοράΈτος ΑγοράςΠροβλήματαΒαθμολογίαΤιμή
- Η τελευταία φορα που βγήκε σε προσφορά αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκδοση και όχι γενικότερα στον ίδιο τύπο #colspan# #colspan# #colspan# #colspan# #colspan# #colspan#
Δράπανα-Κατσαβίδια-Πολυεργαλεία

Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 E5-07/08/182018 Κανένα59.99
Κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1-12/07/182018 Κανένα29.99
Επαναφορτιζόμενο Τύπου Dremel PFBS 12 A1-08/02/182018 Κανένα10/10
PARKSIDE PFBS 160 B2-01/03/182018 Κανένα10/1024.99
Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 12 B3-22/01/182018 Κανένα--
Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 Μικρή04/01/182017Κανένα-22
Αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PMFR 1400 C2Μέτρια2017Κανένα9/10
Ηλεκτρικό δράπανο Parkside PSBM 500 C4Μικρή25/09/172017Κανένα10/10
Επαφορτιζόμενο Κρουστικό πιστολέτο Parkside PABH 20-Li B2-2017Κανένα  
Παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας PDSSA 18 A1Βαριά20/06/162015Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18 Li-On Βαριά2014 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο Li-On 10.8VΒαριά31/01/152013 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Τύπου Dremel PFBS 9.6 A1Μέτρια17/04/132012 Κανένα8/10
Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι PAS 3.6 A1Βαριά06/02/142011 Κανένα10/10
Κάθετο Δράπανο  PTB 16 500WΜέτρια2011 Κανένα9/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18V MH-CD A1Βαριά20102009 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Κρουστ. Δράπανοκατσαβιδο 24VΒαριά2009 Μπαταρία10/10
Ηλεκτρικό Κρουστικό Δράπανο PBH 1010 A1Πολύ Βαριά20102008 Κανένα10/10
Τροχοί / Ακόνισμα
Μίνι γωνιακός τροχός μπαταρίας PARKSIDE PWSA 12-04/06/182018Κανένα-39.99
Σταθμός ακονίσματος PSS 65A1Μέτρια2016Κανένα9/10
Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 D3-2017Κανένα  
Γωνιακός τροχός μπαταρίας PWSA 18 A1Μέτρια2016Κανένα9/10
Τροχός πάγκου με ταινιολειαντήρα PARKSIDE PSBS 240 C2 Μικρή2016Κανένα9/10
Γωνιακός Τροχός PWS 230 A1Βαριά2013 Κανένα10/10
Συσκευή Διπλής Τριβής PDOS 200 A1Μέτρια2010 Κανένα9/10
Τριβεία/Πολυεργαλεία

Τριβείο Δέλτα PARKSIDE PDS 290 C303/05/182018Κανένα17.99
Τριβείο Δέλτα PARKSIDE PDS 290 C303/05/182018Κανένα17.99
Πολυεργαλείο Parkside PMFW 310 C2Μικρή2017Κανένα9/10
Τριβείο Χειρός PHS 160 A1Ελαφριά2011Ναι 48/10
Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBS 900 A1Βαριά2011Κανένα8/10
Σέγες/Δισκοπρίονα
Σέγα PARKSIDE PSTK 800 B226/05/18201829.99
Μίνι δισκοπρίονο Parkside PTS 500 B2-14/09/172017---
Κάθετη φρέζα POF 1200 A1ΜέτριαΑ1: 22/06/15
C1: 18/02/17
2015 Κανένα9/10
Φαλτσοπρίονο PKS 1700 A1Βαριά2013 Ναι 59/10
Ηλεκτρική Πλάνη PARKSIDE PEH 30 A1Μέτρια/Βαριά06/04/172011Κανένα9/10
Σπαθοσέγα PFS 710 A1Μέτρια2010 Κανένα9/10
Κολλητήρια – Καμινέτα – Θερμοκολλησεις

Κολλητήρι με τροφοδοσία PARKSIDE PLPD 60 A104/08/182018 Κανένα11,99
Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι μπαταρίας PARKSIDE PLKA 3.6 A214/04/182018 Κανένα12,99
Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D304/06/182018 Κανένα12,99
Σετ κολλητήρι αερίουΕλαφριά2015 Κανένα9/10
Σετ Κολλητήρι Λεπτής Συγκόλλησης PLBS 30 A1Μέτρια2013 Κανένα9/10
Πιστόλι Συγκόλλησης PLP 100 A1Ελαφριά2013 Κανένα8/10
Μηχανή στίλβωσης Μπαταρίας  PAWP 18A1Ελαφριά2013 Κανένα7/10
Πιστόλι Θερμοκόλλησης PHP 500 B2Μέτρια2010 Ναι 67/10
Ηλεκτρικό σκαρπέλο PARKSIDE PSG 50 A1Ελαφριά2011 Κανένα8/10
Εργαλεία Αέρος

 #colspan#
Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 270 A1Βαριά2012 Ναι 18/10
Πιστόλι νερού πεπιεσμένου αέραΒαριά2012 Κανένα10/10
Πιστόλι Βαφής Αέρος PDFP 500 A1Ελαφριά2011 Κανένα--
Καρφωτικό Αέρος PDT 40 A1Μέτρια2013 Κανένα9/10
Σετ αέροσυμπιεστήΒαριά2012 Μικρά8/10
Πιστόλι Αμμοβολής Πίεσης PDSP 1000 A1Καμία2013 Κανένα--
Καρούλι αέρος 20 μέτρων2017Κανένα--
Διάφορα

 #colspan#
Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 110 A1 Ελαφριά31/07/172017Κανένα9/10
Σετ καθαρισμού σωληνώσεωνΕλαφριά2014 Κανένα8/10
Ηλεκτροσυγκόλληση PESG 120 A1Βαριά2013 Κανένα6/10
Ηλεκτρικό Καρφωτικό PET 25 A1Ελαφριά2012 Ναι 38/10
Πλυστικό Μηχάνημα Υψηλής Πίεσης PHD 150 A1Μέτρια2012 Ναι 26/10
Μετρητής ΑποστάσεωνΕλαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρική Σκούπα Ξηρού/Υγρού Καθαρισμο 1400 Α1Πολύ Βαριά2012 Κανένα10/10
Ηλεκτρική σκαρπέλο PSG 50 B1Ελαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρική Συσκευή Χαρακτικής PGG 15 A1Πολύ Ελαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρικό Πιστόλι Βαφής PFS 100 B2Μέτρια2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρικό Πιστόλι Βαφής PFS 100 B2Μέτρια2012 Κανένα8/10
Επαναφορτιζόμενο ΨαλίδιΜέτρια2011 Κανένα10/10Σημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Η βαθμολογία είναι ενδεικτική. Δεν είναι συγκρίσιμη με άλλα εργαλεία. 10/10 σημαίνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη αγορά, 1/10 καθόλου ικανοποιημένος.

Αναφορές και σχολιασμός στις εβδομαδιαίες προσφορές (ανανεώνεται κάθε εβδομάδα)


Αν θέλετε να διαβάσετε αναφορές και σχολιασμό πάνω στα προϊόντα που βγαίνουν σε εβδομαδιαίες προσφορές στα Lidl, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Θα υπάρχουν φωτογραφίες και μεγαλύτερη αναφορά ακόμα και σε προϊόντα και αναλώσιμα, στα οποία δεν υπάρχει review στην σελίδα.

Φυσικά θα αφορά μόνο προϊόντα Parkside, Powerfix, Florabest και μερικά για το αυτοκίνητο, ενώ με τον καιρό θα αποτελέσει και ένα εύκολο τρόπο καταγραφής της ετήσιας ημερομηνίας προσφοράς του κάθε εργαλείου.

Εργαλεία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα

Η Lidl είναι μία πολυεθνική εταιρία με καταστήματα σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έτσι τα εργαλεία PARKSIDE δεν κυκλοφορούν μόνο στην Ελληνική αγορά. Παρακολουθώντας τις προσφορές σε μέρικές άλλες χώρες (κυρίως Γερμανία που είναι και η έδρα της) αλλά και μερικά reviews από το εξωτερικό βλέπουμε ότι υπάρχουν εργαλεία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελληνική αγορά. 

Πιθανότατα τα περισσότερα από αυτά να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να μην έρθουν και ποτέ στην Ελλάδα. 

Εργαλεία που έχουν αρκετά χρόνια να βγουν σε προσφορά

Η λίστα θα προστεθεί σύντομα.

 

Συνοψίζοντας


Όπως βλέπετε, έχω αγοράσει δεκάδες εργαλεία Parkside, το οποίο δείχνει ότι τα εμπιστεύομαι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απλώς θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι είναι οικονομικά ερασιτεχνικά εργαλεία.
 

Αν ο σκοπός σας είναι επαγγελματική ή πολύ βαριά χρήση, τότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για εσάς. Αν θέλετε αξιόπιστα εργαλεία που να σας κρατήσουν για μια ζωή και να αντέχουμε βαριά χρήση και έχετε τη οικονομική δυνατότητα, αγοράστε επαγγελματικά. Τα πιο γνωστά είναι τα  Dewalt,  Makita,  Milwaukee , Bosch (μπλε), Hitatchi ή Hilti. Κοστίζουν τουλάχιστον  4 φορές τη τιμή των Parkside  και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Αν όμως δε έχετε τη οικονομική δυνατότητα να πάτε σε κάτι πολύ επώνυμο ή θα κάνετε αποκλειστικά ερασιτεχνική χρήση μην διστάσετε .  Αγοράστε Parkside άφοβα. Είναι οικονομικά εργαλεία με άριστη απόδοση ποιότητας/τιμής.

F.A.Q. / Συχνές ερωτήσεις


 • Ερώτηση : Το συγκεκριμένο άρθρο είναι διαφήμιση / προώθηση των Parkside;
  • Απάντηση : Όχι. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων. Δεν πληρώθηκε κανείς για να το γράψει. Απλώς είναι προσωπικές απόψεις για τα δημοφιλή εργαλεία Parkside.
 •  Ερώτηση : Έχετε καμία σχέση με τα Lidl;
  • Απάντηση : Πέρα από φιλική σχέση με κάποιες υπαλλήλους από κάποια καταστήματα, καμία απολύτως. Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα Lidl, τα Parkside ή το σέρβις τους, θα πρέπει να τις απευθύνετε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας Lidl.

 1. Χάλασε το πλαστικό του μανόμετρου και το στοπ του σωλήνα επέκτασης μετά από κάποιο διάστημα και βαριά χρήση 
 2. Έσπασε το ένα κανόνι(άνοιξε στα δυο από τη πίεση),μετά από λίγους μήνες 
 3. Κολλάνε τα καρφάκια κάποιες φορές,και χρειάζεται να το ξεβιδώσεις 
 4. Ξεκόλλησε σχεδόν αμέσως το scratch που κολλάνε τα γυαλόχαρτα.Με λίγη δυνατή κόλλα λύθηκε το πρόβλημα. 
 5. Η σακούλα για τα πριονίδια,άνοιξε τις πρώτες μέρες.Με ράψιμο έφτιαξε.Χάνει μισή μοίρα στη κλίση. 
 6. Έσπασε η σκανδάλη,μετά από λίγο καιρό χωρίς ιδιαίτερη πίεση.Τη επιδιόρθωσα με πατέντα. 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • sfiggos

  Καλημέρα.

  Τον Αύγουστο του 2017 αγόρασα από το LIDL Διδυμοτείχου ένα πολυεργαλείο της
  parkside. Εκείνη την περίοδο δούλεψε για 2-3 ώρες σε διάστημα 6 ημερών. Παρατήρησα
  ότι έχανε σχετικά γρήγορα την φόρτισή του, αλλά δεν έδωσα σημασία νομίζοντας ότι
  η μπαταρία θα ερχόταν σε πλήρη απόδοση μετά από μερικές φορτώσεις.

  Τον Ιούνιο του 2018 σταμάτησε να δουλεύει πλέον εντελώς. Δεν φόρτιζε με τίποτα . Απευθύνθηκα στην parkside αναφέροντας τον αρ. απόδειξης αγοράς, την ημερομηνία και το κατάστημα αγοράς.

  Η επίσημη απάντηση της «εταιρίας» :
  «Eίναι λογικό να μην φορτίζει γιατί δεν το χρησιμοποιήσατε για αρκετό καιρό. Δεν καλύπτονται από την εγγύηση η μπαταρίες και η αντικατάστασή της κοστίζει 25 ευρώ».
  Πήγα σε γνωστό κατάστημα μπαταριών στην Αθήνα. Ανοίγοντας το περίβλημα είδα ότι μπαταρίες ήταν ΑΠΟ ΤΟ 2003. Με μόλις 30 ευρώ τις αντικατέστησα με νέες καλύτερης ποιότητας και με περισσότερα ah. ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

  • admin

   Καλησπέρα σας

   Θα σας πω την άποψη μου, χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο της PARKSIDE ή του σέρβις τους.

   Καταρχάς, σίγουρα το πιο σημαντικό λάθος που κάνατε ήταν ότι όταν είδατε να έχει κακή συμπεριφορά της μπαταρίας από από την αρχή, δεν ζητήσατε άμεση αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων. Ειδικά τις πρώτες μέρες, μπορείτε να την κάνετε και από το κατάστημα χωρίς πολλά πολλά.

   Για το θέμα της εγγύησης, στο εγχειρίδιο χρήσης αναφέρεται ότι

   “Η απόδοση εγγύησης ισχύει για σφάλματα υλικού
   ή κατασκευής. Η παρούσα εγγύηση δεν εκτείνεται
   σε τμήματα του προϊόντος, τα οποία εκτίθενται σε
   φυσιολογική φθορά και έτσι μπορεί να θεωρούνται
   εξαρτήματα φθοράς ή για ζημιές σε εύθραυστα
   εξαρτήματα, π.χ. διακόπτες, συσσωρευτές, ταψιά ή
   εξαρτήματα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί.”

   Οι συσσωρευτές είναι οι μπαταρίες, οπότε εφόσον αναφέρεται ξεκάθαρα στο εγχειρίδιο χρήσης σίγουρα δεν πρόκειται περί απάτης. Τώρα αν θα έπρεπε να καλύπτεται η μπαταρία από την εγγύηση ή όχι είναι λίγο μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα αν δίναν 3ετη εγγύηση για μπαταρίες θα ήταν λίγο κορόιδα, καθώς η καλή λειτουργία της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης αλλά και το πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, ακόμα και την καλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου να έχετε, αν τη αδειάζετε και τη φορτίζετε 3 φορές τη μέρα, σε ένα εξάμηνο θα τα έχει παίξει. Δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο, η εγγύηση ανανεώνεται κάθε φορά που γίνεται χρήση της, θα μπορούσατε να παίρνατε δωρεάν μπαταρίες επ άπειρον. Αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να καλύπτει η εταιρία περιπτώσεις αστοχίας υλικού στην ίδια την μπαταρία (αυτό μπορεί να εξακριβωθεί από το σέρβις).

   Τώρα για αυτό που σας ανάφερε η εταιρία. Είναι σωστό ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες δεν πρέπει να μένουν αφόρτιστες για μεγάλο διάστημα . Αν είναι
   μερικώς φορτισμένη, μπορείτε να μην τη χρησιμοποιήσετε για μήνες -ίσως και για χρόνια- και πάλι να δουλεύει μία χαρά. Αν όμως είναι εντελώς αφόρτιστη και μείνει καιρό έτσι, τότε αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι αρχίζει και “χαλάει”, αλλά συνήθως το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι πέφτει τόσο πολύ η τάση της μπαταρίας που δεν μπορεί πια να την “αναγνωρίσει” ο φορτιστής της ή πιστεύει ότι έχει βλάβη. Δηλαδή οι σύγχρονοι φορτιστές, για να ξεκινήσουν να φορτίζουν μία μπαταρία πρέπει να έχουν μία ελάχιστη τιμή τάσης, πχ αν η μπαταρία είναι 12v, η ελάχιστη τιμή μπορεί να είναι 10V. Αν η μπαταρία έχει μείνει ξεφόρτιστη για μήνες, τότε η τάση της μπορεί να έχει πέσει πχ στα 9V. O φορτιστής διαβάζει τα 9V και πιστεύει ότι είτε πρόκειται για λάθος μπαταρία ή ότι κάποιο από το στοιχεία της έχουν πρόβλημα και έτσι,για λόγους ασφαλείας, δεν ξεκινάει την φόρτιση . Αν μπορέσετε και φορτίσετε αυτή τη μπαταρία και ανακτήσει την απαραίτητη τάση, τότε συνήθως ο φορτιστής ξεκινάει κανονικά την φόρτιση (αν και έχει γίνει κάποια ζημιά).

   Τέλος -χωρίς προς θεού να σας κατηγορήσω ότι λέτε ψέμματα- θα κάνω μία παρατήρηση σε κάτι που ακούγεται λίγο περίεργο (εκτός και αν ήταν ορθογραφικό και εννοούσατε 2013, που και πάλι θα ήταν περίεργο αλλά οχι τόσο όσο το 2003). Αναφέρατε ότι σας είπε το κατάστημα αναγόμωσης ότι οι μπαταρίες που είχε μέσα ήταν του 2003. Το περίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο εργαλείο λογικά έχει μέσα μπαταρίες λιθίου τύπου 18650. Η PARKSIDE άρχισε να χρησιμοποιηθεί τέτοιες μπαταρίες στα εργαλεία μετά το 2010. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσε Νικελίου Καδμίου. Ακόμα και αν μπορεί κάποιος να πει ότι τη λαμογιά θα μπορούσε να την κάνει ο Κινέζος εργοστασιάρχης που ήθελε να ξεστοκάρει παλιές μπαταρίες, και σε αυτό το σενάριο υπάρχουν 3 θέματα. Πρώτον αν και οι 18650 μπαταρίες λιθίου κατασκευάζονταν από πιο παλιά, άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες εργαλείων -και όχι μόνο-κυρίως μετά το 2004-2005, γιατί περίπου τότε άλλαξε η τεχνολογία τους.
   Δεύτερον, οι μπαταρίες λιθίου γίνονται ολοένα και πιο οικονομικές. Δηλαδή κάθε χρόνο κοστίζουν όλο και πιο λίγο. Συγκεκριμένα μία μπαταρία λιθίου ίδιας χωρητικότητας και απόδοσης είναι 20 φορές πιο φθηνή τώρα από ότι ήταν στις αρχές του 2000. Επομένως μοιάζει λίγο παράδοξο να κρατάει κάποιος στο ράφι του για 13-14 χρόνια κάτι που κάθε μέρα χάνει την αξία του.
   Το τρίτοn είναι ότι όλες οι μπαταρίες που έχω ανοίξει απο τα εργαλεία PARKSIDE έχουν πάντα το δικό της brandname (δεν τις κατασκευάζει η ίδια, απλώς έχουν την φίρμα της) και τις περισσότερες φορές έχουν και αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής. Οπότε όταν η PARKSIDE χρησιμοποιεί μπαταρίες μόνο με το δικό της brandname πάνω, και εφόσον άρχισε να τις χρησιμοποιεί μετά το 2010, πως γίνεται να υπάρχει σε εργαλείο του 2017 μπαταρία δικιά της φτιαγμένη το 2003 όταν αυτή το 2003 δεν τις χρησιμοποιούσε πουθενά;

   https://uploads.disquscdn.com/images/919ea61a6be60e10b11cf4d74f19a650fb77577cb760ab1a7529444fcd77b6ec.jpg

   Από όσες μπαταρίες έχει τύχει να ανοίξω, συνήθως η ημερομηνία παραγωγής ήταν πάντα αρκετά κοντά στην ημερομηνία προσφοράς. Ένα μικρό παράδειγμα, το συγκεκριμένο εργαλείο (PARKSIDE PABS 12 B3) βγήκε σε προσφορά στην Ελλάδα στις 22/01/2018. Οι 3 μπαταρίες 18650 που έχει μέσα, έχουν ημερομηνία παραγωγής 13/10/2017, δηλαδή μόλις 3 μήνες πριν έρθει στην Ελλάδα.

   • sfiggos

    Καλημέρα.

    Έχεις δίκαιο σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που είπες. Και ειδικά το ότι έπρεπε άμεσα να αλλάξω το εργαλείο αλλά όπως σου ξαναείπα , υπέθεσα ότι επειδή ήταν καινούργιο θα ήθελε κάποιες φορτώσεις μέχρι να φθάσει σε πλήρη απόδοση.

    Αλλά επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, όταν τελικά χάλασαν και οι καινούργιες μπαταρίες, το πρόβλημα το είχε η πλακέτα των μπαταριών η οποία κάπου
    βραχυκύκλωνε και κατέστρεφε τις μπαταρίες.

    Δεν ξέρω αν με καλύπτει πλέον η εγγύηση για αυτή την βλάβη και δεδομένου ότι έχει ανοιχτεί η μπαταρία. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    • admin

     Ναι, σίγουρα αυτό είναι πιο λογικό, καθώς όπως σας είπα μπαταρίες 18650 του 2003 ήταν λίγο αδύνατο.
     Τώρα να σας καλύπτει η εγγύηση εφόσον έχει ανοιχτεί, δύσκολο. Και να σας πω την αλήθεια δεν γνωρίζω αν το κάλυπτε μετά από τόσο καιρό ακόμα και αν δεν είχα ανοιχθεί. Το λέει ξεκάθαρα στο εγχειρίδιο ότι οι μπαταρίες δεν καλύπτονται. Αν με αυτό εννοεί μόνο τα στοιχεία ιόντων λιθίου ή και το κύκλωμα με την πλακέτα δεν το γνωρίζω.
     Πιθανολογώ ότι τις πρώτες ημέρες ή τις πρώτες εβδομάδες, ακόμα και αν θεωρητικά δεν καλύπτεται, θα σας το άλλαζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τώρα έχει περάσει αρκετός καιρός και υποθέτω ότι το Ελληνικό σέρβις υπακούει σε κάποιους κανόνες/οδηγίες από την κατασκευάστρια. Δεν χάνετε κάτι να επικοινωνήσετε μαζί τους πάντως.
     Πάντως το λέω ειλικρινά, από αυτά που έχω ακούσει, το service των PARKSIDE είναι πολύ “σωστό”. Υπάρχουν άλλα service από premium προϊόντα, που έχετε πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσετε το τζόκερ, παρά να προβούν σε εντελώς δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος.

     Σαν γενική συμβουλή, όταν αγοράζετε μία καινούργια ηλεκτρική συσκευή, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, πάντα να την “ξεσκίζετε” τις πρώτες ημέρες. Αν είναι ελαττωματική, τότε τις περισσότερες φορές το πρόβλημα θα εμφανιστεί σχεδόν αμέσως. Οτιδήποτε δεν σας φανεί φυσιολογικό ή σωστό, το ψάχνετε (συνήθως στο διαδίκτυο πρώτα). Αν όντως δεν λειτουργεί όπως πρέπει, τότε πίσω στο κατάστημα την ίδια μέρα. Τίποτα δεν “στρώνει” ή φτιάχνει με τον καιρό. Αν δεν λειτουργεί σωστά τις πρώτες ημέρες, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χειροτερέψει στο μέλλον.
     Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κάποιες ημέρες περιθώριο που σας αλλάζουν αμέσως το προϊόν αν είναι ελαττωματικό (Dead On Arrival εγγύηση), χωρίς να μπλέξετε με σέρβις. Στα LIDL αυτό το διάστημα είναι πολύ μεγάλο (με την πλήρη συσκευασία είναι 3 μήνες).

     Όταν μπλέκετε με την διαδικασία του σέρβις, τότε τα πράγματα είναι και χρονοβόρα και πολλές φορές δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένετε.

     • sfiggos

      Σε ευχαριστώ και πάλι.

 • sakis

  καλησπερα .θα ηθελα να ρωτησω καθε ποτε βγαινει συνηθως ο γωνιακος τροχος 230.αν βγαινει τακτικα η αν εχει χρονια να βγει.

  • admin

   Καλησπέρα

   Τελευταία φορά που βγήκε σε προσφορά, σύμφωνα πάντα με τις ανεπίσημες σημειώσεις, ήταν αρχές Ιούνη του 2017. Από ότι βλέπω, από το 2011 συνήθως το έβγαζε μία φορά το χρόνο πάντα κάποια στιγμή τον Ιούνη. Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν το 2011 που βγήκε σε προσφορά 2 φορές (Ιούνη και Αύγουστο) και το 2015 και το 2016 που, αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, δεν είχε βγει καθόλου. Το 2015 είχε κυκλοφορήσει για μία και μοναδική φορά ο 150αρης, ενώ το 2015 και το 2016, πάλι τον Ιούνη, έβγαλε για πρώτη φορά σε προσφορά και τον 18V γωνιακό τροχό μπαταρίας, οπότε ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που δεν εμφανίστηκε ο 230αρης αυτά τα δύο χρόνια.
   Πάντως το 2017 εμφανίστηκε ξανά ο 230αρης αλλά έβγαλε σε προσφορά (τον Ιούνη αλλά σε άλλη ημερομηνία) και τον 20V γωνιακό τροχό μπαταρίας.
   H εντύπωσή μου (υπόθεση, γιατί δεν έχω καμία πληροφόρηση) είναι ότι θα βγει και φέτος σε προσφορά, μάλλον σχετικά σύντομα.

   • sakis

    Σας ευχαριστω πολυ.

 • Κώστας

  Καλημέρα σας,
  Διαβάζοντας με προσοχή τα ενδιαφέροντα άρθρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε-υπολογίζετε πότε μπορεί να έχουν τα Lidl προσφορά τη βετζινοκινητη γεννήτρια Όπως είναι σε σχήμα βαλίτσας. Με ενδιαφέρει για συνεχόμενη λειτουργία στα 1000W.

  • admin

   Καλημέρα σας

   Για άλλη μία φορά, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, θα αναφέρω ότι δεν γνωρίζω πότε μπορεί να φέρει η Lidl κάποιο εργαλείο. Απλώς παρακολουθώ και κρατάω σημειώσεις από το 2010-2011 με τις ημερομηνίες που βγαίνουν τα εργαλεία σε προσφορά στην Lidl. Από τις σημειώσεις σίγουρα φαίνεται ότι στα περισσότερα εργαλεία υπάρχει μία τάση να βγαίνουν περίπου την ίδια εποχή κάθε χρόνο, χωρίς αυτό να είναι απαράβατος κανόνας και χωρίς να μπορεί να σας εγγυηθεί κανείς ότι ένα εργαλείο που έβγαινε για 10 χρόνια προσφορά κάποιο μήνα θα βγει και τον 11ο, τον ίδιο μήνα ή και καθόλου.

   Τώρα στην ερώτηση, από τις σημειώσεις μπορώ να σας πω ότι όλα τα χρόνια (από το 2011) έβγαινε σε προσφορά αρχές Μάη (μερικές φορές τον ίδιο χρόνο είχε βγει και Αύγουστο-Σεπτέμβρη και μία φορά το 2013 είχε βγει και Δεκέμβρη). Αυτό συνέβαινε έως και το 2016. Πέρυσι, εκτός και αν μου έχει ξεφύγει, νομίζω δεν βγήκε σε προσφορά καθόλου. Οπότε υπάρχει πιθανότητα το 2017 να ήταν απλώς μία παρένθεση και να βγει σε προσφορά μέσα στον επόμενο μήνα ή αργότερα, όμως μπορεί να έχει αποσυρθεί και τελείως σαν μοντέλο και να μην ξανακυκλοφορήσει. Αυτό έχει συμβεί σε αρκετά ογκώδη εργαλεία τα τελευταία χρόνια.

   Καλό θα ήταν να εγγραφείτε στο newsletter της Lidl για να παρακολουθείτε τα φυλλάδια που στέλνουν στο email σας λίγες ημέρες πριν, ώστε αν βγει να είστε σίγουρος ότι δεν θα χάσετε την προσφορά.
   Επίσης υπάρχει ένα καλό «κολπάκι» που δεν θυμάμαι αν έχει ξαναναφερθεί, αλλά μπορεί να σας δώσει μία εικόνα από το τι θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο διάστημα (συνήθως 10-30 μέρες πριν) στα ράφια. Θα πάτε στην σελίδα http://www.lidl-service.com, θα επιλέξετε Ελληνική γλώσσα, και μετά στην κάτω δεξιά στήλη τα Parkside. Εκεί θα σας ανοίξει ένα κατάλογο με πληροφορίες και online εγχειρίδια χρήσης από όλα τα εργαλεία Parkside που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η καταχώρηση γίνεται βάση κωδικού ΙΑΝ (έτσι θα δείτε πολλές φορές το ίδιο εργαλείο) και η σειρά είναι βάση ημερομηνίας, οπότε αν πάτε στις τελευταίες σελίδες θα δείτε τα εργαλεία που έχουν βγει πρόσφατα σε προσφορά. Όμως τα τελευταία τελευταία είναι συνήθως εργαλεία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα (προφανώς η Lidl ετοιμάζει τα online φυλλάδια στην σελίδα του service λίγο καιρό πριν).
   Τώρα όλο αυτό το διάστημα έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται καταχωρήσεις, αλλά δεν βγαίνουν σε προσφορά (τουλάχιστον στο σύνολο των καταστημάτων με το γενικό φυλλάδιο). Αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία που βλέπω, όταν γίνεται καταχώρηση κυκλοφορεί μέσα στον επόμενο μήνα.

   • Κώστας

    Παρά πολύ κατατοπιστικός σας ευχαριστώ ιδιαίτερα .

 • Χριστινα

  Γεια σας, θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και εχετε στην κατοχη σας τοσα εργαλεια απο αυτην την εταιρεια…… ειχα πάρει ένα γερανάκι για να ανεβαζω ξυλα στο μπαλκονι. Δεν μπορω να πω οτι το χρησιμοποιησα πολυ, ειδικα τον φετινο χειμώνα πολυ σπάνια.Το είχα αγοράσει τον Νοέμβριο του 2014. Σημερα διαπιστωσα πως δεν μου λειτουργει σωστα. Κατεβάζει κανονικα αλλα δν μου τα ανεβάζει. Δεν μπορω δλδ να ανεβάσω πλέον ξύλα. Μπορείται να μου προτείνετε κάτι?????

  • admin

   Καλημέρα σας

   Δυστυχώς για λίγους μήνες έχετε χάσει την εγγύηση. Τώρα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν νομίζω να μπορεί να σας πει κανείς, χωρίς να το δει από κοντά. Σίγουρα δεν είναι καμένο, αλλιώς δεν θα δούλευε καθόλου. Τώρα κάτι που έχει σημασία είναι αν δεν ανεβάζει καθόλου, δηλαδή ούτε μόνο του το συρματόσχοινο ή απλώς δεν ανεβάζει όταν βάζετε πάνω φορτίο.
   Αν δεν ανεβάζει όταν βάζετε πάνω φορτίο τότε ίσως είναι καρβουνάκια, κάποιο μισοφαγωμένο καλώδιο, κακή παροχή ή το φρένο. Αν δεν ανεβάζει ούτε το άδειο συρματόσχοινο, τότε ίσως είναι διακόπτης ή κάτι παρόμοιο.
   Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά απλές επισκευές και δεν κοστίζουν πάρα πολύ. Αλλά σας είπα, αυτά είναι απλώς εικασίες.
   Τι ακριβώς έχει θα σας το πει κάποιος που θα το δει από κοντά.

 • Αστέρης

  Καλησπέρα. Κολωνάτο δράπαντο, ποιά εποχή του χρόνου περίπου τα βγάζει το Lidl;

  • admin

   Καλημέρα. To 2015 το έβγαλε μία φορά (στις 12 Φλεβάρη), το 2016 το έβγαλε 2 φορές (στις 8 Φλεβάρη και στις 18 Ιούλη), το 2017 το έβγαλε πάλι 2 φορές (στις 9 Φλεβάρη και στις 25 Μάη). Οπότε από ότι φαίνεται τις προηγούμενες χρονιές το έβγαζε πάντα μία φορά στις αρχές Φλεβάρη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνει και φέτος αυτό.

 • Jimmy Buggy Rider

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
  ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.

  ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ.

  ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙΡΟ?
  ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΞΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΟΨΑΛΙΔΟ.

  Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • admin

   Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
   Ο πίνακας δυστυχώς είναι πάρα πολύ μεγάλος 300 χ 11 και συνεχώς μεγαλώνει, οπότε είναι λίγο δύσκολο να προστεθεί σαν πίνακας στην σελίδα, καθώς βγαίνει από το όριο, ακόμα και σε 24αρα οθόνη. Προσπαθεί να βρεθεί κάποια λύση. Έως τότε οι πιο πολλές ημερομηνίες θα προστεθούν σε ειδική στήλη κάτω από κάθε review.

   Τώρα πότε θα εμφανιστούν δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Μόνο οι υπεύθυνοι προσφορών στα κεντρικά των Lidl θα γνωρίζουν. Όμως μπορώ να σας πω πότε εμφανίστηκαν από το 2011 και μετά, σύμφωνα πάντα με τις σημειώσεις που έχω.

   Το ρούτερ είχε εμφανιστεί σε προσφορά στις 12/09/2013, 24/02/2015 και 22/06/2015.
   Δηλαδή -σύμφωνα με τις σημειώσεις μου- δεν έχει εμφανιστεί καθόλου το 2016 και το 2017. Ίσως αλλάζει μοντέλο ή απλώς εγκαταλείφθηκε. Είναι λίγο περίεργο, γιατί ήταν αρκετά δημοφιλές και συνήθως ξεπουλούσε.

   Το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο είχε βγει
   – με μοντέλο FHL 900 D4 στις 04/03/2014, 31/08/2015 και 01/09/2016
   – με μοντέλο FHL 900 Ε5 στις 31/08/17, που το είχε μάλιστα και με έκπτωση 10 ευρώ (από 79.99 σε 69.99).

   Οπότε, αν δεν το βγάλει για 2η φορά σε προσφορά, μάλλον το χάσατε για φέτος.

 • Matt Chap

  Καλησπέρα,.Εχθές το Florabest FKS 2200 D2 μου, έπαθε την πρώτη του βλάβη.Ενώ έκοβα,κρέμασε η αλυσίδα απότομα. Δεν βγήκε,αλλά ήρθε η λάμα προς τα εμένα και έτσι κρέμασε η αλυσίδα.Προσπάθησα να την τεντώσω ξανά αλλά ο τροχός τάννυσης 2Β(τεντωτήρας)γύριζε χωρίς αποτέλεσμα.Ξεβίδωσα το πλαστικό καπάκι και δοκίμασα να περιστρέψω τον μεταλλικό τροχό τάννυσης ο οποίος πάλι γύριζε δίχως να τεντώνεται η αλυσίδα .Η τελευταία ήταν κανονικά στη θέση της(δεν είχε βγεί).Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος αφότου το αγόρασα αλλά δεν έχω κρατήσει την απόδειξη αγοράς. Ποιο ανταλλακτικό να παραγγείλω και πόσο κοστίζει; Ευχαριστώ.

  • admin

   Καλησπέρα σας.

   Δυστυχώς δεν έχω αγοράσει το συγκεκριμένο για να μπορέσω να σας πω σίγουρα, αλλά από ότι είδα στο σχεδιάγραμμα, το ανταλλακτικό που πρέπει να θέλετε είναι αυτό και φαίνεται ότι κοστίζει περίπου 7 ευρώ στην σελίδα της κατασκευάστριας.

   Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το επίσημο σέρβις στην Ελλάδα ή Κύπρο για να σας απαντήσουν επίσημα αν υπάρχει και πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις -σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης- είναι τα εξής

   Σέρβις Ελλάδα
   Tel.: 801 5000 019
   (0,03 EUR/Min.)
   E-Mail: grizzly@lidl.gr

   Service Cyprus/Σέρβις Κύπρος
   Tel.: 8009 4409
   E-Mail: grizzly@lidl.com.cy

   https://uploads.disquscdn.com/images/a06602345e781b9f27ae16f10d426ce22e85f7c4c22db8f8d43d729dc9538996.jpg

   Πάντως επειδή αναφέρατε ότι η βίδα γυρίζει, αν γυρίζει και η σπείρα, τότε κανονικά θα πρέπει να κινείται και η λάμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει το μικρό μεταλλικό εξόγκωμα που υπάρχει στο τροχό τάνυσης (νο. 1 στη φώτο) να μπαίνει σε μία από τις δύο τρύπες που υπάρχουν στο πίσω μέρος της λάμας (νο. 2 στη φώτο). Μήπως έχει ξεκουμπώσει απλώς η λάμα ή έχει κοπεί αυτό το μικρό εξόγκωμα;

 • Nikolaos Kampas

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ /ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΩΝ/ ΕΑΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ! Η ΜΑΖΕΥΕΥΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΑΩ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ,ΔΟΥΛΕΥΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ.ΜΗΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΟΜΑΤΙΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • admin

   Δυστυχώς και στα δύο καταστήματα Lidl που πήγα το Σάββατο είχε εξαντληθεί, οπότε δεν το έχω αγοράσει ή δοκιμάσει για να σας απαντήσω σίγουρα. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε προσφορά αυτό το εργαλείο.

   Ίσως κάποιος αναγνώστης που το αγόρασε και διαβάζει, μπορεί να σας απαντήσει σίγουρα. Πάντως, έτσι όπως το αναφέρετε κάτι δεν πάει καλά. Μήπως δεν το πιέζετε?

   Πάντως συνήθως στο εγχειρίδιο χρήσης έχει πάντα πολύ αναλυτικές οδηγίες, που αναφέρουν πως ακριβώς λειτουργεί το κάθε εργαλείο. Καλό είναι να τις διαβάσετε.

   Ίσως σας βοηθήσει και το επίσημο βίντεο της LIDL στο οποίο φαίνεται ο τρόπος λειτουργίας

  • Nikolaos Kampas

   ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΑΛΗ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2 Ο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   • admin

    Καταρχάς δεν είμαι ακριβώς σίγουρος τι εννοείτε. Δίνει στροφές στο τσοκ, απλώς καθυστερεί λίγο να ξεκινήσει ή δεν δίνει καθόλου στροφές;
    Πάντως δύο διαφορετικά εργαλεία και να είναι και τα δύο προβληματικά είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο. Το πιο πιθανό είναι να μην το χρησιμοποιείτε σωστά ή να είναι έτσι κατασκευασμένο.
    Από το βίντεο φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχει κάποια πίεση προς τα εμπρός ώστε να αρχίσει να δουλεύει, και με τον γεμιστήρα πάνω αλλά και χωρίς αυτόν. Οπότε λογικά ξεκινάει να δίνει στροφές την στιγμής της πίεσης.

 • τομμι

  Έχω ένα Parkside 14.4 V li-Ion 3 χρονών περίπου, αν πάρω το αντίστοιχο δραπανοκατσαβιδο που βγάζουν τώρα. .που δεν είναι ολόιδιο με αυτό που έχω θα μου κάνει ο φορτιστής?

  • τομμι

   Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ενημέρωσή

  • admin

   Συνήθως αν έχει αλλάξει έστω και λίγο το μοντέλο, δεν κάνει. Τουλάχιστον σε όσα έχει τύχει να δοκιμάσω, αυτό συνέβαινε. Η τάση και τα στοιχεία είναι ίδια, αλλά η υποδοχή στη μπαταρία είναι πάντα λίγο διαφορετική. Αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνος σας για σιγουριά. H Lidl επιτρέπει την επιστροφή προϊόντων με πλήρη επιστροφή χρημάτων, έως μερικές μέρες μετά την αγορά. Οπότε μπορείτε να το αγοράσετε και να δείτε αν κάνει ή όχι.

   Επειδή η τάση και η τεχνολογία είναι ίδια, (θεωρητικά) η φόρτιση ακόμα και αν είναι διαφορετικές οι μπαταρίες, μπορεί να γίνει με κάποια πατέντα, αλλά αν δεν είστε σχετικός είναι λίγο επικίνδυνο, οπότε καλύτερα να αγοράσετε νέο φορτιστή από το σέρβις των Parkside.

 • τομμι

  μου εχει χαλασει ο φορτιστης απο το δραπαναοκατσαβιδο λιθιου, υπαρχει περιπτωση να ταιριαζει φορτιστης απο αλλο μοντελο;

  • admin

   Εξαρτάται ποιο ακριβώς μοντέλο έχετε και τι ακριβώς εννοείτε.
   Τα τελευταία χρόνια, αρκετά επαναφορτιζόμενα Parkside ανήκουν σε μία «σειρά» η οποία περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά μοντέλα (πχ σέγες, δισκοπρίονα, σπαθοσέγες…) Σε αυτές τις σειρές, οι μπαταρίες και οι φορτιστές είναι ίδιοι, οπότε ταιριάζει από το ένα μοντέλο στο άλλο. Αν το δραπανοκατσάβιδο σας ανήκει σε μία τέτοια σειρά, τότε αγοράζοντας ένα διαφορετικό εργαλείο από αυτή τη σειρά, έχετε και φορτιστή αλλά και το νέο εργαλείο.

   Τώρα αν εννοείται να ταιριάζει ο φορτιστής με κάποιο άλλο εργαλείο πλην Parkside, τότε μάλλον δύσκολα. Υπάρχουν αναφορές ότι συμβαίνει σε κάποια που μοιάζουν τρομερά και εμφανισιακά αλλά και σε χαρακτηριστικά, αλλά είναι καθαρά θέμα τύχης και σίγουρα δεν αξίζει να το κάνετε, καθώς ο νέος φορτιστής από το σέρβις των Parkside θα είναι σίγουρα φθηνότερος. Στα περισσότερα μοντέλα, από ότι έχω δει, ο φορτιστής από το σέρβις κοστίζει 10-15 ευρώ.

   Υπάρχουν και κάποιοι γενικοί φορτιστές που φορτίζουν όλες τις μπαταρίες Λιθίου, LiPo και Μαγγανίου αλλά και είναι ακριβότεροι και θέλουν λίγο προσοχή.

 • Guest

  O pagos ergasias por xei simera axizei to 50ari

  • admin

   Για αυτό που είναι, δηλαδή ένας αναδιπλούμενος πάγκος εργασίας, ναι σίγουρα τα αξίζει. Το pegboard είναι μεταλλικό με ηλεκτροστατική βαφή και ο πάγκος ξύλινος από συγκολλητή ξυλεία. Με 50 ευρώ, δύσκολα βρίσκεται άλλο παρόμοιο στο εμπόριο.
   Απλώς αν τον θέλετε για σταθερό πάγκο, χωρίς να τον στερεώσετε καθόλου στον τοίχο, θα πρέπει να προσθέσετε κάποια έξτρα σίδερα, γιατί κουνιέται αρκετά.

 • Dimitris

  Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο, συγχαρητήρια για τη προσπάθεια, είναι πολύ αξιόλογη.
  Μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις το πινακάκι, έστω και παλιό;

  • admin

   Θα ανεβεί μέσα στις επόμενες ημέρες ανανεωμένο.

   • Dimitris

    Να εισαι καλα, και πάλι σε ευχαριστώ πολύ.

 • Σηφησ

  Το κονταποπριονο της παρκσαιντ το έχετε δοκιμασει?αξιζει πιστευετε?

  • admin

   Της Florabest εννοείτε μάλλον, γιατί η Parkside δεν έχει κονταροπρίονο.

   Ναι το έχουμε δοκιμάσει για αρκετό καιρό. Θέλουμε να τραβήξουμε και κάποια βίντεο με sports camera από κόψιμο κλαδιών γιαυτό δεν έχουμε ανεβάσει ακόμα τίποτα.

   Εν συντομία, νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω, όχι ότι είναι φυσικά το καλύτερο της αγοράς, ίσα ίσα υπάρχουν πολλά με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Αλλά για τα 80 ή 90 ευρώ που κόστιζε (αν δεν κάνω λάθος), είναι αρκετά καλό. Ανταγωνιστικά μοντέλα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και με μπαταρία στην συσκευασία, κοστίζουν +50-100 ευρώ.

   Τα θετικά του είναι
   – έχει πολύ χαμηλή τιμή (για κονταροπρίονο μπαταρίας + μπαταρία + ταχυφορτιστή)
   – Είναι σχετικά ελαφρύ (δεν θέλει ζώνη)
   – Είναι μικρό σε μέγεθος και χωράει άνετα ακόμα και σε αμάξι hatchback (στα πόδια του συνοδηγού διαγώνια)
   – Έχει μπαταρία λιθίου με ταχυφορτιστή
   – Έχει πολυγωνικό σωλήνα αλουμινίου, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να λυγίσει

   Τα αρνητικά του
   – Η μπαταρία είναι λίγα αμπερώρια. Αν θέλετε να το έχετε για ημερήσιες εργασίες (πχ κλάδεμα σε λιοστάσι), τότε σίγουρα θέλετε άλλες 1-3 μπαταρίες ή πρίζα για να φορτίζετε συνεχώς τη μπαταρία.
   – Η λάμα δεν έχει την δυνατότητα ρυθμιζόμενης γωνίας κοπής, όπως σε άλλα ακριβότερα κονταροπρίονα
   – Δεν έχει την δύναμη που έχουν τα βενζινοκίνητα
   – Δεν ασφαλίζει πάρα πολύ καλά το σύστημα προέκτασης

 • admin

  Είναι γεγονός ότι πολλά εργαλεία -όχι μόνο της Parkside- μοιάζουν με αντίστοιχα άλλων εταιριών. Μπορεί να είναι επειδή κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, μπορεί απλά να προμηθεύονται τα εξαρτήματα από το ίδιο προμηθευτή, μπορεί απλά να γίνεται αντιγραφή design ή μπορεί απλώς να έτυχε.

  Τα συγκεκριμένα που αναφέρετε, πραγματικά έχουν πολλές οπτικές ομοιότητες και όπως έδειξε και κάποιος αναγνώστης στο blog του εδώ, οι μπαταρίες από τους γωνιακούς τροχούς bulle και parkside, αν και έχουν κάποιες μικρές διαφορές, ταιριάζουν και στους δύο τροχούς. Έτσι εφόσον η μπαταρία της Parkside ταιριάζει σε όλη τη σειρά (δηλαδή και στο παλμικό), τότε ταιριάζει και αυτής της Bulle . Από ότι βλέπω της Pakside η μπαταρία στα ίδια αμπερώρια είναι πιο φτηνή από αυτή της Bulle. Τώρα αν είναι καλύτερης τεχνολογίας αυτή της Bulle ή της Parkside δεν το γνωρίζω, μπορεί να είναι απολύτως ίδιες, μπορεί να έχουν και σημαντικές διαφορές, που σε βάθος χρόνου να έχουν σημασία όσο αναφορά την απόδοση και την αντοχή.

  Τα Bulle είναι επίσημα Made in PRC (Κίνα), τα Parkside -τουλάχιστον μέχρι πρότεινος- υποστήριζαν ότι είναι Made In Germany. Παλαιότερα τα περισσότερα στην ετικέτα έλεγαν Made by Einhell ή Made by Kompernass, τελευταία από ότι παρατηρώ όσα πρωτοκυκλοφορούν λένε Made by Grizzly Tools που πάλι είναι Γερμανική εταιρία . Όχι ότι έχει και τεράστια σημασία που γίνεται η συναρμολόγηση, γιατί και οι Κινέζοι κατασκευάζουν τα Iphone αλλά κατασκευάζουν επίσης και κινητά που κρατάνε μια βδομάδα.

  Πάντως ειδικά για τις μπαταρίες -κατά την γνώμη μου- θα έπρεπε να βγει μια Ευρωπαική οδηγία που να υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να έχουν όλοι την ίδια υποδοχή ώστε να ταιριάζουν όλες σε όλα. Είναι εκνευριστικό να έχεις 10 μπαταρίες 18V και καμία να μην ταιριάζει με κάποια άλλη.

 • ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗΣ

  καλησπερα κι απο μενα
  εχω το πλυστικο της parkside PHD 150 D3 και χρειαζομαι το λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων θα θελα να μαθω ποτε βγαινει στα lidl η αν μπορω να το βρω αλλου.

  • admin

   Για το πότε ακριβώς βγαίνει θα πρέπει να ρωτήσετε στην Lidl, καθώς μόνο αυτοί ξέρουν σίγουρα.

   Παρατηρώντας και σημειώνοντας πότε βγαίνει κάθε εργαλείο τα τελευταία χρόνια, δημιούργησα το πίνακα που βλέπετε και στο άρθρο ο οποίος αναφέρει τις ημερομηνίες που έχουν κυκλοφορήσει σε προσφορά τα εργαλεία τα τελευταία χρόνια. Αν δείτε, για αρκετά οι ημερομηνίες είναι περίπου ίδιες κάθε χρόνο (πχ αυτή την εβδομάδα έχει τα εργαλεία αέρος, που είχαν κυκλοφορήσει πάλι πέρυσι στις 29 Σεπτέμβρη). Φυσικά αυτό δεν είναι κανόνας για όλα ούτε κανείς μπορεί να ξέρει αν η Lidl θα αλλάξει αυτές τις ημερομηνίες για κάποιο εργαλείο.

   Τώρα το λάστιχο καθαρισμού των σωληνώσεων το έχει συνήθως σαν προσφορά όταν βγαίνει και το μεγάλο πλυστικό της Parkside σαν προσφορά. Οπότε αν κάτι δεν αλλάξει, το λάστιχο καθαρισμού των σωληνέσεων θα κυκλοφορήσει τον Μάρτη πάλι. Βέβαια κάποιες φορές ξαναβγαίνουν κάποια εργαλεία ή εξαρτήματα σε προσφορά και σε μεταγενέστερες ημερομηνίες τα οποία τα τοποθετούν στους πάγκους που είναι από προσφορές παλαιότερης εβδομάδας (όχι στον κεντρικό), αλλά αυτό μαλλον συμβαίνει σε τοπικά καταστήματα, στα οποία τα συγκεκριμένα είχαν μείνει σε απόθεμα (τουλάχιστον αυτό μου είχε αναφέρει η υπεύθυνη ενός καταστήματος). Το λάστιχο του καθαρισμού των σωληνώσεων, είναι ένα από αυτά που βλέπω συχνά να βγαίνει έτσι.

   Οπότε μάλλον το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση της Lidl και να ρωτήσετε αν υπάρχει σε απόθεμα σε κάποιο κοντινό σας κατάστημα. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, γιατί τελευταία φορά πρέπει να είχε βγει την Άνοιξη και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, αλλά δεν χάνετε κάτι να ρωτήσετε. Εγώ με αυτόν τον τρόπο έχω καταφέρει να βρω κάποιες φορές εργαλεία που είχαν εξαντληθεί στο κατάστημα που ψωνίζω συνήθως αλλά υπήρχαν σε άλλα κοντινά καταστήματα.

   Στο σέρβις διαβάζοντας από το φυλλάδιο οδηγιών του πλυστικού δεν βλέπω να υπάρχει σαν εξάρτημα.

   Τώρα εκτός Lidl, πολλές φορές έχω δει προιόντα Parkside να πωλούνται σε διάφορες αγγελίες μεταχειρισμένα ή και καινούργια. Μεταξύ των οποίων νομίζω και το συγκεκριμένο κάποια φορά. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποιοι πωλητές που το κάνουν και ήμι-επαγγελματικά, δηλαδή αγοράζουν ένα εργαλείο ή εξάρτημα Parkside από τα Lidl το οποίο είναι σαν προσφορά και μετά το μεταπωλούν καινούργιο, συνήθως με αρκετό κέρδος. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το ψάξετε.

   H τελευταία λύση είναι να βρείτε ένα αντάπτορα και να αγοράσετε ένα σωλήνα καθαρισμού σωληνώσεων άλλης εταιρίας. Ο ίδιος ο σωλήνας καθαρισμού σωληνώσεων της Parkside είχε στην συσκευασία έναν αντάπτορα, που σας επέτρεπε να το συνδέσετε σε πλυστικά άλλων εταιριών, αλλά αντάπτορα που να κάνει το αντίστροφο, δηλαδή να συνδέει εξαρτήματα πχ karcher ή άλλης εταιρίας πάνω στο κανόνι της Parkside δεν έχω καταφέρει να βρω στην Ελληνική αγορά μέχρι στιγμής, παρά μόνο στο Amazon.

 • https://www.blogger.com/profile/16685845586679154104 Leon Kallis

  Από ότι καταλαβαίνω ο γωνιακός τροχός, η σπαθόσεγα και το παλμικό μπαταρίας του Lidl και της Bulle προέρχονται από τον πάρακάτω ίδιο Κινέζο κατασκευαστή. Πιθανόν να έχουν κάποιες μικρές διαφορές στα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κάθε πελάτης.

  http://www.puly.com.cn/?page_id=2405

  Οι μπαταρίες και ο φορτιστής φαίνεται να μοιάζουν πολύ πάντως.
  https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8882
  https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8881

  Η Bulle έχει βγάλει και brushless σειρά τώρα πάλι από αυτόν τον Κινέζο.

 • admin

  Πριν λίγες μέρες τεστάρισα τον γωνιακό τροχό μπαταρίας της Parkside (μπορείτε να δείτε εδώ). Η μπαταρία του Parkside έχει 3 ακροδέκτες. Οι δύο είναι οι πόλοι και ο αλλος είναι ο ακροδέκτης της υπερθέρμανσης (έτσι καταλαβαίνει ο φορτιστής ότι η μπαταρία είναι γεμάτη και σταματάει να φορτίζει). Της Bulle δεν τον έχω δει, αλλά αν έχει 4 ακροδέκτες σίγουρα οι 2 είναι οι πόλοι και ο ένας είναι της υπερθέρμανσης. Ο άλλος μπορεί να είναι για να δείχνει στο εργαλείο πόσο γεμάτη είναι η μπαταρία ή για να δίνει τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας στον φορτιστή ή αν κάνει καλή επαφή ή κάτι παρόμοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 2 σετ πόλων, γιατί τα σώματα των μπαταριών μέσα στην μπαταρία είναι συνδεδεμένα σε σειρά. Οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι αν πήρατε μόνο την μπαταρία της Bulle χωρίς φορτιστή, και την φορτίζετε απο του Parkside, να δείτε αν δουλεύει σωστά η υπερφόρτωση, δηλαδή αν σταματάει να φορτίζει ο φορτιστής αν γεμίσει η μπαταρία. Αν δεν γίνεται αυτό και τον ξεχάσετε, η μπαταρία θα καταστραφεί και μπορεί να συμβεί πυρκαγιά ακόμα και έκρηξη. Κανονικά εφόσον ο φορτιστής της Parkside δίνει 2600mA, σημαίνει ότι θα φορτίζει 4AH σε λίγο παραπάνω από 1.5 ώρα. Αν μετά από μίαμιση ώρα συνεχίζει να φορτίζει, τότε θα πρέπει να την αφαιρείτε μόνος σας.

  Μόνο δύο ερωτήσεις αν σας είναι εύκολο. Τι κόστος είχε η μπαταρία της Bulle (και αν ήταν με φορτιστή ή χωρίς), και αν την τεστάρατε να δείτε πόσο κρατάει (στο ρελαντί).

  • Nicholas

   δοκίμασα την μπαταρία του Bulle στον φορτστή του Parkside αφού έκοψα το δοντάκι ασφάλεια που δεν επιτρέπει την εισαγωγή του.
   Την χρησιμοποίησα για περίπου 5 λεπτά στο ρελαντί μέχρι να σβήσει το πρώτο λαμπάκι και μετά την φόρτισα περίπου 15 λεπτά μέχρι που άνανψε το πράσινο λαμπάκι και υποθέτω ότι η φόρτιση ολοκληρώθηκε.

 • https://www.blogger.com/profile/03246766143024910218 Nicholas

  Λοιπον, πήρα βαθεια ανάσα και αγόρασα μια μπαταρία Bulle, για τον γωνιακό τροχό Parkside.
  Ενώ σε διαστάσεις είναι ίδιες, ηλεκτρικά έχουν κάποιες διαφορές.

  Καταρχάς ο γωνιακός τροχός Parkside και η μπαταρία του έχουν 2 ακροδέκτες ενώ το Bulle έχει 4.
  Παρόλα αυτά, οι μπαταρίες δουλέυουν εναλλάξ τόσο στον ένα, όσο και στον άλλο τροχό, αλλά δεν τις δοκίμασα ακόμα διεξοδικά.

  Έχω την αίσθηση ότι το Parkside θα μπορούσε να ξεφορτίσει τη μισή μπαταρία του Bulle, και μετά να μην μπορεί να φορτιστεί αν τα μισά κελιά είναι φορτισμένα και τα μισά αφόρτιστα.

 • admin

  Γεια σας

  Δυστυχώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε μια ηλεκτρονική συσκευή, είναι να φυλάτε καλά την απόδειξη αγοράς, ακόμα και στο πιο επώνυμο και αξιόπιστο προιόν.

  Τώρα για το δικό σας πρόβλημα, πολλά μπορεί να φταίνε κατά την γνώμη μου, και δεν νομίζω κανείς να μπορεί να σας πει κάτι ακριβώς, χωρίς να δει από κοντά το εργαλείο. Πάντως, εφόσον δούλευε την πρώτη φορά και δεν κάνατε κακή χρήση για να καεί το μοτέρ (θα το μυρίζατε και δεν θα γύριζε ούτε στροφή), κατά πάσα πιθανότητα κάτι έχει πειραχτεί. Πρώτα ελέγξτε τα καρβουνάκια ( που μοιάζει να είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο), να δείτε αν έχουν ξεβιδωθεί και δεν κάνουν καλή επαφή ή έχουν κοπεί ή απλώς ήταν ελλατωματικά (τα καρβουνάκια είναι μέσα στις πλαστικές μεγάλες βίδες που έχει εκατέρωθεν το εργαλείο). Αν δεν είναι καρβουνάκια ελέγξτε καλώδιο και διακόπτη. Αν χρειαστεί να το ανοίξετε, βγάλτε μια φωτογραφία με το κινητό/ψηφιακή σας πριν πειράξετε κάτι, ώστε να ξέρετε που πάει τι όταν χρειαστέι να το ξανασυναρμολογήσετε.

  Μπορείτε να το πάτε και σε κάποιο σέρβις, αν δεν τα καταφέρετε μόνος σας, αλλά δεδομένου του πολύ μικρού κόστους του εργαλείου, δεν νομίζω να συμφέρει αν δεν είναι κάτι εξαιρετικά απλό (όπως πχ τα καρβουνάκια).

 • Akis Florentis

  Καλησπερα σας εχω αγορασει μια συσκευη λειανσης pfbs 160 a1 πριν μια βδομαδα αλλα πεταξα καταλαθως την αποδειξη που ειχε την εγγυηση την πρωτη μερα δουλευε κανονικα την αλλη μερα που το δοκιμασα εκανε μια στροφη και μετα σταματαγε τι μπορει να φταιει?

 • admin

  Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν αρκετά, ειδικά στην μπαταρία (τα Bulle είναι εργαλεία που κυκλοφορούν μόνο στην Ελληνική αγορά, από την εταιρία Unimac. Δεν γνωρίζω από ποια εταιρία κατασκευάζονται, αλλά πιθανώς να έχει κάποια σχέση με κάποια από τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα Parkside, καθώς δεν είναι το μόνο εργαλείο της Bulle, που έχει αρκετές οπτικές ομοιότητες με κάποιο της Parkside).
  Το κακό βέβαια είναι, ότι και 1 χιλιοστό διαφορά να έχουν, δεν θα κουμπώνει ή δεν θα φορτίζει, οπότε σίγουρα αν δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής της μπαταρίας, δεν θα το συνιστούσα. Ίσως επιτόπου δοκιμή σε κάποιο κατάστημα (γιατί τα bulle τα έχουν σχεδόν όλα, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να έχει τον τροχό σε κάποιο ράφι) μπορεί να ήταν καλύτερα, αν και πάλι δεν θα το συνιστούσα.

  Οι λόγοι είναι δύο. Το Bulle, είναι πιο ακριβό σαν εργαλείο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει και πιο ακριβή μπαταρία (αναλογικά). Δεν μπορώ να βρω κάπου την τιμή της μπαταρίας του Bulle, αλλά η αντίστοιχη της Makita κοστίζει γύρω στα 80 ευρώ, και εφόσον και η Bulle είναι από την Unimac, μάλλον κάπου εκεί θα παίζει.
  Ο άλλος λόγος είναι το θέμα της φυσικής. Εφόσον λέτε ότι η μπαταρία της Parkside που είναι 2.6 αμπερώρια, κρατάει 5 λεπτά (υποθέτω καινούργια), τότε αυτή με τα 4 αμπερώρια θα κρατάει το πολύ 10 λεπτά, οπότε σίγουρα δεν θα δείτε κάποια τρομερή βελτίωση. Οι μπαταρίες μεταξύ τους, μπορεί να έχουν διαφορετική τεχνολογία, που να τους δίνουν κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά (γρηγορότερη φόρτιση, περισσότερες φορτίσεις…) αλλά η χωρητικότητα παραμένει ίδια. Και εφόσον τα αμπέρ που τραβάει ο τροχός θα μένουν ίδια, τα 4 αμπερώρια, θα δώσουν λιγότερο από το διπλάσιο χρόνο λειτουργίας, που δίνει τα 2.6 αμπερώρια της Parkside.

  Γενικά οι γωνιακοί τροχοί μπαταρίας, δεν είναι για χοντροδουλειές γιαυτό δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς. Συνήθως τους χρησιμοποιούν για κοπές, που κρατάνε λίγο χρόνο και δεν θέλουν την ροπή που θέλει πχ το τρίψιμο. Πχ σε ένα τεστάρισμα από ξένη ιστοσελίδα, επαγγελματικών γωνιακών τροχών (bosch,metabo,dewalt,hilti…) 18V με 4Ah μπαταρία, σε μισή ίντσα μπετόβεργα, οι κοπές που έκαναν ήταν 30-50, μέχρι να αδειάσει πλήρως η μπαταρία. Οπότε το πεντάλεπτο του Parkside με την 2.6Ah, είναι ίσως λογικό.

  Για μένα, μπορείτε να δοκιμάσετε την μπαταρία της Bulle, αλλά αν το κόστος της είναι παραπάνω από 60-70%, από όσο κάνει μια άλλη μπαταρία του Parkside από το Service, σίγουρα δεν συμφέρει. Καλύτερα 2 μπαταρίες των 2.6Ah, παρά μία των 4Ah.
  Ίσως, θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε ένα ακόμα εργαλείο απο τη σειρά αυτή των 18V της Parkside (αν και όποτε φυσικά την ξαναβγάλει), ώστε να έχετε ένα επιπλέον εργαλείο μπαταρίας (πχ σέγα) + μια ακόμα μπαταρία + ένα ακόμα φορτιστή.

 • https://www.blogger.com/profile/03246766143024910218 Nicholas

  Γεια χαρά και από μένα,
  αγόρασα πριν από λίγο καιρό τον γωνιακό τροχό μπαταρίας PWSA 18 A1,
  και ανακάλυψα ότι είναι φτυστός Ο γωνιακός τροχός Bulle κωδικος Unimac.gr 63437.
  Σκέφτομαι να πάρω μια μπαταρία bulle γιατί ειναι 4Ah και να δοκιμάσω αν ταιριάζει όντως γιατί η μπαταρία 2,6Ah του parkside διαρκεί 5 λεπτά

 • Ανώνυμος

  καλησπερα κι απο μενα
  εχω το πλυστικο της parkside PHD 150 D3 και χρειαζομαι το λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων θα θελα να μαθω ποτε βγαινει στα lidl η αν μπορω να το βρω αλλου.

 • Ανώνυμος

  Δραπανοκατσάβιδο Parkside 16V https://youtu.be/hlBm–MvPfI

 • Ανώνυμος

  Για τον φιλο που ψαχνει μπαταρια για το .pabs 18A1-1
  https://www.kompernass.com/index.php?route=product/category&path=162
  αν εχει καποιον γνωστο που να ξερει απο γερμανικα ισως τον βοηθησει παραπανω στην παραγγελια του

 • https://www.blogger.com/profile/12918309641908087058 Papadopoulos

  Εννοούσα ότι ενδιαφέρομαι για την προέκταση 6μ και όχι το λάστιχο σωληνώσεων 15μ. Τέτοιο σύστημα απόφραξης έχω αγοράσει το original στα 35€.

 • admin

  Στις 7/3/2016, εκτός των άλλων το online φυλλάδιο δείχνει να διαθέτει προέκταση σωλήνα 6 μέτρων και λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων, οπότε αν θέλετε προέκταση σωλήνα 15 μέτρων, λογικά δεν θα βρείτε στα Lidl εκείνη την ημέρα. Το λάστιχο σωληνώσεων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προέκταση, καθώς εκτός του ότι είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, η μία του άκρη κουμπώνει στο κανόνι και η άλλη του έχει ένα ακροφύσιο το οποίο πετάει νερό.

  Τώρα δεν ξέρω αν κάποιος ξέρει να σας απαντήσει σίγουρα αν κουμπώνει κάποιο από τα 2 αυτά πάνω στο Nilfisk σας , αλλά εφόσον στο Lidl έχετε δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων εντός ενός μηνός, με επίδειξη της απόδειξης αγοράς, μπορείτε να το δείτε μόνος σας,φροντίζοντας φυσικά να μην καταστρέψετε την συσκευασία ή χάσετε κάποιο εξάρτημα και κρατώντας πάντα και την απόδειξη αγοράς. Για να μην κάνετε και άσκοπες βόλτες, μπορείτε να έχετε και το πλυστικό σας μέσα στο πορτ παγκάζ και να το δοκιμάσετε επιτόπου.

 • Ανώνυμος

  Έχω ένα πλυστικό μηχάνημα nilfisk c130.1 και χρειάζομαι προέκταση σωλήνα. Στις 07/03/2016 το lidl διαθέτει προέκταση 15m με αντάπτορα. Γνωρίζει κάποιος αν η επέκταση αυτή είναι συμβατή με το nilfisk που έχω; αν όχι, μπορώ να βρώ συμβατό αντάπτορα;

 • Ανώνυμος

  Πρόκειται για εργαλεια απομίμηση των εργαλείων Bosch. Μη μπλέξετε. Ότι πληρώνεις παίρνεις

 • Ανώνυμος

  Καλησπερα ψαχνω μπαταρθα για επαναγορτηζωμενω ,parkside.pabs 18A1-1

 • admin

  Γεια σας

  Νομίζω ότι είναι καλύτερα να εξαντλήσετε την πιθανότητα να βρείτε, ψάχνοντας στα καταστήματα της περιοχής σας πρώτα, ώστε αν πετύχετε σε κάποιο, να μπορείτε να τα αγοράζετε όποια στιγμή θέλετε, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.

  Δυστυχώς δεν ξέρω τι καταστήματα έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να βρείτε ταινίες για το εργαλείο σας σε κάποιο πολύ μεγάλο κατάστημα με εργαλεία/σιδηρικά/χρωματοπωλεία ή ίσως σε Praktiker/Leroy Merlin. Η ταινία που παίρνει έχει διάσταση 50χ686 χιλιοστά, και το καλό είναι ότι είναι σχετικά κοινή, δηλαδή χρησιμοποιείται και από άλλα αντίστοιχα εργαλεία εκτός του Parkside (Einhell, Bulle…), οπότε καταστήματα που πωλούν τα αντίστοιχα εργαλεία θα πρέπει να έχουν και τα αναλώσιμά τους.

  Τώρα βέβαια στην κόκκωση που ζητάτε δεν ξέρω αν θα βρείτε εύκολα. Συνήθως τα περισσότερα μαγαζιά έχουν έως 150/180αρι, αλλά ίσως να πετύχετε (ή να μπορούν να σας παραγγείλουν) σε κάποιο μεγάλο κατάστημα.

  Αν δεν βρείτε σε κάποιο τοπικό κατάστημα υπάρχει και η λύση των e-shop (σε Ελληνικά e-shop με μια γρήγορη ματιά βρήκα μέχρι 120 δυστυχώς όπως αυτό, αλλά σε ξένα έχει μέχρι και 500) ή του ebay/amazon. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το κόστος των μεταφορικών.

  Αν τώρα το κόστος από e-shop ή από εξωτερικό είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να φτιάξετε και μια ταινία μόνος σας, αγοράζοντας γυαλόχαρτο ρολό με πλάτη από πανί ή ελαστικό και κόβοντας και κολλώντας το στη διάσταση που πρέπει. Με μια καλή κόλλα κρατάει για αρκετό καιρό, και είναι πιο οικονομικό σίγουρα. Ένα καλό βιντεάκι με την διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ. Σίγουρα δεν αξίζει αν μπορείτε να βρείτε ταινίες στην αγορά σε λογική τιμή, αλλά αν δεν υπάρχουν ή είναι αρκετά ακριβές, είναι μια έσχατη λύση.

 • Ανώνυμος

  Καλησπέρα,

  Κατά την γνωμη μου κορυφαία στην κατηγορία των ερασιτεχνικών εργαλείων είναι η skill και black & Decker. Ειδικά τα σκιλ στις περισσότερες κατηγορίες εργαλείων αν ελέγξετε είναι ελαφρώς ακριβότερα 20-30 ευρώ από Parkside Εinhel κτλ.
  Ειδικά parkside δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έχετε θεοποιήσει και περιμένετε πότε θα βγάλει προσφορά το lidl ? Αφού υπάρχουν και άλλες μικρές εταιρίες ίδιας ποιότητας και άμεσα διαθέσιμα.

 • Ανώνυμος

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ PSDS 240 Δίδυμος τροχός με λειαντήρα
  ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΤΑΙΝΙΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΜΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Ρ80 ΧΟΝΤΡΟ
  ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ Ρ240 Η Ρ280 Η Ρ320 Η Ρ360
  ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ?? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • admin

  Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτό ήταν το τηλέφωνο και η διεύθυνση της Χιούστον σέρβις, η οποία είχε το σέρβις για τα περισσότερα εργαλεία Parkside (όσα ανταλλακτικά έχω αγοράσει από εκεί ήταν πάντα). Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια αλλαγή πρόσφατα.

  Καλύτερα θα ήταν να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο εξυπηρέτησης της Lidl (800 111 3333 μόνο από σταθερό, απαντάνε αμέσως) και λέγοντας το ΙΑΝ (τον αριθμητικό κωδικό που γράφει πάνω το μοντέλο) να σας πουν ποιο ακριβώς είναι το σέρβις για το εργαλείο που θέλετε, γιατί τον τελευταίο χρόνο κάποια εργαλεία είχαν διαφορετικό σέρβις από ότι έχω δει.

 • Ανώνυμος

  Το τηλ 2102790865 δείχνει οτι μιλάει συνεχώς και στη διεύθυνση στη Νέα Ιωνία είναι κενό μαγαζί.

 • admin

  Καταρχάς αν το προϊόν είναι εντός εγγύησης και έχετε την απόδειξη, μπορείτε να το στείλετε στο επίσημο σέρβις να γίνει η επιδιόρθωση δωρεάν (εφόσον δεν έχει γίνει κακή χρήση από εσάς πάντα).

  Αν είναι εκτός εγγύησης ή δεν έχετε την απόδειξη, τότε θα πρέπει να το ανοίξετε για να δείτε τι πρόβλημα έχει. Πρέπει να έχετε και ένα πολύμετρο και μερικές πολύ βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής για να καταλάβετε όμως τι πρόβλημα έχει, αν το ανοίξετε.

  Ο λόγος είναι ότι το πρόβλημά σας μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους. Μπορεί να έχετε κάψει μοτέρ, μπορεί να είναι τα καρβουνάκια στο μοτέρ, μπορεί να έχουν κολλήσει τα γρανάζια, μπορεί να έχει πρόβλημα ο διακόπτης ή κάποιο καλώδιο ή μπορεί να έχει πρόβλημα η μπαταρία και ο φορτιστής (το φωτάκι LED έχει πολύ μικρή κατανάλωση και απαιτεί πολύ μικρότερη τάση από ότι το μοτέρ για να λειτουργήσει) ή μπορεί και κάτι άλλο.

  Θα βοηθούσε αρκετά, αν λέγατε πως ακριβώς σταμάτησε να λειτουργεί, πόσο καιρό το έχετε, αν ακούγατε περίεργο ήχο τελευταία, αν είχε πέσει η απόδοσή του, αν μυρίσατε κάτι, γενικά όσο πιο πολλές πληροφορίες δώσετε τόσο πιο εύκολο είναι να αναγνωρίσει κάποιος την πιθανή βλάβη.

  Εν συντομία
  – Αν ανάβουν οι 3 λυχνίες που έχει και δείχνει φορτισμένο πλήρως, δεν πρέπει να είναι μπαταρία ή φορτιστής (εκτός και αν είναι αρκετά παλιό)
  – Αν είναι καινούργιο σχετικά, δεν είναι μπαταρία και κατά 99% όχι καρβουνάκια
  – Αν σταμάτησε να δουλεύει χωρίς να ζοριστεί ή να δουλέψει πολύ ώρα και χωρίς να βγάλει κάποια σπίθα ή να μυρίσει, δεν πρέπει να είναι μοτέρ
  – Αν μυρίσατε κάτι καμένο όταν σταμάτησε να λειτουργεί, μπορεί να κάηκε το μοτέρ ή να άρπαξε κάποιο καλώδιο
  – Αν το κουνήσετε λίγο δυνατά και ακούσετε οτιδήποτε να κουνιέται μέσα, τότε κάτι έχει βγει από τη θέση του ή έχει σπάσει
  – Αν δείτε οξείδωση στις βίδες ή στο τσοκ, τότε ίσως έχει οξειδωθεί και εσωτερικά

  Σίγουρα αν το ανοίξετε με το πολύμετρο, μπορεί να φανεί πιο εύκολα η βλάβη. Αν το κάνετε πάντως, προσπαθήστε να μην σηκώσετε το μοτέρ γιατί ξεκουμπώνει εύκολα το σύστημα με τα γρανάζια, και είναι λίγο ταλαιπωρία να το ξαναστήσετε, αν σας λυθεί εντελώς.

 • Ανώνυμος

  Μια μικρη βοηθεια αν μπορει καποιος!εχω ανα επαναφορτιζομενο κατσαβιδι Parkside 3.6 b2 αλλα δεν λειτουργει.Δουλευει μονο ο φακος και οταν παταω τον μοχλο δεν κανει τιποτα περα απ το φως. Εχει κανεις καμια ιδεα?

 • https://www.blogger.com/profile/08798154842784515932 Epicuros

  Καλημέρα,

  Συμφωνώ με όσα γράφεις για τα Parkside. Εγώ, μεταξύ άλλων, αγόρασα πριν 3-4 χρόνια κι ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο, με μπαταρίες NiCd οι οποίες ήδη έχουν πέσει και δεν κάνουν πλέον δουλειά. Ρώτησα το service αν έχουν ανταλλακτικό Pack και μου είπαν ότι δεν υποστηρίζουν πλέον το είδος γιατί είναι παλιό, παρόλο που δεν πέρασαν ούτε 5 χρόνια από την αγορά του. Μήπως ξέρεις αν αυτά τα εργαλεία μπορούν να δεχτούν Packs από άλλες μάρκες; Το Pack είναι 18V με 14 τεμ. των 1500mA. Επειδή είμαι ευχαριστημένος από το εργαλείο δεν θέλω να το πετάξω μόνο γιατί μου χάλασε ημπαταρία, αλλά δεν θέλω και να την πληρώσω Χ2 την αξία του…

 • admin

  Ναι δυστυχώς, με την αλλαγή της τεχνολογίας απο NiCd σε Li-On, πρέπει να εγκαταλήφθηκαν σιγά σιγά όλα τα μοντέλα NiCd μαζί με τις μπαταρίες τους. Το κακό με τις NiCd είναι ότι και στο κουτί της να παραμείνουν, μετά από μερικά χρόνια είναι άχρηστες αν δεν φορτιστούν, λόγω της αποφόρτισης. Οπότε όσο stock και να υπήρχε όταν βγήκε το εργαλείο, αν είναι αρκετά παλιό θα είναι άχρηστο. Αν και πριν λίγους μήνες είχα βρει μπαταρία για εργαλείο 5+ ετών στο σέρβις.

  Κάποια πολύ παλαιότερα μοντέλα, ήταν σχεδόν ίδια με κάποια Einhell. Βέβαια το ότι ήταν σχεδόν ίδια δεν παει να πει ότι θα κούμπωνε ακριβώς και η μπαταρία γιατί και μια μικρό διαφορά έχει σημασία, οπότε υπάρχει ένα ρίσκο αλλά μπορείτε να το ψάξετε. Ιμιτασιόν μπαταρία από Κίνα για Parkside εργαλείο δεν έχω βρει ακόμα.

  Νομίζω το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι αναγόμωση της μπαταρίας ή να το μετατρέψετε σε ενσύρματο με ένα μετασχηματιστή 18V.
  Αναγόμωση κάνουν αρκετά μαγαζιά στην Ελλάδα (πχ Δήσιος), αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνετε και μόνος σας, αν αγοράσετε έτοιμο κολλημένο κιτ. Στο ebay μπορειτε να βρείτε (ειδικά από κίνα) πολύ οικονομικά κιτ. Κάποια έχουν ειδικό σύστημα με το οποίο μπορείτε να κολλάτε τα στοιχεία της μπαταρίας σε όποια διάταξη θέλετε, αλλά είναι λίγο πιο ακριβά.
  Μια άλλη λύση είναι να αγοράσετε πάλι απο ebay, amazon ή όπου αλλού βρείτε οικονομική μπαταρία NiCd που θα έχει περίπου το ίδιο σχήμα με την δικιά σας (έχει σημασία για την διάταξη των μπαταριών), να βγάλετε τα στοιχεία που έχει μέσα και να τα βάλετε στη δικιά σας. Αν είναι ίδια διάταξη λογικά το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε/κολλήσετε 2 καλώδια πάνω στην μπαταρία και θα δουλεύει μια χαρά. Το μόνο που ίσως να μην δουλεύει είναι ή ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας αν έχει ειδικό τσιπάκι.

 • skodakiass

  πριν ενα χρονο αγορασα ενα πλιστικο μηχανιμα parkside.το ειχαν τα lidl σε προσφορα 50 eyro.
  το εχω δουλεψη αρκετα και ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος.το μονο προβλιμα ειναι το ακροφισιο αφρου που περνη το υγρο καθαρισμου,εχει μεγαλη καταναλοση ,σε 20 δευτερολεπτα το εχει αδειαση.ξερη κανεισ καμια πατεντα να μιοσω την ροη? δοκιμασα και αλλαξα σε μικροτερη την διαμετρο του εσοτερικου σολινα
  που παει στον πατο του μπουκαλακι αλλα παλι τιποτα καμια ιδεα?

 • admin

  Αν και είναι το μικρό πλυστικό που δεν είναι για πάρα πολλά, να ζορίστηκε πολύ με το πλύσιμο μιας μηχανής και χωρίς πολύ χρήση ακούγεται λίγο δύσκολο. Μπορεί να είναι κάτι απλό.
  Πάντως εφόσον βρίσκεται μέσα στην εγγύηση και έχετε την απόδειξη αγοράς, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σέρβις (τηλ. 2102790865).

 • https://www.blogger.com/profile/04106791399921700724 stathis

  Αγορασα ενα πιεστικο PARKSIDE PHD 100 (αν θυμαμαι καλα) πριν 2χρ εχει χρησιμοποιηθει ελαχιστα κυριως καλοκαιρι και ξαφνικα μετα απο πλυσιμο μηχανης επαψε να λειτουργει!

 • Ανώνυμος

  Προσπαθω να αγορασω ενα ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΗΣ parkside 301 δεν υπαρχει ποτε…
  οποτε το βαζει προσφορα,ακομα και επικοινωνια με τα κεντρικα τους,δεν σου δινουν απαντηση παρα σου λενε οτι θα σας στειλουμε sms…το οποιο ερχεται μετα απο δυο μερες αρνητικο παντα..τα συμπερασματα δικα σας…πιστευω οτι ειναι τακτικη κραχτη..καποια λιγα κοματια που ερχονται τα δινουν εκει που θελουν!

 • Ανώνυμος

  Το e-shop έχει.

 • https://www.blogger.com/profile/01636644045978368376 Sof

  πως μπορω να προμηθευθω αναλωσιμα (συνδετηρες) για το καρφωτικο pet 25 b1 που εχω προμηθευθει απο το lid;

 • admin

  Γεια σας

  Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει για να μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά. Απ ότι φαίνεται είναι "αντιγραφή" του Dremel Trio, το οποίο πρέπει να είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει και αυτό φωλιά 4.8 χιλιοστών. Οπότε σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξαρτήματα που δέχεται το Dremel Trio, τα οποία δεν είναι πολύ οικονομικά, αλλά είναι κορυφαίας ποιότητας.

  Τώρα τα απλά dremel (και οι κλώνοι του) έχουν μέχρι 3.2 χιλιοστά υποδοχή ενώ τα router έχουν 6 και πάνω, οπότε σίγουρα δεν νομίζω να μπορεί να πάρει εξαρτήματα κανονικού router αλλά λογικά μπορεί να πάρει τα 3.2 των dremel αν βρείτε φωλιά κατάλληλη που να μειώνει τα 4.8 σε 3.2 .

 • θανασης

  γεια σας,εχω βρει να αγορασω ενα ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΗΣ parkside PSFS 250 A1 και τα εξαρτηματα που παιρνει εχει διαμετρο 4.8mm…to εχει αγορασει καποιος;;; γνωρισει αν δεχεται αλλο παχος εξαρτηματων; γιατι δν μπορω να βρω τοσο μικρα

 • admin

  Γεια σας

  Δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει την γεννήτρια αυτή για να μπορέσω να σας απαντήσω με σιγουριά, αλλά από ότι βλέπω υπάρχουν 2 προβλήματα.

  1ον σύμφωνα με τις προδιαγραφές της γεννήτριας και της ηλεκτροκόλλησης, στα 80Αμπέρ,δηλαδή στο 2.5αρι ηλεκτρόδιο θέλει περισσότερη σταθερή ισχύ από αυτή που δίνει η γεννήτρια (δίνει 2600 θέλει 2900), οπότε μάλλον δεν θα μπορέσετε να κάνετε καλές κολλήσεις, ακόμα και αν καταφέρετε να ξεκινήσετε τόξο. Στα 60Α (στο 2αρι) πρέπει να είστε οριακά πάνω, πάντα με κάθε επιφύλαξη.

  Το 2ο πρόβλημα είναι ότι η γεννήτρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι σχεδιασμένη μόνο για απλή παροχή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και οποιαδήποτε άλλη χρήση ακυρώνει την εγγύηση. Συνήθως οι γεννήτριες που είναι κατάλληλες για ηλεκτροκόλληση έχουν ειδική σήμανση που αυτή δεν βλέπω να έχει.

  Οπότε νομίζω πως όχι, αλλά πιθανώς κάποιος που το διαβάζει και την έχει δοκιμάσει να μπορέσει να σας απαντήσει πιο σίγουρα.

 • Ανώνυμος

  ενδιαφερομαι για την γεννητρια PSE 2800 A1 και θελω να ρωτησω εαν δουλευει την ηλεκτροσυγκολληση PESG 120 A1. σας ευχαριστω εκ των προταιρων.

 • admin

  Γεια σας

  Όχι δυστυχώς. Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter των Lidl για να βλέπετε όλες τις προσφορές στο email σας.

  To δισκοπρίονο χειρός βγαίνει σε προσφορά αρκετά συχνά (πολλές φορές 2-3 φορές το χρόνο). Συνήθως δεν είναι από τα εργαλεία που εξαφανίζονται στις πρώτες ώρες, ακριβώς επειδή βγαίνει συχνά και αρκετοί το έχουν αγοράσει ήδη. Αν παρακολουθήσετε το newsletter είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχετε μέσα στους επόμενους μήνες σίγουρα.

 • https://www.blogger.com/profile/09699756208537448851 Vaggeliskako

  Καλημέρα!Ονομάζομαι Βαγγέλης και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη με το ξύλο.Αγοράζω προϊόντα pakside k einhell και για την χρήση που τούς κάνω είμαι πολύ ικανοποιημενος .Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάθε πότε βγάζει προσφορά το δισκοπριονο χειρός(ρεύματος), γιατί με τη σεγα είναι λίγο παίδεμα.Ευχαριστώ κ περιμένω απάντηση!

 • admin

  Δυστυχώς εφόσον δεν φαίνεται κάτι στην απόδειξη δεν νομίζω ότι μπορείτε να αποδείξετε κάπως την ημερομηνία αγοράς του εργαλείου ώστε να ισχύσει η εγγύηση. Αυτό είναι το κακό των θερμικών αποδείξεων που έχουν τα πολυκαταστήματα. Θέλουν προφύλαξη αλλιώς γίνονται λευκές.

  Τώρα όσο αναφορά τη βλάβη, το συγκεκριμένο εργαλείο ήταν αρκετά καλό (για τα λεφτά του πάντα). Ίσως είναι πρόβλημα με τη μπαταρία ή με το διακόπτη (δεν κάνει καλή επαφή). Αν ήταν καμένο δεν θα ξεκίναγε καν (και υποστηρίξατε ελαφριά χρήση).
  Καλό θα ήταν πρώτα να ελέγξετε με ένα πολύμετρο τη μπαταρία αφού τη φορτίσετε να δείτε αν είναι σωστά τα βολτ. Ίσως έχει "πέσει" κάποιο στοιχείο της μπαταρίας. Αν είναι αυτό, αγοράζετε νέα μπαταρία ή αλλάζετε τα στοιχεία ή το μετατρέπετε σε ρεύματος.

  Αν δείτε ότι η μπαταρία φαίνεται καλή, τότε δεν χάνετε κάτι να το ανοίξετε εσείς ή κάποιος φίλος σας σχετικός με επισκευές. Ίσως είναι κάτι πολύ απλό (πχ κακή επαφή).

  Μάστορας δυστυχώς δεν νομίζω ότι αξίζει (αν δεν κάνω λάθος κόστιζε λιγότερο από 40 ευρώ) αλλά δεν χάνετε κάτι να δοκιμάστε αν δεν καταφέρετε κάτι μόνος σας.

 • Παναγιώτης Λίτος

  εχω αγορασει το δραπανοκατσαβιδο PABS 10.V-LI και μετα απο δυο χρονια πολύ ελαφριας δουλειάς πατωντας την σκανδαλη ξεκιναει και μετα απο πεντε στροφες σταματαει το ξαναπαταω και παλι τα ιδια .Εγγυηση εχει αλλα η αποδειξη ειναι ασπρη δεν φαινεται τιποτα .τι μπορω να κανω;

 • admin

  Αν θέλετε οικονομικά δίχαλα, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να τα βάλει σε προσφορά το Lidl. To καρφωτικό αέρος, μπαίνει συνήθως σε προσφορά κάθε 2-3 μήνες και πάντα έχει και αναλώσιμα.
  Αλλιώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία θέλετε ή από e-shop. Είναι αρκετό κοινός τύπος και τον έχουν τα περισσότερα μαγαζιά. Δέχεται δίχαλα με πλάτος 5.7 χιλιοστά και μήκος από 13 έως 40 χιλιοστά.Εδώ έχει μερικά τέτοια δίχαλα σε κάποιες διαστάσεις.

 • admin

  Το πόσο καιρό θα υπάρχουν στο σέρβις αναλώσιμα είναι ένα ζήτημα που υπάρχει σε κάθε εργαλείο που αγοράζει κάποιος. Συνήθως υπάρχουν για μερικά χρόνια σίγουρα,και αν το εργαλείο εξακολουθεί να κυκλοφορεί για πολύ περισσότερα. Ειδικά στο θέμα των μπαταριών και στο σέρβις να μην υπάρχει μετά από μερικά χρόνια, μπορεί να γίνει αναγόμωση αφού τα στοιχεία είναι ίδια σε όλες τις μπαταρίες και οι μπαταρίες των Parkside είναι σχετικά απλές. Στο Ebay πουλάνε και έτοιμα σετ μπαταρίας που με μία απλή σύνδεση μπαίνουν στα περισσότερα κουτιά μπαταρίας.

 • Ανώνυμος

  Που θα βρω διχάλα καρφιά για για ένα σετ καρφωτικο αέρος PDT 40 A1

 • Ανώνυμος

  ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ 14.4 V ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ & ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΙΣΕΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΩ ΧΑΛΑΡΗ.

 • admin

  Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα είναι σοβαρό πρόβλημα. Οι σωστές εταιρίες θα πρέπει να έχουν υποστήριξη σε αναλώσιμα/παρελκόμενα για αρκετά χρόνια ακόμα και μετά την απόσυρσή τους.
  Έχω μόνο μια υποψία ότι για το συγκεκριμένο υπάρχει περίπτωση να έκαναν λάθος, καθώς συνήθως τα παρελκόμενα από τα τριβεία δέλτα ή πολυεργαλεία της Parkside ταιριάζουν με τα εμπορικά μοντέλα(πχ bosch). Αυτό είναι όντως αρκετά παλιό και δεν μπορώ να βρω τι υποδοχή παίρνει, αλλά αν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει και σε αυτά τότε θα τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα και λογικά θα τα έχουν και στην parkside, απλώς με άλλον κωδικό.

 • email: hra.skor@yahoo.gr

  Έχω ένα τριβείο PARKSIDE PDS 260KH 3185. Το έχω κάποια χρόνια και έχω κάνει πολλές εργασίες, με καλή βαθμολογία. Τώρα έχει πρόβλημα η πλάκα συγκράτησης των γυαλόχαρτων με το σκράτς. Την αναζήτησα στα καταστήματα της εταιρείας, αλλά η απάντηση ήταν ότι έχουν περάσει τα χρόνια υποστήριξης του προϊόντος & δεν διατίθεται. Αυτό με δυσαρέστησε αρκετά. Δεν γνωρίζω αν στα στόκ της εταιρείας στη Γερμανία υπάρχουν ανταλλακτικά.

 • Ανώνυμος

  Υποθέτω ότι εννοείται ανταλλακτικά για Parkside πλυστικό.Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο σέρβις των προϊόντων Parkside το οποίο είναι
  ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΣ
  ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ 10-12
  14231 ΠΕΥΚΑΚΙΑ
  2102790865
  Κανόνι για πλυστικό μπορεί να μπει με τη χρήση αντάπτορα και άλλης μάρκας κατά πάσα πιθανότητα,αλλά τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξανά και τα παρελκόμενα του πιστολιού ξανά.

 • Ανώνυμος

  που μπορω να βρω ανταλακτικα.συγκεκριμενα θελω πιστολι για πλυστικο μηχανημα

 • admin

  Τα εργαλεία Parkside πωλούνται στα καταστήματα Lidl ανά τακτά διαστήματα .
  Αν εννοείτε που θα τα βρείτε εκτός των καταστημάτων Lidl, δυστυχώς είναι εμπορική μάρκα που πωλείται επίσημα μόνο από τα Lidl. Μπορείτε βέβαια αν θέλετε να τα αγοράσετε από ιδιώτες στο ebay και σε αντίστοιχες υπηρεσίες δημοπρασιών που τα πωλούν καινούργια ή μεταχειρισμένα κάποιες φορές.

 • Ανώνυμος

  Πως μπορώ να αγοράσω εργαλεία Parkside μεμονωμένα

 • admin

  Είναι φυσιολογικό δυστυχώς.Πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά για να έχετε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσετε πάλι. Βέβαια μπορείτε αν γίνεται να τη δουλεύετε σε λιγότερα αμπέρ με μικρότερο ηλεκτρόδιο. Έτσι ο χρόνος λειτουργίας θα είναι λίγο περισσότερος και ο χρόνος αναμονής θα είναι μικρότερος

 • Ανώνυμος

  αγορασα την ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗΣ PESG 120 A1 και μετα απο λιγο αναβει το λαμπακι οτι εβρασε και σταματα τι να κανω?

  • https://www.blogger.com/profile/08683555834711185655 peiraths

   Εγώ έχω προσαρμόσει έναν μικρό ανεμιστήρα και όταν την βάλω στην πρίζα δουλεύει συνέχεια για να την ψύχει..