Έχω ανεβάσει άλλα δύο άρθρα στο supereverything για τα εργαλεία Parkside, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και σκέφτηκα να κάνω ένα συγκεντρωτικό, παραθέτοντας τις εμπειρίες, τις απόψεις μου και τις αξιολογήσεις μου πάνω στα εργαλεία Parkside.  

Όλα αυτά τα χρόνια, έχω αγοράσει δεκάδες διαφορετικά εργαλεία, επειδή μου αρέσει να καταπιάνομαι με τις κατασκευές και τις επισκευές. Κάποια από αυτά είναι αγορασμένα από τοπικά καταστήματα, κάποια από μεγάλες αλυσίδες (Praktiker, Leroy Merlin,), κάποια από Ελληνικά e-shop κάποια από Ebay και κάποια από τα Lidl.
 

Parkside για το σπίτι, Florabest για τον κήπο

Τα Lidl, κατά βάση έχουνε τις δικές τους επωνυμίες στα πιο πολλά προϊόντα τους. Στα εργαλεία, έχουν τα Parkside και Frorabest (αν είναι εργαλεία κήπου). Έχω αγοράσει αρκετά Parkside, περίπου γύρω στα 50 60 70, και πολλά περισσότερα παρελκόμενα εργαλείων.
 
Η άποψή μου για τα Parkside είναι ότι είναι σχετικά καλά εργαλεία με μια πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Ίσως την καλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά. Αλλά όπως κάθε πράγμα, έτσι και τα Parkside πρέπει να ξέρεις τι είναι, τι μπορεί να κάνει και με ποια ένταση.
 
Τα Parkside -κατά βάση- είναι ερασιτεχνικά και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως μπορεί να χαρακτηριστούν και ήμι-επαγγελματικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν επαγγελματικά και να γίνει σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία.

Τα εργαλεία Parkside είναι Ερασιτεχνικά!!!

Οι διαφορές μεταξύ ερασιτεχνικών, ήμι-επαγγελματικών και επαγγελματικών εργαλείων δεν είναι τόσο στη δύναμη του μοτέρ που έχουν, αλλά όσο στη αντοχή στο χρόνο και στη συνεχόμενη χρήση. Αν αγοράσετε το καλύτερο ερασιτεχνικό εργαλείο και το χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά, σε λίγο διάστημα θα αχρηστευθεί.
 
Αυτό το λέω γιατί η κυριότερη κατηγορία που έχω ακούσει για τα Parkside, είναι ότι «μου κάηκε από τη πολύ χρήση». Συνήθως, αυτό το έχω ακούσει από ανθρώπους που δεν έχουν πολύ-ασχοληθεί με εργαλεία και νομίζουν oτι αν αγοράσουν ένα αλυσοπρίονο με 150 ευρώ και κόψουν 200 δέντρα σε μία μέρα, αυτό δεν θα πρέπει να χαλάσει ή αγοράζοντας ένα πνευματικό των 60 ευρώ θα  μπορέσουν να κατεδαφίσουν διώροφο.
 
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το κάθε μέρος ενός εργαλείου έχει συγκεκριμένες αντοχές. Από την μόνωση των καλωδίων, την περιέλιξη του μοτέρ έως και το γράσο που έχει στα γρανάζια. Πραγματικά για όποιον έχει ανοίξει ένα καλό επαγγελματικό εργαλείο και ένα φθηνό ερασιτεχνικό εργαλείο, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

10 χρόνια, 50 60+ εργαλεία και κανένα καμένο μοτέρ

Όπως είπα, έχω αγοράσει πάνω από 50 60 70 εργαλεία Parkside και, μηχανικά τουλάχιστον, δεν έχει χαλάσει κανένα ακόμα. Κάποια έχουνε χρησιμοποιηθεί λίγο, κάποια πάρα πολύ. Βέβαια δεν μου έχει χαλάσει, σχεδόν, κανένα εργαλείο, γιατί καταλαβαίνω ποιες είναι οι αντοχές καθενός, πότε ζορίζεται ή υπερθερμαίνεται και σταματάω για ένα διάλειμμα, μέχρι να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία.
 
Έχω δει με τα μάτια μου άλλους να έχει μυρίσει το εργαλείο, να λιώνουν -κυριολεκτικά- τα πλαστικά του και αυτοί να συνεχίζουν ακάθεκτοι, και όταν καίγεται να λένε τσαντισμένοι ” ψεύτικο…”.

Τα εργαλεία Parkside είναι προσφορές

Το κάθε προϊόν, ακολουθεί συνήθως μια προσέγγιση marketing. Το marketing πίσω από τα Parkside στην Ελλάδα (και γενικά τις προσφορές των Lidl), είναι σχετικά οικονομικές εβδομαδιαίες προσφορές. Δηλαδή τα προϊόντα δεν βρίσκονται στο ράφι όποτε τα θέλετε, αλλά ανά διαστήματα (μπορεί να είναι κάθε 3 μήνες, μπορεί κάθε 2 χρόνια μπορεί να είναι και μοναδικές προσφορές).
 
Αυτή η τακτική, σου δημιουργεί την “πίεση”  να αγοράσεις πολλές φορές κάτι που δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη αυτή τη δεδομένη στιγμή. Επειδή όμως μπορεί να το έχεις ανάγκη κάποια στιγμή στο μέλλον, και επειδή είναι αρκετά οικονομικό και είναι προσφορά που δεν θα είναι στο ράφι σε μια βδομάδα, το αγοράζεις.

 Χαμηλές τιμές

Αυτό είναι ίσως ένα λάθος που έχουν κάνει οι περισσότεροι. Αγοράζουμε εργαλεία που ίσως δεν τα έχουμε άμεση ανάγκη. Αυτό δεν γίνεται τυχαία από τα Lidl, είναι τακτική Marketing όπως είπα, αρκετά επιτυχημένη όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.
 
Έτσι σε “αναγκάζει” να επισκέπτεσαι πιο συχνά τα καταστήματα και εκτός από τις βεβιασμένες αγορές που κάνεις στις προσφορές, αγοράζεις και άλλα πράγματα. Με αυτό το τρόπο εξηγούνται οι πολύ χαμηλές τιμές στις πιο πολλές προσφορές, αφού συνήθως και ξεπουλάνε και δημιουργούν πρόσθετο κέρδος σε άλλα προϊόντα που είναι μόνιμα στο ράφι.

 

Τώρα κάθε πότε βγαίνουν σε προσφορές τα εργαλεία Parkside;

Τα περισσότερα προϊόντα προσφορών φαίνεται ότι ακολουθούν κάποια σκαλέτα. Συνήθως βγαίνουν ανά συγκεκριμένα διαστήματα. Έτσι κάποια προϊόντα βγαίνουν σε ετήσια βάση, κάποια σε εξάμηνη, κάποια σε τρίμηνη και κάποια αρκετά σπάνια ή ίσως και ποτέ δεύτερη φορά.
 
Αυτό συμβαίνει και με τα Parkside. Κάποια εργαλεία εμφανίζονται ανά 3μηνο, κάποια άλλα δεν έχουν βγει σε προσφορά για περισσότερα από 3 χρόνια.
 
Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε ποια και πότε προσφέρθηκαν σε προσφορές από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα (σημείωση : θα ανανεώνεται σε τακτικά διαστήματα ο πίνακας) .
 
Επισήμανση
Δυστυχώς ο πίνακας αφαιρέθηκε οριστικά από την σελίδα. Οι λόγοι είναι αρκετοί, αλλά ο κυριότερος ήταν ότι πλέον είχε γίνει πάρα πολύ μεγάλος (πλέον περισσότερες από 400 σειρές επί 12 στήλες) και ήταν πραγματικά αδύνατον να προσαρμοστεί μέσα σε ένα άρθρο. Αν θέλετε να ρωτήσετε προηγούμενες ημερομηνίες προσφοράς για κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε στα σχόλια (και ανώνυμα).
 

Τα Parkside βελτιώνονται συνεχώς

Κάτι που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι συνήθως κάθε εργαλείο την επόμενη φορά που θα βγει σε προσφορά, είναι συνήθως λίγο καλύτερο. Μπορεί κάποιες φορές να είναι ολόιδιο, αλλά τις πιο πολλές φορές είναι -έστω και λίγο- βελτιωμένο.
 
Γιαυτό είναι κακή συνήθεια να αγοράζουμε κάτι που δεν το έχουμε άμεση ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, γιατί την επόμενη φορά, είναι πολύ πιθανό να έχει βγει καλύτερο και ίσως οικονομικότερο. 
 

Τα εργαλεία που είναι βελτιωμένα συνήθως έχουν διαφορετική ονομασία από τα προηγούμενα. Τις πιο πολλές φορές είναι ένας κωδικός στο τέλος (πχ A3, που σημαίνει ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει μια έκδοση Α1 και μία Α2)

Μηχανικά καλά στα αλλά όμως;

Όπως είπα ήδη, μηχανικά τα Parkside για μένα είναι αρκετά καλά για τη κατηγορία τους. Το πρόβλημα τους συνήθως είναι στα παρελκόμενα και στα πλαστικά μέρη. Εκεί, ειδικά στα παλαιότερα μοντέλα,υπήρχε σημαντικό πρόβλημα. Ότι μου έχει χαλάσει είναι από αυτά. Τις πιο πολλές φορές δεν σε ενοχλεί ή το φτιάχνεις κάπως, όμως κάποιες φορές ίσως είναι πρόβλημα.
 

Θα αναφέρω παρακάτω τι μου έχει χαλάσει μέχρι στιγμής και θα καταλάβετε.

Επίσης κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε μικρό ατέλειες (πχ κακό φινίρισμα μεταξύ δύο επιφανειών, ετικέτες κολλημένες στραβά, γρέζια…) ή παρόμοια μικρό-προβλήματα που δεν έχουν καμία εργονομική επίπτωση. Aλλά  σίγουρα δείχνουν έναν από τους λόγους που το εργαλείο είναι οικονομικό.

Ομοιότητες με άλλα εργαλεία. Made by….

Αρκετές φορές θα παρατηρήσετε ότι τα Parkside μοιάζουν αρκετά με διάφορα άλλα εργαλεία άλλων εταιριών. Αυτό συμβαίνει συνέβαινε πάρα πολύ συχνά με τα εργαλεία της Einhell. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς υπάρχει μια κάποια συνεργασία μεταξύ Parkside και Einhell, καθώς αρκετά από τα εργαλεία της Parkside κατασκευάζονται κατασκευάζονταν σε εργοστάσια της Einhell. Φυσικά δεν είναι απόλυτα ίδια πάντα. Υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά στα περισσότερα μέρη είναι ίδια. Αυτό έχει ένα καλό καθώς μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αναλώσιμα και ανταλλακτικά για κάποια εργαλεία. Έτσι για παράδειγμα η ταινία του ταινειολειαντήρα της Parkside είναι ίδια σε διαστάσεις με αυτού της Einhell. Οπότε αν βρείτε ένα κατάστημα που φέρνει Einhell μπορείτε να αγοράζετε πιο γρήγορα αναλώσιμα.
 
Πλέον αυτό έχει αλλάξει. Από ότι φαίνεται όλα κατασκευάζονται στην Κίνα και πιθανώς να βρείτε πολλές οπτικές ομοιότητες -και όχι μόνο- με αρκετά μοντέλα της αγοράς που κατασκευάζονται στην Κίνα.
 
Οι δύο κυριότερες εισαγωγείς για τα Parkside φαίνεται να είναι η Kompernass και η Grizzly. H Kompernass πρέπει να είναι μία εταιρία που έχει άμεση σχέση ή αποκλειστικότητα με τα LIDL (είναι η εταιρία πίσω από τα περισσότερα ηλεκτρικά είδη της LIDL) ενώ η Grizzly είναι μία Γερμανική εταιρία που φαίνεται να προμηθεύει την PARKSIDE με μερικά δικά της εργαλεία.
 

Συγκρίνοντας τις τιμές των Parkside με άλλα ίδια εργαλεία

Τώρα ας δούμε λίγο τις τιμές των Parkside σε σύγκριση με άλλα εργαλεία με τα ίδια χαρακτηριστικά (και κάποιες φορές και εμφάνιση).

σύγκριση τιμών parkside

Ας δούμε για παράδειγμα αυτό τον σταθμό ακονίσματος, τον οποίο τα Lidl τον έχον σε προσφορά 22 ευρώ. Το εργαλείο αυτό με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά και σχεδόν ολόιδια εμφάνιση θα το δείτε με αρκετές επωνυμίες στο διαδίκτυο. Η πιο χαμηλή τιμή που μπορέσαμε να βρούμε είναι 30 ευρώ από Amazon και Κινέζικο e-shop. Και αυτό χωρίς κόστος μεταφορικών.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και για τα εργαλεία Parkside που είχαν ένα δίδυμο αδελφάκι με την επωνυμία einhell. Το Parkside πάντα ήταν 10-30% φθηνότερο από το αντίστοιχο Einhell.

Εγγύηση 3 Χρόνια. Ισχύει;


Μέχρι στιγμής, όπως είπα, δεν μου έχει χαλάσει κάτι μηχανικά για να αναγκαστώ να το στείλω πίσω με τη εγγύηση. Όμως έχω αλλάξει εργαλεία, είτε γιατί έλλειπαν εξαρτήματα (το γνωστό σούφρωμα που συμβαίνει στα Super Market), είτε γιατί είχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής. Κάποιες φορές είχα αλλάξει εργαλείο απλά επειδή δε μου άρεσε όταν το άνοιξα. Αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει στο ταμείο και σε χρονικό διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων από τη ημερομηνία αγοράς.

Όλες τις φορές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ούτε παράπονα κατά τη επιστροφή. Aπλώς σε ένα έντυπό συμπλήρωσα τα στοιχεία μου και το λόγο επιστροφής ή αλλαγής. Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία από το service των Lidl. 
 
Απλώς η εγγύηση, όπως και οι πιο πολλές εγγυήσεις, κρύβει παγίδες. Τα βασικά προβλήματα είναι δυο

1. Θερμική απόδειξη 

Πρώτον η απόδειξη στα Lidl (όπως και σε όλα τα supermarketείναι θερμική. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μετά από 2 χρόνια και να την έχετε φυλάξει, το πιο πιθανό είναι να μην φαίνεται τίποτα. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν η απόδειξη έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Μια λύση σε αυτό είναι είτε να τη κρατάτε σε αεροστεγή συσκευασία, φυλαγμένη σε ένα κλειστό κουτί ή να την φωτοτυπείτε. Καλό είναι να κάνετε και τα δυο μαζί.
 

2. Θεωρητικά πρέπει να έχετε φυλάξει την συσκευασία 

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι κανονικά θα πρέπει να έχετε φυλάξει τις συσκευασίες και να το παραδώσετε έτσι. Κάτι το οποίο ίσως είναι εύκολο για λίγο καιρό, αλλά για χρόνια είναι δύσκολο και  θα πρέπει να έχετε μεγάλη αποθήκη για να χωρέσουν.
 
Βέβαια αναγνώστες έχουν αναφέρει ότι έχουν επιστρέψει εργαλεία χωρίς τη συσκευασία τους χωρίς κανένα πρόβλημα και ήταν ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση του σέρβις (συνήθως άμεση αλλαγή ελαττωματικού προϊόντος). 
Πάντως καλό είναι να κρατάτε τη συσκευασία αν έχετε τη δυνατότητα, για παν ενδεχόμενο έστω και διπλωμένη. Αυτό γενικά ισχύει σε όλα τα σέρβις και όχι μόνο για τα εργαλεία Parkside.
 
Update 2017
Μετά από 10+ χρόνια δεν έχουμε στείλει κάτι χαλασμένο στην εγγύηση. Οπότε δεν έχουμε προσωπική γνώση.
Αλλά από την ενημέρωση που έχουμε από email αναγνωστών και από φίλους, θα λέγαμε ότι το Parkside, και γενικότερα η Lidl, έχει μία από τις καλύτερες πολιτικές εγγύησης, καθώς τις περισσότερες φορές προβαίνει σε ολική αντικατάσταση του εργαλείου αν υπάρξει πρόβλημα.
 
Ελάχιστες εταιρίες έχουν τόση καλή και άμεση αντιμετώπιση σε βλάβες (μόνο σε αρκετά επώνυμα προϊόντα με onsite εγγύηση το βλέπεις συνήθως αυτό)

Αναλώσιμα και ανταλλακτικά 

Το service των Parkside στην Ελλάδα -από όσο γνωρίζουμε- προσφέρει ανταλλακτικά για όλα τα  τελευταία μοντέλα τα οποία διαθέτει. Μάλιστα διαθέτει ανταλλακτικά ακόμα και για σχετικά παλιά μοντέλα. Η τιμή των ανταλλακτικών είναι αρκετά καλή (συνήθως), εφάμιλλη της οικονομικής τιμής που έχουν τα εργαλεία Parkside. Η επικοινωνία που έχουν είναι αρκετά καλή και γρήγορη είτε επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με email. Τα ανταλλακτικά μπορείτε να τα παραλάβετε αυτοπροσώπως αν μένετε Αθήνα είτε μέσω courier για όλη τη υπόλοιπη Ελλάδα με επιπλέον κόστος 5 ευρώ.

Update 2016

Έχω διαβάσει και ακούσει κριτικές, ότι σε παλιές εκδόσεις εργαλείων (>3-4 ετών) το σέρβις δεν διαθέτει πάντα όλα τα ανταλλακτικά, κυρίως για εργαλεία που δεν κυκλοφόρησαν σε αρκετές εκδόσεις.

Βέβαια αυτό συμβαίνει με αρκετές εταιρίες εργαλείων γενικά. Ειδικά για εργαλεία που δεν είναι επαγγελματικά, στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο να βρεις πάντα ανταλλακτικά, κυρίως λόγω μικρού μεριδίου αγοράς. Σε πολύ πιο επώνυμα εργαλεία απο τα Parkside κάποιες φορές η μόνη λύση είναι το εξωτερικό.  

Για τα Parkside δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει αυτός ο ισχυρισμός και σε τι εύρος, απλώς το μεταφέρω, γιατί τελευταία το ακούω όλο και πιο συχνά. 

Ποιο είναι το σέρβις των εργαλείων Parkside 

κωδικός IAN σε Parkside
O κωδικός IAN του εργαλείου πάνω στην ετικέτα, χαρακτηρίζει την έκδοση του εργαλείου

Tα στοιχεία για το σέρβις του εργαλείου Parkside που έχετε, θα τα βρείτε να αναγράφονται πάντα στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης του εργαλείου. Αν δεν το έχετε φυλάξει, τότε μπορείτε να ψάξετε online για το εγχειρίδιο χρήσης στην online υπηρεσία  του lidl-service.com αναζητώντας το με τον κωδικό IAN.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl (800 111 3333) και να ζητήσετε να σας κατευθύνουν αυτοί επίσημα προς το σωστό σέρβις.

Εργαλεία που έχουν αγοραστεί

Τώρα θα παραθέσω τα εργαλεία που έχω αγοράσει όλο αυτό το διάστημα, τι χρήση τους έχω κάνει, ποια είχαν προβλήματα και ποσό ευχαριστημένος έχω μείνει από το καθένα. Αυτά που είναι με έντονα γράμματα, αν πατήσετε πάνω τους θα σας ανοίξει σε νέο παράθυρο το άρθρο με την παρουσίαση στη σελίδα.

 

ΟνομασίαΧρήσηΤελευταία φορά που βγήκε σε προσφοράΈτος ΑγοράςΠροβλήματαΒαθμολογίαΤιμή
- Η τελευταία φορα που βγήκε σε προσφορά αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκδοση και όχι γενικότερα στον ίδιο τύπο #colspan# #colspan# #colspan# #colspan# #colspan# #colspan#
Δράπανα-Κατσαβίδια-Πολυεργαλεία

Παλμικό κατσαβίδι PDSSA 12 A1-20/08/182018 Κανένα39,99
Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 E5-07/08/182018 Κανένα59.99
Κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1-12/07/182018 Κανένα29.99
Επαναφορτιζόμενο Τύπου Dremel PFBS 12 A1-08/02/182018 Κανένα10/10
PARKSIDE PFBS 160 B2-01/03/182018 Κανένα10/1024.99
Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 12 B3-22/01/182018 Κανένα--
Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 Μικρή04/01/182017Κανένα-22
Αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PMFR 1400 C2Μέτρια16/04/182017Κανένα9/10
Ηλεκτρικό δράπανο Parkside PSBM 500 C4Μικρή25/09/172017Κανένα10/1019,99
Επαφορτιζόμενο Κρουστικό πιστολέτο Parkside PABH 20-Li B2Μικρή25/08/182017Κανένα  
Παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας PDSSA 18 A1Βαριά20/06/162015Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18 Li-On Βαριά10/11/14 (Αντικαταστάθηκε από το PABS 20-Li)2014 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο Li-On 10.8VΒαριά2015 (έχει αποσυρθεί)2013 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Τύπου Dremel PFBS 9.6 A1Μέτρια2013 (έχει αποσυρθεί, αντικαταστάσθηκε από το PFBS 12)2012 Κανένα8/10
Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι PAS 3.6 A1Βαριά2014 (Έχει αποσυρθεί)2011 Κανένα10/10
Κάθετο Δράπανο  PTB 16 500WΜέτρια2011 (έχει αποσυρθεί)2011 Κανένα9/10
Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18V MH-CD A1Βαριά2010 (έχει αποσυρθεί)2009 Κανένα10/10
Επαναφορτιζόμενο Κρουστ. Δράπανοκατσαβιδο 24VΒαριά2010 (έχει αποσυρθεί)2009 Μπαταρία10/10
Ηλεκτρικό Κρουστικό Δράπανο PBH 1010 A1Πολύ Βαριά2010 (έχει αποσυρθεί)2008 Κανένα10/10
Τροχοί / Ακόνισμα
Μίνι γωνιακός τροχός μπαταρίας PARKSIDE PWSA 12-04/06/182018Κανένα-39.99
Σταθμός ακονίσματος PSS 65A1Μέτρια21/05/182016Κανένα9/10
Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 D3-11/11/172017Κανένα  24,99
Γωνιακός τροχός μπαταρίας PWSA 18 A1Μέτρια19/06/17 (μάλλον αντικαταστήθηκε μόνιμα από τον PWSA 20)2016Κανένα9/10
Τροχός πάγκου με ταινιολειαντήρα PARKSIDE PSBS 240 C2 Μικρή22/01/182016Κανένα9/10
Γωνιακός Τροχός PWS 230 A1Βαριά03/05/182013 Κανένα10/10
Συσκευή Διπλής Τριβής PDOS 200 A1Μέτρια01/03/18 (B2)2010 Κανένα9/10
Τριβεία/Πολυεργαλεία

Τριβείο Δέλτα PARKSIDE PDS 290 C303/05/182018Κανένα17.99
Τριβείο Δέλτα PARKSIDE PDS 290 C303/05/182018Κανένα17.99
Πολυεργαλείο Parkside PMFW 310 C2Μικρή08/02/18 (D2)2017Κανένα9/10
Τριβείο Χειρός PHS 160 A1Ελαφριά2013 (έχει αποσυρθεί)2011-Ξεκόλλησε αρκετά γρήγορα το βέλκρο από το πέλμα. Κολλήθηκε με βενζινόκολλα8/10
Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBS 900 A1Βαριά22/01/18 (C3)2011Κανένα8/10
Σέγες/Δισκοπρίονα
Σέγα PARKSIDE PSTK 800 B226/05/18201829.99
Μίνι δισκοπρίονο Parkside PTS 500 B210/05/18 (B2)2017---
Κάθετη φρέζα POF 1200 A1ΜέτριαΑ1: 22/06/15
C1: 18/02/17
2015 Κανένα9/10
Φαλτσοπρίονο PKS 1700 A1Βαριά2013 Ναι 59/10
Ηλεκτρική Πλάνη PARKSIDE PEH 30 A1Μέτρια/Βαριά26/03/18 (C3)2011Κανένα9/10
Σπαθοσέγα PFS 710 A1Μέτρια16/04/18 (D3)2010 Κανένα9/1039,99
Κολλητήρια – Καμινέτα – Θερμοκολλησεις

Κολλητήρι με τροφοδοσία PARKSIDE PLPD 60 A104/08/182018 Κανένα11,99
Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι μπαταρίας PARKSIDE PLKA 3.6 A214/04/182018 Κανένα12,99
Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D304/06/182018 Κανένα12,99
Σετ κολλητήρι αερίουΕλαφριά2015 Κανένα9/10
Σετ Κολλητήρι Λεπτής Συγκόλλησης PLBS 30 A1Μέτρια2013 Κανένα9/10
Πιστόλι Συγκόλλησης PLP 100 A1Ελαφριά2013 Κανένα8/10
Μηχανή στίλβωσης Μπαταρίας  PAWP 18A1Ελαφριά(Έχει αποσυρθεί)2011 Κανένα7/10
Πιστόλι Θερμοκόλλησης PHP 500 B2Μέτρια2010 Έσπασε η σκανδάλη7/10
Ηλεκτρικό σκαρπέλο PARKSIDE PSG 50 A1Ελαφριά(Έχει αποσυρθεί)2011 Κανένα8/10
Εργαλεία Αέρος

 #colspan#
Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 270 A1Βαριά20/09/18 (Α4)2012 Ναι 18/1099,99
Πιστόλι νερού πεπιεσμένου αέραΒαριά2012 Κανένα10/10
Πιστόλι Βαφής Αέρος PDFP 500 A1Ελαφριά20/09/182011 Κανένα-
Καρφωτικό Αέρος PDT 40 A1Μέτρια2013 Κανένα9/10
Σετ αέροσυμπιεστήΒαριά20/09/182012 Μικρά8/10
Πιστόλι Αμμοβολής Πίεσης PDSP 1000 A1Καμία20/09/182013 Κανένα
Καρούλι αέρος 20 μέτρων20/09/182017Κανένα
Διάφορα

Σετ φορητού αεροσυμπιεστή / αεραντλίας PAK 16 A1 / PALP 16 A1-20/09/182018-Δεν έχει ακριβείς μετρήσεις πίεσης στον αεροσυμπιεστή6/1059,99
Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 110 A1 Ελαφριά31/07/172017Κανένα9/1049,99
Σετ καθαρισμού σωληνώσεωνΕλαφριά2014 Κανένα8/10
Ηλεκτροσυγκόλληση PESG 120 A1Βαριά10/05/18 (B3 μοντέλο με 100 αμπέρ)2013 Κανένα6/1044,99
Ηλεκτρική Σκούπα Ξηρού/Υγρού Καθαρισμο 1400 Α1Πολύ Βαριά18/12/17 (F2)2012 Κανένα10/10
Ηλεκτρικό Καρφωτικό PET 25 A1Ελαφριά21/06/18 (C2)2012 Ναι 38/1019,99
Πλυστικό Μηχάνημα Υψηλής Πίεσης PHD 150 A1Μέτρια05/03/182012 Ναι 26/1099,99
Μετρητής ΑποστάσεωνΕλαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρική σκαρπέλο PSG 50 B1Ελαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρική Συσκευή Χαρακτικής PGG 15 A1Πολύ Ελαφριά2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρικό Πιστόλι Βαφής PFS 100 B2Μέτρια2012 Κανένα8/10
Ηλεκτρικό Πιστόλι Βαφής PFS 100 B2Μέτρια(Έχει αποσυρθεί)2012 Κανένα8/10
Επαναφορτιζόμενο ΨαλίδιΜέτρια(Έχει αποσυρθεί)2011 Κανένα10/10
Ηλεκτρικό Καρφωτικό PET 23 VarioΕλαφριά(Έχει αποσυρθεί, αντικαταστάθηκε από το PET 25)2010 -Μερικές φορές κόλλαγαν τα καρφάκια8/10

Σημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Η βαθμολογία, είναι ενδεικτική. Δεν είναι συγκρίσιμη με άλλα εργαλεία. 10/10 σημαίνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη αγορά, 1/10 καθόλου ικανοποιημένος.

Αναφορές και σχολιασμός στις εβδομαδιαίες προσφορές (ανανεώνεται κάθε εβδομάδα)


Αν θέλετε να διαβάσετε αναφορές και σχολιασμό πάνω στα προϊόντα που βγαίνουν σε εβδομαδιαίες προσφορές στα Lidl, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Θα υπάρχουν φωτογραφίες και μεγαλύτερη αναφορά ακόμα και σε προϊόντα και αναλώσιμα, στα οποία δεν υπάρχει review στην σελίδα.

Φυσικά θα αφορά μόνο προϊόντα Parkside, Powerfix, Florabest και μερικά για το αυτοκίνητο, ενώ με τον καιρό θα αποτελέσει και ένα εύκολο τρόπο καταγραφής της ετήσιας ημερομηνίας προσφοράς του κάθε εργαλείου.

Εργαλεία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα

Η Lidl είναι μία πολυεθνική εταιρία με καταστήματα σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έτσι τα εργαλεία PARKSIDE δεν κυκλοφορούν μόνο στην Ελληνική αγορά. Παρακολουθώντας τις προσφορές σε μερικές άλλες χώρες (κυρίως Γερμανία που είναι και η έδρα της) αλλά και μερικά reviews από το εξωτερικό, βλέπουμε ότι υπάρχουν εργαλεία που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελληνική αγορά.

Πιθανότατα τα περισσότερα από αυτά να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να μην έρθουν και ποτέ στην Ελλάδα.

Εργαλεία που έχουν αρκετά χρόνια να βγουν σε προσφορά

Εδώ θα γίνει αναφορά σε εργαλεία που έχουν πάρα πολλά χρόνια να βγουν σε προσφορά και πιθανώς έχουν εγκαταλειφθεί. Προσοχή, δεν αφορά μοντέλα στα οποία έχει γίνει αντικατάσταση με κάποια νεότερη ή πιο εξελιγμένη έκδοση (πχ δράπανα με μπαταρίες ιόντων λιθίου αντί για δράπανα με μπαταρίες νικελίου-καδμίου), αλλά για μοντέλα που δεν ξαναβγήκαν σε προσφορα και δεν έχουν αντικατασταθεί με κάποιο εργαλείο με παρόμοια χαρακτηριστικά.

παγκοπρίονο parkside

Το πρώτο εργαλείο σε αυτή τη λίστα είναι ίσως το πιο δημοφιλές και αυτό που σίγουρα θα είχε αρκετή επιτυχία, τουλάχιστον τις πρώτες φορές. Το παγκοπρίονο της PARKSIDE. H τελευταία φορά που βγήκε σε προσφορά στην Ελλάδα (τουλάχιστον ως κανονική προσφορά σε όλα τα καταστήματα) ήταν κάπου ανάμεσα στο 2009 με 2011 έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε, πιθανώς και λόγω όγκου ή επειδή πρόκειται για ένα εργαλείο με πολύ συγκεκριμένο κοινό.

επιτραπέζια σέγα parkside

Ένα ακόμα εργαλείο το οποίο έχει χρόνια να βγει είναι η επιτραπέζια σέγα PARKSIDE PDKS 120. Αν οι σημειώσεις είναι σωστές, τελευταία φορά πρέπει να βγήκε σε προσφορά ένα Super Σάββατο το μακρινό 2013. 

pabk 60 αερογράφος parkside

To 2013 ήταν μία χρονιά που σταμάτησαν αρκετά εργαλεία εκτός από την επιτραπέζια σέγα. Ένα ακόμα ήταν και ο αερογράφος PARKSIDE PABK 60. Ήταν ένα εργαλείο που έβγαινε για αρκετά χρόνια, πολλές φορές και δύο φορές το χρόνο. Όμως η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε προσφορά στην χώρα μας ήταν τον Αύγουστο του 2013.

parkside pwp 90

Ένα εργαλείο που λίγοι θα θυμούνται είναι και η φορητή συσκευή στίλβωσης PARKSIDE PAWP 90 που σταμάτησε περίπου όταν η PARKSIDE αντικατέστησε τα εργαλεία με μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου με μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου. Περίπου την ίδια εποχή σταμάτησε και η ενσύρματη έκδοση του ίδιου εργαλείου PARKSIDE PWP 90.

έκκεντρο τριβείο parkside

Ένα ακόμα εργαλείο που φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε ήταν και το έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PEXS 270. H τελευταία φορά που βγήκε στην Ελλάδα ήταν το 2011 και έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο αντίστοιχο εργαλείο (παρά μόνο ένα έκκεντρο αεροτριβείο).

parkside pfs 280

Ένα από τα εργαλεία που εμφανίστηκαν ελάχιστες φορές (κατά πάσα πιθανότητα μόνο 1-2 φορές το 2011-2012) είναι και το πιστόλι βαφής με κομπρεσέρ πλάτης PARKSIDE PFS 280. Αν και ήταν σίγουρα πολύ πιο βολικό από το έτερο πιστόλι βαφής PFS 100, που ήταν ένα κλασσικό ηλεκτρικό πιστόλι, δεν εμφανίστηκε ξανά έκτοτε. 


Συνοψίζοντας


Όπως βλέπετε, έχω αγοράσει δεκάδες εργαλεία Parkside, το οποίο δείχνει ότι τα εμπιστεύομαι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απλώς θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι είναι οικονομικά ερασιτεχνικά εργαλεία.
 

Αν ο σκοπός σας είναι επαγγελματική ή πολύ βαριά χρήση, τότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για εσάς. Αν θέλετε αξιόπιστα εργαλεία που να σας κρατήσουν για μια ζωή και να αντέχουμε βαριά χρήση και έχετε τη οικονομική δυνατότητα, αγοράστε επαγγελματικά. Τα πιο γνωστά είναι τα  Dewalt,  Makita,  Milwaukee , Bosch (μπλε), Hitatchi ή Hilti. Κοστίζουν τουλάχιστον  4 φορές τη τιμή των Parkside  και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Αν όμως δε έχετε τη οικονομική δυνατότητα να πάτε σε κάτι πολύ επώνυμο ή θα κάνετε αποκλειστικά ερασιτεχνική χρήση μην διστάσετε. Αγοράστε Parkside άφοβα. Είναι οικονομικά εργαλεία με άριστη απόδοση ποιότητας/τιμής.
 


F.A.Q. / Συχνές ερωτήσεις

 • Ερώτηση : Το συγκεκριμένο άρθρο είναι διαφήμιση / προώθηση των Parkside; 
  • Απάντηση : Όχι. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων. Δεν πληρώθηκε κανείς για να το γράψει. Απλώς προσωπικές απόψεις για τα δημοφιλή εργαλεία Parkside.
 •  Ερώτηση : Έχετε καμία σχέση με τα Lidl;
  • Απάντηση : Πέρα από φιλική σχέση με κάποιες υπαλλήλους σε κάποια καταστήματα, καμία απολύτως. Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα Lidl, τα Parkside ή το σέρβις τους, θα πρέπει να τις απευθύνετε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας Lidl.

 1. Χάλασε το πλαστικό του μανόμετρου και το στοπ του σωλήνα επέκτασης μετά από κάποιο διάστημα και βαριά χρήση 
 2. Έσπασε το ένα κανόνι(άνοιξε στα δυο από τη πίεση),μετά από λίγους μήνες 
 3. Κολλάνε τα καρφάκια κάποιες φορές,και χρειάζεται να το ξεβιδώσεις 
 4. Ξεκόλλησε σχεδόν αμέσως το scratch που κολλάνε τα γυαλόχαρτα.Με λίγη δυνατή κόλλα λύθηκε το πρόβλημα. 
 5. Η σακούλα για τα πριονίδια,άνοιξε τις πρώτες μέρες.Με ράψιμο έφτιαξε.Χάνει μισή μοίρα στη κλίση. 
 6. Έσπασε η σκανδάλη,μετά από λίγο καιρό χωρίς ιδιαίτερη πίεση.Τη επιδιόρθωσα με πατέντα. 

117
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
76 Comment threads
41 Απαντήσεις νήματος
1 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
27 Σχολιαστές
adminΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣKOSTASΒαγγέληςΦιλιππος Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Επισκέπτης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

καλησπερα ,
συγχαρητηρια για το υπεροχο και πολυ σχολαστικο αρθρο ! ειμαι και εγω μεγαλος “φαν” των εργαλειων γενικως και δεν χανω ευκαιρια να πεσω στην παγιδα μαρκετινγκ και να παω με σκοπο να χαλασω 50 και εν τελη να χαλασω 150 !! ειμαι κατοχος αρκετων εργαλειων parkside με μακραν αγαπημενο μου το “ασταματητο” PDSSA 20V παλμικο κατσαβιδι !
Η ερωτηση μου αφορα τις μπαταριες, και συγκεκριμενα τις Χ20V . ειχαν βγει σε προσφορα πριν ενα μηνα περιπου και τις εχασα ….
γνωριζεται αν τις βγαζουν σε προσφορες γενικα ? και αν ναι , περιπου ποτε ?
ευχαριστω !

KOSTAS
Επισκέπτης
KOSTAS

Καλησπερα, ειμαι κατοχος του εργαλειου https://www.lidl.de/de/parkside-pentaschleifer-pps-200-a1/p255451. θα ηθελα να ρωτησω εαν ξερετε που μπορω να βρω τετραγωνα γυαλοχαρτα με τρυπες τυπου velcro σε διασταση 114χ102 που φοραει το συγκεκριμενο μηχανημα. ευχαριστω

Φιλιππος
Επισκέπτης
Φιλιππος

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.Εχω από το 2013 το επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο 10.8Α1 για ερασιτεχνική χρήση και δουλειές σπιτιού φοβερό!!!! Λογο μάλλον της μη πολύ συχνής χρησιμοποίησης του βγάζοντας το από το βαλιτσάκι για μια εργασία διαπιστωσα ότι η μπαταρία του πλέον έχει αδειάσει και ούτε καν φορτίζει.Θελω να ρωτήσω αν και που μπορώ να βρω άλλη μπαταρία αν υπάρχει δυνατότητα να αναγομοθουν οι παλιές και αν γνωρίζεται το κόστος.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

αχιλλεας
Επισκέπτης
αχιλλεας

Καλησπέρα μπορείτε να μου πείτε βάση των στοιχείων σας Πότε βγαίνει περίπου το πολθεργαλειο τύπου dremel με το καλώδιο? Γιατί αυτό με την μπαταρία το έχει την άλλη βδομάδα (απο 21.1.19)

Antonis
Επισκέπτης
Antonis

Καλησπέρα φίλε, καλή χρονιά και χρόνια πολλά! πολλά συγχαρητήρια για την φοβερή δουλεια στα reviews των εργαλείων.
Απο χτές έχει το Lidl το κρουστικό δράπανο PARKSIDE® Κρουστικό δράπανο PSBM 750 Β2 ( ) , διάβασα το review σου πάνω στο μοντέλο Α1. Πιστεύεις οτι το Β2 αξίζει ,για ερασιτεχνική/οικιακή – περιστασιακή χρήση;

Ευχαριστώ.

Αντώνης.
Επισκέπτης
Αντώνης.

Καλησπέρα.Έχω το PARKSIDE PFS 710 B1 σπαθόσεγα. Παλιό αλλά καλό.Όμως έχει φαγωθεί το κεντρικό γρανάζι που δίνει την παράκεντρη κίνηση στην λάμα.Μήπως ξέρετε που θα βρω ένα τέτοιο ανταλλακτικό; Αν είναι μάλιστα και δυνατόν,στην Θεσσαλονίκη.Ευχαριστώ πολύ.

Νικος
Επισκέπτης
Νικος

ξερετε μιπως καθε ποτε βγαζουν το σκαφτικο και το παλμικο

Aimilios
Επισκέπτης
Aimilios

Καλησπερα. Ποια ειναι η γνωμη σας για τη Παλμική σέγα PSTD 800 Β2? Επισης, υπαρχει καποιο ηλεκτρικο εργαλειο που να μπορει να κανει πολλες δουλειες οπως πχ να βιδωνει να τρυπαει να σκαυει κτλ και αν ναι το εχει η parkside ?

Ανώνυμος
Επισκέπτης
Ανώνυμος

Ξερετε ποτε θα βγει ο γωνιακος τροχος 125

Μανώλης
Επισκέπτης
Μανώλης

Εμένα η μόνη απορία που μου γεννήθηκε σε ένα κατά τα άλλα πλήρες άρθρο. Τόσα εργαλεία τι τα έκανες?Και μένα μου αρέσει να μαστορεύω αλλά άντε να έχω 5-6 εργαλεία γενικά. Ενα τροχό, ενα δραπανοκατσάβιδο, μια σέγα κλπ κλπ