Έχω ανεβάσει άλλα δύο άρθρα στο supereverything για τα εργαλεία Parkside, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και σκέφτηκα να κάνω ένα συγκεντρωτικό, παραθέτοντας τις εμπειρίες, τις απόψεις μου και τις αξιολογήσεις μου πάνω στα εργαλεία Parkside.  
 
Όλα αυτά τα χρόνια, έχω αγοράσει δεκάδες διαφορετικά εργαλεία, επειδή μου αρέσει να καταπιάνομαι με τις κατασκευές και τις επισκευές. Κάποια από αυτά είναι αγορασμένα από τοπικά καταστήματα, κάποια από μεγάλες αλυσίδες (Praktiker, Leroy Merlin,), κάποια από Ελληνικά e-shop κάποια από Ebay και κάποια από τα Lidl.
 

Parkside για το σπίτι, Florabest για τον κήπο

Τα Lidl, κατά βάση έχουνε τις δικές τους επωνυμίες στα πιο πολλά προϊόντα τους. Στα εργαλεία, έχουν τα Parkside και Frorabest (αν είναι εργαλεία κήπου). Έχω αγοράσει αρκετά Parkside, περίπου γύρω στα 50 60, και πολλά περισσότερα παρελκόμενα εργαλείων.
 
Η άποψή μου για τα Parkside είναι ότι είναι σχετικά καλά εργαλεία με μια πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Ίσως την καλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά. Αλλά όπως κάθε πράγμα, έτσι και τα Parkside πρέπει να ξέρεις τι είναι, τι μπορεί να κάνει και με ποια ένταση.
 
Τα Parkside, κατά βάση είναι ερασιτεχνικά,και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως μπορείς να γίνουν και ήμι-επαγγελματικά. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να θεωρηθούν επαγγελματικά εργαλεία και να συγκριθούν με αυτά.

Τα εργαλεία Parkside είναι Ερασιτεχνικά!!!

Οι διαφορές μεταξύ ερασιτεχνικών, ήμι-επαγγελματικών και επαγγελματικών εργαλείων, δεν είναι τόσο στη δύναμη του μοτέρ που έχουν, αλλά όσο στη αντοχή στο χρόνο και στη συνεχόμενη χρήση. Το καλύτερο ερασιτεχνικό εργαλείο αν αγοράσετε και το χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά, σε λίγο διάστημα θα αχρηστευθεί.
 
Αυτό το λέω γιατί η κυριότερη κατηγορία που έχω ακούσει για τα Parkside, είναι ότι «μου κάηκε από τη πολύ χρήση». Συνήθως, αυτό το έχω ακούσει από ανθρώπους που δε έχουνε πολυ-ασχοληθεί με εργαλεία ξανά, και νομίζουν oτι αν αγοράσουν ένα αλυσοπρίονο με 150 ευρώ και κόψουν 200 δέντρα σε μία μέρα, αυτό δεν θα πρέπει να χαλάσει ή αγοράζοντας ένα πνευματικό των 60 ευρώ θα  μπορέσουν να κατεδαφίσουν διώροφο.
 
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το κάθε ξεχωριστό μέρος ενός εργαλείου έχει αντοχές. Από την μόνωση των καλωδίων, την περιέλεξη του μοτέρ ώς και το γράσο που έχει στα γρανάζια. Πραγματικά για όποιον έχει ανοίξει ένα καλό επαγγελματικό εργαλείο και ένα φθηνό ερασιτεχνικό εργαλείο, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

10 χρόνια, 50 60+ εργαλεία και κανένα καμένο μοτέρ

Όπως είπα, έχω αγοράσει πάνω από 50 60 εργαλεία Parkside, και, μηχανικά τουλάχιστον, δεν έχει χαλάσει κανένα ακόμα. Κάποια έχουνε χρησιμοποιηθεί λίγο, κάποια πάρα πολύ. Βέβαια δε μου έχει χαλάσει σχεδόν κανένα εργαλείο, γιατί καταλαβαίνω ποιες είναι οι αντοχές καθενός, πότε ζορίζεται ή υπερθερμαίνεται και σταματάω για ένα διάλειμμα μέχρι να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία.
 
Έχω δει με τα μάτια μου άλλους να έχει μυρίσει το εργαλείο, να καίγονται τα πλαστικά του και αυτοί να συνεχίζουν ακάθεκτοι, και όταν καίγεται να λένε τσαντισμένοι ” ψεύτικο…”.

Τα εργαλεία Parkside είναι προσφορές

Το κάθε προϊόν, ακολουθεί συνήθως μια προσέγγιση marketing. Το marketing πίσω από τα Parkside (και γενικά τις προσφορές των Lidl), είναι σχετικά οικονομικές εβδομαδιαίες προσφορές. Δηλαδή τα προϊόντα δε βρίσκονται στο ράφι όποτε τα θέλετε, αλλά ανά διαστήματα (μπορεί να είναι κάθε 3 μήνες, μπορεί κάθε 2 χρόνια μπορεί να είναι και μοναδικές προσφορές).
 
Αυτή η τακτική σου δημιουργεί τη “πίεση” πολλές φορές να αγοράσεις κάτι που δε το έχεις πραγματικά ανάγκη εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Επειδή όμως μπορεί να το έχεις ανάγκη κάποια στιγμή στο μέλλον, και επειδή είναι αρκετά οικονομικό και είναι προσφορά που δε θα είναι στο ράφι σε μια βδομάδα, το αγοράζεις.

 Χαμηλές τιμές

Αυτό είναι ίσως ένα λάθος που έχουν κάνει οι περισσότεροι. Αγοράζουμε εργαλεία που ίσως δεν τα έχουμε άμεση ανάγκη. Αυτό δε γίνεται τυχαία από τα Lidl, είναι τακτική Marketing όπως είπα, αρκετά επιτυχημένη όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.
 
Έτσι σε “αναγκάζει” να επισκέπτεσαι πιο συχνά τα καταστήματα και εκτός από τις βεβιασμένες αγορές που κάνεις στις προσφορές, αγοράζεις και άλλα πράγματα. Με αυτό το τρόπο εξηγούνται οι πολύ χαμηλές τιμές στις πιο πολλές προσφορές, αφού συνήθως και ξεπουλάνε και δημιουργούν πρόσθετο κέρδος σε άλλα προϊόντα που είναι μόνιμα στο ράφι.

 

Τώρα κάθε πότε βγαίνουν σε προσφορές τα εργαλεία Parkside;

Τα περισσότερα προϊόντα προσφορών φαίνεται ότι ακολουθούν ένα πρότυπο. Συνήθως βγαίνουν ανά συγκεκριμένα διαστήματα. Έτσι κάποια προϊόντα βγαίνουν σε ετήσια βάση, κάποια σε εξάμηνη, κάποια σε τρίμηνη και κάποια αρκετά σπάνια ή ίσως και ποτέ δεύτερη φορά.
 
Αυτό συμβαίνει και με τα Parkside. Κάποια εργαλεία εμφανίζονται ανά 3μηνο, κάποια άλλα δεν έχουν βγει σε προσφορά για περισσότερα από 3 χρόνια.
 
Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε ποια και πότε προσφέρθηκαν σε προσφορές από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα (σημείωση : θα ανανεώνεται σε τακτικά διαστήματα ο πίνακας) .
 
Ο πίνακας αφαιρέθηκε μέχρι να ανενεωθεί.  
 
Ο πίνακας είναι ενδεικτικός και δεν είναι επίσημος (ίσως υπάρχουν κάποιες μικρές παραλείψεις)
 
 
Όπως θα δείτε λοιπόν, κάποια βγαίνουν ακριβώς κάθε 12 μήνες. Σε κάποια εργαλεία υπάρχουν παραπλήσιες εκδόσεις (πχ μικρό και μεγάλο δισκοπρίονο) και έτσι βγαίνουν εναλλάξ ενώ κάποια άλλα έχουν εγκαταλειφθεί για πιο εξελιγμένες εκδόσεις.

Τα Parkside βελτιώνονται συνεχώς

Κάτι που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια,είναι ότι συνήθως κάθε εργαλείο τη επόμενη φορά που θα βγει σε προσφορά, είναι συνήθως λίγο καλύτερο από τη προηγούμενη φορά. Μπορεί και κάποιες φορές να είναι ολόιδιο, αλλά τις πιο πολλές φορές είναι έστω και λίγο βελτιωμένο.
 
Γιαυτό είναι μια κακή συνήθεια να αγοράζεις κάτι που δε το έχεις ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, γιατί την επόμενη φορά, είναι πολύ πιθανό να έχει βγει καλύτερο και ίσως οικονομικότερο. Παράδειγμα ένα πνευματικό πιστόλετο που είχα αγοράσει πριν 4-5 χρόνια.
 

Πριν λίγο καιρό που το είχε προσφορά πάλι, ήταν πιο ελαφρύ, πιο στιβαρή κατασκευή και λίγο πιο φτηνό από όσο το είχα πάρει εγώ πριν 4-5 χρόνια. Τα εργαλεία που είναι βελτιωμένα συνήθως έχουν διαφορετική ονομασία από τα προηγούμενα. Τις πιο πολλές φορές είναι ένας κωδικός στο τέλος (πχ A3, που σημαίνει ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει μια έκδοση Α1 και μία Α2)

Μηχανικά καλά στα αλλά όμως;

Όπως είπα ήδη, μηχανικά τα Parkside για μένα είναι αρκετά καλά για τη κατηγορία τους. Το πρόβλημα τους συνήθως είναι στα παρελκόμενα και στα πλαστικά μέρη. Εκεί ειδικά, στα παλαιότερα μοντέλα,υπήρχε σημαντικό πρόβλημα. Ότι μου έχει χαλάσει είναι από αυτά. Τις πιο πολλές φορές δε σε ενοχλεί ή το φτιάχνεις κάπως, όμως κάποιες φορές ίσως είναι πρόβλημα.
 

Θα αναφέρω παρακάτω τι μου έχει χαλάσει μέχρι στιγμής και θα καταλάβετε.

Επίσης κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε μικρό ατέλειες (πχ κακό φινίρισμα μεταξύ δύο επιφανειών, ετικέτες κολλημένες στραβά, γρέζια…) ή παρόμοια μικρό-προβλήματα που δεν έχουν καμία εργονομική επίπτωση. Aλλά  σίγουρα δείχνουν έναν από τους λόγους που το εργαλείο είναι οικονομικό.

Ομοιότητες με άλλα εργαλεία. Made by….

Αρκετές φορές θα παρατηρήσετε ότι τα Parkside μοιάζουν αρκετά με διάφορα άλλα εργαλεία άλλων εταιριών. Αυτό συμβαίνει συνέβαινε πάρα πολύ συχνά με τα εργαλεία της Einhell. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς υπάρχει μια κάποια συνεργασία μεταξύ Parkside και Einhell, καθώς αρκετά από τα εργαλεία της Parkside κατασκευάζονται κατασκευάζονταν σε εργοστάσια της Einhell. Φυσικά δεν είναι απόλυτα ίδια πάντα. Υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά στα περισσότερα μέρη είναι ίδια.
 
Αυτό έχει ένα καλό καθώς μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αναλώσιμα και ανταλλακτικά για κάποια εργαλεία. Έτσι για παράδειγμα η ταινία του ταινειολειαντήρα της Parkside είναι ίδια σε διαστάσεις με αυτού της Einhell. Οπότε αν βρείτε ένα κατάστημα που φέρνει Einhell μπορείτε να αγοράζετε πιο γρήγορα αναλώσιμα.
 
Τελευταία τα περισσότερα νέα Parkside αναφέρουν ότι φτιάχνονται από την εταιρία Grizzly, αν και έχουν αρκετές οπτικές ομοιότητες και με άλλα εργαλεία.
 

Συγκρίνοντας τις τιμές των Parkside με άλλα ίδια εργαλεία

Τώρα ας δούμε λίγο τις τιμές των Parkside σε σύγκριση με άλλα εργαλεία με τα ίδια χαρακτηριστικά (και κάποιες φορές και εμφάνιση).

σύγκριση τιμών parkside

Ας δούμε για παράδειγμα αυτό τον σταθμό ακονίσματος, τον οποίο τα Lidl τον έχον σε προσφορά 22 ευρώ. Το εργαλείο αυτό με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά και σχεδόν ολόιδια εμφάνιση θα το δείτε με αρκετές επωνυμίες στο διαδίκτυο. Η πιο χαμηλή τιμή που μπορέσαμε να βρούμε είναι 30 ευρώ από Amazon και Κινέζικο e-shop. Και αυτό χωρίς κόστος μεταφορικών.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και για τα εργαλεία Parkside που είχαν ένα δίδυμο αδελφάκι με την επωνυμία einhell. Το Parkside πάντα ήταν 10-30% φθηνότερο από το αντίστοιχο Einhell.

Εγγύηση 3 Χρόνια. Ισχύει;


Μέχρι στιγμής, όπως είπα, δεν μου έχει χαλάσει κάτι μηχανικά για να αναγκαστώ να το στείλω πίσω με τη εγγύηση. Όμως έχω αλλάξει εργαλεία, είτε γιατί έλλειπαν εξαρτήματα (το γνωστό σούφρωμα που συμβαίνει στα Super Market), είτε γιατί είχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής. Κάποιες φορές είχα αλλάξει εργαλείο απλά επειδή δε μου άρεσε όταν το άνοιξα. Αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει στο ταμείο και σε χρονικό διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων από τη ημερομηνία αγοράς.

Όλες τις φορές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ούτε παράπονα κατά τη επιστροφή. Aπλώς σε ένα έντυπό συμπλήρωσα τα στοιχεία μου και το λόγο επιστροφής ή αλλαγής. Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία από το service των Lidl. 
 
Απλώς η εγγύηση, όπως και οι πιο πολλές εγγυήσεις, κρύβει παγίδες. Τα βασικά προβλήματα είναι δυο

1. Θερμική απόδειξη 

Πρώτον η απόδειξη στα Lidl (όπως και σε όλα τα supermarketείναι θερμική. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μετά από 2 χρόνια και να τη έχετε φυλάξει, το πιο πιθανό είναι να μη φαίνεται τίποτα. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν η απόδειξη είναι σε σημείο που δεν έχει προφύλαξη από τον ήλιο. Μια λύση σε αυτό είναι είτε να τη κρατάτε σε αεροστεγή συσκευασία φυλαγμένη σε ένα κλειστό κουτί ή να την φωτοτυπείτε. Καλό είναι να κάνετε και τα δυο μαζί.
 

2. Θεωρητικά πρέπει να έχετε φυλάξει την συσκευασία 

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι κανονικά θα πρέπει να έχετε φυλάξει τις συσκευασίες και να το παραδώσετε έτσι. Κάτι το οποίο ίσως είναι εύκολο για λίγο καιρό, αλλά για χρόνια είναι δύσκολο και  θα πρέπει να έχετε μεγάλη αποθήκη για να χωρέσουν.
 
Βέβαια αναγνώστες έχουν αναφέρει ότι έχουν επιστρέψει εργαλεία χωρίς τη συσκευασία τους χωρίς κανένα πρόβλημα και ήταν ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση του σέρβις (συνήθως άμεση αλλαγή ελαττωματικού προϊόντος).
Πάντως καλό είναι να κρατάτε τη συσκευασία αν έχετε τη δυνατότητα, για παν ενδεχόμενο έστω και διπλωμένη. Αυτό γενικά ισχύει σε όλα τα σέρβις και όχι μόνο για τα εργαλεία Parkside.
 
Update 2017
Μετά από 10+ χρόνια δεν έχουμε στείλει κάτι χαλασμένο στην εγγύηση. Οπότε δεν έχουμε προσωπική γνώση.
Αλλά από την ενημέρωση που έχουμε από email αναγνωστών και από φίλους, θα λέγαμε ότι το Parkside, και γενικότερα η Lidl, έχει μία από τις καλύτερες πολιτικές εγγύησης, καθώς τις περισσότερες φορές προβαίνει σε ολική αντικατάσταση του εργαλείου αν υπάρξει πρόβλημα.
 
Ελάχιστες εταιρίες έχουν τόση καλή και άμεση αντιμετώπιση σε βλάβες (μόνο σε αρκετά επώνυμα προϊόντα με onsite εγγύηση το βλέπεις συνήθως αυτό)

Αναλώσιμα και ανταλλακτικά 

Το service των Parkside στην Ελλάδα, από όσο γνωρίζουμε, προσφέρει ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα τα οποία διαθέτει. Μάλιστα διαθέτει ανταλλακτικά ακόμα και για σχετικά παλιά μοντέλα. Η τιμή των ανταλλακτικών είναι αρκετά καλή (συνήθως), εφάμιλλη της οικονομικής τιμής που έχουν τα εργαλεία Parkside. Η επικοινωνία που έχουν είναι αρκετά καλή και γρήγορη είτε επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με email. Τα ανταλλακτικά μπορείτε να τα παραλάβετε αυτοπροσώπως αν μένετε Αθήνα είτε μέσω courier για όλη τη υπόλοιπη Ελλάδα με επιπλέον κόστος 5 ευρώ.

Update 2016

Έχω διαβάσει και ακούσει κριτικές, ότι σε παλιές εκδόσεις εργαλείων (>3-4 ετών) το σέρβις δεν διαθέτει πάντα όλα τα ανταλλακτικά, κυρίως για εργαλεία που δεν κυκλοφόρησαν σε αρκετές εκδόσεις.

Βέβαια αυτό συμβαίνει με αρκετές εταιρίες εργαλείων γενικά. Ειδικά για εργαλεία που δεν είναι επαγγελματικά, στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο να βρεις πάντα ανταλλακτικά, κυρίως λόγω μικρού μεριδίου αγοράς. Σε πολύ πιο επώνυμα εργαλεία απο τα Parkside κάποιες φορές η μόνη λύση είναι το εξωτερικό.  

Για τα Parkside δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει αυτός ο ισχυρισμός και σε τι εύρος, απλώς το μεταφέρω, γιατί τελευταία το ακούω όλο και πιο συχνά. 

Ποιο είναι το σέρβις των εργαλείων Parkside 

κωδικός IAN σε Parkside
O κωδικός IAN του εργαλείου πάνω στην ετικέτα, χαρακτηρίζει την έκδοση του εργαλείου

Tα στοιχεία για το σέρβις του εργαλείου Parkside που έχετε, θα τα βρείτε να αναγράφονται πάντα στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης του εργαλείου. Αν δεν το έχετε φυλάξει, τότε μπορείτε να ψάξετε online για το εγχειρίδιο χρήσης στην online υπηρεσία  του lidl-service.com αναζητώντας το με τον κωδικό IAN.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl (800 111 3333) και να ζητήσετε να σας κατευθύνουν αυτοί επίσημα προς το σωστό σέρβις.

Εργαλεία Που Έχω Αγοράσει

Τώρα θα παραθέσω τα εργαλεία που έχω αγοράσει όλο αυτό το διάστημα, τι χρήση τους έχω κάνει, ποια είχαν προβλήματα και ποσό ευχαριστημένος έχω μείνει από το καθένα. Αυτά που είναι με έντονα γράμματα, αν πατήσετε πάνω τους θα σας ανοίξει σε νέο παράθυρο το άρθρο με την παρουσίαση στη σελίδα.

 

 ΟνομασίαReview ΧρήσηΈτος ΑγοράςΠροβλήματαΒαθμολογία
 
Δράπανα-Κατσαβίδια-Πολυεργαλεία
  
 Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι PAS 3.6 A1 ΝαιΒαριά2011 Κανένα10/10
 Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο Li-On 10.8V Βαριά2013 Κανένα10/10
 Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18V MH-CD A1 Βαριά2009 Κανένα10/10
 Επαναφορτιζόμενο Δραπανοκατσάβιδο PABS 18 Li-On ΝαιΒαριά2014 Κανένα10/10
 Επαναφορτιζόμενο Κρουστ. Δράπανοκατσαβιδο 24V Βαριά2009 Μπαταρία10/10
 Παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας PDSSA 18 A1Ναι Βαριά2015Κανένα10/10
 Ηλεκτρικό Κρουστικό Δράπανο PBH 1100 A1 ΝαιΠολύ Βαριά2008 Κανένα10/10
 Κάθετο Δράπανο  PTB 16 500W ΝαιΜέτρια2011 Κανένα9/10
 Επαναφορτιζόμενο Τύπου Dremel PFBS 9.6 A1 Μέτρια2012 Κανένα8/10
 Ηλεκτρικό δράπανο Parkside PSBM 500 C4 Μικρή2017Κανένα10/10
 Πολυεργαλείο Parkside PMFW 310 C2Ναι Μικρή2017Κανένα9/10
 
Τροχοί / Ακόνισμα
  
 Γωνιακός Τροχός PWS 230 A1 ΝαιΒαριά2013 Κανένα10/10
 Συσκευή Διπλής Τριβής PDOS 200 A1 Μέτρια2010 Κανένα9/10
 Σταθμός ακονίσματος PSS 65A1ΝαιΜέτρια2016Κανένα9/10
 Γωνιακός τροχός μπαταρίας PWSA 18 A1ΝαιΜέτρια2016Κανένα9/10
 Τροχός πάγκου με ταινιολειαντήρα PARKSIDE PSBS 240 C2Ναι 2016Κανένα9/10
 
Επεξεργασία ξύλου
  
 Τριβείο Χειρός PHS 160 A1 Ελαφριά2011Ναι 48/10
 Ηλεκτρική Πλάνη PEH 30 A1Ναι Μέτρια/Βαριά2011Κανένα9/10
 Ταινιολειαντήρας PBS 900 A1 Βαριά2011Κανένα8/10
 Σπαθοσέγα PFS 710 A1Ναι Μέτρια2010 Κανένα9/10
 Φαλτσοπρίονο PKS 1700 A1 ΝαιΒαριά2013 Ναι 59/10
 Κάθετη φρέζα POF 1200 A1Ναι Μέτρια2015 Κανένα9/10
 
Κολλητήρια – Καμινέτα – Θερμοκολλησεις
  
 Σετ Κολλητήρι Λεπτής Συγκόλλησης PLBS 30 A1 Μέτρια2013 Κανένα9/10
 Πιστόλι Θερμοκόλλησης PHP 500 B2 Μέτρια2010 Ναι 67/10
 Μηχανή στίλβωσης Μπαταρίας  PAWP 18A! Ελαφριά3 Κανένα7/10
 Σετ κολλητήρι αερίουΝαι Ελαφριά2015 Κανένα9/10
 Πιστόλι Συγκόλλησης PLP 100 A1 Ελαφριά2013 Κανένα8/10
 
Αέρος
  
 Αεροσυμπιεστής PKO 270 A1 ΝαιΒαριά2012 Ναι 18/10
 Πιστόλι νερού πεπιεσμένου αέρα Βαριά2012 Κανένα10/10
 Πιστόλι Βαφής Αέρος PDFP 500 A1 Ελαφριά2011 Κανένα
 Καρφωτικό Αέρος PDT 40 A1 Μέτρια2013 Κανένα9/10
 Σετ αέροσυμπιεστή Βαριά2012 Μικρά8/10
 Πιστόλι Αμμοβολής Πίεσης PDSP 1000 A1 Καμία2013 Κανένα
 
Διάφορα
  
 Ηλεκτρικό Καρφωτικό PET 25 A1 Ελαφριά2012 Ναι 38/10
 Πλυστικό Μηχάνημα Υψηλής Πίεσης PHD 150 A1 Μέτρια2012 Ναι 26/10
 Επαναφορτιζόμενο Ψαλίδι Μέτρια2011 Κανένα10/10
 Μετρητής Αποστάσεων Ελαφριά2012 Κανένα8/10
 Σετ καθαρισμού σωληνώσεων Ελαφριά2014 Κανένα8/10
 Ηλεκτρική Σκούπα Ξηρού/Υγρού Καθαρισμο 1400Α1 Πολύ Βαριά2012 Κανένα10/10
 Ηλεκτροσυγκόλληση PESG 120 A1Ναι Βαριά2013 Κανένα6/10
 Ηλεκτρική σπάτουλα PES 200 B1 Ελαφριά2012 Κανένα8/10
 Ηλεκτρική Συσκευή Χαρακτικής PGG 15 A1 Πολύ Ελαφριά2012 Κανένα8/10
 Ηλεκτρικό Πιστόλι Βαφής PFS 100 B2 Μέτρια2012 Κανένα8/10

Powerfix και Florabest

ΟνομασίαReviewΧρήσηΈτος αγοράςΠρόβλημαΒαθμολογία
Εργαλεία μέτρησης     
Μετρητής υγρασίας PowerfixΝαιΜέτρια2016Κανένα8 / 10
Ψηφιακό πολύμετρο Powerfix PDM 250 A2ΝαιΜέτρια2015Κανένα9 / 10
Θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1ΝαιΜέτρια2014Κανένα9 / 10
Βοήθημα τρυπήματος Powerfix PLBS 2A1ΝαιΜικρή2017Κανένα 
Αγροτικά εργαλεία     
Florabest κονταροπρίονοΣύντομαΒαριά2016Κανένα8 / 10
Σέγα μπαταρίας κήπου Florabest FAAS 10.8 A2ΝαιΜέτρια2015Κανένα9 / 10
Διάφορα     
Πάγκος εργασίας με σφιγκτήρες PowerfixΝαι 2017Κανένα9 / 10
      Σημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Η βαθμολογία, είναι ενδεικτική. Δεν είναι συγκρίσιμη με άλλα εργαλεία. 10/10 σημαίνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη αγορά, 1/10 καθόλου ικανοποιημένος.

Συνοψίζοντας


Όπως βλέπετε, έχω αγοράσει δεκάδες εργαλεία Parkside, το οποίο δείχνει ότι τα εμπιστεύομαι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απλώς θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι είναι οικονομικά ερασιτεχνικά εργαλεία.
 

Αν ο σκοπός σας είναι επαγγελματική ή πολύ βαριά χρήση, τότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για εσάς. Αν θέλετε αξιόπιστα εργαλεία που να σας κρατήσουν για μια ζωή και να αντέχουμε βαριά χρήση και έχετε τη οικονομική δυνατότητα, αγοράστε επαγγελματικά. Τα πιο γνωστά είναι τα  Dewalt,  Makita,  Milwaukee , Bosch (μπλε), Hitatchi ή Hilti. Κοστίζουν τουλάχιστον  4 φορές τη τιμή των Parkside  και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Αν όμως δε έχετε τη οικονομική δυνατότητα να πάτε σε κάτι πολύ επώνυμο ή θα κάνετε αποκλειστικά ερασιτεχνική χρήση μην διστάσετε .  Αγοράστε Parkside άφοβα. Είναι οικονομικά εργαλεία με άριστη απόδοση ποιότητας/τιμής.

F.A.Q. / Συχνές ερωτήσεις

 • Ερώτηση : Το συγκεκριμένο άρθρο είναι διαφήμιση / προώθηση των Parkside;
  • Απάντηση : Όχι. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων. Δεν πληρώθηκε κανείς για να το γράψει. Απλώς προσωπικές απόψεις για τα δημοφιλή εργαλεία Parkside.
 •  Ερώτηση : Έχετε καμία σχέση με τα Lidl;
  • Απάντηση : Πέρα από φιλική σχέση με κάποιες υπαλλήλους σε κάποια καταστήματα, καμία απολύτως. Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα Lidl, τα Parkside ή το σέρβις τους, θα πρέπει να τις απευθύνετε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας Lidl.

 1. Χάλασε το πλαστικό του μανόμετρου και το στοπ του σωλήνα επέκτασης μετά από κάποιο διάστημα και βαριά χρήση 
 2. Έσπασε το ένα κανόνι(άνοιξε στα δυο από τη πίεση),μετά από λίγους μήνες 
 3. Κολλάνε τα καρφάκια κάποιες φορές,και χρειάζεται να το ξεβιδώσεις 
 4. Ξεκόλλησε σχεδόν αμέσως το scratch που κολλάνε τα γυαλόχαρτα.Με λίγη δυνατή κόλλα λύθηκε το πρόβλημα. 
 5. Η σακούλα για τα πριονίδια,άνοιξε τις πρώτες μέρες.Με ράψιμο έφτιαξε.Χάνει μισή μοίρα στη κλίση. 
 6. Έσπασε η σκανδάλη,μετά από λίγο καιρό χωρίς ιδιαίτερη πίεση.Τη επιδιόρθωσα με πατέντα. 
 • Dimitris

  Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο, συγχαρητήρια για τη προσπάθεια, είναι πολύ αξιόλογη.
  Μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις το πινακάκι, έστω και παλιό;

  • admin

   Θα ανεβεί μέσα στις επόμενες ημέρες ανανεωμένο.

   • Dimitris

    Να εισαι καλα, και πάλι σε ευχαριστώ πολύ.

 • Σηφησ

  Το κονταποπριονο της παρκσαιντ το έχετε δοκιμασει?αξιζει πιστευετε?

  • admin

   Της Florabest εννοείτε μάλλον, γιατί η Parkside δεν έχει κονταροπρίονο.

   Ναι το έχουμε δοκιμάσει για αρκετό καιρό. Θέλουμε να τραβήξουμε και κάποια βίντεο με sports camera από κόψιμο κλαδιών γιαυτό δεν έχουμε ανεβάσει ακόμα τίποτα.

   Εν συντομία, νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω, όχι ότι είναι φυσικά το καλύτερο της αγοράς, ίσα ίσα υπάρχουν πολλά με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Αλλά για τα 80 ή 90 ευρώ που κόστιζε (αν δεν κάνω λάθος), είναι αρκετά καλό. Ανταγωνιστικά μοντέλα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και με μπαταρία στην συσκευασία, κοστίζουν +50-100 ευρώ.

   Τα θετικά του είναι
   – έχει πολύ χαμηλή τιμή (για κονταροπρίονο μπαταρίας + μπαταρία + ταχυφορτιστή)
   – Είναι σχετικά ελαφρύ (δεν θέλει ζώνη)
   – Είναι μικρό σε μέγεθος και χωράει άνετα ακόμα και σε αμάξι hatchback (στα πόδια του συνοδηγού διαγώνια)
   – Έχει μπαταρία λιθίου με ταχυφορτιστή
   – Έχει πολυγωνικό σωλήνα αλουμινίου, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να λυγίσει

   Τα αρνητικά του
   – Η μπαταρία είναι λίγα αμπερώρια. Αν θέλετε να το έχετε για ημερήσιες εργασίες (πχ κλάδεμα σε λιοστάσι), τότε σίγουρα θέλετε άλλες 1-3 μπαταρίες ή πρίζα για να φορτίζετε συνεχώς τη μπαταρία.
   – Η λάμα δεν έχει την δυνατότητα ρυθμιζόμενης γωνίας κοπής, όπως σε άλλα ακριβότερα κονταροπρίονα
   – Δεν έχει την δύναμη που έχουν τα βενζινοκίνητα
   – Δεν ασφαλίζει πάρα πολύ καλά το σύστημα προέκτασης

 • admin

  Είναι γεγονός ότι πολλά εργαλεία -όχι μόνο της Parkside- μοιάζουν με αντίστοιχα άλλων εταιριών. Μπορεί να είναι επειδή κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, μπορεί απλά να προμηθεύονται τα εξαρτήματα από το ίδιο προμηθευτή, μπορεί απλά να γίνεται αντιγραφή design ή μπορεί απλώς να έτυχε.

  Τα συγκεκριμένα που αναφέρετε, πραγματικά έχουν πολλές οπτικές ομοιότητες και όπως έδειξε και κάποιος αναγνώστης στο blog του εδώ, οι μπαταρίες από τους γωνιακούς τροχούς bulle και parkside, αν και έχουν κάποιες μικρές διαφορές, ταιριάζουν και στους δύο τροχούς. Έτσι εφόσον η μπαταρία της Parkside ταιριάζει σε όλη τη σειρά (δηλαδή και στο παλμικό), τότε ταιριάζει και αυτής της Bulle . Από ότι βλέπω της Pakside η μπαταρία στα ίδια αμπερώρια είναι πιο φτηνή από αυτή της Bulle. Τώρα αν είναι καλύτερης τεχνολογίας αυτή της Bulle ή της Parkside δεν το γνωρίζω, μπορεί να είναι απολύτως ίδιες, μπορεί να έχουν και σημαντικές διαφορές, που σε βάθος χρόνου να έχουν σημασία όσο αναφορά την απόδοση και την αντοχή.

  Τα Bulle είναι επίσημα Made in PRC (Κίνα), τα Parkside -τουλάχιστον μέχρι πρότεινος- υποστήριζαν ότι είναι Made In Germany. Παλαιότερα τα περισσότερα στην ετικέτα έλεγαν Made by Einhell ή Made by Kompernass, τελευταία από ότι παρατηρώ όσα πρωτοκυκλοφορούν λένε Made by Grizzly Tools που πάλι είναι Γερμανική εταιρία . Όχι ότι έχει και τεράστια σημασία που γίνεται η συναρμολόγηση, γιατί και οι Κινέζοι κατασκευάζουν τα Iphone αλλά κατασκευάζουν επίσης και κινητά που κρατάνε μια βδομάδα.

  Πάντως ειδικά για τις μπαταρίες -κατά την γνώμη μου- θα έπρεπε να βγει μια Ευρωπαική οδηγία που να υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να έχουν όλοι την ίδια υποδοχή ώστε να ταιριάζουν όλες σε όλα. Είναι εκνευριστικό να έχεις 10 μπαταρίες 18V και καμία να μην ταιριάζει με κάποια άλλη.

 • ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗΣ

  καλησπερα κι απο μενα
  εχω το πλυστικο της parkside PHD 150 D3 και χρειαζομαι το λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων θα θελα να μαθω ποτε βγαινει στα lidl η αν μπορω να το βρω αλλου.

  • admin

   Για το πότε ακριβώς βγαίνει θα πρέπει να ρωτήσετε στην Lidl, καθώς μόνο αυτοί ξέρουν σίγουρα.

   Παρατηρώντας και σημειώνοντας πότε βγαίνει κάθε εργαλείο τα τελευταία χρόνια, δημιούργησα το πίνακα που βλέπετε και στο άρθρο ο οποίος αναφέρει τις ημερομηνίες που έχουν κυκλοφορήσει σε προσφορά τα εργαλεία τα τελευταία χρόνια. Αν δείτε, για αρκετά οι ημερομηνίες είναι περίπου ίδιες κάθε χρόνο (πχ αυτή την εβδομάδα έχει τα εργαλεία αέρος, που είχαν κυκλοφορήσει πάλι πέρυσι στις 29 Σεπτέμβρη). Φυσικά αυτό δεν είναι κανόνας για όλα ούτε κανείς μπορεί να ξέρει αν η Lidl θα αλλάξει αυτές τις ημερομηνίες για κάποιο εργαλείο.

   Τώρα το λάστιχο καθαρισμού των σωληνώσεων το έχει συνήθως σαν προσφορά όταν βγαίνει και το μεγάλο πλυστικό της Parkside σαν προσφορά. Οπότε αν κάτι δεν αλλάξει, το λάστιχο καθαρισμού των σωληνέσεων θα κυκλοφορήσει τον Μάρτη πάλι. Βέβαια κάποιες φορές ξαναβγαίνουν κάποια εργαλεία ή εξαρτήματα σε προσφορά και σε μεταγενέστερες ημερομηνίες τα οποία τα τοποθετούν στους πάγκους που είναι από προσφορές παλαιότερης εβδομάδας (όχι στον κεντρικό), αλλά αυτό μαλλον συμβαίνει σε τοπικά καταστήματα, στα οποία τα συγκεκριμένα είχαν μείνει σε απόθεμα (τουλάχιστον αυτό μου είχε αναφέρει η υπεύθυνη ενός καταστήματος). Το λάστιχο του καθαρισμού των σωληνώσεων, είναι ένα από αυτά που βλέπω συχνά να βγαίνει έτσι.

   Οπότε μάλλον το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση της Lidl και να ρωτήσετε αν υπάρχει σε απόθεμα σε κάποιο κοντινό σας κατάστημα. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, γιατί τελευταία φορά πρέπει να είχε βγει την Άνοιξη και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, αλλά δεν χάνετε κάτι να ρωτήσετε. Εγώ με αυτόν τον τρόπο έχω καταφέρει να βρω κάποιες φορές εργαλεία που είχαν εξαντληθεί στο κατάστημα που ψωνίζω συνήθως αλλά υπήρχαν σε άλλα κοντινά καταστήματα.

   Στο σέρβις διαβάζοντας από το φυλλάδιο οδηγιών του πλυστικού δεν βλέπω να υπάρχει σαν εξάρτημα.

   Τώρα εκτός Lidl, πολλές φορές έχω δει προιόντα Parkside να πωλούνται σε διάφορες αγγελίες μεταχειρισμένα ή και καινούργια. Μεταξύ των οποίων νομίζω και το συγκεκριμένο κάποια φορά. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποιοι πωλητές που το κάνουν και ήμι-επαγγελματικά, δηλαδή αγοράζουν ένα εργαλείο ή εξάρτημα Parkside από τα Lidl το οποίο είναι σαν προσφορά και μετά το μεταπωλούν καινούργιο, συνήθως με αρκετό κέρδος. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το ψάξετε.

   H τελευταία λύση είναι να βρείτε ένα αντάπτορα και να αγοράσετε ένα σωλήνα καθαρισμού σωληνώσεων άλλης εταιρίας. Ο ίδιος ο σωλήνας καθαρισμού σωληνώσεων της Parkside είχε στην συσκευασία έναν αντάπτορα, που σας επέτρεπε να το συνδέσετε σε πλυστικά άλλων εταιριών, αλλά αντάπτορα που να κάνει το αντίστροφο, δηλαδή να συνδέει εξαρτήματα πχ karcher ή άλλης εταιρίας πάνω στο κανόνι της Parkside δεν έχω καταφέρει να βρω στην Ελληνική αγορά μέχρι στιγμής, παρά μόνο στο Amazon.

 • Από ότι καταλαβαίνω ο γωνιακός τροχός, η σπαθόσεγα και το παλμικό μπαταρίας του Lidl και της Bulle προέρχονται από τον πάρακάτω ίδιο Κινέζο κατασκευαστή. Πιθανόν να έχουν κάποιες μικρές διαφορές στα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κάθε πελάτης.

  http://www.puly.com.cn/?page_id=2405

  Οι μπαταρίες και ο φορτιστής φαίνεται να μοιάζουν πολύ πάντως.
  https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8882
  https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8881

  Η Bulle έχει βγάλει και brushless σειρά τώρα πάλι από αυτόν τον Κινέζο.

 • admin

  Πριν λίγες μέρες τεστάρισα τον γωνιακό τροχό μπαταρίας της Parkside (μπορείτε να δείτε εδώ). Η μπαταρία του Parkside έχει 3 ακροδέκτες. Οι δύο είναι οι πόλοι και ο αλλος είναι ο ακροδέκτης της υπερθέρμανσης (έτσι καταλαβαίνει ο φορτιστής ότι η μπαταρία είναι γεμάτη και σταματάει να φορτίζει). Της Bulle δεν τον έχω δει, αλλά αν έχει 4 ακροδέκτες σίγουρα οι 2 είναι οι πόλοι και ο ένας είναι της υπερθέρμανσης. Ο άλλος μπορεί να είναι για να δείχνει στο εργαλείο πόσο γεμάτη είναι η μπαταρία ή για να δίνει τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας στον φορτιστή ή αν κάνει καλή επαφή ή κάτι παρόμοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 2 σετ πόλων, γιατί τα σώματα των μπαταριών μέσα στην μπαταρία είναι συνδεδεμένα σε σειρά. Οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι αν πήρατε μόνο την μπαταρία της Bulle χωρίς φορτιστή, και την φορτίζετε απο του Parkside, να δείτε αν δουλεύει σωστά η υπερφόρτωση, δηλαδή αν σταματάει να φορτίζει ο φορτιστής αν γεμίσει η μπαταρία. Αν δεν γίνεται αυτό και τον ξεχάσετε, η μπαταρία θα καταστραφεί και μπορεί να συμβεί πυρκαγιά ακόμα και έκρηξη. Κανονικά εφόσον ο φορτιστής της Parkside δίνει 2600mA, σημαίνει ότι θα φορτίζει 4AH σε λίγο παραπάνω από 1.5 ώρα. Αν μετά από μίαμιση ώρα συνεχίζει να φορτίζει, τότε θα πρέπει να την αφαιρείτε μόνος σας.

  Μόνο δύο ερωτήσεις αν σας είναι εύκολο. Τι κόστος είχε η μπαταρία της Bulle (και αν ήταν με φορτιστή ή χωρίς), και αν την τεστάρατε να δείτε πόσο κρατάει (στο ρελαντί).

  • Nicholas

   δοκίμασα την μπαταρία του Bulle στον φορτστή του Parkside αφού έκοψα το δοντάκι ασφάλεια που δεν επιτρέπει την εισαγωγή του.
   Την χρησιμοποίησα για περίπου 5 λεπτά στο ρελαντί μέχρι να σβήσει το πρώτο λαμπάκι και μετά την φόρτισα περίπου 15 λεπτά μέχρι που άνανψε το πράσινο λαμπάκι και υποθέτω ότι η φόρτιση ολοκληρώθηκε.

 • Λοιπον, πήρα βαθεια ανάσα και αγόρασα μια μπαταρία Bulle, για τον γωνιακό τροχό Parkside.
  Ενώ σε διαστάσεις είναι ίδιες, ηλεκτρικά έχουν κάποιες διαφορές.

  Καταρχάς ο γωνιακός τροχός Parkside και η μπαταρία του έχουν 2 ακροδέκτες ενώ το Bulle έχει 4.
  Παρόλα αυτά, οι μπαταρίες δουλέυουν εναλλάξ τόσο στον ένα, όσο και στον άλλο τροχό, αλλά δεν τις δοκίμασα ακόμα διεξοδικά.

  Έχω την αίσθηση ότι το Parkside θα μπορούσε να ξεφορτίσει τη μισή μπαταρία του Bulle, και μετά να μην μπορεί να φορτιστεί αν τα μισά κελιά είναι φορτισμένα και τα μισά αφόρτιστα.

 • admin

  Γεια σας

  Δυστυχώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε μια ηλεκτρονική συσκευή, είναι να φυλάτε καλά την απόδειξη αγοράς, ακόμα και στο πιο επώνυμο και αξιόπιστο προιόν.

  Τώρα για το δικό σας πρόβλημα, πολλά μπορεί να φταίνε κατά την γνώμη μου, και δεν νομίζω κανείς να μπορεί να σας πει κάτι ακριβώς, χωρίς να δει από κοντά το εργαλείο. Πάντως, εφόσον δούλευε την πρώτη φορά και δεν κάνατε κακή χρήση για να καεί το μοτέρ (θα το μυρίζατε και δεν θα γύριζε ούτε στροφή), κατά πάσα πιθανότητα κάτι έχει πειραχτεί. Πρώτα ελέγξτε τα καρβουνάκια ( που μοιάζει να είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο), να δείτε αν έχουν ξεβιδωθεί και δεν κάνουν καλή επαφή ή έχουν κοπεί ή απλώς ήταν ελλατωματικά (τα καρβουνάκια είναι μέσα στις πλαστικές μεγάλες βίδες που έχει εκατέρωθεν το εργαλείο). Αν δεν είναι καρβουνάκια ελέγξτε καλώδιο και διακόπτη. Αν χρειαστεί να το ανοίξετε, βγάλτε μια φωτογραφία με το κινητό/ψηφιακή σας πριν πειράξετε κάτι, ώστε να ξέρετε που πάει τι όταν χρειαστέι να το ξανασυναρμολογήσετε.

  Μπορείτε να το πάτε και σε κάποιο σέρβις, αν δεν τα καταφέρετε μόνος σας, αλλά δεδομένου του πολύ μικρού κόστους του εργαλείου, δεν νομίζω να συμφέρει αν δεν είναι κάτι εξαιρετικά απλό (όπως πχ τα καρβουνάκια).

 • Akis Florentis

  Καλησπερα σας εχω αγορασει μια συσκευη λειανσης pfbs 160 a1 πριν μια βδομαδα αλλα πεταξα καταλαθως την αποδειξη που ειχε την εγγυηση την πρωτη μερα δουλευε κανονικα την αλλη μερα που το δοκιμασα εκανε μια στροφη και μετα σταματαγε τι μπορει να φταιει?

 • admin

  Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν αρκετά, ειδικά στην μπαταρία (τα Bulle είναι εργαλεία που κυκλοφορούν μόνο στην Ελληνική αγορά, από την εταιρία Unimac. Δεν γνωρίζω από ποια εταιρία κατασκευάζονται, αλλά πιθανώς να έχει κάποια σχέση με κάποια από τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα Parkside, καθώς δεν είναι το μόνο εργαλείο της Bulle, που έχει αρκετές οπτικές ομοιότητες με κάποιο της Parkside).
  Το κακό βέβαια είναι, ότι και 1 χιλιοστό διαφορά να έχουν, δεν θα κουμπώνει ή δεν θα φορτίζει, οπότε σίγουρα αν δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής της μπαταρίας, δεν θα το συνιστούσα. Ίσως επιτόπου δοκιμή σε κάποιο κατάστημα (γιατί τα bulle τα έχουν σχεδόν όλα, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να έχει τον τροχό σε κάποιο ράφι) μπορεί να ήταν καλύτερα, αν και πάλι δεν θα το συνιστούσα.

  Οι λόγοι είναι δύο. Το Bulle, είναι πιο ακριβό σαν εργαλείο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει και πιο ακριβή μπαταρία (αναλογικά). Δεν μπορώ να βρω κάπου την τιμή της μπαταρίας του Bulle, αλλά η αντίστοιχη της Makita κοστίζει γύρω στα 80 ευρώ, και εφόσον και η Bulle είναι από την Unimac, μάλλον κάπου εκεί θα παίζει.
  Ο άλλος λόγος είναι το θέμα της φυσικής. Εφόσον λέτε ότι η μπαταρία της Parkside που είναι 2.6 αμπερώρια, κρατάει 5 λεπτά (υποθέτω καινούργια), τότε αυτή με τα 4 αμπερώρια θα κρατάει το πολύ 10 λεπτά, οπότε σίγουρα δεν θα δείτε κάποια τρομερή βελτίωση. Οι μπαταρίες μεταξύ τους, μπορεί να έχουν διαφορετική τεχνολογία, που να τους δίνουν κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά (γρηγορότερη φόρτιση, περισσότερες φορτίσεις…) αλλά η χωρητικότητα παραμένει ίδια. Και εφόσον τα αμπέρ που τραβάει ο τροχός θα μένουν ίδια, τα 4 αμπερώρια, θα δώσουν λιγότερο από το διπλάσιο χρόνο λειτουργίας, που δίνει τα 2.6 αμπερώρια της Parkside.

  Γενικά οι γωνιακοί τροχοί μπαταρίας, δεν είναι για χοντροδουλειές γιαυτό δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς. Συνήθως τους χρησιμοποιούν για κοπές, που κρατάνε λίγο χρόνο και δεν θέλουν την ροπή που θέλει πχ το τρίψιμο. Πχ σε ένα τεστάρισμα από ξένη ιστοσελίδα, επαγγελματικών γωνιακών τροχών (bosch,metabo,dewalt,hilti…) 18V με 4Ah μπαταρία, σε μισή ίντσα μπετόβεργα, οι κοπές που έκαναν ήταν 30-50, μέχρι να αδειάσει πλήρως η μπαταρία. Οπότε το πεντάλεπτο του Parkside με την 2.6Ah, είναι ίσως λογικό.

  Για μένα, μπορείτε να δοκιμάσετε την μπαταρία της Bulle, αλλά αν το κόστος της είναι παραπάνω από 60-70%, από όσο κάνει μια άλλη μπαταρία του Parkside από το Service, σίγουρα δεν συμφέρει. Καλύτερα 2 μπαταρίες των 2.6Ah, παρά μία των 4Ah.
  Ίσως, θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε ένα ακόμα εργαλείο απο τη σειρά αυτή των 18V της Parkside (αν και όποτε φυσικά την ξαναβγάλει), ώστε να έχετε ένα επιπλέον εργαλείο μπαταρίας (πχ σέγα) + μια ακόμα μπαταρία + ένα ακόμα φορτιστή.

 • Γεια χαρά και από μένα,
  αγόρασα πριν από λίγο καιρό τον γωνιακό τροχό μπαταρίας PWSA 18 A1,
  και ανακάλυψα ότι είναι φτυστός Ο γωνιακός τροχός Bulle κωδικος Unimac.gr 63437.
  Σκέφτομαι να πάρω μια μπαταρία bulle γιατί ειναι 4Ah και να δοκιμάσω αν ταιριάζει όντως γιατί η μπαταρία 2,6Ah του parkside διαρκεί 5 λεπτά

 • Ανώνυμος

  καλησπερα κι απο μενα
  εχω το πλυστικο της parkside PHD 150 D3 και χρειαζομαι το λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων θα θελα να μαθω ποτε βγαινει στα lidl η αν μπορω να το βρω αλλου.

 • Ανώνυμος

  Δραπανοκατσάβιδο Parkside 16V https://youtu.be/hlBm–MvPfI

 • Ανώνυμος

  Για τον φιλο που ψαχνει μπαταρια για το .pabs 18A1-1
  https://www.kompernass.com/index.php?route=product/category&path=162
  αν εχει καποιον γνωστο που να ξερει απο γερμανικα ισως τον βοηθησει παραπανω στην παραγγελια του

 • Εννοούσα ότι ενδιαφέρομαι για την προέκταση 6μ και όχι το λάστιχο σωληνώσεων 15μ. Τέτοιο σύστημα απόφραξης έχω αγοράσει το original στα 35€.

 • admin

  Στις 7/3/2016, εκτός των άλλων το online φυλλάδιο δείχνει να διαθέτει προέκταση σωλήνα 6 μέτρων και λάστιχο καθαρισμού σωληνώσεων 15 μέτρων, οπότε αν θέλετε προέκταση σωλήνα 15 μέτρων, λογικά δεν θα βρείτε στα Lidl εκείνη την ημέρα. Το λάστιχο σωληνώσεων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προέκταση, καθώς εκτός του ότι είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, η μία του άκρη κουμπώνει στο κανόνι και η άλλη του έχει ένα ακροφύσιο το οποίο πετάει νερό.

  Τώρα δεν ξέρω αν κάποιος ξέρει να σας απαντήσει σίγουρα αν κουμπώνει κάποιο από τα 2 αυτά πάνω στο Nilfisk σας , αλλά εφόσον στο Lidl έχετε δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων εντός ενός μηνός, με επίδειξη της απόδειξης αγοράς, μπορείτε να το δείτε μόνος σας,φροντίζοντας φυσικά να μην καταστρέψετε την συσκευασία ή χάσετε κάποιο εξάρτημα και κρατώντας πάντα και την απόδειξη αγοράς. Για να μην κάνετε και άσκοπες βόλτες, μπορείτε να έχετε και το πλυστικό σας μέσα στο πορτ παγκάζ και να το δοκιμάσετε επιτόπου.

 • Ανώνυμος

  Έχω ένα πλυστικό μηχάνημα nilfisk c130.1 και χρειάζομαι προέκταση σωλήνα. Στις 07/03/2016 το lidl διαθέτει προέκταση 15m με αντάπτορα. Γνωρίζει κάποιος αν η επέκταση αυτή είναι συμβατή με το nilfisk που έχω; αν όχι, μπορώ να βρώ συμβατό αντάπτορα;

 • Ανώνυμος

  Πρόκειται για εργαλεια απομίμηση των εργαλείων Bosch. Μη μπλέξετε. Ότι πληρώνεις παίρνεις

 • Ανώνυμος

  Καλησπερα ψαχνω μπαταρθα για επαναγορτηζωμενω ,parkside.pabs 18A1-1

 • admin

  Γεια σας

  Νομίζω ότι είναι καλύτερα να εξαντλήσετε την πιθανότητα να βρείτε, ψάχνοντας στα καταστήματα της περιοχής σας πρώτα, ώστε αν πετύχετε σε κάποιο, να μπορείτε να τα αγοράζετε όποια στιγμή θέλετε, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.

  Δυστυχώς δεν ξέρω τι καταστήματα έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να βρείτε ταινίες για το εργαλείο σας σε κάποιο πολύ μεγάλο κατάστημα με εργαλεία/σιδηρικά/χρωματοπωλεία ή ίσως σε Praktiker/Leroy Merlin. Η ταινία που παίρνει έχει διάσταση 50χ686 χιλιοστά, και το καλό είναι ότι είναι σχετικά κοινή, δηλαδή χρησιμοποιείται και από άλλα αντίστοιχα εργαλεία εκτός του Parkside (Einhell, Bulle…), οπότε καταστήματα που πωλούν τα αντίστοιχα εργαλεία θα πρέπει να έχουν και τα αναλώσιμά τους.

  Τώρα βέβαια στην κόκκωση που ζητάτε δεν ξέρω αν θα βρείτε εύκολα. Συνήθως τα περισσότερα μαγαζιά έχουν έως 150/180αρι, αλλά ίσως να πετύχετε (ή να μπορούν να σας παραγγείλουν) σε κάποιο μεγάλο κατάστημα.

  Αν δεν βρείτε σε κάποιο τοπικό κατάστημα υπάρχει και η λύση των e-shop (σε Ελληνικά e-shop με μια γρήγορη ματιά βρήκα μέχρι 120 δυστυχώς όπως αυτό, αλλά σε ξένα έχει μέχρι και 500) ή του ebay/amazon. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το κόστος των μεταφορικών.

  Αν τώρα το κόστος από e-shop ή από εξωτερικό είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να φτιάξετε και μια ταινία μόνος σας, αγοράζοντας γυαλόχαρτο ρολό με πλάτη από πανί ή ελαστικό και κόβοντας και κολλώντας το στη διάσταση που πρέπει. Με μια καλή κόλλα κρατάει για αρκετό καιρό, και είναι πιο οικονομικό σίγουρα. Ένα καλό βιντεάκι με την διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ. Σίγουρα δεν αξίζει αν μπορείτε να βρείτε ταινίες στην αγορά σε λογική τιμή, αλλά αν δεν υπάρχουν ή είναι αρκετά ακριβές, είναι μια έσχατη λύση.

 • Ανώνυμος

  Καλησπέρα,

  Κατά την γνωμη μου κορυφαία στην κατηγορία των ερασιτεχνικών εργαλείων είναι η skill και black & Decker. Ειδικά τα σκιλ στις περισσότερες κατηγορίες εργαλείων αν ελέγξετε είναι ελαφρώς ακριβότερα 20-30 ευρώ από Parkside Εinhel κτλ.
  Ειδικά parkside δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έχετε θεοποιήσει και περιμένετε πότε θα βγάλει προσφορά το lidl ? Αφού υπάρχουν και άλλες μικρές εταιρίες ίδιας ποιότητας και άμεσα διαθέσιμα.

 • Ανώνυμος

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ PSDS 240 Δίδυμος τροχός με λειαντήρα
  ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΤΑΙΝΙΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΜΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Ρ80 ΧΟΝΤΡΟ
  ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ Ρ240 Η Ρ280 Η Ρ320 Η Ρ360
  ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ?? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • admin

  Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτό ήταν το τηλέφωνο και η διεύθυνση της Χιούστον σέρβις, η οποία είχε το σέρβις για τα περισσότερα εργαλεία Parkside (όσα ανταλλακτικά έχω αγοράσει από εκεί ήταν πάντα). Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια αλλαγή πρόσφατα.

  Καλύτερα θα ήταν να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο εξυπηρέτησης της Lidl (800 111 3333 μόνο από σταθερό, απαντάνε αμέσως) και λέγοντας το ΙΑΝ (τον αριθμητικό κωδικό που γράφει πάνω το μοντέλο) να σας πουν ποιο ακριβώς είναι το σέρβις για το εργαλείο που θέλετε, γιατί τον τελευταίο χρόνο κάποια εργαλεία είχαν διαφορετικό σέρβις από ότι έχω δει.

 • Ανώνυμος

  Το τηλ 2102790865 δείχνει οτι μιλάει συνεχώς και στη διεύθυνση στη Νέα Ιωνία είναι κενό μαγαζί.

 • admin

  Καταρχάς αν το προϊόν είναι εντός εγγύησης και έχετε την απόδειξη, μπορείτε να το στείλετε στο επίσημο σέρβις να γίνει η επιδιόρθωση δωρεάν (εφόσον δεν έχει γίνει κακή χρήση από εσάς πάντα).

  Αν είναι εκτός εγγύησης ή δεν έχετε την απόδειξη, τότε θα πρέπει να το ανοίξετε για να δείτε τι πρόβλημα έχει. Πρέπει να έχετε και ένα πολύμετρο και μερικές πολύ βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής για να καταλάβετε όμως τι πρόβλημα έχει, αν το ανοίξετε.

  Ο λόγος είναι ότι το πρόβλημά σας μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους. Μπορεί να έχετε κάψει μοτέρ, μπορεί να είναι τα καρβουνάκια στο μοτέρ, μπορεί να έχουν κολλήσει τα γρανάζια, μπορεί να έχει πρόβλημα ο διακόπτης ή κάποιο καλώδιο ή μπορεί να έχει πρόβλημα η μπαταρία και ο φορτιστής (το φωτάκι LED έχει πολύ μικρή κατανάλωση και απαιτεί πολύ μικρότερη τάση από ότι το μοτέρ για να λειτουργήσει) ή μπορεί και κάτι άλλο.

  Θα βοηθούσε αρκετά, αν λέγατε πως ακριβώς σταμάτησε να λειτουργεί, πόσο καιρό το έχετε, αν ακούγατε περίεργο ήχο τελευταία, αν είχε πέσει η απόδοσή του, αν μυρίσατε κάτι, γενικά όσο πιο πολλές πληροφορίες δώσετε τόσο πιο εύκολο είναι να αναγνωρίσει κάποιος την πιθανή βλάβη.

  Εν συντομία
  – Αν ανάβουν οι 3 λυχνίες που έχει και δείχνει φορτισμένο πλήρως, δεν πρέπει να είναι μπαταρία ή φορτιστής (εκτός και αν είναι αρκετά παλιό)
  – Αν είναι καινούργιο σχετικά, δεν είναι μπαταρία και κατά 99% όχι καρβουνάκια
  – Αν σταμάτησε να δουλεύει χωρίς να ζοριστεί ή να δουλέψει πολύ ώρα και χωρίς να βγάλει κάποια σπίθα ή να μυρίσει, δεν πρέπει να είναι μοτέρ
  – Αν μυρίσατε κάτι καμένο όταν σταμάτησε να λειτουργεί, μπορεί να κάηκε το μοτέρ ή να άρπαξε κάποιο καλώδιο
  – Αν το κουνήσετε λίγο δυνατά και ακούσετε οτιδήποτε να κουνιέται μέσα, τότε κάτι έχει βγει από τη θέση του ή έχει σπάσει
  – Αν δείτε οξείδωση στις βίδες ή στο τσοκ, τότε ίσως έχει οξειδωθεί και εσωτερικά

  Σίγουρα αν το ανοίξετε με το πολύμετρο, μπορεί να φανεί πιο εύκολα η βλάβη. Αν το κάνετε πάντως, προσπαθήστε να μην σηκώσετε το μοτέρ γιατί ξεκουμπώνει εύκολα το σύστημα με τα γρανάζια, και είναι λίγο ταλαιπωρία να το ξαναστήσετε, αν σας λυθεί εντελώς.

 • Ανώνυμος

  Μια μικρη βοηθεια αν μπορει καποιος!εχω ανα επαναφορτιζομενο κατσαβιδι Parkside 3.6 b2 αλλα δεν λειτουργει.Δουλευει μονο ο φακος και οταν παταω τον μοχλο δεν κανει τιποτα περα απ το φως. Εχει κανεις καμια ιδεα?

 • Καλημέρα,

  Συμφωνώ με όσα γράφεις για τα Parkside. Εγώ, μεταξύ άλλων, αγόρασα πριν 3-4 χρόνια κι ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο, με μπαταρίες NiCd οι οποίες ήδη έχουν πέσει και δεν κάνουν πλέον δουλειά. Ρώτησα το service αν έχουν ανταλλακτικό Pack και μου είπαν ότι δεν υποστηρίζουν πλέον το είδος γιατί είναι παλιό, παρόλο που δεν πέρασαν ούτε 5 χρόνια από την αγορά του. Μήπως ξέρεις αν αυτά τα εργαλεία μπορούν να δεχτούν Packs από άλλες μάρκες; Το Pack είναι 18V με 14 τεμ. των 1500mA. Επειδή είμαι ευχαριστημένος από το εργαλείο δεν θέλω να το πετάξω μόνο γιατί μου χάλασε ημπαταρία, αλλά δεν θέλω και να την πληρώσω Χ2 την αξία του…

 • admin

  Ναι δυστυχώς, με την αλλαγή της τεχνολογίας απο NiCd σε Li-On, πρέπει να εγκαταλήφθηκαν σιγά σιγά όλα τα μοντέλα NiCd μαζί με τις μπαταρίες τους. Το κακό με τις NiCd είναι ότι και στο κουτί της να παραμείνουν, μετά από μερικά χρόνια είναι άχρηστες αν δεν φορτιστούν, λόγω της αποφόρτισης. Οπότε όσο stock και να υπήρχε όταν βγήκε το εργαλείο, αν είναι αρκετά παλιό θα είναι άχρηστο. Αν και πριν λίγους μήνες είχα βρει μπαταρία για εργαλείο 5+ ετών στο σέρβις.

  Κάποια πολύ παλαιότερα μοντέλα, ήταν σχεδόν ίδια με κάποια Einhell. Βέβαια το ότι ήταν σχεδόν ίδια δεν παει να πει ότι θα κούμπωνε ακριβώς και η μπαταρία γιατί και μια μικρό διαφορά έχει σημασία, οπότε υπάρχει ένα ρίσκο αλλά μπορείτε να το ψάξετε. Ιμιτασιόν μπαταρία από Κίνα για Parkside εργαλείο δεν έχω βρει ακόμα.

  Νομίζω το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι αναγόμωση της μπαταρίας ή να το μετατρέψετε σε ενσύρματο με ένα μετασχηματιστή 18V.
  Αναγόμωση κάνουν αρκετά μαγαζιά στην Ελλάδα (πχ Δήσιος), αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνετε και μόνος σας, αν αγοράσετε έτοιμο κολλημένο κιτ. Στο ebay μπορειτε να βρείτε (ειδικά από κίνα) πολύ οικονομικά κιτ. Κάποια έχουν ειδικό σύστημα με το οποίο μπορείτε να κολλάτε τα στοιχεία της μπαταρίας σε όποια διάταξη θέλετε, αλλά είναι λίγο πιο ακριβά.
  Μια άλλη λύση είναι να αγοράσετε πάλι απο ebay, amazon ή όπου αλλού βρείτε οικονομική μπαταρία NiCd που θα έχει περίπου το ίδιο σχήμα με την δικιά σας (έχει σημασία για την διάταξη των μπαταριών), να βγάλετε τα στοιχεία που έχει μέσα και να τα βάλετε στη δικιά σας. Αν είναι ίδια διάταξη λογικά το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε/κολλήσετε 2 καλώδια πάνω στην μπαταρία και θα δουλεύει μια χαρά. Το μόνο που ίσως να μην δουλεύει είναι ή ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας αν έχει ειδικό τσιπάκι.

 • skodakiass

  πριν ενα χρονο αγορασα ενα πλιστικο μηχανιμα parkside.το ειχαν τα lidl σε προσφορα 50 eyro.
  το εχω δουλεψη αρκετα και ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος.το μονο προβλιμα ειναι το ακροφισιο αφρου που περνη το υγρο καθαρισμου,εχει μεγαλη καταναλοση ,σε 20 δευτερολεπτα το εχει αδειαση.ξερη κανεισ καμια πατεντα να μιοσω την ροη? δοκιμασα και αλλαξα σε μικροτερη την διαμετρο του εσοτερικου σολινα
  που παει στον πατο του μπουκαλακι αλλα παλι τιποτα καμια ιδεα?

 • admin

  Αν και είναι το μικρό πλυστικό που δεν είναι για πάρα πολλά, να ζορίστηκε πολύ με το πλύσιμο μιας μηχανής και χωρίς πολύ χρήση ακούγεται λίγο δύσκολο. Μπορεί να είναι κάτι απλό.
  Πάντως εφόσον βρίσκεται μέσα στην εγγύηση και έχετε την απόδειξη αγοράς, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σέρβις (τηλ. 2102790865).

 • Αγορασα ενα πιεστικο PARKSIDE PHD 100 (αν θυμαμαι καλα) πριν 2χρ εχει χρησιμοποιηθει ελαχιστα κυριως καλοκαιρι και ξαφνικα μετα απο πλυσιμο μηχανης επαψε να λειτουργει!

 • Ανώνυμος

  Προσπαθω να αγορασω ενα ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΗΣ parkside 301 δεν υπαρχει ποτε…
  οποτε το βαζει προσφορα,ακομα και επικοινωνια με τα κεντρικα τους,δεν σου δινουν απαντηση παρα σου λενε οτι θα σας στειλουμε sms…το οποιο ερχεται μετα απο δυο μερες αρνητικο παντα..τα συμπερασματα δικα σας…πιστευω οτι ειναι τακτικη κραχτη..καποια λιγα κοματια που ερχονται τα δινουν εκει που θελουν!

 • Ανώνυμος

  Το e-shop έχει.

 • Sof

  πως μπορω να προμηθευθω αναλωσιμα (συνδετηρες) για το καρφωτικο pet 25 b1 που εχω προμηθευθει απο το lid;

 • admin

  Γεια σας

  Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει για να μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά. Απ ότι φαίνεται είναι "αντιγραφή" του Dremel Trio, το οποίο πρέπει να είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει και αυτό φωλιά 4.8 χιλιοστών. Οπότε σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξαρτήματα που δέχεται το Dremel Trio, τα οποία δεν είναι πολύ οικονομικά, αλλά είναι κορυφαίας ποιότητας.

  Τώρα τα απλά dremel (και οι κλώνοι του) έχουν μέχρι 3.2 χιλιοστά υποδοχή ενώ τα router έχουν 6 και πάνω, οπότε σίγουρα δεν νομίζω να μπορεί να πάρει εξαρτήματα κανονικού router αλλά λογικά μπορεί να πάρει τα 3.2 των dremel αν βρείτε φωλιά κατάλληλη που να μειώνει τα 4.8 σε 3.2 .

 • θανασης

  γεια σας,εχω βρει να αγορασω ενα ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΗΣ parkside PSFS 250 A1 και τα εξαρτηματα που παιρνει εχει διαμετρο 4.8mm…to εχει αγορασει καποιος;;; γνωρισει αν δεχεται αλλο παχος εξαρτηματων; γιατι δν μπορω να βρω τοσο μικρα

 • admin

  Γεια σας

  Δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει την γεννήτρια αυτή για να μπορέσω να σας απαντήσω με σιγουριά, αλλά από ότι βλέπω υπάρχουν 2 προβλήματα.

  1ον σύμφωνα με τις προδιαγραφές της γεννήτριας και της ηλεκτροκόλλησης, στα 80Αμπέρ,δηλαδή στο 2.5αρι ηλεκτρόδιο θέλει περισσότερη σταθερή ισχύ από αυτή που δίνει η γεννήτρια (δίνει 2600 θέλει 2900), οπότε μάλλον δεν θα μπορέσετε να κάνετε καλές κολλήσεις, ακόμα και αν καταφέρετε να ξεκινήσετε τόξο. Στα 60Α (στο 2αρι) πρέπει να είστε οριακά πάνω, πάντα με κάθε επιφύλαξη.

  Το 2ο πρόβλημα είναι ότι η γεννήτρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι σχεδιασμένη μόνο για απλή παροχή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και οποιαδήποτε άλλη χρήση ακυρώνει την εγγύηση. Συνήθως οι γεννήτριες που είναι κατάλληλες για ηλεκτροκόλληση έχουν ειδική σήμανση που αυτή δεν βλέπω να έχει.

  Οπότε νομίζω πως όχι, αλλά πιθανώς κάποιος που το διαβάζει και την έχει δοκιμάσει να μπορέσει να σας απαντήσει πιο σίγουρα.

 • Ανώνυμος

  ενδιαφερομαι για την γεννητρια PSE 2800 A1 και θελω να ρωτησω εαν δουλευει την ηλεκτροσυγκολληση PESG 120 A1. σας ευχαριστω εκ των προταιρων.

 • admin

  Γεια σας

  Όχι δυστυχώς. Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter των Lidl για να βλέπετε όλες τις προσφορές στο email σας.

  To δισκοπρίονο χειρός βγαίνει σε προσφορά αρκετά συχνά (πολλές φορές 2-3 φορές το χρόνο). Συνήθως δεν είναι από τα εργαλεία που εξαφανίζονται στις πρώτες ώρες, ακριβώς επειδή βγαίνει συχνά και αρκετοί το έχουν αγοράσει ήδη. Αν παρακολουθήσετε το newsletter είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχετε μέσα στους επόμενους μήνες σίγουρα.

 • Καλημέρα!Ονομάζομαι Βαγγέλης και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη με το ξύλο.Αγοράζω προϊόντα pakside k einhell και για την χρήση που τούς κάνω είμαι πολύ ικανοποιημενος .Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάθε πότε βγάζει προσφορά το δισκοπριονο χειρός(ρεύματος), γιατί με τη σεγα είναι λίγο παίδεμα.Ευχαριστώ κ περιμένω απάντηση!

 • admin

  Δυστυχώς εφόσον δεν φαίνεται κάτι στην απόδειξη δεν νομίζω ότι μπορείτε να αποδείξετε κάπως την ημερομηνία αγοράς του εργαλείου ώστε να ισχύσει η εγγύηση. Αυτό είναι το κακό των θερμικών αποδείξεων που έχουν τα πολυκαταστήματα. Θέλουν προφύλαξη αλλιώς γίνονται λευκές.

  Τώρα όσο αναφορά τη βλάβη, το συγκεκριμένο εργαλείο ήταν αρκετά καλό (για τα λεφτά του πάντα). Ίσως είναι πρόβλημα με τη μπαταρία ή με το διακόπτη (δεν κάνει καλή επαφή). Αν ήταν καμένο δεν θα ξεκίναγε καν (και υποστηρίξατε ελαφριά χρήση).
  Καλό θα ήταν πρώτα να ελέγξετε με ένα πολύμετρο τη μπαταρία αφού τη φορτίσετε να δείτε αν είναι σωστά τα βολτ. Ίσως έχει "πέσει" κάποιο στοιχείο της μπαταρίας. Αν είναι αυτό, αγοράζετε νέα μπαταρία ή αλλάζετε τα στοιχεία ή το μετατρέπετε σε ρεύματος.

  Αν δείτε ότι η μπαταρία φαίνεται καλή, τότε δεν χάνετε κάτι να το ανοίξετε εσείς ή κάποιος φίλος σας σχετικός με επισκευές. Ίσως είναι κάτι πολύ απλό (πχ κακή επαφή).

  Μάστορας δυστυχώς δεν νομίζω ότι αξίζει (αν δεν κάνω λάθος κόστιζε λιγότερο από 40 ευρώ) αλλά δεν χάνετε κάτι να δοκιμάστε αν δεν καταφέρετε κάτι μόνος σας.

 • Παναγιώτης Λίτος

  εχω αγορασει το δραπανοκατσαβιδο PABS 10.V-LI και μετα απο δυο χρονια πολύ ελαφριας δουλειάς πατωντας την σκανδαλη ξεκιναει και μετα απο πεντε στροφες σταματαει το ξαναπαταω και παλι τα ιδια .Εγγυηση εχει αλλα η αποδειξη ειναι ασπρη δεν φαινεται τιποτα .τι μπορω να κανω;

 • admin

  Αν θέλετε οικονομικά δίχαλα, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να τα βάλει σε προσφορά το Lidl. To καρφωτικό αέρος, μπαίνει συνήθως σε προσφορά κάθε 2-3 μήνες και πάντα έχει και αναλώσιμα.
  Αλλιώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία θέλετε ή από e-shop. Είναι αρκετό κοινός τύπος και τον έχουν τα περισσότερα μαγαζιά. Δέχεται δίχαλα με πλάτος 5.7 χιλιοστά και μήκος από 13 έως 40 χιλιοστά.Εδώ έχει μερικά τέτοια δίχαλα σε κάποιες διαστάσεις.

 • admin

  Το πόσο καιρό θα υπάρχουν στο σέρβις αναλώσιμα είναι ένα ζήτημα που υπάρχει σε κάθε εργαλείο που αγοράζει κάποιος. Συνήθως υπάρχουν για μερικά χρόνια σίγουρα,και αν το εργαλείο εξακολουθεί να κυκλοφορεί για πολύ περισσότερα. Ειδικά στο θέμα των μπαταριών και στο σέρβις να μην υπάρχει μετά από μερικά χρόνια, μπορεί να γίνει αναγόμωση αφού τα στοιχεία είναι ίδια σε όλες τις μπαταρίες και οι μπαταρίες των Parkside είναι σχετικά απλές. Στο Ebay πουλάνε και έτοιμα σετ μπαταρίας που με μία απλή σύνδεση μπαίνουν στα περισσότερα κουτιά μπαταρίας.

 • Ανώνυμος

  Που θα βρω διχάλα καρφιά για για ένα σετ καρφωτικο αέρος PDT 40 A1

 • Ανώνυμος

  ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ 14.4 V ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ & ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΙΣΕΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΩ ΧΑΛΑΡΗ.

 • admin

  Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα είναι σοβαρό πρόβλημα. Οι σωστές εταιρίες θα πρέπει να έχουν υποστήριξη σε αναλώσιμα/παρελκόμενα για αρκετά χρόνια ακόμα και μετά την απόσυρσή τους.
  Έχω μόνο μια υποψία ότι για το συγκεκριμένο υπάρχει περίπτωση να έκαναν λάθος, καθώς συνήθως τα παρελκόμενα από τα τριβεία δέλτα ή πολυεργαλεία της Parkside ταιριάζουν με τα εμπορικά μοντέλα(πχ bosch). Αυτό είναι όντως αρκετά παλιό και δεν μπορώ να βρω τι υποδοχή παίρνει, αλλά αν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει και σε αυτά τότε θα τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα και λογικά θα τα έχουν και στην parkside, απλώς με άλλον κωδικό.

 • email: hra.skor@yahoo.gr

  Έχω ένα τριβείο PARKSIDE PDS 260KH 3185. Το έχω κάποια χρόνια και έχω κάνει πολλές εργασίες, με καλή βαθμολογία. Τώρα έχει πρόβλημα η πλάκα συγκράτησης των γυαλόχαρτων με το σκράτς. Την αναζήτησα στα καταστήματα της εταιρείας, αλλά η απάντηση ήταν ότι έχουν περάσει τα χρόνια υποστήριξης του προϊόντος & δεν διατίθεται. Αυτό με δυσαρέστησε αρκετά. Δεν γνωρίζω αν στα στόκ της εταιρείας στη Γερμανία υπάρχουν ανταλλακτικά.

 • Ανώνυμος

  Υποθέτω ότι εννοείται ανταλλακτικά για Parkside πλυστικό.Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο σέρβις των προϊόντων Parkside το οποίο είναι
  ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΣ
  ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ 10-12
  14231 ΠΕΥΚΑΚΙΑ
  2102790865
  Κανόνι για πλυστικό μπορεί να μπει με τη χρήση αντάπτορα και άλλης μάρκας κατά πάσα πιθανότητα,αλλά τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξανά και τα παρελκόμενα του πιστολιού ξανά.

 • Ανώνυμος

  που μπορω να βρω ανταλακτικα.συγκεκριμενα θελω πιστολι για πλυστικο μηχανημα

 • admin

  Τα εργαλεία Parkside πωλούνται στα καταστήματα Lidl ανά τακτά διαστήματα .
  Αν εννοείτε που θα τα βρείτε εκτός των καταστημάτων Lidl, δυστυχώς είναι εμπορική μάρκα που πωλείται επίσημα μόνο από τα Lidl. Μπορείτε βέβαια αν θέλετε να τα αγοράσετε από ιδιώτες στο ebay και σε αντίστοιχες υπηρεσίες δημοπρασιών που τα πωλούν καινούργια ή μεταχειρισμένα κάποιες φορές.

 • Ανώνυμος

  Πως μπορώ να αγοράσω εργαλεία Parkside μεμονωμένα

 • admin

  Είναι φυσιολογικό δυστυχώς.Πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά για να έχετε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσετε πάλι. Βέβαια μπορείτε αν γίνεται να τη δουλεύετε σε λιγότερα αμπέρ με μικρότερο ηλεκτρόδιο. Έτσι ο χρόνος λειτουργίας θα είναι λίγο περισσότερος και ο χρόνος αναμονής θα είναι μικρότερος

 • Ανώνυμος

  αγορασα την ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗΣ PESG 120 A1 και μετα απο λιγο αναβει το λαμπακι οτι εβρασε και σταματα τι να κανω?

  • Εγώ έχω προσαρμόσει έναν μικρό ανεμιστήρα και όταν την βάλω στην πρίζα δουλεύει συνέχεια για να την ψύχει..