Εβδομαδιαίες προσφορές εργαλείων από τα Lidl για το 2020

  17
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάζουμε και θα σχολιάζουμε τις προσφορές σε εργαλεία και παρόμοια προϊόντα που βγαίνουν στα πολυκαταστήματα LIDL στην Ελλάδα για το έτος 2020. Το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν είναι διαφήμιση.

  Για προσφορές από το έτος 2019 μπορείτε να πατήσετε εδώ, ενώ για το 2017 και 2018 εδώ.

  Παρασκευή 25/09/2020

  Δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2

  δισκοπρίονο parkside

  Αυτή την παρασκευή τα LIDL έχουν μία προσφορά με εργαλείο, συγκεκριμένα το δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2. Eίναι το πιο μεγάλο δισκοπρίονο που φέρνουν τα LIDL με 1350 WATT μοτέρ και 190 χιλιοστά δίσκο. Έχει ρυθμιζόμενες στροφές με αυτόματη υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει αυτοματα στροφές και ροπή) το οποίο ίσως φανεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιους. Φυσικά έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (έως 65 χιλιοστά) και ρυθμιζόμενη γωνία έως 45 μοίρες. Μπορεί να συνδεθεί με σκούπα και έχει και λέιζερ και οδηγό παραλλήλων. Η τιμή που το φέρνει είναι 40 ευρώ και είναι σχετικά καλή για δισκοπριονο τέτοιων χαρακτηριστικών.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει;Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί για αρκετά χρόνια δεν έφερνε μεγάλο δισκοπρίονο και έτσι δεν υπάρχει κορεσμός 
  Πέμπτη 17/09/2020

  Την προσεχή πέμπτη 17/09/20  τα LIDL έχουν αρκετές προσφορές που αφορούν  αεροσυμπιεστή. Συγκεκριμένα έχουν τον μικρό αεροσυμπιεστή (άλλαξε όνομα, από PKO 270 έγινε PKO 24) μαζί με αρκετά εξαρτήματα, μερικά από τα οποία είχε να τα φέρει για αρκετά χρόνια

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 A1

  pko 24 parkside αεροσυμπιεστής Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 A1. Είναι μία νέα έκδοση, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του PKO 270, αλλα με αρκετές βελτιώσεις, κυρίως στο κομμάτι της εργονομίας. 

  Έτσι το αερουφλάκιο παραμένει στα 24 λίτρα, το μοτέρ έχει απόδοση 2.45 ίππους με μέγιστη συμπίεση 10 bar. Οι διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις έχουν να κάνουν κυρίως στον θόρυβο του κινητήρα, στην 2η έξοδο μέ έξτρα μανόμετρο, στην μεγαλύτερη λαβή καθώς και στις διπλές βεντούζες που δεν του επιτρέπουν να τουμπάρει (βασικό πρόβλημα στις πρώτες εκδόσεις).

  Το λάστιχο και έδώ είναι 10αρι (με ειδική θέση για να το τυλίγετε) και το καλώδιο 3μετρο. Μία ακόμα διαφορά είναι ότι στην συσκευασία υπάρχει έξτρα δοχείο με λάδι αεροσυμπιεστή.

  Η τιμή είναι στα 111 ευρώ (παλιά το έφερνε στα 100, αλλά αυτή είναι βελτιωμένη έκδοση).

  • Πόσο κοστίζει; 111 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, είναι η πρώτη φορα
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του (ισχύς μοτέρ, παρελκόμενα, 2 μανόμετρα..) είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς μπορεί να είναι νέα έκδοση, αλλά παρόμοιο το φέρνει εδώ και 15 χρόνια 1-2 φορές το χρόνο

  Εξαρτήματα/εργαλεία αεροσυμπιεστή

  Μαζί με τον αερουσυμπιεστή θα έχει και αρκετά εργαλεία αέρος και εξαρτήματα. Συγκεκριμένα θα έχει

  • Σετ εξαρτημάτων αέρος PDSS 13 D4: 10 ευρώ
  • Πιστόλι βαφής αέρος PDFP 500 C3: 12 ευρώ
  • Αεροψάλιδο λαμαρίνας : 20 ευρώ
  • Ματσακόνι αέρος: 20 ευρώ
  • Καρφωτικό αερός PDT 40 F4: 25 ευρώ
  • Σέγα άερος : 18 ευρώ
  • Δραπανοκατσάβιδο αέρος : 18 ευρώ 
  • Μπαλαντέζα αερος 20 μέτρων: 20 ευρώ
  • Λάστιχο αέρος 10 μέτρων : 7 ευρώ
  • Διακλαδωτες και σετ σύνδεσης: 7 ευρώ

  Από αυτά το αεροψάλιδο, το ματσακόνι, το τρυπάνι και η σέγα είναι εργαλεία που δεν φέρει και τόσο συχνά (κάποια είχε να τα φέρει 5 χρόνια). Τα υπόλοιπα τα φέρνει σχεδόν κάθε χρόνο (κάποια και 2 φορές το χρόνο).  Όλα είναι σε αρκετά καλή τιμή.

  Προσφορές μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα 

  parkside pko 500 a2

  Σύμφωνα με το φυλλάδιο από τις προσφορές εκτός από τα παραπάνω, θα έχει σαν προσφορά και μερικά ακόμα εργαλεάι, απλώς μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα. Τα εργαλεία αυτά είναι ο μεγάλος αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 στα 139 ευρώ, ο φαλτσοκόφτης μετάλλων με σμυριδόδισκο PARKSIDE PMTS 180 A1 στα 55 ευρώ και το αλφάδι λέιζερ σταυρού PARKSIDE PKLL 7 D3 στα 23 ευρώ. 

  Ο μεγάλος αεροσυμπιεστής έχει σχεδόν το ίδιο μοτέρ και εξαρτήματα με το PKO 24 A1, οπότε η μόνη πρακτική διαφορά είναι το αεροφυλάκιο. Για 20 ευρώ σίγουρα βολεύει ο μεγαλύτερος αν τον έχει δικό σας LIDL, απλώς δεν θα έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας που έχει ο μικρότερος.

  Ο τροχός για τα μέταλλα PMTS 180 A1 είναι μία χαρά και αυτός αξίζει τα λεφτά του αν θέλετε κάτι τέτοιο. 

  To αλφάδι λέιζερ είναι ένα κλασσικό αλφάδι σταυρού με λέιζερ ακτίνα, με ρύθμιση γωνίας, βάση με σφιγκτήρα.

  Πέμπτη 10/09/2020

  Τα LIDL αυτή την εβδομάδα κάνουν έχουν μία πολύ ιδιαίτερη προσφορά. Συγκεκριμένα για 2η φορά φέρνουν αρκετά εργαλεία από την σειρά X20V Team, χωρίς μπαταρία, δηλαδή μόνο το σώμα. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς αρκετοί έχουν ήδη αρκετές μπαταρίες από την σειρά, οπότε μία ακόμα δεν θα τους προσφέρει κάτι. Επομένως μπορούν να αγοράσουν το εργαλείο που θέλουν σε πολύ πιο χαμηλή τιμή.

  Τα εργαλεία που φέρνει είναι αρκετά και μάλιστα μερικά δεν τα έχει ξαναφέρει ποτέ στην Ελλάδα. Κάποια από την σειρά είναι και με brushless μοτέρ.

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της σειράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μή ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη. 

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, επειδή δεν το έχει ξαναφέρει

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pdssa 20 li μόνο σώμα

   

  Και το 2ο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V TeamΕίναι το επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παλμικά κατσαβίδια, πρόκειται για εργαλεία με πολύ μεγάλη ροπή, που σας επιτρέπουν να βιδώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και πολύ μεγάλες ξυλόβιδες.

  Το συγκεκριμένο έχει ροπή 180Nm, υποδοχή εργαλείων 180Nm και 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί.. Στην συσκευασία δεν υπάρχει  μπαταρία ούτε ταχυφορτιστής.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 50 ευρώ.

  Μοντέλο PDSSA 20 Li A1
  Μπαταρία Δεν έχει
  Ροπή 180Nm
  Αριθμό κρούσεων 0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών 0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή 1/4″
  Τιμή 29,99 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Mε μπαταρία ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο Parkside PABH 20-Li B2 (μόνο σώμα)

  pabh μόνο σώμα Το τρίτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα κρουστικό, επαναφορτιζόμενο δράπανο/πιστολέτο, το PARKSIDE PABH 20-Li B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι ιδανικό για τρύπημα σε μπετό και σε δομικά υλικά. Έχει αρκετή δύναμη (1 joule) και μπορεί να κάνει με άνεση τρύπες έως 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε μέταλλο.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά έχει αυτόματο μηχανισμό SDS-plus για σύνδεση με τρυπάνια και καλέμια (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τσοκ για SDS και να χρησιμοποιείτε και κοινά κυκλικά τρυπάνια ή ότι εξάρτημα θέλετε). Ένα από τα θετικά του είναι ότι έχει την μπαταρία από την σειρά X20V Team, οπότε αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς βολεύει ακόμα πιο πολύ η αγορά του. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά και σε ένα παλαιότερο review από την σελίδα. Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, απλώς με μπαταρία και φορτιστή (αυτό της προσφοράς είναι μόνο το σώμα)

  • Πόσο κοστίζει; 39,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, με μπαταρία το φέρνει από το 2016 τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και αν θέλετε μόνο κρουστικό βολεύει καλύτερο το κρουστικό δράπανοκατσάβιδο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

  Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pts 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και είναι το επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1. To μίνι αφορά την διάμετρο του δίσκου, αφού αυτό φοράει δίσκο 85 χιλιοστών (σε αντίθεση με τα περισσότερα κλασσικά δισκοπρίονα που φορούν 180-210 χιλιοστά δίσκο). Σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά θυμίζει το ενσύρματο αδελφάκι του με μέγιστο βάθος κοπής 25 χιλιοστά, ρυθμιζόμενη βύθιση, λέιζερ για ακρίβεια και σωλήνα ενός μέτρου για την σκόνη.

  Η βασική διαφορά με τα μεγαλύτερα δισκοπρίονα δεν είναι μόνο η διάμετρος του δίσκου αλλά το ότι μπορεί να κόψει και πιο δύσκολα υλικά από ξύλο. Έτσι με τον κατάλληλο δίσκο μπορείτε να κόψετε και κεραμικά, αλουμίνιο, χαλκό, γυψοσανίδα και γενικά τα πάντα εκτός από ατσάλι και πολύ σκληρά δομικά υλικά (πχ πέτρα, μπετό…).

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετοί δίσκοι αν και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (η διάσταση είναι κοινή και υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε αυτή την διάσταση).

   Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 45 ευρώ και επειδή δεν το έχουν ξαναφέρει με μπαταρία δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

  • Πόσο κοστίζει; 44,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δεν υπάρχουν και πολλά επαναφορτιζόμενα)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο εξειδικευμένο και δεν απευθύνεται σε όλους

  Επαναφορτιζόμενη σέγα και σπαθόσεγα PARKSIDE PSSSA 20-Li A1(μόνο σώμα)

  psssa 20 Το επόμενο εργαλείο είναι αρκετά ιδιαίτερο, όχι μόνο γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενο, αλλά γιατί είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί από ελάχιστες εταιρίες. Είναι 2 σε ένα και είναι η σέγα/σπαθοσέγα PARKSIDE PSSSA 20 Li A1. H σέγα και η σπαθοσέγα -παρότι έχουν ομοιότητες- είναι δύο διαφορετικά εργαλεία. Χρησιμοποιούν άλλο τύπο λάμας και έχουν άλλο σχήμα. Το εργαλείο που φέρνει το LIDL  τα συνδυάζει και τα δύο, δηλαδή είναι ταυτόχρονα και σέγα και σπαθοσέγα. Το σχήμα της θυμίζει περισσότερο της μικρές εναφορτιζόμενες σπαθοσέγες, όμως έχει κάποιες διαφορές, καθώς σε αυτό αλλάζει θέση η κεφαλή.

  Στα υπόλοιπα και αυτό είναι μόνο σώμα, χωρίς μπαταρία, αλλά και εδώ επειδή ανήκει στην σειρά Χ20V Team ίσως έχετε ήδη αρκετές (και αν δεν έχετε μπορείτε να ααγοράσετε από το κατάστημα την ίδια μέρα).

  Οι δυνατότητες κοπής είναι 100 χιλιοστά σε ξύλο και 50 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε λάμα σπαθοσέγας και 50 χιλιοστά σε ξύλο και 4 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε της σέγας. Η αλλαγή της λάμας γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ ένα από τα αρνητικά της είναι ότι δεν μπορεί να κόψει φάλτσα, καθώς το πέλμα είναι σταθερό.

  Η τιμή της είναι 35 ευρώ και εδώ επειδή δεν έχει πωληθεί ποτέ με μπαταρία δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

  Μοντέλο PSSSA 20 Li A1 
  Tύπος Επαναφορτιζόμενη σέγα/σπαθοσέγα
  Τάση λειτουργίας 20VDC
  Τύπος μπαταρίας Οποιαδήποτε από την σειρά x20V Team
  Mήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σπαθοσέγα) 100/50 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σέγα) 50/4 χιλιοστά
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει Δεν το έχει ξαναφέρει
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 34,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δύσκολα θα βρείτε αντίστοιχο στην Ελληνική αγορά )
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι βαφής PARKSIDE PFSA 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pfsa mono soma Ακόμα ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το επαναφορτιζόμενο πιστόλι βαφής PARKSIDE PFSA 20 Li A1. Και αυτό είναι μόνο σώμα και αυτό ανήκει στην σειρά X20V Team, όπως όλα τα προηγούμενα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το LIDL είχε πάρα πολλά χρόνια να φέρει ηλεκτρικό πιστόλι βαφής παρότι είναι σχετικά κοινό εργαλείο. Γενικά τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής δεν είναι και τόσο βολικά και γιαυτό δεν τα προτιμούν οι επαγγελματίες. Είναι κάτι σαν λύση ανάγκης για όποιον δεν έχει την δυνατότητα να πάρει έναν αεροσυμπιεστή. Δηλαδή δεν είχαν κανένα απολύτως πλεονέκτημα έναντι των αέρος, παρά μόνο την χαμηλότερη τιμή.

  Όμως το συγκεκριμένο έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι μπορείτε να βάψετε όπου θέλετε, χωρίς την ανάγκη για σύνδεση στην πρίζα ή σε αεροσυμπιεστή. Πραγματικά πολύ χρηστικό, και παρότι αυτά τα πιστόλια δεν κάνουν και το καλύτερο βάψιμο και είναι λίγο θορυβώδη, μπορεί να λύσει τα χέρια βάφοντας σε σημεία που κανένα άλλο δεν θα μπορούσε.

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή με την μικρή μπαταρία έχει 18 λεπτά συνεχόμενους χρήσης, ενώ διαθέτει 2 ρυθμιζόμενα ακροφύσια (1.8/2.6 χιλιοστά). Μπορεί να ρυθμιστεί η δέσμη σε στρογγυλή, οριζόντια ή κάθετη ενώ το δοχείο για το χρώμα είναι 1 λίτρου.

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 29,99 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 29,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δείχνει πολύ χρηστικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αρκετά πιθανόν, καθώς είναι εργαλείο χρήσιμο σε μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20-Li C2

  parkside pkga 20 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL φέρνουν ξανά το επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20 C2, αυτή τη φορά μόνο ως σώμα. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να πάρει 4 διαφορετικά εξαρτήματα και να μεταμορφωθεί σε δραπανοκατσάβιδο, πολυεργαλείο, τριβείο δέλτα και σπαθοσέγα. Προφανώς είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω εργαλεία και έτσι με μόνο 50 ευρώ θα αποκτήσουν ένα εργαλείο που έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες.  Το καλό είναι ότι και αυτό ανήκει στην σειρά PARKSIDE X20V Team, οπότε από θέμα μπαταρίας είστε καλυμμένοι αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν το έφερνε στα 80 ευρώ (με μπαταρία και φορτιστή), οπότε τα 50 είναι  μειωμένη (ακόμα και χωρίς φορτιστήα και μπαταρία).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  • 4 σε 1: δραπανοκατσάβιδο, πολυλειαντήρας, σπαθοσέγα και πολυεργαλείο
  • Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο
  • Ρυθμιζόμενη ροπής στρέψης περιλαμβανομένου δεξιόστροφης/αριστερόστροφης κίνησης (για δραπανοκατσάβιδο) και γρήγορο stop
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς PARKSIDE X 20 V Team“
  • Κινητήρας με εργονομική, αντιολισθητική μαλακή λαβή

  1. Εξάρτημα δραπανοκατσάβιδου PKGA1

  • Μηχανισμός 2 ταχυτήτων με εύρος στροφών 0–400 min⁻¹ / 0–1350 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Δυνατότητα ρύθμισης 19 βαθμίδων ροπής στρέψης και 1 βαθμίδας διάτρησης
  • Μέγιστη ροπή στρέψης 25 Nm
  • Ταχυτσόκ μονού κάλυκα – SPINDLE LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 6 bits διάτρησης (1,5/2/3/4/5/6 mm), 6 bits βιδώματος (50 mm), 1 προέκταση bit (50 mm)

  2. Εξάρτημα πολυλειαντήρα PKGA2

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–9000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Εύκολη και γρήγορη αλλαγή φύλλου λείανσης χάρη στην αυτοπρόσφυση
  • Υποδοχή ηλεκτρικής σκούπας για αναρρόφηση σκόνης – συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 5 φύλλα λείανσης (2x P 60, 2x P 120, 1x P 240)

  3. Εξάρτημα σπαθοσέγας PKGA3

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–3200 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Μήκος ταλάντωσης 22 mm
  • Ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνοται: 1 πριονόλαμα για μέταλλο (HSS 150 / 18 TPI), 1 πριονόλαμα για ξύλο (HCS 150 / 6 TPI)

  4. Εξάρτημα πολυεργαλείου PKGA4

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–20000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Σύστημα αλλαγής ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Δυνατότητα προσαρμογής των εργαλείων με μεταβλητή κατεύθυνση εργασίας
  • Γωνία ταλάντωσης 3,0°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 βυθιζόμενη πριονόλαμα HSS, 1 ξύστρα, 1 πλάκα λείανσης τριβείου δέλτα, 3 φύλλα λείανσης (1x P 60, 1x P 80, 1x P 120)
  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλά με μπαταρία 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε κανένα από τα 4 εργαλεία ναι, ίσως είναι καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα

  Συσκευή ακονίσματος τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5

  ακονιστήρι parkside To τελευταίο από τα ηλεκτρικά εργαλεία της προσφοράς είναι το ακονιστήρι τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου χωρίς ιδιαίτερρο κόπο. Η διαδικασία είναι σχετικά αυτόματη, με ξεχωριστή τρύπα για κάθε διαφορετική διάμετρο και εύκολη εφαρμογή. Δεν είναι και ο ιδανικότερος τρόπος για να ακονίζετε τρυπάνια, αλλά σίγουρα είναι ο πιο απλός και ίσως ο μοναδικός που μπορεί να γίνει και από κάποιον εντελώς αρχάριο.

  Τα τρυπανια που παίρνει είναι από 3 έως 13 χιλιοστά, με 20 διαφορετικά μεγέθη (έχει και μισά). Χρησιμοποιεί μία πέτρα λείανσης που βρίσκονται στο εσωτερικό (και υπάρχει και ανταλλακτικό στην συσκευασία).

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 20 ευρώ (παλαιότερα το έφερνε στα 30 ευρώ) και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 19,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Πέμπτη 03/09/2020

  Την ερχόμενη Πέμπτη τα LIDL  έχουν σε προσφορά αρεκτά εργαλεία κήπου, τα περισσότερα είναι ηλεκτρικά, όμως υπάρεχουν και μερικά χειρός. Σχεδόν όλα είναι εργαλεία που έχουν ξανακυκλοφορήσει αρκετές φορές στην Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη μικρή αντλία. 

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλών PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 2 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή  και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα).

  Στην εισαγωγή της απορρόφησης εχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλά ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις.

  Η τιμή του είναι 50 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά. 

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1

  pks 2200 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Είναι ένα ακόμα εργαλείο που για πολλά χρόνια έβγαινε ως Florabest και τελευταία βγαίνει ως PARKSIDE. Είναι ισχυρό με κινητήρα 2200 WATT, 40αρα λάμα και 10 μέτρα καλώδιο. Φυσικά έχει δοχείο για λάδι λίπανσης, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί και η λάμα αλλά και η αλυσίδα είναι Oregon (η λιανική τους τιμή στην Ελλάδα είναι 25+ ευρώ).

  Στα θετικά το σύστημα προστασίας soft start (πρακτικά ξεκινάει αργά για να μην υπάρξει τραυματισμός από κατά λάθος ενεργοποίηση), το ηλεκτρονικό φρένο καθώς και το σύστημα που τεντώνει την αλυσίδα χωρίς εργαλεία.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 65 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και το έχει φέρει αρκετές φορές

  Επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2

  parkside paas 12 To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2. Πρακτικά είναι μία μικρή σπαθοσέγα (παίρνει τις λάμες που παίρνει η σπαθοσέγα) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοπή κλαδιών, ξύλου, μετάλλου, συνθετικών υλικών και γενικότερα ότι μπορεί να κόψει μία σπαθοσέγα. Για να κόψει κλαδιά πρέπει να βάλετε το ειδικό εξάρτημα που το συγκρατεί στο κλαδί, αλλιώς κλωτσάει λίγο.  Παλαιότερα το έφερνε ως Florabest.

  Το θετικό είναι ότι ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή των εργαλείων PΑRKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο από την σειρά έχετε ήδη έξτρα μπαταρία και έξτρα φορτιστή. Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία, αλλά μπορεί να πάρει και την μεγάλη.

  Το άλλαγμα της λάμας γίνεται χωρίς εργαλεία (απλώς περιστρέφετε τον κόκκινο μοχλό στην υποδοχή), ενώ έχει και ιδική ασφάλεια για προστασία ενεργοποίησης.

  Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι τόσο για την κηπουρική, όσο για μαστορέματα. Γιαυτό το λόγο αυτού του τύπου τα εργαλεία τα αγοράζουν συνήθως και υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και παρόμοιοι επαγγελματίες.

  Η τιμή που το έχουν τα LIDL είναι 45 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και το έχει φέρει αρκετές φορές

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο  PARKSIDE PHSL 900 A3

  phsl parkside Το 4ο εργαλείο της εβδομάδος είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A3. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. 

  Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης καθαρού νερού PARKSIDE PTPK 400 A1

  βυθιζόμενη αντλία parkside Ένα από τα αρκετά εργαλεία κήπου που φέρνει αυτή την εβδομάδα το LIDL είναι και η μικρή αντλία αποστράγγισης PARKSIDE PTPK 400 A1. Είναι μία μικρή και οικονομική βυθιζόμενη αντλία, κατάλληλη για πηγάδια ή για αποστράγγιση μερικώς ακαθάρτων νερών. Δεν είναι κατάλληλη για εντελώς ακάθαρτα νερά (πχ βόθρους, λάσπη…). Έχει ισχύ 400 WATT, μανομετρικό 7 μέτρα και μέγιστη δυνατότητα άντλησης 167 λίτρα το λεπτό. Το μήκος καλωδίου είναι 10 μέτρα και στην συσκευασία υπάρχει νάιλον σκοινί 8 μέτρων. Επίσης υπάρχουν αντάπτορας για λάστιχο, ρακόρ βρύσης και γωνιακός προσαρμογέας για την εξοδο.

  Στο πάνω μέρος υπάρχει και λαβή μεταφοράς (σημαντικό γιατί συνήθως την κρατάμε από το καλώδιο και φυσικά υπάρχει και φλοτέρ. Η τιμή της είναι μόλις 30 ευρώ και μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή με το μεγαλύτερο μοντέλο που φέρνουν τα LIDL (αυτή που έχει 50 ευρώ), όμως αν την θέλετε για περιστασιακή χρήση ή για πότισμα από μικρά πηγάδια, τότε είναι μία καλή και συμφέρουσα επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή τη μορφή όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι μικρό και οικονομικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνή και έχει καιρό να την φέρει
  Δευτέρα 17/08/2020

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 30 A1

  pwd 30 a1 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL έχουν σε προσφορά ένα νέο μοντέλο σκούπας εργαστηρίου, το PARKSIDE PWD 30 A1. Αυτό τo μοντέλο είναι πρωτοεμφανιζόμενο και από ότι φαίνεται έρχεται να αντικαταστήσει το PNTS 1500 που είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά. Η ισχύς της σκούπας είναι 1500 watt και έχει ανοξείδωτο δοχείο 30 λίτρων για συλλογή σκόνης και υγρών. Έχει πρίζα για σύνδεση εργαλείου έως 2200 WATT (πρακτικά δουλεύει μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο). Μία βελτίωση που υπάρχει σε αυτό το μοντέλο είναι ότι υπάρχει και ρύθμιση ροής αέρα, έτσι μπορείτε να το χαμηλώσετε αν δεν χρειάζεστε φουλ ισχύ. Το λάστιχο αναρρόφησης είναι 3 μέτρα και το καλώδιο 6, ενώ στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά ακροφύσια και εξαρτήματα για χρήση σε υγρά η στερεά και φυσικά λάστιχο για σύνδεση με εργαλεία. Τα φίλτρα που παίρνει ταιριάζουν με του εμπορίου και είναι αυτοκαθαριζόμενα με ειδικό κουμπί.

  Εργονομικά δείχνει βελτιωμένο, με περισσότερες ρόδες για καλύτερη ισορροπία, στηρίγματα στο πλάι για το σωλήνα και τα καλώδια και λαβές για μεταφορά ή κρέμασμα. Η τιμή του είναι 80 ευρώ και σίγουρα είναι πιο ακριβή από τα μικρότερα μοντέλα, όμως είναι και αρκετά πιο δυνατή και με καλύτερα χαρακτηριστικά.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PAH 1300 B2

  pah 1300 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PAH 1300 B2. Είναι ένα εργαλείο που δεν έχει ξαναφέρει στην Ελλάδα και μπορεί λόγω WATT να ακούγεται περίεργο που κοστίζει παραπάνω από το PBH 1500 F6 που έφερε πριν 10 μέρες (το PAH 1300 κάνει 80 ευρώ, ενώ το PBH 1500 F6 60 ευρώ), όμως αυτό είναι αρκετά πιο δυνατό. Συγκεκριμένα έχει 15 joule ισχύ κρούσης, όταν το PBH είχε μόνο 5. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό για κατεδαφιστικό και γενικότερα για βαριές εργασίες (προφανώς σε ερασιτεχνική χρήση). Εκτός από την ισχύ αυτά που διαφέρουν είναι η πολύ καλύτερη περιστροφική 2η λαβή και το μάλλον λίγο καλύτερο sds max σύστημα. Στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής για τρύπημα χωρίς κρούση, ούτε περιστροφή καλεμιού. Δηλαδή δουλεύει μόνο με κρούση, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρύπημα μόνο σε δομικά υλικά και όχι σε μέταλλο ή ξύλο.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 80 ευρώ και για κατεδαφιστικό 15 joule είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 15 joule ενέργεια κρούσης τα 80 είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Επαναφορτιζόμενη λάμπα εργασίας με τρίποδα PARKSIDE PAL 5.200 A1

  5200 λάμπα led Αυτή την εβδομάδα έχει σε προσφορά και μία επαναφορτριζόμενη λάμπα εργασίας που προσαρμόζεται πάνω σε τρίποδο. Πρακτικά θυμίζει τους κλασσικούς προβολείς εργασίας, απλώς αντί για λαμπτήρες αλογόνου έχει 2 ισχυρούς λαμπτήρες LED τύπου COB (600lumens η κάθε πλευρά). Είναι επαναφορτιζόμενη με μπαταρία 5200mAh που μπορεί να φορτιστεί με ένα κοινό καλώδιο USB, με μέγιστη απόδοση 6 ώρες και με τους δύο λαμπτήρες και 9 με τον ένα. Μπορεί να γίνει και αποσπώμενη και να το τοποθετήσετε όπου θέλετε με τους δύο ισχυρούς μαγνήτες.

  Η τιμή της είναι 30 ευρώ και για τα χαρακτηριστικά της δείχνει καλή προσφορά..

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι,  είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν οι λαμπτήρες LED βγουν καλοί, σίγουρα είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως
  Δευτέρα 03/08/2020

  Αυτή τη δευτέρα τα Lidl έχουν προσφορές με εργαλεία. Τα δύο είναι ηλεκτρικά, και τα υπόλοιπα είναι εργαλεία χειρός ή εξαρτήματα.

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6

  parkside pbh 1500 Το πρώτο από τα δύο εργαλεία είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6, το πιο δυνατό δράπανο που φέρνει στην Ελλάδα (στο εξωτερικό υπάρχει και 1700αρι). Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό εργαλείο, ιδανικό για σκάψιμο σε τοίχους ή τρύπες μεγάλης διαμέτρου/βάθους. Έχει ισχύ 1500 WATT και 5 jouse ισχύ κρούσης. Δεν έχει τσοκ αλλά sds plus υποδοχή (όμως υπάρχει τσοκ με αντάπτορα στην συσκευασία). Σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με την προηγούμενη έκδοση που μπορείτε να δείτε σε review εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί και το έχει ξαναφέρει και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό

  Δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2

  pdfw 120 To δεύτερο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο που συνδυάζει τα καλά του δίδυμου τροχού με τα εργαλεία τύπου dremel. Είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και ισχύ (120WATT και δίσκοι 75 χιλιοστών), οπότε δεν κάνει για βαριές εφαρμογές, αλλά κυρίως για μοντελισμό, μικροκατασκευές και εργασίες σε μικρές επιφάνειες. 

  Η προέκταση τύπου dremel έχει μήκος 1 μέτρο και τροφοδοτείται από τον άξονα του δίδυμου τροχού. Μπορεί να πάρει ότι εξαρτήματα παίρνει και ένα dremel και πρακτικά να κάνει περίπου την ίδια εργασία (πάνω κάτω έχει την ίδια ισχύ και στροφές με το αντίστοιχο “dremel” της parkside), με το μόνο περιορισμό ότι δεν είναι τόσο φορητό όσο ένα dremelοειδές. Στην συσκευασία υπάρχει και κασετίνα με αρκετά εξαρτήματα. Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και είναι αρκετά καλή αφού τα αντίστοιχα εργαλεία στο εμπόριο ξεκινάνε από 60 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί το έχει φέρει λίγες φορές μέχρι σήμερα

  Υπόλοιπα εργαλεία και εξαρτήματα

  Στην προσφορά υπάρχουν και πάρα πολλά εξαρτήματα και εργαλεία χειρός. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η ραφιέρα με τα 30 ευρώ(πολύ καλή για εσωτερική χρήση), ο ηλιακός προβολέας LED (πολύ καλή τιμή) και τα σετ με τα καλέμια/τρυπάνια (δεν είανι φοβερή ποιότητα αλλά για λίγα τρυπήματα είναι μία χαρά και σε πολύ καλή τιμή). 

  Παρασκευή 17/07/2020

  Επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PAEXS 20-Li A1

  Αυτό το Παρασκευή έχει σε προσφορά ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, το επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείo PARKSIDE PAEXS 20-Li A1. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα LIDL φέρνουν επαναφορτιζόμενο έκκεντρο (μάλιστα γενικά έχουν πάρα πολλά χρόνια να φέρουν ακόμα και ηλεκτρικό). Το εργαλείο ανήκει στην σειρά εργαλείων X20V Team, οπότε βολεύει αρκετά αν ήδη έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά του έχει 125αρη πέλμα, ρυθμιζόμενες στροφές με αβαθίδμωτο διακόπτη (3000 έως 12000 στροφές ανά λεπτό)και έχει αποσπώμενο δοχείο σκόνης με ειδικό φίλτρο (μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα). Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία PAP 20 A1, με τις 2 αμπερώρες και ο μικρός φορτιστής των 65 WATT, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μπορεί να φορέσει και την 4αρα μπαταρία. 

  Έχει διπλή λαβή (γενικά είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να ασκήσετε πίεση με μαλακή επένδυση. Ο διακόπτης on/off δεν φαίνεται να είσαι σε πολύ πρακτικό σημείο (γενικά είναι είτε μπροστά ή στο πλάι, ώστε να μπορείς να τον πιάσεις με τον αντίχειρα). Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και αντάπτορας για σκούπα άλλα και μερικά φύλλα λείανσης (η διάσταση είναι κοινή και βρίσκεται πολύ εύκολα στο εμπόριο).

  Η τιμή του είναι 45 ευρώ και φαίνεται αρκετά καλή (το πιο φθηνό επαναφορτιζόμενο έκκεντρο με μπαταρία κοστίζει 75 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για επαναφορτιζόμενο έκκεντρο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πιθανώς γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  Πέμπτη 16/07/2020

   

  Αυτή την πέμπτη τα LIDL έχουν προσφορές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Τα περισσότερα είναι αναλώσιμα, αλλά έχουν και μερικά εργαλεία.

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 D1

  phd 110 H πιο μεγάλη προσφορά της εβδομάδος είναι το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 D1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι

  Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση.

  Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής  είναι 5 μέτρα.

  Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ (ενδεικτικά το PHD 135 έχει 90 και το PHD 170 έχει 100 ευρώ). 

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι άλλη μία φορά σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές

  Εκτός από το πλυστικό θα έχει και αρκετά αναλώσιμα όπως σπρέι βαφής, πατάκια, καλύμματα και διάφορα άλλα. 

  Από τα εξαρτήματα αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο φορτιστής, η ζυγαριά αποσκευών , ο φακός εργασίας και τα μακριά κατσαβίδια (που δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρείτε στο εμπόριο). Το σκουπάκι είναι αξιοπρεπές και κάνει την δουλειά του, αν και το φορητό που βγάζει κάτι φορές βολεύει περισσότερο.

  Παρασκευή-Σάββατο 10/07/2020

  Αυτό το παρασκευοσάββατο τα LIDL έχουν 2 προσφορές σε εργαλεία που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

  Φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5

  parkside pkz H πρώτη προσφορά είναι ο φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5. Μπορεί το φορητός να μπερδεύει λίγο, κάνοντας αρκετούς να πιστέψουν ότι δουλεύει με μπαταρία, όμως το φορητός αναφέρεται στην εύκολη μεταφορά (ζυγίζει 5.8 κιλά). Πρακτικά είναι ένας μικρός αεροσυμπιεστής με έμβολο που δουλεύει με ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι σχεδόν ίδιος με τους μικρούς αεροσυμπιεστές αυτοκινήτου για τα ελαστικά, απλώς αυτός είναι πιο μεγάλος και πιο δυνατός (1100 watt μοτέρ). 

  Η μέγιστη πίεση που μπορεί να δώσει είναι 8 bar, με παροχή 180 λίτρα ανά λεπτό. Έχει πρακτικό σχήμα, σαν βαλιτσάκι μεταφοράς, με το 5μετρο καλώδιο ρεύματος και το 3μετρο λάστιχο αέρος να μαζεύουν εσωτερικά για πιο εύκολη αποθήκευση. Στα θετικά του η ειδική θήκη για τους αντάπτορες και το πιστόλι με το μανόμετρο. 

  Αυτού του τύπου τα εργαλεία είναι ιδανικά για σύντομες εργασίες φουσκώματος ή καθαρισμού (πχ είναι ιδανικό για καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς δεν έχει λάδια). Βέβαια έχει το αρνητικό του θορύβου (περίπου 94db), που όμως είναι κάτι που το έχουν όλοι οι αεροσυμπιεστές αυτού του τύπου.

  H τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι περίπου 60 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πιθανώς

  Ηλεκτρικός αλοιφαδόρος Ultimate Speed UPM 120 B3

  upm To δευτερο εργαλείο της προσφοράς δεν είναι PARKSIDE, αλλά Ultimate Speed, δηλαδή το brand που χρησιμοποιούν τα LIDL για τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Το εργαλείο είναι ένας ηλεκτρικός έκκεντρος αλοιφαδόρος, που για χρόνια τον έφερνε ως PARKSIDE, αλλά τελευταία τον φέρνει έτσι. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να περιποιείται το αυτοκίνητό του με κερί και άλλα γυαλιστικά, καθώς κάνει το γυάλισμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Σε αντίθεση με τους αλοιφαδόρους που βασίζονται σε γωνιακό τροχό, αυτός θυμίζει έκκεντρο τριβείο και στο σχήμα αλλά και στην λειτουργία. 

  Η ισχύς του είναι 120WATT και ο δίσκος που έχει είναι 25 εκατοστών

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι
  Πέμπτη 02/07/2020

  Την ερχόμενη πέμπτη τα LIDL έχουν μία μέρα με προσφορές εργαλείων λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Για 2η φορά μέσα στο 2020 φέρνουν επαναφορτιζόμενα εργαλεία χωρίς μπαταρία και φορτιστή (την πρώτη φορά ήταν από την σειρά X12V Team). Αυτό είναι πολύ βολικό για κάποιον που έχει ήδη αρκετά εργαλεία της σειράς και έτσι δεν χρειάζεται άλλες μπαταρίες-φορτιστές. Οπότε μπορεί να πάρει το εργαλείο που θέλει σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Τα εργαλεία που έχει είναι 4 και τα 3 είναι πολύ δημοφιλή, με το 4ο να είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα.

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pwsa 20 li b3 Το πρώτο από τα 4 εργαλεία είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li B3 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι ίδιο).

  Η τιμή στο εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή ήταν 65 ευρώ, ενώ τώρα μόνο το σώμα το φέρνει στα 40 ευρώ. Δεδομένου ότι ήταν από τα εργαλεία που είχε 4αρα μπαταρία βγαίνουμε λίγο χαμένοι από την προσφορά του σώματος, όμως αν έχετε ήδη αρκετές μπαταρίες, τότε σίγουρα βγαίνετε κερδισμένοι.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li D5 (μόνο σώμα)

  pabs d5 Aλλο ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο, το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D5. Και αυτό είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην τιμή των 25 ευρώ. Η κανονική τιμή με μπαταρία και φορτιστή ήταν 50 ευρώ, οπότε είναι ακριβώς ίδια τιμή (η μπαταρία και ο φορτιστής έχουν 25 ευρώ). Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη, δηλαδή 40Nm ροπή, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής και 30 χιλιοστά διάτρηση σε ξύλο και 13 σε ατσάλι.

  Σίγουρα αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά x20V Team είναι καλή περίπτωση, αφού μόνο με 25 ευρώ έχετε ένα μεγάλο δραπανοκατσάβιδο.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  μόνο σώμα επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li A1, άλλο ένα από τα εργαλεία της σειράς X20V Team. Και αυτό πωλείται μόνο ως σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 30 ευρώ. Η τιμή ειναι και εδώ ίδια (κανονικά είχε 55, με την μπαταρία και τον φορτιστή να πωλούνται στα 25 την ίδια μέρα στο ράφι). 

  Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο, με μέγιστη δυνατότητα κοπής 100 χιλιοστά πάχος σε ξύλο και 20 χιλιοστά σε ατσάλι. Οι παλινδρομήσεις είναι 3000 το λεπτό και στην συσκευασία έχει μία λάμα ξύλου (είναι συμβατό με τις κοινές λάμες του εμπορίου). Η λάμα αλλάζει χωρίς κλειδί, ενώ υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης για την ταχύτητα της ταλάντωσης καθώς και επιλογή γραμμική κίνησης ή ταλάντωσης.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PDRA 20 Li A1 (μόνο σώμα)

  pdra 20 Πάμε τώρα στο 4ο εργαλείο της προσφοράς, το πρωτοεμφανιζόμενο PARKSIDE PDRA 20 Li A1, ένα επαναφορτιζόμενο πλυστικό που δουλεύει με μπαταρίες της σειράς X20V Team. Είναι ένα πλυστικό μικρής-μέτριας πίεσης (μόλις 22 bar), που προορίζεται για απλό καθαρισμό επιφανειών. Δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά πλυστικά των >100 bar που έχουν ικανή πίεση για βαθύ καθαρισμό. Με απλά λόγια με ένα μεγάλο πλυστικό μπορείτε να καθαρίσετε ότι θέλετε χωρίς τρίψιμο και απορρυπαντικά (την δύσκολη δουλειά την κάνει η υψηλή πίεση), με αυτό θα πρέπει να τρίψετε για να μαλακώσετε την βρωμιά και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλυστικό για να το ξεπλύνετε καλά.

  Βέβαια το πιο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτό το πλυστικό είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή και χάρις στον λάστιχο αναρρόφησης που υπάρχει στην συσκευασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και από κουβά, τεπόζιτο ή και πηγάδι. Οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε απομακρυσμένα σημεία (πχ αν θέλετε να καθαρίσετε τον ηλιακό στην ταράτσα). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πότισμα με νεφελοψεκασμό σε φυτά και λαχανικά όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Στην συσκευασία υπάρχει το 6μετρο λάστιχο αναρρόφησης, ένας σωλήνας ψεκασμούς με πολυλειτουργικό ακροφύσιο, 1 ακροφύσιο με δοχείο απορρυπαντικού και μία φιάλη απορρυπαντικού. 

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι (τα αντίστοιχα Κινέζικα κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, αυτό με μπαταρία και φορτιστή 75)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό επειδή δεν το έχει ξαναφέρει

  Μπαταρίες και φορτιστές

  Όπως είπαμε όλα τα παραπάνω εργαλεία είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην συσκευασία. Αν θέλετε μπαταρία και φορτιστή μπορείτε να αγοράσετε  αφού θα βρίσκονται στα ράφια σαν ξεχωριστή προσφορά.

  Αναλυτικά θα υπάρχουν

  • Μπαταρία PAP 20 A1 2Ah στα 20 ευρώ
  • Μπαταρία PAP 20 A3 4Ah στα 30 ευρώ
  • Μπαταρία PAP 20 A1 (2Ah) και φορτιστής PLG 20 A1 στα 25 ευρώ
  • Φορτιστής PLG 20 A1 στα 8 ευρώ
  • Διπλός ταχυφορτιστής με βεντιλατέρ PDSLG 20 A1 στα 30 ευρώ.

  Ο τελευταίος φορτιστής μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβός, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το μικρό των 8 ευρώ. Εκτός του ότι μπορεί να φορτίζει 2 μπαταρίες ταυτόχρονα είναι πολύ πιο δυνατός και έχει και βεντιλατέρ για έλεγχο της θερμοκρασίας. Αν κάποιος έχει πάρει 4αρες μπαταρίες και κάνει σε κάποιο εργαλείο βαριά χρήση, με συνεχείς φορτίσεις σίγουρα προτείνεται.

  Διάφορα αναλώσιμα

  Στην προσφορά θα υπάρχουν και διάφορα αναλώσιμα, όμως λάμες για την σπαθοσέγα, δίσκοι κοπής και λείανσης για τον γωνιακό τροχό και κάποια τρυπάνια. 

  Δευτέρα 22/06/2020

  Την ερχόμενη Δευτέρα τα LIDL έχουν σε προσφορές σε εργαλεία, κυρίως αναλώσιμα και εξαρτήματα, αλλά υπάρχουν και μερικά ηλεκτρικά εργαλεία.

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2

  pssa 4 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2, ένα από τα αρκετά επαναφορτιζόμενα μικρά κατσαβίδια που φέρνουν κατά καιρούς τα LIDL. H διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι αυτό έχει λαβή 2 θέσεων, δηλάδη με μία κίνηση μπορεί από κατσαβίδι σε σχήμα “πιστόλι” να μεταμορφωθεί σε ίσιο κατσαβίδι. Αυτό είναι πολύ βολικό για εργασίες σε δύσκολα σημεία.

  Στα υπόλοιπα έχει σχετικά καλή ροπή 5Nm, ταχυφορτιστή με βύσμα USB C (δηλαδή φορτίζει και από κοινούς φορτιστές κινητών) και βαλιτσάκι μεταφοράς με 26 bits. Σίγουρα αρκετά καλή περίπτωση αν δεν έχετε ήδη ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ πρακτικό, οπότε δεν αποκλείεται

  Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4

  parkside phlg 2000 e4 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ χρηστικό πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4, ένα πολύ φθηνό εργαλείο με πάρα πολλές χρήσεις. Τα πιστόλια θερμού αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποκόλληση, λιώσιμο χρώματος, θερμοκολλήσεις και φυσικά άναμα ψησταριάς. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από βολικό, καθώς σε 1 λεπτό έχει ξεκινήσει φωτιά σε κάρβουνα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (είναι προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά).

  Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3

  pet 25 c3 To τρίτο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3. Είναι ένα ηλεκτρικό καρφωτικό που μπορεί να πάρει και καρφιά (έως 32 χιλιοστά) και δίχαλα (έως 25 χιλιοστά). Έχει ρύθμιση κρούσης και 3πλη ασφάλεια για προστασία από ατυχήματα (ουσιαστικά είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος). Είναι ένα εργαλείο που σε παρόμοιες μορφές το φέρνει πάνω από μια δεκαετία και αν δεν έχετε καρφωτικό αέρος είναι μία καλή εναλλακτική λύση. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά καρφια και δίχαλα (και υπάρχουν και σαν ξεχωριστή προσφορά), αλλά είναι συμβατό και με καρφιά και δίχαλα του εμπορίου.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Αναλώσιμα και εξαρτήματα

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία, έχει πάρα πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η γαλβανιζέ ραφιέρα (δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο αυτή με το νοβοπάν, αλλά έχει μόλις 18 ευρώ), η τηλεσκοπική σκάλα (μπορεί να είναι λίγο ακριβή, αλλά γενικά αυτές οι σκάλες είναι πανάκριβες) και η ρυθμιζόμενη μέγγενη. 

  Πέμπτη 04/06/2020

  Την προσεχή πέμπτη 4 Ιούνη τα LIDL έχουν άλλη μία μέρα προσφορών σε εργαλεία. Εκτός του ότι έχει αρκετά εργαλεία και αναλώσιμα, έχει και κάτι που δεν το έχουν ξανακάνει στην Ελλάδα. Φέρνουν “γυμνά” επαναφορτιζόμενα εργαλεία, δηλαδή σκέτο το σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Είναι κάτι που κάνουν κατά κόρον άλλες εταιρίες, αλλά μέχρι στιγμής τα LIDL στην Ελλάδα δεν το είχαν κάνει ποτέ. Επίσης είναι η πρώτη φορά που κάνουν και προσφορά πακέτο με έκτπωση, δηλαδή αν κάποιος αγοράσει τα 2 γυμνά εργαλεία και ένα σετ μπαταρία-φορτιστή θα τα πάρει -15% από ότι αναγράφεται. Σίγουρα είναι κάτι ενδιαφέρον και θα δείξει πως θα εξελιχθεί σαν είδος προσφοράς (δηλαδή αν θα το ξανακάνουν στο μέλλον και με άλλα εργαλεία)

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D2 (χωρίς μπαταρία-φορτιστή)

  parkside pbsa 12 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D2. Είναι αυτό με το αποσπώμενο τσοκ, που βγαίνει και απο μέσα είναι η υποδοχή για bits. Ανήκει στην σειρά X12V Team, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούν την ίδια 12V μπαταρία. Είναι αρκετά ισχυρό για μικρό, με 28Nm ροπή στρέψης (δυνατότητα διάτρησης 28 χιλιοστά σε ξύλο, 8 χιλιοστά σε ατσάλι). Έχει 20 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ροπής (19 βίδωμα, 1 διάτρηση) και έχει 10αρι τσοκ. 

  Το εργαλείο αυτό κανονικά το φέρνει στα 40 ευρώ, αλλά τώρα χωρίς μπαταρία και φορτιστή το έχει μόνο 20 ευρώ, που είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Με μπαταρία-φορτιστή ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, γιατί η τιμή είναι πολύ καλή και το έχει και σε προσφορά σαν σετ

  Επαναφορτιζόμενος μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1 (χωρίς μπαταρία-φορτιστή)

  pwsa 12 γυμνό To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1. Είναι και αυτός μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή και ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με σιδηροκατασκευές, υδραυλικά, τοποθετήσεις πλακιδίων και γενικότερα κατασκευές που χρειάζονται κοπές ακριβείας σε σκληρά υλικά. Περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review πατώντας εδώ. Είναι η παλαιότερη έκδοση, αλλά έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά.

  Και αυτό το εργαλείο μαζί με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 40 ευρώ, ενώ τώρα γυμνό μόνο 20 ευρώ που είναι πολύ καλή τιμή. Μάλιστα αν το πάρετε σετ με το παραπάνω και μαζί ένα φορτιστή-μπαταρία θα σας έρθει ακόμα φθηνότερο.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Με μπαταρία-φορτιστή ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, γιατί η τιμή είναι πολύ καλή και το έχει και σε προσφορά σαν σετ

  Επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1

  epitrapezio drapano parkside

  Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το νέο επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχεται το συγκεκριμένο εργαλείο στην Ελλάδα (το είχε ξαναφέρει πριν μερικούς μήνες) και λογικά θα αντικαταστήσει εντελώς το κλασσικό επιτραπέζιο δράπανο που έφερνε για πάρα πολλά χρόνια, το PARKSIDE PTBM 500.

  Η νέα έκδοση έχει πάρα πολλές βελτιώσεις, έχει πιο ισχυρό κινητήρα (710 WATT έναντι 500 που είχε το προηγούμενο), έχει δυνατότητα ακριβέστερης και πιο εύκολης βύθισης (με διαδρομή έως 70 χιλιοστά) χάρις στον οδοντωτό άξονα. Η νέα έκδοση δεν έχει την κλασσική μαντεμένια μέγγενη που προσαρμοζόταν στη ρυθμιζόμενη βάση, αλλά εδώ έχει ένα οδηγό που προσαρμόζεται στη βάση. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ο έλεγχος των στροφών. Σε αυτή την έκδοση γίνονται ηλεκτρονικά, με διακόπτη, και όχι με ιμάντες. Σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση.

  Εργονομικά δείχνει πολύ καλύτερο και κατά πάσα πιθανότητα έχει και πολύ πιο μεγάλη ακρίβεια (ένα θέμα που είχαν ορισμένες από τις εκδόσεις του PTBM 500). Και εδώ το τσοκ είναι 13αρι και υπάρχει και πλαστικός προφυλακτήρας. H τιμή του εξακολουθεί να παραμένει στα 80 ευρώ. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα review (είναι στα γαλλικά αλλά εχει αγγλικούς υπότιτλους).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  • Με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Ισχυρός κινητήρας 710 W με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Οδηγός βάθους διάτρησης και ρύθμιση μηδενισμού για ομοιόμορφα βαθιές διατρήσεις
  • Λέιζερ για εύκολη τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Μεγάλη βάση από αλουμίνιο για σταθερή τοποθέτηση σε πάγκο εργασίας
  • Παράλληλος οδηγός για ασφαλή τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 500-2600 min⁻¹
  • Διαδρομή: 0–70 mm
  • Μέγεθος τσοκ: 1,5–13 mm
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 40 mm σε ξύλο, 13 mm σε ατσάλι
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 εξάγωνο κλειδί και 1 κλειδί τσοκ
  • Μήκος καλωδίου: 2 m
  • Πτυσσόμενος προφυλακτήρας από διαφανές υλικό
  • Πρακτική στη χρήση λαβή με softgrip και επαναφορά ελατηρίου
  • Διάταξη γρήγορης ασφάλισης για εύκολη και γρήγορη στερέωση των αντικειμένων (κατάλληλη και για στρογγυλά τεμάχια)
  • Βάρος: περ. 8,1 kg
  • Πόσο κοστίζει; 79,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν μερικούς μήνες
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 80 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, παρότι είναι ένα εργαλείο με συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, έχει καλή τιμή και την προηγούμενη φορά που το είχε φέρει ήταν η αρχή της πανδημίας

  Μπαταρίες, φορτιστής και προσφορά σαν σετ

  Όπως είπαμε και πιο πάνω τα δύο πρώτα εργαλεία είναι γυμνά, χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Όμως σε προσφορά θα βρίσκονται και οι μπαταρίες της Χ12V Team σειράς, καθώς και ο φορτιστής. Συγκεκριμένα η μικρή (2Ah) PAPK 12 A2 θα κοστίζει 12 ευρώ, η μεγάλη (4Ah) PAPK 12 B1 20 ευρώ, ο φορτιστής σκέτος 6 ευρώ ενώ το σετ της μικρής μπαταρίας και του φορτιστή 18 ευρώ. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές και τις έχει χαμηλώσει (την προηγούμενη φορά που τις είχε φέρει η μικρή είχε 13 ευρώ και η μεγάλη 22).

  προσφορά σε έκπτωση Μάλιστα αν αγοράσετε τα δύο γυμνά εργαλεία (PBSA 12 + PWSA 12) μαζί με την μικρή μπαταρία (PAPK 12 A2) και τον φορτιστή (PLGK 12 A2) θα έχετε έκπτωση -15% στην τελική τιμή, δηλαδή αντί για 58 ευρώ θα δώσετε περίπου 49 ευρώ. 

  Προσφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα

  Τώρα σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο, σε επιλεγμένα καταστήματα θα υπάρχει σε προσφορά ο μεγάλος αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 και ο φαλτσοκόπτης μετάλλων PARKSIDE PMTS 180.  O μεγάλος αεροσυμπιεστής είναι στα 140 ευρώ και τον είχε φέρει πάλι πριν μερικούς μήνες. Ο μικρός φαλτσοκόπτης μετάλλων είναι στα 55 και μπορείτε να τον δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

  Πολύ πιθανόν σε κάποια καταστήματα να έχει άλλα εργαλεία σε προσφορά εκτός από τα 2 παραπάνω. 

  Φόρμες εργασίας και αναλώσιμα

  Τέλος σε προσφορά έχει και τις καλοκαιρινές φόρμες εργασίας, σε νέο χρώμα αυτή τη φορά. Θα έχει σορτσάκι, παντελόνι, την ολόσωμη με τις τιράντες, φανελάκι, κάλτσες και γάντια. Επίσης θα έχει και αρκετά αναλώσιμα, κυρίως σετ με τρυπάνια και bits. 

  Όλα είναι σε σχετικά καλές τιμές. 

  Πέμπτη 21/05/2020

  Την προσεχή Πέμπτη τα LIDL έχουν άλλη μια εβδομάδα εργαλείων με αρκετές προσφορές. Έχει αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία, αναλώσιμα για τα εργαλεία και διάφορα εξαρτήματα και εργαλεία χειρός.

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 B2

  parkside pfbs 160 b2 To πρώτο από τα εργαλεία που φέρνουν τα LIDL την πέμπτη είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές (συνήθως το φέρνει 2-3 φορές το χρόνο) και είναι ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης PARKSIDE PESG 120 B4

  parkside pesg 120 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι η μικρή ηλεκτρόκολληση χαλκού που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά με την προηγούμενη. Το μέγιστο ρεύμα εξακολουθεί να είναι 100 αμπέρ και από ότι φαίνεται ούτε σε αυτή την έκδοση υπάρχει βεντιλατέρ. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι αρκετά σημαντικό, ειδικά για χώρες σαν την Ελλάδα που έχουν πολύ ζεστό κλίμα και η ψύξη χωρίς βεντιλατέρ παίρνει πάρα πολύ ώρα.

  Στα υπόλοιπα μπορεί να πάρει ηλεκτρόδια 1.6 έως 2.5 χιλιοστά και έχει απλό μοχλό που επιλέγετε το ρεύμα. Η τιμή της είναι 50 ευρώ και παρότι δεν είναι ακριβή, για τα σημερινά δεδομένα δεν πολυαξίζει η αγορά της.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για Ελλάδα, όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Δισκοπρίονο ξύλου PARKSIDE PHKS 1350 C2

  δισκοπρίονο parkside To τρίτο εργαλείο της προσφορά είναι το πολύ δημοφιλές δισκοπρίονο ξύλου PARKSIDE PHKS 1350 C2. Είναι ένα μεγάλο και ισχυρό δισκοπρίονο για κοπές ξύλου με ισχύς 1350 WATT. Παίρνει δίσκο 190 χιλιοστών και μπορεί να κόψει κάθετα έως 65 χιλιοστά βάθος και φάλτσα στις 45 μοίρες έως 44 χιλιοστά βάθος. Έχει οδηγό για παράλληλες κοπές, λέιζερ για ακρίβεια και soft start για ασφάλεια σε ατυχήματα. Το βάθος και η γωνία κοπής ρυθμίζονται αβαθμίδωτα.

  Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλό για ερασιτεχνική χρήση, ειδικά στα 30 ευρώ που το φέρνει (το επόμενο πιο φθηνό δισκοπρίονο με 1350 watt έχει πάνω από 50 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μια φορά σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 710 A2

  pts 710 To τέταρτο εργαλείο είναι και αυτό ένα δισκοπρίονο, όμως σε αντίθεση με το μεγαλύτερο πιο πάνω, αυτό είναι ιδανικό για κοπές σε πιο δύσκολα υλικά όπως αλουμίνιο, χαλκό, κεραμικά, γυψοσανίδα, plexiglass… και όχι τόσο σε ξύλο (όχι ότι δεν μπορεί να κόψει). Το PARKSIDE PTS 710 A2 παίρνει πιο μικρό δίσκο 89 χιλιοστών και μπορεί να κόψει έως 27 χιλιοστά βάθος. Δεν μπορεί να κόψει πλάγια καθώς δεν μπορεί να αλλάξει η κλίση στο δίσκο. Η ισχύς του είναι 710 WATT, αρκετά πιο ισχυρό από το μικρότερο που έφερνε πριν μερικά χρόνια με τα 450-500 WATT.

  Στην συσκευασία υπάρχουν 4 δίσκοι κοπής (1 HSS/80, 1 HSS/60, 1 διαμαντόδισκος και 1 δίσκος κοπής TCT/30), 1 οδηγός για παράλληλες κοπές και ένα μεγάλο λάστιχο 2 μέτρων για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Στα θετικά του το λέιζερ που δείχνει το σημείο κοπής. Η τιμή του είναι 54 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1

  parkside τηλεσκοπρικό τριβείο To πέμπτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον, καθώς είναι πρωτοεμφανιζόμενο. Πρόκειται για το τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1 που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το LIDL την πέμπτη. Είναι ένα τριβείο με μεγάλο κοντάρι με το οποίο μπορούμε να τρίψουμε ψηλές επιφάνειες χωρίς να κουραζόμαστε ή να ανεβαίνουμε σε σκάλες. Έχει ισχύ 710 WATT, κοντάρι με μήκος έως 170 εκατοστά και πέλμα για δίσκους έως 225 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση).

  Η κεφαλή είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αλλάξει κλίση έτσι ώστε να τρίβετε σε όποια γωνία θέλετε. Σίγουρα δεν είναι ένα εργαλείο που απευθύνετε στο ευρύ κοινό, όμως αν βάφετε μόνοι σας το σπίτι, μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό κόπο. Το κόστος του είναι 90 ευρώ και μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία είναι καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως επειδή είναι πρώτη φορά που το φέρνει

  Αλφάδι laser σταυρού PARKSIDE PKLL 7 D3

  αλφάδι λέιζερ To 6o και τελευταίο εργαλείο είναι το αλφάδι σταυρού λέιζερ PARKSIDE PKLL D3. Είναι ένα φθηνό και χρήσιμο εργαλείο που σας βοηθάει αρκετά όταν θέλετε να κάνετε εργασίες σε τοίχους (πχ τοποθέτηση με πλακάκια, βάψιμο με μοτίβα, κρέμασμα σε επιτοίχια έπιπλα…. Αυτό που κάνει είναι να προβάλει οριζόντιες και κάθετες ακτίνες λέιζερ πάνω στον τοίχο ώστε να έχετε οπτική ένδειξη για τι πρέπει να κάνετε χωρίς να χρησιμοποιείτε αλφάδι κάθε τρεις και λίγο. Η ένδειξη είναι αυτόματη με μέγιστη απόκλιση 0.8 χιλιοστά.

  Η τιμή του είναι μόλις 23 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Εκτός από τα 6 εργαλεία PARKSIDE θα έχει και αρκετά αναλώσιμα, σφιγκτήρες, την μεγάλη σκάλα αλουμινίου και διάφορα εξαρτήματα.

  Δευτέρα 11/05/2020

  Αυτή την δευτέρα τα LIDL έχουν προσφορές κήπου, έτσι θα υπάρχουν αρκετά εργαλεία κήπου.

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 135 C2

  phd 135 c1 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το πλυστικό PARKSIDE PHD 135 C2. Είναι ένα πλυστικό που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή. Ουσιαστικά είναι το μεσαίο μοντέλο (αφού φέρνει το μικρότερο PHD 110 και το μεγαλύτερο PHD 170). Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το μεγάλο πλυστικό, όμως είναι λίγο μικρότερο και έχει διαφορές στα χαρακτηριστικά.

  Συγκεκριμένα έχει μοτέρ 1800 WATT, μέγιστη πίεση 135 bar (πίεση εργασίας 90 bar), 7 μέτρα σωλήνα, κανόνι με 2 ακροφύσιο και ένα έξτρα για απορρυπαντικό και μέγιστη ροή νερού 420 λίτρα ανά ώρα. Δηλαδή είναι πιο δυνατό από το μικρότερο PHD 110, αλλά αισθητά πιο αδύναμο από το μεγαλύτερο.

  Έχει λαβή μεταφοράς και ειδική θέση για το κανόνι, τα λάστιχα και τα ακροφύσια.

  Η τιμή του είναι 90 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Σε σχέση με το PHD 170 όχι, σε σχέση με τον ανταγωνισμό ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Ηλεκτρική μηχανή γκαζόν PARKSIDE PRM 1200 B2

  μηχανή γκαζόν parkside To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ένα εργαλείο κήπου, την ηλεκτρική μηχανή γκαζόν PARKSIDE PRM 1200 B2. Είναι ένα μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν και το γρασίδι από τον κήπο. Έχει κινητήρα 1200 watt, ρυθμιζόμενο ύψος κοπής (2/4/6 εκατοστά), κάδο συλλογής 30 λίτρων (με ένδειξη στάθμης πλήρωσης), πλάτος κοπής 32 εκατοστά και βάρος μόνο 9 κιλά.

  Στα θετικά του είναι ότι η λαβή αναδιπλώνεται και μπορεί να αποθηκευθεί πιο εύκολα ενώ δεν κάνει και τόσο θόρυβο. Επίσης έχει σχετικά πλατιές ρόδες (που είναι πολύ σημαντικό).

  Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα μοντέλα ούτε με τα βενζινοκίνητα, όμως αν έχετε ένα μικρό κήπο δείχνει καλή επιλογή. Η τιμή που το έχουν τα LIDL είναι 60 ευρώ και φαίνεται αρκετά καλή (αντίστοιχα μοντέλα με ίδια χαρακτηριστικά έχουν 70-90 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως.

  Ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A3

  ηλεκτρικό χλοοκοπτικό parkside Το τρίτο και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A3. Είναι ένα μικρό και ελαφρύ χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν ή μικρά χόρτα από την αυλή ή τον κήπο. Δεν είναι πολύ δυνατό, μόλις 550 watt μοτέρ, αλλά για αυτή τη διάσταση και για χρήση μικρής μεσινέζας είναι μία χαρα (υπάρχουν άλλα που έχουν μόνο 350 watt μοτέρ).

  Το μήκος του κονταριού ρυθμίζεται (έχει 30 εκατοστά άνοιγμα) και έχει διπλή λαβή. Η μεσινέζα δουλεύει με καρούλια (δίνει 2 έτοιμα στην συσκευασία), οπότε δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να τα αλλάξετε. Το πάχος της μεσινέζας είναι 1.4 χιλιοστά και το μήκος του κάθε καρουλιού 5 μέτρα, οπότε για απλή ερασιτεχνική χρήση θα σας βγάλει αρκετό καιρό.

  Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως.

  Άλλα εργαλεία και τυχόν προσφορές

  Αυτή την εβδομάδα θα έχει και άλλα εργαλεία κήπου, κυρίως χειρός και εξαρτήματα,. Πολλά από αυτά δείχνουν αξιόλογα.

  Όμως αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι την Δευτέρα ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και τον τελευταίο καιρό τα LIDL μας έχουν συνηθίσει σε εκπτώσεις σε εργαλεία.

  Στο φυλλάδιο δεν διαφημίζεται κάποιο (παρά μόνο η κάθετη βάση για το δράπανο), αλλά πολύ πιθανο να υπάρχουν προσφορές σε εργαλεία σε καταστήματα κατά τόπους. Συνήθως τα εργαλεία σε προσφορά είναι εργαλεία που δεν είχαν πουληθεί σε πρόσφατε προσφορές ή είναι παλαιότερες εκδόσεις, αλλά σχεδόν πάντα τα έχει σε καλή έκπτωση και αξίζει να τα αγοράσετε αν ενδιαφέρεστε για κάποιο.

  Παρασκευή 08/05/2020

  Μεγάλος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 230 D4

  Αυτό το παρασκευοσάββατο βγαίνει σε προσφορά ο μεγάλος γωνιακός τροχός που φέρνουν τα LIDL, ο PARKSIDE PWS 230 D4. Αυτή είναι μία καινούργια έκδοση αν και δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες. Η ισχύς εξακολουθεί να είναι 2000 WATT, ο δίσκος 230 και οι μέγιστες στροφές 6500 ανά λεπτό. Και σε αυτή την έκδοση μπορείτε να περιστρέψετε την πίσω λαβή και να αλλάξετε θέσεις στην αποσπώμενη λαβή.

  Γενικά είναι ένας μεγάλος και βαρύς γωνιακός τροχός και κάνει μόνο για δύσκολες εργασίες ή εργασίες όπου απαιτείται μεγάλος δίσκος. Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν το έχετε ανάγκη σαν εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.
  Δευτέρα 27/04/2020

  Αυτή τη δευτέρα δεν είναι εβδομάδα εργαλείων, αλλά έχει μερικά εργαλεία στις προσφορές κήπου και στις προσφορές αυτοκινήτου.

  Επαναφορτιζόμενο μίνι μπορντουροψάλιδο/ψαλίδι γκαζόν PARKSIDE PGSA 4 

  Συγκεκριμένα έχει ένα μικρό επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο/ψαλίδι γκαζόν με μόλις 20 ευρώ. Είναι ένα εργαλείο με ενσωματωμένη μπαταρία που μπορεί να πάρει δύο διαφορετικά εξαρτήματα, ένα για μπορντούρες και ένα για γκαζόν. Προφανώς δεν είναι ένα εργαλείο για να κλαδέψετε ολόκληρο το κήπο, αλλά πιο πολύ εργαλείο φινιρίσματος ή για χρήση σε σημεία όπου τα μεγάλα μπορντουροψάλιδα δεν μπορούν να χωρέσουν. Προφανώς είναι ιδανικό για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του μικρού όγκου βάρους.

  Σίγουρα θα ήταν καλύτερο η μπαταρία να ήταν αποσπώμενη, όμως σε αυτά τα μικρά πάντα είναι ενσωματωμένη.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, σε αυτή την έκδοση άλλη μια φορά πέρυσι ίδια εποχή.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν το έχετε ανάγκη σαν εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Εκτός από αυτό έχει και μερικά χρήσιμα εξαρτήματα κήπου.

  φακός parkside Στις προσφορές αυτοκινήτου εκτός των υπολοίπων υπάρχουν δύο πολύ καλοί φακοί/λάμπα εργασίας PARKSIDE. Μέχρι πριν λίγα χρόνια τους έφερνε πάντα ως Powerfix ή Livarno, όμως αυτή τη φορά τον έφερε ως parkside. Ο ένας είναι μόνο λάμπα εργασίας με ένα μεγάλο και ισχυρό LED COB με φωτεινότητα 230 lumens και δύο σκάλες φωτεινότητας (διάρκεια χρήσης στην χαμηλή σκάλα περίπου 5 ώρες). Ο δεύτερος έχει τριπλή λειτουργίας, ένα LED COB για χρήση ως λάμπα εργασίας, ένα φακό σήμανσης και ένα φακό εμπρόσθιο. Και οι δύο έχουν  επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου και λαμπτήρες LED, ενώ διαθέτουν και γάντζο αλλά και ισχυρούς μαγνήτες. Η τιμή τους  είναι 13 ευρώ.

  Πέμπτη 23/04/2020

  Την πέμπτη του Πάσχα τα LIDL έχουν πάλι προσφορές με εργαλεία. Αυτή τη φορά δεν είναι τόσο πολλά όσα τις προηγούμενερες φορές, αλλά έχει αρκετά.

  Parkside Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 20-Li D4

  parkside pabs 20-li d4

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li D4. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία της σειράς PARKSIDE, γιατί είναι χρήσιμο σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ανήκει στην σειρά εργαλείων PARKSIDE X20V Team, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούν όλα την ίδια μπαταρία 20V, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη έξτρα μπαταρίες και φορτιστή.

  Έχει δύο ταχύτητες, μία για βίδωμα, μία για τρύπημα και μπορεί να τρυπήσει μέταλλο, ξύλο αλλά όχι μπετό. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι το λίγο προβληματικό τσοκ (έκκεντρο και ξελασκάρει μόνο του κάποιες φορές), αλλά για ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κάτι που προβληματίζει. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε review από την σελίδα.  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

  Βέβαια είναι η δεύτερη φορά που το φέρνει μέσα στο 2020 (το είχε ξαναφέρει αρχές Γενάρη) και είναι πιθανό να υπάρχει ακόμα στα ράφια το σαφώς πολύ καλύτερο brushless που έφερε πριν μία εβδομάδα.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή (αν και έχει θέμα με το τσοκ).
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα, το έφερε πριν 3 μήνες και πριν μία εβδομάδα είχε το brushless .

  Φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2

  pzks parkside 2000 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2. Είναι η έκδοση με τον πιο ισχυρό κινητήρα (1700 WATT έναντι 1500 WATT που είχε η προηγούμενη) και σε αντίθεση με το PKS, αυτό είναι radial, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Για την ακρίβεια μπορεί να κόψει έως 34 εκατοστά πλάτος και έως 6.5 εκατοστά ύψος στις κάθετες κοπές.

  Ο δίσκος που έχει είναι ο κλασσικός δίσκος των 210 χιλιοστών (210χ30χ2.6 και τον έχει σε αρκετά μοντέλα) και έτσι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικούς δίσκους και από τα LIDL αλλά και από το εμπόριο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το μικρότερο μοντέλο, καθώς σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κοπής.

  Η αλλαγή της γωνίας κοπής στον οριζόντιο άξονα γίνεται εύκολα τραβόντας τον μοχλό και είναι (-45 έως +45 μοίρες) ενώ στον κάθετο άξονα γίνεται από πίσω και γέρνει μόνο αριστερά. Υπάρχει λέιζερ για ακρίβεια κοπής και έχει και 2 σφιγκτήρες για να κρατούν τα κομμάτια που κόβετε σταθερά.

  Η τιμή του είναι 99 ευρώ και είναι το φθηνότερο radial φαλτσοπρίονο της αγοράς.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, σε αυτή την έκδοση άλλη μια φορά περύσι ίδια εποχή.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή. Αντίστοιχα radial έχουν 120+ ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, κυρίως λόγω πανδημίας.

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 C3

  parkside pbh 1050 c3 To τρίτο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 C3. Από τα πιστολέτα που φέρνουν τα LIDL αυτό είναι το μιρκότερο  (φέρνει ένα πιο μεγάλο με 1500 WATT και στο εξωτερικό φέρνει και ένα κατεδαφιστικό). Η ισχύς του συγκεκριμένου είναι 1050 WATT με ενέργεια κρούσης 3 joule.

  Έχετε την επιλογή για τρύπημα χωρίς κρούση, τρύπημα με κρούση και μόνο κρούση (για καλέμιασμα). Δεν έχει τσοκ αλλά SDS Plus και υπάρχει διακόπτης για αβαθμίδωτη επιλογή στροφών. Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς μαζί με προσαρμογέα με τσοκ, 2 καλέμια και 3 τρυπάνια.

  Είναι ιδανικό για όποιον θέλει να κάνει μεγάλες τρύπες στο τοίχο ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μικρές σκαπτικές εργασίες. Η τιμή του είναι μόλις 55 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές. Το φέρνει σε διάφορες εκδόσεις πάνω από 13 χρόνια .
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, κυρίως λόγω πανδημίας.
  Δευτέρα 13/04/2020

  Αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 B2

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς αυτή την εβδομάδα είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 B2. Αυτό είναι το νέο ισχυρότερο μοντέλο με τα 1600 WATT και την λίγο καλύτερη σχεδίαση (πχ δεν έχει το επικίνδυνο μεταλλικό Π στη λαβή). Είναι ιδανικό εργαλείο για να φτιάχνετε μπετά σε μικρές ποσότητες καθώς και για να ανακατεύετε οτιδήποτε θέλετε (ακόμα και ζωοτροφές). Είναι αργόστροφο  αλλά με πολύ μεγάλη ροπή και έτσι δεν ζορίζεται όσο τα κοινά δράπανα.

  Χρησιμοποιεί κοινό αναδευτήρα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο και έχει 4 μέτρα καλώδιο. Μπορείτε να δείτε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει σε ένα παλαιότερο review (αφορά το προηγούμενο μοντέλο με τα 1400 WATT μοτέρ). Η τιμή που το φέρνει είνα 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, άλλη μία φορά ως 1600 και πολλές ως 1400.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Σπαθόσεγα PARKSIDE PFS 710 D3

  pfs 710 watt Το επόμενο εργαλείο είναι η σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3. Είναι ένα από τα πιο κλασσικά εργαλεία που φέρνουν τα LIDL. Για όσους δεν γνωρίζουν η σπαθοσέγα είναι μία μεγάλη σέγα που μπορεί που κόψει μεγαλύτερα και πιο δύσκολα υλικά (περισσότερα για τις διαφορές σέγας και σπαθοσέγας εδώ).

  Η σπαθοσέγα των LIDL είναι αρεκτά δυνατή με ισχύ 710 WATT, με δυνατότητες κοπής για 16 εκατοστά σε ξύλο, 8 χιλιοστά  σε ατσάλι και 16 χιλιοστά σε αλουμίνιο. Οι λάμες που χρησιμοποιεί είναι οι κοινές λάμες για σπαθοσέγα και μπορείτε να τις βρείτε στο εμπόριο, ενώ έχει δυνατότητα για αλλαγή θέσης στην λαβή ( 3 διαφορετικές θέσεις). Η τιμή της είναι 40 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, το φέρνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 A2

  plka 4 a2 To τρίτο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό, επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 A2.  Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με επιδιορθώσεις σε ηλεκτρονικά ή ηλεκτρολογικά. Παρότι η μύτη είναι λίγο χοντρή και δεν κάνει για εργασίες ακριβείας, είναι ιδανικό για γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημεία που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 1.5Ah που φορτίζει μέσω καλωδίου USB (στην συσκευασία υπάρχει και φορτιστής), οπότε μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από τον υπολογιστή σας ή και τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε review από την προηγούμενη έκδοση (3.6 Α2). Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για μόλις 13 ευρώ σίγουρα αξίζει.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως.

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Τα πιο σημαντικά είναι οι μαγνητικές βάσεις (πάντα είναι χρήσιμες), οι λάμες για την σπαθοσέγα, οι ανοξείδωτες βίδες (δεν τις βρίσκεις και τόσο εύκολα) και οι ταινίες της 3M.

  Πέμπτη 09/04/2020

  Την ερχόμενη εβδομάδα τα LIDL φέρνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εργαλεία από την νέα “μαύρη” σειρά, τα PARKSIDE Perfomance με brushless μοτέρ, δηλαδή μοτέρ χωρίς καρβουνάκια. Τα εργαλεία με μοτέρ χωρίς καρβουνάκια είναι αρκετά καλύτερα από τα απλά για αρκετούς λόγους. Καταρχάς δεν έχουν καρβουνάκια οπότε δεν θα σας μείνουν απο καρβουνάκια (τα οποία αλλάζουν πάρα πολύ δύσκολα στα επαναφορτιζόμενα γιατί έχουν κλειστά μοτέρ). Επειδή δεν έχουν καρβουνάκια αλλά μαγνήτες, δεν υπάρχει τριβή στον ρότορα και έτσι δεν παράγεται τόση θερμότητα και έτσι δεν ζεσταίνονται τόσο πολύ όσο τα απλά (με ότι αυτό συνεπάγεται για πιθανές βλάβες από άναμμα του μοτέρ). Τέλος επειδή δεν υπάρχει τριβή ( και έτσι απώλεια ενέργειας) είναι πολύ πιο αποδοτικά, με μεγαλύτερη ροπή και ταχύτητα. Έτσι σε γενικές γραμμές είναι πολύ πιο καλά από ότι τα απλά και συνήθως προορίζονται για επαγγελματική χρήση (φυσικά η PARKSIDE δεν τα προωθεί ως επαγγελματικά, αλλά ως brushless ερασιτεχνικά).

  Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι αυτά τα 5 που φέρνει την ερχόμενη πέμπτη δεν είναι τα μοναδικά brushless που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στο εξωτερικό. Υπάρχουν ακόμα ένα brushless δισκοπρίονο με 20V (έχει διαφορετικού τύπου μπαταρία 5Ah) και μερικά εργαλεία κήπου 40V που χρησιμοποιούν 2 20V μπαταρίες (μηχανή γκαζόν, εξαεριστήρας, αλυσοπρίονο και πολυμηχάνημα).

  Τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι όλα τα εργαλεία της Brushless σειράς (με εξαίρεση όσα έχουν την 5Ah) χρησιμοποιούν ίδιες μπαταρίες με την σειρά X20V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποια άλλη μπαταρία από την σειρά κάνει και στα brushless.

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό/σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PERFOMANCE PKHAP 20-Li A1

  πιστολέτο parkside Το πρώτο από τα 5 εργαλεία της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PKHAP 20 Li A1. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο (3 joule ενέργεια κρούσης) ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν εργασίες με σκυρόδεμα και άλλα δομικά υλικά. Προφανώς μπορεί να κάνει και απλές τρύπες σε τοίχο για ούπατ ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί ως απλό δράπανο με αντάπτορα για τσοκ, όμως δεν είναι αυτή η χρήση για την οποία είναι φτιαγμένο. Είναι ένα βαρύ και δυνατό εργαλείο που χρησιμοποιείται εκεί που δεν μπορούν τα μικρά. Δηλαδή αν θέλετε να ανοίξετε μία τρύπα σε ένα τοίχο για να περάσετε ένα μπουρί είναι το βούτυρο στο ψωμί του.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά υποδοχή SDS plus και έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες. Διάτρηση χωρίς κρούση (για τρύπημα σε ξύλο ή μέταλλο), διάτρηση με κρούση (για απλό τρύπημα σε δομικά υλικά) ή μόνο κρούση (για χρήση με καλέμι).

  Οι δυνατότητες που έχει είναι 24 χιλιοστά σε μπετό και πέτρα, 13 χιλιοστά σε ατσάλι και 27 χιλιοστά σε ξύλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της LIDL το συγκεκριμένο εργαλείο έχει 2 φορές περισσότερη ισχύ κρούσης σε σχέση με το απλό πιστολέτο το PARKSIDE PABH 20-LI, όμως δεν είναι ακριβώς ίδιο εργαλείο άσχετα από το αν είναι brushless ή όχι. Τέτοιο μεγάλο πιστολέτο δεν είχε φέρει ποτέ  σε επαναφορτιζόμενο, παρά μόνο σε ενσύρματο.

  Στην συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία από την σειρά X20V Team, με τα 4Ah και ο μεγάλος ταχυφορτιστής. Η τιμή του εργαλείου είναι 99 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Υπό κανονικές συνθήκες θα είχε εξαντληθεί στα πρώτα λεπτά, όμως τώρα υπάρχει η κρίση οπότε ίσως μείνει λίγες μέρες.

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PERFOMANCE PABSP 20-Li B2

  parkside brushless To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABSP 20-Li B2. Είναι και αυτό ένα από τα εργαλεία με κινητήρα χωρίς καρβουνάκια και λογικά είναι το εργαλείο που θα προτιμήσουν οι περισσότεροι, καθώς το δραπανοκατσάβιδο είναι το πιο χρηστικό εργαλείο για κάθε μάστορα.

  Διαθέτει 2 ταχύτητες (αργό για βίδωμα, γρήγορο για διάτρηση) και 21 προρυθμισμένες βαθμίδες ροπής για βίδωμα και 1 για διάτρηση. Είναι αρκετά πιο δυνατό από το απλό με μέγιστη ροπή 60Nm και δυνατότητα διάτρησης 13 χιλιοστά σε ατσάλι και 38 χιλιοστά σε ξύλο. Το τσοκ του είναι 13αρι ενώ στην συσκευασία έχει την μικρή μπαταρία των 2Ah της Χ20V Team, όμως έχει πιο καλό ταχυφορτιστή από ότι έχουν τα μη brushless (την φορτίζει σε 45 λεπτά).

  Συνοπτικά οι διαφορές ανάμεσα στο απλό μοντέλο, το PARKSIDE PABS 20 Li D4 (review εδώ) και στο συγκεκριμένο που είναι brushless

    Απλό  Brushless
  Τιμή (συνήθως) 50 ευρώ 70 ευρώ
  Ροπή Δεν αναφέρεται (λογικά 30-40Nm) 60Nm
  1η ταχύτητα 0 έως 400 0 έως 500
  2η ταχύτητα 0 έως 1600 0 έως 2000
  Βαθμίδες ροπής 26+1 21+1
  Μέγιστη διάτρηση ξύλο (χιλ) 30 38
  Μέγιστη διάτρηση ατσάλι (χιλ) 13 13
  Διάμετρος τσοκ (χιλ) 13 13
  Μπαταρία 2Ah 2Ah
  Φορτιστής 65 WATT 120 WATT
  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Υπό κανονικές συνθήκες θα είχε εξαντληθεί στα πρώτα λεπτά, όμως τώρα λόγω κρίσης κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα από τα 5 είναι το πιο δημοφιλές.

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PERFOMANCE PWSAP 20-Li B2

  γωνιακός τροχός brushless To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSAP 20-Li B2. Και αυτός φυσικά έχει κινητήρα χωρίς καρβουνάκια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  Παίρνει 125αρι δίσκο και οι μέγιστες στροφές είναι περίπου 10.000 ανά λεπτό. Έχει ελεγχόμενη εκκίνηση (soft start) και ηλεκτρονικό φρένο (quick stop) για μεγαλύτερη ασφάλεια και έχει λαβή που μπορεί να μπει σε 3 διαφορετικές θέσεις (με ειδική θέση για το κλειδί μέσα στη λαβή).

  Στα επιμέρους χαρακτηριστικά δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά (εκτός από τον φορτιστή) με τον απλό επαναφορτιζόμενο γωνιακό τροχό της PARKSIDE, όμως είναι σίγουρο ότι είναι πιο δυνατός και δεν πρέπει να κόβει ταχύτητα όταν ζορίζεται όσο ο απλός. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές κόβει έως και 40% πιο γρήγορα ατσάλι από οτι ο απλός. Και η αλήθεια είναι ότι ο γωνιακός τροχός είναι ένα από τα εργαλεία που δουλεύουν αρκετές ώρες, οπότε τα καρβουνάκια τρώγονται πολύ πιο εύκολα. Επομένως το brushless εγγυάται ότι θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο από ότι το απλό.

  Η μπαταρία που έχει στην συσκευασία είναι η PAP 20 A3, δηλαδή η μπαταρία από την Χ20V Team των 4Ah. Η τιμή του είναι 99 ευρώ (όταν ο απλός είχε 65).

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Υπό κανονικές συνθήκες θα είχε εξαντληθεί στα πρώτα λεπτά, όμως τώρα λόγω κρίσης κανείς δεν ξέρει.

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PERFOMANCE PSSAP 20-Li B2

  σπαθοσέγα μπαταρίας To τέταρτο εργαλείο της σειράς Perfomance από την PARKSIDE είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSAP 20-Li B2. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς είναι αισθητά καλύτερο από το απλό μοντέλο λόγω brushlees κινητήρα. Εδώ οι διαφορές δεν είναι τόσο στις δυνατότητες κοπής (αν και εκεί υπάρχει διαφορά, ειδικά στο ξύλο) , αλλά περισσότερο στην αντοχή, στην μπαταρία και τον φορτιστή.

  Συνοπτικά οι διαφορές στον παρακάτω πίνακα.

    PSSA 20 Li A1 (απλό) PSSAP 20 Li b2 (brushless)
  Τιμή 55 ευρώ 99 ευρώ
  Ταχύτητα (ρελαντί) 0 έως 3000 0 έως 3000
  Μήκος εμβολισμού 20 χιλιοστά  
  Μέγιστη απόδοση σε ξύλο 100 χιλιοστά 150 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε χάλυβα (δεν είναι ίδια σύγκριση) 20 χιλιοστά 12 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε σωλήνα   100 χιλιοστά
  Μπαταρία (χωρητικότητα) 2Ah 4Ah
  Φορτιστής (ρεύμα φόρτισης) 2.4 A 4.5 A

  Βέβαια το brushless είναι αρκετά πιο ακριβό, όμως δικαιολογείται  η διαφορά στην τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PERFOMANCE PAMFWP 20-Li B2

  πολυεργαλείο parkside brushless To τελευταίο εργαλείο της σειράς PERFOMANCE που φέρνει το LDIL είναι το PARKSIDE PAMFWP 20-Li B2 , ένα επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο κοπής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τριβείο. Γενικά είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο γιατί μπορεί να κάνει πολλές δουλειές. Ειδικά για συγκεκριμένες εργασίες είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να το κάνει. Οι διαφορές του με το απλό μοντέλο είναι και εδώ πάνω κάτω ίδιες με τα προηγούμενα. Έχει πιο πολύ δύναμη, καλύτερο φορτιστή και μεγαλύτερη αντοχή.

  O μηχανισμός αλλαγής εξαρτημάτων είναι αυτόματος χωρίς κλειδί (απλώς σηκώνεται τον μοχλό) και τα εξαρτήματα μπορούν να περιστραφούν σε ότι γωνία θέλετε. Η τιμή του είναι 75 ευρώ, 30 ευρώ πιο ακριβό από το απλό μοντέλο.

    PAMFW 20 Li A1 (απλό) PAMFWP 20 Li b2 (brushless)
  Τιμή 45 ευρώ (το έχει φέρει και φθηνότερα) 75 ευρώ
  Ταχύτητα (ρελαντί) 5000 έως 19000 8000 έως 20000
  Μπαταρία (χωρητικότητα) 2Ah 2Ah
  Φορτιστής (ρεύμα φόρτισης) 2.4 A 4.5 A
  • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Μπαταρίες και σετ με bits

  Τώρα εκτός από τα 5 εργαλεία έχει μερικές πολύ καλές προσφορές. Καταρχάς έχει προσφορά με κασετίνες με bits, τρυπάνια και λάμες για σπαθοσέγα τα οποία είναι καλύτερης ποιότητας από τα απλά που φέρνει συνήθως. Οι τιμές τους δείχνουν καλές και αν όντως είναι πιο καλής ποιότητας είναι πολύ καλή προσφορά.

  pap 20 a3

  Όμως αυτό που είναι ακόμα σημαντικότερο είναι οι μπαταρίες. Συγκεκριμένα φέρνει την μεγάλη μπαταρία PAP 20 A3 με τα 4Ah στην τιμή των 25 ευρώ και το σετ μικρής μπαταρίας/φορτιστή PAP 20 A1/PLG 20 A1 στην τιμή των 20 ευρώ! Και τα δύο είναι εξαιρετικές προσφορές καθώς την μεγάλη μπαταρία την έφερνε κάποτε στα 35 ευρώ και μόλις πριν λίγες εβδομάδες την είχε φερει πάλι στα 30 ευρώ, ενώ το σετ μπαταρίας φορτιστή το είχε ξεκινήσει από τα 30 και τωρα το έριξε στα 20 (αρχές γενάρη το είχε φέρει στα 25).

  Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά X20V Team και θέλετε μπαταρίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

   

  Πέμπτη 26/03/2020

  Για μία ακόμα εβδομάδα τα LIDL φέρνουν αρκετά και δημοφιλή εργαλεία. Μάλιστα αυτή είναι μία από τις πιο μεγάλες προσφορές σε εργαλεία όλη της σεζόν. Δυστυχώς πέφτει πάνω στον μήνα του κορωνοϊού, οπότε δεν ενδιαφέρει και πάρα πολλούς, όμως μέχρι τότε ίσως έχει βελτιωθεί η κατάσταση (και προφανώς επειδή δεν θα ξεπουλήσουν, θα μείνουν αρκετές μέρες στα ράφια).

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li A2

  phksa 20 li a2 To πρώτο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team. Παρότι είναι πιο μικρό και όχι τόσο δυνατό όσο τα μεγάλα ενσύρματα, μπορεί να κόψει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Ειδικά αν έχετε έξτρα μπαταρίες από άλλα εργαλεία είναι πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενη σέγα ταλάντωσης PARKSIDE PSTDA 20-Li B3

  pstda 20 Και το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team , πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20-Li B3. Είναι μία σέγα που κατασκευαστικά και σε απόδοση θυμίζει τα 2 ενσύρματα μοντέλα, με μόνη διαφορά την μπαταρία.  Έχει μηχανισμό για αυτόματο κούμπωμα της λάμας, δυνατότητα φαλτσοκοπής, led εργασίας, ρυθμιζόμενη ταλάντωση 3 βαθμίδων και υποδοχή για σκούπα. Όσον αναφορά τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 80 χιλιοστά ξύλο, 5 χιλιοστά ατσάλι και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγό παραλλήλων και 3 λάμες. Η μπαταρία που έχει στην συσκευασία είναι η μικρή των 2 αμπερωρίων με τον μικρό ταχυφορτιστή.

  Η τιμή της σέγας είναι 60 ευρώ και προφανώς αν έχετε ή σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά βολεύει περισσότερο.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1

  pdssa 20

  Και το 3ο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V TeamΕίναι το επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παλμικά κατσαβίδια, πρόκειται για εργαλεία με πολύ μεγάλη ροπή, που σας επιτρέπουν να βιδώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και πολύ μεγάλες ξυλόβιδες.

  Το συγκεκριμένο έχει ροπή 180Nm, υποδοχή εργαλείων 180Nm και 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί.. Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία (2Ah) και ο μικρός ταχυφορτιστής.

  Μοντέλο PDSSA 20 Li A1
  Μπαταρία PAP 20 A1 (2Ah)
  Ροπή 180Nm
  Αριθμό κρούσεων 0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών 0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή 1/4″
  Τιμή 49.99 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20-Li B2

  κρουστικό δράπανο parkside

  To επόμενο εργαλείο είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο PARKSIDE, το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20-Li B2. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε τρύπες σε ξύλο ή μέταλλο αλλά και σε τοίχους ή δομικά υλικά αφού διαθέτει επιλογή κρούσης. Είναι αρκετά ισχυρό με ροπή 45Nm και 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team, έχοντας και αυτό την μικρή μπαταρία με 2 αμπερώρες και το μικρό ταχυφορτιστή. Σίγουρα προτείνεται αν δεν έχετε κάποιο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο.

  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης και  μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα, ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED και ενδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n₀ 0–440 min⁻¹, 2η ταχύτητα: n₀ 0–1650 min⁻¹
  • Συχνότητα κρούσεων: 26400 min⁻¹
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο, 15 mm σε κεραμικό, 13 mm σε ατσάλι
  • Μέγιστη ροπή στρέψης: 45 Nm
  • Προεπιλογή: 20 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης + βαθμίδα κρουστικής διάτρησης
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ / Εργονομική μαλακή λαβή / Πρόσθετη χειρολαβή αμφίπλευρου βιδώματος / Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits και Κλείδωμα αυτόματο – SPINDLE-LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 bits, πρόσθετη λαστιχένια χειρολαβή
  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1

  καρφωτικό επαναφορτιζόμενο lidl To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Είναι το επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1, ένα μεγάλο καρφωτικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα καρφωτικά αέρος. Μπορεί να πάρει και δίχαλα (15 έως 25 χιλιοστά) και καρφιά (15 έως 32 χιλιοστά) μέχρι 50 κομμάτια τη φορά. Έχει δυνατότητα για 30 κρούσεις το λεπτό, με λεπτή κεφαλή για κάρφωμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχει ρύθμιση δύναμη κρούσης με 4 προεπιλογές και έχει και led εργασίας. Ανήκει και αυτό στην σειρά x20v team έχοντας στην συσκευασία την μπαταρία των 2Ah και το μικρό φορτιστή. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και ίσως είναι λίγο ακριβό για καρφωτικό, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά.

   

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει στην Ελλάδα.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Μπαταρίες της σειράς X20V Team

  Εκτός από τα εργαλεία θα έχει και σε προσφορά τις 2 μπαταρίες από την σειρά X20V Team, την μικρή (PAP 20 A1) με τα 2 Ah στα 20 ευρώ και την μεγάλη (PAP 20 A3) με τα 4 Ah στα 30 ευρώ. Προφανώς η μεγάλη βολεύει καλύτερα από οικονομικής άποψης αλλά και η μικρή τα αξίζει τα λεφτά της.

  Πάγκος εργασίας με σφιγκτήρες και φακός εργασίας

  Τέλος θα έχει σε προσφορά και τον πολύ οικονομικό αναδιπλούμενο πάγκο εργασίας με σφιγκτήρες μόλις με 20 ευρώ. Πραγματικά είναι καλή προσφορά και αξίζει τα λεφτά του. Επίσης έχει και έναν αρκετά καλό φακό εργασίας με λαμπτήρα LED και μαγνήτη.

  Πέμπτη 19/03/2020

  Συνήθως τους πρώτους μήνες της Άνοιξης τα lidl φέρνουν αρεκτά εργαλεία κήπου. Έτσι και την προσεχή πέμπτη έχει αρκετά. Προφανώς, με το τεράστια θέμα του κορωνοιού δεν είναι πολλοί αυτοί που θα τρέξουν να αγοράσουν εργαλεία, όμως για όποιον είναι απαραίτητα είναι μία καλή ευκαιρία.

   

   Mπορντουροψάλιδο/κονταροπρίονο PARKSIDE PHSHE 900 B2

  parkside phshe 900 b2 Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς είναι το -πρωτοεμφανιζόμενο-  μπορντουροψάλιδο/κονταροπρίονο PARKSIDE PHSHE 900 B2. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να κάνει εργασίες στον κήπο του.  Έχει το προτέρημα ότι είναι πολυεργαλείο και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως μπορντουροψάλιδο και ως κονταροπρίονο. Η αλλαγή γίνεται εύκολα, χωρίς εργαλεία. Δυστυχώς δεν είναι τηλεσκοπικό, αλλά το κοντάρι είναι σταθερό. Το μέγιστο ύψος εργασίας είναι περίπου τα 3.5 μέτρα (για έναν φυσιολογικό σε ύψος άτομο). Το μοτέρ είναι ισχυρό με 900 WATT ισχύ.

  Το μπρορντουροψάλιδο έχει μήκος κοπής 41 εκατοστά με υψηλής ποιότητα λεπίδα και μπορείτε αλλαγή της γωνίας σε 9 προκαθορισμένες γωνίες  από  -90 έως +90 μοίρες.

  Το εξάρτημα για το κονταροπρίονο έχει 25αρα λάμα oregon και αλυσίδα oregon. Έχει αυτόματο σύστημα λίπανσης με 100ml τεπόζιτο. Και εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε την γωνία κοπής, με 3 προκαθορισμένες γωνίες (0, 15, 30 μοίρες). Είναι λίγο αργόστροφο σε σχέση με τα βενζινοκίνητα (6μέτρα /δευτερόλεπτο) αλλά για κονταροπρίονο είναι μία χαρά.

  Το πιο σημαντικό είναι η τιμή. Το έχει μόλις 80 ευρώ, ενώ το απλό μπορντουροψάλιδο το έφερνε τα 70 ευρώ. Η αλυσίδα και η λάμα oregon έχουν πάνω από 25 ευρώ, οπότε όπως καταλαβαίνετε η τιμή είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή τη μορφή όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 80 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λόγω κορωνοϊού δύσκολα.

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1

  pks 2200 parkside To επόμενο εργαλείο κήπου είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Εϊναι ένα εργαλείο που για χρόνια το έφερνε σαν Florabest και από πέρυσι το φέρνει σαν PARKSIDE. Έχει αρκετά ισχυρό μοτέρ 2200 WATT και 40αρα λάμα και αλυσίδα oregon. Φυσικά έχει αυτόματο σύστημα λίπανσης και συστήματα προστασίας (όπως το soft start). Εκεί που φαίνεται να διαφέρει είναι ότι έχει ενσωματωμένο μηχανισμό για καλώδιο 10 μέτρων (τα περισσότερα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα δεν έχουν ούτε 10 πόντους καλώδιο). Σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο και γλυτώνετε από τις μπαλαντέζες.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για 60 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λόγω κορωνοϊού δύσκολα.

  Ηλεκτρικό σκαλιστήρι κήπου PARKSIDE PGK 1400 A1

   

  To τρίτο εργαλείο κήπου της εβδομάδος είναι το ηλεκτρικό σκαλιστήρι PARKSIDE PGK 1400 A1. Πρόκειται για μία μικρή, ηλεκτρική φρέζα που σας βοηθάει να σκαλίζετε μικρά παρτέρια ή μικρά κομμάτια στο κήπο. Δεν έχει καμία σχέση με τις πετρελαιοκίνητες/βενζινοκίνητες και είναι παντελώς ακατάλληλη για σκληρά ή άγονα εδάφη. Για να κάνει δουλειά θέλει μαλακά ή δουλεμένα χώματα. Έχει αρκετές βελτιώσεις που το κάνουν πιο ασφαλή από παλαιότερα μοντέλα, αλλά και πάλι είναι ένα εργαλείο που θέλει αρκετή προσοχή.

  Η ισχύς του είναι 1400 WATT και μπορεί να σκαλίσει έως και 20 εκατοστά βάθος. Μπορείτε να γυρίσετε τις λεπίδες και να αλλάξετε το πλάτος από 29 σε 40 εκατοστά (εκατέρωθεν). Έχει κιβώτιο με κάρτερ για συνεχή λίπανση δυνατότητα αναδίπλωσης για πιο εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Η τιμή του είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε τέτοιο εργαλεί, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα.

  Μικρό πλυστικό Black And Decker BXPW1300E

  black and decker πλυστικό

  Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ότι πριν 10+ χρόνια τα LIDL έφερναν αρκετά εργαλεία και εξαρτήματα από άλλες επώνυμες μάρκες όπως Black And Decker και Stanley. Αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε και τα LIDL στο τομέα των εργαλείων έφερνε μόνο τα δικά του (Parkside, Powerfix και Florabest). Τώρα ίσως ξαναλλάξει, καθώς τα LIDL ξαναφέρνουν (το είχε φέρει και πέρυσι) το μικρό πλυστικό της Black And Decker, το BXPW1300E.

  Είναι ένα “μικρό” πλυστικό με ισχύ 1300 WATT (το LIDL στην σελίδα γράφει 1400 WATT, αλλά αν το μοντέλο είναι σωστό, τότε είναι 1300 WATT σύμφωνα με την σελίδα της Black and Decker) και μέγιστη πίεση 100 bar. Έχει μέγιστη παροχή 390 λίτρα ανά ώρα με μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία νερού τους 50 βαθμούς. Στην συσκευασία υπάρχει το πιστόλι με 2 διαφορετικά ακροφύσια και δοχείο με ακροφύσιο για αφρό. Η αντλία είναι μεταλλική και όχι πλαστική.

  Τώρα για σύγκριση τιμής LIDL με το εμπόριο, δεν υπάρχει στα Ελληνικά. Υπάρχει το λίγο μεγαλύτερο το 1400Ε στην τιμή των 75 ευρώ. Σε μερικά καταστήματα του εξωτερικού που υπάρχει το 1300Ε η τιμή του είναι πάνω από 50 ευρώ. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι πέρυσι που το έφερε το είχε στα 60 ευρώ, οπότε τα 45 που το έχει τώρα είναι μία πολύ μεγάλη μείωση.

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι για Black And Decker είναι πολύ καλή η τιμή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επειδή είναι Black And Decker δεν αποκλείεται (αν και με το θέμα του κωρονοϊου δύσκολα)
  Δευτέρα 09/03/2020

  Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα LIDL έχουν προσφορές σε εργαλεία, με αρκετά στον κατάλογο, μερικά από τα οποία αρκετά δημοφιλή. Σίγουρα ο κράχτης είναι η μικρή πριονοκορδέλα που την είχε ξαναφέρει και πέρυσι και εξαντλήθηκε αμέσως, αλλά εκτός από αυτό έχει και αρκετά ακόμα.

  Πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1

  πριονοκοδέλα parkside Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα LIDL φέρνουν την πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1. Είναι μία μικρή, επιτραπέζια πριονοκορδέλα με ισχύ μόνο 350 WATT και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες τριφασικές, ούτε καν με τις πριονοκορδέλες των 700-1000 watt. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά και το μέγιστο πλάτος 20 εκατοστά. Έχει οδηγό παράλληλης κοπής καθώς και δυνατότητα για κοπή υπό κλίση έως 45 μοίρες. Το μήκος της κορδέλας είναι 140 εκατοστά και το πλάτος 12 χιλιοστά.

  Η τιμή της είναι 100 ευρώ και επειδή δεν υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά καλή επιλογή.

  Ισχύς 350 WATT
  Μήκος κορδέλας 1400 χιλιοστά
  Πλάτος κορδέλας 12 χιλιοστά
  Μέγιστο ύψος κοπής 80 χιλιοστά
  Μέγιστο πλάτος κοπής 200 χιλιοστά
  Επιφάνεια τραπεζιού 300 χ 300 χιλιοστά
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 100 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό, πέρυσι έφυγε αμέσως.

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 F5

  pws 125 Για άλλη μια φορά φέρνουν και τον γωνιακό τροχό PARKSIDE PWS 125 F5.  Είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Αυτό είναι νεότερη έκδοση με μερικές βελτιώσεις και διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπι και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ). Η τιμή του είναι 30 ευρώ.

  Ισχύς 1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη) 125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί 3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτητας Αβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάλης Όχι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 30 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και τον έχει φέρει αρκετές φορές.

  Ηλεκτρική σεγά PARKSIDE PSTD 800 B2

  ηλεκτρική σέγα parkside pstd 800 b2 Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σέγα PARKSIDE PSTD 800 B2. Αυτή είναι μία από τις 2 ενσύρματες σέγες που έχει η PARKSIDE. Η διαφορά με την άλλη σέγα (που είναι και αυτή σε προσφορά) είναι ότι αυτή είναι κλειστής λαβής. Δηλαδή την πιάνετε από πάνω, και έχει ένα διακόπτη που δεν είναι μόνιμος. Η ισχύς της είναι 800 WATT, έχει πέλμα με ρυθμιζόμενη γωνία, ρυθμιζόμενες στροφές, λέιζερ στο σημείο κοπής, εύκολη αλλαγή λάμας χωρίς εργαλείο, φυσητήρα για τα πριονίδια στο σημείο κοπής, σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα και 3 μέτρα καλώδιο. Μπορείτε να την δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Η τιμή της στην προσφορά είναι μόλις 20 ευρώ και -εκτός και αν έχει γίνει κάποιος λάθος- είναι πάρα πολύ καλή. Την ίδια σέγα την έφερνε στα 30 ευρώ τόσα χρόνια, οπότε 30% εκπτωση είναι σημαντική διαφορά. Με 20 ευρώ δεν βρίσκετε καλύτερη.

   

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Αν όντως έχει 20, πάρτε την αμέσως! Είναι πολύ χαμηλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν έχει 20 ευρώ, πολύ πιθανόν.

  Ηλεκτρική πλάνη PARKSIDE PEH 30 C3

   

  Το τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτρική πλάνη χειρός PARKSIDE PEH 30 C3. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της PARKSIDE, που κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ισχύς της είναι 750 WATT, το πλάτος εργασίας είναι 82 χιλιοστά, το βάθος πλανίσματος είναι ρυθμιζόμενο από 0 έως 3 χιλιοστά ενώ διαθέτει και 3 αυλάκια V για πλάνισμα σε γωνιές. Στην συσκευασία υπάρχει παράλληλος οδηγός, οδηγός εσοχής και προσαρμογέας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα.

  Η τιμή της στην προσφορά είναι 30 ευρώ.

  Ισχύς 750 WATT
  Πλάτος πλανίσματος 82 χιλιοστά
  Βάθος πλανίσματος  0 έως 3 χιλιοστά
  Αριθμός περιστροφών 13000 ανά λεπτό
  Εσοχές V
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Εγγύηση  3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πάνω από 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Για τα 30 ευρώ που κοστίζει, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Την φέρνει πάρα πολλά χρόνια και οι περισσότεροι έχουν ήδη μία.

  Τριβείο χούφτας PARKSIDE PMS 160 A1

  parkside pms 160 Το PARKSIDE PMS 160 A1 είναι ένα μικρό τριβείο χούφτας με δελτοειδές πέλμα Έχει σχετικά μικρή ισχύ, μόλις 160 watt, οπότε δεν είναι το καταλληλότερο για όποιον θέλει ένα τριβείο για να τρίβει μεγάλες επιφάνειες. Το βασικό του προτέρημα είναι η έξτρα κεφαλή που παίρνει και το κάνει ιδανικό για όποιον θέλει να τρίψει στόρια από ξύλινα κουφώματα. Όποιος θέλει ή σκοπεύει να το κάνει καλό είναι να το πάρει, καθώς δεν υπάρχουν πολλά τριβεία στο εμπόριο με αντίστοιχο πέλμα.

  Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση, αλλά το έφερνε σε παρόμοια. 
  • Αξίζει η αγορά του; 18 ευρώ είναι πολύ φθηνά.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Υπάρχει και το θέμα του κορωνοιού και γενικά φέρνει αρκετά τριβεία.

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με πολλαπλή λειτουργία PARKSIDE PAS 4 C4

  pas 4 c1 Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εργαλεία που έχει βγάλει σε προσφορά το LIDL είναι και το PARKSIDE PAS 4 C4, ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδια με 4 διαφορετικές λειτουργίες. Ουσιαστικά αλλάζει το μπροστινό μέρος και παίρνει 4 διαφορετικά κομμάτια. Τα τρία έχουν να κάνουν με την λειτουργία κατσαβιδιού, με το κλασσικό, εξάρτημα για βίδωμα σε γωνίες, κάθετο βίδωμα και ένα εξάρτημα που κάνει το κατσαβίδι πολυκόφτη. Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε όποιον είτε δεν έχει κατσαβίδι και πολυκόφτη ή κάποιον που θέλει να κάνει γωνιακά βιδώματα.

  Η τιμή του είναι 25 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά. 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε όλα τα εξαρτήματα, ναι..
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Το είχε ξαναφέρει και είχαν μείνει αρκετά στο ράφι.
  Τρίτη 05/03/2020

  Αυτή την Πέμπτη 05 Μάρτη έχει ακόμα μερικές προσφορές για εργαλεία και εξαρτήματα. Κυρίως έχει είδη ένδυσης (μπότες, φόρμες εργασίας, προστατευτικά..) αλλά έχει και ένα ηλεκτρικό εργαλείο, ένα εργαλείο χειρός καθώς και μερικά βοηθήματα όπως ραφιέρα και εργαλειοθήκη.

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 

  parkside psbm 750 Το μοναδικό ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε σπίτι, καθώς κάποια στιγμή θα χρειαστείτε να τρυπήσετε κάτι για να βάλετε μία ούπατ στο τοίχο. Είναι αρκετά ισχυρό με μοτέρ 750 WATT και δυνατότητα κρούσης (μέχρι 48.000 το λεπτό). Δεν έχει πολύ ροπή (10Nm) αλλά μπορεί να τρυπήσει 10 χιλιοστά μπετό και 8 χιλιοστά ατσάλι, δηλαδή περισσότερο από όσο χρειάζεται κάποιος ερασιτέχνης που θα το χρειαστεί μία στο τόσο.

  Αυτή η έκδοση είναι βελτιωμένη και έχει μικροδιαφορές με την παλαιότερη (δείτε εδώ το PSBM 750 A1). Οι βασικές διαφορές είναι ότι είναι λίγο πιο μικρό σε μήκος και το τσοκ στο νέο είναι μεταλλικό και όχι πλαστικό.

  Η τιμή του είναι στα 25 ευρώ.

  Ισχύς 750 WATT
  Ροπή 10Nm
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 50 έως 3000
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 48000
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 25 / 10 / 8 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές από το 2018.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για 25 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, καθώς το φέρνει συχνά.

  Παλάγκο αλυσίδας PARKSIDE PKZ 1000 A1

  παλάγκο αλυσίδας To επόμενο εργαλείο είναι εργαλείο χειρός. Πρόκειται για ένα απλό παλάγκο αλυσίδας για να σηκώνετε με άνεση βαριά αντικείμενα έως 1 τόνο βάρος. Το μεγιστο ύψος ανάρτησης είναι 3 μέτρα, με 2.5 μέτρα αλυσίδα τραβήγματος. Η αλυσίδα που έχει είναι γαλβανιζέ (σημαντικό για όσους το θέλουν για εξωτερική χρήση) και το σώμα είναι με ειδική επίστρωση για να μη σκουριάζει.  Η τιμή του είναι 40 ευρώ και είναι ακριβώς ίδιο με το POWERFIX που έφερνε μέχρι πριν λιγο καιρό (απλώς το άλλαξε από POWERFIX σε PARKSIDE).

   

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αν και όλες τις προηγούμενες φορές ήταν σαν POWERFIX.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 40 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, καθώς για αρκετά χρόνια δεν το έφερνε.

  Υπόλοιπα εξαρτήματα και εργαλεία

  Εκτός από αυτά τα δύο έχει αρκετά εξαρτήματα όπως τις φόρμες και τα μποτάκια αλλά και την γαλβανιζέ ραφιέρα. Εδώ θα πρέπει να μπούμε ότι η ραφιέρα αυτή δεν είναι ίδια με την άλλή που έφερνε για χρόνια και ήταν από νοβοπάν τα ράφια. Αυτή είναι γαλβανιζέ και έτσι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε εξωτερικό χώρο. Όμως επειδή δεν είναι πολύ παχύ το μέταλλο έχει μικρότερες αντοχές σε βάρος ανά ράφι (65 κιλά). Η τιμή της είναι 35 ευρώ.

  Τρίτη 03/03/2020

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 170 A1

  πλυστικό parkside phd 170 a1 To πλυστικό της PARKSIDE είναι ένα απο τα αγαπημένα εργαλεία που έρχονται στα LIDL. Παρότι τα τελευταία 10 χρόνια βελτιώνεται διαρκώς (με αλλαγή εμφάνισης και κανονιού), αυτή τη φορά βγαίνει για πρώτη φορά σε νέα, πιο ισχυρή έκδοση, την PARKSIDE PHD 170 A1. Σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο, αυτό έχει πιο ισχυρό μοτέρ (2400 WATT έναντι 2100WATT) που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη πίεση (αυτό έχει μέγιστη πίεση έως 170 bar αντί για 150bar). Στα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδιο με την τελευταία έκδοση του PHD 150, με 10 μέτρα λάστιχο πίεσης που μαζεύει με ειδικό καρούλι στο πίσω μέρος, αρκετά ακροφύσια και δυνατότητα χρήσης χωρίς παροχή νερού, με τεχνολογία αναρρόφησης.

  Η τιμή του εξακολουθεί να είναι 100 ευρώ και σίγουρα είναι καλή περίπτωση για όποιον δεν έχει πλυστικό.

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  Ισχύς 2400 WATT
  Μέγιστη πίεση 170 bar
  Φυσιολογική πίεση 115 bar
  Μέγιστη παροχή νερού 450 λίτρα ανά ώρα
  Λάστιχο υψηλής πίεσης 10 μέτρα
  Καλώδιο 5 μέτρα
  Ακροφύσια 3 + βούρτσα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, η συγκεκριμένη έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενη.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για αντλία 100 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, καθώς έχει φέρει πολλές φορές πλυστικά.

  Εξαρτήματα πλυστικού

  Εκτός από το πλυστικό έχει και μερικά εξαρτήματα για αυτό. Συγκεκριμένα έχει την μεγάλη περιστροφική βούρτσα για πατώματα και επίπεδες επιφάνειες PARKSIDE PFR 28 A2 (μπορείτε να δείτε review εδώ), το μακρύ κανόνι υψηλής πίεσης για να χρησιμοποιείτε το πλυστικό σε ψηλά σημεία PARKSIDE PTL 4 B2  (δείτε review εδώ) και το σετ καθαρισμού σωληνώσεων PRRS 15 A2. Όλα τα παραπάνω είναι συμβατά με το PHD 170 A1 καθώς και με μερικά από τα μοντέλα PHD 150. Για τα υπόλοιπα  (ακόμα και του εμπορίου) χρειάζεται αντάπτορα (αναγράφεται πίσω από κάθε συσκευασία για ποιο είναι συμβατό και για ποιο υπάρχει αντάπτορας στην συσκευασία.

  Πέμπτη 27/02/2020

  Αυτή την Πέμπτη είναι μία μέρα με προσφορές σε εργαλεία κήπου. Τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι εργαλεία χειρός, αλλά έχει και μερικά ηλεκτρικά εργαλεία.

  Βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης ακάθαρτου νερού PARKSIDE PTPS 1100 A1

  αντλία ακαθάρτων parkside To βασικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης ακαθάρτου νερού PARKSIDE PTPS 1100 Α1. Οι βυθιζόμενες αντλίες ακαθάρτων είναι ιδανικές για πότισμα από πηγάδι ή κάποιο κανάλι, καθώς και αποστράγγιση νερών από δεξαμενές, πισίνες και πλημμυρισμένα υπόγεια. Η συγκεκριμένη αντλία είναι αρκετά ισχυρή, με μοτέρ 1100 watt και ικανότητα άντλησης έως 20 κυβικά την ώρα. Το μέγιστο βάθος βύθισης είναι 7 μέτρα, με μανομετρικό για 9 (οπότε κάνει και για βαθιά πηγάδια ). Έχει ανοξείδωτο περίβλημα για να προστατεύει το μοτέρ από την οξείδωση και διαθέτει μηχανισμό περιέλιξης καλωδίου. Ίσως το μόνο βασικό μειονέκτημα είναι ότι η έξοδος εξαγωγής είναι μόνο στο πλάι, οπότε το φάρδος μεγαλώνει αισθητά. Αυτό την περιορίζει λίγο, καθώς αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε σε δεξαμενές ή σημεία όπου μπαίνει από μικρό καπάκι, θα έχει λίγο θέμα.

  Προφανώς στην συσκευασία υπάρχει ενσωματωμένο φλοτέρ, ενώ έχει ακόμα και νάιλον σκοινί για να την κρεμάτε. Η τιμή της είναι 50 ευρώ και είναι αρκετά καλή για αντλία 1100 WATT με ανοξείδωτο καπάκι.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, ως PARKSIDE άλλη μία φορά, ως FLORABEST αρκετές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για αντλία 50 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως σε ημιαστικά κέντρα και επαρχεία, σχεδόν αδύνατο σε μεγάλα αστικά κέντρα καθώς το έχει φέρει αρκετές φορές.

  Τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A1

  parkside phsl 900 Τώρα εκτός από την βυθιζόμενη αντλία που θα είναι σε όλα τα καταστήματα, σε επιλεγμένα καταστήματα θα υπάρχουν μερικές ακόμα προσφορές. Μία από αυτές είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A1. Είναι ένα εργαλείο που για πάρα πολλά χρόνια το έφερνε ως florabest και τα τελευταία 1-2 χρόνια το άλλαξε σε PARKSIDE. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει ψηλή περίφραξη από θάμνους (λιγκούστες, λειλαντ..) και δεν θέλει να ανεβαίνει σε σκάλες και σκαμπό. Έχει μέγιστο μήκος 2.6 μέτρα που σημαίνει ότι με έναν μέτριο σε ύψος άνθρωπο ως χειριστή μπορεί να κόψει έως και 3.5 μέτρα ύψος. Η κεφαλή είναι από αλουμίνιο με ειδικά επεξεργασμένη λεπίδα που μπορεί να γυρίσει έως 90 μοίρες πάνω και κάτω.

  Η τιμή του είναι περίπου 70 ευρώ και το μόνο του βασικό μειονέκτημα είναι ότι είναι ενσύρματο και δεν έχει την ευκολία που έχει το φορητό.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, ως PARKSIDE άλλη μία φορά, ως FLORABEST αρκετές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως σε ημιαστικά κέντρα και επαρχεία, σχεδόν αδύνατο σε μεγάλα αστικά κέντρα καθώς το έχει φέρει αρκετές φορές.

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  Ένα ακόμα εργαλείο κήπου που θα κυκλοφορήσει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα είναι και ο ηλεκτρικός φυσητήρας/απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που για πάρα πολλά χρόνια το έφερνε σαν FLORABEST και από πέρυσι αποφάσισε να το αλλάξει σε PARKSIDE. Πρακτικά είναι  πάνω κάτω ίδιο με ισχυρό μοτέρ 3000 WATT, μεγάλο υφασμάτινο σάκο 55 λίτρων, μέγιστη ταχύτητα αέρας 320 χλμ/ωρα και ιμάντα ανάρτησης. Είναι πολύ πρακτικός και για χρήση ως φυσητήρας αλλά και ως απορροφητήρας φύλλων. Εδώ θέλει λίγο προσοχή, καθώς το συγκεκριμένο (και γενικά οι περισσότεροι αφορροφητήρες φύλλων ) είναι πρακτικοί μόνο για ξερά φύλλα (πχ φύλλα από πλατάνια, μουριές, αμπέλια) και όχι για νωπά φύλλα ή άνθη. Τα νωπά φύλλα ή τα άνθη μπουκώνουν τον κοπτήρα και πρακτικά δεν μπορεί να τα ρουφήξει στο σάκο.

  Η τιμή του είναι 50 ευρώ και είναι σχετικά καλή για αυτά που προσφέρει.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, ως PARKSIDE άλλη μία φορά, ως FLORABEST αρκετές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το έχει φέρει αρκετές φορές.

  Άλλες προσφορές

  Εκτός από αυτά τα 3 εργαλεία πιθανώς να υπάρχουν και μερικά ακόμα ηλεκτρικά εργαλεία PARKSIDE σε προσφορά, συνήθως από πρόσφατες προσφορές.

  Όμως έχει και αρκετά εργαλεία χειρός, με πιο δημοφιλή τα κλαδευτήρια, δύο τηλεσκοπικά πριόνια ( ένα φθηνό με 13 ευρώ, ένα ακριβό με κοντάρι αλουμινίου που κοστίζει 30), μία ψεκαστήρα χειρός και διάφορα εργαλεία κήπου με ξύλινο κοντάρι (τσουγκράνα, φτιαράκια, βούρτσα, σκούπα…). Όλα είναι σε σχετικά καλή τιμή.

  Πέμπτη 20/02/2020

  Αυτή την πέμπτη είναι μέρα εργαλείων και συγκεκριμένα εργαλείων αέρα με τον μεγάλο αεροσυμπιεστή σε προσφορά μαζί με αρκετά εργαλεία αέρος.

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 A2

  parkside pko 500 a2 To πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς είναι ο μεγάλος αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 A2. Μεγάλος σε σύγκριση με τον μικρό, τον 25αρη που έφερνε εδώ και 10+ χρόνια. Ο συγκεκριμένος έχει περίπου ίδιο μοτέρ με τον 25αρη PKO 250, αλλά έχει διπλάσιο δοχείο, το οποίο τον κάνει ιδανικό για ακόμα περισσότερα εργαλεία αέρος (αν και πάλι, αρκετά εργαλεία χρειάζονται 100+ λίτρα για να δουλεύουν αδιάκοπα).

  Το μοτέρ είναι και εδώ 2.5 ίπποι (2.45 για την ακρίβεια και λίγο βελτιωμένο για πιο ήσυχη λειτουργία), η μέγιστη πίεση είναι 10 bar, μέγιστη παροχή αέρα 260 λίτρα ανά λεπτό και διαθέτει και 2 ξεχωριστά μανόμετρα.

  Έχει μερικές σημαντικές βελτιώσεις, όπως τα 2 ποδαράκια (με το ένα τούμπαρε εύκολα) και την ειδική θέση  για να τυλίγετε αμέσως το 10 μέτρο λάστιχο μετά την χρήση.

  H τιμή του είναι 139 ευρώ και σε γενικές γραμμές είναι καλή τιμή για όλο το πακέτο (δηλαδή αεροφυλάκιο,  μοτέρ 2.5HP, 260 λίτρα αέρα ανά λεπτό και  3 χρόνια εγγύησης), αν και γενικότερα οι τιμές των αεροσυμπιεστών έχουν πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και βρίσκετε και άλλους με περίπου ίδια χαρακτηριστικά στην ίδια τιμή (φυσικά δεν έχουν 3 χρόνια εγγύηση).

  • Πόσο κοστίζει; 139 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το έφερε για πρώτη φορά πέρυσι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 139 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, πέρυσι εξαντλήθηκε.

  Τροχός κοπής (δισκοπρίονο σιδήρου) PARKSIDE PMTS 180 A1

  parkside pmts 180 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το μοναδικό εργαλείο που δεν είναι αέρος, ο τροχός κοπής PARKSIDE PMTS 180 A1. Πρόκειται για ένα δισκοπρίονο μετάλλων που χρησιμοποιεί αναλώσιμους δίσκους κοπής 180 χιλιοστών χωρίς δόντια. Έχει ισχύ 1280Watt και μπορεί να κόψει οποιοδήποτε μέταλλο έως και 50 χιλιοστά πάχος. Έχει μία ενσωματωμένη μέγγενη για να σφίγγετε το υλικό κατά την διάρκεια της κοπής και μπορεί να κόψει και φάλτσα αν βάλετε το υλικό λοξά.

  Η τιμή του είναι 55 ευρώ και είναι σχετικά καλή (το πιο κοντινό σε τιμή είναι το Bormann που κάνει 60 ευρώ αυτή τη στιγμή και είναι λίγο χειρότερο από το PARKSIDE σε χαρακτηριστικά).

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το έφερε για πρώτη φορά πέρυσι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 55 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, πέρυσι εξαντλήθηκε μετά από λίγες ημέρες.

  Κρουστικό κατσαβίδι αέρος  PAKSIDE PDSS 310 B5 (αερόκλειδο)

  parkside pdss 310 Το επόμενο εργαλείο ανήκει στην σειρά αέρος και είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα. Πρόκειται για το αερόκλειδο PARKSIDE PDSS 310 B5. Είναι ένα ερασιτεχνικό αερόκλειδο με υποδοχή 1/2″ και ροπή 310 Nm (τα οποία αν δεν έχετε βουλκανιζατέρ είναι μία χαρά) με 4 προεπιλογές ροπής.

  Στην συσκευασία θα βρείτε βαλιτσάκι μεταφοράς μαζί με 11 καρυδάκια αέρος καθώς και έναν αντάπτορα.

  Η τιμή του είναι περίπου 30 ευρώ.

  Μοντέλο PDSS 310 B5
  Υποδοχή 1/2″
  Μέγιστη ροπή 310Nm
  Επιλογές ροπής 4
  Αριθμός περιστροφών 7000 ανά λεπτό
  Πίεση εργασίας 6.3 bar
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλά είχε να το φέρει αρκετά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 30 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, επειδή δεν το έχει ξαναφέρει.

  Πιστόλι αμμοβολής αέρος PARKSIDE PDSP 1000 D5

  πιστόλι αμμοβολής parkside To επόμενο εργαλείο αέρος της προσφοράς είναι το οικονομικό πιστόλι αμμοβολής PARKSIDE PDSP 1000 D5. Είναι ένα απλό, πλαστικό πιστόλι με υφασμάτινο σάκο που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν μικρές εφαρμογές αμμοβολής. Έχε διακόπτη που ρυθμίζει την ροή και είναι κατάλληλο για άμμο με κόκκους 0.21 έως 0.35 χιλιοστά.

  Μαζί στην συσκευασία θα βρείτε 4 διαφορετικές μύτες για εφαρμογή σε διαφορετικές επιφάνειες (πχ σωλήνες, γωνίες..) μαζί με 2 κιλά άμμου αμμοβολής. Η τιμή του είναι μόλις 12 ευρώ και για όποιον θέλει ένα πιστόλι αμμοβολής έτσι για να υπάρχει είναι καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 12 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές και δεν είναι και τόσο μεγάλο το αγοραστικό κοινό που θέλει να κάνει αμμοβολές.

  Πολυεργαλείο αέρος PARKSIDE PDUW 280 A1

  πολυεργαλείο αέρος To επόμενο εργαλείο είναι το πιο ακριβό εργαλείο αέρος που έχει φέρει μέχρι στιγμής το LIDL. Είναι ένα πολυεργαλείο αέρος παρόμοιο με τα σκαπτικά/κατεδαφιστικά αέρος. Μπορεί να πάρει καλέμια και σφυριά, καθώς και τσαπάκια ώστε να σπάτε τοιχοποιίες, τσιμέντο, να αφαιρείτε πλακάκια αλλά και ανοίγετε με ευκολίες τρύπες στο έδαφος, ακόμα και αν υπάρχουν ρίζες.

  πολυεργαλείο αέρος parkside Στην συσκευασία έχει 5 διαφορετικά εξαρτήματα, 2 καλέμια, μία σμύλη, μία ξύστρα και ένα φτυάρι  (μαζί με γυαλιά και ακουστικά). H τιμή του είναι 100 ευρώ και

   

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα εργαλεία για να γίνει σύγκριση.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο ακριβό για ερασιτεχνικό εργαλείο και απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες.

  Γωνιακός αεροτροχός PARKSIDE PDTS 6.3 B3

  goniakos aerotroxos To επόμενο εργαλείο είναι και αυτό εργαλείο αέρος, ο μικρός γωνιακός αεροτροχός PARKSIDE PDTS 6.3 Β3. Ένα χρήσιμο εξάρτημα για όσους έχουν μεγάλους αεροσυμπιεστές και κάνουν συχνά εργασίες κοπής. Παίρνει δίσκους έως 75 χιλιοστά (φέρνουν τα LIDK κατά καιρούς αλλά υπάρχουν και στο εμπόριο, απλώς θέλει λίγο ψάξιμο) και έχει 20300 στροφές το λεπτό. Δουλεύει με 6.3 bar πίεση και έχει διακόπτη on off για να μην ενεργοποιηθεί κατά λάθος.

  Κοστίζει μόλις 12 ευρώ και είναι και αυτό μία κακή επιλογή για όσους δεν έχουν αντίστοιχο εξάρτημα.

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Για 12 ευρώ που κάνει, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;Ίσως, είναι φθηνό και συνήθως φέρνει λίγα κομμάτια.

  Σετ ευρύ αεροτροχού PARKSIDE PDSS 16 A1

  aerotroxos eythis Ακόμα ένας αεροτροχός, αυτή τη φορά ευθύς (σαν dremel) , o PARKSIDE PDSS 16 A1. Και αυτός δουλεύει στα 6.3 bar και έχει 22500 στροφές ανά λεπτό. Παίρνει εξαρτήματα 3 και 6 χιλιοστών (κοινά στο εμπόριο). Στην συσκευασία υπάρχουν 10 εξαρτήματα και 2 διαφορετικές φωλιές

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Για 12 ευρώ που κάνει, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;Ίσως, είναι φθηνό και συνήθως φέρνει λίγα κομμάτια.
  Δευτέρα 17/02/2020

  Την ερχόμενη Δευτέρα, παρότι είναι μέρα αυτοκινήτου και όχι εργαλείων, τα LIDL φέρνουν μερικά εργαλεία PARKSIDE.

  Parkside Hλεκτρική σκούπα υγρών / στερεών PNTS 1300 F5

  parkside pnts 1300 f5 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η μικρή ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών, PARKSIDE PNTS 1300 F5. Από τα 3 διαφορετικά μοντέλα σκούπας που φέρνουν τα LIDL, αυτή είναι η μικρότερη και σε ισχύ αλλά και σε μέγεθος. Έχει ισχύ 1300 WATT και πλαστικό κάδο 20 λίτρων κατάλληλο και για υγρά. Είναι ισχυρή, με αναρρόφηση 15kPa και φυσικά διαθέτει μακρύ καλώδιο 4 μέτρων. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα μοντέλα, αλλά αν θέλετε μία μικρή σκούπα για το γκαράζ είναι καλή επιλογή. Η τιμή της στην προσφορά είναι περίπου 50 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές, αν και σε αυτή την έκδοση (F5) είναι η πρώτη φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι καλά για 50 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει 3 διαφορετικές σκούπες υγρών στερεών εδώ και πολλά χρόνια, οπότε αρκετοί έχουν ήδη μία.

  Ενδοσκοπική κάμερα PARKSIDE PKIK 4.3 A1

  ενδοσκοπική κάμερα PARKSIDE PKIK 4.3 A1 To δεύτερο εργαλείο PARKSIDE της προσφοράς είναι η ενδοσκοπική κάμερα με μοντέλο PKIK 4.3 A1. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα (είχε έρθει παλαιότερα ένα αντίστοιχο εργαλείο αλλά ως Ultimate Speed και όχι ως PARKSIDE). Από τις προδιαγραφές βλέπουμε ότι έχει σχετικά χαμηλή ανάλυση (640χ480 η κάμερα, 480χ272 η οθόνη) και μπορεί να αποθηκεύσει στη εσωτερική μνήμη έως 100 φωτογραφίες. Διαθέτει εύκαμπτο σωλήνα με μήκος 106 εκατοστά και διάμετρο 8 χιλιοστά, οπότε μπορεί να εισχωρήσει ακόμα και σε πολύ δύσκολα σημεία. Επειδή έχει προστασία IP67 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υδραυλικούς σωλήνες. Φυσικά έχει φωτισμό με 6 LED ώστε να φωτίζει το σημείο που βλέπει η κάμερα. Λειτουργεί με 4 μπαταρίες ΑΑ, έχοντας αυτονομία για περίπου 5 ώρες.

  Γενικά δεν έχει και τρομερά χαρακτηριστικά, όμως για ενδοσκοπική κάμερα που κοστίζει μόλις 50 ευρώ δεν είναι άσχημα. Σίγουρα όχι κακή επιλογή για κάποιον που τη θέλει για ερασιτεχνική χρήση.

  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ; Όχι, στην συγκεκριμένη μορφή είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι καλά για 50 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως επειδή δεν την έχει ξαναφέρει, αν και δεν είναι κάτι που θα αγοράσει πολύ κόσμος.

  Τώρα εκτός από τα 2 εργαλεία PARKSIDE έχει και μερικά εργαλεία Ultimate Speed, που είναι η μάρκα που χρησιμοποιεί για εργαλεία αποκλειστικά για το χώρο του αυτοκινήτου. Έτσι έχει τον φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου Ultimate Speed ULGD 5.0 A1 (μπορείτε να δείτε ένα review για την παλαιότερη έκδοση εδώ), την αντλία λαδιών Ultimate Speed UOP 12 C1, καθώς και έναν μετρητή μπαταρίας και έναν φορητό φακό εργασίας. Όλα είναι σε σχετικά καλή τιμή.

  Παρασκευή 06/02/2020

  Την προσεχή πέμπτη έρχεται μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σε εργαλεία PARKSIDE για το 2020.  Θα υπάρχουν σε προσφορά 5 διαφορετικά ηλεκτρικά εργαλεία και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Μάλιστα, από τα 5, τα 2 είναι πρωτοεμφανιζόμενα.

  Επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1

  epitrapezio drapano parkside Το πρώτο και σίγουρα πιο ενδιαφέρον είναι το νέο επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται το συγκεκριμένο εργαλείο στην Ελλάδα και λογικά θα αντικαταστήσει εντελώς το κλασσικό επιτραπέζιο δράπανο που έφερνε για πάρα πολλά χρόνια, το PARKSIDE PTBM 500. Η νέα έκδοση έχει πάρα πολλές βελτιώσεις. Καταρχάς έχει πιο ισχυρό κινητήρα (710 WATT έναντι 500 που είχε το προηγούμενο). Επίσης έχει δυνατότητα ακριβέστερης και πιο εύκολης βύθισης (με διαδρομή έως 70 χιλιοστά), με οδοντωτό άξονα. Η νέα έκδοση δεν έχει την κλασσική μαντεμένια μέγγενη που προσαρμοζόταν στη ρυθμιζόμενη βάση, αλλά εδώ έχει ένα οδηγό που προσαρμόζεται στη βάση. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ο έλεγχος των στροφών. Σε αυτή την έκδοση γίνονται ηλεκτρονικά, με διακόπτη, και όχι με ιμάντες. Σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση.

  Εργονομικά δείχνει πολύ καλύτερο και κατά πάσα πιθανότητα έχει και πολύ πιο μεγάλη ακρίβεια (ένα θέμα που είχαν ορισμένες από τις εκδόσεις του PTBM 500). Και εδώ το τσοκ είναι 13αρι και υπάρχει και πλαστικός προφυλακτήρας. H τιμή του εξακολουθεί να παραμένει στα 80 ευρώ. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα review (είναι στα γαλλικά αλλά εχει αγγλικούς υπότιτλους).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  • Με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Ισχυρός κινητήρας 710 W με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Οδηγός βάθους διάτρησης και ρύθμιση μηδενισμού για ομοιόμορφα βαθιές διατρήσεις
  • Λέιζερ για εύκολη τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Μεγάλη βάση από αλουμίνιο για σταθερή τοποθέτηση σε πάγκο εργασίας
  • Παράλληλος οδηγός για ασφαλή τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 500-2600 min⁻¹
  • Διαδρομή: 0–70 mm
  • Μέγεθος τσοκ: 1,5–13 mm
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 40 mm σε ξύλο, 13 mm σε ατσάλι
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 εξάγωνο κλειδί και 1 κλειδί τσοκ
  • Μήκος καλωδίου: 2 m
  • Πτυσσόμενος προφυλακτήρας από διαφανές υλικό
  • Πρακτική στη χρήση λαβή με softgrip και επαναφορά ελατηρίου
  • Διάταξη γρήγορης ασφάλισης για εύκολη και γρήγορη στερέωση των αντικειμένων (κατάλληλη και για στρογγυλά τεμάχια)
  • Βάρος: περ. 8,1 kg
  • Πόσο κοστίζει; 79,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 80 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν. Είναι πρωτοεμφανιζόμενο και παρότι δεν είναι ένα εργαλείο που αγοράζει ο καθένας, αρκετοί θα το προτιμήσουν.

  Φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 Β3

  parkside pks 1500 Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 B3. Για όσους δεν γνωρίζουν φέρνει συνήθως και μια radial έκδοση με λίγο πιο ισχυρό μοτέρ. Αυτή είναι μικρότερο, με σταθερή βάση. Η ισχύς του είναι 1500 WATT και το μήκος κοπής είναι μόνο 12 εκατοστά (ύψος 6 εκατοστά), οπότε βολεύει περισσότερο αυτούς που θέλουν να κόβουν μικρές σανίδες, δοκάρια  και γενικότερα υλικά με μικρό πλάτος. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής και οριζόντια και κάθετα. Ο δίσκος που φέρει είναι 210 χιλιοστών με 48 δόντια (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άλλους δίσκους αν και συνήθως έχει και την ίδια μέρα σαν προσφορά). Η τιμή του είναι 70 ευρώ και παρότι το μεγαλύτερο αδελφάκι του είναι πολύ πιο βολικό, αν δεν έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις και αυτό είναι πολύ καλό.

  • Πόσο κοστίζει; 69,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με μαστοριλίκια και όχι για κάθε σπίτι .

  Επαναφορτιζόμενο δράπανο Parkside PABH 20-Li B2

  parkside pabh 20 li b2 Το τρίτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα κρουστικό, επαναφορτιζόμενο δράπανο/πιστολέτο, το PARKSIDE PABH 20-Li B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι ιδανικό για τρύπημα σε μπετό και σε δομικά υλικά. Έχει αρκετή δύναμη (1 joule) και μπορεί να κάνει με άνεση τρύπες έως 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε μέταλλο.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά έχει αυτόματο μηχανισμό SDS-plus για σύνδεση με τρυπάνια και καλέμια (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τσοκ για SDS και να χρησιμοποιείτε και κοινά κυκλικά τρυπάνια ή ότι εξάρτημα θέλετε). Ένα από τα θετικά του είναι ότι έχει την μπαταρία από την σειρά X20V Team, οπότε αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς βολεύει ακόμα πιο πολύ η αγορά του. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά και σε ένα παλαιότερο review από την σελίδα.

  • Πόσο κοστίζει; 59,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει από το 2016 τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και αν θέλετε μόνο κρουστικό βολεύει καλύτερο το κρουστικό δράπανοκατσάβιδο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

  Πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2

  parksid e pmfw d2 To τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που το φέρνει αρκετά χρόνια, αν και βελτιώνεται από έκδοση σε έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τριβείο δέλτα, σαν ξύστρα αλλά και σαν κοπτικό για μέταλλα ή ξύλα. Μπορεί να πάρει εξαρτήματα από το εμπόριο, αν και στο lidl θα βρείτε αρκετά εξαρτήματα σε πολύ καλή τιμή. Περισσότερα για αυτό το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές).

  • Πόσο κοστίζει; 29.99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, A1 έκδοση ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015. Έκτοτε το φέρνει 1-2 φορές κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται από το 2018.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα 30 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Το έχει φέρει πάνω από 10 φορές μέχρι τώρα.

  Τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 C2

  parkside pstg 140 To πέμπτο και τελευταίο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο στη χώρα μας (στο εξωτερικό το φέρνει πολλά χρόνια), το επιτραπέζιο τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 C2. Δεν θα πρέπει να το συγχέετε με τα παλμοπεριστροφικά τριβεία χούφτας. Αυτό είναι επιτραπέζιο, δηλαδή εργαλείο πάγκου και το χρησιμοποιούμε κυρίως για γρήγορη λείανση ή ακόνισμα. Είναι πολύ χρήσιμο για να κάνετε καμπύλες ή γωνίες σε ξύλα αλλά και για να ακονίζετε διάφορα εργαλεία.

  Έχει οδηγό με μοίρες και ανακλινόμενο πέλμα. Η ισχύς του είναι 140 WATT (δεν ακούγεται πολύ, αλλά για αυτή τη δουλειά είναι μία χαρά). Ο δίσκος που παίρνει είναι 125αρης (λίγο μικρός αλλά βρίσκετε πολύ εύκολα ανταλλακτικά γυαλόχαρτα στο εμπόριο).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  Ισχύς 140 WATT
  Αριθμός στροφών κινητήρα (ρελαντί έως 3600 ανά λεπτό
  Κλίση πέλματος -10 έως +50 μοίρες
  Διάμετρος δίσκου 125 χιλιοστά
  Σύνδεση σε σκούπα Ναι
  Οδηγός παραλλήλων Ναι
  Μήκος καλωδίου 2 μέτρα
  • Πόσο κοστίζει; 29.99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει Ελλάδα.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν είναι εργαλείο που έχουν όλες οι εταιρίες, ειδικά οι ερασιτεχνικές.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αρκετά πιθανό επειδή δεν το έχει ξαναφέρει ποτέ.

  Εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Εκτός  από αυτά τα 5 ηλεκτρικά εργαλεία έχει πάρα πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτά που αξίζουν προσοχής είναι οι δίσκοι (αν πάρετε ή έχετε το φαλτσοπρίονο), τα αναλώσιμα για το πολυεργαλείο, η λάμπα εργασίας (αρκετά καλή για 6 ευρώ), τα μαξιλάρια μονταρίσματος και οι λοστοί.

   

  Παρασκευή 31/01/2020

  4 σε 1 πολυεργαλείο parkside pkga 20 li b2 Αυτό το παρασκευοσάββατο τα LIDL φέρνουν ξανά το επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20 B2. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να πάρει 4 διαφορετικά εξαρτήματα και να μεταμορφωθεί σε δραπανοκατσάβιδο, πολυεργαλείο, τριβείο δέλτα και σπαθοσέγα. Προφανώς είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω εργαλεία και έτσι με μόνο 80 ευρώ θα αποκτήσουν ένα εργαλείο που έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες. Aν έχετε ήδη επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο και επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσετε 80 μόνο και μόνο για τα άλλα δύο εξαρτήματα. Καλύτερα να αγοράσετε 2 ξεχωριστά εργαλεία της σειράς X20V Team, ώστε να έχετε και 2 μπαταρίες/φορτιστές αντί για ένα σετ.  Το καλό είναι ότι και αυτό ανήκει στην σειρά PARKSIDE X20V Team, οπότε από θέμα μπαταρίας είστε καλυμμένοι αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  • 4 σε 1: δραπανοκατσάβιδο, πολυλειαντήρας, σπαθοσέγα και πολυεργαλείο
  • Ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2,0 Ah) με ένδειξη κατάστασης φόρτισης
  • Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο
  • Ρυθμιζόμενη ροπής στρέψης περιλαμβανομένου δεξιόστροφης/αριστερόστροφης κίνησης (για δραπανοκατσάβιδο) και γρήγορο stop
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς PARKSIDE X 20 V Team“
  • Κινητήρας με εργονομική, αντιολισθητική μαλακή λαβή

  1. Εξάρτημα δραπανοκατσάβιδου PKGA1

  • Μηχανισμός 2 ταχυτήτων με εύρος στροφών 0–400 min⁻¹ / 0–1350 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Δυνατότητα ρύθμισης 19 βαθμίδων ροπής στρέψης και 1 βαθμίδας διάτρησης
  • Μέγιστη ροπή στρέψης 25 Nm
  • Ταχυτσόκ μονού κάλυκα – SPINDLE LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 6 bits διάτρησης (1,5/2/3/4/5/6 mm), 6 bits βιδώματος (50 mm), 1 προέκταση bit (50 mm)

  2. Εξάρτημα πολυλειαντήρα PKGA2

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–9000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Εύκολη και γρήγορη αλλαγή φύλλου λείανσης χάρη στην αυτοπρόσφυση
  • Υποδοχή ηλεκτρικής σκούπας για αναρρόφηση σκόνης – συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 5 φύλλα λείανσης (2x P 60, 2x P 120, 1x P 240)

  3. Εξάρτημα σπαθοσέγας PKGA3

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–3200 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Μήκος ταλάντωσης 22 mm
  • Ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνοται: 1 πριονόλαμα για μέταλλο (HSS 150 / 18 TPI), 1 πριονόλαμα για ξύλο (HCS 150 / 6 TPI)

  4. Εξάρτημα πολυεργαλείου PKGA4

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–20000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Σύστημα αλλαγής ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Δυνατότητα προσαρμογής των εργαλείων με μεταβλητή κατεύθυνση εργασίας
  • Γωνία ταλάντωσης 3,0°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 βυθιζόμενη πριονόλαμα HSS, 1 ξύστρα, 1 πλάκα λείανσης τριβείου δέλτα, 3 φύλλα λείανσης (1x P 60, 1x P 80, 1x P 120)

   

  Πέμπτη 23/01/2020

  Την ερχόμενη Πέμπτη τα LIDL έχουν σε προσφορά αρκετά εργαλεία και αναλώσιμα. Σίγουρα ξεχωρίζουν τα 4 ηλεκτρικά εργαλεία, αλλά δεν έχει μόνο αυτά σε προσφορά.

  Parkside Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 D2

  parkside pbsa 12 d2 Το πρώτο εργαλείο της εβδομάδος είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D2. Αυτή είναι η έκδοση με το αποσπώμενο τσοκ, για εύκολη αλλαγή ανάμεσα σε τρύπημα και βίδωμα. Είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στα 40 ευρώ και ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή των εργαλείων που χρησιμοποιούν όλα την ίδια 12V μπαταρία. Είναι αρκετά δυνατό (για 12V) με 28Nm ροπή στρέψης, με 19+1 προεπιλογές ροπής.  Έχει δύο ταχύτητες (μία για βίδωμα, μία για τρύπημα) και το τσοκ έχει εύρος από 0.8 έως 10 χιλιοστά. Στα θετικά του ότι διαθέτει ταχυφορτιστή που σε μία ώρα έχει φορτίσει την μπαταρία. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα μικρό δραπανοκατσάβιδο να υπάρχει στο σπίτι. Η τιμή του είναι 40 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή.

  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά, όχι. Παρότι δημοφιλές, το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε το έχουν ήδη αρκετοί.

  Parkside Επαναφορτιζόμενη συσκευή λείανσης και διάτρησης PFBS 12 B3

  To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό αρκετά δημοφιλές. Πρόκειται για το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο τύπου dremel PARKSIDE PFBS 12 B3. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κάποιο dremelοειδές και ασχολείστε με μαστορέματα. Το ότι είναι μπαταρίας, σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε και αυτό είναι πάρα πολύ πρακτικό. Κοστίζει μόλις 23 ευρώ και στην συσκευασία υπάρχουν και αρκετά εξαρτήματα , σχεδόν 60,(φυσικά όχι ποιότητας dremel, proxxon…). Το μόνο αρνητικό (τουλάχιστον για κάποιους) είναι ότι σε αυτή την έκδοση η μπαταρία είναι ενσωματωμένη (σε πιο παλιά έκδοση ήταν), οπότε δεν μπορείτε να αγοράσετε 2η και να το χρησιμοποιείτε πιο πολύ. Κάθε φορά που ξεφορτίζει θα πρέπει να φορτίζεται και αυτό παίρνει λίγη ώρα. Προφανώς από άποψη δύναμης και αντοχής δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Dremel αλλά για τα 22 ευρώ μαζί με 60 εξαρτήματα  είναι αρκετά καλό vfm.

  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν δεν έχετε κάποιο άλλο τύπου dremel.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Σε αυτή την έκδοση κυκλοφορεί ήδη εδώ και 2 χρόνια και γενικότερα σαν επαναφορτιζόμενο το φέρνει άλλες 4 φορές.

  Parkside Ταινιολειαντήρας PBS 900 C3

  parkside pbs 900 c3 review

  Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μεγάλος ταινιολειναντήρας της PARKSIDE, Ο PBS 900 C3. Είναι αρκετά ισχυρός με 900 WATT ισχύ και χρησιμοποιεί ταινία 75χ533 που είναι σχετικά κοινή διάσταση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανάποδα, ως ταινιολειαντήρας πάγκου, ενώ έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα 240-400 μέτρα ανά λεπτό. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα αναλυτικό review που είχαμε κάνει πρίν λίγους μήνες. Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ.

  • Αξίζει η αγορά του; Μπορεί να μην είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο, αλλά αν θέλετε ταινιολειαντήρα είναι καλή επιλογή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αποκλείεται. Τον μεγάλο ταινιολειαντήρα τον φέρνει πάνω από 10 χρόνια, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μείνουν αρκετά κομμάτια ακόμα και μέρες μετά την προσφορά.

  Parkside Ηλεκτρικό κολλητήρι PLS 48 D2

  parkside pls 48 Το τέταρτο και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι το κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία PARKSIDE PLS 48 D2. Πρόκειται για ένα από τα αρκετά ηλεκτρικά κολλητήρια που φέρνουν τα LIDL. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει βάση και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και όλα αυτά μόνο με 10 ευρώ. Σίγουρα δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση, όμως για ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν που και που καμιά ηλεκτρονική επισκευή είναι ότι πρέπει.

  • Αξίζει η αγορά του; Με 10 ευρώ που έχει ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται. Αν και φέρνει αρκετά χρόνια, είναι πολύ φθηνό και έτσι είναι πιο εύκολο να το πάρει κάποιος.

  Εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Εκτός από τα 4 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Αυτά που προτείνονται είναι οι ταινίες για τον ταινιολειαντήρα (αν φυσικά τον αγοράσετε ή έχετε κάποιον ήδη), τα αναλώσιμα για το πολυεργαλείο, οι νοβοπανόβιδες και ο προβολέας LED.

  Παρασκευή 17/01/2020

  Την προσεχή πέμπτη τα LIDL έχουν μία μίνι μέρα εργαλείων με 2 εργαλεία αέρος σε προσφορά, τον μικρό αεροσυμπιεστή και μία αεροκαστάνια.

  Parkside Αεροσυμπιεστής PKO 270 A5

  parkside pko 270 a5 Το βασικό εργαλείο της εβδομάδος είναι ο μικρός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 270 A5. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες εκδόσεις, με βελτιωμένο κινητήρα και πολύ καλύτερη σχεδίαση, που δεν θυμίζει πολύ το πρώτο μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει πριν 10 χρόνια στη χώρα μας. Μπορεί η ισχύς να παραμένει η ίδια (περίπου 2.5 ίππους) αλλά το μοτέρ είναι λίγο πιο ήσυχο και -θεωρητικά τουλάχιστον- λίγο πιο βελτιωμένο. Διαθέτει 2 μανόμετρα και μέγιστη πίεση έως 10 bar. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα μοντέλα αυτό έχει 2 βεντούζες (με την μία τούμπαρε εύκολα) και έχει ειδικό δακτύλιο για να τυλίγετε εύκολα το 10μετρο λάστιχο της συσκευασίας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι λίγο πιο ακριβός από ότι παλαιότερα (111 ευρώ αντί για 99 που είχαν τα πρώτα μοντέλα), αλλά εξακολουθεί να παραμένει πολύ καλή προσφορά για αυτά που προσφέρει.

  Parkside Καστάνια αέρος PDRS 6.3 B2

  αεροκαστάνια Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι η αεροκαστάνια PARKSIDE PDRS 6.3 B2. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και τόσα πολλά να πούμε, καθώς πρόκειται για μία κλασσική αεροκαστάνια που πωλείται σε κασετίνα μαζί με αρκετά εξαρτήματα (για την ακρίβεια 7 καρυδάκια, 1 προέκταση, ένα γωνιακό εξάρτημα και ένας αντάπτορας για bits).  Έχει μέγιστη ροπή στρέψης 61Nm, μέγιστη πίεση 6.3 bar και υποδοχή  1/2″. Σαν κατασκευή δείχνει σχετικά καλή, όχι όμως τόσο καλή για επαγγελματική χρήση. Η τιμή της είναι 26 ευρώ.

   

  Παρασκευή 03/01/2020

  Και αυτή τη χρονιά το LIDL ξεκινάει το έτος με πολύ καλές προσφορές σε εργαλεία. Μάλιστα αυτή φαίνεται ότι θα είναι μία από τις καλύτερες προσφορές σε εργαλεία για όλη τη χρονιά, αφού στην προσφορά υπάρχουν και αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία και πολύ δημοφιλή.

  Parkside Ηλεκτρική σκούπα υγρών / στερεών PNTS 1400 H4

  parkside pnts Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1400 H4, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία της σειράς PARKSIDE. Πρόκειται για μία σκούπα εργαστηρίου, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν οικιακή σκούπα. Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί να ρουφάει τα πάντα, από απλή σκόνη έως πριονίδια, ενώ επειδή μπορείτε να την χρησιμποιήσετε και χωρίς σακούλα μπορεί να ρουφάει και υγρά. Μάλιστα διαθέτει και μεγάλο ανοξείδωτο κάδο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τρυπήσει ή να σκουριάσει.

  ηλεκτρική σκούπα parkside Ένα άλλο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει είναι και η δυνατότητα χρήσης ως φυσητήρα, αν και δεν έχει και πάρα πολύ δύναμη, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό σαλονιού αυτοκινήτου ή παρόμοιες εργασίες.

  Δυστυχώς σε αυτή την έκδοση δεν φαίνεται να υπάρχει η ειδική πρίζα που συνδέοντα εργαλεία, αλλά έχει ειδικό κουμπί για αυτόματο καθαρισμό του φίλτρου. Η τιμή της σκούπας είναι μόλις 60 ευρώ και σίγουρα είναι μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν μια φθηνή σκούπα εργαστηρίου.

  Parkside Πολυτριβείο 3 σε 1 PMFS 200 C3

  parkside πολυτριβείο To επόμενο εργαλείο της προσφοράε είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά, το πολυτριβείο 3 σε 1 PARKSIDE PMFS 200 C3. Πρακτικά πρόκειται για ένα παλμικό τριβείο χούφτας με 3  διαφορετικά πέλματα, ένα κυκλικό, ένα ορθογώνιο και ένα δέλτα. Δηλαδή αγοράζοντας  ένα και μόνο τριβείο μπορείτε να έχετε τις δυνατότητες από 3 διαφορετικά τριβεία. Αυτό και μόνο του είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπ να αγοράσετε 3 διαφορετικά τριβεία. Η αλλαγή του πέλματος δεν γίνεται αυτόματα, αλλά θα πρέπει να ξεβιδώσετε μερικές αλλενόβιδες, όμως αυτό δεν είναι αρνητικό, ίσα ίσα είναι πιο ασφαλές.

  parkside πολυτριβείο
  Ο τρόπος που αλλάζουν τα πέλματα στο πολυτριβείο της PARKSIDE

  Έχει ρυθμιζόμενο αριθμό ταλαντώσεων με αβαθμίδωτο διακόπτη και ονομαστική ισχύ 200 WATT (σίγουρα όχι και πάρα πολλά, ειδικά για έκκεντρο), ενώ διαθέτει ειδικό δοχείο συλλογής σκόνης με φίλτρο. Η τιμή του είναι 25 ευρώ και είναι εξαιρετικά καλή προσφορά αφού συνήθως το κάθε τέτοιο πέλμα στο εμπόριο κάνει 5-10 ευρώ.

  Parkside Ευθύς λειαντήρας PGS 500 A1

  ευθύς λειαντήρας parkside To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ευθύς λειαντήρας PARKSIDE PGS 500 A1. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ο ευθύς λειαντήρας, πρακτικά είναι ένα μεγάλο εργαλείο “dremel”. Το χρησιμοοποιούν κυρίως όσοι ασχολούνται με μεταλλικές κατασκευές, αλλά είναι χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις.

  Η ισχύς του είναι 500 WATT με ρυθμιζόμενες στροφές 4500-30000. Παίρνει εξαρτήματα από το εμπόριο (φωλιές για 3.2 και 6 χιλιοστά) αλλά πωλούνται και από τα LIDL. H τιμή του είναι 25 ευρώ και γιαυτό που είναι είναι αρκετά καλή τιμή.

  Parkside Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 20-Li D4

  parkside pabs 20-li d4

  Το τέταρτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li D4. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία της σειράς PARKSIDE, γιατί είναι χρήσιμο σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ανήκει στην σειρά εργαλείων PARKSIDE X20V Team, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμποιούν όλα την ίδια μπαταρία 20V, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη έξτρα μπαταρίες και φορτιστή.

  Έχει δύο ταχύτητες, μία για βίδωμα, μία για τρύπημα και μπορεί να τρυπήσει μέταλλο, ξύλο αλλά όχι μπετό. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι το λίγο προβληματικό τσοκ (ξελασκάρει μόνο του κάποιες φορές), αλλά για ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κάτι που προβληματίζει. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε review από την σελίδα.  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

  Parkside Κάθετη φρέζα POF 1200 D3

  parkside pof 1200 d3 Το πέμπτο εργαλείο της σειράς είναι η κάθετη φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3. H συγκεκριμένη έκδοση είναι νέα, με μερικές βελτιώσεις και αλλαγές από προηγούμενα μοντέλα. Είναι αρκετά ισχυρή με μοτέρ 1200 WATT, βάθος φρεζαρίσματος 55 χιλιοστά και υποδοχή για εξαρτήματα 6 και 8 χιλιοστών. Έχει ρυθμιζόμενο οδηγό βάθους και οδηγό παράλληλων, ενώ στην συσκευασία υπάρχουν και 6 φρέζες.  Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις επαγγελματικές φρέζες του εμπορίου που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, όμως για τα 40 ευρώ που κάνει δείχνει αρκετά καλή. Μπορείτε να δείτε ένα παλαιότερο review ( προσοχή δεν είναι η ίδια έκδοση).

  Parkside Επαναφορτιζόμενη συσκευή χάραξης PAGG 4 A1

  siskevi xaraxis To έκτο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Είναι μία επαναφορτιζόμενη συσκευή χάραξης με ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου. Στην ουσία είναι ένα μικρό (σε μέγεθος και ισχύ) dremel που δεν έχει τσοκ, αλλά έχει μία μύτη χάραξης. Είναι ιδανικό για χάραξη σε ξύλο, αλλά μπορεί να χαράξει και γιαλί, πέτρα ή κεραμικά υλικά.

  siskevi xaraxis Στην συσκευασία υπάρχουν και 5 διαφορετικά στένσιλ για να σας βοηθήσουν στα πρώτα βήματα. Η τιμή του είναι μόλις 15 ευρώ και για όποιον ασχολείται με τέτοιες εργασίες δεν είναι κακή επιλογή.

  Προσφορές σε περιορισμένα καταστήματα

  sega 20v

  Σύμφωνα με το φυλλάδιο του LIDL, σε περιορισμένα καταστήματα θα υπάρχει και η επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20 Li A2. Ανήκει και αυτή στην σειρά Χ20V Team, με μπαταρία 2 αμπερωρίων.Ως προς τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 8 εκατοστά ξύλο, 5 χιλιοστά μέταλλο και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της είναι τα παρακάτω

  • Γρήγορη λειτουργία κοπής και ιδανική κοπή σε καμπύλες χάρη στη ρυθμιζόμενη παλινδρόμηση 3 βαθμίδων
  • Ρύθμιση κοπής ακριβείας με ελάχιστους κραδασμούς
  • Δυνατότητα επιλογής γωνίας κοπής με σταθερή ρύθμιση 0°/15°/30°/45° και από τις δυο πλευρές
  • Συμπεριλαμβάνονται 3 πριονόλαμες υψηλής ποιότητας (Swiss Made)
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Λειτουργία φυσητήρα για κοπή χωρίς πριονίδια
  • Με υποδοχή σύνδεσης για ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Ταχυτσόκ SAW LOCK για εύκολη αλλαγή λάμας
  • Προστασία σχισίματος
  • Για λάμες του εμπορίου με ενιαία υποδοχή
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: n₀ 0–2700 min⁻¹
  • Μέγιστο βάθος κοπής: 80 mm σε ξύλο / 5 mm σε μέταλλο / σε αλουμίνιο 12 mm
  • Λοξή κοπή αριστερά/δεξιά: 0°/15°/30°/45°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 πριονόλαμες για ξύλο (Swiss Made), 1 πριονόλαμα για μέταλλο (Swiss Made), 1 παράλληλος οδηγός, 1 εξάγωνο κλειδί, 1 αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team”
  • Διακόπτης ασφαλείας
  • Εργονομική μαλακή λαβή
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων

  Ανωλώσιμα και εξαρτήματα

  parkside μπαταρία pap 20 Εκτός από τα 6 εργαλεία έχει και πολλά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το σετ μπαταρίας και φορτιστή για την σειρά Χ20V Team, με μόλις 25 ευρώ (από το σέρβις θα το παίρνατε με πάνω από 35 ευρώ), οι 10 φρέζες για το ρούτερ, οι σφιγκτήρες, τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας και τα εξαρτήματα για τον ευθύ λειαντήρα.

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
  Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
  Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  17 Comments
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Alex

  Καλησπέρα σας γνωρίζετε αν το φορητό πλύσιμο parkside pdra 20 li έχει Brussels μοτέρ η με καρβουνακια; Ευχαριστω

  Κώστας

  Καλησπέρα, ειναι καλύτερο να αγοράσω το παλμικό κατσαβίδι PDSSA Α1, το κρουστικό δράπανο PABH B2 και σετ μπαταρίας+φορτιστή για 95 ευρώ ή να περιμένω για το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PSBSA B2 60ευρώ; Η χρήση θα είναι περιστασιακή ερασιτεχνική.
  Θεωρώ οτι η αγορά 2 ξεχωριστών εργαλείων που το καθένα προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση θα είναι καλύτερη από την αγορά ενός εργαλείου που κάνει λίγο απ’όλα. Είναι σωστή η σκέψη μου;

  Νικόλαος

  Καλημέρα, δεν θα μας πείτε τίποτα για το σημερινό περιστροφικό τριβείο…;

  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

  Kαλησπερα dremel θα φερουν τα lidl

  Νικόλαος Λιγνός.

  Φέρνετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όμως ποτέ δεν έχω δει φορτιστές πολλων μπαταριών!
  Παρακαλείσθε να με ενημερώσετε για τις προθέσεις σας κι όποτε φέρετε φορτιστές, έγκαιρα

  ΠΑΝΟΣ Λ

  Καλημέρα σας,
  Την Δευτέρα 11\5\20 φέρνει το PHD 135 C2 στην τιμή των 90Ε. Ξέρετε αν εχει το ίδιο μοτέρ με τα προγενέστερα?
  Και κάτι άλλο .Δυστυχώς τον 3\2020 είχε βάλει το PHD 170 sta 100e και δεν το πρόλαβα !!. Μήπως ξέρετε πότε θα ξαναφέρει, για να δω αν πρέπει…να περιμένω. Ευχαριστώ . (συγχαρητήρια για τα άρθρα σας μεστά και με πλήρες πληροφορίες τεχνικής φύσεως

  Παναγιώτης Κ.

  Καλησπέρα φίλε μου. Ξέρεις αν θα φέρει το δισκοπριονο πάγκου που είχε φέρει παλαιότερα?

  Παναγιώτης Κ.

  Ευχαριστώ για την απάντηση!

  Γιαννης Π.

  Αναρωτιεμαι αν τα LIDL εχουν και αλλα εργαλεια αερος εκτος απο αυτα που φερνει την πεμπτη

  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

  Καλησπερα γνωριζετε εαν φερουν τα lidl dremel