Εβδομαδιαίες προσφορές εργαλείων από τα Lidl για το 2020-2022

  66
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάζουμε και θα σχολιάζουμε τις προσφορές σε εργαλεία και παρόμοια προϊόντα που βγαίνουν στα πολυκαταστήματα LIDL στην Ελλάδα για το έτος 2020 και το έτος 2021. Το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν είναι διαφήμιση.

  Για προσφορές από το έτος 2019 μπορείτε να πατήσετε εδώ, ενώ για το 2017 και 2018 εδώ.

   

  Δευτέρα 17/01/22 έως Σάββατο 22/01/22

  Τα LIDL ξεκινάνε το 2022 με μερικές πολύ καλές προσφορές σε εργαλεία, φέρνοντας μερικά δημοφιλή εργαλεία αλλά και για πρώτη φορά εργαλεία που δεν έιχαν έρθει ποτέ Ελλάδα, όπως ο μικρός ξυλοτορνος.

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PSSAP 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pssap 20 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα της σειράς Perfomance, η Parkside PSSAP 20 Li C3. Σαν έκδοση είναι η πρώτη φορά που την φέρνει (την προηγούμενη φορά είχε φέρει την Β2 με 4αρα μπαταρία και μεγάλο φορτιστή). Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, αλλά μόνο το εργαλείο. Όπως και όλα τα εργαλεία 20V, ανήκει και αυτό στην σειρά Χ20V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τους φορτιστές που έχουν όλα τα άλλα εργaλεία LIDL 20V.

  Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Perfoamnce είναι αισθητά καλύτερο από το απλό μοντέλο λόγω brushlees κινητήρα. Εδώ οι διαφορές δεν είναι τόσο στις δυνατότητες κοπής (αν και εκεί υπάρχει διαφορά, ειδικά στο ξύλο) , αλλά περισσότερο στην αντοχή, στην μπαταρία και τον φορτιστή.

  Συνοπτικά οι διαφορές  στον παρακάτω πίνακα.

    PSSA 20 Li A1 (απλό) PSSAP 20 Li C1 (brushless)
  Ταχύτητα (ρελαντί) 0 έως 3000 0 έως 3000
  Μήκος εμβολισμού 20 χιλιοστά 22 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε ξύλο 100 χιλιοστά 150 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε χάλυβα (δεν είναι ίδια σύγκριση) 20 χιλιοστά 15 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε σωλήνα   100 χιλιοστά
  Εγγύηση  3 χρόνια 5 χρόνια

   

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι σε  αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Tηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 B2

  τριβείο τοίχου parkside To δεύτερο εργαλείο της εβδομάδος είναι και αυτό αρκετά  ενδιαφέρον, καθώς είναι το φέρνει μόλις για 2η φορά. Πρόκειται για το τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1. Είναι ένα τριβείο με μεγάλο κοντάρι με το οποίο μπορούμε να τρίψουμε ψηλές επιφάνειες χωρίς να κουραζόμαστε ή να ανεβαίνουμε σε σκάλες. Έχει ισχύ 710 WATT (μπορεί να μπερδεύει το 920 στο τίτλο αλλά είναι μόλις 710), κοντάρι με μήκος έως 170 εκατοστά και πέλμα για δίσκους έως 225 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση).

  Η κεφαλή είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αλλάξει κλίση (και μπρος πίσω και αριστερά/δεξιά) έτσι ώστε να τρίβετε σε όποια γωνία θέλετε. Σίγουρα δεν είναι ένα εργαλείο που απευθύνετε στο ευρύ κοινό, όμως αν βάφετε μόνοι σας το σπίτι, μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό κόπο. Το κόστος του είναι 70 ευρώ και μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία είναι καλή τιμή (αντίστοιχα ερασιτεχνικά τριβεία τοίχου έχουν 100+ ευρώ και την προηγούημενη φορά τα LIDL το είχαν φέρει 90 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό

  Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PARKSIDE PBH 800 A1

  parkside pbh 800 To επόμενο  εργαλείο  είναι  το μικρό σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 800 A1. Είναι το πιο μικρό πιστολέτο από αυτά που φέρνει Ελλάδα, με ισχύ 800 WATT και ισχύ κρούσης 1.2 joule. Το ‘εχει ξαναφέρει μερικές φορές στο παρελθόν (μάλιστα σε εκπτωτική μέρα το είχε φέρει 35 ευρώ).

  H υποδοχή για τα εργαλεία είναι sds-plus, αλλά στην συκσευασία υπάρχει και ένα τσοκ με αντάπτορα για να βάζετε ότι εξαρτήματα θέλετε (όπως επίσης και μερικά τρυπάνια). Όπως όλα τα πιστολέτα έχει 3 λειτουργίες, απλό τρύπημα, τρύπημα με κρούση ή μόνο κρούση (για καλέμιασμα). Οι δυνατότητες ου είανι 24 χιλιοστά σε ξύλο, 19 χιλιοστά σε μπετό, και 13 χιλιοστά σε ατσάλι.

  Ισχύς 800 WATT
  Ισχύ κρούσης 1.2 joule
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 1650
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 7500
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 24 / 19 / 13 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν θέλετε κάποιο από τα μεγαλύτερα ναι, αλλιώς τα μεγαλύτερα βολεύουν καλύτερα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα (και είναι αυτό που έχει φέρει τις πιο πολλές φορές). Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία

  Τώρα ως προς τις επιδόσεις, αν το πάτε αργά μπορεί να κόψει τα πάντα. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά που απλώς κατεβάζετε το δίσκο και θα κόβει ότι βρει μπροστά του όπως και να το πάτε. Αν το πάτε με κανονική κίνηση, θα σταματήσει στο πρώτο ζόρι. Θέλει αργά και σταθερά, αφού πρώτα πιάσει τις μέγιστες στροφές. Όσον αναφορά την φορητότητα είναι πολύ βολικό και ελαφρύ. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μη ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη, όχι όμως για κάποιον που ψάχνει ένα βασικό φαλτσοπρίονο πάγκου.

  Αναλυτικό review μπορείτε να δείτε εδώ.  

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 70 ευρώ, 10 ευρώ χαμηλότερα από ότι τις άλλες φορές.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Μικρός τόρνος ξύλου PARKIDE PDM 600 B2

  τόρνος ξύλου To πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδος είναι ο μικρός ξυλότρονος PARKSIDE PDM 600 B2.  Eίναι ένα εργαλείο που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπότε δεν ξέρουμε και τόσα πολλά. Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι είναι μόνο για ξύλο (και άλλα μαλακά υλικά) και φυσικά ότι είανι σε πολύ καλή τιμή.

  Η ισχύς του μοτέρ είναι 550 WATT που δεν είναι μικρή για μικρούς ξυλοτορνους (αντίστοιχοι ερασιτεχνικοί με μικρότερη ισχύ έχουν κοντά στα 200 ευρώ). Το μέγιστο μήκος εργασίας είναι 60 πόντοι και η μέγιστη διάμετρος 25, οπότε είναι σχετικά μικρός, αλλά για απλή ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κακός.

  Τώρα θα πρέπει να αναφέρουμε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους ξυλότορνους που υπάρχουν στο εμπόριο. Εδώ ο σκελετός είναι από προφίλ αλουμινίου και όχι μασίφ ατσάλι. Αυτό τον κάνει πιο ελαφρύ και πιο φορητό, όμως δεν έχει την στιβαρότητα και την αντοχή που έχει το ατσάλι. Έτσι είναι πιο ευάλωτο, καθώς με κακή χρήση το προφίλ θα στραβώσει και ο τόρνος θα είναι άχρηστος (μέχρι να βρείτε νέο προφίλ για ράγα). Επίσης ακόμα και η ράγα στήριξης και το ίδιο το μοτέρ είναι από πλαστικό, επομένως δεν θα έχει την ίδια αντοχή όπως τα ατσάλινα. Προφανώς κάποιος μπορεί να το ενισχύσει ή να το αντικαταστήσει με ατσάλι, όμως είναι επιπλέον κόστος και δουλειά.

  Επομένως, θέλει αρκετή σκέψη πριν τον αγοράσετε γιατί κάποιος που δεν ξέρει ή θέλει να κάνει δύσκολες ξυλογλυπτικές εργασίες, μπορεί να τον σπάσει σε λίγες μέρες. Όμως όταν όλοι οι ξυλότορνοι ξεκινούν από 200 ευρώ και αυτός έχει μόνο 90, είναι σίγουρα καλή σαν προσφορά, ακόμα και για πλαστικό-αλουμινιένος.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Οχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε φθηνό ξυλότορνο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανο αν φέρει λίγα κομμάτια
  Δευτέρα 27/12/21 έως Παρασκευή 31/12/21

  Πριονοκορδέλα κοπής μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2

  parkside pbm 1100 b2 Στις τελευταίες προσφορές της χρονίας, το LIDL επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στους φαν των PARKSIDE. Για πρώτη φορά έφερε την πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2. Είναι μία μικρή, αλλά ισχυρή πριονοκορδέλα πάγκου, με δυνατότητα και χρήση ως φορητή (αφού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη βάση). Η ισχ´ης της είναι 1100  watt και το μέγιστο κόψιμο σε μηδέν μοίρες είναι 127 χ 127 χιλιοστά, δηλαδή μπορεί να κόψει άνετα 12αρα κοιλοδοκό και 4 ίντσες σωλήνα.

  Η βασική διαφορά αυτού του τύπου εργαλείου με το φαλτσοπρίονο μετάλου (που είναι πολύ πιο φθηνό) είναι ότι κάνει πολύ πιο καθαρές κοπές και με σωστή χρήση (δηλαδή λίπανση κατά την κοπή) η κορδέλα θα κρατήσει πολύ καιρό και δεν είναι αναλώσιμη. Η κορδέλα που φοράει είανι 1140 x 12,7 x 0,65 χιλιοστά και είναι σχετικά κοινό νούμερο (δηλαδή υπάρχει και στο εμπόριο). 

  Στα θετικά ότι έχει ενσωματωμένη λάμπα LED και μακρύ καλώδιο 4 μέτρων. Η τιμή που την φέρνει είναι 119 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Οχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό, αν και εξειδικευμένο, είναι πρώτη φορά που την φένρει και δεν υπάρχουν πολλές ερασιτεχνικές πριονοκορδέλες μετάλλου

  Δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBS 240 C2

  psbs 240 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ένας από τους δίδυμους τροχούς που φέρνει το LIDL, αυτος με τον ταιονιολειαντήρα.  Αρκετά χρήσιμο εργαλείο που συνδυάζει και δίδυμο τρόχο και ταινιολειαντήρα. Έχει μερικά αρνητικά σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά. Μπορέιτε να τον δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν απευθύνεται σε όλους
  Δευτέρα 06/12/21 έως Σάββατο 12/12/21

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6

  parkside pbh 1500 Το πρώτο από τα  εργαλεία είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6, το πιο δυνατό δράπανο που φέρνει στην Ελλάδα (στο εξωτερικό υπάρχει και 1700αρι). Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό εργαλείο, ιδανικό για σκάψιμο σε τοίχους ή τρύπες μεγάλης διαμέτρου/βάθους. Έχει ισχύ 1500 WATT και 5 joule ισχύ κρούσης. Δεν έχει τσοκ αλλά sds plus υποδοχή (όμως υπάρχει τσοκ με αντάπτορα στην συσκευασία). Σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με την προηγούμενη έκδοση που μπορείτε να δείτε σε review εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί και το έχει ξαναφέρει και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE Rapidfire 2.2

  rapidfire 2.2 To δεύτερο από τα εργαλεία είναι ένα από τα μικρά κατσαβίδια που φέρνει το LIDL, το PARKSIDE RAPIDFIRE 2.2. Είναι το μικρό κατσαβίδι με τον ενσωματωμένο γεμιστήρα με τα bits, κάτι που εί ναι πολύ πρακτικό καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνετε bits. Ο γεμιστήρας έχει 9 μύτες και στην συσκευασία υπάρχουν άλλες 5 μαζί με προέκταση.  Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και είναι ενσωματωμένη, με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι φορτίζει από θύρα USB C. Δηλαδή μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από υπολογιστή (στην συσκευασία υπάρχει φορτιστής).

  Το κατσαβίδι έχει φωτισμό LED και θήκη αποθήκευσης με θηλιά για ζώνη. Η τιμή που το φέρνει είναι μόλις 20 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, σε άλλη έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του  είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια

   

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBD 600 

  pbsd 600 Ένα ακόμα εργαλείο πουθα υπάρχει στα ράφια των LIDL και ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBD 600 A1. Είναι ο πιο μικρός που φέρνει, με 600 Watt μοτέρ, ταινία 75χ457, ρυθμιζόμενες στροφές, ρυθμιζόμενη λαβή και τιμή μόλις 30 ευρώ. Δεν είναι τόσο καλός και τόσο δυνατός όσο ο 900αρης που φέρνουν, όμως για λείανση σε μικρες επίπεδες επιφάνειες είναι πιο πρακτικός. Στα θετικά του και ότι ανασηκώνεται το προστατευτικό στο μπροστινό μέρος (το κόκκινο στη φωτογραφία) για τρίψιμο σε δύσκολα σημεία, καθώς και η σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα αν δεν σας βολεύει το δοχείο που έχει για τη σκόνη.

   

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε μικρό ταινιολειαντήρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα 

  Εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Στα διάφροα μικρά εργαλεία που θα έχει στην προσφορα’το πιο ενδιαφέρον είναι το ιαπωνικό πριόνι (φυσικά ο τύπος είναι “ιαπωνικό” και όχι όι φτιάχνεται Ιαπωνία) το όποιο είναι πολύ χρήσιμο, τα ποτηροτρύπανα και το πολλαπλό πριόνι.

  Δευτέρα 22/11/21 έως Σάββατο 27/11/21

  Την εβδομάδα που έρχεται τα LIDL δεν έχουν προσφορές σε δικά τους εργαλεία, αλλά έχει μερικές Black Friday προσφορές σε εργαλεία Black And Decker. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά τα LIDL παλαιότερα έφερναν πολύ συχνά εργαλεία Black And Decker και Stanley (κυρίως χειρός και εξαρτήματα)

  Black & Decker BCD003C1 Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας 18V 1x1.5Ah

  black and decker δράπανο To πρώτο από τα δύο εργαλεία φαίνεται να έιναι το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας BLACK AN DECKER BCD003C1 (το φαίνεται γιατί δεν υπάρχει το μοντέλο κάπου, αλλά από τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό). Έχει μία μπατγαρία λιθίου 1.5 αμπέρ, και μπορεί να τρυπήσει μπετό, σίδερο και ξύλο. Η λιανική τιμή του εργαλείου είναι κοντά στα 80 ευρώ και στην Black Friday τα LIDL θα το έχουν στα 54 ευρώ.

  Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του μπορεί να τρυπήσει 10 χιλιοστά μπετό και ατσάλι και 25 χιλιοστά ξύλο και έχει ροπή 45 Nm.

  Black & Decker CS3652LCAT-QW Κατσαβίδι Μπαταρίας 3.6V 1x1.5Ah

  κατσαβίδι black and decker H δεύτερη προσφορά σε εργαλεία την Black Friday στα LIDL είναι και αυτή από τα Black And Decker, αυτή τη φορά ένα μικρό κατσαβίδι μπαταρίας 3.6V. Είναι ένα κλασσικό μικρό κατσαβίδι μπαταρίας με αριστερόστροφή/δεξιόστροφη λειτουργία και 5.5Nm ροπή. Στη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει έξτρα γωνιακό εξάρτημα για βίδωμα σε δύσκολα σημεία καθώς και 20bits με μύτες αλλά και μεταλλική θήκη. Η λιανική τιμή αυτής της έκδοσης είναι κοντά στα 45 ευρώ (χωρίς bits και κασετίνα κάνει κάτω από 30) και τα LIDL το έχουν στα 28.

  Δευτέρα 15/11/21 έως Σάββατο 20/11/21

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 15 Νοεμβρίου

  Την δευτέρα έχει σε προσφορά το πιστόλι θερμοκόλλησης  (με σιλικόνη) PHP 500 και τη συσκευή χάραξης PGG 15. Και τα δύο δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά για τη δουλειά τους και στην τιμή που είναι είναι μία χαρά.

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6

  pabs parkside 20 li e6 H πρώτη προσφορά αφορά ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία των LIDL, το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 LI E6. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team, δηλαδή τα επαναφορτίζομενα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Η έκδοση είναι μαζί με μπαταρία και φορτιστή (έχει την μικρή 2Ah) και είναι νέα. Οι διαφορές με τις προηγούμενες φαίνεται να είναι στο κομμάτι του τσοκ που εμφανισιακά έχει διαφορές (οπότε πιθανώς να έχει διορθωθεί το μόνο χτυπητό μειονέκτημα που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις) και στο ότι στην συσκευασία υπάρχει ένα σετάκι με τρυπάνια και bits. 

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδιο, δηλαδή ροπή στρέψης 40Nm, μέγιστη διάμετρο διάτρησης 30 χιλιοστά σε ξύλο/13 σε ατσάλι, 26 επιλογές ροπής και 13αραι τσοκ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Σαν έκδοση όχι, αλλά σαν μοντέλο το φέρνει πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία της σειράς X20V Team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Το έχει φέρει τόσες φορές που είναι δύσκολο, αλλά είναι δημοφιλές

  Parkside Επαναφορτιζόμενη συσκευή λείανσης και διάτρησης PFBS 12 B3

  To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό αρκετά δημοφιλές. Πρόκειται για το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο "τύπου dremel" PARKSIDE PFBS 12 B3. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κάποιο dremelοειδές και ασχολείστε με μαστορέματα. Το ότι είναι μπαταρίας, σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε και αυτό είναι πάρα πολύ πρακτικό. Κοστίζει μόλις 20 ευρώ (λίγο πιο φθηνά από πριν) και στην συσκευασία υπάρχουν και αρκετά εξαρτήματα , σχεδόν 60,(φυσικά όχι ποιότητας dremel, proxxon...). Το μόνο αρνητικό (τουλάχιστον για κάποιους) είναι ότι σε αυτή την έκδοση η μπαταρία είναι ενσωματωμένη (σε πιο παλιά έκδοση ήταν αποσπώμενη), οπότε δεν μπορείτε να αγοράσετε 2η και να το χρησιμοποιείτε πιο πολύ. Κάθε φορά που ξεφορτίζει θα πρέπει να φορτίζεται και αυτό παίρνει λίγη ώρα. Προφανώς από άποψη δύναμης και αντοχής δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Dremel αλλά για τα 22 ευρώ μαζί με 60 εξαρτήματα  είναι αρκετά καλό vfm. Επίσης λίγο περίεργο είναι ότι είχε βγει νεότερη έκδοση και ξανάβγαλε σε προσφορά αυτή

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν δεν έχετε κάποιο άλλο τύπου dremel.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Σε αυτή την έκδοση κυκλοφορεί ήδη εδώ και 2 χρόνια και γενικότερα σαν επαναφορτιζόμενο το φέρνει άλλες 4 φορές.

  Άλλα εξαρτήματα και εργαλεία

  Στις προσφορές της εβδομάδος, αξιοπρόσεκτα είναι η ραφιέρα με τα νοβοπάν, το μπουφαν εργασίας και οι προβολείς εξωτερικού χώρου

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

  Ηλεκτρική σεγα κλειστής λαβής PARKSIDE PSTD 800 C3

  pstd c3 Η σέγα PARKSIDE PSTD 800 C3 είναι μία από τις δύο μεγάλες,ενσύρματες σέγες που φέρνει το LIDL. Έχει ισχύ 800 WATT με αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών έως και 3100 παλνδρομήσεις το λεπτό. Είναι κλειστής λαβής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθετες κοπές. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 80 χιλιοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Μπορεί να κόψει φάλτσα έως 45 μοίρες, ένω έχει λέιζερ και φωτισμό για πιο ακριβείς κοπές. 

  Οι λάμες που παίρνει είναι κοινές και η αλλαγή γίνεται χωρίς εργαλείο. Έχει λειτουργία απορρόφησης αλλά και φυσητήρα και στην συσκευάσία υπάρχει οδηγός παραλλήλων.  Μπορείτε να την δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά).

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς την φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια
  Δευτέρα 08/11/21 έως Σάββατο 14/11/21

  Επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο αυτοκινήτου PARKSIDE PASSK 20-Li A1

   

  επαναφορτιζόμενο μπουλονοκλειδο To πρώτο  εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο PARKSIDE PASSK 20-Li A1. To LIDL το διαφημίζει ως παλμικό κατσαβίδι αυτοκινήτου, αλλά η ονομασία που έχει στο Ελληνικό εμπόριο αυτό το εργαλείο είναι μπουλονόκλειδο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο παλμικό κατσαβίδι και το μπουλονόκλειδο είναι η υποδοχή. Τα παλμικά κατσαβίδια έχουν θηλυκή εξάγωνη υποδοχή για bits 1/4", ενώ το μπουλοκόκειδο αρσενική τετράγωνη υποδοχή για καρυδάκια καστάνιας (1/2").

  Πάμε τώρα στο εργαλείο. Είναι αρκετά δυνατό με μέγιστη ροπή 400 Nm, με 5 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (100/150/200/300/400). Είναι ιδανικό για εργασίες στο αυτοκίνητο (πχ άλλαγμα ελλαστικων) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Θεωρητικά με αντάπτορα μπορεί να γίνει και παλμικό κατσαβίδι.

     Στην  συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία 4Ah από την σειρά X20V Team και ο μεσαίος φορτιστής και η τιμή του είναι 70 ευρώ. Η τιμή ακούγεται λίγο μεγάλη για PARKSIDE όμως είναι εξαιρετική. Αντίστοιχης ποιότητας και δύναμης μπουλονόλειδα έχουν τοσο solo (η μπαταρία και ο φορτιστής που έχει μέσα κάνουν 40 ευρώ)

   

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν βρίσκετε άλλο με 70 ευρώ και με μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό

  Επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής mini USKT 60 B2

  fortistisΑυτή την εβδομάδα τα LIDL φέρνουν ένα νέο αεροσυμπιεστή αυτοκινήτου, τον μικρό ηλεκτρονικό mini USKT 60 B2. Λειτουργεί με μπαταρίες ένω μπορεί να φορτίσει και από πρίζα αυτοκινήτου. Έχει μέγιστη πίεση 4.1 bar, δηλαδή φουσκώνει άνετα λάστιχα αυτοκινήτου. Το καλό είναι ότι έχει προυρυθμιζόμενη πίεση, δηλαδή βάζετε την πίεση που επιθυμείτε και κλείνει αυτόματα όταν φθάσει την επιθυμητή πίεση.

  Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και αν όλα αυτά που λέει είναι σωστά, τότε είναι καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό

  Φορτιστής και εκκινητής μπαταρίας αυτοκινήτου Ultimate Speed ULG 17 A1

  φορτιστής μπαταρίας

  Στις προσφορές της εβδομάδας υπάρχει και ο νέος φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου Ultimate Speed ULG 17 A1. Δεν έχει καμία σχέση με το μικρό που έφερνε πριν, αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος με μέγιστο ρεύμα φόρτισης 17 αμπέρ. Δηλαδή μπορεί να φορτίσει μία 100αρα μπαταρία σε λίγο περισσότερο από 5 ώρες. Επίσης, μία σημαντική διαφορά είναι ότι δεν είναι μόνο φορτιστής, αλλά και εκκινητής, δηλαδή αν έχετε μείνει από μπαταρία, το βάζετε και σας βάζει μπροστά αμέσως, χωρίς να περιμένετε να φορτίσει.

  Σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάνει για όλες τις μπαταρίες αυτοκινήτου ή μηχανής έως 250 αμπερώρες, ενώ μπορεί να αναγνωρίζει το τύπο της κάθε μπαταρίας και να επιλέγει τη κατάλληλη φόρτιση αυτόματα.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό
  Δευτέρα 25/10/21 έως Σάββατο 30/10/21

  Προσφορές εργαλείων από  Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 B2

   

  pko 25 b2 Αυτή την τετάρτη τα LIDL έχουν σε προσφορά τον μικρό αεροσυμπιεστή, PARKSIDE PKO 24 B2. Είναι το νεότερο μοντέλο, που έχει μερικές μικρές διαφορές με τα προηγούμενα. Και αυτό έχει μοτέρ λαδιού 2.5 ίππων, 24αρι καζάνι, 10 bar μέγιστη πίεση, 2 μανόμετρα και 5 μέτρα λάστιχο. Οι διαφορές με τα προηγούμενα είναι ότι εδώ το μοτέρ είναι λίγο πιο ήσυχο και έχει και δύο πόδια μπροστά. 

  Σε γενικές γραμμές ο μικρός αεροσυμπιεστής είναι από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία του LIDL. Η τιμή είναι λίγο ανεβασμένη, στα 111 ευρώ (παλιαιότερες εκδόσεις τις είχε στα 99) αλλά και πλαί είναι λίγο καλύτερο από τα αντίστοιχα που θα βρείτε στο εμπόριο στην ίδια τιμή.

   

  Μοντέλο PKO 24 B2
  Αεροφυλάκιo 24 λίτρα
  Ισχύς 2.45Hp
  Μέγιστη πίεση 10 bar
  Παροχή αέρα 260 λίτρα/λεπτό
  Μανόμετρα 2
  Λάστιχο αέρος 5 μέτρα έυκαμπτο
  • Πόσο κοστίζει; 111 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Eργαλειά για αεροσυμπιεστή

  εργαλείο στίλβωσης αέρος Επίσημα θα υπάρχουν μόνο δύο εργαλεία αέρος, το κλασσικό σετ για φούσκωμα/φύσημα στα 10 ευρώ και το εργαλείο στίλβωσης Σετ στίλβωσης αέρος PARKSIDE PDAP 75 A1 sστα 20 ευρώ. Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον είναι το εργαλείο στίλβωσης, το οποίό θυμίζει τριβέιο ή τροχάκι, όμως είναι πιο αργόστροφο και έχει ειδικό πέλμα για εξαρτήματα στίλβωσης.

  Εκτός από αυτά τα δύο θα έχει και μερικά εξαρτήματα σύνδεσης και πιθανώς και κάποιο άλλο εργαλείο άερος που δεν έμφανίζεται στο φυλλάδιο.

  Σετ πριτσιναδόρος σπειρωμάτων χειρός

  πριτσιναδόρος Ένα νέο έργαλειο χειρός που δεν έχει ξαναφέρει είναι ο πριτσιναδόρος σπειρωμάτων. Παρότι όταν ακούμε πριτσιναδόρο πάει ο νους στο κλασσικό πριτσιναδόρο με τα πριτσίνια αλουμινίου, αυτός είναι εντελώς διαφορετικός. Τα πριτσίνια έχουν εσωτερικό σπείρωμα και έτσι μπορείτε να βιδώνετε πάνω σε αυτά.

  Η τιμή που το έχει είναι 30 ευρώ και για όλο το σετάκι είναι αρκετά καλή.

  Πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 B2 (μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα)

  parkside pbs 350 πριονοκορδέλα Σε κάποια καταστήματα θα υπάρχει και η μικρή πριονοκερδέλα PBS 350 B2.

  Είναι μία μικρή, επιτραπέζια πριονοκορδέλα με ισχύ μόνο 350 WATT και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες τριφασικές, ούτε καν με τις πριονοκορδέλες των 700-1000 watt. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά και το μέγιστο πλάτος 20 εκατοστά. Έχει οδηγό παράλληλης κοπής καθώς και δυνατότητα για κοπή υπό κλίση έως 45 μοίρες. Το μήκος της κορδέλας είναι 140 εκατοστά και το πλάτος 12 χιλιοστά.

  Η τιμή της είναι 100 ευρώ και επειδή δεν υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά καλή επιλογή. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στην προηγούμενη έκδοση είχε ένα θέμα, έκοβε σχετικά εύκολα την κορδέλα. Ίσως σε αυτή την έκδοση έχει λυθεί. Review για την προηγούμενη μπορείτε να δείτε εδώ.

  Ισχύς 350 WATT
  Μήκος κορδέλας 1400 χιλιοστά
  Πλάτος κορδέλας 12 χιλιοστά
  Μέγιστο ύψος κοπής 80 χιλιοστά
  Μέγιστο πλάτος κοπής 200 χιλιοστά
  Επιφάνεια τραπεζιού 300 χ 300 χιλιοστά
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλες 4 φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 100 ευρώ 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα, γιατί είναι εργαλείο για λίγους και το έχει φέρει μερικές φορές

  Επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1 (μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα)

  epitrapezio drapano parkside

  Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς που θα είναι μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα είναι το  επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1

  Η νέα έκδοση έχει πάρα πολλές βελτιώσεις, έχει πιο ισχυρό κινητήρα (710 WATT έναντι 500 που είχε το προηγούμενο), έχει δυνατότητα ακριβέστερης και πιο εύκολης βύθισης (με διαδρομή έως 70 χιλιοστά) χάρις στον οδοντωτό άξονα. Η νέα έκδοση δεν έχει την κλασσική μαντεμένια μέγγενη που προσαρμοζόταν στη ρυθμιζόμενη βάση, αλλά εδώ έχει ένα οδηγό που προσαρμόζεται στη βάση. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ο έλεγχος των στροφών. Σε αυτή την έκδοση γίνονται ηλεκτρονικά, με διακόπτη, και όχι με ιμάντες. Σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση.

  Εργονομικά δείχνει πολύ καλύτερο και κατά πάσα πιθανότητα έχει και πολύ πιο μεγάλη ακρίβεια (ένα θέμα που είχαν ορισμένες από τις εκδόσεις του PTBM 500). Και εδώ το τσοκ είναι 13αρι και υπάρχει και πλαστικός προφυλακτήρας. H τιμή του εξακολουθεί να παραμένει στα 80 ευρώ. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα review (είναι στα γαλλικά αλλά εχει αγγλικούς υπότιτλους). Μπορείτε να διαβάσετε και το review εδώ

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  • Με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Ισχυρός κινητήρας 710 W με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Οδηγός βάθους διάτρησης και ρύθμιση μηδενισμού για ομοιόμορφα βαθιές διατρήσεις
  • Λέιζερ για εύκολη τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Μεγάλη βάση από αλουμίνιο για σταθερή τοποθέτηση σε πάγκο εργασίας
  • Παράλληλος οδηγός για ασφαλή τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 500-2600 min⁻¹
  • Διαδρομή: 0–70 mm
  • Μέγεθος τσοκ: 1,5–13 mm
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 40 mm σε ξύλο, 13 mm σε ατσάλι
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 εξάγωνο κλειδί και 1 κλειδί τσοκ
  • Μήκος καλωδίου: 2 m
  • Πτυσσόμενος προφυλακτήρας από διαφανές υλικό
  • Πρακτική στη χρήση λαβή με softgrip και επαναφορά ελατηρίου
  • Διάταξη γρήγορης ασφάλισης για εύκολη και γρήγορη στερέωση των αντικειμένων (κατάλληλη και για στρογγυλά τεμάχια)
  • Βάρος: περ. 8,1 kg
  • Πόσο κοστίζει; 59,99 ευρώ (κανονικά είχε 79.99)
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν μερικούς μήνες
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 60 ευρώ είναι εξαιρετική τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; με τέτοια τιμή μάλλον ναι
  Δευτέρα 11/10/21 έως Σάββατο 16/10/21

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pdssa 20 li μόνο σώμα

   

  To 1ο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V TeamΕίναι το επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παλμικά κατσαβίδια, πρόκειται για εργαλεία με πολύ μεγάλη ροπή, που σας επιτρέπουν να βιδώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και πολύ μεγάλες ξυλόβιδες.

  Το συγκεκριμένο έχει ροπή 180Nm, υποδοχή εργαλείων 1/4" και 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί.. Στην συσκευασία δεν υπάρχει  μπαταρία ούτε ταχυφορτιστής.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 50 ευρώ.

  Μοντέλο PDSSA 20 Li A1
  Μπαταρία Δεν έχει
  Ροπή 180Nm
  Αριθμό κρούσεων 0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών 0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή 1/4"
  Τιμή 29,99 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2 pps 200 a1

  Στα ράφια θα υπάρχει και το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2. Είναι ένα από τα πολλά τριβεία χούφτας που φέρνουν τα LIDL. H μεγάλη διαφορά που έχει αυτό με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει τριγωνικό πέλμα στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να μπορείτε να τρίβετε δύσκολες επιφάνειες που άλλα τριβεία δεν μπορούν. Σίγουρα πρόκειται για ένα τριβείο εξειδικευμένο που για τους περισσότερους ίσως να μην χρειαστεί ποτέ, όμως αν θέλετε να τρίψετε περίεργες επιφάνειες ίσως βοηθήσει.

   

  • Πόσο κοστίζει; 19,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Όχι

  Επαναφορτιζόμενη σέγα και σπαθόσεγα PARKSIDE PSSSA 20-Li B2(μόνο σώμα)

  pssa 20 li b2 Το επόμενο εργαλείο είναι αρκετά ιδιαίτερο,  γιατί είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί από ελάχιστες εταιρίες. Είναι 2 σε ένα και είναι η σέγα/σπαθοσέγα PARKSIDE PSSSA 20 Li B2. H σέγα και η σπαθοσέγα -παρότι έχουν ομοιότητες- είναι δύο διαφορετικά εργαλεία. Χρησιμοποιούν άλλο τύπο λάμας και έχουν άλλο σχήμα. Το εργαλείο που φέρνει το LIDL  τα συνδυάζει και τα δύο, δηλαδή είναι ταυτόχρονα και σέγα και σπαθοσέγα. Το σχήμα της θυμίζει περισσότερο της μικρές εναφορτιζόμενες σπαθοσέγες, όμως έχει κάποιες διαφορές, καθώς σε αυτό αλλάζει θέση η κεφαλή.

  Στα υπόλοιπα και αυτό είναι μόνο σώμα, χωρίς μπαταρία, αλλά και εδώ επειδή ανήκει στην σειρά Χ20V Team ίσως έχετε ήδη αρκετές (και αν δεν έχετε μπορείτε να ααγοράσετε από το κατάστημα την ίδια μέρα).

  Οι δυνατότητες κοπής είναι 100 χιλιοστά σε ξύλο και 50 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε λάμα σπαθοσέγας και 50 χιλιοστά σε ξύλο και 4 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε της σέγας. Η αλλαγή της λάμας γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ ένα από τα αρνητικά της είναι ότι δεν μπορεί να κόψει φάλτσα, καθώς το πέλμα είναι σταθερό.

  Η τιμή της είναι 35 ευρώ και εδώ επειδή δεν έχει πωληθεί ποτέ με μπαταρία δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

  Μοντέλο PSSSA 20 Li B2 
  Tύπος Επαναφορτιζόμενη σέγα/σπαθοσέγα
  Τάση λειτουργίας 20VDC
  Τύπος μπαταρίας Οποιαδήποτε από την σειρά x20V Team
  Mήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σπαθοσέγα) 100/50 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σέγα) 50/4 χιλιοστά
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει Δεν το έχει ξαναφέρει
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 34,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δύσκολα θα βρείτε αντίστοιχο στην Ελληνική αγορά )
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3

  pet 25 c3 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3. Είναι ένα ηλεκτρικό καρφωτικό που μπορεί να πάρει και καρφιά (έως 32 χιλιοστά) και δίχαλα (έως 25 χιλιοστά). Έχει ρύθμιση κρούσης και 3πλη ασφάλεια για προστασία από ατυχήματα (ουσιαστικά είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος). Είναι ένα εργαλείο που σε παρόμοιες μορφές το φέρνει πάνω από μια δεκαετία και αν δεν έχετε καρφωτικό αέρος είναι μία καλή εναλλακτική λύση. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά καρφια και δίχαλα (και υπάρχουν και σαν ξεχωριστή προσφορά), αλλά είναι συμβατό και με καρφιά και δίχαλα του εμπορίου.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pts 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και είναι το επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1. Είναι από τα εργαλεία που έχει ξαναφέρει το 2021 και μάλιστα 2 φορές.

  To μίνι αφορά την διάμετρο του δίσκου, αφού αυτό φοράει δίσκο 85 χιλιοστών (σε αντίθεση με τα περισσότερα κλασσικά δισκοπρίονα που φορούν 180-210 χιλιοστά δίσκο). Σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά θυμίζει το ενσύρματο αδελφάκι του με μέγιστο βάθος κοπής 25 χιλιοστά, ρυθμιζόμενη βύθιση, λέιζερ για ακρίβεια και σωλήνα ενός μέτρου για την σκόνη.

  Η βασική διαφορά με τα μεγαλύτερα δισκοπρίονα δεν είναι μόνο η διάμετρος του δίσκου αλλά το ότι μπορεί να κόψει και πιο δύσκολα υλικά από ξύλο. Έτσι με τον κατάλληλο δίσκο μπορείτε να κόψετε και κεραμικά, αλουμίνιο, χαλκό, γυψοσανίδα και γενικά τα πάντα εκτός από ατσάλι και πολύ σκληρά δομικά υλικά (πχ πέτρα, μπετό...).

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετοί δίσκοι αν και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (η διάσταση είναι κοινή και υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε αυτή την διάσταση).

   Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 45 ευρώ και επειδή δεν το έχουν ξαναφέρει με μπαταρία δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

  • Πόσο κοστίζει; 44,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δεν υπάρχουν και πολλά επαναφορτιζόμενα)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο εξειδικευμένο και δεν απευθύνεται σε όλους

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία. 

  Τώρα ως προς τις επιδόσεις, αν το πάτε αργά μπορεί να κόψει τα πάντα. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά που απλώς κατεβάζετε το δίσκο και θα κόβει ότι βρει μπροστά του όπως και να το πάτε. Αν το πάτε με κανονική κίνηση, θα σταματήσει στο πρώτο ζόρι. Θέλει αργά και σταθερά, αφού πρώτα πιάσει τις μέγιστες στροφές. Όσον αναφορά την φορητότητα είναι πολύ βολικό και ελαφρύ. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μη ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη.

  Αναλυτικό review μπορείτε να δείτε εδώ.  

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Επαναφορτιζόμενο σκουπάκι χειρός 20V PHSSA 20-Li B1

  επαναφορτιζόμενο σκουπάκι parkside Ένα από τα εργαλεία της προσφοράς είναι και το μικρό επαναφορτιζόμενο σκουπάκι χειρός PHSSA 20 Li B1. Είναι ένα απλό σκουπάκι χειρός, με ισχύ απορρόφησης 3 kPa και δοχείο 0.35 λίτρων χωρίς σακούλα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ανήκει στην σειρά x20V Team, οπότε δουλεύει με τις μπαταρίες των 20V που φέρνουν τα LIDL. Έτσι με μόλις 20 ευρώ μπορείτε να έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σκουπάκι που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα επώνυμα.

  Φυσικά όπως και όλα τα εργαλεία της εβδομάδος είναι χωρίς μπαταριά και φορτιστή.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης PARKSIDE PHPA 20-Li A1

  phpa 20 li a1 Ένα από τα εργαλεία που δεν έχει ξαναφέρει ποτέ είναι το επαναφοριτζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης PARKSIDE PHPA 20 LI A1. Είναι ένα από τα πιο φθηνά εργαλεία που φέρνει το lidl από την σειρά X20V TEAM αφού κοστίζει μόνο 15 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. 

  Λειτουργεί με κοινές κόλλες σιλικόνης 11 χιλιοστών και με την μεγάλη μπαταρία μπορεί να έχει αυτονομία 60 λεπτών. Σίγουρα πολύ βολικό και για μόλις 15 ευρώ αξίζει.

  • Πόσο κοστίζει; 15 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί το φέρνει πρώτη φορά και είναι τζάμπα

  Μετρητής αποστάσεων laser PARKSIDE PLEM 20 A4

  plem parkside Ένα από τα εργαλεία που φέρνει αυτή τη Δευτέρα είναι και ο ψηφιακός μετρητής αποστάσεων με λέιζερ, PARKSIDE PLEM 20 A4. Αν και κατά βάση είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν γρήγορες μετρήσεις, είναι αρκετά χρήσιμο και για ερασιτέχνες και γενικότερα για κάθε σπίτι.Το εύρος μέτρησης είναι 0.075 έως 20 μέτρα (οι 7μιση πόντοι είναι γιατί τόσο είναι το μήκος του εργαλείου, οπότε δεν μπορεί να χωρέσει σε μικρότερη επιφάνεια). Η ακρίβεια που δίνει ο κατασκευαστής είναι 2 χιλιοστά και είναι αρκετά καλή (μόνο καλά επαγγελματικά μοντέλα έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια). Μπορεί να κάνει μέτρηση σε μετρικό σύστημα αλλά και σε πόδια (το Αγγλοαμερικανικό).

  Μπορεί να κάνει μέτρηση και χωρίς το μήκος της συσκευής και με αυτό, ενώ έχει και λειτουργία για έλεγχο της απόστασης. Η τιμή του είναι 20 ευρώ και αν τα χαρακτηριστικά του είναι σωστά είναι αρκετά καλή.

  .

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

  Ψηφιακό κολλητήρι PARKSIDE PLSD 48 B2

  plsd 48 a1 Στις προσφορές θα υπάρχει και ένα από τα πολλά κολλητήρια που φέρνει το LIDL, το ψηφιακό PARKSIDE PLSD 48 B2. H διαφορά με τα υπόλιοπα έιναι ότι εδώ γίνεται ηλεκτρονική ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσω της οθόνης που διαθέτει. Έχει 3 γρήγορες ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ότι θερμοκρασία θέλετε από 200 έως 450 βαθμούς.

  H ισχύς του είναι 48 WATT, δηλαδή είναι σχετικά δυνατό και στην συσκευασία υπάρχουν 3 ανταλλακτικές μύτες.

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

  Προβολέας εργασίας LED 10W PARKSIDE PAS 10 A2

  pas 10
  Το τελευταίο από τα εργαλεία της προσφοράς που θα είναι σε όλα τα καταστήματα είναι ο ηλεκτρικός προβολέας εργασίας PARKSIDE PAS 10 A2. Είναι ένας απλός προβολέας με λαμπτήρα LED 10 WATT. Έχει λευκό φως και φωτεινότητα 1000 lumens. Μπορεί να κρεμαστεί από γάντζο, σε τρίποδο, σε τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μία επίπεδη επιφάνεια. 

  Είναι IP65, δηλαδή είναι στεγανός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

  Black & Decker Σετ εργαλειών A7224

  black and decker set Αρκετοί πιστεύουν ότι τα lidl φέρνουν μόνο τις δικές τους μάρκες εργαλείων (PARKSIDE, Florabest..), όμως η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν φέρει και άλλα πιο επώνυμα (κυρίως εξαρτήματα Stanley και Black And Decker), ενώ στο εξωτερικό φέρνουν πολύ πιο πολλά (karcher, bosch...). Έτσι αυτή τη φορά έχουν ένα σετ με εραλεία από την Black And Decker. To σετ περιλαμβάνει ένα φακό LED και μία καστάνια/κατσαβίδι με καρυδάκια και bits. Στην συσκευασία υπάρχει και ένα αντανακλαστικό γιλέκο, οπότε είναι ιδανικό για σετάκι αυτοκινήτου. Η τιμή που το έχουν είναι 20 ευρώ και αν και φαίνεται να είναι λίγο παλιό μοντέλο και να μην υπάρχει σε πολλά καταστήματα, όσα το έχουν είναι στα 30-35 ευρώ, οπότε μάλλον η τιμή των LIDL είναι καλή.

  Μία μικρή σημείωση, στην περιγραφή που υπάρχει στην ιστοσελίδα των LIDL αναφέρεται ότι έχει "πρίζες". Προφανώς και δεν έχει πρίζες, αλλά μετάφρασαν λάθος το "sockets" που σημαίνει και πρίζες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση εννοεί καρυδάκια για καστάνια.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται
  Δευτέρα 04/10/21 έως Σάββατο 09/10/21

  Αυτή η εβδομάδα ξεκινάει με πολλές προσφορές σε εργαλεία. Το πιο σημαντικό είναι το παγκοπρίονο, ένα εργαλείο που είχε να φέρει πάρα πολλά χρόνια.

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

  Επιτραπέζιο δισκοπρίονο PARKSIDE PTKS 2000 G5

  δισκοπρίονο πάγκου parkside Το παγκοπρίονο είναι ένα εργαλείο που έφερνε κανονικά μέχρι το 2010 αλλά μετά σταμάτησε να το φέρνει στην Ελλάδα για κάποιους λόγους ενώ στο εξωτερικό το έφερνε κανονικά. Προφανώς είναι ένα εργαλείο που παρότι είναι πολύ χρήσιμο, λόγω όγκου και τιμής έχει μικρότερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει ανάρπαστο. 

  Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πιο μεγάλη που έχει, με 2000 WATT μοτέρ. Ο δίσκος που φοράει είναι 254 χιλιοστά και έχει δύο στην συσκευασία (ένας για μασίφ και ένας για μελαμίνη/mdf). Δεν είναι το πιο κοινό νούμερο, αλλά υπάρχει στο εμπόριο και θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (πχ έχει και η Bosch). Oi διαστάσεις του τραπεζιού είναι 58 x 54,5 εκατοστά και με την επέκταση φθάνει τα 58 x 101 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 85 χιλιοστά και φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπή από + έως - 60 μοίρες. 

  Κάτι θετικό είναι ότι έχει δύο ταχύτητες, 3200 και 5000 στροφές ανά λεπτό. Στην συσκευασία υπάρχει και η βάση αλλά και διάφορα βοηθήματα (πχ πλαστική ράβδος ώθησης, λέιζερ).

  Όσο αναφορά την κατασκευή, ο σκελετός του παγκοπρίονου είναι πλαστικός, με ότι συνεπάγεται αυτό (πχ μπορεί να σπάσει αν σας πέσει, έχει λίγο πιο μεγάλη ταλάντωση....). Η επιφάνεια εργασίας (μαζί με τις επεκτάσεις) δεν είναι αλουμινίου, αλλά ατσάλινη. Επομένως έχει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα κατασκευής με τα καλά παγκοπρίονα των 300-400+ ευρώ, αλλά και με τις πιο παλιές εκδόσεις που τότε ήταν αλουμινίου.

  Τώρα όσον αναφορά τα βοηθήματα (οδηγός παραλλήλων, μέτρο...) δεν είναι κορυφαίας ποιότητας ή σχεδίασης (πχ το μπροστά πλαστικό στον οδηγό είναι μισό χιλιοστό πιο μεγάλο από το αλουμίνιο) και θέλουν αλλαγή ή καλό σετάρισμα. Επομένως μην περιμένετε να κάνετε κοπές ακρίβειας στο δέκατο του χιλιοστού. 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 129 ευρώ. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι καλή, αφού το πιο κοντινό είναι το Einhell που έχει 133 ευρώ (φθηνότερη τιμή Ελλάδα), όμως το PARKISDE έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό και χαρακτηριστικά (πχ καλύτερη βάση, 2 ταχύτητες, λίγο μεγαλύτερο μοτέρ, μεγαλύτερο ύψος κοπής...).

  Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι τιμές στα μέταλλα και τα μεταφορικά έχουν εκτοξευθεί (100-600% αύξηση), επομένως γενικά όλα τα εργαλεία που εισάγονται αυτή τη στιγμή έχουν λίγο ανεβασμένη τιμή σε σχέση με το παρελθόν. Κάποιοι που τα έχουν από πριν τα πουλάν με παλιές τιμές, όμως αυτό αλλάζει. Έτσι το Einhell που προαναφέρθηκε παραπάνω (και γενικά όλα τα εργαλεία), με νέα τιμή είναι 30-50 ευρώ πάνω. 

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε οικονομικό παγκοπρίονο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Κατά 99% ναι

  Δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2

  δισκοπρίονο parkside

  To επόμενο εργαλείο είναι το δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2. Είναι το πιο μεγάλο δισκοπρίονο που φέρνουν τα LIDL με 1350 WATT μοτέρ και 190 χιλιοστά δίσκο. Έχει ρυθμιζόμενες στροφές με αυτόματη υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει αυτόματα στροφές και ροπή) το οποίο ίσως φανεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιους. Φυσικά έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (έως 65 χιλιοστά) και ρυθμιζόμενη γωνία έως 45 μοίρες. Μπορεί να συνδεθεί με σκούπα και έχει και λέιζερ και οδηγό παραλλήλων. Η τιμή που το φέρνει είναι 40 ευρώ και είναι σχετικά καλή για δισκοπριονο τέτοιων χαρακτηριστικών.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει;Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί για αρκετά χρόνια δεν έφερνε μεγάλο δισκοπρίονο και έτσι δεν υπάρχει κορεσμός 

  Μέγγενη μαντεμένια 100αρα

  μέγγενη

  Στις προσφορές της Δευτέρας θα υπάρχει και μία μικρή μαντεμένια μέγγενη. Έχει πλάτος σιαγόνων 100 χιλιοστά και βάθος 50. Το σώμα είναι από μαντέμι και έχει σταθερή βάση. Προφανώς το πόσο καλή είναι εξαρτάται από το πόσο καλό είναι το μαντέμι. Η τιμή που την φέρνει είναι 23 ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή. 

  Εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Εκτός από αυτά θα έχει και διάφορα εξαρτήματα με πιο σημαντικό το καρότσι μεταφοράς, το βαλιτσάκι με τα εργαλεία και τη μπαλαντέζα.

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

  Σκούπα στάχτης PARKSIDE PAS 1200 E4

  pas 1200 Στις προσφορές που ξεκινούν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου έχει τη μεγάλη σκούπα στάχτης, την parkside pas 1200. Συνήθως φέρνει το μικρότερο μοντέλο με τα 400 watt, όμως αυτό είναι το πιο μεγάλο και σίγουρα πολύ καλύτερο. Έχει μοτέρ με ισχύ 1200 WATT, ισχύ απορρόφησης 16,5 kPa, ανοξείδωτο κάδο 18 λίτρων, αυτόματο καθαρισμό φίλτρου, διπλό σύστημα φιλτραρίσματος, ένδειξη πλήρωσης και 5 μέτρα καλώδιο.

  Είναι ιδανική για εύκολο καθαρισμό σε ξυλόσομπες, μπάρμπεκιου και τζάκια. H τιμή της είναι μόλις 35 ευρώ και σίγουρα είναι πολύ καλή προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αλλά όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είχε καιρό να τη φέρει
  Δευτέρα 27/09/21 έως Σάββατο 02/10/21

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 D1

  phd 110 H μοναδική προσφορά της εβδομάδος σε εργαλεία είναι το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 D1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι

  Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο, μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση, αν και γενικά προτείνεται κυρίως για αυτούς που θέλουν ένα  πλυστικό για μικρές επιφάνειες.

  Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής  είναι 5 μέτρα.

  Η τιμή του είναι μόλις 45 ευρώ, 5 ευρώ φθηνότερα από την τελευταία φορά που το έφερε (ενδεικτικά το PHD 135 έχει 90 και το PHD 170 έχει 100 ευρώ). 

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν δεν έχετε ανάγκη από μεγάλο πλυστικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές
  Δευτέρα 20/09/21 έως Σάββατο 26/09/21

  H εβδομάδα που έρχεται είναι μία εβδομάδα με αρκετά εργαλεία από τα LIDL. Τα περισσότερα εργαλεία είναι εργαλεία κήπου και τα φέρνει την Πέμπτη, όμως έχει και άλλα με ίσως το πιο σημαντικό την ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος PWS 20 B2 που φέρνει για πρώτη φορά την Πέμπτη.

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη

  Πολυανιχνευτής με αποστασιόμετρο λέιζερ PARKSIDE PMML 5 A2

  parkside pmml

  To πρωτο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι ο πολυανιχευτής χειρός με μετρητή απόστασης PARKSIDE PMML 5 A2. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (έχει φέρει αρκετές φορές πολυανιχνευτή και μετρητή αποστάσεων, αλλά σαν ξεχωριστά εργαλεία).  Μπορεί να ανιχνεύσει δοκάρι, μέταλλο και ηλεκτρικό αγωγό ενώ ο μετρητής λέιζερ μπορεί να μετρήσει εσωτερικές αποστάσεις έως 20 μέτρα. Στα χαρακτηριστικά του μετρητή η ακρίβεια είναι ένα χιλιοστό και μπορεί να υπολογίσει όγκο, εμβαδόν και να αθροίσει μήκος.

  Λειτουργεί με 2 μπαταρίες ΑΑΑ (έχει στην συσκευασία) και η τιμή του είναι 26 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 25,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε ήδη ανιχνευτή η μετρητή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί είναι η πρώτη φορά που το φέρνει και είναι πολύ χρηστικό

  Ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2 (μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα)

  pps 200 a1

  Σε ορισμένα καταστήματα θα υπάρχει και το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2. Είναι ένα από τα πολλά τριβεία χούφτας που φέρνουν τα LIDL. H μεγάλη διαφορά που έχει αυτό με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει τριγωνικό πέλμα στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να μπορείτε να τρίβετε δύσκολες επιφάνειες που άλλα τριβεία δεν μπορούν. Σίγουρα πρόκειται για ένα τριβείο εξειδικευμένο που για τους περισσότερους ίσως να μην χρειαστεί ποτέ, όμως αν θέλετε να τρίψετε περίεργες επιφάνειες ίσως βοηθήσει. Όπως αναφέρθηκε και πιο πολλά δεν θα είναι σε όλα τα καταστήματα.

  • Πόσο κοστίζει; 19,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Όχι

  Διάφορα εξαρτήματα και εργαλεία χειρός

  Στις προσφορές της Δευτέρας θα υπάρχουν αρκετά εργαλεία χειρός και εξαρτήματα. Συγκεκριμένα

  • Κάβουρες
  • Σωληνοκόφτης
  • Εκτονωτικό σωλήνων
  • Σετ από μεγάλα τρυπάνια
  • Σετ με δίσκους για τροχό
  • Σετ με σπάτουλες
  • Συρματόβουρτσα καμπάνα για τροχό
  • Σετ με γυαλοχαρτα για τροχό

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη

  Ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος PARKSIDE PWS 20 B2

  σκούπα πλυσίματος H πρώτη προσφορά της Πέμπτης είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδος. Η ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος PARKSIDE PWS 20 B2. Συνήθως αυτού του τύπου οι σκούπες αναφέρονται και ως σκούπες χαλιών. Είναι μία σκούπα που θυμίζει τις κλασικές σκούπες εργαστηρίου που φέρνει το LIDL για αρκετά χρόνια, με μία πολύ σημαντική διαφορά. Αυτή έχει ενσωματωμένο ντεπόζιτο νερού και κάνει ψεκασμό με νερό και απορρυπαντικό ενώ ταυτόχρονα σκουπίζει. Έτσι είναι ιδανική για πλύσιμο χαλιών, καναπέ, καθισμάτων αυτοκινήτου και γενικότερα εκεί που υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες σε υφάσματα.

  Έχει πολύ ισχυρό μοτέρ 1600 WATT, κάδο ανοξείδωτο 20 λίτρων και 4 λίτρα δοχείο για νερό και απορρυπαντικό. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιηθεί και σαν απλή σκούπα.

  Η τιμή που την φέρνει είναι 90 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 89,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι είναι πολύ καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό επειδή δεν έχει ξαναφέρει ποτέ κάτι ανάλογο και οι εναλλακτικές που υπάρχουν στο εμπόριο πλησιάζουν τα 200 ευρώ

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20-Li B2 (μόνο σώμα)

  pahe 20 b2

  Το επόμενο εργαλείο ανήκει στα εργαλεία κήπου και είναι εξαιρετικό (τουλάχιστον η προηγούμενη έκδοση γιατί αυτή είναι πρωτοεμφανιζόμενη). Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο που ανήκει στην σειρά x20V Teasm, δηλαδή στα εργαλεία 20V που παίρνουν τον ίδιο τύπο μπαταρίας.

  Είναι πολύ βολικό, πιο βολικό από βενζινοκίνητο, καθώς είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο μεγάλο ύψος. Έχει 20αρα λάμα και αλυσίδα (σημείωση: δεν έχει Oregon λάμα και αλυσίδα όπως όλα τα άλλα’ μοντέλα) και φυσικά έχει δοχείο λαδιού. Η αλυσίδα τεντώνει με αυτόματο μηχανισμό χωρίς κλειδιά και το ίδιο ισχύει και για το τηλεσκοπικό κοντάρι. 

  Οι διαφορές με την προηγούμενη έκδοση είναι στην 2η λαβή (που δεν υπήρχε πριν), αν και η προσωπική άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται και τόσο. Το εργαλείο είναι αρκετά ελαφρύ και συνήθως θα το πιάνετε απο πιο χαμηλά. Η 2η αλλαγή έχει να κάνει με το σημείο που είναι το δοχείο λαδιού της αλυσίδας και το καπάκι. Τώρα βρίσκεται στο πλάι και σίγουρα το γέμισμα είναι πιο εύκολο (αφού όταν ήταν πάνω ήταν δύσκολο να το βάλετε γιατί το κονταροπρίονο δεν κάθεται σωστά). Βέβαια τώρα έχει λίγο πιο μεγάλο πλάτος και ίσως πιάνεται στα κλαδιά. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αυτή την έκδοση ξεκουμπώνει η κεφαλή χωρίς εργαλεία. Έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε πιο εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλαγή υπάρχει και στον διακόπτη. 

  Σηκωμένο ψηλά μπορείτε να κόψετε σχεδόν έως 4 μέτρα ύψος. Με λίγη επιμονή μπορείτε να κόψετε σχεδόν τα πάντα (κόβει άνετα ακόμα και κορμούς ελιάς). Φυσικά λίγο πιο αργά γιατί είναι αργόστροφο (περίπου το 1/5 της ταχύτητας που έχουν τα βενζινοκίνητρα αλυσοπρίονα). Φυσικά θέλει καλά ακονισμένη αλυσίδα, λάδι και γεμάτη μπαταρία. 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 55 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή (με μπαταρία και φορτιστή το είχε φέρει 80) και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο για όποιον έχει δέντρα που θέλουν κλάδεμα και έχει και αρκετές μπαταρίες Χ20V Team. Αν και μπορείτε να βάλετε όπια μπαταρία θέλετε, προτείνεται η 4αρα και απ´ο άποψη αυτονομίας και απόδοσης.

  • Πόσο κοστίζει; 54,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι είναι πολύ καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο  PARKSIDE PHSL 900 A3

  phsl parkside Το επόμενο εργαλείο κήπου  είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A3. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. 

  Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2

  parkside paas 12 To τρίτο εργαλείο κήπου της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2. Πρακτικά είναι μία μικρή σπαθοσέγα (παίρνει τις λάμες που παίρνει η σπαθοσέγα) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοπή κλαδιών, ξύλου, μετάλλου, συνθετικών υλικών και γενικότερα ότι μπορεί να κόψει μία σπαθοσέγα. Για να κόψει κλαδιά πρέπει να βάλετε το ειδικό εξάρτημα που το συγκρατεί στο κλαδί, αλλιώς κλωτσάει λίγο.  Παλαιότερα το έφερνε ως Florabest.

  Το θετικό είναι ότι ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή των εργαλείων PΑRKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο από την σειρά έχετε ήδη έξτρα μπαταρία και έξτρα φορτιστή. Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία, αλλά μπορεί να πάρει και την μεγάλη.

  Το άλλαγμα της λάμας γίνεται χωρίς εργαλεία (απλώς περιστρέφετε τον κόκκινο μοχλό στην υποδοχή), ενώ έχει και ιδική ασφάλεια για προστασία ενεργοποίησης.

  Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι τόσο για την κηπουρική, όσο για μαστορέματα. Γιαυτό το λόγο αυτού του τύπου τα εργαλεία τα αγοράζουν συνήθως και υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και παρόμοιοι επαγγελματίες.

  Η τιμή που το έχουν τα LIDL είναι 45 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν θα βολέψει τους πάντες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 2 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή  και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα).

  Στην εισαγωγή της απορρόφησης έχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις.

  Η τιμή του είναι 50 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά. 

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές
  Δευτέρα 06/09/21 έως Σάββατο 11/09/21

  H ερχόμενη εβδομάδα είναι μία εβδομάδα με αρκετές προσφορές σε εργαλεία. Τα περισσότερα είναι εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team, όμως έχει και μερικά εργαλεία κήπου.

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο Parkside PABH 20-Li B2 (μόνο σώμα)

  pabh μόνο σώμα Το πρώτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα κρουστικό, επαναφορτιζόμενο δράπανο/πιστολέτο, το PARKSIDE PABH 20-Li B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι ιδανικό για τρύπημα σε μπετό και σε δομικά υλικά. Έχει αρκετή δύναμη (1 joule) και μπορεί να κάνει με άνεση τρύπες έως 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε μέταλλο.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά έχει αυτόματο μηχανισμό SDS-plus για σύνδεση με τρυπάνια και καλέμια (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τσοκ για SDS και να χρησιμοποιείτε και κοινά κυκλικά τρυπάνια ή ότι εξάρτημα θέλετε). Ένα από τα θετικά του είναι ότι έχει την μπαταρία από την σειρά X20V Team, οπότε αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς βολεύει ακόμα πιο πολύ η αγορά του. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά και σε ένα παλαιότερο review από την σελίδα. Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, απλώς με μπαταρία και φορτιστή (αυτό της προσφοράς είναι μόνο το σώμα)

  • Πόσο κοστίζει; 39,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, με μπαταρία το φέρνει από το 2016 τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και αν θέλετε μόνο κρουστικό βολεύει καλύτερο το κρουστικό δράπανοκατσάβιδο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pwsa 20 li b3 Το επόμενο εργαλείο είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι ίδιο).

  Η τιμή στο εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή ήταν 65 ευρώ, ενώ τώρα μόνο το σώμα το φέρνει στα 40 ευρώ. Δεδομένου ότι ήταν από τα εργαλεία που είχε 4αρα μπαταρία βγαίνουμε λίγο χαμένοι από την προσφορά του σώματος, όμως αν έχετε ήδη αρκετές μπαταρίες, τότε σίγουρα βγαίνετε κερδισμένοι.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

   

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20-Li C2 (σώμα)

  parkside pkga 20 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL φέρνουν ξανά το επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20 C2, αυτή τη φορά μόνο ως σώμα. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να πάρει 4 διαφορετικά εξαρτήματα και να μεταμορφωθεί σε δραπανοκατσάβιδο, πολυεργαλείο, τριβείο δέλτα και σπαθοσέγα. Προφανώς είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω εργαλεία και έτσι με μόνο 50 ευρώ θα αποκτήσουν ένα εργαλείο που έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες.  Το καλό είναι ότι και αυτό ανήκει στην σειρά PARKSIDE X20V Team, οπότε από θέμα μπαταρίας είστε καλυμμένοι αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν το έφερνε στα 80 ευρώ (με μπαταρία και φορτιστή), οπότε τα 50 είναι  μειωμένη (ακόμα και χωρίς φορτιστή και μπαταρία).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  • 4 σε 1: δραπανοκατσάβιδο, πολυλειαντήρας, σπαθοσέγα και πολυεργαλείο
  • Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο
  • Ρυθμιζόμενη ροπής στρέψης περιλαμβανομένου δεξιόστροφης/αριστερόστροφης κίνησης (για δραπανοκατσάβιδο) και γρήγορο stop
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς PARKSIDE X 20 V Team“
  • Κινητήρας με εργονομική, αντιολισθητική μαλακή λαβή

  1. Εξάρτημα δραπανοκατσάβιδου PKGA1

  • Μηχανισμός 2 ταχυτήτων με εύρος στροφών 0–400 min⁻¹ / 0–1350 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Δυνατότητα ρύθμισης 19 βαθμίδων ροπής στρέψης και 1 βαθμίδας διάτρησης
  • Μέγιστη ροπή στρέψης 25 Nm
  • Ταχυτσόκ μονού κάλυκα – SPINDLE LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 6 bits διάτρησης (1,5/2/3/4/5/6 mm), 6 bits βιδώματος (50 mm), 1 προέκταση bit (50 mm)

  2. Εξάρτημα πολυλειαντήρα PKGA2

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–9000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Εύκολη και γρήγορη αλλαγή φύλλου λείανσης χάρη στην αυτοπρόσφυση
  • Υποδοχή ηλεκτρικής σκούπας για αναρρόφηση σκόνης – συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 5 φύλλα λείανσης (2x P 60, 2x P 120, 1x P 240)

  3. Εξάρτημα σπαθοσέγας PKGA3

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–3200 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Μήκος ταλάντωσης 22 mm
  • Ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνοται: 1 πριονόλαμα για μέταλλο (HSS 150 / 18 TPI), 1 πριονόλαμα για ξύλο (HCS 150 / 6 TPI)

  4. Εξάρτημα πολυεργαλείου PKGA4

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–20000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Σύστημα αλλαγής ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Δυνατότητα προσαρμογής των εργαλείων με μεταβλητή κατεύθυνση εργασίας
  • Γωνία ταλάντωσης 3,0°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 βυθιζόμενη πριονόλαμα HSS, 1 ξύστρα, 1 πλάκα λείανσης τριβείου δέλτα, 3 φύλλα λείανσης (1x P 60, 1x P 80, 1x P 120)
  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε κανένα από τα 4 εργαλεία ναι, ίσως είναι καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα

  Συσκευή ακονίσματος τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5

  ακονιστήρι parkside To επόμενο από τα ηλεκτρικά εργαλεία της προσφοράς είναι το ακονιστήρι τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η διαδικασία είναι σχετικά αυτόματη, με ξεχωριστή τρύπα για κάθε διαφορετική διάμετρο και εύκολη εφαρμογή. Δεν είναι και ο ιδανικότερος τρόπος για να ακονίζετε τρυπάνια, αλλά σίγουρα είναι ο πιο απλός και ίσως ο μοναδικός που μπορεί να γίνει και από κάποιον εντελώς αρχάριο.

  Τα τρυπανια που παίρνει είναι από 3 έως 13 χιλιοστά, με 20 διαφορετικά μεγέθη (έχει και μισά). Χρησιμοποιεί μία πέτρα λείανσης που βρίσκονται στο εσωτερικό (και υπάρχει και ανταλλακτικό στην συσκευασία).

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 20 ευρώ (παλαιότερα το έφερνε στα 30 ευρώ) και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 19,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 (μόνο σώμα)

  phksa 20 li a2 To επαναφορτίζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 το είχε βάλει σε προσφορά πάλι την άνοιξη. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team.  Η τιμή του είναι 45 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ (στο review είναι το μοντέλο με μπαταρία φορτιστή, αυτό που θα είναι σε προσφορά είναι χωρις μπαταρία φορτιστή).

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team αν και οικονομικά βολεύει η έκδοση με την μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας πίεσης 12 V και 20 V PDSA 20-Li A1

  pdsa 20 li Το τελευταίο από τα εργαλεία της σειράς X20V Team είναι το πιο ενδιαφέρον και γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενο και γιατί έχει μία ιδιατερότητα. Είναι ο επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας PARKSIDE PDSA 20 Li A1. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι από τα λίγα εργαλεία που είναι συμβατό και με τις 2 σειρές μπαταρίας και την Χ12V Team και την Χ20V Team. Έχει 5 λίτρα χωρητικότητα και μπορεί να δώσει πίεση 1.5 bar. H τιμή του είναι 25 ευρώ και είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή. 

  Τώρα επειδή δεν το έχει ξαναφέρει δεν υπάρχουν πολλές κριτικές. Αν αντέχει στο χρόνο και έχετε αρκετές μπαταρίες, τότε μάλλον είναι καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν έχετε ήδη μπαταρίες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως επειδή δεν το έχει ξαναφέρει

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη

  Την πέμπτη έχει προσφορές σε εργαλεία κήπου. Ανάμεσα σε αυτά είναι εξαρτήματα για το πλυστικό, η μικρή υποβρύχια αντλία, το ακονιστήρι αλυσίδας (που είχε να φέρει πάρα πολλά χρόνια) και αρκετά μικρά εξαρτήματα κήπου.

  Βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης καθαρού νερού PARKSIDE PTPK 400 A1

  βυθιζόμενη αντλία parkside Ένα από τα  εργαλεία κήπου που φέρνει αυτή την Πέμπτη το LIDL είναι και η μικρή αντλία αποστράγγισης PARKSIDE PTPK 400 A1. Είναι μία μικρή και οικονομική βυθιζόμενη αντλία, κατάλληλη για πηγάδια ή για αποστράγγιση μερικώς ακαθάρτων νερών. Δεν είναι κατάλληλη για εντελώς ακάθαρτα νερά (πχ βόθρους, λάσπη…). Έχει ισχύ 400 WATT, μανομετρικό 7 μέτρα και μέγιστη δυνατότητα άντλησης 167 λίτρα το λεπτό. Το μήκος καλωδίου είναι 10 μέτρα και στην συσκευασία υπάρχει νάιλον σκοινί 8 μέτρων. Επίσης υπάρχουν αντάπτορας για λάστιχο, ρακόρ βρύσης και γωνιακός προσαρμογέας για την εξοδο.

  Στο πάνω μέρος υπάρχει και λαβή μεταφοράς (σημαντικό γιατί συνήθως την κρατάμε από το καλώδιο και φυσικά υπάρχει και φλοτέρ. Η τιμή της είναι μόλις 30 ευρώ και μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή με το μεγαλύτερο μοντέλο που φέρνουν τα LIDL (αυτή που έχει 50 ευρώ), όμως αν την θέλετε για περιστασιακή χρήση ή για πότισμα από μικρά πηγάδια, τότε είναι μία καλή και συμφέρουσα επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι μικρό και οικονομικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνή

  Συσκευή ακονίσματος αλυσίδας αλυσοπρίονου PARKSIDE PSG 85 B2

  ακονιστήρι αλυσίδας

  H συσκευή ακονίσματος αλυσίδας για αλυσοπρίονα PARKSIDE PSG 85 B2 είναι ένα εργαλείο που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή. Πριν πάραπ ολλά χρόνια το έφερνε ως Florabest, αλλά ίσως έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που το έχουν φέρει. Είναι ένα πολύ πρακτικό ακι χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει αρκετά αλυσοπριονα και θέλει να ακονίζει τις αλυσίδες γρήγορα και απλά. Η λειτουργία του είναι απλή, ρυθμίζετε το μηχάνημα στις μοίρες που θέλετε, ρυθμίζετε τα στοπ για τον οδηγό και το δίσκο και απλώς κατεβάζετε την κεφαλή, προχωρόντας ένα δόντι τη φορά.

  Η ισχύς που έχει είναι 85 watt και ο δίσκος που φοράει είναι 105χ22 χιλιοστά. Φυσικά μπορεί να πάρει και λίγο πιο μικρό. Ο δίσκος για ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει πολύ καιρό, αλλά μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο. Στα θετικά ότι έχει LED που φωτίζει το σημείο εργασίας για να βλέπετε πόσο καλά ακονίστηκε κάθε δόντι..

  Η τιμή που το φέρνει είναι 25 ευρώ και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε να ακονίζετε αρκετές αλυσίδες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνό και έχει καιρό να το φέρει

  Διάφορα εξαρτήματα

  Σε προσφορά θα έχει και διάφορα εξαρτήματα και αναλώσιμα. Τα πιο σημαντικά είναι τα παρακάτω 

  • Εξάρτημα για πλυστικό που περιλαμβάνει τη περιστρόφική βούρτσα και δοχείο αφρού στα 15 ευρώ
  • Εξάρτημα αναρρόφησης για πλυστικό (για να δουλεύετε το πλυστικό από δεξαμενές και όχι από βρύση)
  • Τηλεσκοπικό κλαδευτήρι με πριόνι στα 13 ευρώ
  • Επιτοίχιο ηλιακό LED με αναγνώριση κίνησης (πολύ καλό για 10 ευρώ)
  • Ένα μπεκ ποτίσματος με βάση
  • Πτυσσόμενο καρότσι κήπου
  • Χρώμα gel 
  Δευτέρα 30/08/21 έως Σάββατο 04/09/21

  Την ερχόμενη Δευτέρα τα LIDL φέρνουν αρκετά νέα εργαλεία και νέα βοηθήματα. Σίγουρα ο κράχτης είναι η ηλεκτροκόλληση inverter αλλά έχει και άλλα που σίγουρα αξίζουν.

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 30 Αυγούστου

   

  Ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 B3

  ηλεκτροκόλληση inverter pisg 120 b3 To πρώτο και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον εργαλείο είναι η ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 B3. Είναι η πρώτη φορά που τη φέρνει Ελλάδα και λογικά θα αντικαταστήσει την χαλκού που έφερνε για πάνω από 10 χρόνια. Δυστυχώς δεν είναι πολύ μεγάλη, μόνο 120 αμπέρ, αλλά επειδή είναι inverter έχει πολλά πλεονεκτήματα (μικρότερο βάρος και όγκος, ηλεκτρονική ρύθμιση ρεύματος, πιο εύκολο κόλλημα…). Βέβαια οι inverter δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι χαλκού (υπάρχουν ηλεκτροκολλήσεις χαλκού 50ετιάς που λειτουργούν μία χαρά χωρίς κανένα σέρβις), όμως δεν μπορεί να τα έχεις όλα.

  Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, το εύρος είναι 10 έως 120 αμπέρ, μπορεί να πάρει από 1.6 έως 2.5 χιλιοστά ηλεκτρόδιο και έχει 30% απόδοση στα 120 αμπέρ. Σίγουρα όχι κάτι τρομερό, όμως για ερασιτεχνική χρήση και για μόλις 70 ευρώ που έχει είναι μία χαρά. Η τσιμπίδα, η γείωση, η μάσκα και το ματσακόνι είναι όλα τα απλά, αλλά με 70 ευρώ δεν περίμενε κανείς χάλκινη γείωση ούτε επαγγελματική τσιμπίδα. Το θετικό είναι ότι τα καλώδια γείωσης/τσιμπίδας είναι δίμετρα, και όχι 1 μέτρο όπως οι περισσότερες Κινέζικες.

  Η αλήθεια είναι ότι με 80-100 ευρώ βρίσκει κάποιος Κινέζικες inverter που λένε περισσότερα αμπέρ, όμως εκτός του ότι κάποιες κλέβουν, η parkside δείχνει λίγο πιο αξιόπιστη και έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Θα ήταν λίγο καλύτερα να ήταν 160αρα ή και 200αρα, όμως για όποιον θέλει να κολλάει μέχρι 2.5αρη ηλεκτρόδιο, δείχνει ιδανική.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν θέλετε πιο μεγάλη, τότε ειναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Επειδή είναι η πρώτη φορά που τη φέρνει, πολύ πιθανό (τελικά στα περισσότερα καταστήματα εξαντλήθηκε)

   

  Ορθογώνιο παλμικό τριβείο PARKSIDE PSS 270 C3

  ορθογώνιο τριβείο parkside Ενα από τα νέα εργαλεία που θα έχει αυτή την εβδομάδα είναι και το ορθογώνιο τριβείο parkside pss 270 C3. Είναι ένα κλασσικό τριβείο με ορθογώνιο πέλμα, ιδανικό για τρίψιμο μεγάλων ξύλινων επιφανειών. Το πιο θετικό αυτού του τύπου τριβείου είναι ότι μπορεί να πάρει οποιοδήποτε γυαλόχαρτο (έχει και βέλκρο αλλά και σφιγκτήρες), οπότε έχετε πιο πολλές επιλογές αλλά και πιο οικονομικά γυαλόχαρτα. Φυσικά υπάρχουν και έτοιμα με τρύπες για το βέλκρο (το πέλμα είναι 92χ182 χιλιοστά). Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι λόγου του μεγάλου επίπεδου πέλματος μπορεί να ισιώνει επιφάνειες .

  Η ρύθμιση των στροφών γίνεται με αβαθμίδωτο διακόπτη στο πίσω μέρος και φυσικά έχει αποσπώμενο δοχείο για υπολείμματα αλλά και  υποδοχή για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Η τιμή που το έχει είναι μόλις 22 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 22 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα γιατί φέρνει δύο μαζί

   

  Έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PEXS 270 C3

   

  parkside pexs 270 To δεύτερο από τα τριβεία της εβδομάδας είναι το παλμοπεριστροφικό τριβείο PARKSIDE PEXS 270 C3. Και αυτό είναι ένα τριβείο που είχε χρόνια να φέρει (πρώτη φορά σε αυτή την έκδοση). Οι διαφορές με το προηγούμενο δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σχήμα του πέλματος, που εδώ είναι κυκλικό, αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας, όπου εδώ είναι παλμοπεριστροφικό, δηλαδή το πέλμα περιστρέφεται έκκεντρα. Αυτό το κάνει πιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση υλικού. Με απλά λόγια, παρότι είναι ίδια watt με το προηγούμενο, αυτό αφαιρεί υλικό πιο γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο, απλώς ότι έχει διαφορετική λειτουργία.

  Το πέλμα είναι Φ125 με βέλκρο και είναι σχετικά κοινό, οπότε μπορείτε να βρείτε εύκολα γυαλόχαρτα στο εμπόριο. 

  Και σε αυτό η τιμή είναι 22 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 22 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα γιατί φέρνει δύο μαζί

   

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBD 600 (μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα)

  pbsd 600 Σύμφωνα με το φυλλάδιο προσφορών, σε επιλεγμένα καταστήματα θα υπάρχει στα ράφια των LIDL και ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBD 600 A1. Είναι ο πιο μικρός που φέρνει, με 600 Watt μοτέρ, ταινία 75χ457, ρυθμιζόμενες στροφές, ρυθμιζόμενη λαβή και τιμή μόλις 30 ευρώ. Δεν είναι τόσο καλός και τόσο δυνατός όσο ο 900αρης που φέρνουν, όμως για λείανση σε μικρες επίπεδες επιφάνειες είναι πιο πρακτικός. Στα θετικά του και ότι ανασηκώνεται το προστατευτικό στο μπροστινό μέρος (το κόκκινο στη φωτογραφία) για τρίψιμο σε δύσκολα σημεία, καθώς και η σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα αν δεν σας βολεύει το δοχείο που έχει για τη σκόνη.

   

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε μικρό ταινιολειαντήρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα 

  Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED 10 W PARKSIDE PAS 2200 A1

  pas 2200 Αρκετά ενδιαφέρον έχει και ο μικρός επαναφορτιζόμενος προβολέας LED PARKSIDE PAS 2200 A1. Είναι ένας μικρός επαναφορτιζόμενος προβολέας εργασίας με λαμπτήρες LED 10 Watt, με μέγιστη φωτεινότητα 600 lumens και ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει από micro-usb καλώδιο (δεν αναφέρεται η χωρητικότητα). Η τιμή του είναι μόλις 12 ευρώ, πολύ φθηνό δηλαδή για επαναφορτιζόμενο.

  Εχει βάση με ρυθμιζόμενη κλίση και προστασία IP54 (δηλαδή σχετικά αδιάβροχος)

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Πολύ πιθανό 

  Διάφορα βοηθήματα

  Στις προσφορές θα έχει και αρκετά βοηθήματα που δεν έχει ξαναφέρει. Τα πιο σημαντικά είναι

  • ο σφιγκτήρας στερέωσης για ταβάνια (πολύ πρακτικός αν το χρειάζεστε) με 15 ευρώ
  • ο οδηγός για καβίλιες με 5 ευρώ
  • οι μικροί γωνιακοί σφιγκτήρες ,με 5 ευρώ
  • ο οδηγός κοπής για σοβατεπί (και όχι μόνο) με 13 ευρώ
  • ο οδηγός για laminate με 13 ευρώ
  • ραφιέρα γαλβανιζέ με 35 ευρώ
  • πτυσσόμενα τραπέζια εργασίας με 45 ευρώ
  • και η τροχήλατη βάση μεταφοράς φορτίων έως 250 κιλά με 23 ευρώ

   

  Εκτός από αυτά έχει κατσαβίδι για ηλεκτρολόγους, σετ με κατσαβίδι ή καστάνια και bits, πριτσιναδόρο και πριτσινια,  απογυμνωτή καλωδίων, φαλτσέτες, πένσες και διάφορα μικροεργαλεία και διάφορα αναλώσιμα.

  Δευτέρα 16/08/21 έως Σάββατο 21/08/21

   

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 16 Αυγούστου

  Αυτή την Δευτέρα φέρνει αρκετά εργαλεία της σειράς X12V Team. Όλα είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή αλλά στα ράφια θα υπάρχουν και μπαταρίες και φορτιστές.

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 C3

  parkside pamfw 12 c3 Το πρώτο από τα εργαλεία που φέρνει είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 C3. Είναι η πιο μικρή έκδοση αυτού του εργαλείου ( το φέρνει ηλεκτρικό, επαναφορτιζόμενο στην απλή σειρά X20V Team και στην PERFOMANCE). Στην προσφορά είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. 

  Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τριβείο, ως κόφτης, μαχαίρι, σπάτουλα και πολλά ακόμα αναλόγως το εξάρτημα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι αν βάλετε κάποιο εξάρτημα κοπής, μπορεί να κόψει σε σημεία που δεν μπορούν άλλα εργαλεία και χωρίς αρχή. Μπορεί να πάρει όλα τα εξαρτήματα PARKSIDE και τα περισσότερα από το εμπόριο. Η αλλαγή γίνεται με μοχλό, χωρίς εργαλεία (σε άλλα χρειάζεται αλλενόκλειδο). Το μόνο μειονέκτημα είναι η μειωμένη ισχύ σε σχέση με τα μεγαλύτερα,αλλά είναι και πιο μικρό και πιο ελαφρύ.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 25 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα τόσο μικρό, αλλιώς καλύτερα να πάτε για το πιο μεγάλο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου PARKSIDE POFA 12 A1 ρούτερ ξύλου

  Το επόμενο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο ρούτερ χούφτας PARKSIDE POFA 12 A1. Είναι η δεύτερη φορά που το φέρνει στην Ελλαδα και όπως όλα τα προηγούμενα ανήκει στην σειρά X12V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος και το σχήμα που του επιτρέπει χρήση με το ένα χέρι, κάνοντας  το ιδανικό για εργασίες ακριβείας. Είναι συμβατό με κοπτικά και 6 και 8 χιλιοστών και φυσικά υπάρχει ρύθμιση βάθους και οδηγός παραλλήλων. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν 2 φωλιές, 6 κοπτικά, οδηγός παραλλήλων και αντάπτορας για σκούπα. Η τιμή του είναι 40 ευρώ και πάλι μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβό για 12V χωρίς μπαταρία φορτιστή, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι εκτός του ότι δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα στο εμπόριο, το επόμενο φθηνότερο πλησιάζει το 100αρι (φυσικά δεν έχουν ίδια χαρακτηριστικά, απλώς αν κάποιος θέλει ένα φθηνό επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές).

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PBHA 12 A1

   

  pbha 12 a1 Tο τρίτο από τα εργαλεία είναι το επανοφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο πιστολέτο με SDS Plus μηχανισμό (δηλαδή δεν έχει τσοκ , αν και παίρνει με αντάπτορα) με δυνατότητα για τρύπημα χωρίς κρούση και με κρούση.  Η ρύθμιση των στροφών γίνεται μέσω του διακόπτη και έχει ισχύ κρούσης 1 joule, δηλαδή όχι αμελητέα για τόσο μικρό σε μέγεθος εργαλείο. 

  Ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή τα PARKSIDE που όλα παίρνουν την ίδια 12V μπαταρία. Αυτό έρχεται SOLO δηλαδή χωρίς μπαταρία φορτιστή στην τιμή των 35 ευρώ και είναι βολικό για απλή οικιακή χρήση σε όποιον έχει ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς  Χ12V Team (γιατί αλλιώς βολεύει καλύτερα το 20V με τα 60 ευρώ). Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος και βάρος και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να το προτιμήσει κάποιος.

  Οι δυνατότητες διάτρησεις είναι 10 χιλιοστα σε μπετό και 8 σε ατσάλι και στην συσκευασιά υπάρχουν μερικά τρυπάνια και ένα τσοκ 10αρι με ανταπτορα.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε και μικρό και εελαφυ για μικρές τρύπες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενη πλάνη PHA 12 B2 (SOLO)

  pha 12 a2 To τελευταίο εργαλείο της εβδομάδος είναι και αυτό από την σειρά  Χ12V Team. Είναι η επαναφορτιζόμενη μικρή πλάνη PARKSIDE PHA 12 B2. Το πλάτος πλανισσματος είναι 56 χιλιοστά και το βάθος ρυθμιζόμενο έως 2 χιλιοστά. Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι αυτό το μοντέλο έχει brushless μοτερ, για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

  Η τιμή της είναι 35 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή και σίγουρα ακούγεται ακριβή για 12αρα SOLO πλάνη από τα LIDL, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το brushless μοτέρ.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι γιατί δεν υπάρχουν πολλες μικρές επαναφορτιζόμενες πλάνες στο εμπόριο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Μπαταρία και φορτιστής και αναλώσιμα

  Στα ράφια θα υπάρχει σε σετ και η 2αρα μπαταρία με το φορτιστή για τη σειρά X12V Team, στα 18 ευρώ. Εκτός από αυτό θα έχει και μαχαίρια για τη φρέζα και εξαρτήματα για το πολυεργαλείο.

   

  Δευτέρα 09/08/21 έως Σάββατο 14/08/21

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 12 Αυγούστου

  Την ερχόμενη Πέμπτη τα Lidl φέρνουν μερικά εργαλεία σε προσφορές. Ανάμεσα σε αυτά δεν είναι κάποιο πολύ δημοφιλές και κάποια από αυτά τα είχε ξαναφέρει το Μάη.

  Πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 B2

  parkside pbs 350 πριονοκορδέλα Αυτή είναι η τέταρτη φορά που τα LIDL φέρνουν την πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350. Αυτή τη φορά σε μία νέα έκδοση με μερικές εργονομικές διαφορές (συγκεκριμένα έχει οδηγό για κόψιμο σε γωνία και διαφορετικό σύστημα κλειδώματος στα καπάκια). 

  Είναι μία μικρή, επιτραπέζια πριονοκορδέλα με ισχύ μόνο 350 WATT και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες τριφασικές, ούτε καν με τις πριονοκορδέλες των 700-1000 watt. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά και το μέγιστο πλάτος 20 εκατοστά. Έχει οδηγό παράλληλης κοπής καθώς και δυνατότητα για κοπή υπό κλίση έως 45 μοίρες. Το μήκος της κορδέλας είναι 140 εκατοστά και το πλάτος 12 χιλιοστά.

  Η τιμή της είναι 100 ευρώ και επειδή δεν υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά καλή επιλογή. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στην προηγούμενη έκδοση είχε ένα θέμα, έκοβε σχετικά εύκολα την κορδέλα. Ίσως σε αυτή την έκδοση έχει λυθεί. Review για την προηγούμενη μπορείτε να δείτε εδώ.

  Ισχύς 350 WATT
  Μήκος κορδέλας 1400 χιλιοστά
  Πλάτος κορδέλας 12 χιλιοστά
  Μέγιστο ύψος κοπής 80 χιλιοστά
  Μέγιστο πλάτος κοπής 200 χιλιοστά
  Επιφάνεια τραπεζιού 300 χ 300 χιλιοστά
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλες 3 φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 100 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως;  Δύσκολα, γιατί είναι εργαλείο για λίγους και το έχει φέρει μερικές φορές

  Ηλεκτρικός αλοιφαδόρος Ultimate Speed UPM 120 B3

  upm To δευτερο εργαλείο της προσφοράς δεν είναι PARKSIDE, αλλά Ultimate Speed, δηλαδή το brand που χρησιμοποιούν τα LIDL για τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Το εργαλείο είναι ένας ηλεκτρικός έκκεντρος αλοιφαδόρος, που για χρόνια τον έφερνε ως PARKSIDE, αλλά τελευταία τον φέρνει έτσι. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να περιποιείται το αυτοκίνητό του με κερί και άλλα γυαλιστικά, καθώς κάνει το γυάλισμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Σε αντίθεση με τους αλοιφαδόρους που βασίζονται σε γωνιακό τροχό, αυτός θυμίζει έκκεντρο τριβείο και στο σχήμα αλλά και στην λειτουργία. 

  Η ισχύς του είναι 120WATT και ο δίσκος που έχει είναι 25 εκατοστών

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι

   

  Εκτός από αυτά τα δύο εργαλεία θα έχει και το μετρητή θερμότητας PARKSIDE PTIA A1 στα 20 ευρώ και το πολύμετρο PARKSIDE PDM 300 C2 στα 13 ευρώ

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 13 Αυγούστου

   

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PAH 1300 B2

  parkside pah 1300 Αυτή τη Παρασκευή τα LIDL φέρνουν ένα από τα πιο ισχυρά πιστολέτα που έχουν στο κατάλογό τους, το PARKSIDE PAH 1300 B2. Παρότι η ισχύς του είναι μόνο 1300 WATT έχει απίστευτη ισχύ κρούσης, 15 Joule. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά η υποδοχή είναι SDS PLUS, η δεύτερη λαβή ρυθμιζόμενη, το καλώδιο 5 μέτρα και φυσικά υπάρχει ειδικό καπάκι για λίπανση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά, ως προς τις δυνατότητες διάτρησης,. αλλά τα 15 Joule είναι αρκετά για πολλά πράγματα.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ και σίγουρα θα εξαντληθεί σχετικά γρήγορα. 

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Μάλλον
  Δευτέρα 02/08/21 έως Σάββατο 07/08/21

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2

  pssa 4 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2, ένα από τα αρκετά επαναφορτιζόμενα μικρά κατσαβίδια που φέρνουν κατά καιρούς τα LIDL. H διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι αυτό έχει λαβή 2 θέσεων, δηλαδή με μία κίνηση μπορεί από κατσαβίδι σε σχήμα “πιστόλι” να μεταμορφωθεί σε ίσιο κατσαβίδι. Αυτό είναι πολύ βολικό για εργασίες σε δύσκολα σημεία. Είναι ιδανικό για ηλεκτρονικούς, μηχανικούς H/Y και γενικότερα άτομα που θέλουν ένα κατσαβίδι για σημεία όπου τα κλασσικά δεν βολεύουν.

  Στα υπόλοιπα έχει σχετικά καλή ροπή 5Nm, ταχυφορτιστή με βύσμα USB C (δηλαδή φορτίζει και από κοινούς φορτιστές κινητών) και βαλιτσάκι μεταφοράς με 26 bits. Σίγουρα αρκετά καλή περίπτωση αν δεν έχετε ήδη ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ πρακτικό, οπότε δεν αποκλείεται να εξαντληθεί μέσα στις πρώτες μέρες

   

  Δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2

  pdfw 120 To δεύτερο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο που συνδυάζει τα καλά του δίδυμου τροχού με τα εργαλεία τύπου dremel. Είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και ισχύ (120WATT και δίσκοι 75 χιλιοστών), οπότε δεν κάνει για βαριές εφαρμογές, αλλά κυρίως για μοντελισμό, μικροκατασκευές και εργασίες σε μικρές επιφάνειες. 

  Η προέκταση τύπου dremel έχει μήκος 1 μέτρο και τροφοδοτείται από τον άξονα του δίδυμου τροχού. Μπορεί να πάρει ότι εξαρτήματα παίρνει και ένα dremel και πρακτικά να κάνει περίπου την ίδια εργασία (πάνω κάτω έχει την ίδια ισχύ και στροφές με το αντίστοιχο “dremel” της parkside), με το μόνο περιορισμό ότι δεν είναι τόσο φορητό όσο ένα dremelοειδές. Στην συσκευασία υπάρχει και κασετίνα με αρκετά εξαρτήματα. Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και είναι αρκετά καλή αφού τα αντίστοιχα εργαλεία στο εμπόριο ξεκινάνε από 60 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί το έχει φέρει λίγες φορές μέχρι σήμερα

  Κρουστικό δράπανο 2 ταχυτήτων PARKSIDE PSBM 1100 B1

  psbm 1100 κρουστικό δράπανο To τρίτο εργαλείο της προσφοράς έχει αρκετό ενδιαφέρον γιατί δεν υπάρχουν πολλά παρόμοια στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κρουστικό δράπανο με 2 ταχύτητες. Και όταν λέμε 2 ταχύτητες δεν εννοούμε απλή επιλογή ρύθμισης ταχύτητας που και αυτή υπάρχει (αλλά έχει το πρόβλημα της ροπής), αλλά επιλογή μέσω συμπλέκτη. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνετε μέγιστη ροπή ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

  Το μοτέρ έχει ισχύ 1100 watt και μέγιστη ροπή 18Nm. Έχει μεταλλικό 13αρι τσοκ και δυνατότητες διάτρησης 40 χιλ σε ξύλο, 16 χιλ σε μπετόν και 13 χιλ σε ατσάλι, δηλαδή υπεραρκετές για για ερασιτέχνη. Όπως σχεδόν σε όλα τα δράπανα, υπάρχει 2η λαβή με ανεξάρτητη περιστροφή και οδηγό βάθους. Επίσης κάτι που δεν συνηθίζεται είναι και ο αντάπτορας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 40 ευρώ και το είχε ξαναφέρει πρώτη φορά το περασμένο Μάη, αλλά επειδή ήταν μέρα με πολλά εργαλεία και μερικά με παρόμοιες δυνατότητες δεν πήγε και τόσο καλά, οπότε το ξανάβγαλε σε προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν 3 μήνες
  •  Αξίζει η αγορά του; Ναι για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή η τιμή, αν και με λίγα παραπάνω πάτε σε πιστολέτο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

   

  Επαναφορτιζόμενο τριβείο δέλτα PARKSIDE PMDSA 4 A1

  τριβείο μωβ To τελευταίο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα μικρό τριβείο δέλτα. Είναι από την μωβ σειρά και είναι με ενσωματωμένη μπαταρία 4V (3Ah) και φορτίζει από usb (υπάρχει φορτιστής στην συσκευασία). Το πέλμα που έχει είναι τριγωνικό και παίρνει τα κοινά τριγωνικά γυαλόχαρτα του εμπορίου. 

  Το βασικό προτέρημα -εκτός από το design- είναι το μικρό μέγεθος, αφού είναι ένα από τα μικρότερα τριβεία που θα δείτε στο εμπόριο. Όμως  εχει περιορισμένες δυνατότητες λόγω ισχύς. Δείχνει πιο κατάλληλο για χειροτεχνίες ή φινίρισμα και όχι για κάποιον που θέλει να τρίβει με τις ώρες.

  Η τιμή του είναι 30 ευρώ και ίσως να κοστίζει πολλά για 4V τριβείο, όμως όπως είπαμε είναι ειδικό περίπτωση.

  Στην συσκευασία υπάρχει ο φορτιστής, 3 ανταλλκατικά φύλλα και ο αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα (μπαίνει στο πέλμα) 

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τον Απρίλη μαζί με άλλα εργαλεία της μωβ σειράς
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την προηγούμενη φορά, όχι, οπότε δύσκολα

  Διάφορα εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο ηλιακός προβολέας LED ο οποίος είναι πολύ καλός και τον έχει 23 ευρώ (λίγο παλιότερη έκδοση μπορείτε να δείτε εδώ) και τα σφυριά με λαβή από ξύλο hickory. To ξύλο hickory είναι το καλύτερο ξύλο για λαβές εργαλείων και δύσκολα θα το βρείτε σε φθηνά σφυριά. Καλή περίπτωση είναι και τα μεγάλα τρυπάνια μπετού. Όχι τα καλύτερα του εμπορίου, αλλά αν θέλετε να κάνετε μερικές τρύπες παίρνετε όλο το σετάκι λιγότερο από ότι κοστίζει ένα μεγάλο τρυπάνι στο εμπόριο.

  Δευτέρα 26/07/21 έως Σάββατο 31/07/21

  Φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2

  pzks parkside 2000 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2. Είναι η έκδοση με τον πιο ισχυρό κινητήρα (2000 WATT έναντι 1500 WATT που είχε η προηγούμενη) και σε αντίθεση με το PKS, αυτό είναι radial, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Για την ακρίβεια μπορεί να κόψει έως 34 εκατοστά πλάτος και έως 6.5 εκατοστά ύψος στις κάθετες κοπές.

  Ο δίσκος που έχει είναι ο κλασσικός δίσκος των 210 χιλιοστών (210χ30χ2.6 και τον έχει σε αρκετά μοντέλα) και έτσι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικούς δίσκους και από τα LIDL αλλά και από το εμπόριο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το μικρότερο μοντέλο, καθώς σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κοπής.

  Η αλλαγή της γωνίας κοπής στον οριζόντιο άξονα γίνεται εύκολα τραβόντας τον μοχλό και είναι (-45 έως +45 μοίρες) ενώ στον κάθετο άξονα γίνεται από πίσω και γέρνει μόνο αριστερά. Υπάρχει λέιζερ για ακρίβεια κοπής και έχει και 2 σφιγκτήρες για να κρατούν τα κομμάτια που κόβετε σταθερά.

  Η τιμή του είναι 99 ευρώ και είναι το φθηνότερο radial φαλτσοπρίονο της αγοράς.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή. Αντίστοιχα radial έχουν 120+ ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει πολλά χρόνια radial και δεν είναι κάτι που θέλουν όλοι

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 30 A1

  pwd 30 a1 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL έχουν σε προσφορά ένα νέο μοντέλο σκούπας εργαστηρίου, το PARKSIDE PWD 30 A1. Αυτό τo μοντέλο είναι  έρχεται να αντικαταστήσει το PNTS 1500 που είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά. Η ισχύς της σκούπας είναι 1500 watt και έχει ανοξείδωτο δοχείο 30 λίτρων για συλλογή σκόνης και υγρών. Έχει πρίζα για σύνδεση εργαλείου έως 2200 WATT (πρακτικά δουλεύει μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο). Μία βελτίωση που υπάρχει σε αυτό το μοντέλο είναι ότι υπάρχει και ρύθμιση ροής αέρα, έτσι μπορείτε να το χαμηλώσετε αν δεν χρειάζεστε φουλ ισχύ. Το λάστιχο αναρρόφησης είναι 3 μέτρα και το καλώδιο 6, ενώ στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά ακροφύσια και εξαρτήματα για χρήση σε υγρά η στερεά και φυσικά λάστιχο για σύνδεση με εργαλεία. Τα φίλτρα που παίρνει ταιριάζουν με του εμπορίου και είναι αυτοκαθαριζόμενα με ειδικό κουμπί.

  Εργονομικά δείχνει βελτιωμένο, με περισσότερες ρόδες για καλύτερη ισορροπία, στηρίγματα στο πλάι για το σωλήνα και τα καλώδια και λαβές για μεταφορά ή κρέμασμα. Η τιμή του είναι 80 ευρώ και σίγουρα είναι πιο ακριβή από τα μικρότερα μοντέλα, όμως είναι και αρκετά πιο δυνατή και με καλύτερα χαρακτηριστικά.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Εξαρτήματα και αναλώσιμα

  Εκτός από τα δύο ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και αρκετά εξαρτήματα,βοηθήματα και αναλώσιμα. Τα πιο σημαντικά είναι το αλφάδι λειζερ, τα δύο καρότσια μεταφοράς, οι μαγνητικές γωνιές και οι φόρμες εργασίας.

  Δευτέρα 05/07/21 έως Σάββατο 10/07/21

  Αυτή την εβδομάδα τα LIDL έχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά, με τα περισσότερα να είναι την Δευτέρα αλλά έχει και λίγα την Παρασκευή

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 5 Ιούλη

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6 (μόνο σώμα)

  pabs d5 Toπρώτο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li E6. Είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην τιμή των 25 ευρώ. Η κανονική τιμή με μπαταρία και φορτιστή ήταν 50 ευρώ, οπότε είναι ακριβώς ίδια τιμή (η μπαταρία και ο φορτιστής έχουν 25 ευρώ). Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη, δηλαδή 40Nm ροπή, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής και 30 χιλιοστά διάτρηση σε ξύλο και 13 σε ατσάλι.

  Σίγουρα αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά x20V Team είναι καλή περίπτωση, αφού μόνο με 25 ευρώ έχετε ένα μεγάλο δραπανοκατσάβιδο.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  μόνο σώμα επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li A1, άλλο ένα από τα εργαλεία της σειράς X20V Team. Και αυτό πωλείται μόνο ως σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 30 ευρώ. Η τιμή ειναι και εδώ ίδια (κανονικά είχε 55, με την μπαταρία και τον φορτιστή να πωλούνται στα 25 την ίδια μέρα στο ράφι). 

  Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο, με μέγιστη δυνατότητα κοπής 100 χιλιοστά πάχος σε ξύλο και 20 χιλιοστά σε ατσάλι. Οι παλινδρομήσεις είναι 3000 το λεπτό και στην συσκευασία έχει μία λάμα ξύλου (είναι συμβατό με τις κοινές λάμες του εμπορίου). Η λάμα αλλάζει χωρίς κλειδί, ενώ υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης για την ταχύτητα της ταλάντωσης καθώς και επιλογή γραμμική κίνησης ή ταλάντωσης.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε δεν αποκλείεται

  Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PDRA 20 Li A1 (μόνο σώμα)

  pdra 20 Πάμε τώρα στο 3ο εργαλείο της προσφοράς, το PARKSIDE PDRA 20 Li A1, ένα επαναφορτιζόμενο πλυστικό που δουλεύει με μπαταρίες της σειράς X20V Team. Είναι ένα πλυστικό μικρής-μέτριας πίεσης (μόλις 22 bar), που προορίζεται για απλό καθαρισμό επιφανειών. Δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά πλυστικά των >100 bar που έχουν ικανή πίεση για βαθύ καθαρισμό. Με απλά λόγια με ένα μεγάλο πλυστικό μπορείτε να καθαρίσετε ότι θέλετε χωρίς τρίψιμο και απορρυπαντικά (την δύσκολη δουλειά την κάνει η υψηλή πίεση), με αυτό θα πρέπει να τρίψετε για να μαλακώσετε την βρωμιά και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλυστικό για να το ξεπλύνετε καλά.

  Βέβαια το πιο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτό το πλυστικό είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή και χάρη στον λάστιχο αναρρόφησης που υπάρχει στην συσκευασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και από κουβά, τεπόζιτο ή και πηγάδι. Οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε απομακρυσμένα σημεία (πχ αν θέλετε να καθαρίσετε τον ηλιακό στην ταράτσα). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πότισμα με νεφελοψεκασμό σε φυτά και λαχανικά όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Στην συσκευασία υπάρχει το 6μετρο λάστιχο αναρρόφησης, ένας σωλήνας ψεκασμούς με πολυλειτουργικό ακροφύσιο, 1 ακροφύσιο με δοχείο απορρυπαντικού και μία φιάλη απορρυπαντικού. 

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι (τα αντίστοιχα Κινέζικα κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, αυτό με μπαταρία και φορτιστή 75)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pts 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και είναι το επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1. Είναι από τα εργαλεία που έχει ξαναφέρει το 2021 αλλα ήταν κατά την διάρκεια του click away οπότε για πολύ κοόσμο δεν ήταν εφικτή η αγορά του.

  To μίνι αφορά την διάμετρο του δίσκου, αφού αυτό φοράει δίσκο 85 χιλιοστών (σε αντίθεση με τα περισσότερα κλασσικά δισκοπρίονα που φορούν 180-210 χιλιοστά δίσκο). Σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά θυμίζει το ενσύρματο αδελφάκι του με μέγιστο βάθος κοπής 25 χιλιοστά, ρυθμιζόμενη βύθιση, λέιζερ για ακρίβεια και σωλήνα ενός μέτρου για την σκόνη.

  Η βασική διαφορά με τα μεγαλύτερα δισκοπρίονα δεν είναι μόνο η διάμετρος του δίσκου αλλά το ότι μπορεί να κόψει και πιο δύσκολα υλικά από ξύλο. Έτσι με τον κατάλληλο δίσκο μπορείτε να κόψετε και κεραμικά, αλουμίνιο, χαλκό, γυψοσανίδα και γενικά τα πάντα εκτός από ατσάλι και πολύ σκληρά δομικά υλικά (πχ πέτρα, μπετό…).

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετοί δίσκοι αν και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (η διάσταση είναι κοινή και υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε αυτή την διάσταση).

   Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 45 ευρώ και επειδή δεν το έχουν ξαναφέρει με μπαταρία δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

  • Πόσο κοστίζει; 44,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δεν υπάρχουν και πολλά επαναφορτιζόμενα)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο εξειδικευμένο και δεν απευθύνεται σε όλους

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία. 

  Τώρα ως προς τις επιδόσεις, αν το πάτε αργά μπορεί να κόψει τα πάντα. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά που απλώς κατεβάζετε το δίσκο και θα κόβει ότι βρει μπροστά του όπως και να το πάτε. Αν το πάτε με κανονική κίνηση, θα σταματήσει στο πρώτο ζόρι. Θέλει αργά και σταθερά, αφού πρώτα πιάσει τις μέγιστες στροφές. Όσον αναφορά την φορητότητα είναι πολύ βολικό και ελαφρύ. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μη ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη.  

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PAEXS 20-Li A1 

  Ένα από τα εργαλεία της προσφορά είναι και το επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείo PARKSIDE PAEXS 20-Li A1. Το εργαλείο ανήκει στην σειρά εργαλείων X20V Team, οπότε βολεύει αρκετά αν ήδη έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά του έχει 125αρη πέλμα, ρυθμιζόμενες στροφές με αβαθίδμωτο διακόπτη (3000 έως 12000 στροφές ανά λεπτό)και έχει αποσπώμενο δοχείο σκόνης με ειδικό φίλτρο (μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα). Στην συσκευασία δεν υπάρχει  μπαταρία PAP  και φορτιστής. Προτεινόμενη μπαταρία είναι η 2Ah αλλά μπορεί να πάρει και την 4αρα.

  Έχει διπλή λαβή (γενικά είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να ασκήσετε πίεση με μαλακή επένδυση. Ο διακόπτης on/off δεν φαίνεται να είσαι σε πολύ πρακτικό σημείο (γενικά είναι είτε μπροστά ή στο πλάι, ώστε να μπορείς να τον πιάσεις με τον αντίχειρα). Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και αντάπτορας για σκούπα άλλα και μερικά φύλλα λείανσης (η διάσταση είναι κοινή και βρίσκεται πολύ εύκολα στο εμπόριο).

  Η τιμή του είναι 25 ευρώ και φαίνεται αρκετά καλή (το πιο φθηνό επαναφορτιζόμενο έκκεντρο με μπαταρία κοστίζει 75 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για επαναφορτιζόμενο έκκεντρο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως

  Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PHSA 20-Li A1 (σώμα)

  μπορντουροψάλιδο 20v Το επόμενο εργαλείο της Δευτέρας ανήκει στα εργαλεία κήπου. Είναι το επαναφορτιζόμενο μπορντoυροψάλιδο PARKSDIE PHSA 20 Li A1. Και αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team.  Έχει μέγιστο μήκος κοπής 52 εκατοστά και μπορεί να κόψει έως 12 χιλιοστά κλαδί (φυσικά χλωρό και μαλακό). Στα θετικά του ότι η λαβή είναι περιστρεφόμενη για καλύτερο κράτημα όταν κόβετε πλάγια.

  Και αυτό είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία κι φορτιστή στην συσκευασία στην τιμή των 35 ευρώ. Η μπαταρία που προτείνεται είναι η 2αρα κυρίως λόγω βάρους.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Tα επαναφορτιζόμενα μπορντουροψάλιδα είναι πολύ πρακτικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

   

  Επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20-Li C3

  χλοοκοπτικό Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι πρωτοεμφανιζόμενο, το επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20 Li C3. Είναι ένα μικρό , ελαφρύ χλοοκοπτικό για τον κήπο. Ανήκει στην σειρά X20V Team αλλά και αυτό είανι μόνο σωα δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Έχει μεσινέζα με καρούλια που αλλάζουν εύκολα (πάχος 1.4 χιλιοστά). Προφανως δεν κανει για να καθαρίσετε οικόπεδα απο βάτα, αλλά για απλό κόψιμο γκαζόν και καθαρισμό σε πλακοστρώσεις.

  Έχει τηλεσκοπτικό μπαστούνι για να το βάζετε όπως σας βολεέυι. Σίγουρα δεν κάνει για πολλά , όμως είναι τόσο φθηνό που ίσως ακόμα και αν έχετε κάποιο βενζινοκίνητο να αξίζει η αγορά του απλώς για γρήγορες μικροδουλειές

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν είναι για πολλά,. αλλά είναι πολύ φθηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 9 Ιούλη

  Ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3

  pet 25 c3 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3. Είναι ένα ηλεκτρικό καρφωτικό που μπορεί να πάρει και καρφιά (έως 32 χιλιοστά) και δίχαλα (έως 25 χιλιοστά). Έχει ρύθμιση κρούσης και 3πλη ασφάλεια για προστασία από ατυχήματα (ουσιαστικά είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος). Είναι ένα εργαλείο που σε παρόμοιες μορφές το φέρνει πάνω από μια δεκαετία και αν δεν έχετε καρφωτικό αέρος είναι μία καλή εναλλακτική λύση. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά καρφια και δίχαλα (και υπάρχουν και σαν ξεχωριστή προσφορά), αλλά είναι συμβατό και με καρφιά και δίχαλα του εμπορίου.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4

  parkside phlg 2000 e4 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ χρηστικό πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4, ένα πολύ φθηνό εργαλείο με πάρα πολλές χρήσεις. Τα πιστόλια θερμού αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποκόλληση, λιώσιμο χρώματος, θερμοκολλήσεις και φυσικά άναμα ψησταριάς. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από βολικό, καθώς σε 1 λεπτό έχει ξεκινήσει φωτιά σε κάρβουνα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (είναι προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά).

  Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί είναι πολύ φθηνό και πολλοί το παιρνουν για να ανάβουν τα κάρβουνα στο μπαρμπεκιου
  Δευτέρα 21/06/21 έως Σάββατο 26/06/21
   

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 25 Ιούνη

  Βενζινοκίνητο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PBK 4 A2

  parkside pbk 4 a2 Για ακόμη μία φορά τα LIDL φέρνουν ένα βενζινοκίνητο μηχάνημα για τον κήπο το 2021. Αυτή τη φορά αφορά ένα πολυμηχάνημα που μπορεί να γίνει  θαμνοκοπτικό, κονταροπρίονο και μπορντουροψάλιδο. Το μοντέλο είναι το PARKSIDE PBK 4 A2 και φυσικά είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Για όσους δεν είναι σχετικοί με αυτά τα εργαλεία, πρόκειται για ένα εργαλείο που θυμίζει θαμνοκοπτικό, απλώς έχει σπαστό κοντάρι και παίρνει και άλλα εξαρτήματα. Όπως είπαμε αυτό έχει και εξάρτημα για κονταροπρίονο αλλά και για μπορντουροψάλιδο καθώς και μία επέκταση στην συσκευασία. 

  O κινητήρας έχει κυβισμό 51 κυβ. εκ. και αποδίδει περίπου 2 ίππους. Το τεπόζιτο της βενζίνης χωράει 1.2 λίτρα μείγματος (αναλογία μείγματος 1:40) Το κοντάρι δεν αναφέρεται αλλά λογικά πρέπει να είναι 26αρι. Η λαβή είναι μονή με κλειστό πιάσιμο. Η αλλαγή των εξαρτημάτων γίνεται χωρίς εργαλεία και στην συσκευασία υπάρχει και κοντάρι προέκτασης ενός μέτρου.

  Στο εξάρτημα θαμνοπκοπτικού υπάρχει και μεσινέζα και τριπλός δίσκος καθώς και προφυλακτήρας. Στο εξάρτημα του κονταροπίονου υπάρχει 30αρα λάμα και αλυσίδα óregon και φυσικά τεπόζιτο για  λάδι αλυσίδας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να κινηθεί η κεφαλή (για να κόβετε με κλίση).

  Στο εξάρτημα του μπορντουριάψλιδου το μήκος κοπής είναι 48 εκατοστά με 27 χιλιοστά απόσταση ανά δόντι.

  Το βάρος του πολυμηχανήματος εξαρτάται από το εξάρτημα που έχει και κυμαίνεται από τα 7 έως τα 10 κιλά.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 150 ευρώ και είναι αρκετά καλή, κυρίως λόγω της εγγύησης που δίνουν τα LIDL. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα Kινέζικα πολυμηχανήματα με 2 ίππους κινητήρα στα 160-200 ευρώ (πχ KRAFT, Nakayama, Gardy…), οπότε δεν υπάρχει η τεράστια διαφορά που υπάρχει σε άλλα μοντελα, όμως τα άλλα Κινέζικα δίνουν 1 χρόνο εγγύηση και εκεί και πάλι σου βγάζουν την ψυχή για να στο φτιάξουν, όταν στα LIDL τα πραγματα είναι πιο απλά και πιο έντιμα σε αυτό το κομμάτι.

  Λογικά επειδή το φέρνει για πρώτη φορά θα εξαντληθεί σχεδόν αμέσως (και λογικά σε πολλά καταστήματα θα βγουν και πολύ λίγα κομμάτια σε προσφορά αφού αρκετά τα κρατάν στις αποθήκες οι υπάλληλοι για συγγενείς και φίλους).

  • Πόσο κοστίζει; 150 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε 2 από τα 3 εργαλεία του πολυμηχανήματος 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Στα περισσότερα καταστήματα δεν νομίζω να βγάλει 5λεπτο στο ράφι
  Δευτέρα 07/06/21 έως Σάββατο 13/06/21
   

  Μετά από μία εβδομάδα αποχής, τα LIDL ξαναφέρνουν εργαλεία. Από ότι φαίνεται , σιγά σιγά μπαίνει πάλι στους κανονικούς ρυθμούς προσφορών.  Τα περισσότερα εργαλεία τα φέρνει την Πέμπτη, με αρκετά ηλεκτρικά αλλά και διάφορα εξαρτήματα. Την Δευτερά έχει ένα εργαλείο κήπου

  Προσφορές εργαλείων από  Δευτέρα 07 Ιούνη

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο  PARKSIDE PHSL 900 A3

  phsl parkside Το μοναδικό ηλεκτρικό εργαλείο της Δευτέρας   είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A3. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. 

  Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 10 Ιούνη

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 B2

  parkside pfbs 160 b2 To πρώτο από τα εργαλεία που φέρνουν τα LIDL την πέμπτη είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές (συνήθως το φέρνει 2-3 φορές το χρόνο) και είναι ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 C3

  pstk 800 c3 Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 C3.  Είναι ένα εργαλείο που έφερνε για αρκετά χρόνια, αν και το 2020 έκανε ένα διάλειμμα. Είναι μία από τις 2 ηλεκτρικές σέγες που φέρνουν τα LIDL (η άλλη είναι με κλειστή λαβή). Η σέγα με ανοιχτή λαβή, βολεύει περισσότερο για κοπές ακριβείας, αφού ο χρήστης έχει λίγο καλύτερο κράτημα και πιο κοντά στο σημείο εργασίας.  Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό review από την προηγούμενη έκδοση, την B2, πατώντας εδώ. Δεν φαίνεται ν έχει κάποια σημαντική διαφορά σε χαρακτηριστικά με την νέα έκδοση που θα έχει την Πέμπτη. Μόνο μικρές διαφορές στην εμφάνιση και την εργονομία (πχ ο μοχλός για την αλλάγή κλίσης είνα λίγο διαφορετικός)

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 710 A2

  pts 710 To τρίτο εργαλείο είναι  ένα μίνι δισκοπρίονο ιδανικό για κοπές σε πιο δύσκολα υλικά όπως αλουμίνιο, χαλκό, κεραμικά, γυψοσανίδα, plexiglass… και όχι τόσο σε ξύλο (όχι ότι δεν μπορεί να κόψει). Το PARKSIDE PTS 710 A2 παίρνει πιο μικρό δίσκο 89 χιλιοστών και μπορεί να κόψει έως 27 χιλιοστά βάθος. Δεν μπορεί να κόψει πλάγια καθώς δεν μπορεί να αλλάξει η κλίση στο δίσκο. Η ισχύς του είναι 710 WATT, αρκετά πιο ισχυρό από το μικρότερο που έφερνε πριν μερικά χρόνια με τα 450-500 WATT.

  Στην συσκευασία υπάρχουν 4 δίσκοι κοπής (1 HSS/80, 1 HSS/60, 1 διαμαντόδισκος και 1 δίσκος κοπής TCT/30), 1 οδηγός για παράλληλες κοπές και ένα μεγάλο λάστιχο 2 μέτρων για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Στα θετικά του το λέιζερ που δείχνει το σημείο κοπής. Η τιμή του είναι 54 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 12 A1

  ηλεκτρική σκούπα pwd 12 a1 To επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι η πρωτοεμφανιζόμενη ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεων PARKSIDE PWD 12 A1.  Ανήκει στην νέα γενιά των ηλεκτρικών σκουπών εργασίας που πλέον αντί για την ισχύ, δίνουν έμφαση στην χωρητικότητα του κάδου. Έτσι όπως είναι εμφανές ο κάδος έχει 12 λίτρα χωρητικότητα και είναι ανοξείδωτος. Η ισχύς του μοτέρ είναι 1200 watt και μπορεί να κάνει αναρρόφηση υγρών και στερών. Διαθέτει σωλήνα 2 μέτρων και προέκταση σκούπας.  Έχει και λειτουργία φυσητήρα (απλώς αλλάζετε το λάστιχο από την εισροή και στην εκροή). Σίγουρα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα (φέρνει άλλα 2, το PWD 25 kai to PWD 30 καθώς και μία επαναφορτιζόμενη), αλλά για κάποιον που δεν έχει τόσο μεγάλες ανάγκες ή έχει θέμα με τον όγκο, δείχνει καλή επιλογή. 

  Τα θετικά της σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ο ανοξείδωτος κάδος και η χαμηλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε μικρή σκούπα εργαστηρίου
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί είναι η πρώτη φορά που το φέρνει

  Αλφάδι laser σταυρού PARKSIDE PKLL 7 D3

  αλφάδι λέιζερ To τελευταίο εργαλείο είναι το αλφάδι σταυρού λέιζερ PARKSIDE PKLL D3. Είναι ένα φθηνό και χρήσιμο εργαλείο που σας βοηθάει αρκετά όταν θέλετε να κάνετε εργασίες σε τοίχους (πχ τοποθέτηση με πλακάκια, βάψιμο με μοτίβα, κρέμασμα σε επιτοίχια έπιπλα…. Αυτό που κάνει είναι να προβάλει οριζόντιες και κάθετες ακτίνες λέιζερ πάνω στον τοίχο ώστε να έχετε οπτική ένδειξη για τι πρέπει να κάνετε χωρίς να χρησιμοποιείτε αλφάδι κάθε τρεις και λίγο. Η ένδειξη είναι αυτόματη με μέγιστη απόκλιση 0.8 χιλιοστά. To ευρος εργασίας είναι 7 μέτρα με μέγιστο υψόμετρο τα 2000 μέτρα (ντάξει δεν είναι αρκετοί που θα θέλουν να δουλέψουν σε τέτοιο υψόμετρο, αλλά καλό είναι να αναφερθεί γιατί πότε δεν ξέρεις).

  Δεν είναι επαναφορτιζόμενο αλλά λειτουργεί με 2 μπαταρίες ΑΑΑ.

  Η τιμή του είναι μόλις 23 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Επαναφορτιζόμενη λάμπα εργασίας με τρίποδα PARKSIDE PAL 5.200 A1

  5200 λάμπα led Αυτή την εβδομάδα έχει σε προσφορά και μία επαναφορτιζόμενη λάμπα εργασίας που προσαρμόζεται πάνω σε τρίποδο. Πρακτικά θυμίζει τους κλασσικούς προβολείς εργασίας, απλώς αντί για λαμπτήρες αλογόνου έχει 2 ισχυρούς λαμπτήρες LED τύπου COB (600lumens η κάθε πλευρά). Είναι επαναφορτιζόμενη με μπαταρία 5200mAh που μπορεί να φορτιστεί με ένα κοινό καλώδιο USB, με μέγιστη απόδοση 6 ώρες και με τους δύο λαμπτήρες και 9 με τον ένα. Μπορεί να γίνει και αποσπώμενη και να το τοποθετήσετε όπου θέλετε με τους δύο ισχυρούς μαγνήτες.

  Η τιμή της είναι 30 ευρώ και για τα χαρακτηριστικά της δείχνει καλή προσφορά..

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι άλλη μία φορά πέρυσι τον Αϋγουστο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν οι λαμπτήρες LED βγουν καλοί, σίγουρα είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PAEXS 20-Li A1 (μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα)

  Σε επιλεγμένα καταστήματα θα έχει  σε προσφορά  το επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείo PARKSIDE PAEXS 20-Li A1. Το εργαλείο ανήκει στην σειρά εργαλείων X20V Team, οπότε βολεύει αρκετά αν ήδη έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά του έχει 125αρη πέλμα, ρυθμιζόμενες στροφές με αβαθίδμωτο διακόπτη (3000 έως 12000 στροφές ανά λεπτό)και έχει αποσπώμενο δοχείο σκόνης με ειδικό φίλτρο (μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα). Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία PAP 20 A1, με τις 2 αμπερώρες και ο μικρός φορτιστής των 65 WATT, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μπορεί να φορέσει και την 4αρα μπαταρία. 

  Έχει διπλή λαβή (γενικά είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να ασκήσετε πίεση με μαλακή επένδυση. Ο διακόπτης on/off δεν φαίνεται να είσαι σε πολύ πρακτικό σημείο (γενικά είναι είτε μπροστά ή στο πλάι, ώστε να μπορείς να τον πιάσεις με τον αντίχειρα). Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και αντάπτορας για σκούπα άλλα και μερικά φύλλα λείανσης (η διάσταση είναι κοινή και βρίσκεται πολύ εύκολα στο εμπόριο).

  Η τιμή του είναι 45 ευρώ και φαίνεται αρκετά καλή (το πιο φθηνό επαναφορτιζόμενο έκκεντρο με μπαταρία κοστίζει 75 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για επαναφορτιζόμενο έκκεντρο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Υπόλοιπες προσφορές

  • Η κλασσική σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων με 80 ευρώ
  • Μετροταινία τοπογράφου 50 μέτρων και μέτρο τσέπης 10 μέτρων στα 7 ευρώ το καθένα
  • Σετ με σφιγκτήρες
  • Λάμες για την σέγα
  • Εξαρτήματα για το πολυεργαλείο
  • Διάφορα σετ με τρυπάνια
  • Σετ με κατσαβιδια
  • Σετ με γερμανοπολυγωνα
  • Σετ με βάσεις στήριξης
  • Διάφορα είδη λείανσης (κάποια δεν τα βρίσκετε τόσο εύκολα σε Ελληνικά καταστήματα)
  • Σπρέι με έγχρωμα βερνικία (είναι αρκετά καλά αλλά παρτε περισσότερα από όσα χρειάζεστε γιατί είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε ίδιο σπρέι από άλλη εταιρία και μπορεί το lIDL να τα ξαναφερει μετά από 1 χρόνο)
  • Διάφορες ταινίε και σκοινιά
  •  
  Δευτέρα 17/05/21 έως Σάββατο 22/05/21
   

  Τα LIDL για πολλοστή εβδομάδα φέρνουν εργαλεία στις πρόσφορες. ίσως όχι τόσα πολλά όσα την προηγουμένη, αλλά και πάλι αρκετά και μερικά πρωτοεμφανιζόμενα. Τα πιο πολλά ανήκουν στην σειρά X12 Team και έρχονται solo, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. 

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 27 Μάη

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PBHA 12 A1

   

  pbha 12 a1 Tο πρωτο από τα εργαλεία είναι το επανοφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Είανι ένα μικρό επαναφορτιζχενο πιστολέτο με SDS Plus μηχανισμό (δηλαδή δεν έχει τσοκ , αν και παίρνει με αντάπτορα) με δυνατότητα για τρύπημα χωρίς κρούση και με κρούση.  Η ρύθμιση των στροφών γίενται μέσω του διακόπτη και έχει ισχύ κορύσης 1 joule, δηλαδή οχι αμελητέα για τόσο μικρό σε μέγεθος εργαλείο. 

  Ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή τα pARKSIDE που όλα παίρνουν την ίδια 12V μπαταρία. Αυτό έρχεται SOLO δηλάδή χωρίς μπαταρία φορτιστή στην τιμή των 35 ευρώ και είναι βολικό για απλή οικιακή χρήση σε όποιον έχει ηδη κάποιο εργαλείο της σειράς  Χ12V Team (γιατί αλλιώς βολεύει καλύτερα το 20V με τα 60 ευρώ). Το βασικό του πλεονκέτημα είναι το μικρό μέγεθος και βάρος και αυτός είναι ένας βασικός λογος για να το προτιμήσει κάποιος.

  Οι δυνατότητες διάτρησεις είναι 10 χιλιοστα σε μπετό και 8 σε ατσάλι και στην συσκευασιά υπάρχουν μερικά τρυπάνια και ένα τσοκ 10αρι με ανταπτορα.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μια φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε και μικρό και εελαφυ για μικρές τρύπες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D4 (SOLO)

  parkside pbsa 12 d4 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D4. Είναι αυτό με το αποσπώμενο τσοκ, που βγαίνει και απο μέσα είναι η υποδοχή για bits. Ανήκει στην σειρά X12V Team, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούν την ίδια 12V μπαταρία. Είναι αρκετά ισχυρό για μικρό, με 28Nm ροπή στρέψης (δυνατότητα διάτρησης 28 χιλιοστά σε ξύλο, 8 χιλιοστά σε ατσάλι). Έχει 20 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ροπής (19 βίδωμα, 1 διάτρηση) και έχει 10αρι τσοκ. 

  Το εργαλείο αυτό κανονικά το φέρνει στα 40 ευρώ, αλλά τώρα χωρίς μπαταρία και φορτιστή το έχει μόνο 20 ευρώ, που είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, ειδικά για όποιον έχει ήδη μπαταρίες.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί η τιμή είναι πολύ καλή 

   

  Επαναφορτιζόμενη πλάνη PHA 12 B2 (SOLO)

  pha 12 a2 To επόμενο εργαλειό της εβδομάδος είναι και αυτό από την σειρά  Χ12V Team. Είναι η επαναφορτιζόμενη μικρη πλάνη PARKSIDE PHA 12 B2. Το πλάτος πλανισσματος είναι 56 χιλιοστά και το βάθος ρυθμιζόμενο έως 2 χιλιοστά. Κάτι αρκετά σημαντιοκό είναι ότι αυτό το μοντέλο έχει brushless μοτερ, για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

  Η τιμή της είναι 35 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή και σίγουρα κουγεται ακριβή για 12αρα SOLO πλάνη από τα LIDL, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το brushless μοτέρ.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι γιατί δεν υπάρχουν πολλε μικρές επαναφορτιζόμενες πλάνες στο εμπόριο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1 (χωρίς μπαταρία-φορτιστή)

  pwsa 12 γυμνό To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1. Είναι και αυτός μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή και ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με σιδηροκατασκευές, υδραυλικά, τοποθετήσεις πλακιδίων και γενικότερα κατασκευές που χρειάζονται κοπές ακριβείας σε σκληρά υλικά. Περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review πατώντας εδώ. Είναι η παλαιότερη έκδοση, αλλά έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά.

  Και αυτό το εργαλείο μαζί με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 40 ευρώ, ενώ τώρα γυμνό μόνο 20 ευρώ που είναι πολύ καλή τιμή. 

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν

  Επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου PARKSIDE POFA 12 A1 ρούτερ ξύλου

  Το επόμενο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο ρούτερ χούφτας PARKSIDE POFA 12 A1. Είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλαδα και όπως όλα τα προηγούμενα ανήκει στην σειρά X12V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος και το σχήμα που του επιτρέπει χρήση με το ένα χέρι, κάνοντας  το ιδανικό για εργασίες ακριβείας. Είναι συμβατό με κοπτικά και 6 και 8 χιλιοστών και φυσικά υπάρχει ρύθμιση βάθους και οδηγός παραλλήλων. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν 2 φωλιές, 6 κοπτικά, οδηγός παραλλήλων και αντάπτορας για σκούπα. Η τιμή του είναι 40 ευρώ και πάλι μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβό για 12V χωρίς μπαταρία φορτιστή, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι εκτός του ότι δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα στο εμπόριο, το επόμενο φθηνότερο πλησιάζει το 100αρι (φυσικά δεν έχουν ιδια χαρακτηριστικά, απλώς αν κάποιος θέλει ένα φθηνο’ επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές).

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 B1  (SOLO)

  mporntouropsalido 12v Το πρωτοτελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το επανaφορτιζομένο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 B1. Πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όσο το 20V αλλά είναι πιο ελαφρύ και πιο μικρό. Ανήκει και αυτό στην σειρά x12V Team και έρχεται και αυτό χωρίς μπαταρία και φορτιστή. 

  Το μήκος κοπή είναι περιπου 35 εκατοστά και μπορεί να κόψει έως 12 χιλιοστα κλαδί (φυσικά χλωρό και μαλακό και όχι ξερό)

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nai
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί 25 ευρώ είναι πολύ λίγα

  Επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας και γκαζόν PGSA 12 A1

  pgsa 12 Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτο πρωτοεμφανιζόμενο, το επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντουρας και γκαζόν με μπαστούνι PARKSIDE PGSA 12 A1. Ουσιαστικά είναι ένα ψαλίδι γκαζόν που έχει λάμα και για μπορντουρα, ενώ διαθέτει και μπαστούνι με ροδάκια για να το χρησιμοποιείτε ξεκούραστα σε δύσκολα σημεία στο έδαφος. Δεν είναι ένα εργαλείο  που καθαρίζει μόνο του ολόκληρους κήπους, αλλά ένα εργαλείο φινιρίσματος για λεπτομέρειες και δύσκολα σημεία.

  Οπως και όλα τα εργαλεία της εβδομάδος έτσι και αυτό ανήκει στην σειρά X12V Team  και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το κοντάρι που έχει είναι τηλεσκοπικό για ρύθμιση ύψους και το ψαλίδι έχει περιστροφική λαβή. Η αλλαγή των λεπίδων γίνεται χωρίς εργαλεία, με το πλάτος κοπής για το γκαζόν ενα είναι 12 εκατοστά ενώ για τη μπορντούρα περίπου 8 και μήκος 17. Η τιμή του είναι 30 ευρώ

   

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν έχετε την δυνατότητα να πάρετε ένα τέτοιο 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Μπαταρίες και φορτιστής 12V και ρούχα εργασίας

  Για όποιον δεν έχει ήδη κάποια μπαταρία 12V, στα ράφια θα υπάρχει και η 2αρα στα 12 ευρώ και η 4αρα στα 20 καθώς και σετ με μπαταρία 2αρα και φορτιστή στα 18. Εκτός από αυτά θα έχει και διάφορα ρούχα εργασίας (φόρμες σορτσάκια, μπλούζες…)

  Δευτέρα 17/05/21 έως Σάββατο 22/05/21
   

  Για μία ακόμα εβδομάδα το LIDL φέρνει πολλά εργαλεία σε προσφορές. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 20 του μηνός με πάνω από 10 διαφορετικά εργαλεία και συνεχίζεται την Παρασκευή με προσφορές σε εργαλεία κήπου.

  Προσφορές εργαλείων από  Πέμπτη 20 Μάη

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 G6

  pws 125 g6 Για άλλη μια φορά φέρνουν και τον γωνιακό τροχό PARKSIDE PWS 125 G6.  Είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Αυτό είναι νεότερη έκδοση με μερικές βελτιώσεις και διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπι και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ). Η τιμή του είναι 30 ευρώ.

  Ισχύς 1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη) 125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί 3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτητας Αβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάλης Όχι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 30 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και τον έχει φέρει αρκετές φορές.

  Πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 B2

  parkside pbs 350 πριονοκορδέλα Αυτή είναι η τρίτη φορά που τα LIDL φέρνουν την πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350. Αυτή τη φορά σε μία νέα έκδοση με μερικές εργονομικές διαφορές (συγκεκριμένα έχει οδηγό για κόψιμο σε γωνία και διαφορετικό σύστημα κλειδώματος στα καπάκια). 

  Είναι μία μικρή, επιτραπέζια πριονοκορδέλα με ισχύ μόνο 350 WATT και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες τριφασικές, ούτε καν με τις πριονοκορδέλες των 700-1000 watt. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά και το μέγιστο πλάτος 20 εκατοστά. Έχει οδηγό παράλληλης κοπής καθώς και δυνατότητα για κοπή υπό κλίση έως 45 μοίρες. Το μήκος της κορδέλας είναι 140 εκατοστά και το πλάτος 12 χιλιοστά.

  Η τιμή της είναι 100 ευρώ και επειδή δεν υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά καλή επιλογή. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στην προηγούμενη έκδοση είχε ένα θέμα, έκοβε σχετικά εύκολα την κορδέλα. Ίσως σε αυτή την έκδοση έχει λυθεί. Review για την προηγούμενη μπορείτε να δείτε εδώ.

  Ισχύς 350 WATT
  Μήκος κορδέλας 1400 χιλιοστά
  Πλάτος κορδέλας 12 χιλιοστά
  Μέγιστο ύψος κοπής 80 χιλιοστά
  Μέγιστο πλάτος κοπής 200 χιλιοστά
  Επιφάνεια τραπεζιού 300 χ 300 χιλιοστά
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 100 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Μπορεί αλλά σίγουρα δεν θα γίνει ο χαμός που έγινε τα 2 πρώτα χρόνια 

  Ηλεκτρική πλάνη PARKSIDE PEH 30 C3

   

  Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτρική πλάνη χειρός PARKSIDE PEH 30 C3. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της PARKSIDE, που κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ισχύς της είναι 750 WATT, το πλάτος εργασίας είναι 82 χιλιοστά, το βάθος πλανίσματος είναι ρυθμιζόμενο από 0 έως 3 χιλιοστά ενώ διαθέτει και 3 αυλάκια V για πλάνισμα σε γωνιές. Στην συσκευασία υπάρχει παράλληλος οδηγός, οδηγός εσοχής και προσαρμογέας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα.

  Η τιμή της στην προσφορά είναι 30 ευρώ.

  Ισχύς 750 WATT
  Πλάτος πλανίσματος 82 χιλιοστά
  Βάθος πλανίσματος  0 έως 3 χιλιοστά
  Αριθμός περιστροφών 13000 ανά λεπτό
  Εσοχές V
  Σύνδεση με σκούπα Ναι
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Εγγύηση  3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πάνω από 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Για τα 30 ευρώ που κοστίζει, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Την φέρνει πάρα πολλά χρόνια και οι περισσότεροι έχουν ήδη μία.

  Τριβείο χούφτας PARKSIDE PMS 160 A1

  parkside pms 160 Το PARKSIDE PMS 160 A1 είναι ένα μικρό τριβείο χούφτας με δελτοειδές πέλμα Έχει σχετικά μικρή ισχύ, μόλις 160 watt, οπότε δεν είναι το καταλληλότερο για όποιον θέλει ένα τριβείο για να τρίβει μεγάλες επιφάνειες. Το βασικό του προτέρημα είναι η έξτρα κεφαλή που παίρνει και το κάνει ιδανικό για όποιον θέλει να τρίψει στόρια από ξύλινα κουφώματα. Όποιος θέλει ή σκοπεύει να το κάνει καλό είναι να το πάρει, καθώς δεν υπάρχουν πολλά τριβεία στο εμπόριο με αντίστοιχο πέλμα.

  Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση, αλλά το έφερνε σε παρόμοια. 
  • Αξίζει η αγορά του; 18 ευρώ είναι πολύ φθηνά.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Υπάρχει και το θέμα του κορωνοιού και γενικά φέρνει αρκετά τριβεία.

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με πολλαπλή λειτουργία PARKSIDE PAS 4 D5

  pas 4 c1 Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εργαλεία που έχει βγάλει σε προσφορά το LIDL είναι και το PARKSIDE PAS 4 D5, ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδια με 4 διαφορετικές λειτουργίες. Ουσιαστικά αλλάζει το μπροστινό μέρος και παίρνει 4 διαφορετικά κομμάτια. Τα τρία έχουν να κάνουν με την λειτουργία κατσαβιδιού, με το κλασσικό, εξάρτημα για βίδωμα σε γωνίες, κάθετο βίδωμα και ένα εξάρτημα που κάνει το κατσαβίδι πολυκόφτη. Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε όποιον είτε δεν έχει κατσαβίδι και πολυκόφτη ή κάποιον που θέλει να κάνει γωνιακά βιδώματα.

  Η τιμή του είναι 25 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μία φορά. 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε όλα τα εξαρτήματα, ναι..
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα. Το είχε ξαναφέρει και είχαν μείνει αρκετά στο ράφι.

  Διάφοροι μετρητές

  Ανάμεσα στις προσφορές τις Πέμτπης είναι και αρκετοί μετρητές/ανιχνευτές. Συγκεκριμένα έχει

  • Μετρητή αποστασεων στα 22 ευρώ
  • Θερμικό ανιχνευτή υπερύθρων στα 20 ευρώ
  • Πολύμετρο AC/DC 600V στα 15 ευρώ
  • Πολύμετρο AC/DC 300V στα 12 ευρώ
  • Αμπεροτσιμπίδα AC 600A στα 15 ευρώ
  • Ανιχνευτή τάσης στα 5 ευρώ
  • Μετρητή υγρασίας  στα 12 ευρώ
  • Ανιχνευτή καλωδίων/μετάλλων τοίχου στα 12 ευρώ
  • Ελεγκτής καλωδιακής σύνδεσης στα 5 ευρώ
  • Ελεγκτής πρίζας στα 5 ευρώ

  Προσφορές εργαλείων από  Παρασκευή 21 Μάη

  Την Παρασκευή έχει μερικές σημαντικές προσφορές σε εργαλεία κήπου. Φέρνει 2 βενζινοκίνητα εργαλεία και το μεσαίο πλυστικό.

  Διαιρούμενο χορτοκοπτικό βενζίνης PARKSIDE PBS 2 C3

  θαμνοκοπτικό lidl Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα που είχε το Ελληνικό LIDL είναι ότι δεν έφερνε βενζινοκίνητα εργαλεία, όταν στο εξωτερικό έχει πάρα πολλά. Αυτό το θέμα μάλλον λύθηκε και μετά το βενζινοκίνητο αλυσορπίονο που είχε φέρει ένα μηνα πριν, φέρνει άλλα δύο. Το πρώτο είναι ένα μεσαίο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα, το PARKSIDE PBS 2 C3. 

  Έχει 2χρονο κινητήρα με 42.7 κ.εκ κυβισμό και απόδοση 1.8 ίππους, δηλαδή είναι σχετικά μεσαίο μοντέλο. Φυσικά είναι Κινέζικο, με ότι αυτό συνεπάγεται, όμως έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Το πιο σημαντικό είναι η 3ετής εγγύηση των LIDL όταν όλα τα άλλα δίνουν 1-2 και αυτό με το ζόρι. Ένα άλλο σημάδι είναι ότι στο εγχειρίδιο αναφέρεται ότι η αναλογία μίξης είναι 1:50, δείγμα ότι ο κινητήρας πρέπει να έιναι λίγο καλύτερος από αυτούς των φθηνών Κινέζικων των 80-150 ευρώ (που συνήθως λένε 1:25-1:40).

  Τα παρελκόμενα που έχει μάζι είναι ο ιμάντας ανάρτησης, μεσινέζα, 2 δίσκοι και μικρό δοχείο ανάμιξης. Σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα σε ποιότητα, όμως όταν δίνεις 99 ευρώ δεν περιμένεις διπλή ανάρτηση με υποστήριξη και μαλακή επένδυση που κάνει μόνη  της 50 ευρώ.

  Τώρα πάμε στο εργονομικό κομμάτι. Το PARKSIDE PBS 2 C3 έχει διπλό τιμόνι με εύκολη ρύθμιση θέσης με περιστροφικό διακόπτη. Αυτό βολεύει και στην αποθήκευση, αφού μαζεμένο το τιμόνι πιάνει πιο λίγο χώρο. Επίσης είναι με διαιρούμενο καλάμι. Συνήθως όσα είναι με διαιούμενο καλάμι είναι πολυεργαλεία, δηλαδή παίρνουν άλλες κεφαλές (κονταροπρίονο, μπορντουροψάλιδο..), αλλά σε αυτό δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο (αν και το LIDL φέρνει στο εξωτερικό και τέτοιο εργαλείο), οπότε μάλλον είναι μόνο για την αποθήκευση/μεταφορά. Έτσι μπορει να το λύσετε και να το βάλετε εύκολα στο πορτ παγκάζ.

  Ο χρόνος θα δείξει αν αντέχει, όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανάπρπαστο

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν είναι όλα όπως φαίνονται, τότε ναι, σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επαρχία δεν θα βγάλει μισάωρο στα ράφια

  Μηχανή γκαζόν βενζίνης PARKSIDE PBM 132 A1

  μηχανή γκαζόν από τα LIDL To δεύτερο βενζινοκίνητο εργαλείο της εβδομάδος είναι η μηχανή γκαζόν PARKSIDE PBM 132 A1. Πρόκειται για μία μεσαία μηχανή γκαζόν με 4χρονο κινητήρα 132 κυβικών εκατοστών (απόδοσης 2.45 ίππους) και πλάτος κοπής 42 εκατοστών. Έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (βαθμιδωτό σε 3 θέσεις 2.5 έως 6.5 εκατοστά), πλαστικές ρόδες, ρυθμιζόμενη λαβή και σάκο συλλογής 40 λίτρων. 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 130 ευρώ και είναι πραγματικά πολύ χαμηλή. Για να έχετε μία σύγκριση, αντίστοιχου κυβισμού Κινέζικα στην Ελληνική αγορά έχουν πάνω από 200 ευρώ (υπάρχουν και κάποια πάνω από 250), ενώ πανομοιότυπο μηχάνημα, με ακριβώς ίδιο κινητήρα, το Αμερικάνικο Homedepot το έχει 200 δολάρια (περίπου 165 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία). Οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εξαντληθεί σχεδόν αμέσως.

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ χαμηλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Σίγουρα

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 135 D3

  phd 135 c1 Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το πλυστικό PARKSIDE PHD 135 C2. Είναι ένα πλυστικό που φέρνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή. Ουσιαστικά είναι το μεσαίο μοντέλο (αφού φέρνει το μικρότερο PHD 110 και το μεγαλύτερο PHD 170). Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το μεγάλο πλυστικό, όμως είναι λίγο μικρότερο και έχει διαφορές στα χαρακτηριστικά.

  Συγκεκριμένα έχει μοτέρ 1800 WATT, μέγιστη πίεση 135 bar (πίεση εργασίας 90 bar), 7 μέτρα σωλήνα, κανόνι με 2 ακροφύσια και ένα έξτρα για απορρυπαντικό και μέγιστη ροή νερού 420 λίτρα ανά ώρα. Δηλαδή είναι πιο δυνατό από το μικρότερο PHD 110, αλλά αισθητά πιο αδύναμο από το μεγαλύτερο.

  Έχει λαβή μεταφοράς και ειδική θέση για το κανόνι, τα λάστιχα και τα ακροφύσια.

  Η τιμή του είναι 90 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Σε σχέση με το PHD 170 όχι, σε σχέση με τον ανταγωνισμό ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Δευτέρα 10/05/21 έως Σάββατο 15/05/21
   

  Για μία ακόμα εβδομάδα τα LIDL έχουν προσφορές σε εργαλεία. Οι προσφορές ξεκινούν την Δευτέρα με τις Μαγιάτικες εκπτώσεις, με επίσημες προσφορές σε 2 εργαλεία (αν και λογικά στα καταστήματα θα έχει πιο πολλά σε προσφορά, οπότε κάντε μία βόλτα γιατι ποτε δεν ξέρετε) και συνεχίζονται την Πέμπτη με προσφορές σε εργαλειά αυτοκινήτου.

   

  Εκπτωτικές Προσφορές από  Δευτέρα 10 Μάη

  Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PARKSIDE PBH 800 A1

  parkside pbh 800 To πρώτο  εργαλείο που θα είναι σε όλα τα καταστήματα είναι  το μικρό σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 800 A1. Είναι το πιο μικρό πιστολέτο από αυτά που φέρνει Ελλάδα, με ισχύ 800 WATT και ισχύ κρούσης 1.2 joule. Το είχε φέρει λίγους μήνες πριν  όταν είχε click away, αλλά λόγω της δυσκολιας του click away δεν πούλησε όσο θα έπρεπε όποτε το ξαναφέρνει με σημαντική έκπτωση (τώρα το φέρνει στα 35 όταν την άλλη φορά το έιχε 45).

  H υποδοχή για τα εργαλεία είναι sds-plus, αλλά στην συκσευασία υπάρχει και ένα τσοκ με αντάπτορα για να βάζετε ότι εξαρτήματα θέλετε (όπως επίσης και μερικά τρυπάνια). Όπως όλα τα πιστολέτα έχει 3 λειτουργίες, απλό τρύπημα, τρύπημα με κρούση ή μόνο κρούση (για καλέμιασμα). Οι δυνατότητες ου είανι 24 χιλιοστά σε ξύλο, 19 χιλιοστά σε μπετό, και 13 χιλιοστά σε ατσάλι.

  Ισχύς 800 WATT
  Ισχύ κρούσης 1.2 joule
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 1650
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 7500
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 24 / 19 / 13 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τον Δεκέμβρη με click away
  • Αξίζει η αγορά του; Αν και τα μεγαλύτερα είναι σαφώς καλύτερα, για 35 ευρώ αξίζει (μόνο το τσοκ και τα καλέμια έχουν 15+ ευρώ).
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό, 35 είναι λίγα για πιστολέτο 

  Τηλεσκοπικός σωλήνας για πλυστικό μηχάνημα PTL 4 B2

  ptl 4 Το δεύτερο εργαλείο είναι εξάρτημα για πλυστικό. Είναι ένας τηλεσκοπικός σωλήνας για πλυστικό PARKSIDE που μπορεί να φθάσει έως και 4 μέτρα μήκος. Προφανώς και είναι ένα εξειδικευμένο εξάρτημα που οι περισσότεροι δεν το χρειάζονται, όμως για όποιον το χρειαζεται είανι καλη προσφορά, ειδικά τώρα με την έκπτωση. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδω.

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν το χρειάζεστε ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   Προσφορές σε επιλεγμένα καταστήματα που υπάρχουν στο φυλλάδιο

  Στο φυλλάδιο υπάρχει σε προσφορά και η σκάλα αλουμινίου με 60 ευρώ, αλλά εει σήμανση για επιλεγμένα καταστήματα. Οπότε δεν θα είναι σε όλα, όπως τα 2 παραπάνω.

   

  Προσφορές από  Πέμπτη 13 Μάη

  Επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο αυτοκινήτου PARKSIDE PASSK 20-Li A1

   

  επαναφορτιζόμενο μπουλονοκλειδο Σίγουρα το ιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδας είναι το επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο PARKSIDE PASSK 20-Li A1. To LIDL το διαφημίζει ως παλμικό κατσαβίδι αυτοκινήτου, αλλά η ονομασία που έχει στο Ελληνικό εμπόριο αυτό το εργαλείο είναι μπουλονόκλειδο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο παλμικό κατσαβίδι και το μπουλονόκλειδο είναι η υποδοχή. Τα παλμικά κατσαβίδια έχουν θηλυκή εξάγωνη υποδοχή για bits 1/4″, ενώ το μπουλοκόκειδο αρσενική τετράγωνη υποδοχή για καρυδάκια καστάνιας (1/2″).

  Πάμε τώρα στο εργαλείο. Είναι αρκετά δυνατό με μέγιστη ροπή 400 Nm, με 5 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (100/150/200/300/400). Είναι ιδανικό για εργασίες στο αυτοκίνητο (πχ άλλαγμα ελλαστικων) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Θεωρητικά με αντάπτορα μπορεί να γίνει και παλμικό κατσαβίδι.

     Στην  συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία 4Ah από την σειρά X20V Team και ο μεσαίος φορτιστής και η τιμή του είναι 70 ευρώ. Η τιμή ακούγεται λίγο μεγάλη για PARKSIDE όμως είναι εξαιρετική. Αντίστοιχης ποιότητας και δύναμης μπουλονόλειδα έχουν τοσο solo (η μπαταρία και ο φορτιστής που έχει μέσα κάνουν 40 ευρώ)

   

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν βρίσκετε άλλο με 70 ευρώ και με μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά θα γίνει ανάρπαστο

  Φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5

  parkside pkz H επόμενη προσφορά είναι ο φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5. Μπορεί το φορητός να μπερδεύει λίγο, κάνοντας αρκετούς να πιστέψουν ότι δουλεύει με μπαταρία, όμως το φορητός αναφέρεται στην εύκολη μεταφορά (ζυγίζει 5.8 κιλά). Πρακτικά είναι ένας μικρός αεροσυμπιεστής με έμβολο που δουλεύει με ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι σχεδόν ίδιος με τους μικρούς αεροσυμπιεστές αυτοκινήτου για τα ελαστικά, απλώς αυτός είναι πιο μεγάλος και πιο δυνατός (1100 watt μοτέρ). 

  Η μέγιστη πίεση που μπορεί να δώσει είναι 8 bar, με παροχή 180 λίτρα ανά λεπτό. Έχει πρακτικό σχήμα, σαν βαλιτσάκι μεταφοράς, με το 5μετρο καλώδιο ρεύματος και το 3μετρο λάστιχο αέρος να μαζεύουν εσωτερικά για πιο εύκολη αποθήκευση. Στα θετικά του η ειδική θήκη για τους αντάπτορες και το πιστόλι με το μανόμετρο. 

  Αυτού του τύπου τα εργαλεία είναι ιδανικά για σύντομες εργασίες φουσκώματος ή καθαρισμού (πχ είναι ιδανικό για καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς δεν έχει λάδια). Βέβαια έχει το αρνητικό του θορύβου (περίπου 94db), που όμως είναι κάτι που το έχουν όλοι οι αεροσυμπιεστές αυτού του τύπου.

  Μην περιμένετε να έχει την ίδια απόδοση με τους μεγάλους, καθώς δεν μπορεί να δώσει πολύ αέρα. Οπότε προτείνεται μόνο για τη χρήση που αναφέρεται.

  H τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι περίπου 60 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πιθανώς
  Τετάρτη 05/05/21 έως Σάββατο 08/05/21
   

  Για μία ακόμα εβδομάδα το LIDL φέρνει αρκετά εργαλεία. Η εβδομάδα ξεκινάει με προσφορές κήπου  την Τετάρτη και συνεχίζονται με προσφορές εργαλείων την Παρασκευή.

  Προσφορές από  Τετάρτη 5 Μάη

  Την τετάρτη έχει προσφορές κήπου, οπότε θα υπάρχουν σε προσφορές 2 ηλεκτρικά εργαλεία και αρκετά εργαλεία χειρός και εξαρτήματα (πχ μικρές ψεκαστηρες, λάστιχα ποτίσματος…). 

  Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A5

  prt 550 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A5. Είναι ένα μικρό και ελαφρύ χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν ή μικρά χόρτα από την αυλή ή τον κήπο. Δεν είναι πολύ δυνατό, μόλις 550 watt μοτέρ, αλλά για αυτή τη διάσταση και για χρήση μικρής μεσινέζας είναι μία χαρά (υπάρχουν άλλα που έχουν μόνο 350 watt μοτέρ).

  Το μήκος του κονταριού ρυθμίζεται (έχει 30 εκατοστά άνοιγμα) και έχει διπλή λαβή. Η μεσινέζα δουλεύει με καρούλια (δίνει 2 έτοιμα στην συσκευασία), οπότε δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να τα αλλάξετε. Το πάχος της μεσινέζας είναι 1.4 χιλιοστά και το μήκος του κάθε καρουλιού 5 μέτρα, οπότε για απλή ερασιτεχνική χρήση θα σας βγάλει αρκετό καιρό. Στα ράφια θα υπάρχουν και ανταλλακτικά καρούλια (τα 3 καρουλια 3 ευρώ), οπότε αν το αγοράσετε καλό είναι να πάρετε και 1-2 σετ.

  Όπως είπαμε, οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Μην περιμένετε να κόψετε βάτα ή θάμνους. Για γκαζόν, γρασίδι και μαλακά χόρτα είναι μία χαρά.

  Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε ένα μικρό κήπο και δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας και γκαζόν PARKSIDE PGSA 4 A2

  pgsa 4 a2 To δεύτερο εργαλείο κήπου είναι το  επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντουρας PARKSIDE PGSA 4 A2. Αυτό είναι το πιο μικρό από τα επαναφορτιζόμενα ψαλίδια μπορντουρας που φέρνει το LIDL. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 4V και μπορεί να πάρει δύο διαφορετικά εξαρτήματα (η αλλαγή γίνεται χωρίς εργαλεία), ένα για μπορντούρες και ένα για γκαζόν. Προφανώς δεν είναι ένα εργαλείο για να κλαδέψετε ολόκληρο το κήπο, αλλά πιο πολύ εργαλείο φινιρίσματος ή για χρήση σε σημεία όπου τα μεγάλα μπορντουροψάλιδα δεν μπορούν να χωρέσουν.  Είναι ιδανικό για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του μικρού όγκου βάρους.

  Σίγουρα θα ήταν καλύτερο η μπαταρία να ήταν αποσπώμενη, όμως σε αυτά τα μικρά πάντα είναι ενσωματωμένη. Το καλό είναι ότι φορτίζει από κοινή θύρα USB C, οπότε μπορείτε να το φορτίσετε με οποιοδήποτε USB φορτιστή για κινητά/τάμπλετ ακόμα και αν χάσετε ή χαλάσει ο παρεχόμενος στην συσκευασία. Στα θετικά του ότι η λαβή περιστρέφεται, οπότε μπορείτε να το έχετε όπως σας βολεύει.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, σε άλλη έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν το έχετε ανάγκη σαν εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Προσφορές από  Παρασκευή 8 Μάη

  Την Παρασκευή του Πάσχα είναι προσφορές εργαλείων, με την μερίδα του λέοντος να την έχουν τα δράπανα/πιστολέτα.

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PBH 1050 C3

  parkside pbh 1050 c3

  Το πρώτο από τα εργαλεία της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 C3. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πιστολέτα ονομάζονται τα κρουστικά δράπανα που δεν έχουν τσοκ, αλλά SDS μηχανισμό. Προορίζονται για πιο βαριές εργασίες και όχι απλώς για τρύπημα σε τοίχο. Το συγκεκριμένο αν και είναι το πιο δεύτερο πιο  μικρό από τα πιστολέτα που φέρνει το LIDL είναι αρκετά δυνατό με ισχύ κρούσης 3 Joule, 1050 Watt μοτέρ και δυνατότητες διάτρησης 26 χιλ σε μπετόν και πέτρα, 13 χιλ σε μέταλλο, 32 χιλ σε ξύλο.

  Έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες (τρύπημα, κρουστικό τρύπημα και καλέμιασμα) και αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών με περιστροφικό διακόπτη. Υπάρχει 2η λαβή με δυνατότητα περιστροφής 360 μοίρες και οδηγό βάθους. Η τιμή που το φέρνει είναι 55 ευρώ και εκτός από το πιστολέτο υπάρχει στη συσκευασία ένα τσοκ με sds plus αντάποτρα, 2 καλέμια και 3 τρυπάνια μπετού. 

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει για πάνω από 10 χρόνια σε αυτή τη μορφή 
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή για πιστολέτο 1050 watt με τα εξαρτήματα στη συσκευασία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

  Κρουστικό δράπανο 2 ταχυτήτων PARKSIDE PSBM 1100 B1

  psbm 1100 κρουστικό δράπανο To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς έχει αρκετό ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί είναι πρώτοεμφανιζόμενο, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν πολλά παρόμοια στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρο’ κρουστικό δράπανο με 2 ταχύτητες. Και όταν λέμε 2 ταχύτητες δεν εννοούμε απλή επιλογή ρύθμισης ταχύτητας που και αυτή υπάρχει (αλλά έχει το πρόβλημα της ροπής), αλλά επιλογή μέσω συμπλέκτη. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνετε μέγιστη ροπή ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

  Το μοτέρ έχει ισχύ 1100 watt και μέγιστη ροπή 18Nm. Έχει μεταλλικό 13αρι τσοκ και δυνατότητες διάτρησης 40 χιλ σε ξύλο, 16 χιλ σε μπετόν και 13 χιλ σε ατσάλι, δηλαδή υπεραρκετές για για ερασιτέχνη. Όπως σχεδόν σε όλα τα δράπανα, υπάρχει 2η λαβή με ανεξάρτητη περιστροφή και οδηγό βάθους. Επίσης κάτι που δεν συνηθίζεται είναι και ο αντάπτορας για σλυνδεση με ηλεκτρική σκούπα. 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 40 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  •  Αξίζει η αγορά του; Ναι, σίγουρα δείχνει πολύ καλύτερη επιλογή από το άλλο κρουστικό που έχει σε προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επειδή δεν το έχει ξαναφέρει, ίσως.

   

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 230 D4

  Το επόμενο εργαλείο που  βγαίνει σε προσφορά είναι ο μεγάλος γωνιακός τροχός που φέρνουν τα LIDL, ο PARKSIDE PWS 230 D4. Αυτή είναι μία καινούργια έκδοση αν και δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες. Η ισχύς εξακολουθεί να είναι 2000 WATT, ο δίσκος 230 και οι μέγιστες στροφές 6500 ανά λεπτό.

  Και σε αυτή την έκδοση μπορείτε να περιστρέψετε την πίσω λαβή και να αλλάξετε θέσεις στην αποσπώμενη λαβή.

  Γενικά είναι ένας μεγάλος και βαρύς γωνιακός τροχός και κάνει μόνο για δύσκολες εργασίες ή εργασίες όπου απαιτείται μεγάλος δίσκος. Δηλαδή δεν είναι ιδανικός για πρώτος τροχός γενικής χρήσης.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν το έχετε ανάγκη σαν εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το φέρνει αρκετά χρόνια και είναι εξειδικευμένο εργαλείο

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750

  To τελευταίο απο’τα δράπανα της προσφοράς είναι το μικρό κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Είναι ένα από τα πιο κλασσικά εργαλεία PARKSIDE και το φέρνει 2-3 φορές το χρόνο. Πρόκειται για μία απλή και οικονομική λύση για ερασιτεχνες που θέλουν να έχουν ένα δράπανο για να τρυπάνε ξύλο ή να ανοίγουν καμία τρύπα στο τοίχο. Είναι η πιο κοντή έκδοση, αλλά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο, το PSBM 750 A1. Δηλαδή μπορεί να τρυπάει 30 χιλιοστά ξύλο, 14 μπετό και 12 ατσάλι. Έχει ταχυτσόκ για εύκολη αλλαγή εξαρτημάτων και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή. Υπάρχει και ρύθμιση στροφών που γίνεται από περιστροφικό διακόπτη στο πάνω μέρος.

  Η τιμή του είναι στα 25 ευρώ.

  Ισχύς 750 WATT
  Ροπή 10Nm
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 50 έως 3000
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 48000
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 30 / 14 / 10 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές από το 2018.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για 25 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, καθώς το φέρνει πολύ συχνά

   

  Δευτέρα 26/04/21 έως Σάββατο 01/05/21
   

  Από ότι φαίνεται το LIDL προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο χρόνο που δημιούργησε η απαγόρευση πώλησης προϊόντων στο ράφι, συνεχίζοντας τις προσφορές με εργαλεία. Την προσεχή εβδομάδα τα LIDL θα έχουν αρκετές προσφορές με εργαλεία. Οι προσφορές ξεκινούν την Μεγάλη Πέμπτη με μερικά δημοφιλή εργαλεία για μαστορέματα και συνεχίζονται την Μεγάλη Παρασκευή με μερικά εργαλεία κήπου. 

  Προσφορές από Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλη

  Αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 B2

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς αυτή την εβδομάδα είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 B2. Αυτό είναι το νέο ισχυρότερο μοντέλο με τα 1600 WATT και την λίγο καλύτερη σχεδίαση (πχ δεν έχει το επικίνδυνο μεταλλικό Π στη λαβή). Είναι ιδανικό εργαλείο για να φτιάχνετε μπετά σε μικρές ποσότητες καθώς και για να ανακατεύετε οτιδήποτε θέλετε (ακόμα και ζωοτροφές). Τώρα θα ρωτήσει κάποιος γιατί να δώσει 50 ευρώ για έναν αναδευτήρα όταν έχει ήδη ένα ισχυρό δράπανο (πχ σκαπτικό πιστολέτο) και μπορεί με 10 ευρώ να πάρει απλώς ένα εξάρτημα αναδευτήρα. H μεγάλη του διαφορά με τα κοινά δράπανα είναι ότι αυτό  είναι αργόστροφο (μόλις 700 στροφές ανά λεπτό)  αλλά έχει πολύ μεγάλη ροπή. Έτσι δεν κλωτσάει και δεν ζορίζεται όσο τα κοινά δράπανα. Επίσης δεν έχει τσοκ ούτε μηχανισμό SDS, αλλά ο αναδευτήρας είναι βιδωτός στον άξονα. Έτσι δεν γλιστρήσει στο τσοκ ούτε θα κόψει τα δόντια του SDS (συμβαίνει αν αγοράσετε φθηνό αναδευτήρα και τον βάλετε σε πιστολέτο και το ζορίσετε)

  Χρησιμοποιεί κοινό αναδευτήρα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο (Μ14) και έχει 4 μέτρα καλώδιο. Στα θετικά οτυ ότι έχει soft start (δηλαδή ξεκινάει σιγά και ανεβάζει στροφές σταδιακά). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν ξεκινούσε φουλ στροφές και το είχατε μέσα σε μπετό, θα σας έφευγε από τα χέρια (λόγω της ξαφνικής αντίστασης θα γύριζε το μοτέρ αντί για τον αναδευτήρα)

  Μπορείτε να δείτε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει σε ένα παλαιότερο review (αφορά το προηγούμενο μοντέλο με τα 1400 WATT μοτέρ). Η τιμή που το φέρνει είναι 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, άλλη δύο φορες ως 1600 και πολλές ως 1400.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

   

  Σπαθόσεγα PARKSIDE PFS 710 D3

  pfs 710 watt Το επόμενο εργαλείο είναι η σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3. Είναι ένα από τα πιο κλασσικά εργαλεία που φέρνουν τα LIDL. Για όσους δεν γνωρίζουν η σπαθοσέγα είναι μία μεγάλη σέγα που μπορεί που κόψει μεγαλύτερα και πιο δύσκολα υλικά (περισσότερα για τις διαφορές σέγας και σπαθοσέγας εδώ). Είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για υδραυλικούς, όσους κάνουν ξεμονταρίσματα και γενικά όποιος κόβει υλικά που δεν μπορεί η σέγα.

  Η σπαθοσέγα των LIDL είναι αρκετά δυνατή με ισχύ 710 WATT, με δυνατότητες κοπής για 16 εκατοστά σε ξύλο, 8 χιλιοστά  σε ατσάλι και 16 χιλιοστά σε αλουμίνιο. Οι λάμες που χρησιμοποιεί είναι οι κοινές λάμες για σπαθοσέγα και μπορείτε να τις βρείτε στο εμπόριο, ενώ έχει δυνατότητα για αλλαγή θέσης στην λαβή ( 3 διαφορετικές θέσεις).

   

  Η τιμή της είναι 40 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, το φέρνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι  καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, την έχει φέρει τόσες φορές

  Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 A2

  plka 4 a2 To τρίτο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό, επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 A2.  Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με επιδιορθώσεις σε ηλεκτρονικά ή ηλεκτρολογικά. Παρότι η μύτη είναι λίγο χοντρή και δεν κάνει για εργασίες ακριβείας, είναι ιδανικό για γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημεία που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 1.5Ah που φορτίζει μέσω καλωδίου USB (στην συσκευασία υπάρχει και φορτιστής), οπότε μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από τον υπολογιστή σας ή και τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε review από την προηγούμενη έκδοση (3.6 Α2). Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για μόλις 13 ευρώ σίγουρα αξίζει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Διάφορα εργαλεία χειρός και εξαρτήματα

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και αρκετές προσφορές σε εξαρτήματα. Συγκεκριμένα θα έχει

  • παντελόνι εργασίας
  • σορτσάκι εργασίας
  • παπουτσια εργασίας (κοντά) και κάλτσες εργασίας
  • καστάνιες
  • αυτοβουλκανιζόμενη ταινία επιδιόρθωσης
  • λάμες για την σπαθοσέγα
  • ταινίες 3M
  • κόλλες παττεχ και UHU
  • διάφορα εργαλεία χειρός (πχ μυτοτσίμπιδο, πένσα, γαλλικό κλειδί…)
  • διάφορα σπρέι λίπανσης
  • σετ με σκαφάκια 
  • διάφορα σετ με  μικροεξαρτήματα (πχ σετ με παξιμάδια)

  Προσφορές από Μεγάλη Παρασκευή 30 Απρίλη

  Ηλεκτρικό χλοοκοπτικό PARKSIDE PRM 1300 A1

  μηχανή γκαζόν Την Μεγάλη Παρασκευή εχει σαν προσφορά το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό που φέρνουν τα LIDL. Αυτή είναι νέα έκδοση, λίγο καλύτερη από την προηγούμενη έχοντας λίγο πιο ισχυρό μοτέρ και καλύτερη σχεδίαση. Συγκεκριμένα έχει μοτέρ 1300 watt, πλάτος κοπής 32 εκατοστών, ρύθμιση ύψους κοπής 2/4/6 εκατοστά και σάκο 30 λίτρων.

  Εργονομικά έχει μερικές βελτιώσεις, δηλαδή μηχανισμό ασφάλισης καλωδίου ώστε να μην βγαίνει συνεχώς, μεγάλες πλαστικές ρόδες, εργονομική λαβή στο σακό συλλογής και αναδιπλούμενο τιμόνι για ευκολότερη αποθήκευση.

  Η τιμή του είναι 60 ευρώ και είναι αρκετά καλή για τα χαρακτηριστικά του. Τα μοναδικά μειονεκτήματα είναι η ισχύ, αφού και το LIDL αλλά και γενικά στο εμπόριο έχει πιο δυνατά αλλά και η αυτονομία, καθώς πλέον έχουν βγει και μπαταρίας (και το lIDL έχει αλλά δεν έχει φερει ακόμα Ελλάδα).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Αυτή την έκδοση όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε μικρό κήπο ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHS 600 B2

  phs 600 parkside To δεύτερο εργαλείο κήπου είναι το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHS 600 B2. Είναι και αυτή νέα έκδοση, αλλά δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά από τις προηγούμενες (πέρα από κάποιες βελτιώσεις στην εμφάνιση). Πρόκειται για ένα κλασσικό μπορνουροψάλιδο με μεγάλο μήκος κοπής 60 εκατοστών, μοτέρ 600 watt, διακόπτη ασφαλείας, γρήγορο φρένο και γενικά ότι πρέπει να έχει ένα μπορντουροψάλιδο. 

  Και εδώ το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι η αυτονομία, καθώς έχουν βγει μπορντουροψάλιδα μπαταρίας που κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Αν δεν έχετε τέτοιο θέμα για 40 ευρώ που το έχει είναι καλή προσφορά (αντίστοιχα με 60αρα λάμα και 600 watt έχουν 55+ ευρώ)

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Αυτή την έκδοση όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν σας απασχολεί η αυτονομία και δεν θέλετε τηλεσκοπικ’ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει ηλεκτρικά μπορντουροψάλιδα για πάνω από 10 χρόνια
  [/su_spoler]
  Δευτέρα 19/04/21 έως Σάββατο 24/04/21
   

  Προσφορές από Παρασκευή 23 Απρίλη

  Αυτή την εβδομάδα οι προσφορές σε εργαλεία είναι μόνο την Παρασκευή, με την πρωτομεφανιζόμενη "θηλυκή" σειρά εργαλείων PARKSIDE. Πρόκειται για μερικά νέα εργαλεία που κυρίως λόγω του χρώματος αλλά και του design, προορίζονται περισσότερο για το γυνκαίκειό κοινό (όχι ότι αν το πάρει κάποιος άντρας δεν θα δουλέψουν, απλώς έτσι τα προμοτάρουν)

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PMBSA 4 A1

  μωβ δραπανοκατσάβιδο

  Το πρώτο εργαλείο είναι ένα μικρό δραπανοκατσάβιδο, για την ακρίβεια το πιο μικρό δραπανοκατσάβιδο που έχουν φέρει τα LIDL. Σε αντίθεση με τα κοινά που έχουν αποσπώμενη μπαταρία, αυτό έχει μία ενσωματωμένη 4V που φορτιζει από κοινό φορτιστή USB. Το τσοκ που έχει είναι 10αρι και το ίδιο και η ροπή, δηλαδη 10Nm. Έχει δύο ταχύτητες, μία για βιδωμα, μία για τρύπημα (300/1000 σ/λ). Στα θετικά του ότι διαθέτει brushless μοτέρ για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και λίγο καλύτερη απόδοση. 

  Η τιμή του είναι 30 ευρώ και σίγουρα για αυτά που προσφέρει είναι καλή. Προφανώς είναι ένα δραπανοκατσάβιδο που έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες, αλλά είναι και πολύ πιο μικρό και πιο ελαφρύ.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει ξαναφέρει κάτι ανάλογο

   

  Επαναφορτιζόμενο τριβείο δέλτα PARKSIDE PMDSA 4 A1

  τριβείο μωβ To επόμενο εργαλείο της σειράς είναι ένα μικρό τριβείο δέλτα. Και αυτό είναι με ενσωματωμένη μπαταρία 4V (3Ah) και φορτίζει από usb (υπάρχει φορτιστής στην συσκευασία). Το πέλμα που έχει είναι τριγωνικό και παίρνει τα κοινά τριγωνικά γυαλόχαρτα του εμπορίου. 

  Και εδώ το βασικό προτέρημα -εκτός από το design- είναι το μικρό μέγεθος, αφού είναι ένα από τα μικρότερα τριβεία που θα δείτε στο εμπόριο. Όπως και με το δραπανοκατσάβιδο, και αυτό ´εχει περιορισμένες δυνατότητες λόγω ισχύς. Δείχνει πιο κατάλληλο για χειροτεχνίες ή φινίρισμα και όχι για καποιον που θέλει να τρίβει με τις ώρες.

  Η τιμή του είναι 30 ευρώ και ίσως να μην είναι τόσο θελκτικό όσο το δραπανοκατσάβιδο, όμως και αυτό θα έχει απήχηση.

  Στην συσκευασία υπάρχει ο φορτιστής, 3 ανταλλκατικά φύλλα και ο αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα (μπαίνει στο πέλμα) 

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει ξαναφέρει κάτι ανάλογο

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης PARKSIDE PMHSA 4 A1

  Το τρίτο εργαλείο της μωβ σειράς είναι πιθανώς το πιο χρήσιμο, αφού  δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέχρι στιγμής. Είναι ένα μικρό, επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης σε σχήμα στυλό. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε κολλήσεις με κόλλα σιλικόνης χωρίς καλώδια και πρίζες.

  Και σε αυτό όπως και σε όλα τα μωβ υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία 4V (2Ah) η οποία φορτίζει από USB-C θύρα.  Η αυτονομία που έχει σύμφωνα με το εγχειρίδιο είναι περίπου 20 λεπτά, δεν είανι πολύ μεγάλη, αλλά δεν είναι και λίγο.  Παίρνει τις μικρές μπάρες σιλικόνης των 7 χιλιοστών που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο (είναι κοινές για όλα τα μοντέλα).

  Η τιμή του είναι 20 ευρώ και σίγουρα είναι αρκετά καλή (αντίστοιχα εργαλεία κάνουν 30+ ευρώ).

   

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει ξαναφέρει κάτι ανάλογο

  Επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό σκουπάκι PMSSA 8 A1

  Το τελευταίο από τα μωβ εργαλεία είναι το επαναφορτιζόμενο σκουπάκι PARKSIDE PMSSA 8 A1. Είναι το μόνο από την σειρά που έχει πιο μεγάλη μπαταρία (8V), αν και πάλι φορτίζει απο USB με τον ίδιο τρόπο. Η λειτουργία του είναι όπως όλα τα επαναφορτιζόμενα σκουπάκια, με αποσπώμενο φίλτρο και κάδο στη μύτη. Δεν έχει τρομερή δύναμη απορρόφησης (2.8kPA) αλλά για μικρό σκουπάκι δεν είναι κακή.

  Και σε αυτό τα μεγάλα πλεονέκτηματα είναι το όμορφο design, το μικρό μέγεθος και ότι φορτίζει από απλό USB (δεν έχετε το άγχος να χαλάσει ή να χαθεί ο φορτιστής).

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν είναι κακή τιμή για επαναφορτιζόμενο σκουπάκι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει ξαναφέρει κάτι ανάλογο
  Δευτέρα 12/04/21 έως Σάββατο 17/04/21
   

  Από ότι φαίνεται τα LIDL πήραν φόρα και μετά την λήξη της απαγόρευσης έχουν αρχίσει και φέρνουν πολλά εργαλεία. Η εβδομάδα που έρχεται είναι μία από τις μεγάλες σε προσφορές εργαλείων, με μεγάλες προσφορές όλη την εβδομάδα. Η εβδομάδα ξεκινάει με προσφορές τη Δευτέρα για το πολύ δημοφιλές πλυστικό (και διάφορα εξαρτήματα, συνεχίζεται την Πέμπτη  με πολλά εργαλεία της σειράς Χ20V Team και τελειώνει με το σούπερ Παρασκευή/Σάββατο όπου για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια φέρνει βενζινοκίνητο εργαλείο, το μεγάλο αλυσοπρίονο των 2.7Hp.

  Προσφορές από Δευτέρα 12 Απρίλη


  Πλυστικό PARKSIDE PHD 170 B2

  phd 170 b2 Το πλυστικό της PARKSIDE είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία που φέρνει το LIDL. Αυτή είναι η πιο βελτιωμένη έκδοση., με πιο ισχυρό μοτέρ, καλύτερο σχεδιασμό και λίγο μεγαλύτερη πίεση.

  Σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο, αυτό έχει πιο ισχυρό μοτέρ (2400 WATT έναντι 2100WATT) που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη πίεση (αυτό έχει μέγιστη πίεση έως 170 bar αντί για 150bar). Στα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδιο με την τελευταία έκδοση του PHD 150, με 10 μέτρα λάστιχο πίεσης που μαζεύει με ειδικό καρούλι στο πίσω μέρος, αρκετά ακροφύσια και δυνατότητα χρήσης χωρίς παροχή νερού, με τεχνολογία αναρρόφησης.

  Η τιμή του εξακολουθεί να είναι 100 ευρώ και σίγουρα είναι καλή περίπτωση για όποιον δεν έχει πλυστικό.

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  Ισχύς 2400 WATT
  Μέγιστη πίεση 170 bar
  Φυσιολογική πίεση 115 bar
  Μέγιστη παροχή νερού 450 λίτρα ανά ώρα
  Λάστιχο υψηλής πίεσης 10 μέτρα
  Καλώδιο 5 μέτρα
  Ακροφύσια 3 + βούρτσα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αν και η συγκεκριμένη έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενη.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για αντλία 100 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Εξαντλήθηκε σχεδόν τη πρώτη μέρα

  Εξαρτήματα πλυστικού

  Εκτός από το πλυστικό έχει και μερικά εξαρτήματα για αυτό. Συγκεκριμένα έχει την μεγάλη περιστροφική βούρτσα για πατώματα και επίπεδες επιφάνειες PARKSIDE PFR 28 A2 (μπορείτε να δείτε review εδώ)και το σετ καθαρισμού σωληνώσεων PRRS 15 A2. Όλα τα παραπάνω είναι συμβατά με το PHD 170 A1 καθώς και με μερικά από τα μοντέλα PHD 150. Για τα υπόλοιπα  (ακόμα και του εμπορίου) χρειάζεται αντάπτορα (αναγράφεται πίσω από κάθε συσκευασία για ποιο είναι συμβατό και για ποιο υπάρχει αντάπτορας στην συσκευασία.

   

  Προσφορές από Πέμπτη 15 Απριλίου


  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 (μόνο σώμα)

  phksa 20 li a2 To επαναφορτίζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 το είχε βάλει σε προσφορά πάλι πριν μία εβδομάδα, όμως αυτή τη φορά είναι οικονομικότερο γιατί είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team.  Η τιμή του είναι 45 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ (στο review είανι το μοντέλο με μπαταρία φορτιστή, αυτό που θα είναι σε προσφορά είναι χωρις μπαταρία φορτιστή).

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team αν και οικονομικά βολεύει η έκδοση με μτην μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

   

  Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pat 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1, ένα μεγάλο καρφωτικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα ηλεκτρικά καρφωτικά. Μπορεί να πάρει και δίχαλα (15 έως 25 χιλιοστά) και καρφιά (15 έως 32 χιλιοστά) μέχρι 50 κομμάτια τη φορά. Έχει δυνατότητα για 30 κρούσεις το λεπτό, με λεπτή κεφαλή για κάρφωμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχει ρύθμιση δύναμη κρούσης με 4 προεπιλογές και έχει και led εργασίας. Ανήκει και αυτό στην σειρά x20v team , όμως στη συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής (προτείνεται η μπαταρία 2 Ah). Η τιμή του είναι 40 ευρώ και ίσως είναι λίγο ακριβό για καρφωτικό, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά.

   

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αλλά με μπαταρία/φορτιστή.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενη σέγα ταλάντωσης PARKSIDE PSTDA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pstda 20 li a2 Και το τρίτο εργαλείο της προσφοράς ανήκει   στην σειρά X20V Team , πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20-Li B3. Είναι μία σέγα που κατασκευαστικά και σε απόδοση θυμίζει τα 2 ενσύρματα μοντέλα, με μόνη διαφορά την μπαταρία.  Έχει μηχανισμό για αυτόματο κούμπωμα της λάμας, δυνατότητα φαλτσοκοπής, led εργασίας, ρυθμιζόμενη ταλάντωση 3 βαθμίδων και υποδοχή για σκούπα. Όσον αναφορά τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 80 χιλιοστά ξύλο, 5 χιλιοστά ατσάλι και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγό παραλλήλων και 3 λάμες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία ούτε φορτιστής (προτείνεται η μικρή μπαταρία)

  Η τιμή της σέγας είναι 30 ευρώ και προφανώς αν έχετε αρκετές μπαταρίες βολεύει περισσότερο.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team. Μάλιστα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που βολεύει οικονομικά η έκδοση χωρίς μπαταρία (τις προηγούμενες φορές με μπαταρία φορτιστή το είχε 60 ευρώ)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 3 σε 1 PARKSIDE PSBSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  κρουστικό δραπανοκατσάβιδο parkside To επόμενο εργαλείο είναι ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο PARKSIDE, το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20-Li C3. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε τρύπες σε ξύλο ή μέταλλο αλλά και σε τοίχους ή δομικά υλικά αφού διαθέτει επιλογή κρούσης. Είναι αρκετά ισχυρό, με ροπή 45Nm και 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team, αν και στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και   ταχυφορτιστής (κανονικά έρχεται με την μικρή μπαταρία). Σίγουρα προτείνεται αν δεν έχετε κάποιο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο.

   

  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα, ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED και ενδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n₀ 0–440 min⁻¹, 2η ταχύτητα: n₀ 0–1650 min⁻¹
  • Συχνότητα κρούσεων: 26400 min⁻¹
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο, 15 mm σε τούβλα, 13 mm σε ατσάλι
  • Μέγιστη ροπή στρέψης: 45 Nm
  • Προεπιλογή: 20 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης + βαθμίδα κρουστικής διάτρησης
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ / Εργονομική μαλακή λαβή / Πρόσθετη χειρολαβή αμφίπλευρου βιδώματος / Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits και Κλείδωμα αυτόματο – SPINDLE-LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 bits, πρόσθετη λαστιχένια χειρολαβή
  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι (με μπατασρία/φορτιστή στα 60 ευρώ)
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλέιεται, 25 είναι λίγα για κρουστικό

   

  Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο PARKSIDE PKSA 20-Li B2 (μόνο σώμα) alysopriono

  Αυτό είναι ένα από τα 3 επαναφορτίζομενα αλυσοπρίονα που έχει βγάλει το LIDL και το πρώτο που έρχεται σαν προσφορά σε όλα τα καταστήματα.  Πριν από αυτό είχε φέρει σε επιλεγμένα καταστήματα το πιο ισχυρό και πιο ακριβό Florabest FKTSA 40 A1, που είχε μία μεγάλη μπαταρία 40V και το είχε  στα 150 ευρώ. Στο εξωτερικό υπάρχει και ένα μεγαλύτερο επαναφορτιζόμενο από την σειρά X20V Team, που χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες ταυτόχρονα, το PARKSIDE PKSA 40 Li A1, αλλα αυτό δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.

  Το PARKSIDE PKSA 20-Li B2 είναι μικρότερο από τα άλλα δύο και χρησιμοποιεί μόνο μία μπαταρία από την σειρά X20V Team. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής και η τιμή του είναι 65 ευρώ.

  Φυσικά δεν έχει καμία σχέση σε απόδοση με τα βενζινοκίνητα. Είναι πολύ πιο αργόστροφο, με ταχύτητα αλυσίδας μόλις 6.5 m/s (συνήθως τα βενζινοκίνητα έχουν ταχύτητα αλυσίδας 20+ m/s). Σε απόδοση μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με το επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20.  Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό δεν είναι θέμα του PARKSIDE, όλα τα επαναφορτιζόμενα με μπαταρία 20V είναι αργόστροφα λίγο αδύναμα. Μόνο τα τα 40+V μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση με κάποιο βενζινοκίνητο.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κόβει, απλώς θέλει λίγο υπομονή και όχι πολύ ζόρι.  Τώρα η ερώτηση είναι γιατί να ψωνίσει κάποιος ένα τέτοιο αλυσοπρίονο αφού ένα βενζινοκίνητο είναι πολύ πιο δυνατό. Η απάντηση είναι ότι τα επαναφορτιζόμενα έχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχάς είναι πολύ πιο αθόρυβα. Μπορείς να το δουλέψεις εντός πόλης χωρίς να σου φέρουν την αστυνομία. Επίσης δεν θέλει συντήρηση (πέραν της αλυσίδας και του καθαρισμού). Δηλαδή δεν χρειάζεται να μπλέκεστε με καρμπυρατέρ, φίλτρο αέρος ή μείγμα καυσίμου. Τέλος είναι πιο ακίνδυνο. Επειδή είναι πιο αργόστροφο και έχει και ηλεκτρονικό φρένο, είναι πιο δύσκολο να γίνει ατύχημα.

  Προφανώς το μοντέλο με τις δύο μπαταρίες είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει πιο σοβαρή δουλειά, αλλά αν κάποιος το θέλει για ένα απλό κλάδεμα στο κήπο ή να κόβει μερικά καυσόξυλα δεν είναι κακή επιλογή, ειδικά αν έχει αρκετές μπαταρίες X20V Team.

  Στα θετικά ότι και η λάμα και η αλυσίδα είναι Oregon, με λιανική τιμή πώλησης περίπου στα 25 ευρώ (η λάμα είναι 25αρα). Επίσης διαθέτει μηχανισμό τεντώματος αλυσίδας χωρίς κλείδι (περίπου ίδιος με αυτόν που έχει το κονταροπρίονο για όποιον το έχει) 

  Λάμα 10″ (25εκ.) oregon
  Αλυσίδα Oregon 90PX040X
  Ταχύτητα αλυσίδας 6.5 μ/δ
  Ρεζερβουάρ λαδιού αλυδίσας 270 ml
  Προτεινόμενη μπαταρία PAP 20 A3 (4Ah)
  Στάθμη ηχητικής πίεσης (LpA) 85,0 dB(A), KpA= 3 dB
  Βάρος (χωρίς μπαταρία) 3.25 κιλά

   

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα οικονομικό επαναφορτιζόμενο και έχετε αρκετές  μπαταρίες, τότε ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί δεν έχει ξαναφέρει πότε επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο σε όλα τα καταστήματα

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLGA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα Ακόμα ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο της σειράς X20V Team αυτή την εβδομάδα, το επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHKLGA 20 Li A1.  Μπορεί ένα επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού άερα να μην είναι και το πιο απαραίτητο εργαλείο σε ένα εργαστήρι, όμως για κάποιους μπορεί να είναι ένα πολύτιμο βοήθημα. Έτσι ανά πάσα στιγμή και όπου και αν βρίσκεστε μπορείτε να έχετε τα πλεονεκτήματα του θερμού αέρα.

  Έχει 3 ρυθμίσεις, ψυχρός αέρας, 250 βαθμοί Κελσίου και 550 βαθμοί Κελσίου, με απόδοση αέρα 170 λίτρα ανά λεπτό. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής (προτείνεται ο μεγάλος φορτιστής), όμως έχει 3 ακροφύσια και μία τριγωνική ξύστρα. Η τιμή που το φέρνει είναι 20 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα επναφορτιζόμενο πιστόλι αέρος  και έχετε ήδη μπαταρία τότε ναι. Δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Μπορεί να είναι πρωτοεμφανιζόμενο, όμως είναι για συγκεκριμένες εργασίες . Έτσι εκτός και αν φέρει πολύ λίγα κομμάτια, λογικά θα υπάρχει διαθεσιμότητα.

   

  Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED PARKSIDE PLSA 20-Li A1

  parkside plsa 20 li a1 επαναφορτιζόμενος προβολέας To τελευταίο εργαλείο τη σειράς X20V Team που φέρνει αυτή την Πέμπτη είναι και αυτό πρωτομεφανιζόμενο. Είναι ο επαναφορτιζόμενος προβολέας LED PARKSIDE PLSA 20 Li A1. Είναι αρκετά ισχυρός με φωτεινότητα 2000 lumens (ψυχρό φως) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τρίποδα (δεν έχει στην συσκευασία, αλλά εχει σπείρωμα). Έχει 3 ρυθμίσεις, 100% φωτεινότητα, 50% φωτεινότητα και διακεκομμένη λειτουργία φλας.

  Όμως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι συμβατός και με όλες τις μπαταρίες της σειράς X12V Team (έχει αντάπτορα). Αυτό είναι το πρώτο εργαλείο που έχει ταυτόχρονη συμβατότητα και με μπαταρίες Χ12V Team και με X20V Team, ενώ στην συσκευασία υπάρχει και τροφοδοτικό για απευθείας σύνδεση σε πρίζα για χρήση χωρίς μπαταρία. Πραγματικά κάτι πολύ χρηστικό.

  Η αυτονομία εξαρτάται από την μπαταρία, με την μεγάλη 20V των 4 Ah να πλησιάζει τις 3 ώρες (170 λεπτά)

  Η τιμή του είναι 30 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε για επαναφορτιζόμενο προβολέα δείχνει ιδανική επιλογή. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Μπορεί να είναι πρωτοεμφανιζόμενο, όμως είναι για συγκεκριμένες εργασίες . Έτσι εκτός και αν φέρει πολύ λίγα κομμάτια, λογικά θα υπάρχει διαθεσιμότητα.

  Ηλεκτρικό συνδετικό καρφωτικό PARKSIDE PHET 15 C2

  μικρό καρφωτικό από τα lidl Στις προσφορές για τις καλλιτεχνίες που έχει την Πέμπτη, έχει και 2 μικρά εργαλεία. Το πρώτο είναι το μικρό  καρφωτικό PARKSIDE PHET 15 C2, ένα μικρό και χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με μικροκατασκευές και ταπετσαρίες σε έπιπλα. Παίρνει δίχαλα έως 14 χιλιοστά και καρφιά έως 15 χιλιοστά. Προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τα μεγάλα καρφωτικά, όμως αυτό είναι πιο μικρό και πιο συμπαγές και έτσι πολύ πιο άνετο στη χρήση. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ kκαι ο μόνος λόγος να μην το πάρετε είναι να περιμένετε για το επαναφορτιζόμενο 

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα μικρό καρφωτικό. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα 

  Πιστόλι θερμοκόλλησης PARKSIDE PNKP 105 Β1

  πιστόλι θερμοκόλλησης Το άλλο μικρό εργαλείο είναι το μικρό πιστόλι θερμοκόλλησης που έχει μόλις 7 ευρώ. Είναι ένα απλό πιστόλι θερμόκολλας που παίρνει μικρα στικ σιλικόνης (7αρια) και η τροφοδοσία γίνεται χειροκίνητα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα, αλλά αυτό έχει μόλις 7 ευρώ, οπότε αν ψάχνετε κάτι απλό και φθηνό δεν είναι κακή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 7 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνεει κάθε χρόνο 2-3 φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 7 ευρώ είναι μία χαρά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα 

  Εξαρτήματα, αναλώσιμα και μπαταρίες

  Εκτός από τα αρκετά εργαλεία της σειράς X20V Team θα έχει και αρκετά αναλώσιμα (δίσκους για το δισκοπρίονο, λάμες για την σέγα) εξαρτήματα ένδυσης ( κάλτσες, μποτάκια εργασίας, μπλουζάκια, μπουφάν) και βοηθήματα όπως τον πολύ χρηστικό πάγκο εργασίας και το βοήθημα στέρωσης

  Φυσικά θα έχει και μπαταρίες και φορτιστές για την σειρά X20V team. Συγκεκριμένα θα έχει

  • το μικρό φορτιστή στα 8 ευρώ
  • τη μικρή μπαταρία 2Ah στα 20 ευρώ
  • τη μικρή μπαταρία και και το μικρό φορτιστή στα 25 ευρώ
  • το διπλό φορτιστή στα 30 ευρώ

  Προσφορές από Παρασκευή 16 Απρίλη


  Αλυσοπρίονο βενζίνης PARKSIDE PBKS 53 A1

  βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο parkside Αυτή τη Παρασκευή τα LIDL φέρνουν για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό βενζινοκίνητο εργαλείο, το μεγάλο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 A1. Πρόκειται για ένα μεγάλο αλυσοπρίονο με ισχύ 2.7 ίππούς και 45 αρα λάμα. Η τιμή του είναι 99 ευρώ  και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με Stihl/Husqvarna, αλλά μόνο με τα φθηνά Κινέζικα. Και αν το συγκρίνουμε με αυτά τότε το PARKSIDE υπερτερεί αρκετά. Καταρχάς το PARKSIDE έρχεται με λάμα και αλυσίδα OREGON. H λάμα 18″ που φοράει έχει λιανική στην Ελλάδα 20-25 ευρώ και η αλυσίδα 72 οδηγών 17-22 ευρώ. Δηλαδή με απλά λόγια αν πάει κάποιος να πάρει τη λάμα και την αλυσίδα σκέτα θα δώσει 40-50 ευρώ. Επίσης στην συσκευασία υπάρχουν γυαλιά, ακουστικά και λίγο βιολογικό λάδι, που συνήθως δεν υπάρχουν στα φθηνά Κινέζικα. Τέλος Τα Parkside δίνουν 3 χρόνια Εγγύηση, ενώ τα Κινέζικα 1-2 και αυτό μόνο τα ψιλογνωστα (Kraft, Nakayama….) .

  Τώρα ως προς τα χαρακτηριστικά,

  Ισχύς 2,72 ίπποι
  Κυβισμός 53 κ. εκ.
  Λάμα 18″ (45εκ) Pro-Am Oregon 0.325
  Αλυσίδα 72 οδηγών Oregon 21lpx072x
  Ταχύτητα αλυσίδας 22.1m/s
  Τεπόζιτο καυσίμου 0,55l
  Αναλογία λαδιού/καυσίμου 1:40
  Τεπόζιτο λαδιού αλυσίδας 0,26l
  Βάρος χωρίς καύσιμο/λάδι 6,8 κιλά
  Τέντωμα αλυσίδας Με βίδα
  Εγγύηση  3 χρόνια

   

  Τώρα για το αν είναι καλό και αν αξίζει. Όπως είπαμε έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ καιρό. Όμως η κατασκευάστρια (Scheppach) το βγάζει σχεδόν ίδιο και σε δικό της μοντέλο το CSP5300 (ίδιος κινητήρας απλώς το CSP5300 έχει 20″ λάμα oregon αντί για 18″ στην έκδοση της PARKSIDE), το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές (για τα λεφτά του πάντα). Μάλιστα η Scheppach στη σελίδα της αυτή τη στιγμή το έχει 140 ευρώ, οπότε τα 100 για το ίδιο μοντέλο είναι πολύ καλή τιμή από τα LIDL.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για αυτά που προσφέρει τα 99 ευρώ ειανι εξαιρετική τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Στην επαρχία πολύ πιθανόν γιατί δεν το εχει ξαναφέρει αν και τώρα είναι λίγο off season 

   

  Δευτέρα 05/04/2021
   

  Μετά από σχεδόν ένα μήνα, τα LIDL φέρνουν και πάλι εργαλεία για αγροές εντός του καταστήματος. Η προσφορά αυτή είχε ανακοινωθεί για τον Μάρτη, αλλά λόγω της απαγόρευσης μάλλον πήγε πίσω και την έφεραν τώρα. Τα βασικά εργαλεία της προσφοράς είναι το τριβείο τοίχου, το επαναφορτιζόμενο δισκοπριονο και η γαλβανιζέ ραφιέρα. Εκτός από αυτά έχει φόρμες εργασίας, παπούτσια, γάντια και αρκετά αναλώσιμα (τρυπάνια, γυαλόχαρτα, bits…).

  Λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B2

  τριβείο τοίχου Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B2. είναι ένα εργαλείο που δεν έχει ξαναφέρει στην Ελλάδα. Πρακτικά πρόκειται για ένα μεγάλο και βαρύ τριβείο που μπορεί να τρίβει μεγάλες επιφάνειες με μεγαλύτερη ευκολία. . Έχει ισχυρο μοτέρ 1050 WATT και παίρνει γυαλόχαρτα και πλάκες 180 χιλιοστών. Έxει σάκο σκόνης 25 λίτρων και μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα. 

  Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι είναι λιγο βαρύ οπότε δεν βολεύει για ψηλές επιφάνειες (εκεί θέλει τηλεσκοπικό τριβείο). Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή. Τα περισσότερα τριβεία τοίχου ξεκινάνε από 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε ένα τέτοιο εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και δεν είναι δημοφιλές, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει Ελλάδα.

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li A2

   

  phksa 20 li a2 To δεύτερο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team. Παρότι είναι πιο μικρό και όχι τόσο δυνατό όσο τα μεγάλα ενσύρματα, μπορεί να κόψει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Ειδικά αν έχετε έξτρα μπαταρίες από άλλα εργαλεία είναι πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Γαλβανιζέ ραφιέρα εξωτερικών χώρων

  γαλβανιζέ ραφιέρα Είναι μία από τις ραφιέρα που φέρνουν τα LIDL. Σε αντίθεση με την κλασσική ραφιέρα κμε τα ράφια από νοβοπάν, αυτή είνα εξ ολοκλήρου μεταλλική από γαλβανιζέ λαμαρίνα, οπότε δεν έχει θέμα να τοποθετηθεί εξωτερικά. Το μόνο θέμα είναι ότι δεν είναι τόσο βαρέου τύπου, με το κάθε ράφι να αντέχει μόνο 65 κιλά. Η συναρμολογηση είναι πολυ εύκολη me 5 ράφια που μπορούν να τοποθετηθούν σε όποιο ύψος θέλετε. Η τιμή της είανι 35 ευρώ.

  Πέμπτη 11/03/2021
   

  Την ερχόμενη πέμπτη τα LIDL έχουν προσφορές σε εργαλεία κήπου. Τα περισσότερα είναι εργαλεία χειρός και εξαρτήματα, όμως έχει και 2 ηλεκτρικά εργαλεία, το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PKS 2200 A1 και το ηλεκτρικό φρεζάκι PGK 1400. Τα εργαλεία πωλούνται με την μέθοδο του click away, δηλαδή θέλει πρώτα να τηλεφωνήσετε στο κέντρο εξυπηρέτησες πελατών της LIDL Και να κλείσετε ραντεβού 

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1

  pks 2200 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Είναι ένα ακόμα εργαλείο που για πολλά χρόνια έβγαινε ως Florabest και τελευταία βγαίνει ως PARKSIDE. Είναι ισχυρό με κινητήρα 2200 WATT, 40αρα λάμα και 10 μέτρα καλώδιο. Φυσικά έχει δοχείο για λάδι λίπανσης, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί και η λάμα αλλά και η αλυσίδα είναι Oregon (η λιανική τους τιμή στην Ελλάδα είναι 25+ ευρώ).

  Στα θετικά το σύστημα προστασίας soft start (πρακτικά ξεκινάει αργά για να μην υπάρξει τραυματισμός από κατά λάθος ενεργοποίηση), το ηλεκτρονικό φρένο καθώς και το σύστημα που τεντώνει την αλυσίδα χωρίς εργαλεία.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 65 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και το έχει φέρει αρκετές φορές
  • Κωδικός ΙΑΝ για Click Away: 345332

  Ηλεκτρικό σκαλιστήρι κήπου PARKSIDE PGK 1400 A1

  pgk 1400 parksideTo δεύτερο εργαλείο κήπου της εβδομάδος είναι το ηλεκτρικό σκαλιστήρι PARKSIDE PGK 1400 A1. Πρόκειται για μία μικρή, ηλεκτρική φρέζα που σας βοηθάει να σκαλίζετε μικρά παρτέρια ή μικρά κομμάτια στο κήπο. Δεν έχει καμία σχέση με τις πετρελαιοκίνητες/βενζινοκίνητες και είναι παντελώς ακατάλληλη για σκληρά ή άγονα εδάφη. Για να κάνει δουλειά θέλει μαλακά ή δουλεμένα χώματα. Έχει αρκετές βελτιώσεις που το κάνουν πιο ασφαλή από παλαιότερα μοντέλα, αλλά και πάλι είναι ένα εργαλείο που θέλει αρκετή προσοχή.

  Η ισχύς του είναι 1400 WATT και μπορεί να σκαλίσει έως και 20 εκατοστά βάθος. Μπορείτε να γυρίσετε τις λεπίδες και να αλλάξετε το πλάτος από 29 σε 40 εκατοστά (εκατέρωθεν). Έχει κιβώτιο με κάρτερ για συνεχή λίπανση δυνατότητα αναδίπλωσης για πιο εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Η τιμή του είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε τέτοιο εργαλείο, ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα
  • Κωδικός ΙΑΝ για Click Away: 356305
  [/su_spoilerl]
  Δευτέρα 01/03/2021
   

  Αυτή την πέμπτη τα LIDL έχουν μερικά εργαλεία σε προσφορά. Τα περισσότερα από αυτά είχαν βγει πάλι σε προσφορά το Σεπτέμβρη, οπότε αν κάποιος δεν τα πρόλαβε τότε, μπορεί να τα πάρει τώρα.

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία. 

  Τώρα ως προς τις επιδόσεις, αν το πάτε αργά μπορεί να κόψει τα πάντα. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά που απλώς κατεβάζετε το δίσκο και θα κόβει ότι βρει μπροστά του όπως και να το πάτε. Αν το πάτε με κανονική κίνηση, θα κόψει στο πρώτο ζόρι. Θέλει αργά και σταθερά, αφού πρώτα πιάσει τις μέγιστες στροφές. Όσον αναφορά την φορητότητα είναι πολύ βολικό και ελαφρύ. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μη ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη.  

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  • Kωδικός ΙΑΝ: 308526

  Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pts 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και είναι το επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1. To μίνι αφορά την διάμετρο του δίσκου, αφού αυτό φοράει δίσκο 85 χιλιοστών (σε αντίθεση με τα περισσότερα κλασσικά δισκοπρίονα που φορούν 180-210 χιλιοστά δίσκο). Σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά θυμίζει το ενσύρματο αδελφάκι του με μέγιστο βάθος κοπής 25 χιλιοστά, ρυθμιζόμενη βύθιση, λέιζερ για ακρίβεια και σωλήνα ενός μέτρου για την σκόνη.

  Η βασική διαφορά με τα μεγαλύτερα δισκοπρίονα δεν είναι μόνο η διάμετρος του δίσκου αλλά το ότι μπορεί να κόψει και πιο δύσκολα υλικά από ξύλο. Έτσι με τον κατάλληλο δίσκο μπορείτε να κόψετε και κεραμικά, αλουμίνιο, χαλκό, γυψοσανίδα και γενικά τα πάντα εκτός από ατσάλι και πολύ σκληρά δομικά υλικά (πχ πέτρα, μπετό...).

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετοί δίσκοι αν και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (η διάσταση είναι κοινή και υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε αυτή την διάσταση).

   Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 45 ευρώ και επειδή δεν το έχουν ξαναφέρει με μπαταρία δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

  • Πόσο κοστίζει; 44,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δεν υπάρχουν και πολλά επαναφορτιζόμενα)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο εξειδικευμένο και δεν απευθύνεται σε όλους
  • Kωδικός ΙΑΝ: 308610

  Μπαταρία και φορτιστής

  Στα καταστήματα θα υπάρχει και σε προσφορά ο μικρός φορτιστής και η μικρή μπαταρία από την σειρά X20VTeam. Η τιμή τους είναι 25 ευρώ και αν δεν έχετε ήδη από άλλα εργαλεία είναι αρκετά καλή (πιο φθηνά από ότι θα τα αγοράσετε από το σέρβις).

  Προσφορές σε επιλεγμένα καταστήματα

  Σύμφωνα με το φυλλάδιο σε ορισμένα καταστήματα θα υπάρχει σαν προσφορά και το παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20 Li A1 (μόνο σώμα). Η τιμή που το έχει είναι 30 ευρώ.

  Δευτέρα 19/02/2021
   

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PSKO 24 A1

  pkso 24 a1 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον νέο αεροσυμπιεστή PARKSIDE PSKO 24 A1 με μοτέρ χωρίς λάδι. Έχει σημαντικές διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα, το  PKO 24 A1 και τα PKO 270 που έφερνε για αρκετά χρόνια. Το νέο μοντέλο έχει μοτέρ χωρίς λάδι, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συντήρηση (αλλαγή λαδιών) και είναι και πιο αθόρυβο. 

  Σε ισχύ είναι λίγο πιο μικρό (αυτό έχει 1500 WATT, τα λαδιού ήταν 1800WATT), όμως σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά έχουν περίπου την ίδια απόδοση, δηλαδή αναρρόφηση 260 λίτρα ανά λεπτό. Το αεροφυλάκιο εξακολουθεί να είναι 24αρη, ενώ και αυτό έχει 2 μανόμετρα. Μία διαφορά που υπάρχει με τα προηγούμενα είναι η μέγιστη ρύθμιση, αφού κάποια δίναν μέχρι 10 bar, ενώ αυτό μέχρι 8. Διαφορά υπάρχει και στην τιμή με το νέο να είναι πιο ακριβό στα 129 ευρώ (τα παλιά είχαν 100 και 111 ευρώ). 

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  Ισχύς 1500 WATT
  Αεροφυλάκιο 24 λίτρα
  Τύπος μοτέρ Χωρίς λάδι
  Μέγιστη πίεση 8 bar
  Μέγιστη αναρρόφηση αέρα 260 λίτρα / λεπτό
  Στάθμη ηχητικής πίεσης  68 dB
  Βάρος 24 κιλά
  Τιμή 129 ευρώ

   

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι η πρώτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν ψάχνετε ένα αεροσυμπιεστή που δεν κάνει πολύ θόρυβο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί είναι νέο μοντέλο
  • Κωδικoς παραγγελίας για περιοχές όπου ισχύει το click away: 354867

   

  Δισκοπρίονο μετάλλου PARKSIDE PMTS 180 A1 | 345868

  parkside pmts 180 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το μοναδικό εργαλείο που δεν είναι αέρος, ο τροχός κοπής PARKSIDE PMTS 180 A1. Πρόκειται για ένα δισκοπρίονο μετάλλων που χρησιμοποιεί αναλώσιμους δίσκους κοπής 180 χιλιοστών χωρίς δόντια. Έχει ισχύ 1280Watt και μπορεί να κόψει οποιοδήποτε μέταλλο έως και 50 χιλιοστά πάχος. Έχει μία ενσωματωμένη μέγγενη για να σφίγγετε το υλικό κατά την διάρκεια της κοπής και μπορεί να κόψει και φάλτσα αν βάλετε το υλικό λοξά.

  Η τιμή του είναι 55 ευρώ και είναι σχετικά καλή (το πιο κοντινό σε τιμή είναι το Bormann που κάνει 60 ευρώ αυτή τη στιγμή και είναι λίγο χειρότερο από το PARKSIDE σε χαρακτηριστικά).

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το έφερε για πρώτη φορά πέρυσι.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 55 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, πέρυσι εξαντλήθηκε μετά από λίγες ημέρες
  • Κωδικoς παραγγελίας για περιοχές όπου ισχύει το click away: 345868

  Εξαρτήματα και εργαλεία αέρος

  Εκτός από τα δύο ηλεκτρικά εργαλεία έχει αρκετά εργαλεία και εξαρτήματα αέρος, δηλαδή εργαλεία και εξαρτηματα που συνδέονται στον αεροσυμπιεστή. Συγκεκριμένα θα έχει

  • Μπουλονόκλειδο αέρος PARKSIDE PDSS 310 B5 | IAN 345880: Τιμή 30 ευρώ 
  • Πιστόλι αμμοβολής PARKSIDE PDSP 1000 D5 | 345885: Κλασσικό πιστόλι αμμοβολής με σάκο. Μόνο 12 ευρώ
  • Σετ πιστολιού αέρος | 356252 : Το πιο κλασσικό σετ με εξαρτήματα αέρος μόνο 10 ευρώ
  • Μπαλαντέζα αέρος 10 μέτρων PDST 10 B3 | 345881: Πολύ χρήσιμο εξάρτημα που μπορεί να βιδωθεί στον τοίχο. Τιμή 20 ευρώ.
  • Ρυθμιστής πίεσης με υδατοπαγίδα PDWE 8 B2 | 345881: Απαραίτητο εξάρτημα για όσους έχουν πιστόλι βαφής ή θέλουν να χρησιμοποιοήσουν πεπιεσμένο αέρα για καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών. Τιμή 20 ευρώ.
  Πέμπτη 8/02/2021
   

  Την προσεχή Πέμπτη τα LIDL φέρνουν αρκετά εργαλεία. Σχεδόν όλα είναι γνωστά στο Ελληνικό κοινό, αφού τα φέρνουν χρόνια. Κάτι το οποίο διαφέρει σε σχέση με άλλες φορές είναι ο τρόπος αγοράς. Επειδή η Ελλάδα έχει χωριστεί σε περιοχές, σε μερικά μέρη επιτρέπεται μόνο το click away, επομένως σε αυτές τις περιοχές, μπορείτε να κάνετε αγορές μόνο εφόσον τα παραγγείλετε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και σας έρθει το μήνυμα του ραντεβού στο κινητό σας. Η παραγγελία γίνεται με τον κωδικό IAN.

   

  Φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 Β3

  parkside pks 1500 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 B3. Για όσους δεν γνωρίζουν φέρνει συνήθως και μια radial έκδοση με λίγο πιο ισχυρό μοτέρ. Αυτό είναι το απλό,  με σταθερή βάση. Η ισχύς του είναι 1500 WATT και το μήκος κοπής είναι μόνο 12 εκατοστά (ύψος 6 εκατοστά), οπότε βολεύει περισσότερο αυτούς που θέλουν να κόβουν μικρές σανίδες, δοκάρια  και γενικότερα υλικά με μικρό πλάτος. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής και οριζόντια και κάθετα. Ο δίσκος που φέρει είναι 210 χιλιοστών με 48 δόντια (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άλλους δίσκους αν και συνήθως έχει και την ίδια μέρα σαν προσφορά). Η τιμή του είναι 70 ευρώ και παρότι το μεγαλύτερο αδελφάκι του είναι πολύ πιο βολικό, αν δεν έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις και αυτό είναι πολύ καλό.

  • Πόσο κοστίζει; 69,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με μαστοριλίκια και όχι για κάθε σπίτι .

  Kολωνάτο δράπανο PARKSIDE PTBM 500 E5

  parkside ptbm 500 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το κολωνάτο δράπανο PARKSIDE PTBM 500 E5. Πρόκειται για την κλασσική έκδοση με ιμάντες και όχι με ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών που είχε φέρει πέρυσι τέτοια εποχή (το PTBMOD 710). H τιμή του εξακολουθεί να είναι 80 ευρώ και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει για ερασιτεχνικό κολωνάτο δράπανο. Δηλαδή 16αρι τσοκ, ρύθμιση βάθος διάτρησης, ρύθμιση γωνίας διάτρησης στην βάση, μαντεμένια μέγγενη, panic button, προστατευτικό πλαστικό και 9 ρυθμίσεις ταχύτητας (αλλάζουν με 2 ιμάντες αν ανοίξετε το καπάκι στο πάνω μέρος).

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 80 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι γιατί είναι εργαλείο για συγκεκριμένη χρήση και το έχει φέρει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν
  • Κωδικoς παραγγελίας για περιοχές όπου ισχύει το click away: 355408

   

  Πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2 | 345014

  parksid e pmfw d2 To τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που το φέρνει αρκετά χρόνια, αν και βελτιώνεται από έκδοση σε έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τριβείο δέλτα, σαν ξύστρα αλλά και σαν κοπτικό για μέταλλα ή ξύλα. Μπορεί να πάρει εξαρτήματα από το εμπόριο, αν και στο lidl θα βρείτε αρκετά εξαρτήματα σε πολύ καλή τιμή.

  Περισσότερα για αυτό το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές).

  • Πόσο κοστίζει; 29.99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, A1 έκδοση ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015. Έκτοτε το φέρνει 1-2 φορές κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται από το 2018.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα 30 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Το έχει φέρει πάνω από 10 φορές μέχρι τώρα.
  • Κωδικoς παραγγελίας για περιοχές όπου ισχύει το click away: 345014

  Τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 C2

  parkside pstg 140 To πέμπτο και τελευταίο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο στη χώρα μας (στο εξωτερικό το φέρνει πολλά χρόνια), το επιτραπέζιο τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 C2. Δεν θα πρέπει να το συγχέετε με τα παλμοπεριστροφικά τριβεία χούφτας. Αυτό είναι επιτραπέζιο, δηλαδή εργαλείο πάγκου και το χρησιμοποιούμε κυρίως για γρήγορη λείανση ή ακόνισμα. Είναι πολύ χρήσιμο για να κάνετε καμπύλες ή γωνίες σε ξύλα αλλά και για να ακονίζετε διάφορα εργαλεία.

  Έχει οδηγό με μοίρες και ανακλινόμενο πέλμα. Η ισχύς του είναι 140 WATT (δεν ακούγεται πολύ, αλλά για αυτή τη δουλειά είναι μία χαρά). Ο δίσκος που παίρνει είναι 125αρης (λίγο μικρός αλλά βρίσκετε πολύ εύκολα ανταλλακτικά γυαλόχαρτα στο εμπόριο).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  Ισχύς 140 WATT
  Αριθμός στροφών κινητήρα (ρελαντί έως 3600 ανά λεπτό
  Κλίση πέλματος -10 έως +50 μοίρες
  Διάμετρος δίσκου 125 χιλιοστά
  Σύνδεση σε σκούπα Ναι
  Οδηγός παραλλήλων Ναι
  Μήκος καλωδίου 2 μέτρα
  • Πόσο κοστίζει; 29.99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει Ελλάδα.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν είναι εργαλείο που έχουν όλες οι εταιρίες, ειδικά οι ερασιτεχνικές.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αρκετά πιθανό επειδή δεν το έχει ξαναφέρει ποτέ.
  • Κωδικoς παραγγελίας για περιοχές όπου ισχύει το click away: 346121
  Δευτέρα 18/01/2021 - Επαναφορά της ακυρωμένης προσφοράς

  Αυτή η προσφορά ήταν αρχικά για τις 4 Γενάρη, αλλά λόγω της αναστολής του click away από την κυβέρνηση οι προσφορές μετατέθηκαν για τις 18 Γενάρη που ανοίγει πάλι το λιανεμπόριο και το click away.

   

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 25 A1 | 328642

  pwd 25 a1 To πρώτο  από τα εργαλεία της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερών PARKSIDE PWD 25 A1. Είναι ένα νέο μοντέλο που έρχεται να αντικαταστήσει την PNTS 1400 που έβγαζε για αρκετά χρόνια. ‘Εχει ισχύ 1400 WATT , ανοξείδωτο κάδο 25 λίτρων, δυνατότητα χρήσης χωρίς σακούλα, βαλβίδα εκκένωσης νερού, τηλεσκοπικό σωλήνα, ροδάκια μεταφοράς και καλώδιο 4 μέτρων.

  Μία διαφορά με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι το κουμπί για το αυτόματο καθαρισμό του φίλτρου. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν διαθέτει πρίζα για σύνδεση εργαλείου στην σκούπα. Είναι αρκετά χρήσιμο εργαλείο για το εργαστήριο ή την αποθήκη.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Σαν έκδοση όχι, αλλά έφερνε παρόμοια για αρκετά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά για 60 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6 | 338355

  pabs parkside 20 li e6 H επόμενη προσφορά αφορά ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία των LIDL, το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 LI E6. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team, δηλαδή τα επαναφορτίζομενα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Η έκδοση είναι μαζί με μπαταρία και φορτιστή (έχει την μικρή 2Ah) και είναι νέα. Οι διαφορές με τις προηγούμενες φαίνεται να είναι στο κομμάτι του τσοκ που εμφανισιακά έχει διαφορές (οπότε πιθανώς να έχει διορθωθεί το μόνο χτυπητό μειονέκτημα που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις) και στο ότι στην συσκευασία υπάρχει ένα σετάκι με τρυπάνια και bits. 

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδιο, δηλαδή ροπή στρέψης 40Nm, μέγιστη διάμετρο διάτρησης 30 χιλιοστά σε ξύλο/13 σε ατσάλι, 26 επιλογές ροπής και 13αραι τσοκ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Σαν έκδοση όχι, αλλά σαν μοντέλο το φέρνει πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία της σειράς X20V Team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται .

  Ευθύς λειαντήρας PARKSIDE PGS 500 A1 | 337008

  parkside pgs 500 To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ευθύς λειαντήρας PARKSIDE PGS 500 A1. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο τα δύο προηγούμενα, αλλά για αρκετό κόσμο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Είναι κάτι σαν μεγάλο dremel και συνήθως το χρησιμοποιούμε για επεξεργασία μετάλλων, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς,. Τέτοια εργαλεία πολλές φορές είναι κατάλληλα και για DIY CNC.

  H ισχύς του είναι  500 WATT (δεν ακούγεται πολύ αλλά είναι αρκετά για τέτοιου είδους εργαλεία) και είναι πολύ υψηλόστροφο (έως 30 χιλιάδες στροφές το λεπτό). Έχει δύο φωλιές μία 3.2 χιλιοστών και μία 6, οπότε μπορεί να πάρει μικρά και μεγάλα εξαρτήματα. Η τιμή του είναι μόλις 25 ευρώ και ακόμα και αν δεν θα το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, καλό είναι να υπάρχει για όποιον ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι το φέρνει εδώ και μερικά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι αρκετά φτηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το έχει ήδη φέρει μερικές φορές και έχει εξειδικευμένη χρήση.

  Δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2 | 316694

  parkside pdos 200 To τέταρτο εργαλείο της προσφοράς είναι ένα από τα πιο παλιά εργαλεία που φέρνουν τα LIDL, ο δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2. Είναι και αυτό ένα εργαλείο που συνήθως χρησιμοποιεί κάποιος που κάνει μεταλλικές κατασκευές. Είναι ιδανικό για ακόνισμα, ξεχόνδρισμα ή ακόμα και ξεσκούριασμα (αν αλλάξετε το δίσκο με την πέτρα και βάλετε μία συρματόβουρτσα). 

  Η ισχύς του είναι 200 watt (καλή για ερασιτεχνική χρήση, όχι όμως για βαριά, καθώς κόβει αν το ζορίσετε) και έχει δύο δίσκους πέτρας 150χ20 χιλιοστά με 36/80 κοκκομετρία. έχει προστατευτικά πλαστικά και οδηγό ακονίσματος και στις δύο πλευρές. Στα θετικά και οι 4 μαλακές αντικραδασμικές βεντούζες στην βάση για να μπορεί να μείνει σταθερό στο πάγκο και χωρίς βίδωμα.

  Είναι καλή κατασκευή και αν δεν τον ζορίσετε πάρα πολύ θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι το φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι αρκετά φτηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το έχει ήδη φέρει πάρα πολλές φορές και έχει εξειδικευμένη χρήση.

  Κάθετη φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3 | 345819

  parkside pof 1200 To πέμπτο εργαλείο της click away προσφοράς είναι ένα καθαρά ξυλουργικό εργαλείο, η κάθετα φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3. Είναι η εξελιγμένη έκδοση σε ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ισχύ 1200 WATT, παίρνει εξαρτήματα 6 και 8 χιλιοστών, έχει αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών, μέγιστο βάθος βυθίσματος 55 χιλιοστά με ελεύθερη ρύθμιση ή 6 προεπιλογές.

  Στην συσκευασία υπάρχουν 6 φρέζες, οδηγός παραλλήλων, 2 φωλιές, 1 εξάρτημα για αναρρόφηση σκόνης, ένα εξάρτημα για αντιγραφή και ένα για κυκλικές κοπές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review για την προηγούμενη έκδοση εδώ

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τη φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι αρκετά φτηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τις προηγούμενες φορές που την είχε φέρει δεν είχε εξαντληθεί.

  Πολυτριβείο 3 σε 1 PARKSIDE PMFS 200 C3 | 345815

  pmfs 200 parkside τριβείο To 6o εργαλείο της προσφοράς είναι ένα πολυεργαλείο, δηλαδή έχει πολλαπλές χρήσεις. Είναι το πολυτριβείο PARKSIDE PMFS 200 C3, ένα τριβείο που μπορεί να πάρει 3 διαφορετικά πέλματα. Συγκεκριμένα μπορεί να πάρει ένα ορθογώνιο, ένα κυκλικό και ένα δελτοειδές. Αυτό είναι κάτι πολύ χρηστικό, καθώς κανονικά θα πρέπει να αγοράζατε 2 ή 3 διαφορετικά τριβεία για να κάνετε την δουλειά που κάνει το PARKSIDE PMFS 200 C3.

  Έχει ισχύ 200 watt, αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών , πρακτικό δοχείο συλλογής σκόνης με φίλτρο και δυνατότητα χρήσης ακόμα και απλώς γυαλόχαρτων στο ορθογώνιο πέλμα (στα άλλα παίρνει μόνο βέλκρο). Η τιμή του είναι μόλις 25 ευρώ και σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή προσφορά (συνήθως μόνο τα πέλματα έχουν 5-7 ευρώ το καθένα)

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι άλλη μία φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν δεν έχετε κανένα τριβείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται αν υπάρχει μικρό απόθεμα.
  • Κωδικός παραγγελίας: 345815

  Συσκευή ακονίσματος PARKSIDE PSS 65 B1 | 316707

  pss 65 To 7o εργαλείο της προσφοράς είναι το κλασσικό πολυακονιστήρι PARKSIDE PSS 65 B1. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ακονίσετε μαχαίρια, ψαλίδια, σκαρπέλα, καλέμια και τρυπάνια. Δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ακονίσετε κανένα από τα παραπάνω, όμως είναι σίγουρα μία απλή και οικονομική λύση για ερασιτέχνες καθώς με 20 ευρώ μπορείτε να ακονίσετε ικανοποιητικά σχεδόν ότι έχετε σπίτι. 

  Η λειτουργιά του είναι απλή και το μόνο αναλώσιμο που έχει είναι ο διαμαντόδισκος που χρησιμοποιεί για το ακόνισμα. Στην συσκευασία υπάρχει και ένας ανταλλακτικός, αλλά μπορείτε να αγοράσετε και από το σέρβις όσους θέλετε. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φγαίνται να έχει κάποια σημαντική διαφορά)

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι πάνω από 10 φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ακονίσετε τα εργαλεία, ναι είναι μία οικονομική λυση
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πάρα πολύ δύσκολα

  Hλεκτρικό πιστόλι βαφής  PARKSIDE PFS 400 A1 | 324133

  pfs parkside Το τελευταίο  ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό πιστόλι βαφής PARKSIDE PFS 400 A1. Είναι ένα κλασσικό πιστόλι βαφής για να βάφετε λίγο πιο εύκολα μεγάλες επιφάνειες χωρίς ρολό ή πινέλο. Σίγουρα δεν έχει τις δυνατότητες ή την ευκολία του πιστολιού αέρα, όμως για απλή ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κακή λύση. Το μόνο σημείο που θέλει προσοχή είναι ο καθαρισμός, καθώς μπουκώνουν πολύ πιο εύκολα από τα αέρος και είναι και πιο θορυβώδη.

  Η ισχύς στο συγκεκριμένο είναι 400 WATT και έχει 2 ακροφύσια ένα 1.8 και ένα 2.6 χιλιοστών. Μpορεί να ψεκάσει σε 3 δέσμες, στρογγυλή, οριζόντια ή κάθετη ενώ έχει δοχείο 900 ml.

  Σίγουρα δεν είναι τόσο πρακτικό όσο το επαναφορτιζόμενο που είχε φέρει λίγους μήνες πριν, όμως για 30 ευρώ είναι μία χαρά.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή και θέλετε να βάφετε επίπεδες επιφάνειες είναι μία οικονομική λύση
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED PARKSIDE | 331565

  provoleas led To τρίτο προΐον της προσφοράς είναι ένας επαανφορτίζομενος προβολέας εργασίας με LED. Και αυτό είναι ένα προϊόν που δεν έχει ξαναφέρει Ελλάδα (τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή). Πρακτικά είναι ένας απλό προβολέας lED με ενσωματωμένη μπαταρία 5200mAh για αυτονομία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς έχει ένδειξη IP65 (πρακτικά αντέχει και σε βροχή).

  Από ότι αναφέρεται στις προδιαγραφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως powerbank για να φορτίσετε άλλες συσκευές (πχ κινητά) ενώ έχει και βάση με ρυθμιζόμενη κλίση. Η τιμή του είναι 30 ευρώ και είναι πολύ καλή καθώς ένας απλώς εξωτερικός προβολέας LED κάνει 20-25 ευρώ. 

   

  Σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων

  σκάλα  Αναμεσα στις προσφορές του click away είναι και η σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων. Είναι μία από τις δύο σκάλες αλουμινιίου που φέρνει αρκετά συχνά το LIDL. Έχει τριπλή λειτουργία, σκάλα τοίχου έως 2.3 μέτρα ύψος, σκαλωσιά με 90 πόντους ύψους και μέγιστο βάρος 150 κιλά και διπλή σκάλα δαπέδου με 1 μέτρο ύψος. Τα σκαλοπάτια είναι ανάγλυφα και έχει μεντεσέδες ασφαλείας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έιναι πλήρως αναδιπλούμενη, οπότε πιάνει πολύ μικρό χώρο στην αποθήκη.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ.

  Δευτέρα 28/12/2020 Click Away

  Λόγω της απαγόρευσης πώλησης εργαλείων από τα ράφια των καταστημάτων των super market, τα Lidl είχαν σταματήσει να φέρνουν εργαλεία. Πλέον, μέσω της δυνατότητας του click away ξαναρχίζουν από την προσεχή Δευτέρα. Η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική, καθώς θα πρέπει να παραγγείλετε τηλεφωνικά τα προϊόντα που θέλετε και μετά να πάτε στο κατάστημα με ραντεβού να τα παραλάβετε. Το καλό είναι ότι σε όλα τα καταστήματα θα υπάρχουν δείγματα, οπότε κάποιος θα μπορεί να δει από κοντά την συσκευασία πριν το παραγγείλει. Σίγουρα δεν έχει την ευκολία του e-shop, αλλά κάτι είναι και αυτό.

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750

  To πρώτο εργαλείο το οποίο μπορείτε να πάρετε με click away είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Είναι ένα από τα πιο κλασσικά εργαλεία PARKSIDE και το φέρνει 2-3 φορές το χρόνο. Πρόκειται για μία απλή και οικονομική λύση για ερασιτεχνες που θέλουν να έχουν ένα δράπανο για να τρυπάνε ξύλο ή να ανοίγουν καμία τρύπα στο τοίχο. Είναι η πιο κοντή έκδοση, αλλά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο, το PSBM 750 A1. Δηλαδή μπορεί να τρυπάει 30 χιλιοστά ξύλο, 14 μπετό και 12 ατσάλι. Έχει ταχυτσόκ για εύκολη αλλαγή εξαρτημάτων και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή. Υπάρχει και ρύθμιση στροφών που γίνεται από περιστροφικό διακόπτη στο πάνω μέρος.

  Η τιμή του είναι στα 25 ευρώ.

  Ισχύς 750 WATT
  Ροπή 10Nm
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 50 έως 3000
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 48000
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 30 / 14 / 10 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές από το 2018.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά για 25 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, καθώς το φέρνει συχνά και με το click away eείναι λιγο διαφορετικά τα πράγματα.

  Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PARKSIDE PBH 800 A1

  parkside pbh 800 To δεύτερο εργαλείο που φέρνει με click away είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο. Πρόκειται για το μικρό σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 800 A1. Είναι το πιο μικρό πιστολέτο από αυτά που φέρνει Ελλάδα, με ισχύ 800 WATT και ισχύ κρούσης 1.2 joule. H υποδοχή για τα εργαλεία είναι sds-plus, αλλά στην συκσευασία υπάρχει και ένα τσοκ με αντάπτορα για να βάζετε ότι εξαρτήματα θέλετε. 

  Όπως όλα τα πιστολέτα έχει 3 λειτουργίες, απλό τρύπημα, τρύπημα με κρούση ή μόνο κρούση (για καλέμιασμα). Οι δυνατότητες ου είανι 24 χιλιοστά σε ξύλο, 19 χιλιοστά σε μπετό, και 13 χιλιοστά σε ατσάλι.

  Ισχύς 800 WATT
  Ισχύ κρούσης 1.2 joule
  Στροφές ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 1650
  Κρούσεις ανά λεπτό (ρελαντί) 0 έως 7500
  Διάτρηση σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 24 / 19 / 13 χιλιοστά
  Καλώδιο 3 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν και τα μεγαλύτερα είναι σαφώς καλύτερα, για τα λεφτά του είναι μία χαρά.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα αν και κανείς δεν ξέρει, καθώς με το click away είναι λιγο διαφορετικά τα πράγματα.

  Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED PARKSIDE | 331565

  provoleas led To τρίτο προΐον της προσφοράς είναι ένας επαανφορτίζομενος προβολέας εργασίας με LED. Και αυτό είναι ένα προϊόν που δεν έχει ξαναφέρει Ελλάδα (τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή). Πρακτικά είναι ένας απλό προβολέας lED με ενσωματωμένη μπαταρία 5200mAh για αυτονομία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς έχει ένδειξη IP65 (πρακτικά αντέχει και σε βροχή).

  Από ότι αναφέρεται στις προδιαγραφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως powerbank για να φορτίσετε άλλες συσκευές (πχ κινητά) ενώ έχει και βάση με ρυθμιζόμενη κλίση. Η τιμή του είναι 30 ευρώ και είναι πολύ καλή καθώς ένας απλώς εξωτερικός προβολέας LED κάνει 20-25 ευρώ. 

   

  Σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων

  σκάλα  Αναμεσα στις προσφορές του click away είναι και η σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων. Είναι μία από τις δύο σκάλες αλουμινιίου που φέρνει αρκετά συχνά το LIDL. Έχει τριπλή λειτουργία, σκάλα τοίχου έως 2.3 μέτρα ύψος, σκαλωσιά με 90 πόντους ύψους και μέγιστο βάρος 150 κιλά και διπλή σκάλα δαπέδου με 1 μέτρο ύψος. Τα σκαλοπάτια είναι ανάγλυφα και έχει μεντεσέδες ασφαλείας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έιναι πλήρως αναδιπλούμενη, οπότε πιάνει πολύ μικρό χώρο στην αποθήκη.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ.

  Παρασκευή 09/10/2020

  Επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο PAHE 20 Li A1

  pahe 20 li solo Αυτή τη παρασκευή τα LIDL έxουν σαν προσφορά ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία κήπου, το επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20 Li A1. Η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες εκδόσεις  είναι ότι αυτή τη φορά το φέρνει solo, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Η τιμή που το φέρνει είναι 55 ευρώ (με μπαταρία και φορτιστή το είχε 80). Μπορείτε να το δείτε αναλυτικά σε ένα παλαιότερο revιew (είναι ακριβώς το ιδιο, απλώς στο άρθρο έχει μπαταρία και φορτιστή).

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλά με μπαταρία και φορτιστή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε ήδη μπαταρίες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, ειδικά σε περιοχές της  επαρχίας που υπάρχουν δεδροκαλλιέργειες
  Δεύτερα 05/10/2020

  Την προσεχή Δευτέρα τα LIDL θα έχουν αρκετές προσφορές με εργαλεία και εξαρτήματα. Τα περισσότερα είναι δημοφιλή και τα φέρνει χρόνια. 

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE Rapidfire 2.1

  parkside rapidfire 2.1 To πρώτο από τα εργαλεία είναι ένα από τα μικρά κατσαβίδια που φέρνει το LIDL, το PARKSIDE RAPIDFIRE 2.1. Είναι το μικρό κατσαβίδι με τον ενσωματωμένο γεμιστήρα με τα bits, κάτι που εί ναι πολύ πρακτικό καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνετε bits. Ο γεμιστήρας έχει 9 μύτες και στην συσκευασία υπάρχουν άλλες 5 μαζί με προέκταση.  Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και είναι ενσωματωμένη, με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι φορτίζει από θύρα USB C. Δηλαδή μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από υπολογιστή (στην συσκευασία υπάρχει φορτιστής).

  Το κατσαβίδι έχει φωτισμό LED και θήκη αποθήκευσης με θηλιά για ζώνη. Η τιμή που το φέρνει είναι μόλις 20 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του  είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια

  Δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBS 240 C2

  psbs 240 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ένας από τους δίδυμους τροχούς που φέρνει το LIDL, αυτος με τον ταιονιολειαντήρα.  Αρκετά χρήσιμο εργαλείο που συνδυάζει και δίδυμο τρόχο και ταινιολειαντήρα. Έχει μερικά αρνητικά σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά. Μπορέιτε να τον δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν απευθύνεται σε όλους

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 12 B4

  pfbs 12 b4 Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία που φέρνει το LIDL είναι το επαναφορτιζόμενο εργαλείο τύπου dremel, PARKSIDE PFBS 12 B4. Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορεί να κάνει ότι και το ενσύρματο (δηλαδή παίρνει τα ίδια εξαρτήματα), απλώς έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας. Έρχεται μαζί με αρκετά εξαρτήματα (περίπου 50) και κόστίζει μόνο 23 ευρώ. Το μόνο μειονέκτημα -τουλάχιστον για κάποιους- ειναι ότι η μπαταρία είναι ενσωματωμένη (και όχι αποσπώμενη όπως σε παλαιότερη έκδοση). , οπότε αν αδειάσει πρέπει να την φορτίσετε. Βέβαια το καλό είναι ότι φορτίζει από θύρα USB, αλλά και πάλι. 

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά+ τα εξαρτήματα του  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς το φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια 

  Ηλεκτρική σεγα PARKSIDE PSTD C3

  pstd c3 Η σέγα PARKSIDE PSTD 800 C3 είναι μία από τις δύο μεγάλες,ενσύρματες σέγες που φέρνει το LIDL. Έχει ισχύ 800 WATT με αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών έως και 3100 παλνδρομήσεις το λεπτό. Είναι κλειστής λαβής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθετες κοπές. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 80 χιλιοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Μπορεί να κόψει φάλτσα έως 45 μοίρες, ένω έχει λέιζερ και φωτισμό για πιο ακριβείς κοπές. 

  Οι λάμες που παίρνει είναι κοινές και η αλλαγή γίνεται χωρίς εργαλείο. Έχει λειτουργία απορρόφησης αλλά και φυσητήρα και στην συσκευάσία υπάρχει οδηγός παραλλήλων.  Μπορείτε να την δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά).

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς την φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια

  Μετρητής αποστάσεων laser PARKSIDE PLEM 20 A4

  plem parkside Ένα από τα εργαλεία που φέρνει αυτή τη Δευτέρα είναι και ο ψηφιακός μετρητής αποστάσεων με λέιζερ, PARKSIDE PLEM 20 A4. Αν και κατά βάση είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν γρήγορες μετρήσεις, είναι αρκετά χρήσιμο και για ερασιτέχνες και γενικότερα για κάθε σπίτι.Το εύρος μέτρησης είναι 0.075 έως 20 μέτρα (οι 7μιση πόντοι είναι γιατί τόσο είναι το μήκος του εργαλείου, οπότε δεν μπορεί να χωρέσει σε μικρότερη επιφάνεια). Η ακρίβεια που δίνει ο κατασκευαστής είναι 2 χιλιοστά και είναι αρκετά καλή (μόνο καλά επαγγελματικά μοντέλα έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια). Μπορεί να κάνει μέτρηση σε μετρικό σύστημα αλλά και σε πόδια (το Αγγλοαμερικανικό).

  Μπορεί να κάνει μέτρηση και χωρίς το μήκος της συσκευής και με αυτό, ένω έχει και λειτουργία για έλεγχο της απόστασης. Η τιμή του είναι 20 ευρώ και αν τα χαρακτηριστικά του είναι σωστά είναι αρκετά καλή.

  .

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της  είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται

  Προσφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα

  Εκτός από όλα τα παραπάνω που θα είναι σε όλα τα καταστήματα της Ελλάδος, θα υπάρχουν και προσφορές με εργαλεία σε επιλεγμένα καταστήματα ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με το φυλλάδιο μπορεί να υπάρχει στο τοπικό σας κατάστημα κάποιο από τα παρακάτων

  • Επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20 Li b3 (η έκδοση με μπαταρία 2Ah και φορτιστή): 60 ευρώ
  • Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20 Li-B2 (με μπαταρία και φορτιστή) : 60 ευρώ
  Παρασκευή 25/09/2020

  Δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2

  δισκοπρίονο parkside

  Αυτή την παρασκευή τα LIDL έχουν μία προσφορά με εργαλείο, συγκεκριμένα το δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350 C2. Eίναι το πιο μεγάλο δισκοπρίονο που φέρνουν τα LIDL με 1350 WATT μοτέρ και 190 χιλιοστά δίσκο. Έχει ρυθμιζόμενες στροφές με αυτόματη υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει αυτοματα στροφές και ροπή) το οποίο ίσως φανεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιους. Φυσικά έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (έως 65 χιλιοστά) και ρυθμιζόμενη γωνία έως 45 μοίρες. Μπορεί να συνδεθεί με σκούπα και έχει και λέιζερ και οδηγό παραλλήλων. Η τιμή που το φέρνει είναι 40 ευρώ και είναι σχετικά καλή για δισκοπριονο τέτοιων χαρακτηριστικών.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει;Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί για αρκετά χρόνια δεν έφερνε μεγάλο δισκοπρίονο και έτσι δεν υπάρχει κορεσμός 
  Πέμπτη 17/09/2020

  Την προσεχή πέμπτη 17/09/20  τα LIDL έχουν αρκετές προσφορές που αφορούν  αεροσυμπιεστή. Συγκεκριμένα έχουν τον μικρό αεροσυμπιεστή (άλλαξε όνομα, από PKO 270 έγινε PKO 24) μαζί με αρκετά εξαρτήματα, μερικά από τα οποία είχε να τα φέρει για αρκετά χρόνια

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 A1

  pko 24 parkside αεροσυμπιεστής Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 A1. Είναι μία νέα έκδοση, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του PKO 270, αλλα με αρκετές βελτιώσεις, κυρίως στο κομμάτι της εργονομίας. 

  Έτσι το αερουφλάκιο παραμένει στα 24 λίτρα, το μοτέρ έχει απόδοση 2.45 ίππους με μέγιστη συμπίεση 10 bar. Οι διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις έχουν να κάνουν κυρίως στον θόρυβο του κινητήρα, στην 2η έξοδο μέ έξτρα μανόμετρο, στην μεγαλύτερη λαβή καθώς και στις διπλές βεντούζες που δεν του επιτρέπουν να τουμπάρει (βασικό πρόβλημα στις πρώτες εκδόσεις).

  Το λάστιχο και έδώ είναι 10αρι (με ειδική θέση για να το τυλίγετε) και το καλώδιο 3μετρο. Μία ακόμα διαφορά είναι ότι στην συσκευασία υπάρχει έξτρα δοχείο με λάδι αεροσυμπιεστή.

  Η τιμή είναι στα 111 ευρώ (παλιά το έφερνε στα 100, αλλά αυτή είναι βελτιωμένη έκδοση).

  • Πόσο κοστίζει; 111 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, είναι η πρώτη φορα
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του (ισχύς μοτέρ, παρελκόμενα, 2 μανόμετρα..) είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς μπορεί να είναι νέα έκδοση, αλλά παρόμοιο το φέρνει εδώ και 15 χρόνια 1-2 φορές το χρόνο

  Εξαρτήματα/εργαλεία αεροσυμπιεστή

  Μαζί με τον αερουσυμπιεστή θα έχει και αρκετά εργαλεία αέρος και εξαρτήματα. Συγκεκριμένα θα έχει

  • Σετ εξαρτημάτων αέρος PDSS 13 D4: 10 ευρώ
  • Πιστόλι βαφής αέρος PDFP 500 C3: 12 ευρώ
  • Αεροψάλιδο λαμαρίνας : 20 ευρώ
  • Ματσακόνι αέρος: 20 ευρώ
  • Καρφωτικό αερός PDT 40 F4: 25 ευρώ
  • Σέγα άερος : 18 ευρώ
  • Δραπανοκατσάβιδο αέρος : 18 ευρώ 
  • Μπαλαντέζα αερος 20 μέτρων: 20 ευρώ
  • Λάστιχο αέρος 10 μέτρων : 7 ευρώ
  • Διακλαδωτες και σετ σύνδεσης: 7 ευρώ

  Από αυτά το αεροψάλιδο, το ματσακόνι, το τρυπάνι και η σέγα είναι εργαλεία που δεν φέρει και τόσο συχνά (κάποια είχε να τα φέρει 5 χρόνια). Τα υπόλοιπα τα φέρνει σχεδόν κάθε χρόνο (κάποια και 2 φορές το χρόνο).  Όλα είναι σε αρκετά καλή τιμή.

  Προσφορές μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα 

  parkside pko 500 a2

  Σύμφωνα με το φυλλάδιο από τις προσφορές εκτός από τα παραπάνω, θα έχει σαν προσφορά και μερικά ακόμα εργαλεάι, απλώς μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα. Τα εργαλεία αυτά είναι ο μεγάλος αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 στα 139 ευρώ, ο φαλτσοκόφτης μετάλλων με σμυριδόδισκο PARKSIDE PMTS 180 A1 στα 55 ευρώ και το αλφάδι λέιζερ σταυρού PARKSIDE PKLL 7 D3 στα 23 ευρώ. 

  Ο μεγάλος αεροσυμπιεστής έχει σχεδόν το ίδιο μοτέρ και εξαρτήματα με το PKO 24 A1, οπότε η μόνη πρακτική διαφορά είναι το αεροφυλάκιο. Για 20 ευρώ σίγουρα βολεύει ο μεγαλύτερος αν τον έχει δικό σας LIDL, απλώς δεν θα έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας που έχει ο μικρότερος.

  Ο τροχός για τα μέταλλα PMTS 180 A1 είναι μία χαρά και αυτός αξίζει τα λεφτά του αν θέλετε κάτι τέτοιο. 

  To αλφάδι λέιζερ είναι ένα κλασσικό αλφάδι σταυρού με λέιζερ ακτίνα, με ρύθμιση γωνίας, βάση με σφιγκτήρα.

  Πέμπτη 10/09/2020

  Τα LIDL αυτή την εβδομάδα κάνουν έχουν μία πολύ ιδιαίτερη προσφορά. Συγκεκριμένα για 2η φορά φέρνουν αρκετά εργαλεία από την σειρά X20V Team, χωρίς μπαταρία, δηλαδή μόνο το σώμα. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς αρκετοί έχουν ήδη αρκετές μπαταρίες από την σειρά, οπότε μία ακόμα δεν θα τους προσφέρει κάτι. Επομένως μπορούν να αγοράσουν το εργαλείο που θέλουν σε πολύ πιο χαμηλή τιμή.

  Τα εργαλεία που φέρνει είναι αρκετά και μάλιστα μερικά δεν τα έχει ξαναφέρει ποτέ στην Ελλάδα. Κάποια από την σειρά είναι και με brushless μοτέρ.

  Επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20-Li A1

  paksp 20 a1 To πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της σειράς είναι το επαναφορτιζόμενο φαλτσοπρίονο PARKSIDE PAKSP 20 Li A1. Είναι ένα από τα εργαλεία της σειράς PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή των εργαλείων με τον brushless μοτέρ που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε χαρακτηριστικά θυμίζει το μικρό φαλτσοπρίονο που φέρνουν τα LIDL. Δηλαδή έχει 210 χιλιοστά δίσκο, μέγιστο πλάτος/βάθος κοπής 120/60 χιλιοστά στις 90 μοίρες και 80/35 χιλιοστά στις 45. 

  Ο δίσκος που υπάρχει στην συσκευασία είναι με 48 δόντια και εκτός από αυτόν υπάρχει και σάκος για πριονίδια καθώς και σφιγκτήρες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει ούτε μπαταρία ούτε φορτιστής, αλλά επειδή ανήκει στην σειρά X20V Team, αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς έχετε ήδη μπαταρία και φορτιστή. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης προτείνεται η 4αρα μπαταρία. 

  Σίγουρα μία πολύ καλή λύση για όποιον επαγγελματία ή μή ψάχνει για ένα φορητό φαλτσοπρίονο για ψιλοδουλειές σε μέρη όπου η παροχή δεν είναι εύκολη. 

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα φορητά φαλτσοπρίονα δεν είναι και τόσο πολλά και σε brushless δεν θα βρείτε κάποιο σε αντίστοιχη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, επειδή δεν το έχει ξαναφέρει

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pdssa 20 li μόνο σώμα

   

  Και το 2ο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V TeamΕίναι το επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παλμικά κατσαβίδια, πρόκειται για εργαλεία με πολύ μεγάλη ροπή, που σας επιτρέπουν να βιδώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και πολύ μεγάλες ξυλόβιδες.

  Το συγκεκριμένο έχει ροπή 180Nm, υποδοχή εργαλείων 180Nm και 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί.. Στην συσκευασία δεν υπάρχει  μπαταρία ούτε ταχυφορτιστής.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 50 ευρώ.

  Μοντέλο PDSSA 20 Li A1
  Μπαταρία Δεν έχει
  Ροπή 180Nm
  Αριθμό κρούσεων 0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών 0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή 1/4″
  Τιμή 29,99 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Mε μπαταρία ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο Parkside PABH 20-Li B2 (μόνο σώμα)

  pabh μόνο σώμα Το τρίτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ένα κρουστικό, επαναφορτιζόμενο δράπανο/πιστολέτο, το PARKSIDE PABH 20-Li B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι ιδανικό για τρύπημα σε μπετό και σε δομικά υλικά. Έχει αρκετή δύναμη (1 joule) και μπορεί να κάνει με άνεση τρύπες έως 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε μέταλλο.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά έχει αυτόματο μηχανισμό SDS-plus για σύνδεση με τρυπάνια και καλέμια (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τσοκ για SDS και να χρησιμοποιείτε και κοινά κυκλικά τρυπάνια ή ότι εξάρτημα θέλετε). Ένα από τα θετικά του είναι ότι έχει την μπαταρία από την σειρά X20V Team, οπότε αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς βολεύει ακόμα πιο πολύ η αγορά του. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά και σε ένα παλαιότερο review από την σελίδα. Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, απλώς με μπαταρία και φορτιστή (αυτό της προσφοράς είναι μόνο το σώμα)

  • Πόσο κοστίζει; 39,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, με μπαταρία το φέρνει από το 2016 τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και αν θέλετε μόνο κρουστικό βολεύει καλύτερο το κρουστικό δράπανοκατσάβιδο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

  Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pts 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και είναι το επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 20-Li A1. To μίνι αφορά την διάμετρο του δίσκου, αφού αυτό φοράει δίσκο 85 χιλιοστών (σε αντίθεση με τα περισσότερα κλασσικά δισκοπρίονα που φορούν 180-210 χιλιοστά δίσκο). Σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά θυμίζει το ενσύρματο αδελφάκι του με μέγιστο βάθος κοπής 25 χιλιοστά, ρυθμιζόμενη βύθιση, λέιζερ για ακρίβεια και σωλήνα ενός μέτρου για την σκόνη.

  Η βασική διαφορά με τα μεγαλύτερα δισκοπρίονα δεν είναι μόνο η διάμετρος του δίσκου αλλά το ότι μπορεί να κόψει και πιο δύσκολα υλικά από ξύλο. Έτσι με τον κατάλληλο δίσκο μπορείτε να κόψετε και κεραμικά, αλουμίνιο, χαλκό, γυψοσανίδα και γενικά τα πάντα εκτός από ατσάλι και πολύ σκληρά δομικά υλικά (πχ πέτρα, μπετό…).

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετοί δίσκοι αν και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (η διάσταση είναι κοινή και υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε αυτή την διάσταση).

   Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 45 ευρώ και επειδή δεν το έχουν ξαναφέρει με μπαταρία δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

  • Πόσο κοστίζει; 44,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δεν υπάρχουν και πολλά επαναφορτιζόμενα)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι λίγο εξειδικευμένο και δεν απευθύνεται σε όλους

  Επαναφορτιζόμενη σέγα και σπαθόσεγα PARKSIDE PSSSA 20-Li A1(μόνο σώμα)

  psssa 20 Το επόμενο εργαλείο είναι αρκετά ιδιαίτερο, όχι μόνο γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενο, αλλά γιατί είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί από ελάχιστες εταιρίες. Είναι 2 σε ένα και είναι η σέγα/σπαθοσέγα PARKSIDE PSSSA 20 Li A1. H σέγα και η σπαθοσέγα -παρότι έχουν ομοιότητες- είναι δύο διαφορετικά εργαλεία. Χρησιμοποιούν άλλο τύπο λάμας και έχουν άλλο σχήμα. Το εργαλείο που φέρνει το LIDL  τα συνδυάζει και τα δύο, δηλαδή είναι ταυτόχρονα και σέγα και σπαθοσέγα. Το σχήμα της θυμίζει περισσότερο της μικρές εναφορτιζόμενες σπαθοσέγες, όμως έχει κάποιες διαφορές, καθώς σε αυτό αλλάζει θέση η κεφαλή.

  Στα υπόλοιπα και αυτό είναι μόνο σώμα, χωρίς μπαταρία, αλλά και εδώ επειδή ανήκει στην σειρά Χ20V Team ίσως έχετε ήδη αρκετές (και αν δεν έχετε μπορείτε να ααγοράσετε από το κατάστημα την ίδια μέρα).

  Οι δυνατότητες κοπής είναι 100 χιλιοστά σε ξύλο και 50 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε λάμα σπαθοσέγας και 50 χιλιοστά σε ξύλο και 4 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε της σέγας. Η αλλαγή της λάμας γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ ένα από τα αρνητικά της είναι ότι δεν μπορεί να κόψει φάλτσα, καθώς το πέλμα είναι σταθερό.

  Η τιμή της είναι 35 ευρώ και εδώ επειδή δεν έχει πωληθεί ποτέ με μπαταρία δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

  Μοντέλο PSSSA 20 Li A1 
  Tύπος Επαναφορτιζόμενη σέγα/σπαθοσέγα
  Τάση λειτουργίας 20VDC
  Τύπος μπαταρίας Οποιαδήποτε από την σειρά x20V Team
  Mήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σπαθοσέγα) 100/50 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σέγα) 50/4 χιλιοστά
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει Δεν το έχει ξαναφέρει
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 34,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δύσκολα θα βρείτε αντίστοιχο στην Ελληνική αγορά )
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι βαφής PARKSIDE PFSA 20-Li A1(μόνο σώμα)

  pfsa mono soma Ακόμα ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το επαναφορτιζόμενο πιστόλι βαφής PARKSIDE PFSA 20 Li A1. Και αυτό είναι μόνο σώμα και αυτό ανήκει στην σειρά X20V Team, όπως όλα τα προηγούμενα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το LIDL είχε πάρα πολλά χρόνια να φέρει ηλεκτρικό πιστόλι βαφής παρότι είναι σχετικά κοινό εργαλείο. Γενικά τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής δεν είναι και τόσο βολικά και γιαυτό δεν τα προτιμούν οι επαγγελματίες. Είναι κάτι σαν λύση ανάγκης για όποιον δεν έχει την δυνατότητα να πάρει έναν αεροσυμπιεστή. Δηλαδή δεν είχαν κανένα απολύτως πλεονέκτημα έναντι των αέρος, παρά μόνο την χαμηλότερη τιμή.

  Όμως το συγκεκριμένο έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι μπορείτε να βάψετε όπου θέλετε, χωρίς την ανάγκη για σύνδεση στην πρίζα ή σε αεροσυμπιεστή. Πραγματικά πολύ χρηστικό, και παρότι αυτά τα πιστόλια δεν κάνουν και το καλύτερο βάψιμο και είναι λίγο θορυβώδη, μπορεί να λύσει τα χέρια βάφοντας σε σημεία που κανένα άλλο δεν θα μπορούσε.

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή με την μικρή μπαταρία έχει 18 λεπτά συνεχόμενους χρήσης, ενώ διαθέτει 2 ρυθμιζόμενα ακροφύσια (1.8/2.6 χιλιοστά). Μπορεί να ρυθμιστεί η δέσμη σε στρογγυλή, οριζόντια ή κάθετη ενώ το δοχείο για το χρώμα είναι 1 λίτρου.

  Η τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι 29,99 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 29,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δείχνει πολύ χρηστικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αρκετά πιθανόν, καθώς είναι εργαλείο χρήσιμο σε μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20-Li C2

  parkside pkga 20 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL φέρνουν ξανά το επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PKGA 20 C2, αυτή τη φορά μόνο ως σώμα. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να πάρει 4 διαφορετικά εξαρτήματα και να μεταμορφωθεί σε δραπανοκατσάβιδο, πολυεργαλείο, τριβείο δέλτα και σπαθοσέγα. Προφανώς είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω εργαλεία και έτσι με μόνο 50 ευρώ θα αποκτήσουν ένα εργαλείο που έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες.  Το καλό είναι ότι και αυτό ανήκει στην σειρά PARKSIDE X20V Team, οπότε από θέμα μπαταρίας είστε καλυμμένοι αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν το έφερνε στα 80 ευρώ (με μπαταρία και φορτιστή), οπότε τα 50 είναι  μειωμένη (ακόμα και χωρίς φορτιστήα και μπαταρία).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  • 4 σε 1: δραπανοκατσάβιδο, πολυλειαντήρας, σπαθοσέγα και πολυεργαλείο
  • Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο
  • Ρυθμιζόμενη ροπής στρέψης περιλαμβανομένου δεξιόστροφης/αριστερόστροφης κίνησης (για δραπανοκατσάβιδο) και γρήγορο stop
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς PARKSIDE X 20 V Team“
  • Κινητήρας με εργονομική, αντιολισθητική μαλακή λαβή

  1. Εξάρτημα δραπανοκατσάβιδου PKGA1

  • Μηχανισμός 2 ταχυτήτων με εύρος στροφών 0–400 min⁻¹ / 0–1350 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Δυνατότητα ρύθμισης 19 βαθμίδων ροπής στρέψης και 1 βαθμίδας διάτρησης
  • Μέγιστη ροπή στρέψης 25 Nm
  • Ταχυτσόκ μονού κάλυκα – SPINDLE LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 6 bits διάτρησης (1,5/2/3/4/5/6 mm), 6 bits βιδώματος (50 mm), 1 προέκταση bit (50 mm)

  2. Εξάρτημα πολυλειαντήρα PKGA2

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–9000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Εύκολη και γρήγορη αλλαγή φύλλου λείανσης χάρη στην αυτοπρόσφυση
  • Υποδοχή ηλεκτρικής σκούπας για αναρρόφηση σκόνης – συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 5 φύλλα λείανσης (2x P 60, 2x P 120, 1x P 240)

  3. Εξάρτημα σπαθοσέγας PKGA3

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–3200 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Μήκος ταλάντωσης 22 mm
  • Ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνοται: 1 πριονόλαμα για μέταλλο (HSS 150 / 18 TPI), 1 πριονόλαμα για ξύλο (HCS 150 / 6 TPI)

  4. Εξάρτημα πολυεργαλείου PKGA4

  • Αριθμός ταλαντώσεων 0–20000 min⁻¹ (ρελαντί)
  • Σύστημα αλλαγής ταχυτσόκ χωρίς εργαλείο
  • Δυνατότητα προσαρμογής των εργαλείων με μεταβλητή κατεύθυνση εργασίας
  • Γωνία ταλάντωσης 3,0°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 βυθιζόμενη πριονόλαμα HSS, 1 ξύστρα, 1 πλάκα λείανσης τριβείου δέλτα, 3 φύλλα λείανσης (1x P 60, 1x P 80, 1x P 120)
  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλά με μπαταρία 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε κανένα από τα 4 εργαλεία ναι, ίσως είναι καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ δύσκολα

  Συσκευή ακονίσματος τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5

  ακονιστήρι parkside To τελευταίο από τα ηλεκτρικά εργαλεία της προσφοράς είναι το ακονιστήρι τρυπανιών PARKSIDE PBSG 95 D5. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου χωρίς ιδιαίτερρο κόπο. Η διαδικασία είναι σχετικά αυτόματη, με ξεχωριστή τρύπα για κάθε διαφορετική διάμετρο και εύκολη εφαρμογή. Δεν είναι και ο ιδανικότερος τρόπος για να ακονίζετε τρυπάνια, αλλά σίγουρα είναι ο πιο απλός και ίσως ο μοναδικός που μπορεί να γίνει και από κάποιον εντελώς αρχάριο.

  Τα τρυπανια που παίρνει είναι από 3 έως 13 χιλιοστά, με 20 διαφορετικά μεγέθη (έχει και μισά). Χρησιμοποιεί μία πέτρα λείανσης που βρίσκονται στο εσωτερικό (και υπάρχει και ανταλλακτικό στην συσκευασία).

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 20 ευρώ (παλαιότερα το έφερνε στα 30 ευρώ) και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 19,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε να ακονίζετε τρυπάνια μετάλλου
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Πέμπτη 03/09/2020

  Την ερχόμενη Πέμπτη τα LIDL  έχουν σε προσφορά αρεκτά εργαλεία κήπου, τα περισσότερα είναι ηλεκτρικά, όμως υπάρεχουν και μερικά χειρός. Σχεδόν όλα είναι εργαλεία που έχουν ξανακυκλοφορήσει αρκετές φορές στην Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη μικρή αντλία. 

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλών PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 2 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή  και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα).

  Στην εισαγωγή της απορρόφησης εχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλά ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις.

  Η τιμή του είναι 50 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά. 

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1

  pks 2200 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Είναι ένα ακόμα εργαλείο που για πολλά χρόνια έβγαινε ως Florabest και τελευταία βγαίνει ως PARKSIDE. Είναι ισχυρό με κινητήρα 2200 WATT, 40αρα λάμα και 10 μέτρα καλώδιο. Φυσικά έχει δοχείο για λάδι λίπανσης, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί και η λάμα αλλά και η αλυσίδα είναι Oregon (η λιανική τους τιμή στην Ελλάδα είναι 25+ ευρώ).

  Στα θετικά το σύστημα προστασίας soft start (πρακτικά ξεκινάει αργά για να μην υπάρξει τραυματισμός από κατά λάθος ενεργοποίηση), το ηλεκτρονικό φρένο καθώς και το σύστημα που τεντώνει την αλυσίδα χωρίς εργαλεία.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 65 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και το έχει φέρει αρκετές φορές

  Επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2

  parkside paas 12 To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A2. Πρακτικά είναι μία μικρή σπαθοσέγα (παίρνει τις λάμες που παίρνει η σπαθοσέγα) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοπή κλαδιών, ξύλου, μετάλλου, συνθετικών υλικών και γενικότερα ότι μπορεί να κόψει μία σπαθοσέγα. Για να κόψει κλαδιά πρέπει να βάλετε το ειδικό εξάρτημα που το συγκρατεί στο κλαδί, αλλιώς κλωτσάει λίγο.  Παλαιότερα το έφερνε ως Florabest.

  Το θετικό είναι ότι ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, δηλαδή των εργαλείων PΑRKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο από την σειρά έχετε ήδη έξτρα μπαταρία και έξτρα φορτιστή. Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία, αλλά μπορεί να πάρει και την μεγάλη.

  Το άλλαγμα της λάμας γίνεται χωρίς εργαλεία (απλώς περιστρέφετε τον κόκκινο μοχλό στην υποδοχή), ενώ έχει και ιδική ασφάλεια για προστασία ενεργοποίησης.

  Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι τόσο για την κηπουρική, όσο για μαστορέματα. Γιαυτό το λόγο αυτού του τύπου τα εργαλεία τα αγοράζουν συνήθως και υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και παρόμοιοι επαγγελματίες.

  Η τιμή που το έχουν τα LIDL είναι 45 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και το έχει φέρει αρκετές φορές

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο  PARKSIDE PHSL 900 A3

  phsl parkside Το 4ο εργαλείο της εβδομάδος είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 A3. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. 

  Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης καθαρού νερού PARKSIDE PTPK 400 A1

  βυθιζόμενη αντλία parkside Ένα από τα αρκετά εργαλεία κήπου που φέρνει αυτή την εβδομάδα το LIDL είναι και η μικρή αντλία αποστράγγισης PARKSIDE PTPK 400 A1. Είναι μία μικρή και οικονομική βυθιζόμενη αντλία, κατάλληλη για πηγάδια ή για αποστράγγιση μερικώς ακαθάρτων νερών. Δεν είναι κατάλληλη για εντελώς ακάθαρτα νερά (πχ βόθρους, λάσπη…). Έχει ισχύ 400 WATT, μανομετρικό 7 μέτρα και μέγιστη δυνατότητα άντλησης 167 λίτρα το λεπτό. Το μήκος καλωδίου είναι 10 μέτρα και στην συσκευασία υπάρχει νάιλον σκοινί 8 μέτρων. Επίσης υπάρχουν αντάπτορας για λάστιχο, ρακόρ βρύσης και γωνιακός προσαρμογέας για την εξοδο.

  Στο πάνω μέρος υπάρχει και λαβή μεταφοράς (σημαντικό γιατί συνήθως την κρατάμε από το καλώδιο και φυσικά υπάρχει και φλοτέρ. Η τιμή της είναι μόλις 30 ευρώ και μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή με το μεγαλύτερο μοντέλο που φέρνουν τα LIDL (αυτή που έχει 50 ευρώ), όμως αν την θέλετε για περιστασιακή χρήση ή για πότισμα από μικρά πηγάδια, τότε είναι μία καλή και συμφέρουσα επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή τη μορφή όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι μικρό και οικονομικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνή και έχει καιρό να την φέρει
  Δευτέρα 17/08/2020

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 30 A1

  pwd 30 a1 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL έχουν σε προσφορά ένα νέο μοντέλο σκούπας εργαστηρίου, το PARKSIDE PWD 30 A1. Αυτό τo μοντέλο είναι πρωτοεμφανιζόμενο και από ότι φαίνεται έρχεται να αντικαταστήσει το PNTS 1500 που είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά. Η ισχύς της σκούπας είναι 1500 watt και έχει ανοξείδωτο δοχείο 30 λίτρων για συλλογή σκόνης και υγρών. Έχει πρίζα για σύνδεση εργαλείου έως 2200 WATT (πρακτικά δουλεύει μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο). Μία βελτίωση που υπάρχει σε αυτό το μοντέλο είναι ότι υπάρχει και ρύθμιση ροής αέρα, έτσι μπορείτε να το χαμηλώσετε αν δεν χρειάζεστε φουλ ισχύ. Το λάστιχο αναρρόφησης είναι 3 μέτρα και το καλώδιο 6, ενώ στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά ακροφύσια και εξαρτήματα για χρήση σε υγρά η στερεά και φυσικά λάστιχο για σύνδεση με εργαλεία. Τα φίλτρα που παίρνει ταιριάζουν με του εμπορίου και είναι αυτοκαθαριζόμενα με ειδικό κουμπί.

  Εργονομικά δείχνει βελτιωμένο, με περισσότερες ρόδες για καλύτερη ισορροπία, στηρίγματα στο πλάι για το σωλήνα και τα καλώδια και λαβές για μεταφορά ή κρέμασμα. Η τιμή του είναι 80 ευρώ και σίγουρα είναι πιο ακριβή από τα μικρότερα μοντέλα, όμως είναι και αρκετά πιο δυνατή και με καλύτερα χαρακτηριστικά.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PAH 1300 B2

  pah 1300 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PAH 1300 B2. Είναι ένα εργαλείο που δεν έχει ξαναφέρει στην Ελλάδα και μπορεί λόγω WATT να ακούγεται περίεργο που κοστίζει παραπάνω από το PBH 1500 F6 που έφερε πριν 10 μέρες (το PAH 1300 κάνει 80 ευρώ, ενώ το PBH 1500 F6 60 ευρώ), όμως αυτό είναι αρκετά πιο δυνατό. Συγκεκριμένα έχει 15 joule ισχύ κρούσης, όταν το PBH είχε μόνο 5. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό για κατεδαφιστικό και γενικότερα για βαριές εργασίες (προφανώς σε ερασιτεχνική χρήση). Εκτός από την ισχύ αυτά που διαφέρουν είναι η πολύ καλύτερη περιστροφική 2η λαβή και το μάλλον λίγο καλύτερο sds max σύστημα. Στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής για τρύπημα χωρίς κρούση, ούτε περιστροφή καλεμιού. Δηλαδή δουλεύει μόνο με κρούση, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρύπημα μόνο σε δομικά υλικά και όχι σε μέταλλο ή ξύλο.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 80 ευρώ και για κατεδαφιστικό 15 joule είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 15 joule ενέργεια κρούσης τα 80 είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Επαναφορτιζόμενη λάμπα εργασίας με τρίποδα PARKSIDE PAL 5.200 A1

  5200 λάμπα led Αυτή την εβδομάδα έχει σε προσφορά και μία επαναφορτριζόμενη λάμπα εργασίας που προσαρμόζεται πάνω σε τρίποδο. Πρακτικά θυμίζει τους κλασσικούς προβολείς εργασίας, απλώς αντί για λαμπτήρες αλογόνου έχει 2 ισχυρούς λαμπτήρες LED τύπου COB (600lumens η κάθε πλευρά). Είναι επαναφορτιζόμενη με μπαταρία 5200mAh που μπορεί να φορτιστεί με ένα κοινό καλώδιο USB, με μέγιστη απόδοση 6 ώρες και με τους δύο λαμπτήρες και 9 με τον ένα. Μπορεί να γίνει και αποσπώμενη και να το τοποθετήσετε όπου θέλετε με τους δύο ισχυρούς μαγνήτες.

  Η τιμή της είναι 30 ευρώ και για τα χαρακτηριστικά της δείχνει καλή προσφορά..

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι,  είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν οι λαμπτήρες LED βγουν καλοί, σίγουρα είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως
  Δευτέρα 03/08/2020

  Αυτή τη δευτέρα τα Lidl έχουν προσφορές με εργαλεία. Τα δύο είναι ηλεκτρικά, και τα υπόλοιπα είναι εργαλεία χειρός ή εξαρτήματα.

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6

  parkside pbh 1500 Το πρώτο από τα δύο εργαλεία είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 F6, το πιο δυνατό δράπανο που φέρνει στην Ελλάδα (στο εξωτερικό υπάρχει και 1700αρι). Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό εργαλείο, ιδανικό για σκάψιμο σε τοίχους ή τρύπες μεγάλης διαμέτρου/βάθους. Έχει ισχύ 1500 WATT και 5 jouse ισχύ κρούσης. Δεν έχει τσοκ αλλά sds plus υποδοχή (όμως υπάρχει τσοκ με αντάπτορα στην συσκευασία). Σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με την προηγούμενη έκδοση που μπορείτε να δείτε σε review εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί και το έχει ξαναφέρει και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό

  Δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2

  pdfw 120 To δεύτερο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με προέκταση PARKSIDE PDFW 120 A2. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο που συνδυάζει τα καλά του δίδυμου τροχού με τα εργαλεία τύπου dremel. Είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και ισχύ (120WATT και δίσκοι 75 χιλιοστών), οπότε δεν κάνει για βαριές εφαρμογές, αλλά κυρίως για μοντελισμό, μικροκατασκευές και εργασίες σε μικρές επιφάνειες. 

  Η προέκταση τύπου dremel έχει μήκος 1 μέτρο και τροφοδοτείται από τον άξονα του δίδυμου τροχού. Μπορεί να πάρει ότι εξαρτήματα παίρνει και ένα dremel και πρακτικά να κάνει περίπου την ίδια εργασία (πάνω κάτω έχει την ίδια ισχύ και στροφές με το αντίστοιχο “dremel” της parkside), με το μόνο περιορισμό ότι δεν είναι τόσο φορητό όσο ένα dremelοειδές. Στην συσκευασία υπάρχει και κασετίνα με αρκετά εξαρτήματα. Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ και είναι αρκετά καλή αφού τα αντίστοιχα εργαλεία στο εμπόριο ξεκινάνε από 60 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί το έχει φέρει λίγες φορές μέχρι σήμερα

  Υπόλοιπα εργαλεία και εξαρτήματα

  Στην προσφορά υπάρχουν και πάρα πολλά εξαρτήματα και εργαλεία χειρός. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η ραφιέρα με τα 30 ευρώ(πολύ καλή για εσωτερική χρήση), ο ηλιακός προβολέας LED (πολύ καλή τιμή) και τα σετ με τα καλέμια/τρυπάνια (δεν είανι φοβερή ποιότητα αλλά για λίγα τρυπήματα είναι μία χαρά και σε πολύ καλή τιμή). 

  Παρασκευή 17/07/2020

  Επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PAEXS 20-Li A1

  Αυτό το Παρασκευή έχει σε προσφορά ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, το επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείo PARKSIDE PAEXS 20-Li A1. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα LIDL φέρνουν επαναφορτιζόμενο έκκεντρο (μάλιστα γενικά έχουν πάρα πολλά χρόνια να φέρουν ακόμα και ηλεκτρικό). Το εργαλείο ανήκει στην σειρά εργαλείων X20V Team, οπότε βολεύει αρκετά αν ήδη έχετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς.

  Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά του έχει 125αρη πέλμα, ρυθμιζόμενες στροφές με αβαθίδμωτο διακόπτη (3000 έως 12000 στροφές ανά λεπτό)και έχει αποσπώμενο δοχείο σκόνης με ειδικό φίλτρο (μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα). Στην συσκευασία υπάρχει η μικρή μπαταρία PAP 20 A1, με τις 2 αμπερώρες και ο μικρός φορτιστής των 65 WATT, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μπορεί να φορέσει και την 4αρα μπαταρία. 

  Έχει διπλή λαβή (γενικά είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να ασκήσετε πίεση με μαλακή επένδυση. Ο διακόπτης on/off δεν φαίνεται να είσαι σε πολύ πρακτικό σημείο (γενικά είναι είτε μπροστά ή στο πλάι, ώστε να μπορείς να τον πιάσεις με τον αντίχειρα). Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και αντάπτορας για σκούπα άλλα και μερικά φύλλα λείανσης (η διάσταση είναι κοινή και βρίσκεται πολύ εύκολα στο εμπόριο).

  Η τιμή του είναι 45 ευρώ και φαίνεται αρκετά καλή (το πιο φθηνό επαναφορτιζόμενο έκκεντρο με μπαταρία κοστίζει 75 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για επαναφορτιζόμενο έκκεντρο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πιθανώς γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενο
  Πέμπτη 16/07/2020

   

  Αυτή την πέμπτη τα LIDL έχουν προσφορές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Τα περισσότερα είναι αναλώσιμα, αλλά έχουν και μερικά εργαλεία.

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 D1

  phd 110 H πιο μεγάλη προσφορά της εβδομάδος είναι το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 D1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι

  Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση.

  Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής  είναι 5 μέτρα.

  Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ (ενδεικτικά το PHD 135 έχει 90 και το PHD 170 έχει 100 ευρώ). 

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι άλλη μία φορά σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές

  Εκτός από το πλυστικό θα έχει και αρκετά αναλώσιμα όπως σπρέι βαφής, πατάκια, καλύμματα και διάφορα άλλα. 

  Από τα εξαρτήματα αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο φορτιστής, η ζυγαριά αποσκευών , ο φακός εργασίας και τα μακριά κατσαβίδια (που δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρείτε στο εμπόριο). Το σκουπάκι είναι αξιοπρεπές και κάνει την δουλειά του, αν και το φορητό που βγάζει κάτι φορές βολεύει περισσότερο.

  Παρασκευή-Σάββατο 10/07/2020

  Αυτό το παρασκευοσάββατο τα LIDL έχουν 2 προσφορές σε εργαλεία που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

  Φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5

  parkside pkz H πρώτη προσφορά είναι ο φορητός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKZ 180 C5. Μπορεί το φορητός να μπερδεύει λίγο, κάνοντας αρκετούς να πιστέψουν ότι δουλεύει με μπαταρία, όμως το φορητός αναφέρεται στην εύκολη μεταφορά (ζυγίζει 5.8 κιλά). Πρακτικά είναι ένας μικρός αεροσυμπιεστής με έμβολο που δουλεύει με ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι σχεδόν ίδιος με τους μικρούς αεροσυμπιεστές αυτοκινήτου για τα ελαστικά, απλώς αυτός είναι πιο μεγάλος και πιο δυνατός (1100 watt μοτέρ). 

  Η μέγιστη πίεση που μπορεί να δώσει είναι 8 bar, με παροχή 180 λίτρα ανά λεπτό. Έχει πρακτικό σχήμα, σαν βαλιτσάκι μεταφοράς, με το 5μετρο καλώδιο ρεύματος και το 3μετρο λάστιχο αέρος να μαζεύουν εσωτερικά για πιο εύκολη αποθήκευση. Στα θετικά του η ειδική θήκη για τους αντάπτορες και το πιστόλι με το μανόμετρο. 

  Αυτού του τύπου τα εργαλεία είναι ιδανικά για σύντομες εργασίες φουσκώματος ή καθαρισμού (πχ είναι ιδανικό για καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς δεν έχει λάδια). Βέβαια έχει το αρνητικό του θορύβου (περίπου 94db), που όμως είναι κάτι που το έχουν όλοι οι αεροσυμπιεστές αυτού του τύπου.

  H τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι περίπου 60 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πιθανώς

  Ηλεκτρικός αλοιφαδόρος Ultimate Speed UPM 120 B3

  upm To δευτερο εργαλείο της προσφοράς δεν είναι PARKSIDE, αλλά Ultimate Speed, δηλαδή το brand που χρησιμοποιούν τα LIDL για τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Το εργαλείο είναι ένας ηλεκτρικός έκκεντρος αλοιφαδόρος, που για χρόνια τον έφερνε ως PARKSIDE, αλλά τελευταία τον φέρνει έτσι. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να περιποιείται το αυτοκίνητό του με κερί και άλλα γυαλιστικά, καθώς κάνει το γυάλισμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Σε αντίθεση με τους αλοιφαδόρους που βασίζονται σε γωνιακό τροχό, αυτός θυμίζει έκκεντρο τριβείο και στο σχήμα αλλά και στην λειτουργία. 

  Η ισχύς του είναι 120WATT και ο δίσκος που έχει είναι 25 εκατοστών

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι
  Πέμπτη 02/07/2020

  Την ερχόμενη πέμπτη τα LIDL έχουν μία μέρα με προσφορές εργαλείων λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Για 2η φορά μέσα στο 2020 φέρνουν επαναφορτιζόμενα εργαλεία χωρίς μπαταρία και φορτιστή (την πρώτη φορά ήταν από την σειρά X12V Team). Αυτό είναι πολύ βολικό για κάποιον που έχει ήδη αρκετά εργαλεία της σειράς και έτσι δεν χρειάζεται άλλες μπαταρίες-φορτιστές. Οπότε μπορεί να πάρει το εργαλείο που θέλει σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Τα εργαλεία που έχει είναι 4 και τα 3 είναι πολύ δημοφιλή, με το 4ο να είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα.

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pwsa 20 li b3 Το πρώτο από τα 4 εργαλεία είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li B3 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι ίδιο).

  Η τιμή στο εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή ήταν 65 ευρώ, ενώ τώρα μόνο το σώμα το φέρνει στα 40 ευρώ. Δεδομένου ότι ήταν από τα εργαλεία που είχε 4αρα μπαταρία βγαίνουμε λίγο χαμένοι από την προσφορά του σώματος, όμως αν έχετε ήδη αρκετές μπαταρίες, τότε σίγουρα βγαίνετε κερδισμένοι.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li D5 (μόνο σώμα)

  pabs d5 Aλλο ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο, το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D5. Και αυτό είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην τιμή των 25 ευρώ. Η κανονική τιμή με μπαταρία και φορτιστή ήταν 50 ευρώ, οπότε είναι ακριβώς ίδια τιμή (η μπαταρία και ο φορτιστής έχουν 25 ευρώ). Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη, δηλαδή 40Nm ροπή, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής και 30 χιλιοστά διάτρηση σε ξύλο και 13 σε ατσάλι.

  Σίγουρα αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά x20V Team είναι καλή περίπτωση, αφού μόνο με 25 ευρώ έχετε ένα μεγάλο δραπανοκατσάβιδο.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  μόνο σώμα επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li A1, άλλο ένα από τα εργαλεία της σειράς X20V Team. Και αυτό πωλείται μόνο ως σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 30 ευρώ. Η τιμή ειναι και εδώ ίδια (κανονικά είχε 55, με την μπαταρία και τον φορτιστή να πωλούνται στα 25 την ίδια μέρα στο ράφι). 

  Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο, με μέγιστη δυνατότητα κοπής 100 χιλιοστά πάχος σε ξύλο και 20 χιλιοστά σε ατσάλι. Οι παλινδρομήσεις είναι 3000 το λεπτό και στην συσκευασία έχει μία λάμα ξύλου (είναι συμβατό με τις κοινές λάμες του εμπορίου). Η λάμα αλλάζει χωρίς κλειδί, ενώ υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης για την ταχύτητα της ταλάντωσης καθώς και επιλογή γραμμική κίνησης ή ταλάντωσης.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Μόνο σώμα όχι, με μπαταρία και φορτιστή ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PDRA 20 Li A1 (μόνο σώμα)

  pdra 20 Πάμε τώρα στο 4ο εργαλείο της προσφοράς, το πρωτοεμφανιζόμενο PARKSIDE PDRA 20 Li A1, ένα επαναφορτιζόμενο πλυστικό που δουλεύει με μπαταρίες της σειράς X20V Team. Είναι ένα πλυστικό μικρής-μέτριας πίεσης (μόλις 22 bar), που προορίζεται για απλό καθαρισμό επιφανειών. Δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά πλυστικά των >100 bar που έχουν ικανή πίεση για βαθύ καθαρισμό. Με απλά λόγια με ένα μεγάλο πλυστικό μπορείτε να καθαρίσετε ότι θέλετε χωρίς τρίψιμο και απορρυπαντικά (την δύσκολη δουλειά την κάνει η υψηλή πίεση), με αυτό θα πρέπει να τρίψετε για να μαλακώσετε την βρωμιά και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλυστικό για να το ξεπλύνετε καλά.

  Βέβαια το πιο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτό το πλυστικό είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή και χάρις στον λάστιχο αναρρόφησης που υπάρχει στην συσκευασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και από κουβά, τεπόζιτο ή και πηγάδι. Οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε απομακρυσμένα σημεία (πχ αν θέλετε να καθαρίσετε τον ηλιακό στην ταράτσα). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πότισμα με νεφελοψεκασμό σε φυτά και λαχανικά όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Στην συσκευασία υπάρχει το 6μετρο λάστιχο αναρρόφησης, ένας σωλήνας ψεκασμούς με πολυλειτουργικό ακροφύσιο, 1 ακροφύσιο με δοχείο απορρυπαντικού και μία φιάλη απορρυπαντικού. 

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι (τα αντίστοιχα Κινέζικα κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, αυτό με μπαταρία και φορτιστή 75)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό επειδή δεν το έχει ξαναφέρει

  Μπαταρίες και φορτιστές

  Όπως είπαμε όλα τα παραπάνω εργαλεία είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην συσκευασία. Αν θέλετε μπαταρία και φορτιστή μπορείτε να αγοράσετε  αφού θα βρίσκονται στα ράφια σαν ξεχωριστή προσφορά.

  Αναλυτικά θα υπάρχουν

  • Μπαταρία PAP 20 A1 2Ah στα 20 ευρώ
  • Μπαταρία PAP 20 A3 4Ah στα 30 ευρώ
  • Μπαταρία PAP 20 A1 (2Ah) και φορτιστής PLG 20 A1 στα 25 ευρώ
  • Φορτιστής PLG 20 A1 στα 8 ευρώ
  • Διπλός ταχυφορτιστής με βεντιλατέρ PDSLG 20 A1 στα 30 ευρώ.

  Ο τελευταίος φορτιστής μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβός, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το μικρό των 8 ευρώ. Εκτός του ότι μπορεί να φορτίζει 2 μπαταρίες ταυτόχρονα είναι πολύ πιο δυνατός και έχει και βεντιλατέρ για έλεγχο της θερμοκρασίας. Αν κάποιος έχει πάρει 4αρες μπαταρίες και κάνει σε κάποιο εργαλείο βαριά χρήση, με συνεχείς φορτίσεις σίγουρα προτείνεται.

  Διάφορα αναλώσιμα

  Στην προσφορά θα υπάρχουν και διάφορα αναλώσιμα, όμως λάμες για την σπαθοσέγα, δίσκοι κοπής και λείανσης για τον γωνιακό τροχό και κάποια τρυπάνια. 

  Δευτέρα 22/06/2020

  Την ερχόμενη Δευτέρα τα LIDL έχουν σε προσφορές σε εργαλεία, κυρίως αναλώσιμα και εξαρτήματα, αλλά υπάρχουν και μερικά ηλεκτρικά εργαλεία.

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2

  pssa 4 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2, ένα από τα αρκετά επαναφορτιζόμενα μικρά κατσαβίδια που φέρνουν κατά καιρούς τα LIDL. H διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι αυτό έχει λαβή 2 θέσεων, δηλάδη με μία κίνηση μπορεί από κατσαβίδι σε σχήμα “πιστόλι” να μεταμορφωθεί σε ίσιο κατσαβίδι. Αυτό είναι πολύ βολικό για εργασίες σε δύσκολα σημεία.

  Στα υπόλοιπα έχει σχετικά καλή ροπή 5Nm, ταχυφορτιστή με βύσμα USB C (δηλαδή φορτίζει και από κοινούς φορτιστές κινητών) και βαλιτσάκι μεταφοράς με 26 bits. Σίγουρα αρκετά καλή περίπτωση αν δεν έχετε ήδη ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ πρακτικό, οπότε δεν αποκλείεται

  Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4

  parkside phlg 2000 e4 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ χρηστικό πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 E4, ένα πολύ φθηνό εργαλείο με πάρα πολλές χρήσεις. Τα πιστόλια θερμού αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποκόλληση, λιώσιμο χρώματος, θερμοκολλήσεις και φυσικά άναμα ψησταριάς. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από βολικό, καθώς σε 1 λεπτό έχει ξεκινήσει φωτιά σε κάρβουνα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (είναι προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά).

  Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3

  pet 25 c3 To τρίτο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C3. Είναι ένα ηλεκτρικό καρφωτικό που μπορεί να πάρει και καρφιά (έως 32 χιλιοστά) και δίχαλα (έως 25 χιλιοστά). Έχει ρύθμιση κρούσης και 3πλη ασφάλεια για προστασία από ατυχήματα (ουσιαστικά είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος). Είναι ένα εργαλείο που σε παρόμοιες μορφές το φέρνει πάνω από μια δεκαετία και αν δεν έχετε καρφωτικό αέρος είναι μία καλή εναλλακτική λύση. 

  Στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά καρφια και δίχαλα (και υπάρχουν και σαν ξεχωριστή προσφορά), αλλά είναι συμβατό και με καρφιά και δίχαλα του εμπορίου.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Σε αυτή την έκδοση όχι, γενικά αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Αναλώσιμα και εξαρτήματα

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία, έχει πάρα πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η γαλβανιζέ ραφιέρα (δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο αυτή με το νοβοπάν, αλλά έχει μόλις 18 ευρώ), η τηλεσκοπική σκάλα (μπορεί να είναι λίγο ακριβή, αλλά γενικά αυτές οι σκάλες είναι πανάκριβες) και η ρυθμιζόμενη μέγγενη. 

  Πέμπτη 04/06/2020

  Την προσεχή πέμπτη 4 Ιούνη τα LIDL έχουν άλλη μία μέρα προσφορών σε εργαλεία. Εκτός του ότι έχει αρκετά εργαλεία και αναλώσιμα, έχει και κάτι που δεν το έχουν ξανακάνει στην Ελλάδα. Φέρνουν “γυμνά” επαναφορτιζόμενα εργαλεία, δηλαδή σκέτο το σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Είναι κάτι που κάνουν κατά κόρον άλλες εταιρίες, αλλά μέχρι στιγμής τα LIDL στην Ελλάδα δεν το είχαν κάνει ποτέ. Επίσης είναι η πρώτη φορά που κάνουν και προσφορά πακέτο με έκτπωση, δηλαδή αν κάποιος αγοράσει τα 2 γυμνά εργαλεία και ένα σετ μπαταρία-φορτιστή θα τα πάρει -15% από ότι αναγράφεται. Σίγουρα είναι κάτι ενδιαφέρον και θα δείξει πως θα εξελιχθεί σαν είδος προσφοράς (δηλαδή αν θα το ξανακάνουν στο μέλλον και με άλλα εργαλεία)

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D2 (χωρίς μπαταρία-φορτιστή)

  parkside pbsa 12 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D2. Είναι αυτό με το αποσπώμενο τσοκ, που βγαίνει και απο μέσα είναι η υποδοχή για bits. Ανήκει στην σειρά X12V Team, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούν την ίδια 12V μπαταρία. Είναι αρκετά ισχυρό για μικρό, με 28Nm ροπή στρέψης (δυνατότητα διάτρησης 28 χιλιοστά σε ξύλο, 8 χιλιοστά σε ατσάλι). Έχει 20 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ροπής (19 βίδωμα, 1 διάτρηση) και έχει 10αρι τσοκ. 

  Το εργαλείο αυτό κανονικά το φέρνει στα 40 ευρώ, αλλά τώρα χωρίς μπαταρία και φορτιστή το έχει μόνο 20 ευρώ, που είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Με μπαταρία-φορτιστή ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, γιατί η τιμή είναι πολύ καλή και το έχει και σε προσφορά σαν σετ

  Επαναφορτιζόμενος μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1 (χωρίς μπαταρία-φορτιστή)

  pwsa 12 γυμνό To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1. Είναι και αυτός μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή και ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με σιδηροκατασκευές, υδραυλικά, τοποθετήσεις πλακιδίων και γενικότερα κατασκευές που χρειάζονται κοπές ακριβείας σε σκληρά υλικά. Περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review πατώντας εδώ. Είναι η παλαιότερη έκδοση, αλλά έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά.

  Και αυτό το εργαλείο μαζί με μπαταρία και φορτιστή το έφερνε στα 40 ευρώ, ενώ τώρα γυμνό μόνο 20 ευρώ που είναι πολύ καλή τιμή. Μάλιστα αν το πάρετε σετ με το παραπάνω και μαζί ένα φορτιστή-μπαταρία θα σας έρθει ακόμα φθηνότερο.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Με μπαταρία-φορτιστή ναι, έτσι όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανόν, γιατί η τιμή είναι πολύ καλή και το έχει και σε προσφορά σαν σετ

  Επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1

  epitrapezio drapano parkside

  Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το νέο επιτραπέζιο δράπανο PARKSIDE PTBMOD 710 A1. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχεται το συγκεκριμένο εργαλείο στην Ελλάδα (το είχε ξαναφέρει πριν μερικούς μήνες) και λογικά θα αντικαταστήσει εντελώς το κλασσικό επιτραπέζιο δράπανο που έφερνε για πάρα πολλά χρόνια, το PARKSIDE PTBM 500.

  Η νέα έκδοση έχει πάρα πολλές βελτιώσεις, έχει πιο ισχυρό κινητήρα (710 WATT έναντι 500 που είχε το προηγούμενο), έχει δυνατότητα ακριβέστερης και πιο εύκολης βύθισης (με διαδρομή έως 70 χιλιοστά) χάρις στον οδοντωτό άξονα. Η νέα έκδοση δεν έχει την κλασσική μαντεμένια μέγγενη που προσαρμοζόταν στη ρυθμιζόμενη βάση, αλλά εδώ έχει ένα οδηγό που προσαρμόζεται στη βάση. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ο έλεγχος των στροφών. Σε αυτή την έκδοση γίνονται ηλεκτρονικά, με διακόπτη, και όχι με ιμάντες. Σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση.

  Εργονομικά δείχνει πολύ καλύτερο και κατά πάσα πιθανότητα έχει και πολύ πιο μεγάλη ακρίβεια (ένα θέμα που είχαν ορισμένες από τις εκδόσεις του PTBM 500). Και εδώ το τσοκ είναι 13αρι και υπάρχει και πλαστικός προφυλακτήρας. H τιμή του εξακολουθεί να παραμένει στα 80 ευρώ. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα review (είναι στα γαλλικά αλλά εχει αγγλικούς υπότιτλους).

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  • Με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Ισχυρός κινητήρας 710 W με ηλεκτρονική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής
  • Οδηγός βάθους διάτρησης και ρύθμιση μηδενισμού για ομοιόμορφα βαθιές διατρήσεις
  • Λέιζερ για εύκολη τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Μεγάλη βάση από αλουμίνιο για σταθερή τοποθέτηση σε πάγκο εργασίας
  • Παράλληλος οδηγός για ασφαλή τοποθέτηση των αντικειμένων
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 500-2600 min⁻¹
  • Διαδρομή: 0–70 mm
  • Μέγεθος τσοκ: 1,5–13 mm
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 40 mm σε ξύλο, 13 mm σε ατσάλι
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 1 εξάγωνο κλειδί και 1 κλειδί τσοκ
  • Μήκος καλωδίου: 2 m
  • Πτυσσόμενος προφυλακτήρας από διαφανές υλικό
  • Πρακτική στη χρήση λαβή με softgrip και επαναφορά ελατηρίου
  • Διάταξη γρήγορης ασφάλισης για εύκολη και γρήγορη στερέωση των αντικειμένων (κατάλληλη και για στρογγυλά τεμάχια)
  • Βάρος: περ. 8,1 kg
  • Πόσο κοστίζει; 79,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν μερικούς μήνες
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για 80 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, παρότι είναι ένα εργαλείο με συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, έχει καλή τιμή και την προηγούμενη φορά που το είχε φέρει ήταν η αρχή της πανδημίας

  Μπαταρίες, φορτιστής και προσφορά σαν σετ

  Όπως είπαμε και πιο πάνω τα δύο πρώτα εργαλεία είναι γυμνά, χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Όμως σε προσφορά θα βρίσκονται και οι μπαταρίες της Χ12V Team σειράς, καθώς και ο φορτιστής. Συγκεκριμένα η μικρή (2Ah) PAPK 12 A2 θα κοστίζει 12 ευρώ, η μεγάλη (4Ah) PAPK 12 B1 20 ευρώ, ο φορτιστής σκέτος 6 ευρώ ενώ το σετ της μικρής μπαταρίας και του φορτιστή 18 ευρώ. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές και τις έχει χαμηλώσει (την προηγούμενη φορά που τις είχε φέρει η μικρή είχε 13 ευρώ και η μεγάλη 22).

  προσφορά σε έκπτωση Μάλιστα αν αγοράσετε τα δύο γυμνά εργαλεία (PBSA 12 + PWSA 12) μαζί με την μικρή μπαταρία (PAPK 12 A2) και τον φορτιστή (PLGK 12 A2) θα έχετε έκπτωση -15% στην τελική τιμή, δηλαδή αντί για 58 ευρώ θα δώσετε περίπου 49 ευρώ. 

  Προσφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα

  Τώρα σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο, σε επιλεγμένα καταστήματα θα υπάρχει σε προσφορά ο μεγάλος αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 500 και ο φαλτσοκόπτης μετάλλων PARKSIDE PMTS 180.  O μεγάλος αεροσυμπιεστής είναι στα 140 ευρώ και τον είχε φέρει πάλι πριν μερικούς μήνες. Ο μικρός φαλτσοκόπτης μετάλλων είναι στα 55 και μπορείτε να τον δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

  Πολύ πιθανόν σε κάποια καταστήματα να έχει άλλα εργαλεία σε προσφορά εκτός από τα 2 παραπάνω. 

  Φόρμες εργασίας και αναλώσιμα

  Τέλος σε προσφορά έχει και τις καλοκαιρινές φόρμες εργασίας, σε νέο χρώμα αυτή τη φορά. Θα έχει σορτσάκι, παντελόνι, την ολόσωμη με τις τιράντες, φανελάκι, κάλτσες και γάντια. Επίσης θα έχει και αρκετά αναλώσιμα, κυρίως σετ με τρυπάνια και bits. 

  Όλα είναι σε σχετικά καλές τιμές. 

  Πέμπτη 21/05/2020

  Την προσεχή Πέμπτη τα LIDL έχουν άλλη μια εβδομάδα εργαλείων με αρκετές προσφορές. Έχει αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία, αναλώσιμα για τα εργαλεία και διάφορα εξαρτήματα και εργαλεία χειρός.

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 B2

  parkside pfbs 160 b2 To πρώτο από τα εργαλεία που φέρνουν τα LIDL την πέμπτη είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές (συνήθως το φέρνει 2-3 φορές το χρόνο) και είναι ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης PARKSIDE PESG 120 B4

  parkside pesg 120 To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι η μικρή ηλεκτρόκολληση χαλκού που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά με την προηγούμενη. Το μέγιστο ρεύμα εξακολουθεί να είναι 100 αμπέρ και από ότι φαίνεται ούτε σε αυτή την έκδοση υπάρχει βεντιλατέρ. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι αρκετά σημαντικό, ειδικά για χώρες σαν την Ελλάδα που έχουν πολύ ζεστό κλίμα και η ψύξη χωρίς βεντιλατέρ παίρνει πάρα πολύ ώρα.

  Στα υπόλοιπα μπορεί να πάρει ηλεκτρόδια 1.6 έως 2.5 χιλιοστά και έχει απλό μοχλό που επιλέγετε το ρεύμα. Η τιμή της είναι 50 ευρώ και παρότι δεν είναι ακριβή, για τα σημερινά δεδομένα δεν πολυαξίζει η αγορά της.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για Ελλάδα, όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα.

  Δισκοπρίονο ξύλου PARKSIDE PHKS 1350 C2

  δισκοπρίονο parkside To τρίτο εργαλείο της προσφορά είναι το πολύ δημοφιλές δισκοπρίονο ξύλου PARKSIDE PHKS 1350 C2. Είναι ένα μεγάλο και ισχυρό δισκοπρίονο για κοπές ξύλου με ισχύς 1350 WATT. Παίρνει δίσκο 190 χιλιοστών και μπορεί να κόψει κάθετα έως 65 χιλιοστά βάθος και φάλτσα στις 45 μοίρες έως 44 χιλιοστά βάθος. Έχει οδηγό για παράλληλες κοπές, λέιζερ για ακρίβεια και soft start για ασφάλεια σε ατυχήματα. Το βάθος και η γωνία κοπής ρυθμίζονται αβαθμίδωτα.

  Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλό για ερασιτεχνική χρήση, ειδικά στα 30 ευρώ που το φέρνει (το επόμενο πιο φθηνό δισκοπρίονο με 1350 watt έχει πάνω από 50 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλη μια φορά σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως

  Μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 710 A2

  pts 710 To τέταρτο εργαλείο είναι και αυτό ένα δισκοπρίονο, όμως σε αντίθεση με το μεγαλύτερο πιο πάνω, αυτό είναι ιδανικό για κοπές σε πιο δύσκολα υλικά όπως αλουμίνιο, χαλκό, κεραμικά, γυψοσανίδα, plexiglass… και όχι τόσο σε ξύλο (όχι ότι δεν μπορεί να κόψει). Το PARKSIDE PTS 710 A2 παίρνει πιο μικρό δίσκο 89 χιλιοστών και μπορεί να κόψει έως 27 χιλιοστά βάθος. Δεν μπορεί να κόψει πλάγια καθώς δεν μπορεί να αλλάξει η κλίση στο δίσκο. Η ισχύς του είναι 710 WATT, αρκετά πιο ισχυρό από το μικρότερο που έφερνε πριν μερικά χρόνια με τα 450-500 WATT.

  Στην συσκευασία υπάρχουν 4 δίσκοι κοπής (1 HSS/80, 1 HSS/60, 1 διαμαντόδισκος και 1 δίσκος κοπής TCT/30), 1 οδηγός για παράλληλες κοπές και ένα μεγάλο λάστιχο 2 μέτρων για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Στα θετικά του το λέιζερ που δείχνει το σημείο κοπής. Η τιμή του είναι 54 ευρώ.

   

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1

  parkside τηλεσκοπρικό τριβείο To πέμπτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον, καθώς είναι πρωτοεμφανιζόμενο. Πρόκειται για το τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1 που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το LIDL την πέμπτη. Είναι ένα τριβείο με μεγάλο κοντάρι με το οποίο μπορούμε να τρίψουμε ψηλές επιφάνειες χωρίς να κουραζόμαστε ή να ανεβαίνουμε σε σκάλες. Έχει ισχύ 710 WATT, κοντάρι με μήκος έως 170 εκατοστά και πέλμα για δίσκους έως 225 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση).

  Η κεφαλή είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αλλάξει κλίση έτσι ώστε να τρίβετε σε όποια γωνία θέλετε. Σίγουρα δεν είναι ένα εργαλείο που απευθύνετε στο ευρύ κοινό, όμως αν βάφετε μόνοι σας το σπίτι, μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό κόπο. Το κόστος του είναι 90 ευρώ και μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία είναι καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως επειδή είναι πρώτη φορά που το φέρνει

  Αλφάδι laser σταυρού PARKSIDE PKLL 7 D3