Καρούλι αέρος Parkside 20 μέτρων

  4
  καρούλι αέρος Parkside

  Η μπαλαντέζα αέρος είναι ένα φορητό καρούλι με σωλήνα αέρα. Οι περισσότερες έχουν μήκος 10 έως 25 μέτρα και το κόστος του εξαρτάται από την ποιότητα και το πάχος του σωλήνα αέρος. Το συγκεκριμένο καρούλι αέρος έχει μήκος 20 μέτρα και έρχεται από την Parkside, με κόστος  19.99 ευρώ (σε προσφορά στις 27 Σεπτέμβρη).

  Τεχνικά χαρακτηριστικά καρουλιού αέρος Parkside


  ΤύποςΚαρούλι αέρος
  Μήκος σωλήνα20 μέτρα
  Τύπος συνδέσμωνΤαχυσύνδεσμοι μπρούτζινοι DN 7.2
  Μέγιστη πίεση σωλήνα16 Bar στους 23 βαθμούς Κελσίου
  Διάμετρος σωλήνα6.3 εσωτερική / 11.3 εξωτερική
  Πάχος τοιχώματος σωλήνα2.5 χιλιοστά
  Χρώμα σωλήναΔιάφανο
  ΚατασκευαστήςRowi Electronics
  IAN285199

   

  Εντυπώσεις από καρούλι αέρος Parkside


  Η μπαλαντέζα αέρος της Parkside είναι μία κλασσική μπαλαντέζα τύπου καρούλι, με 20 μέτρα σωλήνα. Ο σωλήνας αέρος είναι καλής ποιότητας με μέγιστη αντοχή πίεσης 16 bar, δηλαδή υπεραρκετό για ερασιτεχνική χρήση.

  Το καρούλι είναι φτιαγμένο από σωλήνα αλουμινίου και πλαστικό. Το γύρισμα είναι σχετικά άνετο, αν και φαίνεται ότι είναι λίγο έκκεντρο.

  αέρας σωλήναΟ σωλήνας είναι 6/11, δηλαδή 6.3 εσωτερική διάμετρο και 11.3 εξωτερική. Αυτό σημαίνει ότι το πάχος του σωλήνα είναι 2.5 χιλιοστά. To κόστος λιανικής στην Ελλάδα για ένα τέτοιο σωλήνα είναι περίπου 1 ευρώ το μέτρο.

  ταΟι σύνδεσμοι που έχει είναι μπρούτζινοι ταχυσύνδεσμοι με το Γερμανικό πρότυπο (DN 7.2) και ίσως αυτό είναι το πιο μεγάλο προτέρημα αυτής της μπαλαντέζας. Γιατί, παρότι δεν είναι και κορυφαίας ποιότητας, οι μπρούτζινοι ταχυσύνδεσμοι ξεκινούν από τα 2-5 ευρώ ο ένας. Δηλαδή για τον αρσενικό και τον θηλυκό, θα θέλατε 4-10 ευρώ τουλάχιστον.

  Εργονομικά το καρούλι είναι αρκετά καλό. Είναι πολύ ελαφρύ, λόγω του αλουμινίου, και έχει ειδική τρύπα και γάντζους για να πιάνετε τους ταχυσυνδέσμους ή το λάστιχο ώστε να μην μπλέκεται.

  Σύνοψη: Στην τιμή των 20 δεν είναι κακή επιλογή, αφού μόνο το λάστιχο και οι σύνδεσμοι κοστίζουν περισσότερο

  Μερικά χρήσιμα


  • Περισσότερα άρθρα και reviews για τα εργαλεία Parkside μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Αν θέλετε επιτοίχιο σταθερό καρούλι αέρος, τότε αυτό που ψάχνετε ονομάζεται ανέμη λάστιχου αέρος.
  • Λάστιχο αέρος μπορείτε να αγοράσετε με το μέτρο σε ότι μήκος θέλετε, από επιλεγμένα καταστήματα με εργαλεία. Το κόστος είναι 0.7-2 ευρώ το μέτρο.
  • Αν θέλετε να μάθετε για την λίπανση των εργαλείων αέρος και γιατί πρέπει να γίνεται απευθείας στα εργαλεία και όχι στα λάστιχα και τα καρούλια, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

   

   

  4
  Αφήστε ένα σχόλιο

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
  Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
  Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

  avatar
  5000
  1 Comment threads
  3 Απαντήσεις νήματος
  0 Ακόλουθοι
   
  Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
  Hottest comment thread
  2 Σχολιαστές
  John Kadmin Πρόσφατοι σχολιαστές
    Εγγραφείτε  
  νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Ειδοποίηση από
  John K
  Επισκέπτης
  John K

  Καλησπέρα,
  έχω πάρει τον αεροσυμπιεστή από τα lidl αλλά δεν πήρα το παραπάνω λάστιχο και χρησιμοποιώ το διαφανές που είχε στη συσκευασία του συμπιεστή.
  Μετά από μία βαφή με πιστόλι βαφής μου έπεσε λίγο μπογιά στους ταχυσύνδεσμους. Από τότε αν κουμπώσω ένα εργαλείο στον ταχυσύνδεσμο του λάστιχου και το κουνήσω λίγο αριστερά-δεξιά έχω μια μικρή διαρροή.
  Μπορώ κάπως να κόψω το λάστιχο και να αλλάξω μόνο τον θηλυκό ταχυσύνδεσμο; Τι είδος ταχυσύνδεσμου χρειάζομαι;