Καρούλι αέρος Parkside 20 μέτρων

  4
  καρούλι αέρος Parkside

  Η μπαλαντέζα αέρος είναι ένα φορητό καρούλι με σωλήνα αέρα. Οι περισσότερες έχουν μήκος 10 έως 25 μέτρα και το κόστος του εξαρτάται από την ποιότητα και το πάχος του σωλήνα αέρος. Το συγκεκριμένο καρούλι αέρος έχει μήκος 20 μέτρα και έρχεται από την Parkside, με κόστος  19.99 ευρώ (σε προσφορά στις 27 Σεπτέμβρη).

  Τεχνικά χαρακτηριστικά καρουλιού αέρος Parkside


  ΤύποςΚαρούλι αέρος
  Μήκος σωλήνα20 μέτρα
  Τύπος συνδέσμωνΤαχυσύνδεσμοι μπρούτζινοι DN 7.2
  Μέγιστη πίεση σωλήνα16 Bar στους 23 βαθμούς Κελσίου
  Διάμετρος σωλήνα6.3 εσωτερική / 11.3 εξωτερική
  Πάχος τοιχώματος σωλήνα2.5 χιλιοστά
  Χρώμα σωλήναΔιάφανο
  ΚατασκευαστήςRowi Electronics
  IAN285199

   

  Εντυπώσεις από καρούλι αέρος Parkside


  Η μπαλαντέζα αέρος της Parkside είναι μία κλασσική μπαλαντέζα τύπου καρούλι, με 20 μέτρα σωλήνα. Ο σωλήνας αέρος είναι καλής ποιότητας με μέγιστη αντοχή πίεσης 16 bar, δηλαδή υπεραρκετό για ερασιτεχνική χρήση.

  Το καρούλι είναι φτιαγμένο από σωλήνα αλουμινίου και πλαστικό. Το γύρισμα είναι σχετικά άνετο, αν και φαίνεται ότι είναι λίγο έκκεντρο.

  αέρας σωλήναΟ σωλήνας είναι 6/11, δηλαδή 6.3 εσωτερική διάμετρο και 11.3 εξωτερική. Αυτό σημαίνει ότι το πάχος του σωλήνα είναι 2.5 χιλιοστά. To κόστος λιανικής στην Ελλάδα για ένα τέτοιο σωλήνα είναι περίπου 1 ευρώ το μέτρο.

  ταΟι σύνδεσμοι που έχει είναι μπρούτζινοι ταχυσύνδεσμοι με το Γερμανικό πρότυπο (DN 7.2) και ίσως αυτό είναι το πιο μεγάλο προτέρημα αυτής της μπαλαντέζας. Γιατί, παρότι δεν είναι και κορυφαίας ποιότητας, οι μπρούτζινοι ταχυσύνδεσμοι ξεκινούν από τα 2-5 ευρώ ο ένας. Δηλαδή για τον αρσενικό και τον θηλυκό, θα θέλατε 4-10 ευρώ τουλάχιστον.

  Εργονομικά το καρούλι είναι αρκετά καλό. Είναι πολύ ελαφρύ, λόγω του αλουμινίου, και έχει ειδική τρύπα και γάντζους για να πιάνετε τους ταχυσυνδέσμους ή το λάστιχο ώστε να μην μπλέκεται.

  Σύνοψη: Στην τιμή των 20 δεν είναι κακή επιλογή, αφού μόνο το λάστιχο και οι σύνδεσμοι κοστίζουν περισσότερο

  Μερικά χρήσιμα


  • Περισσότερα άρθρα και reviews για τα εργαλεία Parkside μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Αν θέλετε επιτοίχιο σταθερό καρούλι αέρος, τότε αυτό που ψάχνετε ονομάζεται ανέμη λάστιχου αέρος.
  • Λάστιχο αέρος μπορείτε να αγοράσετε με το μέτρο σε ότι μήκος θέλετε, από επιλεγμένα καταστήματα με εργαλεία. Το κόστος είναι 0.7-2 ευρώ το μέτρο.
  • Αν θέλετε να μάθετε για την λίπανση των εργαλείων αέρος και γιατί πρέπει να γίνεται απευθείας στα εργαλεία και όχι στα λάστιχα και τα καρούλια, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

   

   

  4
  Αφήστε ένα σχόλιο

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
  Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

  avatar
  5000
  1 Comment threads
  3 Απαντήσεις νήματος
  0 Ακόλουθοι
   
  Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
  Hottest comment thread
  2 Σχολιαστές
  John Kadmin Πρόσφατοι σχολιαστές
    Εγγραφείτε  
  νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Ειδοποίηση από
  John K
  Επισκέπτης

  Καλησπέρα,
  έχω πάρει τον αεροσυμπιεστή από τα lidl αλλά δεν πήρα το παραπάνω λάστιχο και χρησιμοποιώ το διαφανές που είχε στη συσκευασία του συμπιεστή.
  Μετά από μία βαφή με πιστόλι βαφής μου έπεσε λίγο μπογιά στους ταχυσύνδεσμους. Από τότε αν κουμπώσω ένα εργαλείο στον ταχυσύνδεσμο του λάστιχου και το κουνήσω λίγο αριστερά-δεξιά έχω μια μικρή διαρροή.
  Μπορώ κάπως να κόψω το λάστιχο και να αλλάξω μόνο τον θηλυκό ταχυσύνδεσμο; Τι είδος ταχυσύνδεσμου χρειάζομαι;

  admin
  Συντάκτης

  Καλησπέρα σας Πριν κάνετε κάποια αλλαγή, προσπαθήστε πρώτα να καθαρίσετε το χρώμα. Ακόμα και λαδομπογιά να είναι, μπορεί να καθαρίσει εύκολα με λίγο διαλυτικό νίτρου (προσοχή μην πάει στο λάστιχο, μόνο στο ταχυσύνδεσμο). Οποιοδήποτε λάστιχο αέρος, μπορεί να κοπεί και να βάλετε ότι σύνδεσμο θέλετε. Γιαυτό το λόγο πωλούνται και με το μέτρο στα καταστήματα και όχι μόνο έτοιμα. Βέβαια τα έτοιμα λάστιχα αέρος έχουν πρεσαριστούς ταχυσύνδεσμους, που είναι λίγο πιο ανθεκτικοί. Εσείς θα πρέπει να αγοράσετε ένα ταχυσύνδεσμο DN 7.2 για σωλήνα αέρος (έτσι λέγονται) και να τον σφίξτε πολύ καλά με ένα ειδικό σφιγκτήρα για λάστιχα. To μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

  admin
  Συντάκτης

  comment image

  Θα είναι κάπως έτσι αυτό που θέλετε. Το λάστιχο μπαίνει στο δεξί μέρος και από πάνω από το λάστιχο περνάτε ένα σφιγκτήρα. Πιθανώς αν το πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, να μπορεί να σας βάλει από πάνω πρεσαριστό δακτυλίδι.

  John K
  Επισκέπτης

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως το λάστιχο έχει πρεσαριστό ταχυσύνδεσμο. Είχα δοκιμάσει να το καθαρίσω με διαλυτικό και μάλλον αυτό έκανε τη ζημιά. Έχει ένα λαστιχάκι στο εσωτερικό και ίσως έλιωσε από το διαλυτικό. Δεν έχει καταστραφεί αλλά μάλλον αυτό φταίει για τη διαρροή όταν κουνιέται το εργαλείο από τον ταχυσύνδεσμο. Θα κόψω το λάστιχο να το μετρήσω και θα παραγγείλω ένα Κινέζικο σύνδεσμο. Ούτως ή άλλος κι αυτό που έχει τώρα δεν είναι μπρούτζινο. Δεν συμπαθώ τους σφιγκτήρες ούτε τα πρεσαριστά βύσματα. Προτιμώ κάτι σαν τα SP/PP που βρήκα εδώ και είναι βιδωτά. Θα πάρω κι άλλα για να… Διαβάστε περισσότερα »