Το βανάκι είναι ένα όχημα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί να γίνει μίνι-bus, μεταφορικό, ψυγείο, αποθήκη, ακόμα και αυτοκινούμενο τροχόσπιτο! Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε έτοιμα μοντέλα που πωλούνται ως τροχόσπιτα, αλλά εκτός του ότι είναι λίγο μεγάλα, είναι και λίγο ακριβά. Γιαυτό δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους την μετατροπή από βανάκι σε τροχόσπιτο.

Citroen Jumper βανάκι γίνεται τροχόσπιτο
Το πριν από το μεταχειρισμένο Citroen Jumper

Στο youtube υπάρχουν δεκάδες βίντεο με ανάλογες προσπάθειες. Ένα από αυτά είναι και του Τσέχου Ladislav Jacminek που κατάφερε να μετατρέψει ένα μεταχειρισμένο Citroen Jumper του 2007 σε ένα πανέμορφο τροχόσπιτο. Το καλό με τη δική του μετατροπή είναι ότι είναι “ερασιτεχνική” δουλειά και κόστισε πολύ λίγο.

Μέσα στο βανάκι κατάφερε να χωρέσει ένα διπλό κρεβάτι, μία λειτουργική κουζίνα (με τρεχούμενο νερό και υγραέριο), ένα προτζέκτορα και αποθηκευτικό χώρο για ποδήλατα και μοτοσικλέτες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει τουαλέτα, αλλά το Citroen Jumper δεν είναι και πολύ μεγάλο βανάκι, οπότε δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να γίνει. Σε άλλες μετατροπές (όπως πχ αυτή τη μετατροπή σε ένα Mercedes Sprinter που είναι σχεδόν 1 μέτρο μακρύτερο από το Jumper) υπάρχει και τουαλέτα και ντους.

Το βανάκι είναι αυτόνομο αφού διαθέτει 2 μεγάλα ηλιακά πάνελ στην οροφή, που φορτίζουν τις μπαταρίες, ενώ με ένα inverter καταφέρνει να χρησιμοποιεί συσκευές που απαιτούν εναλλασσόμενο ρεύμα.

Το πάτωμα απο OSB. Οι σωλήνες συνδέουν τα τεπόζιτα που βρίσκονται στο κάτω μέρος με την κουζίνα.

Επίσης σε αντίθεση με άλλες κατασκευές που επενδύουν όλο το βανάκι με κόντρα πλακέ ή μασίφ ξυλεία, ο Ladislav χρησιμοποίησε το πιο ελαφρύ και οικονομικό OSB για πάτωμα και σύνθετες πλάκες για επένδυση μόνο όπου χρειαζόταν. Έτσι είναι αρκετά πιο ελαφρύ από άλλα αντίστοιχα τροχόσπιτα-βαν.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μετατροπής είναι ότι ένα τέτοιο βανάκι μπορεί άνετα να κυκλοφορεί στους δρόμους, ακόμα και μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροImagify, ένα από τα καλύτερα plugin για image optimization σε WordPress
Επόμενο άρθροMirobot, ένα μίνι ρομποτικό χέρι για πειραματισμούς και όχι μόνο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια