Αν έχετε ή διαχειρίζεστε κάποια ιστοσελίδα, θα γνωρίζετε ότι η συμπίεση των φωτογραφιών είναι απαραίτητη αν θέλετε να ανοίγει η σελίδα σας σχετικά γρήγορα. Αυτό ονομάζεται image optimization και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το κάνετε. Ίσως ο πιο απλός είναι να αφήσετε κάποιο plugin να κάνει για εσάς όλη τη δύσκολη δουλειά. Αν έχετε επιλέξει το WordPress για CMS, το imagify είναι ένα από τα καλύτερα plugin που μπορείτε να βρείτε.

Έρχεται από την ομάδα του WpRocket

To imagify ανήκει στην WpMedia, μια εταιρία με έδρα την Γαλλία η οποία είναι πιο γνωστή για το premium cache plugin WpRocket. To WpRocket είναι ένα από τα κορυφαία cache plugin της αγοράς και τρέχει σε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες του WordPress.

Αν και έχει free έκδοση, ουσιαστικά είναι premium plugin

Σε αντίθεση με το WpRocket που δεν υπάρχει στο επίσημο αποθετήριο του WordPress επειδή είναι μόνο επί πληρωμή, το imagify υπάρχει και μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν. Βέβαια η δωρεάν έκδοση έχει αρκετούς περιορισμούς, κυρίως ως προς το μηνιαίο quota που είναι μόλις 25MB, ενώ το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι μόνο 2MB.

Αν όμως επιλέξετε κάποια συνδρομή ή αγοράσετε εφάπαξ κάποιο quota, αίρονται όλοι οι περιορισμοί.

Διαθέσιμα πακέτα και συνδρομές

συνδρομές imagify
Οι διαθέσιμες μηνιαίες συνδρομές του Imagify. Αν επιλέξετε ετήσια υπάρχει επιπλέον έκπτωση, ενώ συνήθως υπάρχει και κάποιο εκπτωτικό κουπόνι.

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε το imagify χωρίς κανένα περιορισμό. Ο πρώτος είναι να επιλέξετε κάποια μηνιαία συνδρομή. Υπάρχουν 5 διαθέσιμες συνδρομές, ξεκινώντας από το 1GB το μήνα έως και τα 50GB το μήνα. Για τους περισσότερους τα 1-2GB το μήνα είναι υπεραρκετά, αν και αν έχετε κάποιο πολύ μεγάλο πόρταλ ή αρκετές σελίδα ίσως χρειαστείτε κάποιο μεγαλύτερο.

Η άλλη επιλογή είναι η εφάπαξ αγορά κάποιων GB. Αυτή η επιλογή είναι ιδανικότερη για όσους δεν έχουν και τόσες πολλές φωτογραφίες ή για όσους δεν ανεβάζουν συστηματικά. Φυσικά ως ευρώ/GB είναι πολύ ακριβότερο (πχ το 1GB με συνδρομή κοστίζει 5 δολάρια ενώ με εφάπαξ πληρωμή 10 δολάρια). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν αγοράζετε GB το imagify θεωρεί ότι έχετε το “δωρεάν” πακέτο και χάνετε 1-2 features (πχ την μετατροπή PNG σε JPG).

Γενικά το imagify δεν είναι ακριβότερο από τα άλλα premium plugin για image optimization, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα φθηνότερο με κάποιο εκπτωτικό κουπόνι. Αν είστε συνδρομητής του wprocket θα σας στείλουν κάποια στιγμή κάποιο με email, αλλά συνήθως υπάρχουν και μερικά κουπόνια που είναι ενεργά για πάντα. Πχ με το WPROCKET30 έχετε 30% έκπτωση στο imagify και συνήθως και το WpRocket. Προσοχή, το κουπόνι ισχύει μόνο για τις μηνιαίες συνδρομές και όχι για τις εφάπαξ πληρωμές για GB.

Πλεονεκτήματα Imagify

Μερικές από τις ρυθμίσεις του Imagify στο πάνελ του wordpress. Όπως βλέπετε είναι αρκετά φιλικό προς τον χρήστη.

To Imagify έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Καταρχάς σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 μορφές συμπίεσης (Normal, Aggressive, Ultra), με αυτόματη επαναφορά σε οποιαδήποτε μορφή ή ακόμα και την αρχική εικόνα με ένα μόνο κουμπί. Με απλά λόγια, οποιαδήποτε στιγμή επιλέξετε, μπορείτε να αλλάξετε την συμπίεση ή ακόμα και να επαναφέρετε την αρχική εικόνα. Μάλιστα υπάρχει και live οπτική σύγκριση για να δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε κάθε μορφή συμπίεσης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του imagify είναι ότι η συμπίεση γίνεται στον server του imagify και όχι τοπικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνεται ο δικός σας σέρβερ (πολύ σημαντικό αν δεν έχετε καλό hosting) και επιτυγχάνεται καλύτερη συμπίεση.

bulk optimization
H οθόνη με την σύνοψη του bulk optimization

Στα θετικά του ότι κάνει bulk optimization, δηλαδή με ένα κουμπί μπορείτε να κάνετε optimization σε όλες τις φωτογραφίες του server, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες διαστάσεις θα γίνει συμπίεση, ποια θα είναι η μέγιστη διάσταση (πχ 1200×800) καθώς και αν θέλετε να μετατρέψει όλες τις εικόνες σε WebP.

Επίσης, με τα τελευταία update έχει την δυνατότητα να κάνει και optimize εικόνες του theme αλλά και γενικότερα εικόνες που δεν βρίσκονται στα media files (πχ εικόνες από διαφημίσεις, logos…).

Τέλος αν είστε φωτογράφος θα βρείτε αρκετά χρήσιμο ότι έχετε την επιλογή να κρατήσετε και τα exif από τις φωτογραφίες.

Ενδοκοινοτική συναλλαγή
Αν είστε επαγγελματίας και θέλετε τιμολόγιο για την αγορά της συνδρομής ή GB, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η WPMedia είναι εταιρία με έδρα την Γαλλία, δηλαδή διαθέτει Γαλλικό ΑΦΜ. Οπότε δηλώνοντας το δικό σας ΑΦΜ μπορείτε να απαλλαχτείτε από τον ΦΠΑ αλλά και να το περάσετε στα έξοδα της επιχείρησης ως ενδοκοινοτική συναλλαγή. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι αυτό, καλύτερα να μιλήσετε με το λογιστή σας πριν κάνετε κάποια αγορά, καθώς θέλει μία διαδικασία πριν την πρώτη συναλλαγή.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως εμφανίζουμε το www στην νέα έκδοση του Google Chrome
Επόμενο άρθροΒανάκι της Citroen μετατρέπεται σε τροχόσπιτο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια