Οι υπολογιστές είναι εξαρτήματα που έχουν δημιουργηθεί για να αντέχουν αρκετά χρόνια, χωρίς κάποια συντήρηση ή επισκευή, αν γίνεται σωστή χρήση. Πολλές φορές μπορεί να κρατήσουν και δεκαετία χωρίς καμία βλάβη, άλλες όμως φορές μπορεί και λίγους μήνες.

Οι βλάβες που μπορεί να πάθει ένας υπολογιστής είναι αρκετές. Όπως ισχύει κα με εμάς, τις περισσότερες φορές μπορείτε να αναγνωρίσετε τις βλάβες σε έναν υπολογιστή, από τα συμπτώματα τα οποία έχει.

Beep Codes

Κάποιες φορές ο υπολογιστής μας λέει ο ίδιος τι πρόβλημα έχει μέσω κωδικών ήχων. Τα λεγόμενα beep codes είναι ένας τρόπος για να μας δείχνει το σύστημα που αντιμετωπίζει πρόβλημα ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεση του.

Οι ηχητικοί αυτοί κωδικοί διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή του BIOS το οποίο έχει η μητρική μας. Έναν αναλυτικό οδηγό με τους ηχητικούς κωδικούς στα Ελληνικά, μπορείτε να βρείτε εδώ. Οπότε αν ο υπολογιστής σας δώσει beep sounds και γνωρίζετε ποιο BIOS έχει, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη αιτία του προβλήματος.

Πολλές φορές όμως μπορεί να μην δώσει ηχητικά σήματα ή να μην ξέρετε ποιο BIOS έχει (αν και μπορείτε να το βρείτε από τις ρυθμίσεις), οπότε ας δούμε αναλυτικά τις συνηθέστερες βλάβες σε έναν υπολογιστή και ποιες είναι οι αιτίες. Οι βλάβες είναι ίδιες, είτε πρόκειται για σταθερό υπολογιστή (Desktop) , είτε για Laptop/Netbook. Το μόνο που αλλάζει είναι η ευκολία στην επισκευή.

 

1. Ανοίγω τον υπολογιστή και η οθόνη είναι μαύρη


μαύρη οθόνη, συχνές βλάβες σε έναν υπολογιστή

Η πιο συχνή βλάβη σε έναν υπολογιστή είναι να τον ανοίξετε κάποια στιγμή και η οθόνη να μη δείχνει τίποτα. Εδώ τα αίτια μπορεί να είναι πολλά.

Αιτία: Οθόνη

Αιτία: Κάρτα γραφικών / RAM / Ανάλυση

 

2. Η οθόνη δείχνει παραμορφωμένη εικόνα


 

9297-windows-start-button-on-a-computer-screen-pv

Αιτία : Κάρτα γραφικών / Drivers / Καλώδιο(ταινία) 

Αν η οθόνη δουλεύει αλλά έχει κάποια παραμόρφωση (πχ περίεργες γραμμές, λάθος χρώματα) τότε έχει πρόβλημα ή η κάρτα γραφικών ή οι drivers.

Αν δεν έχετε κάνει κάποια αναβάθμιση ή νέα εγκατάσταση σε λειτουργικό και παρουσιάστηκε ξαφνικά τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι οι drivers, αν και σίγουρα δεν χάνετε κάτι να τους ελέγξετε (κάντε επανεγκατάσταση).

Αν οι drivers είναι Ok, τότε η αιτία δυστυχώς είναι η κάρτα γραφικών και θα πρέπει να ακολουθήσετε επιδιόρθωση ή αλλαγή κάρτας γραφικών αν είναι εξωτερική ή επιδιόρθωση ή αλλαγή motherboard αν είναι on-board.

Αν η γραμμή στην οθόνη είναι μικρή σε πλάτος και απόλυτα σταθερή πάντα, τότε το πιο πιθανό είναι να είναι καμμένα pixels και όχι κάποιο από τα παραπάνω.

Μία μικρή πιθανότητα, επίσης, είναι το πρόβλημα να οφείλεται και στο καλώδιο (ειδικά αν πρόκειται για αναλογικό σήμα) ή στη καλωδιοταινία, αν πρόκειται για Laptop. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε εύκολα, αλλάζοντας καλώδιο. Αν δεν έχετε, τότε μπορείτε να το κουνήσετε ελαφρά και να δείτε αν υπάρχει κάποια διαφορά. Αν δείτε να παραμορφώνεται και άλλο η εικόνα ή να επανέρχεται, τότε ίσως είναι αυτό το πρόβλημα.

 

3. Κολλάει ο υπολογιστής ξαφνικά


Ένα άλλο πολύ συχνό πρόβλημα είναι να κολλάει ο υπολογιστής ξαφνικά ενώ λειτουργεί. Οι αιτίες και εδώ είναι παραπάνω από μία. Μπορεί να είναι πρόβλημα δίσκου, πρόβλημα μνήμης ή και πρόβλημα λειτουργικού συστήματος.

Αιτία : Φταίει o δίσκος ή η μνήμη

 

4. Ο υπολογιστής επανεκκινεί ξαφνικά εν ώρα λειτουργίας


Αν ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο τότε τα πιθανά ενδεχόμενα είναι τρία. Ιός, πρόβλημα στο λειτουργικό ή σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις κάποιο πρόβλημα στη τροφοδοσία (πιο πιθανό αν είναι Laptop με αχρηστευμένη μπαταρία).

Αιτία : Φταίει κάποιος ιός ή το λειτουργικό σύστημα

 

5. Ο υπολογιστής επανεκκινεί συνεχώς κατά την έναρξη


Αυτή η περίπτωση ονομάζεται bootloop και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αρκετά συχνά. Οι αιτίες συνήθως είναι ο δίσκος, κάποιο χαλασμένο hardware. πρόβλημα στο λειτουργικό ή ίσως και motherboard.

Γιατί συμβαίνει το bootloop

To Bootloop, συμβαίνει γιατί ο υπολογιστής βρίσκει κάποιο σημαντικό λάθος κατά την έναρξη και προσπαθεί ξεκινώντας από την αρχή να το διορθώσει. Στους μοντέρνους υπολογιστές με fastboot( γρήγορο bootαρισμα), πολλές φορές η διαδικασία γίνεται τόσο γρήγορα που είναι αδύνατο να διακρίνεις κάτι.

Πως μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα του bootloop

H πιο απλή λύση είναι να αφήσετε τον υπολογιστή να κάνει μερικές επανεκκινήσεις για μερικά λεπτά. Πολλές φορές καταφέρνει να διορθώσει το πρόβλημα μόνος του χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.

Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα μόνο του, τότε μπορείτε να δείτε αν μπορείτε να μπείτε στο bios ή όχι. Αν μπορείτε να μπείτε στο bios, τότε μάλλον ή το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό ή στον δίσκο ή σε κάποια άλλη συσκευή.

Για το λειτουργικό ή το δίσκο, μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε αν μπορεί να bootarei σε ασφαλή λειτουργία. Αν δεν μπορεί, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια live διανομή linux ή να περάσετε windows σε κάποιο άλλο δίσκο (ακόμα και εξωτερικό) και να κάνετε boot από αυτόν.

Αν μπορείτε να ξεκινήσετε έτσι, τότε το πρόβλημα είναι είτε στο λειτουργικό είτε στο δίσκο. Αν είναι στο λειτουργικό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε επιδιόρθωση ή επαναφορά. Για να δείτε αν ο δίσκος έχει θέμα μπορείτε να τον ελέγξετε μέσω κάποιας benchmarking εφαρμογής.

Τώρα δεν αποκλείεται να πρόκειται και για κάποια άλλη άσχετη συσκευή, όπως πχ cdrom ή ακόμα και εξωτερικός δίσκος. Οπότε, μπορείτε να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές που δεν είναι απολύτως απαραίτητες ( εξωτερικούς δίσκους, cd/dvd rom, εκτυπωτές, hubs….) και να δοκιμάσετε. Αν ξεκινήσει κανονικά έτσι, συνδέστε μία μία τη φορά και βρείτε ποια σας δημιουργεί το πρόβλημα.

 

6. Ο υπολογιστής κλείνει ξαφνικά


 Αν ο υπολογιστής κλείνει ξαφνικά, τότε τα πιθανά ενδεχόμενα είναι δύο. Τις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι υπερθέρμανση του επεξεργαστή ή πτώση τάσης στην τροφοδοσία.

Αιτία : Υπερθέρμανση ή πτώση τάσης

Κάποιες γενικές συμβουλές


 • Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα.
 • Αν είναι Desktop, βγάλτε τα και ξαναβάλτε τα για σιγουριά.
 • Αν το πρόβλημα μετά από μία νέα προσθήκη συσκευής, δοκιμάστε πρώτα να δείτε αν το πρόβλημα επιμένει και με την αφαίρεση αυτή της συσκευής.
 • Αν κάνετε αναβάθμιση σε κάποιον driver ή εγκαταστήσατε κάποιον καινούργιο ελέγξετε αν υπάρχουν conflicts και σιγουρευτείτε ότι είναι ο σωστός. 

Μία επισήμανση και μία φιλική συμβουλή

Όταν παθαίνει ζημιά ένας υπολογιστής και δεν γνωρίζουμε αρκετά ώστε να αναγνωρίσουμε την πιθανή αιτία της βλάβης είναι λογικό να πανικοβαλλόμαστε. Ειδικά αν ο υπολογιστής είναι ο μοναδικός και μας είναι απαραίτητος.  Φυσικά η πιο απλή επιλογή είναι να τον πάτε σε τεχνικό και να σας πει ακριβώς τι έχει. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή απλώς θέλετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας ρωτόντας κάποιον πιο σχετικό στο ίντερνετ (είτε εδώ είτε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα / φόρουμ), καλό είναι στην πρώτη ερώτηση που θα κάνετε να δώσετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Όσο περισσότερες πληροφορίες δώσετε στην πρώτη σας ανάρτηση, τόσο πιο γρήγορα θα βρείτε την σωστή απάντηση και θα γλυτώσετε αρκετές περιττές ερωτήσεις/απαντήσεις μετέπειτα. Αν δεν πρόκειται για τσατ ή για κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το πινγκ-πονγκ ερωτήσεων, απαντήσεων μπορεί να πάρει και μέρες. Αν δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αμέσως, ίσως ανακαλύψετε την αιτία του προβλήματός σας από την πρώτη κιόλας απάντηση. Ποιες είναι οι απαραίτητες πληροφορίες για μία απομακρυσμένη διάγνωση/μαντεψιά;

 • Τύπος υπολογιστή : Desktop, Laptop, mini-pc….
 • Χαρακτηριστικά υπολογιστή : Ποιον επεξεργαστή έχετε, πόση ακριβώς μνήμη, τι τύπο δίσκους, αν η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη ή όχι, αν όχι ποια ακριβώς. Αν δεν γνωρίζετε κάτι από αυτά, μπορείτε να δώσετε ακριβές τύπο Laptop ή να τσεκάρετε από τον πίνακα ελέγχου.
 • Τι λειτουργικό σύστημα έχετε : Ποιο ακριβώς λειτουργικό σύστημα έχετε, Windows (αν ναι ποια έκδοση ακριβως), Linux (αν ναι ποια διανομή ακριβώς) ή κάτι διαφορετικό. Καλό είναι να πείτε και την αρχιτεκτονική του λειτουργικού σας συστήματος (32 ή 64bit).
 • Πότε ακριβως και πως εμφανίστηκε η βλάβη : ξαφνικά; μετά από επανεκκίνηση; μετά από αναβάθμιση; μετά από εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής; μετά από διακοπή ρεύματος…
 • Ποιες λύσεις έχετε δοκιμάσει ήδη : αν έχετε δοκιμάσει οποιαδήποτε μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, καλό είναι να το αναφέρετε, γιατί και θα γλυτώσετε μία περιττή απάντηση αλλά και γιατί η απόρριψη αυτής της λύσης ίσως απορρίπτει και άλλες ταυτόχρονα.
 • Πόσο παλιός είναι ο υπολογιστής : Αν και δεν είναι πάντα κρίσιμο, καλό είναι να αναφέρετε και πότε αγοράσετε τον υπολογιστή ή κομμάτια αυτού. Μερικά κομμάτια hardware υπολογιστή είναι ψιλοαναλώσιμα, ενώ υπάρχουν κάποια που είναι στατιστικά εξαιρετικά απίθανο να χαλάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Οπτικοποίηση του προβλήματος : Λένε ότι μια εικόνα ίσως είναι χίλιες λέξεις. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει ένα smartphone με δυνατότητα φωτογράφησης. Επίσης αρκετές πλατφόρμες σχολιασμού (πχ το Disqus που έχουμε και εμείς στην σελίδα) αλλά και φόρουμς σας δίνουν την δυνατότητα να αναβάσετε μαζί με το σχόλιο σας φωτογραφίες. Εκμεταλευθείτε το, γιατί κάτι που μπορεί που περιγράφετε εσέις κάπως, να το αντιλαμβάνεται ο άλλος διαφορετικά. Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βγάλετε καθαρή φωτογραφία σε οθόνη χωρίς να γυαλίζει, προσπαθήστε να την βγάλετε λίγο πλάγια (από κάτω προς τα πάνω ιδανικά), ώστε να μην υπάρχει αντανάκλαση ή αν υπάρχει να είναι σε σημείο που δεν ενοχλεί και τόσο.

 

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
161 Comments
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΑΝΝΗΣ

γεια σας εχω εδω και μια 8ετια εναν υπολογιστη με επεξεργαστη intel core i3 2xxxi3 2100 3.10GHz Μνημη 4GB DDR3 1333 Mhz Γραφικων ATI HD 6450 2Gb και λειτουργικο 7- 64Bit στον οποιο εγατεστησα το Windows 10 64 Bit οταν εδοθη δωρεαν .και απεφασησα λοιπον να του αλαξω καρτα γραφικων (την VGA Sapphire Radeon RX 550 4Gb) και μνημη RAM την Goldkey 4 Gb 1600 MHz DDR3) Οταν τον ανοιξα δεν εκανε κανενα Μπιπ δεν ανοιξε η οθονη (παρεμεινε μαυρη) και αρχισε να αναβοσβηνει ,σημειωτεον καθε φορα που αναβε ολοι οι ανεμηστηρες δουλευαν .Αυτο το εκανε και με καθε ενα… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Μερικές ερωτήσεις, αν βάλετε πάλι τα παλιά, δηλαδή την παλιά κάρτα γραφικών και την παλιά μνήμη, ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά;
Την μνήμη την προσθέτετε ή την αλλάζετε; Δηλαδή πάτε το σύστημα στα 8GB ή απλώς αλλάζετε τα 4;
Είστε σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών πατάει καλά στη μητρική και είναι σωστά συνδεδεμένη;
Ποια μητρική έχετε;

ΓΙΑΝΝΗΣ

Ναι βαζοντας παλι το παλαιο υλικο ολα κανονικα -την μνημη την προσθετω για 8GB η καρτα γραφικων κουμπονει κανονικα στην μητρικη ελγμενο δουλευει και το ανεμηστηρακι της και δεν διαθετει προσθετη παροχη ρευματος (τυπος μητρικης Foxconn H61 MXV(1155/H61/DDR3)

Αλεξανδρος

Γεια σας εχτες δοκιμασα να βαλω την καρτα γραφικών μου στο pc (μονος μου) χωρις να το εχω ξανα κανει στο παρελθον εβαλα την καρτα στην μιτρικη την συνδεσα με το τροφοδοτικό κτλπ ομως οταν την ανοιξα αρχισε και εκανε εναν πολυ δυνατο ηχο σαν χαλασμενο μηχανακι τι μπορει να φταιει? τι να ελενξο? επισης το κουτι μου ειναι μικρο και τα καλωδια ειναι παντου μεσα μπορει να φταιει οτι στην καρτα γραφικον ειναι καλωδια μεσα?

admin

Αν ο ήχος δεν είναι από τα ηχεία, αλλά έρχεται από το κουτί είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι χτυπάει. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να χτυπάνε σε έναν υπολογιστή. Το πιο πιθανό είναι να ακουμπάνε καλώδια στο ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών ή του επεξεργαστή και να κάνει αυτό τον θόρυβο. Με ανοιχτό κουτί θα φαίνεται και θα καταλάβετε και από που έρχεται ο ήχος αν δεν είναι αυτό. Μπορεί να χτυπάει και ο δίσκος, αλλά αν χτυπάει ο δίσκος ο υπολογιστής δεν θα δουλεύει (ή θα παγώνει).

Φιλιππος

Γεια σας,
Πριν ενα μηνα ειχα προβλημα με το λαπτοπο Lenovo. Sto erepair που το πηγα κανανε φορματ και περασαν τα Windows 10 εκ νεου. Δουλεψε κανονικα μερικες ημερες. Μετα μου εμφανησε προβλημα , οταν παρεμεινε σε αδρανεια και εσβηνε η οθονη , στην επαναφορα η οθονη τρεμοπαιζει.
Σταματαει αυτο το προβλημα κανοντας επανεκκινηση.
Μπορειτε να με συμβουλευεται πως να το χειρηστω το προβλημα.
Ευχαριστω

admin

Καλησπέρα
Συνήθως είναι θέμα software. Τις πιο πολλές φορές είναι θέμα driver της κάρτας γραφικών. Δοκιμάστε να τον επαναγκαταστήσετε ή ακόμα και να εγκαταστήσετε κάποια παλαιότερη έκδοση (αν έχετε την τελευταία). Ίσως να είναι και κάποια άλλη εφαρμογή που δημιουργεί το πρόβλημα (προσπαθήστε να θυμηθείτε ποια εφαρμογή εγκαταστήσατε όταν ξεκνησε να σας κάνει το πρόβλημα).

Evi

Καλησπέρα, έχω το Lenovo G550 με Windows 10. Είναι 10 χρονών υπολογιστής και ξαφνικά εκεί που έβλεπα ταινία μου κόλλησε. Πατούσα control alt delete και τίποτα.. Οπότε το έκλεισα. να τονίσω ότι τελευταία ανέβαζε θερμοκρασία και κολλούσε. Το άνοιξα από σκόνη όμως δε φαίνεται να είναι το πρόβλημα. Και τώρα κάνει συνέχεια επανεκκίνηση και μετά βγάζει μπλε οθόνη και με κωδικό σφαλματος “uncountable boot volume”. Τι να φταίει και τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

admin

Καλησπέρα, συνήθως όταν ανεβάζει θερμοκρασία δεν κολλάει ο υπολογιστής, αλλά κλείνει. Δεν λέω ότι αποκλείεται, αλλά λογικά το κόλλημα οφείλεται σε άλλο λόγο. Τώρα το error (unmountable boot volume) που σας δίνει λέει ότι κατά 99% υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο ή στο λειτουργικό. Αν ο δίσκος που έχετε είναι ο αρχικός που είχε μέσα το laptop όταν το αγοράσατε πριν 10 χρόνια και τον ακούγατε να κάνει θόρυβο το τελευταίο διάστημα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει θέμα ο δίσκος σας και καλό θα ήταν να τον αλλάξετε. Αν ο δίσκος είναι καινούργιος ή είστε σίγουρη ότι είναι οκ, τότε… Διαβάστε περισσότερα »

Evi

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ο δίσκος δεν έχει αλλαχτεί εδώ και 10 χρόνια. Δοκίμασα λοιπόν όπως μου είπατε να περάσω σε ένα usb το Media Creation Tool για τα Windows 10. Και εκεί λοιπόν που ανοίγω το λαπτοπ και πατάω το F12, επιλέγω στη συνέχεια το όνομα του usb με το αρχείο μέσα..μου εμφανιζει το μήνυμα “Media test Failure, Check Cable” και μετά από λίγα λεπτά ξανά μπλε οθόνη με το μήνυμα που σας ανέφερα και χτες. Να δοκιμάσω και με cd; Θα αλλάξει κάτι; Ή μήπως είναι άλλο το πρόβλημα; Ευχαριστώ.

admin

Καλησπέρα, δεν πρέπει να περάσετε σε usb το media creation tool, αλλά τα Windows 10 (χρησιμοποιώντας το media creation tool). Στην συνέχεια αφού περάσετε τα Windows 10 στο usb, bootαρετε από το USB που έχει το Windows και επιλέγετε την επιλογή repair windows.

Evi

Καλησπέρα δυστυχώς ακόμη δεν έχω καταφέρει να βρω λυση. Δε μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω. Πέρασα στο στικάκι την εφαρμογή με τα Windows 10 αλλά δε μου εμφανιζει κάπου την επιλογή repair windows. Απλά στο παράθυρο που εμφανίζεται μπορώ να επιλέξω την εκδοση(πχ 64 bit) ή το F8 για κάποιες άλλες επιλογές.. με την πρώτη επιλογή αν πατήσω την έκδοση και enter περιμένω παρά πολύ ώρα μέχρι και 4 που το δοκίμασα σε μια οθόνη σκέτη χωρίς γράμματα χωρίς τίποτα. Το έκλεισα άλλαξα έκδοση ξανά τα ίδια.. πάτησα και το F8 και επέλεξα Safe mode για παράδειγμα ξανά τα… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Καλησπέρα, αν κατεβάσατε το καθαρό iso από τα Windows (υποθέτω ότι ξέρετε πως αλλάζει η σειρά boot συσκευών στο laptop σας), τότε όταν μπουτάρετε από το USB θα σας δείξει το logo των windows 10 και όταν φορτώσει θα σας βγάλει το παράθυρο της εγκατάστασης όπου επιλέγετε γλώσσα. Στην 2η οθόνη της εγκατάστασης (ακριβώς μετά την οθόνη που επιλέγετε την γλώσσα) κάτω αριστερά έχει μία επιλογή που θα λέει repair your computer (ή επιδιόρθωση του υπολογιστή σας αν είναι στα Ελληνικά). Αν την επιλέξετε σας βγάζει ένα μενού με επιλογές. Ξεκινήστε από την επιδιόρθωση της εκκίνησης, αν δεν διορθωθεί επαναφορά… Διαβάστε περισσότερα »

Evi

Καλησπέρα, ακολούθησα όλα τα βήματα που μου είπατε και εκεί που πάει να κάνει την εγκατάσταση μου βγάζει το ακόλουθο σφάλμα: «Windows could not format a partition on disk 0. The error occurred while preparing the partition selected for installation. Error code: 0x80070057». Δοκίμασα αρκετές φορές και ξανά το ίδιο μήνυμα. Σκέφτηκα μηπως φταίει το usb. Εντωμεταξύ δε με αφήνει ούτε να διαγράψω τα διαμερίσματα partition1,2,3. Μου εμφανιζει error: 0x8007045d. Ούτε επαναφορά συστήματος μπορώ να κάνω. Σκέφτηκα να αγοράσω σκληρό δίσκο. Αλλά θα είναι αυτό το πρόβλημα που δε με αφήνει να κάνω την εγκατάσταση ή κάτι άλλο; Σκεφτομαι επίσης… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Καλησπέρα, δυστυχώς δεν σας είπα να κάνετε φορμάτ, αλλά να δοκιμάσετε να κάνετε restore και έλεγχο για λάθη στο δίσκο (στην οθόνη πριν . Όπως και να έχει, το πιο πιθανό είναι να έχει σημαντικό πρόβλημα το λειτουργικό ή το πιο πιθανό και ο ίδιος ο δίσκος. To λάθος σας το βγάζει γιατί έχει θέμα το partition που είναι για το system. Αν διαγράψετε όλα τα partition και δοκιμάσετε ξανά δεν θα έχει πρόβλημα. Αν και με τη διαγραφή όλων των partition και το format θα χάσετε όλα τα δεδομένα του δίσκου. Προσωπικά θα σας συμβούλευα να πάρετε έναν νέο… Διαβάστε περισσότερα »

ηλιας

το προβλημα ειναι το εξης.Ο υπολογιστης ανοιγει. Τα εικονιδια φαινονται. Αλλα
ολο το συστημα ειναι κολλημενο. Δεν ανοιγει κανενα εικονιδιο….και οταν το
point του κερσορα κατεβαινει στην κατω πλευρα της οθονης δειχνει ενα στρογγυλο σαν να τρεχει
το συστημα. αλλα τιποτα αλλο ως εκει…κανενας explore ουτε google chrome….

Γιωργος

Καλησπερα,αποφασισα να φτιαξω 1 pc μονος μενα ξαδερφο μου. Για pc games,τον ρωτησα τη να παρω μιας κι δεν εχω ιδεα .ταγορα ολα καινουργια .ανοιγει το ps ολα κομπλε αλλα αμα περασει λιγη ωρα κι ανοιξω 1 βαρη game μαυριζει η οθονη ενω ο υπολογιστης συνεχιζει να λειτουργει κι τον σφηνω απο πισω γιατι δε ξαναφτιαχνει η οθονη. Exw μιτρικη b450 aorus ki τροφοδοτικο ryzen 5 3400g

Βασίλης Ανδριανός

Τρελέ μου τ ίδιο Πρόβλημα έχω εδώ και μέρες τι έκανες τελικά πως το έφτιαξες

Maximos

Έχω ένα προβληματάκι στην οθόνη τώρα δεν ξέρω και θα ήθελα την βοήθεια σας όταν πάω να κάνω εγκατάσταση κάρτα γραφικών όπως γνωρίζετε AMD  και όταν που πάει να κάνει εγκατάσταση οθόνη μου αναβοσβήνει και κάνει επανεκκίνηση 

Μοντέλο sony vaio vpceb1s1e bj/

Dimosthenis

Καλησπέρα. Λοιπόν να αρχίσω. Ξαφνικά εδώ και 3 μέρες άρχισε να μου κλείνει το desktop. Παρατήρησα ότι ο επεξεργαστής έχει κάνει overclock μόνος του. Ενώ δούλευε στα 3.4 τώρα δουλεύει στα 3.8. Έχω κάνει ότι μπορούσα..από update bios,format,άνοιγμα της κάρτας γραφικών για αλλαγή πάστας καθάρισμα στα πάντα,αλλαγή θήκες στις μνήμες. Το pc αποτελέιτε απο (intel i5 4670k 3.4 ghz- motherboard msi z87-g43 gaming-ram geil evo 1600mhz ddr3 2επι4 gb και gpu μια asus 960 turbo overclock 2gb. Επίσης παρατήρησα ότι θα κάνει restart μόνος του και κάποια από αυτά θα είναι αποτυχημένα. Παρακαλώ όποιος μπορεί να ρίξει τα φώτα του.… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Καλησπέρα σας, καταρχάς δεν είναι overclocked η CPU, τα 3.4GHz είναι η base frequency, αλλά τα 3.8GHz είναι με turbo boost. Είναι CPU τεχνολογία που υπάρχει σε i5 και i7 επεξεργαστές. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε και στο site της intel. Δεν υπάρχει κάτι να κάνετε για να το “διορθώσετε”. Όταν ζορίζεται η CPU, τρέχει σε turbo boost mode από μόνη της. Οπότε, μάλλον ζορίζεται. Τώρα κάτι που δεν αναφέρατε καθόλου είναι πότε κάνει επανεκκινήσεις; Έτσι ξαφνικά, ακόμα και όταν βρίσκεται σε αδράνεια ή πχ μόνο όταν παίζεται παιχνίδια, βλέπετε ταινίες ή κάτι ανάλογο; Θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές παντού; Τέλος… Διαβάστε περισσότερα »

Μανώλης Νικολάου

Μου δει χαλάσει η κάρτα γραφικών στο λάπτοπ. Αν κάνω ρεβαλλιγκ στο φούρνο θα φτιάξει

Pepi

Καλησπέρα. Τα προβλήματα του λαπτοπ δεν εχουν τελος.Θα ηθελα για ακομα μια φορα την πολυτιμη βοήθεια σας.Εκανα επαναφορά για το πρόβλημα που σας ειχα αναφερει και ενω λύθηκε το πρόβλημα του ιού και εμφανίστηκαν οι εφαρμογές των windows που ειχαν χαθεί, αλλά τωρα εχω πρόβλημα με τον ήχο. Μπήκα στην διαχείριση συσκευων έκανα ενημέρωση προγραματος στον ήχο αλλά μου βγάζει ότι βρήκαν πρ.οδήγησης για την συσκευή αλλά αντιμετώπισαν σφάλμα κατα την εγκατάσταση. Έκανα απεγκατασταση και επανεκκίνηση και τωρα μου το βγαζει με κίτρινο θαυμαστικό. Ηχο εχω μόνο στην tv οταν συνδεω το hdmi, δεν εχω δοκιμασει να συνδεσω ακουστικά ακόμα.… Διαβάστε περισσότερα »