Εβδομαδιαίες προσφορές εργαλείων από τα Lidl

  34
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Σε αυτό εδώ το άρθρο θα δημοσιεύονται απόψεις και links με reviews για τις εβδομαδιαίες προσφορές των πολυκαταστημάτων Lidl.

  Τα προϊόντα στα οποία θα γίνεται αναφορά θα είναι κυρίως εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, εξαρτήματα αυτοκινήτου και διάφορα παρόμοια.

  Δεν πρόκειται για διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων! Ο μόνος σκοπός αυτού του άρθρου είναι η ενημέρωση και η δημιουργία συζητήσεων πάνω στα δημοφιλή προϊόντα που προσφέρονται ,εβδομαδιαία, μέσω των καταστημάτων Lidl.

  Πέμπτη 20/06/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη τα LIDL έχουν πάλι μία από τις μεγάλες μέρες με προσφορές σε εργαλεία, με αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία και πολλά αναλώσιμα.

  το κατσαβίδι στην ίσια θέση λαβής Το πρώτο από τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με λαβή δύο θέσεων PARKSIDE PSSA 4 A1. Σε αυτή την έκδοση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Πρακτικά είναι ένα απλό μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι που μπορεί να αλλάξει η λαβή του από ίσια σε “θέση πιστολιού”. Η ίσια θέση μπορεί να βολέψει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οπότε καλό είναι να υπάρχει ένα τέτοιο κατσαβίδι ακόμα και  για καβάτζα. Έχει 6+1 θέσεις ροπής ενώ στην βάση υπάρχει και ένας ενσωματωμένος φακός LED.  Η τιμή του είναι 18 ευρώ.

  καρφωτικό parkside pet 25 Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μεγάλο ηλεκτρικό καρφωτικό (υπάρχει και μικρότερο ηλεκτρικό αλλά και μικρό επαναφορτιζόμενο) PARKSIDE PET 25 C2. Είναι ένα δυνατό καρφωτικό που μπορεί να πάρει δίχαλα (έως 25 χιλιοστά) και βελονάκια (έως 32 χιλιοστά). Έχει επιλογή δύναμη κρούσης και ηλεκτρονική προστασία που επιτρέπει την αποδέσμευση του καρφιού μόνο όταν πιέσετε το διακόπτη και την κεφαλή. Η τιμή του είναι 20 ευρώ και αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή για να πάρετε ένα δυνατό καρφωτικό αέρος, τότε είναι μία καλή επιλογή.

  parkside phlg 2000 d3 To τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D3, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ηλεκτρονικούς, μαστόρια και όποιον έχει μπάρμπεκιου. Μπορείτε να το δείτε σε μία αναλυτική παρουσίαση εδώ. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  parkside plbs 30 To τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό κολλητήρι PARKSIDE PLBS 30 B2. Είναι ένα μικρό κολλητήρι 30 WATT με βάση που κοστίζει μόλις 8 ευρώ. Δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας, αλλά με 8 ευρώ δεν μπορείτε να θέλετε και τα πάντα. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλό όσο το αντίστοιχο με ρύθμιση θερμοκρασίας, αλλά είπαμε, μόλις 8 ευρώ.

  Τώρα εκτός από αυτά τα 4 σε μερικά καταστήματα θα υπάρχουν και άλλα εργαλεία PARKSIDE. Κάποια από αυτά είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 και ο δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρα PARKSIDE PSBS 240.  Πιθανώς να υπάρχουν  και άλλα.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και αρκετά αναλώσιμα (πχ τρυπάνια), εργαλεία χειρός (κατσαβίδια, κλειδιά άλλεν) , εξαρτήματα και αναλώσιμα βαφής (ρολά, σπρέι) καθώς και μία γαλβανιζέ ραφιέρα με μόλις 18 ευρώ.

  Παρασκευή 14/06/2019

  Αυτό το Παρασκευοσάββατο τα LIDL φέρνουν το μεγάλο πλυστικό της PARKSIDE μαζί με ένα τηλεσκοπικό κοντάρι. Το πλυστικό είναι το PARKSIDE PHD 150 G4, η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση με ισχύ 2100 watt, πίεση 110 bar, παροχή 450 λίτρα ανά ώρα, 10 μέτρα λάστιχο για το κανόνι και 5 μέτρα καλώδιο. Έχει το νέο αποσπώμενο κανόνι με τα ακροφύσια που αλλάζουν στην μύτη. Κάτι σημαντικό είναι ότι με ένα ειδικό λάστιχο αναρρόφησης μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς παροχή νερού, παίρνοντας νερό από κάποια δεξαμενή. Η τιμή του είναι 100 ευρώ και γιαυτά που προσφέρει είναι καλή προσφορά.

  Εκτός από αυτό έχει και ένα τηλεσκοπρικό κοντάρι για το πλυστικό, με τιμή 35 ευρώ. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναφέρει στην Ελλάδα. Το μήκος του μπορεί να ρυθμιστεί από 163 έως 401 πόντους, δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πλυστικό ακόμα και σε 5-6 μέτρα ύψος. Είναι συμβατό με όλα τα πλυστικά της PARKSIDE και πιθανώς με πατέντα να κάνει και σε μερικά άλλα.

  Πέμπτη 06/06/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη είναι η 3η δόση με τα  επαναφορτιζόμενα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X12V Team. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι εργαλεία που χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία 12V, την PAPK 12. Έτσι αυτή την εβδομάδα έρχονται τα τελευταία 2 εργαλεία της σειράς, αλλά και προσφορές για ξεχωριστές μπαταρίες.

  parkside pbsa 12 Το πρώτο από τα δύο είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 C2. Το συγκεκριμένο δραπανοκατσάβιδο διαφέρει από τα κοινά, καθώς έχει αποσπώμενο τσοκ, που αν το αφαιρέσεις υπάρχει υποδοχή για 6γωνα bits κατσαβιδιού. Έτσι με μία κίνηση μπορείτε να τρυπάτε και στη συνέχεια να βιδώνετε. Παρότι είναι μικρό έχει αρκετή ροπή (28Nm) με 20 προεπιλογές ροπής. Η μέγιστη διάτρηση είναι 25 χιλιοστά διάμετρο σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Το τσοκ έχει έυρος από 0.8 έως 10 χιλιοστά και η μπαταρία που έχει είναι 2Ah (μοντέλο PAPK 12 A1), αν και μπορείτε να αγοράσετε και την μεγαλύτερη των 4Ah. Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ.

  parkside pwsa 12 a1 To δεύτερο εργαλείο είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο, που υπάρχει στο εμπόριο από ελάχιστες εταιρίες. Παίρνει δίσκο 76 χιλιοστών και μπορείτε να βρείτε δίσκους κοπής για μέταλλα αλλά και για δομικά υλικά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review από την παλαιότερη έκδοση PARKSIDE PWSA 12 A1. Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές πλην της μπαταρίας. To A1 είχε την PAP 12 A1, ενώ το B1 την PAPK 12 A1 (αυτή από την σειρά Χ12V Team). H τιμή του είναι και εδώ περίπου 40 ευρώ. Ξεχωριστά από το εργαλείο θα υπάρχουν και δίσκοι κοπής 76 χιλιοστών. Καλό είναι αν το πάρετε να αγοράσετε όσους πιο πολλούς μπορείτε καθώς αν και υπάρχουν στο εμπόριο, ίσως δυσκολευθείτε να τους βρείτε σε τοπικά καταστήματα.

   

  Εκτός από τα δύο εργαλεία έχει και τις 2 μπαταρίες την μικρή PAPK 12 A1 με 2 αμπερώρες προς 12.99 ευρώ και την μεγάλη PAPK 12 B1 με 4 αμπερώρες προς 21.99. Ειδικά η μικρή είναι καλή περίπτωση αν έχετε αγοράσει κάποιο από τα εργαλεία της σειράς X12V Team.

  Εκτός από αυτά έχει και μερικές φόρμες εργασίες και κάτι τρυπάνια.

   

  ΠαρασκευήΣάββατο 24/05/2019

  Από τότε που η LIDL μετέτρεψε τiς Σαββατιάτικες προσφορές (Σούπερ Σάββατο) σε Παρασκευό-Σάββατο, έχει αρχίσει να φέρνει πιο πολλά εργαλεία τις μέρες αυτές. Έτσι και αυτό το παρασκευόσάββατο φέρνει 2 πρωτοεμφανιζόμενα εργαλεία, που ανήκουν στην σειρά εργαλείων Χ12V Team.

  phsa 12 a1 parkside To πρώτο από τα δύο είναι το επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 A1. Όπως είπαμε, χρησιμοποιεί μία 12V μπαταρία που είναι κοινή με μερικά ακόμα εργαλεία. Η αυτονομία που του δίνει η μπαταρία των 2Ah που είναι στην συσκευασία είναι περίπου 30 ελπτά. Είναι σχετικά μικρό και ελαφρύ (1.8 κιλά), με μήκος μαχαιριών 41 εκατοστά ( 35 το ωφέλιμο), οπότε σε σύγκριση με τα μεγάλα ηλεκτρικά είναι αρκετά πιο μικρό. Προφανώς είναι ιδανικό για μικρούς κήπους ή για κήπους όπου είναι αδύνατη η  χρήση καλωδίου. Η τιμή του είναι 44 ευρώ.

  parkside pkga 12 a1 To επόμενο εργαλείο είναι και αυτό επαναφορτιζόμενο εργαλείο κήπου. Πρόκειται για το πολυεργαλείο PARKSIDE PKGA 12 A1. Είναι ένα εργαλείο που ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με το παραπάνω επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο και όχι μόνο. Έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες, σαν μικρό μπορντουροψάλιδο, σαν ψαλίδι γκαζόν και σαν μικρό ψεκαστήρι. Ειδικά το τελευταίο προκαλεί λίγο εντύπωση, καθώς δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Το βάρος του είναι 1.7 κιλά και είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος. Το μήκος κοπής για το ψαλίδι  για θάμνους είναι 16 εκατοστά, ενώ το πλάτος για το ψαλίδι γκαζόν 10 εκατοστά. Το δοχείο για το ψεκαστήρι χωράει περίπου 1 λίτρο και έχει ρυθμιζόμενο μπεκάκι. Η τιμή του είναι και σε αυτό 44 ευρώ.

  Πέμπτη 23/05/2019

  Την Πέμπτη που έρχεται τα LIDL φέρνουν αρκετά εργαλεία. Κάποια από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενα, ενώ έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. 

  σπαθοσέγα parkside Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3.  Το συγκεκριμένο εργαλείο κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια (δείτε εδώ μία παλαιότερη εκδοχή πριν 10 χρόνια) και είναι αρκετά χρήσιμο, ακόμα και σε ερασιτέχνες. Χρησιμοποιείται κυρίως για κοπή μεγάλων κομματιών ξύλου, γυψοσανίδας ή και μετάλλων. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι παίρνει μεγάλη λάμα που λυγίζει και έτσι μπορείτε να κόψετε ακόμα και σύριζα. Για περισσότερα σχχετικά με το τι είναι η σπαθοσέγα και τι διαφορές έχει από την κοινή σέγα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Όσο αναφορά το μοντέλο της PARKSIDE είναι αρκετά ισχυρό με μοτέρ 710 WATT, έχει ρύθμιση στροφών, μήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά, σύστημα για  εύκολη αλλαγή λάμας χωρίς κλειδί, ρυθμιζόμενο πέλμα και περιστρεφόμενη λαβή. Ειδικά το τελευταίο είναι κάτι που δεν θα το δείτε σε πολλές σπαθοσέγες. Μπορεί να κόψει μέχρι 16 εκατοστά ξύλο, 8 χιλιοστά μέταλλο και 18 χιλιοστά αλουμίνιο. Η τιμή της είναι περίπου 40 ευρώ.

  To επόμενο εργαλείο είναι πάλι ένα από τα δημοφιλή, η απλή σέγα PARKSIDE PSTK 800 B2. Είναι μία πολύ δυνατή σέγα με ανοιχτή λαβή που κοστίζει μόλις 30 ευρώ. Έχει μερικά μικρά θεματάκια με τους διακόπτες, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο review (πρόκειται για την ίδια έκδοση), πατώντας εδώ.

  parkside pmsa 12 a1 επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης To τρίτο εργαλείο είναι ο επαναφορτιζόμενος κόφτης PARKSIDE PMSA 12 A1. Είναι ένα κόφτης με περιστροφική ροδέλα που μπορεί να κόψει ύφασμα, χαρτόνι, δέρμα, χαρτί, νάυλον και γενικότερα οποιοδήποτε μαλακό υλικό. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο χρήσιμο εργαλείο για ερασιτέχνες, μπορεί όμως να φανεί αρκετά χρήσιμο σε όποιον ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με κοπές μαλακών υλικών. Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει ίδια μπαταρία με κανένα άλλο μοντέλο PARKSIDE 12V, οπότε αν κάποιος θέλει να το αγοράσει μόνο και μόνο για τη μπαταρία ή το φορτιστή καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί. Η τιμή του είναι 35 ευρώ.

  πλάνη 12V parkside Το τέταρτο εργαλείο είναι πρωτοεμφανιζόμενο και αρκετά ενδιαφέρον. Πρόκειται για μία μικρή επαναφορτιζόμενη πλάνη, την PARKSIDE PHA 12 A1. Γενικά οι επαναφορτιζόμενες πλάνες είναι κάτι σχετικά καινούργιο. Ακόμα και μεγάλες εταιρίες δεν έχουν ακόμα κάποιο μοντέλο, οπότε υπάρχει αρκετή συζήτηση σχετικά με το πόσο πρακτικές είναι. Σε σύγκριση με τις κοινές ηλεκτρικές πλάνες έχει πιο μικρό πλάτος πλανίσματος (μόλις 56 χιλιοστά), ενώ και το βάθος πλανίσματος είναι λίγο πιο μικρό από ότι στις μεγάλες (0 έως 2 χιλιοστά). 

  Και εδώ το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί την ίδια 12V μπαταρία που χρησιμοποιούν αρκετά 12V parkside, οπότε αν έχετε ήδη ένα έχετε έξτρα μπαταρίες. Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή για 12V PARKSIDE, αλλά είναι και λίγο πιο πολύπλοκο'εργαλείο. 

  κρουστικό δράπανο PARKSIDE To επόμενο εργαλείο, το PARKSIDE PBHA 12 A1, είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο με SDS μηχανισμό. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που δεν θα βρείτε και τόσο εύκολα στο εμπόριο, καθώς τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα είναι 18/20V και πιο μεγάλα σε μέγεθος (πχ δείτε το μεγαλύτερο PARKSIDE). Ανήκει και αυτό στην κατηγορία με τα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν την ίδια 12V μπαταρία, χρησιμοποιώντας μία μπαταρία 2 Ah. Η ενέργεια κρούσης είναι 1 Joule (πιο μικρή από τα μεγαλύτερα μοντέλα), με δυνατότητες διάτρησης 10 χιλιοστά διάμετρο σε μπετό και 8 σε ατσάλι. Αν και έχει SDS μηχανισμό για τρυπάνι και καλέμια SDS, στην συσκευασία υπάρχει αντάπτορας με τσοκ για στρογγυλά εξαρτήματα. 

  Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως απλό δράπανο ή ως κρουστικό δράπανο. Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για χρήση μόνο ως πιστολέτο, δηλαδή μόνο κρούση. Η τιμή του είναι 50 ευρώ και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνό για 12V, αν και το αντίστοιχο 20V της PARKSIDE κοστίζει 70 ευρώ.

   

  Εκτός από τα παραπάνω εργαλεία έχει και αρκετά εξαρτήματα και βοηθήματα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το αλφάδι σταυρού PARKSIDE PKLL 7 C3 με 23 ευρώ, καθώς και  οι σφιγκτήρες. Επίσης αν και δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, για τα λεφτά τους είναι πολύ καλές οι λάμες για σέγα και σπαθοσέγα.

  Δευτέρα 09/05/2019

  Άλλη μία καλή μέρα με εργαλεία είναι την ερχόμενη πέμπτη 9  Μάη. Έχει 3 ηλεκτρικά εργαλεία (ένα από τα από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενο) και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα.

  parkside pfbs 160 b2 Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο έίναι το μικρό πολυεργαλείο τύπου Dremel PARKSIDE PFBS 160 B2. Μπορεί να μην έχει την ίδια ποιότητα με το Dremel, όμως με μόλις 23 ευρώ που κοστίζει (μαζί με αρκετά εξαρτήματα) είναι σε ασυναγώνιστη τιμή. Πραγματικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στο αναλυτικό review από την σελίδα. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση.

  ηλεκτροκόλληση PARKSIDE To επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτροκόλληση χαλκού PARKSIDE PESG 120 B4. Πρόκειται για μία απλή ηλεκτροκόλληση για ηλεκτρόδια με ισχύς μόλις 100 αμπέρ. Αν και είναι βελτιωμένη από την παλαιότερη έκδοση με τα 80 αμπέρ σε μερικά σημεία, εξακολουθεί να μην έχει καλή απόδοση, ειδικά στο 2.5αρι ηλεκτρόδιο. Σε γενικές γραμμές έχει καλή κατασκευή και για τα 50 ευρώ που κοστίζει δεν είναι κακή, αλλά με 20-30 ευρώ παραπάνω παίρνετε πολύ μεγαλύτερες, με καλύτερη απόδοση ενώ αν πάτε στο 100αρικο βρίσκεται Κινέζικες inverter. ίσως είναι καιρός η LIDL να φέρει στην Ελλάδα την inverter PARKSIDE ή την Mig χωρίς αέριο, που έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Δυστυχώς η συγκεκριμένη έχει πολλές κακές κριτικές από αγοραστές και δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιστρέφουν. Για κάποιον ερασιτέχνη που θέλει μία ηλεκτρκόλληση να κάνει ένα δύο κολλήματα αραιά και που, δεν είναι κακή αγορά. Όμως για κανονική χρήση, καλό είναι να πάρετε κάτι καλύτερο.

  parkside pts 710 Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα μίνι δισκοπρίονο, το PARKSIDE PTS 710 Α1. Είναι νέα έκδοση και αρκετά πιο ισχυρό από την έκδοση που έφερνε παλαιότερα, το PTS 500 (review εδώ). Αν και μπορεί να κόψει ξύλο, συνήθως χρησιμοποιείται για κοπή άλλων υλικών, όπως πλακάκια, πλέξιγκλάς, γυψοσανίδες, συνθετικά υλικά. Παίρνει δίσκους διαμέτρου 85 χιλιοστών (υπάρχουν και στο εμπόριο καθώς παρόμοιο μοντέλο βγάζει και η bosch) και μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους (ακόμα και διαμαντόδισκους). Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 25 χιλιοστά, ενώ δεν μπορεί να κόψει φάλτσα! Όπως είπαμε είναι πολύ πιο ισχυρό από τις άλλες εκδόσεις, οπότε λογικά θατ α πηγαίνει πολύ καλύτερα στα δυσκολότερα υλικά. Έχει μακρύ καλώδιο, λέιζερ για ένδειξη του σημείου κοπής, οδηγό παράλληλης κοπής και μεγάλο λάστιχο αναρρόφησης. Δείχνει να είναι λίγο πιο μεγάλο σε όγκο από την παλαιότερη έκδοση, ενώ είναι και λίγο ακριβότερο, αφού κοστίζει περίπου 65 ευρώ. Σίγουρα αν το θέλετε μόνο για ξύλο, καλό είναι να περιμένετε το κανονικό δισκοπρίονο, όμως αν το θέλετε για κάποιο από τα υλικά που αναφέρθηκαν, τότε ειναι μία πολύ καλή λύση.

   

  Τώρα εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία, έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτό που σίγουρα είναι must είναι οι μαγνητικές γωνίες. Η τιμή είναι καλή και όποιος ασχολείται με ηλεκτροκολλήσεις θα γνωρίζει ότι όσες περισσότερες έχουμε, τόσο καλύτερα. Το σετάκι με τις σκύλες είναι επίσης μία καλή επιλογή αν δεν το έχετε (δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά για 7 ευρώ τις 3 είναι καλές), όπως επίσης και οι συρματόβουρτσες. Έχει και ένα πολύ οικονομικό σετ με ηλεκτρόδια ενός κιλού στα 4 ευρώ, αλλά είναι η πρώτη φορά που τα βγάζει, οπότε δεν είναι δοκιμασμένα.

  Δευτέρα 22/04/2019

  Ο Μάης μπαίνει αρκετά καλά για τους φαν των PARKSIDE, με πολλά και δημοφιλή εργαλεία να έρχονται την Πέμπτη 2 Μαϊού. 

  faltsopriono lidl Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PAKRSIDE PZKS 2000 A1. Στην συγκεκριμένη εκδοχή είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα, αυτό είναι πιο ισχυρό, με μοτέρ 2000 WATT (το ράντιαλ που έφερνε τα τελευταία χρόνια είχε μόνο 1500 watt), και αισθητά μεγαλύτερο μήκος κοπής στα 34 εκατοστά. Στα υπόλοιπα δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά, δηλαδή μπορεί να κόψει φάλτσα και οριζόντια και κάθετα, έχει δίσκο 210 χιλιοστών, λέιζερ, πλαϊνούς σφιγκτήρες και σάκο για πριονίδια. Με τον κατάλληλο δίσκο μπορεί να κόψει και αλουμίνιο. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και σε ένα παλαίότερο review με το προηγούμενο μοντέλο PZKZ 1700 (υπάρχει και πίνακας σύγκρισης χαρακτηριστικών με τις άλλες εκδόσεις). Η τιμή του εξακολουθεί να είναι περίπου 100 ευρώ και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό εξακολουθεί να παραμένει αρκετή καλή προσφορά.

  parkside pbh 1050 Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι το μικρό σκαπτικό πιστολέτο, PΑRKSIDE PBH 1050 B2. Είναι ένα από τα πιο παλιά εργαλεία της PARKSIDE (έβγαινε σε παρόμοια εκδοχή όταν ακόμα τα PARKSIDE ήταν κόκκινα) και σίγουρα πολύ χρήσιμο. Η ισχύς του είναι 1050WATT με δύναμη κρούσης 3 Joule και υποδοχή για εργαλεία SDS plus. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαπτικό, ως δράπανο και ως κρουστικό δράπανο. O διακόπτης έχει ρύθμιση στροφών, κάτι που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, ενώ η 2η λαβή μπορει να περιστραφεί σε όποια θέση θέλετε. Έρχεται μαζί με μία βαλίτσα με αρκετά εξαρτήματα και αντάπτορα για τσοκ. Η τιμή του είναι 55 ευρώ, και παρότι δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το μεγαλύτερο αδελφάκι του, για έναν ερασιτέχνη είναι υπεραρκετό.

  parkside pws 230 Το τρίτο δημοφιλές εργαλείο είναι ο μεγάλος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 230 C3. Και αυτός είναι ένα από τα εργαλεία που κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι αρκετά ισχυρός (2000WATT), παίρνει μεγάλους δίσκους 230 χιλιοστών, διαθέτει ρυθμιζόμενη λαβή 3 θέσεων, ώστε να το πιάνετε όπως σας βολεύει και έχει αρκετά μεγάλο καλώδιο. Η τιμή του είναι περίπου 50 ευρώ και μπορεί λόγω του ανταγωνισμού να μην είναι όσο καλή προσφορά ήταν 5-10 χρόνια πριν, όμως εξακολουθεί αν είναι πολύ καλή επιλογή. Μπορείτε να δείτε και μία παλαιότερη έκδοση εδώ

  parkside pds 290 To τελευταίο εργαλείο μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές -τουλάχιστον όχι τόσο όσο τα 3 προηγούμενα- όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή περίπτωση. Πρόεκτιαι για το μικρό τριβείο δέλτα PARKSIDE PDS 290 C3. Είναι ένα μικρό, πολύ χρήσιμο τριβείο για να τρίβετε γωνίες και δύσκολα σημεία. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι αν έχετε ή σκοπεύετε να αγοράσετε  ένα πολυεργαλείο σαν και αυτό, είναι λίγο άχρηστο. Η τιμή του είναι 18 ευρώ και μπορείτε να το δείτε αναλυτικότερα σε αυτό το review.

  Εκτός από τα 4 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα, ειδικά για τα εργαλεία αυτής της εβδομάδας (και όχι μόνο). Έτσι μπορείτε να βρείτε δίσκους για το φαλτσοπρίονο, γυαλόχαρτα για το τριβείο δέλτα, δίσκους για τον γωνιακό τροχό, καλέμια για το σκαπτικό, σετάκια με bits, κουβά για ανάμειξη υλικών, μία σκούπα εργαστηρίου και δεματικά. Όλα σε αρκετά καλη τιμή.

  Δευτέρα 22/04/2019

  Εδώ και λίγους μήνες, η LIDL σταμάτησε να φέρνει τα ηλεκτρικά εργαλεία κήπου με το brandname Florabest και τα έκανε όλα PARKSIDE. Έτσι και το πρώτο ηλεκτρικό χλοοκοπτικό που φέρνει είναι το PARKSIDE PRM 1200 A1. Είναι ένα μικρό χλοοκπτικό με ισχύ 1200 WATT και κάδο 30 λίτρων. Έχει 3 ρυθμίσεις κοπής, πτυσσόμενη λαβή, πλάτος κοπής 32 εκατοστών και ενσωματωμένο μηχανισμό που συγκρατεί το καλώδιο. Σύμγωνα με τις προδιαγραφές και ξένα reviews από χώρες που έχει ήδη κυκλοφορήσει, είναι κατάλληλο για μικρούς κήπους με γκαζόν. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι μία καλή προσφορά.

  Πέμπτη 18/04/2019

  parkside pfmr 1600

  Αυτή τη πέμπτη το Lidl έχει πάλι προσφορές με εργαλεία. Το σημαντικότερο της προσφοράς είναι ο αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 A1. Παρότι μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο μοντέλο, PARKSIDE PFMR 1400, είναι εντελώς καινούργια έκδοση. Η σημαντικότερη διαφορά είναι στην ισχύ, αφού το συγκεκριμένο είναι λίγο πιο ισχυρό, με ισχύ 1600WATT. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναμείξει ακόμα πιο εύκολα μπετό, οπότε σίγουρα είναι μία σημαντική βελτίωση. Στα υπόλοιπα δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά. Η τιμή εξακολουθεί να είναι 50 ευρώ.

  επαναφορτιζόμενο κολλητήρι

  Εκτός από τον αναδευτήρα, υπάρχει και το μικρό επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PAKRIDE PLKA 4 A1. Εδώ αν και υπάρχει διαφορετική ονομασία, στην πραγματικότητα είναι σχεδόν ίδιο με το PARKSIDE PLKA 3.6 A1. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και παρότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα καλό ενσύρματο κολλητήρι, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για επισκευές μακρυά από το εργαστήρι.

  Δευτέρα 15/04/2019

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Αυτή τη δευτέρα τα LIDL έχουν ένα εργαλείο που είχαν να φέρουν εδώ και πολλά χρόνια, τον φορητό αεροσυμπιεστή συνεχούς ροής PARKSIDE PKZ 180 C4. Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό αεροσυμπιεστή,  που δεν έχει αεροφυλάκιο αλλά δουλεύει συνεχόμενα, περίπου σαν και τους μίνι αεροσυμπιεστές που έχουμε στο αυτοκίνητο, και  με την διαφορά ότι αυτός δεν συνδέεται στον αναπτήρα, αλλά σε κανονική οικιακή πρίζα, ενώ είναι και αρκετά πιο δυνατός. Έχει σημαντικές βελτιώσεις από το παλαιότερο μοντέλο που το είχε φέρει η LIDL πριν 4 χρόνια, όντας αρκετά πιο πρακτικό και πιο εργονομικό. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, έχει ισχύ μοτέρ 1.1kw(περίπου 1.5Hp) μέγιστη πίεση 8 bar, ισχύς αναρρόφησης 180 λίτρα ανά λεπτό, 5 μέτρα καλώδιο και 3 μέτρα λάστιχο αέρα που μαζεύει εσωτερικά.  Η τιμή του είναι περίπου 60 ευρώ και είναι ελαφρά πιο φθηνός από τον ανταγωνισμό (πχ ο toros που θεωρείται αρκετά επώνυμος, με περίπου ίδια χαρακτηριστικά, κοστίζει 75-80 ευρώ).

  Τρίτη 26/03/2019

  H LIDL συνεχίζει να φέρνει πολλά εργαλεία στις αρχές του 2019. Και αυτή την εβδομάδα έχει πάλι αρκετά εργαλεία, πολλά εκ των οποίων είναι δημοφιλή. Και κάνει και κάτι που δεν το έχει ξανακάνει και είναι σίγουρο ότι θα βρει πολύ θετικό αντίκρυσμα. Πάμε πρώτα στα εργαλεία τα όποια όλα είναι από την σειρά εργαλείων PARKSIDE 20V με την ίδια μπαταρία.

  κρουστικό δράπανο parkside Το πρώτο και ίσως το πιο δημοφιλές εργαλείο από όλα τα PARKSIDE είναι το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20-Li B2. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε τρύπες σε ξύλο ή μέταλλο αλλά και σε τοίχους ή δομικά υλικά αφού διαθέτει επιλογή κρούσης. Είναι αρκετά ισχυρό με ροπή 45Nm και 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Η τιμή του είναι 59.99, δηλαδή περίπου 10 ευρώ ακριβότερο από το απλό δραπανοκατσάβιδο που έιχε φέρει λίγες βδομάδες νωρίτερα.

  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n₀ 0–440 min⁻¹, 2η ταχύτητα: n₀ 0–1650 min⁻¹
  • Συχνότητα κρούσεων: 26400 min⁻¹
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο, 15 mm σε κεραμικό, 13 mm σε ατσάλι
  • Μέγιστη ροπή στρέψης: 45 Nm
  • Προεπιλογή: 20 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης + βαθμίδα κρουστικής διάτρησης
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team”
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ
  • Εργονομική μαλακή λαβή
  • Πρόσθετη χειρολαβή αμφίπλευρου βιδώματος
  • Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits
  • Κλείδωμα αυτόματο – SPINDLE-LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 bits, πρόσθετη λαστιχένια χειρολαβή

  sega 20v To δεύτερο εργαλείο είναι τo PARKSIDE PSTDA 20-Li A2, μία επαναφορτιζόμενη σέγα που χρησιμοποιεί και αυτή την ίδια μπαταρία 20V. Και σε αυτή η τιμή είναι περίπου 60 ευρώ. Πρόκειται για νεότερη έκδοση, αν και δεν φάινεται να έχει σημαντικές διαφορές με την προηγούμενη. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή από το ενσύρματο μοντέλο, αλλά δίνει αυτονομία κινήσεων και δυνατότητα χρήσης εκεί που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Αν μάλιστα έχετε και κάποιο άλλο από την σειρά των 20V, η αγορά βολεύει ακόμα περισσότερο. Ως προς τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 8 εκατοστά ξύλο, 5 χιλιοστά μέταλλο και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της είναι τα παρακάτω

  • Γρήγορη λειτουργία κοπής και ιδανική κοπή σε καμπύλες χάρη στη ρυθμιζόμενη παλινδρόμηση 3 βαθμίδων
  • Ρύθμιση κοπής ακριβείας με ελάχιστους κραδασμούς
  • Δυνατότητα επιλογής γωνίας κοπής με σταθερή ρύθμιση 0°/15°/30°/45° και από τις δυο πλευρές
  • Συμπεριλαμβάνονται 3 πριονόλαμες υψηλής ποιότητας (Swiss Made)
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Λειτουργία φυσητήρα για κοπή χωρίς πριονίδια
  • Με υποδοχή σύνδεσης για ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Ταχυτσόκ SAW LOCK για εύκολη αλλαγή λάμας
  • Προστασία σχισίματος
  • Για λάμες του εμπορίου με ενιαία υποδοχή
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: n₀ 0–2700 min⁻¹
  • Μέγιστο βάθος κοπής: 80 mm σε ξύλο / 5 mm σε μέταλλο / σε αλουμίνιο 12 mm
  • Λοξή κοπή αριστερά/δεξιά: 0°/15°/30°/45°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 πριονόλαμες για ξύλο (Swiss Made), 1 πριονόλαμα για μέταλλο (Swiss Made), 1 παράλληλος οδηγός, 1 εξάγωνο κλειδί, 1 αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team”
  • Διακόπτης ασφαλείας
  • Εργονομική μαλακή λαβή
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων

  diskopriono 20v Το τρίτο και τελευταίο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός  PARKSIDE PHKSA 20 Li A2. Και εδώ ισχύουν ότι και για τα δύο παραπάνω, δηλαδή η τιμή είναι πάλι 60 ευρώ και αυτό χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 20V που έχουν πάνω από 10 εργαλεία PARKSIDE. Χρησιμοποιεί δίσκους κοπής με διάμετρο 150 χιλιοστά και οπή 16 χιλιοστά, ενώ έχει μέγιστο βάθος κοπής έως 48 χιλιοστά σε ίσια κοπή. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι 

  • Αβαθμίδωτα ρυθμιζόμενo βάθος και γωνία κοπής
  • Δυνατότητα ενεργοποίησης οδηγού λέιζερ
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Με υποδοχή σύνδεσης για ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: n₀ 3800 min⁻¹
  • Μέγιστο βάθος κοπής (σε ξύλο) στις 0°: 0–48 mm, στις 45°: 0–36 mm
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς „PARKSIDE X 20 V Team“
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με γρήγορο στοπ
  • Εύκολη αλλαγή δίσκου χάρη στην ασφάλεια SPINDLE LOCK
  • Εργονομική λαβή softgrip με διακόπτη ασφαλείας στις δυο πλευρές
  • Για δίσκους κοπής του εμπορίου με Ø 150 mm (π.χ. της Parkside)
  • Συμπεριλαμβάνονται: δίσκος Ø 150 x Ø 16 mm με 18 δόντια (προεγκατεστημένος), 1 εξάγωνο κλειδί, 1 παράλληλος οδηγός, 1 αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα

  Τώρα εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και τον πάγκο εργασίας με σφιγκτήρες. Κοστίζει 20 ευρώ και παρότι μπορείτε να βρείτε και άλλους παρόμοιους στο εμπόριο, αυτό είναι λίγο πιο φθηνός. 

  Τέλος κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η LIDL και η PARKSIDE είναι να φέρουν μία έξτρα μπαταρία απευθείας στο ράφι. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να βρούμε μπαταρίες από το σέρβις, αλλά τώρα αν κάποιος θέλει μπορεί να πάει στο κατάστημα να αγοράσει όσες έξτρα μπαταρίες 20V θέλει με 20 ευρώ τη μία/ Πολύ καλή κίνηση που σίγουρα θα αρέσει σε αρκετούς. 

   

  Δεύτερα 18/03/2019

  Το 2019 από ότι φαίνεται συνεχίζει νε επιβραβεύει τους φαν των εργαλείων PARKSIDE. Για άλλη μία φορά η LIDL φέρνει αρκετά εργαλεία, μερικά από τα οποία είναι και πρωτοεμφανιζόμενα.

  pws 125 e4 Το πρώτο εργαλείο είναι ο δημοφιλής γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 E4. Είναι ένας 125αρης τροχός με ισχυρό κινητήρα 1200 WATT. Έχει ρύθμιση στροφών με αβαθμίδωτη επιλογή, 3 θέσεις για την 2η λαβή και προφυλακτήρα με εύκολη αλλαγή θέσης. Είναι σχετικά βαρύς (λόγω του μεγάλου μοτέρ) και έτσι απαιτεί και τα δύο χέρια. Γιαυτό το λόγο η σκανδάλη λειτουργίας βρίσκεται στο πίσω μέρος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review για την λίγο παλαιότερο έκδοση. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Τώρα πάμε στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδας, την μικρή πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1. Είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, όχι  μόνο σαν έκδοση αλλά γενικότερα σαν κατηγορία. Με μόνο μειονέκτημα την μικρή ισχύ και το μικρό μέγεθος, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για ερασιτέχνες. Από ότι φαίνεται μπορεί να κόψει μόνο ξύλα (και πιθανώς αλουμίνιο). Χρησιμοποιεί κορδέλα 140 εκατοστών με μέγστο πλάτος 12 χιλιοστά. Είναι σχετικά κοινό νούμερο οπότε μπορείτε να βρείτε και από το εμπόριο. Ως προς τις δυνατότητες το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά, το μέγιστο πλάτος κοπής 20 εκατοστά, ενώ μπορεί να κάνει και φαλτσοκοπές έως 45 μοίρες. Η τιμή της είναι 100 ευρώ, και είναι αρκετά καλή για αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντίστοιχες πριονοκορδέλες του εμπορίου κοστίζουν 140-180 ευρώ. Βέβαια είναι καλό να επισημάνουμε ότι συνήθως αυτές οι φθηνές, μικρές πριονοκορδέλες έχουν λίγο θέμα με την ακρίβεια στις κοπές. Τώρα αν ισχύει αυτό και στης PARKSIDE θα δείξει, όμως καλό είναι να το έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Επειδή  είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε προσφορά, είναι πιθανό να εξαντληθεί αμέσως.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  To επόμενο εργαλείο είναι και αυτό πρωτοεμφανιζόμενο σαν έκδοση. Είναι το ηλεκτρικό πιστολέτο βαφής PARKSIDE PFS 400 A1. To ίδιο πιστολέτο δεν έχει ξαναβγεί ποτέ στην Ελλάδα, αλλά μέχρι πριν 4-5 χρόνια έβγαινε ένα άλλο ηλεκτρικό πιστολέτο, το PARKSIDE PFS 100. Αυτά τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής είναι πολύ χρήσιμα αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή, καθώς επιτυγχάνουν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα με πιστόλια αέρος. Έτσι μπορείτε να βάψετε δύσκολες επιφάνειες ή επιφάνειες όπου δεν θέλετε να φαίνονται οι γραμμές από το πινέλο ή το ρολό. Το μόνο γενικό μειονέκτημα που έχουν τα ηλεκτρικά πιστόλια είναι ότι θέλουν καλό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Αν ξεχαστείτε και αφήσετε το χρώμα μέσα, ειδικά αν πρόκειται για βερνίκι ή χρώμα λαδιού, τότε είναι πολύ πιθανό να βουλώσει και μετά να δυσκολευθείτε να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Επίσης είναι σχετικά θορυβώδεις εργαλεία, οπότε να το έχετε και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας. \Ως προς το συγκεκριμένο έχει ισχύ 400 Watt, 2 διαφορετικά ακροφύσια, 3 επιλογές για ψεκασμό, δοχείο 900ml και μεγάλο καλώδιο 3 μέτρων. Η τιμή του είναι περίπου 30 ευρώ και αυτό είναι καλή προσφορά.

  Το τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτρική πλάνη χειρός PARKSIDE PEH 30 C3. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της PARKSIDE, που κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ισχύς της είναι 750 WATT, το πλάτος εργασιάς είναι 82 χιλιοστά, το βάθος πλανίσματος είναι ρυθμιζόμενο από 0 έως 3 χιλιοστά ενώ διαθέτει και 3 αυλάκια V για πλάνισμα σε γωνιές. Στην συσκευασία υπάρχει παράλληλος οδηγός, οδηγός εσοχής και προσαρμογέας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. 

  Το πέμπτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι και αυτό ένα εργαλείο που είχε αρκετά χρόνια να βγει στην Ελλάδα. Είναι το μικρό τριβείου χούφτας με δελτοειδές πέλμα PARKSIDE PHS 160 E5. Το ιδιαίτερο που έχει αυτή ή έκδοση είναι ότι το πέλμα δεν είναι μονοκόμματο, αλλά είναι σε 2 διαφορετικά κομμάτια, με το μπροστινό να είναι αποσπώμενο και να αλλάζει με ένα πέλμα λωρίδας. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο για να μπορείτε να τρίψετε πατζούρια, στόρια και γενικότερα λεπτές εσοχές που δεν φτάνει κανένα άλλο τριβείο. Η ισχύς του είναι 160 WATT, δεν έχει ρύθμιση στροφών, ενώ διαθέτει και ειδικό δοχείο για σκόνη αλλά και δυνατότητα για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ και ακόμα και αν έχετε τριβείο δέλτα, μπορείτε να το αγοράσετε μόνο και μόνο για το πέλμα για τα διάκενα. 

  Το έκτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ένα εργαλείο κήπου. Παλαιότερα είχε την ονομασία Florabest, αλλά τώρα το φέρνει σαν PARKSIDE. Είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Με αυτή την μορφή και αυτή την εμφάνιση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά δεν δείχνει να έχει τεράστιες διαφορές από το αντίστοιχο FLORABEST. Έχει αρκετά ισχυρό μοτέρ 2200WATT, μαλακή εκκίνηση αλυσίδας (πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια σε αρχάριους), λάμα 40 εκατοστών και αλυσίδα oregon, αυτόματο σύστημα λίπανσης αλυσίδας, φρένο και αντικραδασμικό σύστημα λαβής. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και αν υπολογίσετε ότι η λάμα και η αλύσιδα oregon στο εμπόριο έχουν 25-30 ευρώ, τότε καταλαβαίνετε ότι η τιμή είναι αρεκτά καλή. 

  Το έβδομο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό σκαλιστηρι κήπου PARKSIDE PGK 1400 A1. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μίνι ηλεκτρική φρέζα για μικρά παρτέρια και ελαφριά χώματα. Η ισχύς της είναι 1400 WATT και το μέγιστο πλάτος και βάθος σκαλίσματος είναι 40 και 20 εκατοστά αντίστοιχα. Στο πλάτος έχετε  την δυνατότητα να αφαιρέσετε τα ακριανά μαχαίρια και έτσι να πέσει στα 29 εκατοστά. Έχει την δυνατότητα να αναδιπλωθεί ώστε να πιάνει σχετικά λίγο χώρο και διαθέτει πίσω ροδάκια για ευκολότερο σκάλισμα και περισσότερη ασφάλεια. Η τιμή του είναι 80 ευρώ και για αυτό που είναι δείχνει σχετικά καλό, όμως θα πρέπει να καταλάβαιτε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις βενζινό/πετρελαίο-κίνητες φρέζες. Δεν μπορεί να οργώσει χωράφι με βαριά χώματα που έχει να οργωθεί χρόνια. Κάνει μόνο για μαλακά χώματα που είναι ήδη δουλεμένα και έχουν μία σχετική υγρασία. 

  To τελευταίο εργαλείο δεν είναι ηλεκτρικό, αλλά λειτουργεί με αέριο. Είναι το κολλητήρι αέριου 3 σε ένα. Είναι ένα μικρό κολλητήρι που μπορεί να λειτουργήσει και ως φλόγιστρο αλλά και ως καμινέτο ζεστού αέρα. Χρησιμοποιεί αερίο με μείγμα βουτανίου/προπανίου και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Παρασκευή/Σαββατο 15-16/03/2019

  Αυτό το Παρασκευο-Σαββατο τα LIDL φέρνουν ένα μικρό πολυεργαλείο, το PARKSIDE PAS 4 B3. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με 4 διαφορετικά εξαρτήματα που μπαίνουν στο μπροστινό μέρος. Καταρχάς έχει το απλό εξάρτημα για κατσαβίδι με υποδοχή για bits. Το 2ο εξάρτημα είναι ένα έκκεντρο κατσαβίδι και είναι αρκετά πιο χρήσιμο από ότι φαίνεται. Αυτό που κάνει είναι ότι σας επιτρέπει να βιδώσετε σε εσωτερικές γωνίες, πολύ πιο κοντά στην ένωση. Το 3ο εξάρτημα είναι μετατρέπει το εργαλείο σε γωνιακό κατσαβίδι. Και αυτό το εξάρτημα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να σας σώσει. Το 4 και τελευταίο εξάρτημα μετατρέπει το εργαλείο σε κοπτικό για να κόβετε υφάσματα, χαρτόνια και γενικότερα μαλακά υλικά. Η τιμή του είναι 25 ευρώ και αν σκεφθείτε ότι το απλό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι της PARKSIDE κοστίζει 20 ευρώ, τότε με μόλις 5 ευρώ έχει και 3 επιπλέον λειτουργίες, οπότε είναι μία καλή προσφορά.

  Πέμπτη 07/03/2019

  Από ότι φαίνεται το 2019 έχει μπει αρκετά καλά για τους λάτρεις των εργαλείων από τα LIDL. Για άλλη μία εβδομάδα φέρνει αρκετά εργαλεία και εξαρτήματα.

  Η έκπληξη φαίνεται να είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D4. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές δραπανοκατσάβιδο από τα LIDL που το είχε φέρει ξανά πριν λίγους μήνες (μέσα Νοέμβρη). Από ότι φαίνεται άλλα το πρόγραμμα ή λόγω δημοφιλίας το έφερε ξανά. Όπως και να έχει οποίος δεν το είχε προλάβει τις προηγούμενες φορές, έχει μία ακόμα ευκαιρία. Θα πρέπει να πούμε ότι ανήκει στην σειρά των 20V εργαλείων που παίρνουν την ίδια μπαταρία. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο 20V από την ίδια σειρά, μπορείτε να το πάρετε μόνο και μόνο για την έξτρα μπαταρία και τον έξτρα φορτιστή. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα κάτωθι

  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα
  • Διακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση
  • Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits
  • Πρακτικό κλιπ ζώνης
  • Μπαταρία: ιόντων λιθίου max. 20 V (2,0 Ah)
  • Προεπιλογή: 25 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης
  • Ασφάλιση: αυτόματο σύστημα SPINDLE LOCK
  • Συμπεριλαμβάνονται: 2 bit,
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team”
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μέγιστη διάτρηση: 30 mm σε ξύλο, 13 mm σε μέταλλο
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n0 0–400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: n0 0–1400 min⁻¹

  Το επόμενο εργαλείο που έχει σε προσφορά είναι ο κλασσικός δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με κάποιες μικρές παραλλαγές. Αυτή είναι η νεότερη έκδοση που από ότι φαίνεται έχει μόνο οπτικές διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα. Είναι ένα πολύ χρήσιμο για λείανση και ακόνισμα εργαλείων (πχ σκαρπέλα). Τοποθετείται πάνω σε πάγκο και έχει αντικραδασμικά πόδια ώστε να μην μεταφέρεται η δόνηση στον πάγκο. Έχει δύο πέτρες ακονίσματος 20 χιλιοστών με κόκκωση 36 και 80 αντίστοιχα. ‘Έχει μεγάλα διάφανα προστατευτικά  για να προστατεύεστε από τυχόν σπίθες ή κομμάτια που φεύγουν ενώ έχει και βάσεις στήριξης με ρυθμιζόμενη κλίση. Η τιμή του είναι η ίδια, δηλαδή περίπου 30 ευρώ.

  • Χαμηλού θορύβου επαγωγικός κινητήρας χωρίς ανάγκες συντήρησης
  • 2 δίσκοι λείανσης με 20 mm πλάτος για χοντρή και λεπτή λείανση
  • Βάσεις λείανσης ρυθμιζόμενες χωρίς εργαλεία
  • Δίσκοι λείανσης με κοκκομετρία: 36 / 80
  • Ø ανά δίσκο λείανσης: 15 cm
  • Προστατευτικά καπάκια και μεγάλοι προφυλακτήρες σπινθήρων για μέγιστη ασφάλεια
  • Άξονας περιστροφής με ρουλεμάν για μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Ανθεκτικό περίβλημα από μέταλλο και αλουμίνιο
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με προστασία από τη σκόνη
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 2950 min⁻¹
  • Ταχύτητα περιστροφής: 23 m/s
  • Μήκος καλωδίου: 2  μέτρα

  pss 65 a1Το τρίτο εργαλείο είναι και αυτό για ακόνισμα, το PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα μικρό πολυακονιστήρι ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχάριους. Μπορεί να ακονίζει σκαρπέλα, μαχαίρια, ψαλίδια και κοινά τρυπάνια. Η τιμή του είναι μόλις 20 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε ένα  αναλυτικό review εδώ.

  παλάγκο αλυσίδας powerfixΕκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εργαλεία χειρός και εξαρτήματα. Αυτά που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το παλάγκο με την αλυσίδα που είναι στα 40 ευρώ, η ραφιέρα και το πολύπριζο. Το παλάγκο έχει γαλβανιζέ αλυσίδα (σε αντίθεση με τα περισσότερα που έχουν μαύρη), μπορεί να σηκώσει μέχρι ένα τόνο φορτίο και το μέγιστο ύψος ανύψωσης είναι τα 3 μέτρα. 

  ραφιέρα lidl Η ραφιέρα δεν είναι η κλασσική ραφιέρα με τα ράφια από νοβοπάν που έβγαζε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή είναι όλη γαλβανιζέ, με γαλβανιζέ σκελετό και γαλβανιζέ ράφια. Έτσι μπορείτε να την τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο που θα βρέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια εδώ τα ράφια έχουν μικρότερη αντοχή, 65 κιλά ανά ράφι σε αντίθεση με τα 100 που σηκώνουν τα ξύλινα. Παρόλα αυτά η τιμή είναι αρκετά καλή, μόλις 35 ευρώ. Τώρα αν και δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες στο φυλλάδιο και στο σάιτ, κατά πάσα πιθανότητα η ραφιέρα μπορεί να γίνει και σε 2 κομμάτια και όχι μόνο μονοκόμματη.

  Δευτέρα 21/02/2019

  Σίγα σιγά έρχεται η άνοιξη και είναι καιρός για την προσφορά με το μεγάλο πλυστικό της PARKSIDE, το PARKSIDE PHD 150 G4. Πρόκειται για μία νέα έκδοση με κάποιες εργονομικές βελτιώσεις. Το μοτέρ φαίνεται να είναι ίδιο, με ισχύ 2100 WATT και μέγιστη παροχή 450 λίτρα ανά ώρα. Η μέγιστη επιτρεπτή πίεση είναι 150 bar, αν και η προβλεπόμενη είναι 110bar.  Έχει 10 μέτρα λάστιχο με πολύ βολικό καρούλι στο πίσω μέρος και στην συσκευασία περιλαμβάνονται το κανόνι με προέκταση, 2 διαφορετικά ακροφύσια, μία βούρτσα, ένα δοχείο για απορρυπαντικό, απορρυπαντικό και ειδικό φίλτρο για την είσοδο του νερού. Η τιμή του είναι πάλι 99.99 ευρώ και φυσικά συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση.

  Μαζί με το πλυστικό υπάρχουν και διάφορα εξαρτήματα. Το πιο σημαντικό είναι το εξάρτημα για δάπεδαμε κόστος 20 ευρώ, το εξάρτημα για σωληνώσεις με 20 ευρώ και το λάστιχο προέκτασης στα 16 ευρώ. Προσοχή αυτά τα εξαρτήματα είναι απόλυτα συμβατά με την συγκεκριμένη έκδοση του PARKSIDE και με κάποιες παλαιότερες, όχι όμως με όλα τα πλυστικά. Συνήθως αναγράφουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας με ποια μοντέλα είναι συμβατά.

  Πέμπτη 21/02/2019

  Όπως όλα δείχνουν το 2019 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά για τους λάτρεις των PARKSIDE. Εκτός από τις προσφορές με εκπτώσεις σε διάφορα εργαλεία, έχει αρχίσει και φέρνει νέα προϊόντα, που σίγουρα θα γίνουν πολύ δημοφιλή. Την ερχόμενη Πέμπτη έχει αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα. Ας τα δούμε ένα ένα.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Για πάρα πολλά χρόνια η LIDL έφερνε τον 25αρη αεροσυμπιεστή PARKSIDE PKO 270. Ήταν αρκετά δυνατός και πολύ καλός για τα λεφτά του, όμως είχε λίγο μικρό αεροφυλάκιο. Τώρα η LIDL για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει αεροσυμπιεστή με 50αρη δοχείο, τον PARKSIDE PKO 500 A1. Από ότι φαίνεται, το μοτέρ είναι λαδιού και περίπου το ίδιο με αυτό που είχε ο 25αρης, δηλαδή 2.5 ίπποι απόδοση, 260 λίτρα το λεπτό, μέγιστη 10 μπαρ πίεση…. Οπότε οι μόνες σημαντικές διαφορές είναι το δοχείο και ότι έχει 2 μανόμετρα. Η τιμή του είναι 129 ευρώ, δηλαδή μόλις 30 ευρώ παραπάνω από ότι συνήθως κόστιζε ο PKO 270. Οι διαστάσεις δεν φαίνονται να είναι πολύ πιο μεγάλες από ότι στον 25αρη, οπότε και αυτός μπορεί να μεταφέρεται.

  Όμως δεν φέρνει μόνο τον αεροσυμπιεστή για πρώτη φορά, αλλά και αρκετά εργαλεία αέρος αυτή την εβδομάδα. Και εδώ υπάρχουν μερικά που είναι είτε πρωτοεμφανιζόμενα ή τα φέρνει πολύ σπάνια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το “πολυεργαλείο” αέρος PARKSIDE PDUW 280 A1. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα “μικρό” πιστολέτο αέρος, ιδανικό για σκαψίματα, αποκολλήσεις υλικών από επιφάνειες (πχ πλακάκια) και σκαλίσματα σε σκληρά χώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να δουλέψει με τον 50αρη αεροσυμπιεστή της PARKSIDE, οπότε μπορεί κάποιος να τα πάρει μαζί. Το κόστος του είναι περίπου 100 ευρώ και τα μόνα χαρακτηριστικά που αναφέρονται είναι το βάρος (5.3 κιλά), οι κρούσεις (1800 το λεπτό) και το μήκος (84 εκατοστά).

  Εκτός από αυτό έχει ακόμα αρκετά εργαλεία αέρος,. Αναλυτικά υπάρχουν τα

  • Σετ πιστολιού αέρος για ελαστικά PARKSIDE PDSS 13 D4: 9.99 ευρώ
  • Πιστόλι αμμοβολής αέρος PAKSIDE PDSP 1000 D4: 11.99 ευρώ
  • Σετ αεροτροχού αέρος (ευθύς λειαντήρας) PARKSIDE PDSS 16 A1: 11.99 ευρώ
  • Σετ καστάνια αέρος PARKSIDE PDRS 27 A1: 19,99 ευρώ
  • Γωνιακός αεροτροχός PARKSIDE PDTS 6.3 A2: 11.99 ευρώ
  • Έκκεντρο τριβείο αέρος PARKSIDE PDEXS 125 A1: 21.99 ευρώ 
  • Επιτοίχιο καρούλι αέρος 20 μέτρων : 19.99 ευρώ
  • Υδατοπαγίδα για κομπρεσέρ αέρος: 19.99 ευρώ
  • Λάστιχο αέρος 10 μέτρων PARKSIDE PDS 10 A1: 6.99 ευρώ 

  Από αυτά, ο γωνιακός αεροτροχός, το επιτοίχιο καρούλι και η υδατοπαγίδα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έκκεντρο τριβείο είχε χρόνια να το φέρει, και όταν το έφερνε ήταν 150αρη, ενώ αυτό 125αρη.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Τώρα πάμε στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδας και αυτό που μάλλον θα γίνει ανάρπαστο, τον τροχό ξηρής κοπής μετάλλων PARKSIDE PMTS 180 A1. Είναι ένα εργαλείο που στο εξωτερικό το είχε βγάλει εδώ και περίπου 2 χρόνια, όμως δεν το είχε φέρει στην Ελλάδα ποτέ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φαλτσοπρίονο που μπορεί να κόψει μέταλλο χρησιμοποιώντας έναν αναλώσιμο δίσκο, όπως περίπου και οι γωνιακοί τροχοί. Η ισχύς του είναι 1280 WATT, με περίπου 7700 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί. Μπορεί να πάρει δίσκο διαμέτρου 180 χιλιοστών και αυτό είναι αρκετά καλό, καθώς είναι μία από τις πιο κοινές διάστασεις για αυτά τα εργαλεία, οπότε θα βρίσκετε εύκολα και στο εμπόριο. Ρυθμίζοντας την βάση μπορεί να κάνει οριζόντιες φαλτσοκοπές έως 45 μοίρες, όμως δεν μπορεί να κάνει κάθετες. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι μόλις 50 χιλιοστά, αλλά είναι λογικό νούμερο για 180αρη δίσκο. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και η λογική λέει ότι θα εξαφανιστεί σχετικά γρήγορα.

  Δευτέρα 18/02/2019

  Την ερχόμενη Δευτέρα έχει μερικές προσφορές σε εργαλεία, κυρίως εργαλεία που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο.

  Όμως έχει και την μικρή σκούπα στερεών/υγρών PARKSIDE PNTS 1300 E4. Αυτή είναι το μικρότερο και φθηνότερο από τα 3 μοντέλα που κυκλοφορεί (PNTS 1400 και PNTS 1500). To πλεονέκτημα που έχει είναι ότι είναι μικρότερη σε όγκο, οπότε μεταφέρεται και αποθηκεύεται πιο εύκολα. Η ισχύς της είναι 1300 WATT με ισχύ αναρρόφησης 15kPa. To δοχείο δεν είναι ανοξείδωτο, αλλά πλαστικό με όγκο 20 λίτρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σακούλα ή και χωρίς. Έχει δυνατότητα για απορρόφηση υγρών και στερεών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσητήρας, αλλάζοντας την υποδοχή από την είσοδο στην έξοδο. Διαθέτει μεγάλο καλώδιο (4 μέτρα) και μεγάλο λάστιχο αναρρόφησης (1.8 μέτρα). Το κόστος της είναι περίπου 50 ευρώ.

  φορτιστής αυτοκινήτου lidl Εκτός από την σκούπα έχει και διάφορα πολύ χρήσιμα εξαρτήματα αυτοκινήτου. Το πρώτο είναι ο αυτόματος φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου/μηχανής ULTIMATE SPEED ULGD 5.0 A1. Πρόκειται για έναν μικρό φοριστή με εντελώς αυτόματη λειτουργία. Παρότι είναι ίδια οπτικά με την παλαιότερη έκδοση, τον ULGD 3.8, είναι βελτιωμένος σε μερικά σημεία (ρεύμα φόρτισης και θερμοκρασία λειτουργίας). Πάλι δεν μπορεί να δώσει πολλά αμπέρ (σε αυτήν την έκδοση 5), αλλά έχει ειδική ηλεκτρονική πλακέτα που του επιτρέπει να φορτίζει αυτόματα οποιαδήποτε μπαταρία. Έτσι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι ή να πατάτε κάτι κατά την διάρκεια της φόρτισης. Απλώς συνδέετε σωστά τους πόλους, πατάτε το μοναδικό κουμπί λειτουργίας και τα άλλα τα φροντίζει ο φορτιστής. To κόστος του είναι 20 ευρώ.

  Μαζί με τον φορτιστή έχει και τον μίνι αεροσυμπιεστή, ένα ιδανικό εξάρτημα για κάθε αυτοκίνητο. Το κόστος του είναι 15 ευρώ και είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα και μικρά αγροτικά οχήματα. Είναι αρκετά πιο καλός από τους φθηνούς (συνήθως 15 έως 20 ευρώ)  μίνι αεροσυμπιεστές που βρίσκονται σε βενζινάδικα ή σούπερ μάρκετ.

   

  Πέμπτη 07/02/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη είναι άλλη μία μέρα εργαλείων στα LIDL. Αυτή τη φορά φέρνει 3 ηλεκτρικά εργαλεία, αρκετά εργαλεία χειρός και πολλά αναλώσιμα. Από τα τρία εργαλεία, τα δύο είναι εργαλεία πάγκου και το άλλο πολυεργαλείο.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Το πρώτο εργαλείο πάγκου είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 A2. Η διαφορά αυτού του μοντέλου από το μεγαλύτερο PZKS 1500 είναι ότι αυτό δεν είναι radial (δηλαδή δεν έχει τηλεσκοπικό βραχίονα) και έτσι έχει μικρότερο πλάτος κοπής. Η ισχύς είναι 1500 WATT και παίρνει τον κλασσικό 210αρη δίσκο. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής σε 2 άξονες, δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα και λέιζερ για ακρίβεια κοπής. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 120 χιλιοστά, ενώ το ύψος 60 χιλιοστά στην ευθεία κοπή και 35 χιλιοστά στην λοξή. Μπορεί να κόψει ξύλο, σύνθετες πλάκες ξυλείας, αλουμίνιο (με ειδικό δίσκο) και άλλα μαλακά υλικά. Δεν μπορεί να κόψει ατσάλι.

  Το κόστος του είναι περίπου 70 ευρώ. Το μεγαλύτερο radial, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια το φέρνει τον Μάη, κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Το επόμενο εργαλείο πάγκου είναι το κολονάτο δράπανο PARKSIDE PTBM 500 E5. Ένα από τα πιο παλιά εργαλεία της PARKSIDE, αφού το φέρνει πάνω από μία δεκαετία (δείτε εδώ review από το 2009, τότε λεγόταν PTB16). Φυσικά αυτό είναι η νεότερη έκδοση με αρκετές βελτιώσεις. Η ισχύς παραμένει ίδια, δηλαδή 500 WATT και ίδιο παραμένει και το ύψος του σωλήνα. Όμως διαθέτει κουμπί ασφαλείας, μεγαλύτερο μοχλό , διπλό λέιζερ για να βλέπετε το σημείο επαφής, ρυθμιζόμενες στροφές (500-2500), τσοκ μέχρι 16 χιλιοστά και ανθεκτικό κινητήρα. Η διαδρομή του τσοκ είναι 50 χιλιοστά ενώ υπάρχει και πάγκος με μέγγενη με δυνατότητα κλίσης έως -+ 45 μοίρες. 

  Η τιμή του παραμένει ίδια στα 79.99 ευρώ.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να κάνει αρκετές εργασίες. Αυτό είναι το νέο μοντέλο, με τον αυτόματο μηχανισμό αλλαγής εξαρτημάτων με μοχλό. Οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται συνέχως κάποιο κλειδί. Μπορεί να πάρει αρκετά εξαρτήματα, όπως τριγωνικό πέλμα για τριβείο, σπάτουλες, πριονολάμες κοπής ξύλου/μετάλλου, ράσπες και αρκετά ακόμα. Μπορείτε να δείτε σε review την προηγούμενη έκδοση (C2) πατώντας εδώ. Δεν φαίνεται να έχουν κάποια σημαντική διαφορά, παρά μόνο εμφανισιακά. 

  Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα με αβαθμίδωτο διακόπτη, μαλακή λαβή, ισχυρό μοτέρ 310 watt και μεγάλο καλώδιο 4 μέτρων. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ και την ίδια μέρα έχει και προσφορά εξαρτήματα. 

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει αρκετά αναλώσιμα. Έτσί έχει δίσκους κοπής για το φαλτσοπρίονο, ανταλλακτικά για το πολυεργαλείο, σε με βίδες και μικροεξαρτήματα, γάντζους και διάφορα παρόμοια.

  Έχει και αρκετά εργαλεία χειρός με πιο σημαντικά να είναι οι καστάνιες με τα καρυδάκια, το σετ με τους λοστους, τα αλφάδια/γωνιές, η εργαλειοθήκη και τα κατσαβίδια ηλεκτρολόγου. Όλα είναι σε πολύ καλή τιμή.

  Πέμπτη 24/01/2019 (εκτπώσεις)

  Για ακόμη μία φορά φαίνεται η LIDL να βγάζει μερικά εργαλεία στις χειμερινές εκπτώσεις. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά όσα την προηγούμενη εβδομάδα, όμως το ότι το συνεχίζει είναι σίγουρα κάτι θετικό. Τώρα οι δύο προσφορές που θα γράψουμε υπάρχουν μόνο στο έντυπο φυλλάδιο. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια επισήμανση για επιλεγμένα καταστήματα.

  Το πρώτο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο της Florabest HTA FKTSA 40-Li, μέχρι στιγμής το πιο ακριβό εργαλείο PARKSIDE/FLORABEST που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Το έφερε πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα με τιμή 149 ευρώ. Σίγουρα ακούγονται πολλά για FLORABEST, αλλά τα επαναφορτιζόμενα αλυσοπρίονα δεν είναι φθηνά. Στα επώνυμα τόσο κοστίζει μόνο η μπαταρία, όχι το σώμα. Έχει 30αρα λάμα και ταχυφορτιστή 60 λεπτών. H τιμή που έχει στο φυλλάδιο είναι 129 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ φθηνότερα.

  μπορντουροψάλιδο florabest

  Το επόμενο εργαλείο είναι και αυτό από την Florabest. Πρόκειται για το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο, το οποίο το είχε βγάλει σε προσφορά και την προηγούμενη πέμπτη. Τώρα η έκπτωση είναι πιο μικρή, μόνο 5 ευρώ, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά.

  Δευτέρα 21/01/2019

  Αυτή την Δευτέρα τα LIDL έχουν αρκετές προσφορές με εργαλεία. Κυρίως σε εξαρτήματα και αναλώσιμα, αλλά και σε μερικά δημοφιλή ηλεκτρικά εργαλεία.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ δημοφιλές μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 12 C2. Αυτή είναι νέα έκδοση (C2) και έχει μία σημαντική διαφορά από την προηγούμενη έκδοση, το PABS 12 B3. Σε αυτό το μοντέλο το τσοκ είναι αποσπώμενο και εσωτερικά υπάρχει αντάπτορας για 6γωνα bits κατσαβιδιού. Έτσι με μία κίνηση από δράπανο γίνεται κατσαβίδι. Αυτό το σύστημα υπήρχε συνήθως σε διαφορετικό μοντέλο, το PARKSIDE PBSA 12, αλλά από ότι φαίνεται τα συγχώνευσε σε ένα. Η τιμή του εξακολουθεί να είναι 39.99, με την μπαταρία στις 2 αμπερώρες, τσοκ μέχρι 10 χιλιοστά, 19 ρυθμίσεις ροπής και ταχυφορτιστή 60 λεπτών.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο τύπου dremel PARKSIDE PFBS 12 B2. Και σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για μία νέα έκδοση που έχει μερικές διαφορές από την προηγούμενη PARKSIDE PFBS 12 A1. H σημαντικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στην νέα έκδοση, η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη. Δηλαδή η μπαταρία είναι ενσωματωμένη και φορτίζει εντός της συσκευής. Αυτό έχει μερικά θετικά και μερικά αρνητικά. Σίγουρα το ότι δεν μπορείτε να έχετε έξτρα μπαταρίες και ότι στη νέα έκδοση η διάρκεια φόρτισης είναι 3 ώρες δεν θα αρέσει σε αρκετούς. Όμως εξακολουθεί να παραμένει μία πολύ καλή περίπτωση, με τιμή μόλις 19.99 ευρώ και αρκετά εξαρτήματα στην συσκευασία.

  pesg 120

  Το τρίτο εργαλείο είναι η κλασσική ηλεκτροκόλληση χαλκού PARKSIDE PESG 120. Πρόκειται για την βελτιωμένη έκδοση με τα 100 αμπέρ και όχι την παλιά. Η τιμή της είναι μόνο 44 ευρώ και μπορεί οι χαλκού να είναι λίγο παρωχημένες, όμως είναι μία καλή και οικονομική λύση για αρχάριους.

  Το τέταρτο και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο μεγάλος ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBS 900 C3. Πρόκειται για ένα εργαλείο που -με κάποιες μικρές παραλλαγές- βγαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι αρκετά δυνατός με ισχύ 900WATT  και δυνατότητα για μόνιμη χρήση ανάποδα ως ταινιολειαντήρας πάγκου. Μάλιστα σε αυτήν την έκδοση αυτό γίνεται πολύ πιο απλά με δύο σφιγτήρες (σε προηγούμενα μοντέλα έπρεπε να προσαρμόζετε ένα ειδικό αντάπτορα ώστε να μπορεί να πατήσει σωστά. Οι ταινίες που παίρνει είναι 75χ533 και εκτός του ότι μπορείτε να τις βρείτε στα LIDL όταν έχει σε προσφορά τον ταινιολειαντήρα, μπορείτε να τις βρείτε και στο εμπόριο καθώς είναι αρκετά κοινή διάσταση και την χρησιμοποιούν αρκετοί ταινιολειαντήρες του εμπορίου. Η τιμή του είναι ίδια, δηλαδή 39.99 ευρώ.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  Εκτός από αυτά τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει σε προσφορά αρκετά εξαρτήματα, μικρά εργαλεία και αναλώσιμα. Τα κυριότερα από αυτά είναι το πολυκαρυδάκι με την καστάνια, η μικρή σκάλα αλουμινίου, το ψηφιακό πολύμετρο, ο ανιχνευτής μετάλλων, οι νοβοπανόβιδες, οι ταινίες 3M, τα εξαρτήματα για dremel και ο προβολέας LED.

  Πέμπτη 17/01/2019 (χειμερινές εκπτώσεις)

  Τον τελευταίο καιρό η LIDL φαίνεται να ακολουθεί τις εκπτωτικές περιόδους και τις προσφορές (πχ Black Friday), βγάζοντας και εργαλεία σε μειωμένη τιμή. Στο ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων κάνει το ίδιο, βγάζοντας μερικά εργαλεία σε προσφορά. Το ποια ακριβώς εργαλεία θα βρίσκονται σε προσφορά σε κάθε κατάστημα είναι λίγο συγκεχυμένο, καθώς το έντυπο διαφημιστικό φυλλάδιο δεν συμφωνεί με το online φυλλάδιο που υπάρχει στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της LIDL. Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν 2 εργαλεία με έκπτωση όλα τα καταστήματα και πιθανώς σε συγκεκριμένα καταστήματα να υπάρχουν και άλλα εργαλεία σε προσφορά.

  επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής

  Το πρώτο είναι το σετ αεροσυμπιεστή / αεροαντλιας που είχε βγάλει πρώτη φορά μερικούς μήνες πριν. Η κανονική τιμή του σετ ήταν 59,99, αλλά τώρα το βγάζει στα 49,99 , δηλαδή περίπου 20% έκτπωση. Για συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο και τώρα με την μειώμενη τιμή φαίνεται πιο δελεαστική η προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review.

  Το 2ο σετ είναι μία κασετίνα με καστάνια και δεκάδες εξαρτήματα (καρυδάκια, bits, προεκτάσεις..). Αν δεν έχετε καθόλου καστάνια και καρυδάκια, τότε είναι αρκετά καλή προσφορά σε αυτή την τιμή (29,99).  

  Οι δύο παραπάνω προσφορές είναι προσφορές που αφορούν όλα τα καταστήματα. Όμως στο online φυλλάδιο υπάρχει και άλλη μία προσφορά που αφορά μόνο επιλεγμένα καταστήματα. Το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 12, που είχε βγει πρώτη φορά σε προσφορά στις 20 Αυγούστου στα 45 ευρώ. Τώρα το βγάζει στα 35 ευρώ, δηλαδή πάνω από 20% έκπτωση. Το καλό είναι ότι αυτό το εργαλείο ανήκει στην σειρά των 12V που παίρνουν την ίδια μπαταρία. Στα 45 ευρώ ήταν λίγο ακριβό για αυτά που μπορούσε να κάνει, όμως στα 35 ευρώ είναι αρκετά καλή τιμή (ειδικά αν σκεφθείτε ότι έχετε κάποιο άλλο από την σειρά και η έξτρα μπαταρία θα σας κοστίσει ένα 20αρι)

  μπορντουροψάλιδο florabest
  Το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο που έχει σε προσφορά στα 30 ευρώ

  Τώρα στο έντυπο φυλλάδιο υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Υπάρχει το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο της FLORABEST στα 30 ευρώ (κανονική τιμή 30 ευρώ), το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο της FLORABEST στα 60 ευρώ (από 70 κανονική τιμή), το μικρό πλυστικό PARKSIDE PHD 110 στα 40 ευρώ (από 50 ευρώ), η πολύ καλή μεταλλική ραφιέρα της POWERFIX στα 23 ευρώ (από 30 ευρώ κανονική τιμή) και το μικρό κλαδευτήρι στα 5 ευρώ.

  Παρότι δεν αναφέρεται, η λογική λέει ότι είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουν όλα αυτά σε όλα τα καταστήματα. Είναι αρκετά και δεν είναι οι μοναδικές εκτπωτικές προσφορές (υπάρχουν άλλα 10-15 είδη πλην εργαλείων). Οπότε μάλλον τα περισσότερα από αυτά θα βρίσκονται  σε επιλεγμένα καταστήματα.Την Πέμπτη θα γνωρίζουμε, αλλά αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτό, καλό είναι να κάνετε μια βόλτα την Πέμπτη το πρωί, γιατί αν βγουν σε προσφορά θα εξαντληθούν σύντομα.

  τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο Λοιπόν αυτό που είχαμε γράψει ήταν λάθος. Από ότι φαίνεται οι προσφορές του έντυπου φυλλαδίου ήταν σωστές, με τα περισσότερα εργαλεία να βρίσκονται στα περισσότερα καταστήματα. Εκτός από αυτά που υπάρχουν στο φυλλάδιο, λογικά θα βρείτε και άλλα σε προσφορά, τουλάχιστον στα 2 καταστήματα που επισκεφθήκαμε υπήρχαν και 1-2 ακόμα (όχι απλώς υπήρχαν στο ράφι, αλλά είχαν και σημαντική έκπτωση). Προτεινόμενο από το φυλλάδιο είναι σίγουρα το μικρό μπορντουροψάλιδο και η ραφιέρα που την έχει μόνο στα 23 ευρώ. Αντίστοιχη ραφιέρα στο εμπόριο κάνει 40-60 ευρώ.

  Πέμπτη 03/01/2019

  Αρχή κάθε χρόνου τα LIDL συνήθως έχουν προσφορές με αρκετά εργαλεία. Έτσι και φέτος την πρώτη εβδομάδα του έτους έχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά.

  Το πρώτο εργαλείο της ερχόμενης Πέμπτης είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B2. Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό κρουστικό δράπανο, με ισχύ 750WATT. Παλαιότερα έφερνε το αντίστοιχο 500αρι, αλλά από πέρυσι προσφέρει στην ίδια τιμή, 22.99, το πιο ισχυρό 750 αρη. Έχει 10Νm ροπή στρέψης, ρυθμιζόμενη ταχύτητα, αριστερόστροφη/δεξιόστροφη λειτουργία  και ειδική λαβή με μεταλλικό οδηγό βάθους. Αυτή είναι η τελευταία έκδοση, η Β2, αλλά είναι σχεδόν παρόμοια με την A1 που μπορείτε να δείτε σε αναλυτικό review, πατώντας εδώ.

  To επόμενο εργαλείο είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο, η επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTKA 12 A1. Αν και στο παρελθόν το LIDL είχε ξαναβγάλει προσφορά με επαναφορτιζόμενη σέγα, αυτή είναι η πιο μικρή έκδοση με 12v μπαταρία. Πρόκειται για σέγα ανοιχτής λαβής, με ύψος παλιδρόμησης 18 χιλιοστά, μέγιστο βάθος κοπής σε ξύλο 70 χιλιοστά και 3 χιλιοστά σε αλουμίνιο. Διαθέτει ρύθμιση ταχύτητας με 1500 έως 2800 παλινδρομήσεις ανά λεπτό, δυνατότητα φαλτσοκοπών με ρύθμιση γωνίας στη βάση έως 45 μοίρες ενώ έχει επίσης λυχνία LED και σύστημα απορρόφησης σκόνης. 

  Αν και δεν αναφέρεται στο διαφημιστικό φυλλάδιο,  η μπαταρία του ταιριάζει και σε άλλα 12v parkside, συγκεκριμένα φαίνεται να έχει την PAP 12 A2, την οποία έχει και το 12V παλμικό κατσαβίδι, καθώς και αρκετά ακόμα 12V. 

  Και το επόμενο εργαλείο είναι πρωτοεμφανιζόμενο, όχι μόνο ως μοντέλο αλλά γενικότερα ως τύπο εργαλείου. Πρόκειται για το PARKSIDE PMSA 12 A1, έναν επαναφορτιζόμενο πολυκόφτη που είναι κατάλληλος για κοπές σε εύκαμπτα υλικά όπως χαρτόνια, δέρμα, pvc, μοκέτα, υφάσματα, ταπετσαρίες και άλλα παρόμοια. Ουσιαστικά είναι σαν τα παλιά ηλεκτρικά ψαλίδια, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για δύο σιαγόνες έχει ένα περιστροφικό μαχαίρι. 

  Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μπορεί να κόψει υλικό με πάχος έως 11 χιλιοστά, ενώ στην συσκευασία υπάρχει και ανταλλακτικός δίσκος κοπής. 

  Όσο αναφορά τη μπαταρία είναι λίγο διαφορετική από το προηγούμενο μοντέλο. Καταρχάς είναι 2 αμπερώρες και παρότι μοιάζει αρκετά οπτικά με την PAP 12 A2, είναι άλλο μοντέλο, συγκεκριμένα το PAPK 12 A1. Οπότε ίσως δεν ταιριάζει με άλλα εργαλεία.

   

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Τα πιο ενδιαφέροντα φέρονται να είναι τα δύο μαξιλάρια μονταρίσματος, τα ροδάκια που είναι σε αρκετά καλή τιμή και οι ταινίες. 

  Πέμπτη 27/12/2018

  Πέρασε πάνω από ενάμιση μήνας από την τελευταία φορά που είχαν προσφορά με εργαλεία τα LIDL, αλλά για το τέλος της χρονιάς φύλαξε μερικά πολύ δημοφιλή εργαλεία.

  Το πρώτο στη λίστα είναι η πολύ καλή σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1400. Πρόκειται για την νεότερη έκδοση, την G3, που έχει μερικές βελτιώσεις από τις παλαιότερες και δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Οι σημαντικότερες διαφορές είναι ότι διαθέτει ειδική λειτουργία με αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο με το πάτημα ενός κουμπιού και ότι δεν έχει δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας με εργαλεία, όπως είχαν παλαιότερα μοντέλα. Η ισχύς της είναι 1400 Watt με δύναμη απορρόφησης 17kPa με δυνατότητα απορρόφησης ακόμα και νερού. Η τιμή της είναι 59.99 ευρώ.

  Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι η κάθετη φρέζα PARKSIDE POF C2, ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία της PARKSIDE. Και αυτή φαίνεται να είναι καινούργια έκδοση, χωρίς όμως να έχει κάποια σημαντική διαφορά από τα παλαιότερο μοντέλα PARKSIDE POF 1200 A1 και C1. H ισχύς της είναι 1200 Watt, διαθέτει 6 προεπιλογές βάθους, ρυθμιζόμενο αριθμό στροφών, βάθος φρεζαρίσματος 55 χιλιοστά, υποδοχή για φρέζες 6 ή 8 χιλιοστών και οδηγό παραλλήλων και 6 φρέζες στην συσκευασία. Η τιμή του είναι μόλις 39.99 ευρώ.

  Το τρίτο αρκετά δημοφιλές εργαλείο είναι ο γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 D3. Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό γωνιακό τροχό με 1200WATT ισχύ,  125 χιλιοστά διάμετρο εξαρτημάτων, ρυθμιζόμενες στροφές (3 μέχρι 12 χιλιάδες), Μ14 σπείρωμα άξονα, δυνατότητα αλλαγής θέσης στην λαβή και εύκολη αλλαγή θέσης στον προφυλακτήρα. Μπορείτε να τον δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε ένα review πατώντας εδώ. Η τιμή του είναι μόλις  25 ευρώ και συνήθως εξαντλείται γρήγορα.

  Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  To τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της πέμπτης είναι ένα εντελώς νέο εργαλείο, ο ευθύς λειαντήρας PARKSIDE PGS 500 A1. Όπως είπαμε δεν έχει ξανακυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά. Δεν είναι και τόσο γνωστό εργαλείο, τουλάχιστον όχι στην ηλεκτρική μορφή του (είναι πιο δημοφιλές σαν εργαλείο αέρος). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο “Dremel” που χρησιμοποιείται κυρίως για επεξεργασία μετάλλων, ειδικά ξεγρέζιασμα σε σωλήνες. Η ισχύς του είναι 500 WATT έχει δύο φωλιές για το τσοκ, 3.2 και 6 χιλιοστά, ρυθμιζόμενές στροφές 4500-30000 (δεν φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά έχει περιστροφικό διακόπτη στο πίσω μέρος).  Η τιμή του είναι μόλις 25 ευρώ και παρότι δεν φαίνεται και τόσο δημοφιλές, επειδή είναι η πρώτη φορά μπορεί να εξαντληθεί αμέσως. Εξαρτήματα θα βρείτε εύκολα στα καταστήματα, καθώς τα 6αρια είναι ίδια με αυτά που συνήθως πωλούν και για δράπανα αλλά και αεροτροχούς (έχει και την πέμπτη σε προσφορά).

  Εκτός από τα 4 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εξαρτήματα και αναλώσιμα. Προτεινόμενα σίγουρα οι σφιγκτήρες, τα σετ με τους δίσκους κοπής/λέιανσης/ στίλβωσης για γωνιακό τροχό και το μεγάλο γωνιόμετρο/αλφάδι.

   

   

  Δευτέρα 12/11/2018

  Στις αρχές του Νοέμβρη, πάντα η Lidl έχει μία μέρα με προσφορές εργαλείων. Έτσι και τώρα έχει μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σε εργαλεία όλης της σεζόν. Όχι τόσο σε ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς έχει μόνο 3, αλλά κυρίως σε παρελκόμενα και εργαλεία χειρός που έχει αρκετά. Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ίσως το πιο δημοφιλές από όλα, το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D4. Είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο, ικανό να βιδώσει (με 25 ρυθμίσεις ροπής) και να τρυπήσει ξύλο ή μέταλλο. Έχει ταχυτσόκ με άνοιγμα μέχρι 13 χιλιοστά και το πιο σημαντικό από όλα, ανήκει στην ομάδα εργαλείων Parkside V20 X Team, που όλα τα εργαλεία έχουν ακριβώς την ίδια μπαταρία. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο από αυτή τη σειρά, μπορείτε να επωφεληθείτε, έχοντας άλλη μία έξτρα μπαταρία για το κάθε εργαλείο. H τιμή του είναι στα 49.99 ευρώ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εξαντληθεί -πάλι- τις πρώτες ώρες της προσφοράς. 

  κατσαβίδι γυψοσανίδας Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η κατσαβιδιέρα γυψοσανίδας PTBS 520 A1. Το εργαλείο είχε ξαναβγει σε προσφορά στις καλοκαιρινές προσφορές με έκπτωση, αλλά η LIDL το ξαναφέρνει πάλι, με επιπλέον έκπτωση. Για την ακρίβεια, η αρχική του τιμή ήταν 39.99 ευρώ, το καλοκαίρι το έφερε στα 29.99 και τώρα το φέρνει στα 24.99 ευρώ, μία πολύ καλή τιμή για αυτό που αγοράζετε. Τώρα περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο review από την σελίδα εδώ, αλλά εν συντομία θα πούμε ότι πρόκειται για ένα καλό, ερασιτεχνικό κατσαβίδι γυψοσανίδας.

  Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ένα εργαλείο ειδικού σκοπού, που συνήθως αγοράζεται μόνο από επαγγελματίες. Πρόκειται για το αερόθερμο δαπέδου PARKSIDE PHG 3000. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό δεν είναι μία ηλεκτρική σόμπα για να ζεσταίνετε το δωμάτιο ή τον χώρο εργασίας. Χρησιμοποιείται για την ξήρανση εσωτερικών χώρων, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει τραβήξει αρκετή υγρασία η τοιχοποιία μετά από κάποια ζημιά. Είναι πολύ ισχυρό, με 2 βαθμίδες λειτουργίας αντίστασης, μία στα 1500WATT και μία στα 3000WATT.  Φυσικά διαθέτει και δυνατό ανεμιστήρα. Η τιμή του είναι 59.99 και παρότι ακούγεται ακριβούτσικο, στην πράξη δεν είναι, καθώς αυτά τα εργαλεία κοστίζουν πολύ παραπάνω. Παρότι είναι ειδικού σκοπού, με λογικά πολύ μικρότερο αγοραστικό κοινό, τις 2 προηγούμενες φορές που το είχε φέρει, είχε εξαντληθεί αμέσως από μαστόρια. Οπότε αν το θέλετε, καλό είναι να πάτε τις πρώτες ώρες.

  Τώρα όπως είπαμε και πιο πάνω, αυτή τη Δευτέρα έχει πολλά εργαλεία χειρός και παρελκόμενα. Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν το σύνολο όσων βγαίνουν σε προσφορά, αυτά που ξεχωρίζουμε είναι το σετ από τα ποτηροτρύπανα, οι φιλιέρες/κολαούζα, το γιαπωνέζικο πριόνι και η ταμπακιέρα

  Σάββατο 10/11/2018

  To προσεχές Σάββατο βγαίνει σε προσφορά ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο. Η παλμική σέγα κλειστής λαβής PARKSIDE PSTD 800 B2. Πρόκειται για μία πολύ ισχυρή, ερασιτεχνική σέγα που θα σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα ξύλο, λεπτό μέταλλο και πλαστικό. Η συγκεκριμένη σέγα είναι παρόμοια σε ισχύ και σε χαρακτηριστικά με την σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800. Πρακτικά η μόνη σημαντική διαφορά που έχουν είναι το σχήμα της λαβής και η θέση της σκανδάλης. Η τιμή της είναι 29.99 και μέσα στην συσκευασία περιλαμβάνεται οδηγός παραλλήλων κοπών, εξάρτημα για σύνδεση σε ηλεκτρική σκούπα και αρκετές λάμες.

  Δευτέρα 15/10/2018

  parkside rapidfireΜέσα σε μία εβδομάδα άλλη μία μέρα με προσφορές σε εργαλεία. Αυτή τη φορά έχει αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Έχει όμως και μερικά ηλεκτρικά εργαλεία. Το πρώτο είναι το πολύ δημοφιλές επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE RAPIDFIRE 2.0. Πρόκειται για ένα κλασσικό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3.6V με μπαταρία ιόντων λιθίου με μία σημαντική διαφορά. Έχει ένα ενσωματωμένο περιστροφικό θάλαμο που περιέχει bits. Έτσι αν θέλετε να αλλάξετε bit, δεν έχετε παρά να τραβήξετε προς τα έξω το θάλαμο και απλά να τον περιστρέψετε μέχρι να βρείτε το κατάλληλο bit. Πραγματικά είναι πολύ χρηστικό. Η τιμή του είναι 19.99 και μπορείτε να το δείτε και λίγο πιο αναλυτικά σε ένα παλαιότερo review (αφορά την έκδοση 1.0, ίσως έχει μερικές μικροδιαφορές).

  Τώρα όλως περιέργως έχει και ένα δεύτερο μικρό κατσαβίδι σε προσφορά την ίδια μέρα. Πρόκειται για το PARKSIDE PSSA 3.6 D4, ένα κατσαβίδι δύο θέσεων. Δηλαδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν “πιστόλι” ή σαν “ράβδο”. Ειδικά για περιπτώσεις που υπάρχει έλλειψη χώρου είναι αρκετά βολική η θέση ράβδου. Είναι λίγο πιο φθηνό από το Rapidfire, στα 17.99 ευρώ. Επίσης μία ακόμα διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτό και το Rapidfire είναι ότι αυτό έχει και δυνατότητα ελέγχου της ροπής καθώς και ισχυρό φακό LED στο κάτω μέρος

  parkside ταινιολειαντήραςΤο τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ένας τροχός πάγκου με ταινιολειαντήρα. Είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να ακονίζουν εργαλεία, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από όσους θέλουν να επεξεργαστούν κομμάτια ξύλου. Η ισχύς του είναι 240 Watt, ο τροχός είναι 150αρης ενώ ο ταινιολειαντήρας παίρνει ταινίες 50χ686 (σχετικά κοινό νούμερο).  Είναι σχετικά αθόρυβος (για δίδυμος τροχός) και αν τον τοποθετήσετε σωστά δεν έχει πολλούς κραδασμούς. Η τιμή είναι 39.99 και μπορείτε να τον δείτε και αυτόν λίγο πιο αναλυτικά σε ένα παλαιότερο review πατώντας εδώ.

  παλμικό τριβείο Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο είναι πρώτο-εμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Είναι το παλμικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 A1, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλουργικές εργασίες. Έχει δύο πέλματα, ένα κλασσικό τετράγωνο και ένα γωνιακό. Μάλιστα το αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι η τριγωνική πλάκα έχει δύο όψεις, δηλαδή μπορείτε να βάλετε γυαλόχαρτο και στο πάνω μέρος ώστε να μπορείτε να τρίψετε ακόμα και ανάποδα. Και τα δύο πέλματα είναι στα κοινά μεγέθη του εμπορίου και θα έχει ανταλλακτικά την ίδια μέρα σε προσφορά. Η ισχύς του είναι 200 watt και η τιμή του μόλις 19.99 ευρώ. 

  Μαζί με τα ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και πάρα πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα σε προσφορά. Προτεινόμενα είναι σίγουρα τα μποτάκια εργασίας (καλή ποιότητα για 20 ευρώ), τα μαγνητικά πιατάκια, τα αναλώσιμα του dremel και τα γερμανοπολύγωνα. 

   

  Πέμπτη 11/10/2018

  Και αυτή τη Πέμπτη είναι μία καλή μέρα εργαλείων. Θα έχει αρκετά εργαλεία, ειδικά σε μερικά καταστήματα που θα βγουν κάποια δημοφιλή εργαλεία. Ένα από τα εργαλεία που θα κυκλοφορήσει σε όλα τα καταστήματα είναι το μικρό πολυεργαλείο τύπου Dremel, PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι αρκετά ισχυρό, διαθέτει πολλά εξαρτήματα μέσα στο βαλιτσάκι και είναι σε πολύ καλή τιμή, μόλις 22 ευρώ. Οπότε αν δεν έχετε ήδη ένα, σίγουρα προτείνετε. Αν θέλετε να το δείτε πιο αναλυτικά μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  To επόμενο εργαλείο που  θα κυκλοφορήσει σε όλα τα καταστήματα είναι η συσκευή ακονίσματος PARKSIDE PSS 65 A1. Πρόκειται για ένα εργαλείο που βγαίνει αρκετά συχνά σε προσφορά. Αυτή την εβδομάδα το έχει με την νέα μειωμένη τιμή, μόλις 19.99. Έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει 3 διαφορετικούς τρόπους ακονίσματος, οπότε μπορείτε να ακονίσετε σκαρπέλα, τρυπάνια και μαχαίρια ή ψαλίδια. Σίγουρα δεν προσφέρει επαγγελματική ποιότητα ακονίσματος, αλλά είναι αρκετά χρήσιμο για ερασιτέχνες που δεν έχουν άλλο τρόπο να ακονίζουν τα εργαλεία τους. Και αυτό μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review, πατώντας εδώ.

  Εκτός από τα δύο ηλεκτρικά εργαλεία, έχει και την σκάλα αλουμινίου, διάφορες κασετίνες με αρκετά εργαλεία, τα μεγάλα τα τρυπάνια μπετού  και μία έγχρωμη κάμερα παρακολούθησης. Η κάμερα δεν είναι ip, αλλά είναι κάμερα για καταγραφικά ή οθόνες. Διαθέτει μεγάλο καλώδιο, έγχρωμη καταγραφή , λειτουργία νυχτερινής καταγραφής και σχετικά καλά χαρακτηριστικά. Προσοχή έχει IP44, δηλαδή δεν κάνει για εξωτερική χρήση σε ακάλυπτο σημείο. Η τιμή της είναι περίπου στα 30 ευρώ.

  pmfr 1400 Τώρα πάμε στα εργαλεία που θα είναι μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα. Το πρώτο είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων  PARKSIDE PMFR 1400 D3. Είναι ένας αρκετά δυνατός αναδευτήρας που έχει την δυνατότητα ανάμειξης κονιαμάτων, χρωμάτων και μπετού. Αν έχετε εξοχικό ή ασχολείστε με μαστορέματα και θέλετε ένα πιο ξεκούραστο τρόπο για να αναμειγνύεται δύσκολα κονιάματα (όπως πχ μπετό), τότε είναι μία πολύ καλή λύση. Η τιμή του είναι περίπου στα 50 ευρώ και μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το review.

  parkside pbh 1050 To επόμενο εργαλείο που θα βρίσκεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 Β2. Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό δράπανο (1050WATT), με μηχανισμό SDS plus αντί για τσοκ, 3 λειτουργίες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρύπημα, κρούση και τρύπημα ή μόνο κρούση. Είναι αρκετά πιο ελαφρύ από το μεγαλύτερο αδελφάκι του, και έτσι μπορεί να έχει λίγο μικρότερη ισχύ αλλά είναι πολύ πιο ξεκούραστο. Η τιμή του είναι 55 και αν είστε τυχεροί και βρίσκεστε κοντά σε κάποιο από τα καταστήματα που θα έρθει, τότε είναι καλή ευκαιρία να το πάρετε.

  To τελευταίο προϊόν που θα βρίσκεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα είναι πρωτοεμφανιζόμενο και αρκετά ενδιαφέρον. Πρόκειται για έναν διπλό προβολέα εργασίας με τεχνολογία LED από την Powerfix. Είναι αρκετά ισχυρός, με τον κάθε προβολέα να είναι στα 30WATT (ακούγεται λίγο αλλά για LED αυτό είναι πολύ δυνατό, περίπου 2400 lumens ο κάθε προβολέας). Διαθέτει βάση για να το τοποθετείτε στο δάπεδο, αλλά και ειδικό τρίποδα για να το σηκώνετε έως και 170 πόντους. Ο κάθε προβολέας περιστρέφεται ανεξάρτητα, οπότε μπορεί να φωτίζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η τιμή του είναι γύρω στα 50 ευρώ και σίγουρα αν έχετε συνεργείο ή κάνετε συχνά εξωτερικές εργασίες είναι καλή περίπτωση. 

  Πέμπτη 20/09/2018

  pko 270 Όπως σχεδόν κάθε Σεπτέμβρη, έτσι και φέτος υπάρχει μία μέρα εργαλείων αέρος. Αυτή η μέρα είναι η προσεχής Πέμπτη, με αρκετές προσφορές σε εργαλεία αέρος. Φυσικά υπάρχει ο κλασσικός 25λιτρος αεροσυμπιεστής της Parkside (PKO 270), σε μία ακόμα πιο εξελιγμένη έκδοση. Είναι ένα πολύ καλό και αξιόπιστο μηχάνημα για ερασιτεχνική χρήση, για δουλειές όπου δεν απαιτείται μεγάλο αεροφυλάκιο.  Η τιμή του είναι 99.99 και αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή τότε είναι μία πολύ καλή περίπτωση. Μόνο προσοχή θα πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει αυτός ο αεροσυμπιεστής. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ένα review από την πρώτη έκδοση αυτού του αεροσυμπιεστή (αυτή είναι πιο εξελιγμένη).

  Μαζί με τον αεροσυμπιεστή, έχει και αρκετά -δυστυχώς όμως όχι όλα- εξαρτήματα αέρος. Το πιο κλασσικό είναι το εξάρτημα φυσήματος και ελαστικών, ενώ έχει και πιστόλι βαφής, πιστόλι αμμοβολής , αεροκαστάνια και ένα καρούλι αέρος. Από αυτά, τα περισσότερα κανονικά θέλουν μεγαλύτερο αεροσυμπιεστή, αλλά μπορούν να δουλευτούν και με αυτόν, έστω και με λίγο παραπάνω υπομονή.  

  επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής Τώρα κάτι που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι ο επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής / αντλία αέρος Parkside PAK 16 / PALP 16 . Πρόκειται για 2 ξεχωριστά εργαλεία που έρχονται μαζί στην ίδια συσκευασία με μία μπαταρία. Είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει η PARKSIDE και γενικότερα δεν συνηθίζεται. Το PAK 16 A1 είναι ένας μικρός επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής με φωτεινή οθόνη με ένδειξη της πίεσης. H μέγιστη πίεση του φορητού αεροσυμπιεστή είναι 7 bar (περίπου 100 PSI), δηλαδή μπορεί -θεωρητικά τουλάχιστον- να φουσκώσει ελαστικά αυτοκινήτων, ποδήλαδα, βάρκες, πλαστικά παιχνίδια και γενικότερα οτιδήποτε χρειαστεί ένας ερασιτέχνης. Ο όγκος αέρα δεν αναφέρεται αλλά λογικά δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

  Η αεραντλία PALP 16 A1  κάνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ρουφάει αέρα από φουσκωτά αντικείμενα που θέλετε να ξεφουσκώσετε εντελώς. Ο μέγιστος όγκος αέρα που μπορεί να μεταφέρει είναι 45 κυβικά μέτρα την ώρα,  το οποίο είναι μία χαρά νούμερο.

  Και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς μπαταρία, οπότε δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα, εκτός και αν αγοράσετε δεύτερη μπαταρία από το σέρβις.

  Πέμπτη 30/08/2018

  Αυτή τη πέμπτη τα LIDL έχουν μία μέρα με πολλές προσφορές αποκλειστικά για τον κήπο. Ουσιαστικά έχουν σχεδόν όλα τα εργαλεία κήπου της Florabest που κυκλοφορούν. Τα μόνα που λείπουν είναι το σκαπτικό, το κονταροπρίονο και το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο. 

  μπορντουροψάλιδο florabest Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο Florabest FHT 600 F3. Πρόκειται για ένα δυνατό μπορντουροψάλιδο με ισχύ 600Watt, λεπίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, μηχανικό φρένο και μηχανισμό λειτουργιάς που δεν χρειάζεται συντήρηση.  Η τιμή του είναι 39.99 και σε σύγκριση με αντίστοιχα μπορντουροψάλιδα είναι 20-30% φθηνότερο. 

  τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο To επόμενο εργαλείο είναι πάλι ένα μπορντουροψάλιδο, όμως αυτή τη φορά τηλεσκοπικό.  Το μοντέλο είναι το Florabest FHL 900 F5 και η τιμή του είναι 69.99. Ως προς τα χαρακτηριστικά μπορεί να κλαδέψει έως και 3.5 μέτρα ύψος (μαζί με το ύψος του χειριστή, το μέγιστο μήκος του εργαλείου είναι 2.6 μέτρα), έχει ρυθμιζόμενη γωνία κοπής έως και -+90 μοίρες και κινητήρα 900Watt. 

  φυσητήρας απορροφήτήρας To τρίτο εργαλείο είναι ο αρκετά χρήσιμος φυσητήρας/απορροφητήρας φύλλων Florabest FLS 3000 B2. Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει την δυνατότητα να φυσάει τα πεσμένα φύλλα μακρυά με το πολύ δυνατο μοτέρ των 3000WATT αλλά και αν θέλετε να τα μαζεύει τεμαχίζοντάς τα ταυτόχρονα στην ειδική σακούλα  45 λίτρων. Η μέγιστη ταχύτητα αέρα είναι 280km/h ενώ η μέγιστη αναρρόφηση 14 κυβικά μέτρα αέρα το λεπτό. Η τιμή του είναι 49.99, σίγουρα όχι πολύ φθηνός για φυσητήρας LIDL, αλλά και πάλι, συγκρίνοντάς τον με ίδιων χαρακτηριστικών φυσητήρα/απορροφητήρα, η τιμή είναι αρκετά καλή. 

  σπαθοσέγα florabest Το τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ασύρματη μικρή σπαθοσέγα κήπου Florabest FAAS 12 B1. Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι λίγο αμφιλεγόμενο και σίγουρα χωράει μεγάλη συζήτηση για το πόσο είναι χρήσιμο σαν πριόνι κήπου. Όμως όπως θα διαβάσετε και σε αυτό το review που είχαμε κάνει πριν αρκετό καιρό, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για γενική χρήση. Η μπαταρία που έχει είναι 12V και έχει χωρητικότητα 1500mAh, ενώ στην συσκευασία συμπεριλαμβάνεται πριονολάμα 152 χιλιοστών. Οι λάμες που χρησιμοποιεί είναι οι κοινές λάμες για σπαθοσέγες. Η τιμή του είναι 44.99 ευρώ.

  To πέμπτο και προτελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της εβδομάδας είναι η μικρή αντλία ακαθάρτων Florabest FTP 400 D3. Πρόκειται για μία αντλία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άντληση καθαρού και μερικώς ακάθαρτου νερού (με σωματίδια διαμέτρου έως 5 χιλιοστά). Η ισχύς της είναι 400Watt, διαθέτει 10 μέτρο καλώδιο και σχοινί 8 μέτρων. Το μέγιστο βάθος βύθισης είναι 7 μέτρα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άντληση νερού από μικρά πηγάδια. 

  Το τελευταίο εργαλείο αυτής της λίστας είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, που δυστυχώς δεν θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα. Πρόκειται για το επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο Florabest HTA FKTSA 40-Li. Διαθέται μπαταρία ιόντων λιθίου 40V με 2.5Ah, brushless μοτέρ και λάμα και αλυσίδα oregon. Είναι λίγο τσουχτερό για Florabest (149 ευρώ), αλλά για επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο είναι αρκετά φθηνό.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εργαλεία χειρός και εξαρτήματα. Αυτά που σίγουρα αξίζουν είναι τα κλαδευτήρια αλλά και η βαριοπούλα/τσεκούρι με την πλαστική λαβή. 

   

  Σάββατο 25/08/2018

  Για άλλο ένα Σάββατο αυτή τη σεζόν το προϊόν της προσφοράς είναι εργαλείο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το κρουστικό πιστολέτο μπαταρίας PARKSIDE PABH 20 Li B2. Το κρουστικό πιστολέτο είναι ένα δράπανο με επιλογή κρούσης, που αντί για τσοκ έχει μηχανισμό SDS για μεγάλα τρυπάνια. Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε ένα τσοκ για SDS (δεν υπάρχει στην συσκευασία) ή να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα για τις μύτες για χρήση ως κατσαβίδι. Είναι αρκετά δυνατό και μπορεί να κάνει άνετα τρύπες σε σκυρόδεμα, ακόμα και με μεγάλα τρυπάνια. Η τιμή του 69.99. Μπορείτε να το δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε review από την σελίδα, πατώντας εδώ.

  To συγκεκριμένο εργαλείο ανήκει στην σειρά των 20V εργαλείων της PARKSIDE που χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς μπαταρία. 

  Δευτέρα 20/08/2018

  παλμικό κατσαβίδι 12v Αυτή τη Δευτέρα ίσως είναι μία από τις πιο μεγάλες προσφορές εργαλείων όλου του χρόνου. Συγκεκριμένα έχει 4 ηλεκτρικά εργαλεία, 2 από τα οποία είναι πρώτο-εμφανιζόμενα στη χώρα μας. Και τα 2 ανήκουν στην νέα σειρά των επαναφορτιζόμενων 12V. Το πρώτο είναι το μικρό παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 12 A1. Τα παλμικά κατσαβίδια είναι εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για το βίδωμα σε ξύλο (περισσότερα για τις διαφορές παλμικού κατσαβιδιού με δραπανοκατσάβιδο μπορείτε να διαβάσετε εδώ).. Έχουν πολύ μεγαλύτερη ροπή και μπορούν να βιδώσουν βίδες που ένα απλό δράπανο δεν μπορεί. Το συγκεκριμένο έχει ροπή 90 Nm, αρκετά μικρότερη από το μεγαλύτερο αδελφάκι του, αλλά πάλι πολύ μεγαλύτερη από ένα κοινό δραπανοκατσάβιδο (συνήθως μέχρι 30-40Νm). Μία σημαντική διαφορά από το μεγαλύτερο παλμικό της parkside είναι ότι εδώ υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε διαφορετικές επιφάνειες (πχ βίδωμα/ξεβίδωμα σε μέταλλο). Η μπαταρία που διαθέτει είναι 2 αμπερωρίων και κατά πάσα πιθανότητα, πρέπει να είναι ίδια με αυτή στο άλλο 12v εργαλείο αυτής της εβδομάδος αλλά και στο 12V μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12. Η τιμή του είναι 39.99 (το 20V παλμικό της PARKSIDE κόστιζε 49.99).

  ΜοντέλοPDSSA 12 A1
  Τάση λειτουργίας12V
  Χωρητικότητα μπαταρίας2 αμπερώρια
  Ταχύτητες2
  Μέγιστη ροπή στρέψης90Nm
  Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κρούσηςΝαι
  Υποδοχή για bitsΕξάγωνη 1/4″
  Τιμή39.99 (20/08/18)

  To επόμενο εργαλείο είναι το μικρό, επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 12 A1. Και αυτό είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε Ελληνικά καταστήματα. Έχει τάση 12V, με μπαταρία 2 αμπερωρίων και ταχυφορτιστή. Ο δίσκος που παίρνει είναι 85αρης, δηλαδή αρκετά μικρός (στα κανονικά δισκοπρίονα είναι 210-280 χιλιοστά διάμετρο). Είναι ίδιος με αυτόν που έχουν τα μίνι δισκοπρίονα σαν και το PARKSIDE PTS 500 , οπότε μπορείτε να βρείτε -με λίγο ψάξιμο- και στο εμπόριο.  Έχει την δυνατότητα φαλτσοκοπής και παράλληλο οδηγό. Η τιμή του είναι 44.99, οπότε σίγουρα δεν είναι πάρα πολύ οικονομικό για 12V PARKSIDE.

  ΜοντέλοPHKSA 12 A1
  Τάση λειτουργίας12V
  Χωρητικότητα μπαταρίας2 αμπερώρια
  Διάμετρος δίσκου85 χιλιοστά
  Γωνία κοπής0 έως 45 μοίρες
  Τιμή44.99 (20/08/18)

   

  To τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1. Αν και μικρότερος σε ισχύ και σε μέγεθος ταινίας από το μεγαλύτερο PARKSIDE PBS 900, είναι εξίσου χρήσιμος. Η ισχύς του είναι 600Watt, οι ταινίες που παίρνει είναι 75 x 457 (αρκετά κοινό νούμερο), μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και ανάποδα, ενώ έχει αρκετά εξαρτήματα και πολύ μεγάλο καλώδιο (4 μέτρα). Η τιμή του είναι μόλις 29.99 και είναι αρκετά καλή προσφορά. αν δεν έχετε ήδη έναν. 

  Το 4ο μηχάνημα είναι ένα από τα πιο ακριβά εργαλεία PARKSIDE, το επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα PARKSIDE PKGA 20 A1. Σε αυτή τη μορφή, δηλαδή με 20V μπαταρία, είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί Ελλάδα. Ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο που θυμίζει δραπανοκατσάβιδο και μπορεί να πάρει 4 διαφορετικά εξαρτήματα. Το πρώτο το μετατρέπει σε ένα κοινό δραπανοκατσάβιδο με τσοκ. Το 2ο το μετατρέπει σε μία σπαθοσέγα, το τρίτο σε τριγωνικό παλμικό τριβείο και το 4ο σε πολυεργαλείο κοπής/τριβής. Όπως είπαμε είναι αρκετά ακριβό για PARKSIDE, σχεδόν 80 Ευρώ, αλλά με 80 ευρώ έχετε ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τη δουλειά 4ων διαφορετικών εργαλείων, οπότε θεωρητικά γλυτώνετε αρκετά χρήματα. Βέβαια θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ότι αν σας χαλάσει το μοτέρ, ουσιαστικά είναι άχρηστο όλο το σετ και μπορεί να έχετε 4 διαφορετικά εργαλεία, αλλά στη συσκευασία υπάρχει μόνο μία μπαταρία (φυσικά αν θέλετε αγοράζετε και άλλες από το σέρβις).

  ΜοντέλοPKGA 20 A1
  Τάση λειτουργίας20V
  Μπαταρία2 Ah
  Εξάρτημα για δράπανο
  Ταχύτητες2
  Αριθμός στροφών σε ρελαντί1η (0-400) / 2η (0-1350)
  Βαθμίδες ροπής19
  Μέγιστη ροπή στρέψης25Nm
  Εξάρτημα σπαθοσέγας
  Αριθμός ταλαντώσεων0 έως 3200 ανά λεπτό
  Μήκος ταλαντώσεως22 χιλιοστά
  Αλλαγή λάμας χωρίς εργαλείοναι
  Εξάρτημα τριβείου
  Αριθμός ταλαντώσεων σε ρελαντί0 έως 9000 ανά λεπτό
  Επιφάνεια πέλματοςβέλκρο
  Εξάρτημα πολυεργαλείου
  Αριθμός ταλαντώσεων σε ρελαντί0 έως 20000 ανά λεπτό
  Αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο ναι
  Γωνία ταλάντωσης3 μοίρες
  Πέμπτη 16/08/2018

  Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα υπάρχουν προσφορές σε εργαλεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία, αλλά έχει πολλά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Πρακτικά το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει είναι ο μίνι χαράκτης. Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο που μπορεί να χαράξει ξύλινες, πλαστικές, κεραμικές, μεταλλικές (μόνο μαλακά μέταλλα) και γυάλινες επιφάνειες. Η βασική του διαφορά με τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι ότι είναι πολύ πιο μικρό και ελαφρύ και έτσι είναι πιο άνετο στη χρήση. Δεν έχει τσοκ, οπότε δεν μπορείτε να αλλάξετε μύτες ή εξαρτήματα όπως πχ σε ένα dremel. Είναι πολύ φθηνό, μόλις 8.99, οπότε αν ασχολείστε με καλλιτεχνίες είναι καλή περίπτωση. Αν θέλετε κάτι πιο δυνατό και με περισσότερες δυνατότητες, καλύτερα είναι να περιμένετε κάποιο από τα “dremel”-μοντέλα της PARKSIDE όπως πχ το PARKSIDE PFBS 12 ή το PARKSIDE PFBS 160

  Τώρα όπως είπαμε έχει πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Σίγουρα το πιο δημοφιλές είναι οι σφιγκτήρες, οι οποίοι πάντα είναι χρήσιμοι. Η τιμή τους είναι αρεκτά καλή, περίπου 20-40% φθηνότερα από αντίστοιχες του εμπορίου, οπότε αν σας λείπει κάποια δεν είναι κακή επιλογή. Εκτός από αυτό έχει σετάκι με κατσαβίδια, με κλειδιά άλλεν, με καστάνια με bits και διάφορα τρυπάνια. 

  Πέμπτη 09/08/2018

  Αυτή τη πέμπτη είναι άλλη μία καλή μέρα με εργαλεία. Αν και δεν έχει πάρα πολλά ηλεκτρικά εργαλεία -έχει μόνο 1- τα περισσότερα από αυτά που έχει είναι πολύ δημοφιλή και πολύ χρήσιμα. Το πρώτο είναι το μοναδικό ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδας, το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 E5. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο, με 1500WATT ισχύ, μηχανισμό SDS-Plus και επιλογή για χρήση τρύπημα και κρούση, μόνο τρύπημα ή μόνο κρούση. Μπορεί να πάρει καλέμια και μεγάλα τρυπάνια τοίχου και είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εργασία με δομικά υλικά. Πρακτικά είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να τρυπήσει το οτιδήποτε. Η τιμή του είναι σκάρτα 60 ευρώ και σίγουρα για ένα τόσο ισχυρό πιστολέτο είναι πραγματικά πολύ φθηνό. Είναι αρκετά δημοφιλές εργαλείο και συνήθως εξαντλείται σχετικά σύντομα.

  Το επόμενο στη λίστα είναι η πολύ καλή και οικονομική, μεταλλική ραφιέρα της POWERFIX. Πρόκειται για μία ραφιέρα 5 θέσεων με μεγάλη αντοχή, αφού διαθέτει μεταλλικό σκελετό και ράφια από νοβοπάν. Το κάθε ράφι μπορεί να αντέξει άνετα έως και 175 κιλά και πραγματικά είναι πολύ στιβαρή (αν την στήσετε σωστά). Δεν έχει καμία σχέση με τις πλαστικές ή αυτές με τον πολύ λεπτό μεταλλικό σκελετό που χορεύουν αν τις ακουμπήσετε. Συναρμολογείται σχετικά εύκολα και η τιμή τους είναι 29.99 η μία και για να πετύχετε ραφιέρα παρόμοιας ποιότητας πρέπει να δώσετε τουλάχιστον 45-50 ευρώ. Πραγματικά, αν έχετε γκαράζ, αποθήκη ή εργαστήρι είναι ότι πρέπει. Επειδή πρόκειται για αρκετά καλή τιμή και είναι κάτι που δεν αγοράζει ένα ο καθένας, μπορεί να εξαντληθεί από τα πρώτα λεπτά αν κάποιος επαγγελματίας αποφασίσει να πάρει αρκετές. 

  Εκτός από αυτά έχει και πάρα πολλά μικρά εργαλεία και εξαρτήματα. Τα πιο σημαντικά είναι η πένσα απογύμνωσης καλωδίων και ακροδέκτων, η 10 μετρη μπαλαντέζα ρεύματος, η ζώνη για τα εργαλεία και η καστάνια με το πολλαπλό καρυδάκι (είναι σαν και αυτό)

  Σάββατο 04/08/2018

  Αυτό το Σάββατο, ανάμεσα στις υπόλοιπες προσφορές, υπάρχει και ένα εργαλείο, το κολλητήρι με τροφοδοσία σύρματος PARKSIDE PLPD 60. Πρόκειται για ένα μικρό κολλητήρι που έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί αυτόματα καλάι (πάχους 1-1.2 χιλιοστά), στο σημείο κόλλησης. Είναι αρκετά οικονομικό, με τιμή πώλησης μόνο 12 ευρώ. Έχει ονομαστική ισχύ 60 Watt, 3 προ-ρυθμίσεις θερμοκρασίας και 2 μέτρα καλώδιο. Για συγκεκριμένες εργασίες μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο.

  Πέμπτη 26/07/2018

  Αυτή την πέμπτη το Lidl έχει προσφορές για το αυτοκίνητο. Μεταξύ των άλλων (πλατοκαθίσματα, πυροσβεστήρας…) έχει και το μικρό πλυστικό της, το PARKSIDE PHD 110 B1. Παρότι είναι σε “μέρα αυτοκινήτων”, πρόκειται για ένα μικρό και πολύ ελαφρύ πλυστικό που είναι ιδανικό για μπαλκόνια, αυλές και μικρές εφαρμογές. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πλύνει ένα αυτοκίνητο, μπορεί και μάλιστα μία χαρά, απλώς για αποκλειστική χρήση σε πλύσιμο αυτοκινήτων, το μεγαλύτερο μοντέλο (PHD 150) είναι ιδανικότερο. Όμως αν πχ θέλετε ένα πλυστικό να το παίρνετε μαζί σας στο εξοχικό ή να το μετακινείτε συνεχώς, τότε είναι αυτό που χρειάζεστε. 

  Αυτό έχει ονομαστική πίεση 75 bar, 3 ακροφύσια και λάστιχο 5 μέτρων.  Το κόστος του είναι μόλις 50 ευρώ και σίγουρα είναι μία καλή περίπτωση για όσους δεν έχουν πλυστικό. 

  Αναλυτική παρουσίαση στο συγκεκριμένο μοντέλο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Σάββατο 14/07/2018

  κατσαβίδι γυψοσανίδας

  To ηλεκτρικό κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1 είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο. Αυτό το Σάββατο είναι η δεύτερη φορά που κυκλοφορεί στη χώρα μας (και την πρώτη φορά, πάλι Σάββατο είχε βγει). Είναι ένα κατσαβίδι ειδικό για την στερέωση γυψοσανίδων. Φέρει έναν ειδικό μηχανισμό, που τροφοδοτεί και βιδώνει αυτόματα τις βίδες, χωρίς να χρειάζεται να πιάσετε τις βίδες με το χέρι. Αν ασχολείστε με γυψοσανίδες (και όχι μόνο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μαλακά ξύλα) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Η τιμή του αυτή την εβδομάδα είναι μόλις 29.99, 10 ευρώ φθηνότερα από πέρυσι, και πραγματικά είναι πολύ καλή ευκαιρία. Δεδομένου ότι δεν έχει κυκλοφορήσει και αρκετές φορές και Σάββατο πρωί οι περισσότεροι δεν δουλεύουν, το πιθανότερο είναι να εξαντληθεί μέσα στις πρώτες ώρες της προσφοράς, γιαυτό αν το θέλετε, σπεύστε ταχέως το Σάββατο το πρωί.

  ΜοντέλοPARKSIDE PTBS 520 A1
  Ισχύς520 WATT
  Αριθμός στροφών ανά λεπτό0 έως 4500 
  Μέγιστη ροπή στρέψης8Nm
  Αυτόματος γεμιστήρας για βίδεςΝαι με 3 επιλογές βιδώματος
  Τιμή29.99 @14/07/2018

   

  Πέμπτη 12/07/2018

  Την ερχόμενη πέμπτη το LIDL έχει πάλι προσφορές εργαλεία. Δυστυχώς το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει είναι η ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1500 C4. Είναι μία κλασσική ηλεκτρική σκούπα για εργαστήριο, γκαράζ, συνεργείο και γενικότερα οπουδήποτε χρειάζεται μία σκούπα για δύσκολα υλικά. Έχει ισχυρό μοτέρ 1500 Watt, ανοξείδωτο κάδο και έξτρα πρίζα στην οποία μπορείτε να συνδέσετε κάποιο εργαλείο και η σκούπα θα ξεκινάει να δουλεύει ότι ενεργοποιείται και το εργαλείο. Η τιμή της είναι περίπου 75 ευρώ και αν δεν έχετε ήδη μία είναι αρκετά καλή περίπτωση. 

  Όπως είπαμε δεν έχει κάποιο άλλο ηλεκτρικό εργαλείο αυτή την εβδομάδα, έχει όμως αρκετά εξαρτήματα, αναλώσιμα και ρούχα. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζουμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι ο ηλιακός προβολέας LIVARNO LUX. Είναι ένας κλασσικός προβολέας εξωτερικού χώρου με φωτοκύτταρο, με την μόνη διαφορά ότι έχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που φορτίζουν με ηλιακό συλλέκτη. ´Είναι εντελώς αυτόνομος και δεν χρειάζεται να τον συνδέσετε σε πρίζα ή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Οπότε μπορεί να τοποθετηθεί πραγματικά οπουδήποτε. Η κλάση προστασίας που έχει είναι ip44, δηλαδή ανθεκτικός για εξωτερικό χώρο, αν και χρειάζεται λίγο προστασία από την βροχή. Οι μπαταρίες του κρατάνε για πολύ μεγάλο διάστημα και έτσι ακόμα και το χειμώνα, με μέρες χωρίς ηλιοφάνεια μπορεί να ενεργοποιείται. Το κόστος του είναι μόλις 23 ευρώ και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. 

  Τα υπόλοιπα που έχει αυτή την πέμπτη είναι η σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων (όχι αυτή που γίνεται και σκαλωσιά), δύο μεγάλες εργαλειοθήκες με αρκετά εξαρτήματα, ένα μικρό σετ με σφιγκτήρες και διάφορα εξαρτήματα (bits, κλειδιά άλλεν, σετ ροδέλες…).

  Πέμπτη 21/06/2018

  Την Πέμπτη το Lidl έχει μία από τις καλύτερες προσφορές σε εργαλεία για όλη τη σεζόν. Αρκετά και πολύ δημοφιλή εργαλεία, όλα μαζί την ίδια μέρα. Σίγουρα το πιο δημοφιλές -το οποίο θα γίνει ανάρπαστο από τις πρώτες ώρες- είναι το παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές (αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει ένα παλμικό κατσαβίδι μπορείτε να πατήσετε εδώ). Έχει πολύ μεγάλη ροπή (180Nm), μπαταρία συμβατή με όλα τα 20V μοντέλα της LIDL και ταχυφορτιστή. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και λογικά θα εξαντληθεί μέσα στις πρώτες ώρες της προσφοράς. Αν θέλετε να δείτε review από την παλαιότερη έκδοση μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι ο μεγάλος επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός  PARKSIDE PWSA 20-Li B2. Είναι ένας 115αρης γωνιακός τροχός με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 20V. Παρότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριος γωνιακός τροχός, είναι αρκετά χρήσιμος για σύντομη χρήση όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Όπως και όλα τα 20V της PARKSIDE, έτσι και αυτός έχει μπαταρία συμβατή με όλα τα μοντέλα. Οπότε αν έχετε ήδη αγοράσει κάποιο άλλο μοντέλο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς κανένα έξτρα κόστος. Η τιμή του είναι περίπου 60 ευρώ και διαθέτει μπαταρία 3 αμπερωρίων και ταχυφορτιστή. Και σε αυτόν υπάρχει review στο παλαιότερο το 18V μοντέλο.

  To τρίτο εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι ένα από τα μικρά κατσαβίδια που φέρνει η PARKSIDE. To μοντέλο είναι το PSSA 3.6 D4, με τιμή 17.99 και η σημαντική διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα είναι ότι διαθέτει περιστρεφόμενη λαβή. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως “πιστόλι” είτε ως ίσιο κατσαβίδι σε στενά σημεία όπου δεν χωράει κανονικά. Τα υπόλοιπα είναι περίπου ίδια, με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 1.5Ah, μαγνητική μύτη, φακό led και αρκετά εξαρτήματα μέσα στην συσκευασία. Αν δεν έχετε ήδη ένα από τα υπόλοιπα είναι σίγουρα καλή προσφορά.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C2. Είναι ένα καρφωτικό το οποίο παίρνει και δίχαλα (μέχρι 25 χιλιοστά) και βελονάκια (μέχρι 32 χιλιοστά). Διαθέτει αβαθμίδωτη επιλογή δύναμης κρούσης και αρκετά αναλώσιμα μέσα στην συσκευασία. Η τιμή του είναι περίπου 20 ευρώ και είναι καλή λύση για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνίες ή επιδιορθώσεις σε ταπετσαρίες. Δεν κάνει για ξυλουργικές ενώσεις. 

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα στην ίδια προσφορά. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η κλασσική σκάλα αλουιμινίου, οι φόρμες εργασίας, τα γερμανοπολύγνωνα (σχετικά καλή ποιότητα για τα λεφτά τους) και η τροχήλατη βάση βαρέος τύπου.

  Δευτέρα 04/06/2018

  Αρχές Ιούνη πάντα υπάρχουν αρκετές καλές προσφορές σε εργαλεία Parkside από την Lidl. Αυτή τη Δευτέρα 4 Ιουνίου υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Το πρώτο εργαλείο είναι η σπάνια παραλλαγή του μικρού 12V δραπανοκατσάβιδου, το Parkside PBSA 12 B1. To συγκεκριμένο έχει μία σημαντική διαφορά από το άλλο 12V δραπανοκατσάβιδο της Parkside, το PABS 12, διαθέτει αποσπώμενο τσοκ με υποδοχή για 6γωνο bit εσωτερικά. Έτσι με μία κίνηση μπορείτε να το κάνετε κατσαβίδι.  Έχει 2 ταχύτητες, 25nM  ροπή, φωτισμό με LED και μπαταρία 1.5 αμπρωρίου. Η τιμή του είναι 34.99, δηλαδή λίγο πιο φθηνά από ότι κόστιζε την τελευταία φορά το “αδελφάκι” του, οπότε σίγουρα είναι μία πολύ καλή περίπτωση για όποιον δεν έχει μικρό δραπανοκατσάβιδο.

  Το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι πρωτοεμφανιζόμενο στη χώρα μας. Πρόκειται για τον μίνι γωνιακό τροχό PARKSIDE PWSA 12-Li A1. Σε εμφάνιση διαφέρει αρκετά από τους κλασσικούς γωνιακούς τροχούς, αφού θυμίζει τριβείο, αλλά πρόκειται για ένα μικρό σβουράκι που παίρνει δίσκους 76 χιλιοστών. Είναι 12V, με μπαταρία 2 αμπερωρίων και ταχυφορτιστή. Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ. Δίσκους και αναλώσιμα μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο, καθώς υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία και από άλλες εταιρίες (κυρίως από την Bosch) αλλά θα έχει και αυτή την εβδομάδα (και προφανώς και όποτε το ξαναφέρει) ένα σετάκι με δίσκους κοπής.

  Σειρά έχει ένα αρκετά φθηνό και πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D3. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα εργαλείο που θυμίζει πιστολάκι μαλλιών, μόνο που είναι πολύ πιο ισχυρό και μπορεί να επιτύχει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες. Το συγκεκριμένο έχει εύρος 330/ 550 βαθμούς Κελσίου και διαθέτει αρκετά ακροφύσια στην συσκευασία. Είναι ιδανικό για αφαίρεση μπογιάς, θερμοκόλληση, αποκόλληση, ακόμα και για άναμα στα κάρβουνα. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και αν σκεφτείτε ότι στα πιο επώνυμα μοντέλα, τόσο κάνουν μόνο τα ακροφύσια, σίγουρα είναι καλή προσφορά.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό κολλητήρι PARKSIDE PLBS 30 B2. Είναι ίσως το πιο μικρό κολλητήρι της Parkside και κοστίζει μόνο 8 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για 8 ευρώ είναι καλή προσφορά, καθώς εκτός απο το κολλητήρι έχει και βάση εναπόθεσης με βοηθητικά χέρια.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εργαλεία χειρός αλλά και αναλώσιμα. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι άλλο ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, το σετ σφυριού με τις ανταλλακτικές κεφαλές. Θυμίζει ένα κλασσικό σφυρί με πλαστικές κεφαλές, μόνο που σε αυτό έχετε την δυνατότητα να τις αλλάξετε όποια στιγμή θέλετε. Στην συσκευασία έχει 8 διαφορετικές κεφαλές, 2 από τις οποίες είναι τετράγωνες, για χτύπημα/κάρφωμα σε γωνίες. Είναι λίγο ακριβούτσικο, αφού κοστίζει 18 ευρώ, που η αλήθεια είναι ότι για ξύλινο σφυρί δεν τα λες και λίγα, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι έχει λαβή από ξύλο hickory (θεωρείται το καλύτερο και ακριβότερο ξύλο για λαβές εργαλείων) και με μόνο ένα σφυρί μπορείτε να αντικαταστήσετε ουσιαστικά 4.

   

  Σάββατο 26/05/2018

  Αυτό το Σάββατο είναι ένα από τα λίγα Σάββατα όπου η Lidl έχει σε προσφορά κάποιο εργαλείο. Πρόκειται για την ηλεκτρική σέγα PARKSIDE PSTK 800 B2, ουσιαστικά τη μόνη ηλεκτρική σέγα που έχει η PARKSIDE (έχει και μία επαναφορτιζόμενη). Είναι αρκετά ισχυρή με 800αρι μοτέρ, λέιζερ για να βλέπετε ακριβώς που κόβετε και σύστημα εξαγωγής της σκόνης. Οι δυνατότητες κοπής είναι 8 εκατοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε μέταλλο. Και οι δύο είναι υπερακετές για απλή ερασιτεχνική χρήση.

  Σε αντίθεση με τις παλαιού τύπου σέγες, αυτή έχει χαμηλό προφίλ για καλύτερο πιάσιμο και πιο ακριβείς κοπές (αφού το χέρι τώρα είναι πολύ πιο κοντά στο σημείο κοπής). Η τιμή είναι αρκετά δελεαστική, μόλις 30 ευρώ και σίγουρα αν δεν έχετε σέγα είναι μία καλή ευκαιρία. 

  Δευτέρα 21/05/2018

  Αυτή την Δευτέρα το LIDL είναι πάλι μία μέρα εργαλείων. Δυστυχώς δεν έχει πολλά ηλεκτρικά εργαλεία. Για την ακρίβεια έχει μόνο ένα, το πολυμηχάνημα ακονίσματος PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα εργαλείο το οποίο βγάζει αρκετές φορές το χρόνο (ήδη για το 2018 είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει σε προσφορά), οπότε επειδή έχει πουληθεί αρκετά δεν εξαντλείται πια τόσο εύκολα. Η τιμή του είναι περίπου 20 ευρώ και παρότι έχει μερικά μειονεκτήματα είναι ένα καλό εργαλείο για ακόνισμα μαχαιριών, τρυπανιών και σκαρπέλων από ερασιτέχνες. Μπορείτε να το δείτε αναλυτικά σε review πατώντας εδώ.

  Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω δεν έχει άλλο ηλεκτρικό εργαλείο, αλλά εχει αρκετά εξαρτήματα. Σίγουρα το πιο καλό εξάρτημα που αξίζει να αγοράσετε είναι η μεταλλική ραφιέρα αποθήκευσης. Η τιμή της είναι 30 ευρώ και διαθέτει μεταλλικό σκελετό με 5 ράφια, τα οποία είναι από νοβοπάν. Η μέγιστη αντοχή για κάθε ράφι είναι 175 κιλά. Προσοχή, η συγκεκριμένη ραφιέρα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις απλές ραφιέρες που βρίσκετε στο εμπόριο με 20-30 ευρώ και έχουν μέγσιτη αντοχή 30-100 κιλά ανά ράφι. Έχει πολύ πιο παχύ μέταλλο και αντί για λεπτή λαμαρίνα ή πλαστικό έχει νοβοπάν 12αρι. Αντίστοιχες ραφιέρες στο εμπόριο κοστίζουν 40-60 ευρώ.

  Εκτός από την ραφιέρα έχει και μερικά άλλα αξιόλογα εξαρτήματα όπως πχ την κλασσική σκάλα αλουμινίου, τα ποτηροτρύπανα, τα καστανόκλειδα και τον αδιάβροχο προβολέα LED με φωτοκύτταρο.

  Πέμπτη 10/05/2018

  Για ακόμα μία εβδομάδα το Lidl έχει μία μεγάλη μέρα με προσφορές εργαλείων. Το πρώτο και σίγουρα πιο δημοφιλές εργαλείο της προσεχής πέμπτης είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li B3. Πρόκειται για ένα δραπανοκατσάβιδο από την σειρά εργαλείων με 20V μπαταρίες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Μάλιστα αυτή τη Πέμπτη το έχει και με σημαντική έκπτωση, αφού τώρα κοστίζει 39.99, ενώ πριν έβγαινε σε προσφορά στα 49.99. Το συγκεκριμένο δράπανο είναι αρκετά ισχυρό και έχει 25 επιλογές ροπής. Η λογική λέει ότι θα εξαντληθεί αρκετά σύντομα.

  To επόμενο εργαλείο αυτής της πέμπτης είναι η ηλεκτροκόλληση PARKSIDE PESG 120 B3. Πρόκειται για μία κλασσική ηλεκτροκόλληση χαλκού, με ισχύ 75-100 αμπέρ. Πρόκειται για λίγο βελτιωμένη έκδοση με καλύτερο σύστημα επιλογής αμπέρ και +20 αμπέρ ισχύ (η παλαιότερη έκδοση ήταν 80αρα). Δυστυχώς δεν έχει βεντιλατέρ ψύξης, οπότε η απόδοσή της δεν είναι και πάρα πολύ καλή. Παρόλα αυτά για 45 ευρώ σίγουρα είναι καλή επιλογή για όποιον δεν έχει ηλεκτροκόλληση και θέλει μία για απλές κολλήσεις.

  Το τρίτο εργαλείο αυτής της εβδομάδας είναι το κλασσικό πολυεργαλείο τύπου dremel PARKSIDE PFBS 160 B2. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το κλασσικό dremel αλλά κοστίζει μόνο 22 ευρώ και έχει αρκετά παρελκόμενα στη συσκευασία. Είναι η δεύτερη φορά που το βάζει αυτό το χρόνο. Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτική παρουσίαση πατώντας εδώ.

  Το τελευταίο εργαλείο αυτής της πέμπτης είναι το μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 500 C3. Είναι ένα λίγο εξειδικευμένο εργαλείο, που χρησιμοποιείται κυρίως σε κοπές λεπτών υλικών (πλεξιγκλάς, χαρτομελαμίνες, φύλλα χαλκού, αλουμίνιο…). Το κόστος του είναι 55 ευρώ. Μπορείτε να δείτε σε αναλυτική παρουσίαση την προηγούμενη έκδοση (είναι σχεδόν ίδιο, απλώς έχει μερικές μικροδιαφορές) πατώντας εδώ.

   

  Πέμπτη 03/05/2018

  Την προσεχή Πέμπτη το LIDL έχει αρκετά και δημοφιλή εργαλεία. Το πρώτο είναι το σκαπτικό δράπανο PARSKIDE PBH 1050 B2, ένα αρεκτά δυνατό δράπανο με SDS plus τσοκ που μπορεί να πάρει καλέμια και μεγάλα τρυπάνια. Έχει ισχύ 1050 Watt και δυνατότητα επιλογής για τρύπημα, τρύπημα με κρούση ή μόνο κρούση. Μέσα στην συσκευασία έχει ένα κανονικό τσοκ με αντάπτορα για SDS και μερικά καλέμια και τρυπάνια. Ίσως είναι ένα από το πιο δημοφιλή εργαλεία της Parkside και επειδή βγαίνει για πάρα πολλά χρόνια, αρκετοί το έχουν αγοράσει ήδη. Θεωρείται “σκυλί” ακόμα και για ερασιτεχνικό και έτσι θα το δείτε να το χρησιμοποιούν και αρκετοί επαγγελματίες (φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με καλό επαγγελματικό). Η τιμή του είναι 55 ευρώ.

  To επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι το radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 1500 B2. Είναι το μεγαλύτερο από τα δύο φαλτσοπρίονα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή η Parkside (παλαιότερα κυκλοφορούσε και ένα ακόμα μεγαλύτερο radial αλλά έχει να το φέρει αρκετά χρόνια). Η πραγματική του ισχύς είναι 1200 Watt και φέρει δίσκο 210 χιλιοστών (με 24 δόντια στην συσκευασία). Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι είναι radial,  δηλαδή έχει προέκταση, οπότε μπορεί να κόψει κομμάτια με αρκετά μεγάλο πλάτος. Συγκεκριμένα το μέγιστο πλάτος κοπής είναι 34 εκατοστά ενώ το μέγιστο ύψος 6.2 εκατοστά στις 0 μοίρες. Έχει την δυνατότητα για κοπή υπό γωνία και στον οριζόντιο άξονα αλλά και στον κάθετο. Το συγκεκριμένο φαλτσοπρίονο μπορεί να κόψει ξύλο, πλαστικό και αλουμίνιο (χρειάζεται ειδικό δίσκο που πωλείται ξεχωριστά την ίδια εβδομάδα), αλλά δεν μπορεί να κόψει χάλυβα. Η τιμή του είναι 99 ευρώ. Γενικότερα επειδή είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί πάρα πολλά χρόνια και λόγω όγκου δεν το αγοράζουν και τόσοι πολλοί, είναι από αυτά που δεν εξαντλούνται μέσα στις πρώτες ώρες.

  To επόμενο εργαλείο είναι ο μεγάλος γωνιακός τροχός, Parkside PWS 230 C3. O συγκεκριμένος γωνιακός τροχός είναι αρκετά μεγάλος και χρησιμοποιείται κυρίως για κόψιμο δομικών υλικών. Οι δίσκοι που παίρνει έχουν διάμετρο 230 χιλιοστά και η ισχύς του είναι 2000 WATT. Έχει δυνατότητα περιστροφής της κάτω λαβής και 3 θέσεις για να βάλετε το χερούλι. Είναι σχετικά βαρύ και ογκώδες, οπότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλος για απλή χρήση γωνιακού τροχού (πχ τρίψιμο). Μπορείτε να δείτε μία λίγο παλαιότερη έκδοση του ίδιου γωνιακού εδώ. Η τιμή του είναι 49.99

  To τελευταίο εργαλείο αυτής της Πέμπτης είναι το μικρό τριβείο δέλτα PARKSIDE PDS 290 C3. Το τριβείο δέλτα είναι ένα μικρό παλμικό τριβείο, το οποίο χρησιμοποιούμε για τρίψιμο σε δύσκολα σημεία και γωνίες. Γενικά είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αγοράζουν το πολυεργαλείο με το εξάρτημα για τριβείο δέλτα, για να έχουν και τριβείο δέλτα αλλά και αρκετές ακόμα χρήσεις. Αν όμως δεν το έχετε αγοράσει, τότε σίγουρα για 18 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο δεν είναι κακή αγορά, καθώς είναι και λίγο πιο ισχυρό από το πολυεργαλείο και πιο οικονομικό. 

   

  Δευτέρα 16/04/2018

  σπαθοσέγα parkside

  Αυτή τη Δευτέρα είναι μία από τις καλές μέρες με εργαλεία, αφού το LIDL βγάζει σε προσφορά πολλά και δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. To πρώτο εργαλείο στη λίστα είναι η σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3. Είναι μία σχετικά ισχυρή σπαθοσέγα που βγαίνει σε προσφορά εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο και η τιμή της είναι περίπου 40 ευρώ. Η σπαθοσέγα είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο και αν δεν έχετε ήδη κάποια, τότε είναι μία καλή αγορά. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι η σπαθοσέγα και τι διαφορές έχει από μία απλή σέγα, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

  Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1400 D3. Είναι ένας αρκετά ισχυρός αναδευτήρας ικανός να αναμείξει με άνεση και μπετό και μάλιστα σε μεγάλους κουβάδες (σε δοκιμές που έχουμε κάνει μπορεί να αναμείξει με άνεση ακόμα και σε 100 λίτρα δοχεία). Η τιμή του είναι 50 ευρώ και πάλι αν δεν έχετε και έχετε σκοπό να ανακατάψετε δύσκολα κονιάματα τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι χρήσιμος και για την ανάμειξη φυραμάτων για ζωοτροφές. Αναλυτικό review μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Εκτός από τα δύο μεγάλα έχει και δύο μικρότερα. Το πρώτο είναι το επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 3.6 A2. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο, μόλις η 2η φορά που κυκλοφορεί, και σίγουρα φαίνεται αρκετά χρήσιμο, ακόμα και για αυτούς που έχουν ήδη ένα κολλητήρι. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 1.5Ah και έτσι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καλώδιο, σε όποιο σημείο θέλετε. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και αν αναλογιστούμε ότι διαθέτει μπαταρία λιθίου, σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή προσφορά.

  Το δεύτερο από τα μικρά είναι το πιστόλι θερμόκολλας PARKSIDE PHP 500. Η τιμή του είναι μόλις 12 ευρώ και παρότι γενικότερα τα πιστόλια θερμόκολλας είναι πολύ φθηνά, το συγκεκριμένο είναι κλάσεις ανώτερο από τα ανώνυμα που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ ή σε Κινέζικα καταστήματα με 5-10 ευρώ. Για λίγο διάστημα μπορείε να το χρησιμοποιήσετε και χωρίς το καλώδιο, ενώ ο χρόνος προθέρμανσης είναι αρκετά μικρός. Σίγουρα είναι σε καλή τιμή, αλλά από τα 4 εργαλεία αυτής της εβδομάδας είναι το πιο αδιάφορο.

  Πέμπτη 26/03/2018

  Αυτή τη πέμπτη είναι μία μίνι μέρα εργαλείων με την κλασσική ηλεκτρική πλάνη της PARKSIDE, η οποία βγαίνει για πάνω από μία δεκαετία πάντα την ίδια εποχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο, PARKSIDE PEH 30 C3 είναι νέα έκδοση, οπότε πιθανώς να έχει και μερικές βελτιώσεις. H τιμή της είναι 29.99 και αν δεν έχετε και σας χρειάζεται είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή. Τα μαχαίρια της είναι διπλής όψης και το νούμερο είναι αρκετά κοινό, οπότε μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα και στο εμπόριο.

  Το επόμενο εργαλείο είναι το σετ κολλητήρι αερίου. Ένα μικρό κολλητήρι το οποίο δουλεύει με αέριο (προπανίου ή βουτανίου), οπότε μπορεί να βολέψει όσους θέλουν να κάνουν κολλήσεις μακρυά από το πάγκο εργασίας. Το αέριο κρατάει για αρκετή ώρα και μπορεί να γεμίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς κανένα κλειδί. Εκτός από κολλητήρι έχει την δυνατότητα χρήσης και ως πιστόλι θερμού αέρα. Η τιμή του είναι μειωμένη, μόλις 15.99 (τις προηγούμενες φορές που είχε βγει σε προσφορά κόστιζε 20 ευρώ). Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Εκτός από τα 2 εργαλεία έχει και μία βάση για γωνιακό τροχό καθώς και αρκετά αναλώσιμα. Ίσως το πιο σημαντικό είναι οι διαμαντοτροχοί και η συρματόβουρτσα για τον γωνιακό τροχό. Δεν είναι κορυφαία ποιότητα, αλλά είναι αρκετά καλοί και στη μισή τιμή από ότι έχουν τα αντίστοιχα εξαρτήματα στο εμπόριο.

  Την ίδια μέρα έχει και αρκετά εξαρτήματα αυτοκινήτου. 

   

  Δευτέρα 26/03/2018

  Πριν περίπου 20 ημέρες η Lidl είχε φέρει το μεγάλο πλυστικό μηχάνημα της Parkside, αυτήν την εβδομάδα έφερε το μικρότερο, το PARKSIDE PHD 110 A1. Έχει σαφώς χειρότερες επιδόσεις από το μεγαλύτερο, αλλά είναι πιο οικονομικό και πολύ πιο μικρό και ελαφρύ. Έτσι είναι ιδανικό για περιπτώσεις όπου θέλετε να το μεταφέρετε συχνά ή για πλυστικό σε διαμέρισμα. Παρότι η πίεση είναι μόλις 100 bar, είναι ικανό να καθαρίσει και πολύ σκληρούς λεκέδες. Το κανόνι που έχει είναι το νέο κανόνι με τον αυτόματο μηχανισμό, οπότε χρειάζεστε αντάπτορα για να το χρησιμοποιήσετε με λάστιχο παλαιότερων PARKSIDE. H τιμή του είναι 49.99. Αν θέλετε μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Δευτέρα 05/03/2018

   

  Αυτή τη δευτέρα είναι μία από τις μέρες που η Lidl φέρνει το αρκετά δημοφιλές πλυστικό της μηχάνημα. Πρόκειται για το Parkside PHD 150, στην πιο εξελλιγμένη έκδοση, την F4. H τιμή του είναι για άλλη μία φορά περίπου 100 ευρώ (99 για την ακρίβεια) και σίγουρα είναι μία καλή επιλογή για όσους δεν έχουν ήδη ένα πλυστικό. Έχει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις από τα προηγούμενα μοντέλα, με την κυριότερη να είναι ότι το λάστιχο αποθηκεύεται στο πίσω μέρος και όχι κάτω από την λαβή. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πιστόλι δεν είναι ίδιο με τα παλαιότερα μοντέλα. Για όσους δεν το έχουν δει στη πράξη, είναι ένα αρκετά δυνατό πλυστικό ικανό να πλύνει αυτοκίνητα, μηχανές, μπαλκόνια, πεζοδρόμια και γενικά οτιδήποτε χρειαστεί. Φυσικά προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση και όχι για επαγγελματίες. 

  Τώρα εκτός από το ίδιο το πλυστικό έχει και μερικά χρήσιμα εξαρτήματα. Το βασικότερα από αυτά είναι η περιστρεφόμενη σκούπα για το πλυστικό καθώς και ένα -πάρα πολύ χρήσιμο- λάστιχο προέκτασης. 

  Πέμπτη 01/03/2018

  parkside pabs 16

  Την προσεχή πέμπτη είναι μία ακόμα καλή εβδομάδα με προσφορές από εργαλεία στα LIDL. To πιο δημοφιλές προιόν της εβδομάδας είναι μάλλον το δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 16 B3. Είναι ένα από τα αρκετά δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας που έχει η PARKSIDE (πχ PABS 12, PABS 18) και σίγουρα αν δεν έχετε κάποιο άλλο είναι μία πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του είναι 40 ευρώ, δηλαδή 5 ευρώ φθηνότερα από τις προηγούμενες φορές που είχε βγει σε προσφορά. Η μπαταρία είναι 16V με 2Αh χωρητικότητα και έχει ταχυφορτιστή που την φορτίζει σε 60 λεπτά. Διαθέτει 19 προεπιλογές ροπής και 2 ταχύτητες, αργό και γρήγορο. Οι μέγιστες στροφές είναι 1300 ανά λεπτό ενώ η μέγιστη ροπή 25Nm.

  To επόμενο εργαλείο είναι το μικρό πολυεργαλείο τύπου dremel, το PARKSIDE PFBS 160. Πριν λίγο καιρό είχαμε κάνει παρουσίαση στο φορητό αδελφάκι του το PFBS 12. H συγκεκριμένη έκδοση, Β2, είναι λίγο πιο εξελιγμένη και έχει μερικές βελτιώσεις σε σχέση με τις παλιότερες. Η τιμή του είναι 25 ευρώ και στην συσκευασία υπάρχει stand για να το κρεμάτε αλλά και μία κασετίνα με διάφορα εξαρτήματα. Σε επιδόσεις είναι σίγουρα χειρότερο από το αυθεντικό dremel αλλά είναι και αισθητά φθηνότερο.

  Τα υπόλοιπα 2 εργαλεία είναι και τα 2 εργαλεία τροχίσματος. Πρώτος είναι ο κλασσικός δίδυμος τροχός PARKSIDE PDOS 200 B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο το οποίο κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν απαράλλαχτο. Έχει ισχύ 200Watt, δύο τροχούς πλάτους 20 χιλιοστών (36/80 κόκκωση) και προστατευτικά πλαστικά. Η τιμή του είναι 30 ευρώ και επειδή όπως είπαμε κυκλοφορεί για αρκετά χρόνια (πολλές φορές και 2 φορές την ίδια σεζόν) είναι από τα εργαλεία που δεν εξαντλούνται αμέσως.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της ημέρας είναι το μικρό τροχιστήριο πολλαπλών χρήσεων PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα εργαλείο ακονίσματος με δίσκο με επίστρωση διαμαντιού, το οποίο μπορεί να τροχίσει σκαρπέλα, τρυπάνια και μαχαίρια/ψαλίδια. Η τιμή του είναι μόλις 20 ευρώ (5 ευρώ φθηνότερα από την τελευταία φορά που βγήκε σε προσφορά) και σίγουρα αν δεν έχετε κάποιο άλλο μηχάνισμα ακονίσματος δεν είναι κακή επιλογή. Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  παλάγκο αλυσίδας powerfix

  Τώρα εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και πολλά εργαλεία χειρός. Τα πιο σημαντικά είναι το ψηφιακό παχύμετρο, το ψηφιακό γωνιόμετρο και το παλάγκο αλυσίδας (3μετρο, τόνου με γαλβανιζέ αλυσίδα). Και τα 3 είναι εργαλεία που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο εμπόριο από διαφορετικές εταιρίες, αλλά οι τιμές του είναι αρκετά καλές.

  Τρίτη 20/02/2018

  parkside pnts 1300

  Αυτή την εβδομάδα δυστυχώς δεν είναι εβδομάδα εργαλείων, αλλά έχει την μικρή ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1300. Είναι το μικρότερο από τα 3 μοντέλα που κυκλοφορεί με 1300 WATT ισχύ. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα διαθέτει πλαστικό κάδο και είναι και λίγο μικρότερη σε όγκο. Φυσικά είναι και αρκετά πιο οικονομική, αφού κοστίζει μόλις 50 ευρώ. Αν δεν έχετε πάρει κάποια από τα μεγαλύτερα μοντέλα δεν είναι κακή επιλογή για το γκαράζ, το αυτοκίνητο ή το εργαστήρι σας.

  Εκτός από τη σκούπα έχει και ένα σετάκι καστάνιας με 20 ευρώ.  

  Πέμπτη 08/02/2018

  Την προσεχή πέμπτη είναι μία από τις πιο μεγάλες μέρες εργαλείων στην Lidl με πολλά και δημοφιλή εργαλεία να είναι ταυτόχρονα σε προσφορά. Το πρώτο εργαλείο που έχει είναι το μικρό φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 A2, ένα μικρό και πρακτικό φαλτσοπρίονο το οποίο βγαίνει σε προσφορά εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν θα πρέπει να το μπερδεύετε με το μεγαλύτερο PKS 1700, το οποίο είναι και radial. Αυτό έχει μικρότερο μοτέρ αλλά και μικρότερο εύρος κοπής. Η τιμή του είναι 69.99 και σίγουρα για αυτά που προσφέρει είναι μία αρκετά καλή τιμή. Γενικά λόγω κόστους, όγκου και επειδή όπως αναφέραμε βγαίνει εδώ και μία δεκαετία, συνήθως δεν εξαντλείται αμέσως. Αν θέλετε να δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε αυτό και στο μεγαλύτερο της Parkside μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  κάθετο δράπανο

  Και το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι ένα αρκετά παλιό -αλλά επίσης αρκετά δημοφιλές- εργαλείο. Το κολωνάτο δράπανο Parkside PTBM 500 D4. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει η συγκεκριμένη έκδοση (D4), αλλά γενικότερα είναι ένα εργαλείο το οποίο βγαίνει σε προσφορά εδώ και 10 χρόνια. Πρόκειται για ένα κλασσικό επιτραπέζιο κολωνάτο δράπανο με 500αρι μοτέρ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σε πάρα πολλές εργασίες. Η τιμή του είναι 79.99 ευρώ και σίγουρα είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει. Πάλι, παρότι δημοφιλές, δεν εξαντλείται άμεσα επειδή οι περισσότεροι έχουν αγοράσει ήδη ένα. Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό review με μία παλαιότερη έκδοση από το μακρινό 2009. Τότε ονομαζόταν PTB 16, αλλά δεν έχει και πάρα πολλές διαφορές με αυτή την έκδοση.

  Τώρα πάμε σε ένα σχετικό νέο εργαλείο, το πολυεργαλείο κοπής και τριβής PARKSIDE PMFW 310 D2. Αυτό είναι ένα κλασσικό πολυεργαλείο με δυνατότητα χρήσης αρκετών εξαρτημάτων για κοπή, τρίψιμο αλλά και ξύσιμο. Διαθέτει αυτόματο μηχανισμό αλλαγής εξαρτημάτων και σχετικά δυνατό μοτέρ. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ. Μπορείτε να το δείτε καλύτερα σε αναλυτικό review από την σελίδα πατώντας εδώ.

  To τελευταίο κλασσικό εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου τύπου dremel PARKSIDE PFBS 12 A1. Είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, ακόμα και αν έχετε ήδη ένα αντίστοιχο ενσύρματο. Διαθέτει μπαταρία λιθίου 12V και η τιμή του είναι μόλις 19.99. Έχει σημαντική διαφορά στην ισχύ από τα ενσύρματα και δη το dremel αλλά το γεγονός ότι είναι φορητό και πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή το κάνει ιδανική αγορά. Είναι σχετικά δημοφιλές εργαλείο και λόγω χαμηλής τιμής εξαντλείται σχεδόν άμεσα.

  Εκτός από τα κλασσικά εργαλεία έχει και ένα ψηφιακό πολύμετρο και αρκετά εξαρτήματα αυτή την εβδομάδα.  Το ψηφιακό πολύμετρο μπορείτε να το δείτε εδώ αναλυτικότερα. Τα περισσότερα εξαρτήματα συνήθως βγαίνουν αρκετά συχνά σε προσφορά. Τα πιο καλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα ηλεκτρικά κατσαβίδια, οι λοστοί και τα εξαρτήματα για το πολυεργαλείο.

   

  Δευτέρα 22/01/2018

  Αυτή την Δευτέρα είναι μέρα εργαλείων και είναι μία από τις καλές, καθώς υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Καταρχάς υπάρχει το αρκετά δημοφιλές μικρό 12V δράπανο, το Parkside PABS 12. Είναι ένα αρκετά ελαφρύ και χρήσιμο δράπανο, ιδανικό για βίδωμα και μικρό εργασίες. Η έκδοση είναι η B3 και είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Η τιμή του είναι 39.99 ευρώ και αν και φαντάζει λίγο ακριβό για Parkside, καθώς το αρκετά πιο δυνατό Parkside PABS 20 είχε μόνο 10 ευρώ παραπάνω την τελευταία φορά, στην πραγματικότητα δεν είναι.  Έχει ισχυρό μοτέρ με μέγιστη ροπή 22 Nm, ταχυφορτιστή και μπαταρία με σχετικά καλή διάρκεια (2Ah).

  To επόμενο εργαλείο αυτής της εβδομάδος είναι το Parkside PLS 48 D2, ένα μικρό ρυθμιζόμενο κολλητήρι, το οποίο κοστίζει μόνο 12 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κολλητήρι για επαγγελματική χρήση, αλλά αν δεν έχετε άλλο είναι αρκετά καλή επιλογή. Επειδή έχει και ρύθμιση θερμοκρασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και ως πυρογράφος αλλά και να κάνετε κολλήσεις οι οποίες απαιτούν χαμηλή θερμοκρασία.

  Το επόμενο μικρό εργαλείο της λίστας είναι το ακονιστήρι τρυπανιών Parkside PBSG 95 B1 με κόστος 28 ευρώ. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό είναι ένα εργαλείο με το οποίο ακονίζετε αυτόματα τα τρυπάνια σιδήρου. Στο εσωτερικό έχει μία καμπυλωτή πέτρα ακονίσματος η οποία περιστρέφεται. Το κάθε τρυπάνι μπαίνει στην ειδική τρύπα για την κάθε διάμετρο και το ακόνισμα γίνεται αυτόματα. Αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ακονίζετε τρυπάνια, τότε σίγουρα είναι μία καλή εναλλακτική, αφού θα σας γλυτώσει από αρκετά χρήματα σε βάθος χρόνου. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή.

  Σειρά έχει ο μεγάλος ταινιολειαντήρας της Parkside, o Parkside PBS 900 C3. H τιμή του είναι 40 ευρώ και είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το εργαστήρι σας, ειδικά αν το χρησιμοποιείται ανάποδα ως σταθερό ταινιολειαντήρα. Είναι ιδανικό για να αφαιρείτε αρκετό υλικό από επιφάνειες αλλά και αφαιρείτε υλικό σε ευθεία γραμμή.  Άμα το βάλετε ανάποδα πάνω σε πάγκο (γίνεται μόνο με 2 μικρούς σφιγκτήρες που παρέχονται στην συσκευασία) μπορείτε να ακονίσετε εργαλεία, να λειάνετε δύσκολα σημεία, εσωτερικά από καμπύλες και αρκετά ακόμα. Αν τον αγοράσετε ή τον έχετε ήδη, καλό είναι να πάρετε και αρκετά σετ από ταινίες λείανσης που θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα σε προσφορά, καθώς η τιμή τους είναι αρκετά καλή και δεν είναι και τόσο εύκολο να τις βρείτε παντού.

  parkside ταινιολειαντήρας

  Το τελευταίο εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι ο δίδυμος τροχός με λειαντήρα Parkside PSBS 240 B2. Είναι ένα κλασσικό εργαλείο πάγκου, το οποίο συνήθως αντικαθιστά τον απλό δίδυμο τροχό. Είναι ιδανική λύση για όποιον δεν έχει ούτε δίδυμο τροχό αλλά ούτε και ταινιολειαντήρα πάγκου. Το κόστος του είναι 40 ευρώ, αρκετά παραπάνω από τον απλό δίδυμο τροχό, αλλά ο μηχανισμός του λειαντήρα είναι σίγουρα πιο πολύπλοκος. Μπορείτε να τον δείτε σε αναλυτικό review από την σελίδα πατώντας εδώ.

  Πέμπτη 04/01/2018

   

  Αυτή την πέμπτη είναι μία μέρα που έχει πάλι προσφορές εργαλείων. Δυστυχώς δεν έχει πάρα πολλά, μόνο ένα ηλεκτρικό εργαλείο και μερικά εξαρτήματα. Το εργαλείο είναι το κρουστικό δράπανο Parkside PSBM 750 A1 και -παρότι μοιάζει αρκετά οπτικά- δεν θα πρέπει να συγχέεται με το μικρότερο Parkside PSBM 500. To συγκεκριμένο εργαλείο βγαίνει για πρώτη φορά σε προσφορά στην χώρα μας και η βασική διαφορά με το μικρότερο αδελφάκι του είναι η ισχύς, αφού αυτό έχει ισχύ 750 Watt ενώ το μικρότερο μόλις 500 Watt

  H τιμή του είναι 22 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η αρχική τιμή του PSBM 500 (την τελευταία φορά βγήκε σε προσφορά στα 19 ευρώ). Με 22 ευρώ δύσκολα θα βρείτε άλλο 750αρι κρουστικό δράπανο. H μέγιστη ροπή στρέψης είναι 10 Nm (στην σελίδα της Lidl αναφέρεται 7.5Nm, αλλά στο εγχειρίδιο χρήσης 10Νm, το οποίο είναι πιο λογικό νούμερο και μάλλον το σωστό, καθώς 7.5Nm είχε το μικρότερο με τα 500 Watt) ενώ οι δυνατότητες του παραμένουν περίπου ίδιες με δυνατότητα διάτρησης 25χιλ σε ξύλο, 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε χάλυβα.

  Τα υπόλοιπα αυτήν την εβδομάδα είναι κυρίως αναλώσιμα και μερικά εξαρτήματα που βγαίνουν σε προσφορά αρκετές φορές το χρόνο. Τα πιο αξιοπρόσεκτα είναι τα ροδάκια (τα οποία είναι σε αρκετά καλή τιμή), οι κολλητικές ταινίες της 3M με μόλις 2 ευρώ, τα λιπαντικά σπρέι που πάντα είναι καλό να υπάρχουν σε αφθονία και οι διπλές ταμπακιερες.

  Δευτέρα 18/12/2017

  Αυτή τη Δευτέρα είναι ημέρα εργαλείων και έχει μερικά πολύ δημοφιλή εργαλεία Parkside. Πρώτο πρώτο η φρέζα ξύλου Pakside POF 1200 C1, μία προσφορά που είχε να βγει στα ράφια για αρκετό καιρό. Παρότι δεν έχει βγει και τόσες πολλές φορές μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία της Parkside. Είχαμε κάνει ένα review στο παλαιότερο μοντέλο, το Parkside POF 1200 A1. H φρέζα φαίνεται να είναι σχεδόν ίδια με μικρές διαφορές. Η τιμής της είναι 39.99 ευρώ και σίγουρα είναι αρκετά καλή για φρέζα τέτοιων χαρακτηριστικών.

  Το επόμενο εργαλείο αυτής της εβδομάδας είναι η ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίου Parkside PNTS 1400 F2. Είναι το μεσαίο μοντέλο με 1400 Watt ισχύ, ανοξείδωτο κάδο, δυνατότητα απορρόφησης υγρών, έξοδο για φύσημα, πρίζα για λειτουργία της σκούπας μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο και αρκετά εξαρτήματα. Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα εργαλεία της Parkside. Αν δεν έχετε παρόμοια σκούπα είναι μία αρκετά καλή επιλογή.

  Το τελευταίο εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι η συσκευή μοντελισμού και χάραξης Parkside PMGS 12 D3, ένα εργαλείο τύπου dremel. To κόστος του είναι μόλις 20 ευρώ. Και πάλι αρκετά καλή επιλογή αν δεν έχετε dremel ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο. Αυτή την εβδομάδα έχει και μερικά σετ με εξαρτήματα για αυτό το εργαλείο (ή dremel). Τα σετάκια είναι διαφορετικά και είναι σε πολύ καλή τιμή. Σίγουρα όχι εφάμιλλα της ποιότητας των Dremel ή των Proxxon, αλλά ένα σετ κοστίζει όσο ένα απλό εξάρτημα.

  Παρασκευή (Black Friday) 28/11/2017

  Αυτή τη παρασκευή είναι η λεγόμενη “Black Friday“, μία γιορτή στην οποία γίνονται παγκοσμίως προσφορές στα καταστήματα. Σε αυτή τη μόδα φαίνεται να μπήκαν και τα Lidl. Έτσι θα έχουν μερικές πολύ καλές προσφορές σε αρκετά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και μερικά δημοφιλή εργαλεία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι – σε αντίθεση με κάποια άλλα πολυκαταστήματα, που πέρυσι φούσκωσαν τις αρχικές τιμές για να φανεί μεγαλύτερη η έκπτωση της BlackFriday- οι εκπτώσεις και στα 3 εργαλεία της BlackFriday των LIDL είναι πραγματικές. Οι αρχικές τιμές ήταν και στα 3 όσο ακριβώς αναφέρονται και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα. Ας τα δούμε όμως ένα ένα. 

  Καταρχάς θα έχουν σε προσφορά την ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών Parkside PNTS 1500 C4. Αυτό είναι το πιο δυνατό μοντέλο από τα 3 που κυκλοφορούν από την εταιρία Parkside και η κανονική της τιμή ήταν όλες τις φορές 74.99. Αυτή τη παρασκευή θα την έχει στα 49.99, δηλαδή με 33% έκπτωση, το οποίο για εργαλείο είναι πολύ καλό ποσοστό. Η αρχική τιμή των 74.99 είναι όντως πραγματική, δηλαδή τόσο κόστιζε και τις 7 προηγούμενες φορές που βγήκε σε προσφορά το συγκεκριμένο εργαλείο από το 2011 και μετά. Η ισχύς της είναι 1500Watt, έχει 3 μέτρα λάστιχο, ανοξείδωτο κάδο, δυνατότητα χρήσης και ως φυσητήρα και επιπλέον powerthrough  με μέγιστη παροχή 1400Watt. Αν δεν έχετε τέτοια σκούπα σίγουρα είναι τρομερή προσφορά.

  Το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι ο δίδυμος τροχός Parkside PDOS 200 B2, ένας κλασσικός δίδυμος τροχός με πέτρες λείανσης με 200 Watt ισχύ. Η τιμή προσφοράς είναι 19.99 ευρώ, δηλαδή 33% μειωμένος από την αρχική τιμή των 29.99 ευρώ. Είναι ένα εργαλείο που βγαίνει σε προσφορά αρκετά συχνά (φέτος έχει βγει ήδη 2 φορές) και δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να πει κάποιος, είναι ένας κλασσικός ερασιτεχνικός δίδυμος τροχός με 2 πέτρες λείανσης. Και πάλι αν δεν έχετε, τότε είναι μία καλή επιλογή, καθώς δύσκολα θα ξαναπετύχετε δίδυμο τροχό με 20 ευρώ.

  To τελευταίο εργαλείο της Black Friday είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο Parkside PAMFW 20-LI, το οποίο ίσως να είναι και η πιο καλή προσφορά. Ο βασικός λόγος είναι η εξαιρετικά χαμηλή τιμή, αφού θα πωλείται προς 24.99 ευρώ έναντι των 44.99 που είχε κανονικά. Και πάλι εδώ η έκπτωση είναι 33%. Το καλό που έχει αυτό το εργαλείο είναι ότι ανήκει στην σειρά των επαναφορτιζόμενων 20V που χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία. Οπότε άσχετα αν θέλει κανείς να το χρησιμοποιήσει για πολυεργαλείο – το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο – αξίζει να το αγοράσει κάποιος μόνο και μόνο για την μπαταρία των 2 αμπερωρίων και τον φορτιστή. Αυτή η μπαταρία κοστίζει περίπου 20 ευρώ μόνη της και ο φορτιστής πάνω από 10. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς, με 25 ευρώ παίρνεται μία μπαταρία, ένα έξτρα φορτιστή και δώρο το πολυεργαλείο! 

  Τώρα για το ίδιο το πολυεργαλείο , για όποιον δεν γνωρίζει, καλό θα ήταν να διαβάσει αυτό το review από το αντίστοιχο ενσύρματο. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε λειτουργία και στον μηχανισμό αλλαγής, με την μόνη διαφορά ότι αυτό εδώ είναι επαναφορτιζόμενο.

  Δευτέρα 13/11/2017

  Η προσεχής Δευτέρα είναι μέρα εργαλείων και έχει αρκετά καλά. Καταρχάς έχει το αρκετά δημοφιλές επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 20-Li. Αν δεν έχετε δραπανοκατσάβιδο και το θέλετε για ερασιτεχνική χρήση είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Η τιμή του είναι 50 ευρώ και σε συνδυασμό με τα 3 χρόνια εγγύηση, το καθιστούν πολύ πιο θελκτικό από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Ένα από τα θετικά του είναι οτι χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με όλα τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία 20V, οπότε αν έχετε και κάποιο ακόμα είναι πολύ βολικό, καθώς θα έχετε ανά πάσα στιγμή 2 ή και περισσότερες μπαταρίες.

  Αυτή τη δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε προσφορά στην Ελλάδα και ο μικρός δίδυμος τροχός με πολυεργαλείο (Parkside PDFW 120 A1). Παρότι είναι πολύ πιο μικρός σε ισχύ και μέγεθος από τον μεγαλύτερο δίδυμο τροχό, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα και έχει και την προέκταση τύπου dremel. Δεν είναι ένα εργαλείο που έχει κυκλοφορήσει γενικότερα πολύ. Λίγες εταιρίες το έχουν στη γκάμα τους, με το πιο γνωστό να είναι αυτό της Proxxon. Κοστίζει 29.99 και -φαινομενικά τουλάχιστον- δείχνει πολύ καλή προσθήκη σε όσους ακονίζουν εργαλεία, ειδικά αν δεν έχουν το μεγαλύτερο δίδυμο.

  Το τελευταίο μεγάλο εργαλείο αυτής της Δευτέρας είναι το αερόθερμο δαπέδου (Parkside PHG 3000). Θεωρητικά είναι ένα πολύ ειδικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από μάστορες (συνήθως μπογιατζήδες) για να τραβήξουν την υγρασία από τοίχους και δάπεδα, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κανονικό αερόθερμο για χώρους εργασίας. Κοστίζει περίπου 60 ευρώ και είναι αρκετά δυνατό, με ισχύ 3000 Watt. Πρώτη χρονιά σε προσφορά είχε βγει το 2016 και είχε εξαντληθεί σχετικά αμέσως (και γιατί λόγω όγκου δεν ήταν τόσο πολλά τα κομμάτια), οπότε ειδικά αν κάποιος θέλει περισσότερα από ένα, καλό είναι να πάει από νωρίς.

  Τώρα εκτός από τα μεγάλα εργαλεία έχει και αρκετά εργαλεία χειρός. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα κολαούζα, τα ποτηροτρύπανα, το γιαπωνέζικο πριόνι και η κάθετη βάση για δράπανο. Όλα είναι σε αρκετά καλή τιμή και αν δεν έχετε κάποιο από αυτά, σίγουρα είναι μία καλή ευκαιρία να τα αγοράσετε. 

  Σάββατο 11/11/2017

  Το ερχόμενο Σάββατο έχει σαν προσφορά τον μικρό γωνιακό τροχό Parkside PWS 125 D3, στην τιμή των 24.99 ευρώ. Είναι μία προσφορά που συνήθως βγαίνει Δεκέμβρη (κάποιες σεζόν βγαίνει και 2η φορά σε προσφορά), αλλά φαίνεται ότι αυτή τη χρονιά βγήκε λίγο νωρίτερα. Πρόκειται για ένα μικρό γωνιακό τροχό με διάμετρο 125 χιλιοστών. 

  Η ισχύς του είναι 1200 Watt, δηλαδή αρκετά ισχυρός, αφού οι περισσότεροι 125αρηδες γωνιακοί κινούνται ανάμεσα στα 600-900 Watt. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι διαθέτει ρυθμιζόμενες στροφές, από 3.000 έως 12.000. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτήματα που θα ήταν αδύνατο με γωνιακό τροχό που δουλεύει συνεχώς σε φουλ στροφές. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρό αλοιφαδόρο, εξάρτημα για τριβείο, για στίλβωση…

  Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι, για 125αρης, είναι αρκετά ογκώδης. Υπάρχουν επαγγελματικοί γωνιακοί τροχοί Makita που έχουν το μισό μήκος και βάρος.

  Είναι από τα εργαλεία που εξαντλείται πάντα μέσα σε λίγες ώρες, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, καλό είναι να πάει νωρίς το Σάββατο.

  Δευτέρα 16/10/2017

  Αυτή τη δεύτερα είναι εβδομάδα εργαλείων και έχει αρκετά.

  σέγα parkside

  Καταρχάς έχει την Παλμική σέγα Parkside PSTD 800 Β2, μία πολύ οικονομική σέγα με 30 ευρώ. H σέγα έχει σχετικά δυνατό μοτέρ, αλλά είναι λίγο χοντροκομμένη και λίγο πιο βαριά από ότι πρέπει. Βέβαια γμε 30 ευρώ, δύσκολα θα βρείτε καλύτερη.

  Το επόμενο εργαλείο είναι ένας ταινιολειαντήρας πάγκου με τροχό λείανσης Parkside PSBS 240 B2, τον οποίο τον έχει στα 40 ευρώ. Αν δεν έχετε καθόλου δίδυμο τροχό είναι μία καλή επιλογή, αν και δεν έχει πάρα πολύ δυνατό μοτέρ και κόβει αν ζοριστεί. Ο αντίστοιχος Einhell κοστίζει περίπου 50 ευρώ, οπότε σίγουρα είναι καλή τιμή.

  Μπορείτε να τον δείτε σε review στην σελίδα εδώ.

  parkside rapidfire

  To επόμενο εργαλείο είναι μάλλον και το πιο ενδιαφέρον αυτής της προσφοράς, το Parkside Rapidfire, ένα μικρό κατσαβίδι με μπαταρία λιθίου 3.6V. Αυτό που το κάνει να διαφέρει με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει ενα ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης και αλλαγής bits, το οποίο μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πολύ πρακτικό. 

  Αναλυτικό review για αυτό μπορείτε να δείτε εδώ

  μαγνητικοί δίσκοι

  Τα υπόλοιπα που έχει αυτή την εβδομάδα είναι κυρίως αναλώσιμα και εξαρτήματα. Σε αυτά ξεχωρίζουν οι ανοξείδωτοι μαγνητικοί δίσκοι, οι οποίοι είναι τρομερά πρακτικοί και σε καλή τιμή. Τους βρίσκετε και στο εμπόριο, αλλά είναι σε καλή τιμή, ειδικά ο μεγάλος. Εκτός από τους δίσκους έχε και διάφορα άλλα μαγνητικά εξαρτήματα.

  Επίσης έχει πάλι διάφορα τρυπάνια (για ξύλο, μέταλλο και μπετό), τα οποία είναι όλα στα 5 ευρώ το σετ .  Για μπετό έχει και ένα σετ με πολύ μεγάλα τρυπάνια,  το οποίο παρότι δεν είναι τρομερής ποιότητας, καλό να υπάρχει, καθώς δύσκολα θα βρείτε ένα τέτοιο τρυπάνι κάτω από 10-20 ευρώ.

   

  Σάββατο 7/10/2017

  Αυτό το Σάββατο υπάρχει σε προσφορά ο πτυσσόμενος πάγκος από την Powerfix. To κόστος του αυτή την φορά είναι 39.99, 10 ευρώ φθηνότερα από την προηγούμενη φορά που βγήκε σε προσφορά (49.99) και 40 ευρώ φθηνότερα από την αρχική τιμή.

  Στα 80 ευρώ δεν ήταν καμία τρελή προσφορά, αλλά στα 40 σίγουρα είναι. Ο πάγκος έχει μεταλλικό pegboard με ηλεκτροστατική βαφή, πάγκο από μασίφ ξυλεία (όχι mdf ή μελαμίνες) και αρκετά γαντζάκια. Αν κάποιος προσπαθούσε να το φτιάξει μόνος (με τα ίδια υλικά) του θα στοίχιζε πολύ περισσότερα από 40 ευρώ.

  Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτός ο πάγκος είναι ότι πρέπει να στερεωθεί αναγκαστικά σε τοίχο. Αυτό γιατί δεν έχει διαγώνια στηρίγματα στα πόδια, οπότε αν δεν τ στηρίξετε με ούπατ θα παίζει αρκετά.

  Επειδή είναι πτυσσόμενος, μπορεί να μαζέψει σε δευτερόλεπτα. Έτσι είναι ιδανικό για όσους έχουν έλλειψη χώρου.

  Πιο αναλυτικό review για τον αναδιπλούμενο πάγκο εργασίας της Powerfix μπορείτε να δείτε εδώ.

   

  34
  Αφήστε ένα σχόλιο

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
  Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

  avatar
  5000
  12 Comment threads
  22 Απαντήσεις νήματος
  0 Ακόλουθοι
   
  Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
  Hottest comment thread
  10 Σχολιαστές
  adminVasilios VlassisangeloslevΓιάννηςΓίαννης Κυριακόπουλος Πρόσφατοι σχολιαστές
    Εγγραφείτε  
  νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Ειδοποίηση από
  Vasilios Vlassis
  Επισκέπτης
  Vasilios Vlassis

  Καλημέρα, κατ αρχήν να σου δώσω τα “εύσημα” για την σελίδα σου και ειδικά αυτήν εδώ την συγκεκριμένη, αν και είμαι από τους παλαιότερους ίσως πελάτες εργαλείων της Lidl (αφού πολλά από τα εργαλεία ούτε κι εσύ (σαν πιο “ειδικός”)δεν τα έχεις αναφέρει) – Θα σου γράψω παρακάτω 1-2 – πάρα ταύτα τα τεστ που κάνεις και η άποψή σου με έχουν βοηθήσει στις επιλογές μου, και σε ευχαριστώ γι αυτό! επίσης ήθελα να σου πω πως ενώ στα news letter τους που μου στέλνουν-αλλά κι εσύ εδώ για τις σημερινές προσφορές τους 23/5/2019, δεν έχουν αναφέρει πως υπάρχει στα… Διαβάστε περισσότερα »

  angeloslev
  Επισκέπτης
  angeloslev

  Γεια σας.
  Πηρα την Πεμπτη το μικρο πιστολετο.
  Σημερα (Σαββατο) που το ανοιξα μου φανηκε καλο, δυνατο κτλ ΑΛΛΑ ειναι αρκετα εκκεντρο. Φανταζομαι οτι με καλεμι δεν ειναι σοβαρο προβλημα, ισως και με σχετικα κοντο τρυπανι. Αλλα με μακρυ τρυπανι (π.χ. αυτα που ειχε στα lidl) ή για τρυπες ακριβειας δε νομιζω οτι θα μπορεις να δουλεψεις.
  Δεν ξερω αν ειναι το συγκεκριμενο ή ολα. Πηγα αμεσως να βρω καποιο αλλο να δοκιμασω, αλλα ειχαν εξαντληθει.
  Σκεφτομαι να το επιστρεψω, αλλα και να το κρατησω, βασικα ως σκαπτικο.
  Ξερετε αν παιρνει καποιο διορθωμα; Ειναι ολα ετσι;
  Ευχαριστω.

  Γιάννης
  Επισκέπτης
  Γιάννης

  Πήγα σήμερα 9 το πρωί να πάρω την κορδέλα και είχε εξαντληθεί. Είναι δυνατόν να εξαντλήθηκε μέσα σε μία ώρα;

  Γίαννης Κυριακόπουλος
  Επισκέπτης
  Γίαννης Κυριακόπουλος

  Ανάμεσα στον PARKSIDE τον 50Λ και τον BORMANN τον 50Λ που κοστίζει 125 ευρώ ποιος λέτε ότι είναι καλύτερος;

  Νίκος Γιαννακοπουλος
  Επισκέπτης
  Νίκος Γιαννακοπουλος

  Το φαλτσοπριονο για μεταλλα μπορει να κοψει στραντζαριστα φαλτσα σωστα?

  georgios manias
  Επισκέπτης
  georgios manias

  Καλημέρα σας, υποθέτω ότι αυτό το φαλτσοπριονο δεν είναι ραντιαλ. Το άλλο που βγάζει σε προσφορά είναι περισσότερα watt; Γιατί έχω δει και ένα 1700 η κάνω λάθος; Ευχαριστώ πολύ.

  georgios manias
  Επισκέπτης
  georgios manias

  Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για το επαναφορτιζομενο αλυσοπριονο που είναι αύριο προσφορά. Αξίζει σαν μηχάνημα, είναι δυνατό, πόσο ζυγίζει, είναι για ελαφριά εργασία; Ή κάνει και για ποιο βαριά δουλειά; Ευχαριστώ πολύ.

  georgios manias
  Επισκέπτης
  georgios manias

  Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Καταρχήν τα άρθρα σας απλά άψογα. Εγώ έχω ένα φυλλάδιο το οποίο δεν έχει το δισκοπριονο . Έχει ραφιερα, το μικρό πιεστικο, μπορντουροψαλιδο, και αυτό με το μακρύ κονταρι. Έχει το σετ με τα καρυδακια και τον αεροσυμπιεστη. Ποιο από τα δύο ισχύει;
  Ευχαριστώ πολύ.

  angeloslev
  Επισκέπτης
  angeloslev

  Γεια σας.
  Πηρα τον ευθυ λειαντηρα και αναρωτιομουν αν υπαρχουν εξαρτηματα για αυτον, αντιστοιχα με του dremel, αλλα σε μεγαλυτερο μεγεθος.
  Υπαρχουν προφανως οι πετρες λειανσης και οι συρματο/ναυλοβουρτσες (που ειχε ως αναλωσιμα την ιδια μερα), αλλά υπαρχουν άλλα, οπως π.χ. δισκοι κοπης μεταλλου ή πετρας (διαμαντι) ή ξυλου (με δοντια); Εχω “mandrel” 6mm (που κανονικα ειναι μαλλον για δραπανο), που θα μπορουσε να τους παρει αν υπαρχουν.
  Αλλα εξαρτηματα, οπως π.χ. αυτα τα πρασινα πλαστικα λειανσης, ή κατι αλλο;
  Ευχαριστω.

  angeloslev
  Επισκέπτης
  angeloslev

  Καλησπερα και Χρονια Πολλα.
  Θα ηθελα να παρω το ρουτερ, αν και εντελως αρχαριος. Διαβαζω αλλου οτι εχει τζογο (δεν ειναι εντελως κυκλικη η κινηση του), τουλαχιστον το προηγουμενο μοντελο που βγηκε περυσι.
  Τι λετε;
  Ευχαριστω.