Εβδομαδιαίες προσφορές Lidl

  2
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Σε αυτό εδώ το άρθρο θα δημοσιεύονται απόψεις και links με reviews για τις εβδομαδιαίες προσφορές των πολυκαταστημάτων Lidl.

  Τα προϊόντα στα οποία θα γίνεται αναφορά θα είναι κυρίως εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, εξαρτήματα αυτοκινήτου και διάφορα παρόμοια.

  Δεν πρόκειται για διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων! Ο μόνος σκοπός αυτού του άρθρου είναι η ενημέρωση και η δημιουργία συζητήσεων πάνω στα δημοφιλή προϊόντα, που προσφέρονται εβδομαδιαία μέσω των καταστημάτων Lidl.

  Πέμπτη 16/08/2018

  Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα υπάρχουν προσφορές σε εργαλεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία, αλλά έχει πολλά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Πρακτικά το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει είναι ο μίνι χαράκτης. Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο που μπορεί να χαράξει ξύλινες, πλαστικές, κεραμικές, μεταλλικές (μόνο μαλακά μέταλλα) και γυάλινες επιφάνειες. Η βασική του διαφορά με τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι ότι είναι πολύ πιο μικρό και ελαφρύ και έτσι είναι πιο άνετο στη χρήση. Δεν έχει τσοκ, οπότε δεν μπορείτε να αλλάξετε μύτες ή εξαρτήματα όπως πχ σε ένα dremel. Είναι πολύ φθηνό, μόλις 8.99, οπότε αν ασχολείστε με καλλιτεχνίες είναι καλή περίπτωση. Αν θέλετε κάτι πιο δυνατό και με περισσότερες δυνατότητες, καλύτερα είναι να περιμένετε κάποιο από τα “dremel”-μοντέλα της PARKSIDE όπως πχ το PARKSIDE PFBS 12 ή το PARKSIDE PFBS 160

  Τώρα όπως είπαμε έχει πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Σίγουρα το πιο δημοφιλές είναι οι σφιγκτήρες, οι οποίοι πάντα είναι χρήσιμοι. Η τιμή τους είναι αρεκτά καλή, περίπου 20-40% φθηνότερα από αντίστοιχες του εμπορίου, οπότε αν σας λείπει κάποια δεν είναι κακή επιλογή. Εκτός από αυτό έχει σετάκι με κατσαβίδια, με κλειδιά άλλεν, με καστάνια με bits και διάφορα τρυπάνια. 

  Πέμπτη 09/08/2018

  Αυτή τη πέμπτη είναι άλλη μία καλή μέρα με εργαλεία. Αν και δεν έχει πάρα πολλά ηλεκτρικά εργαλεία -έχει μόνο 1- τα περισσότερα από αυτά που έχει είναι πολύ δημοφιλή και πολύ χρήσιμα. Το πρώτο είναι το μοναδικό ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδας, το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 E5. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο, με 1500WATT ισχύ, μηχανισμό SDS-Plus και επιλογή για χρήση τρύπημα και κρούση, μόνο τρύπημα ή μόνο κρούση. Μπορεί να πάρει καλέμια και μεγάλα τρυπάνια τοίχου και είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εργασία με δομικά υλικά. Πρακτικά είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να τρυπήσει το οτιδήποτε. Η τιμή του είναι σκάρτα 60 ευρώ και σίγουρα για ένα τόσο ισχυρό πιστολέτο είναι πραγματικά πολύ φθηνό. Είναι αρκετά δημοφιλές εργαλείο και συνήθως εξαντλείται σχετικά σύντομα.

  Το επόμενο στη λίστα είναι η πολύ καλή και οικονομική, μεταλλική ραφιέρα της POWERFIX. Πρόκειται για μία ραφιέρα 5 θέσεων με μεγάλη αντοχή, αφού διαθέτει μεταλλικό σκελετό και ράφια από νοβοπάν. Το κάθε ράφι μπορεί να αντέξει άνετα έως και 175 κιλά και πραγματικά είναι πολύ στιβαρή (αν την στήσετε σωστά). Δεν έχει καμία σχέση με τις πλαστικές ή αυτές με τον πολύ λεπτό μεταλλικό σκελετό που χορεύουν αν τις ακουμπήσετε. Συναρμολογείται σχετικά εύκολα και η τιμή τους είναι 29.99 η μία και για να πετύχετε ραφιέρα παρόμοιας ποιότητας πρέπει να δώσετε τουλάχιστον 45-50 ευρώ. Πραγματικά, αν έχετε γκαράζ, αποθήκη ή εργαστήρι είναι ότι πρέπει. Επειδή πρόκειται για αρκετά καλή τιμή και είναι κάτι που δεν αγοράζει ένα ο καθένας, μπορεί να εξαντληθεί από τα πρώτα λεπτά αν κάποιος επαγγελματίας αποφασίσει να πάρει αρκετές. 

  Εκτός από αυτά έχει και πάρα πολλά μικρά εργαλεία και εξαρτήματα. Τα πιο σημαντικά είναι η πένσα απογύμνωσης καλωδίων και ακροδέκτων, η 10 μετρη μπαλαντέζα ρεύματος, η ζώνη για τα εργαλεία και η καστάνια με το πολλαπλό καρυδάκι (είναι σαν και αυτό)

  Σάββατο 04/08/2018

  Αυτό το Σάββατο, ανάμεσα στις υπόλοιπες προσφορές, υπάρχει και ένα εργαλείο, το κολλητήρι με τροφοδοσία σύρματος PARKSIDE PLPD 60. Πρόκειται για ένα μικρό κολλητήρι που έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί αυτόματα καλάι (πάχους 1-1.2 χιλιοστά), στο σημείο κόλλησης. Είναι αρκετά οικονομικό, με τιμή πώλησης μόνο 12 ευρώ. Έχει ονομαστική ισχύ 60 Watt, 3 προ-ρυθμίσεις θερμοκρασίας και 2 μέτρα καλώδιο. Για συγκεκριμένες εργασίες μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο.

  Πέμπτη 26/07/2018

  Αυτή την πέμπτη το Lidl έχει προσφορές για το αυτοκίνητο. Μεταξύ των άλλων (πλατοκαθίσματα, πυροσβεστήρας…) έχει και το μικρό πλυστικό της, το PARKSIDE PHD 110 B1. Παρότι είναι σε “μέρα αυτοκινήτων”, πρόκειται για ένα μικρό και πολύ ελαφρύ πλυστικό που είναι ιδανικό για μπαλκόνια, αυλές και μικρές εφαρμογές. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πλύνει ένα αυτοκίνητο, μπορεί και μάλιστα μία χαρά, απλώς για αποκλειστική χρήση σε πλύσιμο αυτοκινήτων, το μεγαλύτερο μοντέλο (PHD 150) είναι ιδανικότερο. Όμως αν πχ θέλετε ένα πλυστικό να το παίρνετε μαζί σας στο εξοχικό ή να το μετακινείτε συνεχώς, τότε είναι αυτό που χρειάζεστε. 

  Αυτό έχει ονομαστική πίεση 75 bar, 3 ακροφύσια και λάστιχο 5 μέτρων.  Το κόστος του είναι μόλις 50 ευρώ και σίγουρα είναι μία καλή περίπτωση για όσους δεν έχουν πλυστικό. 

  Αναλυτική παρουσίαση στο συγκεκριμένο μοντέλο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Σάββατο 14/07/2018

  κατσαβίδι γυψοσανίδας

  To ηλεκτρικό κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1 είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο. Αυτό το Σάββατο είναι η δεύτερη φορά που κυκλοφορεί στη χώρα μας (και την πρώτη φορά, πάλι Σάββατο είχε βγει). Είναι ένα κατσαβίδι ειδικό για την στερέωση γυψοσανίδων. Φέρει έναν ειδικό μηχανισμό, που τροφοδοτεί και βιδώνει αυτόματα τις βίδες, χωρίς να χρειάζεται να πιάσετε τις βίδες με το χέρι. Αν ασχολείστε με γυψοσανίδες (και όχι μόνο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μαλακά ξύλα) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Η τιμή του αυτή την εβδομάδα είναι μόλις 29.99, 10 ευρώ φθηνότερα από πέρυσι, και πραγματικά είναι πολύ καλή ευκαιρία. Δεδομένου ότι δεν έχει κυκλοφορήσει και αρκετές φορές και Σάββατο πρωί οι περισσότεροι δεν δουλεύουν, το πιθανότερο είναι να εξαντληθεί μέσα στις πρώτες ώρες της προσφοράς, γιαυτό αν το θέλετε, σπεύστε ταχέως το Σάββατο το πρωί.

  ΜοντέλοPARKSIDE PTBS 520 A1
  Ισχύς520 WATT
  Αριθμός στροφών ανά λεπτό0 έως 4500 
  Μέγιστη ροπή στρέψης8Nm
  Αυτόματος γεμιστήρας για βίδεςΝαι με 3 επιλογές βιδώματος
  Τιμή29.99 @14/07/2018

   

  Πέμπτη 12/07/2018

  Την ερχόμενη πέμπτη το LIDL έχει πάλι προσφορές εργαλεία. Δυστυχώς το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει είναι η ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1500 C4. Είναι μία κλασσική ηλεκτρική σκούπα για εργαστήριο, γκαράζ, συνεργείο και γενικότερα οπουδήποτε χρειάζεται μία σκούπα για δύσκολα υλικά. Έχει ισχυρό μοτέρ 1500 Watt, ανοξείδωτο κάδο και έξτρα πρίζα στην οποία μπορείτε να συνδέσετε κάποιο εργαλείο και η σκούπα θα ξεκινάει να δουλεύει ότι ενεργοποιείται και το εργαλείο. Η τιμή της είναι περίπου 75 ευρώ και αν δεν έχετε ήδη μία είναι αρκετά καλή περίπτωση. 

  Όπως είπαμε δεν έχει κάποιο άλλο ηλεκτρικό εργαλείο αυτή την εβδομάδα, έχει όμως αρκετά εξαρτήματα, αναλώσιμα και ρούχα. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζουμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι ο ηλιακός προβολέας LIVARNO LUX. Είναι ένας κλασσικός προβολέας εξωτερικού χώρου με φωτοκύτταρο, με την μόνη διαφορά ότι έχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που φορτίζουν με ηλιακό συλλέκτη. ´Είναι εντελώς αυτόνομος και δεν χρειάζεται να τον συνδέσετε σε πρίζα ή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Οπότε μπορεί να τοποθετηθεί πραγματικά οπουδήποτε. Η κλάση προστασίας που έχει είναι ip44, δηλαδή ανθεκτικός για εξωτερικό χώρο, αν και χρειάζεται λίγο προστασία από την βροχή. Οι μπαταρίες του κρατάνε για πολύ μεγάλο διάστημα και έτσι ακόμα και το χειμώνα, με μέρες χωρίς ηλιοφάνεια μπορεί να ενεργοποιείται. Το κόστος του είναι μόλις 23 ευρώ και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. 

  Τα υπόλοιπα που έχει αυτή την πέμπτη είναι η σκάλα αλουμινίου πολλαπλών χρήσεων (όχι αυτή που γίνεται και σκαλωσιά), δύο μεγάλες εργαλειοθήκες με αρκετά εξαρτήματα, ένα μικρό σετ με σφιγκτήρες και διάφορα εξαρτήματα (bits, κλειδιά άλλεν, σετ ροδέλες…).

  Πέμπτη 21/06/2018

  Την Πέμπτη το Lidl έχει μία από τις καλύτερες προσφορές σε εργαλεία για όλη τη σεζόν. Αρκετά και πολύ δημοφιλή εργαλεία, όλα μαζί την ίδια μέρα. Σίγουρα το πιο δημοφιλές -το οποίο θα γίνει ανάρπαστο από τις πρώτες ώρες- είναι το παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές (αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει ένα παλμικό κατσαβίδι μπορείτε να πατήσετε εδώ). Έχει πολύ μεγάλη ροπή (180Nm), μπαταρία συμβατή με όλα τα 20V μοντέλα της LIDL και ταχυφορτιστή. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και λογικά θα εξαντληθεί μέσα στις πρώτες ώρες της προσφοράς. Αν θέλετε να δείτε review από την παλαιότερη έκδοση μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι ο μεγάλος επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός  PARKSIDE PWSA 20-Li B2. Είναι ένας 115αρης γωνιακός τροχός με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 20V. Παρότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριος γωνιακός τροχός, είναι αρκετά χρήσιμος για σύντομη χρήση όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Όπως και όλα τα 20V της PARKSIDE, έτσι και αυτός έχει μπαταρία συμβατή με όλα τα μοντέλα. Οπότε αν έχετε ήδη αγοράσει κάποιο άλλο μοντέλο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς κανένα έξτρα κόστος. Η τιμή του είναι περίπου 60 ευρώ και διαθέτει μπαταρία 3 αμπερωρίων και ταχυφορτιστή. Και σε αυτόν υπάρχει review στο παλαιότερο το 18V μοντέλο.

  To τρίτο εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι ένα από τα μικρά κατσαβίδια που φέρνει η PARKSIDE. To μοντέλο είναι το PSSA 3.6 D4, με τιμή 17.99 και η σημαντική διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα είναι ότι διαθέτει περιστρεφόμενη λαβή. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως “πιστόλι” είτε ως ίσιο κατσαβίδι σε στενά σημεία όπου δεν χωράει κανονικά. Τα υπόλοιπα είναι περίπου ίδια, με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 1.5Ah, μαγνητική μύτη, φακό led και αρκετά εξαρτήματα μέσα στην συσκευασία. Αν δεν έχετε ήδη ένα από τα υπόλοιπα είναι σίγουρα καλή προσφορά.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό καρφωτικό PARKSIDE PET 25 C2. Είναι ένα καρφωτικό το οποίο παίρνει και δίχαλα (μέχρι 25 χιλιοστά) και βελονάκια (μέχρι 32 χιλιοστά). Διαθέτει αβαθμίδωτη επιλογή δύναμης κρούσης και αρκετά αναλώσιμα μέσα στην συσκευασία. Η τιμή του είναι περίπου 20 ευρώ και είναι καλή λύση για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνίες ή επιδιορθώσεις σε ταπετσαρίες. Δεν κάνει για ξυλουργικές ενώσεις. 

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα στην ίδια προσφορά. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η κλασσική σκάλα αλουιμινίου, οι φόρμες εργασίας, τα γερμανοπολύγνωνα (σχετικά καλή ποιότητα για τα λεφτά τους) και η τροχήλατη βάση βαρέος τύπου.

  Δευτέρα 04/06/2018

  Αρχές Ιούνη πάντα υπάρχουν αρκετές καλές προσφορές σε εργαλεία Parkside από την Lidl. Αυτή τη Δευτέρα 4 Ιουνίου υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Το πρώτο εργαλείο είναι η σπάνια παραλλαγή του μικρού 12V δραπανοκατσάβιδου, το Parkside PBSA 12 B1. To συγκεκριμένο έχει μία σημαντική διαφορά από το άλλο 12V δραπανοκατσάβιδο της Parkside, το PABS 12, διαθέτει αποσπώμενο τσοκ με υποδοχή για 6γωνο bit εσωτερικά. Έτσι με μία κίνηση μπορείτε να το κάνετε κατσαβίδι.  Έχει 2 ταχύτητες, 25nM  ροπή, φωτισμό με LED και μπαταρία 1.5 αμπρωρίου. Η τιμή του είναι 34.99, δηλαδή λίγο πιο φθηνά από ότι κόστιζε την τελευταία φορά το “αδελφάκι” του, οπότε σίγουρα είναι μία πολύ καλή περίπτωση για όποιον δεν έχει μικρό δραπανοκατσάβιδο.

  Το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι πρωτοεμφανιζόμενο στη χώρα μας. Πρόκειται για τον μίνι γωνιακό τροχό PARKSIDE PWSA 12-Li A1. Σε εμφάνιση διαφέρει αρκετά από τους κλασσικούς γωνιακούς τροχούς, αφού θυμίζει τριβείο, αλλά πρόκειται για ένα μικρό σβουράκι που παίρνει δίσκους 76 χιλιοστών. Είναι 12V, με μπαταρία 2 αμπερωρίων και ταχυφορτιστή. Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ. Δίσκους και αναλώσιμα μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο, καθώς υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία και από άλλες εταιρίες (κυρίως από την Bosch) αλλά θα έχει και αυτή την εβδομάδα (και προφανώς και όποτε το ξαναφέρει) ένα σετάκι με δίσκους κοπής.

  Σειρά έχει ένα αρκετά φθηνό και πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D3. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα εργαλείο που θυμίζει πιστολάκι μαλλιών, μόνο που είναι πολύ πιο ισχυρό και μπορεί να επιτύχει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες. Το συγκεκριμένο έχει εύρος 330/ 550 βαθμούς Κελσίου και διαθέτει αρκετά ακροφύσια στην συσκευασία. Είναι ιδανικό για αφαίρεση μπογιάς, θερμοκόλληση, αποκόλληση, ακόμα και για άναμα στα κάρβουνα. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και αν σκεφτείτε ότι στα πιο επώνυμα μοντέλα, τόσο κάνουν μόνο τα ακροφύσια, σίγουρα είναι καλή προσφορά.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό κολλητήρι PARKSIDE PLBS 30 B2. Είναι ίσως το πιο μικρό κολλητήρι της Parkside και κοστίζει μόνο 8 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για 8 ευρώ είναι καλή προσφορά, καθώς εκτός απο το κολλητήρι έχει και βάση εναπόθεσης με βοηθητικά χέρια.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εργαλεία χειρός αλλά και αναλώσιμα. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι άλλο ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, το σετ σφυριού με τις ανταλλακτικές κεφαλές. Θυμίζει ένα κλασσικό σφυρί με πλαστικές κεφαλές, μόνο που σε αυτό έχετε την δυνατότητα να τις αλλάξετε όποια στιγμή θέλετε. Στην συσκευασία έχει 8 διαφορετικές κεφαλές, 2 από τις οποίες είναι τετράγωνες, για χτύπημα/κάρφωμα σε γωνίες. Είναι λίγο ακριβούτσικο, αφού κοστίζει 18 ευρώ, που η αλήθεια είναι ότι για ξύλινο σφυρί δεν τα λες και λίγα, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι έχει λαβή από ξύλο hickory (θεωρείται το καλύτερο και ακριβότερο ξύλο για λαβές εργαλείων) και με μόνο ένα σφυρί μπορείτε να αντικαταστήσετε ουσιαστικά 4.

   

  Σάββατο 26/05/2018

  Αυτό το Σάββατο είναι ένα από τα λίγα Σάββατα όπου η Lidl έχει σε προσφορά κάποιο εργαλείο. Πρόκειται για την ηλεκτρική σέγα PARKSIDE PSTK 800 B2, ουσιαστικά τη μόνη ηλεκτρική σέγα που έχει η PARKSIDE (έχει και μία επαναφορτιζόμενη). Είναι αρκετά ισχυρή με 800αρι μοτέρ, λέιζερ για να βλέπετε ακριβώς που κόβετε και σύστημα εξαγωγής της σκόνης. Οι δυνατότητες κοπής είναι 8 εκατοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε μέταλλο. Και οι δύο είναι υπερακετές για απλή ερασιτεχνική χρήση.

  Σε αντίθεση με τις παλαιού τύπου σέγες, αυτή έχει χαμηλό προφίλ για καλύτερο πιάσιμο και πιο ακριβείς κοπές (αφού το χέρι τώρα είναι πολύ πιο κοντά στο σημείο κοπής). Η τιμή είναι αρκετά δελεαστική, μόλις 30 ευρώ και σίγουρα αν δεν έχετε σέγα είναι μία καλή ευκαιρία. 

  Δευτέρα 21/05/2018

  Αυτή την Δευτέρα το LIDL είναι πάλι μία μέρα εργαλείων. Δυστυχώς δεν έχει πολλά ηλεκτρικά εργαλεία. Για την ακρίβεια έχει μόνο ένα, το πολυμηχάνημα ακονίσματος PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα εργαλείο το οποίο βγάζει αρκετές φορές το χρόνο (ήδη για το 2018 είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει σε προσφορά), οπότε επειδή έχει πουληθεί αρκετά δεν εξαντλείται πια τόσο εύκολα. Η τιμή του είναι περίπου 20 ευρώ και παρότι έχει μερικά μειονεκτήματα είναι ένα καλό εργαλείο για ακόνισμα μαχαιριών, τρυπανιών και σκαρπέλων από ερασιτέχνες. Μπορείτε να το δείτε αναλυτικά σε review πατώντας εδώ.

  Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω δεν έχει άλλο ηλεκτρικό εργαλείο, αλλά εχει αρκετά εξαρτήματα. Σίγουρα το πιο καλό εξάρτημα που αξίζει να αγοράσετε είναι η μεταλλική ραφιέρα αποθήκευσης. Η τιμή της είναι 30 ευρώ και διαθέτει μεταλλικό σκελετό με 5 ράφια, τα οποία είναι από νοβοπάν. Η μέγιστη αντοχή για κάθε ράφι είναι 175 κιλά. Προσοχή, η συγκεκριμένη ραφιέρα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις απλές ραφιέρες που βρίσκετε στο εμπόριο με 20-30 ευρώ και έχουν μέγσιτη αντοχή 30-100 κιλά ανά ράφι. Έχει πολύ πιο παχύ μέταλλο και αντί για λεπτή λαμαρίνα ή πλαστικό έχει νοβοπάν 12αρι. Αντίστοιχες ραφιέρες στο εμπόριο κοστίζουν 40-60 ευρώ.

  Εκτός από την ραφιέρα έχει και μερικά άλλα αξιόλογα εξαρτήματα όπως πχ την κλασσική σκάλα αλουμινίου, τα ποτηροτρύπανα, τα καστανόκλειδα και τον αδιάβροχο προβολέα LED με φωτοκύτταρο.

  Πέμπτη 10/05/2018

  Για ακόμα μία εβδομάδα το Lidl έχει μία μεγάλη μέρα με προσφορές εργαλείων. Το πρώτο και σίγουρα πιο δημοφιλές εργαλείο της προσεχής πέμπτης είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li B3. Πρόκειται για ένα δραπανοκατσάβιδο από την σειρά εργαλείων με 20V μπαταρίες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Μάλιστα αυτή τη Πέμπτη το έχει και με σημαντική έκπτωση, αφού τώρα κοστίζει 39.99, ενώ πριν έβγαινε σε προσφορά στα 49.99. Το συγκεκριμένο δράπανο είναι αρκετά ισχυρό και έχει 25 επιλογές ροπής. Η λογική λέει ότι θα εξαντληθεί αρκετά σύντομα.

  To επόμενο εργαλείο αυτής της πέμπτης είναι η ηλεκτροκόλληση PARKSIDE PESG 120 B3. Πρόκειται για μία κλασσική ηλεκτροκόλληση χαλκού, με ισχύ 75-100 αμπέρ. Πρόκειται για λίγο βελτιωμένη έκδοση με καλύτερο σύστημα επιλογής αμπέρ και +20 αμπέρ ισχύ (η παλαιότερη έκδοση ήταν 80αρα). Δυστυχώς δεν έχει βεντιλατέρ ψύξης, οπότε η απόδοσή της δεν είναι και πάρα πολύ καλή. Παρόλα αυτά για 45 ευρώ σίγουρα είναι καλή επιλογή για όποιον δεν έχει ηλεκτροκόλληση και θέλει μία για απλές κολλήσεις.

  Το τρίτο εργαλείο αυτής της εβδομάδας είναι το κλασσικό πολυεργαλείο τύπου dremel PARKSIDE PFBS 160 B2. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το κλασσικό dremel αλλά κοστίζει μόνο 22 ευρώ και έχει αρκετά παρελκόμενα στη συσκευασία. Είναι η δεύτερη φορά που το βάζει αυτό το χρόνο. Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτική παρουσίαση πατώντας εδώ.

  Το τελευταίο εργαλείο αυτής της πέμπτης είναι το μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PTS 500 C3. Είναι ένα λίγο εξειδικευμένο εργαλείο, που χρησιμοποιείται κυρίως σε κοπές λεπτών υλικών (πλεξιγκλάς, χαρτομελαμίνες, φύλλα χαλκού, αλουμίνιο…). Το κόστος του είναι 55 ευρώ. Μπορείτε να δείτε σε αναλυτική παρουσίαση την προηγούμενη έκδοση (είναι σχεδόν ίδιο, απλώς έχει μερικές μικροδιαφορές) πατώντας εδώ.

   

  Πέμπτη 03/05/2018

  Την προσεχή Πέμπτη το LIDL έχει αρκετά και δημοφιλή εργαλεία. Το πρώτο είναι το σκαπτικό δράπανο PARSKIDE PBH 1050 B2, ένα αρεκτά δυνατό δράπανο με SDS plus τσοκ που μπορεί να πάρει καλέμια και μεγάλα τρυπάνια. Έχει ισχύ 1050 Watt και δυνατότητα επιλογής για τρύπημα, τρύπημα με κρούση ή μόνο κρούση. Μέσα στην συσκευασία έχει ένα κανονικό τσοκ με αντάπτορα για SDS και μερικά καλέμια και τρυπάνια. Ίσως είναι ένα από το πιο δημοφιλή εργαλεία της Parkside και επειδή βγαίνει για πάρα πολλά χρόνια, αρκετοί το έχουν αγοράσει ήδη. Θεωρείται “σκυλί” ακόμα και για ερασιτεχνικό και έτσι θα το δείτε να το χρησιμοποιούν και αρκετοί επαγγελματίες (φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με καλό επαγγελματικό). Η τιμή του είναι 55 ευρώ.

  To επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι το radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 1500 B2. Είναι το μεγαλύτερο από τα δύο φαλτσοπρίονα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή η Parkside (παλαιότερα κυκλοφορούσε και ένα ακόμα μεγαλύτερο radial αλλά έχει να το φέρει αρκετά χρόνια). Η πραγματική του ισχύς είναι 1200 Watt και φέρει δίσκο 210 χιλιοστών (με 24 δόντια στην συσκευασία). Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι είναι radial,  δηλαδή έχει προέκταση, οπότε μπορεί να κόψει κομμάτια με αρκετά μεγάλο πλάτος. Συγκεκριμένα το μέγιστο πλάτος κοπής είναι 34 εκατοστά ενώ το μέγιστο ύψος 6.2 εκατοστά στις 0 μοίρες. Έχει την δυνατότητα για κοπή υπό γωνία και στον οριζόντιο άξονα αλλά και στον κάθετο. Το συγκεκριμένο φαλτσοπρίονο μπορεί να κόψει ξύλο, πλαστικό και αλουμίνιο (χρειάζεται ειδικό δίσκο που πωλείται ξεχωριστά την ίδια εβδομάδα), αλλά δεν μπορεί να κόψει χάλυβα. Η τιμή του είναι 99 ευρώ. Γενικότερα επειδή είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί πάρα πολλά χρόνια και λόγω όγκου δεν το αγοράζουν και τόσοι πολλοί, είναι από αυτά που δεν εξαντλούνται μέσα στις πρώτες ώρες.

  To επόμενο εργαλείο είναι ο μεγάλος γωνιακός τροχός, Parkside PWS 230 C3. O συγκεκριμένος γωνιακός τροχός είναι αρκετά μεγάλος και χρησιμοποιείται κυρίως για κόψιμο δομικών υλικών. Οι δίσκοι που παίρνει έχουν διάμετρο 230 χιλιοστά και η ισχύς του είναι 2000 WATT. Έχει δυνατότητα περιστροφής της κάτω λαβής και 3 θέσεις για να βάλετε το χερούλι. Είναι σχετικά βαρύ και ογκώδες, οπότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλος για απλή χρήση γωνιακού τροχού (πχ τρίψιμο). Μπορείτε να δείτε μία λίγο παλαιότερη έκδοση του ίδιου γωνιακού εδώ. Η τιμή του είναι 49.99

  To τελευταίο εργαλείο αυτής της Πέμπτης είναι το μικρό τριβείο δέλτα PARKSIDE PDS 290 C3. Το τριβείο δέλτα είναι ένα μικρό παλμικό τριβείο, το οποίο χρησιμοποιούμε για τρίψιμο σε δύσκολα σημεία και γωνίες. Γενικά είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αγοράζουν το πολυεργαλείο με το εξάρτημα για τριβείο δέλτα, για να έχουν και τριβείο δέλτα αλλά και αρκετές ακόμα χρήσεις. Αν όμως δεν το έχετε αγοράσει, τότε σίγουρα για 18 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο δεν είναι κακή αγορά, καθώς είναι και λίγο πιο ισχυρό από το πολυεργαλείο και πιο οικονομικό. 

   

  Δευτέρα 16/04/2018

  σπαθοσέγα parkside

  Αυτή τη Δευτέρα είναι μία από τις καλές μέρες με εργαλεία, αφού το LIDL βγάζει σε προσφορά πολλά και δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. To πρώτο εργαλείο στη λίστα είναι η σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3. Είναι μία σχετικά ισχυρή σπαθοσέγα που βγαίνει σε προσφορά εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο και η τιμή της είναι περίπου 40 ευρώ. Η σπαθοσέγα είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο και αν δεν έχετε ήδη κάποια, τότε είναι μία καλή αγορά. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι η σπαθοσέγα και τι διαφορές έχει από μία απλή σέγα, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

  Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1400 D3. Είναι ένας αρκετά ισχυρός αναδευτήρας ικανός να αναμείξει με άνεση και μπετό και μάλιστα σε μεγάλους κουβάδες (σε δοκιμές που έχουμε κάνει μπορεί να αναμείξει με άνεση ακόμα και σε 100 λίτρα δοχεία). Η τιμή του είναι 50 ευρώ και πάλι αν δεν έχετε και έχετε σκοπό να ανακατάψετε δύσκολα κονιάματα τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι χρήσιμος και για την ανάμειξη φυραμάτων για ζωοτροφές. Αναλυτικό review μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Εκτός από τα δύο μεγάλα έχει και δύο μικρότερα. Το πρώτο είναι το επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 3.6 A2. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο, μόλις η 2η φορά που κυκλοφορεί, και σίγουρα φαίνεται αρκετά χρήσιμο, ακόμα και για αυτούς που έχουν ήδη ένα κολλητήρι. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 1.5Ah και έτσι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καλώδιο, σε όποιο σημείο θέλετε. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και αν αναλογιστούμε ότι διαθέτει μπαταρία λιθίου, σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή προσφορά.

  Το δεύτερο από τα μικρά είναι το πιστόλι θερμόκολλας PARKSIDE PHP 500. Η τιμή του είναι μόλις 12 ευρώ και παρότι γενικότερα τα πιστόλια θερμόκολλας είναι πολύ φθηνά, το συγκεκριμένο είναι κλάσεις ανώτερο από τα ανώνυμα που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ ή σε Κινέζικα καταστήματα με 5-10 ευρώ. Για λίγο διάστημα μπορείε να το χρησιμοποιήσετε και χωρίς το καλώδιο, ενώ ο χρόνος προθέρμανσης είναι αρκετά μικρός. Σίγουρα είναι σε καλή τιμή, αλλά από τα 4 εργαλεία αυτής της εβδομάδας είναι το πιο αδιάφορο.

  Πέμπτη 26/03/2018

  Αυτή τη πέμπτη είναι μία μίνι μέρα εργαλείων με την κλασσική ηλεκτρική πλάνη της PARKSIDE, η οποία βγαίνει για πάνω από μία δεκαετία πάντα την ίδια εποχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο, PARKSIDE PEH 30 C3 είναι νέα έκδοση, οπότε πιθανώς να έχει και μερικές βελτιώσεις. H τιμή της είναι 29.99 και αν δεν έχετε και σας χρειάζεται είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή. Τα μαχαίρια της είναι διπλής όψης και το νούμερο είναι αρκετά κοινό, οπότε μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα και στο εμπόριο.

  Το επόμενο εργαλείο είναι το σετ κολλητήρι αερίου. Ένα μικρό κολλητήρι το οποίο δουλεύει με αέριο (προπανίου ή βουτανίου), οπότε μπορεί να βολέψει όσους θέλουν να κάνουν κολλήσεις μακρυά από το πάγκο εργασίας. Το αέριο κρατάει για αρκετή ώρα και μπορεί να γεμίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς κανένα κλειδί. Εκτός από κολλητήρι έχει την δυνατότητα χρήσης και ως πιστόλι θερμού αέρα. Η τιμή του είναι μειωμένη, μόλις 15.99 (τις προηγούμενες φορές που είχε βγει σε προσφορά κόστιζε 20 ευρώ). Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Εκτός από τα 2 εργαλεία έχει και μία βάση για γωνιακό τροχό καθώς και αρκετά αναλώσιμα. Ίσως το πιο σημαντικό είναι οι διαμαντοτροχοί και η συρματόβουρτσα για τον γωνιακό τροχό. Δεν είναι κορυφαία ποιότητα, αλλά είναι αρκετά καλοί και στη μισή τιμή από ότι έχουν τα αντίστοιχα εξαρτήματα στο εμπόριο.

  Την ίδια μέρα έχει και αρκετά εξαρτήματα αυτοκινήτου. 

   

  Δευτέρα 26/03/2018

  Πριν περίπου 20 ημέρες η Lidl είχε φέρει το μεγάλο πλυστικό μηχάνημα της Parkside, αυτήν την εβδομάδα έφερε το μικρότερο, το PARKSIDE PHD 110 A1. Έχει σαφώς χειρότερες επιδόσεις από το μεγαλύτερο, αλλά είναι πιο οικονομικό και πολύ πιο μικρό και ελαφρύ. Έτσι είναι ιδανικό για περιπτώσεις όπου θέλετε να το μεταφέρετε συχνά ή για πλυστικό σε διαμέρισμα. Παρότι η πίεση είναι μόλις 100 bar, είναι ικανό να καθαρίσει και πολύ σκληρούς λεκέδες. Το κανόνι που έχει είναι το νέο κανόνι με τον αυτόματο μηχανισμό, οπότε χρειάζεστε αντάπτορα για να το χρησιμοποιήσετε με λάστιχο παλαιότερων PARKSIDE. H τιμή του είναι 49.99. Αν θέλετε μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Δευτέρα 05/03/2018

   

  Αυτή τη δευτέρα είναι μία από τις μέρες που η Lidl φέρνει το αρκετά δημοφιλές πλυστικό της μηχάνημα. Πρόκειται για το Parkside PHD 150, στην πιο εξελλιγμένη έκδοση, την F4. H τιμή του είναι για άλλη μία φορά περίπου 100 ευρώ (99 για την ακρίβεια) και σίγουρα είναι μία καλή επιλογή για όσους δεν έχουν ήδη ένα πλυστικό. Έχει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις από τα προηγούμενα μοντέλα, με την κυριότερη να είναι ότι το λάστιχο αποθηκεύεται στο πίσω μέρος και όχι κάτω από την λαβή. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πιστόλι δεν είναι ίδιο με τα παλαιότερα μοντέλα. Για όσους δεν το έχουν δει στη πράξη, είναι ένα αρκετά δυνατό πλυστικό ικανό να πλύνει αυτοκίνητα, μηχανές, μπαλκόνια, πεζοδρόμια και γενικά οτιδήποτε χρειαστεί. Φυσικά προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση και όχι για επαγγελματίες. 

  Τώρα εκτός από το ίδιο το πλυστικό έχει και μερικά χρήσιμα εξαρτήματα. Το βασικότερα από αυτά είναι η περιστρεφόμενη σκούπα για το πλυστικό καθώς και ένα -πάρα πολύ χρήσιμο- λάστιχο προέκτασης. 

  Πέμπτη 01/03/2018

  parkside pabs 16

  Την προσεχή πέμπτη είναι μία ακόμα καλή εβδομάδα με προσφορές από εργαλεία στα LIDL. To πιο δημοφιλές προιόν της εβδομάδας είναι μάλλον το δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 16 B3. Είναι ένα από τα αρκετά δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας που έχει η PARKSIDE (πχ PABS 12, PABS 18) και σίγουρα αν δεν έχετε κάποιο άλλο είναι μία πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του είναι 40 ευρώ, δηλαδή 5 ευρώ φθηνότερα από τις προηγούμενες φορές που είχε βγει σε προσφορά. Η μπαταρία είναι 16V με 2Αh χωρητικότητα και έχει ταχυφορτιστή που την φορτίζει σε 60 λεπτά. Διαθέτει 19 προεπιλογές ροπής και 2 ταχύτητες, αργό και γρήγορο. Οι μέγιστες στροφές είναι 1300 ανά λεπτό ενώ η μέγιστη ροπή 25Nm.

  To επόμενο εργαλείο είναι το μικρό πολυεργαλείο τύπου dremel, το PARKSIDE PFBS 160. Πριν λίγο καιρό είχαμε κάνει παρουσίαση στο φορητό αδελφάκι του το PFBS 12. H συγκεκριμένη έκδοση, Β2, είναι λίγο πιο εξελιγμένη και έχει μερικές βελτιώσεις σε σχέση με τις παλιότερες. Η τιμή του είναι 25 ευρώ και στην συσκευασία υπάρχει stand για να το κρεμάτε αλλά και μία κασετίνα με διάφορα εξαρτήματα. Σε επιδόσεις είναι σίγουρα χειρότερο από το αυθεντικό dremel αλλά είναι και αισθητά φθηνότερο.

  Τα υπόλοιπα 2 εργαλεία είναι και τα 2 εργαλεία τροχίσματος. Πρώτος είναι ο κλασσικός δίδυμος τροχός PARKSIDE PDOS 200 B2. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο το οποίο κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν απαράλλαχτο. Έχει ισχύ 200Watt, δύο τροχούς πλάτους 20 χιλιοστών (36/80 κόκκωση) και προστατευτικά πλαστικά. Η τιμή του είναι 30 ευρώ και επειδή όπως είπαμε κυκλοφορεί για αρκετά χρόνια (πολλές φορές και 2 φορές την ίδια σεζόν) είναι από τα εργαλεία που δεν εξαντλούνται αμέσως.

  Το τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο αυτής της ημέρας είναι το μικρό τροχιστήριο πολλαπλών χρήσεων PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα εργαλείο ακονίσματος με δίσκο με επίστρωση διαμαντιού, το οποίο μπορεί να τροχίσει σκαρπέλα, τρυπάνια και μαχαίρια/ψαλίδια. Η τιμή του είναι μόλις 20 ευρώ (5 ευρώ φθηνότερα από την τελευταία φορά που βγήκε σε προσφορά) και σίγουρα αν δεν έχετε κάποιο άλλο μηχάνισμα ακονίσματος δεν είναι κακή επιλογή. Μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  παλάγκο αλυσίδας powerfix

  Τώρα εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και πολλά εργαλεία χειρός. Τα πιο σημαντικά είναι το ψηφιακό παχύμετρο, το ψηφιακό γωνιόμετρο και το παλάγκο αλυσίδας (3μετρο, τόνου με γαλβανιζέ αλυσίδα). Και τα 3 είναι εργαλεία που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο εμπόριο από διαφορετικές εταιρίες, αλλά οι τιμές του είναι αρκετά καλές.

  Τρίτη 20/02/2018

  parkside pnts 1300

  Αυτή την εβδομάδα δυστυχώς δεν είναι εβδομάδα εργαλείων, αλλά έχει την μικρή ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PNTS 1300. Είναι το μικρότερο από τα 3 μοντέλα που κυκλοφορεί με 1300 WATT ισχύ. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα διαθέτει πλαστικό κάδο και είναι και λίγο μικρότερη σε όγκο. Φυσικά είναι και αρκετά πιο οικονομική, αφού κοστίζει μόλις 50 ευρώ. Αν δεν έχετε πάρει κάποια από τα μεγαλύτερα μοντέλα δεν είναι κακή επιλογή για το γκαράζ, το αυτοκίνητο ή το εργαστήρι σας.

  Εκτός από τη σκούπα έχει και ένα σετάκι καστάνιας με 20 ευρώ.  

  Πέμπτη 08/02/2018

  Την προσεχή πέμπτη είναι μία από τις πιο μεγάλες μέρες εργαλείων στην Lidl με πολλά και δημοφιλή εργαλεία να είναι ταυτόχρονα σε προσφορά. Το πρώτο εργαλείο που έχει είναι το μικρό φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 A2, ένα μικρό και πρακτικό φαλτσοπρίονο το οποίο βγαίνει σε προσφορά εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν θα πρέπει να το μπερδεύετε με το μεγαλύτερο PKS 1700, το οποίο είναι και radial. Αυτό έχει μικρότερο μοτέρ αλλά και μικρότερο εύρος κοπής. Η τιμή του είναι 69.99 και σίγουρα για αυτά που προσφέρει είναι μία αρκετά καλή τιμή. Γενικά λόγω κόστους, όγκου και επειδή όπως αναφέραμε βγαίνει εδώ και μία δεκαετία, συνήθως δεν εξαντλείται αμέσως. Αν θέλετε να δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε αυτό και στο μεγαλύτερο της Parkside μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  κάθετο δράπανο

  Και το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι ένα αρκετά παλιό -αλλά επίσης αρκετά δημοφιλές- εργαλείο. Το κολωνάτο δράπανο Parkside PTBM 500 D4. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει η συγκεκριμένη έκδοση (D4), αλλά γενικότερα είναι ένα εργαλείο το οποίο βγαίνει σε προσφορά εδώ και 10 χρόνια. Πρόκειται για ένα κλασσικό επιτραπέζιο κολωνάτο δράπανο με 500αρι μοτέρ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σε πάρα πολλές εργασίες. Η τιμή του είναι 79.99 ευρώ και σίγουρα είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει. Πάλι, παρότι δημοφιλές, δεν εξαντλείται άμεσα επειδή οι περισσότεροι έχουν αγοράσει ήδη ένα. Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό review με μία παλαιότερη έκδοση από το μακρινό 2009. Τότε ονομαζόταν PTB 16, αλλά δεν έχει και πάρα πολλές διαφορές με αυτή την έκδοση.

  Τώρα πάμε σε ένα σχετικό νέο εργαλείο, το πολυεργαλείο κοπής και τριβής PARKSIDE PMFW 310 D2. Αυτό είναι ένα κλασσικό πολυεργαλείο με δυνατότητα χρήσης αρκετών εξαρτημάτων για κοπή, τρίψιμο αλλά και ξύσιμο. Διαθέτει αυτόματο μηχανισμό αλλαγής εξαρτημάτων και σχετικά δυνατό μοτέρ. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ. Μπορείτε να το δείτε καλύτερα σε αναλυτικό review από την σελίδα πατώντας εδώ.

  To τελευταίο κλασσικό εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου τύπου dremel PARKSIDE PFBS 12 A1. Είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, ακόμα και αν έχετε ήδη ένα αντίστοιχο ενσύρματο. Διαθέτει μπαταρία λιθίου 12V και η τιμή του είναι μόλις 19.99. Έχει σημαντική διαφορά στην ισχύ από τα ενσύρματα και δη το dremel αλλά το γεγονός ότι είναι φορητό και πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή το κάνει ιδανική αγορά. Είναι σχετικά δημοφιλές εργαλείο και λόγω χαμηλής τιμής εξαντλείται σχεδόν άμεσα.

  Εκτός από τα κλασσικά εργαλεία έχει και ένα ψηφιακό πολύμετρο και αρκετά εξαρτήματα αυτή την εβδομάδα.  Το ψηφιακό πολύμετρο μπορείτε να το δείτε εδώ αναλυτικότερα. Τα περισσότερα εξαρτήματα συνήθως βγαίνουν αρκετά συχνά σε προσφορά. Τα πιο καλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα ηλεκτρικά κατσαβίδια, οι λοστοί και τα εξαρτήματα για το πολυεργαλείο.

   

  Δευτέρα 22/01/2018

  Αυτή την Δευτέρα είναι μέρα εργαλείων και είναι μία από τις καλές, καθώς υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Καταρχάς υπάρχει το αρκετά δημοφιλές μικρό 12V δράπανο, το Parkside PABS 12. Είναι ένα αρκετά ελαφρύ και χρήσιμο δράπανο, ιδανικό για βίδωμα και μικρό εργασίες. Η έκδοση είναι η B3 και είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Η τιμή του είναι 39.99 ευρώ και αν και φαντάζει λίγο ακριβό για Parkside, καθώς το αρκετά πιο δυνατό Parkside PABS 20 είχε μόνο 10 ευρώ παραπάνω την τελευταία φορά, στην πραγματικότητα δεν είναι.  Έχει ισχυρό μοτέρ με μέγιστη ροπή 22 Nm, ταχυφορτιστή και μπαταρία με σχετικά καλή διάρκεια (2Ah).

  To επόμενο εργαλείο αυτής της εβδομάδος είναι το Parkside PLS 48 D2, ένα μικρό ρυθμιζόμενο κολλητήρι, το οποίο κοστίζει μόνο 12 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κολλητήρι για επαγγελματική χρήση, αλλά αν δεν έχετε άλλο είναι αρκετά καλή επιλογή. Επειδή έχει και ρύθμιση θερμοκρασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και ως πυρογράφος αλλά και να κάνετε κολλήσεις οι οποίες απαιτούν χαμηλή θερμοκρασία.

  Το επόμενο μικρό εργαλείο της λίστας είναι το ακονιστήρι τρυπανιών Parkside PBSG 95 B1 με κόστος 28 ευρώ. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό είναι ένα εργαλείο με το οποίο ακονίζετε αυτόματα τα τρυπάνια σιδήρου. Στο εσωτερικό έχει μία καμπυλωτή πέτρα ακονίσματος η οποία περιστρέφεται. Το κάθε τρυπάνι μπαίνει στην ειδική τρύπα για την κάθε διάμετρο και το ακόνισμα γίνεται αυτόματα. Αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ακονίζετε τρυπάνια, τότε σίγουρα είναι μία καλή εναλλακτική, αφού θα σας γλυτώσει από αρκετά χρήματα σε βάθος χρόνου. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή.

  Σειρά έχει ο μεγάλος ταινιολειαντήρας της Parkside, o Parkside PBS 900 C3. H τιμή του είναι 40 ευρώ και είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το εργαστήρι σας, ειδικά αν το χρησιμοποιείται ανάποδα ως σταθερό ταινιολειαντήρα. Είναι ιδανικό για να αφαιρείτε αρκετό υλικό από επιφάνειες αλλά και αφαιρείτε υλικό σε ευθεία γραμμή.  Άμα το βάλετε ανάποδα πάνω σε πάγκο (γίνεται μόνο με 2 μικρούς σφιγκτήρες που παρέχονται στην συσκευασία) μπορείτε να ακονίσετε εργαλεία, να λειάνετε δύσκολα σημεία, εσωτερικά από καμπύλες και αρκετά ακόμα. Αν τον αγοράσετε ή τον έχετε ήδη, καλό είναι να πάρετε και αρκετά σετ από ταινίες λείανσης που θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα σε προσφορά, καθώς η τιμή τους είναι αρκετά καλή και δεν είναι και τόσο εύκολο να τις βρείτε παντού.

  parkside ταινιολειαντήρας

  Το τελευταίο εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι ο δίδυμος τροχός με λειαντήρα Parkside PSBS 240 B2. Είναι ένα κλασσικό εργαλείο πάγκου, το οποίο συνήθως αντικαθιστά τον απλό δίδυμο τροχό. Είναι ιδανική λύση για όποιον δεν έχει ούτε δίδυμο τροχό αλλά ούτε και ταινιολειαντήρα πάγκου. Το κόστος του είναι 40 ευρώ, αρκετά παραπάνω από τον απλό δίδυμο τροχό, αλλά ο μηχανισμός του λειαντήρα είναι σίγουρα πιο πολύπλοκος. Μπορείτε να τον δείτε σε αναλυτικό review από την σελίδα πατώντας εδώ.

  Πέμπτη 04/01/2018

   

  Αυτή την πέμπτη είναι μία μέρα που έχει πάλι προσφορές εργαλείων. Δυστυχώς δεν έχει πάρα πολλά, μόνο ένα ηλεκτρικό εργαλείο και μερικά εξαρτήματα. Το εργαλείο είναι το κρουστικό δράπανο Parkside PSBM 750 A1 και -παρότι μοιάζει αρκετά οπτικά- δεν θα πρέπει να συγχέεται με το μικρότερο Parkside PSBM 500. To συγκεκριμένο εργαλείο βγαίνει για πρώτη φορά σε προσφορά στην χώρα μας και η βασική διαφορά με το μικρότερο αδελφάκι του είναι η ισχύς, αφού αυτό έχει ισχύ 750 Watt ενώ το μικρότερο μόλις 500 Watt

  H τιμή του είναι 22 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η αρχική τιμή του PSBM 500 (την τελευταία φορά βγήκε σε προσφορά στα 19 ευρώ). Με 22 ευρώ δύσκολα θα βρείτε άλλο 750αρι κρουστικό δράπανο. H μέγιστη ροπή στρέψης είναι 10 Nm (στην σελίδα της Lidl αναφέρεται 7.5Nm, αλλά στο εγχειρίδιο χρήσης 10Νm, το οποίο είναι πιο λογικό νούμερο και μάλλον το σωστό, καθώς 7.5Nm είχε το μικρότερο με τα 500 Watt) ενώ οι δυνατότητες του παραμένουν περίπου ίδιες με δυνατότητα διάτρησης 25χιλ σε ξύλο, 10 χιλιοστά σε μπετό και 8 χιλιοστά σε χάλυβα.

  Τα υπόλοιπα αυτήν την εβδομάδα είναι κυρίως αναλώσιμα και μερικά εξαρτήματα που βγαίνουν σε προσφορά αρκετές φορές το χρόνο. Τα πιο αξιοπρόσεκτα είναι τα ροδάκια (τα οποία είναι σε αρκετά καλή τιμή), οι κολλητικές ταινίες της 3M με μόλις 2 ευρώ, τα λιπαντικά σπρέι που πάντα είναι καλό να υπάρχουν σε αφθονία και οι διπλές ταμπακιερες.

  Δευτέρα 18/12/2017

  Αυτή τη Δευτέρα είναι ημέρα εργαλείων και έχει μερικά πολύ δημοφιλή εργαλεία Parkside. Πρώτο πρώτο η φρέζα ξύλου Pakside POF 1200 C1, μία προσφορά που είχε να βγει στα ράφια για αρκετό καιρό. Παρότι δεν έχει βγει και τόσες πολλές φορές μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία της Parkside. Είχαμε κάνει ένα review στο παλαιότερο μοντέλο, το Parkside POF 1200 A1. H φρέζα φαίνεται να είναι σχεδόν ίδια με μικρές διαφορές. Η τιμής της είναι 39.99 ευρώ και σίγουρα είναι αρκετά καλή για φρέζα τέτοιων χαρακτηριστικών.

  Το επόμενο εργαλείο αυτής της εβδομάδας είναι η ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίου Parkside PNTS 1400 F2. Είναι το μεσαίο μοντέλο με 1400 Watt ισχύ, ανοξείδωτο κάδο, δυνατότητα απορρόφησης υγρών, έξοδο για φύσημα, πρίζα για λειτουργία της σκούπας μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο και αρκετά εξαρτήματα. Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα εργαλεία της Parkside. Αν δεν έχετε παρόμοια σκούπα είναι μία αρκετά καλή επιλογή.

  Το τελευταίο εργαλείο για αυτή την εβδομάδα είναι η συσκευή μοντελισμού και χάραξης Parkside PMGS 12 D3, ένα εργαλείο τύπου dremel. To κόστος του είναι μόλις 20 ευρώ. Και πάλι αρκετά καλή επιλογή αν δεν έχετε dremel ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο. Αυτή την εβδομάδα έχει και μερικά σετ με εξαρτήματα για αυτό το εργαλείο (ή dremel). Τα σετάκια είναι διαφορετικά και είναι σε πολύ καλή τιμή. Σίγουρα όχι εφάμιλλα της ποιότητας των Dremel ή των Proxxon, αλλά ένα σετ κοστίζει όσο ένα απλό εξάρτημα.

  Παρασκευή (Black Friday) 28/11/2017

  Αυτή τη παρασκευή είναι η λεγόμενη “Black Friday“, μία γιορτή στην οποία γίνονται παγκοσμίως προσφορές στα καταστήματα. Σε αυτή τη μόδα φαίνεται να μπήκαν και τα Lidl. Έτσι θα έχουν μερικές πολύ καλές προσφορές σε αρκετά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και μερικά δημοφιλή εργαλεία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι – σε αντίθεση με κάποια άλλα πολυκαταστήματα, που πέρυσι φούσκωσαν τις αρχικές τιμές για να φανεί μεγαλύτερη η έκπτωση της BlackFriday- οι εκπτώσεις και στα 3 εργαλεία της BlackFriday των LIDL είναι πραγματικές. Οι αρχικές τιμές ήταν και στα 3 όσο ακριβώς αναφέρονται και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα. Ας τα δούμε όμως ένα ένα. 

  Καταρχάς θα έχουν σε προσφορά την ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών Parkside PNTS 1500 C4. Αυτό είναι το πιο δυνατό μοντέλο από τα 3 που κυκλοφορούν από την εταιρία Parkside και η κανονική της τιμή ήταν όλες τις φορές 74.99. Αυτή τη παρασκευή θα την έχει στα 49.99, δηλαδή με 33% έκπτωση, το οποίο για εργαλείο είναι πολύ καλό ποσοστό. Η αρχική τιμή των 74.99 είναι όντως πραγματική, δηλαδή τόσο κόστιζε και τις 7 προηγούμενες φορές που βγήκε σε προσφορά το συγκεκριμένο εργαλείο από το 2011 και μετά. Η ισχύς της είναι 1500Watt, έχει 3 μέτρα λάστιχο, ανοξείδωτο κάδο, δυνατότητα χρήσης και ως φυσητήρα και επιπλέον powerthrough  με μέγιστη παροχή 1400Watt. Αν δεν έχετε τέτοια σκούπα σίγουρα είναι τρομερή προσφορά.

  Το επόμενο εργαλείο στη λίστα είναι ο δίδυμος τροχός Parkside PDOS 200 B2, ένας κλασσικός δίδυμος τροχός με πέτρες λείανσης με 200 Watt ισχύ. Η τιμή προσφοράς είναι 19.99 ευρώ, δηλαδή 33% μειωμένος από την αρχική τιμή των 29.99 ευρώ. Είναι ένα εργαλείο που βγαίνει σε προσφορά αρκετά συχνά (φέτος έχει βγει ήδη 2 φορές) και δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να πει κάποιος, είναι ένας κλασσικός ερασιτεχνικός δίδυμος τροχός με 2 πέτρες λείανσης. Και πάλι αν δεν έχετε, τότε είναι μία καλή επιλογή, καθώς δύσκολα θα ξαναπετύχετε δίδυμο τροχό με 20 ευρώ.

  To τελευταίο εργαλείο της Black Friday είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο Parkside PAMFW 20-LI, το οποίο ίσως να είναι και η πιο καλή προσφορά. Ο βασικός λόγος είναι η εξαιρετικά χαμηλή τιμή, αφού θα πωλείται προς 24.99 ευρώ έναντι των 44.99 που είχε κανονικά. Και πάλι εδώ η έκπτωση είναι 33%. Το καλό που έχει αυτό το εργαλείο είναι ότι ανήκει στην σειρά των επαναφορτιζόμενων 20V που χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία. Οπότε άσχετα αν θέλει κανείς να το χρησιμοποιήσει για πολυεργαλείο – το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο – αξίζει να το αγοράσει κάποιος μόνο και μόνο για την μπαταρία των 2 αμπερωρίων και τον φορτιστή. Αυτή η μπαταρία κοστίζει περίπου 20 ευρώ μόνη της και ο φορτιστής πάνω από 10. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς, με 25 ευρώ παίρνεται μία μπαταρία, ένα έξτρα φορτιστή και δώρο το πολυεργαλείο! 

  Τώρα για το ίδιο το πολυεργαλείο , για όποιον δεν γνωρίζει, καλό θα ήταν να διαβάσει αυτό το review από το αντίστοιχο ενσύρματο. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε λειτουργία και στον μηχανισμό αλλαγής, με την μόνη διαφορά ότι αυτό εδώ είναι επαναφορτιζόμενο.

  Δευτέρα 13/11/2017

  Η προσεχής Δευτέρα είναι μέρα εργαλείων και έχει αρκετά καλά. Καταρχάς έχει το αρκετά δημοφιλές επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 20-Li. Αν δεν έχετε δραπανοκατσάβιδο και το θέλετε για ερασιτεχνική χρήση είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Η τιμή του είναι 50 ευρώ και σε συνδυασμό με τα 3 χρόνια εγγύηση, το καθιστούν πολύ πιο θελκτικό από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Ένα από τα θετικά του είναι οτι χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με όλα τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία 20V, οπότε αν έχετε και κάποιο ακόμα είναι πολύ βολικό, καθώς θα έχετε ανά πάσα στιγμή 2 ή και περισσότερες μπαταρίες.

  Αυτή τη δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε προσφορά στην Ελλάδα και ο μικρός δίδυμος τροχός με πολυεργαλείο (Parkside PDFW 120 A1). Παρότι είναι πολύ πιο μικρός σε ισχύ και μέγεθος από τον μεγαλύτερο δίδυμο τροχό, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα και έχει και την προέκταση τύπου dremel. Δεν είναι ένα εργαλείο που έχει κυκλοφορήσει γενικότερα πολύ. Λίγες εταιρίες το έχουν στη γκάμα τους, με το πιο γνωστό να είναι αυτό της Proxxon. Κοστίζει 29.99 και -φαινομενικά τουλάχιστον- δείχνει πολύ καλή προσθήκη σε όσους ακονίζουν εργαλεία, ειδικά αν δεν έχουν το μεγαλύτερο δίδυμο.

  Το τελευταίο μεγάλο εργαλείο αυτής της Δευτέρας είναι το αερόθερμο δαπέδου (Parkside PHG 3000). Θεωρητικά είναι ένα πολύ ειδικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από μάστορες (συνήθως μπογιατζήδες) για να τραβήξουν την υγρασία από τοίχους και δάπεδα, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κανονικό αερόθερμο για χώρους εργασίας. Κοστίζει περίπου 60 ευρώ και είναι αρκετά δυνατό, με ισχύ 3000 Watt. Πρώτη χρονιά σε προσφορά είχε βγει το 2016 και είχε εξαντληθεί σχετικά αμέσως (και γιατί λόγω όγκου δεν ήταν τόσο πολλά τα κομμάτια), οπότε ειδικά αν κάποιος θέλει περισσότερα από ένα, καλό είναι να πάει από νωρίς.

  Τώρα εκτός από τα μεγάλα εργαλεία έχει και αρκετά εργαλεία χειρός. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα κολαούζα, τα ποτηροτρύπανα, το γιαπωνέζικο πριόνι και η κάθετη βάση για δράπανο. Όλα είναι σε αρκετά καλή τιμή και αν δεν έχετε κάποιο από αυτά, σίγουρα είναι μία καλή ευκαιρία να τα αγοράσετε. 

  Σάββατο 11/11/2017

  Το ερχόμενο Σάββατο έχει σαν προσφορά τον μικρό γωνιακό τροχό Parkside PWS 125 D3, στην τιμή των 24.99 ευρώ. Είναι μία προσφορά που συνήθως βγαίνει Δεκέμβρη (κάποιες σεζόν βγαίνει και 2η φορά σε προσφορά), αλλά φαίνεται ότι αυτή τη χρονιά βγήκε λίγο νωρίτερα. Πρόκειται για ένα μικρό γωνιακό τροχό με διάμετρο 125 χιλιοστών. 

  Η ισχύς του είναι 1200 Watt, δηλαδή αρκετά ισχυρός, αφού οι περισσότεροι 125αρηδες γωνιακοί κινούνται ανάμεσα στα 600-900 Watt. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι διαθέτει ρυθμιζόμενες στροφές, από 3.000 έως 12.000. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτήματα που θα ήταν αδύνατο με γωνιακό τροχό που δουλεύει συνεχώς σε φουλ στροφές. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρό αλοιφαδόρο, εξάρτημα για τριβείο, για στίλβωση…

  Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι, για 125αρης, είναι αρκετά ογκώδης. Υπάρχουν επαγγελματικοί γωνιακοί τροχοί Makita που έχουν το μισό μήκος και βάρος.

  Είναι από τα εργαλεία που εξαντλείται πάντα μέσα σε λίγες ώρες, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, καλό είναι να πάει νωρίς το Σάββατο.

  Δευτέρα 16/10/2017

  Αυτή τη δεύτερα είναι εβδομάδα εργαλείων και έχει αρκετά.

  σέγα parkside

  Καταρχάς έχει την Παλμική σέγα Parkside PSTD 800 Β2, μία πολύ οικονομική σέγα με 30 ευρώ. H σέγα έχει σχετικά δυνατό μοτέρ, αλλά είναι λίγο χοντροκομμένη και λίγο πιο βαριά από ότι πρέπει. Βέβαια γμε 30 ευρώ, δύσκολα θα βρείτε καλύτερη.

  Το επόμενο εργαλείο είναι ένας ταινιολειαντήρας πάγκου με τροχό λείανσης Parkside PSBS 240 B2, τον οποίο τον έχει στα 40 ευρώ. Αν δεν έχετε καθόλου δίδυμο τροχό είναι μία καλή επιλογή, αν και δεν έχει πάρα πολύ δυνατό μοτέρ και κόβει αν ζοριστεί. Ο αντίστοιχος Einhell κοστίζει περίπου 50 ευρώ, οπότε σίγουρα είναι καλή τιμή.

  Μπορείτε να τον δείτε σε review στην σελίδα εδώ.

  parkside rapidfire

  To επόμενο εργαλείο είναι μάλλον και το πιο ενδιαφέρον αυτής της προσφοράς, το Parkside Rapidfire, ένα μικρό κατσαβίδι με μπαταρία λιθίου 3.6V. Αυτό που το κάνει να διαφέρει με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει ενα ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης και αλλαγής bits, το οποίο μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πολύ πρακτικό. 

  Αναλυτικό review για αυτό μπορείτε να δείτε εδώ

  μαγνητικοί δίσκοι

  Τα υπόλοιπα που έχει αυτή την εβδομάδα είναι κυρίως αναλώσιμα και εξαρτήματα. Σε αυτά ξεχωρίζουν οι ανοξείδωτοι μαγνητικοί δίσκοι, οι οποίοι είναι τρομερά πρακτικοί και σε καλή τιμή. Τους βρίσκετε και στο εμπόριο, αλλά είναι σε καλή τιμή, ειδικά ο μεγάλος. Εκτός από τους δίσκους έχε και διάφορα άλλα μαγνητικά εξαρτήματα.

  Επίσης έχει πάλι διάφορα τρυπάνια (για ξύλο, μέταλλο και μπετό), τα οποία είναι όλα στα 5 ευρώ το σετ .  Για μπετό έχει και ένα σετ με πολύ μεγάλα τρυπάνια,  το οποίο παρότι δεν είναι τρομερής ποιότητας, καλό να υπάρχει, καθώς δύσκολα θα βρείτε ένα τέτοιο τρυπάνι κάτω από 10-20 ευρώ.

   

  Σάββατο 7/10/2017

  Αυτό το Σάββατο υπάρχει σε προσφορά ο πτυσσόμενος πάγκος από την Powerfix. To κόστος του αυτή την φορά είναι 39.99, 10 ευρώ φθηνότερα από την προηγούμενη φορά που βγήκε σε προσφορά (49.99) και 40 ευρώ φθηνότερα από την αρχική τιμή.

  Στα 80 ευρώ δεν ήταν καμία τρελή προσφορά, αλλά στα 40 σίγουρα είναι. Ο πάγκος έχει μεταλλικό pegboard με ηλεκτροστατική βαφή, πάγκο από μασίφ ξυλεία (όχι mdf ή μελαμίνες) και αρκετά γαντζάκια. Αν κάποιος προσπαθούσε να το φτιάξει μόνος (με τα ίδια υλικά) του θα στοίχιζε πολύ περισσότερα από 40 ευρώ.

  Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτός ο πάγκος είναι ότι πρέπει να στερεωθεί αναγκαστικά σε τοίχο. Αυτό γιατί δεν έχει διαγώνια στηρίγματα στα πόδια, οπότε αν δεν τ στηρίξετε με ούπατ θα παίζει αρκετά.

  Επειδή είναι πτυσσόμενος, μπορεί να μαζέψει σε δευτερόλεπτα. Έτσι είναι ιδανικό για όσους έχουν έλλειψη χώρου.

  Πιο αναλυτικό review για τον αναδιπλούμενο πάγκο εργασίας της Powerfix μπορείτε να δείτε εδώ.

   

  Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
  Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • Χρύσα

   Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το επαναφορτιζόμενο Κολλητήρι PLKA 3.6 A2, αν το έχετε ήδη ή γνωρίζετε σχετικά με αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, έχει αρκετά λεπτή μύτη; Γνωρίζετε αν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας; Ευχαριστώ πολύ!

   • admin

    Καλησπέρα σας!

    Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κυκλοφορήσει μόνο μία φορά στην Ελλάδα και είχε εξαντληθεί σχεδόν αμέσως σε όσα καταστήματα πήγα, οπότε δεν το πρόλαβα. Έχω το προηγούμενο μοντέλο με τις αλκαλικές μπαταρίες που έκανε 6 ευρώ, το οποίο ήταν ψιλό-άχρηστο και δεν το δούλεψα πάνω από μία-δύο φορές. Φυσικά αυτό είναι πολύ καλύτερο.

    Από τα χαρακτηριστικά του στο εγχειρίδιο χρήσης και μερικά ξένα reviews, αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας, απλώς ένα κουμπί on/off. Βέβαια σχεδόν κανένα μικρό κολλητήρι δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας.
    Η μύτη που έχει είναι βιδωτή και βγαίνει, όμως στην συσκευασία έχει μόνο μία. Σίγουρα δεν την λες λεπτή. Είναι περίπου στο κλασσικό μέγεθος που έχουν τα περισσότερα κολλητήρια, ίσως και λίγο πιο παχιά. To πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα κολλητήρια έχουν μύτες που στερεώνονται με βίδα στο πλάι, τις οποίες μπορείτε εύκολα να βρείτε στο εμπόριο σε ότι σχήμα ή διάμετρο θέλετε. Αυτές οι βιδωτές είναι λίγο πιο δύσκολες και ίσως αν δεν έχει το σέρβις άλλο μέγεθος, να είναι η μοναδική μύτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

    Τώρα αν κάνει για ηλεκτρικά κυκλώματα, εξαρτάται από το τι ακριβώς εννοείται και τι “χέρι” έχετε. Πχ αν το θέλετε για πλακέτα κινητού, μάλλον με τόσο χοντρή μύτη δεν κάνει.
    Πάντως χωρίς να το έχω δοκιμάσει προσωπικά, η άποψή μου είναι ότι δεν είναι το καταλληλότερο κολλητήρι για όποιον θέλει να αγοράσει το μοναδικό του κολλητήρι για πάγκο εργασίας. Αν το θέλετε μόνο για κάτι τέτοιο, τότε τα 2-3 άλλα ενσύρματα κολλητήρια της Parkside είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Αυτό είναι φορητό, οπότε βολεύει για εναλλακτικό σε γρήγορες και απλές εργασίες μακρυά από τον πάγκο εργασίας. Αν το προλάβω αύριο το πρωί θα σας πω σίγουρα περισσότερα.