Εβδομαδιαίες προσφορές εργαλείων από τα Lidl για το 2019

  42
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Σε αυτό εδώ το άρθρο θα δημοσιεύονται απόψεις και links με reviews για τις εβδομαδιαίες προσφορές των πολυκαταστημάτων Lidl. Οι προσφορές είναι για το έτος 2019. Για προσφορές για το 2017 και 2018 μπορείτε να πατήσετε εδώ., ενώ για νεότερες από το  2020 εδώ.

  Τα προϊόντα στα οποία θα γίνεται αναφορά θα είναι κυρίως εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, εξαρτήματα αυτοκινήτου και διάφορα παρόμοια.

  Δεν πρόκειται για διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων! Ο μόνος σκοπός αυτού του άρθρου είναι η ενημέρωση και η δημιουργία συζητήσεων πάνω στα δημοφιλή προϊόντα που προσφέρονται ,εβδομαδιαία, μέσω των καταστημάτων Lidl.

  Δευτέρα 23/12/2019

  Συνήθως τέλος του χρόνου τα LIDL έχουν αρκετά καλές προσφορές σε εργαλεία. Δυστυχώς φέτος δεν έγινε κάτι τέττοιο και η τελευταία προσφορά με εργαλεία δεν είναι και τόσο καλή όσο παλαιότερα. Όμως έχει μερικά καλά εργαλεία.

  parkside κρουστικό δράπανοΤο πρώττο είναι ττο κλασσικό κρουστικό δράπανο Parkside PSBM 750, ένα ισχυρό κρουστικό δράπανο για ερασιτέχνες. Έχει ισχύ 750 Watt (πιο ισχυρό από το παλαιότερο 500αρι που έφερνε για χρόνια), με δυνατότητα επιλογής κρούσης ή μη αλλά και ρύθμιση ταχύτητας. Το τελευταίο είναι ακρετά σημαντικό, καθώς σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε και ως κατσαβίδι αλλά και να κάνετε εργασίες ακριβείας. Η μέγιστη ροπή στρέψης είναι 10Nm με δυνατότητα διάτρησης 25χιλιοστά σε ξύλο, 10 σε μπετό και 8 σε ατσάλι. Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με τα καλά επαγγελματικά κρουστικά, όμως για τα 25 ευρώ που κοστίζει είναι αρκετά καλό. Μπορείτε να δείτε ένα παλαιότερο review σε μία προηγούμενη έκδοση (δεν είναι ακριβώς ίδιο σε εμφάνιση, αλλά έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά) πατώντας εδώ

   

  Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο ηλεκτρικό εργαλείο σε προσφορά, όμως έχει αρκετά εργαλεία χειρός, αναλώσιμα και εξαρτήματα. Ίσως τα πιο σημαντικά είναι η σκάλα αλουμινίου, το σετ με τα γερμανοπολύγωνα, η βάση μεταφοράς και τα ρούχα εργασίας. 

  Παρασκευή-Σάββατο 12/12/2019

  Αυτό το Παρασκευό-Σάββατο τα LIDL έχουν μία λίγο διαφορετική προσφορά, μία κασετίνα με εργαλεία που περιλαμβάνει και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα LIDL κάνουν κάτι τέτοιο, δηλαδή σετ εργαλείων που περιλαμβάνει και ένα ηλεκτρικό εργαλείο. 

  parkside paw 47 a1 επαναφορτιζόμενο κατσαβίδιΤο μοντέλο αναφέρεται ως PARKSIDE PAW 47 A1 και πρόκειται για ένα κοινό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με 3.6V μπαταρία λιθίου. Στο σετ περιλαμβάνεται

  • βαλίτσα μεταφοράς
  • σφυρί
  • μυτοτσίμπιδο
  • κλειδιά άλλεν
  • μέτρο
  • κατσαβίδι με 20 bitw
  • κοπίδι με ανταλλακτικές λάμες
  • ταχυφορτιστής με micro usb καλώδιο

  Η τιμή του σετ είναι 33 ευρώ και μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά καλή, αν αναλογιστείτε ότι τα LIDL φέρνουν τα απλά επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια στα 22-25 ευρώ σκέτα, και εδώ με 33 έχετε το κατσαβίδι και αρκετά ακόμα εργαλεία χειρός. Προφανώς είναι ιδανική επιλογή για όποιον δεν έχει κανένα από αυτά τα εργαλεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι της συσκευασίας είναι ότι φορτίζει από κοινό Micro-usb καλώδιο, οπότε ακόμα και αν καεί ο φορτιστής ή χάσετε το καλώδιο, το φορτίζετε από το φορτιστή του κινητού ή ακόμα και από υπολογιστή.  

  Παρασκευή (Black Friday) 29/11/2019

  Αυτή την Παρασκευή είναι η λεγόμενη Black Friday και τα LIDL συμμετέχουν και αυτά σε αυτή την εκπτωτική γιορτή με αρκετά προϊόντα. Πολλά εξ αυτών είναι εργαλεία. Επίσημα θα έχει 4 εργαλεία αλλά πολύ πιθανόν να έχει και μερικά ακόμα σε τοπικά καταστήματα.

   

  δραπανοκατσάβιδο pbsa 12 d3Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 D3. Είναι η εκδοχή με το αποσπώμενο τσοκ, για εύκολη αλλαγή από τρυπάνι σε κατσαβίδι. Για αρκετούς αυτό είναι πολύ πρακτικό, για άλλους ίσως λίγο περιττό. Όπως και να έχει είναι σε αρκετά καλή τιμή, μόλις 30 ευρώ (κανονικά το φέρνει στα 40 ευρώ). Στα θετικά ότι έχει την ίδια μπαταρία που έχουν όλα τα 12V.

   

  επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTKA 12 A2Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό από την σειρά Χ12V Team, δηλαδή των 12V με την ίδια μπαταρία. Πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTKA 12 A2. Είναι μία μικρή σέγα ανοιχτής λαβής για γρήγορες κοπές όπου και αν βρίσκεστε. Παρότι 12V έχει αρκετή δύναμη και πρακτικά μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα (φυσικά πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια). Μπορεί να κάνει φαλτσοκοπές ενώ διαθέτει και LED για φωτισμό της επιφάνειας εργασίας. 

  parkside pmsa 12 a1 επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης

  To τρίτο εργαλείο της προσφοράς το είχε ξαναβγάλει πρίν μερικές εβδομάδες, είναι ο επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης PARKSIDE PMSA 12 A1, ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους κάνουν κοπές σε μαλακά υλικά (πχ μοκέτες, χαρτόνια, χοντρά υφάσματα). Η τιμή του στην προσφορά είναι 28 ευρώ από 35 που έκανε κανονικά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο αναλυτικό review.

  αερόθερμο parkside PKH 3000Το τελευταίο εργαλείο της Black Friday είναι το αερόθερμο δαπέδου PARKSIDE PKH 3000 A1. Παρότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση χώρου, συνήθως είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για ξήρανση χώρου (πχ υγρασία από τοιχοποιία, στέγνωμα βαφής…). Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT ισχύ και δύο βαθμίδες λειτουργίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χωρίς αντίσταση (δηλαδή σαν ανεμιστήρας). Η τιμή του είναι 40 ευρώ και παρότι δεν έχει ξαναμεφανιστεί στην Ελληνική αγορά το ίδιο μοντέλο,  παρόμοιο μοντέλο (ίδια ισχύ και δυνατότητες) που είχε φέρει 1-2 φόρες στο παρελθόν κόστιζε 60 ευρώ. 

  Δευτέρα 04/11/2019

  Αυτή τη Δευτέρα ξεκινούν οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές εκπτώσεις και τα LIDL για άλλη μία φορά έχουν σε εκπτώσεις εργαλεία. Δυστυχώς πρόκειται για όχι και τόσο δημοφιλή εργαλεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ειναι χρήσιμα για κάποιους. Το καλό είναι ότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές .

  Επίσημα τα LIDL έχουν μόνο 2 εργαλεία σε εκπτώσεις, αλλά πιθανόν σε μεμονωμένα καταστήματα να είναι πολύ περισσότερα. Γιαυτό καλό θα ήταν να πάτε  μία βόλτα σε κάποιο τοπικό lidl, άσχετα αν δεν θέλετε κάποιο από τα 2 που θα βρίσκονται σε όλα τα καταστήματα.

  parkside pmsa 12 a1 επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης

  Το πρώτο από τα 2 εργαλεία της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης PARKSIDE PMSA 12 A1. Είναι ένα νέο εργαλείο που έχει φέρει το 2019 και είναι πολύ χρήσιμο για όσους θέλουν να κόβουν με άνεση υλικά όπως μοκέτες, χαρτόνι, ύφασμα. Η τιμή με την έκπτωση είναι 28 ευρώ . Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο αναλυτικό review.

  πλάνη 12V parksideTo δεύτερο εργαλείο είναι και αυτό επαναφορτιζόμενο, πρόκειται για τη μικρή πλάνη PARKSIDE PHA 12 A1. Παρότι λίγο ακριβό είναι χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με ξυλουργικές κατασκευές. Γενικά οι επαναφορτιζόμενες πλάνες είναι κάτι σχετικά καινούργιο. Ακόμα και μεγάλες εταιρίες δεν έχουν ακόμα κάποιο μοντέλο, οπότε υπάρχει αρκετή συζήτηση σχετικά με το πόσο πρακτικές είναι. Σε σύγκριση με τις κοινές ηλεκτρικές πλάνες έχει πιο μικρό πλάτος πλανίσματος (μόλις 56 χιλιοστά), ενώ και το βάθος πλανίσματος είναι λίγο πιο μικρό από ότι στις μεγάλες (0 έως 2 χιλιοστά).  Tο πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί την ίδια 12V μπαταρία που χρησιμοποιούν αρκετά 12V parkside, οπότε αν έχετε ήδη ένα έχετε έξτρα μπαταρίες. Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή για 12V PARKSIDE, αλλά είναι και λίγο πιο πολύπλοκο’εργαλείο. H τιμή του με την έκπτωση είναι 40 ευρώ (πριν έκανε 50).

  Δευτέρα 14/10/2019

  Την ερχόμενη Δευτέρα ίσως είναι η πιο μεγάλη μέρα με προσφορές εργαλείων PARKSIDE από τα LIDL όλη της χρονιάς. Έχει 7 ηλεκτρικά εργαλεία και πάρα πολλά εργαλεία χειρός, εξαρτήματα και αναλώσιμα. Μπορεί κάποια από αυτά να μην είναι και τόσο δημοφιλή, όμως όπως και να έχει θα είναι όλοι οι πάγκοι γεμάτοι με εργαλεία.

  Ηλεκτρική σεγά PARKSIDE PSTD 800 B2

  ηλεκτρική σέγα parkside pstd 800 b2Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σέγα PARKSIDE PSTD 800 B2. Αυτή είναι μία από τις 2 ενσύρματες σέγες που έχει η PARKSIDE. Η διαφορά με την άλλη σέγα (που είναι και αυτή σε προσφορά) είναι ότι αυτή είναι κλειστής λαβής. Δηλαδή την πιάνετε από πάνω, και έχει ένα διακόπτη που δεν είναι μόνιμος. Η ισχύς της είναι 800 WATT, έχει πέλμα με ρυθμιζόμενη γωνία, ρυθμιζόμενες στροφές, λέιζερ στο σημείο κοπής, εύκολη αλλαγή λάμας χωρίς εργαλείο, φυσητήρα για τα πριονίδια στο σημείο κοπής, σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα και 3 μέτρα καλώδιο. Η τιμή της είναι 30 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή. 

   

  Ηλεκτρική σέγα PARKSIDE PSTK 800 B2


  H έτερη σέγα της προσφοράς είναι η PARKSIDE PSTK 800 B2. Είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη με μόνη πρακτική διαφορά ότι αυτή είναι ανοιχτής λαβής και λίγο πιο συμπαγής. Περισσότερα για αυτό το μοντέλο μπορείτε να δείτε σε αυτό το review.

   

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE RAPIDFIRE 2.1

  επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι parkside rapidfire 2.1Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το PARKSIDE RAPIDFIRE 2.1. Σε αυτή την έκδοση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει κάποια πρακτική διαφορά από τα προηγούμενα μοντέλα (η μόνη εμφανής διαφορά είναι ότι αυτό φορτίζει από micro-usb θύρα, οπότε ακόμα και αν χάσετε/κάψετε το φορτιστή μπορείτε να το φορτίσετε από κάποιο άλλο φορτιστή, ακόμα και από υπολογιστή). Πρόκειται για ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 4V με μπαταρία λιθίου που έχει ένα ειδικό θάλαμο με bits, περίπου όπως και ένα περίστροφο. Αν και έχει λίγα μειονεκτήματα είναι πολύ πρακτικό. Μπορείτε να το δείτε και σε ένα review από προηγούμενη έκδοση. Η τιμή του είναι 20 ευρώ.

  Ταινιολειαντήρας πάγκου με τροχό λείανσης PSBS 240 C2

  parkside psbs 240 c2 ταινιολειαντήρας πάγκουΤο τέταρτο εργαλείο είναι ο ταινιολειαντήρας πάγκου με τροχό λείανσης PARKSIDE PSBS 240 C2. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με μαστορέματα, ειδικά σε όσους θέλουν να ακονίζουν εργαλεία. Ακόμα και αν ήδη έχετε ένα δίδυμο τροχό, μπορείτε να το αγοράσετε, καθώς μόνο και μόνο η λειτουργία του ταινιολειαντήρα αξίζει τα λεφτά της. Η τιμή του είναι 40 ευρώ και μπορείτε να τον δείτε αναλυτικότερα σε αυτό το review.

  Πολυεργαλείο τύπου Dremel PARKSIDE PSBS 12 B3

  parkside pfbs 12 c3Το πέμπτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι πιθανώς το πιο δημοφιλές όλων. Το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο τύπου dremel, PARKSIDE PFBS 12 B3. Είναι αρκετά χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με μοντελισμό, crafts ακόμα και για γενικές επιδιορθώσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ενσωματωμένη μπαταρία 1.3Ah, οπότε δεν μπορείτε να αγοράσετε έξτρα μπαταρίες για πιο μεγάλη αυτονομία. H παλαιότερη έκδοση με αποσπώμενη μπαταρία είναι εδώ. Έχει ρυθμιζόμενες στροφές και φυσικά μπορεί να πάρει όλα τα αναλώσιμα που θα βρείτε στο εμπόριο για άλλα εργαλεία. Στην συσκευασία θα βρείτε και ένα πλαστικό βαλιτσάκι με αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Η τιμή του είναι 22 ευρώ. 

  Παλμικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 B2

  τριβείο parkside pps 200Το έκτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ένα μικρό παλμικό τριβείο με διπλό πέλμα, το PARKSIDE PPS 200 B2. Είναι ένα ιδιαίτερο τριβείο που έχει μερικά πλεονεκτήματα, αλλά σίγουρα δεν προτείνεται για πρώτο ή μοναδικό τριβείο. Περισσότερα για αυτή την ιδιαίτερη έκδοση μπορείτε να διαβάσετε στο review που έγινε πριν μερικούς μήνες. 

  Ψηφιακό κολλητήρι PARKSIDE PLSD 48 B2

  parkside plsd 48 b2To 7o και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδας είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο κολλητήρι, το PARKSIDE PLSD 48 B2. Παρότι θυμίζει μία προηγούμενη έκδοση έχει μία μεγάλη διαφορά, αυτό έχει ψηφιακό έλεγχο της θερμοκρασίας για μεγαλύτερη ακρίβεια. Η ισχύς του είναι 48 WATT, με εύρος θερμοκρασίας από 200 έως 450 βαθμούς (έχει και 3 προεπιλογές, 200/300/400). Διαθέτει ξεχωριστή βάση με μέταλλο και αποθηκευτικό χώρο για σύρματα κόλλησης. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ (η απλή έκδοση είχε 13) και αν δεν έχετε κολλητήρι είναι πολύ καλή ευκαιρία να πάρετε ένα. 

   

  Εκτός από τα 7 ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και πάρα πολλά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Από σκούπες, φόρμες εργασίας, τρυπάνια, bits, μαγνητικές βάσεις, κόλλες, ακόμα και σκάλα αλουμινίου. 

   

  Παρασκευή 27/09/2019

  parkside pbsa 12Αυτό το ΠαρασκευοΣαββατο τα LIDL  φέρνουν το μικρό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 C2. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X12V Team, δηλαδή τα 12βόλτα επαναφορτιζόμενα που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτό με το αποσπώμενο τσοκ, που στο εσωτερικό έχει υποδοχή για 6γωνα bits κατσαβιδιού. Επομένως είναι πολύ εύκολη η εναλλαγή από δραπάνο σε κατσαβίδι (σε αυτό βοηθάει και ο διακόπτης ταχύτητας που βρίσκεται στο πλάι και μπορείτε να τον αλλάξετε με τον αντίχειρα). Η τιμή του είναι 39.99 ευρώ και αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά X12V Team, αξίζει.

  Πέμπτη 19/09/2019

  Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα LIDL έχουν προσφορές σε εργαλεία PARKSIDE. Αυτή τη φορά είναι μία εβδομάδα με εργαλεία αέρος.

  parkside pko 270 a5

  Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρός αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 270 A5, μία νέα έκδοση του 25αρη αεροσυμπιεστή που βγαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει μοτέρ 2.45 ίππων, με μέγιστη παροχή αέρα 260 λίτρα ανά λεπτό και μέγιστη πίεση 10 bar. Στην συσκευασία υπάρχει 10 μέτρα λάστιχο αέρος με ειδική θέση για αποθήκευση. Σε σχέση με τα πιο πολλά μοντέλα έχει λίγο πιο μεγάλη πίεση (τα πιο παλιά είχαν μέγιστη 8,αυτό έχει 10) και 2 ρακόρ/μανόμετρα. Επίσης ο κινητήρας λαδιού είναι λίγο πιο ήσυχος από ότι στα πιο παλιά μοντέλα. Η τιμή του είναι λίγο αυξημένη, στα 111 ευρώ και σίγουρα αυτό δεν είναι και πολύ καλό, αλλά μάλλον είναι λόγω καλύτερου κινητήρα. Προσοχή, στην στην συσκευασία δεν υπάρχει κανένα εξάρτημα, παρά μόνο το λάστιχο αέρος.

   

  Όπως πάντα όταν φέρνει τον αεροσυμπιεστή φέρνει και αρκετά εξαρτήματα και εργαλεία αέρος. Αυτή τη φορά φέρνει το κλασσικό φυσητήρα/εξάρτημα για λάστιχα PARKSIDE PDSS B2 με 10 ευρώ, το πιστόλι βαφής PDFP 500 C3 με 12 ευρώ, το καρφωτικό PARKSIDE PDT 40 E4 με 25 ευρώ και το πιστόλι αμμοβολής PARKSIDE PDSP 100 D5 με 13 ευρώ, καθώς και το καρούλι με 20 μέτρα λάστιχο αέρος. Όλα αξίζουν τα λεφτά τους με λίγο πιο καλά το καρφωτικό, το πιστόλι βαφής και το καρούλι. 

  Εκτός από τα εργαλεία αέρος έχει και διάφορα εργαλεία χειρός (τα περισσότερα έχουν να κάνουν με σωλήνες, πχ κόφτες, κουρμπαδόρος, εκτονωτικό), σετ με κάβουρες, σετ αποφράξεων, σετ με εργονομικές πένσες και μία εργαλειοθήκη (είναι σε εξαιρετική τιμή).

  Πέμπτη 12/09/2019

  Ο Σεπτέμβρης έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τα εργαλεία PARKSIDE, με άλλη μία βδομάδα να έχει αρκετά και δημοφιλή εργαλεία. Αυτή τη φορά δεν έχει κανένα πρωτοεμφανιζόμενο, αλλά έχει 2 ακόμα επαναφορτιζόμενα εργαλεία της σειράς Χ 20V Team.

  pdssa 20Το πρώτο και το πιο δημοφιλές επαναφορτιζόμενο εργαλείο είναι το παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20 Li A1, ένα ιδανικό εργαλείο για όσους ασχολούνται με ξυλοκατασκευές. Έχει μέγιστη ροπή 180Nm χωρίς επιλογή ροπής,  αριθμό κρούσεων 0-3600 ανά λεπτό και αριθμό στροφών 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό. Η υποδοχή είναι η κλασσική 1/4″ και η μπαταρία 2Ah (PAP 20 A1). Η τιμή του είναι 50 ευρώ. 

  ΜοντέλοPDSSA 20 Li A1
  ΜπαταρίαPAP 20 A1 (2Ah)
  Ροπή180Nm
  Αριθμό κρούσεων0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή1/4″
  Τιμή49.99 ευρώ

   

  parkside pkga 20 li Το δεύτερο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο 4 se 1 PARKSIDE PKGA 20-Li B1. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μεταμορφωθεί σε δραπανοκατσάβιδο, τριβείο, σπαθοσέγα και πολυεργαλείο. Σίγουρα είναι μία καλή λύση για όποιον δεν έχει κανένα από τα παραπάνω εργαλεία, αλλά αν έχετε 1-2 από αυτά δεν είναι και τόσο συμφέρουσα αγορά, καθώς κοστίζει 80 ευρώ. Με τα ίδια λεφτά παίρνετε πχ τη σπαθοσέγα και το πολυεργαλείαο και έχετε 2 μπαταρίες έναντι μίας.  Το καλό είναι ότι και αυτό το εργαλείο έχει την μπαταρία X20V Team, οπότε αν έχετε άλλα της σειράς βολεύει περισσότερο.

  parkside pbsd 600Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη μάστορα. Παρότι είναι μικρότερος από το μεγαλύτερο αδελφάκι του, μπορεί και αυτός να χρησιμοποιηθεί σαν ταινιολειαντήρας πάγκου με 2 σφιγκτήρες που υπάρχουν στη συσκευασία. Ο ιμάντας που χρησιμοποιεί είναι σχετικά κοινή διάσταση (75χ457) και τον βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο. Η τιμή του είναι μόλις 30 ευρώ, αρκετά καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά του εργαλείου. Το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του μεγαλύτερου είναι ότι μπορεί να λειάνει και κόντρα ανασηκώνοντας το πάνω πλαστικό.

   

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και πολλά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Αυτά που χρίζουν προσοχής είναι οι έξτρα μπαταρίες από την σειρά X20V Team, με την μικρή 2Ah στα 20 ευρώ και την μεγαλύτερη (4Ah) στα 35, τα πριόνια, τα πολυγωνικά κλειδιά με μηχανισμό καστάνιας και οι σφιγκτήρες.

   

  Παρασκευή 06/09/2019

  black and decker πλυστικό

  Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ότι πριν 10+ χρόνια τα LIDL έφερναν αρκετά εργαλεία και εξαρτήματα από άλλες επώνυμες μάρκες όπως Black And Decker και Stanley. Αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε και τα LIDL στο τομέα των εργαλείων έφερνε μόνο τα δικά του (Parkside, Powerfix και Florabest). Τώρα ίσως ξαναλλάξει, καθώς τα LIDL φέρνουν για πρώτη φορά ένα μικρό πλυστικό της Black And Decker, το BXPW1300E

  Είναι ένα “μικρό” πλυστικό με ισχύ 1300WATT και μέγιστη πίεση 110 bar. Έχει μέγιστη παροχή 390 λίτρα ανά ώρα με μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία νερού τους 50 βαθμούς. Στην συσκευασία υπάρχει το πιστόλι με 2 διαφορετικά ακροφύσια και δοχείο με ακροφύσιο για αφρό. Η αντλία είναι μεταλλική και όχι πλαστική.

  πλυστικό parksideΤώρα για σύγκριση τιμής LIDL με το εμπόριο, δεν υπάρχει στα Ελληνικά. Υπάρχει το λίγο μεγαλύτερο το 1400Ε στην τιμή των 75 ευρώ. Σε μερικά καταστήματα του εξωτερικού που υπάρχει το 1300Ε η τιμή είναι παρόμοια με των LIDL ή ακριβότερη. 

   

  Πέμπτη 05/09/2019

  Την προσεχή Πέμπτη τα LIDL έχουν προσφορές σε εργαλεία κήπου. Για την ακρίβεια είναι πιθανώς η μέρα με τα περισσότερα εργαλεία κήπου σε όλη τη σεζόν. Σε αντίθεση με παλαιότερες χρονιές, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν Florabest, αλλά όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι PARKSIDE, με τα περισσότερα να είναι πρωτοεμφανιζόμενα σε αυτή τη μορφή. 

  κονταροπρίνο PARKSIDEΤο πρώτο και σίγουρα το πιο χρηστικό είναι το επαναφορτιζόμενο, τηλεσκοπικό κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20 LI A1. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ερασιτέχνες με κήπο, ακόμα και για επαγγελματίες. Αν και γενικά τα επαναφορτίζόμενα δεν έχουν την ίδια ισχύ με τα βενζινοκίνητα, το συγκεκριμένο σας επιτρέπει να κόψετε σχεδόν τα πάντα μέχρι 4 μέτρα ύψος. 

  Είναι αρκετά βελτιωμένο από τις προηγούμενες εκδόσεις που έβγαιναν σαν Florabest (δείτε το εδώ), με 2 πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον η κεφαλή μπορεί να πάρει κλίση, επιτρέποντας σας να κόψετε πιο εύκολα ψηλά κλαδιά που είναι μπλεγμένα και το 2ο και πιο σημαντικό ότι ανήκει στην σειρά εργαλείων PARKSIDE X 20V Team, δηλαδή έχει ακριβώς την ίδια μπαταρία με όλα τα άλλα εργαλεία της σειράς. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο, έχει ήδη έξτρα μπαταρία. Στην συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία και πιο δυνατός ταχυφορτιστής. Η τιμή του είναι 80 ευρώ, αρκετά καλή τιμή για επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο. 

  ΤύποςΕπαναφορτιζόμενο
  Τάση20VDC
  Αριθμός στροφών 2500 το λεπτό
  Ταχύτητα αλυσίδας5 μ/δ
  Βάρος εργαλείου2.6 κιλά
  Μήκος εργαλείου180 έως 270 εκατοστά
  Χωρητικότητα τεπόζιτο λαδιού65 κυβικά εκατοστά
  Μήκος λάμας20 εκατοστά (αλυσίδα και λάμα oregon)
  Χωρητικότητα μπαταρίας4000 mAh (X20V Τeam)
  Τύπος μπαταρίαςΙόντων λιθίου 
  Τιμή 80 ευρώ

  φυσητήρας φύλλων parksideΤο δεύτερο εργαλείο κήπου είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας/απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Δεν φαίνεται να έχει τεράστιες διαφορές από τα μοντέλα της FLORABEST, καθώς και η ισχύς και το σχήμα είναι περίπου ίδια. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους έχουν φυλλοβόλα δέντρα στην αυλή και θέλουν να μαζεύουν τα φύλλα εύκολα και γρήγορα. Ο σάκος είναι αρκετά μεγάλος και χωράει περίπου 55 λίτρα. Έχει ενσωματωμένο θρυματιστή για να κομματιάζει τα ξερά φύλλα (προσοχή δεν μπορεί να μαζέψει χλωρά φύλλα ή άνθη). Και σαν φυσητήρας είναι χρήσιμος, αν και άν θέλετε μόνο φυσητήρα παίρνετε και κάτι φθηνότερο. Η τιμή του είναι περίπου 50 ευρώ και σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι λίγο φθηνότερο.

  μπορντουροψάλιδο parksideΤο 3ο εργαλείο είναι το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHS 600 A1. Και εδώ δεν υπάρχουν διαφορές με την Florabest  έκδοση, απλώς έχει αλλάξει χρώμα.  Έχει ισχύ 600 WATT, μήκος κοπής 60 εκατοστών, μηχανικό φρένο και λάμες κοπές κομμένες με λέιζερ. Μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 18 χιλιοστά διάμετρο και η τιμή του είναι  40 ευρώ. Για αυτό που κάνει είναι αρκετά καλό και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. 

  parkside phsl 900To 4o ηλεκτρικό εργαλείο είναι και πάλι μπορντουροψάλιδο, αυτή τη φορά τηλεσκοπικό, το PARKSIDE PHSL 900 A1. Και εδώ δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από την Florabest έκδοση. H ισχύς του είναι 900 WATT και μπορεί να κλαδέψει θάμνους έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μήκος κοπής είναι 40 εκατοστά και η κεφαλή μπορεί να γυρίζει από -90 έως + 90 μοίρες (σε βαθμίδες). H τιμή του είναι 70 ευρώ και πάλι φθηνότερο από τον ανταγωνισμό (κοστίζουν 75 με 120 ευρώ).

  σπαθοσέγα μικρή parksideΤο τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο πριόνι κήπου PARKSIDE PAAS 12 A1. Στην ουσία πρόκειται για μία μικρή σπαθοσέγα με εξάρτημα που κάθεται στα κλαδιά. Και αυτό έβγαινε σαν Florabest για πολλά χρόνια, μάλλον με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά. Το μόνο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αυτό ανήκει στην κατηγορία PARKSIDE X 12V Team, δηλαδή τα 12V με την ίδια μπαταρία.  Όπως αναφέρεται και στο review του florabest σαν κλαδευτικό δεν είναι και τρομερά χρήσιμο, όμως σαν μικρή σπαθοσέγα βολεύει αρκετά.  Η τιμή του είναι 45 ευρώ. 

  Τάση λειτουργίας12VDC
  Διάμετρος κλαδιών έως 80 χιλιοστά
  Αριθμός παλινδρομήσεων0 έως 2700 το λεπτό
  Τύπος μπαταρίας12V (Parkside X12V Team)
  Χωρητικότητα μπαταρίας2000mAh
  Υποδοχή λάμας12.7 χιλιοστά (κλασσική για σπαθοσέγα)
  Τιμή44.99 ευρώ

   

   

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά εργαλεία χειρός, όπως κλαδευτήρι, τσεκούρι, βαριοπούλα, ψαλίδι θάμνων και προστατευτικά κήπου. 

  Επίσης καλή προσφορά είναι και τα ηλιακά LED φώτα αυλής. 

  Παρασκευή 19/08/2019

  σκούπα lidlΤη Δευτέρα 19/8/19 το Lidl έχει προσφορές σε εργαλεία και εξαρτήματα. Ο “κράχτης” της εβδομάδος είναι η μεγάλη ηλεκτρική σκούπα στερεών/υγρών PARKSIDE PNTS 1500 D5. Είναι το πιο ισχυρό (1500WATT ισχύ) και το πιο μεγάλο (κάδος 30 λίτρων από ανοξείδωτο ατσάλι) από τα  3 διαφορετικά μοντέλα που βγάζει. Έχει ισχύ αναρρόφησης 19kPa, 3 μέτρα λάστιχο αναρρόφησης,  6 μέτρα καλώδιο παροχής, αρεκτά εξαρτήματα και μία πρίζα για σύνδεση με εργαλείο μέχρι 2200Watt. Στις διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι τα 2 μεταλλικά πλαϊνά που κρατάνε το σωλήνα καθώς και η αβαθμίδωτη επιλογή ταχύτητας. Η τιμή της είναι 75 ευρώ και σίγουρα προτείνεται για όποιον ασχολείται με μαστοριλίκια ή θέλει μία σκούπα για το γκαράζ.

  επαναφορτιζόμενο σκουπάκι lidlΜαζί με την σκούπα έχει για πρώτη φορά ένα επαναφορτιζόμενο σκουπάκι χειρός, το PARKSIDE PHSSA 20-Li A1. Είναι ένα κλασσικό επαναφορτιζόμενο σκουπάκι για αυτοκίνητο ή το σπίτι που έχει δυνατότητα αναρρόφησης υγρών ή στερεών. Το βασικό του προτέρημα είναι ότι ανήκει στην σειρά εργαλείων X20V team, δηλαδή τα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν ακριβώς τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Στην συσκευασία έχει μία μπαταρία 2Ah, αλλά αν έχετε και κάποιο άλλο από την σειρά, τότε έχετε έξτρα μπαταρίες. Επίσης αν έχετε κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά και θέλατε μία έξτρα μπαταρία, τότε είναι μία καλή ευκαιρία να πάρετε και το σκουπάκι (η μπαταρία με τα μεταφορικά θα σας πήγαινε περίπου 25 ευρώ, το σκουπάκι κάνει 40).

  parkside plpd 60 a1 review

  Τέλος έχει και ένα μικρό κολλητήρι με αυτόματη τροφοδοσία σύρματος. Δεν είναι τίποτα τρομερό αλλά για τα 12 ευρώ που κάνει είναι κάτι αρκετό καλό. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το αναλυτικό review

   

  Εκτός από αυτά έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτά που προτείνονται είναι ο ηλιακός προβολέας LED, οι τηλεσκοπικές σκάλες και το καρότσι μεταφοράς.

  Παρασκευή 16/08/2019

  Αυτό το παρασκευοσάββατο έχει σε προσφορά το μεγάλο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKS 1350, ένα πολύ ισχυρό εργαλείο κατάλληλο για κοπές ακόμα και στα πιο σκληρά ξύλα. Η τιμή του είναι μόλις 40 ευρώ, αρκετά χαμηλή για δισκοπρίονο τέτοιας ισχύς. Σε τέτοια έκδοση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.

  Πέμπτη 08/08/2019

  parkside pbh 1500Αυτή την πέμπτη τα Lidl έχουν το πιο ισχυρό δράπανο της PARKSIDE, το σκαπτικό PBH 1500 F6. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για σκάψιμο σε δομικά υλικά ή για τρύπημα με πολύ μεγάλο τρυπάνι. Έχει δύναμη κρούσης 5 joule, 1500WATT ισχύ και sds plus υποδοχή.  H τιμή του είναι 60 ευρώ. Αν θέλετε να το δείτε πιο αναλυτικά, μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε το review από την προηγούμενη έκδοση (δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά με την F6).

  Εκτός από το σκαπτικό έχει και πολλά εξαρτήματα και εργαλεία χειρός. Αυτό που σίγουρα προτείνεται είναι η ραφιέρα με τα 30 ευρώ (αντίστοιχη στο εμπόριο κοστίζει 45+ ευρώ), τα πολύκλειδα, η μέγγενη και τα ρούχα εργασίας. 

  Πιθανόν να βρείτε και κάποιο άλλο εργαλείο σε έκπτωση, καθώς αυτή είναι η περίοδος εκπτώσεων και φέρνει και εργαλεία με σημαντική έκτπωση (ακόμα και -40%). Δυστυχώς σε κάθε κατάστημα θα βρείτε διαφορετικό εργαλείο, οπότε θέλει και λίγο τύχη.

  Πέμπτη 25/07/2019

  Αυτή την πέμπτη τα LIDL έχουν σε προσφορά το μικρό πλυστικό PARKSIDE PHD 110 C1. Είναι ένα μικρό φορητό πλυστικό με μέγιστη πίεση 75 bar, ιδανικό για το σπίτι, το εξοχικό, τα μπαλκόνια και γενικότερα οποιαδήποτε μικρή εργασία για πλυστικό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πλύνει ένα αμάξι ή κάτι μεγαλύτερο, απλώς αν θέλετε να κάνετε συχνά τέτοια χρήση καλύτερα είναι να προτιμήσετε το μεγαλύτερο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε ένα αναλυτικό review για μία προηγούμενη έκδοση του ίδιου εργαλείου (οι διαφορές είναι ελάχιστες). Η τιμή του είναι περίπου 50 ευρώ.

  Την ίδια μέρα έχει και το μακρύ κανόνι για τα πλυστικά της PARKSIDE, ένα πολύ χρηστικό εξάρτημα αν θέλετε να καθαρίζετε τέντες, περβάζια, ηλιακά πάνελ και γενικότερα οτιδήποτε απαιτεί μεγαλύτερο ύψος. Η τιμή του είναι 35 ευρώ.

  Εκτός αυτών έχει και άλλα εξαρτήματα για αυτοκίνητο, μεταξύ αυτών μία dashcam, μία βάση στήριξης κινητού στο παρμπρίζ, φώτα, σπρέι, πατάκια, καλύμματα και πυροσβεστήρα.

  Δευτέρα 01/07/2019

  Την πρώτη μέρα του Ιουλίου το Lidl φέρνει αρκετά εργαλεία της σειράς X20V team, δηλαδή των επαναφορτιζόμενων εργαλείων που χρησιμοποιούν το ίδιο τύπο μπαταρίας 20V.

  parkside pbsa 20 li a1Το πρώτο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 20 Li A1. Παρότι μοιάζει αρκετά με το  PABS 20 που είχε φέρει λίγους μήνες πριν, το συγκεκριμένο είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελληνική αγορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά, ούτε οπτικά ούτε όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, οπότε η αλλαγή του ονόματος παίζει να έχει σχέση με τον εισαγωγέα/κατασκευαστή (στο PABS είναι η kompernass, σε αυτό η grizzly).  Οπότε ίσως έχει διορθωθεί και το προβληματάκι με το τσοκ. Η τιμή του είναι περίπου 50 ευρώ. 

  parkside pwsa 20 li b3Το επόμενο εργαλείο είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li B3. Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο που ανήκει στην σειρά Χ20V team. Έρχεται σε νέα έκδοση, την Β3 με μικροδιαφορές από την προηγούμενη. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ότι πρόκειται για 125αρη τροχό, με εύκολη αλλαγή προφυλακτήρα χωρίς εργαλεία, ρυθμιζόμενες στροφές και μεγάλη μπαταρία 4Ah. Είναι σίγουρα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο καθώς σας επιτρέπει να δουλεύετε τον γωνιακό τροχό όπου θέλετε, χωρίς την ανάγκη για ηλεκτρική παροχή ή για γεννήτρια. Βέβαια, το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η μπαταρία δεν κρατάει και πάρα πολύ, αλλά αν έχετε ήδη 2-3 άλλα εργαλεία της σειράς Χ20V team, έχετε ήδη ανταλλακτικές μπαταρίες. Για ένα γενικότερο σχόλιο σχετικά με τους επαναφορτιζόμενους γωνιακούς τροχούς, μπορείτε να δείτε και στο review του 18V που είχε φέρει 2-3 χρόνια πριν. H τιμή στο συγκεκριμένο είναι 65 ευρώ.

  σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20Το τρίτο και τελευταίο επαναφορτιζόμενο εργαλείο της εβδομάδας είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li A1 (Αν δεν γνωρίζετε τι είναι η σπαθοσέγα και τι διαφορές έχει από την σέγα, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο). Η σπαθοσέγα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο (πχ για όσους ασχολούνται με παλέτες, υδραυλικούς…) και καλό είναι να υπάρχει, ακόμα και αν έχετε σέγα. Στα χαρακτηριστικά έχει μπαταρία 2Ah (Χ20V Team), αριθμό παλινδρομήσεων 0 έως 3000,  ρυθμιζόμενο πέλμα, ρυθμιζόμενη λειτουργία ταλάντωσης, μήκος παλινδρόμησης 20 εκατοστά και ταχυφορτιστή 60 λεπτών. Στην συσκευασία υπάρχει και βαλιτσάκι μεταφοράς αλλά και 1 ελβετική λάμα για ξύλο. Οι λάμες που χρησιμοποιεί είναι κοινές με αυτές του εμπορίου. Η τιμή της είναι 55 ευρώ.

  Κάτι που ξεκίνησε πρόσφατα και συνεχίζει να το κάνει η LIDL είναι να φέρνει και μπαταρίες στα ράφια. όταν έχει σε προσφορά εργαλεία της 12V team ή της 20V Team. Έτσι και τη Δευτέρα θα έχει και την μικρή μπαταρία 2Ah μαζί με ταχυφορτιστή αλλά και την μεγάλη των 4Ah στα 30 ευρώ. Αυτό είναι αρκετά θετικό, καθώς γλιτώνετε τα μεταφορικά από το σέρβις.

   

  Εκτός από αυτά τα 3 επαναφορτιζόμενα εργαλεία και τις μπαταρίες τους έχει και αρεκτά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Τα πιο σημαντικά είναι το σετ μετ α καρυδάκια και τις καστάνιες (κοστίζει 111 ευρώ αλλά έχει τα πάντα), τα ποτηροτρύπανα, τα αναλώσιμα για τον γωνιακό τροχό και οι 5κιλες συσκευασίες για τις νοβοπανόβιδες.

  Πέμπτη 20/06/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη τα LIDL έχουν πάλι μία από τις μεγάλες μέρες με προσφορές σε εργαλεία, με αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία και πολλά αναλώσιμα.

  το κατσαβίδι στην ίσια θέση λαβήςΤο πρώτο από τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με λαβή δύο θέσεων PARKSIDE PSSA 4 A1. Σε αυτή την έκδοση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Πρακτικά είναι ένα απλό μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι που μπορεί να αλλάξει η λαβή του από ίσια σε “θέση πιστολιού”. Η ίσια θέση μπορεί να βολέψει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οπότε καλό είναι να υπάρχει ένα τέτοιο κατσαβίδι ακόμα και  για καβάτζα. Έχει 6+1 θέσεις ροπής ενώ στην βάση υπάρχει και ένας ενσωματωμένος φακός LED.  Η τιμή του είναι 18 ευρώ.

  καρφωτικό parkside pet 25Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μεγάλο ηλεκτρικό καρφωτικό (υπάρχει και μικρότερο ηλεκτρικό αλλά και μικρό επαναφορτιζόμενο) PARKSIDE PET 25 C2. Είναι ένα δυνατό καρφωτικό που μπορεί να πάρει δίχαλα (έως 25 χιλιοστά) και βελονάκια (έως 32 χιλιοστά). Έχει επιλογή δύναμη κρούσης και ηλεκτρονική προστασία που επιτρέπει την αποδέσμευση του καρφιού μόνο όταν πιέσετε το διακόπτη και την κεφαλή. Η τιμή του είναι 20 ευρώ και αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή για να πάρετε ένα δυνατό καρφωτικό αέρος, τότε είναι μία καλή επιλογή.

  parkside phlg 2000 d3To τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D3, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ηλεκτρονικούς, μαστόρια και όποιον έχει μπάρμπεκιου. Μπορείτε να το δείτε σε μία αναλυτική παρουσίαση εδώ. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ.

  parkside plbs 30To τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό κολλητήρι PARKSIDE PLBS 30 B2. Είναι ένα μικρό κολλητήρι 30 WATT με βάση που κοστίζει μόλις 8 ευρώ. Δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας, αλλά με 8 ευρώ δεν μπορείτε να θέλετε και τα πάντα. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλό όσο το αντίστοιχο με ρύθμιση θερμοκρασίας, αλλά είπαμε, μόλις 8 ευρώ.

  Τώρα εκτός από αυτά τα 4 σε μερικά καταστήματα θα υπάρχουν και άλλα εργαλεία PARKSIDE. Κάποια από αυτά είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 και ο δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρα PARKSIDE PSBS 240.  Πιθανώς να υπάρχουν  και άλλα.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία θα έχει και αρκετά αναλώσιμα (πχ τρυπάνια), εργαλεία χειρός (κατσαβίδια, κλειδιά άλλεν) , εξαρτήματα και αναλώσιμα βαφής (ρολά, σπρέι) καθώς και μία γαλβανιζέ ραφιέρα με μόλις 18 ευρώ.

  Παρασκευή 14/06/2019

  Αυτό το Παρασκευοσάββατο τα LIDL φέρνουν το μεγάλο πλυστικό της PARKSIDE μαζί με ένα τηλεσκοπικό κοντάρι. Το πλυστικό είναι το PARKSIDE PHD 150 G4, η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση με ισχύ 2100 watt, πίεση 110 bar, παροχή 450 λίτρα ανά ώρα, 10 μέτρα λάστιχο για το κανόνι και 5 μέτρα καλώδιο. Έχει το νέο αποσπώμενο κανόνι με τα ακροφύσια που αλλάζουν στην μύτη. Κάτι σημαντικό είναι ότι με ένα ειδικό λάστιχο αναρρόφησης μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς παροχή νερού, παίρνοντας νερό από κάποια δεξαμενή. Η τιμή του είναι 100 ευρώ και γιαυτά που προσφέρει είναι καλή προσφορά.

  Εκτός από αυτό έχει και ένα τηλεσκοπικό κοντάρι για το πλυστικό, με τιμή 35 ευρώ. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναφέρει στην Ελλάδα. Το μήκος του μπορεί να ρυθμιστεί από 163 έως 401 πόντους, δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πλυστικό ακόμα και σε 5-6 μέτρα ύψος. Είναι συμβατό με όλα τα πλυστικά της PARKSIDE και πιθανώς με πατέντα να κάνει και σε μερικά άλλα.

  Πέμπτη 06/06/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη είναι η 3η δόση με τα  επαναφορτιζόμενα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X12V Team. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι εργαλεία που χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία 12V, την PAPK 12. Έτσι αυτή την εβδομάδα έρχονται τα τελευταία 2 εργαλεία της σειράς, αλλά και προσφορές για ξεχωριστές μπαταρίες.

  parkside pbsa 12Το πρώτο από τα δύο είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 C2. Το συγκεκριμένο δραπανοκατσάβιδο διαφέρει από τα κοινά, καθώς έχει αποσπώμενο τσοκ, που αν το αφαιρέσεις υπάρχει υποδοχή για 6γωνα bits κατσαβιδιού. Έτσι με μία κίνηση μπορείτε να τρυπάτε και στη συνέχεια να βιδώνετε. Παρότι είναι μικρό έχει αρκετή ροπή (28Nm) με 20 προεπιλογές ροπής. Η μέγιστη διάτρηση είναι 25 χιλιοστά διάμετρο σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Το τσοκ έχει έυρος από 0.8 έως 10 χιλιοστά και η μπαταρία που έχει είναι 2Ah (μοντέλο PAPK 12 A1), αν και μπορείτε να αγοράσετε και την μεγαλύτερη των 4Ah. Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ.

  parkside pwsa 12 a1To δεύτερο εργαλείο είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1. Είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο, που υπάρχει στο εμπόριο από ελάχιστες εταιρίες. Παίρνει δίσκο 76 χιλιοστών και μπορείτε να βρείτε δίσκους κοπής για μέταλλα αλλά και για δομικά υλικά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review από την παλαιότερη έκδοση PARKSIDE PWSA 12 A1. Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές πλην της μπαταρίας. To A1 είχε την PAP 12 A1, ενώ το B1 την PAPK 12 A1 (αυτή από την σειρά Χ12V Team). H τιμή του είναι και εδώ περίπου 40 ευρώ. Ξεχωριστά από το εργαλείο θα υπάρχουν και δίσκοι κοπής 76 χιλιοστών. Καλό είναι αν το πάρετε να αγοράσετε όσους πιο πολλούς μπορείτε καθώς αν και υπάρχουν στο εμπόριο, ίσως δυσκολευθείτε να τους βρείτε σε τοπικά καταστήματα.

   

  Εκτός από τα δύο εργαλεία έχει και τις 2 μπαταρίες την μικρή PAPK 12 A1 με 2 αμπερώρες προς 12.99 ευρώ και την μεγάλη PAPK 12 B1 με 4 αμπερώρες προς 21.99. Ειδικά η μικρή είναι καλή περίπτωση αν έχετε αγοράσει κάποιο από τα εργαλεία της σειράς X12V Team.

  Εκτός από αυτά έχει και μερικές φόρμες εργασίες και κάτι τρυπάνια.

   

  ΠαρασκευήΣάββατο 24/05/2019

  Από τότε που η LIDL μετέτρεψε τiς Σαββατιάτικες προσφορές (Σούπερ Σάββατο) σε Παρασκευό-Σάββατο, έχει αρχίσει να φέρνει πιο πολλά εργαλεία τις μέρες αυτές. Έτσι και αυτό το παρασκευόσάββατο φέρνει 2 πρωτοεμφανιζόμενα εργαλεία, που ανήκουν στην σειρά εργαλείων Χ12V Team.

  phsa 12 a1 parksideTo πρώτο από τα δύο είναι το επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 A1. Όπως είπαμε, χρησιμοποιεί μία 12V μπαταρία που είναι κοινή με μερικά ακόμα εργαλεία. Η αυτονομία που του δίνει η μπαταρία των 2Ah που είναι στην συσκευασία είναι περίπου 30 ελπτά. Είναι σχετικά μικρό και ελαφρύ (1.8 κιλά), με μήκος μαχαιριών 41 εκατοστά ( 35 το ωφέλιμο), οπότε σε σύγκριση με τα μεγάλα ηλεκτρικά είναι αρκετά πιο μικρό. Προφανώς είναι ιδανικό για μικρούς κήπους ή για κήπους όπου είναι αδύνατη η  χρήση καλωδίου. Η τιμή του είναι 44 ευρώ.

  parkside pkga 12 a1To επόμενο εργαλείο είναι και αυτό επαναφορτιζόμενο εργαλείο κήπου. Πρόκειται για το πολυεργαλείο PARKSIDE PKGA 12 A1. Είναι ένα εργαλείο που ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με το παραπάνω επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο και όχι μόνο. Έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες, σαν μικρό μπορντουροψάλιδο, σαν ψαλίδι γκαζόν και σαν μικρό ψεκαστήρι. Ειδικά το τελευταίο προκαλεί λίγο εντύπωση, καθώς δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Το βάρος του είναι 1.7 κιλά και είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος. Το μήκος κοπής για το ψαλίδι  για θάμνους είναι 16 εκατοστά, ενώ το πλάτος για το ψαλίδι γκαζόν 10 εκατοστά. Το δοχείο για το ψεκαστήρι χωράει περίπου 1 λίτρο και έχει ρυθμιζόμενο μπεκάκι. Η τιμή του είναι και σε αυτό 44 ευρώ.

  Πέμπτη 23/05/2019

  Την Πέμπτη που έρχεται τα LIDL φέρνουν αρκετά εργαλεία. Κάποια από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενα, ενώ έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. 

  σπαθοσέγα parksideΤο πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710 D3.  Το συγκεκριμένο εργαλείο κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια (δείτε εδώ μία παλαιότερη εκδοχή πριν 10 χρόνια) και είναι αρκετά χρήσιμο, ακόμα και σε ερασιτέχνες. Χρησιμοποιείται κυρίως για κοπή μεγάλων κομματιών ξύλου, γυψοσανίδας ή και μετάλλων. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι παίρνει μεγάλη λάμα που λυγίζει και έτσι μπορείτε να κόψετε ακόμα και σύριζα. Για περισσότερα σχχετικά με το τι είναι η σπαθοσέγα και τι διαφορές έχει από την κοινή σέγα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Όσο αναφορά το μοντέλο της PARKSIDE είναι αρκετά ισχυρό με μοτέρ 710 WATT, έχει ρύθμιση στροφών, μήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά, σύστημα για  εύκολη αλλαγή λάμας χωρίς κλειδί, ρυθμιζόμενο πέλμα και περιστρεφόμενη λαβή. Ειδικά το τελευταίο είναι κάτι που δεν θα το δείτε σε πολλές σπαθοσέγες. Μπορεί να κόψει μέχρι 16 εκατοστά ξύλο, 8 χιλιοστά μέταλλο και 18 χιλιοστά αλουμίνιο. Η τιμή της είναι περίπου 40 ευρώ.

  To επόμενο εργαλείο είναι πάλι ένα από τα δημοφιλή, η απλή σέγα PARKSIDE PSTK 800 B2. Είναι μία πολύ δυνατή σέγα με ανοιχτή λαβή που κοστίζει μόλις 30 ευρώ. Έχει μερικά μικρά θεματάκια με τους διακόπτες, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο review (πρόκειται για την ίδια έκδοση), πατώντας εδώ.

  parkside pmsa 12 a1 επαναφορτιζόμενος πολυκόφτηςTo τρίτο εργαλείο είναι ο επαναφορτιζόμενος κόφτης PARKSIDE PMSA 12 A1. Είναι ένα κόφτης με περιστροφική ροδέλα που μπορεί να κόψει ύφασμα, χαρτόνι, δέρμα, χαρτί, νάυλον και γενικότερα οποιοδήποτε μαλακό υλικό. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο χρήσιμο εργαλείο για ερασιτέχνες, μπορεί όμως να φανεί αρκετά χρήσιμο σε όποιον ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με κοπές μαλακών υλικών. Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει ίδια μπαταρία με κανένα άλλο μοντέλο PARKSIDE 12V, οπότε αν κάποιος θέλει να το αγοράσει μόνο και μόνο για τη μπαταρία ή το φορτιστή καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί. Η τιμή του είναι 35 ευρώ.

  πλάνη 12V parksideΤο τέταρτο εργαλείο είναι πρωτοεμφανιζόμενο και αρκετά ενδιαφέρον. Πρόκειται για μία μικρή επαναφορτιζόμενη πλάνη, την PARKSIDE PHA 12 A1. Γενικά οι επαναφορτιζόμενες πλάνες είναι κάτι σχετικά καινούργιο. Ακόμα και μεγάλες εταιρίες δεν έχουν ακόμα κάποιο μοντέλο, οπότε υπάρχει αρκετή συζήτηση σχετικά με το πόσο πρακτικές είναι. Σε σύγκριση με τις κοινές ηλεκτρικές πλάνες έχει πιο μικρό πλάτος πλανίσματος (μόλις 56 χιλιοστά), ενώ και το βάθος πλανίσματος είναι λίγο πιο μικρό από ότι στις μεγάλες (0 έως 2 χιλιοστά). 

  Και εδώ το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί την ίδια 12V μπαταρία που χρησιμοποιούν αρκετά 12V parkside, οπότε αν έχετε ήδη ένα έχετε έξτρα μπαταρίες. Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή για 12V PARKSIDE, αλλά είναι και λίγο πιο πολύπλοκο'εργαλείο. 

  κρουστικό δράπανο PARKSIDETo επόμενο εργαλείο, το PARKSIDE PBHA 12 A1, είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο με SDS μηχανισμό. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που δεν θα βρείτε και τόσο εύκολα στο εμπόριο, καθώς τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα είναι 18/20V και πιο μεγάλα σε μέγεθος (πχ δείτε το μεγαλύτερο PARKSIDE). Ανήκει και αυτό στην κατηγορία με τα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν την ίδια 12V μπαταρία, χρησιμοποιώντας μία μπαταρία 2 Ah. Η ενέργεια κρούσης είναι 1 Joule (πιο μικρή από τα μεγαλύτερα μοντέλα), με δυνατότητες διάτρησης 10 χιλιοστά διάμετρο σε μπετό και 8 σε ατσάλι. Αν και έχει SDS μηχανισμό για τρυπάνι και καλέμια SDS, στην συσκευασία υπάρχει αντάπτορας με τσοκ για στρογγυλά εξαρτήματα. 

  Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως απλό δράπανο ή ως κρουστικό δράπανο. Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για χρήση μόνο ως πιστολέτο, δηλαδή μόνο κρούση. Η τιμή του είναι 50 ευρώ και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνό για 12V, αν και το αντίστοιχο 20V της PARKSIDE κοστίζει 70 ευρώ.

   

  Εκτός από τα παραπάνω εργαλεία έχει και αρκετά εξαρτήματα και βοηθήματα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το αλφάδι σταυρού PARKSIDE PKLL 7 C3 με 23 ευρώ, καθώς και  οι σφιγκτήρες. Επίσης αν και δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, για τα λεφτά τους είναι πολύ καλές οι λάμες για σέγα και σπαθοσέγα.

  Δευτέρα 09/05/2019

  Άλλη μία καλή μέρα με εργαλεία είναι την ερχόμενη πέμπτη 9  Μάη. Έχει 3 ηλεκτρικά εργαλεία (ένα από τα από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενο) και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα.

  parkside pfbs 160 b2Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο έίναι το μικρό πολυεργαλείο τύπου Dremel PARKSIDE PFBS 160 B2. Μπορεί να μην έχει την ίδια ποιότητα με το Dremel, όμως με μόλις 23 ευρώ που κοστίζει (μαζί με αρκετά εξαρτήματα) είναι σε ασυναγώνιστη τιμή. Πραγματικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στο αναλυτικό review από την σελίδα. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση.

  ηλεκτροκόλληση PARKSIDETo επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτροκόλληση χαλκού PARKSIDE PESG 120 B4. Πρόκειται για μία απλή ηλεκτροκόλληση για ηλεκτρόδια με ισχύς μόλις 100 αμπέρ. Αν και είναι βελτιωμένη από την παλαιότερη έκδοση με τα 80 αμπέρ σε μερικά σημεία, εξακολουθεί να μην έχει καλή απόδοση, ειδικά στο 2.5αρι ηλεκτρόδιο. Σε γενικές γραμμές έχει καλή κατασκευή και για τα 50 ευρώ που κοστίζει δεν είναι κακή, αλλά με 20-30 ευρώ παραπάνω παίρνετε πολύ μεγαλύτερες, με καλύτερη απόδοση ενώ αν πάτε στο 100αρικο βρίσκεται Κινέζικες inverter. ίσως είναι καιρός η LIDL να φέρει στην Ελλάδα την inverter PARKSIDE ή την Mig χωρίς αέριο, που έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Δυστυχώς η συγκεκριμένη έχει πολλές κακές κριτικές από αγοραστές και δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιστρέφουν. Για κάποιον ερασιτέχνη που θέλει μία ηλεκτρκόλληση να κάνει ένα δύο κολλήματα αραιά και που, δεν είναι κακή αγορά. Όμως για κανονική χρήση, καλό είναι να πάρετε κάτι καλύτερο.

  parkside pts 710Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα μίνι δισκοπρίονο, το PARKSIDE PTS 710 Α1. Είναι νέα έκδοση και αρκετά πιο ισχυρό από την έκδοση που έφερνε παλαιότερα, το PTS 500 (review εδώ). Αν και μπορεί να κόψει ξύλο, συνήθως χρησιμοποιείται για κοπή άλλων υλικών, όπως πλακάκια, πλέξιγκλάς, γυψοσανίδες, συνθετικά υλικά. Παίρνει δίσκους διαμέτρου 85 χιλιοστών (υπάρχουν και στο εμπόριο καθώς παρόμοιο μοντέλο βγάζει και η bosch) και μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους (ακόμα και διαμαντόδισκους). Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 25 χιλιοστά, ενώ δεν μπορεί να κόψει φάλτσα! Όπως είπαμε είναι πολύ πιο ισχυρό από τις άλλες εκδόσεις, οπότε λογικά θατ α πηγαίνει πολύ καλύτερα στα δυσκολότερα υλικά. Έχει μακρύ καλώδιο, λέιζερ για ένδειξη του σημείου κοπής, οδηγό παράλληλης κοπής και μεγάλο λάστιχο αναρρόφησης. Δείχνει να είναι λίγο πιο μεγάλο σε όγκο από την παλαιότερη έκδοση, ενώ είναι και λίγο ακριβότερο, αφού κοστίζει περίπου 65 ευρώ. Σίγουρα αν το θέλετε μόνο για ξύλο, καλό είναι να περιμένετε το κανονικό δισκοπρίονο, όμως αν το θέλετε για κάποιο από τα υλικά που αναφέρθηκαν, τότε ειναι μία πολύ καλή λύση.

   

  Τώρα εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία, έχει και αρκετά εξαρτήματα και αναλώσιμα. Αυτό που σίγουρα είναι must είναι οι μαγνητικές γωνίες. Η τιμή είναι καλή και όποιος ασχολείται με ηλεκτροκολλήσεις θα γνωρίζει ότι όσες περισσότερες έχουμε, τόσο καλύτερα. Το σετάκι με τις σκύλες είναι επίσης μία καλή επιλογή αν δεν το έχετε (δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά για 7 ευρώ τις 3 είναι καλές), όπως επίσης και οι συρματόβουρτσες. Έχει και ένα πολύ οικονομικό σετ με ηλεκτρόδια ενός κιλού στα 4 ευρώ, αλλά είναι η πρώτη φορά που τα βγάζει, οπότε δεν είναι δοκιμασμένα.

  Δευτέρα 22/04/2019

  Ο Μάης μπαίνει αρκετά καλά για τους φαν των PARKSIDE, με πολλά και δημοφιλή εργαλεία να έρχονται την Πέμπτη 2 Μαϊού. 

  faltsopriono lidlΤο πρώτο και πιο ενδιαφέρον εργαλείο αυτής της προσφοράς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PAKRSIDE PZKS 2000 A1. Στην συγκεκριμένη εκδοχή είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα, αυτό είναι πιο ισχυρό, με μοτέρ 2000 WATT (το ράντιαλ που έφερνε τα τελευταία χρόνια είχε μόνο 1500 watt), και αισθητά μεγαλύτερο μήκος κοπής στα 34 εκατοστά. Στα υπόλοιπα δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά, δηλαδή μπορεί να κόψει φάλτσα και οριζόντια και κάθετα, έχει δίσκο 210 χιλιοστών, λέιζερ, πλαϊνούς σφιγκτήρες και σάκο για πριονίδια. Με τον κατάλληλο δίσκο μπορεί να κόψει και αλουμίνιο. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και σε ένα παλαίότερο review με το προηγούμενο μοντέλο PZKZ 1700 (υπάρχει και πίνακας σύγκρισης χαρακτηριστικών με τις άλλες εκδόσεις). Η τιμή του εξακολουθεί να είναι περίπου 100 ευρώ και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό εξακολουθεί να παραμένει αρκετή καλή προσφορά.

  parkside pbh 1050Το επόμενο δημοφιλές εργαλείο είναι το μικρό σκαπτικό πιστολέτο, PΑRKSIDE PBH 1050 B2. Είναι ένα από τα πιο παλιά εργαλεία της PARKSIDE (έβγαινε σε παρόμοια εκδοχή όταν ακόμα τα PARKSIDE ήταν κόκκινα) και σίγουρα πολύ χρήσιμο. Η ισχύς του είναι 1050WATT με δύναμη κρούσης 3 Joule και υποδοχή για εργαλεία SDS plus. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαπτικό, ως δράπανο και ως κρουστικό δράπανο. O διακόπτης έχει ρύθμιση στροφών, κάτι που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, ενώ η 2η λαβή μπορει να περιστραφεί σε όποια θέση θέλετε. Έρχεται μαζί με μία βαλίτσα με αρκετά εξαρτήματα και αντάπτορα για τσοκ. Η τιμή του είναι 55 ευρώ, και παρότι δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το μεγαλύτερο αδελφάκι του, για έναν ερασιτέχνη είναι υπεραρκετό.

  parkside pws 230Το τρίτο δημοφιλές εργαλείο είναι ο μεγάλος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 230 C3. Και αυτός είναι ένα από τα εργαλεία που κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι αρκετά ισχυρός (2000WATT), παίρνει μεγάλους δίσκους 230 χιλιοστών, διαθέτει ρυθμιζόμενη λαβή 3 θέσεων, ώστε να το πιάνετε όπως σας βολεύει και έχει αρκετά μεγάλο καλώδιο. Η τιμή του είναι περίπου 50 ευρώ και μπορεί λόγω του ανταγωνισμού να μην είναι όσο καλή προσφορά ήταν 5-10 χρόνια πριν, όμως εξακολουθεί αν είναι πολύ καλή επιλογή. Μπορείτε να δείτε και μία παλαιότερη έκδοση εδώ

  parkside pds 290To τελευταίο εργαλείο μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές -τουλάχιστον όχι τόσο όσο τα 3 προηγούμενα- όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή περίπτωση. Πρόεκτιαι για το μικρό τριβείο δέλτα PARKSIDE PDS 290 C3. Είναι ένα μικρό, πολύ χρήσιμο τριβείο για να τρίβετε γωνίες και δύσκολα σημεία. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι αν έχετε ή σκοπεύετε να αγοράσετε  ένα πολυεργαλείο σαν και αυτό, είναι λίγο άχρηστο. Η τιμή του είναι 18 ευρώ και μπορείτε να το δείτε αναλυτικότερα σε αυτό το review.

  Εκτός από τα 4 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα, ειδικά για τα εργαλεία αυτής της εβδομάδας (και όχι μόνο). Έτσι μπορείτε να βρείτε δίσκους για το φαλτσοπρίονο, γυαλόχαρτα για το τριβείο δέλτα, δίσκους για τον γωνιακό τροχό, καλέμια για το σκαπτικό, σετάκια με bits, κουβά για ανάμειξη υλικών, μία σκούπα εργαστηρίου και δεματικά. Όλα σε αρκετά καλη τιμή.

  Δευτέρα 22/04/2019

  Εδώ και λίγους μήνες, η LIDL σταμάτησε να φέρνει τα ηλεκτρικά εργαλεία κήπου με το brandname Florabest και τα έκανε όλα PARKSIDE. Έτσι και το πρώτο ηλεκτρικό χλοοκοπτικό που φέρνει είναι το PARKSIDE PRM 1200 A1. Είναι ένα μικρό χλοοκπτικό με ισχύ 1200 WATT και κάδο 30 λίτρων. Έχει 3 ρυθμίσεις κοπής, πτυσσόμενη λαβή, πλάτος κοπής 32 εκατοστών και ενσωματωμένο μηχανισμό που συγκρατεί το καλώδιο. Σύμγωνα με τις προδιαγραφές και ξένα reviews από χώρες που έχει ήδη κυκλοφορήσει, είναι κατάλληλο για μικρούς κήπους με γκαζόν. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι μία καλή προσφορά.

  Πέμπτη 18/04/2019

  parkside pfmr 1600

  Αυτή τη πέμπτη το Lidl έχει πάλι προσφορές με εργαλεία. Το σημαντικότερο της προσφοράς είναι ο αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 A1. Παρότι μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο μοντέλο, PARKSIDE PFMR 1400, είναι εντελώς καινούργια έκδοση. Η σημαντικότερη διαφορά είναι στην ισχύ, αφού το συγκεκριμένο είναι λίγο πιο ισχυρό, με ισχύ 1600WATT. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναμείξει ακόμα πιο εύκολα μπετό, οπότε σίγουρα είναι μία σημαντική βελτίωση. Στα υπόλοιπα δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά. Η τιμή εξακολουθεί να είναι 50 ευρώ.

  επαναφορτιζόμενο κολλητήρι

  Εκτός από τον αναδευτήρα, υπάρχει και το μικρό επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PAKRIDE PLKA 4 A1. Εδώ αν και υπάρχει διαφορετική ονομασία, στην πραγματικότητα είναι σχεδόν ίδιο με το PARKSIDE PLKA 3.6 A1. Η τιμή του είναι μόλις 13 ευρώ και παρότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα καλό ενσύρματο κολλητήρι, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για επισκευές μακρυά από το εργαστήρι.

  Δευτέρα 15/04/2019

  Αυτή τη δευτέρα τα LIDL έχουν ένα εργαλείο που είχαν να φέρουν εδώ και πολλά χρόνια, τον φορητό αεροσυμπιεστή συνεχούς ροής PARKSIDE PKZ 180 C4. Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό αεροσυμπιεστή,  που δεν έχει αεροφυλάκιο αλλά δουλεύει συνεχόμενα, περίπου σαν και τους μίνι αεροσυμπιεστές που έχουμε στο αυτοκίνητο, και  με την διαφορά ότι αυτός δεν συνδέεται στον αναπτήρα, αλλά σε κανονική οικιακή πρίζα, ενώ είναι και αρκετά πιο δυνατός. Έχει σημαντικές βελτιώσεις από το παλαιότερο μοντέλο που το είχε φέρει η LIDL πριν 4 χρόνια, όντας αρκετά πιο πρακτικό και πιο εργονομικό. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, έχει ισχύ μοτέρ 1.1kw(περίπου 1.5Hp) μέγιστη πίεση 8 bar, ισχύς αναρρόφησης 180 λίτρα ανά λεπτό, 5 μέτρα καλώδιο και 3 μέτρα λάστιχο αέρα που μαζεύει εσωτερικά.  Η τιμή του είναι περίπου 60 ευρώ και είναι ελαφρά πιο φθηνός από τον ανταγωνισμό (πχ ο toros που θεωρείται αρκετά επώνυμος, με περίπου ίδια χαρακτηριστικά, κοστίζει 75-80 ευρώ).

  Τρίτη 26/03/2019

  H LIDL συνεχίζει να φέρνει πολλά εργαλεία στις αρχές του 2019. Και αυτή την εβδομάδα έχει πάλι αρκετά εργαλεία, πολλά εκ των οποίων είναι δημοφιλή. Και κάνει και κάτι που δεν το έχει ξανακάνει και είναι σίγουρο ότι θα βρει πολύ θετικό αντίκρυσμα. Πάμε πρώτα στα εργαλεία τα όποια όλα είναι από την σειρά εργαλείων PARKSIDE 20V με την ίδια μπαταρία.

  κρουστικό δράπανο parksideΤο πρώτο και ίσως το πιο δημοφιλές εργαλείο από όλα τα PARKSIDE είναι το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20-Li B2. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε τρύπες σε ξύλο ή μέταλλο αλλά και σε τοίχους ή δομικά υλικά αφού διαθέτει επιλογή κρούσης. Είναι αρκετά ισχυρό με ροπή 45Nm και 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Η τιμή του είναι 59.99, δηλαδή περίπου 10 ευρώ ακριβότερο από το απλό δραπανοκατσάβιδο που έιχε φέρει λίγες βδομάδες νωρίτερα.

  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n₀ 0–440 min⁻¹, 2η ταχύτητα: n₀ 0–1650 min⁻¹
  • Συχνότητα κρούσεων: 26400 min⁻¹
  • Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 30 mm σε ξύλο, 15 mm σε κεραμικό, 13 mm σε ατσάλι
  • Μέγιστη ροπή στρέψης: 45 Nm
  • Προεπιλογή: 20 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης + βαθμίδα κρουστικής διάτρησης
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ
  • Εργονομική μαλακή λαβή
  • Πρόσθετη χειρολαβή αμφίπλευρου βιδώματος
  • Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits
  • Κλείδωμα αυτόματο – SPINDLE-LOCK
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 bits, πρόσθετη λαστιχένια χειρολαβή

  sega 20vTo δεύτερο εργαλείο είναι τo PARKSIDE PSTDA 20-Li A2, μία επαναφορτιζόμενη σέγα που χρησιμοποιεί και αυτή την ίδια μπαταρία 20V. Και σε αυτή η τιμή είναι περίπου 60 ευρώ. Πρόκειται για νεότερη έκδοση, αν και δεν φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές με την προηγούμενη. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή από το ενσύρματο μοντέλο, αλλά δίνει αυτονομία κινήσεων και δυνατότητα χρήσης εκεί που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Αν μάλιστα έχετε και κάποιο άλλο από την σειρά των 20V, η αγορά βολεύει ακόμα περισσότερο. Ως προς τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 8 εκατοστά ξύλο, 5 χιλιοστά μέταλλο και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της είναι τα παρακάτω

  • Γρήγορη λειτουργία κοπής και ιδανική κοπή σε καμπύλες χάρη στη ρυθμιζόμενη παλινδρόμηση 3 βαθμίδων
  • Ρύθμιση κοπής ακριβείας με ελάχιστους κραδασμούς
  • Δυνατότητα επιλογής γωνίας κοπής με σταθερή ρύθμιση 0°/15°/30°/45° και από τις δυο πλευρές
  • Συμπεριλαμβάνονται 3 πριονόλαμες υψηλής ποιότητας (Swiss Made)
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Λειτουργία φυσητήρα για κοπή χωρίς πριονίδια
  • Με υποδοχή σύνδεσης για ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Ταχυτσόκ SAW LOCK για εύκολη αλλαγή λάμας
  • Προστασία σχισίματος
  • Για λάμες του εμπορίου με ενιαία υποδοχή
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: n₀ 0–2700 min⁻¹
  • Μέγιστο βάθος κοπής: 80 mm σε ξύλο / 5 mm σε μέταλλο / σε αλουμίνιο 12 mm
  • Λοξή κοπή αριστερά/δεξιά: 0°/15°/30°/45°
  • Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται: 2 πριονόλαμες για ξύλο (Swiss Made), 1 πριονόλαμα για μέταλλο (Swiss Made), 1 παράλληλος οδηγός, 1 εξάγωνο κλειδί, 1 αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team”
  • Διακόπτης ασφαλείας
  • Εργονομική μαλακή λαβή
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων

  diskopriono 20vΤο τρίτο και τελευταίο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός  PARKSIDE PHKSA 20 Li A2. Και εδώ ισχύουν ότι και για τα δύο παραπάνω, δηλαδή η τιμή είναι πάλι 60 ευρώ και αυτό χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 20V που έχουν πάνω από 10 εργαλεία PARKSIDE. Χρησιμοποιεί δίσκους κοπής με διάμετρο 150 χιλιοστά και οπή 16 χιλιοστά, ενώ έχει μέγιστο βάθος κοπής έως 48 χιλιοστά σε ίσια κοπή. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι 

  • Αβαθμίδωτα ρυθμιζόμενo βάθος και γωνία κοπής
  • Δυνατότητα ενεργοποίησης οδηγού λέιζερ
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
  • Με υποδοχή σύνδεσης για ηλεκτρική σκούπα, συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 20 V (2 Ah)
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: n₀ 3800 min⁻¹
  • Μέγιστο βάθος κοπής (σε ξύλο) στις 0°: 0–48 mm, στις 45°: 0–36 mm
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς „PARKSIDE X 20 V Team
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με γρήγορο στοπ
  • Εύκολη αλλαγή δίσκου χάρη στην ασφάλεια SPINDLE LOCK
  • Εργονομική λαβή softgrip με διακόπτη ασφαλείας στις δυο πλευρές
  • Για δίσκους κοπής του εμπορίου με Ø 150 mm (π.χ. της Parkside)
  • Συμπεριλαμβάνονται: δίσκος Ø 150 x Ø 16 mm με 18 δόντια (προεγκατεστημένος), 1 εξάγωνο κλειδί, 1 παράλληλος οδηγός, 1 αντάπτορας για ηλεκτρική σκούπα

  Τώρα εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και τον πάγκο εργασίας με σφιγκτήρες. Κοστίζει 20 ευρώ και παρότι μπορείτε να βρείτε και άλλους παρόμοιους στο εμπόριο, αυτό είναι λίγο πιο φθηνός. 

  Τέλος κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η LIDL και η PARKSIDE είναι να φέρουν μία έξτρα μπαταρία απευθείας στο ράφι. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να βρούμε μπαταρίες από το σέρβις, αλλά τώρα αν κάποιος θέλει μπορεί να πάει στο κατάστημα να αγοράσει όσες έξτρα μπαταρίες 20V θέλει με 20 ευρώ τη μία/ Πολύ καλή κίνηση που σίγουρα θα αρέσει σε αρκετούς. 

   

  Δεύτερα 18/03/2019

  Το 2019 από ότι φαίνεται συνεχίζει νε επιβραβεύει τους φαν των εργαλείων PARKSIDE. Για άλλη μία φορά η LIDL φέρνει αρκετά εργαλεία, μερικά από τα οποία είναι και πρωτοεμφανιζόμενα.

  pws 125 e4Το πρώτο εργαλείο είναι ο δημοφιλής γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 E4. Είναι ένας 125αρης τροχός με ισχυρό κινητήρα 1200 WATT. Έχει ρύθμιση στροφών με αβαθμίδωτη επιλογή, 3 θέσεις για την 2η λαβή και προφυλακτήρα με εύκολη αλλαγή θέσης. Είναι σχετικά βαρύς (λόγω του μεγάλου μοτέρ) και έτσι απαιτεί και τα δύο χέρια. Γιαυτό το λόγο η σκανδάλη λειτουργίας βρίσκεται στο πίσω μέρος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review για την λίγο παλαιότερο έκδοση. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ.

  Τώρα πάμε στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδας, την μικρή πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1. Είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο, όχι  μόνο σαν έκδοση αλλά γενικότερα σαν κατηγορία. Με μόνο μειονέκτημα την μικρή ισχύ και το μικρό μέγεθος, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για ερασιτέχνες. Από ότι φαίνεται μπορεί να κόψει μόνο ξύλα (και πιθανώς αλουμίνιο). Χρησιμοποιεί κορδέλα 140 εκατοστών με μέγστο πλάτος 12 χιλιοστά. Είναι σχετικά κοινό νούμερο οπότε μπορείτε να βρείτε και από το εμπόριο. Ως προς τις δυνατότητες το μέγιστο ύψος κοπής είναι 8 εκατοστά, το μέγιστο πλάτος κοπής 20 εκατοστά, ενώ μπορεί να κάνει και φαλτσοκοπές έως 45 μοίρες. Η τιμή της είναι 100 ευρώ, και είναι αρκετά καλή για αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντίστοιχες πριονοκορδέλες του εμπορίου κοστίζουν 140-180 ευρώ. Βέβαια είναι καλό να επισημάνουμε ότι συνήθως αυτές οι φθηνές, μικρές πριονοκορδέλες έχουν λίγο θέμα με την ακρίβεια στις κοπές. Τώρα αν ισχύει αυτό και στης PARKSIDE θα δείξει, όμως καλό είναι να το έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Επειδή  είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε προσφορά, είναι πιθανό να εξαντληθεί αμέσως.

  To επόμενο εργαλείο είναι και αυτό πρωτοεμφανιζόμενο σαν έκδοση. Είναι το ηλεκτρικό πιστολέτο βαφής PARKSIDE PFS 400 A1. To ίδιο πιστολέτο δεν έχει ξαναβγεί ποτέ στην Ελλάδα, αλλά μέχρι πριν 4-5 χρόνια έβγαινε ένα άλλο ηλεκτρικό πιστολέτο, το PARKSIDE PFS 100. Αυτά τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής είναι πολύ χρήσιμα αν δεν έχετε αεροσυμπιεστή, καθώς επιτυγχάνουν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα με πιστόλια αέρος. Έτσι μπορείτε να βάψετε δύσκολες επιφάνειες ή επιφάνειες όπου δεν θέλετε να φαίνονται οι γραμμές από το πινέλο ή το ρολό. Το μόνο γενικό μειονέκτημα που έχουν τα ηλεκτρικά πιστόλια είναι ότι θέλουν καλό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Αν ξεχαστείτε και αφήσετε το χρώμα μέσα, ειδικά αν πρόκειται για βερνίκι ή χρώμα λαδιού, τότε είναι πολύ πιθανό να βουλώσει και μετά να δυσκολευθείτε να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Επίσης είναι σχετικά θορυβώδεις εργαλεία, οπότε να το έχετε και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας. \Ως προς το συγκεκριμένο έχει ισχύ 400 Watt, 2 διαφορετικά ακροφύσια, 3 επιλογές για ψεκασμό, δοχείο 900ml και μεγάλο καλώδιο 3 μέτρων. Η τιμή του είναι περίπου 30 ευρώ και αυτό είναι καλή προσφορά.

  Το τέταρτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι η ηλεκτρική πλάνη χειρός PARKSIDE PEH 30 C3. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της PARKSIDE, που κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ισχύς της είναι 750 WATT, το πλάτος εργασιάς είναι 82 χιλιοστά, το βάθος πλανίσματος είναι ρυθμιζόμενο από 0 έως 3 χιλιοστά ενώ διαθέτει και 3 αυλάκια V για πλάνισμα σε γωνιές. Στην συσκευασία υπάρχει παράλληλος οδηγός, οδηγός εσοχής και προσαρμογέας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. 

  Το πέμπτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι και αυτό ένα εργαλείο που είχε αρκετά χρόνια να βγει στην Ελλάδα. Είναι το μικρό τριβείου χούφτας με δελτοειδές πέλμα PARKSIDE PHS 160 E5. Το ιδιαίτερο που έχει αυτή ή έκδοση είναι ότι το πέλμα δεν είναι μονοκόμματο, αλλά είναι σε 2 διαφορετικά κομμάτια, με το μπροστινό να είναι αποσπώμενο και να αλλάζει με ένα πέλμα λωρίδας. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο για να μπορείτε να τρίψετε πατζούρια, στόρια και γενικότερα λεπτές εσοχές που δεν φτάνει κανένα άλλο τριβείο. Η ισχύς του είναι 160 WATT, δεν έχει ρύθμιση στροφών, ενώ διαθέτει και ειδικό δοχείο για σκόνη αλλά και δυνατότητα για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ και ακόμα και αν έχετε τριβείο δέλτα, μπορείτε να το αγοράσετε μόνο και μόνο για το πέλμα για τα διάκενα. 

  Το έκτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι ένα εργαλείο κήπου. Παλαιότερα είχε την ονομασία Florabest, αλλά τώρα το φέρνει σαν PARKSIDE. Είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1. Με αυτή την μορφή και αυτή την εμφάνιση είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά δεν δείχνει να έχει τεράστιες διαφορές από το αντίστοιχο FLORABEST. Έχει αρκετά ισχυρό μοτέρ 2200WATT, μαλακή εκκίνηση αλυσίδας (πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια σε αρχάριους), λάμα 40 εκατοστών και αλυσίδα oregon, αυτόματο σύστημα λίπανσης αλυσίδας, φρένο και αντικραδασμικό σύστημα λαβής. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και αν υπολογίσετε ότι η λάμα και η αλύσιδα oregon στο εμπόριο έχουν 25-30 ευρώ, τότε καταλαβαίνετε ότι η τιμή είναι αρεκτά καλή. 

  Το έβδομο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το μικρό σκαλιστηρι κήπου PARKSIDE PGK 1400 A1. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μίνι ηλεκτρική φρέζα για μικρά παρτέρια και ελαφριά χώματα. Η ισχύς της είναι 1400 WATT και το μέγιστο πλάτος και βάθος σκαλίσματος είναι 40 και 20 εκατοστά αντίστοιχα. Στο πλάτος έχετε  την δυνατότητα να αφαιρέσετε τα ακριανά μαχαίρια και έτσι να πέσει στα 29 εκατοστά. Έχει την δυνατότητα να αναδιπλωθεί ώστε να πιάνει σχετικά λίγο χώρο και διαθέτει πίσω ροδάκια για ευκολότερο σκάλισμα και περισσότερη ασφάλεια. Η τιμή του είναι 80 ευρώ και για αυτό που είναι δείχνει σχετικά καλό, όμως θα πρέπει να καταλάβαιτε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις βενζινό/πετρελαίο-κίνητες φρέζες. Δεν μπορεί να οργώσει χωράφι με βαριά χώματα που έχει να οργωθεί χρόνια. Κάνει μόνο για μαλακά χώματα που είναι ήδη δουλεμένα και έχουν μία σχετική υγρασία. 

  To τελευταίο εργαλείο δεν είναι ηλεκτρικό, αλλά λειτουργεί με αέριο. Είναι το κολλητήρι αέριου 3 σε ένα. Είναι ένα μικρό κολλητήρι που μπορεί να λειτουργήσει και ως φλόγιστρο αλλά και ως καμινέτο ζεστού αέρα. Χρησιμοποιεί αερίο με μείγμα βουτανίου/προπανίου και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ.

  Παρασκευή/Σαββατο 15-16/03/2019

  Αυτό το Παρασκευο-Σαββατο τα LIDL φέρνουν ένα μικρό πολυεργαλείο, το PARKSIDE PAS 4 B3. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με 4 διαφορετικά εξαρτήματα που μπαίνουν στο μπροστινό μέρος. Καταρχάς έχει το απλό εξάρτημα για κατσαβίδι με υποδοχή για bits. Το 2ο εξάρτημα είναι ένα έκκεντρο κατσαβίδι και είναι αρκετά πιο χρήσιμο από ότι φαίνεται. Αυτό που κάνει είναι ότι σας επιτρέπει να βιδώσετε σε εσωτερικές γωνίες, πολύ πιο κοντά στην ένωση. Το 3ο εξάρτημα είναι μετατρέπει το εργαλείο σε γωνιακό κατσαβίδι. Και αυτό το εξάρτημα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να σας σώσει. Το 4 και τελευταίο εξάρτημα μετατρέπει το εργαλείο σε κοπτικό για να κόβετε υφάσματα, χαρτόνια και γενικότερα μαλακά υλικά. Η τιμή του είναι 25 ευρώ και αν σκεφθείτε ότι το απλό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι της PARKSIDE κοστίζει 20 ευρώ, τότε με μόλις 5 ευρώ έχει και 3 επιπλέον λειτουργίες, οπότε είναι μία καλή προσφορά.

  Πέμπτη 07/03/2019

  Από ότι φαίνεται το 2019 έχει μπει αρκετά καλά για τους λάτρεις των εργαλείων από τα LIDL. Για άλλη μία εβδομάδα φέρνει αρκετά εργαλεία και εξαρτήματα.

  Η έκπληξη φαίνεται να είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D4. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές δραπανοκατσάβιδο από τα LIDL που το είχε φέρει ξανά πριν λίγους μήνες (μέσα Νοέμβρη). Από ότι φαίνεται άλλα το πρόγραμμα ή λόγω δημοφιλίας το έφερε ξανά. Όπως και να έχει οποίος δεν το είχε προλάβει τις προηγούμενες φορές, έχει μία ακόμα ευκαιρία. Θα πρέπει να πούμε ότι ανήκει στην σειρά των 20V εργαλείων που παίρνουν την ίδια μπαταρία. Οπότε αν έχετε ήδη κάποιο άλλο 20V από την ίδια σειρά, μπορείτε να το πάρετε μόνο και μόνο για την έξτρα μπαταρία και τον έξτρα φορτιστή. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα κάτωθι

  • Ταχυτσόκ από μέταλλο με ακτινικό κλείδωμα
  • Διακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης με αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης και γρήγορο στοπ
  • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση
  • Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή bits
  • Πρακτικό κλιπ ζώνης
  • Μπαταρία: ιόντων λιθίου max. 20 V (2,0 Ah)
  • Προεπιλογή: 25 βαθμίδες ροπής στρέψης + βαθμίδα διάτρησης
  • Ασφάλιση: αυτόματο σύστημα SPINDLE LOCK
  • Συμπεριλαμβάνονται: 2 bit,
  • Μπαταρία συμβατή με όλες τις συσκευές της σειράς “PARKSIDE X 20 V Team
  • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED
  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης μπαταρίας, 3 βαθμίδων
  • Μέγιστη διάτρηση: 30 mm σε ξύλο, 13 mm σε μέταλλο
  • Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί: 1η ταχύτητα: n0 0–400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: n0 0–1400 min⁻¹

  Το επόμενο εργαλείο που έχει σε προσφορά είναι ο κλασσικός δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με κάποιες μικρές παραλλαγές. Αυτή είναι η νεότερη έκδοση που από ότι φαίνεται έχει μόνο οπτικές διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα. Είναι ένα πολύ χρήσιμο για λείανση και ακόνισμα εργαλείων (πχ σκαρπέλα). Τοποθετείται πάνω σε πάγκο και έχει αντικραδασμικά πόδια ώστε να μην μεταφέρεται η δόνηση στον πάγκο. Έχει δύο πέτρες ακονίσματος 20 χιλιοστών με κόκκωση 36 και 80 αντίστοιχα. ‘Έχει μεγάλα διάφανα προστατευτικά  για να προστατεύεστε από τυχόν σπίθες ή κομμάτια που φεύγουν ενώ έχει και βάσεις στήριξης με ρυθμιζόμενη κλίση. Η τιμή του είναι η ίδια, δηλαδή περίπου 30 ευρώ.

  • Χαμηλού θορύβου επαγωγικός κινητήρας χωρίς ανάγκες συντήρησης
  • 2 δίσκοι λείανσης με 20 mm πλάτος για χοντρή και λεπτή λείανση
  • Βάσεις λείανσης ρυθμιζόμενες χωρίς εργαλεία
  • Δίσκοι λείανσης με κοκκομετρία: 36 / 80
  • Ø ανά δίσκο λείανσης: 15 cm
  • Προστατευτικά καπάκια και μεγάλοι προφυλακτήρες σπινθήρων για μέγιστη ασφάλεια
  • Άξονας περιστροφής με ρουλεμάν για μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Ανθεκτικό περίβλημα από μέταλλο και αλουμίνιο
  • Διακόπτης ΟΝ/OFF με προστασία από τη σκόνη
  • Αριθμός στροφών ρελαντί: 2950 min⁻¹
  • Ταχύτητα περιστροφής: 23 m/s
  • Μήκος καλωδίου: 2  μέτρα

  pss 65 a1Το τρίτο εργαλείο είναι και αυτό για ακόνισμα, το PARKSIDE PSS 65 A1. Είναι ένα μικρό πολυακονιστήρι ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχάριους. Μπορεί να ακονίζει σκαρπέλα, μαχαίρια, ψαλίδια και κοινά τρυπάνια. Η τιμή του είναι μόλις 20 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε ένα  αναλυτικό review εδώ.

  παλάγκο αλυσίδας powerfixΕκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και διάφορα εργαλεία χειρός και εξαρτήματα. Αυτά που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το παλάγκο με την αλυσίδα που είναι στα 40 ευρώ, η ραφιέρα και το πολύπριζο. Το παλάγκο έχει γαλβανιζέ αλυσίδα (σε αντίθεση με τα περισσότερα που έχουν μαύρη), μπορεί να σηκώσει μέχρι ένα τόνο φορτίο και το μέγιστο ύψος ανύψωσης είναι τα 3 μέτρα. 

  ραφιέρα lidlΗ ραφιέρα δεν είναι η κλασσική ραφιέρα με τα ράφια από νοβοπάν που έβγαζε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή είναι όλη γαλβανιζέ, με γαλβανιζέ σκελετό και γαλβανιζέ ράφια. Έτσι μπορείτε να την τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο που θα βρέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια εδώ τα ράφια έχουν μικρότερη αντοχή, 65 κιλά ανά ράφι σε αντίθεση με τα 100 που σηκώνουν τα ξύλινα. Παρόλα αυτά η τιμή είναι αρκετά καλή, μόλις 35 ευρώ. Τώρα αν και δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες στο φυλλάδιο και στο σάιτ, κατά πάσα πιθανότητα η ραφιέρα μπορεί να γίνει και σε 2 κομμάτια και όχι μόνο μονοκόμματη.

  Δευτέρα 21/02/2019

  Σίγα σιγά έρχεται η άνοιξη και είναι καιρός για την προσφορά με το μεγάλο πλυστικό της PARKSIDE, το PARKSIDE PHD 150 G4. Πρόκειται για μία νέα έκδοση με κάποιες εργονομικές βελτιώσεις. Το μοτέρ φαίνεται να είναι ίδιο, με ισχύ 2100 WATT και μέγιστη παροχή 450 λίτρα ανά ώρα. Η μέγιστη επιτρεπτή πίεση είναι 150 bar, αν και η προβλεπόμενη είναι 110bar.  Έχει 10 μέτρα λάστιχο με πολύ βολικό καρούλι στο πίσω μέρος και στην συσκευασία περιλαμβάνονται το κανόνι με προέκταση, 2 διαφορετικά ακροφύσια, μία βούρτσα, ένα δοχείο για απορρυπαντικό, απορρυπαντικό και ειδικό φίλτρο για την είσοδο του νερού. Η τιμή του είναι πάλι 99.99 ευρώ και φυσικά συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση.

  Μαζί με το πλυστικό υπάρχουν και διάφορα εξαρτήματα. Το πιο σημαντικό είναι το εξάρτημα για δάπεδαμε κόστος 20 ευρώ, το εξάρτημα για σωληνώσεις με 20 ευρώ και το λάστιχο προέκτασης στα 16 ευρώ. Προσοχή αυτά τα εξαρτήματα είναι απόλυτα συμβατά με την συγκεκριμένη έκδοση του PARKSIDE και με κάποιες παλαιότερες, όχι όμως με όλα τα πλυστικά. Συνήθως αναγράφουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας με ποια μοντέλα είναι συμβατά.

  Πέμπτη 21/02/2019

  Όπως όλα δείχνουν το 2019 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά για τους λάτρεις των PARKSIDE. Εκτός από τις προσφορές με εκπτώσεις σε διάφορα εργαλεία, έχει αρχίσει και φέρνει νέα προϊόντα, που σίγουρα θα γίνουν πολύ δημοφιλή. Την ερχόμενη Πέμπτη έχει αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα. Ας τα δούμε ένα ένα.

  Για πάρα πολλά χρόνια η LIDL έφερνε τον 25αρη αεροσυμπιεστή PARKSIDE PKO 270. Ήταν αρκετά δυνατός και πολύ καλός για τα λεφτά του, όμως είχε λίγο μικρό αεροφυλάκιο. Τώρα η LIDL για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει αεροσυμπιεστή με 50αρη δοχείο, τον PARKSIDE PKO 500 A1. Από ότι φαίνεται, το μοτέρ είναι λαδιού και περίπου το ίδιο με αυτό που είχε ο 25αρης, δηλαδή 2.5 ίπποι απόδοση, 260 λίτρα το λεπτό, μέγιστη 10 μπαρ πίεση…. Οπότε οι μόνες σημαντικές διαφορές είναι το δοχείο και ότι έχει 2 μανόμετρα. Η τιμή του είναι 129 ευρώ, δηλαδή μόλις 30 ευρώ παραπάνω από ότι συνήθως κόστιζε ο PKO 270. Οι διαστάσεις δεν φαίνονται να είναι πολύ πιο μεγάλες από ότι στον 25αρη, οπότε και αυτός μπορεί να μεταφέρεται.

  Όμως δεν φέρνει μόνο τον αεροσυμπιεστή για πρώτη φορά, αλλά και αρκετά εργαλεία αέρος αυτή την εβδομάδα. Και εδώ υπάρχουν μερικά που είναι είτε πρωτοεμφανιζόμενα ή τα φέρνει πολύ σπάνια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το “πολυεργαλείο” αέρος PARKSIDE PDUW 280 A1. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα “μικρό” πιστολέτο αέρος, ιδανικό για σκαψίματα, αποκολλήσεις υλικών από επιφάνειες (πχ πλακάκια) και σκαλίσματα σε σκληρά χώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να δουλέψει με τον 50αρη αεροσυμπιεστή της PARKSIDE, οπότε μπορεί κάποιος να τα πάρει μαζί. Το κόστος του είναι περίπου 100 ευρώ και τα μόνα χαρακτηριστικά που αναφέρονται είναι το βάρος (5.3 κιλά), οι κρούσεις (1800 το λεπτό) και το μήκος (84 εκατοστά).

  Εκτός από αυτό έχει ακόμα αρκετά εργαλεία αέρος,. Αναλυτικά υπάρχουν τα

  • Σετ πιστολιού αέρος για ελαστικά PARKSIDE PDSS 13 D4: 9.99 ευρώ
  • Πιστόλι αμμοβολής αέρος PAKSIDE PDSP 1000 D4: 11.99 ευρώ
  • Σετ αεροτροχού αέρος (ευθύς λειαντήρας) PARKSIDE PDSS 16 A1: 11.99 ευρώ
  • Σετ καστάνια αέρος PARKSIDE PDRS 27 A1: 19,99 ευρώ
  • Γωνιακός αεροτροχός PARKSIDE PDTS 6.3 A2: 11.99 ευρώ
  • Έκκεντρο τριβείο αέρος PARKSIDE PDEXS 125 A1: 21.99 ευρώ 
  • Επιτοίχιο καρούλι αέρος 20 μέτρων : 19.99 ευρώ
  • Υδατοπαγίδα για κομπρεσέρ αέρος: 19.99 ευρώ
  • Λάστιχο αέρος 10 μέτρων PARKSIDE PDS 10 A1: 6.99 ευρώ 

  Από αυτά, ο γωνιακός αεροτροχός, το επιτοίχιο καρούλι και η υδατοπαγίδα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έκκεντρο τριβείο είχε χρόνια να το φέρει, και όταν το έφερνε ήταν 150αρη, ενώ αυτό 125αρη.

  Τώρα πάμε στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδας και αυτό που μάλλον θα γίνει ανάρπαστο, τον τροχό ξηρής κοπής μετάλλων PARKSIDE PMTS 180 A1. Είναι ένα εργαλείο που στο εξωτερικό το είχε βγάλει εδώ και περίπου 2 χρόνια, όμως δεν το είχε φέρει στην Ελλάδα ποτέ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φαλτσοπρίονο που μπορεί να κόψει μέταλλο χρησιμοποιώντας έναν αναλώσιμο δίσκο, όπως περίπου και οι γωνιακοί τροχοί. Η ισχύς του είναι 1280 WATT, με περίπου 7700 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί. Μπορεί να πάρει δίσκο διαμέτρου 180 χιλιοστών και αυτό είναι αρκετά καλό, καθώς είναι μία από τις πιο κοινές διάστασεις για αυτά τα εργαλεία, οπότε θα βρίσκετε εύκολα και στο εμπόριο. Ρυθμίζοντας την βάση μπορεί να κάνει οριζόντιες φαλτσοκοπές έως 45 μοίρες, όμως δεν μπορεί να κάνει κάθετες. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι μόλις 50 χιλιοστά, αλλά είναι λογικό νούμερο για 180αρη δίσκο. Η τιμή του είναι μόλις 50 ευρώ και η λογική λέει ότι θα εξαφανιστεί σχετικά γρήγορα.

  Δευτέρα 18/02/2019

  Την ερχόμενη Δευτέρα έχει μερικές προσφορές σε εργαλεία, κυρίως εργαλεία που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο.

  Όμως έχει και την μικρή σκούπα στερεών/υγρών PARKSIDE PNTS 1300 E4. Αυτή είναι το μικρότερο και φθηνότερο από τα 3 μοντέλα που κυκλοφορεί (PNTS 1400 και PNTS 1500). To πλεονέκτημα που έχει είναι ότι είναι μικρότερη σε όγκο, οπότε μεταφέρεται και αποθηκεύεται πιο εύκολα. Η ισχύς της είναι 1300 WATT με ισχύ αναρρόφησης 15kPa. To δοχείο δεν είναι ανοξείδωτο, αλλά πλαστικό με όγκο 20 λίτρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σακούλα ή και χωρίς. Έχει δυνατότητα για απορρόφηση υγρών και στερεών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσητήρας, αλλάζοντας την υποδοχή από την είσοδο στην έξοδο. Διαθέτει μεγάλο καλώδιο (4 μέτρα) και μεγάλο λάστιχο αναρρόφησης (1.8 μέτρα). Το κόστος της είναι περίπου 50 ευρώ.

  φορτιστής αυτοκινήτου lidlΕκτός από την σκούπα έχει και διάφορα πολύ χρήσιμα εξαρτήματα αυτοκινήτου. Το πρώτο είναι ο αυτόματος φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου/μηχανής ULTIMATE SPEED ULGD 5.0 A1. Πρόκειται για έναν μικρό φοριστή με εντελώς αυτόματη λειτουργία. Παρότι είναι ίδια οπτικά με την παλαιότερη έκδοση, τον ULGD 3.8, είναι βελτιωμένος σε μερικά σημεία (ρεύμα φόρτισης και θερμοκρασία λειτουργίας). Πάλι δεν μπορεί να δώσει πολλά αμπέρ (σε αυτήν την έκδοση 5), αλλά έχει ειδική ηλεκτρονική πλακέτα που του επιτρέπει να φορτίζει αυτόματα οποιαδήποτε μπαταρία. Έτσι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι ή να πατάτε κάτι κατά την διάρκεια της φόρτισης. Απλώς συνδέετε σωστά τους πόλους, πατάτε το μοναδικό κουμπί λειτουργίας και τα άλλα τα φροντίζει ο φορτιστής. To κόστος του είναι 20 ευρώ.

  Μαζί με τον φορτιστή έχει και τον μίνι αεροσυμπιεστή, ένα ιδανικό εξάρτημα για κάθε αυτοκίνητο. Το κόστος του είναι 15 ευρώ και είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα και μικρά αγροτικά οχήματα. Είναι αρκετά πιο καλός από τους φθηνούς (συνήθως 15 έως 20 ευρώ)  μίνι αεροσυμπιεστές που βρίσκονται σε βενζινάδικα ή σούπερ μάρκετ.

   

  Πέμπτη 07/02/2019

  Την ερχόμενη πέμπτη είναι άλλη μία μέρα εργαλείων στα LIDL. Αυτή τη φορά φέρνει 3 ηλεκτρικά εργαλεία, αρκετά εργαλεία χειρός και πολλά αναλώσιμα. Από τα τρία εργαλεία, τα δύο είναι εργαλεία πάγκου και το άλλο πολυεργαλείο.

  Το πρώτο εργαλείο πάγκου είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 A2. Η διαφορά αυτού του μοντέλου από το μεγαλύτερο PZKS 1500 είναι ότι αυτό δεν είναι radial (δηλαδή δεν έχει τηλεσκοπικό βραχίονα) και έτσι έχει μικρότερο πλάτος κοπής. Η ισχύς είναι 1500 WATT και παίρνει τον κλασσικό 210αρη δίσκο. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής σε 2 άξονες, δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα και λέιζερ για ακρίβεια κοπής. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 120 χιλιοστά, ενώ το ύψος 60 χιλιοστά στην ευθεία κοπή και 35 χιλιοστά στην λοξή. Μπορεί να κόψει ξύλο, σύνθετες πλάκες ξυλείας, αλουμίνιο (με ειδικό δίσκο) και άλλα μαλακά υλικά. Δεν μπορεί να κόψει ατσάλι.

  Το κόστος του είναι περίπου 70 ευρώ. Το μεγαλύτερο radial, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια το φέρνει τον Μάη, κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

  Το επόμενο εργαλείο πάγκου είναι το κολονάτο δράπανο PARKSIDE PTBM 500 E5. Ένα από τα πιο παλιά εργαλεία της PARKSIDE, αφού το φέρνει πάνω από μία δεκαετία (δείτε εδώ review από το 2009, τότε λεγόταν PTB16). Φυσικά αυτό είναι η νεότερη έκδοση με αρκετές βελτιώσεις. Η ισχύς παραμένει ίδια, δηλαδή 500 WATT και ίδιο παραμένει και το ύψος του σωλήνα. Όμως διαθέτει κουμπί ασφαλείας, μεγαλύτερο μοχλό , διπλό λέιζερ για να βλέπετε το σημείο επαφής, ρυθμιζόμενες στροφές (500-2500), τσοκ μέχρι 16 χιλιοστά και ανθεκτικό κινητήρα. Η διαδρομή του τσοκ είναι 50 χιλιοστά ενώ υπάρχει και πάγκος με μέγγενη με δυνατότητα κλίσης έως -+ 45 μοίρες. 

  Η τιμή του παραμένει ίδια στα 79.99 ευρώ.

  Το τρίτο ηλεκτρικό εργαλείο είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 D2, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να κάνει αρκετές εργασίες. Αυτό είναι το νέο μοντέλο, με τον αυτόματο μηχανισμό αλλαγής εξαρτημάτων με μοχλό. Οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται συνέχως κάποιο κλειδί. Μπορεί να πάρει αρκετά εξαρτήματα, όπως τριγωνικό πέλμα για τριβείο, σπάτουλες, πριονολάμες κοπής ξύλου/μετάλλου, ράσπες και αρκετά ακόμα. Μπορείτε να δείτε σε review την προηγούμενη έκδοση (C2) πατώντας εδώ. Δεν φαίνεται να έχουν κάποια σημαντική διαφορά, παρά μόνο εμφανισιακά. 

  Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα με αβαθμίδωτο διακόπτη, μαλακή λαβή, ισχυρό μοτέρ 310 watt και μεγάλο καλώδιο 4 μέτρων. Η τιμή του είναι 29.99 ευρώ και την ίδια μέρα έχει και προσφορά εξαρτήματα. 

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει αρκετά αναλώσιμα. Έτσί έχει δίσκους κοπής για το φαλτσοπρίονο, ανταλλακτικά για το πολυεργαλείο, σε με βίδες και μικροεξαρτήματα, γάντζους και διάφορα παρόμοια.

  Έχει και αρκετά εργαλεία χειρός με πιο σημαντικά να είναι οι καστάνιες με τα καρυδάκια, το σετ με τους λοστους, τα αλφάδια/γωνιές, η εργαλειοθήκη και τα κατσαβίδια ηλεκτρολόγου. Όλα είναι σε πολύ καλή τιμή.

  Πέμπτη 24/01/2019 (εκτπώσεις)

  Για ακόμη μία φορά φαίνεται η LIDL να βγάζει μερικά εργαλεία στις χειμερινές εκπτώσεις. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά όσα την προηγούμενη εβδομάδα, όμως το ότι το συνεχίζει είναι σίγουρα κάτι θετικό. Τώρα οι δύο προσφορές που θα γράψουμε υπάρχουν μόνο στο έντυπο φυλλάδιο. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια επισήμανση για επιλεγμένα καταστήματα.

  Το πρώτο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο της Florabest HTA FKTSA 40-Li, μέχρι στιγμής το πιο ακριβό εργαλείο PARKSIDE/FLORABEST που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Το έφερε πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα με τιμή 149 ευρώ. Σίγουρα ακούγονται πολλά για FLORABEST, αλλά τα επαναφορτιζόμενα αλυσοπρίονα δεν είναι φθηνά. Στα επώνυμα τόσο κοστίζει μόνο η μπαταρία, όχι το σώμα. Έχει 30αρα λάμα και ταχυφορτιστή 60 λεπτών. H τιμή που έχει στο φυλλάδιο είναι 129 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ φθηνότερα.

  μπορντουροψάλιδο florabest

  Το επόμενο εργαλείο είναι και αυτό από την Florabest. Πρόκειται για το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο, το οποίο το είχε βγάλει σε προσφορά και την προηγούμενη πέμπτη. Τώρα η έκπτωση είναι πιο μικρή, μόνο 5 ευρώ, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά.

  Δευτέρα 21/01/2019

  Αυτή την Δευτέρα τα LIDL έχουν αρκετές προσφορές με εργαλεία. Κυρίως σε εξαρτήματα και αναλώσιμα, αλλά και σε μερικά δημοφιλή ηλεκτρικά εργαλεία.

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ δημοφιλές μικρό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 12 C2. Αυτή είναι νέα έκδοση (C2) και έχει μία σημαντική διαφορά από την προηγούμενη έκδοση, το PABS 12 B3. Σε αυτό το μοντέλο το τσοκ είναι αποσπώμενο και εσωτερικά υπάρχει αντάπτορας για 6γωνα bits κατσαβιδιού. Έτσι με μία κίνηση από δράπανο γίνεται κατσαβίδι. Αυτό το σύστημα υπήρχε συνήθως σε διαφορετικό μοντέλο, το PARKSIDE PBSA 12, αλλά από ότι φαίνεται τα συγχώνευσε σε ένα. Η τιμή του εξακολουθεί να είναι 39.99, με την μπαταρία στις 2 αμπερώρες, τσοκ μέχρι 10 χιλιοστά, 19 ρυθμίσεις ροπής και ταχυφορτιστή 60 λεπτών.

  Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο τύπου dremel PARKSIDE PFBS 12 B2. Και σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για μία νέα έκδοση που έχει μερικές διαφορές από την προηγούμενη PARKSIDE PFBS 12 A1. H σημαντικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στην νέα έκδοση, η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη. Δηλαδή η μπαταρία είναι ενσωματωμένη και φορτίζει εντός της συσκευής. Αυτό έχει μερικά θετικά και μερικά αρνητικά. Σίγουρα το ότι δεν μπορείτε να έχετε έξτρα μπαταρίες και ότι στη νέα έκδοση η διάρκεια φόρτισης είναι 3 ώρες δεν θα αρέσει σε αρκετούς. Όμως εξακολουθεί να παραμένει μία πολύ καλή περίπτωση, με τιμή μόλις 19.99 ευρώ και αρκετά εξαρτήματα στην συσκευασία.

  pesg 120

  Το τρίτο εργαλείο είναι η κλασσική ηλεκτροκόλληση χαλκού PARKSIDE PESG 120. Πρόκειται για την βελτιωμένη έκδοση με τα 100 αμπέρ και όχι την παλιά. Η τιμή της είναι μόνο 44 ευρώ και μπορεί οι χαλκού να είναι λίγο παρωχημένες, όμως είναι μία καλή και οικονομική λύση για αρχάριους.

  Το τέταρτο και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι ο μεγάλος ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBS 900 C3. Πρόκειται για ένα εργαλείο που -με κάποιες μικρές παραλλαγές- βγαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι αρκετά δυνατός με ισχύ 900WATT  και δυνατότητα για μόνιμη χρήση ανάποδα ως ταινιολειαντήρας πάγκου. Μάλιστα σε αυτήν την έκδοση αυτό γίνεται πολύ πιο απλά με δύο σφιγτήρες (σε προηγούμενα μοντέλα έπρεπε να προσαρμόζετε ένα ειδικό αντάπτορα ώστε να μπορεί να πατήσει σωστά. Οι ταινίες που παίρνει είναι 75χ533 και εκτός του ότι μπορείτε να τις βρείτε στα LIDL όταν έχει σε προσφορά τον ταινιολειαντήρα, μπορείτε να τις βρείτε και στο εμπόριο καθώς είναι αρκετά κοινή διάσταση και την χρησιμοποιούν αρκετοί ταινιολειαντήρες του εμπορίου. Η τιμή του είναι ίδια, δηλαδή 39.99 ευρώ.

  Εκτός από αυτά τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει σε προσφορά αρκετά εξαρτήματα, μικρά εργαλεία και αναλώσιμα. Τα κυριότερα από αυτά είναι το πολυκαρυδάκι με την καστάνια, η μικρή σκάλα αλουμινίου, το ψηφιακό πολύμετρο, ο ανιχνευτής μετάλλων, οι νοβοπανόβιδες, οι ταινίες 3M, τα εξαρτήματα για dremel και ο προβολέας LED.

  Πέμπτη 17/01/2019 (χειμερινές εκπτώσεις)

  Τον τελευταίο καιρό η LIDL φαίνεται να ακολουθεί τις εκπτωτικές περιόδους και τις προσφορές (πχ Black Friday), βγάζοντας και εργαλεία σε μειωμένη τιμή. Στο ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων κάνει το ίδιο, βγάζοντας μερικά εργαλεία σε προσφορά. Το ποια ακριβώς εργαλεία θα βρίσκονται σε προσφορά σε κάθε κατάστημα είναι λίγο συγκεχυμένο, καθώς το έντυπο διαφημιστικό φυλλάδιο δεν συμφωνεί με το online φυλλάδιο που υπάρχει στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της LIDL. Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν 2 εργαλεία με έκπτωση όλα τα καταστήματα και πιθανώς σε συγκεκριμένα καταστήματα να υπάρχουν και άλλα εργαλεία σε προσφορά.

  επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής

  Το πρώτο είναι το σετ αεροσυμπιεστή / αεροαντλιας που είχε βγάλει πρώτη φορά μερικούς μήνες πριν. Η κανονική τιμή του σετ ήταν 59,99, αλλά τώρα το βγάζει στα 49,99 , δηλαδή περίπου 20% έκτπωση. Για συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο και τώρα με την μειώμενη τιμή φαίνεται πιο δελεαστική η προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review.

  Το 2ο σετ είναι μία κασετίνα με καστάνια και δεκάδες εξαρτήματα (καρυδάκια, bits, προεκτάσεις..). Αν δεν έχετε καθόλου καστάνια και καρυδάκια, τότε είναι αρκετά καλή προσφορά σε αυτή την τιμή (29,99).  

  Οι δύο παραπάνω προσφορές είναι προσφορές που αφορούν όλα τα καταστήματα. Όμως στο online φυλλάδιο υπάρχει και άλλη μία προσφορά που αφορά μόνο επιλεγμένα καταστήματα. Το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 12, που είχε βγει πρώτη φορά σε προσφορά στις 20 Αυγούστου στα 45 ευρώ. Τώρα το βγάζει στα 35 ευρώ, δηλαδή πάνω από 20% έκπτωση. Το καλό είναι ότι αυτό το εργαλείο ανήκει στην σειρά των 12V που παίρνουν την ίδια μπαταρία. Στα 45 ευρώ ήταν λίγο ακριβό για αυτά που μπορούσε να κάνει, όμως στα 35 ευρώ είναι αρκετά καλή τιμή (ειδικά αν σκεφθείτε ότι έχετε κάποιο άλλο από την σειρά και η έξτρα μπαταρία θα σας κοστίσει ένα 20αρι)

  μπορντουροψάλιδο florabest
  Το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο που έχει σε προσφορά στα 30 ευρώ

  Τώρα στο έντυπο φυλλάδιο υπάρχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Υπάρχει το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο της FLORABEST στα 30 ευρώ (κανονική τιμή 30 ευρώ), το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο της FLORABEST στα 60 ευρώ (από 70 κανονική τιμή), το μικρό πλυστικό PARKSIDE PHD 110 στα 40 ευρώ (από 50 ευρώ), η πολύ καλή μεταλλική ραφιέρα της POWERFIX στα 23 ευρώ (από 30 ευρώ κανονική τιμή) και το μικρό κλαδευτήρι στα 5 ευρώ.

  Παρότι δεν αναφέρεται, η λογική λέει ότι είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουν όλα αυτά σε όλα τα καταστήματα. Είναι αρκετά και δεν είναι οι μοναδικές εκτπωτικές προσφορές (υπάρχουν άλλα 10-15 είδη πλην εργαλείων). Οπότε μάλλον τα περισσότερα από αυτά θα βρίσκονται  σε επιλεγμένα καταστήματα.Την Πέμπτη θα γνωρίζουμε, αλλά αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτό, καλό είναι να κάνετε μια βόλτα την Πέμπτη το πρωί, γιατί αν βγουν σε προσφορά θα εξαντληθούν σύντομα.

  τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδοΛοιπόν αυτό που είχαμε γράψει ήταν λάθος. Από ότι φαίνεται οι προσφορές του έντυπου φυλλαδίου ήταν σωστές, με τα περισσότερα εργαλεία να βρίσκονται στα περισσότερα καταστήματα. Εκτός από αυτά που υπάρχουν στο φυλλάδιο, λογικά θα βρείτε και άλλα σε προσφορά, τουλάχιστον στα 2 καταστήματα που επισκεφθήκαμε υπήρχαν και 1-2 ακόμα (όχι απλώς υπήρχαν στο ράφι, αλλά είχαν και σημαντική έκπτωση). Προτεινόμενο από το φυλλάδιο είναι σίγουρα το μικρό μπορντουροψάλιδο και η ραφιέρα που την έχει μόνο στα 23 ευρώ. Αντίστοιχη ραφιέρα στο εμπόριο κάνει 40-60 ευρώ.

  Πέμπτη 03/01/2019

  Αρχή κάθε χρόνου τα LIDL συνήθως έχουν προσφορές με αρκετά εργαλεία. Έτσι και φέτος την πρώτη εβδομάδα του έτους έχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά.

  Το πρώτο εργαλείο της ερχόμενης Πέμπτης είναι το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B2. Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό κρουστικό δράπανο, με ισχύ 750WATT. Παλαιότερα έφερνε το αντίστοιχο 500αρι, αλλά από πέρυσι προσφέρει στην ίδια τιμή, 22.99, το πιο ισχυρό 750 αρη. Έχει 10Νm ροπή στρέψης, ρυθμιζόμενη ταχύτητα, αριστερόστροφη/δεξιόστροφη λειτουργία  και ειδική λαβή με μεταλλικό οδηγό βάθους. Αυτή είναι η τελευταία έκδοση, η Β2, αλλά είναι σχεδόν παρόμοια με την A1 που μπορείτε να δείτε σε αναλυτικό review, πατώντας εδώ.

  To επόμενο εργαλείο είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο, η επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTKA 12 A1. Αν και στο παρελθόν το LIDL είχε ξαναβγάλει προσφορά με επαναφορτιζόμενη σέγα, αυτή είναι η πιο μικρή έκδοση με 12v μπαταρία. Πρόκειται για σέγα ανοιχτής λαβής, με ύψος παλιδρόμησης 18 χιλιοστά, μέγιστο βάθος κοπής σε ξύλο 70 χιλιοστά και 3 χιλιοστά σε αλουμίνιο. Διαθέτει ρύθμιση ταχύτητας με 1500 έως 2800 παλινδρομήσεις ανά λεπτό, δυνατότητα φαλτσοκοπών με ρύθμιση γωνίας στη βάση έως 45 μοίρες ενώ έχει επίσης λυχνία LED και σύστημα απορρόφησης σκόνης. 

  Αν και δεν αναφέρεται στο διαφημιστικό φυλλάδιο,  η μπαταρία του ταιριάζει και σε άλλα 12v parkside, συγκεκριμένα φαίνεται να έχει την PAP 12 A2, την οποία έχει και το 12V παλμικό κατσαβίδι, καθώς και αρκετά ακόμα 12V. 

  Και το επόμενο εργαλείο είναι πρωτοεμφανιζόμενο, όχι μόνο ως μοντέλο αλλά γενικότερα ως τύπο εργαλείου. Πρόκειται για το PARKSIDE PMSA 12 A1, έναν επαναφορτιζόμενο πολυκόφτη που είναι κατάλληλος για κοπές σε εύκαμπτα υλικά όπως χαρτόνια, δέρμα, pvc, μοκέτα, υφάσματα, ταπετσαρίες και άλλα παρόμοια. Ουσιαστικά είναι σαν τα παλιά ηλεκτρικά ψαλίδια, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για δύο σιαγόνες έχει ένα περιστροφικό μαχαίρι. 

  Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μπορεί να κόψει υλικό με πάχος έως 11 χιλιοστά, ενώ στην συσκευασία υπάρχει και ανταλλακτικός δίσκος κοπής. 

  Όσο αναφορά τη μπαταρία είναι λίγο διαφορετική από το προηγούμενο μοντέλο. Καταρχάς είναι 2 αμπερώρες και παρότι μοιάζει αρκετά οπτικά με την PAP 12 A2, είναι άλλο μοντέλο, συγκεκριμένα το PAPK 12 A1. Οπότε ίσως δεν ταιριάζει με άλλα εργαλεία.

   

  Εκτός από τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία έχει και αρκετά αναλώσιμα και εξαρτήματα. Τα πιο ενδιαφέροντα φέρονται να είναι τα δύο μαξιλάρια μονταρίσματος, τα ροδάκια που είναι σε αρκετά καλή τιμή και οι ταινίες. 

   

  Διαφήμιση
  Επόμενο άρθροΠροσφορές και εκπτωτικά κουπόνια για Gearbest
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  42 Σχόλια
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια