To Parkside PFBS 160 Β2 είναι ένα πολυεργαλείο τύπου dremel που κυκλοφορεί απoκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. H τιμή πώλησης είναι 25 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι για αυτά τα λεφτά προσφέρει πάρα πολλά. Ας το δούμε αναλυτικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά PARKSIDE PFBS 160 B2


Γενικά Μοντέλο PFBS 160 B2
Εταιρία PARKSIDE
Κατασκευάστρια Kompernass
Τιμή 25 ευρώ @LIDL
Εγγύηση 36 μήνες
Απόδοση Ισχύς 160 Watt
Στροφές ρελαντί 10.000-40.000 ανά λεπτό
Μέγιστη διάμετρος Τρυπάνι  3.2 χιλιοστά
Δίσκος 25 χιλιοστά
Θόρυβος / Δονήσεις  Στάθμη ηχητικής πίεσης 75dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής απόδοσης 86dB ± 3dB
Τιμή εκπομπής κραδασμών 3.1 m/s2 ± 1.5 m/s2
Διαστάσεις/Βάρος Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
Βάρος 560 γραμμάρια

 

Εντυπώσεις από PARKSIDE PFBS 160 B2


To Parkside PFBS 160 B2 είναι ένα μικρό πολυεργαλείο, το οποίο έχει το ίδιο design και λειτουργία με το κλασσικό Dremel. Κύριο προτέρημα του η πολύ χαμηλή τιμή, εκτός του ίδιου του πολυεργαλείου προσφέρει αρκετά.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Αναλυτικά στην συσκευασία υπάρχει το πολυεργαλείο, η πλαστική θήκη, μία προέκταση με ευλύγιστο άξονα, ένα τηλεσκοπικό σταντ για να το κρεμάτε, ένα εξάρτημα για φρεζάρισμα, ένα εξάρτημα με 2 λαμπτήρες LED και μία μικρή κασετίνα με 64 εξαρτήματα.

Σίγουρα η ποιότητα και του ίδιου του εργαλείου αλλά και των εξαρτημάτων είναι υποδεέστερη των πιο επώνυμων μοντέλων (dremel, proxxon…) αλλά μόνο ο αυθεντικός ευλύγιστος άξονας του Dremel κοστίζει 30 ευρώ, δηλαδή περισσότερο από ότι όλα τα παραπάνω στο Parkside. Οπότε για όποιον θέλει ένα τέτοιο εργαλείο για ερασιτεχνική χρήση, η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη.

Ισχυρό μοτέρ

Το εργαλείο είναι αρκετά ισχυρό με ένα μοτέρ 160 Watt. Η επιλογή των στροφών γίνεται αβαθμίδωτα με ένα περιστροφικό διακόπτη, από τις 10.000 έως τις 40.000 στροφές ανά λεπτό. Πραγματικά σε θέμα ισχύς, δύσκολα θα καταλάβετε διαφορά ανάμεσα σε αυτό και ένα αυθεντικό dremel.

Τα καρβουνάκια αλλάζουν πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να λύσετε το εργαλείο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στην συσκευασία ανταλλακτικά, αλλά λογικά θα έχει το σέρβις ή ενώ μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο.

Εργονομικά είναι σχετικά άνετο, αν και φυσικά όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί για εργασίες ακριβείας καλό είναι να βάζει τον ευλύγιστο άξονα.

Εξαρτήματα

Ίσως το πιο χρήσιμο εξάρτημα μέσα στην κασετίνα. Μπορείτε να το στερεώσετε στον πάγκο εργασίας είτε οριζόντια είτε κάθετα.

Τώρα στα εξαρτήματα όλα όσα υπάρχουν στην κασετίνα είναι αρκετά χρήσιμα. Ο ευλύγιστος άξονας θα σας βολέψει για εργασίες ακριβείας αφού κρατιέται πολύ πιο εύκολα και έχει μικρότερες δονήσεις. Το τηλεσκοπικό σταντ θα σας επιτρέψει να κρεμάτε ο εργαλείο σταθερό στο πάγκο εργασίας και έτσι να μην το ψάχνετε. Το πλαστικό εξάρτημα για αρμούς και φρεζάρισμα είναι επίσης αρκετά χρήσιμο, όπως επίσης και το εξάρτημα με τα δύο λαμπάκια, που σας επιτρέπει να φωτίζετε το σημείο όπου εργάζεστε. 

Στην μικρή κασετίνα που υπάρχει στην συσκευασία, υπάρχουν διάφορα εξαρτήματα όπως φωλιές τσοκ, δίσκοι κοπής, γυαλόχαρτα, πέτρες ακονίσματος και μερικά ακόμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι εξάρτημα επιθυμείτε, αφού και το τσοκ αλλά και το σπείρωμα στο εργαλείο είναι ακριβώς ίδιο με το dremel και τα περισσότερα αντίστοιχα εργαλεία που υπάρχουν στο εμπόριο.

Θόρυβος / δονήσεις

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά ένα τέτοιο εργαλείο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σχετικά θορυβώδη, ειδικά όταν δουλεύουν στο μέγιστο. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα μοτέρ τους είναι υψηλοστροφα. Σε σύγκριση με το επαναφορτιζόμενο είναι αισθητά πιο θορυβώδες, ενώ και σε  σύγκριση με το dremel είναι ελάχιστα πιο ενοχλητικό.

Οι δονήσεις είναι πολύ μικρές, αν και σίγουρα έχει μεγάλη σημασία και το σημείο από όπου το κρατάτε. 

3 χρόνια εγγύηση

σέρβις parkside
Στοιχεία επικοινωνίας επίσημου σέρβις σε Ελλάδα και Κύπρο

Ίσως το πιο σημαντικό προτέρημα όλων των εργαλείων Parkside είναι η 3ετής εγγύηση την οποία παρέχουν τα Lidl. H εγγύηση είναι αληθινή και έτσι σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης, το σέρβις θα προβεί σε επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εργαλείου.

Σύγκριση με το PFBS 12, το αντίστοιχο εργαλείο μπαταρίας

Κάτω βλέπετε το PARKSIDE PFBS 12 και πάνω το PARKSIDE PFBS 160. Όπως είναι εμφανές το επαναφορτιζόμενο είναι λίγο πιο λεπτό και λίγο πιο ελαφρύ, αλλά το ενσύρματο είναι λίγο πιο μικρό σε μήκος.

Σε ισχύ το ενσύρματο υπερτερεί, όπως το ίδιο ισχύει και στα εξαρτήματα που υπήρχαν σε κάθε συσκευασία. Βέβαια το επαναφορτιζόμενο σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε.

Αν πρέπει να αγοράσετε μόνο ένα από τα δύο, σίγουρα το PFBS 160 είναι ιδανικότερη επιλογή αφού προσφέρει πολλά περισσότερα. Όμως καλό θα ήταν να αγοράστε και το επαναφορτιζόμενο, καθώς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα φανεί πάρα πολύ χρήσιμο.

Σύνοψη: Ο μόνος λόγος για να μην το αγοράσετε είναι να έχετε ήδη ένα άλλο


Το PARKSIDE PFBS 160 είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι πάρα πολύ οικονομικό, έχει αρκετά εξαρτήματα μέσα στην συσκευασία και συνοδεύεται με 3τη εγγύηση. Ο μόνος λόγος να μην το αγοράσετε είναι να έχετε ήδη ένα άλλο.

Θετικά
  • Πολύ χαμηλή τιμή
  • Αρκετά εξαρτήματα
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Είναι συμβατό με τα εξαρτήματα dremel/proxxon

 

Αρνητικά
  • Κανένα

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία PARKSIDE ή το σέρβις της.
  • Αν έχετε χάσει το εγχειρίδιο χρήσης μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε ψηφιακή μορφή (pdf) από την επίσημη ιστοσελίδα του service των Lidl.
  • Αν θέλετε να δείτε ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με τα εργαλεία PARKSIDE μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  • Το συγκεκριμένο εργαλείο κυκλοφορεί από τα Lidl εδώ και μερικά χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια βγήκε σε προσφορά 2 φορές τον ίδιο χρόνο, μία φορά την άνοιξη και μία τον Σεπτέμβρη. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY αυτόματος υδραυλικός γρύλος αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΠως αποκλείουμε την πρόσβαση στο ίντερνετ σε συγκεκριμένες συσκευές στο Speedport Entry 2i (ρούτερ OTE)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
22 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Γιάννης

Καλημέρα.
Την Πέμπτη 28/7/22 έφεραν τα lidl την κασετίνα των 15 ευρώ με τα εξαρτήματα.
Την αγόρασα όμως δεν έχω το PFBS 160 το οποίο το περιμένω πως και πως να το φέρει. Μου έκανε βέβαια εντύπωση ότι έφερε πρώτα την κασετίνα. Ίσως να το φέρει τις επόμενες εβδομάδες να υποθέσω;

Γιάννης

Μακάρι να το φέρει γιατί είναι κρίμα να μου μείνει η κασετινά χωρίς το εργάλειο.

Αθανασια

Καλησπέρα έχω αγοράσει dremel από τα lild και μου χουν φαγωθεί τα καρβουνακια ,ξέρετε από μπορώ να τα προμηθευτώ…. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mikis

Γεια σας εγώ πήρα τροχό και τελικά δεν κάνει γι’αυτό που ήθελα βιαστικά… Βιαστικά πολύ ενώ παλιότερα έβλεπα αυτό το εργαλείο τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω να το ξανά φέρουν… Θα το πάρω αμέσως… Μήπως γνωρίζετε πότε το είχα φέρει τελευταία φορά βάτα να κάνω σχετική υπόθεση… γιατί διάβασα ότι το χρόνο 3 φορές φέρνουν γιαυτο….

Mikis

Σε ευχαριστώ πολύ! Κρίμα τώρα το χρειάζομαι και δεν το πρόλαβα…
Έχει ένα παρόμοιο στο Leroy και αυτό απλός είναι για λυγο και λυγοτερα watt και λιγότερες στροφές… Είδα και βίντεο για αυτό από ta lidl, και θα περιμένω πειστευω για την επόμενη φορά.. μακάρι να ξανά φέρουνε συντομα.

CTimes

Το πηρα για να κοψω αρμους σε πλακακι και ειχα επιτυχια. Το προβλημα ειναι πως για καπιοιο λογο απο την αρχη το καρβουνακι δε κανει επαφη και θελει πιεση. Δοκιμασα να το σφιξω παραπανω και δε γινεται δουλεια

John

Πήρα σήμερα το μοντέλο Β2 με IAN 353260, ενώ είχα ήδη το μοντέλο Α1, από το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Το Β2 το πήρα περισσότερο από περιέργεια, γιατί διάβασα σε άλλα φόρουμ ότι έχει στραβό τσόκ και ότι είναι πολύ θορυβώδες. Το αγόρασα λοιπόν, το τσόκ του ήταν μιά χαρά, αλλά όντως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ θορυβώδες, το σύγκρινα με το παλιό, καμία πραγματικά σχέση μεταξύ τους. Αναρωτιέμαι γιατί…

Joseph

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την προσπάθειά σας. Είμαι κάτοχος Dremel και μπορώ να πω ότι η χρησιμότητα του βρίσκεται ακριβώς σε εργασίες χειροτεχνικές και λεπτομερειών. Η διαφορά με το Parkside είναι περισσότερο στη αίσθηση στο χέρι παρά σε κάτι άλλο. Είναι δλδ πιο εύκολο στη χρήση του. Από ποιότητα δεν νομίζω ότι δικαιολογείται η διαφορά τιμής. Το τσοκ στο Dremel πχ μου χάλασε εύκολα. Το Parkside το αγόρασα για τον εύκαμπτο άξονα τον οποίο ( από εμπειρία μεγαλύτερου αξονα ) θα σας συμβουλευα να μην τον αποθηκεύεται ως κουλούρα μέσα στη κασετίνα του αλλά κάπου σε ισια- ευθυτενή στάση και… Διαβάστε περισσότερα »

Νασος

Σε σχέση με το PGS 500 A1 που είχε βγει στην αρχή του 2020. Τι διαφορές έχουν και ποιο προτείνετε??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Καλησπερα πως γινετε να το αγορασω υπαρχει καπου σε καποιο καταστημα στην ροδο

dimitris

που μπορω να προμηθευτω ανταλακτικα
?

dimitris

Μποειτε να μου προωθησετε μια σελιδα γιατι δεν μπορω να βρω σελιδα με αυτα τα εξαρτηματα. ευχαριστω