To Parkside PFBS 160 Β2 είναι ένα πολυεργαλείο τύπου dremel που κυκλοφορεί απoκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. H τιμή πώλησης είναι 25 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι για αυτά τα λεφτά προσφέρει πάρα πολλά. Ας το δούμε αναλυτικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά PARKSIDE PFBS 160 B2


ΓενικάΜοντέλοPFBS 160 B2
ΕταιρίαPARKSIDE
ΚατασκευάστριαKompernass
Τιμή25 ευρώ @LIDL
Εγγύηση36 μήνες
ΑπόδοσηΙσχύς160 Watt
Στροφές ρελαντί10.000-40.000 ανά λεπτό
Μέγιστη διάμετροςΤρυπάνι 3.2 χιλιοστά
Δίσκος25 χιλιοστά
Θόρυβος / Δονήσεις Στάθμη ηχητικής πίεσης75dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής απόδοσης86dB ± 3dB
Τιμή εκπομπής κραδασμών3.1 m/s2 ± 1.5 m/s2
Διαστάσεις/ΒάροςΜήκος καλωδίου3 μέτρα
Βάρος560 γραμμάρια

 

Εντυπώσεις από PARKSIDE PFBS 160 B2


To Parkside PFBS 160 B2 είναι ένα μικρό πολυεργαλείο, το οποίο έχει το ίδιο design και λειτουργία με το κλασσικό Dremel. Κύριο προτέρημα του η πολύ χαμηλή τιμή, εκτός του ίδιου του πολυεργαλείου προσφέρει αρκετά.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Αναλυτικά στην συσκευασία υπάρχει το πολυεργαλείο, η πλαστική θήκη, μία προέκταση με ευλύγιστο άξονα, ένα τηλεσκοπικό σταντ για να το κρεμάτε, ένα εξάρτημα για φρεζάρισμα, ένα εξάρτημα με 2 λαμπτήρες LED και μία μικρή κασετίνα με 64 εξαρτήματα.

Σίγουρα η ποιότητα και του ίδιου του εργαλείου αλλά και των εξαρτημάτων είναι υποδεέστερη των πιο επώνυμων μοντέλων (dremel, proxxon…) αλλά μόνο ο αυθεντικός ευλύγιστος άξονας του Dremel κοστίζει 30 ευρώ, δηλαδή περισσότερο από ότι όλα τα παραπάνω στο Parkside. Οπότε για όποιον θέλει ένα τέτοιο εργαλείο για ερασιτεχνική χρήση, η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη.

Ισχυρό μοτέρ

Το εργαλείο είναι αρκετά ισχυρό με ένα μοτέρ 160 Watt. Η επιλογή των στροφών γίνεται αβαθμίδωτα με ένα περιστροφικό διακόπτη, από τις 10.000 έως τις 40.000 στροφές ανά λεπτό. Πραγματικά σε θέμα ισχύς, δύσκολα θα καταλάβετε διαφορά ανάμεσα σε αυτό και ένα αυθεντικό dremel.

Τα καρβουνάκια αλλάζουν πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να λύσετε το εργαλείο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στην συσκευασία ανταλλακτικά, αλλά λογικά θα έχει το σέρβις ή ενώ μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο.

Εργονομικά είναι σχετικά άνετο, αν και φυσικά όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί για εργασίες ακριβείας καλό είναι να βάζει τον ευλύγιστο άξονα.

Εξαρτήματα

Ίσως το πιο χρήσιμο εξάρτημα μέσα στην κασετίνα. Μπορείτε να το στερεώσετε στον πάγκο εργασίας είτε οριζόντια είτε κάθετα.

Τώρα στα εξαρτήματα όλα όσα υπάρχουν στην κασετίνα είναι αρκετά χρήσιμα. Ο ευλύγιστος άξονας θα σας βολέψει για εργασίες ακριβείας αφού κρατιέται πολύ πιο εύκολα και έχει μικρότερες δονήσεις. Το τηλεσκοπικό σταντ θα σας επιτρέψει να κρεμάτε ο εργαλείο σταθερό στο πάγκο εργασίας και έτσι να μην το ψάχνετε. Το πλαστικό εξάρτημα για αρμούς και φρεζάρισμα είναι επίσης αρκετά χρήσιμο, όπως επίσης και το εξάρτημα με τα δύο λαμπάκια, που σας επιτρέπει να φωτίζετε το σημείο όπου εργάζεστε. 

Στην μικρή κασετίνα που υπάρχει στην συσκευασία, υπάρχουν διάφορα εξαρτήματα όπως φωλιές τσοκ, δίσκοι κοπής, γυαλόχαρτα, πέτρες ακονίσματος και μερικά ακόμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι εξάρτημα επιθυμείτε, αφού και το τσοκ αλλά και το σπείρωμα στο εργαλείο είναι ακριβώς ίδιο με το dremel και τα περισσότερα αντίστοιχα εργαλεία που υπάρχουν στο εμπόριο.

Θόρυβος / δονήσεις

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά ένα τέτοιο εργαλείο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σχετικά θορυβώδη, ειδικά όταν δουλεύουν στο μέγιστο. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα μοτέρ τους είναι υψηλοστροφα. Σε σύγκριση με το επαναφορτιζόμενο είναι αισθητά πιο θορυβώδες, ενώ και σε  σύγκριση με το dremel είναι ελάχιστα πιο ενοχλητικό.

Οι δονήσεις είναι πολύ μικρές, αν και σίγουρα έχει μεγάλη σημασία και το σημείο από όπου το κρατάτε. 

3 χρόνια εγγύηση

σέρβις parkside
Στοιχεία επικοινωνίας επίσημου σέρβις σε Ελλάδα και Κύπρο

Ίσως το πιο σημαντικό προτέρημα όλων των εργαλείων Parkside είναι η 3ετής εγγύηση την οποία παρέχουν τα Lidl. H εγγύηση είναι αληθινή και έτσι σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης, το σέρβις θα προβεί σε επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εργαλείου.

Σύγκριση με το PFBS 12, το αντίστοιχο εργαλείο μπαταρίας

Κάτω βλέπετε το PARKSIDE PFBS 12 και πάνω το PARKSIDE PFBS 160. Όπως είναι εμφανές το επαναφορτιζόμενο είναι λίγο πιο λεπτό και λίγο πιο ελαφρύ, αλλά το ενσύρματο είναι λίγο πιο μικρό σε μήκος.

Σε ισχύ το ενσύρματο υπερτερεί, όπως το ίδιο ισχύει και στα εξαρτήματα που υπήρχαν σε κάθε συσκευασία. Βέβαια το επαναφορτιζόμενο σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε.

Αν πρέπει να αγοράσετε μόνο ένα από τα δύο, σίγουρα το PFBS 160 είναι ιδανικότερη επιλογή αφού προσφέρει πολλά περισσότερα. Όμως καλό θα ήταν να αγοράστε και το επαναφορτιζόμενο, καθώς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα φανεί πάρα πολύ χρήσιμο.

Σύνοψη: Ο μόνος λόγος για να μην το αγοράσετε είναι να έχετε ήδη ένα άλλο


Το PARKSIDE PFBS 160 είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι πάρα πολύ οικονομικό, έχει αρκετά εξαρτήματα μέσα στην συσκευασία και συνοδεύεται με 3τη εγγύηση. Ο μόνος λόγος να μην το αγοράσετε είναι να έχετε ήδη ένα άλλο.

Θετικά
  • Πολύ χαμηλή τιμή
  • Αρκετά εξαρτήματα
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Είναι συμβατό με τα εξαρτήματα dremel/proxxon

 

Αρνητικά
  • Κανένα

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία PARKSIDE ή το σέρβις της.
  • Αν έχετε χάσει το εγχειρίδιο χρήσης μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε ψηφιακή μορφή (pdf) από την επίσημη ιστοσελίδα του service των Lidl.
  • Αν θέλετε να δείτε ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με τα εργαλεία PARKSIDE μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  • Το συγκεκριμένο εργαλείο κυκλοφορεί από τα Lidl εδώ και μερικά χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια βγήκε σε προσφορά 2 φορές τον ίδιο χρόνο, μία φορά την άνοιξη και μία τον Σεπτέμβρη. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY αυτόματος υδραυλικός γρύλος αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΠως αποκλείουμε την πρόσβαση στο ίντερνετ σε συγκεκριμένες συσκευές στο Speedport Entry 2i (ρούτερ OTE)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
23 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια