O αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PMFR 1400 C2 είναι ένα ερασιτεχνικό εργαλείο, το οποίο πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl στην τιμή των 49.99 ευρώ. Αποκλειστική χρήση ενός αναδευτήρα είναι η ανάμιξη υλικών, όπως χρώματα ή κονιάματα. 

Χαρακτηριστικά αναδευτήρα Parkside PFMR 1400 C2


ΕταιρίαPARKSIDE
ΜοντέλοPFMR 1400
ΈκδοσηC2
ΚατηγορίαΔράπανο
ΕίδοςΑναδευτήρας κονιαμάτων
Τιμή 49.99@Lidl
Κατασκευαστής/ΕισαγωγέαςKompernass
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τάση δικτύου230V∼ 50Hz
Κατανάλωση ενέργειας1400 Watt
Αριθμός στροφών ρελαντί0-700 ανά λεπτό
Υποδοχή αναδευτήραΜ14
Κλάση προστασίαςΙΙ
Βάρος χωρίς αναδευτήρα3590 γραμμάρια
Μήκος καλωδίου3 μέτρα
Πληροφορίες θορύβου
Στάθμη ηχητικής πίεσης 92,5dB(A)
Στάθμη ηχητικής ισχύος 103,5dB(A)
Αβεβαιότητα μέτρησης K3dB 
Πληροφορίες Δονήσεων  
Εμπρόσθια χειρολαβή ah 3,93 m/ s2 
 Πίσω χειρολαβήah  8,33 m/ s
 Αβεβαιότητα μέτρησηςΚ = 1,5m/ s2 

 

Εντυπώσεις από αναδευτήρα κονιαμάτων Parkside PFMR 1400 C2


O αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων είναι ένα εργαλείο, το οποίο προτιμάται μόνο από επαγγελματίες, καθώς έχει μία και μόνο χρήση. Έτσι, συνήθως οι ερασιτέχνες προτιμούν να αγοράσουν ένα ισχυρό δράπανο, το οποίο μπορεί – έστω και με λίγο ζόρι- να κάνει περίπου την ίδια εργασία. Βέβαια ο αναδευτήρας είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο να κάνει μόνο ανάδεμα, έτσι όπως είναι λογικό, είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό.

Τώρα όσο αναφορά το PARKSIDE PFMR 1400, πρόκειται για ένα κλασσικό αναδευτήρα μέσης ισχύς, ο οποίος διαφέρει ελάχιστα από τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα. Η ισχύς τους είναι 1400 Watt, μία σχετικά καλή τιμή για ερασιτεχνικό αναδευτήρα.

Η τιμή του είναι αρκετά καλή, αφού κοστίζει μόνο 50 ευρώ και στη συσκευασία υπάρχει και ο αναδευτήρας, ο οποίος μόνος του κοστίζει 10-15 ευρώ. Αν τον συγκρίνουμε με μοντέλα αντίστοιχων χαρακτηριστικών, θα δούμε ότι είναι αρκετά φτηνότερος, καθώς όλα τα υπόλοιπα (einhell, raider, bulle…) ξεκινούν από τα 80 ευρώ περίπου. Ενώ αν θέλετε να πάτε σε κάτι πραγματικά καλύτερο, θα πρέπει να ξεπεράσετε τα 100-120 ευρώ. 

Ανοίγοντας το πακέτο, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει θήκη μεταφοράς ούτε κάποιο άλλο ιδιαίτερο εξάρτημα. Εκτός από το εργαλείο και τον αναδευτήρα, θα βρείτε και 2 κλειδιά, το εγχειρίδιο χρήσης αλλά και την πλαϊνή μεταλλική λαβή.

O αναδευτήρας γενικής χρήσης που υπάρχει στην συσκευασία. Έχει διάμετρο 133 χιλιοστά και εδώ τον βλέπετε μετά από ανάμειξη κονιάματος με λευκό τσιμέντο.

O αναδευτήρας είναι γαλβανιζέ σε δύο μέρη και όπως είπαμε και παραπάνω, η τιμή του στο εμπόριο είναι 10-15 ευρώ. Το συνολικό μήκος του είναι 58 εκατοστά και μπαίνει βιδωτός με σπείρωμα Μ14, αφού στους αναδευτήρες δεν υπάρχει τσοκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό εξάρτημα αναδευτήρα για δράπανα με τσοκ.

Για τσιμέντο κάνει;

Σίγουρα, όποιος αγοράζει έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα, δεν το θέλει να για αναμειγνύει χρώματα ή ασβέστη, αλλά πιο δύσκολα κονιάματα όπως μπετό. Μπορεί λοιπόν ο συγκεκριμένος να το κάνει; Η απάντηση είναι ναι μπορεί, φυσικά με μέτρο.

Ένας λόγος που άργησε αρκετά το review να δημοσιευτεί – παρότι η αγορά έγινε πριν σχεδόν ένα χρόνο- ήταν και αυτός. Δηλαδή έπρεπε να δοκιμαστεί για αρκετό καιρό, στην παρασκευή σκυροδέματος. Έτσι, μετά από περίπου 5 κυβικά μπετό, το οποίο έγινε με το εργαλείο αυτό, μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε δύσκολα κονιάματα. 

Βέβαια, μην περιμένετε να φτιάξετε 5 κυβικά μπετό σε μία μέρα. Θα το κάψετε σίγουρα. Θέλει λίγο υπομονή και προσοχή για να μην υπερθερμαίνεται το μοτέρ, από την συνεχόμενη χρήση. Η πιο καλή μέθοδος είναι να φτιάχνετε το μπετό σε δόσεις, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο οικοδομικό κουβά 20-40 λίτρων. Είναι ένα μέγεθος, το οποίο μπορεί να το καταφέρει με άνεση, και η ανάμειξη γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Βέβαια, με λίγη υπομονή, μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε μεγαλύτερους κουβάδες (150-200 λίτρα), απλώς όσο μεγαλώνει το μέγεθος, μεγαλώνει και ο χρόνος που χρειάζεται και επειδή πρόκειται για ένα εργαλείο που ζυγίζει 5+ κιλά, σας κουράζει γρήγορα.

Κάτι που δεν θα πρέπει να κάνετε ποτέ είναι να προσπαθήσετε να το δουλέψετε με το ένα χέρι. Η διπλή λαβή δεν είναι για ομορφιά ή για να βολεύει και τους αριστερόχειρες. Θα πρέπει να το κρατάτε γερά και με τα δύο χέρια, αλλιώς μπορεί να σας σπάσει τον καρπό αν ξεφύγει και περιστραφεί. Σαν συμβουλή καλό θα ήταν να μην συνδέσετε το μεταλλικό εξάρτημα για να το κρεμάτε, καθώς αν σας φύγει από το χέρι εν ώρα λειτουργίας, θα εγκλωβίσει τον καρπό σας και μπορεί να πάθετε σοβαρή ζημιά. 

Η ροπή είναι πολύ ισχυρή και σε παχύρρευστα κονιάματα θέλει καλό κράτημα. Γιαυτό το λόγο έχει και soft start λειτουργία, δηλαδή δεν ξεκινάει σε πλήρεις στροφές όπως ένα κλασσικό δράπανο, αλλά αυξάνει σταδιακά.

Νέο μοντέλο PARKSIDE PFMR 1600 και διαφορές με το συγκεκριμένο

Από τον Απρίλη του 2019, η LIDL φέρνει στην Ελλάδα ένα νέο, πιο ισχυρό μοντέλο, το PARKSIDE PFMR 1600 A1. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, η πιο σημαντική διαφορά είναι η ισχύς που είναι μεγαλύτερη κατά 200WATT. Στα υπόλοιπα η πιο εμφανής διαφορά είναι το βάρος, καθώς είναι λίγο πιο βαρύ και λίγο ο σχεδιασμός. Επίσης είναι διαφορετική και η κατασκευάστρια εταιρία (το συγκεκριμένο έχει την kompernass που είναι η εταιρία πίσω από τα περισσότερα PARKSIDE, ενώ το 1600 έχει την Owim).

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πιο σημαντική διαφορά από το συγκεκριμένο. Η τιμή του εξακολουθεί να είναι 50 ευρώ.

Σύνοψη : H πιο καλή λύση για να φτιάχνετε μπετό, αν δεν έχετε ηλεκτρική μπετονιέρα.


Ο ηλεκτρικός αναδευτήρας Parkside PFMR 1400 C2 είναι ένα αρκετά αξιόλογο εργαλείο, το οποίο προορίζεται για ερασιτέχνες που θέλουν να φτιάχνουν σκυρόδεμα και δεν έχουν το χώρο και τα χρήματα να αγοράσουν μία ηλεκτρική μπετονιέρα.

Με τα 50 ευρώ που κοστίζει είναι ίσως ο πιο οικονομικός ηλεκτρικός αναδευτήρας της αγοράς και αν δεν τον ζορίσετε για αρκετή ώρα, δείχνει ότι θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

 

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Εξάρτημα αναδευτήρα στην συσκευασία
 • Δυνατό μοτέρ
 • Soft start λειτουργία
 • Εγγύηση 3 χρόνια
Αρνητικά
 • Δεν έχει ταχύτητες
 • Δεν αναφέρεται η ροπή

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Το παρόν εργαλείο συνοδεύεται με εγγύηση 3 ετών. Γιαυτό φυλάξτε καλά την απόδειξη αγοράς
 • Αν χάσετε το εγχειρίδιο χρήσης, μπορείτε να το βρείτε σε ψηφιακή μορφή στην επίσημη σελίδα της Lidl πατώντας εδώ.
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας για το επίσημο σέρβις του εργαλείου είναι τα εξής 
  • Σέρβις Ελλάδα τηλ.: 801 5000 019 (0,03 EUR/Min.)
  • e-mail: kompernass@lidl.gr
 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις του εργαλείου αυτού.
 • Ανταλλακτικό αναδευτήρα μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο. Ο τύπος είναι κοινός, για όλους τους ηλεκτρικούς αναδευτήρες.
 • Ένα πιο γενικευμενο άρθρο για τα εργαλεία Parkside, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μερικά ακόμα reviews από εργαλεία Parkside


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Κινέζικο παστράγγουλο με 3 ευρώ! Πόσο κακό μπορεί να είναι;
Επόμενο άρθροΜετατροπή μπλέντερ χειρός σε πολυεργαλείο τύπου dremel
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
12 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια