O αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PMFR 1400 C2 είναι ένα ερασιτεχνικό εργαλείο, το οποίο πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl στην τιμή των 49.99 ευρώ. Αποκλειστική χρήση ενός αναδευτήρα είναι η ανάμιξη υλικών, όπως χρώματα ή κονιάματα. 

Χαρακτηριστικά αναδευτήρα Parkside PMFR 1400 C2


ΜοντέλοParkside PMFR 1400 C2
ΚατηγορίαΔράπανο
ΕίδοςΑναδευτήρας κονιαμάτων
Τάση δικτύου230V∼ 50Hz
Κατανάλωση ενέργειας1400 Watt
Αριθμός στροφών ρελαντί0-700 ανά λεπτό
Υποδοχή αναδευτήραΜ14
Κλάση προστασίαςΙΙ
Βάρος χωρίς αναδευτήρα3590 γραμμάρια
Μήκος καλωδίου3 μέτρα
Εταιρία κατασκευής Kompernass
Πληροφορίες θορύβου
Στάθμη ηχητικής πίεσης 92,5dB(A)
Στάθμη ηχητικής ισχύος 103,5dB(A)
Αβεβαιότητα μέτρησης K3dB 
Πληροφορίες Δονήσεων  
Εμπρόσθια χειρολαβή ah 3,93 m/ s2 
 Πίσω χειρολαβήah  8,33 m/ s
 Αβεβαιότητα μέτρησηςΚ = 1,5m/ s2 

 

Εντυπώσεις από αναδευτήρα κονιαμάτων Parkside PMFR 1400 C2


O αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων είναι ένα εργαλείο, το οποίο προτιμάται μόνο από επαγγελματίες, καθώς έχει μία και μόνο χρήση. Έτσι, συνήθως οι ερασιτέχνες προτιμούν να αγοράσουν ένα ισχυρό δράπανο, το οποίο μπορεί – έστω και με λίγο ζόρι- να κάνει περίπου την ίδια εργασία. Βέβαια ο αναδευτήρας είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο να κάνει μόνο ανάδεμα, έτσι όπως είναι λογικό, είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό.

Τώρα όσο αναφορά το PARKSIDE PMFR 1400, πρόκειται για ένα κλασσικό αναδευτήρα μέσης ισχύς, ο οποίος διαφέρει ελάχιστα από τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα. Η ισχύς τους είναι 1400 Watt, μία σχετικά καλή τιμή για ερασιτεχνικό αναδευτήρα.

Η τιμή του είναι αρκετά καλή, αφού κοστίζει μόνο 50 ευρώ και στη συσκευασία υπάρχει και ο αναδευτήρας, ο οποίος μόνος του κοστίζει 10-15 ευρώ. Αν τον συγκρίνουμε με μοντέλα αντίστοιχων χαρακτηριστικών, θα δούμε ότι είναι αρκετά φτηνότερος, καθώς όλα τα υπόλοιπα (einhell, raider, bulle…) ξεκινούν από τα 80 ευρώ περίπου. Ενώ αν θέλετε να πάτε σε κάτι πραγματικά καλύτερο, θα πρέπει να ξεπεράσετε τα 100-120 ευρώ. 

Ανοίγοντας το πακέτο, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει θήκη μεταφοράς ούτε κάποιο άλλο ιδιαίτερο εξάρτημα. Εκτός από το εργαλείο και τον αναδευτήρα, θα βρείτε και 2 κλειδιά, το εγχειρίδιο χρήσης αλλά και την πλαϊνή μεταλλική λαβή.

O αναδευτήρας γενικής χρήσης που υπάρχει στην συσκευασία. Έχει διάμετρο 133 χιλιοστά και εδώ τον βλέπετε μετά από ανάμειξη κονιάματος με λευκό τσιμέντο.

O αναδευτήρας είναι γαλβανιζέ σε δύο μέρη και όπως είπαμε και παραπάνω, η τιμή του στο εμπόριο είναι 10-15 ευρώ. Το συνολικό μήκος του είναι 58 εκατοστά και μπαίνει βιδωτός με σπείρωμα Μ14, αφού στους αναδευτήρες δεν υπάρχει τσοκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό εξάρτημα αναδευτήρα για δράπανα με τσοκ.

Για τσιμέντο κάνει;

Σίγουρα, όποιος αγοράζει έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα, δεν το θέλει να για αναμειγνύει χρώματα ή ασβέστη, αλλά πιο δύσκολα κονιάματα όπως μπετό. Μπορεί λοιπόν ο συγκεκριμένος να το κάνει; Η απάντηση είναι ναι μπορεί, φυσικά με μέτρο.

Ένας λόγος που άργησε αρκετά το review να δημοσιευτεί – παρότι η αγορά έγινε πριν σχεδόν ένα χρόνο- ήταν και αυτός. Δηλαδή έπρεπε να δοκιμαστεί για αρκετό καιρό, στην παρασκευή σκυροδέματος. Έτσι, μετά από περίπου 5 κυβικά μπετό, το οποίο έγινε με το εργαλείο αυτό, μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε δύσκολα κονιάματα. 

Βέβαια, μην περιμένετε να φτιάξετε 5 κυβικά μπετό σε μία μέρα. Θα το κάψετε σίγουρα. Θέλει λίγο υπομονή και προσοχή για να μην υπερθερμαίνεται το μοτέρ, από την συνεχόμενη χρήση. Η πιο καλή μέθοδος είναι να φτιάχνετε το μπετό σε δόσεις, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο οικοδομικό κουβά 20-40 λίτρων. Είναι ένα μέγεθος, το οποίο μπορεί να το καταφέρει με άνεση, και η ανάμειξη γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Βέβαια, με λίγη υπομονή, μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε μεγαλύτερους κουβάδες (150-200 λίτρα), απλώς όσο μεγαλώνει το μέγεθος, μεγαλώνει και ο χρόνος που χρειάζεται και επειδή πρόκειται για ένα εργαλείο που ζυγίζει 5+ κιλά, σας κουράζει γρήγορα.

Κάτι που δεν θα πρέπει να κάνετε ποτέ είναι να προσπαθήσετε να το δουλέψετε με το ένα χέρι. Η διπλή λαβή δεν είναι για ομορφιά ή για να βολεύει και τους αριστερόχειρες. Θα πρέπει να το κρατάτε γερά και με τα δύο χέρια, αλλιώς μπορεί να σας σπάσει τον καρπό αν ξεφύγει και περιστραφεί. Η ροπή είναι πολύ ισχυρή και σε παχύρρευστα κονιάματα θέλει καλό κράτημα. Γιαυτό το λόγο έχει και soft start λειτουργία, δηλαδή δεν ξεκινάει σε πλήρεις στροφές όπως ένα κλασσικό δράπανο, αλλά αυξάνει σταδιακά.

Σύνοψη : H πιο καλή λύση για να φτιάχνετε μπετό, αν δεν έχετε ηλεκτρική μπετονιέρα.


Ο ηλεκτρικός αναδευτήρας Parkside PMRF 1400 C2 είναι ένα αρκετά αξιόλογο εργαλείο, το οποίο προορίζεται για ερασιτέχνες που θέλουν να φτιάχνουν σκυρόδεμα και δεν έχουν το χώρο και τα χρήματα να αγοράσουν μία ηλεκτρική μπετονιέρα.

Με τα 50 ευρώ που κοστίζει είναι ίσως ο πιο οικονομικός ηλεκτρικός αναδευτήρας της αγοράς και αν δεν τον ζορίσετε για αρκετή ώρα, δείχνει ότι θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

 

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Εξάρτημα αναδευτήρα στην συσκευασία
 • Δυνατό μοτέρ
 • Soft start λειτουργία
 • Εγγύηση 3 χρόνια
Αρνητικά
 • Δεν έχει ταχύτητες
 • Δεν αναφέρεται η ροπή

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Το παρόν εργαλείο συνοδεύεται με εγγύηση 3 ετών. Γιαυτό φυλάξτε καλά την απόδειξη αγοράς
 • Αν χάσετε το εγχειρίδιο χρήσης, μπορείτε να το βρείτε σε ψηφιακή μορφή στην επίσημη σελίδα της Lidl πατώντας εδώ.
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας για το επίσημο σέρβις του εργαλείου είναι τα εξής 
  • Σέρβις Ελλάδα τηλ.: 801 5000 019 (0,03 EUR/Min.)
  • e-mail: kompernass@lidl.gr
 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις του εργαλείου αυτού.
 • Ανταλλακτικό αναδευτήρα μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο. Ο τύπος είναι κοινός, για όλους τους ηλεκτρικούς αναδευτήρες.
 • Ένα πιο γενικευμενο άρθρο για τα εργαλεία Parkside, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μερικά ακόμα reviews από εργαλεία Parkside


3
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
2 Comment threads
1 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
3 Σχολιαστές
adminPanagiotisΒαγγελάκης Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
Panagiotis
Επισκέπτης
Panagiotis

Gia tsimento kanei I tha mas meinei sfo xeri

admin
Συντάκτης

Ναι μία χαρά κάνει. Για κουβάδες οικοδομής ή ζεμπίλια 12-25 λίτρα είναι ότι πρέπει. Φτιάχνετε το μπετό στο άψε σβήσε. Και σε μεγαλύτερους κουβάδες μπορεί, απλώς όσο μεγαλώνει η διάμετρος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ανακατέψετε καλά στο κέντρο, αφού θα κρατάτε τον αναδευτήρα αναγκαστικά πολύ πλάγια. Προσωπικά τον έχω δοκιμάσει σε πάρα πολύ μεγάλο λαστιχιένο ζεμπίλι ξαπλωμένος σε σκαλωσιά και τα κατάφερε, αν και σίγουρα ήταν πιο κουραστικό και μάλλον πιο χρονοβόρο από ότι αν έκανα την ίδια ποσότητα σε δόσεις, μέσα σε 20λιτρους κουβάδες.

Βαγγελάκης
Επισκέπτης
Βαγγελάκης

Και πάλι μπράβο για τα ωραία reviews.