Μετατροπή μπλέντερ χειρός σε πολυεργαλείο τύπου dremel

0

Μία πολύ καλή επίδειξη του «δεν πετάμε τίποτα» κάνει ο Ρώσος youtuber Evgeniy Budilov ο οποίος μετατρέπει ένα άχρηστο μπλέντερ χειρός (stick blender) σε ένα πολυεργαλείο τύπου dremel. H μετατροπή είναι σχετικά απλή, καθώς και το σχήμα του μπλέντερ αλλά και ο τρόπος λειτουργίας είναι πανομοιότυπος με το dremel.

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη διαδικασία. Το μέτρημα του άξονα του μοτέρ και η παραγγελία ενός τσοκ το οποίο ταιριάζει στον άξονα.

 

Έτσι, οι συνολικές αλλαγές που χρειάστηκε να κάνει, ήταν λίγες. Ουσιαστικά, εκτός από έναν εξωτερικό διακόπτη τον οποίο πρόσθεσε γιατί το μπλέντερ χειρός δεν είχε μόνιμο διακόπτη λειτουργίας, το μόνο που πρόσθεσε ήταν ένα μικρό τσοκ με κλειδί. Το τσοκ το αγόρασε για περίπου 5 ευρώ από ένα Κινέζικο e-shop.

Σίγουρα το μοτεράκι από το μπλέντερ χειρός, δεν μπορεί να συγκριθεί με το μοτέρ του αυθεντικού dremel, ενώ έχει και μερικά ακόμα μειονεκτήματα (πχ το τσοκ ή ότι δεν έχει επιλογή ταχύτητας). Παρόλα αυτά -όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο- τα πάει μία χαρά με όποιο εξάρτημα το δοκίμασε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PFMR 1400 C2
Επόμενο άρθροΤι είναι το MDF. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια