Πολύ εύκολος ταινιολειαντήρας από dremel

0

To dremel είναι ίσως το πιο πολυδιάστατο εργαλείο που υπάρχει στο εμπόριο. Από την ίδια την εταιρία υπάρχουν δεκάδες επίσημα εξαρτήματα, όμως μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας ακόμα περισσότερα. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει μερικά εξαρτήματα για dremel από 3D εκτυπωτή, τώρα θα δούμε την κατασκευή ενός εξαρτήματος που μετατρέπει το dremel σε ταινιολειαντήρα.

ταινιολειαντήρας με dremel
Αυτή είναι η προηγούμενη εκδοχή του Tuomas Soikkeli. Αρκετά πιο στιβαρή, αλλά σίγουρα και πιο δύσκολη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Πριν περίπου ένα χρόνο είχαμε δει μία παρόμοια κατασκευή από τον ίδιο δημιουργό, τον Tuomas Soikκeli. Η βασική διαφορά με την προηγούμενη είναι ότι αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο εύκολη στη κατασκευή. Έτσι, δεν χρειάζεται ηλεκτροκόλληση ούτε κάποιο ακριβό μηχάνημα. Μόνο ένα γωνιακό τροχό για να κόψετε μερικά κομμάτια μέταλλο και ένα δράπανο για να κάνετε μερικές τρύπες.

H προσαρμογή του dremel πάνω στο εξάρτημα είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Προφανώς το μοτεράκι του dremel δεν έχει την δυνατότητα να αντέξει τις πιέσεις ενός μεγάλου ταινιολειαντήρα, αλλά όπως φαίνεται και από το βίντεο,  τα πάει αρκετά καλά σε αυτό το μέγεθος.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.