DIYDIY ταινιολειαντήρας από γωνιακό τροχό

DIY ταινιολειαντήρας από γωνιακό τροχό

-

Ο ταινιολειντήρας πάγκου είναι ένα από τα χρήσιμα εργαλεία για όποιον ασχολείται με μεταλλικές ή ξυλουργικές κατασκευές. Οι μεγάλοι είναι αρκετά ακριβοί, κυρίως γιατί απευθύνονται σε επαγγελματίες. Υπάρχουν και πιο μικροί που όμως είτε έχουν περιορισμένη ισχύ ή μικρή ταινία. Επειδή είναι σχετικά απλό σαν εργαλείο, στο διαδίκτυο θα βρείτε και αρκετούς DIY ταινιολειαντήρες. Υπάρχουν DIY ταινιολειαντήρες με μοτέρ από πλυντήρια, από DREMEL, αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι DIY ταινιολειαντήρας από γωνιακό τροχό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του γωνιακού τροχού είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά ισχυρός (πχ αν χρησιμοποιήσετε 230αρι ξεπερνούν κατά πολύ τα 2000 WATT, ενώ υπάρχουν και 125αρηδες με 1400 WATT), κάποιοι έχουν ρύθμιση στροφών ενώ οι καλοί είναι σχεδιασμένοι για συνεχή λειτουργία και αντοχή στις πλάγιες πιέσεις.

H εκδοχή του DIY ταινιολειαντήρα από το κανάλι Mr. Craft

Στο παραπάνω βίντεο, τα ράουλα τα έφτιαξε ο ίδιος από το μηδέν (αρχικά με χύτευση από ρετάλια αλουμινίου και στη συνέχεια σε τόρνο), όμως υπάρχουν έτοιμα και στο εμπόριο ή αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και από ξύλο χρησιμοποιώντας ένα χοντρό μασίφ κομμάτι ή αρκετά κόντρα πλακέ και ποτηροτρύπανο (σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο τρόπος).

Κάτι σημαντικό είναι ότι πρέπει ο γωνιακός τροχός να έχει τρύπες στη κεφαλή, ώστε να πιάσει πάνω η βάση του ταινιολειαντήρα. Οι περισσότεροι γωνιακοί τροχοί έχουν, όχι όμως όλοι. Αν δεν δεν έχει ο δικός σας μπορείτε να γίνει με πατέντα από τις θέσεις της δεύτερης λαβής, αν και σίγουρα είναι πολύ πιο απλό με τις τρύπες στην κεφαλή.

Όσο για το μέγεθος της ταινίας, καλό είναι να επιλέξετε ένα με κάποια σχετικά κοινό νούμερο ταινίας (δηλαδή κάποιο που χρησιμοποιούν αρκετοί εμπορικοί ταινιολειαντήρες) για να βρίσκετε πιο εύκολα σε ότι νούμερο θέλετε. Επίσης, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ότι το μήκος της ταινίας δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγιστο εμβαδό της επιφάνειας εργασίας αλλά και με τη θερμοκρασία της ταινίας. Όσο πιο μικρό το μήκος, τόσο πιο γρήγορα θα ανεβάζει θερμοκρασία. Γιαυτό οι επαγγελματικοί ταινιολειαντήρες έχουν ταινίες που ξεπερνούν το ένα μέτρο σε μήκος.

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία άρθρα

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα επαναφορτιζόμενα εργαλεία 18V και αυτά 20V

Αν δεν θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο τότε η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά...

Αντιγραφή δίσκου (cloning) με το Clonezilla

Το Clonezilla είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που μας επιτρέπει να αντιγράψουμε ή να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα ενός δίσκου υπολογιστή...

DIY καταστροφέας με σφυριά για τρακτέρ

Ο καταστροφέας για τρακτέρ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να καθαρίζει εύκολα και γρήγορα τα χωράφια του....

Γιατί ένα αλυσοπρίονο μπορεί να κόβει στραβά

Το συνηθέστερο πρόβλημα που μπορεί να έχει ένα αλυσοπρίονο είναι να δυσκολεύεται να κόψει ξύλα. Εκεί η λύση είναι...
- Advertisement -

DIY μπαταρία 15Ah για την σειρά PARKSIDE X20V Team

Μέχρι πριν λίγους μήνες η μεγαλύτερη μπαταρία που είχαν βγάλει τα LIDL για την σειρά Χ20V Team ήταν η...

DIY μπετονιέρα από μεταλλικό βαρέλι

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι μπετονιέρες ήταν αρκετά οικονομικές. Ακόμα και καινούργιες δεν ήταν ακριβές, ενώ με λίγο ψάξιμο...

Μην χάσετε

DIY ταινιολειαντήρας πάγκου από κόντρα πλακέ

Αν θέλετε να φτιάξετε έναν ταιονιολειαντήρα πάγκου και δεν έχετε ηλεκτροκόλληση, τότε ίσως πρέπει να δείτε αυτό το βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται ένας άκρως λειτουργικός ταινιολειαντήρας φτιαγμένος μόνο από κόντρα πλακέ.

Review: Nitecore EA45S 1000lm, ένας πολύ ισχυρός φακός για απαιτητικούς χρήστες

Για όσους ασχολούνται με τους φακούς, η Nitecore δεν χρειάζεται συστάσεις. Για αυτούς που δεν είναι και τόσο σχετικοί, θα πούμε ότι πρόκειται για κορυφαία εταιρία. Ο φακός που θα δούμε σε αυτό το άρθρο είναι ο Nitecore EA45S, ένα πολύ ισχυρός φακός με φωτεινότητα 1000 lm, που ανήκει στην κατηγορία Explorer.

Δείτε επίσηςRELATED
Προτεινόμενα για εσάς

0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx