Ο ταινιολειντήρας πάγκου είναι ένα από τα χρήσιμα εργαλεία για όποιον ασχολείται με μεταλλικές ή ξυλουργικές κατασκευές. Οι μεγάλοι είναι αρκετά ακριβοί, κυρίως γιατί απευθύνονται σε επαγγελματίες. Υπάρχουν και πιο μικροί που όμως είτε έχουν περιορισμένη ισχύ ή μικρή ταινία. Επειδή είναι σχετικά απλό σαν εργαλείο, στο διαδίκτυο θα βρείτε και αρκετούς DIY ταινιολειαντήρες. Υπάρχουν DIY ταινιολειαντήρες με μοτέρ από πλυντήρια, από DREMEL, αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι DIY ταινιολειαντήρας από γωνιακό τροχό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του γωνιακού τροχού είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά ισχυρός (πχ αν χρησιμοποιήσετε 230αρι ξεπερνούν κατά πολύ τα 2000 WATT, ενώ υπάρχουν και 125αρηδες με 1400 WATT), κάποιοι έχουν ρύθμιση στροφών ενώ οι καλοί είναι σχεδιασμένοι για συνεχή λειτουργία και αντοχή στις πλάγιες πιέσεις.
Στο παραπάνω βίντεο, τα ράουλα τα έφτιαξε ο ίδιος από το μηδέν (αρχικά με χύτευση από ρετάλια αλουμινίου και στη συνέχεια σε τόρνο), όμως υπάρχουν έτοιμα και στο εμπόριο ή αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και από ξύλο χρησιμοποιώντας ένα χοντρό μασίφ κομμάτι ή αρκετά κόντρα πλακέ και ποτηροτρύπανο (σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο τρόπος).
Κάτι σημαντικό είναι ότι πρέπει ο γωνιακός τροχός να έχει τρύπες στη κεφαλή, ώστε να πιάσει πάνω η βάση του ταινιολειαντήρα. Οι περισσότεροι γωνιακοί τροχοί έχουν, όχι όμως όλοι. Αν δεν δεν έχει ο δικός σας μπορείτε να γίνει με πατέντα από τις θέσεις της δεύτερης λαβής, αν και σίγουρα είναι πολύ πιο απλό με τις τρύπες στην κεφαλή.
Όσο για το μέγεθος της ταινίας, καλό είναι να επιλέξετε ένα με κάποια σχετικά κοινό νούμερο ταινίας (δηλαδή κάποιο που χρησιμοποιούν αρκετοί εμπορικοί ταινιολειαντήρες) για να βρίσκετε πιο εύκολα σε ότι νούμερο θέλετε. Επίσης, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ότι το μήκος της ταινίας δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγιστο εμβαδό της επιφάνειας εργασίας αλλά και με τη θερμοκρασία της ταινίας. Όσο πιο μικρό το μήκος, τόσο πιο γρήγορα θα ανεβάζει θερμοκρασία. Γιαυτό οι επαγγελματικοί ταινιολειαντήρες έχουν ταινίες που ξεπερνούν το ένα μέτρο σε μήκος.