Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πραγματικά εκατοντάδες διαφορετικοί οδηγοί για να φτιάξει κάποιος ένα DIY ταινιολειαντήρα. Οι περισσότεροι οδηγοί είναι για μεγάλους μεταλλικούς με δυνατό μοτέρ. Όμως υπάρχουν και πιο απλές κατασκευές. Μία από αυτές, που αξίζει αναφορά, περισσότερο για την πρωτοτυπία, παρά για την ίδια την κατασκευή, είναι αυτός ο ταινιολειαντήρας που λειτουργεί με Dremel.

Ως Dremel, συνήθως αναφέρεται στην Ελληνική αγορά, το μικρό -αλλά τρομερά δυνατό και αξιόπιστο- πολυεργαλείο που κυκλοφορεί η Αμερικανική εταιρία Dremel. Έχει εκατοντάδες διαφορετικά εξαρτήματα και αναλώσιμα, και (μαζί ίσως με το αντίστοιχο εργαλείο της Fein), ήταν αυτό που δημιούργησε μία νέα και δημοφιλή κατηγορία εργαλείων.

Ταινιολειαντληρας που λειτουργεί με dremelΌπως είπαμε η ίδια η κατασκευή του ταινιολειαντήρα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από χοντρή λάμα, που κολλήθηκαν με ηλεκτροκόλληση για να φτιαχτεί ο σκελετός από τον ταινιολειαντήρα, ενώ για ράουλα χρησιμοποιήθηκαν ρόδες από skateboard.

Ταινιολειαντληρας που λειτουργεί με dremelΗ κίνηση από το dremel στον ταινιολειαντήρα, δεν μεταφέρεται από κάποιο από τα δύο ράουλα, αλλά απευθείας από το ίδιο το dremel, περίπου στην μέση της κατασκευής. Από το ίδιο το dremel γίνεται και το τέντωμα της ταινίας, πάνω στην ταινιολειαντήρα, καθώς πατάει πάνω σε μία ρυθμιζόμενη βάση. Ίσως αυτό να μην ήταν και η καλύτερη ιδέα, καθώς λογικά με τον καιρό από την συνεχή πλάγια πίεση, το dremel μπορεί να γίνει έκκεντρο. 

Ταινιολειαντληρας που λειτουργεί με dremelΤώρα, υπάρχει φυσικά η απορία αν το μικρό dremel, μπορεί να έχει την δύναμη και την ροπή για να λειτουργήσει σωστά αυτός ο ταινιολειαντήρας; Η αλήθεια είναι ότι όσοι έχετε dremel, θα γνωρίζετε ήδη, ότι παρότι είναι μικρό, είναι πανίσχυρο. Όσο και να φαίνεται περίεργο, το dremel δεν έχει και τεράστια διαφορά σε ισχύ, από τα μοτέρ που έχουν οι μικροί ερασιτεχνικοί ταινιολειαντήρες (από κάποια πολύ φτηνά, ίσως είναι και πιο δυνατό). 

Ταινιολειαντληρας που λειτουργεί με dremelΟπότε ίσως να μην είναι και κακή ιδέα να το φτιάξει κάποιος, ειδικά αν έχει και το φορητό dremel, το οποίο παρότι δεν έχει την δύναμη του ενσύρματου, μπορεί να μετατρέψει αυτό τον ταινιολειαντήρα σε φορητό, που δεν θα έχει την ανάγκη τροφοδοσίας ρεύματος. 

Αυτός ο DIY ταινιολειαντήρας που λειτουργεί με DREMEL, έγινε από τον Tuomas Soikkeli, ο οποίος ανέβασε βίντεο με την διαδικασία κατασκευής στο κανάλι του στο youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνας φορητός εκτυπωτής με πολύ όμορφο design
Επόμενο άρθροΈνας φορτιστής που φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές όπου και αν βρίσκεστε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια