Το dremel -ή οι απομιμήσεις του- είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο που καλό είναι να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Ένα από τα βασικά του προτερήματα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες επίσημα βοηθήματα τα οποία μπορείτε να αγοράσετε και να δώσετε στο εργαλείο μία εντελώς διαφορετική λειτουργία. Φυσικά αν έχετε πρόσβαση σε ένα 3D εκτυπωτή, τότε μπορείτε να φτιάξετε πραγματικά ότι θέλετε, ακόμα και κάτι που δεν έχει τολμήσει ακόμα η ίδια η dremel.

Αυτό είναι κάτι που ήδη έχουν κάνει δεκάδες χρήστες dremel και έτσι στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες δωρεάν έτοιμα σχέδια, τα οποία μπορείτε απλά να εκτυπώσετε. Ας δούμε μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή

5Λαβή ακριβείας για dremel

βοήθημα ακριβείας dremel

Αυτό ίσως είναι το πιο απλό βοήθημα που μπορείτε να φτιάξετε. Μία λαβή η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στο μπροστινό σπείρωμα και σας βοηθάει να κρατάτε το dremel από το μπροστινό μέρος για μεγαλύτερη ακρίβεια. Είναι μία αρκετά απλή εκτύπωση που μπορεί να γίνει ακόμα και από τον πιο φθηνό 3d εκτυπωτή. 

Μπορείτε να βρείτε τα .stl σχέδια εδώ.

4Βοήθημα ακονίσματος τρυπανιών

βοηθός ακονίσματος τρυπανιών
Το συγκεκριμένο εκτυπώθηκε από τον ANET E10.

Ένα ακόμα αρκετά απλό βοήθημα είναι και αυτό που σας επιτρέπει να ακονίζετε τα τρυπάνια σιδήρου. Και αυτό προσαρμόζετε πάνω στο μπροστινό σπείρωμα και στην πράξη είναι ένας οδηγός για το τρυπάνι. Το ακόνισμα γίνεται με μεγάλο δίσκο μετάλλου. Από την δοκιμή που κάναμε σίγουρα δεν είναι ο πιο βολικός τρόπος για να ακονίζετε τρυπάνια, αλλά δουλεύει.

Δείτε το εδώ.

3Βάση τόρνου για dremel

τόρνος για dremel

Γενικότερα υπάρχουν αρκετές προσπάθειες για μίνι τορνάκια με 3d εκτυπωτή. Κάποιες από αυτές είναι προσαρμοσμένες ώστε να χρησιμοποιούν ένα dremel. Οι παραλλαγές είναι αρκετές και σίγουρα υπάρχουν από πολύ απλές ως αρκετά πολύπλοκες. To πλαστικό, ακόμα και το ABS, ίσως να μην είναι το πιο δυνατό υλικό, αλλά με αρκετό infill θα αντέξει μία χαρά.

Μπορείτε να δείτε ένα από τα τορνάκια πατώντας εδώ.

2Βάση πάγκου για dremel

3d printed βάση για dremel

Αν και η ίδια η dremel έχει έτοιμη βάση για πάγκο εργασίας, μπορείτε να φτιάξετε και μία μόνος σας. Η κατασκευή είναι σχετικά απλή, με την μόνη προυπόθεση ότι σε αντίθεση με τα άλλα βοηθήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από όλα τα dremel, εδώ θα πρέπει να φτιάξετε μία βάση ειδικά για την έκδοση του dremel που έχετε.

Μπορείτε να την δείτε εδώ (είναι για το 4000 αλλά υπάρχουν παραλλαγές και για άλλα μοντέλα).

1Βοήθημα κοπής (παγκοπρίονο)

Ίσως μία από τις πιο δύσκολες αλλά ταυτόχρονα και μία από τις πιο χρήσιμες είναι αυτή που μετατρέπει το dremel σε ένα μίνι παγκοπρίονο. Είναι ένα εξάρτημα το οποίο δεν υπάρχει στο εμπόριο και παρόλο που ίσως υπάρχουν κάποια θέματα ασφαλείας αλλά και αντοχής φαίνεται να είναι μία πάρα πολύ χρήσιμη κατασκευή για όσους ασχολούνται με μικρό-κατασκευές.

Μπορείτε να την δείτε εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΈνα φανταστικό παιδικό κάθισμα φαγητού για τους φαν του Star Wars
Επόμενο άρθροΑπομίμηση βιτρώ με διάφανη εποξική ρητίνη
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια