Κινούμενος 3D εκτυπωτής χωρίς όρια

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά hacks και πατέντες για 3D εκτυπωτές. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν αναδιαμόρφωση ή αντιγραφή εμπορικών μοντέλων, αν και υπάρχουν και κάποια που είναι τελείως πρωτότυπες κατασκευές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες είναι το Rolling RepRap Helios (ή RepRap Wheelios), έναν 3D εκτυπωτής που μπορεί να εκτυπώνει “επ’ άπειρον” προς μία κατεύθυνση.

Δημιουργός είναι ο Nicholas Seward και παρότι το project είναι ακόμα σε εξέλιξη και έχει ακόμα μερικά θεματάκια, δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό 3D εκτυπωτή με ρόδες, που εκτυπώνει όχι με άξονες αλλά με ρομποτικό χέρι. Το βασικό προτέρημα αυτού του 3D εκτυπωτή είναι ότι δεν έχει όρια. Δηλαδή -θεωρητικά πάντα- μπορεί να εκτυπώνει συνεχόμενα για όσο θέλουμε. Προφανώς υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί (πχ δεν μπορεί να κινηθεί πλάγια, μπορεί να εκτυπώνει μέχρι κάποια κλίση), όμως κάνει κάτι που μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο ή απαιτούσε πολύ ακριβό μηχάνημα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εντελώς custom made, με τα περισσότερα μέρη να είναι πλαστικά, φτιαγμένα από 3D εκτυπωτή. Είναι βασισμένος σε ένα προγενέστερο μοντέλο, το RepRap Helios, που στην ουσία είναι ένας καινοτόμος 3D εκτυπωτής με ρομποτικό χέρι, με δυνατότητα εκτύπωσης και υπό κλίση.

Περισσότερα για το project μπορείτε να δείτε στον λογαριασμό του στο youtube ή στο hackaday.

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Must Read

Πως φτιάχνουμε DIY μεντεσέδες

0
Στο εμπόριο μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μεντεσέδες αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρεις αυτόν που θες. Αν οι διαστάσεις πρέπει...

DIY σχιστικό ξύλων

- Advertisment -
0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx
()
x