Προσφορές εργαλείων από τα LIDL για το 2023

  0

  Αυτό είναι ένα πληροφοριακό άρθρο για τις προσφορές εργαλείων PARKSIDE που φέρνουν τα LIDL το 2023. Δεν είναι διαφήμιση και μπορεί να μην ανανεώνεται σωστά κάθε φορά, γιαυτό καλό είναι να κοιτάτε τις προσφορές από την επίσημη ιστοσελίδα της LIDL ή το φυλλάδιο προσφορών.

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 23 έως Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2023

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6

  pabs 20 e6To Σάββατο θα έχει σαν προσφορά το πολύ δημοφιλές επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της σειράς X20V Team. Είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία της σειράς και σίγουρα το πιο χρηστικό εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη μάστορα. Κάτι που διαφέρει λίγο είναι ότι στη συσκευασία υπάρχει και μπαταρία και φορτιστής, κάτι που δεν το συνηθίζει το τελευταίο καιρό η LIDL, αφού σχεδόν όλα τα επαναφορτιζόμενα που φέρνει από το 2021 είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή στη συσκευασία.

  Η μπαταρία που έχει είναι η 2αρα και το ίδιο ισχύει και για τον φορτιστή, δηλαδή είναι ο μικρός που φορτίζει την 2αρα σε περίπου μία ώρα.

  Τώρα για το δραπανοκατσάβιδο έχει αρκετή ροπή, 45 Nm, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής, δύο ταχύτητες (αργό για βίδωμα και γρήγορο για τρύπημα) και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται να έχει ένα καλό ερασιτεχνικό δραπανοκατσάβιδο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα για τις προηγούμενες εκδόσεις (πέρα από κάποιο μικρόπρόβλημα με το τσοκ σε πιο παλιά έκδοση). Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα παλαιότερο review

  pabs 20 εξαρτήματαΣτη συσκευασία υπάρχει και ένα μικρό σετάκι με εξαρτήματα. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά καλό είναι που υπάρχει. Λογικά η λιανική του τιμή αυτή τη στιγμή είναι 5-10 ευρώ.

  H τιμή που το φέρνει τώρα είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή , ειδικά αν τη συγκρίνει κάποιος με την σολο έκδοση ή την τιμή που είχε φέρει το σετάκι με τις δύο μπαταρίες πέρυσι (100 ευρώ).

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν δεν έχετε ήδη μπαταρίες για κάποιο άλλη σειρά  ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό δεν αποκλειεται αν φέρει λίγα κομμάτια

  Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2023

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750Την Πέμπτη φέρνει ξανά το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Πρόκειται για ένα προϊόν που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια, αν και αυτή είναι λίγο ανανεωμένη έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές ερασιτεχνικό κρουστικό δράπανο για ελαφριές εργασίες μέσα στο σπίτι (τρύπημα σε ξύλο ή τοίχο) που αν δεν ζοριστεί θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Οι δυνατότητες του για ερασιτεχνική χρήση είναι υπεραρκετές (30/14/12 χιλιοστά σε ξύλο, μπετό και ατσάλι) και σίγουρα είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

  Φυσικά υπαρχει επιλογή για τρύπημα με κρούση ή όχι και δεύτερη ρυθμιζόμενη λαβή. Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 35 ευρώ, λίγο ακριβότερο από ότι παλαιότερα.

  Ισχύς 750 WATT
  Ταχύτητα 0 έως 3000 στροφές ανά λεπτό
  Κρούσεις ανά λεπτό 48000
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 30 / 14/ 12 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή 10Nm
  Τιμή 24/01/23 34.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για φθηνό κρουστικό δράπανο ναι, αν θέλετε να κάνετε βαριά χρήση δεν θα αντέξει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό για το 90% του αγοραστικού κοινού έχει ζήτηση, αν και το φέρνει τόσα χρόνια που σίγουρα δεν θα γίνει χαμός

  Σκούπα υγρών και στερεών PWD 25 B3

  pwd 25 b3Αυτή είναι η πιο νέα έκδοση της κλασσικής σκούπας υγρών στερών που φέρνουν τα LIDL. Φοράει πλέον τα επίσημα χρώματα της PARKSIDE και όχι το κιτρινόμαυρο που είχε για πάνω από μια δεκαετία. Έχει λίγο πιο μικρό κάδο από το λίγο μεγαλύτερο μοντέλο (αυτή έχει 25 λίτρα κάδο, η πιο μεγάλη 30) αλλά και τα 25 είναι υπεραρκετά και δεν θα έχετε θέμα σε αυτό το κομμάτι.

  Μπορεί να τραβήξει και υγρά και στερεά (για τα υγρά δεν βάζετε σακούλα αλλά μόνο το φίλτρο) και ο ανοξείδωτος κάδος έχει βαλβίδα εκκένωσης στο κάτω μέρος για να αδειάζετε εύκολα τα υγρά.

  Η ισχύς αναρρόφησης είναι 240 airwatt, καλό νούμερο για σκούπα εργαστηρίου. Στην συσκευασία υπάρχει προέκταση σκούπας και αρκετά εξαρτήματα, καθώς και σακούλες και φίλτρο υγρών. Τα περισσότερα από αυτά τα βρίσκετε και στο εμπόριο αλλά υπάρχουν και στο σέρβις.

  Κάτι που χρειάζεται επισήμανση είναι ότι στο διαφημιστικό του site της LIDL μάλλον υπάρχει και μία φωτογραφία από το μεγαλύτερο μοντέλο, την PWD 30 που έχει και πρίζα. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει πρίζα για εργαλείο (δεν υπάρχει αναφορά στο φυλλάδιο ούτε είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις), οπότε μάλλον πρόκειται περί λάθους στο τμήμα διαφήμισης.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 80 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: To μεγαλύτερο μοντέλο ειναι πολύ καλύτερο, αλλά για τα λεφτά της είναι μία χαρά και αυτή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, φέρνει αρκετές σκούπες εργαστηρίου και δεν είναι κάτι που έχουν όλοι ανάγκη

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWD 125 F6

  pws 125 f6Στις προσφορές υπάρχει και ο 125αρης γωνιακός τροχός που φέρνουν τα LIDL. Είναι αρκετά ισχυρός, με 1200 WATT μοτέρ, οπότε παρότι 125αρης δεν είναι μικρός, δηλαδή για χρήση με το ένα χέρι. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα με βαθμιδωτό διακόπτη 6 θέσεων και ρυθμιζόμενη λαβή 3 θέσεων. Στα θετικά ότι το προστατευτικό του δίσκου αλλάζει θέση χωρίς εργαλεία (αν και θέλει καλό σφίξιμο για να μη γυρίζει εύκολα).

  Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που αν δεν το δουλέψετε επαγγελματικά θα κρατήσει καιρό. Για την τιμή που το έχει είναι καλή προσφορά, ειδικά για 1200αρης ερασιτεχνικός.

  Το πιο μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγο βαρύς, αλλά αυτό είναι κάτι που πάει παρέα με την ισχύ του μοτέρ. Αν ψάχνετε κάποιο μικρό και ελαφρύ σίγουρα δεν είναι κατάλληλος για εσάς και γενικά δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει να αγοράσει το πρώτο του γωνιακό τροχό. Για 2ος ή 3ος είναι καλός, αλλά για πρώτος και μοναδικός όχι. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε παλαιότερο review εδώ. Είναι για την D3 έκδοση αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε ένα ισχυρό 125αρη τροχό και δεν θέλετε να δώσετε παραπάνω χρήματα ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, αν και έχει ζήτηση, το έχει φέρει αρκετές φορές

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PAH 1300 B2

  parkside pah 1300Αυτό είναι το πιο ισχυρό πιστολέτο που έχει φέρει στην Ελλάδα η LIDL. Παρότι υπάρχει ένα με μεγαλύτερη ισχύ στο μοτέρ, αυτό έχει μεγαλύτερη ισχύ κρούσης, συγκεκριμένα 15 Joule. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σκάψει άνετα τοίχους και δομικά υλικά. Έχει αντικραδασμική βασική λαβή και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή για καλύτερο κράτημα σε όποια θέση θέλετε.

  Η βασική διαφορά με τα άλλα μοντέλα είναι ότι αυτό είναι σκαπτικό, δηλαδή δεν έχει περιστροφική λειτουργία, αλλά μόνο λειτουργία κρούσης. Με απλά λόγια δεν μπορεί αν τρυπήσει με τρυπάνια, αλλά μόνο να χρησιμοποιηθεί με καλέμια για σκάψιμο. Γιαυτό το λόγο όλη η ισχύ του μοτέρ πηγαίνει στη ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία κρούσης κάνοντάς το πολύ πιο δυνατό από αντίστοιχα περιστροφικά πιστολέτα.

  Η υποδοχή που έχει είναι SDS Plus και στα θετικά ότι έχει αρκετά μακρύ καλώδιο 5 μέτρων. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 90 ευρώ, λίγο πιο ακριβό από ότι παλαιότερα (το έφερνε στα 80 πριν το πληθωρισμό).

  Ισχύς 1300 WATT
  Κρούσεις ανά λεπτό 3800
  Μέγιστη ισχύ κρούσης 15 joule
  Τιμή 24/01/23 89.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 90 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε σκαπτικό με πολύ μεγάλη ισχύ κρούσης ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, είναι εξειδικευμένο εργαλείο, που απευθύνεται κυρίως σε πιο “επαγγελματίες”

  Τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 D2

  parkside pstg 140To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς της Πέμπτης είναι το μικρό περιστροφικό τριβείο πάγκου PARKSIDE PTSG 140 D2. Αν και μικρό σε μέγεθος και σε ισχύ είναι χρήσιμο για αυτούς που ασχολούνται με ξυλοκατασκευές (και όχι μόνο) και θέλουν ένα τέτοιο περιστροφικό τριβείο πάγκου.

  Το πέλμα που έχει είναι 125 χιλιοστών, σίγουρα όχι πολύ μεγάλο αλλά το καλό είναι ότι είναι η πιο κοινή διάσταση για τα κυκλικά γυαλόχαρτα, οπότε βρίσκετε ότι θέλετε στο εμπόριο. Είναι τύπου velcro για αυτόκολλητα γυαλόχαρτα χωρίς τρύπες.

  Λόγω του ότι το μοτέρ έχει μόλις 140 WATT ισχύ, δεν κάνει για μέταλλα, τουλάχιστον όχι για μεγάλες επιφάνειες γιατί θα κόψει από το ζόρι. Οπότε ενδείκνυται μόνο για εργασίες σε ξύλα ή σχετικά μαλακά υλικά.

  Το σχήμα του επιτρέπει να τοποθετηθεί και με το δίσκο κάθετα αλλά και με το δίσκο παράλληλα με το πάγκο. Η βοηθητική ρυθμιζόμενη βάση για γωνία λείανσης είναι πολύ χρήσιμη και η ρύθμιση γίνεται χωρίς εργαλεία.

  Στο πάνω μέρος υπάρχει περιστροφικός διακόπτης για ρύθμιση στροφών, αλλά επειδή όσο πέφτουν οι στροφές πέφτει και η ροπή δεν είναι εύχρηστο σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (γιατί σταματάει το μοτέρ πολύ πιο εύκολα).

  Σε γενικές γραμμές είναι πολύ χρήσιμο για όποιον έχει να δώσει 35 ευρώ. Βέβαια, περίπου την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει κάποιος και με πατέντα και με περιστροφικό τριβείο, όμως αυτό το κάνει λίγο πιο εύκολο.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για τα λεφτά του ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 2 έως Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

  Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

  Ψηφιακό κολλητηρι PARKSIDE PLSD 48 B2

  plsd 48 a1To πρώτο εργαλείο της χρονιάς είναι ίσως το καλύτερο κολλητήρι που φέρνουν τα LIDL. Είναι ένα δυνατό κολλητήρι για πάγκο εργασίας με ψηφιακή ρύθμιση και ένδειξη θερμοκρασίας. Η ισχύς του είναι 48 WATT και το εύρος θερμοκρασίας 200 έως 450 βαθμοί Κελσίου. Η ρύθμιση γίνεται από τη βάση ενώ υπάρχει και βάση εναπόθεσης για να μην αφήνεται το κολλητήρι εκτεθειμένο. Στην συσκευασία υπάρχουν ανταλλακτικές μύτες και δύο μικρά καρούλια με καλάι.

  Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό κολλητήρι για ερασιτεχνική χρήση. Η τιμή του φέτος είναι 20 ευρώ, ίδια με πέρυσι.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 20 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο για ερασιτεχνική χρήση, ναι. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως εξαντλείται τις πρώτες ημέρες

  Πολυεργαλείο μοντελισμού με βάση PARKSIDE PMGS 12 D4

  pmgs 12 d4Στην προσφορά υπάρχει και ένα από τα αρκετά πολυεργαλεία τύπου dremel που φέρνουν τα LIDL. Αυτή είναι η ενσύρματη έκδοση με βάση μετασχηματιστή. Έτσι το πολυεργαλείο δουλεύει με συνεχές ρεύμα. H διαφορά του με τα επαναφορτιζόμενα ή το μεγαλύτερο είναι ότι αυτό είναι λίγο πιο ελαφρύ και μικρό σε όγκο, έτσι είναι λίγο πιο πρακτικό.

  Υπάρχει βαθμιδωτή ρύθμιση ταχύτητας στο πάνω μέρος του εργαλείο και φυσικά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε εξάρτημα είναι φτιαγμένο για αυτού του τύπου τα εργαλεία. Στην συσκευασία υπάρχουν και μερικά εξαρτήματα και αναλώσιμα αλλά γενικά τα βρίσκετε εύκολα και στο εμπόριο και στα LIDL (φυσικά αυτά του LIDL δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα σε σχέση με επώνυμα τύπου Dremel/Proxxon…)

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αλλά πριν χρόνια
  • Πόσο κοστίζει: 28 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν σας βολεύει και θέλετε ένα για πάγκο εργασίας δείχνει καλή επιλογή, αλλιώς βολεύουν περισσότερα τα επαναφορτιζόμενα 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Είχε χρόνια να το φέρει, οπότε κανείς δεν ξέρει. 

  Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

  Φορτιστής και εκκινητής αυτοκινήτου Ultimate Speed ULG 17 A1

  ulg 17 a1Είναι η πρώτη φορά που τα LIDL φέρνουν ένα τέτοιο εργαλείο, δηλαδή ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου που είναι ταυτόχρονα και εκκινητής. Μέχρι τώρα έφερναν τον μικρό κλασσικό φορτιστή μπαταρίας που ήταν αρκετά οικονομικός. Αυτό το μοντέλο, εκτός του ότι μπορεί να δώσει πολύ πιο πολύ ρεύμα στη φόρτιση (17 αμπέρ, το οποίο είναι πολύ καλό νούμερο για οικονομικούς φορτιστές), μπορεί να δώσει και 75 αμπέρ σε ρεύμα εκκίνησης. Αυτό δεν είναι και τόσο πολύ αλλά για τα περισσότερα μικρά αυτοκίνητα είναι μία χαρά.

  Στα θετικά η ψηφιακή οθόνη ένδειξης καθώς και οι προστασίες που προστατεύουν από υπερφόρτωση, βραχυκύκλωμα και αντιπολικότητα (είναι στάνταρντ στους νέους φορτιστές, όχι όμως στους πιο παλιούς που ακόμα κυκλοφορούν στο εμπόριο).

  Η τιμή στην προσφορά είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή για αυτά που προσφέρει. Τα μόνα χτυπητά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι ότι αυτό δεν φορτίζει 24V και δεν έχει κάτι έξτρα (πχ φακό, usb θύρα φόρτισης, τρόμπα…) όπως έχουν κάποια άλλα μοντέλα στο εμπόριο.

  • Το έχει ξαναφέρει: Όχι
  • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο για ερασιτεχνική χρήση, ναι. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Πολύ πιθανόν, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει και η τιμή είναι καλή

  Μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1

  pwsa 12 γυμνόΓια άλλη μία φορά φέρνει το μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12 B1. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει το κλασσικό γωνιακό τροχό, όμως θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Φυσικά ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς θα έχετε ήδη και άλλες μπαταρίες διαθέσιμες.

  To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μικρό βάρος και όγκος. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα εργασίες ακριβείας ή κοπές σε δύσκολα σημεία. Η διάσταση των δίσκων είναι κλασσική και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (θέλει λίγο ψάξιμο, όμως υπάρχουν), αν και όποτε το φέρνει έχει και το LIDL αρκετά αναλώσιμα σε καλή τιμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το παλιό review, είναι για την Α1 έκδοση, αλλά δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές
  • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι, από τα πιο χρήσιμα PARKSIDE  
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςAν και το έχει φέρει αρκετές φορές, συνήθως εξαντλείται τις πρώτες μέρες

  Τριβείο χούφτας μπαταρίας PARKSIDE PAMS 12 A1

  pams 12 a1 Στις προσφορές της εβδομάδος θα υπάρχει και ένα νέο και πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο. Το μικρό τριβείο χούφτας PARKSIDE PAMS 12 A1. Είναι ένα μικρό τριβείο με πέλμα σε σχήμα δέλτα που παίρνει διπλα γυαλόχαρτα. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα και το μικρό μέγεθος. Οπότε δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει ένα τριβείο για το εργαστήριο, τουλάχιστον όχι για βασικό. Το σχήμα των γυαλόχαρτων είναι ένα θέμα, καθώς δεν θα τα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και θα πρέπει να βασιστείτε στο σέρβις των LIDL και τις προσφορές στα καταστήματα όταν το φέρνει.

  Δεν έχει ρύθμιση ταχύτητας ούτε δοχείο για σκόνη, όμως έχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα.

  Ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team και στην συσκευασία έρχεται χωρίς μπαταρία ή φορτιστή.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ.

  • Το έχει ξαναφέρει: Όχι
  • Πόσο κοστίζει: 30 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε μικρό επαναφορτιζόμενο τριβείο ναι, αλλιώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Μάλλον όχι

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 E4

  parkside pbsa 12 d4Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς Χ12V Team που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 E4. Είναι ένα κλασσικό μικρό δραπανοκατσάβιδο που το μεγάλο ατού είναι το μικρό βάρος και όγκος. Οπότε για μικρές εργασίες τρυπήματος ή βιδώματος είναι ιδανικότερο, αφού είναι πιο ελαφρύ και πιο πρακτικό από το μεγαλύτερο 20V μοντέλο.

  Αυτή η έκδοση έχει αφαιρούμενο ταχυτσόκ ώστε να το μετατρέπετε με μία κίνηση από δράπανο σε κατσαβίδι. To τσοκ του είναι 10αρι και παρά το μικρό μέγεθος μπορεί να τρυπήσει 25 χιλιοστά σε ξύλο και 10 σε ατσάλι. Φυσικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα, γρήγορο για τρύπημα.

  Επειδή το φέρνει χρόνια είναι σχετικά αξιόπιστο και η μόνη βλάβη που παρατηρείται είναι στο μηχανισμό αφαίρεσης του τσοκ μετά από αρκετά χρόνια χρήσης.

  Στην συσκευασία υπάρχει και μία μικρή κασετίνα με τρυπάνια και bits.

  Τάση 12V
  Ταχύτητες 2
  Στροφές ανά λεπτό 0-350 / 0-1350
  Εύρος τσοκ 0.8 έως 10 χιλιοστά
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι 25 / 10 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή 28Nm
  Τιμή 05/01/23 22.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 23 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες, ναι, η τιμή είναι πολύ καλή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Αμέσως όχι, αλλά γενικά έχει ζήτηση

  Επαναφορτιζόμενο μίνι κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1

  pbha 12 a1Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς X12V Team αυτή την εβδομάδα. Είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό SDS plus για τρυπάνια  (αν και έχει αντάπτορα ταχυτσοκ στην συσκευασία για χρήση και με κοινά τρυπάνια). Σ αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχουν δυνατότητα για χρήση μόνο με κρούση (για καλέμια), αυτό έχει δύο λειτουργίες, μόνο τρύπημα ή τρύπημα με κρούση.

  Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το 20V μοντέλο, ούτε με τα μεγάλα τα ηλεκτρικά, όμως για κάποιον που θέλει κάτι ελαφρύ είναι μία διαφορετική επιλογή.

  Τάση 12V
  Ταχύτητες 1
  Στροφές ανά λεπτό 0-900
  Τύπος τσοκ SDS Plus
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι/μπετό 10 / 8 / 10 χιλιοστά
  Τιμή 05/01/23 39.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες,η τιμή είναι καλή γιατί έχει μαζί και αντάπτορα ταχυτσοκ και μερικά εξαρτήματα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως δεν εξαντλείται
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 9 έως Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

  Οι προσφορές των PARKSIDE για το 2023 έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά, με πολλά εργαλεία να έρχονται τις πρώτες εβδομάδες του έτους. Δυστυχώς οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες, αλλά αυτό είναι γενικό κακό.

  Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

  Parkside Διπλός τροχός PDFW 120 A2

  parkside pdfw 120Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με εξάρτημα πολυεργαλείου. Είναι ένα εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές και για συγκεκριμένες χρήσεις είναι πολύ βολικό. Προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα μεγάλο δίδυμο τροχό, ούτε κάνει για βαριές εργασίες, όμως για ψιλοδουλειές βολεύει. Το εξάρτημα του πολυεργαλείου δεν είναι και κάτι τρομερό, όμως αν δεν έχετε καθόλου ενα εργαλείο τύπου dremel, τότε θα βοηθήσει.

  Η ισχύ του είναι αρκετά μικρή, μόλις 120 WATT, όμως για τους μικρούς 75αρηδες δίσκους που έχει είναι αρκετά. Έχει ρυθμιζόμενο αριθμό στροφών, όμως όσο χαμηλώνει η ταχύτητα μειώνεται και η ροπή, οπότε δεν είναι ότι μπορεί να ακονίσει σκαρπέλο με μικρή ταχύτητα.

  Σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά για όποιον ασχολείται με μοντελισμό ή λεπτοδουλειές και δεν θέλει ένα μεγάλο και ογκώδη δίδυμο τροχό.

  Στην συσκευασία υπάρχει και η κλασική ξύλινη κασετίνα με τα εξαρτήματα για πολυεργαλείο. Η ποιότητα δεν είναι τρομερή, αλλά για τα λεφτά της προσφοράς δεν μπορεί κάποιος να ζητήσει περισσότερα.

  Η τιμή του φέτος είναι 33 ευρώ, λίγο αυξημένη από τα προηγούμενα χρόνια

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 33 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο σε ερασιτεχνική μορφή, ναι. 

  Έκκεντρο τριβείο PEXS 270 C3

  To δεύτερο εργαλείο που φέρνει είναι το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PEXS 270 C3. Είναι σχετικά νέο εργαλείο αφού το φέρνει για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Σίγουρα  πολύ χρήσιμο σαν τύπος εργαλείου για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές και όχι μόνο.

  Η ισχύς του είναι 270 WATT και έχει πέλμα 125 χιλιοστών, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε ανταλλακτικά γυαλόχαρτα στο εμπόριο, αφού αυτή είναι η πιο κοινή διάσταση.

  Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα, δοχείο συλλογής σκόνης, υποδοχή σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα και μεγάλο καλώδιο 4 μέτρων.

  Η τιμή του είναι μόλις 28 ευρώ, δηλαδή αρκετά καλή για την κατηγορία του. Στην προσφορά υπάρχει και ένα άλλο τριβείο στην ίδια τιμή,ένα ορθογώνιο παλμικό.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 27 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για ερασιτεχνικό έκκεντρο τριβείο δείχνει καλό 

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1

  pbsd 600To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1. Είναι ο μικρότερος απο τους ταινιολειαντήρες που φέρνουν τα LIDL με ισχύ 600 WATT και ταινία 75χ457 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση, την χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα).

  Το πλεονέκτημά του είναι ο μικρός όγκος και η δυνατότητα να τρίψει σε δύσκολα και λεπτά σημεία. Φυσικά έχει δοχείο σκόνης, δυνατότητα σύνδεσης με σκούπα καθώς και σφιγκτήρες για να γίνει ταινιολειαντήρας πάγκου.

  Η αντικατάσταση της ταινίας γίνεται – όπως και σχεδόν σε όλους τους ταινιολειαντήρες του εμπορίου- χωρίς κανένα εργαλείο.

  Η τιμή του φέτος είναι 35 ευρώ, το ίδιο με τις προηγούμενες φορές που το έφερε το 2022 (το 2021 είχε 30).

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για ερασιτεχνικό έκκεντρο τριβείο δείχνει καλό 
  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΠροσφορές CrazySundays από τo e-shop (10/07/22)
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια