Προσφορές εργαλείων από τα LIDL για το 2023-24

  38
  προσφορές εργαλείων στα lidl

  Αυτό είναι ένα πληροφοριακό άρθρο για τις προσφορές εργαλείων PARKSIDE που φέρνουν τα LIDL το 2023-2024. Δεν είναι διαφήμιση και μπορεί να μην ανανεώνεται σωστά κάθε φορά, γιαυτό καλό είναι να κοιτάτε τις προσφορές από την επίσημη ιστοσελίδα της LIDL ή το φυλλάδιο προσφορών.

  Για παλαιότερες προσφορές

  Προσφορές Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

  Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

  Πριονοκορδέλα κοπής μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 C3

   

  parkside pbm 1100 b2To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι για σιδεράδες και μόνο για τη Πέμπτη το έχει σε τρομερή τιμή. Είναι η πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 C3. Είναι μία μικρή, αλλά ισχυρή πριονοκορδέλα πάγκου, με δυνατότητα και χρήση ως φορητή (αφού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη βάση). Πρόκειται για νέα έκδοση, όμως δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες.

  Η ισχύς της είναι 1100 watt και το μέγιστο κόψιμο σε μηδέν μοίρες είναι 127 χ 127 χιλιοστά, δηλαδή μπορεί να κόψει άνετα 12αρα κοιλοδοκό και 4 ίντσες σωλήνα. Η βασική διαφορά αυτού του τύπου εργαλείου με το φαλτσοπρίονο μετάλλου (που είναι πολύ πιο φθηνό) είναι ότι κάνει πολύ πιο καθαρές κοπές και με σωστή χρήση (δηλαδή λίπανση κατά την κοπή) η κορδέλα θα κρατήσει πολύ καιρό και δεν είναι αναλώσιμη.

  Η κορδέλα που φοράει είναι 1140 x 12,7 x 0,65 χιλιοστά και είναι σχετικά κοινό νούμερο (δηλαδή υπάρχει και στο εμπόριο). Δεν είναι τρομερής ποιότητας, όμως σε αυτά τα λεφτά δεν περιμένεις κορδέλα 50 ευρώ. Στα θετικά ότι έχει ενσωματωμένη λάμπα LED και μακρύ καλώδιο 4 μέτρων.

  Η τιμή που την φέρνει αυτή τη φορά είναι 129 ευρώ, αλλά αν έχετε κουπόνι θα πάει στα 99 ευρώ που είναι 30% έκπτωση. Η έκπτωση δεν είναι ψεύτικη, το 2023 την είχε φέρει στα 149 ευρώ και το 2022 στα 119 ευρώ. Οπότε αυτή είναι σημαντική (την ίδια έκπτωση είχε πάλι πριν μερικούς μήνες στη προηγούμενη έκδοση). Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι η προσφορά φαίνεται ότι ισχύει μόνο για την Πέμπτη και όχι για άλλη μέρα.

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ χωρίς κουπόνι, 99 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει, αντίστοιχες πριονοκορδέλες ξεκινούν από 200 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Στα 99 ευρώ είναι τρομερή τιμή, οπότε μην το αφήσετε αν θέλετε πριονοκορδέλα

  Επαναφορτιζόμενη καφετιέρα PKMA 20-Li A1

  καφετιέρα φίλτρου parksideTo επόμενο εργαλείο της προσφοράς για κάποιους δεν θεωρείται εργαλείο, για άλλους μπορεί να είναι το σημαντικότερο εργαλείο από όπου όλα ξεκινούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  για κάποια μαστόρια θα είναι χρήσιμο. Πρόκειται για μία επαναφορτιζόμενη καφετιέρα γαλλικού καφέ (δηλαδή καφέ φίλτρου). Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλώς φτιάχνει καφέ φίλτρου σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Επειδή καίει αρκετά (για να ζεστάνει το νερό) δεν έχει τρομερή αυτονομία, όμως όπως αναφέρεται με μία 4αρα μπαταρία μπορεί κάποιος να φτιάξει 4 κούπες καφέ. Σίγουρα θα ενδιαφέρει περισσότερο και άτομα που πάνε κάμπινγκ ή εκδρομές. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες καφετέριες στο εμπόριο, αλλά το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης είναι ότι δουλεύει με τις μπαταρίες της σειράς Χ20V Team, που αρκετοί έχουν ήδη κάποιες στη αποθήκη. Aπό βίντεο του εξωτερικού φαίνεται ότι είναι σχετικά γρήγορη, δηλαδή περίπου 3-4 λεπτά για να φτιάξει μία κούπα καφέ. Είναι συμβατή και με έτοιμες κάψουλες του εμπορίου, αλλά σίγουρα είναι φθηνότερο να αγοράζετε τη χύμα συσκευασία. Η τιμή της είναι 40 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν λίγους μήνες το έφερε για πρώτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε επαναφορτιζόμενη καφετιέρα φίλτρου και έχετε ήδη μπαταρίες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την πρώτη φορά που την έφερε δεν έγινε χαμός, αλλά έφυγαν πολλά κομμάτια

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο ράγας PARKSIDE PERFOMANCE PPTSA 20 Li A1

  parkside pptsa 20Πάμε τώρα στο πιο ακριβό και πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς. Είναι το πιο μεγάλο δισκοπρίονο που φέρνουν τα LIDL και ανήκει στις σειρές PERFOMANCE k X20V Team. Εκτός από τη μεγάλη ισχύ και το brushless μοτέρ έχει και μία ακόμα διαφορά, έρχεται μαζί με οδηγούς-ράγες για απόλυτα ευθεία κοπές. 

  Το βάθος κοπής μπορεί να φθάσει στα 52 χιλιοστά, που είναι πολύ καλό νούμερο για δισκοπρίονο μπαταρίας και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να κόψει σε μόλις 10 χιλιοστά απόσταση από κάθετες επιφάνειες. Φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπές και να συνδεθεί με ηλεκτρική σκούπα.

  Επίσης όπως όλα τα νέα PERFOMANCE, αν το δουλέψετε με σμαρτ μπαταρία μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από την εφαρμογή.

  Η τιμή του είναι στα 149 ευρώ αλλά τη Πέμπτη με Lidl Plus κατεβαίνει στα 129 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 149 ευρώ χωρίς LIDL plus, 129 με
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε κάτι τόσο επαγγελματικό και δεν έχετε ήδη ένα
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 8Ah σμαρτ
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι, παρότι καλή τιμή είναι για επαγγελματίες

   

   

  Προσφορές Σάββατο 13 Απριλίου 2024

  Σάββατο 13 Απριλίου 2024

  Επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο αυτοκινήτου PARKSIDE PASSK 20-Li B2

  επαναφορτιζόμενο μπουλονοκλειδοTo πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο PARKSIDE PASSK 20-Li B2. To LIDL το διαφημίζει ως παλμικό κατσαβίδι αυτοκινήτου, αλλά η ονομασία που έχει στο Ελληνικό εμπόριο αυτό το εργαλείο είναι μπουλονόκλειδο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο παλμικό κατσαβίδι και το μπουλονόκλειδο είναι η υποδοχή. Τα παλμικά κατσαβίδια έχουν θηλυκή εξάγωνη υποδοχή για bits 1/4″, ενώ το μπουλοκόκειδο αρσενική τετράγωνη υποδοχή για καρυδάκια καστάνιας (1/2″).

  Πάμε τώρα στο εργαλείο. Είναι αρκετά δυνατό με μέγιστη ροπή 400 Nm, με 5 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (100/150/200/300/400). Είναι ιδανικό για εργασίες στο αυτοκίνητο (πχ άλλαγμα ελαστικών) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Θεωρητικά με αντάπτορα μπορεί να γίνει και παλμικό κατσαβίδι. Η αλήθεια είναι ότι ίσως τα επίσημα 400Nm να μην είναι αληθινά, δηλαδή η μέγιστη ροπή να είναι λίγο πιο λίγο (αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ερασιτεχνικά μπουλονόκλειδα), όμως γενικά είναι ένα πολύ δυνατό μπουλονόκλειδο. Δηλαδή μόνο αν σας έχουν σφίξει τα ελαστικά με 1000αρι μπουλονόκλειδο δεν θα μπορεί να ξεσφίξει.

  Είναι από τα ελάχιστα εργαλεία με μπαταρία που έρχονται μαζί με μπαταρία και φορτιστή (τα περισσότερα έρχονται χωρίς εδώ και μερικά χρόνια) Στην συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία 4Ah από την σειρά X20V Team και ο μεσαίος φορτιστής και η τιμή του είναι 70 ευρώ. Η τιμή είναι εξαιρετική, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι η 4αρα μπαταρία και ο μεγάλος φορτιστής έχουν 40+ ευρώ αν τα αγοράσετε ξεχωριστά. Αντίστοιχης ποιότητας μπουλονόκλειδα με αντίστοιχη μπαταρία ξεπερνούν το 100αρικο.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Μπαταρία στη συσκευασία: 4Αh απλή
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν βρίσκετε άλλο με 80 ευρώ και με 4αρα μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει ξανά, αλλά με την μπαταρία είναι καλή προσφορά

  PARKSIDE Φορητός αεροσυμπιεστής 12V / 230V PMK 150 A1

   

  Αυτό είναι ένα καινούργιο εργαλείο που φέρνουν για πρώτη φορά τα LIDL. Πρακτικά πρόκειται για μία παραλλαγή του φορητού αεροσυμπιεστή που έβγαζε για αρκετά χρόνια και είχε απλά σύνδεση 230V σε πρίζα. Ο PMK 150 A1 έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με πρίζα αυτοκινήτου, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αεροσυμπιεστής αυτοκινήτου στο πορτ παγκάζ. Είναι πιο δυνατός από τα μικρά μοντέλα 12V (μοτέρ 150 WATT) αν και υστέρει αρκετά από τους μεγάλους αεροσυμπιεστής και σε πίεση αλλά και όγκο αέρα. Έχει ψηφιακή οθόνη με επιλογή αυτόματης απενεργοποίησης όταν φθάσει την επιθυμητή πίεση και το σχήμα της βολεύει αρκετά στην αποθήκευση, ακόμα και σε μικρά πορτ παγκάζ. 

  Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές, όμως για τα λεφτά που την έχει είναι μία καλή και πολύ οικονομική λύση για αεροσυμπιεστής έκτακτης ανάγκης στο αυτοκίνητο ή στο γκαράζ. 

  • Πόσο κοστίζει; 38 ευρώ χωρίς LIDL PLUS, 28 με
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χωράει στο αυτοκίνητο, σίγουρα είναι καλή λύση
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει ζήτηση, αλλά δεν θα γίνει χαμός

   

  Προσφορές Πέμπτης 11 Απριλίου 2024

  Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

  Την Πέμπτη που έρχεται φέρνει αρκετά προϊόντα κήπου. Μεταξύ αυτών δύο εργαλεία μπαταρίας της σειράς x20V Team και αρκετά λάστιχα. Και τα δύο εργαλεία είναι σε πολύ καλή τιμή, δηλαδή πεσμένη σε σχέση με το παρελθόν.

  Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο PARKSIDE PKSA 20-Li D4 (μόνο σώμα)

  pksa 20Αυτό είναι ένα από τα 5 επαναφορτίζομενα αλυσοπρίονα που έχει βγάλει το LIDL. Έχει ακόμα 2 μικρά, ένα στη σειρά Χ12V και ένα στη X12V, το μεγάλο PKSA 40 που έφερε πριν μερικούς μήνες και το μεγάλο PERFOMANCE που δεν το έχει φέρει ακόμα. Το PARKSIDE PKSA 20-Li D4 είναι μικρότερο από τα μεγάλα και το μόνο χρησιμοποιεί μόνο μία μπαταρία από την σειρά X20V Team.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής και η τιμή του είναι πάλι 60 ευρώ (αυτή ήταν η αρχική τιμή που το είχε φέρει το 2020, αλλά το 2021 το είχε στα 65 ευρώ και πέρυσι το πήγε στα 75). Φυσικά δεν έχει καμία σχέση σε απόδοση με τα βενζινοκίνητα ή με τα 40V. Είναι πολύ πιο αργόστροφο, με ταχύτητα αλυσίδας μόλις 6.5 m/s (συνήθως τα βενζινοκίνητα έχουν ταχύτητα αλυσίδας 20+ m/s). Σε απόδοση μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με το επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό δεν είναι θέμα του PARKSIDE, όλα τα επαναφορτιζόμενα με μπαταρία 20V είναι αργόστροφα λίγο αδύναμα. Μόνο τα τα 40+V μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση με κάποιο βενζινοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κόβει, απλώς θέλει λίγο υπομονή και όχι πολύ ζόρι (με λίγο υπομονή και ακονισμένη αλυσίδα κόβει άνετα ακόμα και κορμό από ξερή ελιά). Τώρα η ερώτηση είναι γιατί να ψωνίσει κάποιος ένα τέτοιο αλυσοπρίονο αφού ένα βενζινοκίνητο είναι πολύ πιο δυνατό. Η απάντηση είναι ότι τα επαναφορτιζόμενα έχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχάς είναι πολύ πιο αθόρυβα. Μπορείς να το δουλέψεις εντός πόλης χωρίς να σου φέρουν την αστυνομία. Επίσης δεν θέλει συντήρηση (πέραν της αλυσίδας και του καθαρισμού). Δηλαδή δεν χρειάζεται να μπλέκεστε με καρμπυρατέρ, φίλτρο αέρος ή μείγμα καυσίμου. Τέλος είναι πιο ακίνδυνο. Επειδή είναι πιο αργόστροφο και έχει και ηλεκτρονικό φρένο, είναι πιο δύσκολο να γίνει ατύχημα. Προφανώς το μοντέλο με τις δύο μπαταρίες είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει πιο σοβαρή δουλειά, αλλά αν κάποιος το θέλει για ένα απλό κλάδεμα στο κήπο ή να κόβει μερικά καυσόξυλα δεν είναι κακή επιλογή, ειδικά αν έχει αρκετές μεγάλες μπαταρίες X20V Team. Προσοχή, δουλεύει και με μικρές, αλλά οι μεγάλες έχουν πιο καλή απόδοση και πιο μεγάλη διάρκεια. Προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα, για όποιον θέλει ένα μπαταρίας και έχει ήδη μπαταρίες 20V Team. Είναι δοκιμασμένο για πάνω από ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχει κόψει αρκετούς τόνους ξύλα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά, επαναλαμβάνω, δεν έχει καμία απολύτως σχέση σε απόδοση με τα καλά επαναφορτιζόμενα κλαδευτικά (πχ Makita, Echo, Stihl, Pellenc….) με τις μεγάλες μπαταρίες αλλά το Parkside με μπαταρία και φορτιστή κοστίζει 110-120 ευρώ, ενώ τα άλλα 400-1500.

  Εδώ το φέρνει σε νέα έκδοση που από ότι φαίνεται η μόνη διαφορά που έχει είναι στο μηχανισμός σύσφιξης της αλυσίδας. Στα θετικά του ότι έχει και anti kickback φρένο, δηλαδή φρένο που ενεργοποιείται αυτόματα αν κλωτσήσει ή πέσει απότομα. 

  Λάμα10″ (25εκ.)
  Ταχύτητα αλυσίδας6.5 μ/δ
  Ρεζερβουάρ λαδιού αλυσίδας270 ml
  Προτεινόμενη μπαταρία4αρες+
  Στάθμη ηχητικής πίεσης (LpA)85,0 dB(A), KpA= 3 dB
  Βάρος (χωρίς μπαταρία)3.25 κιλά
  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα οικονομικό επαναφορτιζόμενο και έχετε αρκετές 4αρες μπαταρίες, τότε ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι, το έχει φέρει αρκετές φορές

   

  Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PHSA 20-Li B2 (σώμα)

  μπορντουροψάλιδο 20vΤο επόμενο εργαλείο της Πέμπτης ανήκει και αυτό στα εργαλεία κήπου. Είναι το επαναφορτιζόμενο μπορντoυροψάλιδο PARKSIDE PHSA 20 Li B2. Και αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team. Έχει μέγιστο μήκος κοπής 52 εκατοστά και μπορεί να κόψει έως 12 χιλιοστά κλαδί (φυσικά χλωρό και μαλακό). Στα θετικά του ότι η λαβή είναι περιστρεφόμενη για καλύτερο κράτημα όταν κόβετε πλάγια. Και αυτό είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία κι φορτιστή στην συσκευασία στην τιμή των 40 ευρώ. Η μπαταρία που προτείνεται είναι η 2αρα κυρίως λόγω βάρους. Σίγουρα υπάρχει διαφορά σε απόδοση από το ηλεκτρικό, όμως με αυτό δεν χρειάζεστε καλώδια και μπαλαντέζες (που μπορεί με απροσεξία να κοπούν από τα μαχαίρια και να τρέχετε). Η τιμή του φέτος είναι 40 ευρώ και μπορεί να είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με πριν τη κρίση, όμως δεν είναι κακή.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Tα επαναφορτιζόμενα μπορντουροψάλιδα είναι πολύ πρακτικά
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται
  Προσφορές Πέμπτης 4 Απριλίου 2024

  Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

  Αυτή την Πέμπτη θα έχει πάρα πολλά εργαλεία σε προσφορά. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που δεν έχει ξαναφέρει, αλλά υπάρχουν μερικά πολύ δημοφιλή και μερικά που είναι λίγο νεότερες εκδόσεις ή νέο μοντέλο. Τα προτεινόμενα είναι σίγουρα ο γωνιακός τροχός (λόγω τιμής) και η σπαθοσέγα που είναι νέο μοντέλο και πιο δυνατό. Επίσης και η μετροταινία με λέιζερ είναι κάτι καινούργιο και αρκετά ιδιαίτερο.

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 I8 (τρομερή τιμή)

  pws 125 g6Tp πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ο πολύ γνωστός γωνιακός τροχός που φέρνουν τα LIDL, o PARKSIDE PWS 125 I8. Είναι ένα από τα πιο παλιά και δημοφιλή εργαλεία των LIDL και αυτό φαίνεται και από την έκδοση, που είναι Ι8 (ίσως το μοναδικό εργαλείο που έχει φθάσει σε τόσο μεγάλη έκδοση).

  Σαν εργαλείο είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Δεν φαίνεται να έχει κάποια διαφορά στα χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες, μόνο διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπί και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ).

  Τώρα πάμε στην τιμή που είναι εξαιρετική και λογικά θα γίνει χαμός. Συγκεκριμένα τον φέρνει στα 25 ευρώ χωρίς κουπόνι και 20 ευρώ με  LIDL PLUS. Για να έχετε μία σύγκριση, τον ίδιο τρόχο πριν μερικούς μήνες τον είχε φέρει στα 35 και μετά στα 30 ευρώ, οπότε τα 20 είναι πολύ, πολύ καλή προσφορά για 1200 WATT τροχό.

  Ισχύς1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη)125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτηταςΑβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάληςΌχι
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ χωρίς LIDL PLUS, 20 με
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, καμία 15 φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 20 ευρώ είναι χάρισμα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Χρήσιμος και φθηνός θα έχει ζήτηση λόγω τιμής παρότι τον έχει φέρει πάρα πολλές φορές

   

  Ηλεκτρική σεγα PARKSIDE PSTD 800 C3

  pstd c3Η σέγα PARKSIDE PSTD 800 C3 είναι μία από τις δύο μεγάλες,ενσύρματες σέγες που φέρνει το LIDL. Έχει ισχύ 800 WATT με αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών έως και 3100 παλiνδρομήσεις το λεπτό. Είναι κλειστής λαβής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθετες κοπές. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 80 χιλιοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Μπορεί να κόψει φάλτσα έως 45 μοίρες, ένω έχει λέιζερ και φωτισμό για πιο ακριβείς κοπές. Οι λάμες που παίρνει είναι κοινές και η αλλαγή γίνεται χωρίς εργαλείο. Έχει λειτουργία απορρόφησης αλλά και φυσητήρα και στην συσκευασία υπάρχει οδηγός παραλλήλων. Μπορείτε να την δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά).

  H τιμή που την φέρνει είναι 35 ευρώ που δεν είναι κακή, απλώς πριν μερικές εβδομάδες την είχε φέρει στα 25 με LIDL PLUS, οπότε δεν είναι η καλύτερη προσφορά που την έχει φέρει.

  • Πόσο κοστίζει; 35 χωρίς 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς την φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια

   

  Τριβείο χούφτας PARKSIDE PMS 160 B2

  pms 160 c2Το PARKSIDE PMS 160 C2 είναι ένα μικρό τριβείο χούφτας με δελτοειδές πέλμα Έχει σχετικά μικρή ισχύ, μόλις 160 watt, οπότε δεν είναι το καταλληλότερο για όποιον θέλει ένα τριβείο για να τρίβει μεγάλες επιφάνειες. H συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει το έξτρα πέλμα για όποιον θέλει να τρίψει στόρια από ξύλινα κουφώματα, αλλά μόνο το πέλμα δέλτα. Δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά για τα λεφτά που κάνει, ειδικά με την έκπτωση από κουπόνι είναι καλή προσφορά για όποιον δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις.

  Η τιμή του είναι 18 ευρώ που είναι αρκετά καλή (το είχε φέρει και 22)

  • Πόσο κοστίζει;  18 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τελευταία φορά Δεκέμβρη του 23
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά για 18 ευρώ, ναι αν το χρειάζεστε είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει φέρει αρκετές φορές αν και είναι πολύ φθηνό

   

  Διπλός αναδευτήρας PARKSIDE PDRW 1800 B1

  διπλός αναδευτήρας parksideTo επόμενο εργαλείο της προσφοράς, το PARKSIDE PDRW 1800 B1. Είναι ένας πολύ ισχυρός διπλός αναδευτήρας κονιαμάτων και χρωμάτων. Το διπλός αναφέρεται στο γεγονός ότι έχει 2 αναδευτήρες που δουλεύουν ταυτόχρονα. Αυτό είναι σχετικά νέα σχεδίαση που κάνει πολύ καλύτερο ανακάτεμα από ότι η ανάδευση με τον ένα (δεν είναι μόνο ότι καλύπτει μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γίνεται καλύτερα η ανάδευση σε όλο το κουβά με τους 2). Φυσικά είναι και πιο ισχυρό, αφού έχει 1800 WATT μοτέρ και ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών. Τώρα κάτι που αναφέρεται σαν πλεονέκτημα είναι ότι οι αναδευτήρες είναι αποσπώμενοι χωρίς κλειδί, με έξυπνο σύστημα αποδέσμευσης με διακόπτη πάνω στο συμπλέκτη. Αυτό σίγουρα βολεύει στην αποθήκευση, όμως δημιουργεί μερικά θέματα. Καταρχάς είναι άλλος τύπος και όχι ο κλασσικός με Μ14 σύνδεση. Επίσης θα χρειάζεται καλύτερο ξέπλυμα και λίγο προσοχή όταν βγάζετε τους αναδευτήρες για να μη μπει τσιμέντο μέσα στην υποδοχή και μετά δεν μπαίνουν. Τέλος δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να βρείτε συμβατούς αναδευτήρες από το εμπόριο.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ και είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με ανταγωνισμό. Ακριβώς ίδια τιμή είχε και μερικούς μήνες πριν.

  • Πόσο κοστίζει;  80
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αυτή είναι η τρίτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν έχει και τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό. Θα έχει ζήτηση, αλλά δεν βλέπω να γίνεται ο χαμός

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1550 A1

  pbh 1550 a1Το επόμενο εργαλείο της Πέμπτης  είναι ένα εργαλείο που σαν τύπο το φέρνει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το μεγάλο σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE 1550 A1. Είναι η τρίτη φορά που φέρνει αυτή την έκδοση (πριν έφερνε το PBH 1500) αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα, εκτός από το λίγο μεγαλύτερο μοτέρ. Γενικά είναι ένα δυνατό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκάψιμο με καλέμι ή για τρύπημα μεγάλων οπών σε τοιχοποιία. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό sds plus (στο βαλιτσάκι υπάρχει αντάπτορας για τσοκ) και έχει ισχύ κρούσης 5 joule, που είναι υπαραρκετή για ερασιτέχνες (για όσους θέλουν κάτι πιο ισχυρό σε κρούση υπάρχει το PAH 1300 με 15 joule).

  Μπορεί να τρυπήσει έως 32 χιλιοστά σε μπετό και 13 χιλιοστά σε ατσάλι. Η ισχύς είναι ρυθμιζόμενη με περιστροφικό διακόπτη (όσο μειώνονται οι στροφές, μειώνεται και η ροπή). ¨Εχει την δυνατότητα για τρύπημα με κρούση, τρύπημα χωρίς κρούση και σκάψιμο (κρούση χωρίς περιστροφή). Οι παλαιότερες εκδόσεις ήταν αρκετά καλές και δεν είχαν παρουσιάσει προβλήματα.

  Η τιμή που το φέρνει είναι πάλι στα 80 ευρώ (πέρυσι το καλοκαίρι το είχε φέρει 65 ευρώ με κουπόνι)

  • Πόσο κοστίζει;  80 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει φέρει αρκετές φορές και απευθύνεται σε μικρότερο κοινό

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 C3

  parkside pfbs 160Tώρα πάμε σε ένα από τα πιο χρήσιμο και δημοφιλή εργαλείο  που φέρνουν τα LIDL. Είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που αν και μέχρι πριν μερικά χρόνια  το έφερνε πολλές φορές το χρόνο, ´ομως τελευταία δεν το φέρνει τόσο συχνά (πιθανότητα λόγω κορεσμού της αγοράς).

  Γενικά είναι  ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις αλλά καλό είναι να υπάρχει σε κάθε σπίτι γιατί μπορεί κάποια στιγμή να σας σώσει. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  Η τιμή κατέβηκε μόνιμα και πήγε πάλι στα 23 (το έφερνε ακριβότερα πριν)

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι δημοφιλές, αλλά το έχει φέρει πάρα πολλές φορές, σίγουρα θα έχει ζήτηση

  Δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2 

  parkside pdos 200

  Aκόμα ένα εργαλείο από τις προσφορές της Πέμπτης που είναι η 2η φορά που το φέρνει μέσα στο 2024 είναι ο δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2. Συγκεκριμένα τον είχε φέρει πάλι τον Φλεβάρη στην ίδια τιμή. Είναι και αυτό ένα εργαλείο που συνήθως χρησιμοποιεί κάποιος που κάνει μεταλλικές κατασκευές. Είναι ιδανικό για ακόνισμα, ξεχόνδρισμα ή ακόμα και ξεσκούριασμα (αν αλλάξετε το δίσκο με την πέτρα και βάλετε μία συρματόβουρτσα).

  Σαν εργαλείο είναι ένα από τα πιο παλιά που έχει η PARKSIDE, αφού το φέρνει εδώ και 15 χρόνια. Βέβαια η τελευταία έκδοση έχει αλλάξει λίγο σαν σχεδίαση αλλά δεν έχει τεράστιες διαφορές από την πρώτη που είχε φέρει πρώτη φορά πριν 15 χρόνια.

  Η ισχύς του είναι 200 watt (καλή για ερασιτεχνική χρήση, όχι όμως για βαριά, καθώς κόβει αν το ζορίσετε) και έχει δύο δίσκους πέτρας 150χ20 χιλιοστά με 36/80 κοκκομετρία. έχει προστατευτικά πλαστικά και οδηγό ακονίσματος και στις δύο πλευρές. Στα θετικά και οι 4 μαλακές αντικραδασμικές βεντούζες στην βάση για να μπορεί να μείνει σταθερό στο πάγκο και χωρίς βίδωμα.

  Είναι καλή κατασκευή και αν δεν τον ζορίσετε πάρα πολύ θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

  • Πόσο κοστίζει; 33 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι το φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι αρκετά φτηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολο έως απίθανο

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με πολλαπλή λειτουργία PARKSIDE PAS 4 D5

  pas 4 c1Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εργαλεία που έχει βγάλει σε προσφορά το LIDL είναι και το PARKSIDE PAS 4 D7, ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδια με 4 διαφορετικές λειτουργίες. Ουσιαστικά αλλάζει το μπροστινό μέρος και παίρνει 4 διαφορετικά κομμάτια. Τα τρία έχουν να κάνουν με την λειτουργία κατσαβιδιού, με το κλασσικό, εξάρτημα για βίδωμα σε γωνίες, κάθετο βίδωμα και ένα εξάρτημα που κάνει το κατσαβίδι πολυκόφτη. Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε όποιον είτε δεν έχει κατσαβίδι και πολυκόφτη ή κάποιον που θέλει να κάνει γωνιακά βιδώματα.

  Σαν εργαλείο το έφερνε αρκετά συχνά για κάποιο διάστημα, αλλά τελευταία είχε καιρό να το φέρει. Η τιμή του φαίνεται ότι κατέβηκε στα 20 ευρώ (την πρώτη φορά που το είχε φέρει πριν 7 χρόνια είχε 23 και μετά είχε πάει στα 25).

   

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλά είχε χρόνια να το φέρει (εκτός και αν μου ξέφυγε)
  • Αξίζει η αγορά του; Είναι πολύ χρήσιμο ένα μικρό κατσαβίδι, συν ότι αυτό έχει τα εξαρτήματα, οπότε ναι αν δεν έχετε ήδη ένα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί παρότι κάποτε έφερνε 4-5 φορές το χρόνο μικρά κατσαβίδια, τελευταία τα είχε σταματήσει

  Σπαθοσέγα PARKSIDE PFS 850 A1

  parkside pfs 850 a1Τώρα πάμε στη σπαθοσέγα, που είναι το μοναδικό νέο εργαλείο, όχι σαν τύπος αλλά σαν μοντέλο. Για πάρα πολλά χρόνια τα LIDL έφερναν την 710, που είχε 710 WATT μοτέρ. Αυτό είναι νέο μοντέλο με 850  WATT μοτέρ που την κάνει πολύ πιο ισχυρή σε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα αυτή η έκδοση μπορεί να κόψει έως 20 εκατοστά ξύλο και 20 χιλιοστά ατσάλι, όταν η παλαιότερη μπορούσε μόλις 16 εκατοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά ατσάλι. Δηλαδή υπάρχει σημαντική διαφορά στο κόψιμο. Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει και διαφορά στη σχεδίαση, με αυτό το μοντέλο να είναι λίγο πιο μακρύ και πιο συμπαγές. 

  Εννοείται ότι μπορεί να πάρει όλες τις λάμες που παίρνουν οι σπαθοσέγες και στα θετικά του ότι έχει μακρύ καλώδιο 4 μέτρων. Επίσης έχει περιστρεφόμενη λαβή 3 θέσεων (που βολεύει αρκετά σε πλάγια κοψίματα). Δεν αναφέρεται αν μπορεί να πάρει λεπίδες πλάγια (μάλλον δεν μπορεί).

  Αν είναι το ίδιο αξιόπιστο με την παλαιότερη έκδοση σίγουρα θα έχει μεγάλη απήχηση (είναι σχετικά νέο μοντέλο και δεν υπάρχουν ακόμα πολλά reviews από εξωτερικό). Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι οι σπαθοσέγες μπαταρίας έχουν γίνει πολύ δυνατές και βολεύουν περισσότερο λόγω αυτονομίας.

  Η τιμή του είναι 45 ευρώ που είναι περίπου όσο έφερνε την προηγούμενη έκδοση (αρχικά την είχε 40 και μετά ακρίβυνε).

   

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτό το μοντέλο
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε δυνατή σπαθοσέγα ναι, αν και βολεύει πολύ καλύτερη η σπαθοσέγα μπαταρίας
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024

  Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

  Την ερχόμενη Πέμπτη ίσως έχει τις πιο καλές προσφορές για εργαλεία κήπου εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό γιατί όχι μόνο φέρνει αρκετά εργαλεία, αλλά φέρνει και μερικά πρωτοεμφανιζόμενα (πχ τη ψαλίδα κλαδέματος 20V ) αλλά ακόμα περισσότερο κάποια είναι σε εξαιρετικές τιμές (πχ η 4αρα μπαταρία SMART 30 ευρώ, δεν θα μείνει κομμάτι). Σίγουρα θα είναι μία από τις μέρες που όσοι ψωνίζουν PARKSIDE θα ξοδέψουν αρκετά χρήματα.

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20-Li D4 (μόνο σώμα)

  pahe c3 parksideΤο πρώτο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στα εργαλεία κήπου και είναι σε εξαιρετική τιμή. Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο που ανήκει στην σειρά x20V Team, δηλαδή στα εργαλεία 20V που παίρνουν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Είναι πολύ βολικό, πιο βολικό από βενζινοκίνητο, καθώς είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο μεγάλο ύψος. Έχει 20αρα λάμα και αλυσίδα (σημείωση: δεν έχει πλέον Oregon λάμα και αλυσίδα όπως τα πρώτα μοντέλα) και φυσικά έχει δοχείο λαδιού. Η αλυσίδα τεντώνει με αυτόματο μηχανισμό χωρίς κλειδιά και το ίδιο ισχύει και για το τηλεσκοπικό κοντάρι. Οι διαφορές με την προηγούμενη έκδοση είναι στην 2η λαβή (που δεν υπήρχε πριν), αν και η προσωπική άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται και τόσο. Το εργαλείο είναι αρκετά ελαφρύ και συνήθως θα το πιάνετε απο πιο χαμηλά. Η 2η αλλαγή έχει να κάνει με το σημείο που είναι το δοχείο λαδιού της αλυσίδας και το καπάκι. Τώρα βρίσκεται ξανά στο πάνω μέρος όπως την πρώτη έκδοση, αλλά στην 2η ήταν στο πλάι . Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αυτή την έκδοση ξεκουμπώνει η κεφαλή χωρίς εργαλεία. Έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε πιο εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλαγή υπάρχει και στον διακόπτη. Σηκωμένο ψηλά μπορείτε να κόψετε σχεδόν έως 4 μέτρα ύψος.

  Με λίγη επιμονή μπορείτε να κόψετε σχεδόν τα πάντα (κόβει άνετα ακόμα και κορμούς ελιάς). Φυσικά λίγο πιο αργά γιατί είναι αργόστροφο (περίπου το 1/5 της ταχύτητας που έχουν τα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα). Φυσικά θέλει καλά ακονισμένη αλυσίδα, λάδι και γεμάτη μπαταρία.

  Η προηγούμενη έκδοση είχε μερικά θεματάκια και στο μοτέρ αλλά και στη σύνδεση (προσωπικά με σταθερή κεφαλή μου φαινόταν πιο στιβαρό), αλλά αυτή είναι σχετικά νέα, οπότε ίσως διορθώθηκαν.

  Η τιμή που το φέρνει αυτή τη φορά είναι μόλις 40 ευρώ αν χρησιμοποιήσετε τη LIDL PLUS. Χωρίς αυτή είναι στα 55 ευρώ που πάλι δεν είναι κακή αν σκεφτείτε ότι πέρυσι το είχε φέρει στα 70 ευρώ. Φυσικά η τιμή είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή 

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ με LIDL PLUS, 55 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Συμβατό με κάποια σειρά μπαταριών: Ναι Χ20V team
  • Μπαταρία και φορτιστής στη συσκευασία: Όχι
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Στα 40 ευρώ ναι είναι τρομερή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται λόγω τιμής

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PTHSA 20-Li B3 (μειωμένη τιμή)

  μπορντουροψάλιδο lidlTo επόμενο εργαλείο είναι και αυτό στην σειρά κήπου και είναι η πολλοστή φορά που το φέρνει στην Ελλάδα. Είναι το επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHTSA 20 B3. Στα χαρακτηριστικά έχει μήκος λάμας 41 εκατοστών και μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 12 χιλιοστά (προφανώς όχι τόσο μεγάλα αν είναι ξερά ή σκληρά όπως ελιάς). Ο τηλεσκοπικός μηχανισμός είναι ρυθμιζόμενος χωρίς κλειδί και ανοίγει έως 70 εκατοστά κάνοντας το εργαλείο να φθάσει στα 270 εκατοστά. Έτσι κάποιος μετρίου αναστήματος κόβει άνετα έως 4 μέτρα ύψος. H κεφαλή είναι ρυθμιζόμενη και αποσπώμενη (πιθανώς να είναι συμβατό και με το κονταροπρίονο) και προς τα πάνω και προς τα κάτω όποτε μπορείτε να κόψετε κάθετα ή οριζόντια σε μεγάλο ύψος. Φυσικά ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Προτείνεται η 4αρα αλλά μπορείτε να βάλετε και την 8αρα. Φυσικά, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το πολυμηχάνημα καθώς και είναι πιο ισχυρό και έχει και άλλες χρήσεις, όμως για κάποιον που θέλει μόνο τηλεσκοπτικό μπορντουροψάλιδο δείχνει ιδανικότερη επιλογή (σημείωση έχει τηλεσκοπικό μηχανισμό ενώ το άλλο όχι) Φυσικά, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το πολυμηχάνημα καθώς και είναι πιο ισχυρό και έχει και άλλες χρήσεις, όμως για κάποιον που θέλει μόνο τηλεσκοπτικό μπορντουροψάλιδο δείχνει ιδανικότερη επιλογή (σημείωση έχει τηλεσκοπικό μηχανισμό ενώ το άλλο όχι).

  Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ που είναι καλή αν και το είχε φέρει πέρυσι και λίγο φθηνότερα με LIDL PLUS

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Μπαταρία και φορτιστής στη συσκευασία: Όχι
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν έχετε ψηλές λιγκούστες ή θάμνους, σιγουρα βολέυει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 710 A1

  phsl parkside Το επόμενο εργαλείο κήπου είναι και αυτό τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο αλλά αυτή τη φορά δεν είναι μπαταρίας αλλά ηλεκτρικό και είναι  το PARKSIDE PHSL 710 Α1. Σαν έκδοση είναι νέα αφού παλαιότερα έφερνε το λίγο πιο δυνατό (και πιο ακριβό) PHSL 900.

  Σαν εργαλείο είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι μπορεί να φθάσει έως 2.6 μέτρα δηλαδή μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 710 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  Η τιμή του είναι 65 ευρώ και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το προηγούμενο το είχε στα 85-90 τα τελευταία χρόνια (αν και είχε πιο ισχυρό To είχε ξαναφέρει πριν λίγους μήνες στην ίδια τιμή

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Επαναφορτιζόμενo κλαδευτήρι PARKSIDE PASA 20-Li C2 (μειωμένη τιμή)

  pasa 20 a1To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι από την σειρά Χ20V Team. Είναι σχετικά νέο, πρώτη φορά το έφερε πέρυσι αν και για χρόνια το έφερνε στην μικρή σειρά. Το ονομάζει κλαδευτήρι μπαταρίας αλλά πρακτικά είναι μία μίνι σπαθοσέγα κήπου. Παίρνει όλες τις λάμες που είναι για σπαθοσέγα  αν και προφανώς δεν μπορεί να δουλέψει τις πολύ μεγάλες.

  Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα εργαλεία δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα ως κλαδευτήρια και από τότε που κυκλοφόρησαν τα μίνι αλυσοπρίονα δεν έχουν και τόσο απήχηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα και για δουλειές εκτός κήπου είναι αρκετά χρήσιμη αφου εκτός από κλάδεμα μπορεί να κόψει και ξύλα, μέταλλα ή και κρέατα (με την κατάλληλη λάμα). Είναι πιο δυνατό από το 12V, το οποίο είχε θέματα και θεωρητικά μπορεί να κόψει κλαδί έως 10 εκατοστά, αλλά κάνει μόνο για χλωρά ή μαλακά κλαδιά. Στα ξερά ή σκληρά η λάμα ανάβει.

  Η τιμή του είναι αρκετά καλή, μόλις 28 ευρώ (περυσι το έφερε στα 35 και πριν ένα μήνα στα 30 οπότε υπάρχει μείωση) και σίγουρα αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο βολεύει αρκετά. Φυσικά όπως σχεδόν όλα τα εργαλεία μπαταρίας το φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή, οπότε είναι καλύτερη προσφορά αν έχετε ήδη μπαταρία και προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 28 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Μπαταρία και φορτιστής στη συσκευασία: Όχι
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε μικρή επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο κλαδευτήρι (ψαλίδα) PARKSIDE PAAS 20-Li B1 (πρώτη φορά στην Ελλάδα)

  parkside paas 20Πάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς, την ψαλίδα μπαταρίας PARKSIDE PAAS 20 Li B1. Είναι η πρώτη φορά που το φέρνει στην Ελλάδα και σαν έκδοση αλλά και σαν τύπο και ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα εργαλεία για πολύ κόσμο. Είναι μία ψαλίδα κήπου που λειτουργεί με μπαταρίες από την σειρά Χ20V Team και μπορεί να κόψει έως 28 χιλιοστά (φυσικά όχι ξερό σκληρό ξύλο). 

  Σαν εργαλείο είναι σχετικά νέο στην αγορά, αφού αυτού του τύπου οι ψαλίδες άρχισαν να εμφανίζονται εδώ και 2-3 χρόνια στην χώρα μας. Γενικά προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση όχι τόσο λόγω δυνατότητων αλλά λόγω βάρους και όγκου που με πολύωρη εργασία γίνεται κουραστικό. Γιαυτό και όλες οι επαγγελματικές ψαλίδες είναι με μπαταρία ζώνης ή πλάτης. Αλλά για κάποιον που έχει λίγα δέντρα ή απλώς τη θέλει για το κήπο είναι ιδανική.

  Σαν κριτικές έχει αρκετά καλές και σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα σε απόδοση από πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Δυστυχώς δεν έχει brushless μοτέρ αλλά η τιμή του είναι εξαιρετική αφού το φέρνει στα 40 ευρώ (πολύ πιο φθηνά από ότι το είχε στη Γερμανία) και είναι ίσως η καλύτερη τιμή αυτή τη στιγμή σε 20V ψαλίδα στο εμπόριο.

  Σαν αυτονομία ακόμα και με 2Ah μπαταρία έχει αρκετά μεγάλη και αυτό γιατί η κίνηση είναι στιγμιαία και έτσι δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση.

  Φυσικά δεν έχει προστασία δακτύλων ή προγραμματισμό κοπής αλλά για 40 ευρώ δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα. Στο εμπόριο με 80-100 ευρώ έχει πολύ καλύτερες όμως αυτή έχει 40 ευρώ και έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Λογικά θα εξαντληθεί πολύ γρήγορα, ειδικά σε μη αστικές περιοχές.

   

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Μπαταρία και φορτιστής στη συσκευασία: Όχι
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε ήδη ψαλίδι μπαταρίας, ναι στα 40 ευρώ δεν θα πετύχετε κάτι καλύτερο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά ναι

   

  Bενζινοκίνητο χλοοκοπτικό PARKSIDE PBRM 39 C2 (πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή την έκδοση)

  parkside pbrm 39 c2 μηχανή γκαζόνΚαι άλλο ένα εργαλείο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε αυτή την έκδοση. Είναι το μεγάλο βενζινοκίνητο χλοοκοπτικό PARKSIDE PBRM 39 C2. Εδώ και μερικά χρόνια φέρνει το λίγο πιο μικρό των 2.4 ίππων, αλλά αυτό είναι αρκετά πιο ισχυρό με τη μηχανή να αποδίδει 3.2 ίππους (στο περίπου). O κυβισμός παραμένει ίδιος στα 131 κυβικά εκατοστά οπότε δεν έχει κάποια τεράστια διαφορά στον όγκο, απλώς είναι πιο αποδοτικός. Η διάμετρος κοπής είναι στα 39 εκατοστά και έχει 3 διαφορετικές ρυθμίσεις ύψους κοπής.

  Στα θετικά ότι αυτό έχει αυτόματο σύστημα εκκίνησης και όχι σκοινί, δηλαδή πατάτε κουμπί και ξεκινάει. Ο κάδος είναι ο κλασσικός 35 λίτρων και οι ρόδες είναι 15 εκατοστά διάμετρο και πλατύ προφίλ, δηλαδή σχετικά μεγαλούτσικες για πιο εύκολη μετακίνηση. 

  Κάτι που θέλει προσοχή για τους εντελώς αρχάριους είναι ότι δεν έχει λάδι ο κινητήρας, οπότε πρέπει να βάλετε εσείς πριν το δουλέψετε πρώτη φορά.

  Επίσης κάτι σημαντικό είναι ότι αυτό είναι από την Scheppach, που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα PARKSIDE μπορείτε να βρείτε και επιμέρους ανταλλακτικά από την κατασκευάστρια εταιρία (πχ μπορείτε να βρείτε το πιστόνι αν χαλάσει). 

  Η τιμή που το φέρνει είναι 139 ευρώ και είναι πολύ καλή αφού αντίστοιχα στο εμπόριο έχουν 200+ ευρώ.

  ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
  Φθηνότερο στο εμπόριοΔεν είναι αυτοκινούμενο
  Εκκίνηση χωρίς σκοινίΔεν έχει τις δυνατότητες και τις ευκολίες που έχουν τα πιο μεγάλα μοντέλα
  Αναδιπλούμενη λαβή 
  Φαίνεται να υπάρχουν ανταλλακτικά 
  Μικρό και ελαφρύ, ιδανικό για μικρούς κήπους 
  • Πόσο κοστίζει; 139 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Τι κάυσιμο χρησιμοποιεί: Βενζίνη καθαρή (χωρίς λάδι στη μίξη)
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε φθηνή μηχανή γκαζόν με βενζίνη δείχνει πολύ καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται αν φέρει λίγα κομμάτια, η τιμή είναι καλή και το ίδιο και η εποχή που το φέρνει

  Συσκευή ακονίσματος αλυσίδας αλυσοπρίονου PARKSIDE PSG 85 B2

  ακονιστήρι αλυσίδας H συσκευή ακονίσματος αλυσίδας για αλυσοπρίονα PARKSIDE PSG 85 B2 είναι ένα εργαλείο που έρχεται για 2η φορά τι 2024. Το είχε ξαναφέρει λίγες βδομάδες πριν. Ήταν ένα εργαλείο που για αρκετά χρόνια το είχε σταματήσει αλλά τελευταία φαίνεται ότι προσπαθεί αν αναπληρώσει τα χαμένα χρόνια.

  Είναι ένα πολύ πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει αρκετά αλυσοπριονα και θέλει να ακονίζει τις αλυσίδες γρήγορα και απλά. Η λειτουργία του είναι απλή, ρυθμίζετε το μηχάνημα στις μοίρες που θέλετε, ρυθμίζετε τα στοπ για τον οδηγό και το δίσκο και απλώς κατεβάζετε την κεφαλή, προχωρώντας ένα δόντι τη φορά. Η ισχύς που έχει είναι 85 watt και ο δίσκος που φοράει είναι 105χ22 χιλιοστά. Φυσικά μπορεί να πάρει και λίγο πιο μικρό. Ο δίσκος για ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει πολύ καιρό, αλλά μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο. Στα θετικά ότι έχει LED που φωτίζει το σημείο εργασίας για να βλέπετε πόσο καλά ακονίστηκε κάθε δόντι.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 27 ευρώ και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 27 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, άλλες 3 φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε να ακονίζετε αρκετές αλυσίδες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τις τρεις πρώτες φορές εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα στα περισσότερα καταστήματα, λογικά και τώρα θα έχει μεγάλη ζήτηση

  Επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20-Li C3

  χλοοκοπτικόΤο τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20 Li C3. Είναι ένα μικρό , ελαφρύ χλοοκοπτικό για τον κήπο. Ανήκει στην σειρά X20V Team αλλά και αυτό είναι μόνο σώμα δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Έχει μεσινέζα με καρούλια που αλλάζουν εύκολα (πάχος 1.4 χιλιοστά).

  Προφανώς δεν κάνει για να καθαρίσετε οικόπεδα απο βάτα, αλλά για απλό κόψιμο γκαζόν και καθαρισμό σε πλακοστρώσεις. Αν πάτε να κόψετε μεγάλα χόρτα θα σταματήσει αμέσως. Έχει τηλεσκοπικό μπαστούνι για να το βάζετε όπως σας βολεύει.

  Σίγουρα δεν κάνει για πολλά , όμως είναι τόσο φθηνό που ίσως ακόμα και αν έχετε κάποιο βενζινοκίνητο να αξίζει η αγορά του απλώς για γρήγορες μικροδουλειές. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι όσο καλύτερη μπαταρία βάλετε τόσο καλύτερα κόβει(δηλαδή υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην 8αρα και την 2αρα)

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν ένα μήνα
  • Μπαταρία και φορτιστής στη συσκευασία: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν είναι για πολλά,αλλά είναι πολύ φθηνό
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah λόγω βάρους, 4+ για ισχύ
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Μπαταρίες και φορτιστές

  Στις προσφορές στα ράφια θα έχει και αρκετές μπαταρίες και φορτιστές από την σειρά Χ20V Team. H πιο καλή προσφορά είναι η 4αρα smart στα 30 ευρώ που είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Η 8αρα smart έχει 70 ευρώ ενώ ο smart φορτιστής 40 ευρώ. Επίσης θα υπάρχει και σετακι με 2αρα και φορτιστή μικρό αλλά και μόνος του ο μεγάλος φορτιστής 4.5 αμπέρ με βεντιλατέρ. 

  Η λογική λέει ότι ειδικά η 4αρα η σμαρτ δεν θα βγάλει το μεσημέρι στα πιο πολλά καταστήματα.

   

  Προσφορές Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

  Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

  Γεννήτρια ρεύματος inverter 800 W PISE 800 A1

  pise 800 a1Το Σάββατο τα LIDL φέρνουν για πρώτη φορά την μικρή γεννήτρια βενζίνης PARKSIDE PISE 800. Αυτή είναι η πιο μικρή από όσες έχουν στο καταλογό τους και είναι η πρώτη φορά που έρχεται τέτοιο μοντέλο στην Ελλάδα. Γενικά δεν μας έχει φέρει μέχρι τώρα αρκετά μοντέλα, παρά μόνο το λίγο μεγαλύτερο με τα 2400 WATT 2-3 φορές στο παρελθόν. Στο εξωτερικό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4 διαθέσιμα μοντέλα, με το πιο μεγάλο να είναι μία γεννήτρια 7.7 ίππων πετρελαίου (που λογικά δεν θα δούμε ποτέ στη χώρα μας λόγω όγκου και τιμής). 

  Το PISE 800 έχει το πλεονέκτημα του μικρού όγκου και βάρους. Σε σχήμα είναι αρκετά συμπαγές και θυμίζει λίγο βαλιτσάκι, έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε πολύ εύκολα (ζυγίζει μόνο 12 κιλά). Ο κινητήρας είναι βενζίνης 1.7 ίππων χωρητικότητας 3 λιτρων με μέγιστη απόδοση 800 WATT (700 WATT σε συνεχή λειτουργία). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαριές δουλειές (πχ για γεννήτρια μάστορα που θέλει ηλεκτροκόλληση ή γωνιακό τροχό) αλλά είναι περισσότερο για μικρή γεννήτρια ελαφριάς δουλειάς (πχ για κάμπινγκ, για διακοπές ρεύματος στο εξοχικό…). 

  Στα θετικά ότι είναι inverter, σταθεροποιητή τάσης και αυτόματη απενεργοποίηση όταν πέσει η στάθμη του λαδιού. 

  Η τιμή της είναι 200 ευρώ και εφόσον δεν την έχει ξαναφέρει δεν ξέρουμε αν είναι ακριβή ή φθηνή. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους αφού τα μικρά WATT την περιορίζουν αρκετά. 

  • Πόσο κοστίζει; 199 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε κάτι τέτοιο μάλλον, αν και με λίγα παραπάνω χρήματα παίρνετε πιο μεγάλη. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι το μικρό όγκος/βάρος και η εύκολη μεταφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, τα 200 δεν είναι λίγα και όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω έχει μόνο 800 WATT
  Spoiler title
  Προσφορές Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024

  Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

  Πλυστικό PARKSIDE PHD 170 D2

  phd 170d2Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το LIDL φέρνει ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE, το πλυστικό PHD 170 D2. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έκδοση, με πιο ισχυρό μοτέρ, καλύτερο σχεδιασμό και λίγο μεγαλύτερη πίεση. Σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο PHD 150, αυτό έχει πιο ισχυρό μοτέρ (2400 WATT έναντι 2100WATT) που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη πίεση (αυτό έχει μέγιστη πίεση έως 170 bar αντί για 150bar).

  Στα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδιο με την τελευταία έκδοση του PHD 150, με 10 μέτρα λάστιχο πίεσης που μαζεύει με ειδικό καρούλι στο πίσω μέρος, αρκετά ακροφύσια και δυνατότητα χρήσης χωρίς παροχή νερού, με τεχνολογία αναρρόφησης (δηλαδή αντί για βρύση να το συνδέσετε σε βαρέλι).

  Βλεπουμε ότι έχει μερικές μικρές αλλαγές στη σχεδίαση, με τον διακόπτη να πηγαίνει στο πάνω μέρος και τώρα το κανόνι να μπαίνει σε εσωτερική θήκη (που είναι καλύτερο γιατί προφυλάσσεται και από τα χτυπήματα κατά τη μεταφορά αλλά και από αυτά τα διαολεμένα έντομα που πάνε και κάνουν φωλιές σε μικρές τρύπες και βουλώνουν μπεκάκια και κανόνι).

  Η τιμή του είχε πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και είχε φτάσει εως τα 160 ευρώ όταν το 2020 η αντίστοιχη έκδοση είχε μόλις 100 ευρώ. Την τελευταία φορά το Γενάρη το έφερε στα 159 ευρώ χωρίς κουπόνι και με κουπόνι πήγαινε στα 120. Τώρα η αρχική τιμή χωρίς κουπόνι είναι 139 ευρώ και με κουπόνι πάει στα 119 που είναι πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Μόνο καλός λόγος να μην το πάρει κάποιος που ψάχνει ένα οικονομικό πλυστικό είναι να περιμένετε μπας και βγει στην Ελλάδα η Perfomance έκδοση που είναι πολύ πιο ισχυρή. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  Ισχύς2400 WATT
  Μέγιστη πίεση170 bar
  Φυσιολογική πίεση115 bar
  Μέγιστη παροχή νερού450 λίτρα ανά ώρα
  Λάστιχο υψηλής πίεσης10 μέτρα
  Καλώδιο5 μέτρα
  Ακροφύσια3 + βούρτσα
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ με κουπόνι LIDL PLUS, 139 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, στα 119 ευρώ είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει ζήτηση σίγουρα, ειδικά με τη μεγάλη έκπτωση

   

  Προσφορές Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

  Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

  Σετ επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο 12V  Parkside PBSPA 12 C3

  parkside perfomance 12vTo Σάββατο που έρχεται τα LIDL φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μικρό δραπανοκατσάβιδο της σειράς PERFOMANCE. Είναι συμβατό με μπαταρίες Χ12V Team και μάλιστα στη συσκευασία υπάρχουν και 2 μπαταρίες και φορτιστής. Σαν μοντέλο θυμίζει πολύ το απλό, αφού και αυτό έχει αποσπώμενο τσοκ, με δυνατότητα χρήσης ως κατσαβίδι ή τρυπάνι με μία απλή κίνηση. 

  Όπως και όλα τα PERFOMANCE έχει brushless μοτέρ, αλλά δεν φαίνεται να είναι συμβατό με τη Bluetooth εφαρμογή (προφανώς γιατί δεν υπάρχουν ακόμα smart X12V μπαταρίες). Σαν δύναμη έχει αρκετή αφού ξεπερνάει ακόμα και και 20V δραπανοκατσάβιδα στη ροπή (35Nm) με μέγιστη δυνατότητα διάτρησης 19 χιλιοστά σε ξύλο και 10 σε ατσάλι. 

  Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη συσκευασία υπάρχει υφασμάτινο βαλιτσάκι μεταφοράς και 3 σετ με εξαρτήματα ποιότητας Perfomance (που συνήθως αυτά τα φέρνει 10 ευρώ το ένα). 

  Η τιμή που θα έχει είναι 80 ευρώ χωρίς κουπόνι και 65 με κουπόνι LIDL Plus. Τα 65 είναι πολύ καλή τιμή αν συνυπολογίσετε τις 2 μπαταρίες, το φορτιστή αλλά και τα εξαρτήματα που θα έχει στη συσκευασία

  • Πόσο κοστίζει; 65 με κουπόνι, 80 χωρίς κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι 
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team (2 χ 2 Ah στη συσκευασία)
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, 55 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή για εργαλείο με 2 μπαταρίες και εξαρτήματα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά θα έχει ζήτηση

  Φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 C4

  pks 1500 c4Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 C4. Για όσους δεν γνωρίζουν φέρνει συνήθως και μια radial έκδοση με λίγο πιο ισχυρό μοτέρ. Αυτό είναι το απλό, με σταθερή βάση. H έκδοση είναι νέα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στα χαρακτηριστικά, παρά μόνο σε εργονομική σχεδίαση (πχ έχει μεζούρα).

  Η ισχύς του είναι 1500 WATT και το μήκος κοπής είναι μόνο 12 εκατοστά (ύψος 6 εκατοστά), οπότε βολεύει περισσότερο αυτούς που θέλουν να κόβουν μικρές σανίδες, δοκάρια και γενικότερα υλικά με μικρό πλάτος. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής και οριζόντια και κάθετα. Ο δίσκος που φέρει είναι 210 χιλιοστών με 48 δόντια (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άλλους δίσκους αν και συνήθως έχει και την ίδια μέρα σαν προσφορά). . Το σημαντικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος, κάτι που το κάνει πολύ εύκολο στη μεταφορά αλλά και την αποθήκευση. Επίσης επειδή δεν έχει το σύστημα και τον τζόγο που έχουν τα radial έχει και λίγο πιο καλή ακρίβεια στο κόψιμο.

  Η τιμή του φέτος είναι 70 ευρώ (φθηνότερα από τις προηγούμενες φορές που το έφερνε ή 80 γενικά ή 80 χωρίς,70 με κουπόνι.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με μαστοριλίκια και όχι για κάθε σπίτι .

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PKO 24 B2

   

   

  pko 25 b2Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός αεροσυμπιεστής, PARKSIDE PKO 24 B2. Είναι το νεότερο μοντέλο, που έχει μερικές μικρές διαφορές με τα προηγούμενα. Και αυτό έχει μοτέρ λαδιού 2.5 ίππων, 24αρι καζάνι, 10 bar μέγιστη πίεση, 2 μανόμετρα και 5 μέτρα λάστιχο. Οι διαφορές με τα προηγούμενα είναι ότι εδώ το μοτέρ είναι λίγο πιο ήσυχο και έχει και δύο πόδια μπροστά.

  Σε γενικές γραμμές ο μικρός αεροσυμπιεστής είναι από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία του LIDL.

  Λόγω καζανιού που είναι σχετικά μικρό δεν ενδείκνυται για πολύ απαιτητικές εργασίες (πχ βάψιμο), όμως το μοτέρ είναι δυνατό και αν το ζορίσετε λίγο (για λίγη ώρα, δεν είναι επαγγελματικό) μπορεί να κάνει δουλείες που κάνουν και πιο μεγάλοι αεροσυμπιεστές.

  Η τιμή είναι λίγο ανεβασμένη σε σχέση με πριν τη κρίση (κάποτε την πιο απλή έκδοση με το θορυβώδες μοτέρ την είχε 99 ευρώ), αλλά τη μειώνει αν χρησιμοποιήσετε κουπόνι. Συγκεκριμένα έχει 159 χωρίς κουπόνι και 139 ευρώ με κουπόνι LIDL plus (για όσες μέρες διαρκεί η προσφορά). Τα 159 σίγουρα είναι πολλά και δεν είναι και τόσο καλή προσφορά, όμως τα 139 είναι πιο δελεαστική τιμή.

  ΜοντέλοPKO 24 B2
  Αεροφυλάκιo24 λίτρα
  Ισχύς2.45Hp
  Μέγιστη πίεση10 bar
  Παροχή αέρα260 λίτρα/λεπτό
  Μανόμετρα2
  Λάστιχο αέρος5 μέτρα έυκαμπτο
  • Πόσο κοστίζει; 139  ευρώ με κουπόνι, 159 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι,
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

  Σάββατο 9 Μάρτη 2024

  Επιτραπέζιο δισκοπρίονο PARKSIDE PTKS 2000 H5

  ptks 2000Το Σάββατο ξαναφέρνει το παγκοπρίονο PTKS 2000. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πιο μεγάλη που έχει, με 2000 WATT μοτέρ. Ο δίσκος που φοράει είναι 254 χιλιοστά και έχει δύο στην συσκευασία (ένας για μασίφ και ένας για μελαμίνη/mdf). Δεν είναι το πιο κοινό νούμερο, αλλά υπάρχει στο εμπόριο και θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (πχ έχει και η Bosch). Oi διαστάσεις του τραπεζιού είναι 58 x 54,5 εκατοστά και με την επέκταση φθάνει τα 58 x 101 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 85 χιλιοστά και φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπή από + έως – 60 μοίρες. Κάτι θετικό είναι ότι έχει δύο ταχύτητες, 3200 και 5000 στροφές ανά λεπτό. Στην συσκευασία υπάρχει και η βάση αλλά και διάφορα βοηθήματα (πχ πλαστική ράβδος ώθησης, λέιζερ). Όσο αναφορά την κατασκευή, ο σκελετός του παγκοπρίονου είναι πλαστικός, με ότι συνεπάγεται αυτό (πχ μπορεί να σπάσει αν σας πέσει, έχει λίγο πιο μεγάλη ταλάντωση….). Η επιφάνεια εργασίας (μαζί με τις επεκτάσεις) δεν είναι αλουμινίου, αλλά ατσάλινη (δηλαδή σκουριάζει). Επομένως έχει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα κατασκευής με τα καλά παγκοπρίονα των 300-400+ ευρώ, αλλά και με τις πιο παλιές εκδόσεις που τότε ήταν αλουμινίου. Τώρα όσον αναφορά τα βοηθήματα (οδηγός παραλλήλων, μέτρο…) δεν είναι κορυφαίας ποιότητας ή σχεδίασης (πχ το μπροστά πλαστικό στον οδηγό είναι μισό χιλιοστό πιο μεγάλο από το αλουμίνιο) και θέλουν αλλαγή ή καλό σετάρισμα. Επομένως μην περιμένετε να κάνετε κοπές ακρίβειας στο δέκατο του χιλιοστού, ειδικά σε φάλτσα. Αν το ρυθμίσετε σωστά και δεν το πειράξετε τότε θα κόβει ίσα.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος αυτή τη φορά είναι 169 ευρώ χωρίς κουπόνι, αλλά πέφτει στα 149 με τη χρήση κουπονιού (για όσο ισχύει το κουπόνι). Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό  είναι καλή, αλλά το έχει φέρει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια που έχει κορεστεί λίγο.

  • Πόσο κοστίζει; 169 ευρώ χωρίς κουπόνι, 149 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Ιανουάριο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε οικονομικό παγκοπρίονο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, τα πρώτα χρόνια γινόταν χαμός, αλλά τώρα το έχει φέρει αρκετές φορές και δεν είναι για όλους

   

  Μικρός τόρνος ξύλου PARKIDE PDM 600 B2

  τόρνος ξύλουTo επόμενο εργαλείο της εβδομάδος είναι ο μικρός ξυλότρονος PARKSIDE PDM 600 B2. Eίναι ένα εργαλείο που φέρνει για τρίτη φορά στην Ελλάδα. 

  Η ισχύς του μοτέρ είναι 550 WATT που δεν είναι μικρή για μικρούς ξυλοτορνους (αντίστοιχοι ερασιτεχνικοί με μικρότερη ισχύ έχουν κοντά στα 200 ευρώ). Το μέγιστο μήκος εργασίας είναι 60 πόντοι και η μέγιστη διάμετρος 25, οπότε είναι σχετικά μικρός, αλλά για απλή ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κακός.

  Τώρα θα πρέπει να αναφέρουμε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους ξυλότορνους που υπάρχουν στο εμπόριο. Εδώ ο σκελετός είναι από προφίλ αλουμινίου και όχι μασίφ ατσάλι ή μαντέμι. Αυτό τον κάνει πιο ελαφρύ και πιο φορητό, όμως δεν έχει την στιβαρότητα και την αντοχή που έχει το ατσάλι/μαντέμι. Έτσι είναι πιο ευάλωτο, καθώς με κακή χρήση, το προφίλ θα στραβώσει και ο τόρνος θα είναι άχρηστος (μέχρι να βρείτε νέο προφίλ για ράγα). Επίσης ακόμα και η ράγα στήριξης και το ίδιο το μοτέρ είναι από πλαστικό, επομένως δεν θα έχει την ίδια αντοχή όπως τα ατσάλινα. Προφανώς κάποιος μπορεί να το ενισχύσει ή να το αντικαταστήσει με ατσάλι, όμως είναι επιπλέον κόστος και δουλειά.

  Ένα άλλο θέμα είναι οι ηλεκτρονική ρύθμιση των στροφών. Όσο πιο χαμηλές στροφές τόσο πιο χαμηλή είναι και η ροπή του εργαλείου. Βέβαια υπάρχει μία μικρή ηλεκτρονική υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει το ρεύμα και τις στροφές ώστε να μη κοκαλώσει) αλλά δεν έχει πάντα αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό είναι πρόβλημα που έχουν όλοι οι μικροί ξυλότορνοι που δεν έχουν γρανάζια ή ιμάντες.

  Επομένως, θέλει αρκετή σκέψη πριν τον αγοράσετε γιατί κάποιος που δεν ξέρει ή θέλει να κάνει δύσκολες ξυλογλυπτικές εργασίες, μπορεί να τον σπάσει σε λίγες μέρες. Όμως όταν όλοι οι ξυλότορνοι ξεκινούν από 200 ευρώ και αυτός έχει μόνο 90, είναι σίγουρα καλή σαν προσφορά, ακόμα και για πλαστικό-αλουμινιένος.

  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ χωρίς κουπόνι, 89 με LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, τρίτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε φθηνό ξυλότορνο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, εξειδικευμένο εργαλείο και το έχει ξαναφέρει

   

  Ηλεκτρικό παλάγκο PARKSIDE PSZ 250 A2

  ηλεκτρικό παλάγκο parksideΠάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς, όχι επειδή είναι κάτι πολύ περίεργο, απλά επειδή είχε αρκετά χρόνια να το φέρει. Είναι το ηλεκτρικό παλάγκο με συρματόσχοινο PSZ 250 A2. Είναι ένα εργαλείο που το έφερνε για αρκετά χρόνια αλλά τελευταία είχε σταματήσει να το φέρνει. Το περίεργο είναι ότι το έφερε και off season (τις προηγούμενες φορές το έφερνε Δεκέμβρη), αφού οι 9/10 που το αγοράζουν το παίρνουν για να ανεβάζουν καυσόξυλα στο μπαλκόνι αλλά σίγουρα πολλοί θα το πάρουν για του χρόνου ή και για άλλη χρήση.

  Δεν βλέπουμε να έχει κάποια μεγάλη βελτίωση ή διαφορά με το παλιότερο μοντέλο. Έτσι έχει μοτέρ 500 WATT, 12 μέτρα συρματόσχοινο (γίνεται 6 αν βάλετε τροχαλία), 125/250 κιλά μέγιστο βάρος ανύψωσης, αυτόματο φρένο, panic button και γενικά όλα όσα πρέπει να έχει ένα ηλεκτρικό παλάγκο. 

  Μπορεί να στερεωθεί σε σωλήνα ή κοιλοδοκό (δεν περιλαμβάνεται) και η τιμή του είναι 80 ευρώ. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό η τιμή είναι καλή (υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα με 90-110 ευρώ), οπότε το θέμα είναι πόσο πιο καλής ποιότητας είναι το PARKSIDE και αν τα άλλα έχουν την ίδια καλή εγγύηση με τα PARKSIDE.

  • Πόσο κοστίζει; 80
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα φθηνό ηλεκτρικό παλάγκο για λίγα κιλά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, είχε χρόνια να το φέρει

   

  Προσφορές Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

  Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

  Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε ίσως μία από τις πιο μεγάλες και καλύτερες προσφορές σε εργαλεία PARKSIDE για όλο το χρόνο. Θα έχει σχεδόν τα πάντα, και πρωτοεμφανιζόμενα και PERFOMANCE και δημοφιλή και εκπτώσεις! Οπότε πάλι θα φύγουν αρκετά ευρώ από τους λάτρεις των PARKSIDE. Σίγουρα τα πιο ενδιαφέροντα είναι η επαναφορτιζόμενη κορδέλα που φέρνει για πρώτη φορά, η σέγα PERFOMANCE που έχει σε πολύ καλή έκπτωση και ο πάντα δημοφιλής επαναφορτιζόμενος τροχός που παρότι δεν το λέει, τον φέρνει με πολύ μεγάλη έκπτωση. 

  Στα εξαρτήματα αυτό που αναμένεται να εξαφανιστεί είναι οι έξτρα κορδέλες που φέρνει σε έκπτωση αν πάρετε και το εργαλείο και οι ταμπακιέρες.

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενη σέγα 20 V PSSPA 20-Li D3 (τρομερή τιμή)

  σέγα perfomanceTo πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη  σέγα μπαταρίας PARKSIDE PSSPA 20 Li D3. Είναι νέα έκδοση αλλά δεν βλέπω κάποια τεράστια διαφορά με την προηγούμενη έκδοση. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι και αυτή είναι συμβατή με την bluetooth εφαρμογή του LIDL (πάντα με έξυπνη μπαταρία).

  Σε χαρακτηριστικά  έχει 26 χιλιοστά μήκος παλινδρόμησης και 3 επιλογές ταλάντωσης. Εκεί που υπάρχει μία διαφορά είναι στην ταχύτητα παλινδρόμησης, αφού εδώ έχει 7, 1 αυτόματη και 6 προεπιλεγμένες. Φυσικά υπάρχει LED για την επιφάνεια εργασίας, ρύθμιση γωνίας φαλτσοκοπής και σύστημα εξαγωγή της σκόνης. Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  H τιμή είναι το πιο σημαντικό. Τη Δευτέρα αν χρησιμοποιήσετε κουπονι θα την έχει 40 ευρώ, ενώ χωρίς κουπόνι 55. Για να καταλάβετε πόσο καλή είναι η τιμή, τη πρώτη φορά που την έφερε Ελλάδα την είχε 70 ευρώ, ενώ η απλή σέγα που έχει τεράστια διαφορά σε χαρακτηριστικά είχε 35 ευρώ! Οπότε λογικά θα γίνει χαμός αν το καταλάβουν όλοι.

  • Πόσο κοστίζει; 40 με κουπόνι, 55 χωρίς κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team (δεν έχει μπαταρίες ή φορτιστή στη συσκευασία)
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, 40 ευρώ είναι τρομερή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Με 40 ευρώ πολύ πιθανό

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 3 σε 1 20V PARKSIDE PSBSA 20-Li D4 (μόνο σώμα)

  parkside psbsa 20 κρουστικόTo δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ δημοφιλές κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20 Li, στην έκδοση D4. Είναι από τα πιο χρηστικά εργαλεία της X20V Team σειράς και σίγουρα ένας τύπος εργαλείου που χρειάζεται σε κάθε σπίτι. Μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις των μεγάλων κρουστικών, όμως για απλές δουλειές σπιτιού είναι μία χαρά. Αυτή η έκδοση αναφέρεται ως D4 αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εμφανή διαφορά με την C3 που έφερε λίγους μήνες πριν. Το πιο σημαντικό είναι η χαμηλή τιμή, αφού χωρίς μπαταρία και φορτιστή κοστίζει μόλις 25 ευρώ, κάτι που το κάνει πολύ δελεαστικό στο κοινό. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα και γρήγορο για τρύπημα. Η μέγιστη ροπή είναι 45Nm και έχει 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Μπορεί να τρυπήσει μέγιστο 30 χιλιοστά σε ξύλα, 15 σε δομικά υλικά και 13 σε ατσάλι.

  Δεν είναι κάτι τρομερό και δεν είναι και για επαγγελματική χρήση, αλλά αν δεν έχετε ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο και έχετε ήδη μπαταρίες PARKSIDE προτείνεται, κοστίζει πιο λίγο από όσο θα σας πάρει ένας μάστορας να σας ανοίξει λίγες τρύπες στο τοίχο.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι αν δεν έχετε κρουστικό και θέλετε, 25 είναι πολύ λίγα (φυσικά αν έχετε μπαταρία)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό και κάνει μόνο 25 ευρώ, ναι είναι αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li D4 (μόνο σώμα, χαμηλότερη τιμή ever)

  pwsa 20 li b3Το τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li D4 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι σχεδόν ίδιο).

  Κάτι που θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτό είναι άλλο ένα εργαλείο στο οποίο έχει γίνει σημαντική πτώση τιμής και δεν αναφέρεται στο διαφημιστικό. Δεν ξέρω γιατί το κάνει το LIDL, άλλοι βγάζουν ψεύτικες εκπτώσεις (φουσκώνουν τιμή και μετά το βάζουν στην ίδια τιμή και λένε ότι έχουν έκπτωση), το LIDL φέρνει εργαλεία με σημαντική έκπτωση σε σχέση με προηγούμενες φορές (ακόμα και φθηνότερες από πριν τη κρίση και δεν το αναφέρει).

  Η τιμή που το φέρνει αυτή τη φορά είναι στα 35 ευρώ, όταν πριν το είχε στα 45 ευρώ (δηλαδή λίγο πάνω από 20% μείωση). Ο μόνος καλός λόγος για να μην το πάρει κάποιος που θέλει τροχό μπαταρίας είναι να περιμένει να πάρει το PERFOMANCE που είναι αρκετά καλύτερο.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ (πριν 45)
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αν και αυτή είναι νέα έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, πολύ καλή τιμή αν και το PERFOMANCE είναι πολύ πιο δυνατό, αλλά στα 35 δεν βρίσκετε άλλο τροχό μπαταρίας
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team (δεν έχει μπαταρία και φορτιστή στη συσκευασία)
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ δελεαστική η τιμή και αρκετά χρηστικό εργαλείο, οπότε δεν αποκλείεται

  Επαναφορτιζόμενη πλάνη PARKSIDE PERFOMANCE PPHA 20-Li B2 (μόνο σώμα, σε πολύ χαμηλή τιμή με κουπόνι LIDL Plus)

  ppha 20To επόμενο εργαλείο ανήκει και αυτό στη σειρά PERFOMANCE και είναι η τρίτη φορά που έρχεται Ελλάδα. Είναι η επαναφορτιζόμενη πλάνη PPHA 20 Li στην έκδοση Β2. Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το απλό ηλεκτρικό μοντέλο που φέρνει εδώ και 10+ χρόνια. Έχει 82 χιλιοστά πλάτος εργασίας και ρυθμιζόμενο βάθος πλανίσματος από 0 έως 2 χιλιοστά. Στο πέλμα διαθέτει και V εσοχή για πλάνισμα σε ακμές και φυσικά δυνατότητα εξαγωγής της σκόνης αριστερά ή δεξιά. Όπως και μερικά από τα πιο πάνω μοντέλα, αν χρησιμοποιήσετε SMART μπαταρία μπορείτε να το ελέγχετε από την εφαρμογή της LIDL.

  Η τιμή του και σε αυτό είναι η καλύτερη που το έχει φέρει ποτέ αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι LIDL Plus. Συγκεκριμένα χωρίς κουπόνι το φέρνει στα 70 (όσο είχε πάντα) και με κουπόνι στα 55 ευρώ (που είναι με διαφορά η καλύτερη τιμή, άλλη μία φορά το είχε φέρει με έκπτωση με κουπόνι στα 65). Σίγουρα δεν είναι από τα εργαλεία με τρομερή ζήτηση και όσο την είχε στα 70 πάντα έμενε καιρό στα ράφια, αλλά στα 55 είναι καλή τιμή, λόγικά θα έχει πολύ  μεγαλύτερη ζήτηση.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ, 55 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε επαναφορτιζόμενη πλάνη, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτή τη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, ακόμα και με 55 που είναι τρομερή τιμή δεν είναι εργαλείο που αγοράζουν αρκετοί

  Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1 (μόνο σώμα, με σημαντική έκπτωση)

  pat 20 li a1To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1, ένα μεγάλο καρφωτικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα ηλεκτρικά καρφωτικά. Μπορεί να πάρει και δίχαλα (15 έως 25 χιλιοστά) και καρφιά (15 έως 32 χιλιοστά) μέχρι 100 κομμάτια τη φορά. Έχει δυνατότητα για 30 κρούσεις το λεπτό, με λεπτή κεφαλή για κάρφωμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχει ρύθμιση δύναμη κρούσης με 4 προεπιλογές και έχει και led εργασίας. Ανήκει και αυτό στην σειρά x20v team , όμως στη συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής (προτείνεται η μπαταρία 2 Ah). Την δουλειά που λέει την κάνει και δεν έχει βγάλει προβλήματα μέχρι στιγμής.

  Και εδώ πάλι έχουμε αυτό που ισχύει και για τον τροχό. Το φέρνει με σημαντική έκπτωση και δεν το λέει. Για να έχετε μία ιδέα, τη πρώτη φορά που το έφερε προ κρίσης είχε 40 ευρώ. Μετά τη πρώτη χρονιά της κρίσης τον πήγε στα 45, μετά τον άυξησε στα 50 και πέρυσι τον πήγε στα 45. Τώρα τον φέρνει στα 35, δηλαδή χαμηλότερα από ότι προ κρίσης και μάλιστα χωρίς κουπόνι (δηλαδή η τιμή θα ισχύει για όσο είναι στο ράφι). Στα 35 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή για καρφωτικό μπαταρίας με τα χαρακτηριστικά που έχει και σίγουρα προτείνεται.

  Σε σύγκριση με παρόμοια Κινέζικα δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι σε χαρακτηριστικά. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αλλά πάντα μιλάμε για περιστασιακή χρήση.

  ΜοντέλοPAT 20 Li A1
  Συμβατά καρφάκιαType 47, 15 έως 32 χιλιοστά
  Συμβατά δίχαλαType 55, 15 έως 25 χιλιοστά
  Προτεινόμενη μπαταρία2Ah
  Ρυθμίσεις κρούσης4
  Κρούσεις ανά λεπτό30
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει21/09/23 στα 45 ευρώ
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, αν και είναι καλή τιμή πέρυσι το έφερε 3 φορές

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li Β2 (μόνο σώμα)

  phksa 20 li a2To επόμενο εργαλείο είναι το επαναφορτίζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 . Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team. Η τιμή του φέτος είναι 45 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ (στο review είναι το μοντέλο με μπαταρία φορτιστή, αυτό που θα είναι σε προσφορά είναι χωρίς μπαταρία φορτιστή).

  Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού η αυτονομία από καλώδια το κάνει πολύ βολικό για χρήση σε εξωτερικές εργασιες. Σίγουρα δεν έχει τη ισχύ ούτε το πάχος κοπής που έχουν τα μεγάλα ηλεκτρικά, όμως για μικρές κοπές είναι ότι πεις ακόμα και ας έχετε επαγγελματικό με καλώδιο.

  H τιμή είναι αρκετά καλή για τα δεδομένα της εποχής (πρακτικά το φέρνει όσο το είχε προ κρίσης, αφού στη κρίση το είχε φθάσει στα 60 ευρώ)

  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά το είχε φέρει 16/11/23 60 ευρώ χωρίς κουπόνι και 50 με κουπόνι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team αν και οικονομικά βολεύει η έκδοση με την μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενη πριονοκορδέλα φορητή 20V PARKSIDE PMBA 20-Li B2

  pmba 20Τώρα πάμε στο πρωτομεφανιζόμενο εργαλείο της εβδομάδος. Είναι η πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMBA 20 Li B2. Είναι πρωτοεμφανιζόμενη και σαν έκδοση αλλά και σαν τύπος αφού ποτέ ξανά δεν είχε φέρει πριονοκορδέλα μετάλλου με μπαταρία (τουλάχιστον σε πλήρη προσφορά). Είναι αρκετά πιο μικρή από την ενσύρματη, αλλά αυτή έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας. Φυσικά δουλεύει με μπαταρίες από την σειρά X20V Team (δεν υπάρχει καμία στη συσκευασία).

  Η ταχύτητα είναι ρυθμιζόμενη σε 6 βαθμίδες και το μέγιστο βάθος κοπής είναι 6.35 εκατοστά (δηλαδή πρακτικά μπορεί να κόψει έως 6αρα κοιλοδοκό και λογικά 2 1/4″ σωλήνα). Στο πάχος από βιντεάκια από εξωτερικό κόβει άνετα 10 χιλιοστά μασίφ  και σίγουρα δεν θα απογοητεύει κάποιον σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που φαίνεται είναι ότι -όπως σχεδόν σε όλα τα απαιτητικά PARKSIDE- υπάρχει διαφορά στην απόδοση αναλόγως τη μπαταρία που θα του βάλετε. Δηλαδή αν και μπορεί να δουλέψει και με την 2αρα, τα πάει πολύ πολύ καλύτερα με την 8αρα ή τουλάχιστον την 4αρα την smart.

  To καλό είναι ότι την ίδια μέρα θα έχει έξτρα κορδέλες σε προσφορά, που αν τις πάρεις μαζί με το εργαλείο βγαίνει λιγότερο από 5 ευρώ η μία.

  Η τιμή που την φέρνει είναι 70 ευρώ και σίγουρα ακούγεται πολύ καλή προσφορά. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η επόμενη πιο φθηνή μπορεί να έχει 200+ ευρώ. 

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4αρα+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε φορητή πριονοκορδέλα με λίγα λεφτά δεν υπάρχει άλλη επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά θα φύγει σχετικά σύντομα. Δεν είναι εργαλείο για πολλούς αλλά επειδή δεν έχει ξαναφέρει κάτι ανάλογο και δεν υπάρχει σε κοντινή τιμή στον ανταγωνισμό θα το προτιμήσουν και πολλοί επαγγελματίες

  Ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2 pps 200 a1

  Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2. Είναι ένα από τα πολλά τριβεία χούφτας που φέρνουν τα LIDL. H μεγάλη διαφορά που έχει αυτό με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει τριγωνικό πέλμα στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να μπορείτε να τρίβετε δύσκολες επιφάνειες που άλλα τριβεία δεν μπορούν. Σίγουρα πρόκειται για ένα τριβείο εξειδικευμένο που για τους περισσότερους ίσως να μην χρειαστεί ποτέ, όμως αν θέλετε να τρίψετε περίεργες επιφάνειες ίσως βοηθήσει.

  Τίποτα τρομερό, αλλά για τα λεφτά του καλό. 

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Όχι

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PSSAP 20-Li C4 (μόνο σώμα)

  pssap 20To προτελευταίαο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα της σειράς Perfomance, η Parkside PSSAP 20 Li C4. Σαν έκδοση είναι η δεύτερη φορά που την φέρνει. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, αλλά μόνο το εργαλείο. Όπως και όλα τα εργαλεία 20V, ανήκει και αυτό στην σειρά Χ20V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τους φορτιστές που έχουν όλα τα άλλα εργaλεία LIDL 20V. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Perfomance είναι αισθητά καλύτερο από το απλό μοντέλο λόγω brushless κινητήρα. Εδώ οι διαφορές δεν είναι τόσο στις δυνατότητες κοπής (αν και εκεί υπάρχει διαφορά, ειδικά στο ξύλο) , αλλά περισσότερο στην αντοχή, στην μπαταρία και τον φορτιστή. Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3. Συνοπτικά οι διαφορές στον παρακάτω πίνακα.

  Θα πρέπει να πούμε ότι σε αυτή τη έκδοση είναι συμβατό με την bluetooth εφαρμογή (στην προηγούμενη δεν ήταν). Η τιμή είναι ίδια με πέρυσι το Σεπτέμβρη (λίγο φθηνότερη από ότι το είχε πάει πέρυσι ίδια εποχή). Δηλαδή τώρα τη φέρνει στα 50 όταν ίδια εποχή πέρυσι την είχε 60).

  Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι υπάρχει και ένα ακόμα μοντέλο brushless με μία μπαταρία (υπάρχει και ένα ακόμα με 2 μπαταρίες). Το μοντέλο είναι το PSSAP 2008, που είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά έχει και πιο καλά χαρακτηριστικά από αυτή (πχ έχει 255 χιλιοστά μέγιστη απόδοση σε ξύλο).

   PSSA 20 Li A1 (απλό)PSSAP 20 Li C4 (brushless)
  Ταχύτητα (ρελαντί)0 έως 30000 έως 3000
  Μήκος εμβολισμού20 χιλιοστά22 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε ξύλο100 χιλιοστά150 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε χάλυβα (δεν είναι ίδια σύγκριση)20 χιλιοστά15 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε σωλήνα 100 χιλιοστά
  Εγγύηση 3 χρόνια5 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 8Αh
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα 20V PHLGA 20-Li B1 (μόνο σώμα)

  phlga 20 li To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό επαναφορτιζόμενο από την σειρά X20V Team. Πρόκειται για ένα από τα πιο φθηνά εργαλεία της σειράς κοστίζοντας μόνο 20 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε ισχύ ούτε για αστείο ακόμα και με το φθηνό ηλεκτρικό PARKSIDE PHLG 2000  όμως έχει το τεράστιο πλεονέκτημα της αυτονομίας. Έτσι αν θέλετε ένα πιστόλι θερμού αέρα για μικροεργασίες  (πχ κανά θερμοσυστελλόμενο, καμία πλαστική σωλήνα…) όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή είναι σίγουρα μία καλή και φθηνή επιλογή. Για πιο δύσκολες εργασίες δεν πρέπει καν να το δοκιμάσετε, παρότι μπορεί να πιάσει 550 βαθμούς θερμοκρασία, έχει μόλις 170 λίτρα ανά λεπτό παροχή αέρα (για μία σύγκριση, το ηλεκτρικό της PARKSIDE στη μεγάλη έχει 500 lt/m δηλαδή σχεδόν 3πλασια ροή αέρα,). Επίσης δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας βαθμιδωτά με πολλές σκάλες, αλλά έχει μόνο δύο ρυθμίσεις, 250 και 500 βαθμοί. Παρότι δουλεύει και με την μικρή μπαταρία, προτείνεται η μεγάλη η 4αρα ή η 8αρα.

   

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 20 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4αρα ή 8αρα
  • Αξίζει η αγορά του: Μόνο αν θέλετε επαναφορτιζόμενο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα

   

  Προσφορές Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

  Την Παρασκευή θα φέρει τη μικρή σκούπα εργαστηρίου μαζί με το τροχήλατη ξαπλώστρα συνεργείου. Και τα δύο τα φέρνει σε πολύ καλή τιμή, μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές.

  Ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίου υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 20 B2

  parkside pwd b2To μοναδικό εργαλείο της προσφοράς είναι μία ακόμα νέα έκδοση ηλεκτρικής σκούπας εργαστηρίου, η PARKSIDE PWD 20 Β2. Οι βασικές διαφορές με τα άλλα μοντέλα είναι η χωρητικότητα του κάδου, όπου εδώ είναι 20 λίτρα και η ισχύς του μοτέρ που είναι 1300 WATT. H ισχύς αναρρόφησης είναι 200 airwatt και φυσικά ο κάδος είναι ανοξείδωτος. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία έχει και μακρύ κοντάρι με σκούπα, αλλά και διάφορα ακροφύσια. Μπορεί να συνδεθεί με εργαλεία, όμως δεν έχει πρίζα για σύνδεση και αυτόματη ενεργοποίηση μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο (υπάρχει σαν δυνατότητα σε πιο μεγάλα μοντέλα). Στην συσκευασία υπάρχουν και φίλτρα και σακούλες (τα οποία υπάρχουν και στο σέρβις, όμως είναι συμβατό και με κοινές σκούπες του εμπορίου). Σίγουρα μειονεκτεί αρκετά από το μεγαλύτερο μοντέλο, όμως αν θέλετε κάτι οικονομικό και δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις, τότε δείχνει καλή επιλογή.

  Το καλό είναι ότι την μείωσε σε τιμή, αφού πριν έκανε 60 και τώρα την φέρνει στα 50.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και το μεγαλύτερο ή το επαναφορτιζόμενο μοντέλο είναι πιο βολικά, σίγουρα έχει καλό VFM
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα έχει φέρει αρκετές όλα αυτά τα χρόνια
  Προσφορές Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024

  Αυτή τη Δευτέρα δεν έχει και πάρα πολλά εργαλεία. Κυρίως έχει κάποια εργαλεία μετρήσεων και εξαρτήματα. Τίποτα τρομερό, ίσως το μόνο που αξίζει πιο πολύ είναι το αλφάδι λέιζερ με το τρίποδο. Όχι τόσο για την ακρίβεια μετρήσεων στο λέιζερ, αλλά κυρίως για το τρίποδο. Καλό επίσης και το πολύμετρο PDM 300. Tίποτα εντυπωσιακό, αλλά καλό είναι να υπάρχει.

  Αλφάδι laser σταυρού, με τρίποδα PKLL 10 B4

  pkll 10To αλφάδι λέιζερ που φέρνει είναι σχετικά νέο μοντέλο, πέρυσι το έφερε πρώτη φορά. Πριν έφερνε ένα λίγο χειρότερο. Σαν χαρακτηριστικά δεν έχει άσχημα για ερασιτεχνική χρήση, απλώς γενικά είναι ένα εργαλείο που έχουν οι επαγγελματίες και σίγουρα το PERFOMANCE είναι καλύτερο σε χαρακτηριστικά από αυτό. Παρόλα αυτά το φέρνει μόνο στα 23 ευρώ με μεγάλο τρίποδο. Τόσο στο εμπόριο κάνει μόνο το τρίποδο, οπότε σαν πακέτο είναι πολύ καλή αγορά. Στα χαρακτηριστικά έχει επίσημο εύρος 10 μέτρα (σε κάποια review κάποιοι λένε ότι είναι λίγο μικρότερο) και ακρίβεια 0.5 χιλιοστό.

  • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Στη συγκεκριμένη έκδοση άλλη μία φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι εργαλείο για λίγους, οπότε λογικά όχι

  Ηλεκτρικό κολλητήρι PARKSIDE PLS 48 D2

  parkside pls 48Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι το κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία PARKSIDE PLS 48 D2. Πρόκειται για ένα από τα αρκετά ηλεκτρικά κολλητήρια που φέρνουν τα LIDL. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει βάση και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία (100 έως 500 βαθμούς Κελσίου) και όλα αυτά μόνο με 12 ευρώ. Βέβαια η ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν είναι ακριβής, και δεν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτή αλλά υπάρχει μία κάποια ρύθμιση.

  Σίγουρα δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση, όμως για ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν που και που καμιά ηλεκτρονική επισκευή είναι ότι πρέπει. Ένα καλός σταθμός κόλλησης κοστίζει πολύ πιο πολλά χρήματα. Το καλό είναι ότι έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις από τη πρώτη έκδοση που είχε και τη βάση μέσα στο πλαστικό (και έλιωνε με το καιρό).

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Με 12 ευρώ που έχει ναι, δεν είναι τρομερός, αλλά έχει 12 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λόγω τιμής έχει ζήτηση αλλά τον έχει φέρει πάρα πολλές φορές
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

  Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHDS 110 A1 Silent (μειωμένη τιμή με κουπόνι LIDL PLUS)

   

  phds 110 plystikoΤο πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι πρωτομεφανιζόμενο στην Ελλάδα σαν τύπος. Το έφερνε για αρκετά χρόνια με παρόμοια ισχύ, απλώς αυτό χρησιμοποιεί διαφορετική αντλία που το κάνει λίγο πιο ήσυχο (γενικά τα πλυστικά είναι αρκετά θορυβώδη εργαλεία). Αυτό σαν ισχύ και απόδοση φαίνεται να είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το προηγούμενο μοντέλο (δηλαδή 110 bar μέγιστη πίεση, 75 χρήσης και 360 λίτρα/ώρα). Γενικά είναι ένα μικρό πλυστικό που απευθύνεται σε όποιον έχει θέμα χώρου ή θέλει να το μεταφέρει αρκετά. Ειδικά το τελευταίο είναι το πιο δυνατό του σημείο αφού είναι σαν βαλιτσάκι και με τη νέα σχεδίαση γίνεται ακόμα πιο συμπαγές στη μεταφορά. 

  Είναι ιδανικό για σπίτια πολυκατοικίας ή κάποιον με μικροδουλειές. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση καλύτερα να πάτε σε ένα πιο μεγάλο μοντέλο, αφού θα σας επιτρέψει να κάνετε πιο πολλά πράγματα και σίγουρα πιο γρήγορα. Η διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτό και το μεγάλο PARKSIDE που έχει σχεδόν διπλάσια πίεση δεν είναι τεράστια.

  Η τιμή του είναι 100 ευρώ χωρις κουπόνι και με κουπόνι πέφτει στα 80 που είναι καλή τιμή. Το καλό είναι ότι χρησιμοποιεί τα ίδια λάστιχα και κανόνια με μεγαλύτερα PARKSIDE (τα νέα όχι τα παλιά), οπότε μπορεί να το πάρει και κάποιος για να έχει καβάτζα 2ο λάστιχο και κανόνι.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ χωρίς κουπόνι, 80 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Στη συγκεκριμένη έκδοση όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε μικρό, τότε δεν είναι κακή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επειδή φέρνει για πάρα πολλά χρόνια τη μικρή έκδοση δεν νομίζω να γίνει χαμός

  Μηχανή γκαζόν PRM 1500 A1

  parkside prm 1500To επόμενο εργαλείο είναι η ηλεκτρική μηχανή γκαζόν PARKSIDE PRM 1500 A1. Είναι σχετικά νέα έκδοση, πρώτη φορά την έφερε πέρυσι σε αυτή την ισχύ (παλιότερα την έφερνε με λίγο μικρότερο μοτέρ). Είναι μια απλή ηλεκτρική μηχανή γκαζόν για το κήπο που απευθύνεται σε όποιον έχει μικρό κήπο και δεν ενοχλεί να βγάζει καλώδιο με μπαλαντέζα. 

  Η τιμή είναι καλή αν και η αλήθεια είναι ότι με λίγα παραπάνω χρήματα κάποιος αγοράζει βενζινοκίνητο που έχει αυτονομία και δεν χρειάζεται να υπάρχει ο φόβος του καλωδίου. Βέβαια το βενζινοκίνητο κάνει πιο πολύ θόρυβο και θέλει και συντήρηση. Αυτό είναι πιο ήσυχο και γενικά χρειάζεται λιγότερη συντήρηση (δηλαδή δεν θα μπουκώσει ποτέ).

  Στα χαρακτηριστικά έχει 6 ρυθμίσεις ύψους (25 έως 75 χιλιοστά), κάδο 40 λίτρων και λεπίδα με 36 εκατοστά πλάτος κοπής (καλό νούμερο για μικρά ηλεκτρικά). Κάτι σημαντικό είναι ότι κόβει σχεδόν όσο είναι το πλάτος του, δηλαδή δεν θα αφήνει μεγάλα κενά στο πλάι όταν κουρεύετε τα σύνορα με μάντρες, σινάζια…

  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Στη συγκεκριμένη έκδοση άλλη μία φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε μικρό, τότε δεν είναι κακή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Γενικά δεν εξαντλείται αλλά σίγουρα εξαρτάται και από τη περιοχή (σε αστικές λογικά πιο δύσκολα από ότι σε ημιαστικές)

   

  Επαναφορτιζόμενo κλαδευτήρι PARKSIDE PASA 20-Li A1(μειωμένη τιμή)

  pasa 20 a1To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι από την σειρά Χ20V Team. Είναι σχετικά νέο, πρώτη φορά το έφερε πέρυσι αν και για χρόνια το έφερνε στην μικρή σειρά. Το ονομάζει κλαδευτήρι μπαταρίας αλλά πρακτικά είναι μία μίνι σπαθοσέγα κήπου. Παίρνει όλες τις λάμες που είναι για σπαθοσέγα  αν και προφανώς δεν μπορεί να δουλέψει τις πολύ μεγάλες.

  Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα εργαλεία δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα ως κλαδευτήρια και από τότε που κυκλοφόρησαν τα μίνι αλυσοπρίονα δεν έχουν και τόσο απήχηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα και για δουλειές εκτός κήπου είναι αρκετά χρήσιμη αφου εκτός από κλάδεμα μπορεί να κόψει και ξύλα, μέταλλα ή και κρέατα (με την κατάλληλη λάμα). Είναι πιο δυνατό από το 12V, το οποίο είχε θέματα και θεωρητικά μπορεί να κόψει κλαδί έως 10 εκατοστά, αλλά κάνει μόνο για χλωρά ή μαλακά κλαδιά. Στα ξερά ή σκληρά η λάμα ανάβει.

  Η τιμή του είναι αρκετά καλή, μόλις 30 ευρώ (περυσι το έφερε στα 35, οπότε υπάρχει μείωση) και σίγουρα αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο βολεύει αρκετά. Φυσικά όπως σχεδόν όλα τα εργαλεία μπαταρίας το φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή, οπότε είναι καλύτερη προσφορά αν έχετε ήδη μπαταρία και προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε μικρή επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20-Li C3

  χλοοκοπτικόΤο προτελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRTA 20 Li C3. Είναι ένα μικρό , ελαφρύ χλοοκοπτικό για τον κήπο. Ανήκει στην σειρά X20V Team αλλά και αυτό είναι μόνο σώμα δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Έχει μεσινέζα με καρούλια που αλλάζουν εύκολα (πάχος 1.4 χιλιοστά).

  Προφανώς δεν κάνει για να καθαρίσετε οικόπεδα απο βάτα, αλλά για απλό κόψιμο γκαζόν και καθαρισμό σε πλακοστρώσεις. Αν πάτε να κόψετε μεγάλα χόρτα θα σταματήσει αμέσως. Έχει τηλεσκοπικό μπαστούνι για να το βάζετε όπως σας βολεύει.

  Σίγουρα δεν κάνει για πολλά , όμως είναι τόσο φθηνό που ίσως ακόμα και αν έχετε κάποιο βενζινοκίνητο να αξίζει η αγορά του απλώς για γρήγορες μικροδουλειές. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι όσο καλύτερη μπαταρία βάλετε τόσο καλύτερα κόβει(δηλαδή υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην 8αρα και την 2αρα)

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν είναι για πολλά,αλλά είναι πολύ φθηνό
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah λόγω βάρους, 4+ για ισχύ
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Αντλία κήπου PARKSIDE PGPS 1100 Β1 (μειωμένη τιμή)

  αντλία επιφανείας pgps 1100To τελευταίο εργαλείο της εβδομάδος είναι σχετικά νέο στην Ελλάδα και σαν μοντέλο και σαν τύπος. Είναι η ανοξείδωτη αντλία επιφανείας PGPS 1100 A1 και είναι η δεύτερη φορά που την φέρνει στη χώρα μας (μέχρι πέρυσι δεν είχε ξαναφέρει αντλία επιφανείας).

  Πρόκειται για μία ισχυρή αντλία για να ποτίζεται τον κήπο σας με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Μπορεί να αντλήσει από 7 μέτρα βάθος (που είναι πολύ καλό νούμερο για κοινές αντλίες) και μπορεί να δώσει μέγιστο μανομετρικό 45 μέτρα. Δηλαδή μπορείτε να ποτίζετε και χωράφια με πολύ μεγάλη κλίση. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά μπορεί να δώσει έως και 4.6 κυβικά νερό την ώρα και έχει μέγιστη πίεση 4.5 bar. Η είσοδος και η έξοδος φαίνεται να είναι 1″. 

  Το πιο καλό είναι η τιμή της. Φέτος τη φέρνει στα 70 ευρώ, όταν πέρυσι την έφερε στα 100 ευρώ που σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό δεν ήταν και τρομερή (με απλά λόγια ακριβή για PARKSIDE). ¨Όμως τα 70 είναι 30% έκπτωση και σίγουρα είναι πολύ πιο δελεαστική τιμή για ανοξείδωτη αντλία επιφανείας.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πέρυσι στα 100 ευρώ.
  • Αξίζει η αγορά του; Στα 70 ευρώ είναι πολύ καλη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; 70 είναι πολύ καλή τιμή, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση από πέρυσι (που δεν εξαντλήθηκε)
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

  Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

  Την ερχόμενη Δευτέρα τα LIDL θα έχουν πάλι προσφορές με εργαλεία. Και αυτή την εβδομάδα οι τιμές στα περισσότερα θα είναι πολύ καλές, αφού θα υπάρχουν εκπτώσεις και σε κάποια θα είναι η χαμηλότερη τιμή όλων των εποχών. Λογικά θα συμβεί το ίδιο που έγινε πριν μία εβδομάδα, δηλαδή σε συγκεκριμένα καταστήματα θα υπάρχουν εργαλεία σε έκπτωση που δεν βρίσκονται στο φυλλάδιο ή στο σάιτ, οπότε ακόμα και δεν δεν δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει στο διαφημιστικό δεν χάνετε τίποτα να κάνετε κάποια βόλτα μπας και έχει κάτι άλλο.

  Ηλεκτροκόλληση MIG χωρίς αέριο PARKSIDE PIFDS 120 B2( στη χαμηλότερη τιμή από τότε που τη φέρνει)

  parkside pifds 120To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρoκόλληση MIG PARKSIDE PIFDS 120 Β2. Πρόκειται για μία μικρή ηλεκτροκόλληση σύρματος MIG που λειτουργεί χωρίς αέριο (προσοχή, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί και με αέριο, αλλά μόνο χωρίς). Έχει μέγιστο ρεύμα 120 αμπέρ, τεχνολογία inverter, και μπορεί να πάρει σύρμα flux έως 1 χιλιοστό (στην συσκευασία έχει κουλούρα 0.45 κιλού 0.9 χιλιοστών). Κάτι που είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη ηλεκτροκόλληση MIG δεν έχει δυνατότητα χρήσης με τσιμπίδα και ηλεκτρόδιο, όπως άλλες παρόμοιες του εμπορίου, αλλά μόνο με χρήση σύρματος.

  Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του σύρματος, αλλά μόνο αυτόματη βάση της έντασης. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με καλές MIG αερίου, όμως είναι ιδανική για αρχάριους αφού η κόλληση είναι πολύ πιο εύκολη και πιο καθαρή από ότι με ηλεκτρόδιο. Οι ρυθμίσεις είναι υποτυπώδεις και πιτσιλάει αρκετά, δηλαδή μην περιμένετε καθαρές κολλήσεις όμως τη δουλειά της την κάνει. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το μήκος καλωδίου είναι 4 μέτρα, έχει ιμάντα ώμου, βάρος μόνο 4 κιλά (χωρίς σύρμα) και τα κλασσικά φθηνά παρελκόμενα (μάσκα, ματσακόνι και μερικές ανταλλακτικές μύτες).

  Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε flux σύρμα στο μέγεθος που παίρνει αυτή η ηλεκτροκόλληση. Υπάρχει στο εμπόριο, αλλά δεν θα βρείτε παντού και σίγουρα όχι σε μεγάλη ποικιλία. Για αυτό καλό είναι όποιος έχει σκοπό να την αγοράσει να πάρει και αρκετά σύρματα που θα έχει σαν προσφορά (προσοχή, τα σύρματα θα εξαντληθούν αμέσως, η τιμή είναι αρκετά καλή, πιο φθηνά από του εμπορίου).

  Τώρα πάμε στο πιο σημαντικό, την τιμή. Αυτή την ηλεκτροκόλληση την έφερνε στα 120-130 ευρώ. Τώρα την φέρνει στα 99 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 30% έκπτωση από την τελευταία φορά και το περίεργο είναι ότι δεν το λέει κιόλας. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή, ακόμα και προ κρίσης στο εξωτερικό είχε παραπάνω. Σε αυτή τη τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε κάτι παρόμοιο ή έστω παραπλήσιο. Οπότε το μόνο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι αν θέλει να πάρει μία σύρματος χωρίς αέριο ή προτιμά να δώσει 100+ παραπάνω για να έχει τη δυνατότητα να κολλάει και με αέριο.

  • Πόσο κοστίζει; 99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν είναι αξιόπιστη, σίγουρα η τιμη είναι πολύ καλή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει αρκετή ζήτηση σε αυτή τη τιμή, αλλά σίγουρα τα σύρματα θα εξαντληθούν πρώτα, γιαυτό μην αργήσετε να πάτε γιατί μετά θα ψάχνετε για σύρμα

  Plasma κοπής μετάλλων PARKSIDE PPS 40 C3 ( στη χαμηλότερη τιμή από τότε που τη φέρνει)

  κοπή πλάσμα pps 40Πάμε τώρα και στο δεύτερο εργαλείο που έχει αρκετές ομοιότητες με το πρώτο. Και αυτό είναι εργαλείο για σιδηροκατασκευές και αυτό είναι σε τρομερή τιμή. Πρόκειται για τη  κοπή πλάσμα PARKSIDE PPS 40 B3. Είναι ένα εργαλείο που γενικά σαν κατηγορία δεν το έφερνε ποτέ στο Ελληνικό κοινό μέχρι το 2022 (εξαντλήθηκε αμέσως και τις 2 φορές που την έφερε εκείνη τη χρονιά). Το 2023 το έφερε δύο φορές, και τώρα το 2024 είναι η δεύτερη φορά που το φέρνει και μάλιστα στη χαμηλότερη τιμή που έχει έρθει Ελλάδα (ακόμα πιο χαμηλά από ότι πριν ένα μήνα και μάλιστα χωρίς κουπόνι).

  Είναι σχετικά μικρή πλάσμα με δυνατότητα κοπής έως 12 χιλιοστά ατσάλι (υπερ-υπεραρκετό για τους περισσότερους ερασιτέχνες), με ρεύμα 15-40 αμπέρ και καλώδιο τσιμπίδας 2.5 μέτρα. Φυσικά για να λειτουργήσει θέλει σύνδεση με αεροσυμπιεστή, με πίεση λειτουργίας 4.5 bar. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη plasma του εμπορίου, αλλά γενικά δεν έχουν ακουστεί να έχει προβλήματα και για όποιον ψάχνει κάτι φθηνό είναι καλή επιλογή.

  To κόστος είναι και αυτή τη φορά 139 ευρώ και εδώ πάλι τα LIDL ξέχασαν να αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ μειωμένη τιμή. Προ κρίσης την έφεραν στα 159 ευρώ, το 2023 την πήγαν στα 179 χωρίς κουπόνι (με κουπόνι 159) και τέλος τον Γενάρη την έφεραν στα 149 με κουπόνι. Οπότε τα 139 ευρώ χωρίς κουπόνι είναι πάρα, πάρα πολύ καλή τιμή. Πάλι και αυτή αν τη συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό δεν θα βρείτε κάτι παρόμοιο σε αυτά τα λεφτά. ΟΙ πιο απλές ξεκινάνε από τα 200 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 139
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τελευταία φορά πριν ένα μήνα
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, στα 139 δεν υπάρχει άλλη πλάσμα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι εργαλείο για λίγους, τις πρώτες φορές εξαντλήθηκε στις πρώτες ώρες, πέρυσι όχι τόσο γρήγορα, όμως τώρα η τιμή είναι τρομερή, οπότε όποιος τη θέλει καλό είναι να μην αργήσει

  Πριονοκορδέλα κοπής μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2

  parkside pbm 1100 b2To επόμενο εργαλείο και αυτό είναι για σιδεράδες και αυτό σε τρομερή τιμή. Είναι η πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2. Είναι μία μικρή, αλλά ισχυρή πριονοκορδέλα πάγκου, με δυνατότητα και χρήση ως φορητή (αφού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη βάση). Η ισχύς της είναι 1100 watt και το μέγιστο κόψιμο σε μηδέν μοίρες είναι 127 χ 127 χιλιοστά, δηλαδή μπορεί να κόψει άνετα 12αρα κοιλοδοκό και 4 ίντσες σωλήνα. Η βασική διαφορά αυτού του τύπου εργαλείου με το φαλτσοπρίονο μετάλλου (που είναι πολύ πιο φθηνό) είναι ότι κάνει πολύ πιο καθαρές κοπές και με σωστή χρήση (δηλαδή λίπανση κατά την κοπή) η κορδέλα θα κρατήσει πολύ καιρό και δεν είναι αναλώσιμη.

  Η κορδέλα που φοράει είναι 1140 x 12,7 x 0,65 χιλιοστά και είναι σχετικά κοινό νούμερο (δηλαδή υπάρχει και στο εμπόριο). Δεν είναι τρομερής ποιότητας, όμως σε αυτά τα λεφτά δεν περιμένεις κορδέλα 50 ευρώ. Στα θετικά ότι έχει ενσωματωμένη λάμπα LED και μακρύ καλώδιο 4 μέτρων.

  Η τιμή που την φέρνει αυτή τη φορά είναι 149 ευρώ, αλλά αν έχετε κουπόνι θα πάει στα 99 ευρώ που είναι 50% έκπτωση. Η έκπτωση δεν είναι ψεύτικη, το 2023 την είχε φέρει στα 149 ευρώ και το 2022 στα 119 ευρώ. Οπότε αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή που το έχει βγάλει. Πάλι σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε κορδέλα μετάλλου.

  • Πόσο κοστίζει; 149 ευρώ χωρίς κουπόνι, 99 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει, αντίστοιχες πριονοκορδέλες ξεκινούν από 200 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Στα 99 ευρώ είναι τρομερή τιμή, οπότε μην το αφήσετε

  Δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2 

  parkside pdos 200To τέταρτο εργαλείο της προσφοράς είναι ένα από τα πιο παλιά εργαλεία που φέρνουν τα LIDL (αν και είχε 2 χρόνια να το φέρει), ο δίδυμος τροχός πάγκου PARKSIDE PDOS 200 C2. Είναι και αυτό ένα εργαλείο που συνήθως χρησιμοποιεί κάποιος που κάνει μεταλλικές κατασκευές. Είναι ιδανικό για ακόνισμα, ξεχόνδρισμα ή ακόμα και ξεσκούριασμα (αν αλλάξετε το δίσκο με την πέτρα και βάλετε μία συρματόβουρτσα).

  Η ισχύς του είναι 200 watt (καλή για ερασιτεχνική χρήση, όχι όμως για βαριά, καθώς κόβει αν το ζορίσετε) και έχει δύο δίσκους πέτρας 150χ20 χιλιοστά με 36/80 κοκκομετρία. έχει προστατευτικά πλαστικά και οδηγό ακονίσματος και στις δύο πλευρές. Στα θετικά και οι 4 μαλακές αντικραδασμικές βεντούζες στην βάση για να μπορεί να μείνει σταθερό στο πάγκο και χωρίς βίδωμα.

  Είναι καλή κατασκευή και αν δεν τον ζορίσετε πάρα πολύ θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

  • Πόσο κοστίζει; 33 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι το φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι αρκετά φτηνό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και είχε χρόνια να το φέρει, δεν νομίζω να εξαντληθεί

  Συσκευή ακονίσματος PARKSIDE PSS 65 D1 

  pss 65To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το κλασσικό πολυακονιστήρι PARKSIDE PSS 65 D1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια το έφερνε 2-4 φορές το χρόνο, αλλά τελευταία δεν το είχε φέρει. Με αυτό μπορείτε να ακονίσετε μαχαίρια, ψαλίδια, σκαρπέλα, καλέμια και τρυπάνια. Δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ακονίσετε κανένα από τα παραπάνω, όμως είναι σίγουρα μία απλή και οικονομική λύση για ερασιτέχνες καθώς με 18 ευρώ μπορείτε να ακονίσετε ικανοποιητικά σχεδόν ότι έχετε σπίτι.

  Η λειτουργιά του είναι απλή και το μόνο αναλώσιμο που έχει είναι ο διαμαντόδισκος που χρησιμοποιεί για το ακόνισμα. Στην συσκευασία υπάρχει και ένας ανταλλακτικός, αλλά μπορείτε να αγοράσετε και από το σέρβις όσους θέλετε. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φγαίνται να έχει κάποια σημαντική διαφορά)

  • Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι πάνω από 10 φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ακονίσετε τα εργαλεία, ναι είναι μία οικονομική λυση
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πάρα πολύ δύσκολα

  Μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης αυτόματη PSHL 2 D1

  μάσκα ηλεκτροκόλλησηςΣτα ράφια θα υπάρχει και μία αυτόματη μάσκα ηλεκτροκόλλησης κλειστού τύπου στα 23 ευρώ. Είναι μία κλασσική μάσκα με αυτόματο φίλτρο με τη μόνη διαφορά ότι έχει και φωτισμό LED για να βλέπετε την επιφάνεια εργασίας σε σκοτεινά μέρη. Αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει στις κοινές μάσκες, οπότε αν κάνετε τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Τα πλαστικά σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα της αγοράς, όμως η μάσκα ηλεκτροκόλλησης δεν είναι για να ρίχνετε κουτουλιές με κριάρια, αν τη προσέξετε στη φύλαξη δεν θα έχετε πρόβλημα. Υπάρχει σε δύο σχέδια, απλή μαύρη και πιο φανταχτερή με σχέδια με φλόγες.

    • Πόσο κοστίζει; 23 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά το LED δείχνει χρήσιμο
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Μάλλον, αν όχι αμέσως, σίγουρα μέσα στις πρώτες μέρες

  Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

  Tη Πέμπτη έχει εργαλεία αυτοκινήτου. Από αυτά μόνο ένα είναι PARKSIDE, o επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος. Στα του αυτοκινήτου φέρνει και τον φορτιστή μπαταρίας ULGD 5, που είναι ένας μικρός ηλεκτρονικός φορτιστής για μπαταρίες. Δίνει λίγο ρεύμα (μόλις 5 αμπέρ), αλλά έχει πολύ μικρή τιμή και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμος για να υπάρχει.

  Επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος 20 V PARKSIDE PPMA 20-Li B2 (solo)

  ppma 20Στη προσφορά της Πέμπτης υπάρχει ο επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος,  ένα εργαλείο της σειράς X20V Team. Το έφερνε παλιότερα με μπαταρία παλιού τύπου αλλά από πέρυσι το ξανάφερε στην σειρά X20V Team. Tο φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα ( 6 βαθμίδες)και πέλμα 250 χιλιοστών με αλλαζόμενα πανάκια. Είναι ιδανικό για γυάλισμα αμαξιού, όμως κάνει και για άλλες δουλείες.

  Η τιμή του αυτή τη φορά είναι ξανα στα 40  ευρώ και είναι εξαιρετική (το καλοκαίρι το είχε φέρει με έκπτωση στα 30 ). Σε γενικές γραμμές είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με το αμάξι τους, όμως αν δεν έχουν ήδη μπαταρίες, ίσως είναι καλύτερα να περιμένουν την ενσύρματη έκδοση.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Είναι πολύ πρακτικό, όμως δεν απευθύνεται σε μεγάλο κοινό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο κήπου 40 V PGKGA 40-Li B2

  pkgka 40 Τo πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι εργαλείο κήπου και μάλιστα πολυεργαλείο. Για τέταρτη φορά φέρνουν στην Ελλάδα το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου κήπου PGKGA 40 Li B2. Είναι ένα εργαλείο από την σειρά x20V Team που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο μπαταρίες, επομένως είναι πιο ισχυρό από τα απλά 20V (σε μία σύγκριση με το 20V κονταροπρίονο, έχει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα αλυσίδας). Έχει 3 διαφορετικά εξαρτήματα, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο και κονταροπρίονο. Εκ πρώτης όψεως δείχνουν ίδια με αυτά που είχε και το βενζινοκίνητο με τη διαφορά ότι η κεφαλή στο κονταροπρίονο είναι ρυθμιζόμενη ( είναι συμβατά μεταξύ τους ή με το θαμνοκοπτικό το Perfomance).

  Αν αναρωτηθεί κανείς, για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος ένα πολυμηχάνημα μπαταρίας από το βενζινοκίνητο, είναι απλό. Είναι πιο ελαφριά (μαζί με εξάρτημα και μπαταρίες ζυγίζει 5 κάτι κιλά όταν το βενζινοκίνητο το μεγάλο ξεπερνάει τα 10) και φυσικά είναι και σχετικά αθόρυβο. Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι το μοτέρ του κινητήρα είναι brushless, που σημαίνει ότι είναι και λίγο πιο δυνατό αλλά και θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

  Η ποιότητα των εξαρτημάτων δεν είναι τρομερή, αλλά δεν μπορεί με 150 ευρώ να θέλει να πάρει πολυεργαλείο με 3 κεφαλές σε ποιότητα STIHL, Husqvarna… Από τα 3 το πιο ευαίσθητο είναι η κεφαλή για μπορντουροψάλιδο που μπορεί να πετάξει γρανάζια αν το ζορίσετε αρκετά.

  H τιμή του είναι λίγο τσουχτερή, ειδικά αν σκεφτείτε ότι θέλετε και δύο μπαταρίες και φορτιστή για να δουλέψει. Ευτυχώς όμως η τιμή επανήλθε σε καλά επίπεδα, αφού τώρα κοστίζει πάλι 150 ευρώ με κουπονι (χωρίς κουπονι έχει 200 ευρω που είναι πολλά και σίγουρα δεν αξίζει τόσα). Σίγουρα βολεύει κάποιον που έχει ήδη μπαταρίες και δεν έχει κανένα εργαλείο (δηλαδή κονταροπρίονο, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο).

  • Πόσο κοστίζει; 150 ευρώ με κουπονι, 200 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Σεπτέμβρη στα 159 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε φθηνό επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα κήπου, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

   

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 3 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα). Στην εισαγωγή της απορρόφησης έχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά για τα δεδομένα της ακρίβειας.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές

  Αλυσοπρίονο βενζίνης PARKSIDE PBKS 53 B3

  pbks 53 b3Τώρα το συγκεκριμένο εργαλείο υπάρχει σε αρκετά τοπικά φυλλάδια αλλά όχι στο online, οπότε ίσως να μη βρίσκετε σε όλα τα καταστήματα, αλλά δεν χάνετε κάτι να δείτε και στο δικό σας αν το θέλετε. Πρόκειται για το μεγάλο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 B3. Ήταν ένα εργαλείο που είχε χρόνια να έρθει Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε πάλι να το φέρνει κανονικά. Πρόκειται για ένα μεγάλο αλυσοπρίονο με ισχύ 2.7 ίππούς και 45 αρα λάμα. Η τιμή του είναι 129 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι καλή για τις σημερινές τιμές που έχουν ξεφύγει λόγω ακρίβειας. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με Stihl/Husqvarna, αλλά μόνο με τα φθηνά Κινέζικα (είναι Κινέζικο, άσχετα αν το εισάγει η Scheppach για την PARKSIDE).

  Και αν το συγκρίνουμε με αυτά τότε το PARKSIDE φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Από δοκιμές με την προηγούμενη έκδοση, αν είναι καλά ακονισμένη η αλυσίδα μπορεί να κόψει τα πάντα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αξιοπρεπής και σίγουρα δεν δείχνει ότι θα χαλάσει αμέσως. Μόνο χτυπητό ελάττωμα ο διακόπτης on/off που είναι σε σημείο που εύκολα πατιέται κατά λάθος, ενώ επίσης δεν έχει αντικραδασμικά ελατήρια στη λαβή. Η μόνη διαφορά με τα παλαιότερα μοντέλα (κυρίως το Α1) φαίνεται να είναι ότι δεν έρχεται πλέον με λάμα και αλυσίδα OREGON, αλλά με δική της. H λάμα 18″ που φοράγε η Α1 έκδοση είχε λιανική στην Ελλάδα 25-30 ευρώ και η αλυσίδα 72 οδηγών 17-22 ευρώ. Επίσης στην συσκευασία υπάρχουν γυαλιά, ακουστικά και λίγο βιολογικό λάδι, που συνήθως δεν υπάρχουν στα φθηνά Κινέζικα. Τέλος Τα Parkside δίνουν 3 χρόνια Εγγύηση, ενώ τα Κινέζικα 1-2 και αυτό μόνο τα ψιλογνωστα (Kraft, Nakayama….) . Τώρα ως προς τα χαρακτηριστικά,

  Ισχύς2,72 ίπποι
  Κυβισμός53 κ. εκ.
  Λάμα18″ (45εκ)
  Αλυσίδα72 οδηγών
  Ταχύτητα αλυσίδας22.1m/s
  Τεπόζιτο καυσίμου0,55l
  Αναλογία λαδιού/καυσίμου1:40
  Τεπόζιτο λαδιού αλυσίδας0,26l
  Βάρος χωρίς καύσιμο/λάδι6,8 κιλά
  Τέντωμα αλυσίδαςΜε βίδα
  Εγγύηση3 χρόνια

  Τώρα για το αν είναι καλό και αν αξίζει και μία γενικότερη κριτική, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το review για την A1 έκδοση . Όπως είπαμε έρχεται για λίγα χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ καιρό. Όμως η εισαγωγέας (Scheppach) το βγάζει σχεδόν ίδιο και σε δικό της μοντέλο το CSP5300 (ίδιος κινητήρας απλώς το CSP5300 έχει 20″ λάμα oregon αντί για 18″ στην έκδοση της PARKSIDE), το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές (για τα λεφτά του πάντα).

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για αυτά που προσφέρει τα 129 ευρώ είναι καλή τιμή (όχι όμως όσο ήταν στα 100 με λάμα και αλυσίδα oregon)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Γενικά έχει ζήτηση, όχι όμως όσο τις πρώτες φορές που εξαντλήθηκε στα πρώτα λεπτά, λογικά θα υπάρχει για μέρες

  Συσκευή ακονίσματος αλυσίδας αλυσοπρίονου PARKSIDE PSG 85 B2

  ακονιστήρι αλυσίδας H συσκευή ακονίσματος αλυσίδας για αλυσοπρίονα PARKSIDE PSG 85 B2 είναι ένα εργαλείο που έρχεται τρίγη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή. Πριν πάρα πολλά χρόνια το έφερνε ως Florabest, αλλά ίσως έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που το είχαν φέρει. Τώρα είναι η τρίτη φορά μετά το 2021 που ξαναέρχεται. Είναι ένα πολύ πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει αρκετά αλυσοπριονα και θέλει να ακονίζει τις αλυσίδες γρήγορα και απλά. Η λειτουργία του είναι απλή, ρυθμίζετε το μηχάνημα στις μοίρες που θέλετε, ρυθμίζετε τα στοπ για τον οδηγό και το δίσκο και απλώς κατεβάζετε την κεφαλή, προχωρώντας ένα δόντι τη φορά. Η ισχύς που έχει είναι 85 watt και ο δίσκος που φοράει είναι 105χ22 χιλιοστά. Φυσικά μπορεί να πάρει και λίγο πιο μικρό. Ο δίσκος για ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει πολύ καιρό, αλλά μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο. Στα θετικά ότι έχει LED που φωτίζει το σημείο εργασίας για να βλέπετε πόσο καλά ακονίστηκε κάθε δόντι.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλη μία φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε να ακονίζετε αρκετές αλυσίδες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τις δύο πρώτες φορές εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα στα περισσότερα καταστήματα, λογικά και τώρα θα έχει μεγάλη ζήτηση
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

  Για άλλη μία βδομάδα τα LIDL έχουν προσφορές σε αρκετά εργαλεία. Αυτή τη φορά τα περισσότερα είναι εργαλεία της σειράς Χ20V Team, αν και υπάρχει και το κρουστικό πιστολέτο που δεν ανήκει στην σειρά. Κάτι που είναι θετικό είναι ότι τα LIDL συνεχίζουν να φέρνουν τα εργαλεία με έκπτωση χρησιμοποιώντας το κουπόνι LIDL Plus. Στα περισσότερα η έκπτωση είναι αρκετά καλή. Σχεδόν σε όλα είναι 10% η έκπτωση με το κουπόνι Blue Deals, απλώς κάποια έχουν και αρχική τιμή μειωμένη, οπότε αν τα συγκρίνουμε με τις αυξημένες τιμές των τελευταίων 2 χρόνων, η μείωση μπορεί να φθάνει ακόμα και το 30%. Έτσι θα δείτε εργαλεία που με κουπόνι μπορεί να στοιχίζουν πιο λίγο από ότι το 2021. Το μόνο κακό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να έχετε smart κινητό και ότι η έκπτωση θα ισχύει για συγκεκριμένες μέρες και όχι μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα στα καταστήματα. Οπότε μην περιμένετε καμία βδομάδα αν είστε αναποφάσιστοι και θέλετε κάτι με καλή έκπτωση γιατί θα την χάσετε.

  Επίσης λόγω των “εκπτώσεων” σε κάποια καταστήματα μπορεί να υπάρχουν και άλλα εργαλεία σε έκπτωση που δεν υπάρχουν στο φυλλάδιο ή στην εφαρμογή. Αυτά άσχετα αν δεν το λέει το φυλλάδιο μπορείτε να τα πάρετε με το γενικό κουπόνι 10% blue deal αν το γράφει στο καρτελάκι στο ράφι.

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PBH 1050 D4

  parkside pbh 1050 c3Το πρώτο από τα εργαλεία της προσφοράς της Πέμπτης είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 D4. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πιστολέτα ονομάζονται τα κρουστικά δράπανα που δεν έχουν τσοκ, αλλά SDS μηχανισμό. Προορίζονται για πιο βαριές εργασίες και όχι απλώς για τρύπημα σε τοίχο. Το συγκεκριμένο αν και είναι το πιο δεύτερο πιο μικρό από τα πιστολέτα που φέρνει το LIDL είναι αρκετά δυνατό με ισχύ κρούσης 3 Joule, 1050 Watt μοτέρ και δυνατότητες διάτρησης 26 χιλ σε μπετόν και πέτρα, 13 χιλ σε μέταλλο, 32 χιλ σε ξύλο. Έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες (τρύπημα, κρουστικό τρύπημα και καλέμιασμα) και αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών με περιστροφικό διακόπτη. Υπάρχει 2η λαβή με δυνατότητα περιστροφής 360 μοίρες και οδηγό βάθους. Στην συσκευασίαεκτός από το πιστολέτο υπάρχει στη συσκευασία ένα τσοκ με sds plus αντάποτρα, 2 καλέμια και 3 τρυπάνια μπετού.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 70 ευρώ χωρίς κουπόνι , αλλά πέφτει στα 52.5 αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι για όσο ισχύει η προσφορά. Για μία σύγκριση η χαμηλότερη τιμή που το είχε φέρει ποτέ ήταν 55 ευρώ και αυτό προ κρίσης. Τελευταία φορά το είχε στα 70 χωρίς προσφορά για κουπόνι.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ χωρίς κουπόνι, 52.5 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει για πάνω από 10 χρόνια σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή με την έκπτωση είναι εξαιρετική για πιστολέτο 1050 watt με τα εξαρτήματα στη συσκευασία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τα τελευταία χρόνια δεν εξαντλείται σχεδόν πότε, όμως τώρα το φέρνει σε πολύ καλή τιμή

  Επαναφορτιζόμενος αναδευτήρας χρωμάτων και κονιάματος PFMRA 20-Li A1

  pmfra 20 li a1To επόμενο εργαλείο είναι σχετικά νέο αφού πρώτη φορά το έφερε πέρυσι. Πρόκειται για τον επαναφορτιζόμενο αναδευτήρα χρωμάτων και κονιάματος PARKSIDE PFMRA 20 Li A1. Οπώς και το ηλεκτρικό μοντέλο είναι αργόστροφο με αρκετή ροπή και έτσι μπορεί να αναδεύει μαλακά αλλά και πιο παχύρρευστα κονιάματα. Έχει soft start για ασφάλεια και έχει και brushless μοτέρ, επομένως έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λίγο καλύτερη απόδοση από αντίστοιχα με κοινό μοτέρ με καρβουνάκια. Τα αναλώσιμα που παίρνει είναι κοινά με του εμπορίου και σίγουρα βολεύει όποιον θέλει να αναδεύει υλικά σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Δεν έχει μπαταρία ή φορτιστή στην συσκευασία, αλλά προτείνεται η 4αρα μπαταρία που φέρνουν τα PARKSIDE.

  H τιμή του χωρίς κουπόνι παραμένει ίδια, όμως αν χρησιμοποιήσετε κουπόνι πέφτει στα 58.5. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλή, όσο του πιστολέτου, όμως και αυτή είναι καλή. Δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τιμές προ κρίσης, αφού πρώτη φορά το έφερε το 2023 στα 65 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ χωρίς κουπόνι, 58.5 με κουπόνι LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, πριν λίγους μήνες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία4Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε αυτονομία, αλλιώς καλύτερο και πιο φθηνό το ηλεκτρικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, εκτός και αν φέρει πολύ λίγα κομμάτια

  Eπαναφορτιζόμενη σέγα ταλάντωσης 20V PARKSIDE PSTDA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pstda 20 li a2Tο τρίτο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team , πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20-Li B3. Είναι μία σέγα που κατασκευαστικά και σε απόδοση θυμίζει τα 2 ενσύρματα μοντέλα, με μόνη διαφορά την μπαταρία. Έχει μηχανισμό για αυτόματο κούμπωμα της λάμας, δυνατότητα φαλτσοκοπής, led εργασίας, ρυθμιζόμενη ταλάντωση 3 βαθμίδων και υποδοχή για σκούπα.

  Όσον αναφορά τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 80 χιλιοστά ξύλο, 5 χιλιοστά ατσάλι και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγό παραλλήλων και 3 λάμες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, οπότε βολεύει περισσότερο αν έχετε ήδη κάποια μπαταρία της σειράς.

  Τώρα ως προς την τιμή, αυτή τη φορά το φέρνει στα 35 ευρώ χωρίς κουπόνι, 31.5 με κουπόνι. Και οι δύο τιμές είναι αρκετά καλές, αφού στη κρίση την είχε φθάσει έως και 40 ευρώ.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ χωρίς κουπόνι, 31.5 με κουπόνι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά τουΑν θέλετε φθηνή επαναφορτιζόμενη σέγα, τότε ναι, αλλιώς καλύτερα η ηλεκτρική
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςΔύσκολα, τις τελευταίες φορές που την έχει φέρει, πάντα μένει καιρό στα ράφια

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός 20 V PWSAM 20-Li A1

  mini goniakos troxos parksideAκόμα ένα εργαλείο από την σειρά X20V Team και πρόκειται για ένα μίνι γωνιακό τροχό μπαταρίας. Το μίνι αναφέρεται στη διάμετρο του δίσκου και όχι στον όγκο. Είναι ένα εργαλείο που υπάρχει και στην σειρά Χ12V Team και που λόγω μεγέθους είναι πιο βολικό το μικρό, όμως αυτό είναι πιο ισχυρό και σίγουρα βολεύει όσους έχουν ήδη μπαταρίες της σειράς. Δεν υπάρχουν πολλές κριτικές αφού είναι σχετικά νέο μοντέλο και στο εξωτερικό, όμως για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο και έχει ήδη μπαταρίες είναι καλή λύση.

  Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι λίγο πιο μικρός από το μεγάλο γωνιακό τροχό. Επίσης ο μικρότερος δίσκος επιτρέπει λίγο καλύτερη ακρίβεια στις κοπές ή στην λείανση. H τιμή του είναι 32 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Με κουπόνι η τιμή πάει στα 28.8 ευρώ, όχι τρομερή έκπτωση, αλλά κάτι είναι και αυτό.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, άλλη μία φορά πέρυσι
  • Πόσο κοστίζει: 32 ευρώ χωρίς κουπόνι, 28.8 με κουπόνι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά τουΜόνο αν θέλετε ένα μικρό και έχετε ήδη μπαταρίες, αλλιώς βολεύει καλύτερα αυτή της x12V Team
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςΔεν αποκλείεται, αν και λογικά όχι

  Επαναφορτιζόμενη σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWDA C3

  pwda 20 li c3 ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίουΣτις προσφορές της εβδομάδος υπάρχει η επαναφορτιζόμενη σκούπα υγρών στερεών PARKSDIE PWDA 20 C3. Και αυτή ανήκει στην σειρά Χ20V Team δηλαδή τα εργαλεία που παίρνουν την ίδια μπαταρία 20V. Είναι νέα έκδοση αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική διαφορά με τις προηγούμενες εκδόσεις.

  Όσον αναφορά το μέγεθος έχει 20αρη ανοξείδωτο κάδο και το σχήμα θυμίζει τις κλασσικές σκούπες εργαστηρίου. Η ισχύς απορρόφησης είναι πολύ πιο μικρή από τις ηλεκτρικές (60 airwatt, όταν οι καλές υγρών στερεών έχουν πάνω από 200), αλλά λογικό νούμερο για επαναφορτιζόμενη. Απλά είναι κάτι που θα πρέπει να συνυπολογίσετε. Δηλαδή αν τη θέλετε για βασική σκούπα και υπάρχει ηλεκτρική παροχή, καλύτερα είναι να περιμένετε για τη μεγάλη ενσύρματη έκδοση. Αν τη θέλετε για σημεία όπου δεν υπάρχει παροχή, τότε δεν έχετε και πολλές επιλογές σε αυτή τη τιμή.

  Τα εξαρτήματα φαίνεται να είναι ίδια με τις άλλες σκούπες, δηλαδή φίλτρα, σακούλες και μακρύ κοντάρι. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής αλλά προτείνεται η 4αρα μπαταρία.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 60 ευρώ και με κουπόνι πάει στα 50, που είανι πάρα πολύ καλή τιμή αν σκεφτείτε ότι τις προηγούμενες φορές την έφερνε στα 70 ευρώ!

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ χωρίς κουπόνι, 50 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε επαναφορτιζόμενη σκούπα εργαστηρίου και έχετε ήδη 4αρες μπαταρίες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο τριβείο PARKSIDE PMSA 20-Li A1

  pmsa 20 li a1Αυτό το εργαλείο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει ξαναφέρει επαναφορτιζόμενο τριβείο αλλά ήταν έκκεντρο με κυκλικό πέλμα. Αυτό είναι πολυτριβείο αφού παίρνει διαφορετικά πέλματα, που αλλάζουν πολύ εύκολα. Έτσι έχει πέλμα τύπου δέλτα, κυκλικό και ορθογώνιο πέλμα. Επίσης στη συσκευασία υπάρχουν και 2 ειδικά πέλματα για δύσκολα σημεία (προσαρμόζονται στο πέλμα δέλτα). Έτσι με ένα μόνο εργαλείο έχετε πολλαπλά τριβεία.

  Στο διαφημιστικό αναφέρεται ότι η αλλαγή των πελμάτων γίνεται χωρίς εργαλεία, οπότε πιθανώς έχει σύστημα με μαγνήτες αντί για βίδες. Σίγουρα είναι πολύ πιο βολικό, όμως ίσως να έχει θέματα στην πάροδο των χρόνων.

  Η ταχύτητα είναι ρυθμιζόμενη και δεν δείχνει να υπολείπεται αρκετά από τα μικρά ηλεκτρικά τριβεία. Το μόνο ελάττωμα δείχνει να είανι ο όγκος αφού φαίνεται πιο ογκώδες και λογικά πιο βαρύ μαζί με μεγάλη μπαταρία από ότι ένα ηλεκτρικό τριβείο. Βέβαια αυτό σας δίνει αυτονομία και μπορεί να το έχετε όπου θέλετε.

  Φυσικά έχει πλαστικό σάκο συλλογής σκόνης με φίλτρο αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα.

  Η τιμή του είναι 50 ευρώ χωρίς κουπόνι και 40 με κουπόνι. Σε γενικές γραμμές φαίνεται καλή τιμή, αν συνυπολογίσουμε και τα 3 διαφορετικά πέλματα που υπάρχουν στη συσκευασία μαζί και με τα αρκετά γυαλόχαρτα.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ χωρίς κουπόνι, 40 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για κάποιον που δεν έχει κανένα τριβείο σίγουρα είναι καλή προσφορά για να πάρει ένα πολυτριβείο
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah λόγω βάρους
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Το φέρνει πρώτη φορά, οπότε δεν αποκλείεται
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

  Για άλλη μία βδομάδα τα LIDL φέρνουν εργαλεία σε προσφορά. Και για άλλη μία βδομάδα έχει ξεκινήσει να μειώνει τις τιμές σε όσα είχαν ανέβει λόγω της κρίσης. Σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι, όχι ότι ήταν ακριβά και με την αύξηση, αλλά όσο πιο φθηνά τόσο καλύτερο για τον καταναλωτή. Έτσι και τα 3 ηλεκτρικά εργαλεία που φέρνει αυτή τη Πέμπτη έχουν μείωση και έχουν πλέον ίδιες τιμές με την προ-covid εποχή του 2021.

  Λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3

  τριβείο τοίχουΤο πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει για πολλοστή φορά στην Ελλάδα. Πρακτικά πρόκειται για ένα μεγάλο και βαρύ τριβείο που μπορεί να τρίβει μεγάλες επιφάνειες με μεγαλύτερη ευκολία. Έχει ισχυρό μοτέρ 1050 WATT και παίρνει γυαλόχαρτα και πλάκες 180 χιλιοστών. Έxει σάκο σκόνης 25 λίτρων (δεν συνδέεται απευθείας στο τριβείο, αλλά έχει ειδικό σωλήνα) και μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα. Θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εργασίες, αλλά επειδή το πέλμα είναι αρκετά μεγάλο, πρέπει η επιφάνεια να είναι επίπεδη και μεγάλη. Δηλαδή μπορεί να τρίψει και ένα ξύλινο τραπέζι αν είναι εντελώς επίπεδο. Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι είναι λίγο βαρύ οπότε δεν βολεύει για ψηλές επιφάνειες (εκεί θέλει τηλεσκοπικό τριβείο). Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι  60 ευρώ, πολύ φθηνότερα από ότι πέρυσι (το είχε φτάσει μέχρι 75 ευρώ). Σίγουρα στα 60 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή.

  Ισχύς1050 WATT
  Διάμετρος βάσης180 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί410 έως 1900
  Μήκος καλωδίου4 μέτρα
  Επιλογή ταχύτηταςΑβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάληςΌχι
  Μήκος καλωδίου5 μέτρα
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι το φέρνει 4 χρόνια τώρα
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε ένα τέτοιο εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει και είναι λίγο εξειδικευμένο

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 900 A2

  parkside pbsd 900 a2To επόμενο εργαλείο είναι ο μεγάλος ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 900 A2, ένα σχετικά νέο μοντέλο που  αντικατέστησε τον απλό PBS 900. Η βασική διαφορά είναι στο σχήμα (αφού ισχύς και ταινία είναι ίδια), με αυτό το μοντέλο να είναι λίγο πιο μοντέρνο και πιο εύχρηστο για χρήση ως τριβείο και όχι τόσο ως ταινιολειαντήρας πάγκου που ήταν το PBS 900. Έτσι είναι πιο ελαφρύ, πιο μικρό και με στενότερη μύτη.

  Φυσικά συνδέεται με ηλεκτρική σκούπα και έχει σφιγκτήρες για ανάποδη χρήση ως ταινιολειντήρας πάγκου. Στα θετικά ότι έχει ρυθμιζόμενη λαβή αλλά και ότι το μπροστινό μέρος (το κόκκινο πλαστικό) ανασηκώνεται για πρόσβαση σε δύσκολα σημεία. Η ισχύς είναι 900 watt, δηλαδή αρκετά δυνατό και η ταινία είναι η 75χ533, σχετικά κοινό νούμερο που φέρνουν και τα LIDL αλλά και τη βρίσκετε στο εμπόριο.

  Η τιμή που το φέρνει σύμφωνα με το φυλλάδιο είναι 30 ευρώ, που είναι μεγάλη έκτπωση (σημείωση ότι το PBS 900 μία ζωή είχε 40 ευρώ και την Α1 έκδοση την είχε φέρει στα 45 ευρώ)

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, στα 30 ευρώ είναι εξαιρετική προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Γενικά δεν είναι εργαλείο με τρομερή ζήτηση, αλλά είναι πολύ καλή η τιμή οπότε κανείς δεν ξέρει

  Πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 G4

  pmfw 310 f4To τρίτο και τελευταίο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 G4. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που το φέρνει αρκετά χρόνια, αν και βελτιώνεται από έκδοση σε έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τριβείο δέλτα, σαν ξύστρα αλλά και σαν κοπτικό για μέταλλα ή ξύλα. Μπορεί να πάρει εξαρτήματα από το εμπόριο, αν και στο lidl θα βρείτε αρκετά εξαρτήματα σε πολύ καλή τιμή. Περισσότερα για αυτό το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές). H τιμή και σε αυτό είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, αφού τώρα το φέρνει στα 30 ευρώ (πριν το έφερνε στα 35).

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, A1 έκδοση ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015. Έκτοτε το φέρνει 1-2 φορές κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται πρώτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα 30 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Το έχει φέρει πάνω από 10 φορές μέχρι τώρα.
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

  Διπλός αναδευτήρας PARKSIDE PDRW 1800 B1

  διπλός αναδευτήρας parksideTo πρώτο εργαλείο της προσφοράς, το PARKSIDE PDRW 1800 B1. Είναι ένας πολύ ισχυρός διπλός αναδευτήρας κονιαμάτων και χρωμάτων. Το διπλός αναφέρεται στο γεγονός ότι έχει 2 αναδευτήρες που δουλεύουν ταυτόχρονα. Αυτό είναι σχετικά νέα σχεδίαση που κάνει πολύ καλύτερο ανακάτεμα από ότι η ανάδευση με τον ένα (δεν είναι μόνο ότι καλύπτει μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γίνεται καλύτερα η ανάδευση σε όλο το κουβά με τους 2). Φυσικά είναι και πιο ισχυρό, αφού έχει 1800 WATT μοτέρ και ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών. Τώρα κάτι που αναφέρεται σαν πλεονέκτημα είναι ότι οι αναδευτήρες είναι αποσπώμενοι χωρίς κλειδί, με έξυπνο σύστημα αποδέσμευσης με διακόπτη πάνω στο συμπλέκτη. Αυτό σίγουρα βολεύει στην αποθήκευση, όμως δημιουργεί μερικά θέματα. Καταρχάς είναι άλλος τύπος και όχι ο κλασσικός με Μ14 σύνδεση. Επίσης θα χρειάζεται καλύτερο ξέπλυμα και λίγο προσοχή όταν βγάζετε τους αναδευτήρες για να μη μπει τσιμέντο μέσα στην υποδοχή και μετά δεν μπαίνουν. Τέλος δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να βρείτε συμβατούς αναδευτήρες από το εμπόριο. Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ και είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με ανταγωνισμό.

  • Πόσο κοστίζει;  80
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι άλλη μια φορά πέρυσι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν έχει και τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό. Θα έχει ζήτηση, αλλά δεν βλέπω να γίνεται ο χαμός

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 F5

  parkside pbsa 12 d4Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς Χ12V Team που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 F5. Είναι ένα κλασσικό μικρό δραπανοκατσάβιδο που το μεγάλο ατού είναι το μικρό βάρος και όγκος. Οπότε για μικρές εργασίες τρυπήματος ή βιδώματος είναι ιδανικότερο, αφού είναι πιο ελαφρύ και πιο πρακτικό από το μεγαλύτερο 20V μοντέλο. Αυτή η έκδοση έχει αφαιρούμενο ταχυτσόκ ώστε να το μετατρέπετε με μία κίνηση από δράπανο σε κατσαβίδι. To τσοκ του είναι 10αρι και παρά το μικρό μέγεθος μπορεί να τρυπήσει 25 χιλιοστά σε ξύλο και 10 σε ατσάλι. Φυσικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα, γρήγορο για τρύπημα. Επειδή το φέρνει χρόνια είναι σχετικά αξιόπιστο και η μόνη βλάβη που παρατηρείται είναι στο μηχανισμό αφαίρεσης του τσοκ μετά από αρκετά χρόνια χρήσης. Στην συσκευασία υπάρχει και μία μικρή κασετίνα με τρυπάνια και bits.

  Τάση12V
  Ταχύτητες2
  Στροφές ανά λεπτό0-350 / 0-1350
  Εύρος τσοκ0.8 έως 10 χιλιοστά
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι25 / 10 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή28Nm
  Τιμή 18/01/2422.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 23 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες, ναι, η τιμή είναι πολύ καλή
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Αμέσως όχι, αλλά γενικά έχει ζήτηση

  Μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 C2

  pwsa 12 γυμνόΓια άλλη μία φορά φέρνει το μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12 C2. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει το κλασσικό γωνιακό τροχό, όμως θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Φυσικά ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς θα έχετε ήδη και άλλες μπαταρίες διαθέσιμες. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μικρό βάρος και όγκος. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα εργασίες ακριβείας ή κοπές σε δύσκολα σημεία. Η διάσταση των δίσκων είναι κλασσική και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (θέλει λίγο ψάξιμο, όμως υπάρχουν), αν και όποτε το φέρνει έχει και το LIDL αρκετά αναλώσιμα σε καλή τιμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το παλιό review, είναι για την Α1 έκδοση, αλλά δεν έχουν σημαντικές διαφορές. Κάτι σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά το φέρνει με έκπτωση αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι LIDL PLUS. Συγκεκριμένα με κουπόνι έχει 20 ευρώ, χωρίς κουπόνι 25.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές
  • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ χωρίς κουπόνι, 20 με κουπόνι
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι, από τα πιο χρήσιμα PARKSIDE  
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςAν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι δημοφιλές

  PARKSIDE Πιστόλι βαφής ηλεκτρικό HVLP PFS 450 B1

  πιστόλι βαφής parksideΠάμε τώρα σε ένα εργαλείο που είχε πολλά χρόνια να έρθει σε αυτό τον τύπο. Συγκεκριμένα το ηλεκτρικό πιστόλι βαφής PARKSIDE HVLP PFS 450 B1. Είναι ένας τύπος εργαλείου που ήταν πολύ διαδεδομένος πριν μια 10-20ετια, αλλά γενικά δεν έμεινε πολύ στα πράγματα γιατί είχε μερικά ελαττώματα (δεν αναφέρομαι στο PARKSIDE αλλά γενικά στα παλαιότερα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής). Ειδικότερα ήταν πολύ, πολύ θορυβώδη και ήθελαν πολύ καλό καθάρισμα για να μην βουλώσουν. Τώρα τα νεότερα έχουν λίγο διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και έτσι είναι λίγο πιο ανεκτά σε ότι αναφορά τον θόρυβο αλλά και στον τρόπο που δουλεύουν τα έμβολα. Έτσι αν έχει τον ίδιο μηχανισμό πίεσης που έχει και το επαναφορτιζόμενο PARKSIDE που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν, τότε δεν θα σας βρίζει όλη η γειτονιά όταν το χρησιμοποιείτε. Τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για ηλεκτρικό πιστόλι βαφής. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με πιστόλι βαφής από κομπρεσέρ αέρα, ειδικά σε ότι αφορά την ταχύτητα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για ερασιτεχνική χρήση είναι μια χαρά, ειδικά στη τιμή που το έχει. Το δοχείο χρώματος είναι πλαστικό και έχει χωρητικότητα 1200 ml και στην συσκευασία έχει 4 διαφορετικά ακροφύσια. Η τιμή που το φέρνει είναι 25 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει;  25
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι η πρώτη φορά που το φέρνει και η τιμή είναι χαμηλή, οπότε ναι δεν αποκλείεται (αν και είναι λίγο offseason για βαψίματα)
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έως Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

  Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

  Αυτή τη Πέμπτη τα LIDL έχουν αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Μερικά είναι πολύ δημοφιλή και (όπως πχ η κοπή πλάσμα). Το θετικό είναι ότι μετά από 2 χρόνια ανατιμήσεων, κάποια τα εργαλεία έρχονται με μεγάλη έκπτωση χρησιμοποιώντας το κουπόνι LIDL PLUS. Μάλιστα σε κάποια η τιμή είναι πιο χαμηλή από ότι ήταν προ κρίσης.

  Plasma κοπής μετάλλων PARKSIDE PPS 40 B3( στη χαμηλότερη τιμή από τότε που τη φέρνει)

  κοπή πλάσμα pps 40 H πρώτη προσφορά της εβδομάδος είναι η κοπή πλάσμα PARKSIDE PPS 40 B3. Είναι ένα εργαλείο που γενικά σαν κατηγορία δεν το έφερνε ποτέ στο Ελληνικό κοινό μέχρι το 2022 (εξαντλήθηκε αμέσως και τις 2 φορές που την έφερε εκείνη τη χρονιά). Το 2023 το έφερε δύο φορές, και τώρα το 2024 είναι η πρώτη φορά που το φέρνει και μάλιστα στη χαμηλότερη τιμή που έχει έρθει Ελλάδα (αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι και για όσο διαρκεί η προσφορά) Είναι σχετικά μικρή πλάσμα με δυνατότητα κοπής έως 12 χιλιοστά ατσάλι (υπερ-υπεραρκετό για τους περισσότερους ερασιτέχνες), με ρεύμα 15-40 αμπέρ και καλώδιο τσιμπίδας 2.5 μέτρα. Φυσικά για να λειτουργήσει θέλει σύνδεση με αεροσυμπιεστή, με πίεση λειτουργίας 4.5 bar. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη plasma του εμπορίου, αλλά γενικά δεν έχουν ακουστεί να έχει προβλήματα και για όποιον ψάχνει κάτι φθηνό είναι καλή επιλογή. To κόστος είναι και αυτή τη φορά 179 ευρώ αλλά με κουπόνι LIDL PLUS πάει στα 149. Σαν τιμή είναι σχετικά καλή για αυτά που προσφέρει.

  • Πόσο κοστίζει; 179 ευρώ, 149 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 23
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της για 149 ευρώ είναι καλά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι εργαλείο για λίγους, τις πρώτες φορές εξαντλήθηκε στις πρώτες ώρες, πέρυσι όχι τόσο γρήγορα, όμως τώρα η τιμή είναι πολύ καλύτερη

  Επιτραπέζιο δισκοπρίονο PARKSIDE PTKS 2000 H5

  ptks 2000Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι το παγκοπρίονο PTKS 2000. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πιο μεγάλη που έχει, με 2000 WATT μοτέρ. Ο δίσκος που φοράει είναι 254 χιλιοστά και έχει δύο στην συσκευασία (ένας για μασίφ και ένας για μελαμίνη/mdf). Δεν είναι το πιο κοινό νούμερο, αλλά υπάρχει στο εμπόριο και θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (πχ έχει και η Bosch). Oi διαστάσεις του τραπεζιού είναι 58 x 54,5 εκατοστά και με την επέκταση φθάνει τα 58 x 101 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 85 χιλιοστά και φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπή από + έως – 60 μοίρες. Κάτι θετικό είναι ότι έχει δύο ταχύτητες, 3200 και 5000 στροφές ανά λεπτό. Στην συσκευασία υπάρχει και η βάση αλλά και διάφορα βοηθήματα (πχ πλαστική ράβδος ώθησης, λέιζερ). Όσο αναφορά την κατασκευή, ο σκελετός του παγκοπρίονου είναι πλαστικός, με ότι συνεπάγεται αυτό (πχ μπορεί να σπάσει αν σας πέσει, έχει λίγο πιο μεγάλη ταλάντωση….). Η επιφάνεια εργασίας (μαζί με τις επεκτάσεις) δεν είναι αλουμινίου, αλλά ατσάλινη (δηλαδή σκουριάζει). Επομένως έχει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα κατασκευής με τα καλά παγκοπρίονα των 300-400+ ευρώ, αλλά και με τις πιο παλιές εκδόσεις που τότε ήταν αλουμινίου. Τώρα όσον αναφορά τα βοηθήματα (οδηγός παραλλήλων, μέτρο…) δεν είναι κορυφαίας ποιότητας ή σχεδίασης (πχ το μπροστά πλαστικό στον οδηγό είναι μισό χιλιοστό πιο μεγάλο από το αλουμίνιο) και θέλουν αλλαγή ή καλό σετάρισμα. Επομένως μην περιμένετε να κάνετε κοπές ακρίβειας στο δέκατο του χιλιοστού, ειδικά σε φάλτσα. Αν το ρυθμίσετε σωστά και δεν το πειράξετε τότε θα κόβει ίσα. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 169 ευρώ. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό  είναι καλή, αφού και τα υπόλοιπα αυξήθηκαν και στα 2000 WATT είναι ακόμα το πιο φθηνό, αλλά σίγουρα ήταν πιο καλή όταν το είχε φέρει με έκπτωση στα 149 πριν λίγους μήνες.

  • Πόσο κοστίζει; 169 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Οκτώβρη
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε οικονομικό παγκοπρίονο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, τα πρώτα χρόνια γινόταν χαμός, αλλά τώρα το έχει φέρει αρκετές φορές και δεν είναι για όλους

  Tηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 B2 ( στη χαμηλότερη τιμή από τότε που το φέρνει)

  τριβείο τοίχου parksideTo τρίτο εργαλείο της εβδομάδος είναι το τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1. Είναι ένα τριβείο με μεγάλο κοντάρι με το οποίο μπορούμε να τρίψουμε ψηλές επιφάνειες χωρίς να κουραζόμαστε ή να ανεβαίνουμε σε σκάλες. Έχει ισχύ 710 WATT (μπορεί να μπερδεύει το 920 στο τίτλο αλλά είναι μόλις 710), κοντάρι με μήκος έως 170 εκατοστά και πέλμα για δίσκους έως 225 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση). Η κεφαλή είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αλλάξει κλίση (και μπρος πίσω και αριστερά/δεξιά) έτσι ώστε να τρίβετε σε όποια γωνία θέλετε. Σίγουρα δεν είναι ένα εργαλείο που απευθύνετε στο ευρύ κοινό, όμως αν βάφετε μόνοι σας το σπίτι, μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό κόπο. Το κόστος του είναι 80 ευρώ,  όμως με κουπόνι LIDL PLUS κατεβαίνει στα 65 που και πάλι μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία είναι καλή τιμή (αντίστοιχα ερασιτεχνικά τριβεία τοίχου έχουν 100+ ευρώ και την πρώτη φορά τα LIDL το είχαν φέρει 90 ευρώ). Μάλιστα τα 65 ευρώ με κουπόνι είναι η χαμηλότερη τιμή που το έχει φέρει ποτέ στην Ελλάδα. Προσοχή, όπως και με όλα τα κουπόνια, η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένες ημέρες και όχι επ αόριστο.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ με κουπόνι, 80 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι. Η τιμή των 65 είναι η χαμηλότερη που το έχει φέρει ποτέ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 E4 (solo)

  pamfw 12Ένα από τα τελευταία εργαλεία της προσφοράς  είναι το επαναφορτιζόμενο παλινδρομικό πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 E4. Είναι η πιο μικρή έκδοση αυτού του εργαλείου ( το φέρνει ηλεκτρικό, επαναφορτιζόμενο στην απλή σειρά X20V Team και στην PERFOMANCE). Στην προσφορά είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τριβείο, ως κόφτης, μαχαίρι, σπάτουλα και πολλά ακόμα αναλόγως το εξάρτημα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι αν βάλετε κάποιο εξάρτημα κοπής, μπορεί να κόψει σε σημεία που δεν μπορούν άλλα εργαλεία και χωρίς αρχή. Μπορεί να πάρει όλα τα εξαρτήματα PARKSIDE και τα περισσότερα από το εμπόριο. Η αλλαγή γίνεται με μοχλό, χωρίς εργαλεία (σε άλλα χρειάζεται αλενόκλειδο). Το μόνο μειονέκτημα είναι η μειωμένη ισχύ σε σχέση με τα μεγαλύτερα,αλλά είναι και πιο μικρό και πιο ελαφρύ. Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα ρύθμισης των στροφών (βέβαια μειώνεται και η ροπή) και ο ενσωματωμένος φακός LED. Η τιμή που το φέρνει είναι 25 ευρώ και είναι σχετικά καλή και γίνεται ακόμα πιο καλή με κουπόνι LIDL PLUS στα 20 ευρώ (που είναι η πιο χαμηλή τιμή που το έχει φέρει ποτέ.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ χωρίς κουπόνι, 20 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα τόσο μικρό και έχετε ήδη μπαταρίες, αλλιώς καλύτερα να πάτε για το πιο μεγάλο
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE Rapidfire 2.2

  rapidfire 2.2To τελευταίο από τα εργαλεία της προσφοράς είναι ένα από τα μικρά κατσαβίδια που φέρνει το LIDL, το PARKSIDE RAPIDFIRE 2.2. Σαν εργαλείο το έφερνε αρκετά συχνά για μερικά χρόνια, αν και τώρα είχε κάμποσο καιρό να το φέρει στην Ελλάδα. Παλιότερα υπήρχε μεγάλη ποικιλία στα μικρά κατσαβίδια αλλά τελευταία χρόνια φέρεται ότι πρέπει να είναι το μόνο που φέρνει. Η διαφορά του με τα απλά είναι ότι αυτό έχει ενσωματωμένο γεμιστήρα με bits, κάτι που είναι πολύ πρακτικό καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνετε bits. Ο γεμιστήρας έχει 9 μύτες και στην συσκευασία υπάρχουν άλλες 5 μαζί με προέκταση. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και είναι ενσωματωμένη, με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι φορτίζει από θύρα USB C. Δηλαδή μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από υπολογιστή (στην συσκευασία υπάρχει φορτιστής). Το κατσαβίδι έχει φωτισμό LED και θήκη αποθήκευσης με θηλιά για ζώνη. Η τιμή που το φέρνει είναι μόλις 20 ευρώ (ίδια ακριβώς τιμή με προ κρίσης). Μάλιστα χρησιμοποιώντας κουπόνι LIDL PLUS για όσο ισχύει πάει στα 18 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ χωρίς κουπόνι, 18 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, σε άλλη έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είχε να το φέρει καιρό, οπότε δεν αποκλείεται να εξαντληθεί σε μερικά καταστήματα αν φέρει λίγα κομμάτια
  Προσφορές εβδομάδος από Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

  Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

  Πλυστικό PARKSIDE PHD 170 D2

  phd 170 c2 Το πλυστικό της PARKSIDE είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία που φέρνει το LIDL. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έκδοση, με πιο ισχυρό μοτέρ, καλύτερο σχεδιασμό και λίγο μεγαλύτερη πίεση. Σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο PHD 150, αυτό έχει πιο ισχυρό μοτέρ (2400 WATT έναντι 2100WATT) που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη πίεση (αυτό έχει μέγιστη πίεση έως 170 bar αντί για 150bar). Στα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδιο με την τελευταία έκδοση του PHD 150, με 10 μέτρα λάστιχο πίεσης που μαζεύει με ειδικό καρούλι στο πίσω μέρος, αρκετά ακροφύσια και δυνατότητα χρήσης χωρίς παροχή νερού, με τεχνολογία αναρρόφησης. Η τιμή του είχε πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και είχε φτάσει εως τα 160 ευρώ. Όμως το νέο έτος το φέρνει ως Blue Deal στα 120.70 ευρώ αν χρησιμοποιήσετε κούπόνι LIDL PLUS (αλλιώς η τιμή θα είναι 160 ευρώ), που είναι πάρα πολύ καλή για τα σημερινά δεδομένα. Σημείωση, μαζί με το πλυστικό θα έχει σε προσφορά και το περιστροφικό ακροφύσιο PFR 28 στα 22 ευρώ με κουπόνι. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  Ισχύς2400 WATT
  Μέγιστη πίεση170 bar
  Φυσιολογική πίεση115 bar
  Μέγιστη παροχή νερού450 λίτρα ανά ώρα
  Λάστιχο υψηλής πίεσης10 μέτρα
  Καλώδιο5 μέτρα
  Ακροφύσια3 + βούρτσα
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 120.79 ευρώ με κουπόνι LIDL PLUS, 159 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, στα 120 ευρώ είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει ζήτηση σίγουρα, ειδικά με τη μεγάλη έκπτωση

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 1600 Β2

  pks 1600To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 1600 Β2. Είναι μία νέα έκδοση στο ηλεκτρικό αλυσοπρίονο που έφερνε για χρόνια. Αυτή δεν έχει το κινητήρα 2200 WATT αλλά 1600. Επίσης έχει λίγο μεγαλύτερη λάμα 42αρα . Φυσικά έχει δοχείο για λάδι λίπανσης, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι όπως σε όλα τα PARKSIDE το τελευταίο καιρό η αλυσίδα και η λάμα δεν είναι Oregon όπως παλαιότερα. Στα θετικά το σύστημα προστασίας soft start (πρακτικά ξεκινάει αργά για να μην υπάρξει τραυματισμός από κατά λάθος ενεργοποίηση), το ηλεκτρονικό φρένο. Μια διαφορά με τη προηγούμενη έκδοση είναι ότι αυτό έχει χειροκίνητο σύστημα τεντώματος αλυσίδας (το κλασσικό με τη βίδα) και όχι αυτόματο χωρίς εργαλεία. Από τα βίντεο φαίνεται ισχυρό και με ακονισμένη λάμα κόβει άνετα ακόμα και δέντρα. Σε γενικές γραμμές δείχνει ένα  αξιόλογο ερασιτεχνικό ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, που όμως μάλλον είναι χειρότερο από τη προηγούμενη έκδοση. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι οι περιορισμοί που έχουν τα ηλεκτρικά. Η τιμή του  αυτή τη φορά είναι στα 53 ευρώ αφού το φέρνει με έκπτωση Blue Deal με κουπόνι LIDL PLUS (τελευταία φορά το είχε φέρει στα 70) και σίγουρα είναι καλή προσφορά, δύσκολα βρίσκεις ηλεκτρικό αλυσοπρίονο στα 50 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 53 ευρώ (Blue Deal), 70 χωρίς κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε κάτι οικονομικό, υπάρχουν πολύ καλύτερα αλλά όχι στα 50 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Πάγκος συγκόλλησης Gude

  Στις προσφορές θα έχει και τον πάγκο συγκόλλησης Gude, που είναι ένας μεταλλικός πάγκος εργασίας με δυνατότητα κλίσης και ρύθμιση ύψους, ιδανικός για συγκολλήσεις (αλλά όχι μόνο).Η αρχική τιμή ήταν λίγο ακριβή (αν και είναι μεταλλικός και ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά), όμως με έκπτωση είναι αρκετά καλή, στα 68 ευρώ. Για οποιον ασχολείται είναι καλή προσφορά και δεν υπάρχουν πολλοί στο Ελληνικό εμπόριο.

  Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

  Ηλεκτρική σεγα PARKSIDE PSTD C3

  pstd c3Η σέγα PARKSIDE PSTD 800 C3 είναι μία από τις δύο μεγάλες,ενσύρματες σέγες που φέρνει το LIDL. Είχε λίγο καιρό να τη φέρει (κυρίως επειδή έχει φέρει αρκετά την επαναφορτιζόμενη). Έχει ισχύ 800 WATT με αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών έως και 3100 παλνδρομήσεις το λεπτό. Είναι κλειστής λαβής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθετες κοπές. Το μέγιστο βάθος κοπής είναι 80 χιλιοστά σε ξύλο και 8 χιλιοστά σε ατσάλι. Μπορεί να κόψει φάλτσα έως 45 μοίρες, ένω έχει λέιζερ και φωτισμό για πιο ακριβείς κοπές. Οι λάμες που παίρνει είναι κοινές και η αλλαγή γίνεται χωρίς εργαλείο. Έχει λειτουργία απορρόφησης αλλά και φυσητήρα και στην συσκευάσία υπάρχει οδηγός παραλλήλων. Μπορείτε να την δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά).

  • Πόσο κοστίζει; 35 χωρίς κουπόνι, 25 ευρώ με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα καθώς την φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια

  Δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBS 240 C2

  psbs 240To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ένας από τους δίδυμους τροχούς που φέρνει το LIDL, αυτός με τον ταιονιολειαντήρα. Αρκετά χρήσιμο εργαλείο που συνδυάζει και δίδυμο τρόχο και ταινιολειαντήρα. Έχει μερικά αρνητικά σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά για κάποιον που θέλει και ταινιολειαντήρα αλλά και ένα τροχό ακονίσματος. Μπορείτε να τον δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο. Η τιμή εξακολουθεί να είναι 40 ευρώ, όσο δηλαδή τον πούλαγε προ κρίσης που είναι πολύ καλή τιμή για τα σημερινά δεδομένα.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Aν και είχε να τον φέρει 2 χρόνια, δύσκολα θα εξαντληθεί

  Κάθετη φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3 

  parkside pof 1200 Ένα ακόμα εργαλείο της προσφοράς είναι η κάθετα φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3. Είναι η εξελιγμένη έκδοση σε ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ισχύ 1200 WATT, παίρνει εξαρτήματα 6 και 8 χιλιοστών, έχει αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών, μέγιστο βάθος βυθίσματος 55 χιλιοστά με ελεύθερη ρύθμιση ή 6 προεπιλογές. Στην συσκευασία υπάρχουν 6 φρέζες, οδηγός παραλλήλων, 2 φωλιές, 1 εξάρτημα για αναρρόφηση σκόνης, ένα εξάρτημα για αντιγραφή και ένα για κυκλικές κοπές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review για την προηγούμενη έκδοση εδώ

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τη φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι σχετικά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την έχει φέρει αρκετές φορές, κατά 99% θα υπάρχει για μέρες στα ράφια
  Προσφορές εβδομάδος από Τρίτη 26 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

  Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

  Αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς αυτή την εβδομάδα είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3. Αυτό είναι το νέο ισχυρότερο μοντέλο με τα 1600 WATT και την λίγο καλύτερη σχεδίαση (πχ δεν έχει το επικίνδυνο μεταλλικό Π στη λαβή). Είναι ιδανικό εργαλείο για να φτιάχνετε μπετά σε μικρές ποσότητες καθώς και για να ανακατεύετε οτιδήποτε θέλετε (ακόμα και ζωοτροφές). Τώρα θα ρωτήσει κάποιος γιατί να δώσει 60 ευρώ για έναν αναδευτήρα όταν έχει ήδη ένα ισχυρό δράπανο (πχ σκαπτικό πιστολέτο) και μπορεί με 10 ευρώ να πάρει απλώς ένα εξάρτημα αναδευτήρα. H μεγάλη του διαφορά με τα κοινά δράπανα είναι ότι αυτό είναι αργόστροφο (μόλις 700 στροφές ανά λεπτό) αλλά έχει πολύ μεγάλη ροπή. Έτσι δεν κλωτσάει και δεν ζορίζεται όσο τα κοινά δράπανα. Επίσης δεν έχει τσοκ ούτε μηχανισμό SDS, αλλά ο αναδευτήρας είναι βιδωτός στον άξονα. Έτσι δεν γλιστρήσει στο τσοκ ούτε θα κόψει τα δόντια του SDS (συμβαίνει αν αγοράσετε φθηνό αναδευτήρα και τον βάλετε σε πιστολέτο και το ζορίσετε) Χρησιμοποιεί κοινό αναδευτήρα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο (Μ14) και έχει 4 μέτρα καλώδιο. Στα θετικά του ότι έχει soft start (δηλαδή ξεκινάει σιγά και ανεβάζει στροφές σταδιακά). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν ξεκινούσε φουλ στροφές και το είχατε μέσα σε μπετό, θα σας έφευγε από τα χέρια (λόγω της ξαφνικής αντίστασης θα γύριζε το μοτέρ αντί για τον αναδευτήρα) Μπορείτε να δείτε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει σε ένα παλαιότερο review (αφορά το προηγούμενο μοντέλο με τα 1400 WATT μοτέρ). Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ (πριν το έφερνε στα 50) και το είχε ξαναφέρει πριν 2 μήνες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να εξαντληθεί (δεν είχε εξαντληθεί ούτε τότε)

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή αν θέλετε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

  Φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2

  pzks parkside 2000Aκόμα ένα εργαλείο που έχει ξαναφέρει μέσα στο 2023 και είναι και στις τελευταίες προσφορές της χρονιάς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2. Είναι η έκδοση με τον πιο ισχυρό κινητήρα (2000 WATT έναντι 1500 WATT που είχε η προηγούμενη) και σε αντίθεση με το PKS, αυτό είναι radial, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Για την ακρίβεια μπορεί να κόψει έως 34 εκατοστά πλάτος και έως 6.5 εκατοστά ύψος στις κάθετες κοπές. Ο δίσκος που έχει είναι ο κλασσικός δίσκος των 210 χιλιοστών (210χ30χ2.6 και τον έχει σε αρκετά μοντέλα) και έτσι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικούς δίσκους και από τα LIDL αλλά και από το εμπόριο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το μικρότερο μοντέλο, καθώς σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κοπής. Η αλλαγή της γωνίας κοπής στον οριζόντιο άξονα γίνεται εύκολα τραβώντας τον μοχλό και είναι (-45 έως +45 μοίρες) ενώ στον κάθετο άξονα γίνεται από πίσω και γέρνει μόνο αριστερά. Υπάρχει λέιζερ για ακρίβεια κοπής και έχει και 2 σφιγκτήρες για να κρατούν τα κομμάτια που κόβετε σταθερά. Η τιμή του φέτος είναι 150 ευρώ αρκετά ακριβότερη από ότι προ ακρίβειας (τότε 99 ευρώ) αλλά ακριβώς ίδια με πέρυσι. Όμως αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι LIDL Plus πέφτει στα 119 που είναι αρκετά καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής.

  • Πόσο κοστίζει; 150 ευρώ, 119 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά 24/07/23
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν το πάρετε με κουπόνι είναι αρκετά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει πολλά χρόνια radial και δεν είναι κάτι που θέλουν όλοι, αν και είναι πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τα 150 ευρώ εδώ και 2 χρόνια

  Τριβείο χούφτας PARKSIDE PMS 160 C2

  pms 160 c2Το PARKSIDE PMS 160 C2 είναι ένα μικρό τριβείο χούφτας με δελτοειδές πέλμα Έχει σχετικά μικρή ισχύ, μόλις 160 watt, οπότε δεν είναι το καταλληλότερο για όποιον θέλει ένα τριβείο για να τρίβει μεγάλες επιφάνειες. H συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει το έξτρα πέλμα για όποιον θέλει να τρίψει στόρια από ξύλινα κουφώματα, αλλά μόνο το πέλμα δέλτα. Δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά για τα λεφτά που κάνει, ειδικά με την έκπτωση από κουπόνι είναι καλή προσφορά για όποιον δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις

  • Πόσο κοστίζει; 22 ευρώ χωρίς κουπόνι, 17.5 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τελευταία φορά 3/8/23
  • Αξίζει η αγορά του; 22 ευρώ είναι πολύ φθηνά, 17.5 ακόμα πιο πολύ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Eπειδή είναι πολύ φθηνό αν φέρει λίγα κομμάτια ίσως εξαντληθεί

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PAH 1300 C3

  parkside pah 1300Αυτό είναι το πιο ισχυρό πιστολέτο που έχει φέρει στην Ελλάδα η LIDL. Παρότι υπάρχει ένα με μεγαλύτερη ισχύ στο μοτέρ, αυτό έχει μεγαλύτερη ισχύ κρούσης, συγκεκριμένα 15 Joule (για σύγκριση, τα απλά περιστροφικά πιστολέτα μπορεί να έχουν ακόμα και κάτω από 5 Joule). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σκάψει άνετα τοίχους και δομικά υλικά. Έχει αντικραδασμική βασική λαβή και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή για καλύτερο κράτημα σε όποια θέση θέλετε. Η βασική διαφορά με τα άλλα μοντέλα είναι ότι αυτό είναι σκαπτικό, δηλαδή δεν έχει περιστροφική λειτουργία, αλλά μόνο λειτουργία κρούσης. Με απλά λόγια δεν μπορεί να τρυπήσει με τρυπάνια, αλλά να χρησιμοποιηθεί μόνο με καλέμια για σκάψιμο. Γιαυτό το λόγο όλη η ισχύ του μοτέρ πηγαίνει στη ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία κρούσης κάνοντάς το πολύ πιο δυνατό από αντίστοιχα περιστροφικά πιστολέτα. Η υποδοχή που έχει είναι SDS Plus και στα θετικά ότι έχει αρκετά μακρύ καλώδιο 5 μέτρων. Η τιμή που το φέρνει αυτή τη φορά είναι 80 ευρώ (πριν λίγους μήνες το είχε φέρει 90 ευρώ, τώρα το πηγε στα 80, όσο πριν το πληθωρισμό).

  Ισχύς1300 WATT
  Κρούσεις ανά λεπτό3800
  Μέγιστη ισχύ κρούσης15 joule
  Τιμή 30/12/2379.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές, τελευταία φορά τον Ιούλη
  • Πόσο κοστίζει: 80 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε σκαπτικό με πολύ μεγάλη ισχύ κρούσης ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, είναι εξειδικευμένο εργαλείο, που απευθύνεται κυρίως σε πιο “επαγγελματίες” ή ερασιτέχνες που πιάνουν αρκετά τα χέρια τους

  Επαναφορτιζόμενη καφετιέρα PKMA 20-Li A1

  καφετιέρα φίλτρου parksideTo προτελευταίο εργαλείο της προσφοράς για κάποιους δεν θεωρείται εργαλείο, για άλλους μπορεί να είναι το σημαντικότερο εργαλείο από όπου όλα ξεκινούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  για κάποια μαστόρια θα είναι χρήσιμο. Πρόκειται για μία επαναφορτιζόμενη καφετιέρα γαλλικού καφέ (δηλαδή καφέ φίλτρου). Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλώς φτιάχνει καφέ φίλτρου σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Επειδή καίει αρκετά (για να ζεστάνει το νερό) δεν έχει τρομερή αυτονομία, όμως όπως αναφέρεται με μία 4αρα μπαταρία μπορεί κάποιος να φτιάξει 4 κούπες καφέ. Σίγουρα θα ενδιαφέρει περισσότερο και άτομα που πάνε κάμπινγκ ή εκδρομές. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες καφετέριες στο εμπόριο, αλλά το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης είναι ότι δουλεύει με τις μπαταρίες της σειράς Χ20V Team, που αρκετοί έχουν ήδη κάποιες στη αποθήκη. Aπό βίντεο του εξωτερικού φαίνεται ότι είναι σχετικά γρήγορη, δηλαδή περίπου 3-4 λεπτά για να φτιάξει μία κούπα καφέ. Είναι συμβατή και με έτοιμες κάψουλες του εμπορίου, αλλά σίγουρα είναι φθηνότερο να αγοράζετε τη χύμα συσκευασία. Η τιμή της είναι 40 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή, αλλά αν έχετε το κουπόνι LIDL PLus κατεβαίνει στα 30 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ χωρίς κουπόνι, 30 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, πριν λίγους μήνες το έφερε για πρώτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε επαναφορτιζόμενη καφετιέρα φίλτρου και έχετε ήδη μπαταρίες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την πρώτη φορά που την έφερε δεν έγινε χαμός, αλλά έφυγαν πολλά κομμάτια

  Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 B3

  plka 4 b2To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό, επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 B3. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με επιδιορθώσεις σε ηλεκτρονικά ή ηλεκτρολογικά. Παρότι η μύτη είναι λίγο χοντρή και δεν κάνει για εργασίες ακριβείας, είναι ιδανικό για γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημεία που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 1.5Ah που φορτίζει μέσω καλωδίου USB (στην συσκευασία υπάρχει και φορτιστής), οπότε μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από τον υπολογιστή σας ή και τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε review από την προηγούμενη έκδοση (3.6 Α2). Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για μόλις 13 ευρώ σίγουρα αξίζει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 9 Δεκεμβρίοτ 2023

  Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

  Μικρός τόρνος ξύλου PARKIDE PDM 600 B2

  τόρνος ξύλουTo πρώτο εργαλείο της εβδομάδος είναι ο μικρός ξυλότρονος PARKSIDE PDM 600 B2. Eίναι ένα εργαλείο που φέρνει για τρίτη φορά στην Ελλάδα. 

  Η ισχύς του μοτέρ είναι 550 WATT που δεν είναι μικρή για μικρούς ξυλοτορνους (αντίστοιχοι ερασιτεχνικοί με μικρότερη ισχύ έχουν κοντά στα 200 ευρώ). Το μέγιστο μήκος εργασίας είναι 60 πόντοι και η μέγιστη διάμετρος 25, οπότε είναι σχετικά μικρός, αλλά για απλή ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κακός.

  Τώρα θα πρέπει να αναφέρουμε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους ξυλότορνους που υπάρχουν στο εμπόριο. Εδώ ο σκελετός είναι από προφίλ αλουμινίου και όχι μασίφ ατσάλι ή μαντέμι. Αυτό τον κάνει πιο ελαφρύ και πιο φορητό, όμως δεν έχει την στιβαρότητα και την αντοχή που έχει το ατσάλι/μαντέμι. Έτσι είναι πιο ευάλωτο, καθώς με κακή χρήση, το προφίλ θα στραβώσει και ο τόρνος θα είναι άχρηστος (μέχρι να βρείτε νέο προφίλ για ράγα). Επίσης ακόμα και η ράγα στήριξης και το ίδιο το μοτέρ είναι από πλαστικό, επομένως δεν θα έχει την ίδια αντοχή όπως τα ατσάλινα. Προφανώς κάποιος μπορεί να το ενισχύσει ή να το αντικαταστήσει με ατσάλι, όμως είναι επιπλέον κόστος και δουλειά.

  Ένα άλλο θέμα είναι οι ηλεκτρονική ρύθμιση των στροφών. Όσο πιο χαμηλές στροφές τόσο πιο χαμηλή είναι και η ροπή του εργαλείου. Βέβαια υπάρχει μία μικρή ηλεκτρονική υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει το ρεύμα και τις στροφές ώστε να μη κοκαλώσει) αλλά δεν έχει πάντα αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό είναι πρόβλημα που έχουν όλοι οι μικροί ξυλότορνοι που δεν έχουν γρανάζια ή ιμάντες.

  Επομένως, θέλει αρκετή σκέψη πριν τον αγοράσετε γιατί κάποιος που δεν ξέρει ή θέλει να κάνει δύσκολες ξυλογλυπτικές εργασίες, μπορεί να τον σπάσει σε λίγες μέρες. Όμως όταν όλοι οι ξυλότορνοι ξεκινούν από 200 ευρώ και αυτός έχει μόνο 100, είναι σίγουρα καλή σαν προσφορά, ακόμα και για πλαστικό-αλουμινιένος.

  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ χωρίς κουπόνι, 99 με LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, τρίτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε φθηνό ξυλότορνο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, εξειδικευμένο εργαλείο και το έχει ξαναφέρει

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 B2

  parkside pfbs 160To δεύτερο από τα εργαλεία που φέρνουν τα LIDL την πέμπτη είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που αν και μέχρι το 2021 το έφερνε πολλές φορές το χρόνο, το 2022 δεν το έφερε καθόλου. Είναι ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 28 ευρώ χωρίς κουπόνι, 23 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι δημοφιλές, αλλά το έχει φέρει πάρα πολλές φορές, σίγουρα θα έχει ζήτηση

  Πολυτριβείο 3 σε 1 PARKSIDE PMFS 200 C3 

  pmfs 200 parkside τριβείοTo 3o εργαλείο της προσφοράς είναι ένα πολυεργαλείο, δηλαδή έχει πολλαπλές χρήσεις. Είναι το πολυτριβείο PARKSIDE PMFS 200 C3, ένα τριβείο που μπορεί να πάρει 3 διαφορετικά πέλματα. Συγκεκριμένα μπορεί να πάρει ένα ορθογώνιο, ένα κυκλικό και ένα δελτοειδές. Αυτό είναι κάτι πολύ χρηστικό, καθώς κανονικά θα πρέπει να αγοράζατε 2 ή 3 διαφορετικά τριβεία για να κάνετε την δουλειά που κάνει το PARKSIDE PMFS 200 C3. Έχει ισχύ 200 watt, αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών , πρακτικό δοχείο συλλογής σκόνης με φίλτρο και δυνατότητα χρήσης ακόμα και απλώς γυαλόχαρτων στο ορθογώνιο πέλμα (στα άλλα παίρνει μόνο βέλκρο). Η τιμή του είναι  30 ευρώ (προ κρίσης έκανε 25) και σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή προσφορά (συνήθως μόνο τα πέλματα έχουν 5-7 ευρώ το καθένα). Προφανώς δεν είναι ισχυρό τριβείο, αλλά για ερασιτέχνη που δεν θέλει να διαθέσει πολλά χρήματα και να έχει πολλαπλά πέλματα φαίνεται καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν δεν έχετε κανένα τριβείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται αν υπάρχει μικρό απόθεμα.
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

  Σκούπα στάχτης PARKSIDE PAS 1200 E4

  pas 1200Στις προσφορές που ξεκινούν την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έχει τη μεγάλη σκούπα στάχτης, την parkside pas 1200. Συνήθως φέρνει το μικρότερο μοντέλο με τα 400 watt, όμως αυτό είναι το πιο μεγάλο και σίγουρα πολύ καλύτερο. Έχει μοτέρ με ισχύ 1200 WATT, ισχύ απορρόφησης 16,5 kPa, ανοξείδωτο κάδο 18 λίτρων, αυτόματο καθαρισμό φίλτρου, διπλό σύστημα φιλτραρίσματος, ένδειξη πλήρωσης και 5 μέτρα καλώδιο.

   

  Είναι ιδανική για εύκολο καθαρισμό σε ξυλόσομπες, μπάρμπεκιου και τζάκια. H τιμή της είναι μόλις 40 ευρώ και σίγουρα είναι πολύ καλή προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αλλά όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά της είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είχε καιρό να τη φέρει

  Εκτός από αυτό θα έχει και το μικρό αερόθερμο δαπέδου PKH 2000 στα 22 ευρώ.

  Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

  Ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2 pps 200 a1

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PPS 200 C2. Είναι ένα από τα πολλά τριβεία χούφτας που φέρνουν τα LIDL. H μεγάλη διαφορά που έχει αυτό με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει τριγωνικό πέλμα στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να μπορείτε να τρίβετε δύσκολες επιφάνειες που άλλα τριβεία δεν μπορούν. Σίγουρα πρόκειται για ένα τριβείο εξειδικευμένο που για τους περισσότερους ίσως να μην χρειαστεί ποτέ, όμως αν θέλετε να τρίψετε περίεργες επιφάνειες ίσως βοηθήσει.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Όχι

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PSSAP 2008-Li A1 (μόνο σώμα)

  To  επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα της σειράς Perfomance, η Parkside PSSAP 2008 Li Α1. Σαν έκδοση είναι η πρώτη φορά που την φέρνει και παρότι μοιάζει αρκετά στο PSSAP 20, την άλλη έκδοση της PERFOMANCE δεν θα πρέπει να την μπερδέυετε. Αυτή είναι αρκετά πιο ισχυρή από ότι η πιο φθηνή σπαθοσέγα και φυσικά καμία σχέση με τις απλές σπαθοσέγες PSSA 20 Li A1.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, αλλά μόνο το εργαλείο. Όπως και όλα τα εργαλεία 20V, ανήκει και αυτό στην σειρά Χ20V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τους φορτιστές που έχουν όλα τα άλλα εργaλεία LIDL 20V. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Perfomance είναι αισθητά καλύτερο από το απλό μοντέλο λόγω brushless κινητήρα.  Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  Συνοπτικά οι διαφορές στον παρακάτω πίνακα.

   PSSA 20 Li A1 (απλό)PSSAP 20 Li C4 (brushless)
  Ταχύτητα (ρελαντί)0 έως 30000 έως 3000
  Μήκος εμβολισμού20 χιλιοστά28 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε ξύλο/πλαστικό100 χιλιοστά255 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε χάλυβα (δεν είναι ίδια σύγκριση)20 χιλιοστά20 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε σωλήνα 100 χιλιοστά
  Εγγύηση 3 χρόνια5 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 8Αh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό/σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PERFOMANCE PKHAP 20-Li B2 (μόνο σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή)

  πιστολέτο parkside Το δεύτερο από τα Perfomance εργαλεία της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PKHAP 20 Li B2. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο (3 joule ενέργεια κρούσης) ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν εργασίες με σκυρόδεμα και άλλα δομικά υλικά. Προφανώς μπορεί να κάνει και απλές τρύπες σε τοίχο για ούπατ ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί ως απλό δράπανο με αντάπτορα για τσοκ, όμως δεν είναι αυτή η χρήση για την οποία είναι φτιαγμένο. Είναι ένα βαρύ και δυνατό εργαλείο που χρησιμοποιείται εκεί που δεν μπορούν τα μικρά. Δηλαδή αν θέλετε να ανοίξετε μία τρύπα σε ένα τοίχο για να περάσετε ένα μπουρί είναι το βούτυρο στο ψωμί του. Δεν έχει τσοκ, αλλά υποδοχή SDS plus και έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες. Διάτρηση χωρίς κρούση (για τρύπημα σε ξύλο ή μέταλλο), διάτρηση με κρούση (για απλό τρύπημα σε δομικά υλικά) ή μόνο κρούση (για χρήση με καλέμι). Οι δυνατότητες που έχει είναι 24 χιλιοστά σε μπετό και πέτρα, 13 χιλιοστά σε ατσάλι και 27 χιλιοστά σε ξύλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της LIDL το συγκεκριμένο εργαλείο έχει 2 φορές περισσότερη ισχύ κρούσης σε σχέση με το απλό πιστολέτο το PARKSIDE PABH 20-LI, όμως δεν είναι ακριβώς ίδιο εργαλείο άσχετα από το αν είναι brushless ή όχι. Τέτοιο μεγάλο πιστολέτο δεν είχε φέρει ποτέ σε επαναφορτιζόμενο, παρά μόνο σε ενσύρματο. Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία ή φορτιστής. Η τιμή του εργαλείου είναι 79 ευρώ (ακριβώς ίδια με πέρυσι).

  • Πόσο κοστίζει; 79 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι η 3η φορά που το φέρνει και είναι λίγο ακριβό για ερασιτέχνες

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li Β2 (μόνο σώμα)

  phksa 20 li a2To επόμενο εργαλείο είναι το επαναφορτίζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 . Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team. Η τιμή του φέτος είναι  60 ευρώ χωρίς κουπόνι (50 με κουπόνι) και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ (στο review είναι το μοντέλο με μπαταρία φορτιστή, αυτό που θα είναι σε προσφορά είναι χωρίς μπαταρία φορτιστή).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ χωρίς, 50 ευρώ με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team αν και οικονομικά βολεύει η έκδοση με την μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Eπαναφορτιζόμενη σέγα ταλάντωσης 20V PARKSIDE PSTDA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pstda 20 li a2Tο προτελευταίο εργαλείο της προσφοράς ανήκει και αυτό στη σειρά X20V Team , πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20-Li B3. Είναι μία σέγα που κατασκευαστικά και σε απόδοση θυμίζει τα 2 ενσύρματα μοντέλα, με μόνη διαφορά την μπαταρία. Έχει μηχανισμό για αυτόματο κούμπωμα της λάμας, δυνατότητα φαλτσοκοπής, led εργασίας, ρυθμιζόμενη ταλάντωση 3 βαθμίδων και υποδοχή για σκούπα.

  Όσον αναφορά τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 80 χιλιοστά ξύλο, 5 χιλιοστά ατσάλι και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγό παραλλήλων και 3 λάμες. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, οπότε βολεύει περισσότερο αν έχετε ήδη κάποια μπαταρία της σειράς.

  Τώρα ως προς την τιμή, αυτή τη φορά το φέρνει στα 35 ευρώ (την είχε φέρει και 40 ευρώ)

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ 
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά τουΑν θέλετε φθηνή επαναφορτιζόμενη σέγα, τότε ναι, αλλιώς καλύτερα η ηλεκτρική
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςΔύσκολα, είναι από τα κοινά εργαλεία της σειράς Χ20V Team (την έχει φέρει ήδη πάνω από 10 φορές)

   

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750Tελευταίο εργαλείο το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Πρόκειται για ένα προϊόν που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια, αν και αυτή είναι λίγο ανανεωμένη έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές ερασιτεχνικό κρουστικό δράπανο για ελαφριές εργασίες μέσα στο σπίτι (τρύπημα σε ξύλο ή τοίχο) που αν δεν ζοριστεί θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Οι δυνατότητες του για ερασιτεχνική χρήση είναι υπεραρκετές (30/14/12 χιλιοστά σε ξύλο, μπετό και ατσάλι) και σίγουρα είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φυσικά υπάρχει επιλογή για τρύπημα με κρούση ή όχι και δεύτερη ρυθμιζόμενη λαβή.

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 35 ευρώ, λίγο ακριβότερο από ότι παλαιότερα. Αλλά αν χρησιμοποιήσετε κουπόνι LIDL PLUS όσο ισχύει η προσφορά πάει στα 25. Είναι η τέταρτη φορά που το φέρνει μέσα στο 2023, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να εξαντληθεί.

  Ισχύς750 WATT
  Ταχύτητα0 έως 3000 στροφές ανά λεπτό
  Κρούσεις ανά λεπτό48000
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/μπετό/ατσάλι30 / 14/ 12 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή10Nm
  Τιμή 16/11/2334.99 ευρώ χωρίς / 25 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, 4η φορά μέσα στο 2023
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ χωρίς κουπόνι, 25 με κουπόνι
  • Αξίζει η αγορά του: Για φθηνό κρουστικό δράπανο ναι, αν θέλετε να κάνετε βαριά χρήση δεν θα αντέξει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό για το 90% του αγοραστικού κοινού έχει ζήτηση, αν και τα τελευταία χρόνια το έχει φέρει δεκάδες φορές

   

   

   

  Προσφορές Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023

  Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

  Πριονοκορδέλα κοπής μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2

  parkside pbm 1100 b2To επόμενο εργαλείο και αυτό είναι για σιδεράδες και αυτό σε αρκετά καλή τιμή. Είναι η πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2. Είναι μία μικρή, αλλά ισχυρή πριονοκορδέλα πάγκου, με δυνατότητα και χρήση ως φορητή (αφού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη βάση). Η ισχύς της είναι 1100 watt και το μέγιστο κόψιμο σε μηδέν μοίρες είναι 127 χ 127 χιλιοστά, δηλαδή μπορεί να κόψει άνετα 12αρα κοιλοδοκό και 4 ίντσες σωλήνα. Η βασική διαφορά αυτού του τύπου εργαλείου με το φαλτσοπρίονο μετάλλου (που είναι πολύ πιο φθηνό) είναι ότι κάνει πολύ πιο καθαρές κοπές και με σωστή χρήση (δηλαδή λίπανση κατά την κοπή) η κορδέλα θα κρατήσει πολύ καιρό και δεν είναι αναλώσιμη.

  Η κορδέλα που φοράει είναι 1140 x 12,7 x 0,65 χιλιοστά και είναι σχετικά κοινό νούμερο (δηλαδή υπάρχει και στο εμπόριο). Δεν είναι τρομερής ποιότητας, όμως σε αυτά τα λεφτά δεν περιμένεις κορδέλα 50 ευρώ. Στα θετικά ότι έχει ενσωματωμένη λάμπα LED και μακρύ καλώδιο 4 μέτρων.

  Η τιμή που την φέρνει αυτή τη φορά είναι 149 ευρώ, αλλά αν έχετε κουπόνι θα πάει στα 119 ευρώ που είναι καλή έκπτωση.

  • Πόσο κοστίζει; 149 ευρώ χωρίς κουπόνι, 119 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει, αντίστοιχες πριονοκορδέλες ξεκινούν από 200 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ψηφιακό πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLGD 2000 C4

  Αυτή είναι η  πρώτη φορά που φέρνει το συγκεκριμένο πιστόλι θερμού αέρα. Δεν έχει κάποια μεγάλη διαφορά από το απλό, πέρα του ότι εδώ η ρύθμιση της θερμοκρασίας γίνεται με το ψηφιακό θερμόμετρο και έτσι είναι λίγο πιο ακριβής. Φυσικά είναι και λίγο πιο ακριβό, αφού αυτό κοστίζει 27 ευρώ, αλλά για δουλειές που απαιτείται πιο ακριβής μέτρηση είναι πιο βολικό.

  • Πόσο κοστίζει; 27 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ψηφιακό, αλλιώς το απλό είναι πιο φθηνό( δηλαδή αν το θέλετε να ανάβετε κάρβουνα δεν αξίζει)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

  Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

  Plasma κοπής μετάλλων PARKSIDE PPS 40 B3

  κοπή πλάσμα pps 40 Την Πέμπτη φέρνει ξανά την κοπή πλάσμα PARKSIDE PPS 40 B3. Είναι ένα εργαλείο που γενικά σαν κατηγορία δεν το έφερνε ποτέ στο Ελληνικό κοινό μέχρι πέρυσι (εξαντλήθηκε αμέσως και τις 2 φορές που την έφερε). Το 2023 είναι η δεύτερη φορά που το φέρνει (το έφερε πάλι τον Ιούνη). Είναι σχετικά μικρή πλάσμα με δυνατότητα κοπής έως 12 χιλιοστά ατσάλι (υπερ-υπεραρκετό για τους περισσότερους ερασιτέχνες), με ρεύμα 15-40 αμπέρ και καλώδιο τσιμπίδας 2.5 μέτρα. Φυσικά για να λειτουργήσει θέλει σύνδεση με αεροσυμπιεστή, με πίεση λειτουργίας 4.5 bar. To κόστος είναι και αυτή τη φορά 179 ευρώ αλλά με κουπόνι LIDL PLUS πάει στα 169. Σαν τιμή είναι σχετικά καλή για αυτά που προσφέρει.

  • Πόσο κοστίζει; 179 ευρώ, 169 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τελευταία φορά τον Ιούνη
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της για 170 ευρώ είναι καλά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι εργαλείο για λίγους, αλλά την προηγούμενη φορά στα περισσότερα LIDL εξαντλήθηκε στις πρώτες ώρες, οπότε είναι σίγουρο ότι και πάλι θα έχει ζήτηση

  Ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 D5

  ηλεκτροκόλληση inverter pisg 120 b3To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 D5. Είναι η τρίτη φορά που τη φέρνει Ελλάδα και εξακολουθεί να την έχει σε πολύ δελεαστική τιμή. Δυστυχώς δεν είναι πολύ μεγάλη, μόνο 120 αμπέρ, αλλά επειδή είναι inverter έχει πολλά πλεονεκτήματα (μικρότερο βάρος και όγκος, ηλεκτρονική ρύθμιση ρεύματος, πιο εύκολο κόλλημα…). Βέβαια οι inverter δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι χαλκού (υπάρχουν ηλεκτροκολλήσεις χαλκού 50ετιάς που λειτουργούν μία χαρά χωρίς κανένα σέρβις), όμως δεν μπορεί να τα έχεις όλα. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, το εύρος είναι 10 έως 120 αμπέρ, μπορεί να πάρει από 1.6 έως 2.5 χιλιοστά ηλεκτρόδιο και έχει 30% απόδοση στα 120 αμπέρ. Σίγουρα όχι κάτι τρομερό, όμως για ερασιτεχνική χρήση και για μόλις 75 ευρώ που έχει είναι μία χαρά. Η τσιμπίδα, η γείωση, η μάσκα και το ματσακόνι είναι όλα τα απλά, αλλά με 75 ευρώ δεν περίμενε κανείς χάλκινη γείωση ούτε επαγγελματική τσιμπίδα. Το θετικό είναι ότι τα καλώδια γείωσης/τσιμπίδας είναι δίμετρα, και όχι 1 μέτρο όπως οι περισσότερες Κινέζικες. Η αλήθεια είναι ότι λίγα παραπάνω χρήματα βρίσκει κάποιος Κινέζικες inverter που λένε περισσότερα αμπέρ, όμως εκτός του ότι κάποιες κλέβουν (δηλαδή λένε 200, αλλά στην πραγματικότητα είναι 140), η parkside δείχνει λίγο πιο αξιόπιστη και έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Θα ήταν λίγο καλύτερα να ήταν 160αρα ή και 200αρα, όμως για όποιον θέλει να κολλάει μέχρι 2.5αρη ηλεκτρόδιο, δείχνει ιδανική.

  • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν θέλετε πιο μεγάλη, τότε ειναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τις πρώτες φορές εξαντλήθηκε, τώρα σίγουρα θα υπάρχει μικρότερη ζήτηση

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 G6

  pws 125 g6Για άλλη μια φορά αυτό το χρόνο (τέταρτη) τα LIDL φέρνουν πάλι τον γωνιακό τροχό PARKSIDE PWS 125 G6. Είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Αυτό είναι νεότερη έκδοση με μερικές βελτιώσεις και διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπι και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ). Η τιμή του φέτος ξαναέπεσε στα  30 ευρώ (τον είχε ανεβάσει στα 35 πέρυσι).

  Ισχύς1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη)125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτηταςΑβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάληςΌχι
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, είναι η τέταρτη για το 2023
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 30 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Χρήσιμος και φθηνός αλλά το έχει φέρει τόσες φορές που φαντάζει πολύ δύσκολο

  Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2

  pssa 4To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PSSA 4 B2, ένα από τα αρκετά επαναφορτιζόμενα μικρά κατσαβίδια που φέρνουν κατά καιρούς τα LIDL. Περιέργως είχε να το φέρει λίγα χρόνια (αν και πριν το έβλεπες 2-3 φορές το χρόνο). H διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι αυτό έχει λαβή 2 θέσεων, δηλαδή με μία κίνηση μπορεί από κατσαβίδι σε σχήμα “πιστόλι” να μεταμορφωθεί σε ίσιο κατσαβίδι. Αυτό είναι πολύ βολικό για εργασίες σε δύσκολα σημεία. Είναι ιδανικό για ηλεκτρονικούς, μηχανικούς H/Y και γενικότερα άτομα που θέλουν ένα κατσαβίδι για σημεία όπου τα κλασσικά δεν βολεύουν. Στα υπόλοιπα έχει σχετικά καλή ροπή 5Nm, ταχυφορτιστή με βύσμα USB C (δηλαδή φορτίζει και από κοινούς φορτιστές κινητών) και βαλιτσάκι μεταφοράς με 26 bits. Σίγουρα αρκετά καλή περίπτωση αν δεν έχετε ήδη ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Η τιμή του είναι μόλις 18 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, αν και τελευταία φορά ήταν το 2021
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι είναι πολύ χρήσιμο για το σπίτι. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες επώνυμες επιλογές με λίγα παραπάνω χρήματα, αλλά για τα λεφτά του είναι καλό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Εχει ζήτηση και επειδή είχε να το φέρει χρόνια δεν αποκλείεται

  Ψηφιακό κολλητηρι PARKSIDE PLSD 48 B2

  plsd 48 a1To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ίσως το καλύτερο κολλητήρι που φέρνουν τα LIDL. Είναι ένα δυνατό κολλητήρι για πάγκο εργασίας με ψηφιακή ρύθμιση και ένδειξη θερμοκρασίας. Η ισχύς του είναι 48 WATT και το εύρος θερμοκρασίας 200 έως 450 βαθμοί Κελσίου. Η ρύθμιση γίνεται από τη βάση ενώ υπάρχει και βάση εναπόθεσης για να μην αφήνεται το κολλητήρι εκτεθειμένο. Στην συσκευασία υπάρχουν ανταλλακτικές μύτες και δύο μικρά καρούλια με καλάι. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό κολλητήρι για ερασιτεχνική χρήση. Η τιμή του φέτος είναι μόλις 15 ευρώ, 5 ευρώ φθηνότερα από ότι στις αρχές του χρόνου.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 15 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο για ερασιτεχνική χρήση, ναι. 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως εξαντλείται τις πρώτες ημέρες

  Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 B3

  plka 4 b2To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό, επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 4 B3. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με επιδιορθώσεις σε ηλεκτρονικά ή ηλεκτρολογικά. Παρότι η μύτη είναι λίγο χοντρή και δεν κάνει για εργασίες ακριβείας, είναι ιδανικό για γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημεία που δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 1.5Ah που φορτίζει μέσω καλωδίου USB (στην συσκευασία υπάρχει και φορτιστής), οπότε μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από τον υπολογιστή σας ή και τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε review από την προηγούμενη έκδοση (3.6 Α2). Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

  • Πόσο κοστίζει; 13 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για μόλις 13 ευρώ σίγουρα αξίζει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

  Επιτραπέζιο δισκοπρίονο PARKSIDE PTKS 2000 H5

  ptks 2000Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το παγκοπρίονο PTKS 2000. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πιο μεγάλη που έχει, με 2000 WATT μοτέρ. Ο δίσκος που φοράει είναι 254 χιλιοστά και έχει δύο στην συσκευασία (ένας για μασίφ και ένας για μελαμίνη/mdf). Δεν είναι το πιο κοινό νούμερο, αλλά υπάρχει στο εμπόριο και θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (πχ έχει και η Bosch). Oi διαστάσεις του τραπεζιού είναι 58 x 54,5 εκατοστά και με την επέκταση φθάνει τα 58 x 101 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 85 χιλιοστά και φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπή από + έως – 60 μοίρες. Κάτι θετικό είναι ότι έχει δύο ταχύτητες, 3200 και 5000 στροφές ανά λεπτό. Στην συσκευασία υπάρχει και η βάση αλλά και διάφορα βοηθήματα (πχ πλαστική ράβδος ώθησης, λέιζερ). Όσο αναφορά την κατασκευή, ο σκελετός του παγκοπρίονου είναι πλαστικός, με ότι συνεπάγεται αυτό (πχ μπορεί να σπάσει αν σας πέσει, έχει λίγο πιο μεγάλη ταλάντωση….). Η επιφάνεια εργασίας (μαζί με τις επεκτάσεις) δεν είναι αλουμινίου, αλλά ατσάλινη (δηλαδή σκουριάζει). Επομένως έχει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα κατασκευής με τα καλά παγκοπρίονα των 300-400+ ευρώ, αλλά και με τις πιο παλιές εκδόσεις που τότε ήταν αλουμινίου. Τώρα όσον αναφορά τα βοηθήματα (οδηγός παραλλήλων, μέτρο…) δεν είναι κορυφαίας ποιότητας ή σχεδίασης (πχ το μπροστά πλαστικό στον οδηγό είναι μισό χιλιοστό πιο μεγάλο από το αλουμίνιο) και θέλουν αλλαγή ή καλό σετάρισμα. Επομένως μην περιμένετε να κάνετε κοπές ακρίβειας στο δέκατο του χιλιοστού, ειδικά σε φάλτσα. Αν το ρυθμίσετε σωστά και δεν το πειράξετε τότε θα κόβει ίσα. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 169 ευρώ αλλά αν έχετε εφαρμογή LIDL Plus κατεβαίνει στα 149. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό ακόμα και η αρχική είναι καλή, αφού και τα υπόλοιπα αυξήθηκαν και στα 2000 WATT είναι ακόμα το πιο φθηνό, αλλά σίγουρα αξίζει μόνο με την έκπτωση αφού με λίγο κάτω από 200 βρίσκεις καλύτερο.

  • Πόσο κοστίζει; 169 ευρώ, 149 με LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Αύγουστο
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε οικονομικό παγκοπρίονο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, τα πρώτα χρόνια γινόταν χαμός, αλλά τώρα το έχει φέρει αρκετές φορές και δεν είναι για όλους

  Φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 Β3

  parkside pks 1500Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 B3. Για όσους δεν γνωρίζουν φέρνει συνήθως και μια radial έκδοση με λίγο πιο ισχυρό μοτέρ. Αυτό είναι το απλό, με σταθερή βάση. Η ισχύς του είναι 1500 WATT και το μήκος κοπής είναι μόνο 12 εκατοστά (ύψος 6 εκατοστά), οπότε βολεύει περισσότερο αυτούς που θέλουν να κόβουν μικρές σανίδες, δοκάρια και γενικότερα υλικά με μικρό πλάτος. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής και οριζόντια και κάθετα. Ο δίσκος που φέρει είναι 210 χιλιοστών με 48 δόντια (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άλλους δίσκους αν και συνήθως έχει και την ίδια μέρα σαν προσφορά). . Το σημαντικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος, κάτι που το κάνει πολύ εύκολο στη μεταφορά αλλά και την αποθήκευση. Επίσης επειδή δεν έχει το σύστημα και τον τζόγο που έχουν τα radial έχει και λίγο πιο καλή ακρίβεια στο κόψιμο. Η τιμή του φέτος είναι 80 ευρώ (πέρυσι είχε ίδια τιμή, πρόπερσι 70) και παρότι το μεγαλύτερο αδελφάκι του είναι πολύ πιο βολικό, αν δεν έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις και αυτό δείχνει καλό. To καλό είναι ότι με κουπόνι LIDL Plus κατεβαίνει στα 70, που είναι καλή τιμή για φαλτσοπρίονο.

  • Πόσο κοστίζει; 80 χωρίς, 70 με κουπόνι LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 70 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με μαστοριλίκια και όχι για κάθε σπίτι .

  Δίδυμος τροχός με ταινιολειαντήρας PARKSIDE PSBS 240 C2

  psbs 240To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ένας από τους δίδυμους τροχούς που φέρνει το LIDL, αυτος με τον ταιονιολειαντήρα. Αρκετά χρήσιμο εργαλείο που συνδυάζει και δίδυμο τρόχο και ταινιολειαντήρα. Έχει μερικά αρνητικά σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά. Μπορέιτε να τον δείτε λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το άρθρο. Η τιμή εξακολουθεί να είναι 40 ευρώ, όσο δηλαδή τον πούλαγε προ κρίσης.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για τα χαρακτηριστικά του είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Aν και είχε να τον φέρει 2 χρόνια, δύσκολα θα εξαντληθεί

  Κάθετη φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3 

  parkside pof 1200 Ένα ακόμα εργαλείο της προσφοράς που το έχει ξαναφέρει μέσα στο 2023 είναι η κάθετα φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3. Είναι η εξελιγμένη έκδοση σε ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ισχύ 1200 WATT, παίρνει εξαρτήματα 6 και 8 χιλιοστών, έχει αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών, μέγιστο βάθος βυθίσματος 55 χιλιοστά με ελεύθερη ρύθμιση ή 6 προεπιλογές. Στην συσκευασία υπάρχουν 6 φρέζες, οδηγός παραλλήλων, 2 φωλιές, 1 εξάρτημα για αναρρόφηση σκόνης, ένα εξάρτημα για αντιγραφή και ένα για κυκλικές κοπές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review για την προηγούμενη έκδοση εδώ

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ χωρίς, 45 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τη φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι σχετικά καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την έχει φέρει αρκετές φορές, κατά 99% θα υπάρχει για μέρες στα ράφια

  Μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 C2

  pwsa 12 γυμνόΓια άλλη μία φορά φέρνει το μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12 C2. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει το κλασσικό γωνιακό τροχό, όμως θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Φυσικά ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς θα έχετε ήδη και άλλες μπαταρίες διαθέσιμες. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μικρό βάρος και όγκος. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα εργασίες ακριβείας ή κοπές σε δύσκολα σημεία. Η διάσταση των δίσκων είναι κλασσική και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (θέλει λίγο ψάξιμο, όμως υπάρχουν), αν και όποτε το φέρνει έχει και το LIDL αρκετά αναλώσιμα σε καλή τιμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το παλιό review, είναι για την Α1 έκδοση, αλλά δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές
  • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι, από τα πιο χρήσιμα PARKSIDE  
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςAν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι δημοφιλές

  Επαναφορτιζόμενο μίνι κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1

  pbha 12 a1Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς X12V Team αυτή την εβδομάδα. Είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό SDS plus για τρυπάνια  (αν και έχει αντάπτορα ταχυτσοκ στην συσκευασία για χρήση και με κοινά τρυπάνια). Σ αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχουν δυνατότητα για χρήση μόνο με κρούση (για καλέμια), αυτό έχει δύο λειτουργίες, μόνο τρύπημα ή τρύπημα με κρούση. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το 20V μοντέλο, ούτε με τα μεγάλα τα ηλεκτρικά, όμως για κάποιον που θέλει κάτι ελαφρύ είναι μία διαφορετική επιλογή. H τιμή εξακολουθεί να είναι 40 ευρώ, όσο το φέρνει μετά τις αυξήσεις τις ακρίβειας. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν έχει έκτπωση LIDL Plus όπως είχε τον Iούλη. Μέσα στο 2023 το έχει φέρει άλλες 2 φορές οπότε δεν πρόκειται να εξαντληθεί.

  Τάση12V
  Ταχύτητες1
  Στροφές ανά λεπτό0-900
  Τύπος τσοκSDS Plus
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι/μπετό10 / 8 / 10 χιλιοστά
  Τιμή 17/07/2339.99 ευρώ / 32 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, τον Ιούλη τελευταία φορά
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ 
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες και θέλετε ένα ελαφρύ κρουστικό,η τιμή είναι καλή γιατί έχει μαζί και αντάπτορα ταχυτσοκ και μερικά εξαρτήματα
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως δεν εξαντλείται

  Τριβείο χούφτας μπαταρίας PARKSIDE PAMS 12 A1

  pams 12 a1 Στις προσφορές της εβδομάδος θα υπάρχει και το μικρό τριβείο χούφτας PARKSIDE PAMS 12 A1. Είναι ένα μικρό τριβείο με πέλμα σε σχήμα δέλτα που παίρνει διπλα γυαλόχαρτα. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα και το μικρό μέγεθος. Οπότε δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει ένα τριβείο για το εργαστήριο, τουλάχιστον όχι για βασικό. Το σχήμα των γυαλόχαρτων είναι ένα θέμα, καθώς δεν θα τα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και θα πρέπει να βασιστείτε στο σέρβις των LIDL και τις προσφορές στα καταστήματα όταν το φέρνει. Δεν έχει ρύθμιση ταχύτητας ούτε δοχείο για σκόνη, όμως έχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα. Ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team και στην συσκευασία έρχεται χωρίς μπαταρία ή φορτιστή. Η τιμή που το φέρνει είναι μειωμένη στα 22 ευρώ και αν χρησιμοποιήσετε κουπόνι πάει στα 14 που είναι πραγματικά τσάμπα. Σίγουρα προτείνεται για όποιον έχει ήδη μπαταρίες της σειράς.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 22 ευρώ, 14 με κουπόνι
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε μικρό επαναφορτιζόμενο τριβείο ναι, αλλιώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Μάλλον όχι
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

  Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

  Βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBBPS 700 A1

  mikro kladeytiko venzinisΤο Σάββατο φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μικρό βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBBPS 700 A1. Είναι ένα μικρό αλυσοπρίονο 1 ίππου, με 20 εκατοστά λάμα που χρησιμοποιείται κυρίως για κλάδεμα. Εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με τα περισσότερα μικρά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό έχει εγγύηση και είναι και πιο φθηνό (με το κουπόνι). Έχει ότι πρέπει να έχει ένα κλαδευτικό αλυσοπρίονο, χωρίς όμως να πλησιάζει σε ποιότητα ή χαρακτηριστικά ένα ακριβό επαγγελματικό. Έτσι παρότι είναι ελαφρύ (3.8 κιλά), υπάρχουν ακριβά κλαδευτικά που ζυγίζουν κάτω από 3 και με μεγαλύτερη ισχύ. Η λάμα είναι 30αρα (με 20 εκατοστά το ωφέλιμο κοπής) και η αλυσίδα 3/8″ πρέπει να είναι η ίδια που φοράνε όλα τα αλυσοπρίονα PARKSIDE, όχι ποιότητας OREGON αλλά όχι και για πέταμα. H αναλογία λαδιού/καυσίμου είναι 1/40, το οποίο είναι σημάδι Κινέζικου κινητήρα. Η τιμή που το φέρνει είναι 100 ευρώ, αλλά με κουπόνι LIDL Plus πάει στα 80 που είναι εξαιρετική τιμή. Όπως είπαμε δεν φαίνεται να είναι κάτι τρομερό, αλλά όποιος θέλει ένα φθηνό Κινέζικο, είναι πολύ καλή επιλογή και σε τιμή και από άποψης εγγύησης.

  • Πόσο κοστίζει;  80 με κουπόνι, 100 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε ένα οικονομικό κλαδευτικό βενζίνης
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Το φέρνει πρώτη φορά και η τιμή με κουπόνι είναι καλή, οπότε μάλλον ναι, θα φύγει γρήγορα, ειδικά σε επαρχεία.

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1Το δεύτερο και τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 3 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα). Στην εισαγωγή της απορρόφησης έχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις. Η τιμή του είναι 60 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά για τα δεδομένα της ακρίβειας.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

  Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

  Αυτή την Πέμπτη έχει αρκετά εργαλεία σε προσφορά. Υπάρχει 1-2 πρωτοεμφανιζόμενα, μερικά δημοφιλή και μερικά εργαλεία αέρος (που συνήθως τα φέρνει όταν φέρνει αεροσυμπιεστή, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει στις προσφορές αυτή την εβδομάδα).

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1550 A1

  pbh 1550 a1To πρώτο εργαλείο της Πέμπτης  είναι ένα εργαλείο που σαν τύπο το φέρνει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το μεγάλο σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE 1550 A1. Είναι η δεύτερη φορά που φέρνει αυτή την έκδοση (πριν έφερνε το PBH 1500) αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα, εκτός από το λίγο μεγαλύτερο μοτέρ. Γενικά είναι ένα δυνατό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκάψιμο με καλέμι ή για τρύπημα μεγάλων οπών σε τοιχοποιία. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό sds plus (στο βαλιτσάκι υπάρχει αντάπτορας για τσοκ) και έχει ισχύ κρούσης 5 joule, που είναι υπαραρκετή για ερασιτέχνες. Μπορεί να τρυπήσει έως 32 χιλιοστά σε μπετό και 13 χιλιοστά σε ατσάλι. Η ισχύς είναι ρυθμιζόμενη με περιστροφικό διακόπτη (όσο μειώνονται οι στροφές, μειώνεται και η ροπή). ¨Εχει την δυνατότητα για τρύπημα με κρούση, τρύπημα χωρίς κρούση και σκάψιμο (κρούση χωρίς περιστροφή). Οι παλαιότερες εκδόσεις ήταν αρκετά καλές και δεν είχαν παρουσιάσει προβλήματα. Η τιμή που το φέρνει είναι πάλι στα 80 ευρώ (το καλοκαίρι το είχε φέρει φθηνότερα με κουπόνι)

  • Πόσο κοστίζει;  80 
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το τελευταίο διάστημα δεν εξαντλείται σχεδόν κανένα εργαλείο PARKSIDE

  Tηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 B2

  τριβείο τοίχου parksideTo δεύτερο εργαλείο της εβδομάδος είναι και αυτό αρκετά ενδιαφέρον, καθώς είναι το φέρνει μόλις για 3η φορά. Πρόκειται για το τηλεσκοπικό τριβείο τοίχου και οροφής PARKSIDE PWDS 920 A1. Είναι ένα τριβείο με μεγάλο κοντάρι με το οποίο μπορούμε να τρίψουμε ψηλές επιφάνειες χωρίς να κουραζόμαστε ή να ανεβαίνουμε σε σκάλες. Έχει ισχύ 710 WATT (μπορεί να μπερδεύει το 920 στο τίτλο αλλά είναι μόλις 710), κοντάρι με μήκος έως 170 εκατοστά και πέλμα για δίσκους έως 225 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση). Η κεφαλή είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αλλάξει κλίση (και μπρος πίσω και αριστερά/δεξιά) έτσι ώστε να τρίβετε σε όποια γωνία θέλετε. Σίγουρα δεν είναι ένα εργαλείο που απευθύνετε στο ευρύ κοινό, όμως αν βάφετε μόνοι σας το σπίτι, μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό κόπο. Το κόστος του είναι 70 ευρώ με κουπόνι LIDL PLUS και μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαλεία είναι καλή τιμή (αντίστοιχα ερασιτεχνικά τριβεία τοίχου έχουν 100+ ευρώ και την πρώτη φορά τα LIDL το είχαν φέρει 90 ευρώ). Χωρίς κουπόνι έχει 80 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ με κουπόνι, 80 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Διπλός αναδευτήρας PARKSIDE PDRW 1800 B1

  διπλός αναδευτήρας parksideΠάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς, το πρωτοεμφανιζόμενο PARKSIDE PDRW 1800 B1. Είναι ένας πολύ ισχυρός διπλός αναδευτήρας κονιαμάτων και χρωμάτων. Το διπλός αναφέρεται στο γεγονός ότι έχει 2 αναδευτήρες που δουλεύουν ταυτόχρονα. Αυτό είναι σχετικά νέα σχεδίαση που κάνει πολύ καλύτερο ανακάτεμα από ότι η ανάδευση με τον ένα (δεν είναι μόνο ότι καλύπτει μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γίνεται καλύτερα η ανάδευση σε όλο το κουβά με τους 2). Φυσικά είναι και πιο ισχυρό, αφού έχει 1800 WATT μοτέρ και ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών. Τώρα κάτι που αναφέρεται σαν πλεονέκτημα είναι ότι οι αναδευτήρες είναι αποσπώμενοι χωρίς κλειδί, με έξυπνο σύστημα αποδέσμευσης με διακόπτη πάνω στο συμπλέκτη. Αυτό σίγουρα βολεύει στην αποθήκευση, όμως δημιουργεί μερικά θέματα. Καταρχάς είναι άλλος τύπος και όχι ο κλασσικός με Μ14 σύνδεση. Επίσης θα χρειάζεται καλύτερο ξέπλυμα και λίγο προσοχή όταν βγάζετε τους αναδευτήρες για να μη μπει τσιμέντο μέσα στην υποδοχή και μετά δεν μπαίνουν. Τέλος δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να βρείτε συμβατούς αναδευτήρες από το εμπόριο. Η τιμή που το φέρνει είναι 80 ευρώ και είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με ανταγωνισμό.

  • Πόσο κοστίζει;  80
  • Το έχει ξαναφέρει; οχι, πρώτη φορά ερχεται διπλός αναδευτήρας στην Ελλάδα
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα τέτοιο εργαλείο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Παρότι πρωτοεμφανιζόμενο, είναι εργαλείο για μαστόρια, οπότε δεν έχει και τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό. Θα έχει ζήτηση, αλλά δεν βλέπω να γίνεται ο χαμός
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

  Αυτή τη Πέμπτη θα έχει αρκετές προσφορές με εργαλεία που αφορούν το αυτοκίνητο (όχι μόνο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού, αλλά η βασική τους χρήση σχετίζεται με το αυτοκίνητο). Ο κράχτης είναι το μπουλονόκλειδο, που με μπαταρία και φορτιστή έρχεται σε αρκετά καλή τιμή, αλλά σίγουρα και το μικρό πλυστικό αλλά και ο μίνι αεροσυμπιεστής μπαταρίας θα έχουν ενδιαφέρον.

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 E1

  phd 110 e1 πλυστικόTo πρώτο εργαλείο αυτοκινήτου που φέρνει είναι το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 E1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι. Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο, μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση, αν και γενικά προτείνεται κυρίως για αυτούς που θέλουν ένα πλυστικό για μικρές επιφάνειες. Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής είναι 5 μέτρα. Τώρα αν αξίζει η αγορά, εξαρτάται από τις απαιτήσεις και τι μπορείτε να ξοδέψετε. Αν θέλετε κάτι απλό που μεταφέρεται εύκολα, τότε είναι καλή επιλογή (πχ είναι ιδανικό για πλυστικό σε διαμέρισμα). Αν όμως θέλετε κάτι για πιο δύσκολες εργασίες καλό είναι να περιμένετε μέχρι να φέρει το πιο μεγάλο (ή να βρείτε ένα πιο μεγάλο από το εμπόριο). Αυτή είναι η τρίτη φορά που το φέρνει το 2023 στην τιμή των 55 ευρώ (το ξανάφερε πριν 2 μήνες), οπότε σίγουρα δεν θα γίνει χαμός.

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Ιούλη
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν δεν έχετε ανάγκη από μεγάλο πλυστικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές και έχει και το πιο μεγάλο

  Επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος 20 V PARKSIDE PPMA 20-Li B2 (solo)

  ppma 20Στις προσφορές υπάρχει και ο επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος,  ένα εργαλείο της σειράς X20V Team. Το έφερνε παλιότερα με μπαταρία παλιού τύπου αλλά από πέρυσι το ξανάφερε στην σειρά X20V Team. Tο φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα ( 6 βαθμίδες)και πέλμα 250 χιλιοστών με αλλαζόμενα πανάκια. Είναι ιδανικό για γυάλισμα αμαξιού, όμως κάνει και για άλλες δουλείες. Η τιμή του αυτή τη φορά είναι ξανα στα 40  ευρώ και είναι εξαιρετική (το καλοκαίρι το είχε φέρει με έκπτωση στα 30 ). Σε γενικές γραμμές είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με το αμάξι τους, όμως αν δεν έχουν ήδη μπαταρίες, ίσως είναι καλύτερα να περιμένουν την ενσύρματη έκδοση.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Είναι πολύ πρακτικό, όμως δεν απευθύνεται σε μεγάλο κοινό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο αυτοκινήτου PARKSIDE PASSK 20-Li B2

  επαναφορτιζόμενο μπουλονοκλειδοTo τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο PARKSIDE PASSK 20-Li B2. To LIDL το διαφημίζει ως παλμικό κατσαβίδι αυτοκινήτου, αλλά η ονομασία που έχει στο Ελληνικό εμπόριο αυτό το εργαλείο είναι μπουλονόκλειδο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο παλμικό κατσαβίδι και το μπουλονόκλειδο είναι η υποδοχή. Τα παλμικά κατσαβίδια έχουν θηλυκή εξάγωνη υποδοχή για bits 1/4″, ενώ το μπουλοκόκειδο αρσενική τετράγωνη υποδοχή για καρυδάκια καστάνιας (1/2″). Πάμε τώρα στο εργαλείο. Είναι αρκετά δυνατό με μέγιστη ροπή 400 Nm, με 5 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (100/150/200/300/400). Είναι ιδανικό για εργασίες στο αυτοκίνητο (πχ άλλαγμα ελαστικών) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Θεωρητικά με αντάπτορα μπορεί να γίνει και παλμικό κατσαβίδι. Η αλήθεια είναι ότι ίσως τα επίσημα 400Nm να μην είναι αληθινά, δηλαδή η μέγιστη ροπή να είναι λίγο πιο λίγο (αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ερασιτεχνικά μπουλονόκλειδα), όμως γενικά είναι ένα πολύ δυνατό μπουλονόκλειδο. Δηλαδή μόνο αν σας έχουν σφίξει τα ελαστικά με 1000αρι μπουλονόκλειδο δεν θα μπορεί να ξεσφίξει. Είναι από τα ελάχιστα εργαλεία με μπαταρία που έρχονται μαζί με μπαταρία και φορτιστή (τα περισσότερα έρχονται χωρίς εδώ και μερικά χρόνια) Στην συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία 4Ah από την σειρά X20V Team και ο μεσαίος φορτιστής και η τιμή του είναι 75 ευρώ. Μάλιστα η τιμή πέφτει στα 70 αν χρησιμοποιήσετε κουπόνι LIDL Plus, που είναι εξαιρετική, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι η 4αρα μπαταρία και ο μεγάλος φορτιστής έχουν 40+ ευρώ αν τα αγοράσετε ξεχωριστά. Αντίστοιχης ποιότητας μπουλονόκλειδα με αντίστοιχη μπαταρία ξεπερνούν το 100αρικο.

  • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ χωρίς και 70 με κουπόνι LIDL PLUS (τις προηγούμενες φορές το έφερνε στα 80)
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν βρίσκετε άλλο με 80 ευρώ και με 4αρα μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει ξανά, αλλά με την μπαταρία είναι καλή προσφορά

  Ultimate Speed Επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής mini USKT 60 B2

  ultimate speed fouskotiraTo τελευταίο εργαλείο της προσφοράς δεν είναι PARKSIDE αλλά ULTIMATE SPEED. Είναι ένας φορητός αεροσυμπιεστής κυρίως για ποδήλατο ή μηχανή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο αυτοκίνητο. Όσο μικρός και να φαίνεται μπορεί να φουσκώσει έως 4.1 bar, δηλαδή πολύ πιο πολύ από πίεση ελαστικό αυτοκινήτου. Απλώς σε αντίθεση με τους μεγάλους αεροσυμπιεστές, αυτό φουσκώνει πολύ αργά. Δηλαδή εκεί που στο βενζινάδικο θέλετε μερικά δευτερόλεπτα, με αυτό θα πάρει μερικά λεπτά να φουσκώσει πλήρως ένα ελαστικό αυτοκινήτου. Δυστυχώς η μπαταρία είναι λίγο μικρή, οπότε αν έχετε μεγάλο ελαστικό (πχ 225/60/16), τότε δεν επαρκεί για ένα πλήρες φούσκωμα. Γιαυτό προτείνεται περισσότερο για μηχανή/ποδήλατο. Στα θετικά οτι λειτουργεί με προρυθμισμένη πίεση, δηλαδή βάζετε 2 bar και σταματάει αυτόματα όταν πιάσει αυτή την πίεση. Επίσης έχει και ενσωματωμένο φακό. Φυσικά το πιο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το μέγεθος, που θυμίζει μέγεθος φακού, οπότε χωράει ακόμα και σε τσέπη.

  • Πόσο κοστίζει; 35, 29 με κουπόνι LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Τύπος μπαταρίας: FePO4 με 4 x 500 mAh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν έχετε μηχανή ή ποδήλατο βολεύει. Για αυτοκίνητο υπάρχουν καλύτερες λύσεις
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν το έχει ξαναφέρει και σίγουρα βολεύει αρκετό κόσμο, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει αυξημένη ζήτηση
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

  Αυτή τη Πέμπτη τα LIDL φέρνουν αρκετά εργαλεία PARKSIDE της σειράς X20V Team. Κάποια από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενα στα Ελληνικά καταστήματα. Σίγουρα η καλύτερη προσφορά είναι το δραπανοκατσάβιδο, αλλά έχει και άλλα ενδιαφέροντα εργαλεία.

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6 (μόνο σώμα)

  pabs d5To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li E6. Είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην τιμή των 25 ευρώ (ακριβώς ίδια τιμή με πριν τη κρίση) με τη διαφορά ότι με κουπόνι LIDL PLUS κατεβαίνει στα 20 ευρώ (που είναι πραγματικά τσάμπα). Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη, δηλαδή 40Nm ροπή, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής και 30 χιλιοστά διάτρηση σε ξύλο και 13 σε ατσάλι. Σίγουρα αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά x20V Team είναι καλή περίπτωση, αφού μόνο με 25 ευρώ έχετε ένα μεγάλο δραπανοκατσάβιδο.

    • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ (20 με κουπόνι)
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι αρκετές φορές
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pwsa 20 li b3Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι σχεδόν ίδιο). Η τιμή που το φέρνει και αυτή τη φορά είναι στα 45 ευρώ και είναι λίγο πιο ακριβό από ότι το έφερνε προ κρίσης.

    • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ 
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ δελεαστική η τιμή και αρκετά χρηστικό εργαλείο, οπότε δεν αποκλείεται

  Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pat 20 li a1To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1, ένα μεγάλο καρφωτικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα ηλεκτρικά καρφωτικά. Μπορεί να πάρει και δίχαλα (15 έως 25 χιλιοστά) και καρφιά (15 έως 32 χιλιοστά) μέχρι 100 κομμάτια τη φορά. Έχει δυνατότητα για 30 κρούσεις το λεπτό, με λεπτή κεφαλή για κάρφωμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχει ρύθμιση δύναμη κρούσης με 4 προεπιλογές και έχει και led εργασίας. Ανήκει και αυτό στην σειρά x20v team , όμως στη συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής (προτείνεται η μπαταρία 2 Ah). Η τιμή του είναι 45 ευρώ  (με κουπόνι LIDL PLUS κατεβαίνει στα 40) και ίσως είναι λίγο ακριβό για καρφωτικό, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά. Πάλι, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα καλό καρφωτικό αέρος, ούτε με επαγγελματικό καρφωτικό μπαταρίας (αυτά που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ), όμως για ερασιτεχνική χρήση για καλλιτεχνίες ή ξυλουργική είναι μία χαρά. Σε σύγκριση με παρόμοια Κινέζικα δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι σε χαρακτηριστικά. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αλλά πάντα μιλάμε για περιστασιακή χρήση.

  ΜοντέλοPAT 20 Li A1
  Συμβατά καρφάκιαType 47, 15 έως 32 χιλιοστά
  Συμβατά δίχαλαType 55, 15 έως 25 χιλιοστά
  Προτεινόμενη μπαταρία2Ah
  Ρυθμίσεις κρούσης4
  Κρούσεις ανά λεπτό30
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει08/06/23
  Εγγύηση3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ, 40 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει φέρει άλλες 2 φορές το 2023

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 20-Li B2 (μόνο σώμα)

  pamfw 20 li b2To επόμενο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου PARKSIDE PAMFW 20 Li B2. Πρόκειται για ένα εργαλείο με παλινδρομική κίνηση που παίρνει διάφορα εξαρτήματα και μπορεί να εκτελέσει πάρα πολλές εργασίες. Έτσι αν βάλετε εξάρτημα τριβείου το κάνετε τριγωνικό τριβείο, αν βάλετε εξάρτημα κοπής μπορείτε να κόψετε ξύλα ή μέταλλα, αν βάλετε ξύστρα μπορείτε να βγάλετε ταπετσαρίες… Γενικά υπάρχουν πολλά εξαρτήματα στο εμπόριο και συνέχεια βγαίνουν νέα. Το μεγάλο προτέρημα είναι ότι μπορεί να κόψει με σχετική ακρίβεια σε πολύ δύσκολα σημεία, κάτι που δεν μπορεί να κάνει μία σέγα ή ένα δισκοπρίονο. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μηχανισμό για αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς εργαλείο και ειδικό εξάρτημα για εξαγωγή της σκόνης με σκούπα εξωτερικά του εργαλείου (σε άλλα εργαλείο υπάρχει εσωτερικά και είτε είναι μικρή η δίοδος ή μπορεί να μπει η σκόνη εσωτερικά στο χώρο του μοτέρ). Υπάρχει διακόπτης για αβαθδίδωτη αλλαγή της ταχύτητας και φωτάκι LED για την σημείο εργασίας. Η τιμή φέτος είναι 36 ευρώ, ακριβώς ίδια με την προηγούμενη φορά.

  • Πόσο κοστίζει; 36 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, είναι χρήσιμο εργαλείο
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2AΗ
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι

  Επαναφορτιζόμενη πλάνη PARKSIDE PERFOMANCE PPHA 20-Li B2

  ppha 20To επόμενο εργαλείο ανήκει στη σειρά PERFOMANCE και είναι η δεύτερη φορά που έρχεται Ελλάδα. Είναι η επαναφορτιζόμενη πλάνη PPHA 20 Li στην έκδοση Β2. Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το απλό ηλεκτρικό μοντέλο που φέρνει εδώ και 10+ χρόνια. Έχει 82 χιλιοστά πλάτος εργασίας και ρυθμιζόμενο βάθος πλανίσματος από 0 έως 2 χιλιοστά. Στο πέλμα διαθέτει και V εσοχή για πλάνισμα σε ακμές και φυσικά δυνατότητα εξαγωγής της σκόνης αριστερά ή δεξιά. Όπως και μερικά από τα πιο πάνω μοντέλα, αν χρησιμοποιήσετε SMART μπαταρία μπορείτε να το ελέγχετε από την εφαρμογή της LIDL.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ, 65 με κουπόνι LIDL PLUS
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε επαναφορτιζόμενη πλάνη, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτή τη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος ευθυλειαντήρας PARKSIDE PGSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pgsa 20 li a1To επόμενο εργαλείο είναι σχετικά νέο, αφού πρώτη φορά το έφερε πριν λίγους μήνες, πρόκειται για τον επαναφορτιζόμενο ευθύ λειαντήρα PARKISDE PGSA 20 Li A1. Είναι ένα εργαλείο που δεν έχει και πολλά αντίστοιχα στο εμπόριο. Συνήθως το συναντάμε ηλεκτρικό ή ως εργαλείο αέρος. Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον κάνει μεταλλικές κατασκευές, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εργασίες. Όπως και τα περισσότερα εργαλεία της προσφοράς, ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην συσκευασία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα “μεγάλο dremel”. To μεγάλο αφορά και την ισχύ αλλά και το μέγεθος των εξαρτημάτων. Από τα χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι έχει ρύθμιση στροφών (6 βαθμίδων) και μπορεί να πάρει εξαρτήματα με διάμετρο άξονα ως 8 χιλιοστά (που είναι το πιο κοινό νούμερο για αυτά τα εργαλεία). Από βιντεάκια φαίνεται ότι έχει ισχύ, αλλά και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο ηλεκτρικό. Η τιμή που το φέρνει είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη φορά, τώρα 40, πριν 50 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Μάλιστα με κουπόνι LIDL PLUS κατεβαίνει στα 30 ευρώ που είναι πολύ, πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τον ανταγωνισμό, αφού από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το μοναδικό ερασιτεχνικό μοντέλο στο Ελληνικό εμπόριο.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, πριν λίγους μήνες
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ, 30 με κουπόνι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του: Μόνο αν θέλετε επαναφορτιζόμενο
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δεν αποκλείεται, μπορεί να είναι εξειδικευμένο εργαλείο, όμως η τιμή με το κουπόνι είναι εξαιρετική

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός 20 V PWSAM 20-Li A1

  mini goniakos troxos parksideΠάμε τώρα στο πρώτο πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο της εβδομάδος. Ανήκει στην σειρά X20V Team και πρόκειται για ένα μίνι γωνιακό τροχό μπαταρίας. Το μίνι αναφέρεται στη διάμετρο του δίσκου και όχι στον όγκο. Είναι ένα εργαλείο που υπάρχει και στην σειρά Χ20V Team και που λόγω μεγέθους είναι πιο βολικό το μικρό, όμως αυτό είναι πιο ισχυρό και σίγουρα βολεύει όσους έχουν ήδη μπαταρίες της σειράς. Δεν υπάρχουν πολλές κριτικές αφού είναι σχετικά νέο μοντέλο και στο εξωτερικό, όμως για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο και έχει ήδη μπαταρίες είναι καλή λύση. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι λίγο πιο μικρός από το μεγάλο γωνιακό τροχό. Επίσης ο μικρότερος δίσκος επιτρέπει λίγο καλύτερη ακρίβεια στις κοπές ή στην λείανση. H τιμή του είναι 32 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

  • Το έχει ξαναφέρει: όχι
  • Πόσο κοστίζει: 32 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του: Μόνο αν θέλετε ένα μικρό και έχετε ήδη μπαταρίες, αλλιώς βολεύει καλύτερα αυτή της x12V Team
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δεν αποκλείεται, αν και λογικά όχι

  Επαναφορτιζόμενος αναδευτήρας χρωμάτων και κονιάματος PFMRA 20-Li A1

  pmfra 20 li a1To επόμενο εργαλείο είναι σχετικά νέο αφού πρώτη φορά το έφερε τον Ιούνη. Πρόκειται για τον επαναφορτιζόμενο αναδευτήρα χρωμάτων και κονιάματος PARKSIDE PFMRA 20 Li A1. Οπώς και το ηλεκτρικό μοντέλο είναι αργόστροφο με αρκετή ροπή και έτσι μπορεί να αναδεύει μαλακά αλλά και πιο παχύρρευστα κονιάματα. Έχει soft start για ασφάλεια και έχει και brushless μοτέρ, επομένως έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λίγο καλύτερη απόδοση από αντίστοιχα με κοινό μοτέρ με καρβουνάκια. Τα αναλώσιμα που παίρνει είναι κοινά με του εμπορίου και σίγουρα βολεύει όποιον θέλει να αναδεύει υλικά σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Δεν έχει μπαταρία ή φορτιστή στην συσκευασία, αλλά προτείνεται η 4αρα μπαταρία που φέρνουν τα PARKSIDE.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, πριν λίγους μήνες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε αυτονομία, αλλιώς καλύτερο και πιο φθηνό το ηλεκτρικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, εκτός και αν φέρει πολύ λίγα κομμάτια

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20-Li Β2 (μόνο σώμα)

  μόνο σώμα επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγαTo προτελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li Β2, άλλο ένα από τα εργαλεία της σειράς X20V Team. Και αυτό πωλείται μόνο ως σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 38 ευρώ . Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο, με μέγιστη δυνατότητα κοπής 100 χιλιοστά πάχος σε ξύλο και 20 χιλιοστά σε ατσάλι. Οι παλινδρομήσεις είναι 3000 το λεπτό και στην συσκευασία έχει μία λάμα ξύλου (είναι συμβατό με τις κοινές λάμες του εμπορίου). Η λάμα αλλάζει χωρίς κλειδί, ενώ υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης για την ταχύτητα της ταλάντωσης καθώς και επιλογή γραμμική κίνησης ή ταλάντωσης.

    • Πόσο κοστίζει; 38 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα σε χαμηλή τιμή (ειδάλλως η PERFOMANCE είναι πολύ καλύτερη, ειδικά αυτή με τις 2 μπαταρίες)
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την έχει φέρει αρκετές φορές και φθηνότερα οπότε μάλλον όχι

  Επαναφορτιζόμενη καφετιέρα PKMA 20-Li A1

  καφετιέρα φίλτρου parksideTo τελευταίο εργαλείο της προσφοράς δεν το λες ακριβώς και εργαλείο, αλλά σίγουρα για κάποια μαστόρια θα είναι χρήσιμο. Πρόκειται για μία επαναφορτιζόμενη καφετιέρα γαλλικού καφέ (δηλαδή καφέ φίλτρου). Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλώς φτιάχνει καφέ φίλτρου σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Επειδή καίει αρκετά (για να ζεστάνει το νερό) δεν έχει τρομερή αυτονομία, όμως όπως αναφέρεται με μία 4αρα μπαταρία μπορεί κάποιος να φτιάξει 4 κούπες καφέ. Σίγουρα θα ενδιαφέρει περισσότερο και άτομα που πάνε κάμπινγκ ή εκδρομές. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες καφετέριες στο εμπόριο, αλλά το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης είναι ότι δουλεύει με τις μπαταρίες της σειράς Χ20V Team, που αρκετοί έχουν ήδη κάποιες στη αποθήκη. Aπό βίντεο του εξωτερικού φαίνεται ότι είναι σχετικά γρήγορη, δηλαδή περίπου 3-4 λεπτά για να φτιάξει μία κούπα καφέ. Είναι συμβατή και με έτοιμες κάψουλες του εμπορίου, αλλά σίγουρα είναι φθηνότερο να αγοράζετε τη χύμα συσκευασία. Η τιμή της είναι 40 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε επαναφορτιζόμενη καφετιέρα φίλτρου και έχετε ήδη μπαταρίες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν την έχει ξαναφέρει και σίγουρα αν δουν τη προσφορά κόσμος που πάει εκδρομές και κάμπινγκ θα έχει ζήτηση

  Διάφορα άλλα εξαρτήματα και μπαταρίες

  Στην προσφορά υπάρχουν και αρκετά εξαρτήματα καθώς και αρκετές μπαταρίες της σειράς Χ20V Team, μεταξύ των οποίων και οι νέες SMART μπαταρίες. Σίγουρα πολύ χρήσιμος είναι και ο αντάπτορας για τις μπαταρίες Χ20V που σας επιτρέπει να φορτίζετε κινητά και τάμπλετ από θύρα usb.

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

  Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

  Αυτή τη Πέμπτη έχει αρκετές προσφορές σε εργαλεία κήπου. Τα περισσότερα είναι επαναφορτιζόμενα, έχει όμως και μερικά ηλεκτρικά καθώς και πολλά εργαλεία χειρός και μπαταρίες. Το καλό είναι ότι αρκετά από αυτά τα φέρνει σε πολύ καλή τιμή, ακόμα και φθηνότερα από ότι τα έφερνε προ κρίσης. Το αλυσοπρίονο, το πολυμηχάνημα και το μπορντουροψάλιδο είναι οι πιο καλές προσφορές της εβδομάδος.

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pahe c3 parksideΤο πρώτο εργαλείο της εβδομάδας ανήκει στα εργαλεία κήπου και είναι εξαιρετικό (τουλάχιστον η προπροηροηγούμενη έκδοση γιατί αυτή είναι πρωτοεμφανιζόμενη). Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο που ανήκει στην σειρά x20V Team, δηλαδή στα εργαλεία 20V που παίρνουν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Είναι πολύ βολικό, πιο βολικό από βενζινοκίνητο, καθώς είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο μεγάλο ύψος. Έχει 20αρα λάμα και αλυσίδα (σημείωση: δεν έχει πλέον Oregon λάμα και αλυσίδα όπως τα πρώτα μοντέλα) και φυσικά έχει δοχείο λαδιού. Η αλυσίδα τεντώνει με αυτόματο μηχανισμό χωρίς κλειδιά και το ίδιο ισχύει και για το τηλεσκοπικό κοντάρι. Οι διαφορές με την προηγούμενη έκδοση είναι στην 2η λαβή (που δεν υπήρχε πριν), αν και η προσωπική άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται και τόσο. Το εργαλείο είναι αρκετά ελαφρύ και συνήθως θα το πιάνετε απο πιο χαμηλά. Η 2η αλλαγή έχει να κάνει με το σημείο που είναι το δοχείο λαδιού της αλυσίδας και το καπάκι. Τώρα βρίσκεται ξανά στο πάνω μέρος όπως την πρώτη έκδοση, αλλά στην 2η ήταν στο πλάι . Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αυτή την έκδοση ξεκουμπώνει η κεφαλή χωρίς εργαλεία. Έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε πιο εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλαγή υπάρχει και στον διακόπτη. Σηκωμένο ψηλά μπορείτε να κόψετε σχεδόν έως 4 μέτρα ύψος. Με λίγη επιμονή μπορείτε να κόψετε σχεδόν τα πάντα (κόβει άνετα ακόμα και κορμούς ελιάς). Φυσικά λίγο πιο αργά γιατί είναι αργόστροφο (περίπου το 1/5 της ταχύτητας που έχουν τα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα). Φυσικά θέλει καλά ακονισμένη αλυσίδα, λάδι και γεμάτη μπαταρία. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 70 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή (με μπαταρία και φορτιστή το είχε φέρει 80 την πρώτη φορά και χωρίς 55 προ κρίσης) και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο για όποιον έχει δέντρα που θέλουν κλάδεμα και έχει και αρκετές μπαταρίες Χ20V Team. Αν και μπορείτε να βάλετε όπια μπαταρία θέλετε, προτείνεται η 4αρα και απο άποψη αυτονομίας και απόδοσης.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Συμβατό με κάποια σειρά μπαταριών: Ναι Χ20V team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και ακρίβυνε, αν έχετε ήδη μπαταρίες και θέλετε κονταροπρίονο βολεύει αρκετά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PTHSA 20-Li B3 (solo)

  μπορντουροψάλιδο lidlTo επόμενο εργαλείο είναι και αυτό στην σειρά κήπου και είναι η πολλοστή φορά που το φέρνει στην Ελλάδα (το έχει ξαναφέρι το 2023). Είναι το επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHTSA 20 B3. Στα χαρακτηριστικά έχει μήκος λάμας 41 εκατοστών και μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 12 χιλιοστά (προφανώς όχι τόσο μεγάλα αν είναι ξερά ή σκληρά όπως ελιάς). Ο τηλεσκοπικός μηχανισμός είναι ρυθμιζόμενος χωρίς κλειδί και ανοίγει έως 70 εκατοστά κάνοντας το εργαλείο να φθάσει στα 270 εκατοστά. Έτσι κάποιος μετρίου αναστήματος κόβει άνετα έως 4 μέτρα ύψος. H κεφαλή είναι ρυθμιζόμενη και αποσπώμενη (πιθανώς να είναι συμβατό και με το κονταροπρίονο) και προς τα πάνω και προς τα κάτω όποτε μπορείτε να κόψετε κάθετα ή οριζόντια σε μεγάλο ύψος. Φυσικά ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Προτείνεται η 4αρα αλλά μπορείτε να βάλετε και την 8αρα. Φυσικά, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το πολυμηχάνημα καθώς και είναι πιο ισχυρό και έχει και άλλες χρήσεις, όμως για κάποιον που θέλει μόνο τηλεσκοπτικό μπορντουροψάλιδο δείχνει ιδανικότερη επιλογή (σημείωση έχει τηλεσκοπικό μηχανισμό ενώ το άλλο όχι) Φυσικά, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το πολυμηχάνημα καθώς και είναι πιο ισχυρό και έχει και άλλες χρήσεις, όμως για κάποιον που θέλει μόνο τηλεσκοπτικό μπορντουροψάλιδο δείχνει ιδανικότερη επιλογή (σημείωση έχει τηλεσκοπικό μηχανισμό ενώ το άλλο όχι) Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ, αλλά αν έχετε κουπόνι με LIDL Plus εφαρμογή κατεβαίνει στα 50 που είναι πολύ καλή (η καλύτερη ακόμα και προ κρίσης).

    • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ, 50 με κουπόνι lidl plus
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν έχετε ψηλές λιγκούστες ή θάμνους, σιγουρα βολέυειD
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο κήπου 40 V PGKGA 40-Li B2

  pkgka 40 Τo επόμενο εργαλείο είναι και αυτό εργαλείο κήπου και μάλιστα πολυεργαλείο. Για τρίτη φορά φέρνουν στην Ελλάδα το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου κήπου PGKGA 40 Li B2. Είναι ένα εργαλείο από την σειρά x20V Team που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο μπαταρίες, επομένως είναι πιο ισχυρό από τα απλά 20V (σε μία σύγκριση με το 20V κονταροπρίονο, έχει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα αλυσίδας). Έχει 3 διαφορετικά εξαρτήματα, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο και κονταροπρίονο. Εκ πρώτης όψεως δείχνουν ίδια με αυτά που είχε και το βενζινοκίνητο με τη διαφορά ότι η κεφαλή στο κονταροπρίονο είναι ρυθμιζόμενη ( είναι συμβατά μεταξύ τους ή με το θαμνοκοπτικό το Perfomance). Αν αναρωτηθεί κανείς, για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος ένα πολυμηχάνημα μπαταρίας από το βενζινοκίνητο, είναι απλό. Είναι πιο ελαφριά (μαζί με εξάρτημα και μπαταρίες ζυγίζει 5 κάτι κιλά όταν το βενζινοκίνητο το μεγάλο ξεπερνάει τα 10) και φυσικά είναι και σχετικά αθόρυβο. Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι το μοτέρ του κινητήρα είναι brushless, που σημαίνει ότι είναι και λίγο πιο δυνατό αλλά και θα κρατήσει πολύ περισσότερο. H τιμή του είναι λίγο τσουχτερή, ειδικά αν σκεφτείτε ότι θέλετε και δύο μπαταρίες και φορτιστή για να δουλέψει. Ευτυχώς όμως η τιμή επανήλθε σε καλά επίπεδα, αφού τώρα κοστίζει πάλι 159 ευρώ (πριν λίγους μήνες το είχε φέρει στα 200 ευρω!!!). Σίγουρα βολεύει κάποιον που έχει ήδη μπαταρίες και δεν έχει κανένα εργαλείο (δηλαδή κονταροπρίονο, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο).

    • Πόσο κοστίζει; 159 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά τον Απρίλη στα 200 ευρώ
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 4Αh+
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
    • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε φθηνό επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα κήπου, ναι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο 40 V PPHSA 40-Li A1

  parkside pphsa 40 μπορντουροψάλιδοΑκόμα ένα εργαλείο με μείωση τιμής  αυτή την εβδομάδα. Και αυτό είναι εργαλείο κήπου και αυτό χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες ταυτόχρονα δουλεύοντας στα 40V. Έχει brushless μοτέρ και φυσικά είναι αρκετά πιο ισχυρό απο το πιο απλό μοντέλο της σειράς x20V Team αφού αυτό μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 19 χιλιοστά διάμετρο και έχει 58 εκατοστά μήκος εργασίας. Οι διαφορές δεν σταματούν εκεί, αφού έχει και 3 προκαθορισμένες ταχύτητες, 2000/3000/3600 στροφές ανά λεπτό όταν το απλό έχει μόνο μία ταχύτητα. Φυσικά όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση και όχι 3. Η τιμή του είναι φέτος είναι 70 από 90 ευρώ που είχε πέρυσι και σίγουρα είναι σημαντική μείωση και πολύ καλή τιμή για εργαλείο της σειράς PERFOMANCE.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι πέρυσι στα 70 ευρώ
  • Συμβατό με κάποια σειρά μπαταριών: Ναι Χ20V team, θέλει 2 ταυτόχρονα
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα πιο καλό και δυνατό μπορντουροψάλιδο από το απλό, τότε μάλλον ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι αν και έχει πολύ καλή τιμή αυτή τη φορά

  Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο 40 V PKSA 40-Li B2

  pksa 40 Πάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον εργαλείο της προσφοράς, το μεγάλο επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο PARKSIDE PKSA 40 Li B2. Πρόκειται για ένα αλυσοπρίονο της σειράς x20V Team που λειτουργεί με 2 μπαταρίες ταυτόχρονα. Έτσι είναι αρκετά πιο δυνατό και γρήγορο και θυμίζει ταχύτητα και επιδόσεις βενζινοκίνητου. Παρότι δεν είναι στη σειρά Perfomance έχει brushless μοτέρ και γενικά πολύ καλές επιδόσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι η αυτονομία που είναι πολύ μικρή με 2 4αρες μπαταρίες, όμως δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι σχεδόν αθόρυβο, οπότε είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κόβουν ξύλα μέσα στον αστικό ιστό χωρίς να τους φέρνει ο γείτονας την αστυνομία. Αν δεν είστε στα Πατήσια ή γενικότερα σε πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, μπορείτε να κόβετε ξύλα ακόμα και το μεσημέρι χωρίς να ενοχλείτε κανένα. Η λάμα είναι μεγάλη, 16αρα, αλλά δυστυχώς δεν είναι oregon, το ίδιο και η αλυσίδα. Φυσικά έχει ηλεκτρονικό φρένο αλλά και αντλία λαδιού με τεπόζιτο. Η τιμή του είναι αρκετά καλή, μόλις 100 ευρώ, όταν άλλα αντίστοιχα έχουν 130+. Σίγουρα προτείνεται σε όποιον ψάχνει ένα μεγάλο αλυσοπρίονο μπαταρίας. Φυσικά βολεύει αν έχετε ήδη τουλάχιστον 2 4αρες μπαταρίες. Αλλιώς το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Συμβατό με κάποια σειρά μπαταριών: Ναι Χ20V team, θέλει 2 ταυτόχρονα
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα μεγάλο αλυσοπρίονο μπαταρίας σε χαμηλή τιμή, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Το φέρνει πρώτη φορά, οπότε δεν αποκλείεται

  Επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας πίεσης 12 V και 20 V PDSA 20-Li A1 (solo)

  pdsa 20 liΤο επόμενο από τα εργαλεία της σειράς X20V Team είναι ένα από τα ιδιαίτερα. Είναι ο επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας PARKSIDE PDSA 20 Li A1. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι από τα λίγα εργαλεία που είναι συμβατό και με τις 2 σειρές μπαταρίας και την Χ12V Team και την Χ20V Team. Έχει 5 λίτρα χωρητικότητα και μπορεί να δώσει πίεση 1.5 bar. Τώρα για κάποιο λόγο το ακρίβυνε αρκετά φέτος. Την πρώτη φορά το 2021 το είχε φέρει στα 25 ευρώ που ήταν εξαιρετική τιμή. Όμως τα 50 είναι ακριβά για τόσο μικρή ψεκαστήρα μπαταρίας.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το έχει φέρει ξανά το 2023
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V και Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 12V/20V
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Μόνο αν έχετε μπαταρίες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι ακριβό στα 50 ευρώ

  Συσκευή ακονίσματος αλυσίδας αλυσοπρίονου PARKSIDE PSG 85 B2

  ακονιστήρι αλυσίδας H συσκευή ακονίσματος αλυσίδας για αλυσοπρίονα PARKSIDE PSG 85 B2 είναι ένα εργαλείο που έρχεται δεύτερη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή. Πριν πάρα πολλά χρόνια το έφερνε ως Florabest, αλλά ίσως έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που το είχαν φέρει. Τώρα είναι η δεύτερη φορά μετά το 2021 που ξαναέρχεται. Είναι ένα πολύ πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει αρκετά αλυσοπριονα και θέλει να ακονίζει τις αλυσίδες γρήγορα και απλά. Η λειτουργία του είναι απλή, ρυθμίζετε το μηχάνημα στις μοίρες που θέλετε, ρυθμίζετε τα στοπ για τον οδηγό και το δίσκο και απλώς κατεβάζετε την κεφαλή, προχωρώντας ένα δόντι τη φορά. Η ισχύς που έχει είναι 85 watt και ο δίσκος που φοράει είναι 105χ22 χιλιοστά. Φυσικά μπορεί να πάρει και λίγο πιο μικρό. Ο δίσκος για ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει πολύ καιρό, αλλά μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο. Στα θετικά ότι έχει LED που φωτίζει το σημείο εργασίας για να βλέπετε πόσο καλά ακονίστηκε κάθε δόντι.. Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και είναι αρκετά καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αλλη μία φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε να ακονίζετε αρκετές αλυσίδες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνό και έχει καιρό να το φέρει
  Προσφορές Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

  Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

  Μικρός τόρνος ξύλου PARKIDE PDM 600 B2

  τόρνος ξύλουTo μοναδικό PARKSIDE εργαλείο της εβδομάδος (έχει και ένα δράπανο Black and Decker) είναι ο μικρός ξυλότρονος PARKSIDE PDM 600 B2. Eίναι ένα εργαλείο που φέρνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, οπότε δεν ξέρουμε και τόσα πολλά. Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι είναι μόνο για ξύλο (και άλλα μαλακά υλικά) και φυσικά ότι είναι σε πολύ καλή τιμή.

  Η ισχύς του μοτέρ είναι 550 WATT που δεν είναι μικρή για μικρούς ξυλοτορνους (αντίστοιχοι ερασιτεχνικοί με μικρότερη ισχύ έχουν κοντά στα 200 ευρώ). Το μέγιστο μήκος εργασίας είναι 60 πόντοι και η μέγιστη διάμετρος 25, οπότε είναι σχετικά μικρός, αλλά για απλή ερασιτεχνική χρήση δεν είναι κακός.

  Τώρα θα πρέπει να αναφέρουμε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους ξυλότορνους που υπάρχουν στο εμπόριο. Εδώ ο σκελετός είναι από προφίλ αλουμινίου και όχι μασίφ ατσάλι. Αυτό τον κάνει πιο ελαφρύ και πιο φορητό, όμως δεν έχει την στιβαρότητα και την αντοχή που έχει το ατσάλι. Έτσι είναι πιο ευάλωτο, καθώς με κακή χρήση το προφίλ θα στραβώσει και ο τόρνος θα είναι άχρηστος (μέχρι να βρείτε νέο προφίλ για ράγα). Επίσης ακόμα και η ράγα στήριξης και το ίδιο το μοτέρ είναι από πλαστικό, επομένως δεν θα έχει την ίδια αντοχή όπως τα ατσάλινα. Προφανώς κάποιος μπορεί να το ενισχύσει ή να το αντικαταστήσει με ατσάλι, όμως είναι επιπλέον κόστος και δουλειά.

  Ένα άλλο θέμα είναι οι ηλεκτρονική ρύθμιση των στροφών. Όσο πιο χαμηλές στροφές τόσο πιο χαμηλή είναι και η ροπή του εργαλείου. Βέβαια υπάρχει μία μικρή ηλεκτρονική υποβοήθηση (δηλαδή όταν ζορίζεται, αυξάνει το ρεύμα και τις στροφές ώστε να μη κοκαλώσει) αλλά δεν έχει πάντα αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό είναι πρόβλημα που έχουν όλοι οι μικροί ξυλότορνοι που δεν έχουν γρανάζια ή ιμάντες.

  Επομένως, θέλει αρκετή σκέψη πριν τον αγοράσετε γιατί κάποιος που δεν ξέρει ή θέλει να κάνει δύσκολες ξυλογλυπτικές εργασίες, μπορεί να τον σπάσει σε λίγες μέρες. Όμως όταν όλοι οι ξυλότορνοι ξεκινούν από 200 ευρώ και αυτός έχει μόνο 90 με κουπόνι, είναι σίγουρα καλή σαν προσφορά, ακόμα και για πλαστικό-αλουμινιένος.

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ με κουπόνι, 119 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε φθηνό ξυλότορνο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό αν φέρει λίγα κομμάτια
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 14 Αυγούστου έως Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

  Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

  Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 1600 Β2

  pks 1600To πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 1600 Β2. Είναι μία καινούργια έκδοση στο ηλεκτρικό αλυσοπρίονο που έφερνε για χρόνια. Αυτή δεν έχει το κινητήρα 2200 WATT αλλά 1600. Επίσης έχει λίγο μεγαλύτερη λάμα 42αρα . Φυσικά έχει δοχείο για λάδι λίπανσης, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι όπως σε όλα τα PARKSIDE το τελευταίο καιρό η αλυσίδα και η λάμα δεν είναι Oregon όπως παλαιότερα. Στα θετικά το σύστημα προστασίας soft start (πρακτικά ξεκινάει αργά για να μην υπάρξει τραυματισμός από κατά λάθος ενεργοποίηση), το ηλεκτρονικό φρένο. Μια διαφορά με τη προηγούμενη έκδοση είναι ότι αυτό έχει χειροκίνητο σύστημα τεντώματος αλυσίδας (το κλασσικό με τη βίδα) και όχι αυτόματο χωρίς εργαλεία. Από τα βίντεο φαίνεται ισχυρό και με ακονισμένη λάμα κόβει άνετα ακόμα και δεντρα. Σε γενικές γραμμές δείχνει ένα  αξιόλογο ερασιτεχνικό ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, που όμως μάλλον είναι χειρότερο από τη προηγούμενη έκδοση. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι οι περιορισμοί που έχουν τα ηλεκτρικά. Η τιμή του  είναι 69 ευρώ και σίγουρα δεν είναι τρελή προσφορά, τουλάχιστον όχι όσο η προηγούμενη έκδοση

  • Πόσο κοστίζει; 69 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε, όμως δεν είναι τοσο καλή προσφορά όσο το PKS 2200
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 B4

  phsl parkside Το επόμενο εργαλείο κήπου είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 B4. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα. Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή. To είχε ξαναφέρει πριν λίγους μήνες στην ίδια τιμή

    • Πόσο κοστίζει; 85 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 B6

  prt 550 Το τέταρτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 Β6. Είναι ένα μικρό και ελαφρύ χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν ή μικρά χόρτα από την αυλή ή τον κήπο. Δεν είναι πολύ δυνατό, μόλις 550 watt μοτέρ, αλλά για αυτή τη διάσταση και για χρήση μικρής μεσινέζας είναι μία χαρά (υπάρχουν άλλα που έχουν μόνο 350 watt μοτέρ). Το μήκος του κονταριού ρυθμίζεται (έχει 30 εκατοστά άνοιγμα) και έχει διπλή λαβή. Η μεσινέζα δουλεύει με καρούλια (δίνει 2 έτοιμα στην συσκευασία), οπότε δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να τα αλλάξετε (μπορείτε να βάλετε και κανονική) Το πάχος της μεσινέζας είναι 1.4 χιλιοστά και το μήκος του κάθε καρουλιού 5 μέτρα, οπότε για απλή ερασιτεχνική χρήση θα σας βγάλει αρκετό καιρό. Στα ράφια θα υπάρχουν και ανταλλακτικά καρούλια (τα 3 καρουλια 3 ευρώ), οπότε αν το αγοράσετε καλό είναι να πάρετε και 1-2 σετ. Όπως είπαμε, οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Μην περιμένετε να κόψετε βάτα ή θάμνους. Η βασική του χρήση είναι μόνο για μαλακό γρασίδι και μικρά λεπτά ζιζάνια. Σε οτιδήποτε πιο μεγάλο θα ζοριστεί και δεν θα κόβει.. Η τιμή του είναι φέτος είναι 35 ευρώ (προ κρίσης κόστιζε 30 ευρω) και σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει καλή. Όσοι το επιλέξουν καλό θα είναι να αγοράσουν μαζί και τα ανταλλακτικά καρούλια που είναι σε προσφορά.

    • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε ένα μικρό κήπο και δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το είχε φέρει πολλές φορές το 22 και ήδη άλλη 2 φορες το 23

  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

  Σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1550 A1

  pbh 1550 a1To πρώτο εργαλείο της Πέμπτης είναι πρωτοεμφανιζόμενο σαν έκδοση, αλλά γενικότερα είναι ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το μεγάλο σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE 1550 A1. Είναι η πρώτη φορά που φέρνει αυτή την έκδοση (πριν έφερνε το PBH 1500) αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα, εκτός από το λίγο μεγαλύτερο μοτέρ. Γενικά είναι ένα δυνατό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκάψιμο με καλέμι ή για τρύπημα μεγάλων οπών σε τοιχοποιία. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό sds plus (στο βαλιτσάκι υπάρχει αντάπτορας για τσοκ) και έχει ισχύ κρούσης 5 joule, που είναι υπαραρκετή για ερασιτέχνες. Μπορεί να τρυπήσει έως 32 χιλιοστά σε μπετό και 13 χιλιοστά σε ατσάλι. Η ισχύς είναι ρυθμιζόμενη με περιστροφικό διακόπτη (όσο μειώνονται οι στροφές, μειώνεται και η ροπή). ¨Εχει την δυνατότητα για τρύπημα με κρούση, τρύπημα χωρίς κρούση και σκάψιμο (κρούση χωρίς περιστροφή). Οι παλαιότερες εκδόσεις ήταν αρκετά καλές και δεν είχαν παρουσιάσει προβλήματα. Η τιμή που το φέρνει είναι 65 ευρώ με κουπόνι LIDL plus και 80 χωρίς. 80 είναι ακριβό και δεν το συνιστώ, όμως στα 65 είναι αρκετά καλή τιμή.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ με κουπόνι, 80 χωρίς
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε, αλλά μόνο με κουπόνι LIDL Plus
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το τελευταίο διάστημα δεν εξαντλείται σχεδόν κανένα εργαλείο PARKSIDE

  Parkside Διπλός τροχός PDFW 120 B3

  parkside pdfw 120Το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με εξάρτημα πολυεργαλείου. Είναι ένα εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές και για συγκεκριμένες χρήσεις είναι πολύ βολικό. Προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα μεγάλο δίδυμο τροχό, ούτε κάνει για βαριές εργασίες, όμως για ψιλοδουλειές βολεύει. Το εξάρτημα του πολυεργαλείου δεν είναι και κάτι τρομερό, όμως αν δεν έχετε καθόλου ενα εργαλείο τύπου dremel, τότε θα βοηθήσει. Η ισχύ του είναι αρκετά μικρή, μόλις 120 WATT, όμως για τους μικρούς 75αρηδες δίσκους που έχει είναι αρκετά. Έχει ρυθμιζόμενο αριθμό στροφών, όμως όσο χαμηλώνει η ταχύτητα μειώνεται και η ροπή, οπότε δεν είναι ότι μπορεί να ακονίσει σκαρπέλο με μικρή ταχύτητα. Σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά για όποιον ασχολείται με μοντελισμό ή λεπτοδουλειές και δεν θέλει ένα μεγάλο και ογκώδη δίδυμο τροχό. Στην συσκευασία υπάρχει και η κλασική ξύλινη κασετίνα με τα εξαρτήματα για πολυεργαλείο. Η ποιότητα δεν είναι τρομερή, αλλά για τα λεφτά της προσφοράς δεν μπορεί κάποιος να ζητήσει περισσότερα. Η τιμή του φέτος είναι 33 ευρώ, λίγο αυξημένη από τα προηγούμενα χρόνια

        • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
        • Πόσο κοστίζει: 33 ευρώ
        • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο σε ερασιτεχνική μορφή, ναι

  Ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 E3

  pstk 800 c3Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 E3. Είναι ένα εργαλείο που έφερνε για αρκετά χρόνια, αν και το 2020 έκανε ένα διάλειμμα. Είναι μία από τις 2 ηλεκτρικές σέγες που φέρνουν τα LIDL (η άλλη είναι με κλειστή λαβή). Η σέγα με ανοιχτή λαβή, βολεύει περισσότερο για κοπές ακριβείας, αφού ο χρήστης έχει λίγο καλύτερο κράτημα και πιο κοντά στο σημείο εργασίας. Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό review από μία παλαιότερη έκδοση, την B2, πατώντας εδώ. Δεν φαίνεται ν έχει κάποια σημαντική διαφορά σε χαρακτηριστικά με την νέα έκδοση που θα έχει την Δευτέρα. Μόνο μικρές διαφορές στην εμφάνιση και την εργονομία (πχ ο μοχλός για την αλλαγή κλίσης είναι λίγο διαφορετικός). Η τιμή που την φέρνει φέτος είναι 40 ευρώ, 10 ευρώ ακριβότερα από ότι την έφερνε πριν την κρίση της ακρίβειας.

    • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
    • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 7 Αυγούστου έως Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

  Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

  Την Πέμπτη θα έχει λίγες προσφορές σε εργαλεία αέρος. Δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά θα έχει 3-4 (επίσημα, ανεπίσημα ίσως βγουν και άλλα).

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 31 Ιουλίου έως Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

  Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

  Επιτραπέζιο δισκοπρίονο PARKSIDE PTKS 2000 H5

  ptks 2000Το παγκοπρίονο είναι ένα εργαλείο που έφερνε κανονικά μέχρι το 2010 αλλά μετά σταμάτησε να το φέρνει στην Ελλάδα για κάποιους λόγους ενώ στο εξωτερικό το έφερνε κανονικά. Προφανώς είναι ένα εργαλείο που παρότι είναι πολύ χρήσιμο, λόγω όγκου και τιμής έχει μικρότερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Όμως άρχισε να το ξαναφέρνει τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πιο μεγάλη που έχει, με 2000 WATT μοτέρ. Ο δίσκος που φοράει είναι 254 χιλιοστά και έχει δύο στην συσκευασία (ένας για μασίφ και ένας για μελαμίνη/mdf). Δεν είναι το πιο κοινό νούμερο, αλλά υπάρχει στο εμπόριο και θα το βρείτε από αρκετές εταιρίες (πχ έχει και η Bosch). Oi διαστάσεις του τραπεζιού είναι 58 x 54,5 εκατοστά και με την επέκταση φθάνει τα 58 x 101 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι 85 χιλιοστά και φυσικά μπορεί να κάνει φαλτσοκοπή από + έως – 60 μοίρες. Κάτι θετικό είναι ότι έχει δύο ταχύτητες, 3200 και 5000 στροφές ανά λεπτό. Στην συσκευασία υπάρχει και η βάση αλλά και διάφορα βοηθήματα (πχ πλαστική ράβδος ώθησης, λέιζερ). Όσο αναφορά την κατασκευή, ο σκελετός του παγκοπρίονου είναι πλαστικός, με ότι συνεπάγεται αυτό (πχ μπορεί να σπάσει αν σας πέσει, έχει λίγο πιο μεγάλη ταλάντωση….). Η επιφάνεια εργασίας (μαζί με τις επεκτάσεις) δεν είναι αλουμινίου, αλλά ατσάλινη (δηλαδή σκουριάζει). Επομένως έχει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα κατασκευής με τα καλά παγκοπρίονα των 300-400+ ευρώ, αλλά και με τις πιο παλιές εκδόσεις που τότε ήταν αλουμινίου. Τώρα όσον αναφορά τα βοηθήματα (οδηγός παραλλήλων, μέτρο…) δεν είναι κορυφαίας ποιότητας ή σχεδίασης (πχ το μπροστά πλαστικό στον οδηγό είναι μισό χιλιοστό πιο μεγάλο από το αλουμίνιο) και θέλουν αλλαγή ή καλό σετάρισμα. Επομένως μην περιμένετε να κάνετε κοπές ακρίβειας στο δέκατο του χιλιοστού, ειδικά σε φάλτσα. Αν το ρυθμίσετε σωστά και δεν το πειράξετε τότε θα κόβει ίσα. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 169 ευρώ αλλά αν έχετε εφαρμογή LIDL Plus κατεβαίνει στα 139. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό ακόμα και η αρχική είναι καλή, αφού και τα υπόλοιπα αυξήθηκαν και στα 2000 WATT είναι ακόμα το πιο φθηνό, αλλά σίγουρα αξίζει μόνο με την έκπτωση αφού με λίγο κάτω από 200 βρίσκεις καλύτερο.

  • Πόσο κοστίζει; 169 ευρώ, 139 με LIDL Plus
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε οικονομικό παγκοπρίονο, σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, τα πρώτα χρόνια γινόταν χαμός, αλλά τώρα το έχει φέρει αρκετές φορές

  Λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3

  τριβείο τοίχουΤο επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ο λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει 4η φορά στην Ελλάδα. Πρακτικά πρόκειται για ένα μεγάλο και βαρύ τριβείο που μπορεί να τρίβει μεγάλες επιφάνειες με μεγαλύτερη ευκολία. . Έχει ισχυρό μοτέρ 1050 WATT και παίρνει γυαλόχαρτα και πλάκες 180 χιλιοστών. Έxει σάκο σκόνης 25 λίτρων (δεν συνδέεται απευθείας στο τριβείο, αλλά έχει ειδικό σωλήνα) και μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα. Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι είναι λίγο βαρύ οπότε δεν βολεύει για ψηλές επιφάνειες (εκεί θέλει τηλεσκοπικό τριβείο). Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι  75 ευρώ, ίδια με λίγους μήνες πριν, αλλά ακριβότερο από πέρυσι.

  Ισχύς1050 WATT
  Διάμετρος βάσης180 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί410 έως 1900
  Μήκος καλωδίου4 μέτρα
  Επιλογή ταχύτηταςΑβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάληςΌχι
  Μήκος καλωδίου5 μέτρα
  Εγγύηση3 χρόνια
    • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε ένα τέτοιο εργαλείο
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει και είναι λίγο εξειδικευμένο

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 Β1

  pbsd 600To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 Β1. Είναι ο μικρότερος απο τους ταινιολειαντήρες που φέρνουν τα LIDL με ισχύ 600 WATT και ταινία 75χ457 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση, την χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα). Το πλεονέκτημά του είναι ο μικρός όγκος και η δυνατότητα να τρίψει σε δύσκολα και λεπτά σημεία. Φυσικά έχει δοχείο σκόνης, δυνατότητα σύνδεσης με σκούπα καθώς και σφιγκτήρες για να γίνει ταινιολειαντήρας πάγκου. Η αντικατάσταση της ταινίας γίνεται – όπως και σχεδόν σε όλους τους ταινιολειαντήρες του εμπορίου- χωρίς κανένα εργαλείο. Η τιμή του φέτος είναι 35 ευρώ, το ίδιο με τις προηγούμενες φορές που το έφερε το 2022 (το 2021 είχε 30).

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για ερασιτεχνικό έκκεντρο τριβείο δείχνει καλό 
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα το φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια

  Τριβείο χούφτας PARKSIDE PMS 160 C2

  pms 160 c2Το PARKSIDE PMS 160 A1 είναι ένα μικρό τριβείο χούφτας με δελτοειδές πέλμα Έχει σχετικά μικρή ισχύ, μόλις 160 watt, οπότε δεν είναι το καταλληλότερο για όποιον θέλει ένα τριβείο για να τρίβει μεγάλες επιφάνειες. Το βασικό του προτέρημα είναι η έξτρα κεφαλή που παίρνει και το κάνει ιδανικό για όποιον θέλει να τρίψει στόρια από ξύλινα κουφώματα. Όποιος θέλει ή σκοπεύει να το κάνει καλό είναι να το πάρει, καθώς δεν υπάρχουν πολλά τριβεία στο εμπόριο με αντίστοιχο πέλμα. Σε αυτή τη μορφή δεν το φέρνει συχνά, αλλά φέρνει μερικά που είναι παρόμοια.

  • Πόσο κοστίζει; 22 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι, σε αυτή την έκδοση
  • Αξίζει η αγορά του; 22 ευρώ είναι πολύ φθηνά.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Eπειδή είναι πολύ φθηνό αν φέρει λίγα κομμάτια ίσως εξαντληθεί

  Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

  Σετ επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 20 V PSBSAP 20-Li B3

  Το Σάββατο είναι η πρώτη φορά που φέρνει στην Ελλάδα το σετ με το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο της σειράς PERFOMANCE. Εκτός από το κρουστικό, στην πολυτελή κασετίνα θα έχει 2 μπαταρίες 2 Ah, φορτιστή και αρκετά εξαρτήματα και μικροεργαλεία. Σίγουρα είναι καλή προσφορά για κάποιον που δεν έχει τίποτα από ότι έχει το σετ (δηλαδή δεν έχει ήδη μπαταρίες) αλλά επειδή είναι ακριβό, δύσκολα θα έχει μεγάλη ανταπόκριση (200 ευρώ χωρίς κουπόνι, 179 με κουπόνι). Όσον αναφορά το κρουστικό είναι αρκετά πιο καλό από το απλό, με 80 Nm ροπή στρέψης, brushless μοτεράκι και πολύ πιο μεγάλες δυνατότητες (μπορεί να τρυπήσει 16 χιλιοστά μπετό και 13 χιλιοστά ατσάλι!). Επίσης είναι συμβατό με τις SMART μπαταρίες και έτσι μπορεί να ρυθμιστεί από την εφαρμογή της LIDL. Σε γενικές γραμμές ειναι αρκετά καλό και έχει καλές κριτικές, αλλά σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα αν το έφερνε μόνο του.

  • Πόσο κοστίζει; 199 ευρώ χωρίς κουπόνι, 179 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν θέλετε κάτι τόσο δυνατό και δεν έχετε τα περισσότερα από τα εξαρτήματα
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Nαι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν το έχει ξαναφέρει αλλά 180/200 δεν τα δίνει ερασιτέχνης, οπότε απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 24 Ιουλίου έως Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

   

  Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

  Αυτή τη Δευτέρα τα LIDL φέρνουν αρκετά εργαλεία, μερικά εκ των οποίων είναι από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE.

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PAH 1300 C3

  parkside pah 1300Αυτό είναι το πιο ισχυρό πιστολέτο που έχει φέρει στην Ελλάδα η LIDL. Παρότι υπάρχει ένα με μεγαλύτερη ισχύ στο μοτέρ, αυτό έχει μεγαλύτερη ισχύ κρούσης, συγκεκριμένα 15 Joule. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σκάψει άνετα τοίχους και δομικά υλικά. Έχει αντικραδασμική βασική λαβή και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή για καλύτερο κράτημα σε όποια θέση θέλετε. Η βασική διαφορά με τα άλλα μοντέλα είναι ότι αυτό είναι σκαπτικό, δηλαδή δεν έχει περιστροφική λειτουργία, αλλά μόνο λειτουργία κρούσης. Με απλά λόγια δεν μπορεί αν τρυπήσει με τρυπάνια, αλλά μόνο να χρησιμοποιηθεί με καλέμια για σκάψιμο. Γιαυτό το λόγο όλη η ισχύ του μοτέρ πηγαίνει στη ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία κρούσης κάνοντάς το πολύ πιο δυνατό από αντίστοιχα περιστροφικά πιστολέτα. Η υποδοχή που έχει είναι SDS Plus και στα θετικά ότι έχει αρκετά μακρύ καλώδιο 5 μέτρων. Η τιμή που το φέρνει αυτή τη φορά είναι 80 ευρώ (πριν λίγους μήνες το είχε φέρει 90 ευρώ, τώρα το πηγε στα 80, όσο πριν το πληθωρισμό).

  Ισχύς1300 WATT
  Κρούσεις ανά λεπτό3800
  Μέγιστη ισχύ κρούσης15 joule
  Τιμή 24/01/2379.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 80 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε σκαπτικό με πολύ μεγάλη ισχύ κρούσης ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, είναι εξειδικευμένο εργαλείο, που απευθύνεται κυρίως σε πιο “επαγγελματίες”

  Συσκευή λείανσης και διάτρησης PARKSIDE PFBS 160 B2

  parkside pfbs 160To δεύτερο από τα εργαλεία που φέρνουν τα LIDL την πέμπτη είναι το μικρό πολυεργαλείου (τύπου dremel) PARKSIDE PFBS 160 B2. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που αν και μέχρι το 2021 το έφερνε πολλές φορές το χρόνο, το 2022 δεν το έφερε καθόλου. Είναι ιδανικό για όποιον ασχολείται με crafts, κατασκευές ή επιδιορθώσεις. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό dremel, όμως αν κάποιος το θέλει για ερασιτεχνική χρήση στην τιμή που το φέρνουν τα LIDL είναι καλή προσφορά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο review από την σελίδα εδώ.

  • Πόσο κοστίζει; 28 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επειδή δεν το έχει φέρει εδώ και 1μιση χρόνο ίσως έχει ζήτηση, αλλά γενικά το έχει φέρει πάρα πολλές φορές οπότε αρκετοί το έχουν αγοράσει ήδη

  Πριονοκορδέλα κοπής μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2

  parkside pbm 1100 b2To επόμενο εργαλείο είναι η πριονοκορδέλα μετάλλου PARKSIDE PMB 1100 B2. Είναι μία μικρή, αλλά ισχυρή πριονοκορδέλα πάγκου, με δυνατότητα και χρήση ως φορητή (αφού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη βάση). Η ισχύς της είναι 1100 watt και το μέγιστο κόψιμο σε μηδέν μοίρες είναι 127 χ 127 χιλιοστά, δηλαδή μπορεί να κόψει άνετα 12αρα κοιλοδοκό και 4 ίντσες σωλήνα. Η βασική διαφορά αυτού του τύπου εργαλείου με το φαλτσοπρίονο μετάλλου (που είναι πολύ πιο φθηνό) είναι ότι κάνει πολύ πιο καθαρές κοπές και με σωστή χρήση (δηλαδή λίπανση κατά την κοπή) η κορδέλα θα κρατήσει πολύ καιρό και δεν είναι αναλώσιμη. Η κορδέλα που φοράει είναι 1140 x 12,7 x 0,65 χιλιοστά και είναι σχετικά κοινό νούμερο (δηλαδή υπάρχει και στο εμπόριο). Στα θετικά ότι έχει ενσωματωμένη λάμπα LED και μακρύ καλώδιο 4 μέτρων. Η τιμή που την φέρνει αυτή τη φορά είναι 149 ευρώ (σίγουρα όχι τόσο καλή όσο τα 119 που την έφερε την πρώτη φορά, αλλά δεν είναι κακή).

  • Πόσο κοστίζει; 149 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για αυτά που προσφέρει, αντίστοιχες πριονοκορδέλες ξεκινούν από 200 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Πολύ πιθανό, αν και εξειδικευμένο, δεν υπάρχουν πολλές ερασιτεχνικές πριονοκορδέλες μετάλλου σε αυτή τη τιμή

  Αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3

  Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς αυτή την εβδομάδα είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3. Αυτό είναι το νέο ισχυρότερο μοντέλο με τα 1600 WATT και την λίγο καλύτερη σχεδίαση (πχ δεν έχει το επικίνδυνο μεταλλικό Π στη λαβή). Είναι ιδανικό εργαλείο για να φτιάχνετε μπετά σε μικρές ποσότητες καθώς και για να ανακατεύετε οτιδήποτε θέλετε (ακόμα και ζωοτροφές). Τώρα θα ρωτήσει κάποιος γιατί να δώσει 60 ευρώ για έναν αναδευτήρα όταν έχει ήδη ένα ισχυρό δράπανο (πχ σκαπτικό πιστολέτο) και μπορεί με 10 ευρώ να πάρει απλώς ένα εξάρτημα αναδευτήρα. H μεγάλη του διαφορά με τα κοινά δράπανα είναι ότι αυτό είναι αργόστροφο (μόλις 700 στροφές ανά λεπτό) αλλά έχει πολύ μεγάλη ροπή. Έτσι δεν κλωτσάει και δεν ζορίζεται όσο τα κοινά δράπανα. Επίσης δεν έχει τσοκ ούτε μηχανισμό SDS, αλλά ο αναδευτήρας είναι βιδωτός στον άξονα. Έτσι δεν γλιστρήσει στο τσοκ ούτε θα κόψει τα δόντια του SDS (συμβαίνει αν αγοράσετε φθηνό αναδευτήρα και τον βάλετε σε πιστολέτο και το ζορίσετε) Χρησιμοποιεί κοινό αναδευτήρα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο (Μ14) και έχει 4 μέτρα καλώδιο. Στα θετικά του ότι έχει soft start (δηλαδή ξεκινάει σιγά και ανεβάζει στροφές σταδιακά). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν ξεκινούσε φουλ στροφές και το είχατε μέσα σε μπετό, θα σας έφευγε από τα χέρια (λόγω της ξαφνικής αντίστασης θα γύριζε το μοτέρ αντί για τον αναδευτήρα) Μπορείτε να δείτε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει σε ένα παλαιότερο review (αφορά το προηγούμενο μοντέλο με τα 1400 WATT μοτέρ). Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ (πριν το έφερνε στα 50) και το είχε ξαναφέρει πριν 2 μήνες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να εξαντληθεί (δεν είχε εξαντληθεί ούτε τότε)

    • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή αν θέλετε κάτι τέτοιο
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

  Φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2

  pzks parkside 2000Aκόμα ένα εργαλείο που έχει ξαναφέρει μέσα στο 2023 και είναι και σε αυτές τις προσφορές είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2. Είναι η έκδοση με τον πιο ισχυρό κινητήρα (2000 WATT έναντι 1500 WATT που είχε η προηγούμενη) και σε αντίθεση με το PKS, αυτό είναι radial, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Για την ακρίβεια μπορεί να κόψει έως 34 εκατοστά πλάτος και έως 6.5 εκατοστά ύψος στις κάθετες κοπές. Ο δίσκος που έχει είναι ο κλασσικός δίσκος των 210 χιλιοστών (210χ30χ2.6 και τον έχει σε αρκετά μοντέλα) και έτσι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικούς δίσκους και από τα LIDL αλλά και από το εμπόριο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το μικρότερο μοντέλο, καθώς σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κοπής. Η αλλαγή της γωνίας κοπής στον οριζόντιο άξονα γίνεται εύκολα τραβώντας τον μοχλό και είναι (-45 έως +45 μοίρες) ενώ στον κάθετο άξονα γίνεται από πίσω και γέρνει μόνο αριστερά. Υπάρχει λέιζερ για ακρίβεια κοπής και έχει και 2 σφιγκτήρες για να κρατούν τα κομμάτια που κόβετε σταθερά. Η τιμή του φέτος είναι 150 ευρώ αρκετά ακριβότερη από ότι προ ακρίβειας (τότε 99 ευρώ) αλλά ακριβώς ίδια με πέρυσι. Και πάλι  είναι  από τα φθηνότερα radial φαλτσοπρίονα της αγοράς.

    • Πόσο κοστίζει; 150 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά 23/03/23
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και η τιμή έχει αυξηθεί αρκετά λόγω ακρίβειας εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει πολλά χρόνια radial και δεν είναι κάτι που θέλουν όλοι

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 F6

  pws 125 g6Aκόμα ένα εργαλείο που έχει ξαναέρθει το 2023, ο γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 F6. Είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Αυτό είναι νεότερη έκδοση με μερικές βελτιώσεις και διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπι και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ). Η τιμή του τώρα ξαναπήγε στα 35 ευρώ (τον είχε ρίξει στα 30 το Πάσχα αφού τον είχε πάει στα 35 πέρυσι).

  Ισχύς1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη)125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτηταςΑβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάληςΌχι
  Εγγύηση3 χρόνια
    • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές, τελευταία φορά τον 4ο του 2023 
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 35 ευρώ είναι καλή τιμή
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και τον έχει φέρει αρκετές φορές.

  Ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίου υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 20 B2

  parkside pwd b2To επόμενο εργαλείο είναι μία ακόμα νέα έκδοση ηλεκτρικής σκούπας εργαστηρίου, η PARKSIDE PWD 20 Β2. Οι βασικές διαφορές με τα άλλα μοντέλα είναι η χωρητικότητα του κάδου, όπου εδώ είναι 20 λίτρα και η ισχύς του μοτέρ που είναι 1300 WATT. H ισχύς αναρρόφησης είναι 200 airwatt και φυσικά ο κάδος είναι ανοξείδωτος. Αν είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα θα είναι αξιόπιστη και σίγουρα αρκετά καλή για τα λεφτά της. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία έχει και μακρύ κοντάρι με σκούπα, αλλά και διάφορα ακροφύσια. Μπορεί να συνδεθεί με εργαλεία, όμως δεν έχει πρίζα για σύνδεση και αυτόματη ενεργοποίηση μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο (υπάρχει σαν δυνατότητα σε πιο μεγάλα μοντέλα). Στην συσκευασία υπάρχουν και φίλτρα και σακούλες (τα οποία υπάρχουν και στο σέρβις, όμως είναι συμβατό και με κοινές σκούπες του εμπορίου). Σίγουρα μειονεκτεί αρκετά από το μεγαλύτερο μοντέλο, όμως αν θέλετε κάτι οικονομικό και δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις, τότε δείχνει καλή επιλογή.

  • Πόσο κοστίζει; 59,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και το μεγαλύτερο ή το επαναφορτιζόμενο μοντέλο είναι πιο βολικά, σίγουρα έχει καλό VFM
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα έχει φέρει αρκετές όλα αυτά τα χρόνια

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750Tελευταίο εργαλείο το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Πρόκειται για ένα προϊόν που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια, αν και αυτή είναι λίγο ανανεωμένη έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές ερασιτεχνικό κρουστικό δράπανο για ελαφριές εργασίες μέσα στο σπίτι (τρύπημα σε ξύλο ή τοίχο) που αν δεν ζοριστεί θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Οι δυνατότητες του για ερασιτεχνική χρήση είναι υπεραρκετές (30/14/12 χιλιοστά σε ξύλο, μπετό και ατσάλι) και σίγουρα είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φυσικά υπάρχει επιλογή για τρύπημα με κρούση ή όχι και δεύτερη ρυθμιζόμενη λαβή. Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 35 ευρώ, λίγο ακριβότερο από ότι παλαιότερα. Είναι η τρίτη φορά που το φέρνει μέσα στο 2023, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να εξαντληθεί.

  Ισχύς750 WATT
  Ταχύτητα0 έως 3000 στροφές ανά λεπτό
  Κρούσεις ανά λεπτό48000
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/μπετό/ατσάλι30 / 14/ 12 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή10Nm
  Τιμή 23/03/2334.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, τελευταία φορά 23/03/23
  • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Για φθηνό κρουστικό δράπανο ναι, αν θέλετε να κάνετε βαριά χρήση δεν θα αντέξει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό για το 90% του αγοραστικού κοινού έχει ζήτηση, αν και τα τελευταία χρόνια το έχει φέρει δεκάδες φορές

  Σαββάτο 29 Ιουλίου 2023

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 E1

  phd 110 e1 πλυστικόTo Σάββατο σε προσφορές αυτοκινήτου φέρνει το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 E1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι. Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο, μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση, αν και γενικά προτείνεται κυρίως για αυτούς που θέλουν ένα πλυστικό για μικρές επιφάνειες. Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής είναι 5 μέτρα. Τώρα αν αξίζει η αγορά, εξαρτάται από τις απαιτήσεις και τι μπορείτε να ξοδέψετε. Αν θέλετε κάτι απλό που μεταφέρεται εύκολα, τότε είναι καλή επιλογή (πχ είναι ιδανικό για πλυστικό σε διαμέρισμα). Αν όμως θέλετε κάτι για πιο δύσκολες εργασίες καλό είναι να περιμένετε μέχρι να φέρει το πιο μεγάλο (ή να βρείτε ένα πιο μεγάλο από το εμπόριο). Η τιμή του είναι 55 ευρώ και το είχε φέρει πάλι πριν 2 μήνες.

    • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν δεν έχετε ανάγκη από μεγάλο πλυστικό
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές και έχει και το πιο μεγάλο
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 17 Ιουλίου έως Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

  Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

  Αυτή τη Δευτέρα τα LIDL έχουν σε προσφορά πολλά εργαλεία της σειράς X12V Team, μερικά πρωτοεμφανιζόμενα και κάποια σε πολύ καλή τιμή.

  Επαναφορτιζόμενο μίνι αλυσοπρίονο PARKSIDE PGHSA 12 C2

  parkside mini alisoprionoΠαρότι κυκλοφορούσε για χρόνια στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν έχει ξαναέρθει το μίνι αλυσοπρίονο μπαταρίας PGHSA 12 C2. Είναι ένα μικρό αλυσοπρίονο μπαταρίας με πολύ μικρή λάμα, ιδανικό για κλάδεμα δέντρων αλλά και λιάνισμα καυσόξυλων. Γενικά είναι ένας τύπος που έχει γινει δημοφιλής το τελευταίο διάστημα μετά την εμφάνιση του αντίστοιχου STIHL αλλά και των άλλων Κινέζικων. Φυσικά δεν έχει δοχείο λαδιού ούτε αντλία λαδιού, οπότε η λίπανση της λάμας γίνεται με εξωτερικό λιπαντήρα. Δεν είναι τοσο δυνατό όσο το αντίστοιχο 20V αλλά είναι και πιο μικρό και πιο ελαφρύ, οπότε ιδανικότερο για πιο απλές εργασίες. Η τιμή που το φέρνει είναι 50 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ 
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν το έχει ξαναφέρει οπότε δεν αποκλείεται

  Μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 C2

  pwsa 12 γυμνόΓια άλλη μία φορά φέρνει το μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12 C2. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει το κλασσικό γωνιακό τροχό, όμως θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Φυσικά ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς θα έχετε ήδη και άλλες μπαταρίες διαθέσιμες. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μικρό βάρος και όγκος. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα εργασίες ακριβείας ή κοπές σε δύσκολα σημεία. Η διάσταση των δίσκων είναι κλασσική και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (θέλει λίγο ψάξιμο, όμως υπάρχουν), αν και όποτε το φέρνει έχει και το LIDL αρκετά αναλώσιμα σε καλή τιμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το παλιό review, είναι για την Α1 έκδοση, αλλά δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές
  • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι, από τα πιο χρήσιμα PARKSIDE  
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσωςAν και το έχει φέρει αρκετές φορές, συνήθως εξαντλείται τις πρώτες μέρες

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 F5

  parkside pbsa 12 d4Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς Χ12V Team που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 F5. Είναι ένα κλασσικό μικρό δραπανοκατσάβιδο που το μεγάλο ατού είναι το μικρό βάρος και όγκος. Οπότε για μικρές εργασίες τρυπήματος ή βιδώματος είναι ιδανικότερο, αφού είναι πιο ελαφρύ και πιο πρακτικό από το μεγαλύτερο 20V μοντέλο. Αυτή η έκδοση έχει αφαιρούμενο ταχυτσόκ ώστε να το μετατρέπετε με μία κίνηση από δράπανο σε κατσαβίδι. To τσοκ του είναι 10αρι και παρά το μικρό μέγεθος μπορεί να τρυπήσει 25 χιλιοστά σε ξύλο και 10 σε ατσάλι. Φυσικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα, γρήγορο για τρύπημα. Επειδή το φέρνει χρόνια είναι σχετικά αξιόπιστο και η μόνη βλάβη που παρατηρείται είναι στο μηχανισμό αφαίρεσης του τσοκ μετά από αρκετά χρόνια χρήσης. Στην συσκευασία υπάρχει και μία μικρή κασετίνα με τρυπάνια και bits.

  Τάση12V
  Ταχύτητες2
  Στροφές ανά λεπτό0-350 / 0-1350
  Εύρος τσοκ0.8 έως 10 χιλιοστά
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι25 / 10 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή28Nm
  Τιμή 17/07/2322.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 23 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες, ναι, η τιμή είναι πολύ καλή
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Αμέσως όχι, αλλά γενικά έχει ζήτηση

  Επαναφορτιζόμενο μίνι κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1

  pbha 12 a1Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς X12V Team αυτή την εβδομάδα. Είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό SDS plus για τρυπάνια  (αν και έχει αντάπτορα ταχυτσοκ στην συσκευασία για χρήση και με κοινά τρυπάνια). Σ αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχουν δυνατότητα για χρήση μόνο με κρούση (για καλέμια), αυτό έχει δύο λειτουργίες, μόνο τρύπημα ή τρύπημα με κρούση. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το 20V μοντέλο, ούτε με τα μεγάλα τα ηλεκτρικά, όμως για κάποιον που θέλει κάτι ελαφρύ είναι μία διαφορετική επιλογή. H τιμή εξακολουθεί να είναι 40 ευρώ, όσο το φέρνει μετά τις αυξήσεις τις ακρίβειας. Βέβαια αν το πάρετε με κουπόνι LIDL Plus κατεβαίνει στα 32 που είναι εξαιρετική. Τελευταία φορά το έφερε το Γενάρη, οπότε δεν πρόκειται να εξαντληθεί.

  Τάση12V
  Ταχύτητες1
  Στροφές ανά λεπτό0-900
  Τύπος τσοκSDS Plus
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι/μπετό10 / 8 / 10 χιλιοστά
  Τιμή 17/07/2339.99 ευρώ / 32 με κουπόνι
  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ / 32 με κουπόνι LIDL Plus
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες,η τιμή είναι καλή γιατί έχει μαζί και αντάπτορα ταχυτσοκ και μερικά εξαρτήματα
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως δεν εξαντλείται

  Επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου PARKSIDE POFA 12 B3ρούτερ ξύλου

  Το επόμενο εργαλείο της εβδομάδος είναι το επαναφορτιζόμενο ρούτερ χούφτας PARKSIDE POFA 12 Β3. Είναι η τέταρτη φορά που το φέρνει στην Ελλαδα και όπως όλα τα προηγούμενα ανήκει στην σειρά X12V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος και το σχήμα που του επιτρέπει χρήση με το ένα χέρι, κάνοντας το ιδανικό για εργασίες ακριβείας. Είναι συμβατό με κοπτικά και 6 και 8 χιλιοστών και φυσικά υπάρχει ρύθμιση βάθους και οδηγός παραλλήλων. Στην συσκευασία υπάρχουν 2 φωλιές, 6 κοπτικά, οδηγός παραλλήλων και αντάπτορας για σκούπα. Η τιμή του είναι 40 ευρώ και πάλι μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβό για 12V χωρίς μπαταρία φορτιστή, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι εκτός του ότι δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα στο εμπόριο, το επόμενο φθηνότερο πλησιάζει το 100αρι (φυσικά δεν έχουν ίδια χαρακτηριστικά, απλώς αν κάποιος θέλει ένα φθηνό επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές).

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ 
  • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες και θέλετε ένα φθηνό ρούτερ χούφτας είναι καλή επιλογή
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως δεν εξαντλείται

  Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 B1 (SOLO)

  phsa 12 a1 parksideΈνα ακόμα εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζομένο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 B1. Πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όσο το 20V αλλά είναι πιο ελαφρύ και πιο μικρό. Ανήκει και αυτό στην σειρά x12V Team και έρχεται και αυτό χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το μήκος κοπής είναι περιπου 35 εκατοστά και μπορεί να κόψει έως 12 χιλιοστά κλαδί (φυσικά χλωρό και μαλακό και όχι ξερό). Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιδόσεις με το ηλεκτρικό που φέρνουν τα LIDL, ούτε με τα δύο πιο μεγάλα επαναφορτιζόμενα (το 20V και το 40V Perfomance), όμως για μικρούς κήπους δεν είναι κακή επιλογή, ειδικά αν κάποιος έχει ήδη μπαταρίες.

  • Πόσο κοστίζει; 29 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Eίναι φθηνό αλλά το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 C3 (solo)

  parkside pamfw 12 c3Ένα από τα τελευταία εργαλεία της προσφοράς  είναι το επαναφορτιζόμενο παλινδρομικό πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12 C3. Είναι η πιο μικρή έκδοση αυτού του εργαλείου ( το φέρνει ηλεκτρικό, επαναφορτιζόμενο στην απλή σειρά X20V Team και στην PERFOMANCE). Στην προσφορά είναι μόνο σώμα, δηλαδή χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τριβείο, ως κόφτης, μαχαίρι, σπάτουλα και πολλά ακόμα αναλόγως το εξάρτημα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι αν βάλετε κάποιο εξάρτημα κοπής, μπορεί να κόψει σε σημεία που δεν μπορούν άλλα εργαλεία και χωρίς αρχή. Μπορεί να πάρει όλα τα εξαρτήματα PARKSIDE και τα περισσότερα από το εμπόριο. Η αλλαγή γίνεται με μοχλό, χωρίς εργαλεία (σε άλλα χρειάζεται αλλενόκλειδο). Το μόνο μειονέκτημα είναι η μειωμένη ισχύ σε σχέση με τα μεγαλύτερα,αλλά είναι και πιο μικρό και πιο ελαφρύ. Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα ρύθμισης των στροφών (βέβαια μειώνεται και η ροπή) και ο ενσωματωμένος φακός LED. Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ και είναι σχετικά καλή. Δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παλινδρομικά πολυεργαλεία στο εμπόριο για σύγκριση. Το μόνο που υπάρχει σε ίδια κλίματα είναι το Bulle που με 2 μπαταρίες έχει 50.

  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα τόσο μικρό και έχετε ήδη μπαταρίες, αλλιώς καλύτερα να πάτε για το πιο μεγάλο
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Τριβείο χούφτας μπαταρίας PARKSIDE PAMS 12 A1

  pams 12 a1 Στις προσφορές της εβδομάδος θα υπάρχει και το μικρό τριβείο χούφτας PARKSIDE PAMS 12 A1. Είναι ένα μικρό τριβείο με πέλμα σε σχήμα δέλτα που παίρνει διπλα γυαλόχαρτα. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα και το μικρό μέγεθος. Οπότε δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει ένα τριβείο για το εργαστήριο, τουλάχιστον όχι για βασικό. Το σχήμα των γυαλόχαρτων είναι ένα θέμα, καθώς δεν θα τα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και θα πρέπει να βασιστείτε στο σέρβις των LIDL και τις προσφορές στα καταστήματα όταν το φέρνει. Δεν έχει ρύθμιση ταχύτητας ούτε δοχείο για σκόνη, όμως έχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα. Ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team και στην συσκευασία έρχεται χωρίς μπαταρία ή φορτιστή. Η τιμή που το φέρνει είναι μειωμένη στα 22 ευρώ.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 22 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε μικρό επαναφορτιζόμενο τριβείο ναι, αλλιώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Μάλλον όχι

   

  Επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας και γκαζόν PGSA 12 A1

  pgsa 12 Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτο πρωτοεμφανιζόμενο, το επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντουρας και γκαζόν με μπαστούνι PARKSIDE PGSA 12 A1. Ουσιαστικά είναι ένα ψαλίδι γκαζόν που έχει λάμα και για μπορντουρα, ενώ διαθέτει και μπαστούνι με ροδάκια για να το χρησιμοποιείτε ξεκούραστα σε δύσκολα σημεία στο έδαφος. Δεν είναι ένα εργαλείο που καθαρίζει μόνο του ολόκληρους κήπους, αλλά ένα εργαλείο φινιρίσματος για λεπτομέρειες και δύσκολα σημεία. Οπως και όλα τα εργαλεία της εβδομάδος έτσι και αυτό ανήκει στην σειρά X12V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Το κοντάρι που έχει είναι τηλεσκοπικό για ρύθμιση ύψους και το ψαλίδι έχει περιστροφική λαβή. Η αλλαγή των λεπίδων γίνεται χωρίς εργαλεία, με το πλάτος κοπής για το γκαζόν ενα είναι 12 εκατοστά ενώ για τη μπορντούρα περίπου 8 και μήκος 17. Η τιμή του είναι μειωμένη στα 25 ευρώ (πριν έκανε 30).

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν έχετε την δυνατότητα να πάρετε ένα τέτοιο
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Spoiler title
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 3 Ιουλίου έως Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

  Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

  Ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 D5

  ηλεκτροκόλληση inverter pisg 120 b3To πρώτο και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον εργαλείο είναι η ηλεκτροκόλληση inverter PARKSIDE PISG 120 D5. Είναι η δεύτερη φορά που τη φέρνει Ελλάδα και εξακολουθεί να την έχει σε πολύ δελεαστική τιμή. Δυστυχώς δεν είναι πολύ μεγάλη, μόνο 120 αμπέρ, αλλά επειδή είναι inverter έχει πολλά πλεονεκτήματα (μικρότερο βάρος και όγκος, ηλεκτρονική ρύθμιση ρεύματος, πιο εύκολο κόλλημα...). Βέβαια οι inverter δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι χαλκού (υπάρχουν ηλεκτροκολλήσεις χαλκού 50ετιάς που λειτουργούν μία χαρά χωρίς κανένα σέρβις), όμως δεν μπορεί να τα έχεις όλα. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά, το εύρος είναι 10 έως 120 αμπέρ, μπορεί να πάρει από 1.6 έως 2.5 χιλιοστά ηλεκτρόδιο και έχει 30% απόδοση στα 120 αμπέρ. Σίγουρα όχι κάτι τρομερό, όμως για ερασιτεχνική χρήση και για μόλις 75 ευρώ που έχει είναι μία χαρά. Η τσιμπίδα, η γείωση, η μάσκα και το ματσακόνι είναι όλα τα απλά, αλλά με 75 ευρώ δεν περίμενε κανείς χάλκινη γείωση ούτε επαγγελματική τσιμπίδα. Το θετικό είναι ότι τα καλώδια γείωσης/τσιμπίδας είναι δίμετρα, και όχι 1 μέτρο όπως οι περισσότερες Κινέζικες. Η αλήθεια είναι ότι λίγα παραπάνω χρήματα βρίσκει κάποιος Κινέζικες inverter που λένε περισσότερα αμπέρ, όμως εκτός του ότι κάποιες κλέβουν (δηλαδή λένε 200, αλλά στην πραγματικότητα είναι 140), η parkside δείχνει λίγο πιο αξιόπιστη και έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Θα ήταν λίγο καλύτερα να ήταν 160αρα ή και 200αρα, όμως για όποιον θέλει να κολλάει μέχρι 2.5αρη ηλεκτρόδιο, δείχνει ιδανική.

    • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν θέλετε πιο μεγάλη, τότε ειναι καλή τιμή
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Επειδή δεν την έχει φέρει πολλές φορές, πολύ πιθανό, αλλά γενικά μετά την κρίση ελάχιστα εργαλεία PARKSIDE έχουν εξαντληθεί αμέσως

  Κάθετη φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3 

  parkside pof 1200To δεύτερο εργαλείο της προσφοράς είναι ένα καθαρά ξυλουργικό εργαλείο, η κάθετα φρέζα PARKSIDE POF 1200 D3. Είναι η εξελιγμένη έκδοση σε ένα εργαλείο που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ισχύ 1200 WATT, παίρνει εξαρτήματα 6 και 8 χιλιοστών, έχει αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών, μέγιστο βάθος βυθίσματος 55 χιλιοστά με ελεύθερη ρύθμιση ή 6 προεπιλογές. Στην συσκευασία υπάρχουν 6 φρέζες, οδηγός παραλλήλων, 2 φωλιές, 1 εξάρτημα για αναρρόφηση σκόνης, ένα εξάρτημα για αντιγραφή και ένα για κυκλικές κοπές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα review για την προηγούμενη έκδοση εδώ

    • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι τη φέρνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν κάποιος το χρειάζεται είναι σχετικά καλή τιμή
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την έχει φέρει αρκετές φορές, κατά 99% θα υπάρχει για μέρες στα ράφια

  Πολυτριβείο 3 σε 1 PARKSIDE PMFS 200 C3 

  pmfs 200 parkside τριβείοTo 3o εργαλείο της προσφοράς είναι ένα πολυεργαλείο, δηλαδή έχει πολλαπλές χρήσεις. Είναι το πολυτριβείο PARKSIDE PMFS 200 C3, ένα τριβείο που μπορεί να πάρει 3 διαφορετικά πέλματα. Συγκεκριμένα μπορεί να πάρει ένα ορθογώνιο, ένα κυκλικό και ένα δελτοειδές. Αυτό είναι κάτι πολύ χρηστικό, καθώς κανονικά θα πρέπει να αγοράζατε 2 ή 3 διαφορετικά τριβεία για να κάνετε την δουλειά που κάνει το PARKSIDE PMFS 200 C3. Έχει ισχύ 200 watt, αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών , πρακτικό δοχείο συλλογής σκόνης με φίλτρο και δυνατότητα χρήσης ακόμα και απλώς γυαλόχαρτων στο ορθογώνιο πέλμα (στα άλλα παίρνει μόνο βέλκρο). Η τιμή του είναι  30 ευρώ (προ κρίσης έκανε 25) και σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή προσφορά (συνήθως μόνο τα πέλματα έχουν 5-7 ευρώ το καθένα). Προφανώς δεν είναι ισχυρό τριβείο, αλλά για ερασιτέχνη που δεν θέλει να διαθέσει πολλά χρήματα και να έχει πολλαπλά πέλματα φαίνεται καλή επιλογή.

    • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν δεν έχετε κανένα τριβείο
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται αν υπάρχει μικρό απόθεμα.

  Εκτός από τα ηλεκτρικά εργαλεία θα υπάρχουν σε προσφορά διάφορα εξαρτήματα και εργαλεία χειρός. Αυτό που σίγουρα δείχνει καλή επιλογή είναι το μεταλλικό καβαλέτο με ρυθμιζόμενο ύψος. Δεν το έχει ξαναφέρει (το ίδιο τουλάχιστον) και είναι πολύ χρήσιμο για όποιον θέλει να κόβει μεγάλα μαδέρια ή σίδερα σε φαλτσοπρίονο. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια για ερασιτεχνική χρήση και σίγουρα δεν τα βρίσκει κάποιος εύκολα σε μικρά καταστήματα της επαρχίας.

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 26 Ιουνίου έως Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

  Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

  Και αυτή τη Πέμπτη έχει προσφορές εργαλείων LIDL. Αυτή τη φορά φέρνει εργαλεία κήπου, με κάποια από αυτά να έχουν ξαναέρθει μέσα στο 2023.

  Αλυσοπρίονο βενζίνης PARKSIDE PBKS 53 B3

  pbks 53 b3Αυτο το Πέμπτη τα LIDL φέρνουν ξανά το μεγάλο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 B3. Ήταν ένα εργαλείο που είχε χρόνια να έρθει Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε πάλι να το φέρνει κανονικά. Πρόκειται για ένα μεγάλο αλυσοπρίονο με ισχύ 2.7 ίππούς και 45 αρα λάμα. Η τιμή του είναι 129 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι καλή για τις σημερινές τιμές που έχουν ξεφύγει λόγω ακρίβειας. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με Stihl/Husqvarna, αλλά μόνο με τα φθηνά Κινέζικα (είναι Κινέζικο, άσχετα αν το εισάγει η Scheppach για την PARKSIDE). Και αν το συγκρίνουμε με αυτά τότε το PARKSIDE φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Από δοκιμές με την προηγούμενη έκδοση, αν είναι καλά ακονισμένη η αλυσίδα μπορεί να κόψει τα πάντα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αξιοπρεπής και σίγουρα δεν δείχνει ότι θα χαλάσει αμέσως. Μόνο χτυπητό ελάττωμα ο διακόπτης on/off που είναι σε σημείο που εύκολα πατιέται κατά λάθος, ενώ επίσης δεν έχει αντικραδασμικά ελατήρια στη λαβή. Η μόνη διαφορά με τα παλαιότερα μοντέλα (κυρίως το Α1) φαίνεται να είναι ότι δεν έρχεται πλέον με λάμα και αλυσίδα OREGON, αλλά με δική της. H λάμα 18″ που φοράγε η Α1 έκδοση είχε λιανική στην Ελλάδα 25-30 ευρώ και η αλυσίδα 72 οδηγών 17-22 ευρώ. Επίσης στην συσκευασία υπάρχουν γυαλιά, ακουστικά και λίγο βιολογικό λάδι, που συνήθως δεν υπάρχουν στα φθηνά Κινέζικα. Τέλος Τα Parkside δίνουν 3 χρόνια Εγγύηση, ενώ τα Κινέζικα 1-2 και αυτό μόνο τα ψιλογνωστα (Kraft, Nakayama….) . Τώρα ως προς τα χαρακτηριστικά,

  Ισχύς2,72 ίπποι
  Κυβισμός53 κ. εκ.
  Λάμα18″ (45εκ)
  Αλυσίδα72 οδηγών
  Ταχύτητα αλυσίδας22.1m/s
  Τεπόζιτο καυσίμου0,55l
  Αναλογία λαδιού/καυσίμου1:40
  Τεπόζιτο λαδιού αλυσίδας0,26l
  Βάρος χωρίς καύσιμο/λάδι6,8 κιλά
  Τέντωμα αλυσίδαςΜε βίδα
  Εγγύηση3 χρόνια

  Τώρα για το αν είναι καλό και αν αξίζει και μία γενικότερη κριτική, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το review για την A1 έκδοση . Όπως είπαμε έρχεται για λίγα χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ καιρό. Όμως η εισαγωγέας (Scheppach) το βγάζει σχεδόν ίδιο και σε δικό της μοντέλο το CSP5300 (ίδιος κινητήρας απλώς το CSP5300 έχει 20″ λάμα oregon αντί για 18″ στην έκδοση της PARKSIDE), το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές (για τα λεφτά του πάντα).

    • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για αυτά που προσφέρει τα 129 ευρώ είναι καλή τιμή (όχι όμως όσο ήταν στα 100 με λάμα και αλυσίδα oregon)
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Γενικά έχει ζήτηση, όχι όμως όσο τις πρώτες φορές που εξαντλήθηκε στα πρώτα λεπτά

  Διαιρούμενο χορτοκοπτικό βενζίνης PARKSIDE PBS 2 D4

  θαμνοκοπτικό lidlΈνα ακόμα βενζινοκίνητα εργαλείο σε προσφορά αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά το  μεσαίο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα, το PARKSIDE PBS 2 D4. Έχει 2χρονο κινητήρα με 42.7 κ.εκ κυβισμό και απόδοση 1.8 ίππους, δηλαδή είναι σχετικά μεσαίο μοντέλο. Φυσικά είναι Κινέζικο, με ότι αυτό συνεπάγεται, όμως έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Το πιο σημαντικό είναι η 3ετής εγγύηση των LIDL όταν όλα τα άλλα δίνουν 1-2 και αυτό με το ζόρι. Ένα άλλο σημάδι είναι ότι στο εγχειρίδιο αναφέρεται ότι η αναλογία μίξης είναι 1:50, δείγμα ότι ο κινητήρας πρέπει να είναι λίγο καλύτερος από αυτούς των φθηνών Κινέζικων των 100-150 ευρώ (που συνήθως λένε 1:25-1:40). Τα παρελκόμενα που έχει μαζί είναι ο ιμάντας ανάρτησης, μεσινέζα, 2 δίσκοι και μικρό δοχείο ανάμιξης. Σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα σε ποιότητα, όμως όταν δίνεις 129 ευρώ δεν περιμένεις διπλή ανάρτηση με υποστήριξη και μαλακή επένδυση που κάνει μόνη της 50 ευρώ. Τώρα πάμε στο εργονομικό κομμάτι. Το PARKSIDE PBS 2 D4 έχει διπλό τιμόνι με εύκολη ρύθμιση θέσης με περιστροφικό διακόπτη. Αυτό βολεύει και στην αποθήκευση, αφού μαζεμένο το τιμόνι πιάνει πιο λίγο χώρο. Επίσης είναι με διαιρούμενο καλάμι. Συνήθως όσα είναι με διαιρούμενο καλάμι είναι πολυεργαλεία, δηλαδή παίρνουν άλλες κεφαλές (κονταροπρίονο, μπορντουροψάλιδο..), αλλά σε αυτό δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο (αν και είναι πολύ πιθανό να ταιριάζει με πολλά εξαρτήματα του εμπορίου ή από άλλα μοντέλα PARKSIDE), αλλά και μόνο για την αποθήκευση/μεταφορά βολεύει αρκετά. Έτσι μπορει να το λύσετε και να το βάλετε εύκολα στο πορτ παγκάζ. Σε γενικές γραμμές δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από ότι πρόβλημα βγάζουν τα φθηνά θαμνοκοπτικά.

    • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Mαζί με τα 3 χρόνια εγγύηση δεν είναι κακή επιλογή για ερασιτέχνη που θέλει ένα θαμνοκοπτικό για περιστασιακή χρήση
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Σίγουρα θα έχει κάποια ζήτηση, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ο χαμός που γινόταν τις πρώτες φορές που το έφερε

  Βυθιζόμενη αντλία αποστράγγισης καθαρού νερού PARKSIDE PTPK 400 B1

  ptpk 400Ένα από τα εργαλεία κήπου που φέρνει αυτή την Πέμπτη το LIDL είναι και η μικρή αντλία αποστράγγισης PARKSIDE PTPK 400 B1. Είναι μία μικρή και οικονομική βυθιζόμενη αντλία, κατάλληλη για πηγάδια ή για αποστράγγιση μερικώς ακαθάρτων νερών. Δεν είναι κατάλληλη για εντελώς ακάθαρτα νερά (πχ βόθρους, λάσπη…). Έχει ισχύ 400 WATT, μανομετρικό 7 μέτρα και μέγιστη δυνατότητα άντλησης 167 λίτρα το λεπτό. Το μήκος καλωδίου είναι 10 μέτρα και στην συσκευασία υπάρχει νάιλον σκοινί 8 μέτρων. Επίσης υπάρχουν αντάπτορας για λάστιχο, ρακόρ βρύσης και γωνιακός προσαρμογέας για την εξοδο. Στο πάνω μέρος υπάρχει και λαβή μεταφοράς (σημαντικό γιατί συνήθως την κρατάμε από το καλώδιο και φυσικά υπάρχει και φλοτέρ. Η τιμή της είναι μόλις 40 ευρώ και μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή με το μεγαλύτερο μοντέλο που φέρνουν τα LIDL , όμως αν την θέλετε για περιστασιακή χρήση ή για πότισμα από μικρά πηγάδια, τότε είναι μία καλή και συμφέρουσα επιλογή.

    • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε κάτι μικρό και οικονομικό
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, γιατί είναι πολύ φθηνή
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 19 Ιουνίου έως Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

  Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

  Την Πέμπτη θα έχει σε προσφορές πάρα πολλά εργαλεία από την σειρά X20V Team, δηλαδή τα επαναφορτιζόμενα με τις 20V μπαταρίες. Όλα θα είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή, αλλά θα υπάρχουν στα ράφια για όποιον δεν έχει και ξεχωριστά και σε σετάκι. Κάποια έχουν μειωμένη τιμή, κάποια ίδια, κάποια λίγο αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Αυτά που φαίνεται να ξεχωρίζουν είναι ο γωνιακός τροχός, το δραπανοκατσάβιδο και η σπαθοσέγα. Σίγουρα άξιο αναφοράς είναι και ο αναδευτήρας, αφού είναι η πρώτη φορά που τον φέρνει στην Ελλάδα αλλά και ο πολύ χρήσιμος φορτιστής με τα 20 ευρώ. Επίσης στα ράφια θα υπάρχει και η μεγάλη σμαρτ μπαταρία των 8Ah. Είναι λίγο ακριβή, αλλά έχει διαφορά και στην απόδοση αλλά και στις ευκολίες αν έχετε κάποιο από τα εργαλεία που είναι συμβατά με bluetooth (δεν είναι κάποιο από τα σημερινά).

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pwsa 20 li b3Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 20-Li C3 ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όπως είπαμε ανήκει στην σειρά X20V Team και περισσότερα για το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review πατώντας εδώ (αφορά το εργαλείο με μπαταρία και φορτιστή, αλλά το σώμα είναι σχεδόν ίδιο). Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι στα 45 ευρώ και είναι λίγο πιο ακριβό από ότι το έφερνε προ κρίσης.

    • Πόσο κοστίζει; 45 ευρώ 
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Αν και το έχει φέρει αρκετές φορές, είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε δεν αποκλείεται

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6 (μόνο σώμα)

  pabs d5To επόμενο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li E6. Είναι μόνο το σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην τιμή των 25 ευρώ (ακριβώς ίδια τιμή με πριν τη κρίση). Η κανονική τιμή με μπαταρία και φορτιστή ήταν 50 ευρώ, οπότε είναι ακριβώς ίδια τιμή (η μπαταρία και ο φορτιστής έχουν 25 ευρώ). Αυτή είναι νέα έκδοση, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη, δηλαδή 40Nm ροπή, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής και 30 χιλιοστά διάτρηση σε ξύλο και 13 σε ατσάλι. Σίγουρα αν έχετε ήδη κάποιο άλλο εργαλείο από την σειρά x20V Team είναι καλή περίπτωση, αφού μόνο με 25 ευρώ έχετε ένα μεγάλο δραπανοκατσάβιδο.

    • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Είναι πολύ δελεαστική η τιμή, οπότε αρκετά πιθανό

  Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  μόνο σώμα επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγαTo τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PSSA 20 Li A1, άλλο ένα από τα εργαλεία της σειράς X20V Team. Και αυτό πωλείται μόνο ως σώμα, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 28 ευρώ (μειωμένη σε σχέση με πέρυσι). Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο, με μέγιστη δυνατότητα κοπής 100 χιλιοστά πάχος σε ξύλο και 20 χιλιοστά σε ατσάλι. Οι παλινδρομήσεις είναι 3000 το λεπτό και στην συσκευασία έχει μία λάμα ξύλου (είναι συμβατό με τις κοινές λάμες του εμπορίου). Η λάμα αλλάζει χωρίς κλειδί, ενώ υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης για την ταχύτητα της ταλάντωσης καθώς και επιλογή γραμμική κίνησης ή ταλάντωσης.

    • Πόσο κοστίζει; 28 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την έχει φέρει αρκετές φορές αλλά η τιμή είναι καλή

  Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PDRA 20 Li A1 (μόνο σώμα)

  pdra 20Πάμε τώρα στο επόμενο εργαλείο της προσφοράς, το PARKSIDE PDRA 20 Li Β2, ένα επαναφορτιζόμενο πλυστικό που δουλεύει με μπαταρίες της σειράς X20V Team. Είναι ένα πλυστικό μικρής-μέτριας πίεσης (μόλις 22 bar), που προορίζεται για απλό καθαρισμό επιφανειών. Δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά πλυστικά των >100 bar που έχουν ικανή πίεση για βαθύ καθαρισμό. Με απλά λόγια με ένα μεγάλο πλυστικό μπορείτε να καθαρίσετε ότι θέλετε χωρίς τρίψιμο και απορρυπαντικά (την δύσκολη δουλειά την κάνει η υψηλή πίεση), με αυτό θα πρέπει να τρίψετε για να μαλακώσετε την βρωμιά και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλυστικό για να το ξεπλύνετε καλά. Βέβαια το πιο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτό το πλυστικό είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή και χάρη στον λάστιχο αναρρόφησης που υπάρχει στην συσκευασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και από κουβά, τεπόζιτο ή και πηγάδι. Οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε απομακρυσμένα σημεία (πχ αν θέλετε να καθαρίσετε τον ηλιακό στην ταράτσα). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πότισμα με νεφελοψεκασμό σε φυτά και λαχανικά όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Στην συσκευασία υπάρχει το 6μετρο λάστιχο αναρρόφησης, ένας σωλήνας ψεκασμούς με πολυλειτουργικό ακροφύσιο, 1 ακροφύσιο με δοχείο απορρυπαντικού και μία φιάλη απορρυπαντικού. Η τιμή του στην προσφορά είναι 55 ευρώ (μείωση σε σχέση με πριν λίγους μήνες που το είχε φέρει στα 60)

    • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι (τα αντίστοιχα Κινέζικα κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, αυτό με μπαταρία και φορτιστή 75)
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείο PARKSIDE PAEXS 20-Li B2

  Ένα ακόμα από τα εργαλεία της προσφοράς που ανήκουν στην στην σειρά εργαλείων X20V Team  είναι και το επαναφορτιζόμενο έκκεντρο τριβείo PARKSIDE PAEXS 20-Li Β2. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά του έχει 125αρη πέλμα, ρυθμιζόμενες στροφές με αβαθίδμωτο διακόπτη (3000 έως 12000 στροφές ανά λεπτό)και έχει αποσπώμενο δοχείο σκόνης με ειδικό φίλτρο (μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα). Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία PAP και φορτιστής. Προτεινόμενη μπαταρία είναι η 2Ah αλλά μπορεί να πάρει και την 4αρα. Έχει διπλή λαβή (γενικά είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να ασκήσετε πίεση με μαλακή επένδυση. Ο διακόπτης on/off δεν φαίνεται να είσαι σε πολύ πρακτικό σημείο (γενικά είναι είτε μπροστά ή στο πλάι, ώστε να μπορείς να τον πιάσεις με τον αντίχειρα). Στην συσκευασία υπάρχει βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και αντάπτορας για σκούπα άλλα και μερικά φύλλα λείανσης (η διάσταση είναι κοινή και βρίσκεται πολύ εύκολα στο εμπόριο). Η τιμή του είναι 26,4 ευρώ αν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή LIDL Plus και έχετε ενεργοποιημένο το κουπόνι (αλλιώς είναι 35).

    • Πόσο κοστίζει; 26,4 ευρώ με κουπόνι LIDL Plus
    • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
    • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
    • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
    • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
    • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι αρκετά καλή για επαναφορτιζόμενο έκκεντρο
    • Θα εξαντληθεί αμέσως; ίσως

  Επαναφορτιζόμενος αναδευτήρας χρωμάτων και κονιάματος PFMRA 20-Li A1

  pmfra 20 li a1To επόμενο εργαλείο είναι σχετικά νέο και δεν έχει έρθει ξανά. Πρόκειται για τον επαναφορτιζόμενο αναδευτήρα χρωμάτων και κονιάματος PARKSIDE PFMRA 20 Li A1. Οπώς και το ηλεκτρικό μοντέλο είναι αργόστροφο με αρκετή ροπή και έτσι μπορεί να αναδεύει μαλακά αλλά και πιο παχύρευστα κονιάματα. Έχει soft start για ασφάλεια και έχει και brushless μοτέρ,