Προσφορές εργαλείων από τα LIDL για το 2023

  3

  Αυτό είναι ένα πληροφοριακό άρθρο για τις προσφορές εργαλείων PARKSIDE που φέρνουν τα LIDL το 2023. Δεν είναι διαφήμιση και μπορεί να μην ανανεώνεται σωστά κάθε φορά, γιαυτό καλό είναι να κοιτάτε τις προσφορές από την επίσημη ιστοσελίδα της LIDL ή το φυλλάδιο προσφορών.

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 29 Μαΐου έως Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

  Δευτέρα 29 Μαϊού 2023

  Μηχανή γκαζόν βενζίνης PARKSIDE PBM 132 B1

  μηχανή γκαζόν από τα LIDL To μοναδικό εργαλείο της προσφοράς είναι η μηχανή γκαζόν PARKSIDE PBM 132 Β1. Πρόκειται για μία μεσαία μηχανή γκαζόν με 4χρονο κινητήρα 132 κυβικών εκατοστών (απόδοσης 2.45 ίππους) και πλάτος κοπής 42 εκατοστών. Έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (βαθμιδωτό σε 3 θέσεις 2.5 έως 6.5 εκατοστά), πλαστικές ρόδες, ρυθμιζόμενη λαβή και σάκο συλλογής 40 λίτρων.

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 159 ευρώ (ίδια ακριβώς με πριν λίγους μήνες αλλά και πέρυσι), και είναι ακόμα καλή. Για να έχετε μία σύγκριση, αντίστοιχου κυβισμού Κινέζικα στην Ελληνική αγορά έχουν πάνω από 200 ευρώ (υπάρχουν και κάποια πάνω από 250). Σίγουρα δεν είναι για επαγγελματική χρήση, όμως για κάποιον που ψάχνει μία φθηνή επιλογή για να φύγει από τα ηλεκτρικά, είναι σίγουρα καλή υποψηφιότητα. Παρότι είναι σχετικά νέο μοντέλο δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα από όσους το έχουν αγοράσει.

  • Πόσο κοστίζει; 159 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, από άποψη χαρακτηριστικών και τιμής είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι, τις πρώτες χρονιές έγινε χαμός, αλλά εκτός  και αν φέρει λίγα κομμάτια λογικά θα μείνει κάποιες μέρες
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 15 Μαΐου έως Σάββατο 20 Μαΐου 2023

  Πέμπτη 18 Μαϊού 2023

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 135 E5

  phd 135 e5 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το πλυστικό PARKSIDE PHD 135 E5. Είναι ένα πλυστικό που έχει φέρει αρκετές φορές, όχι όμως σε αυτή την έκδοση, την πράσινη. Ουσιαστικά είναι το μεσαίο μοντέλο (αφού φέρνει το μικρότερο PHD 110 και το μεγαλύτερο PHD 170). Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το μεγάλο πλυστικό, όμως είναι λίγο μικρότερο και έχει διαφορές στα χαρακτηριστικά.

  Συγκεκριμένα έχει μοτέρ 1800 WATT, μέγιστη πίεση 135 bar (πίεση εργασίας 90 bar), 7 μέτρα σωλήνα, κανόνι με 2 ακροφύσια και ένα έξτρα για απορρυπαντικό και μέγιστη ροή νερού 420 λίτρα ανά ώρα. Δηλαδή είναι πιο δυνατό από το μικρότερο PHD 110, αλλά αισθητά πιο αδύναμο από το μεγαλύτερο.

  Έχει λαβή μεταφοράς και ειδική θέση για το κανόνι, τα λάστιχα και τα ακροφύσια.

  Η τιμή του είναι αυτή τη φορά είναι 100 ευρώ (90 είχε  πέρυσι).

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Προ κρίσης που το PHD 170 είχε 100 δεν άξιζε, φέτος όμως που το μεγάλο έχει τουλάχιστον 160 είναι μία οικονομική λύση
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, γενικά έχουν ζήτηση τα πλυστικά της LIDL

  Μικρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PARKSIDE PHD 110 E1

  phd 110 e1 πλυστικό H επόμενη προσφορά της εβδομάδος σε εργαλεία είναι το μικρό πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PHD 110 E1. Είναι το μικρότερο από τα 3 πλυστικά που φέρνουν τα LIDL (PHD 110, PHD 130, PHD 170) και είναι αναβαθμισμένη έκδοση και σε εμφάνιση αλλά και λίγο σε χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση που θύμιζε βαλιτσάκι.

  Η ισχύς λειτουργίας είναι 1300 WATT και η μέγιστη πίεση είναι 110 bar (η πίεση εργασίας είναι 74bar). Αν και δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα, είναι αρκετά μικρό και μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά μπορεί να καθαρίσει εύκολα ένα αυτοκίνητο, μηχανή και γενικά οτιδήποτε δεν θέλει τρομερά μεγάλη πίεση, αν και γενικά προτείνεται κυρίως για αυτούς που θέλουν ένα πλυστικό για μικρές επιφάνειες.

  Χρησιμοποιεί το ίδιο κανόνι και ακροφύσια με τα άλλα μοντέλα, ενώ μπορεί να πάρει και όλα τα εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά (πχ λάστιχο αποφράξεων, λάστιχο αναρρόφησης, τηλεσκοπικά κανόνια…). Το λάστιχο που έχει είναι 3 μέτρα ενώ το καλώδιο παροχής είναι 5 μέτρα.

  Η τιμή του είναι 55 ευρώ

  • Πόσο κοστίζει; 55 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν δεν έχετε ανάγκη από μεγάλο πλυστικό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα γιατί το έχει φέρει αρκετές φορές και έχει και το πιο μεγάλο
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 08 Μαΐου έως Σάββατο 13 Μαΐου 2023

  Δευτέρα 8 Μαϊού 2023

  Αναδευτήρας χρωμάτων και κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3

  Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς αυτή την εβδομάδα είναι ο αναδευτήρας κονιαμάτων PARKSIDE PFMR 1600 C3. Αυτό είναι το νέο ισχυρότερο μοντέλο με τα 1600 WATT και την λίγο καλύτερη σχεδίαση (πχ δεν έχει το επικίνδυνο μεταλλικό Π στη λαβή). Είναι ιδανικό εργαλείο για να φτιάχνετε μπετά σε μικρές ποσότητες καθώς και για να ανακατεύετε οτιδήποτε θέλετε (ακόμα και ζωοτροφές). Τώρα θα ρωτήσει κάποιος γιατί να δώσει 60 ευρώ για έναν αναδευτήρα όταν έχει ήδη ένα ισχυρό δράπανο (πχ σκαπτικό πιστολέτο) και μπορεί με 10 ευρώ να πάρει απλώς ένα εξάρτημα αναδευτήρα. H μεγάλη του διαφορά με τα κοινά δράπανα είναι ότι αυτό είναι αργόστροφο (μόλις 700 στροφές ανά λεπτό) αλλά έχει πολύ μεγάλη ροπή. Έτσι δεν κλωτσάει και δεν ζορίζεται όσο τα κοινά δράπανα. Επίσης δεν έχει τσοκ ούτε μηχανισμό SDS, αλλά ο αναδευτήρας είναι βιδωτός στον άξονα. Έτσι δεν γλιστρήσει στο τσοκ ούτε θα κόψει τα δόντια του SDS (συμβαίνει αν αγοράσετε φθηνό αναδευτήρα και τον βάλετε σε πιστολέτο και το ζορίσετε)

  Χρησιμοποιεί κοινό αναδευτήρα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο (Μ14) και έχει 4 μέτρα καλώδιο. Στα θετικά του ότι έχει soft start (δηλαδή ξεκινάει σιγά και ανεβάζει στροφές σταδιακά). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν ξεκινούσε φουλ στροφές και το είχατε μέσα σε μπετό, θα σας έφευγε από τα χέρια (λόγω της ξαφνικής αντίστασης θα γύριζε το μοτέρ αντί για τον αναδευτήρα)

  Μπορείτε να δείτε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει σε ένα παλαιότερο review (αφορά το προηγούμενο μοντέλο με τα 1400 WATT μοτέρ). Η τιμή που το φέρνει είναι 60 ευρώ (πριν το έφερνε στα 50).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι, άλλη δύο φορες ως 1600 και πολλές ως 1400.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

  Ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 E3

  pstk 800 c3 Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι η ηλεκτρική σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTK 800 E3. Είναι ένα εργαλείο που έφερνε για αρκετά χρόνια, αν και το 2020 έκανε ένα διάλειμμα. Είναι μία από τις 2 ηλεκτρικές σέγες που φέρνουν τα LIDL (η άλλη είναι με κλειστή λαβή). Η σέγα με ανοιχτή λαβή, βολεύει περισσότερο για κοπές ακριβείας, αφού ο χρήστης έχει λίγο καλύτερο κράτημα και πιο κοντά στο σημείο εργασίας. Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό review από μία παλαιότερη έκδοση, την B2, πατώντας εδώ. Δεν φαίνεται ν έχει κάποια σημαντική διαφορά σε χαρακτηριστικά με την νέα έκδοση που θα έχει την Δευτέρα. Μόνο μικρές διαφορές στην εμφάνιση και την εργονομία (πχ ο μοχλός για την αλλαγή κλίσης είναι λίγο διαφορετικός).

  Η τιμή που την φέρνει φέτος είναι 40 ευρώ, 10 ευρώ ακριβότερα από ότι την έφερνε πριν την κρίση της ακρίβειας.

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Για ερασιτεχνική χρήση, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Φαλτσοπρίονο Parkside PKS 1500 Β3

  parkside pks 1500 Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό φαλτσοπρίονο PARKSIDE PKS 1500 B3. Για όσους δεν γνωρίζουν φέρνει συνήθως και μια radial έκδοση με λίγο πιο ισχυρό μοτέρ. Αυτό είναι το απλό, με σταθερή βάση. Η ισχύς του είναι 1500 WATT και το μήκος κοπής είναι μόνο 12 εκατοστά (ύψος 6 εκατοστά), οπότε βολεύει περισσότερο αυτούς που θέλουν να κόβουν μικρές σανίδες, δοκάρια και γενικότερα υλικά με μικρό πλάτος. Έχει δυνατότητα φαλτσοκοπής και οριζόντια και κάθετα. Ο δίσκος που φέρει είναι 210 χιλιοστών με 48 δόντια (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άλλους δίσκους αν και συνήθως έχει και την ίδια μέρα σαν προσφορά). .

  Το σημαντικό του πλεονέκτημα είναι το μικρό μέγεθος, κάτι που το κάνει πολύ εύκολο στη μεταφορά αλλά και την αποθήκευση. Επίσης επειδή δεν έχει το σύστημα και τον τζόγο που έχουν τα radial έχει και λίγο πιο καλή ακρίβεια στο κόψιμο.

  Η τιμή του φέτος είναι 80 ευρώ (πέρυσι είχε ίδια τιμή, πρόπερσι 70) και παρότι το μεγαλύτερο αδελφάκι του είναι πολύ πιο βολικό, αν δεν έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις και αυτό δείχνει καλό

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει εδώ και 10 χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά για 80 ευρώ, αν και δεν είναι τόσο καλή προσφορά όσο ήταν στα 70
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι. Το έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι εργαλείο για όσους ασχολούνται αρκετά με μαστοριλίκια και όχι για κάθε σπίτι .

  Κρουστικό δράπανο 2 ταχυτήτων PARKSIDE PSBM 1100 B1

  psbm 1100 κρουστικό δράπανο To επόμενο εργαλείο της προσφοράς έχει αρκετό ενδιαφέρον γιατί δεν υπάρχουν πολλά παρόμοια στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κρουστικό δράπανο με 2 ταχύτητες. Και όταν λέμε 2 ταχύτητες δεν εννοούμε απλή επιλογή ρύθμισης ταχύτητας που και αυτή υπάρχει (αλλά έχει το πρόβλημα της ροπής), αλλά επιλογή μέσω συμπλέκτη. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνετε μέγιστη ροπή ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

  Το μοτέρ έχει ισχύ 1100 watt και μέγιστη ροπή 18Nm. Έχει μεταλλικό 13αρι τσοκ και δυνατότητες διάτρησης 40 χιλ σε ξύλο, 16 χιλ σε μπετόν και 13 χιλ σε ατσάλι, δηλαδή υπεραρκετές για για ερασιτέχνη. Όπως σχεδόν σε όλα τα δράπανα, υπάρχει 2η λαβή με ανεξάρτητη περιστροφή και οδηγό βάθους. Επίσης κάτι που δεν συνηθίζεται είναι και ο αντάπτορας για σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 40 ευρώ που είναι η αρχική τιμή που είχε προ κρίσης (πέρυσι το είχε φέρει στα 50 ευρώ)

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Στα 40 ευρώ είναι καλή προσφορά αν δεν έχετε ηλεκτρικό δράπανο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει ζήτηση

  Mετρητής αποστάσεων λέιζερ PARKSIDE PLEM 50 C3

  plem 50 c3 μετρητής λέιζερ Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ψηφιακός μετρητής αποστάσεων λέιζερ PARKSIDE PLEM 50 C3. Είναι νέα έκδοση στο πιο μεγάλο μοντέλο με εύρος μέτρησης από 5 εκατοστά έως 50 μέτρα. Έχει ακρίβεια μέτρησης 1.5 χιλιοστό και μπορεί να αποθηκεύσει έως 100 μετρήσεις. Φυσικά μπορεί να κάνει υπολογισμούς ενώ  έχει και φωτεινή οθόνη. Στα θετικά του ότι μπορεί να κάνει και έμμεση μέτρηση (με πυθαγόρειο) κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλα τα φθηνά μοντέλα.

  Η τιμή του είναι 26 ευρώ, αρκετά καλή για όσα κάνει. Σίγουρα δεν έχει την ακρίβεια των επαγγελματικών μοντέλων, όμως για 26 ευρώ κάνει αρκετά.

  • Πόσο κοστίζει; 26 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει ζήτηση

  Σάββατο 13 Μαϊού 2023

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li G8

  pabs 20 g8 To Σάββατο τα LIDL φέρνουν το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 LI G8. Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team, δηλαδή τα επαναφορτίζομενα εργαλεία PARKSIDE που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Η έκδοση είναι μαζί με 2 μικρές μπαταρίες και φορτιστή και είναι νέα. Οι διαφορές με τις προηγούμενες φαίνεται να είναι στο κομμάτι του τσοκ που εμφανισιακά έχει διαφορές (οπότε πιθανώς να έχει διορθωθεί το μόνο χτυπητό μειονέκτημα που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις) και στο ότι στην συσκευασία υπάρχει μια κασετίνα με αρκετά εξαρτήματα (και bits και εργαλεία).

  Άλλες μικρές διαφορές είναι η αυξημένη ροπή (45 Nm αντί για 40) και λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά.

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδιο, δηλαδή ροπή στρέψης 40Nm, μέγιστη διάμετρο διάτρησης 30 χιλιοστά σε ξύλο/13 σε ατσάλι, 26 επιλογές ροπής και 13αρι τσοκ.

  Σίγουρα είναι ένα εργαλείο που συμφέρει να το αγοράσουν όσοι δεν έχουν ήδη μπαταρίες και τα εξαρτήματα της κασετίνας.

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Το έχει ξαναφέρει; Σαν έκδοση όχι, αλλά σαν μοντέλο το φέρνει πάρα πολλά χρόνια.
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν έχετε καμία μπαταρία και τα εξαρτήματα της κασετίνας είναι καλή προσφορά. Αν αγοράζατε ξεχωριστα όσα έχει το σετ θα κόστιζε πολύ παραπάνω
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 24 Aπριλίου έως Σάββατο 29 Απριλίου 2023

  Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

  Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο PARKSIDE PKSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  parkside αλυσοπρίονο Αυτό είναι ένα από τα 3 επαναφορτίζομενα αλυσοπρίονα που έχει βγάλει το LIDL και το μόνο που έχει έρθει Ελλάδα σαν προσφορά σε όλα τα καταστήματα. Πριν από αυτό είχε φέρει σε επιλεγμένα καταστήματα το πιο ισχυρό και πιο ακριβό Florabest FKTSA 40 A1, που είχε μία μεγάλη μπαταρία 40V και το είχε στα 150 ευρώ. Στο εξωτερικό υπάρχει και ένα μεγαλύτερο επαναφορτιζόμενο από την σειρά X20V Team, που χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες ταυτόχρονα, το PARKSIDE PKSA 40 Li A1, αλλά αυτό δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.

  Το PARKSIDE PKSA 20-Li C3 είναι μικρότερο από τα άλλα δύο και χρησιμοποιεί μόνο μία μπαταρία από την σειρά X20V Team. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής και η τιμή του είναι 75 ευρώ (το 2021 το είχε στα 65 ευρώ, οπότε υπάρχει αύξηση στην τιμή 15%).

  Φυσικά δεν έχει καμία σχέση σε απόδοση με τα βενζινοκίνητα. Είναι πολύ πιο αργόστροφο, με ταχύτητα αλυσίδας μόλις 6.5 m/s (συνήθως τα βενζινοκίνητα έχουν ταχύτητα αλυσίδας 20+ m/s). Σε απόδοση μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με το επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό δεν είναι θέμα του PARKSIDE, όλα τα επαναφορτιζόμενα με μπαταρία 20V είναι αργόστροφα λίγο αδύναμα. Μόνο τα τα 40+V μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση με κάποιο βενζινοκίνητο.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κόβει, απλώς θέλει λίγο υπομονή και όχι πολύ ζόρι (με λίγο υπομονή και ακονισμένη αλυσίδα κόβει άνετα ακόμα και κορμό από ξερή ελιά). Τώρα η ερώτηση είναι γιατί να ψωνίσει κάποιος ένα τέτοιο αλυσοπρίονο αφού ένα βενζινοκίνητο είναι πολύ πιο δυνατό. Η απάντηση είναι ότι τα επαναφορτιζόμενα έχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχάς είναι πολύ πιο αθόρυβα. Μπορείς να το δουλέψεις εντός πόλης χωρίς να σου φέρουν την αστυνομία. Επίσης δεν θέλει συντήρηση (πέραν της αλυσίδας και του καθαρισμού). Δηλαδή δεν χρειάζεται να μπλέκεστε με καρμπυρατέρ, φίλτρο αέρος ή μείγμα καυσίμου. Τέλος είναι πιο ακίνδυνο. Επειδή είναι πιο αργόστροφο και έχει και ηλεκτρονικό φρένο, είναι πιο δύσκολο να γίνει ατύχημα.

  Προφανώς το μοντέλο με τις δύο μπαταρίες είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει πιο σοβαρή δουλειά, αλλά αν κάποιος το θέλει για ένα απλό κλάδεμα στο κήπο ή να κόβει μερικά καυσόξυλα δεν είναι κακή επιλογή, ειδικά αν έχει αρκετές μεγάλες μπαταρίες X20V Team. Προσοχή, δουλεύει και με μικρές, αλλά οι μεγάλες έχουν πιο καλή απόδοση και πιο μεγάλη διάρκεια.

  Προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα, για όποιον θέλει ένα μπαταρίας και έχει ήδη μπαταρίες 20V Team. Είναι δοκιμασμένο για πάνω από ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχει κόψει αρκετούς τόνους ξύλα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά, επαναλαμβάνω, δεν έχει καμία απολύτως σχέση σε απόδοση με τα καλά επαναφορτιζόμενα κλαδευτικά (πχ Makita, Echo, Stihl, Pellenc….) με τις μεγάλες μπαταρίες αλλά το Parkside με μπαταρία και φορτιστή κοστίζει 110-120 ευρώ, ενώ τα άλλα 400-1500.

  Λάμα 10″ (25εκ.)
  Ταχύτητα αλυσίδας 6.5 μ/δ
  Ρεζερβουάρ λαδιού αλυσίδας 270 ml
  Προτεινόμενη μπαταρία PAP 20 A3 (4Ah)
  Στάθμη ηχητικής πίεσης (LpA) 85,0 dB(A), KpA= 3 dB
  Βάρος (χωρίς μπαταρία) 3.25 κιλά
  • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε ένα οικονομικό επαναφορτιζόμενο και έχετε αρκετές 4αρες μπαταρίες, τότε ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι, το έχει φέρει αρκετές φορές

  Επαναφορτιζόμενo κλαδευτήρι PARKSIDE PASA 20-Li B2

  mini spathosega lidl To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι νέο για την Ελλάδα ως προς την σειρά Χ20V Team, αλλά το είχε φέρει αρκετές φορές σε 12V. Το ονομάζει κλαδευτήρι μπαταρίας αλλά πρακτικά είναι μία μίνι σπαθοσέγα κήπου. Παίρνει όλες τις λάμες που είναι για σπαθοσέγα. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα εργαλεία δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα ως κλαδευτήρια και από τότε που κυκλοφόρησαν τα μίνι αλυσοπρίονα δεν έχουν και τόσο απήχηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα και για δουλειές εκτός κήπου είναι αρκετά χρήσιμη αφου εκτός από κλάδεμα μπορεί να κόψει και ξύλα, μέταλλα ή και κρέατα (με την κατάλληλη λάμα). Είναι πιο δυνατό από το 12V, το οποίο είχε θέματα και θεωρητικά μπορεί να κόψει κλαδί έως 10 εκατοστά, αλλά κάνει μόνο για χλωρά ή μαλακά κλαδιά. Στα ξερά ή σκληρά η λάμα ανάβει.

  Η τιμή του είναι αρκετά καλή, μόλις 35 ευρώ και σίγουρα αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο βολεύει αρκετά.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ´Oχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε μικρή επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο PARKSIDE PAHE 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  pahe c3 parkside Το τρίτο εργαλείο της εβδομάδας ανήκει στα εργαλεία κήπου και είναι εξαιρετικό (τουλάχιστον η προπροηροηγούμενη έκδοση γιατί αυτή είναι πρωτοεμφανιζόμενη). Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο τηλεσκοπικό κονταροπρίονο που ανήκει στην σειρά x20V Team, δηλαδή στα εργαλεία 20V που παίρνουν τον ίδιο τύπο μπαταρίας.

  Είναι πολύ βολικό, πιο βολικό από βενζινοκίνητο, καθώς είναι πολύ πιο ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο μεγάλο ύψος. Έχει 20αρα λάμα και αλυσίδα (σημείωση: δεν έχει πλέον Oregon λάμα και αλυσίδα όπως τα πρώτα μοντέλα) και φυσικά έχει δοχείο λαδιού. Η αλυσίδα τεντώνει με αυτόματο μηχανισμό χωρίς κλειδιά και το ίδιο ισχύει και για το τηλεσκοπικό κοντάρι.

  Οι διαφορές με την προηγούμενη έκδοση είναι στην 2η λαβή (που δεν υπήρχε πριν), αν και η προσωπική άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται και τόσο. Το εργαλείο είναι αρκετά ελαφρύ και συνήθως θα το πιάνετε απο πιο χαμηλά. Η 2η αλλαγή έχει να κάνει με το σημείο που είναι το δοχείο λαδιού της αλυσίδας και το καπάκι. Τώρα βρίσκεται ξανά στο πάνω μέρος όπως την πρώτη έκδοση, αλλά στην 2η ήταν στο πλάι . Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αυτή την έκδοση ξεκουμπώνει η κεφαλή χωρίς εργαλεία. Έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε πιο εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλαγή υπάρχει και στον διακόπτη.

  Σηκωμένο ψηλά μπορείτε να κόψετε σχεδόν έως 4 μέτρα ύψος. Με λίγη επιμονή μπορείτε να κόψετε σχεδόν τα πάντα (κόβει άνετα ακόμα και κορμούς ελιάς). Φυσικά λίγο πιο αργά γιατί είναι αργόστροφο (περίπου το 1/5 της ταχύτητας που έχουν τα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα). Φυσικά θέλει καλά ακονισμένη αλυσίδα, λάδι και γεμάτη μπαταρία.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 65 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή (με μπαταρία και φορτιστή το είχε φέρει 80 την πρώτη φορά και χωρίς 55 το 2021, το 2022 είχε πάλι 65) και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο για όποιον έχει δέντρα που θέλουν κλάδεμα και έχει και αρκετές μπαταρίες Χ20V Team. Αν και μπορείτε να βάλετε όπια μπαταρία θέλετε, προτείνεται η 4αρα και απο άποψη αυτονομίας και απόδοσης.

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και ακρίβυνε, αν έχετε ήδη μπαταρίες και θέλετε κονταροπρίονο βολεύει αρκετά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο κήπου 40 V PGKGA 40-Li B2

  pkgka 40 Τo επόμενο εργαλείο είναι και αυτό εργαλείο κήπου και μάλιστα πολυεργαλείο. Για δεύτερη φορά φέρνουν στην Ελλάδα το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείου κήπου PGKGA 40 Li B2. Είναι ένα εργαλείο από την σειρά x20V Team που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο μπαταρίες, επομένως είναι πιο ισχυρό από τα απλά 20V (σε μία σύγκριση με το 20V κονταροπρίονο, έχει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα αλυσίδας). Έχει 3 διαφορετικά εξαρτήματα, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο και κονταροπρίονο. Εκ πρώτης όψεως δείχνουν ίδια με αυτά που είχε και το βενζινοκίνητο με τη διαφορά ότι η κεφαλή στο κονταροπρίονο είναι ρυθμιζόμενη ( είναι συμβατά μεταξύ τους ή με το θαμνοκοπτικό το Perfomance).

  Αν αναρωτηθεί κανείς, για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος ένα πολυμηχάνημα μπαταρίας από το βενζινοκίνητο, είναι απλό. Είναι πιο ελαφριά (μαζί με εξάρτημα και μπαταρίες ζυγίζει 5 κάτι κιλά όταν το βενζινοκίνητο το μεγάλο ξεπερνάει τα 10) και φυσικά είναι και σχετικά αθόρυβο.

  Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι το μοτέρ του κινητήρα είναι brushless, που σημαίνει ότι είναι και λίγο πιο δυνατό αλλά και θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

  H τιμή του είναι λίγο τσουχτερή, ειδικά αν σκεφτείτε ότι θέλετε και δύο μπαταρίες και φορτιστή για να δουλέψει. Δυστυχώς ακρίβυνε αρκετά, αφού πέρυσι το είχε φέρει 159 ευρώ (που ήταν εξαιρετική τιμή), όμως φέτος το πήγε στα 199. Πάλι δεν είναι κακή τιμή, αλλά όχι τόσο καλή όσο ήταν πέρυσι. Σίγουρα βολεύει κάποιον που έχει ήδη μπαταρίες και δεν έχει κανένα εργαλείο (δηλαδή κονταροπρίονο, χορτοκοπτικό, μπορντουροψάλιδο).

  • Πόσο κοστίζει; 199 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 4Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε φθηνό επαναφορτιζόμενο πολυμηχάνημα κήπου, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενο θαμνοκοπτικό 2 σε 1 40 V PPFSA 40-Li B2 (solo)

  ppfsa 40 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά Perfomance και είναι και αυτό εργαλείο κήπου, συγκεκριμένα επαναφορτιζόμενο θαμνοκοπτικό. Όπως και το πολυμηχάνημα λειτουργεί με 2 μπαταρίες της σειράς X20V Team, δηλαδή με 40V τάση. Είναι σχετικά νέο εργαλείο οπότε δεν υπάρχουν τόσες πολλές κριτικές, ειδικά σε βάθους χρόνου, όμως τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά για την τιμή και την κατηγορία του.

  Ο κινητήρας είναι και εδώ brushless, που σημαίνει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια. Το κοντάρι είναι σπαστό, δηλαδή μπορεί να βγει το μπροστινό εξάρτημα (ταιριάζει και με εξαρτήματα του πολυμηχανήματος καθώς και τα περισσότερα Κινέζικα που υπάρχουν στο εμπόριο, οπότε μπορεί να γίνει και κονταροπρίονο αν και δεν βολεύει τόσο λόγο τιμονιού) και το ίδιο ισχύει για το τιμόνι. Αυτό είναι πολύ καλό για όποιον θέλει να το βάζει σε πορτ παγκάζ μικρού αυτοκινήτου για μεταφορά.

  Και αυτό έρχεται solo, δηλαδή δεν υπάρχουν μπαταρίες και φορτιστής στην συσκευασία, οπότε βολεύει αν έχετε ήδη μερικές μεγάλες μπαταρίες από άλλα εργαλεία PARKSIDE.

  Από άποψη απόδοσης δεν δείχνει να τα πηγαίνει άσχημα. Απλώς θέλει να πιάσει φουλ γκάζι πριν αρχίσει να κόβει και να μη ζοριστεί πολύ. Με δίσκο τα πάει αρκετά καλά, αλλά και με μεσινέζα αν δεν είναι χοντρά τα χορτάρια τα κόβει.  Μάλλον μπορεί να συγκριθεί με ένα μικρό βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό 1.5 ίππων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόδοση και η ισχύ εξαρτάται και από τις μπαταρίες. Με 2 8αρες SMART τα πάει πολύ καλά, με 2 αρες όχι.

  Tώρα κάτι αρκετά σημαντικό είναι η αυτονομία. Από βίντεο από ξένες χώρες που έχει κυκλοφορήσει φαίνεται ότι δεν κρατάει και τρομερά. Ακόμα και με τις 8αρες μπαταρίες μπορείτε να κόψετε περίπου 20 συνεχόμενα λεπτά. Οπότε αυτό σημαίνει ότι όποιος το θέλει για επαγγελματική χρήση (πχ να πάει να καθαρίσει ένα κτήμα πολλών στρεμμάτων), θέλει πολλές 4αρες ή 8αρες μπαταρίες. Δείχνει ιδανικότερο για όποιον έχει ένα μικρό, αστικό κήπο που θέλει να περιποιείται και όχι για αγροτική χρήση.

  Επίσης μία διαφορά με την πρώτη έκδοση είναι ότι αυτή είναι συμβατή με την bluetooth εφαρμογή για κινητά (αν έχετε πάνω τις smart μπαταρίες).

  Η τιμή του είναι φέτος είναι μόλις 100 ευρώ (πέρυσι το είχε φέρει 119) και παρά τα μειονεκτήματα που έχει είναι πολύ καλή για κάποιον που έχει ήδη μπαταρίες και θέλει χορτοκοπτικό για αστικό ιστό.

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, όχι όμως σε αυτή την έκδοση
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2 Χ 8Αh+
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν θέλετε επαναφορτιζόμενο θαμνοκοπτικό και έχετε ήδη μπαταρίες σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται γιατί έχει πολύ καλή τιμή αυτή τη φορά

  Επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας πίεσης 12 V και 20 V PDSA 20-Li A1 (solo)

  pdsa 20 li Το επόμενο από τα εργαλεία της σειράς X20V Team είναι ένα από τα ιδιαίτερα. Είναι ο επαναφορτιζόμενος ψεκαστήρας PARKSIDE PDSA 20 Li A1. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι από τα λίγα εργαλεία που είναι συμβατό και με τις 2 σειρές μπαταρίας και την Χ12V Team και την Χ20V Team. Έχει 5 λίτρα χωρητικότητα και μπορεί να δώσει πίεση 1.5 bar.

  Τώρα για κάποιο λόγο το ακρίβυνε αρκετά φέτος. Την πρώτη φορά το 2021 το είχε φέρει στα 25 ευρώ που ήταν εξαιρετική τιμή. Όμως τα 50 είναι ακριβά για τόσο μικρή ψεκαστήρα μπαταρίας.

  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ12V και Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 12V/20V
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Μόνο αν έχετε μπαταρίες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι ακριβό στα 50 ευρώ

  Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PARKSIDE PDRA 20 Li A1 (μόνο σώμα)

  pdra 20 Πάμε τώρα στο επόμενο εργαλείο της προσφοράς, το PARKSIDE PDRA 20 Li Β2, ένα επαναφορτιζόμενο πλυστικό που δουλεύει με μπαταρίες της σειράς X20V Team. Είναι ένα πλυστικό μικρής-μέτριας πίεσης (μόλις 22 bar), που προορίζεται για απλό καθαρισμό επιφανειών. Δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά πλυστικά των >100 bar που έχουν ικανή πίεση για βαθύ καθαρισμό. Με απλά λόγια με ένα μεγάλο πλυστικό μπορείτε να καθαρίσετε ότι θέλετε χωρίς τρίψιμο και απορρυπαντικά (την δύσκολη δουλειά την κάνει η υψηλή πίεση), με αυτό θα πρέπει να τρίψετε για να μαλακώσετε την βρωμιά και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλυστικό για να το ξεπλύνετε καλά.

  Βέβαια το πιο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτό το πλυστικό είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή και χάρη στον λάστιχο αναρρόφησης που υπάρχει στην συσκευασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και από κουβά, τεπόζιτο ή και πηγάδι. Οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε απομακρυσμένα σημεία (πχ αν θέλετε να καθαρίσετε τον ηλιακό στην ταράτσα). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πότισμα με νεφελοψεκασμό σε φυτά και λαχανικά όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή.

  Στην συσκευασία υπάρχει το 6μετρο λάστιχο αναρρόφησης, ένας σωλήνας ψεκασμούς με πολυλειτουργικό ακροφύσιο, 1 ακροφύσιο με δοχείο απορρυπαντικού και μία φιάλη απορρυπαντικού.

  Η τιμή του στην προσφορά είναι 60 ευρώ (μία λογική αύξηση από την τελευταία φορά που το είχε φέρει το 2021 στα 50 ευρώ).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι (τα αντίστοιχα Κινέζικα κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ, αυτό με μπαταρία και φορτιστή 75)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος αλοιφαδόρος 20 V PARKSIDE PPMA 20-Li B2 (solo)

  ppma 20 Αυτή τη φορά έχουμε ένα εργαλείο αυτοκινήτου (κυρίως γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού). Το έφερνε παλιότερα με μπαταρία παλιού τύπου αλλά από πέρυσι το ξανάφερε στην σειρά X20V Team. Tο φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

  Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα ( 6 βαθμίδες)και πέλμα 250 χιλιοστών με αλλαζόμενα πανάκια. Είναι ιδανικό για γυάλισμα αμαξιού, όμως κάνει και για άλλες δουλείες. Έχει 40 ευρώ (ακριβώς ίδια τιμή με πέρυσι), ακριβότερο από το ηλεκτρικό, όμως είναι πολύ πιο πρακτικό αφού γλιτώνετε από τη μπαλαντέζα (με ότι συνεπάγεται).

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Είναι πολύ πρακτικό, όμως δεν απευθύνεται σε μεγάλο κοινό
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος φορητός αεροσυμπιεστής PAK 20-Li B2 και τρόμπα αέρος PALP 20-Li B2 (solo)

  Στις προσφορές υπάρχει και ένα διπλό εργαλείο, η επαναφορτιζόμενη τρόμπα αέρος και ο επαναφορτιζόμενος; αεροσυμπιεστής ελαστικών. Είναι δύο ξεχωριστά εργαλεία που παίρνουν μπαταρίες της σειράς X20V Team. Ο μίνι αεροσυμπιεστής είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο και γενικότερα για φούσκωμα οποιοδήποτε ελαστικού. Έχει ψηφιακή οθόνη και δυνατότητα ρύθμισης μέγιστης πίεσης (δηλαδή σβήνει αυτόματα όταν πιάσει την επιθυμητή πίεση). Φυσικά δεν έχει πολύ μεγάλη ροή αέρα, οπότε θα περιμένετε αρκετά να φουσκώσει ένα ελαστικό, όμως είναι εντελώς αυτόνομο οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε. Η μέγιστη πίεση είναι 7 bar, πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε ελαστικό επιβατικού (κάτω από 2.5 bar τα περισσότερα)

  Η τρόμπα είναι ιδανική για γρήγορο φούσκωμα φουσκωτών (βάρκας, sup, στρώμα…). Έχει καλή παροχή αέρα, όμως δεν έχει τη μέγιστη πίεση που έχει ο αεροσυμπιεστής, γιαυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάλογο σκοπό. Δεν έχει oθόνη ή κάποια ρύθμιση, απλώς ον/οφ κουμπί (δεν έχει σκανδάλη, οπότε δεν χρειάζεται να το κρατάτε πατημένο). Επειδή έχει και εισαγωγή αναρρόφησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορο ξεφούσκωμα. Στην συσκευασία έχει αρκετά ακροφύσια και λογικά κάνουν για όλα τα γνωστά συστήματα.

  Φέτοςτα φέρνει μόλις 25 ευρώ, όταν τις προηγούμενες φορές τα έφερνε στα 40 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 25 ευρώ το καθένα
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Είναι πολύ πρακτικό σετ για όποιον φουσκώνει τακτικά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Στα 25 ευρώ δεν αποκλείεται, είναι εξαιρετική τιμή

  Επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας και γκαζόν 20 V PAGS 20-Li A1

  pags 20 li 2 Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό από την σειρά Χ20V Team και είναι και αυτό εργαλείο κήπου.  Πρόκειται για το PAGS 20 Li A1, ένα εργαλείο που έρχεται πρώτη φορά Ελλάδα στη 20V σειρά (υπάρχει αντίστοιχο στην 12V) και σίγουρα βολεύει αρκετό κόσμο που έχει μικρούς αστικούς κήπους και θέλουν να κάνουν φινιρίσματα σε γκαζόν και καλλωπιστικούς θάμνους. Έχει δύο διαφορετικές κεφαλές, μία για ψαλίδι γκαζόν και μία για μπορντουροψάλιδο. To ψαλίδι γκαζόν έχει 12 εκατοστά πλάτος ενώ το μπορντουροψάλιδο 18 εκατοστά μήκος και μπορεί να κόψει έως 8 χιλιοστά κλαδί. Η αλλαγή στην κεφαλή γίνεται χωρίς κάποιο κλειδί.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 33 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 33 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah 
  • Συμβατό με Smart εφαρμογή: όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε ανάγκη από τέτοιο εργαλείο φινιρίσματος είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Έχει σχετικά μικρό αγοραστικό κοινό, αλλά είναι η πρώτη φορά που το φέρνει, οπότε κανείς δεν ξέρει

  Μπαταρίες και φορτιστές από την σειρά Χ20V Team

  Την Πέμπτη θα έχει και προσφορές από μπαταρίες και φορτιστές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το φυλλάδιο θα έχει την

  • Smart 4Ah μπαταρία στα 40 ευρώ
  • Τον μικρό φορτιστή με την 2Ah μπαταρία στα 25 ευρώ
  • Και μόνο τον 4.5 αμπέρ φορτιστή στα 17 ευρώ
  Προσφορές εβδομάδος από Τρίτη 18 Aπριλίου έως Σάββατο 22 Απριλίου 2023

  Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

  Την πέμπτη φέρνει προσφορές για αυτοκίνητο. Εκτός από τα εργαλεία που απευθύνονται αποκλειστικά για αυτοκίνητο (όπως ο φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου και ο μίνι αεροσυμπιεστής αυτοκινήτου)έχει και 2 δημοφιλή εργαλεία γενικής χρήσης, το μπουλονόκλειδο PARKSIDE και τη σκούπα χαλιών/ταπετσαρίας.

  Επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο αυτοκινήτου PARKSIDE PASSK 20-Li A1

  επαναφορτιζόμενο μπουλονοκλειδο To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο μπουλονόκλειδο PARKSIDE PASSK 20-Li A1. To LIDL το διαφημίζει ως παλμικό κατσαβίδι αυτοκινήτου, αλλά η ονομασία που έχει στο Ελληνικό εμπόριο αυτό το εργαλείο είναι μπουλονόκλειδο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο παλμικό κατσαβίδι και το μπουλονόκλειδο είναι η υποδοχή. Τα παλμικά κατσαβίδια έχουν θηλυκή εξάγωνη υποδοχή για bits 1/4″, ενώ το μπουλοκόκειδο αρσενική τετράγωνη υποδοχή για καρυδάκια καστάνιας (1/2″).

  Πάμε τώρα στο εργαλείο. Είναι αρκετά δυνατό με μέγιστη ροπή 400 Nm, με 5 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις (100/150/200/300/400). Είναι ιδανικό για εργασίες στο αυτοκίνητο (πχ άλλαγμα ελαστικών) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Θεωρητικά με αντάπτορα μπορεί να γίνει και παλμικό κατσαβίδι.

  Στην συσκευασία υπάρχει η μεγάλη μπαταρία 4Ah από την σειρά X20V Team και ο μεσαίος φορτιστής και η τιμή του είναι 80 ευρώ. Η τιμή ακούγεται λίγο μεγάλη για PARKSIDE όμως είναι αρκετά καλή. Η μπαταρία μόνη της κοστίζει 30+ ευρώ. Αντίστοιχης ποιότητας μπουλονόκλειδα με αντίστοιχη μπαταρία ξεπερνούν το 100αρικο.

  • Πόσο κοστίζει; 80 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, δεν βρίσκετε άλλο με 80 ευρώ και με 4αρα μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει ξανά, αλλά με την μπαταρία είναι καλή προσφορά

  Ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος PARKSIDE PWS 20 C2

  pws 20 H δεύτερη προσφορά της Πέμπτης είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον εργαλείο της εβδομάδος. Η ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος PARKSIDE PWS 20 C2. Συνήθως αυτού του τύπου οι σκούπες αναφέρονται και ως σκούπες χαλιών. Είναι μία σκούπα που θυμίζει τις κλασικές σκούπες εργαστηρίου που φέρνει το LIDL για αρκετά χρόνια, με μία πολύ σημαντική διαφορά. Αυτή έχει ενσωματωμένο ντεπόζιτο νερού και κάνει ψεκασμό με νερό και απορρυπαντικό ενώ ταυτόχρονα σκουπίζει. Έτσι είναι ιδανική για πλύσιμο χαλιών, καναπέ, καθισμάτων αυτοκινήτου και γενικότερα εκεί που υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες σε υφάσματα.

  Έχει πολύ ισχυρό μοτέρ 1600 WATT, κάδο ανοξείδωτο 20 λίτρων και 4 λίτρα δοχείο για νερό και απορρυπαντικό, 7.5 μέτρα καλώδιο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιηθεί και σαν απλή σκούπα.

  Η τιμή που την φέρνει φέτος είναι 119 ευρώ, 30 ευρώ παραπάνω από ότι την είχε φέρει το 2021. Όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά. Γενικά αυτού του τύπου οι σκούπες είναι ακριβές και δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ποικιλία. Για κάτι επώνυμο, που σίγουρα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και ποιότητα πρέπει να πάτε πάνω από 200 ευρώ. Στα χρήματά της φαίνεται να είναι η καλύτερη σε χαρακτηριστικά (ισχύς αναρρόφησης, ανοξείδωτος κάδος…).

  • Πόσο κοστίζει; 119 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι είναι πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την πρώτη φορά εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, λογικά θα έχει πάλι ζήτηση αν και τώρα είναι αρκετά πιο ακριβή

  Σάββατο 22 Απριλίου 2023

  Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 B6

  prt 550 Το τέταρτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 Β6. Είναι ένα μικρό και ελαφρύ χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν ή μικρά χόρτα από την αυλή ή τον κήπο. Δεν είναι πολύ δυνατό, μόλις 550 watt μοτέρ, αλλά για αυτή τη διάσταση και για χρήση μικρής μεσινέζας είναι μία χαρά (υπάρχουν άλλα που έχουν μόνο 350 watt μοτέρ).

  Το μήκος του κονταριού ρυθμίζεται (έχει 30 εκατοστά άνοιγμα) και έχει διπλή λαβή. Η μεσινέζα δουλεύει με καρούλια (δίνει 2 έτοιμα στην συσκευασία), οπότε δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να τα αλλάξετε (μπορείτε να βάλετε και κανονική) Το πάχος της μεσινέζας είναι 1.4 χιλιοστά και το μήκος του κάθε καρουλιού 5 μέτρα, οπότε για απλή ερασιτεχνική χρήση θα σας βγάλει αρκετό καιρό. Στα ράφια θα υπάρχουν και ανταλλακτικά καρούλια (τα 3 καρουλια 3 ευρώ), οπότε αν το αγοράσετε καλό είναι να πάρετε και 1-2 σετ.

  Όπως είπαμε, οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Μην περιμένετε να κόψετε βάτα ή θάμνους. Η βασική του χρήση είναι μόνο για μαλακό γρασίδι και μικρά λεπτά ζιζάνια. Σε οτιδήποτε πιο μεγάλο θα ζοριστεί και δεν θα κόβει..

  Η τιμή του είναι φέτος είναι 35 ευρώ (προ κρίσης κόστιζε 30 ευρω) και σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει καλή. Όσοι το επιλέξουν καλό θα είναι να αγοράσουν μαζί και τα ανταλλακτικά καρούλια που είναι σε προσφορά.

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε ένα μικρό κήπο και δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το είχε φέρει πολλές φορές το 22 και ήδη άλλη μία φορά το 23
  Προσφορές εβδομάδος από Μεγάλη Δεύτερα 10 Aπριλίου έως Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023

  Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

  Πλυστικό PARKSIDE PHD 170 B2/C2

  phd 170 b2 Το πλυστικό της PARKSIDE είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία που φέρνει το LIDL. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έκδοση, με πιο ισχυρό μοτέρ, καλύτερο σχεδιασμό και λίγο μεγαλύτερη πίεση. Το περίεργο είναι ότι θα βρίσκονται σε προσφορά στα ράφια δύο πλυστικά PHD 170, η παλιά κίτρινη έκδοση Β2 και η νέα πράσινη C2. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα, πέρα από το χρώμα. Ίδια ισχύ, ίδια πίεση, ίδια παρελκόμενα. Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημα, δηλαδή να βγουν ταυτόχρονα σε προσφορά νέα και παλιά έκδοση.

  phd 170 c2 Σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο PHD 150, αυτό έχει πιο ισχυρό μοτέρ (2400 WATT έναντι 2100WATT) που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη πίεση (αυτό έχει μέγιστη πίεση έως 170 bar αντί για 150bar). Στα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδιο με την τελευταία έκδοση του PHD 150, με 10 μέτρα λάστιχο πίεσης που μαζεύει με ειδικό καρούλι στο πίσω μέρος, αρκετά ακροφύσια και δυνατότητα χρήσης χωρίς παροχή νερού, με τεχνολογία αναρρόφησης.

  Η τιμή του εξακολουθεί φέτος είναι αυξημένη, με τα LIDL να το πωλούν 159 ευρώ (πέρυσι 140 και πριν 3 χρόνια 100 ευρώ). Σίγουρα δεν είναι κακή τιμή, αλλά δεν είναι και η τρελή προσφορά που ήταν στα 100 ευρώ και ξεπουλούσε από την πρώτη μέρα.

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  Ισχύς 2400 WATT
  Μέγιστη πίεση 170 bar
  Φυσιολογική πίεση 115 bar
  Μέγιστη παροχή νερού 450 λίτρα ανά ώρα
  Λάστιχο υψηλής πίεσης 10 μέτρα
  Καλώδιο 5 μέτρα
  Ακροφύσια 3 + βούρτσα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 159 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και τα 160 ευρώ δεν είναι τόσο καλή προσφορά όσο παλαιότερα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Μάλλον όχι

  Μηχανή γκαζόν βενζίνης PARKSIDE PBM 132 B2

  μηχανή γκαζόν από τα LIDL To δεύτερο εργαλείο της εβδομάδος είναι η μηχανή γκαζόν PARKSIDE PBM 132 Β2. Πρόκειται για μία μεσαία μηχανή γκαζόν με 4χρονο κινητήρα 132 κυβικών εκατοστών (απόδοσης 2.45 ίππους) και πλάτος κοπής 42 εκατοστών. Έχει ρυθμιζόμενο βάθος κοπής (βαθμιδωτό σε 3 θέσεις 2.5 έως 6.5 εκατοστά), πλαστικές ρόδες, ρυθμιζόμενη λαβή και σάκο συλλογής 40 λίτρων.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 159 ευρώ (ίδια ακριβώς με πέρυσι), και είναι ακόμα καλή. Για να έχετε μία σύγκριση, αντίστοιχου κυβισμού Κινέζικα στην Ελληνική αγορά έχουν πάνω από 200 ευρώ (υπάρχουν και κάποια πάνω από 250).

  • Πόσο κοστίζει; 159 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, από άποψη χαρακτηριστικών και τιμής είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι, τις πρώτες χρονιές έγινε χαμός, αλλά εκτός και αν φέρει λίγα κομμάτια λογικά θα μείνει κάποιες μέρες

  Διαιρούμενο χορτοκοπτικό βενζίνης PARKSIDE PBS 2 D4

  θαμνοκοπτικό lidl Ένα ακόμα βενζινοκίνητα εργαλείο σε προσφορά αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά το  μεσαίο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα, το PARKSIDE PBS 2 D4.

  Έχει 2χρονο κινητήρα με 42.7 κ.εκ κυβισμό και απόδοση 1.8 ίππους, δηλαδή είναι σχετικά μεσαίο μοντέλο. Φυσικά είναι Κινέζικο, με ότι αυτό συνεπάγεται, όμως έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Το πιο σημαντικό είναι η 3ετής εγγύηση των LIDL όταν όλα τα άλλα δίνουν 1-2 και αυτό με το ζόρι. Ένα άλλο σημάδι είναι ότι στο εγχειρίδιο αναφέρεται ότι η αναλογία μίξης είναι 1:50, δείγμα ότι ο κινητήρας πρέπει να είναι λίγο καλύτερος από αυτούς των φθηνών Κινέζικων των 100-150 ευρώ (που συνήθως λένε 1:25-1:40).

  Τα παρελκόμενα που έχει μαζί είναι ο ιμάντας ανάρτησης, μεσινέζα, 2 δίσκοι και μικρό δοχείο ανάμιξης. Σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα σε ποιότητα, όμως όταν δίνεις 129 ευρώ δεν περιμένεις διπλή ανάρτηση με υποστήριξη και μαλακή επένδυση που κάνει μόνη της 50 ευρώ.

  Τώρα πάμε στο εργονομικό κομμάτι. Το PARKSIDE PBS 2 C3 έχει διπλό τιμόνι με εύκολη ρύθμιση θέσης με περιστροφικό διακόπτη. Αυτό βολεύει και στην αποθήκευση, αφού μαζεμένο το τιμόνι πιάνει πιο λίγο χώρο. Επίσης είναι με διαιρούμενο καλάμι. Συνήθως όσα είναι με διαιρούμενο καλάμι είναι πολυεργαλεία, δηλαδή παίρνουν άλλες κεφαλές (κονταροπρίονο, μπορντουροψάλιδο..), αλλά σε αυτό δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο (αν και είναι πολύ πιθανό να ταιριάζει με πολλά εξαρτήματα του εμπορίου ή από άλλα μοντέλα PARKSIDE), αλλά και μόνο για την αποθήκευση/μεταφορά βολεύει αρκετά. Έτσι μπορει να το λύσετε και να το βάλετε εύκολα στο πορτ παγκάζ.

  Σε γενικές γραμμές δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από ότι πρόβλημα βγάζουν τα φθηνά θαμνοκοπτικά.

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν είναι όλα όπως φαίνονται, τότε ναι, σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Σίγουρα θα έχει ζήτηση

  Τηλεσκοπικό Μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 B4

  phsl parkside Το επόμενο εργαλείο κήπου είναι το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSL 900 B4. Είναι ένα κλασσικό ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο με μακρύ κοντάρι που μπορεί να κόψει περίπου έως 3.5 μέτρα ύψος. Το μέγιστο μήκος κοπής είναι 41 εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 1.5 εκατοστά πάχος. Η ισχύς του είναι 900 WATT με 1000 παλινδρομήσεις το λεπτό στη λάμα.

  Το συνολικό βάρος είναι 5.6 κιλά, αλλά έχει ζώνη για τον ώμο που κάνει την εργασία λίγο πιο ξεκούραστη. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί από +90 μοίρες έως -90 μοίρες. Σίγουρα δεν έχει την βολικότητα που έχει ένα επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο, αλλά για όσους δεν έχουν θέμα με την ηλεκτρική παροχή δείχνει καλή επιλογή.

  Και σε αυτό υπάρχει αύξηση τιμής σε σχέση με πέρυσι (αν και πέρυσι δεν είχε αυξηθεί) και φέτος το φέρνει 85, που είναι μία καλή τιμή για την εποχή που ζούμε.

  • Πόσο κοστίζει; 85 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο και έχετε ηλεκτρική παροχή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWS 125 G6

  pws 125 g6 Αυτό το Μεγάλο Σάββατο τα LIDL φέρνουν πάλι τον γωνιακό τροχό PARKSIDE PWS 125 G6. Είναι ένας δυνατός 125αρης γωνιακός τροχός με ισχύ 1200 WATT και δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Αυτό είναι νεότερη έκδοση με μερικές βελτιώσεις και διαφορετικό design. Συγκεκριμένα είναι λίγο πιο μικρός σε μήκος, έχει λίγο πιο εργονομικό κουμπι και έχει και ενσωματωμένη θήκη για το κλειδί του άξονα στη λαβή. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια με την προηγούμενη έκδοση (μπορείτε να δείτε review εδώ). Η τιμή του φέτος ξαναέπεσε στα  30 ευρώ (τον είχε ανεβάσει στα 35 πέρυσι).

  Ισχύς 1200 WATT
  Διάμετρος δίσκων (μέγιστη) 125 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί 3000 έως 12000
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Επιλογή ταχύτητας Αβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάλης Όχι
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 30 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, αρκετές φορές.
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για 1200WATT γωνιακός τροχός τα 30 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως, αν και τον έχει φέρει αρκετές φορές.
  Προσφορές εβδομάδος από Δεύτερα 3 Aπριλίου έως Σάββατο 8 Απριλίου 2023

  Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

  Tη Δευτέρα που μας έρχεται τα LIDL φέρνουν αρκετά εξαρτήματα εργαλείων, εργαλεία χειρός και 2 ηλεκτρικά εργαλεία. Κάποια από τα εργαλεία χειρός και τα εξαρτήματα είναι αρκετά χρήσιμα και σε σχετικά καλή τιμή. Τα δύο εργαλεία που φέρνει δεν είναι τόσο δημοφιλή, αλλά σίγουρα θα έχουν κάποια ζήτηση.

  Πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 F4

  pmfw 310 f4 To πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο της προσφοράς είναι το πολυεργαλείο PARKSIDE PMFW 310 F4. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που το φέρνει αρκετά χρόνια, αν και βελτιώνεται από έκδοση σε έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τριβείο δέλτα, σαν ξύστρα αλλά και σαν κοπτικό για μέταλλα ή ξύλα. Μπορεί να πάρει εξαρτήματα από το εμπόριο, αν και στο lidl θα βρείτε αρκετά εξαρτήματα σε πολύ καλή τιμή.

  Περισσότερα για αυτό το εργαλείο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο review (είναι η προηγούμενη έκδοση αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές).

  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, A1 έκδοση ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015. Έκτοτε το φέρνει 1-2 φορές κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται πρώτη φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα 35 ευρώ είναι καλή τιμή δεδομένης της ακρίβειας που υπάρχει και στα εργαλεία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα. Το έχει φέρει πάνω από 10 φορές μέχρι τώρα.

  Λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3

  τριβείο τοίχου Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι ο λειαντήρας τοίχων και δαπέδων PARKSIDE PWBS 180 B3. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει 3η φορά στην Ελλάδα. Πρακτικά πρόκειται για ένα μεγάλο και βαρύ τριβείο που μπορεί να τρίβει μεγάλες επιφάνειες με μεγαλύτερη ευκολία. . Έχει ισχυρό μοτέρ 1050 WATT και παίρνει γυαλόχαρτα και πλάκες 180 χιλιοστών. Έxει σάκο σκόνης 25 λίτρων (δεν συνδέεται απευθείας στο τριβείο, αλλά έχει ειδικό σωλήνα) και μπορεί να συνδεθεί και με ηλεκτρική σκούπα.

  Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι είναι λίγο βαρύ οπότε δεν βολεύει για ψηλές επιφάνειες (εκεί θέλει τηλεσκοπικό τριβείο). Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι  75 ευρώ, 10 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι και 15 από πρόπερσι. Τα περισσότερα τριβεία τοίχου με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ξεκινάνε από 80 ευρώ.

  Ισχύς 1050 WATT
  Διάμετρος βάσης 180 χιλιοστά
  Αριθμός στροφών ρελαντί 410 έως 1900
  Μήκος καλωδίου 4 μέτρα
  Επιλογή ταχύτητας Αβαθμίδωτη
  Κλείδωμα σκανδάλης Όχι
  Μήκος καλωδίου 5 μέτρα
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 75 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν χρειάζεστε ένα τέτοιο εργαλείο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει και είναι λίγο εξειδικευμένο

  Σαββάτο 27 Μαρτίου 2023

  Ηλεκτροκόλληση MIG χωρίς αέριο PARKSIDE PIFDS 120 A1

  parkside mig To Σάββατο τα LIDL ξαναφέρνουν την ηλεκτρoκόλληση MIG PARKSIDE PIFDS 120 A1. Πρόκειται για μία μικρή ηλεκτροκόλληση σύρματος MIG που λειτουργεί χωρίς αέριο (προσοχή, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί και με αέριο, αλλά μόνο χωρίς). Έχει μέγιστο ρεύμα 120 αμπέρ, τεχνολογία inverter, και μπορεί να πάρει σύρμα flux έως 1 χιλιοστό (στην συσκευασία έχει κουλούρα 0.45 κιλού 0.9 χιλιοστών). Κάτι που είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη ηλεκτροκόλληση MIG δεν έχει δυνατότητα χρήσης με τσιμπίδα και ηλεκτρόδιο, όπως άλλες παρόμοιες του εμπορίου, αλλά μόνο με χρήση σύρματος. Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του σύρματος, αλλά μόνο αυτόματη βάση της έντασης.

  Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με καλές MIG αερίου, όμως είναι ιδανική για αρχάριους αφού η κόλληση είναι πολύ πιο εύκολη και πιο καθαρή από ότι με ηλεκτρόδιο. Οι ρυθμίσεις είναι υποτυπώδεις και πιτσιλάει αρκετά, δηλαδή μην περιμένετε καθαρές κολλήσεις όμως τη δουλειά της την κάνει.

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το μήκος καλωδίου είναι 4 μέτρα, έχει ιμάντα ώμου, βάρος μόνο 4 κιλά (χωρίς σύρμα) και τα κλασσικά φθηνά παρελκόμενα (μάσκα, ματσακόνι και μερικές ανταλλακτικές μύτες). Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε flux σύρμα στο μέγεθος που παίρνει αυτή η ηλεκτροκόλληση. Υπάρχει στο εμπόριο, αλλά δεν θα βρείτε παντού και σίγουρα όχι σε μεγάλη ποικιλία. Για αυτό καλό είναι όποιος έχει σκοπό να την αγοράσει να πάρει και αρκετά σύρματα που θα έχει σαν προσφορά (προσοχή, τα σύρματα θα εξαντληθούν αμέσως, η τιμή είναι αρκετά καλή, πιο φθηνά από του εμπορίου).

  Η τιμή που το φέρνει είναι 129 ευρώ που είναι καλή σε σχέση με πέρυσι που την έφερε 120 (δηλαδή λιγότερο από 10% αύξηση).

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν είναι αξιόπιστη, σίγουρα η τιμη είναι πολύ καλή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Θα έχει αρκετή ζήτηση, αλλά σίγουρα τα σύρματα θα εξαντληθούν πρώτα, γιαυτό μην αργήσετε να πάτε γιατί μετά θα ψάχνετε για σύρμα

  Μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης αυτόματη PSHL 2 D1

  μάσκα ηλεκτροκόλλησης Στα ράφια θα υπάρχει και μία αυτόματη μάσκα ηλεκτροκόλλησης κλειστού τύπου στα 33 ευρώ. Είναι μία κλασσική μάσκα με αυτόματο φίλτρο με τη μόνη διαφορά ότι έχει και φωτισμό LED για να βλέπετε την επιφάνεια εργασίας σε σκοτεινά μέρη. Αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει στις κοινές μάσκες, οπότε αν κάνετε τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Τα πλαστικά σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα της αγοράς, όμως η μάσκα ηλεκτροκόλλησης δεν είναι για να ρίχνετε κουτουλιές με κριάρια, αν τη προσέξετε στη φύλαξη δεν θα έχετε πρόβλημα.

  Υπάρχει σε δύο σχέδια, απλή μαύρη και πιο φανταχτερή με σχέδια με φλόγες.

  Η τιμή φέτος είναι 36 ευρώ (πέρυσι την είχε 33). Στο εμπόριο βρίσκετε μάσκες με λιγότερα αλλά δεν είναι όλες εφάμιλλες της PARKSIDE

  • Πόσο κοστίζει; 36 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά το LED δείχνει χρήσιμο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Μάλλον, αν όχι αμέσως, σίγουρα μέσα στις πρώτες μέρες
  Προσφορές εβδομάδος από Δεύτερα 27 Μαρτίου έως Σάββατο 1 Απριλίου 2023

  Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

  Αντλία κήπου PARKSIDE PGPS 1100 Β1

  αντλία επιφανείας pgps 1100 To πρώτο εργαλείο της εβδομάδος είναι πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα και σαν μοντέλο και σαν τύπος. Είναι η ανοξείδωτη αντλία επιφανείας PGPS 1100 A1. Πρόκειται για μία ισχυρή αντλία για να ποτίζεται τον κήπο σας με πολύ καλά χαρακτρηστικά. Μπορεί να αντλήσει από 7 μέτρα βάθος (που είναι πολύ καλό νούμερο για κοινές αντλίες) και μπορεί να δώσει μέγιστο μανομετρικό 45 μέτρα. Δηλαδή μπορείτε να ποτίζετε και χωράφια με πολύ μεγάλη κλίση.

  Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά μπορεί να δώσει έως και 4.6 κυβικά νερό την ώρα και έχει μέγιστη πίεση 4.5 bar. Η είσοδος και η έξοδος φαίνεται να είναι 1″.  H τιμή που την έχει είναι 100 ευρώ και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό δεν είναι τρομερή, δηλαδή με τα ίδια λεφτά βρίσκεται παρόμοιες με ανάλογα χαρακτηριστικά. Βέβαια της PARKSIDE έχει 3 χρόνια εγγύηση, όταν οι άλλες συνήθως 1 και αυτό όχι πάντα.

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Δεν είναι τρομερή προσφορά, αλλά σίγουρα είναι καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν έχει ξαναφέρει αντλία επιφανείας, οπότε κανείς δεν ξέρει, λογικά θα έχει κάποια ζήτηση

  Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης PHD 135 D5

  parkside phd 135 d5 Το επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το πλυστικό PARKSIDE PHD 135 D5. Είναι ένα πλυστικό που έχει φέρει αρκετές φορές. Ουσιαστικά είναι το μεσαίο μοντέλο (αφού φέρνει το μικρότερο PHD 110 και το μεγαλύτερο PHD 170). Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το μεγάλο πλυστικό, όμως είναι λίγο μικρότερο και έχει διαφορές στα χαρακτηριστικά.

  Συγκεκριμένα έχει μοτέρ 1800 WATT, μέγιστη πίεση 135 bar (πίεση εργασίας 90 bar), 7 μέτρα σωλήνα, κανόνι με 2 ακροφύσια και ένα έξτρα για απορρυπαντικό και μέγιστη ροή νερού 420 λίτρα ανά ώρα. Δηλαδή είναι πιο δυνατό από το μικρότερο PHD 110, αλλά αισθητά πιο αδύναμο από το μεγαλύτερο.

  Έχει λαβή μεταφοράς και ειδική θέση για το κανόνι, τα λάστιχα και τα ακροφύσια.

  Η τιμή του είναι 90 ευρώ και θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρέμεινε η ίδια (τόσο είχε και πέρυσι) και πλέον δείχνει συμφέρουσα (πριν το μεγάλο είχε 100 και φέτος το πήγε 140).

  • Πόσο κοστίζει; 90 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Προ κρίσης που το PHD 170 είχε 100 δεν άξιζε, φέτος όμως που το μεγάλο έχει τουλάχιστον 140 και αυτό 90 σίγουρα
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, γενικά έχουν ζήτηση τα πλυστικά της LIDL

  Σαββάτο 1 Απριλίου 2023

  Φορητός εκκινητής μπαταρίας αυτοκινήτου με Powerbank ULTIMATE SPEED UMAP 12000 B2

  ultimate speed εκκινητής Αυτό το Σάββατο είναι η πρώτη φορά που τα LIDL φέρνουν τον νέο φορητό εκκινητή μπαταρίας αυτοκινήτου, τον ULTIMATE SPEED UMAP 12000 B2. Είναι ένα δημοφιλές προϊόν που λόγω του μικρού όγκου μπορεί να είναι πάντα στο αυτοκίνητο. Πρακτικά είναι ένα ισχυρό powerbank που μπορεί να εκκινήσει ένα αυτοκίνητο αν αυτό έχει μείνει από μπαταρία.

  Μπορεί στιγμιαία να δώσει έως 500 αμπέρ ρεύμα στα 12V που είναι αρκετό για τα περισσότερα οικιακά αυτοκίνητα (μεγάλα ντιζελοκίνητα ίσως χρειάζονται παραπάνω) και έτσι να σας επιτρέψει να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας αν έχετε μείνει από μπαταρία κάπου όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Έτσι γλυτώνετε την ταλαιπωρία της οδικής βοήθειας.

  Εκτός από εκκινητής μπαταρίας είναι και ένα powerbank, οπότε μπορείτε να φορτίσετε συσκευές με usb (κινητά, τάμπλετ, ασύρματα ηχεία….) αλλά και κάποιες που χρησιμοποιούν 12V. Συγκεκριμένα έχει δύο εξόδους USB, μία USBC και μία έξοδο 12V με αντάπτορα για να δέχεται προϊόντα που συνδέονται με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.

  Στα θετικά ότι έχει και ενσωματωμένο φακό αλλά και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνθήκες υπό του μηδενός (το όποιο δεν ισχύει για όλους τους εκκινητές του εμπορίου).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Όχι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι είναι καλη τιμή για αυτά που προσφέρει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, είναι πρώτη φορά που φέρνει κάτι τέτοιο.

  Προσφορές εβδομάδος από Δεύτερα 20 έως Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

  Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PBH 1050 D4

  parkside pbh 1050 c3

  Το πρώτο από τα εργαλεία της προσφοράς της Πέμπτης είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1050 D4. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πιστολέτα ονομάζονται τα κρουστικά δράπανα που δεν έχουν τσοκ, αλλά SDS μηχανισμό. Προορίζονται για πιο βαριές εργασίες και όχι απλώς για τρύπημα σε τοίχο. Το συγκεκριμένο αν και είναι το πιο δεύτερο πιο μικρό από τα πιστολέτα που φέρνει το LIDL είναι αρκετά δυνατό με ισχύ κρούσης 3 Joule, 1050 Watt μοτέρ και δυνατότητες διάτρησης 26 χιλ σε μπετόν και πέτρα, 13 χιλ σε μέταλλο, 32 χιλ σε ξύλο.

  Έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες (τρύπημα, κρουστικό τρύπημα και καλέμιασμα) και αβαθμίδωτη ρύθμιση στροφών με περιστροφικό διακόπτη. Υπάρχει 2η λαβή με δυνατότητα περιστροφής 360 μοίρες και οδηγό βάθους. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 70 ευρώ και εκτός από το πιστολέτο υπάρχει στη συσκευασία ένα τσοκ με sds plus αντάποτρα, 2 καλέμια και 3 τρυπάνια μπετού.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, το φέρνει για πάνω από 10 χρόνια σε αυτή τη μορφή
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, η τιμή είναι καλή για πιστολέτο 1050 watt με τα εξαρτήματα στη συσκευασία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; To έχει φέρει αρκετές φορές, οπότε λογικά όχι

  Ηλεκτρικό κολλητήρι PARKSIDE PLS 48 D2

  parkside pls 48 Το επόμενο ηλεκτρικό εργαλείο της εβδομάδος είναι το κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία PARKSIDE PLS 48 D2. Πρόκειται για ένα από τα αρκετά ηλεκτρικά κολλητήρια που φέρνουν τα LIDL. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει βάση και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία (100 έως 500 βαθμούς Κελσίου) και όλα αυτά μόνο με 12 ευρώ. Σίγουρα δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση, όμως για ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν που και που καμιά ηλεκτρονική επισκευή είναι ότι πρέπει.

  • Πόσο κοστίζει; 12 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Με 12 ευρώ που έχει ναι.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται. Αν και φέρνει αρκετά χρόνια, είναι πολύ φθηνό και έτσι είναι πιο εύκολο να το πάρει κάποιος.

  Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 F5

  parkside phlg 2000 e4 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το πολύ χρηστικό πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 F5, ένα πολύ φθηνό εργαλείο με πάρα πολλές χρήσεις. Τα πιστόλια θερμού αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποκόλληση, λιώσιμο χρώματος, θερμοκολλήσεις και φυσικά άναμμα ψησταριάς. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από βολικό, καθώς σε 1 λεπτό έχει ξεκινήσει φωτιά σε κάρβουνα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (είναι προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά).

  Η τιμή του είναι μόλις 16 ευρώ.

  • Πόσο κοστίζει; 16 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε για 16 ευρώ αξίζει να υπάρχει
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί είναι πολύ φθηνό και πολλοί το παίρνουν για να ανάβουν τα κάρβουνα στο μπαρμπεκιου

  Σετ κολλητήρι αερίου 3 σε 1

  Στις προσφορές θα υπάρχει και ένα σετ κολλητήρι αερίου 3 σε 1. Από ότι φαίνεται είναι νέα έκδοση λίγο βελτιωμένη, αλλά τα χαρακτηριστικά είναι ίδια με τις προηγούμενες. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτού του τύπου τα εργαλεία, πρόκειται για ένα μικρό φλόγιστρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πιστόλι θερμού αέρα είτε ως  φλόγιστρο ή ως κολλητήρι. Το καλό που έχει είναι ότι επειδή λειτουργεί με αέριο έχει αυτονομία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε. Βέβαια το αέριο δεν κρατάει πάρα πολύ, αλλά η μπουκάλα είναι μικρή και έχει πολλά γεμίσματα. Μπορείτε να δείτε ένα review για μία παλαιότερη έκδοση πατώντας εδώ.

  • Μέγιστη θερμοκρασία φλόγας: 1300 °C
  • Μέγιστη θερμοκρασία θερμού αέρα: 600 °C
  • Μέγιστη θερμοκρασία μύτης συγκόλλησης: 450 °C

  Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 20 ευρώ και για τα δεδομένα της εποχής είναι καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 20 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι αρκετές φορές
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι αν χρειάζεστε κάτι τέτοιο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Ίσως γιατί είναι πολύ φθηνό και πολλοί το παίρνουν για να ανάβουν τα κάρβουνα στο μπαρμπεκιου

  Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

  Φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2

  pzks parkside 2000 To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μεγάλο radial φαλτσοπρίονο PARKSIDE PZKS 2000 B2. Είναι η έκδοση με τον πιο ισχυρό κινητήρα (2000 WATT έναντι 1500 WATT που είχε η προηγούμενη) και σε αντίθεση με το PKS, αυτό είναι radial, οπότε έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Για την ακρίβεια μπορεί να κόψει έως 34 εκατοστά πλάτος και έως 6.5 εκατοστά ύψος στις κάθετες κοπές.

  Ο δίσκος που έχει είναι ο κλασσικός δίσκος των 210 χιλιοστών (210χ30χ2.6 και τον έχει σε αρκετά μοντέλα) και έτσι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικούς δίσκους και από τα LIDL αλλά και από το εμπόριο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το μικρότερο μοντέλο, καθώς σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κοπής.

  Η αλλαγή της γωνίας κοπής στον οριζόντιο άξονα γίνεται εύκολα τραβόντας τον μοχλό και είναι (-45 έως +45 μοίρες) ενώ στον κάθετο άξονα γίνεται από πίσω και γέρνει μόνο αριστερά. Υπάρχει λέιζερ για ακρίβεια κοπής και έχει και 2 σφιγκτήρες για να κρατούν τα κομμάτια που κόβετε σταθερά.

  Η τιμή του φέτος είναι 150 ευρώ αρκετά ακριβότερη από ότι προ ακρίβειας (τότε 99 ευρώ) αλλά ακριβώς ίδια με πέρυσι. Και πάλι  είναι  από τα φθηνότερα radial φαλτσοπρίονα της αγοράς.

  • Πόσο κοστίζει; 150 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι, τελευταία φορά 21/07/22
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και η τιμή έχει αυξηθεί αρκετά λόγω ακρίβειας εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, φέρνει πολλά χρόνια radial και δεν είναι κάτι που θέλουν όλοι

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6

  pabs 20 e6 To επόμενο εργαλείο είναι το πολύ δημοφιλές επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της σειράς X20V Team. Είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία της σειράς και σίγουρα το πιο χρηστικό εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη μάστορα. Κάτι που διαφέρει λίγο είναι ότι στη συσκευασία υπάρχει και μπαταρία και φορτιστής, κάτι που δεν το συνηθίζει το τελευταίο καιρό η LIDL, αφού σχεδόν όλα τα επαναφορτιζόμενα που φέρνει από το 2021 είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή στη συσκευασία.

  Η μπαταρία που έχει είναι η 2αρα και το ίδιο ισχύει και για τον φορτιστή, δηλαδή είναι ο μικρός που φορτίζει την 2αρα σε περίπου μία ώρα.

  Τώρα για το δραπανοκατσάβιδο έχει αρκετή ροπή, 45 Nm, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής, δύο ταχύτητες (αργό για βίδωμα και γρήγορο για τρύπημα) και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται να έχει ένα καλό ερασιτεχνικό δραπανοκατσάβιδο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα για τις προηγούμενες εκδόσεις (πέρα από κάποιο μικρόπρόβλημα με το τσοκ σε πιο παλιά έκδοση). Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα παλαιότερο review

  pabs 20 εξαρτήματα Στη συσκευασία υπάρχει και ένα μικρό σετάκι με εξαρτήματα. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά καλό είναι που υπάρχει. Λογικά η λιανική του τιμή αυτή τη στιγμή είναι 5-10 ευρώ.

  H τιμή που το φέρνει τώρα είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή , ειδικά αν τη συγκρίνει κάποιος με την σολο έκδοση ή την τιμή που είχε φέρει το σετάκι με τις δύο μπαταρίες πέρυσι (100 ευρώ). Το ίδιο ακριβώς μοντέλο με την ίδια ακριβώς τιμή το είχε φέρει πάλι πριν 2 μήνες.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, τελευταία φορά 26/01/23
  • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
  • Αξίζει η αγορά του: Αν δεν έχετε ήδη μπαταρίες για κάποιο άλλη σειρά  ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό δεν αποκλειεται αν φέρει λίγα κομμάτια

  Ηλεκτρική σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 30 B1

  pwd 30 b1 Αυτή την εβδομάδα τα LIDL έχουν σε προσφορά την νέα έκδοση σκούπας εργαστηρίου, το PARKSIDE PWD 30 B1. Είναι η πρώτη σκούπα που φέρνει στο επίσημο χρώμα των PARKSIDE, το πράσινο (οι προηγούμενες ήταν όλες κίτρινες -μαύρο).

  Αυτό τo μοντέλο είναι έρχεται να αντικαταστήσει το PNTS 1500 που ήταν παρόμοιο σε χαρακτηριστικά. Η ισχύς της σκούπας είναι 1500 watt και έχει ανοξείδωτο δοχείο 30 λίτρων για συλλογή σκόνης και υγρών. Έχει πρίζα για σύνδεση εργαλείου έως 2200 WATT (πρακτικά δουλεύει μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο). Μία βελτίωση που υπάρχει σε αυτό το μοντέλο είναι ότι υπάρχει και ρύθμιση ροής αέρα, έτσι μπορείτε να το χαμηλώσετε αν δεν χρειάζεστε φουλ ισχύ. Το λάστιχο αναρρόφησης είναι 3 μέτρα και το καλώδιο 6, ενώ στην συσκευασία υπάρχουν αρκετά ακροφύσια και εξαρτήματα για χρήση σε υγρά η στερεά και φυσικά λάστιχο για σύνδεση με εργαλεία. Τα φίλτρα που παίρνει ταιριάζουν με του εμπορίου και είναι αυτοκαθαριζόμενα με ειδικό κουμπί.

  Εργονομικά δείχνει βελτιωμένο, με περισσότερες ρόδες για καλύτερη ισορροπία, στηρίγματα στο πλάι για το σωλήνα και τα καλώδια και λαβές για μεταφορά ή κρέμασμα.

  Η τιμή του είναι 100 ευρώ και σίγουρα είναι πιο ακριβή από τις προηγούμενες εκδόσεις(κόστιζε 80 πριν), αλλά είναι και ακριβώς ίδια με πέρυσι.

  • Πόσο κοστίζει; 100 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι, τελευταία φορά 07/11/22
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και ακρίβυνε αρκετά, έχουν ακριβύνει γενικά και οι άλλες
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750 Την Πέμπτη φέρνει ξανά το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Πρόκειται για ένα προϊόν που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια, αν και αυτή είναι λίγο ανανεωμένη έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές ερασιτεχνικό κρουστικό δράπανο για ελαφριές εργασίες μέσα στο σπίτι (τρύπημα σε ξύλο ή τοίχο) που αν δεν ζοριστεί θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Οι δυνατότητες του για ερασιτεχνική χρήση είναι υπεραρκετές (30/14/12 χιλιοστά σε ξύλο, μπετό και ατσάλι) και σίγουρα είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

  Φυσικά υπαρχει επιλογή για τρύπημα με κρούση ή όχι και δεύτερη ρυθμιζόμενη λαβή. Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 35 ευρώ, λίγο ακριβότερο από ότι παλαιότερα.

  Ισχύς 750 WATT
  Ταχύτητα 0 έως 3000 στροφές ανά λεπτό
  Κρούσεις ανά λεπτό 48000
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 30 / 14/ 12 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή 10Nm
  Τιμή 23/03/23 34.99 ευρώ
      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, τελευταία φορά 26/01/23
      • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για φθηνό κρουστικό δράπανο ναι, αν θέλετε να κάνετε βαριά χρήση δεν θα αντέξει
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό για το 90% του αγοραστικού κοινού έχει ζήτηση, αν και το φέρνει τόσα χρόνια και πριν 2 μήνες πάλι
  Προσφορές εβδομάδος από Δεύτερα 13 έως Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

  Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

  Αυτή τη Δευτέρα τα LILD έχουν προσφορές με τη δημοφιλή σειρά PARKSIDE PERFOMANCE, δηλαδή τα πιο “επαγγελματικά” εργαλεία που έχει, με εγγύηση 5 χρόνια. Τα εργαλεία που φέρνει είναι αρκετά και το ίδιο ισχύει για τα αναλώσιμα Perfomance. Μάλιστα σε αρκετές είναι και νέες εκδόσεις που μάλλον λύνουν ψιλοπροβλήματα που είχαν οι πρώτες εκδόσεις. Δυστυχώς δεν θα υπάρχει σε προσφορά το μπουλονόκλειδο ή η κοπή πλάσμα.

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PERFOMANCE PABSP 20-Li B2 (μόνο σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή)

  parkside brushless To πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABSP 20-Li C3. Είναι και αυτό ένα από τα εργαλεία της σειράς PERFOMANCE, δηλαδή η πιο “επαγγελματική σειρά” με κινητήρα χωρίς καρβουνάκια και λογικά είναι το εργαλείο που θα προτιμήσουν οι περισσότεροι, καθώς το δραπανοκατσάβιδο είναι το πιο χρηστικό εργαλείο για κάθε μάστορα.

  Διαθέτει 2 ταχύτητες (αργό για βίδωμα, γρήγορο για διάτρηση) και 21 προρυθμισμένες βαθμίδες ροπής για βίδωμα και 1 για διάτρηση. Είναι αρκετά πιο δυνατό από το απλό με μέγιστη ροπή 60Nm και δυνατότητα διάτρησης 13 χιλιοστά σε ατσάλι και 38 χιλιοστά σε ξύλο. Το τσοκ του είναι 13αρι ενώ στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής. Την προηγούμενη φορά που το έιχε φέρει με μπαταρία είχε την 4αρα και το μεγάλο φορτιστή (στα 70 ευρώ)

  Συνοπτικά οι διαφορές ανάμεσα στο απλό μοντέλο, το PARKSIDE PABS 20 (review εδώ) και στο συγκεκριμένο που είναι brushless.

  Η τιμή που το φέρνει τώρα φέτος είναι 60 ευρώ, 10 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή. Πρόσφατα έβγαλε και ένα νέο δραπανοκατσάβιδο στη σειρά Perfomance με πολύ μεγαλύτερη ροπή (150Nm), αλλά δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.

  Απλό Brushless
  Τιμή (συνήθως) 25 ευρώ (2021) 60 ευρώ
  Ροπή Δεν αναφέρεται (λογικά 30-40Nm) 60Nm
  1η ταχύτητα 0 έως 400 0 έως 500
  2η ταχύτητα 0 έως 1600 0 έως 2000
  Βαθμίδες ροπής 26+1 21+1
  Μέγιστη διάτρηση ξύλο (χιλ) 30 38
  Μέγιστη διάτρηση ατσάλι (χιλ) 13 13
  Διάμετρος τσοκ (χιλ) 13 13
  Εγγύηση 3 χρόνια 5 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται είναι ένα από τα χρηστικά εργαλεία, αν και λογικά θα μείνει μερικές ώρες

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό/σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PERFOMANCE PKHAP 20-Li B2 (μόνο σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή)

  πιστολέτο parkside Το δεύτερο από τα 4 Perfomance εργαλεία της προσφοράς είναι το σκαπτικό πιστολέτο PARKSIDE PKHAP 20 Li B2. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο (3 joule ενέργεια κρούσης) ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν εργασίες με σκυρόδεμα και άλλα δομικά υλικά. Προφανώς μπορεί να κάνει και απλές τρύπες σε τοίχο για ούπατ ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί ως απλό δράπανο με αντάπτορα για τσοκ, όμως δεν είναι αυτή η χρήση για την οποία είναι φτιαγμένο. Είναι ένα βαρύ και δυνατό εργαλείο που χρησιμοποιείται εκεί που δεν μπορούν τα μικρά. Δηλαδή αν θέλετε να ανοίξετε μία τρύπα σε ένα τοίχο για να περάσετε ένα μπουρί είναι το βούτυρο στο ψωμί του.

  Δεν έχει τσοκ, αλλά υποδοχή SDS plus και έχει 3 διαφορετικές λειτουργίες. Διάτρηση χωρίς κρούση (για τρύπημα σε ξύλο ή μέταλλο), διάτρηση με κρούση (για απλό τρύπημα σε δομικά υλικά) ή μόνο κρούση (για χρήση με καλέμι).

  Οι δυνατότητες που έχει είναι 24 χιλιοστά σε μπετό και πέτρα, 13 χιλιοστά σε ατσάλι και 27 χιλιοστά σε ξύλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της LIDL το συγκεκριμένο εργαλείο έχει 2 φορές περισσότερη ισχύ κρούσης σε σχέση με το απλό πιστολέτο το PARKSIDE PABH 20-LI, όμως δεν είναι ακριβώς ίδιο εργαλείο άσχετα από το αν είναι brushless ή όχι. Τέτοιο μεγάλο πιστολέτο δεν είχε φέρει ποτέ σε επαναφορτιζόμενο, παρά μόνο σε ενσύρματο.

  Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία ή φορτιστής. Η τιμή του εργαλείου είναι 79 ευρώ (ακριβώς ίδια με πέρυσι.

  • Πόσο κοστίζει; 79 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι 
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, είναι η 3η φορά που το φέρνει και είναι λίγο ακριβό για ερασιτέχνες

  Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PERFOMANCE PWSAP 20-Li D4 (μόνο σώμα χωρίς μπαταρία και φορτιστή)

  parkside perfomance pwsap d4 To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSAP 20-Li D4. Και αυτός φυσικά έχει κινητήρα χωρίς καρβουνάκια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Παίρνει 125αρι δίσκο και οι μέγιστες στροφές είναι περίπου 10.000 ανά λεπτό. Έχει ελεγχόμενη εκκίνηση (soft start) και ηλεκτρονικό φρένο (quick stop) για μεγαλύτερη ασφάλεια και έχει λαβή που μπορεί να μπει σε 3 διαφορετικές θέσεις (με ειδική θέση για το κλειδί μέσα στη λαβή).

  Στα επιμέρους χαρακτηριστικά δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά (εκτός από τον φορτιστή) με τον απλό επαναφορτιζόμενο γωνιακό τροχό της PARKSIDE, όμως είναι σίγουρο ότι είναι πιο δυνατός και δεν πρέπει να κόβει ταχύτητα όταν ζορίζεται όσο ο απλός. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές κόβει έως και 40% πιο γρήγορα ατσάλι από οτι ο απλός. Και η αλήθεια είναι ότι ο γωνιακός τροχός είναι ένα από τα εργαλεία που δουλεύουν αρκετές ώρες, οπότε τα καρβουνάκια τρώγονται πολύ πιο εύκολα. Επομένως το brushless εγγυάται ότι θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο από ότι το απλό.

  Οπτικά φαίνεται να έχει αρκετές διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις, με το βάρος και τον όγκο να είναι λίγο μικρότεροι. Επίσης φαίνεται να είναι συμβατός με την bluetooth εφαρμογή της LIDL (από την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε αλλά και να ελέγξετε ρυθμίσεις στο εργαλείο) καθώς και να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης στροφών (που δεν υπάρχει στα πρώτα μοντέλα).

  Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία ή φορτιστής. Η τιμή του είναι 65 ευρώ  (μόλις 5 ακριβότερο από την περυσινή, απλή έκδοση).

  • Πόσο κοστίζει; 65 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; .Ναι με μπαταρία και φορτιστή
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh+
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; ´Ισως

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι Parkside Performance® PDSSAP 20-Li B3 (μόνο σώμα χωρίς μπαταρία φορτιστή)

  παλμικό perfomance Το τέταρτο εργαλείο της σειράς Perfomance αυτής της προσφοράς είνα το παλμικό κατσαβίδι Parkside Performance® PDSSAP 20-Li B3. Τα παλμικά κατσαβίδια είναι εργαλεία σχεδιασμένα για βίδωμα ξυλόβιδων. Έχουν πολύ μεγάλη ροπή (226Νm), ικανή να βιδώσει χωρίς προτρύπημα ακόμα και πολύ μεγάλες βίδες. Το συγκεκριμένο έχει δυνατότητα για βίδες ως Μ16, δηλαδή βίδες που πολύ δύσκολα θα χρειαστεί να βιδώσετε. Αν και η βασική χρήση είναι το βίδωμα με την χρήση bits, στο εμπόριο υπάρχει αντάπτορας και για καρυδάκια και 6γωνα τρυπάνια ξύλου/μετάλλου.

  Μία σημαντική διαφορά που έχει το συγκεκριμένο σε σχέση με την απλή έκδοση είναι η δυνατότητα ρύθμιση της ροπής, με 4 διαφορετικές προρυθμίσεις (στην απλή έκδοση δουλεύει μόνιμα στη μέγιστη ροπή). Φυσικά όπως και όλα τα άλλα εργαλεία Perfomance έχει brushless μοτέρ και 5 χρόνια εγγύηση.

  Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα, η μεγάλη διαφορά δεν είναι στην ισχύ (έχει μεγαλύτερη, αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά), αλλά περισσότερο στην αντοχή του μοτέρ και την δυνατότητα επιλογής της ροπής. Σημαντική διαφορά είναι και ο μικρότερος όγκος της κεφαλής, που του επιτρέπει να μπαίνει σε πιο στενά σημεία.

  lidl home Κάτι σημαντικό είναι ότι και αυτό είναι συμβατό με την εφαρμογή LIDL Home, όπου αν το συνδέσετε με μία smart μπαταρία μπορείτε να έχετε επίβλεψη (βλέπετε πόσο έχει δουλέψει, πόσα αμπέρ καταναλώνει, σε τι λειτουργία είναι…) αλλά και να αλλάξετε ρυθμίσεις (όπως πχ τη φωτεινότητα του LED ή μετά από πόση ώρα θα σβήνει). Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει και με τις άλλες μπαταρίες της σειράς X20V Team, απλώς η συμβατότητα με την εφαρμογή γίνεται μόνο αν είναι συνδεδεμένη κάποια από τις Smart μπαταρίες που έχει η σειρά.

  Και αυτό είναι solo, χωρίς μπαταρία και φορτιστή στα 60 ευρώ (πέρυσι είχε 55, οπότε λιγότερο από 10% αύξηση).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Αh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, είναι αρκετά καλή τιμή

  Parkside Performance Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PSSAP 20-Li C4 (μόνο σώμα)

  pssap 20 To πέμπτο εργαλείο της προσφοράς είναι η επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα της σειράς Perfomance, η Parkside PSSAP 20 Li C4. Σαν έκδοση είναι η πρώτη φορά που την φέρνει. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, αλλά μόνο το εργαλείο. Όπως και όλα τα εργαλεία 20V, ανήκει και αυτό στην σειρά Χ20V Team, δηλαδή χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τους φορτιστές που έχουν όλα τα άλλα εργaλεία LIDL 20V.

  Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Perfomance είναι αισθητά καλύτερο από το απλό μοντέλο λόγω brushlees κινητήρα. Εδώ οι διαφορές δεν είναι τόσο στις δυνατότητες κοπής (αν και εκεί υπάρχει διαφορά, ειδικά στο ξύλο) , αλλά περισσότερο στην αντοχή, στην μπαταρία και τον φορτιστή.

  Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  Συνοπτικά οι διαφορές στον παρακάτω πίνακα.

  PSSA 20 Li A1 (απλό) PSSAP 20 Li C4 (brushless)
  Ταχύτητα (ρελαντί) 0 έως 3000 0 έως 3000
  Μήκος εμβολισμού 20 χιλιοστά 22 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε ξύλο 100 χιλιοστά 150 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε χάλυβα (δεν είναι ίδια σύγκριση) 20 χιλιοστά 15 χιλιοστά
  Μέγιστη απόδοση σε σωλήνα 100 χιλιοστά
  Εγγύηση 3 χρόνια 5 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 8Αh
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Parkside Performance® Επαναφορτιζόμενη σέγα 20 V PSSPA 20-Li C3

  σέγα perfomance Ακόμα μία νέα έκδοση που  υποστηρίζει την bluetooth εφαρμογή της LIDL είναι και η νέα σέγα μπαταρίας PARKSIDE PSSPA 20 Li C3. Σε χαρακτηριστικά δεν έχει μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη έκδοση, δηλαδή και αυτή μπορεί έχει 26 χιλιοστά μήκος παλινδρόμησης και 3 επιλογές ταλάντωσης. Εκεί που υπάρχει μία διαφορά είναι στην ταχύτητα παλινδρόμησης, αφού εδώ έχει 7, 1 αυτόματη και 6 προεπιλεγμένες.

  Φυσικά υπάρχει LED για την επιφάνεια εργασίας, ρύθμιση γωνίας φαλτσοκοπής και σύστημα εξαγωγή της σκόνης.

  Όπως όλα τα Perfomance έχει 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3.

  H τιμή σε αυτή την έκδοση είναι 70 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή (η παλιά έκδοση είχε 60).

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι σε αυτή την έκδοση
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο αλφάδι laser σταυρού PARKSIDE PERFOMANCE 4 V PKLLP 360 B3

  αλφάδι λέιζερ parkside To επόμενο εργαλείο είναι το επαναφορτιζόμενο αλφάδι λέιζερ PARKSIDE PKLLP 360 B3. Είναι 360 μοιρών, με αυτόματη κάθετη και οριζόντια ακτίνα και πράσινη ακτίνα λέιζερ για καλύτερη διάκριση όταν υπάρχει φωτεινότητα στο χώρο. Η εμβέλεια που έχει είναι 20 μέτρα (πολύ πιο μεγάλη από το απλό μοντέλο) με ακρίβεια 0.4 χιλιοστά.

  Η μπαταρία είναι μεγάλη, 2.6 Ah, και διαρκεί για ώρες., ενώ ο τρίποδας φτάνει το 1.5 μέτρο ύψος. Σίγουρα πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για ερασιτέχνες και πολύ καλύτερη επιλογή από το απλό μοντέλο (το PKLL 8).

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε ένα καλό αλφάδι λέιζερ σε οικονομική τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δεν αποκλείεται, αν και κυρίως είναι επαγγελματικό εργαλείο και δεν έχει τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό, οπότε λογικά θα μείνει μέρες στα ράφια

  Επαναφορτιζόμενη πλάνη PARKSIDE PERFOMANCE PPHA 20-Li B2

  ppha 20 To επόμενο εργαλείο της σειράς PERFOMANCE δεν έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα παρότι στο εξωτερικό ήταν από τα πρώτα που βγήκαν. Είναι η επαναφορτιζόμενη πλάνη PPHA 20 Li στην έκδοση Β2. Σε σχήμα και όγκο θυμίζει το απλό ηλεκτρικό μοντέλο που φέρνει εδώ και 10+ χρόνια. Έχει 82 χιλιοστά πλάτος εργασίας και ρυθμιζόμενο βάθος πλανίσματος από 0 έως 2 χιλιοστά.

  Στο πέλμα διαθέτει και V εσοχή για πλάνισμα σε ακμές και φυσικά δυνατότητα εξαγωγής της σκόνης αριστερά ή δεξιά. Όπως και μερικά από τα πιο πάνω μοντέλα, αν χρησιμοποιήσετε SMART μπαταρία μπορείτε να το ελέγχετε από την εφαρμογή της LIDL.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; ‘Όχι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Αh smart
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε επαναφορτιζόμενη πλάνη, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτή τη τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα
  Προσφορές εβδομάδος από Τρίτη 28 έως Σάββατο 5 Μαρτίου 2023

  Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

  Ηλεκτρική σκούπα εργαστηρίου υγρών/στερεών PARKSIDE PWD 20 Β2

  pwd 20 b2 Τη τελευταία μέρα του Φλεβάρη έχει προσφορές εργαλείων αυτοκινήτου. Ένα από τα εργαλεία αυτοκινήτου που υπάρχει στα φυλλάδια είναι μία ακόμα έκδοση ηλεκτρικής σκούπας εργαστηρίου, η PARKSIDE PWD 20 Β2. Είναι ένα από τα αρκετά μοντέλα που έχει φέρει μέχρι στιγμής, αυτή τη φορά τη φέρνει πράσινη (πρώτη φορά την είχε φέρει σε κίτρινο χρώμα). Συγκεκριμένα έχει φέρει την PWD 12, PWD 25, PWD 30, PNTP 20 (επαναφορτιζόμενη) και PWS 30 (σκούπα πλυσίματος). Οι βασικές διαφορές με τα άλλα μοντέλα είναι η χωρητικότητα του κάδου, όπου εδώ είναι 20 λίτρα και η ισχύς του μοτέρ που είναι 1300 WATT. H ισχύς αναρρόφησης είναι 200 airwatt και φυσικά ο κάδος είναι ανοξείδωτος.

  Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία έχει και μακρύ κοντάρι με σκούπα (πλαστικό και όχι μεταλλικό όπως τα πιο μεγάλα μοντέλα), αλλά και διάφορα ακροφύσια. Μπορεί να συνδεθεί με εργαλεία, όμως δεν έχει πρίζα για σύνδεση και αυτόματη ενεργοποίηση μόνο όταν δουλεύει το εργαλείο (υπάρχει σαν δυνατότητα σε πιο μεγάλα μοντέλα).

  Στην συσκευασία υπάρχουν και φίλτρα και σακούλες (τα οποία υπάρχουν και στο σέρβις, όμως είναι συμβατό και με κοινές σκούπες του εμπορίου).

  Η τιμή που την φέρνει φέτος είναι 60 ευρώ, ακριβώς ίδια με πέρυσι.

  • Πόσο κοστίζει; 59,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν και το μεγαλύτερο ή το επαναφορτιζόμενο μοντέλο είναι πιο βολικά, σίγουρα έχει καλό VFM
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα έχει φέρει αρκετές όλα αυτά τα χρόνια

  Ενδοσκοπική κάμερα PARKSIDE PKIK 

  ενδοσκοπική κάμερα PARKSIDE PKIK 4.3 A1 To δεύτερο εργαλείο PARKSIDE της προσφοράς είναι η ενδοσκοπική κάμερα (μάλλον με μοντέλο PKIK 4.3 A1). Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ελλάδα (είχε έρθει παλαιότερα ένα αντίστοιχο εργαλείο αλλά ως Ultimate Speed και όχι ως PARKSIDE). Από τις προδιαγραφές βλέπουμε ότι έχει σχετικά χαμηλή ανάλυση (640χ480 η κάμερα, 480χ272 η οθόνη) και μπορεί να αποθηκεύσει στη εσωτερική μνήμη έως 100 φωτογραφίες. Διαθέτει εύκαμπτο σωλήνα με μήκος 106 εκατοστά και διάμετρο 8 χιλιοστά, οπότε μπορεί να εισχωρήσει ακόμα και σε πολύ δύσκολα σημεία. Επειδή έχει προστασία IP67 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υδραυλικούς σωλήνες. Φυσικά έχει φωτισμό με 6 LED ώστε να φωτίζει το σημείο που βλέπει η κάμερα. Λειτουργεί με 4 μπαταρίες ΑΑ, έχοντας αυτονομία για περίπου 5 ώρες.

  Γενικά δεν έχει και τρομερά χαρακτηριστικά, όμως για ενδοσκοπική κάμερα που κοστίζει μόλις 50 ευρώ δεν είναι άσχημα. Σίγουρα όχι κακή επιλογή για κάποιον που τη θέλει για ερασιτεχνική χρήση.

  • Πόσο κοστίζει; 49,99 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει;  Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, τα χαρακτηριστικά της είναι καλά για 50 ευρώ
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, εκτός και αν φέρει πολύ λίγα κομμάτια

  Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

  Αλυσοπρίονο βενζίνης PARKSIDE PBKS 53 B3

  pbks 53 b3 Αυτο το Πέμπτη τα LIDL φέρνουν ξανά το μεγάλο αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 B3. Ήταν ένα εργαλείο που είχε χρόνια να έρθει Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε πάλι να το φέρνει κανονικά.

  Πρόκειται για ένα μεγάλο αλυσοπρίονο με ισχύ 2.7 ίππούς και 45 αρα λάμα. Η τιμή του είναι 129 ευρώ και για αυτά που προσφέρει είναι καλή για τις σημερινές τιμές που έχουν ξεφύγει λόγω ακρίβειας. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με Stihl/Husqvarna, αλλά μόνο με τα φθηνά Κινέζικα (είναι Κινέζικο, άσχετα αν το εισάγει η Scheppach για την PARKSIDE). Και αν το συγκρίνουμε με αυτά τότε το PARKSIDE φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Από δοκιμές με την προηγούμενη έκδοση, αν είναι καλά ακονισμένη η αλυσίδα μπορεί να κόψει τα πάντα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αξιοπρεπής και σίγουρα δεν δείχνει ότι θα χαλάσει αμέσως. Μόνο χτυπητό ελάττωμα ο διακόπτης on/off που είναι σε σημείο που εύκολα πατιέται κατά λάθος, ενώ επίσης δεν έχει αντικραδασμικά ελατήρια στη λαβή.

  Η μόνη διαφορά με τα παλαιότερα μοντέλα (κυρίως το Α1) φαίνεται να είναι ότι δεν έρχεται πλέον με λάμα και αλυσίδα OREGON, αλλά με δική της. H λάμα 18″ που φοράγε η Α1 έκδοση είχε λιανική στην Ελλάδα 25-30 ευρώ και η αλυσίδα 72 οδηγών 17-22 ευρώ.

  Επίσης στην συσκευασία υπάρχουν γυαλιά, ακουστικά και λίγο βιολογικό λάδι, που συνήθως δεν υπάρχουν στα φθηνά Κινέζικα. Τέλος Τα Parkside δίνουν 3 χρόνια Εγγύηση, ενώ τα Κινέζικα 1-2 και αυτό μόνο τα ψιλογνωστα (Kraft, Nakayama….) .

  Τώρα ως προς τα χαρακτηριστικά,

  Ισχύς 2,72 ίπποι
  Κυβισμός 53 κ. εκ.
  Λάμα 18″ (45εκ)
  Αλυσίδα 72 οδηγών
  Ταχύτητα αλυσίδας 22.1m/s
  Τεπόζιτο καυσίμου 0,55l
  Αναλογία λαδιού/καυσίμου 1:40
  Τεπόζιτο λαδιού αλυσίδας 0,26l
  Βάρος χωρίς καύσιμο/λάδι 6,8 κιλά
  Τέντωμα αλυσίδας Με βίδα
  Εγγύηση 3 χρόνια

  Τώρα για το αν είναι καλό και αν αξίζει και μία γενικότερη κριτική, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το review για την A1 έκδοση . Όπως είπαμε έρχεται για λίγα χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ καιρό. Όμως η εισαγωγέας (Scheppach) το βγάζει σχεδόν ίδιο και σε δικό της μοντέλο το CSP5300 (ίδιος κινητήρας απλώς το CSP5300 έχει 20″ λάμα oregon αντί για 18″ στην έκδοση της PARKSIDE), το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές (για τα λεφτά του πάντα).

  • Πόσο κοστίζει; 129 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, για αυτά που προσφέρει τα 129 ευρώ είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Γενικά έχει ζήτηση, όχι όμως όσο τις πρώτες φορές που εξαντλήθηκε στα πρώτα λεπτά

  Βενζινοκίνητο πολυμηχάνημα 4 σε 1 PARKSIDE PBK 4 B3

  parkside pbk 4 a2 Και το επόμενο εργαλείο είναι βενζινοκίνητο μηχάνημα για τον κήπο. Αυτή τη φορά αφορά ένα πολυμηχάνημα που μπορεί να γίνει θαμνοκοπτικό, κονταροπρίονο και μπορντουροψάλιδο. Το μοντέλο είναι το PARKSIDE PBK 4 B3 και είναι η τρίτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Για όσους δεν είναι σχετικοί με αυτά τα εργαλεία, πρόκειται για ένα εργαλείο που θυμίζει θαμνοκοπτικό, απλώς έχει σπαστό κοντάρι και παίρνει και άλλα εξαρτήματα. Όπως είπαμε αυτό έχει και εξάρτημα για κονταροπρίονο αλλά και για μπορντουροψάλιδο καθώς και μία επέκταση στην συσκευασία.

  O κινητήρας έχει κυβισμό 51 κυβ. εκ. και αποδίδει περίπου 2 ίππους. Το τεπόζιτο της βενζίνης χωράει 1.2 λίτρα μείγματος (αναλογία μείγματος 1:40) Το κοντάρι είναι συμβατό και με μερικά ακόμα εξαρτήματα για πολυμηχανήματα του εμπορίου. Η λαβή είναι μονή με κλειστό πιάσιμο. Η αλλαγή των εξαρτημάτων γίνεται χωρίς εργαλεία και στην συσκευασία υπάρχει και κοντάρι προέκτασης ενός μέτρου.

  Στο εξάρτημα θαμνοπκοπτικού υπάρχει και μεσινέζα και τριπλός δίσκος καθώς και προφυλακτήρας. Στο εξάρτημα του κονταροπίονου υπάρχει 30αρα λάμα και αλυσίδα και φυσικά τεπόζιτο για λάδι αλυσίδας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να κινηθεί η κεφαλή (για να κόβετε με κλίση).

  Στο εξάρτημα του μπορντουροψαλιδου το μήκος κοπής είναι 48 εκατοστά με 27 χιλιοστά απόσταση ανά δόντι.

  Το βάρος του πολυμηχανήματος εξαρτάται από το εξάρτημα που έχει και κυμαίνεται από τα 7 έως τα 10 κιλά.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 169 ευρώ (προ κρίσης το έφερε στα 150) και είναι σχετικά καλή, κυρίως λόγω της εγγύησης που δίνουν τα LIDL. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα Kινέζικα πολυμηχανήματα με 2 ίππους κινητήρα στα 160-200 ευρώ (πχ KRAFT, Nakayama, Gardy…), οπότε δεν υπάρχει η τεράστια διαφορά που υπάρχει σε άλλα μοντέλα, όμως τα άλλα Κινέζικα δίνουν 1 χρόνο εγγύηση και εκεί και πάλι σου βγάζουν την ψυχή για να στο φτιάξουν, όταν στα LIDL τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο έντιμα σε αυτό το κομμάτι.

  Βέβαια έχει μερικά χτυπητά μειονεκτήματα. Καταρχάς είναι αρκετά βαρύ για ψηλές χρήσεις (πχ κονταροπρίονο και μπορντουροψάλιδο). Επίσης ίσως είναι πολύ πιο δυνατό από ότι αντέχει ο μηχανισμός του μπορντουροψάλιδου. Δηλαδή ο κινητήρας δίνει πιο πολύ δύναμη από όσο αντέχει η προέκταση, έτσι αν πάτε να κόψετε κάποιο μεγάλο κλαδί, τότε δεν θα κόψει από ζόρι ο κινητήρας, αλλά μπορεί να κάνει ζημιά στα γρανάζια του εξαρτήματος.

  Επίσης είναι μειονέκτημα είναι ο διακόπτης του τσοκ, που προεξέχει και είναι εύκολο να σπάσει αν το χτυπήσετε κάπου. Επίσης και η λαβή δεν είναι τόσο στιβαρή όσο πρέπει και αν χρησιμοποιήσετε κονταροπρίονο με προέκταση τότε μπορεί να σπάσει από την πίεση (βρίσκετε εύκολα ανταλλακτικό από το εμπόριο)

  Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (είναι η προηγούμενη έκδοση, αλλά μάλλον η μοναδική χτυπητή διαφορά είναι ότι στη νέα έκδοση η λάμα και η αλυσίδα δεν είναι oregon).

  • Πόσο κοστίζει; 169 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε 2 από τα 3 εργαλεία του πολυμηχανήματος
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τη πρώτη φορά έφυγε αμέσως, πέρυσι που ήταν και λίγο πιο ακριβό, έμεινε λίγο παραπάνω

  Μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHS 600 C3

  phs 600 To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHS 600 C3. Πρόκειται για ένα κλασσικό μπορνουροψάλιδο με μεγάλο μήκος κοπής 60 εκατοστών, μοτέρ 600 watt, διακόπτη ασφαλείας, γρήγορο φρένο και γενικά ότι πρέπει να έχει ένα μπορντουροψάλιδο. Μπορεί να κόψει κλαδάκια έως 18 χιλιοστά (αν και το πάχος κοπής εξαρτάται και από το πόσο τι θάμνος/δέντρο είναι, δηλαδή δεν μπορεί να κόψει 18 χιλιοστά ξερό λαδί ελιάς, αλλά λιγκούστες τις κόβει άνετα)

  Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι η αυτονομία, καθώς έχουν βγει μπορντουροψάλιδα μπαταρίας που κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

  H τιμή του στη προσφορά είναι 40 ευρώ που είναι πολύ καλή (κάποτε προηγούμενη έκδοση με παρόμοια χαρακτηριστικά την είχε φέρει 55 ευρώ)

  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν σας απασχολεί η αυτονομία και δεν θέλετε τηλεσκοπικό, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Λογικά όχι αμέσως, αλλά σίγουρα με τόσο χαμηλή τιμή θα έχει ζήτηση

  Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A5

  prt 550 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι το μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσινέζας PARKSIDE PRT 550 A5. Είναι ένα μικρό και ελαφρύ χλοοκοπτικό για να κόβετε το γκαζόν ή μικρά χόρτα από την αυλή ή τον κήπο. Δεν είναι πολύ δυνατό, μόλις 550 watt μοτέρ, αλλά για αυτή τη διάσταση και για χρήση μικρής μεσινέζας είναι μία χαρά (υπάρχουν άλλα που έχουν μόνο 350 watt μοτέρ).

  Το μήκος του κονταριού ρυθμίζεται (έχει 30 εκατοστά άνοιγμα) και έχει διπλή λαβή. Η μεσινέζα δουλεύει με καρούλια (δίνει 2 έτοιμα στην συσκευασία), οπότε δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να τα αλλάξετε (μπορείτε να βάλετε και κανονική) Το πάχος της μεσινέζας είναι 1.4 χιλιοστά και το μήκος του κάθε καρουλιού 5 μέτρα, οπότε για απλή ερασιτεχνική χρήση θα σας βγάλει αρκετό καιρό. Στα ράφια θα υπάρχουν και ανταλλακτικά καρούλια (τα 3 καρουλια 3 ευρώ), οπότε αν το αγοράσετε καλό είναι να πάρετε και 1-2 σετ.

  Όπως είπαμε, οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Μην περιμένετε να κόψετε βάτα ή θάμνους. Η βασική του χρήση είναι μόνο για μαλακό γρασίδι και μικρά λεπτά ζιζάνια. Σε οτιδήποτε πιο μεγάλο θα ζοριστεί και δεν θα κόβει..

  Η τιμή του είναι φέτος είναι 36 ευρώ (προ κρίσης κόστιζε 30 ευρω) και σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει καλή.

  • Πόσο κοστίζει; 36 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν έχετε ένα μικρό κήπο και δεν χρειάζεστε μεγαλύτερο, ναι
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το είχε φέρει πολλές φορές το 22

  Ηλεκτρικός φυσητήρας/Απορροφητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1

  parkside pls 3000 a1 Το τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων PARKSIDE PLS 3000 A1. Είναι ένα εργαλείο που για χρόνια έβγαινε ως Florabest και τα 3 τελευταία χρόνια το φέρνει ως PARKSIDE. Είναι αρκετά ισχυρό με 3000 WATT μοτέρ και μεγάλο στόμιο για να τραβάει ακόμα και τα πιο μεγάλα φύλλα. Έχει δύο λειτουργίες, η πρώτη είναι το φύσημα και η δεύτερη η απορρόφηση. Για να αλλάξετε λειτουργία αλλάζετε το στόμιο (δηλαδή για να κάνει απορρόφηση βγάζετε το στόμιο φυσήματος από την εξαγωγή και συνδέετε το στόμιο απορρόφησης στην εισαγωγή του αέρα).

  Στην εισαγωγή της απορρόφησης έχει λεπίδα που τεμαχίζει τα φύλλα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στον σάκο. Για να μην μπουκώνει τα φύλλα θα πρέπει να είναι ξερά και να μην υπάρχουν συνθετικά σκουπίδια (πχ σακούλες, σπάγκοι…). Πρακτικά το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι έχει κοντό καλώδιο και για να μην βγαίνει θα πρέπει να συνδέσετε μία μπαλαντέζα με καλό φις.

  Η τιμή του είναι 60 ευρώ και για αυτή τη τιμή είναι καλή προσφορά για τα δεδομένα της ακρίβειας.

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, σε αυτή την ισχύ και με 3 χρόνια εγγύηση είναι καλή τιμή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα, το έχει ξαναφέρει αρκετές φορές
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 20 έως Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

  Αεροσυμπιεστής PARKSIDE PSKO 2410 A1

  psko 2410 Αυτή την Δευτέρα τα LIDL φέρνουν τον νέο αεροσυμπιεστή με μοτέρ χωρίς λάδι. Έχει σημαντικές διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα, το PKO 24 A1 και τα PKO 270 που έφερνε για αρκετά χρόνια. Το νέο μοντέλο έχει μοτέρ χωρίς λάδι, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συντήρηση (αλλαγή λαδιών) και είναι και πιο αθόρυβο. Σαν έκδοση είναι νέα, αλλά η μόνη εμφανής διαφορά είναι στο λάστιχο αέρος που τώρα είναι εύκαμπτο.

  Σε ισχύ είναι λίγο πιο μικρό (αυτό έχει 1500 WATT, τα λαδιού ήταν 1800WATT), όμως σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά έχουν περίπου την ίδια απόδοση, δηλαδή αναρρόφηση 260 λίτρα ανά λεπτό και εξαγωγή 70 λίτρα/λεπτό στα 7 bar. Το αεροφυλάκιο εξακολουθεί να είναι 24αρη, ενώ και αυτό έχει 2 μανόμετρα. Μία διαφορά που υπάρχει με τα προηγούμενα είναι η μέγιστη ρύθμιση, αφού κάποια δίναν μέχρι 10 bar, ενώ αυτό μέχρι 8. Διαφορά υπάρχει και στην τιμή με το νέο να είναι πιο ακριβό στα 159 ευρώ ( η προηγούμενη έκδοση αυτού είχε 129).

  Τώρα αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, είναι πιο ακριβό από τα μοντέλα λαδιού. Ακόμα και τώρα μπορείτε να βρείτε μοντέλα λαδιού με 24αρη καζάνι (και με καλύτερη απόδοση) φθηνότερα από 159 ευρώ. Όμως αν το συγκρίνουμε με αντίστοιχα μοντέλα με τον ίδιο τύπο κινητήρα, τότε είναι καλή τιμή για 2 ίππους μοτέρ. Επόμενως αν ο θόρυβος και η απουσία συχνής συντήρησης είναι κάτι σημαντικό, τότε είναι καλή προσφορά. Αν όχι, τότε μπορείτε να βρείτε πιο φθηνά μοντέλα στο εμπόριο.

  Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι

  Ισχύς 1500 WATT
  Αεροφυλάκιο 24 λίτρα
  Τύπος μοτέρ Χωρίς λάδι
  Μέγιστη πίεση 8 bar
  Μέγιστη αναρρόφηση αέρα 260 λίτρα / λεπτό
  Στάθμη ηχητικής πίεσης 68 dB
  Βάρος 24 κιλά
  Τιμή 159 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 159 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Σαν έκδοση όχι, σχεδόν ίδια ναι αλλη μια φορά
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν ψάχνετε ένα αεροσυμπιεστή που δεν κάνει πολύ θόρυβο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Όσο ανεβαίνουν οι τιμές των PARKSIDE και όσο υπάρχει η κρίση της ακρίβειας, πολλά ακριβά εργαλεία δεν φεύγουν τόσο εύκολα

  Κρουστικό κατσαβίδι αέρος PAKSIDE PDSS 310 C6 (αερόκλειδο)

  pdss 310 Το επόμενο εργαλείο ανήκει στην σειρά αέρος. Πρόκειται για το αερόκλειδο PARKSIDE PDSS 310 C6. Είναι ένα ερασιτεχνικό αερόκλειδο με υποδοχή 1/2″ και ροπή 310 Nm (τα οποία αν δεν έχετε βουλκανιζατέρ είναι μία χαρά) με 4 προεπιλογές ροπής.

  Στην συσκευασία θα βρείτε βαλιτσάκι μεταφοράς μαζί με 10 καρυδάκια αέρος, ελαιωτήρα καθώς και έναν αντάπτορα.

  Η τιμή του είναι περίπου 40 ευρώ. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι τα αερόκλειδα είναι πολύ απαιτητικά σε αέρα, γιαυτό θέλουν μεγάλο αεροσυμπιεστή, δεν κάνει ο μικρός που έχουν σε προσφορά την ίδια μέρα τα LIDL.

  Μοντέλο PDSS 310 B5
  Υποδοχή 1/2″
  Μέγιστη ροπή 310Nm
  Επιλογές ροπής 4
  Αριθμός περιστροφών 7000 ανά λεπτό
  Πίεση εργασίας 6.3 bar
  • Πόσο κοστίζει; 40 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Αν δεν θέλετε να δώσετε 100+ για ένα καλό, τότε δείχνει καλή επιλογή
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Τις πρώτες φορές είχε εξαντληθεί, τώρα λογικά λίγο πιο δύσκολα

  Άλλα εξαρτήματα αέρος

  Εκτός από το αερόκλειδο, σε προσφορά θα είναι και μερικά ακόμα εξαρτήματα αέρος που φέρνει πολύ συχνά. Συγκεκριμένα θα έχει

  • πιστόλι βαφής
  • πιστόλι αμμοβολής
  • εξάρτημα με πιστόλι ελαστικών και φυσήματος
  • προέκταση με μπαλαντέζα επιτοίχια
  • προέκταση 10 μέτρων

  Όλα είναι σε σχετικά καλή τιμή, αλλά επειδή τα φέρνει συνέχεια και είναι σχετικά απλά δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ειδική αναφορά. Το μόνο που συνήθως εξαντλείται είναι η επιτοίχια μπαλαντέζα.

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 13 έως Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

  Τσικνοπέμπτη 16 Ιανουαρίου 2023

  Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 3 σε 1 20V PARKSIDE PSBSA 20-Li C3 (μόνο σώμα)

  parkside psbsa 20 κρουστικό To πρώτο από τα πολλά εργαλεία της προσφοράς είναι το πολύ δημοφιλές κρουστικό δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PSBSA 20 Li, στην έκδοση C3. Είναι από τα πιο χρηστικά εργαλεία της X20V Team σειράς και σίγουρα ένας τύπος εργαλείου που χρειάζεται σε κάθε σπίτι. Μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις των μεγάλων κρουστικών, όμως για απλές δουλειές σπιτιού είναι μία χαρά.

  Το πιο σημαντικό είναι η χαμηλή τιμή, αφού χωρίς μπαταρία και φορτιστή κοστίζει μόλις 26 ευρώ, κάτι που το κάνει πολύ δελεαστικό στο κοινό. Όσον αναφορά τα χαρακτηριστικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα και γρήγορο για τρύπημα. Η μέγιστη ροπή είναι 45Nm και έχει 20+1+1 προεπιλογές ροπής. Μπορεί να τρυπήσει μέγιστο 30 χιλιοστά σε ξύλα, 15 σε δομικά υλικά και 13 σε ατσάλι.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 26 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Αξίζει η αγορά του: Ναι αν δεν έχετε κρουστικό και θέλετε, 26 είναι πολύ λίγα (φυσικά αν έχετε μπαταρία)
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό και κάνει μόνο 26 ευρώ, ναι είναι αρκετά πιθανό

  Eπαναφορτιζόμενη σέγα ταλάντωσης 20V PARKSIDE PSTDA 20-Li B3 (μόνο σώμα)

  pstda 20 li a2 Και το δεύτερο εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team , πρόκειται για την επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTDA 20-Li B3. Είναι μία σέγα που κατασκευαστικά και σε απόδοση θυμίζει τα 2 ενσύρματα μοντέλα, με μόνη διαφορά την μπαταρία. Έχει μηχανισμό για αυτόματο κούμπωμα της λάμας, δυνατότητα φαλτσοκοπής, led εργασίας, ρυθμιζόμενη ταλάντωση 3 βαθμίδων και υποδοχή για σκούπα. Όσον αναφορά τις δυνατότητες μπορεί να κόψει έως 80 χιλιοστά ξύλο, 5 χιλιοστά ατσάλι και 12 χιλιοστά αλουμίνιο. Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγό παραλλήλων και 3 λάμες.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής, οπότε βολεύει περισσότερο αν έχετε ήδη κάποια μπαταρία της σειράς.

  Τώρα ως προς την τιμή, αυτή τη φορά το φέρνει στα 40 ευρώ, 10 ευρώ ακριβότερο από την φθηνότερη τιμή που ήτανε προ πληθωρισμού. Σε γενικές γραμμές δεν είναι ακριβή, περίπου τόσο έχει και η Bormann (με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά), αλλά η PARKSIDE έχει φθηνότερες μπαταρίες.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε φθηνή επαναφορτιζόμενη σέγα, τότε ναι, αλλιώς καλύτερα η ηλεκτρική
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, τις τελευταίες φορές που την έχει φέρει, πάντα μένει καιρό στα ράφια

  Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα 20V PHLGA 20-Li B1 (μόνο σώμα)

  phlga 20 li To τρίτο εργαλείο της προσφοράς είναι και αυτό επαναφορτιζόμενο από την σειρά X20V Team. Πρόκειται για ένα από τα πιο φθηνά εργαλεία της σειράς – ακόμα και τώρα που το ακρίβυνε λίγο- κοστίζοντας μόνο 20 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε ισχύ ούτε για αστείο ακόμα και με το φθηνό ηλεκτρικό PARKSIDE PHLG 2000  όμως έχει το τεράστιο πλεονέκτημα της αυτονομίας. Έτσι αν θέλετε ένα πιστόλι θερμού αέρα για μικροεργασίες όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή είναι σίγουρα μία καλή και φθηνή επιλογή.

  Για πιο δύσκολες εργασίες δεν πρέπει καν να το δοκιμάσετε, παρότι μπορεί να πιάσει 550 βαθμούς θερμοκρασία, έχει μόλις 170 λίτρα ανά λεπτό παροχή αέρα (για μία σύγκριση, το ηλεκτρικό της PARKSIDE στη μεγάλη έχει 500 lt/m δηλαδή σχεδόν 3πλασια ροή αέρα,).

  Επίσης δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας βαθμιδωτά με πολλές σκάλες, αλλά έχει μόνο δύο ρυθμίσεις, 250 και 500 βαθμοί.

  Παρότι δουλεύει και με την μικρή μπαταρία, προτείνεται η μεγάλη η 4αρα ή η 8αρα.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 20 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4αρα ή 8αρα
  • Αξίζει η αγορά του: Μόνο αν θέλετε επαναφορτιζόμενο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος ευθυλειαντήρας PARKSIDE PGSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pgsa 20 li a1 Πάμε τώρα στο μοναδικό πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο της προσφοράς, τον επαναφορτιζόμενο ευθύ λειαντήρα PARKISDE PGSA 20 Li A1. Είναι ένα εργαλείο που έρχεται πρώτη φορά σαν επαναφορτιζόμενο από την PARKSIDE και γενικά δεν έχει και πολλά στο εμπόριο. Συνήθως το συναντάμε ηλεκτρικό ή ως εργαλείο αέρος. Γενικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όποιον κάνει μεταλλικές κατασκευές, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εργασίες.

  Όπως και όλα τα εργαλεία της προσφοράς, ανήκει και αυτό στην σειρά X20V Team και έρχεται χωρίς μπαταρία και φορτιστή στην συσκευασία.

  Ουσιαστικά πρόκειται για ένα “μεγάλο dremel”. To μεγάλο αφορά και την ισχύ αλλά και το μέγεθος των εξαρτημάτων. Από τα χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι έχει ρύθμιση στροφών (6 βαθμίδων) και μπορεί να πάρει εξαρτήματα με διάμετρο άξονα ως 8 χιλιοστά (που είναι το πιο κοινό νούμερο για αυτά τα εργαλεία). Από βιντεάκια φαίνεται ότι έχει ισχύ, αλλά και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο ηλεκτρικό.

  Η τιμή που το φέρνει είναι αρκετά τσουχτερή, αφού κοστίζει 50 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή. Βέβαια δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αφού από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το μοναδικό ερασιτεχνικό μοντέλο.

  • Το έχει ξαναφέρει: Όχι
  • Πόσο κοστίζει: 50 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του: Μόνο αν θέλετε επαναφορτιζόμενο
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δεν αποκλείεται, μπορεί να είναι εξειδικευμένο εργαλείο, όμως το φέρνει πρώτη φορά και όπως είπαμε δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός

  Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο 3 σε 1 20 V PKGA 20-Li C2 (μόνο σώμα)

  parkside pkga 20 Το επόμενο εργαλείο της σειράς είναι το πολυεργαλείο 3 σε 1 PARKSIDE PKGA 20 Li C2. Είναι ένα εργαλείο που φέρνει πολλά χρόνια και το έχει φέρει σε άλλες σειρές. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να κάνει 3 διαφορετικές εργασίες με τα εξαρτήματα που έχει στην συσκευασία, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δράπανο, σαν σπαθοσέγα και σαν πολυεργαλείο. Στα LIDL υπάρχει και άλλο ένα σετ με συμβατά εξαρτήματα που του δίνουν και άλλες λειτουργίες αλλά δεν το έχει στη προσφορά την Πέμπτη.

  Σαν εργαλείο είναι λίγο αμφιλεγόμενο, δηλαδή μπορεί να έχει πολλαπλές λειτουργίες, αλλά βολεύει μόνο αν δεν έχετε τίποτα και θέλετε και τις 3 λειτουργίες. Γιατί με τα 60 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή αγοράζεις 2 από τα 3 ξεχωριστά εργαλεία (πχ δραπανοκατσάβιδο και σπαθοσέγα). Και δεν είναι μόνο, αυτό, αλλά γενικά επειδή ο κορμός είναι κορμός από δραπανοκατσάβιδο, εργονομικά δεν βολεύει και τόσο για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

  • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
  • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του: Μάλλον όχι, εκτός και αν δεν έχετε κανένα από τα 3 διαφορετικά εργαλεία και τα θέλετε και τα 3
  • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δεν αποκλείεται, μπορεί να είναι εξειδικευμένο εργαλείο, όμως το φέρνει πρώτη φορά και όπως είπαμε δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός

  Επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο χειρός PARKSIDE PHKSA 20-Li Β2 (μόνο σώμα)

  phksa 20 li a2 To επόμενο εργαλείο είναι το επαναφορτίζόμενο δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 20-Li A2 . Είναι ένα από τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team. Η τιμή του φέτος είναι  60 ευρώ και μπορείτε να το δείτε σε αναλυτικό review εδώ (στο review είναι το μοντέλο με μπαταρία φορτιστή, αυτό που θα είναι σε προσφορά είναι χωρίς μπαταρία φορτιστή).

  • Πόσο κοστίζει; 60 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι.
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team αν και οικονομικά βολεύει η έκδοση με την μπαταρία
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  :

  pdssa 20 li μόνο σώμα

  Και αυτό το εργαλείο της προσφοράς ανήκει στην σειρά X20V Team. Είναι το επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 20-Li A1, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία PARKSIDE. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παλμικά κατσαβίδια, πρόκειται για εργαλεία με πολύ μεγάλη ροπή, που σας επιτρέπουν να βιδώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και πολύ μεγάλες ξυλόβιδες. Η διαφορά με τα δραπανοκατσάβιδα είναι ότι δεν έχουν ρυθμιζόμενο τσοκ, αλλά υποδοχή για εξάγωνα bits 1/4 της ίντσας. Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει κυκλικά εξαρτήματα (πχ τρυπάνια) αλλά μόνο εξαρτήματα με ανάλογη υποδοχή (ή τουλάχιστον με αντίστοιχο αντάπτορα).

  Το συγκεκριμένο έχει ροπή 180Nm, υποδοχή εργαλείων 1/4″ και 0 έως 2800 στροφές ανά λεπτό στο ρελαντί.. Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία ούτε ταχυφορτιστής.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 35 ευρώ, ελάχιστα ακριβότερα από ότι παλαιότερα, αλλά πάλι είναι πολύ καλή.

  Μοντέλο PDSSA 20 Li A1
  Μπαταρία Δεν έχει
  Ροπή 180Nm
  Αριθμό κρούσεων 0 έως 3600 ανά λεπτό
  Αριθμός στροφών 0 έως 2800 ανά λεπτό
  Υποδοχή 1/4″
  Τιμή 35 ευρώ
  • Πόσο κοστίζει; 35 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2αρα κυρίως λόγω βάρους
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενη σέγα και σπαθόσεγα PARKSIDE PSSSA 20-Li B2(μόνο σώμα)

  pssa 20 li b2 Το επόμενο εργαλείο είναι αρκετά ιδιαίτερο, γιατί είναι ένα εργαλείο που κυκλοφορεί από ελάχιστες εταιρίες. Είναι 2 σε ένα και είναι η σέγα/σπαθοσέγα PARKSIDE PSSSA 20 Li B2. H σέγα και η σπαθοσέγα -παρότι έχουν ομοιότητες- είναι δύο διαφορετικά εργαλεία. Χρησιμοποιούν άλλο τύπο λάμας και έχουν άλλο σχήμα. Το εργαλείο που φέρνει το LIDL τα συνδυάζει και τα δύο, δηλαδή είναι ταυτόχρονα και σέγα και σπαθοσέγα. Το σχήμα της θυμίζει περισσότερο της μικρές εναφορτιζόμενες σπαθοσέγες, όμως έχει κάποιες διαφορές, καθώς σε αυτό αλλάζει θέση η κεφαλή.

  Στα υπόλοιπα και αυτό είναι μόνο σώμα, χωρίς μπαταρία, αλλά και εδώ επειδή ανήκει στην σειρά Χ20V Team ίσως έχετε ήδη αρκετές (και αν δεν έχετε μπορείτε να ααγοράσετε από το κατάστημα την ίδια μέρα).

  Οι δυνατότητες κοπής είναι 100 χιλιοστά σε ξύλο και 50 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε λάμα σπαθοσέγας και 50 χιλιοστά σε ξύλο και 4 χιλιοστά σε μέταλλο αν έχετε της σέγας. Η αλλαγή της λάμας γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ ένα από τα αρνητικά της είναι ότι δεν μπορεί να κόψει φάλτσα, καθώς το πέλμα είναι σταθερό.

  Η τιμή της είναι 43 ευρώ, ίδια με πέρυσι (πριν το 2021 είχε 35).

  Μοντέλο PSSSA 20 Li B2
  Tύπος Επαναφορτιζόμενη σέγα/σπαθοσέγα
  Τάση λειτουργίας 20VDC
  Τύπος μπαταρίας Οποιαδήποτε από την σειρά x20V Team
  Mήκος παλινδρόμησης 20 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σπαθοσέγα) 100/50 χιλιοστά
  Δυνατότητα κοπής ξύλο/μέταλλο (σέγα) 50/4 χιλιοστά
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει 13/10/22
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 42.99 ευρώ
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν ψάχνετε ένα τέτοιο εργαλείο (δύσκολα θα βρείτε αντίστοιχο στην Ελληνική αγορά )
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1 (μόνο σώμα)

  pat 20 li a1 To επόμενο εργαλείο της προσφοράς είναι το επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 20-Li A1, ένα μεγάλο καρφωτικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα ηλεκτρικά καρφωτικά. Μπορεί να πάρει και δίχαλα (15 έως 25 χιλιοστά) και καρφιά (15 έως 32 χιλιοστά) μέχρι 100 κομμάτια τη φορά. Έχει δυνατότητα για 30 κρούσεις το λεπτό, με λεπτή κεφαλή για κάρφωμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχει ρύθμιση δύναμη κρούσης με 4 προεπιλογές και έχει και led εργασίας. Ανήκει και αυτό στην σειρά x20v team , όμως στη συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής (προτείνεται η μπαταρία 2 Ah). Η τιμή του είναι 50 ευρώ  (τελευταία φορά το είχε φέρει στα 45) και ίσως είναι λίγο ακριβό για καρφωτικό, όμως εξακολουθεί να είναι καλή προσφορά.

  Πάλι, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα καλό καρφωτικό αέρος, ούτε με επαγγελματικό καρφωτικό μπαταρίας (αυτά που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ), όμως για ερασιτεχνική χρήση για καλλιτεχνίες ή ξυλουργική είναι μία χαρά. Σε σύγκριση με παρόμοια Κινέζικα δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι σε χαρακτηριστικά. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αλλά πάντα μιλάμε για περιστασιακή χρήση.

  Μοντέλο PAT 20 Li A1
  Συμβατά καρφάκια Type 47, 15 έως 32 χιλιοστά
  Συμβατά δίχαλα Type 55, 15 έως 25 χιλιοστά
  Προτεινόμενη μπαταρία 2Ah
  Ρυθμίσεις κρούσης 4
  Κρούσεις ανά λεπτό 30
  Τελευταία φορά που το είχε φέρει 13/10/2022
  Εγγύηση 3 χρόνια
  • Πόσο κοστίζει; 50 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, ειδικά αν έχετε και άλλα εργαλεία από την σειρά Χ20V team.
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Επαναφορτιζόμενος αεροσυμπιεστής και τρόμπα PARKSIDE PKA 20-Li B2

  parkside pka 20 To επόμενο εργαλείο είναι ο επαναφορτοζιμόνεος αεροσυμπιεστής και τρόμπα PARKSIDE PKA 20 Li B2. Όπως λέει το όνομά του έχει δύο ξεχωριστές λειτουργίες, δηλαδή μπορεί να δώσει συμπιεσμένο αέρα στην πίεση που επιθυμείτε ή απλώς να τρομπάρει με μεγάλη ροή φουσκώνοντας ότι θέλετε.

  Σε αντίθεση με το ηλεκτρικό μοντέλο, αυτό έχει ψηφιακή οθόνη που δείχνει την πίεση σε bars,psi ή kPa. Επίσης έχει προρυθμίσεις πίεσης με αυτόματη απενεργοποίηση μόλις φθάσει στην επιθυμητή πίεση. Η μέγιστη πίεση που μπορεί να φθάσει είναι 10.3 bar, που είναι υπεραρκετή για τις περισσότερες περιπτώσεις (πχ τα ελαστικά του αυτοκινήτου θέλουν λιγότερο από 2.5 bar). Ως τρόμπα μπορεί να δώσει έως και 380 λίτρα ανά λεπτό, κάτι που σημαίνει ότι φουσκώνει πολύ γρήγορα SUP, βάρκες, στρώματα και γενικότερα οτιδήποτε φουσκωτό σε λογική διάσταση.

  Το μέγεθος είναι σχετικά μικρό, οπότε μπορεί να χωρέσει άνετα στο πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 38 ευρώ, ίδια ακριβώς με πέρυσι.

  • Πόσο κοστίζει; 38 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Ναι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν δεν έχετε κάτι παρόμοιο, δείχνει πολύ χρηστικό
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 2Ah
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Την πρώτη φορά που το έφερε δεν έγινε χαμός, αλλά σιγά σιγά εξαντλήθηκε

  Επαναφορτιζόμενη σκούπα υγρών/στερεών PARKSIDE PWDA A2

  επαναφορτιζόμενη σκούπα Στις προσφορές της εβδομάδος υπάρχει η επαναφορτιζόμενη σκούπα υγρών στερεών PARKSDIE PWDA 20 A2. Και αυτή ανήκει στην σειρά Χ20V Team δηλαδή τα εργαλεία που παίρνουν την ίδια μπαταρία 20V. Είναι σχετικά νέο εργαλείο, αφού και στο εξωτερικό βγήκε πριν λίγους μήνες (υπήρχε πιο μικρό μοντέλο). Όσον αναφορά το μέγεθος έχει 20αρη ανοξείδωτο κάδο και το σχήμα θυμίζει τις κλασσικές σκούπες εργαστηρίου.

  Η ισχύς απορρόφησης είναι πολύ πιο μικρή από τις ηλεκτρικές (60 airwatt, όταν οι καλές υγρών στερεών έχουν πάνω από 200), αλλά λογικό νούμερο για επαναφορτιζόμενη. Τα εξαρτήματα φαίνεται να είναι ίδια με τις άλλες σκούπες, δηλαδή φίλτρα, σακούλες και μακρύ κοντάρι.

  Στην συσκευασία δεν υπάρχει μπαταρία και φορτιστής αλλά προτείνεται η 4αρα μπαταρία.

  Προφανώς δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει μία σκούπα για το σπίτι, αλλά για όποιον θέλει μία φορητή.

  Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 70 ευρώ, ακριβώς ίδια με το 2022.

  • Πόσο κοστίζει; 70 ευρώ.
  • Το έχει ξαναφέρει; Nαι
  • Αξίζει η αγορά του; Ναι, αν θέλετε επαναφορτιζόμενη σκούπα εργαστηρίου και έχετε ήδη 4αρες μπαταρίες
  • Σειρά μπαταρίας: Χ20V Team
  • Προτεινόμενη μπαταρία: 4Ah
  • Θα εξαντληθεί αμέσως; Δύσκολα

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 23 έως Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2023

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20-Li E6

  pabs 20 e6 To Σάββατο θα έχει σαν προσφορά το πολύ δημοφιλές επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της σειράς X20V Team. Είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία της σειράς και σίγουρα το πιο χρηστικό εργαλείο για κάθε ερασιτέχνη μάστορα. Κάτι που διαφέρει λίγο είναι ότι στη συσκευασία υπάρχει και μπαταρία και φορτιστής, κάτι που δεν το συνηθίζει το τελευταίο καιρό η LIDL, αφού σχεδόν όλα τα επαναφορτιζόμενα που φέρνει από το 2021 είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή στη συσκευασία.

  Η μπαταρία που έχει είναι η 2αρα και το ίδιο ισχύει και για τον φορτιστή, δηλαδή είναι ο μικρός που φορτίζει την 2αρα σε περίπου μία ώρα.

  Τώρα για το δραπανοκατσάβιδο έχει αρκετή ροπή, 45 Nm, 13αρι τσοκ, 25+1 βαθμίδες ροπής, δύο ταχύτητες (αργό για βίδωμα και γρήγορο για τρύπημα) και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται να έχει ένα καλό ερασιτεχνικό δραπανοκατσάβιδο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα για τις προηγούμενες εκδόσεις (πέρα από κάποιο μικρόπρόβλημα με το τσοκ σε πιο παλιά έκδοση). Περισσότερα μπορείτε να δείτε σε ένα παλαιότερο review

  pabs 20 εξαρτήματα Στη συσκευασία υπάρχει και ένα μικρό σετάκι με εξαρτήματα. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά καλό είναι που υπάρχει. Λογικά η λιανική του τιμή αυτή τη στιγμή είναι 5-10 ευρώ.

  H τιμή που το φέρνει τώρα είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή , ειδικά αν τη συγκρίνει κάποιος με την σολο έκδοση ή την τιμή που είχε φέρει το σετάκι με τις δύο μπαταρίες πέρυσι (100 ευρώ).

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν δεν έχετε ήδη μπαταρίες για κάποιο άλλη σειρά  ναι
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό δεν αποκλειεται αν φέρει λίγα κομμάτια

  Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2023

  Κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3

  parkside psbm 750 Την Πέμπτη φέρνει ξανά το κρουστικό δράπανο PARKSIDE PSBM 750 B3. Πρόκειται για ένα προϊόν που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια, αν και αυτή είναι λίγο ανανεωμένη έκδοση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές ερασιτεχνικό κρουστικό δράπανο για ελαφριές εργασίες μέσα στο σπίτι (τρύπημα σε ξύλο ή τοίχο) που αν δεν ζοριστεί θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Οι δυνατότητες του για ερασιτεχνική χρήση είναι υπεραρκετές (30/14/12 χιλιοστά σε ξύλο, μπετό και ατσάλι) και σίγουρα είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από τα φθηνά Κινέζικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

  Φυσικά υπαρχει επιλογή για τρύπημα με κρούση ή όχι και δεύτερη ρυθμιζόμενη λαβή. Η τιμή που το φέρνει τώρα είναι 35 ευρώ, λίγο ακριβότερο από ότι παλαιότερα.

  Ισχύς 750 WATT
  Ταχύτητα 0 έως 3000 στροφές ανά λεπτό
  Κρούσεις ανά λεπτό 48000
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/μπετό/ατσάλι 30 / 14/ 12 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή 10Nm
  Τιμή 24/01/23 34.99 ευρώ
      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για φθηνό κρουστικό δράπανο ναι, αν θέλετε να κάνετε βαριά χρήση δεν θα αντέξει
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Επειδή είναι πολύ χρηστικό για το 90% του αγοραστικού κοινού έχει ζήτηση, αν και το φέρνει τόσα χρόνια που σίγουρα δεν θα γίνει χαμός

  Σκούπα υγρών και στερεών PWD 25 B3

  pwd 25 b3 Αυτή είναι η πιο νέα έκδοση της κλασσικής σκούπας υγρών στερών που φέρνουν τα LIDL. Φοράει πλέον τα επίσημα χρώματα της PARKSIDE και όχι το κιτρινόμαυρο που είχε για πάνω από μια δεκαετία. Έχει λίγο πιο μικρό κάδο από το λίγο μεγαλύτερο μοντέλο (αυτή έχει 25 λίτρα κάδο, η πιο μεγάλη 30) αλλά και τα 25 είναι υπεραρκετά και δεν θα έχετε θέμα σε αυτό το κομμάτι.

  Μπορεί να τραβήξει και υγρά και στερεά (για τα υγρά δεν βάζετε σακούλα αλλά μόνο το φίλτρο) και ο ανοξείδωτος κάδος έχει βαλβίδα εκκένωσης στο κάτω μέρος για να αδειάζετε εύκολα τα υγρά.

  Η ισχύς αναρρόφησης είναι 240 airwatt, καλό νούμερο για σκούπα εργαστηρίου. Στην συσκευασία υπάρχει προέκταση σκούπας και αρκετά εξαρτήματα, καθώς και σακούλες και φίλτρο υγρών. Τα περισσότερα από αυτά τα βρίσκετε και στο εμπόριο αλλά υπάρχουν και στο σέρβις.

  Κάτι που χρειάζεται επισήμανση είναι ότι στο διαφημιστικό του site της LIDL μάλλον υπάρχει και μία φωτογραφία από το μεγαλύτερο μοντέλο, την PWD 30 που έχει και πρίζα. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει πρίζα για εργαλείο (δεν υπάρχει αναφορά στο φυλλάδιο ούτε είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις), οπότε μάλλον πρόκειται περί λάθους στο τμήμα διαφήμισης.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 80 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: To μεγαλύτερο μοντέλο ειναι πολύ καλύτερο, αλλά για τα λεφτά της είναι μία χαρά και αυτή
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, φέρνει αρκετές σκούπες εργαστηρίου και δεν είναι κάτι που έχουν όλοι ανάγκη

  Γωνιακός τροχός PARKSIDE PWD 125 F6

  pws 125 f6 Στις προσφορές υπάρχει και ο 125αρης γωνιακός τροχός που φέρνουν τα LIDL. Είναι αρκετά ισχυρός, με 1200 WATT μοτέρ, οπότε παρότι 125αρης δεν είναι μικρός, δηλαδή για χρήση με το ένα χέρι. Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα με βαθμιδωτό διακόπτη 6 θέσεων και ρυθμιζόμενη λαβή 3 θέσεων. Στα θετικά ότι το προστατευτικό του δίσκου αλλάζει θέση χωρίς εργαλεία (αν και θέλει καλό σφίξιμο για να μη γυρίζει εύκολα).

  Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που αν δεν το δουλέψετε επαγγελματικά θα κρατήσει καιρό. Για την τιμή που το έχει είναι καλή προσφορά, ειδικά για 1200αρης ερασιτεχνικός.

  Το πιο μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγο βαρύς, αλλά αυτό είναι κάτι που πάει παρέα με την ισχύ του μοτέρ. Αν ψάχνετε κάποιο μικρό και ελαφρύ σίγουρα δεν είναι κατάλληλος για εσάς και γενικά δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει να αγοράσει το πρώτο του γωνιακό τροχό. Για 2ος ή 3ος είναι καλός, αλλά για πρώτος και μοναδικός όχι. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε παλαιότερο review εδώ. Είναι για την D3 έκδοση αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε ένα ισχυρό 125αρη τροχό και δεν θέλετε να δώσετε παραπάνω χρήματα ναι
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, αν και έχει ζήτηση, το έχει φέρει αρκετές φορές

  Σκαπτικό πιστολέτο με καλέμι PARKSIDE PAH 1300 B2

  parkside pah 1300 Αυτό είναι το πιο ισχυρό πιστολέτο που έχει φέρει στην Ελλάδα η LIDL. Παρότι υπάρχει ένα με μεγαλύτερη ισχύ στο μοτέρ, αυτό έχει μεγαλύτερη ισχύ κρούσης, συγκεκριμένα 15 Joule. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σκάψει άνετα τοίχους και δομικά υλικά. Έχει αντικραδασμική βασική λαβή και ρυθμιζόμενη δεύτερη λαβή για καλύτερο κράτημα σε όποια θέση θέλετε.

  Η βασική διαφορά με τα άλλα μοντέλα είναι ότι αυτό είναι σκαπτικό, δηλαδή δεν έχει περιστροφική λειτουργία, αλλά μόνο λειτουργία κρούσης. Με απλά λόγια δεν μπορεί αν τρυπήσει με τρυπάνια, αλλά μόνο να χρησιμοποιηθεί με καλέμια για σκάψιμο. Γιαυτό το λόγο όλη η ισχύ του μοτέρ πηγαίνει στη ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία κρούσης κάνοντάς το πολύ πιο δυνατό από αντίστοιχα περιστροφικά πιστολέτα.

  Η υποδοχή που έχει είναι SDS Plus και στα θετικά ότι έχει αρκετά μακρύ καλώδιο 5 μέτρων. Η τιμή που το φέρνει φέτος είναι 90 ευρώ, λίγο πιο ακριβό από ότι παλαιότερα (το έφερνε στα 80 πριν το πληθωρισμό).

  Ισχύς 1300 WATT
  Κρούσεις ανά λεπτό 3800
  Μέγιστη ισχύ κρούσης 15 joule
  Τιμή 24/01/23 89.99 ευρώ
      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 90 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε σκαπτικό με πολύ μεγάλη ισχύ κρούσης ναι
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα, είναι εξειδικευμένο εργαλείο, που απευθύνεται κυρίως σε πιο “επαγγελματίες”

  Τριβείο δίσκου PARKSIDE PTSG 140 D2

  parkside pstg 140 To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς της Πέμπτης είναι το μικρό περιστροφικό τριβείο πάγκου PARKSIDE PTSG 140 D2. Αν και μικρό σε μέγεθος και σε ισχύ είναι χρήσιμο για αυτούς που ασχολούνται με ξυλοκατασκευές (και όχι μόνο) και θέλουν ένα τέτοιο περιστροφικό τριβείο πάγκου.

  Το πέλμα που έχει είναι 125 χιλιοστών, σίγουρα όχι πολύ μεγάλο αλλά το καλό είναι ότι είναι η πιο κοινή διάσταση για τα κυκλικά γυαλόχαρτα, οπότε βρίσκετε ότι θέλετε στο εμπόριο. Είναι τύπου velcro για αυτόκολλητα γυαλόχαρτα χωρίς τρύπες.

  Λόγω του ότι το μοτέρ έχει μόλις 140 WATT ισχύ, δεν κάνει για μέταλλα, τουλάχιστον όχι για μεγάλες επιφάνειες γιατί θα κόψει από το ζόρι. Οπότε ενδείκνυται μόνο για εργασίες σε ξύλα ή σχετικά μαλακά υλικά.

  Το σχήμα του επιτρέπει να τοποθετηθεί και με το δίσκο κάθετα αλλά και με το δίσκο παράλληλα με το πάγκο. Η βοηθητική ρυθμιζόμενη βάση για γωνία λείανσης είναι πολύ χρήσιμη και η ρύθμιση γίνεται χωρίς εργαλεία.

  Στο πάνω μέρος υπάρχει περιστροφικός διακόπτης για ρύθμιση στροφών, αλλά επειδή όσο πέφτουν οι στροφές πέφτει και η ροπή δεν είναι εύχρηστο σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (γιατί σταματάει το μοτέρ πολύ πιο εύκολα).

  Σε γενικές γραμμές είναι πολύ χρήσιμο για όποιον έχει να δώσει 35 ευρώ. Βέβαια, περίπου την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει κάποιος και με πατέντα και με περιστροφικό τριβείο, όμως αυτό το κάνει λίγο πιο εύκολο.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για τα λεφτά του ναι
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Δύσκολα

  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 2 έως Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

  Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

  Ψηφιακό κολλητηρι PARKSIDE PLSD 48 B2

  plsd 48 a1 To πρώτο εργαλείο της χρονιάς είναι ίσως το καλύτερο κολλητήρι που φέρνουν τα LIDL. Είναι ένα δυνατό κολλητήρι για πάγκο εργασίας με ψηφιακή ρύθμιση και ένδειξη θερμοκρασίας. Η ισχύς του είναι 48 WATT και το εύρος θερμοκρασίας 200 έως 450 βαθμοί Κελσίου. Η ρύθμιση γίνεται από τη βάση ενώ υπάρχει και βάση εναπόθεσης για να μην αφήνεται το κολλητήρι εκτεθειμένο. Στην συσκευασία υπάρχουν ανταλλακτικές μύτες και δύο μικρά καρούλια με καλάι.

  Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό κολλητήρι για ερασιτεχνική χρήση. Η τιμή του φέτος είναι 20 ευρώ, ίδια με πέρυσι.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 20 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο για ερασιτεχνική χρήση, ναι. 
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως εξαντλείται τις πρώτες ημέρες

  Πολυεργαλείο μοντελισμού με βάση PARKSIDE PMGS 12 D4

  pmgs 12 d4 Στην προσφορά υπάρχει και ένα από τα αρκετά πολυεργαλεία τύπου dremel που φέρνουν τα LIDL. Αυτή είναι η ενσύρματη έκδοση με βάση μετασχηματιστή. Έτσι το πολυεργαλείο δουλεύει με συνεχές ρεύμα. H διαφορά του με τα επαναφορτιζόμενα ή το μεγαλύτερο είναι ότι αυτό είναι λίγο πιο ελαφρύ και μικρό σε όγκο, έτσι είναι λίγο πιο πρακτικό.

  Υπάρχει βαθμιδωτή ρύθμιση ταχύτητας στο πάνω μέρος του εργαλείο και φυσικά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε εξάρτημα είναι φτιαγμένο για αυτού του τύπου τα εργαλεία. Στην συσκευασία υπάρχουν και μερικά εξαρτήματα και αναλώσιμα αλλά γενικά τα βρίσκετε εύκολα και στο εμπόριο και στα LIDL (φυσικά αυτά του LIDL δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα σε σχέση με επώνυμα τύπου Dremel/Proxxon…)

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αλλά πριν χρόνια
      • Πόσο κοστίζει: 28 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν σας βολεύει και θέλετε ένα για πάγκο εργασίας δείχνει καλή επιλογή, αλλιώς βολεύουν περισσότερα τα επαναφορτιζόμενα 
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Είχε χρόνια να το φέρει, οπότε κανείς δεν ξέρει. 

  Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

  Φορτιστής και εκκινητής αυτοκινήτου Ultimate Speed ULG 17 A1

  ulg 17 a1 Είναι η πρώτη φορά που τα LIDL φέρνουν ένα τέτοιο εργαλείο, δηλαδή ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου που είναι ταυτόχρονα και εκκινητής. Μέχρι τώρα έφερναν τον μικρό κλασσικό φορτιστή μπαταρίας που ήταν αρκετά οικονομικός. Αυτό το μοντέλο, εκτός του ότι μπορεί να δώσει πολύ πιο πολύ ρεύμα στη φόρτιση (17 αμπέρ, το οποίο είναι πολύ καλό νούμερο για οικονομικούς φορτιστές), μπορεί να δώσει και 75 αμπέρ σε ρεύμα εκκίνησης. Αυτό δεν είναι και τόσο πολύ αλλά για τα περισσότερα μικρά αυτοκίνητα είναι μία χαρά.

  Στα θετικά η ψηφιακή οθόνη ένδειξης καθώς και οι προστασίες που προστατεύουν από υπερφόρτωση, βραχυκύκλωμα και αντιπολικότητα (είναι στάνταρντ στους νέους φορτιστές, όχι όμως στους πιο παλιούς που ακόμα κυκλοφορούν στο εμπόριο).

  Η τιμή στην προσφορά είναι 60 ευρώ και είναι σχετικά καλή για αυτά που προσφέρει. Τα μόνα χτυπητά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι ότι αυτό δεν φορτίζει 24V και δεν έχει κάτι έξτρα (πχ φακό, usb θύρα φόρτισης, τρόμπα…) όπως έχουν κάποια άλλα μοντέλα στο εμπόριο.

      • Το έχει ξαναφέρει: Όχι
      • Πόσο κοστίζει: 60 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο για ερασιτεχνική χρήση, ναι. 
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Πολύ πιθανόν, είναι η πρώτη φορά που το φέρνει και η τιμή είναι καλή

  Μίνι γωνιακός τροχός PARKSIDE PWSA 12 B1

  pwsa 12 γυμνό Για άλλη μία φορά φέρνει το μίνι γωνιακό τροχό PWSA 12 B1. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει το κλασσικό γωνιακό τροχό, όμως θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Φυσικά ανήκει στην σειρά εργαλείων X12V Team, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο εργαλείο της σειράς θα έχετε ήδη και άλλες μπαταρίες διαθέσιμες.

  To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μικρό βάρος και όγκος. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα εργασίες ακριβείας ή κοπές σε δύσκολα σημεία. Η διάσταση των δίσκων είναι κλασσική και μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο (θέλει λίγο ψάξιμο, όμως υπάρχουν), αν και όποτε το φέρνει έχει και το LIDL αρκετά αναλώσιμα σε καλή τιμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το παλιό review, είναι για την Α1 έκδοση, αλλά δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι, αρκετές φορές
      • Πόσο κοστίζει: 25 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Ναι, από τα πιο χρήσιμα PARKSIDE  
      • Θα εξαντληθεί αμέσωςAν και το έχει φέρει αρκετές φορές, συνήθως εξαντλείται τις πρώτες μέρες

  Τριβείο χούφτας μπαταρίας PARKSIDE PAMS 12 A1

  pams 12 a1 Στις προσφορές της εβδομάδος θα υπάρχει και ένα νέο και πρωτοεμφανιζόμενο εργαλείο. Το μικρό τριβείο χούφτας PARKSIDE PAMS 12 A1. Είναι ένα μικρό τριβείο με πέλμα σε σχήμα δέλτα που παίρνει διπλα γυαλόχαρτα. To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα και το μικρό μέγεθος. Οπότε δεν προτείνεται για κάποιον που θέλει ένα τριβείο για το εργαστήριο, τουλάχιστον όχι για βασικό. Το σχήμα των γυαλόχαρτων είναι ένα θέμα, καθώς δεν θα τα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και θα πρέπει να βασιστείτε στο σέρβις των LIDL και τις προσφορές στα καταστήματα όταν το φέρνει.

  Δεν έχει ρύθμιση ταχύτητας ούτε δοχείο για σκόνη, όμως έχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα.

  Ανήκει και αυτό στην σειρά X12V Team και στην συσκευασία έρχεται χωρίς μπαταρία ή φορτιστή.

  Η τιμή που το φέρνει είναι 30 ευρώ.

      • Το έχει ξαναφέρει: Όχι
      • Πόσο κοστίζει: 30 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν θέλετε μικρό επαναφορτιζόμενο τριβείο ναι, αλλιώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Μάλλον όχι

  Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSA 12 E4

  parkside pbsa 12 d4 Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς Χ12V Team που φέρνει εδώ και πολλά χρόνια είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 E4. Είναι ένα κλασσικό μικρό δραπανοκατσάβιδο που το μεγάλο ατού είναι το μικρό βάρος και όγκος. Οπότε για μικρές εργασίες τρυπήματος ή βιδώματος είναι ιδανικότερο, αφού είναι πιο ελαφρύ και πιο πρακτικό από το μεγαλύτερο 20V μοντέλο.

  Αυτή η έκδοση έχει αφαιρούμενο ταχυτσόκ ώστε να το μετατρέπετε με μία κίνηση από δράπανο σε κατσαβίδι. To τσοκ του είναι 10αρι και παρά το μικρό μέγεθος μπορεί να τρυπήσει 25 χιλιοστά σε ξύλο και 10 σε ατσάλι. Φυσικά έχει δύο ταχύτητες, αργό για βίδωμα, γρήγορο για τρύπημα.

  Επειδή το φέρνει χρόνια είναι σχετικά αξιόπιστο και η μόνη βλάβη που παρατηρείται είναι στο μηχανισμό αφαίρεσης του τσοκ μετά από αρκετά χρόνια χρήσης.

  Στην συσκευασία υπάρχει και μία μικρή κασετίνα με τρυπάνια και bits.

  Τάση 12V
  Ταχύτητες 2
  Στροφές ανά λεπτό 0-350 / 0-1350
  Εύρος τσοκ 0.8 έως 10 χιλιοστά
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι 25 / 10 χιλιοστά
  Μέγιστη ροπή 28Nm
  Τιμή 05/01/23 22.99 ευρώ
      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 23 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες, ναι, η τιμή είναι πολύ καλή
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Αμέσως όχι, αλλά γενικά έχει ζήτηση

  Επαναφορτιζόμενο μίνι κρουστικό δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1

  pbha 12 a1 Ακόμα ένα εργαλείο της σειράς X12V Team αυτή την εβδομάδα. Είναι το μικρό επαναφορτιζόμενο δράπανο PARKSIDE PBHA 12 A1. Δεν έχει τσοκ, αλλά μηχανισμό SDS plus για τρυπάνια  (αν και έχει αντάπτορα ταχυτσοκ στην συσκευασία για χρήση και με κοινά τρυπάνια). Σ αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχουν δυνατότητα για χρήση μόνο με κρούση (για καλέμια), αυτό έχει δύο λειτουργίες, μόνο τρύπημα ή τρύπημα με κρούση.

  Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το 20V μοντέλο, ούτε με τα μεγάλα τα ηλεκτρικά, όμως για κάποιον που θέλει κάτι ελαφρύ είναι μία διαφορετική επιλογή.

  Τάση 12V
  Ταχύτητες 1
  Στροφές ανά λεπτό 0-900
  Τύπος τσοκ SDS Plus
  Δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο/ατσάλι/μπετό 10 / 8 / 10 χιλιοστά
  Τιμή 05/01/23 39.99 ευρώ
      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 40 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Αν έχετε ήδη μπαταρίες,η τιμή είναι καλή γιατί έχει μαζί και αντάπτορα ταχυτσοκ και μερικά εξαρτήματα
      • Θα εξαντληθεί αμέσως: Συνήθως δεν εξαντλείται
  Προσφορές εβδομάδος από Δευτέρα 9 έως Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

  Οι προσφορές των PARKSIDE για το 2023 έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά, με πολλά εργαλεία να έρχονται τις πρώτες εβδομάδες του έτους. Δυστυχώς οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες, αλλά αυτό είναι γενικό κακό.

  Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

  Parkside Διπλός τροχός PDFW 120 A2

  parkside pdfw 120 Το πρώτο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός δίδυμος τροχός με εξάρτημα πολυεργαλείου. Είναι ένα εργαλείο που έχει φέρει αρκετές φορές και για συγκεκριμένες χρήσεις είναι πολύ βολικό. Προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα μεγάλο δίδυμο τροχό, ούτε κάνει για βαριές εργασίες, όμως για ψιλοδουλειές βολεύει. Το εξάρτημα του πολυεργαλείου δεν είναι και κάτι τρομερό, όμως αν δεν έχετε καθόλου ενα εργαλείο τύπου dremel, τότε θα βοηθήσει.

  Η ισχύ του είναι αρκετά μικρή, μόλις 120 WATT, όμως για τους μικρούς 75αρηδες δίσκους που έχει είναι αρκετά. Έχει ρυθμιζόμενο αριθμό στροφών, όμως όσο χαμηλώνει η ταχύτητα μειώνεται και η ροπή, οπότε δεν είναι ότι μπορεί να ακονίσει σκαρπέλο με μικρή ταχύτητα.

  Σε γενικές γραμμές είναι καλή αγορά για όποιον ασχολείται με μοντελισμό ή λεπτοδουλειές και δεν θέλει ένα μεγάλο και ογκώδη δίδυμο τροχό.

  Στην συσκευασία υπάρχει και η κλασική ξύλινη κασετίνα με τα εξαρτήματα για πολυεργαλείο. Η ποιότητα δεν είναι τρομερή, αλλά για τα λεφτά της προσφοράς δεν μπορεί κάποιος να ζητήσει περισσότερα.

  Η τιμή του φέτος είναι 33 ευρώ, λίγο αυξημένη από τα προηγούμενα χρόνια

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 33 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο σε ερασιτεχνική μορφή, ναι. 

  Έκκεντρο τριβείο PEXS 270 C3

  To δεύτερο εργαλείο που φέρνει είναι το ηλεκτρικό τριβείο PARKSIDE PEXS 270 C3. Είναι σχετικά νέο εργαλείο αφού το φέρνει για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Σίγουρα  πολύ χρήσιμο σαν τύπος εργαλείου για όποιον ασχολείται με ξυλοκατασκευές και όχι μόνο.

  Η ισχύς του είναι 270 WATT και έχει πέλμα 125 χιλιοστών, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε ανταλλακτικά γυαλόχαρτα στο εμπόριο, αφού αυτή είναι η πιο κοινή διάσταση.

  Έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα, δοχείο συλλογής σκόνης, υποδοχή σύνδεσης με ηλεκτρική σκούπα και μεγάλο καλώδιο 4 μέτρων.

  Η τιμή του είναι μόλις 28 ευρώ, δηλαδή αρκετά καλή για την κατηγορία του. Στην προσφορά υπάρχει και ένα άλλο τριβείο στην ίδια τιμή,ένα ορθογώνιο παλμικό.

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 27 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για ερασιτεχνικό έκκεντρο τριβείο δείχνει καλό 

  Ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1

  pbsd 600 To τελευταίο εργαλείο της προσφοράς είναι ο μικρός ταινιολειαντήρας PARKSIDE PBSD 600 A1. Είναι ο μικρότερος απο τους ταινιολειαντήρες που φέρνουν τα LIDL με ισχύ 600 WATT και ταινία 75χ457 χιλιοστά (σχετικά κοινή διάσταση, την χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα).

  Το πλεονέκτημά του είναι ο μικρός όγκος και η δυνατότητα να τρίψει σε δύσκολα και λεπτά σημεία. Φυσικά έχει δοχείο σκόνης, δυνατότητα σύνδεσης με σκούπα καθώς και σφιγκτήρες για να γίνει ταινιολειαντήρας πάγκου.

  Η αντικατάσταση της ταινίας γίνεται – όπως και σχεδόν σε όλους τους ταινιολειαντήρες του εμπορίου- χωρίς κανένα εργαλείο.

  Η τιμή του φέτος είναι 35 ευρώ, το ίδιο με τις προηγούμενες φορές που το έφερε το 2022 (το 2021 είχε 30).

      • Το έχει ξαναφέρει: Ναι
      • Πόσο κοστίζει: 35 ευρώ
      • Αξίζει η αγορά του: Για ερασιτεχνικό έκκεντρο τριβείο δείχνει καλό 
  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΠροσφορές CrazySundays από τo e-shop (10/07/22)
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  3 Σχόλια
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια
  bob

  Καλησπέρα.
  Ποιο κονταροπρίονο έχει το μακρύτερο κοντάρι;
  Το “40 Li B2” ή το “20 Li C3”;
  Επίσης, το “20 Li C3” έχει brushless ή brushed κινητήρα;
  Γνωρίζετε εάν φέρνει γενικά πιο μακρύ κονταροπρίονο από αυτά τα δύο;
  Στο βενζινοκίνητο κονταροπρίονο “PBK 4 B3” που παίρνει προέκταση, μπορούν να προστεθούν και άλλες προεκτάσεις;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

  Τελευταία ενημέρωση 23 μέρες πριν by bob
  bob

  Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες.