Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει ένα άρθρο για τα εργαλεία που ανήκουν στην σειρά Χ20V Team των PARKSIDE που φέρνουν τα LIDL. Τώρα θα δούμε ότι εργαλείο υπάρχει μέχρι στιγμής (σημ. το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με τα νέα μοντέλα που βγαίνουν) για την σειρά Χ12V Team. Η σειρά X12V Team είναι η σειρά με τα μικρά, 12 βόλτα εργαλεία που άρχισαν να φέρνουν τα LIDL στην Ελλάδα το 2019. Μέχρι τότε τα 12V που έφερνε δεν είχαν συμβατές μπαταρίες μεταξύ τους ή μερικά που είχαν, ήταν μόνο για λίγα μοντέλα. Βέβαια πριν δούμε αναλυτικά τα 20 εργαλεία που έχει η σειρά αυτή τη στιγμή, ας δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που πιθανώς να υπάρχουν σε αρκετούς.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα Χ12V και Χ20V Team

H βασική διαφορά ανάμεσα στα εργαλεία της σειράς X12V και Χ20V Team είναι η τάση λειτουργίας. Η σειρά Χ12 λειτουργεί με μπαταρίες λιθίου με τάση 12VDC ( πρακτικά 10.8 έως λίγο πάνω από 12V όταν είναι γεμάτη η μπαταρία), ενώ η 20V με μπαταρίες λιθίου με τάση 20VDC (πρακτικά 18 έως λίγο πάνω από 20V όταν είναι γεμάτες). Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι τα εργαλεία της σειράς Χ20V είναι πιο ισχυρά, ενώ αυτά της σειράς Χ12V είναι λίγο πιο μικρά και έχουν πιο μικρές μπαταρίες, αφού στην ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, οι 12V είναι σχεδόν οι μισές σε όγκο.

Επομένως σε ένα εργαλείο που βασικό χαρακτηριστικό είναι η ισχύ, σίγουρα είναι προτιμότερο να ανήκει στην σειρά Χ20V Team, ενώ σε κάποιο που θα πρέπει να είναι μικρό και ελαφρύ, τότε είναι καλύτερα να ανήκει στην σειρά Χ12V Team.

Μπορούν τα εργαλεία της σειράς X12V Team να δουλέψουν με μπαταρίες της σειράς Χ20V Team και αντίστροφα

Η γρήγορη απάντηση είναι όχι, εκτός και αν είναι σχεδιασμένα έτσι. Μέχρι στιγμής τα μοναδικά εργαλεία που είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι συμβατά με τις μπαταρίες και των δύο σειρών είναι η μικρή επαναφορτιζόμενη ψεκαστήρα PΑRKSIDE PDSA 20 και ο επαναφορτιζόμενος προβολέας PARKSIDE PLSA 20. Πιθανώς στο μέλλον να κυκλοφορήσουν και κάποια ακόμα, όμως τη στιγμή που γράφεται το άρθρο δεν υπάρχει κάποιο άλλο.

Οποιοδήποτε άλλο εργαλείο της σειράς δεν μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες της άλλης σειράς, όχι μόνο γιατί υπάρχει διαφορά στην υποδοχή της μπαταρίας (αυτό θα μπορούσα να λυθεί με αντάπτορα ή πατέντα), αλλά γιατί υπάρχει διαφορά τάσης. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να χρησιμοποιήσετε μπαταρίες άλλης εταιρίας με ίδια τάση λειτουργίας (για τα 20V οποιαδήποτε μπαταρία αναφέρει τάση 18V ή 20V και για τις 12V οποιαδήποτε αναφέρει 10.8V ή 12V). Φυσικά εκεί θα χρειαστείτε αντάπτορα, αλλά η τάση λειτουργίας είναι ίδια. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο.

Ποιες μπαταρίες έχει η σειρά Χ12V Team

papk 12 d1
H νεότερη και μεγαλύτερη μπαταρία της σειράς, η PAPK 12 D1 με 5Ah χωρητικότητ

Μέχρι στιγμής η σειρά X12V Team έχει μόνο τέσσερις διαφορετικές μπαταρίες, την μικρή 2Ah PAPK 12 A1/ A2 / A3, την 2.5 Ah PAPK 12 C1, την μεγάλη 4 Ah PAPK 12 B1/ B2 / B3 και την 5Ah PAPK 12 D1. Στην Ελλάδα έχει φέρει μόνο την 2αρα και την 4αρα αλλά λογικά θα έρθουν και οι λίγο πιο μεγάλες. Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει bluetooth σειρά όπως στην X20V Team. Σχεδόν όλα τα εργαλεία που έχει φέρει είχαν πάντα την μικρή μπαταρία, αν και τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πάντα τα φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

Όσον αναφορά τους φορτιστές, διαθέτει έναν μικρό με 2.4 αμπέρ (PLGK 12 A1, A2) και έναν μεγάλο με δύο θέσεις φόρτισης και 4.5 αμπέρ, τον PDSLG 12 A1.

1. Επαναφορτιζόμενο ρούτερ χούφτας PARKSIDE POFA 12

ρούτερ ξύλου

Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της σειράς X12V Team, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα στο εμπόριο. Ουσιαστικά είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο ρούτερ ξύλου, ιδανικό για εργασίες που απαιτούν λεπτομέρεια. Συνήθως το φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή, με την τιμή του να ήταν 40 ευρώ το 2021.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα27/05/21
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι

2. Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο με αποσπώμενο τσοκ PARKSIDE PBSA 12 C2+

parkside pbsa 12 d4

Ίσως ένα από τα πιο κλασσικά εργαλεία της σειράς Χ12V Team είναι το μικρό δραπανοκατσάβιδο με αποσπώμενο τσοκ PARKSIDE PBSA 12 C2+. Είναι ένα εργαλείο που έφερνε το LIDL για πολλά χρόνια πριν την σειρά Χ12V Team, αλλά από την έκδοση C2 και έπειτα είναι συμβατό με τις μπαταρίες της σειράς. Το έχει φέρει και με μπαταρία και χωρίς. Τις φορές που το έφερε με μπαταρία ήταν πάντα η μικρή. Η τιμή του ήταν 20 ευρώ χωρίς και 40 με μπαταρία και φορτιστή.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα05/06/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, όχι όμως με αποσπώμενο τσοκ

3. Επαναφορτιζόμενο κρουστικό πιστολέτο PARKSIDE PBHA 12

pbha 12 a1

To επαναφορτιζόμενο κρουστικό πιστολέτο PARKSIDE PBHA 12 είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία που κυκλοφόρησαν στη σειρά και είναι αρκετά δημοφιλές, γιατί δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο εμπόριο σε τέτοιο μέγεθος. Τα περισσότερα πιστολέτα που θα βρείτε στην αγορά έχουν πιο μεγάλο όγκο και μπαταρία. Ελάχιστα 12V υπάρχουν και αυτά κυρίως από επαγγελματικές σειρές. Όσο για τα χαρακτηριστικά έχει μόλις 1 Joule δύναμη κρούσης και δυνατότητες περίπου όσο ενός απλού κρουστικού, αλλά όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχουν πολλά πιστολέτα για 12V. Τιμή χωρίς μπαταρία το 2021 ήταν 35 ευρώ. Υπάρχει και σε πιο μεγάλη έκδοση στην σειρά Χ20V Team.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα23/05/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, το PABH 20 LI

4. Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12

parkside pamfw 12 c3

Ακόμα ένα εργαλείο που υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά Χ20V Team είναι το επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PAMFW 12. Αρκετά χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να πάρει διάφορα εξαρτήματα και να μετατραπεί σε τριβείο, να κόψει ξύλα, μέταλλα, πλαστικά… Έχει μοχλό για αλλαγή εξαρτήματος χωρίς κλειδί και ρυθμιζόμενες στροφές. Το φέρνει και με μπαταρία (την μικρή) και χωρίς.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα16/08/21
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, το PAMFW 20

5. Επαναφορτιζόμενη σέγα PARKSIDE PSTKA 12 A2+

Ένα από τα πρώτα εργαλεία της σειράς X12V Team ήταν η επαναφορτιζόμενη σέγα ανοιχτής λαβής PARKSIDE PSTKA 12 A2+ (η Α1 έκδοση δεν ανήκει στην σειρά Χ12V Team αλλά έχει την μπαταρία PAP 12 A2, συμβατή με μερικά ακόμα μοντέλα προγενέστερα της Χ12V Team). Αν και υπάρχει πιο ισχυρή έκδοση στην σειρά X20V Team, και η μικρή είναι πολύ χρήσιμη, καθώς είναι πιο μικρή και πιο ελαφριά. Οπότε βολεύει καλύτερα για εργασίες ακριβείας ή κάθετες κοπές. Την φέρνει με την μικρή μπαταρία ή και solo. Στην Ελλάδα, παρότι ήταν από τα πρώτα που έφερε, έχει να βγει σε προσφορά πάνω από 2 χρόνια.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα29/11/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, η PSTDA 20 Li

6. Επαναφορτιζόμενος μίνι γωνιακός τροχός PWSA 12 B1+

pwsa 12 γυμνό

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που υπάρχει στην σειρά Χ12V Team είναι ο μίνι γωνιακός τροχός PARKISDE PWSA 12 B1+ (είχε κυκλοφορήσει και η έκδοση Α1 που δεν ανήκει στην σειρά Χ12V Team). Εδώ η βασική διαφορά με το μεγάλο γωνιακό τροχό είναι ότι παίρνει πολύ πιο μικρούς δίσκους και μπορεί να κάνει κοπές ακριβείας. Ένα ακόμα προτέρημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα ερασιτεχνικά εργαλεία στο εμπόριο, οπότε αν θέλατε κάτι οικονομικό ήταν μονόδρομος (χωρίς μπαταρία/φορτιστή κόστιζε μόλις 20 ευρώ). Το φέρνει με την μικρή μπαταρία αλλά και χωρίς. Αν και στην σειρά Χ20V Team υπάρχουν δύο γωνιακοί τροχοί, ο απλός PSWA 20 και ο Perfomance PWSAP 20, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ακριβώς αντίστοιχος, καθώς έχουν διαφορετική διάμετρο εξαρτημάτων και γενικότερα διαφορετική χρήση (πχ αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λείανση).

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα05/06/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΥπάρχουν γωνιακοί τροχοί, αλλά δεν έχουν ίδια χρήση

7. Επαναφορτιζόμενο γωνιακό δράπανο PARKSIDE PWBSA 12

pwsba 12

Ένα από τα νεότερα εργαλεία της σειράς είναι το γωνιακό δράπανο PARKSIDE PWBSA 12. Ουσιαστικά είναι ένα μικρό δραπανοκατσάβιδο που έχει κεφαλή με ρυθμιζόμενη γωνία. Έτσι μπορεί να γίνει ίδιο, γωνιακό ή ακόμα και να έχει κλίση 45 μοιρών. Προφανώς είναι ιδιαίτερο εργαλείο και δεν θα είναι χρήσιμο σε όλους, όμως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Είναι ένα εργαλείο που δεν υπάρχει στην μεγάλη σειρά όπως και δεν υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο. Το έχει φέρει μόνο χωρίς μπαταρία αλλά είναι ευνόητο ότι βολεύει μόνο η μικρή μπαταρία.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα10/02/22
ΜπαταρίαΜόνο σώμα
ΦορτιστήςΜόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V Team‘Όχι

8. Επαναφορτιζόμενη πλάνη PARKSIDE PHA 12

pha 12 a2

Το επόμενο εργαλείο της σειράς είναι η επαναφορτιζόμενη πλάνη PARKSIDE PHA 12. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που παρότι υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο στην σειρά X20V Team (το PARKSIDE PERFOMANCE PPHA 20) δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ακριβώς ίδιο, αφού έχει πολύ μικρότερο πλάτος εργασίας. Επίσης είναι και αυτό ένα εργαλείο με ελάχιστο ανταγωνισμό. Το μοναδικό αντίστοιχο εργαλείο που υπάρχει στην Ελληνική αγορά είναι το επαγγελματικό Bosch με κόστος πάνω από 250 ευρώ. Έτσι παρότι είναι από τα πιο ακριβά εργαλεία της σειράς, αφού η τιμή που το είχε φέρει χωρίς μπαταρία και φορτιστή ήταν 40 ευρώ, είναι με διαφορά η πιο φθηνή 12V μίνι πλάνη που μπορείτε να βρείτε.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα23/05/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΥπάρχει πλάνη, όχι όμως τόσο μικρή

9. Επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης PARKSIDE PMSA 12

Αυτό είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο εργαλείο της λίστας για αρκετούς λόγους. Καταρχάς είναι ένα εξειδικευμένος εργαλείο που γενικότερα δεν θα βρείτε και τόσο εύκολα στο εμπόριο. Πρακτικά είναι ένας κόφτης που σας επιτρέπει να κόβετε χαρτόνια, δέρμα, ταπετσαρίες και ημίσκληρα υλικά σχετικά εύκολα. Παρότι αρχικά έβγαινε από αρκετές εταιρίες, πλέον δεν υπάρχει και τόσο πολύ. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα PARKSIDE, καθώς παρότι το έφεραν αρκετές φορές το 2019, δεν ξαναεμφανίστηκε άλλο χρόνο και μάλλον έχει εγκαταλειφθεί.

Βέβαια το πιο ενδιαφέρον δεν είναι αυτό, αλλά ότι μάλλον είναι το πρώτο εργαλείο της σειράς Χ12V Team (σίγουρα το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα), προτού καν γίνει η Χ12V Team. Τι εννοούμε με αυτό; Οτι την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα, στις αρχές του 2019 δεν είχε ξεκινήσει επίσημα η σειρά Χ12V Team και δεν διαφημιζόταν ως τέτοιο. Απλώς είχε την μπαταρία PAPK 12 A1, δηλαδή την μικρή μπαταρία της σειράς, οπότε είναι συμβατό με όλες τις μπαταρίες και φορτιστές της σειράς. Ένα review για την πρώτη έκδοση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα03/01/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι

10. Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PΑΤ 12

Είναι ένα από τα εργαλεία της λίστας που δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μικρό καρφωτικό που έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο μικρό PAT 4 και το μεγάλο PAT 20. Μπορεί να πάρει και καρφιά και δίχαλα, όμως το μήκος είναι σχετικά μικρό (μέγιστο 15 χιλιοστα), οπότε δεν ενδεικνύεται για ξυλουργική συναρμολόγηση, αλλά πιο απλές εργασίες (πχ χαρτομελαμίνες, ταπετσαρίες, αφίσες…).

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει ακόμα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, το PAT 20

11. Επαναφορτιζόμενο μίνι δισκοπρίονο PARKSIDE PHKSA 12 B2+

parkside phksa 12 li b2

Αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που αντίστοιχη έκδοση υπάρχει και στην σειρά Χ20V Team αλλά και με καλώδιο. Είναι ένα μικρό δισκοπρίονο με δίσκο 85 χιλιοστών που μπορεί να κόψει ξύλο, γυψοσανίδα, πλεξιγκλάς και άλλα συνθετικά υλικά ακόμα και κεραμικά (με τον κατάλληλο δίσκο). Αν και το έχει φέρει δύο φορές στην Ελλάδα, καμία δεν ήταν με μπαταρία συμβατή με την σειρά Χ12V Team, αλλά είχε την PAP 12 A2, που ήταν συμβατή με μερικά 12V που είχε φέρει το 2018 και 2019.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει ακόμα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι, το PHKSA 20

12. Επαναφορτιζόμενος μίνι αλοιφαδόρος PARKSIDE PAAP 12

Ακόμα ένα από τα εργαλεία που δεν έχουν έρθει ποτέ Ελλάδα είναι ο μίνι αλοιφαδόρος PAAP 12. Είναι ένα εργαλείο που δύσκολα το βρίσκετε σε αυτή τη μορφή, συνήθως είναι σε μορφή γωνιακού τροχού. Όμως υπάρχουν μερικές εταιρίες, κυρίως επαγγελματικών εργαλείων (Makita, Bosch, Milwaukee…) που έχουν αντίστοιχα μοντέλα. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην σειρά Χ20V Team, ούτε σε ενσύρματο μοντέλο.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει ακόμα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι

13. Επαναφορτιζόμενος φακός PARKSIDE PLLA 12

επαναφορτιζόμενος φακός

Οι επαναφορτιζόμενοι φακοί είναι αρκετά χρήσιμα εργαλεία, ειδικά αν έχεις πολλές μπαταρίες. Γιαυτό και ο επαναφορτιζόμενος φακός PARKSIDE PLLA 12 είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της σειράς Χ12V Team. Δεν είναι πολύ δυνατός, με φωτεινότητα μόλις 480 lumens, αλλά το βασικό του προτέρημα είναι η μεγάλη αυτονομία. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει ακόμα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι ακριβώς ίδιος, αλλά υπάρχει ο PHLA 20

14. Επαναφορτιζόμενη καστάνια μπαταρίας PARKSIDE PAR 12

parkside καστάνια μπαταρίας

H καστάνια μπαταρίας είναι ένα από τα αρκετά επαναφορτιζόμενα εργαλεία που ενώ κυκλοφορούν στα ξένα LIDL εδώ και χρόνια, δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. Η νέα έκδοση PARKSIDE PAR 12 A1 που ανήκει στην σειρά X12V Team είναι σχετικά νέα, οπότε λογικά θα εμφανιστεί κάποια στιγμή. Ως προς τα χαρακτηριστικά έχει υποδοχή για 3/8″ και μέγιστη ροπή 54Nm.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει κυκλοφορήσει
ΜπαταρίαΜόνο σώμα
ΦορτιστήςΜόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι, υπάρχουν μπουλονόκλειδα, αλλά δεν είναι ίδιο εργαλείο με την καστάνια

15. Επαναφορτιζόμενo τριβείο μπαταρίας PARKSIDE PAMS 12

pams 12 a1

Το μικρό τριβείο PAMS 12 είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα της σειράς. Σίγουρα έλειπε ένα τριβείο από την X12V Team αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το πέλμα. Δεν υπάρχει αντίστοιχο στην Χ20V Team, οπότε αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα05/01/23
ΜπαταρίαΜόνο σώμα
ΦορτιστήςΜόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΥπάρχει τριβείο έκκεντρο αλλά όχι με δέλτα

Εργαλεία κήπου

1. Επαναφορτιζόμενη σπαθοσέγα PARKSIDE PAAS 12

parkside paas 12

Είναι ένα εργαλείο που διαφημίζεται ως εργαλείο κήπου, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται και από υδραυλικούς. Ουσιαστικά είναι μία μικρή σπαθοσέγα που μπορεί να πάρει μεγάλες λάμες. Υπάρχει ειδικό εξάρτημα που βοηθάει στο κόψιμο κλαδιών, αλλά μπορεί να κόψει μέταλλα, κεραμικά και γενικά οτιδήποτε αναλόγως τι λάμα θα του βάλετε. Και αυτό είναι ένα εργαλείο που στην αρχή δεν διαφημίστηκε ως μέλος της σειράς Χ12V Team, παρότι είχε την μικρή μπαταρία της σειράς, την PAPK 12 A1.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα05/09/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΥπάρχει σπαθοσέγα, όμως είναι άλλη κατηγορία

2. Επαναφορτιζόμενο μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12

mporntouropsalido 12v

Το επόμενο εργαλείο κήπου της σειράς Χ20V Team είναι πιθανώς το πιο χρήσιμο, το μικρό μπορντουροψάλιδο PARKSIDE PHSA 12 . Είναι εργαλείο που υπάρχει και στην σειρά Χ20V Team αλλά και με καλώδιο. Η μόνη διαφορά είναι το μήκος κοπής και φυσικά η μειωμένη ισχύ (μπορεί να κόψει μικρότερα κλαδάκια). Όμως είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ και σίγουρα βολεύει αν θέλετε να κλαδεύετε μικρούς θάμνους ή να κάνετε λεπτομέρειες. Συνήθως το φέρνει χωρίς μπαταρία και φορτιστή.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα24/25/19
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΝαι

3. Επαναφορτιζόμενο μίνι αλυσοπρίονο PARKSIDE PGHSA 12

Πρόκειται για ένα εργαλείο που βασίζεται στο μικρό αλυσοπρίονο GTA 26 που έβγαλε η Stihl και έκτοτε αρκετές το αντέγραψαν. Είναι πολύ χρήσιμο στο κλάδεμα, πιο πολύ από το PAAS 12. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην σειρά Χ20V Team, αφού τα αλυσοπρίονα που έχει είναι πολύ πιο μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς είναι από τα εργαλεία που δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει Ελλάδα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΥπάρχει αλυσοπρίονο, όχι όμως τόσο μικρό

4. Επαναφορτιζόμενο ψαλίδι γκαζόν/μπορντούρας PARKSIDE PGSA 12

pgsa 12

Ένα μικρό επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο που μπορεί να κόψει γκαζόν αλλά και μπορντούρα αναλόγως το εξάρτημα που του έχετε βάλει. Μάλιστα μπορει να χρησιμοποιηθεί και με τηλεσκοπικό μπαστούνι για να μην σκύβετε. Το φέρνει και με μπαταρία και χωρίς μπαταρία. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην σειρά Χ20V Team.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα27/05/21
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι

Εργαλεία από την σειρά PERFOMANCE

1. Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PBSPA 12

perfomance 12v

Μέχρι στιγμής το μοναδικό εργαλείο της σειράς X12V Team που είναι ταυτόχρονα και μέλος της σειράς PERFOMANCE. Είναι πανομοιότυπο με το PBSA 12 με τη διαφορά ότι αυτό έχει brushless μοτέρ, 5 χρόνια εγγύηση και καλύτερα χαρακτηριστικά. Το φέρνει και με μπαταρία (μαζί με εξαρτήματα) και χωρίς.

Πρώτη κυκλοφορία ΕλλάδαΔεν έχει έρθει Ελλάδα
Μπαταρία2 Ah ή μόνο σώμα
Φορτιστής2.4 Α ή μόνο σώμα
Υπάρχει αντίστοιχο στην σειρά X20V TeamΌχι με αποσπώμενο τσοκ


Εργαλεία συμβατά και με την σειρά Χ20V Team

1. Επαναφορτιζόμενος φακός PARKSIDE PLSA 20

επαναφορτιζόμενος προβολέας LED parkside x20v team

Ένα από τα δύο εργαλεία που είναι συμβατά και με τις δύο σειράς είναι ο μικρός προβολέας μπαταρίας PARKSIDE PLSA 20. Όπως φαίνεται και από το όνομα, είναι εργαλείο της σειράς Χ20V Team αλλά στην συσκευασία έχει αντάπτορα που του επιτρέπει να λειτουργεί και με τις 12V μπαταρίες της σειράς Χ12V Team.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα15/04/21
ΜπαταρίαMόνο σώμα
ΦορτιστήςMόνο σώμα

2. Επαναφορτιζόμενη ψεκαστήρα χειρός PARKSIDE PDSA 20

pdsa 20 li

Το 2ο εργαλείο που είναι συμβατό και με τις δύο σειρές είναι εργαλείο κήπου και είναι μία μικρή ψεκαστήρα 5 λίτρων και μέγιστης πίεσης 1.5 bar. Λειτουργεί με όποια μπαταρία θέλετε και είναι σχετικά οικονομικό.

Πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα06/09/21
ΜπαταρίαMόνο σώμα
ΦορτιστήςMόνο σώμα

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Αλυσοπρίονο PARKSIDE PBKS 53 A1
Επόμενο άρθροDIY κρεμαστό φωτιστικό οροφής από ρετάλια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
5 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
THEODOROS KASTRINOS

Μια συνηθισμένη στα καταστήματα κατάσταση είναι να έχουν στα ράφια τους τα εργαλεία , αλλά να λείπουν οι μπαταρίες και οι φορτιστές τους. Ετσι “την πάτησα” κι εγώ τελευταία. Αγόρασα τον γωνιακό τροχό αλλά δεν βρήκα μπαταρίες. Παρόλο που ενημέρωσα και έψαξα σε 3 καταστήματα της περιοχής μου, δεν κατάφερα να βρω μπαταρία. Έτσι έχω εργαλείο στη “βιτρίνα” χωρίς χρήση. Μηπως γνωρίζετε εσείς που μπορώ να βρω μπαταρία για τον γωνιακό μου τροχό;

Βαγγέλης

Το πιο χρήσιμο από τα εργαλεία, πέρα από ένα δραπανοκατσάβιδο, είναι κατά τη γνώμη μου ο μικρός γωνιακός τροχός. Απαραίτητος. Γενικά, αποφεύγω τις μικρές (κυλινδρικές) μπαταρίες, γιατί δεν πιστεύω ότι έχουν τις απαραίτητες ηλεκτρονικές διατάξεις (πλακέτες) προστασίας και ισορροπημένης φόρτισης των μπαταριών. Την έχω πατήσει 2 φορές με τέτοιου είδους μπαταρίες και παίρνω πλέον μόνο τις μεγάλες. Πάντως, τον τελευταίο καιρό βλέπω μια διάθεση κι από τα Lidl να προσφέρουν εργαλεία πιο “premium”, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το πλεονέκτημα που είχαν με την προσφορά VFM εργαλείων. Οι τιμές τους πλέον είναι συγκρίσιμες με εργαλεία που μπορεί κάποιος να βρει… Διαβάστε περισσότερα »

Βαγγέλης

Από τις παλιές, τις 10.8V, μου χάλασαν 2. Πιθανόν κάποια ελαττωματική παρτίδα 18650 θα ήταν. Αγόρασα BMS από AliExpress κι έφτιαξα καινούργια μπαταρία, σε θήκη παλιάς, μεγάλης μπαταρίας. Πατέντες… Για τα εργαλεία, θεωρώ λάθος να πηγαίνει το Lidl σε τόσο Premium εργαλεία. Πρόσφατα είδα μπαταρία με 50€! Επιπλέον, δε σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να επιλέξεις κάτι πιο φτηνό. Π.χ. τα πλυστικά που έβγαλε πριν λίγες εβδομάδες, στα 140€ (από 100€ πέρσι) και δεν έβγαλε ποτέ το μικρό των 40€ που έβγαζε κάθε χρόνο. Από τέτοια παραδείγματα διακρίνω μια αλλαγή κατεύθυνσης. Θα δούμε βέβαια. Συνεχίστε την καλή δουλειά. Η ιστοσελίδα… Διαβάστε περισσότερα »