Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερους τύπους εργαλείων στις σειρές μπαταρίας. Κάποια είναι εντελώς νέα σαν τύπος, ενώ κάποια είναι απλώς γνωστά εργαλεία ή συσκευές που για πρώτη φορά κυκλοφόρησαν σε σειρά μπαταρίας. Έτσι, εκεί που μέχρι πριν λίγα χρόνια ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες είχαν το πολύ 10 εργαλεία μπαταρίας, τώρα αρκετές έχουν πάνω από 100 διαφορετικά μοντέλα στη κάθε σειρά μπαταρίας, με κάποιες να έχουν ξεπεράσει ακόμα και τα 200 στην ίδια σειρά μπαταρίας!!!

Ας δούμε μερικά από τα πιο περίεργα και σπάνια που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν

Βραστήρας νερού ΜΑΚΙΤΑ DKT360Z LXT 18Vx2

Το πρώτο εργαλείο της λίστας είναι ο βραστήρας νερού από την ΜΑΚΙΤΑ που λειτουργεί με μπαταρίες. Αυτό είναι μία κοινή ηλεκτρική συσκευή που δεν τη λες εργαλείο και υπάρχει εδώ και δεκαετίες, απλώς η ΜΑΚΙΤΑ αποφάσισε να την κάνει φορητή. Σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες αλλά σε οποιονδήποτε έχει σετ με μπαταρίες MAKITA 18V και απλώς θέλει ένα βραστήρα νερού για χρήση σε σημεία χωρίς ηλεκτρική παροχή. Επειδή το βράσιμο του νερού είναι πολύ ενεργοβόρο, δεν έχει τεράστια αυτονομία (σύμφωνα με την ΜΑΚΙΤΑ με 2 6αρες μπαταρίες μπορεί να βράσουν 1.7 λίτρα).

Καφετιέρα Φίλτρου MAKITA DCM501Z

καφετιέρα makita

Ακόμα μία κοινή ηλεκτρική συσκευή που έχει κυκλοφορήσει από διάφορες εταιρίες εργαλείων είναι η καφετιέρα φίλτρου. Για αρκετούς ο καφές είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο για ένα μάστορα, αν και ο γαλλικός καφές δεν είναι και ο πιο διαδεδομένος στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο είναι και αυτό από την ΜΑΚΙΤΑ (υπάρχει και σε άλλες σειρές εργαλείων) και όπως και ο βραστήρας δεν έχει και αυτό τεράστια αυτονομία (με μία 4αρα μπαταρία 2μιση κούπες καφές), όμως για μερικούς ακόμα και αυτό είναι αρκετό. Σίγουρα όταν βγει η πρώτη εσπρεσιέρα μπαταρίας θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στη χώρα μας. Το καλό με τη συγκεκριμένη είναι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις μικρές μπαταρίες της ΜΑΚΙΤΑ εκτός από τις μεγάλες (σε αντίθεση με το βραστήρα που θέλει 2 μπαταρίες, αυτή δουλεύει με μία).

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • PARKSIDE X20V Team
  • Einhell 18V Li

MILWAUKEE M18 FUEL FBPV-0 ΣΚΟΥΠΑ ΠΛΑΤΗΣ

Ένα από τα αρκετά μοντέλα που έχει η MILWAUKEE στο κατάλογό της είναι η σκούπα πλάτης FBPV-0. Δεν είναι η πρώτη σκούπα μπαταρίας που έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο, αφού οι πιο πολλές εταιρίες έχουν από μία, όμως είναι από τις πιο εργονομικές αφού είναι ίσως η μοναδική που μπορεί είναι επιδαπέδια αλλά και σκούπα πλάτης, δηλαδή να αναρτηθεί με ιμάντες στη πλάτη. Σίγουρα δεν είναι κάτι που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ή σε χομπίστες, αφού και η Milwaukee αλλά και οι περισσότερες αντίστοιχες (πχ Makita DVC660Z, Karcher BVL 5/1Bp…) είναι αρκετά ακριβά.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Makita 18V
  • Karcher

Εκχιονιστικό μπαταρίας Ryobi 36V

ryobi εκχιονιστικό μπαταρίας

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι άχρηστα, όμως για πολύ ορεινές περιοχές είναι απαραίτητα. Στο εμπόριο κυκλοφορούσαν εδώ και πολλά χρόνια μικρά βενζινοκίνητα εκχιονιστικά, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει και μερικά εκχιονιστικά μπαταρίας από μερικές σειρές εργαλείων. Η πιο γνωστή σειρά μπαταρίας που έχει ένα τέτοιο εργαλείο είναι η Ryobi. Φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα βενζινοκίνητα, όμως έχει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν τα εργαλεία μπαταρίας.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Ego Power 56V

Θερμαινόμενο γιλέκο/τζάκετ μπαταρίας Milwaukee M12

θερμαινόμενο τζάκετ milwaukee

Αν και υπάρχουν αρκετά θερμαινόμενα γιλέκα και τζάκετ στο εμπόριο, το γιλέκο της Milwaukee είναι ένα από τα πιο πρακτικά. Ο λόγος ότι χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της σειράς M12 της Milwaukee, δηλαδή από την μικρή σειρά την 12V. Η σύνδεση γίνεται με αντάπτορα μέσα στη τσέπη και λόγω όγκου και βάρους είναι πιο ελαφρύ από άλλα τζάκετ και γιλέκα που χρησιμοποιούν 20V μπαταρίες. Επίσης το Milwaukee έχει το πλεονέκτημα να έχει και θέρμανση στις τσέπες,ώστε να κρατάει ζεστά και τα χέρια σας.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • DeWalt 20V MAX
  • ΜΑΚΙΤΑ CXT® 12Vmax (έχει και θερμαινόμενο αλλά και ψυχρού αέρα με ανεμιστήρες)

Ryobi σχιστικό ξύλων Ryobi 40V HP

σχιστικό ξύλων ryobi 40v

Αυτό είναι ένα νέο εργαλείο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει σε κανένα Ελληνικό κατάστημα, όμως η Ryobi έχει παρουσία στην Ελληνική αγορά, οπότε λογικά θα έρθει κάποια στιγμή. Χρησιμοποιεί κοινή μπαταρία από την σειρά 40V της Ryobi (που είναι μία σειρά με αρκετά εργαλεία) και η τιμή του στο εξωτερικό είναι αρκετά καλή για 12τονο σχιστικό (περίπου 1000 δολάρια με μπαταρία/φορτιστή). Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι επειδή η κίνηση είναι στιγμιαία και δεν δουλεύει συνέχεια, δεν έχει τεράστια κατανάλωση και φαίνεται να έχει σχετικά καλή αυτονομία (σύμφωνα με τις προδιαγραφές 150 σχισίματα με μία μπαταρία).

ΨΥΓΕΙΟ-ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ 20L MAKITA DCW180Z

ψυγείο αυτοκινήτου makita

Ακόμα ένα σχετικά κοινό εξάρτημα που η MAKITA το έκανε συμβατό με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που έχει είναι το φορητό ψυγείο αυτοκινήτου MAKITA DCW180Z. Είναι ένα κλασσικό ψυγείο αυτοκινήτου που εκτός από τη λειτουργία με ρεύμα ή μέσω του αναπτήρα του αυτοκινήτου μπορεί να λειτουργήσει και με μπαταρίες από την σειρά 18V της Makita (είτε μία ή δύο ταυτόχρονα). Περιέργως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ψυγεία σε άλλες γνωστές σειρές, αλλά λογικά στο μέλλον αρκετές θα βάλουν. Μόνο μειονέκτημα είναι η τιμή, αφού είναι αρκετά πιο ακριβό από τα περισσότερα κοινά ψυγεία αυτοκινήτου.

Φορητός αεροσυμπιεστής με καζάνι DeWalt DCC1054N

φορητός αεροσυμπιεστής dewalt

Μπορεί να υπάρχουν αεροσυμπιεστές μπαταρίας χωρίς αεροφυλάκιο εδώ και αρκετά χρόνια, όμως μερικές εταιρίες διαθέτουν και αεροσυμπιεστές με αεροφυλάκιο. Η διαφορά είναι ότι αυτοί με το αεροφυλάκιο έχουν λίγο πιο σταθερή παροχή πίεσης και δεν λειτουργούν όλη την ώρα, το οποίο είναι αρκετά χρήσιμο για όσους το θέλουν για εργασίες με διακοπόμενη χρήση (πχ καρφωτικό). Αν και υπάρχει σε αρκετές εταιρίες ίσως το πιο δημοφιλές είναι αυτό της DeWALT που χρησιμοποιεί τις μπαταρίες XR Flexvolt 54V.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Metabo 36V MultiVolt
  • Einhell 18V (χρησιμοποιεί 2 ταυτόχρονα)
  • Milwaukee M18 Fuel
  • Makita 40V MAX
  • Total P20S

Αυτοκινούμενο καρότσι κήπου MAKITA LXT 18Vx2

Ακόμα ένα λίγο σπάνιο εργαλείο από την ΜΑΚΙΤΑ. Είναι ένα αυτοκινούμενο καρότσι κήπου με δυνατότητα μεταφοράς έως 300 κιλά. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια καρότσια μπαταρίας στο Ελληνικό εμπόριο. Πρακτικά το μόνο που χρησιμοποιεί κοινές αποσπώμενες μπαταρίες είναι αυτό της ΜΑΚΙΤΑ, τα υπόλοιπα έχουν δική τους ενσωματωμένη μπαταρία. Σαν τύπος εργαλείο δεν είναι τόσο διαδεδομένος στην Ελλάδα, κυρίως λόγω κόστους, αλλά για συγκεκριμένες εργασίες μπορεί να είναι πολύ χρηστικά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει μοντέλο με κίνηση και στους 4ους τροχούς όπως αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Greenworks (δεν υπάρχει το καρότσι μεταφοράς στην Ελλάδα, αλλά κυκλοφορούν άλλα εργαλεία και η σειρά με τις μπαταρίες). Προσοχή, μην ξεγελαστεί κανείς από ιστοσελίδες τύπου greenworksgreece, είναι απατεώνες, καμία σχέση με την επίσημη εταιρία

Πλυστικό υψηλής πίεσης KARCHER K2 36V

karcher πλυστικό μπαταρίας

Στο Ελληνικό εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά πλυστικά χαμηλής πίεσης όμως λίγες εταιρίες έχουν πλυστικά μπαταρίας με πίεση πάνω από 80bar. Μία από αυτές είναι και η γνωστή εταιρία πλυστικών Karcher, με ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί μία μπαταρία από την σειρά 36V. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα καλά ηλεκτρικά ή τα βενζινοκίνητα πλυστικά, όμως έχει πολύ καλή τιμή για τη πίεση που υπόσχεται.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Makita 40VMAX
  • Total 20V

ΣΚΟΥΠΑ ROBOT LXT 18V DRC300Z

σκούπα ρομπότ makita

Ακόμα ένα προϊόν μπαταρίας που μπορεί να έχει κυκλοφορήσει με εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα στην Ελλάδα (ακόμα και από άλλες εταιρίες εργαλείων), όμως σχεδόν όλα έχουν ενσωματωμένη μπαταρία. Ίσως το μοναδικό που χρησιμοποιεί αποσπώμενες μπαταρίες εργαλείων είναι το συγκεκριμένο από την MAKITA. Είναι συμβατό με smartphone και έχει μεγάλη αυτονομία. Λειτουργεί με 2 μπαταρίες της σειράς LXT 18V.

ΑΝΤΛΙΑ ΚΗΠΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ BOSCH 18V

antlia kipou bosch

Ακόμα ένα εργαλείο κήπου που μέχρι πρόσφατα δεν είχε σκεφτεί κανείς να μετατρέψει σε εργαλείο μπαταρίας είναι και οι αντλίες κήπου. Είτε βυθιζόμενες ή εξωτερικές αρκετές εταιρίες έχουν αρχίσει να τις βάζουν στο κατάλογό τους τον τελευταίο χρόνο. Μία από τις πρώτες ήταν και Bosch, με μία απλή βυθιζόμενη αντλία κήπου που χρησιμοποιεί μπαταρίες από την σειρά 18V.

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Karcher 18V
  • Parkside X20V Team
  • Gardena 18V
  • Einhell 18V

Χλοοκοπτικό τρακτέρ EGO 56V

Μπορεί η EGO να μην είναι τόσο γνωστή στην Ελληνική αγορά, όμως είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρίες με εργαλεία κήπου μπαταρίας στην Αμερική. Ίσως η ναυαρχίδα της είναι το χλοοκοπτικό τρακτέρ μπαταρίας EGO που έχει αντίστοιχες επιδόσεις με ένα βενζικοκίνητο 22 ίππων. Προφανώς η τιμή είναι τσιμπημένη, αλλά γενικά όλα τα μεγάλα χλοοκοπτικά δεν είναι φθηνά.

Το συγκεκριμένο δεν είναι το μοναδικό χλοοκοπτικό τρακτέρ μπαταρίας, αλλά είναι από τα ελάχιστα που δεν χρησιμοποιεί μεγάλες μπαταρίες αυτοκινήτου αλλά κοινές μπαταρίες εργαλείων, συγκεκριμένα τις ίδιες 56V μπαταρίες που έχει η σειρά κήπου EGO (απλώς χρειάζεται 6).

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Greenworks, αλλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα

Δονητής μπετού πλάτης Milwaukee MXFUEL

Milwaukee MXFUEL δονητής μπετού

Ακόμα ένα σχετικά νέος τύπος εργαλείο, οι δονητές μπετού πλάτης. Μέχρι στιγμής ελάχιστες εταιρίες έχουν ένα τέτοιο μοντέλο. Αυτή της Milwaukee έχει πιο ιδιαίτερη σχεδίαση και χρησιμοποιεί τις μεγάλες μπαταρίες MXFUEL. Σίγουρα εργαλείο που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες (κόστος 3000+ ευρώ).

Άλλες σειρές με αντίστοιχα εργαλεία

  • Makita 40VMAX

  • Το άρθρο δεν ανανεώνεται συνεχώς, οπότε στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν και άλλες εταιρίες με αντίστοιχα εργαλεία.
  • Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα προϊόντα που λειτουργούν με μπαταρίες, απλώς η συγκεκριμένη λίστα αποτελείται μόνο από αυτά που χρησιμοποιούν κοινές μπαταρίες εργαλείων που υπάρχουν στο Ελληνικό εμπόριο, δηλαδή αποσπώμενες μπαταρίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάνω από ένα μοντέλο και όχι ενσωματωμένες ή μπαταρίες που προορίζονται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο προϊόν.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενο φυσερό Bormann PRO BBP3700
Επόμενο άρθροDIY παλινδρομικό σιδηροπρίονο που δουλεύει με δράπανο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια