Το Bormann PRO BBP3700 είναι ένα από τα αρκετά φυσερό μπαταρίας που κυκλοφορούν στο Ελληνικό εμπόριο. Τα φυσερό είναι μία υποκατηγορία των φυσητήρων αέρος. Η βασική τους διαφορά είναι ότι είναι μικρότερα σε όγκο αλλά και δυνατότητες και συνήθως τα χρησιμοποιούμε εντός εργαστηρίου ή εντός σπιτιού και όχι στο κήπο όπως οι μεγάλοι φυσητήρες. Αν τα συγκρίνουμε με τους φυσητήρες δεν διαφέρουν τόσο στη ταχύτητα του αέρα αλλά στον όγκο, δηλαδή φυσούν αρκετά δυνατά, αλλά ο όγκος του αέρας είναι πιο λίγος από ότι στους μεγάλους φυσητήρες. Οπότε είναι καλύτερα για στοχευμένο καθάρισμα. H προτεινόμενη τιμή που έχει είναι 45 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή (σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν την ίδια τιμή).

Χαρακτηριστικά Bormann PRO BBP3700

ΕταιρίαBORMANN PRO
ΜοντέλοBBP3700
ΤύποςΦυσητήρας μπαταρίας
ΕισαγωγέαςD. Nikolaou S.A.
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Προτεινόμενη τιμή45 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή
Τάση λειτουργίας20VDC
Ταχύτητα μοτέρ χωρίς φορτίο0-18000 σ/λ
Μέγιστος όγκος αέρα120 μ3/ωρα ή 2 μ3
Ρυθμιζόμενος διακόπτηςΝαι, 3 θέσεων
ΒάροςΠερίπου 2 κιλά

Εντυπώσεις από φυσερό μπαταρίας Bormann PRO BBP37000

bormann pro fisitiras

Το φυσερό μπαταρίας Bormann PRO BBP 3700 είναι ένα από τα αρκετά εργαλεία της σειράς Bormann PRO. Σαν κατηγορία (παρότι αναφέρεται το PRO) θεωρείται καλό ερασιτεχνικό. Σίγουρα έχει μια διαφορά από τα πολύ οικονομικά μοντέλα, όμως δεν είναι εφάμιλλο των καλών επαγγελματικών. H τιμή του είναι 45 ευρώ και από ότι φαίνεται είναι τιμή φιξ για σχεδόν όλα τα καταστήματα.

Made in China

bormann pro φυσερό μπαταρίασ

Τα Bormann PRO είναι Made in P.R.C. εργαλεία. Όχι ότι αυτό από μόνο του είναι κάτι κακό (σχεδόν όλα πλέον φτιάχνονται στην Κίνα). Όμως επειδή κάποιοι πωλητές μπορεί να τα παρουσιάσουν ως κάτι άλλο, καλό είναι να μην κοροϊδεύουμε το κόσμο. Όπως το 99% των οικονομικών εργαλείων (και όχι μόνο) που υπάρχουν στο Ελληνικό εμπόριο, είναι και αυτά φτιαγμένα στην Κίνα. Βέβαια υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα αλλά και στην υποστήριξη από τα φθηνιάρικα Κινέζικα που θα δείτε σε αγγελίες στο facebook, σε παζάρια ή ακόμα και σε καταστήματα. Αυτό εισάγεται από σοβαρή Ελληνική εταιρία και μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει καλή υποστήριξη και εξέλιξη (το οποίο σημαίνει ότι η εταιρία λογικά θα υπάρχει και θα μπορειτε να μιλήσετε με το σέρβις και σε μερικά χρόνια). Τα άλλα που θα αγοράσετε από τον Μπάμπη το σουγιά στο παζάρι ή στο facebook και την ίδια μέρα να χαλάσουν απλώς κλαίτε τα λεφτά σας. Γενικά η Bormann PRO είναι μια καλή σειρά οικονομικών εργαλείων (δεν είναι η μόνη, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες).

Μια μπαταρία που ταιριάζει σε δεκάδες μοντέλα

bormann pro μπαταρία συμβατή με εργαλεία
Μερικά μόνο από τα εργαλεία της σειράς Bormann PRO. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι πάνω από 30

Το πιο βασικό πλεονέκτημα για να διαλέξει κάποιος το φυσερό μπαταρίας Bormann PRO είναι ότι η μπαταρία που δέχεται (δεν έχει στην συσκευασία καμία) ταιριάζει σε πάρα πολλά μοντέλα της ίδια σειράς. Μέχρι στιγμής πρέπει να έχει καμία 30αρια διαφορετικά μοντέλα και κάθε τόσο τα αυξάνει. Μάλιστα υπάρχουν και κάποια εργαλεία που δεν θα τα βρείτε τόσο εύκολα σε αντίστοιχες άλλες σειρές του εμπορίου (πχ κατσαβίδι γυψοσανίδας).

Στη σειρά φαίνεται να υπάρχουν 6 διαφορετικές μπαταρίες, συγκεκριμένα με 1.5 / 2 / 3 / 4 / 6 / 8 Ah, όλες σε σχετικά καλή τιμή. Πιθανώς η 3Ah να έχει αποσυρθεί καθώς δεν την έχει πλέον σε προσφορές αλλά υπάρχει σε πακέτο μαζί με μερικά εργαλεία, οπότε κάποτε την έφερνε σίγουρα. Προφανώς βολεύει η αγορά του φυσερού αν έχετε ήδη μπαταρίες της σειράς ή αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο άλλο εργαλείο της σειράς που έχει μπαταρίες και φορτιστή στη συσκευασία (υπάρχουν κάποια μοντέλα που βολεύει η αγορά καθώς είναι πιο φθηνό από ότι να αγοράσετε το εργαλείο χωρίς μπαταρίας και τις μπαταρίες ξεχωριστά).

Αντιστοίχως υπάρχουν και 4 φορτιστές με διαφορές στο ρεύμα φόρτισης αλλά και στις θέσεις (υπάρχει και φορτιστής που φορτίζει 2 μπαταρίες ταυτόχρονα).

Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι το εργαλείο με μία μικρή πατέντα μπορεί να δουλέψει και με μπαταρίες της σειράς Χ20V Team της PARKSIDE (είναι σχεδόν πανομοιότυπες στο σχήμα, απλώς πρέπει να κόψετε λίγο τα πλαϊνά). Σίγουρα καλύτερα είναι να πάρετε μπαταρίες της Bormann PRO, αλλά για κάποιον που δεν έχει και έχει αρκετές PARKSIDE, υπάρχει και αυτή η λύση.

Πιο αδύναμο από ηλεκτρικά φυσερό, αλλά το πάτε όπου θέλετε

Αν το συγκρίνετε με οποιοδήποτε ηλεκτρικό φυσερό τότε θα δείτε ότι είναι πιο αδύναμο. Δεν έχει τεράστια διαφορά στη ταχύτητα του αέρα αλλά έχει στον όγκο. Για παράδειγμα αν το συγκρίνουμε με το μοντέλο BPB7000 της ίδιας εταιρίας θα δούμε ότι το ενσύρματο μοντέλο έχει σχεδόν διπλάσιο όγκο αέρα από ότι το μπαταρίας (συγκεκριμένα 4 μ3/ώρα αντί για 2 μ3/ώρα) . Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ενσύρματο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ότι ότι το μπαταρίας. Επομένως αν το θέλετε για χρήση σε σημείο που υπάρχει ηλεκτρική παροχή, τότε είναι προτιμότερο να πάρετε το ενσύρματο που είναι και πιο οικονομικό.

Ο μόνος καλός λόγος για να αγοράσετε το Bormann PRO BBP3700 και γενικότερα οποιοδήποτε φυσερό μπαταρίας είναι η αυτονομία. Δηλαδή ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου και όποτε θέλετε άσχετα αν υπάρχει ηλεκτρική παροχή κοντά.

Δεν είναι φυσητήρας κήπου

Παρότι αν θέλει κάποιος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτό το σκοπό, δεν είναι φυσητήρας κήπου. Αυτό το εργαλείο είναι φτιαγμένο για εργαστήριο, το αυτοκίνητο ή γενικότερα κλειστούς χώρους. Η διαφορά του με τα άλλα μοντέλα είναι ότι αυτό μπορεί να φυσήξει λίγο αέρα με πολύ δύναμη. Οι φυσητήρες κήπου μπορούν να φυσήξουν πολύ αέρα με λιγότερη δύναμη, αφού ο σκοπός τους είναι να καλύπτουν μεγαλύτερες επιφάνειες εργασίες.

Έτσι αν πάμε να το συγκρίνουμε με μοντέλα κήπου, θα δούμε ότι το συγκεκριμένο, δηλαδή το BBP3700 έχει ταχύτητα 270 χλμ/ωρα και όγκο 120 μ3/ωρα. Ένας φυσητήρας κήπου μπαταρίας συνήθως έχει λίγο πιο χαμηλή ταχύτητα αέρα, αλλά μπορεί να έχει και το 5πλασιο όγκο αέρα από ότι αυτό.

Επίσης έχουν και πιο μακρυά στόμια ώστε όταν το κρατάς στο χέρι να ακουμπούν το έδαφος. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πιο μικρά στόμια, οπότε δεν φθάνει στο έδαφος.

Δυνατότητα αναρρόφησης με σάκο σακούλας

Για όποιον θέλει υπάρχει και η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει και ως συλλέκτη σκόνης, αφού αλλάζοντας το στόμιο από την έξοδο, στην είσοδο του αέρα μετατρέπεται σε αναρροφητήρα με συλλογή της σκόνης σε σακούλα. Σίγουρα δεν είναι και το ιδανικότερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά, όμως αν κάποιος θέλει να το κάνει, μπορεί.

3 ρυθμίσεις ταχύτητας

Για όσους μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν κάποια εξειδικευμένη δουλειά που χρειάζεται μειωμένη ταχύτητα αέρα θα πρέπει να πούμε ότι έχει 3 ρυθμίσεις ταχύτητας. Η πρώτη είναι αρκετά χαμηλή και πρακτικά δεν βολεύει για οτιδήποτε, αλλά η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πχ για καθάρισμα υπολογιστή ή λίγο πιο ευαίσθητων εργαλείων. Πάντως το 99% των περιπτώσεων θα το χρησιμοποιούν μόνο στη 3η σκάλα, δηλαδή τη πιο δυνατή ρύθμιση.

Σχετικά ελαφρύ

Σαν εργαλείο είναι σχετικά ελαφρύ. Ειδικά αν το δουλεύετε με τη μικρή μπαταρία. To βάρος του είναι λίγο πάνω από 2 κιλά (πάντα αναλόγως τη μπαταρία) και σίγουρα δεν θα κουράσει.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Ως ελάττωμα το μόνο που μπορεί να αναφερθεί είναι ότι το στόμιο δεν κουμπώνει και πολύ δυνατά, οπότε ανά διαστήματα μπορεί να φεύγει. Μπορεί να μην είναι γενικό ελάττωμα, αλλά μόνο στο συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά καλό είναι να αναφερθεί.

Τα υπόλοιπα (δηλαδή μειωμένη δύναμη σε σχέση με τα ηλεκτρικά) είναι αναμενόμενα και δεν μπορούν να θεωρηθούν κατασκευαστικά ελαττώματα.

Το επαναφορτιζόμενο φυσερό μπαταρίας Bormann PRO BBP3700 είναι μία καλή επιλογή για όποιον θέλει ενα μικρό φυσητήρα μπαταρίας σε σημεία όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές και από την ίδια την Bormann PRO αλλά και από άλλες εταιρίες. Ακόμα και για αυτούς που ψάχνουν ένα φυσητήρα μπαταρίας, πάλι δεν είναι το ιδανικότερο αν θέλουν κάτι δυνατό. Δηλαδή δεν κάνει για τον κήπο, εκεί χρειάζεστε ένα μεγάλο φυσητήρα με 40V για να κάνετε δουλειά. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί να πάρει τις μπαταρίες της σειράς Bormann PRO που κουμπώνουν σε δεκάδες εργαλεία. Έτσι με λίγες μπαταρίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά εργαλεία και να γλυτώσετε αρκετά χρήματα.

  • Oικονομικό
  • Οι μπαταρίες κάνουν και σε άλλα 30 μοντέλα της σειράς Bormann PRO
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε θέλετε
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αναρροφητήρας
  • Αρκετά ελαφρύ
  • Πιο αδύναμο από όλα τα αντίστοιχα ηλεκτρικά
  • Πιο αδύναμο από τους μεγάλους φυσητήρες μπαταρίας
  • Δεν έχει brushless μοτέρ που έχουν μερικά λίγο πιο καλά φυσερό μπαταρίας

Μερικά χρήσιμα

  • Το επίσημο εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά από την ιστοσελίδα του εισαγωγέα (πατήστε εδώ για να ανοίξει σε νέα σελίδα)
  • Το σχεδιάγραμμα με τα επιμέρους εξαρτήματα του εργαλείου (πατήστε εδώ για να ανοίξει σε νέα σελίδα)
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Ψαλίδα μπαταρίας Pellenc Prunion 150P
Επόμενο άρθροΤα πιο περίεργα εργαλεία μπαταρίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια