Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί εδώ και κάποιο καιρό χρησιμοποιεί affiliate marketing σε μορφή συνδέσμων.

Τι είναι τα affiliate links;

Είναι μια μορφή προώθησης προϊόντων μέσω ενεργών συνδέσμων. Αν ο αναγνώστης χρησιμοποιήσει ένα ενεργό σύνδεσμο που περιέχει affiliate links και αγοράσει κάποιο προϊόν απο το ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί το προϊόν, τότε το ηλεκτρονικό κατάστημα θα αποδώσει μία προμήθεια στην ιστοσελίδα απο την οποία προήλθαν τα affiliate links. Συνήθως η προμήθεια που δίδεται από σοβαρά καταστήματα είναι 0.5-5% επί της τιμής πώλησης. Σε κάποια συγκεκριμένα είδη (κυρίως ρούχα, καλλυντικά) ή σε πώληση υπηρεσίων το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν επιλέξει αυτή τη μέθοδο προώθησης καθώς είναι πιο αποδοτική από μία απλή διαφήμιση σε μπάνερ. Συνήθως τα affiliate links χρησιμοποιούνται σε ιστοσελίδες και φόρουμ τα οποία είναι απολύτως σχετικά με το περιεχόμενο των links.

Κανένα επιπλέο κόστος

Ο βασικός λόγος που χρησιμοποιούμε affiliate links, είναι γιατί είναι μια win-win περίπτωση. Το κόστος του προϊόντος είτε το αγοράσετε μέσω κάποιου affiliate link είτε αν επισκευθείτε μόνος σας το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στην τιμή.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί, ότι οι διαφορές στα ποσοστά στην προμήθεια αφορούν κατηγορίες προϊόντων και όχι μεμονωμένα προϊόντα. Έτσι για παράδειγμα συνήθως όλα τα προϊόντα τεχνολογίας (πχ τα tv-box, κινητά, τάμπλετ) δίνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό προμήθειας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά από προϊόν σε προϊόν ή από εταιρία σε εταιρία στο ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οπότε δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτόν που χρησιμοποιεί affiliate links να «διαφημίσει» περισσότερο ένα συγκεκριμένο προϊόν έναντι ενός άλλου. Φυσικά αυτό αφορά το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Πιθανώς διαφορετικά ηλεκτρονικά καταστήματα να δίνουν άλλο ποσοστό για την ίδια κατηγορία προϊόντος (αν και τα ποσοστά είναι περίπου ίδια για όλες).

Τα περισσότερα από τα σοβαρά ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν αυστηρό έλεγχο των affiliate συνεργατών. Για το δικό τους το κύρος δεν επιλέγουν ιστοσελίδες με «περίεργο» περιεχόμενο ή κάποιον που μπορεί να κάνει κατάχρηση ή και κακή χρήση των affiliate links.

Για ποια ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούμε affiliate links

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί affiliate links μόνο για πολύ γνωστά και αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε χρόνια και οι ίδιοι. Δεν έχουμε σκοπό ούτε να προωθήσουμε ούτε να διαφημίσουμε κάτι που δεν είναι σχετικό με την ιστοσελίδα ή κάτι το οποίο με πολύ απλά λόγια είναι «λαμογιά».

Αυτή τη στιγμή τα κυριότερα ηλεκτρονικά καταστήματα για τα οποία έχουμε affiliate links είναι το Amazon, το ebay, το Banggood και το Gearbest. Επίσης βάζουμε συνδέσμους από το Ελληνικό affiliate linkwise, που συνεργάζεται με αρκετά Ελληνικά καταστήματα. Σε μερικά επιμέρους άρθρα ίσως κατά καιρούς υπάρξουν και μερικά άλλα affiliate links από μικρότερες εταιρίες, αλλά όπως είπαμε, δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ κάποιο link με κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ότι είναι αξιόπιστο ή αξιόλογο.

Αν έχετε και εσείς κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο έχει την δυνατότητα affiliate συνεργασίας και επιθυμείτε, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Οι μόνες προϋποθέσεις είναι το αντικείμενο των προϊόντων ή υπηρεσιών σας να είναι να είναι σχετικό με την ιστοσελίδα μας και να έχετε αρκετά καλές τιμές και καλές κριτικές.