O γωνιακός τροχός Parkside PWS 125 D3 είναι ένας μικρός ερασιτεχνικός γωνιακός τροχός που πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. Είναι 125αρης, με αρκετά δυνατό μοτέρ 1200 Watt και ρυθμιζόμενη ταχύτητα. Η τιμή πώλησης ήταν 24.99 ευρώ στις 11 Νοεμβρίου 2017. Ας τον δούμε αναλυτικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά γωνιακού τροχού Parkside PWS 125 D3


Γενικά

Μοντέλο PWS 125
Έκδοση D3
Κωδικός IAN 280250
Τιμή 24.99
Εγγύηση  3 χρόνια
Μοτέρ Ισχύς 1200 Watt
Αριθμός στροφών (ρελαντί) 3000-12000 στροφές ανά λεπτό
Χαρακτηριστικά δίσκου  Διαστάσεις δίσκου/εξαρτημάτων ∅ 125 χιλιοστά / 23 χιλιοστά
Μέγιστο πάχος δίσκων 6 χιλιοστά
Σπείρωμα ατράκτου Μ14
Μήκος σπειρώματος ατράκτου 12 χιλιοστά
Προστασία   Κατηγορία προστασίας  ΙΙ
Είδος προστασίας IP 20
Θόρυβος / Δονήσεις    Στάθμη ηχητικής πίεσης (LpA) 93,2 dB(A) ± 3dB
Επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου(LwA)( μετρημένη) 104.3 dB(A) ± 3dB
Επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου(LwA)( εγγυημένη) 107dB(A)
Δόνηση (ah) 12.104 m/s2  ± 1,5 m/s2

 

Εντυπώσεις από Parkside PWS 125 D3


Unboxing parkside pws 125

O Parkside PWS 125 D3 είναι ο μοναδικός – μέχρι στιγμής- μικρός γωνιακός τροχός που έχει στο κατάλογό της  η Parkside. Επαναφορτιζόμενους έχει κυκλοφορήσει 2 ακόμα μικρά μοντέλα, αλλά ενσύρματο είναι το μοναδικό μικρό μοντέλο. Σε μεγαλύτερο έχει και τον 230αρη PWS 230, ενώ μία φορά (2015) φαίνεται να είχε κυκλοφορήσει και έναν 150αρη (τον PWS 150). 

Είναι αρκετά δημοφιλές εργαλείο και συνήθως εξαντλείται μέσα στις πρώτες ώρες της προσφοράς.

Ισχυρό μοτέρ

O συγκεκριμένος γωνιακός τροχός είναι αρκετά ισχυρός, με μοτέρ απόδοσης 1200 Watt. Σε 125αρη δύσκολα θα βρείτε πολύ πιο ισχυρό μοτέρ. Συνήθως οι περισσότεροι κινούνται ανάμεσα στα 650-900 Watt. Αυτό βέβαια, το κάνει λίγο πιο βαρύ αλλά και αρκετά πιο μεγάλο. Αυτό θα το δούμε λίγο πιο κάτω εκτενέστερα.

Ρυθμιζόμενες στροφές

parkside pws 125
Ο περιστροφικός διακόπτης στροφών. Για όσους έχουν αγοράσει τον ταινιολειαντήρας Parkside είναι ακριβώς ίδιος.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει αυτός ο γωνιακός τροχός -εκτός από την ισχύ- είναι ότι οι στροφές είναι ρυθμιζόμενες, με αβαθμίδωτο διακόπτη. Δηλαδή ενώ οι περισσότεροι γωνιακοί τροχοί δουλεύουν συνήθως σε μέγιστες στροφές, σε αυτόν μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς τις στροφές, από 3.000 έως 12.000. Αυτή η δυνατότητα του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει εξαρτήματα που στους απλούς είναι αδύνατο. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλοιφαδόρος, να βάλετε εξάρτημα για γυαλόχαρτο, για στίλβωση και γενικότερα όποιο εξάρτημα απαιτεί λιγότερες στροφές από τις 10.000.

Αποσπώμενος προφυλακτήρας

προφυλακτήρας γωνιακού τροχού
Ο προφυλακτήρας αλλάζει θέση ή βγαίνει απλώς ξεκουμπώνοντας το μοχλό, χωρίς κανένα εργαλείο.

Η μέγιστη διάμετρος δίσκου είναι 125 χιλιοστά, ενώ διαθέτει και αποσπώμενο προφυλακτήρα, ο οποίος βγαίνει εύκολα χωρίς εργαλεία. Ο προφυλακτήρας είναι κλειστού τύπου και μπορεί να είναι λίγο πιο ασφαλής, είναι όμως και λίγο πιο θορυβώδης, ενώ κάποιες φορές μαζεύει υπολείμματα και απαιτεί καθαρισμό.

Οι θέσεις λαβής είναι όπως πάντα τρεις, μία πάνω και δύο αριστερά και δεξιά. Ο διακόπτης λειτουργίας είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουν οι 230αρηδες, δηλαδή είναι διπλός, με ασφάλεια. Η ρύθμιση των στροφών γίνεται με περιστροφικό αβαθμίδωτο διακόπτη.

Εύκολη πρόσβαση στα καρβουνάκια

Το σημείο που βρίσκεται το αριστερό καρβουνάκι. Απλά ανοίγετε το κάθε καπάκι λύνοντας μόνο μία βίδα και όχι όλο το εργαλείο. Πολύ χρηστικό για αρχάριους στις επισκευές.

Κάτι αρκετά χρηστικό, ειδικά για τους αρχάριους, είναι ότι υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα καρβουνάκια. Απλώς ανοίγετε τα δύο πλαϊνά καπάκια, που υπάρχουν εκατέρωθεν στο κορμό και έχετε πρόσβαση στο χώρο που  βρίσκονται. Στην συσκευασία υπάρχει και ανταλλακτικό ζευγάρι, αν και είναι σχετικά κοινά και υπάρχουν και στο εμπόριο.

Ποιότητα κατασκευής

Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή για ερασιτεχνικό εργαλείο. Δεν υπάρχει καμία οπτική ατέλεια σε κανένα σημείο. Το κύριο μέρος είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό PA6-GF30 (πολυαμιδίο με ίνες γυαλιού) , ένα πλαστικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον για τα πλαστικά εργαλείων. Στην λαβή υπάρχει μαλακό πλαστικό, το οποίο το κάνει λίγο πιο άνετο στη χρήση. Βέβαια, καίγεται και καταστρέφεται πολύ πιο εύκολα από το σκληρό πλαστικό.

Η κεφαλή είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο και δείχνει καλής ποιότητας. Τα γρανάζια εσωτερικά και αυτά – για ερασιτεχνικό εργαλείο – δείχνουν καλής κατασκευής, χωρίς καμία οπτική ατέλεια. Στο κλασσικό τεστ σκληρότητας με το κατσαβίδι  δείχνουν να αντέχουν, παρότι. Το γράσο είναι μάλλον το κλασσικό γράσο λιθίου, οπότε στη πρώτη ευκαιρία ίσως μπορείτε να το αλλάξετε με ένα καλύτερης ποιότητας.

Βάρος και μέγεθος

Το βάρος και περισσότερο το μέγεθος είναι το πιο μεγάλο μειονέκτημα που έχει αυτό το εργαλείο. Αν δεν έχετε άλλο μικρό γωνιακό τροχό για εργασία σε δύσκολα σημεία, τότε αυτό θα είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Για την ακρίβεια, το βάρος ήταν περίπου 2550 γραμμάρια με τον δίσκο της συσκευασίας. Το DeWalt που θα δείτε παρακάτω ζύγιζε 1980 γραμμάρια.

Είναι αρκετά δύσκολο να κρατηθεί μόνο με το ένα χέρι

Το μέγεθος του το κάνει αδύνατο να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι, έστω και στιγμιαία. Εκτός του ότι η λαβή είναι πίσω, η διάμετρος του κορμού είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε φυσιολογικό αντρικό χέρι, ώστε να μπορεί να κρατηθεί γερά και με ασφάλεια.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπεται ένα συγκριτικό με έναν γωνιακό τροχό DeWalt 900 Watt. H διαφορά και στο μήκος αλλά και στον όγκο είναι εμφανής. Φυσικά θα πρέπει να ξαναπούμε ότι αυτός ο γωνιακός τροχός είναι 1200αρης, οπότε κανονικά θα πρέπει να συγκριθεί με παρόμοιους. Απλώς αυτή η σύγκριση γίνεται για όσους δεν έχουν αγοράσει ποτέ γωνιακό τροχό και θέλουν να αγοράσουν τον πρώτο τους, οπότε δεν γνωρίζουν το μέτρο σύγκρισης.

Εγγύηση 3 χρόνια

Όπως και σε όλα τα Parkside, και αυτός έχει πραγματική εγγύηση καλής λειτουργίας 3 χρόνων. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές από το feedback που έχουμε από εκατοντάδες αναγνώστες, το σέρβις των Parkside είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα (σίγουρα το καλύτερο για ερασιτεχνικά εργαλεία) και δεν προσπαθεί να ξεγελάσει ή να υπεκφύγει από τις υποχρεώσεις του. Τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης αλλά και πάνω στο κουτί. Καλό είναι να φυλάξετε και την απόδειξη αλλά και το κουτί συσκευασίας.

Στο σέρβις, σύμφωνα με την συσκευασία, μπορείτε να παραγγείλετε και ανταλλακτικούς δίσκους κοπής και λείανσης, αν και υπάρχουν και στο εμπόριο.

Τι άλλο υπάρχει στη συσκευασία

Στην συσκευασία, εκτός από τον τροχό, υπάρχει φυσικά το κλειδί αλλαγής, 2 ανταλλακτικά καρβουνάκια, ένας δίσκος κοπής μετάλλου 125 χιλιοστών και το εγχειρίδιο χρήσης.

Σύνοψη : Ένα δυνατός γωνιακός τροχός με ρυθμιζόμενες στροφές. Χρήσιμος ακόμα και αν έχετε ήδη και άλλον.


O γωνιακός τροχός Parkside PWS 125 D3 είναι είναι ένας μεγάλος 125αρης τροχός. Διαθέτει ισχυρό μοτέρ 1200Watt αλλά και ρυθμιζόμενες στροφές, κάτι το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει από τους κλασσικούς γωνιακούς τροχούς.

Με μόνο μειονέκτημα το σχετικά μεγάλο βάρος και μέγεθος, στην τιμή των 24.99 είναι πραγματική ευκαιρία.

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Ισχυρό μοτέρ
 • Ρυθμιζόμενες στροφές
 • 3 χρόνια εγγύηση
 • Εύκολη πρόσβαση σε καρβουνάκια
Αρνητικά
 • Λίγο βαρύς
 • Ογκώδης
 • Θορυβώδης

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία Parkside ή το σέρβις τους
 • Αν θέλετε να δείτε ένα πιο γενικό άρθρο για τα εργαλεία Pakside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
 • Αν θέλετε να δείτε ένα άρθρο, στο οποίο παρουσιάζονται όλα τα εργαλεία σε επερχόμενες προσφορές μπορείτε να πατήσετε εδώ.
 • Οι προηγούμενες φορές που είχε βγει σε προσφορά στην Ελλάδα αυτό το εργαλείο ήταν στις: 
  • 11/11/2017 : Έκδοση D3
  • 19/12/2016 : Έκδοση C3
  • 24/03/2016 : Έκδοση Β2
  • 03/12/2015 : Έκδοση Β2
  • 26/03/2015 : Έκδοση Α1
  • 24/03/2014 : Έκδοση Α1

Συλλογή φωτογραφιών unboxing Parkside PWS 125 D3


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ρούτερ ξύλου από γωνιακό τροχό
Επόμενο άρθροDIY ταμπακιέρα από καρούλι νήματος 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
29 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Μανθος

Καλησπέρα. Είχα αγοράσει κι εγω τον συγκεκριμένο τροχό κι αποδείχτηκε λίρα 100 για πρώτος τροχός. Η αλήθεια είναι πως χωρίς ωτοασπιδες είναι αρκετά ενοχλητικός ο θόρυβος αλλά ας μη τα θέλουμε κι ολα για 25 ευρώ. Αγόρασα πρόσφατα κάποια “δισκάκια” για να τριψω κάποια μάρμαρα και μωσαϊκό τα οποία ο κατασκευαστής αναφέρει να δουλεύονται κάτω από τις 4500 στροφές. (Παραθέτω σύνδεσμο στο τέλος). Ναι μεν ανταποκρίνεται μια χαρά ο τροχός αλλά λόγω βάρους και θορύβου είναι επίπονο ειδικά σε κλειστούς χώρους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε υπόψη σας κάποιο άλλο εργαλείο σε διάσταση 125 που να έχει εύρος απο… Διαβάστε περισσότερα »

PGouv

Το μεγεθος ειναι μειωνεκτημα παντως για λεπτες εργασίες. Πρεπει να πατας το διακοπτη συνεχεια και το χερι ειναι πολυ μακρία. Δηλαδη για κοψιμο σε πλακάκια ειναι δυσκολο να εχεις ακριβεια.

Nιkοs

γνωριζετε ποτε θα τον εχουν στα ραφια ; ευχαριστω

Δημος

Θέλω κάρβουνα μια εδώ τα μαγαζιά δεν έχουν μπορούμε να βρούμε ευχαριστω

Kyriakosssd

PWS 125 E5
Αν και πριν λίγο καιρό αγόρασα τον PWS D4 , χωρίς να έχει διαφορές από τον D3,ο Ε5 έχει και μάλιστα σημαντικές.
+Είναι πιο ελαφρύς , εύκολα δουλεύεται πιθανώς με το ένα χέρι
+ Η σκανδάλη μπορεί να κουμπωθεί με μια κίνηση μπροστά για συνεχόμενη λειτουργία
Ένα κουτί ήταν ήδη ανοιχτό … σαν έκθεμα οπότε έβγαλα δύο φωτογραφίες για σύγκριση.
pws 125

kyriakossd

Έχω στην κατοχή μου το συγκεκριμένο τροχό που τον χρησιμοποιώ συχνά, πρόσφατα βρήκα όμως ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο πεταμένο από τον παππού και με μια πρόχειρη ματιά βλεπω ότι ίσως πρόκειται για ένα πατεντάρισμα μετατροπής τροχού σε αλυσοπρίονο.
Πωλείται σε κατάστημα ελαιοραβδιστικών όπως είναι στη φωτογραφία.
Στέλνω φωτογραφικό υλικό , σκέφτομαι να δοκιμάσω να το βάλω πάνω στον Parkside όντως αρκετά φτηνότερος και εμφανώς πιο μεγάλος σε ισχύ, με την μεταβλητή ταχύτητα κοντά στις 5000-6000.
Δώστε τα φώτα σας.

https://imgur.com/zJhpGHk
https://imgur.com/drsMSq3
https://imgur.com/Eeo7C8a
https://imgur.com/7OTlPZC

kyriakossd

Ευχαριστώ πολύ για την εκτενής απάντηση. Τελικά υπάρχει και δεύτερο… Έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη πάρα πολύ . ολόκληρα χωράφια με ελιές έχουν κλαδευτεί όπως μαθαινω.Είχαν κατακλίσει την αγορά παλιότερα εδώ.Πιστευω πολύ ελάχιστοι έως κανένας δεν είχε καταλάβει οτι πρόκειται για τροχό αλοιφαδόρο. Σίγουρα δεν εμπνέει καμία ασφάλεια,μπαίνω στο κόπο περισσότερο για το μικρόβιο του restoration παρά να το δουλέψω ο ίδιος. Το δεύτερο όπως δείχνει και η φωτογραφία έχει κάψει τα καρβουνάκια και από ότι φαίνεται θα χρειαστώ και γράσο? Με έκπληξη βρήκα ότι έχει και manual στα ελληνικά καθώς και συνοδευτικά βίντεο για αλλαγή ψυχτρών κτλ.Το σχετικό site έχει ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

washcloud

Συγχαρητήρια για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ site σου (και ειδικά για τον τρόπο γραφής σου) και να ρωτήσω κάτι : Μιας και το συγκεκριμένο εργαλείο της PARKSIDE, όσο κι αν το ζαχαρώνω χρόνια (σχέση τιμής/ισχύος/εγγύησης που το καθιστούν μάλλον ιδανικό ερασιτεχνικό-ημιεπαγγελματικό εργαλείο) δεν με βλέπω να το αποκτώ ποτέ, σκέφτομαι να πάω στην φθηνότερη επιλογή που βρίσκω, τον γωνιακό Bavaria BAG 115/1 που υπάρχει στο Praktiker -> https://www.praktiker.gr/p/goniakos-troxos-bavaria-bag-115-1-77643, καθώς τον θέλω για ερασιτεχνική χρήση (θα είναι ο πρώτος μου τροχός). Και πιο συγκεκριμένα θέλω να τον χρησιμοποιώ για εντελώς ψιλοδουλειές, όπως να κόψω κάποιο λεπτό κομμάτι ξύλου (πηχάκια για να φτιάξω με… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Κοιτάξτε, το συγκεκριμένο Parkside με το Bavaria που δείχνετε έχουν πολύ σημαντικές διαφορές. Το Parkside είναι ένας ερασιτεχνικός μεν αλλά βαρύς, δυνατός 125αρης τροχός, το Bavaria είναι ένα ελαφρύ, μικρό τροχάκι. Το Bavaria δουλεύετε με το ένα χέρι, το συγκεκριμένο Parkside θέλει αναγκαστικά και τα δύο χέρια. Για ψιλοδουλειές ένα τροχάκι σαν το Bavaria είναι ιδανικό. Πολύ καλύτερη επιλογή από ένα μεγάλο σαν αυτό το Parkside. Μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές που αναφέρατε, πλην κόψιμο ξύλου. Οι γωνιακοί τροχοί είναι υψηλόστροφοι και δεν μπορούν να κόψουν με ασφάλεια ξύλο, ειδικά λεπτό και μαλακό, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε κάποιον πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

washcloud

Nα ‘σαι καλά για την -και δη άμεση- απάντηση. Ψιλοαπογοητεύτηκα όμως, καθώς μου λες “δεν είναι για ξύλο” (λεπτό/μαλακό). Υποθέτω ότι όπως το περιέγραψα (=πηχάκια, δηλαδή πάχους/πλάτους 2×2 εκατοστών), εμπίπτει στο “όχι” σου…; [Προφανώς είναι απλά ένα “ενδεικτικό παράδειγμα” αυτό που έδωσα, γιατί γενικά είχα ξύλο κατά νου (πχ ένα κομμάτι σανίδι που μπορεί να θέλω να το εφαρμόσω κάπου και θα ξεπατωθώ να το κόψω με πριόνι χειρός, η ακόμη και κάποιο μικρό κλαδί που δεν κόβεται με κλαδευτήρι αλλά ούτε και απαιτεί σώνει και καλά χρήση αλυσοπρίονου)]. Έθεσες για την ακρίβεια θέμα “ασφάλειας”, και να υποθέσω (αφού δεν… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, αν θέλετε να κόψετε ξύλο με γωνιακό τροχό μπορείτε. Απλώς αν δεν χρησιμοποιήσετε κάποιο πολύ καλό -και συνήθως πανάκριβο- ειδικό δίσκο ή θα σας κάνει καμίψατα ή ίσως σας σπάει το ξύλο. Γενικότερα δεν το χρησιμοποιεί κανείς για αυτή τη δουλειά. Ο τροχός είναι για κόψιμο μετάλλου, κεραμικών, μαρμάρου, πέτρας ή οποιαδήποτε σκληρού υλικού και για τρίψιμο/λείανση όλων των υλικών. Το πρόβλημα δεν είναι τα ροκανίδια. Το πρόβλημα είναι ότι οι γωνιακοί τροχοί έχουν +10.000 στροφές ανά λεπτό, ενώ όλα τα περιστροφικά εργαλεία που είναι κατάλληλα για ξύλο έχουν συνήθως 4-6.000 στροφές ανά λεπτό.… Διαβάστε περισσότερα »

washcloud

…για ακόμη μια φορά ευχαριστώ για την απάντηση και για κλείσιμο να ξανατονίσω τα μπράβο μου για το site και δη τον τρόπο που προσεγγίζεις θέματα – αλλά και ερωτήσεις. Πρόκειται περί οάσεως…Εύγε, χαιρετώ, και καλή συνέχεια.

admin

Λοιπόν μία διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο. Τελικά υπάρχουν στο εμπόριο και πιο φθηνοί δίσκοι κοπής ξύλων για γωνιακό τροχό. Κατάφερα να βρω έναν Κινέζικο (όχι καλής ποιότητας) με περίπου 5 ευρώ από ένα μικρό κατάστημα και πήρε το μάτι μου ότι τους έχουν και σε παζάρια οι κλασσικοί πάγκοι με τα εργαλεία. Ο δίσκος αυτός είναι μονής κατεύθυνσης με 40 δόντια εναλλασσόμενης φοράς (σαν αυτούς στα δισκοπρίονα). Μετά από δοκιμές και σε αυτόν τον δίσκο, η προσωπική μου άποψη δεν άλλαξε και πολύ. Προσωπικά δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά αφού είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εξάρτημα. Μπορεί να κόψει μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

washcloud

…η προσήλωσή σου στο “σωστό του πράγματος” με αφήνει έκπληκτο… Να είσαι λοιπόν καλά και ευχαριστώ για την σημερινή προσθήκη (όσο κι αν δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και όσους τυχόν διαβάσουν το συγκεκριμένο θέμα).

angeloslev

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και προκαταβολικά συγγνώμη για το μικρό “highjack” της ερώτησης.
Σε κάτι παρόμοιο με τον op της ερώτησης, έχω πηχάκια σουηδικού ξύλου, περίπου 10Χ6Χ6 εκατοστά. Θέλω να κόψω “φλούδες” από αυτά, παράλληλα με τα νερά του ξύλου (δηλαδή να φτιάξω “πινακιδάκια” μεγέθους 10Χ6Χ1 περίπου).
Δοκίμασα με σέγα (ανάποδα σε πάγκο), αλλά ήταν σχεδόν αδύνατον, χοροπηδούσε σαν τρελό το πηχάκι πάνω-κάτω.
Δεδομένου ότι δεν έχω πριονοκορδέλα, έχετε μήπως κάποια ιδέα για το τι να χρησιμοποιήσω;
Ευχαριστώ και συγγνώμη και πάλι.

angeloslev

Ευχαριστω παρα πολυ. Για ακομη μια φορα αψογος 🙂

vactirio

Καλημέρα, Εχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ τον τροχό αυτό (PWS 125 A1) για να αφαιρέσω με χοντρό γυαλόχαρτο (40) εποξειδική μπογια από πισίνα (μπογιά σαν γυαλι – ιδιαίτερα σκληρή) – περίπου 120 τ.μ επιφανεια. Καταλαβαίνω ότι ο τροχός αυτός είναι ερασιτεχνικός. Θα ήθελα ιδανικά να καταφέρει να με βγαλει για αυτή την εργασία. Υπάρχουν συμβουλές που μπορείτε να δώσετε ώστε να κρατηθεί στην ζωή παραπάνω (και ας πεταχτεί στο τέλος)? Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει περίπου 4 ώρες (όχι συνεχόμενα) και προβλέπονται ακόμα περίπου 10-15 ώρες. – Συγκρατώ από το άρθρο ότι ίσως πρέπει να αλλαχθεί το γρασσο – Τον δουλευω στην… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Κοιτάξτε η διαφορά ανάμεσα σε ένα ερασιτεχνικό και ένα επαγγελματικό εργαλείο δεν είναι συνήθως στην ισχύ αλλά στην αντοχή στην συνεχόμενη χρήση. Το συγκεκριμένο αν το δουλέψετε με προσοχή, θα το έχετε για αρκετά χρόνια. Αν το ζορισετε αρκετά θα το κάψετε την ίδια μέρα. Όταν το νιώσετε να ζεσταίνεται, σταματήστε απλώς και κάντε ένα διάλειμμα. Ο χρόνος σε αυτά δεν είναι φιξ. Καλύτερα να το νιώθετε από το να κρατάτε χρονόμετρο. Προσωπικά κάνω αυτό που θέλετε να κάνετε και εσείς. Δηλαδή σε οποιαδήποτε δύσκολη εργασία έχω πάντα αρκετούς γωνιακούς, συνήθως με διαφορετικό εξάρτημα και διάμετρο ο καθένας, και τους… Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης.

Καλό είναι αλλά έχει ένα χαρακτηριστικό πού διχάζει τούς χρήστες.Ο διακόπτης του δέν έχει επιλογή συνεχούς λειτουργείας καί έτσι πρέπει νά πατάς τήν σκανδάλη συνέχεια γιά όση ώρα εργάζεσαι.Αν έχεις νά κάνεις αρκετή δουλειά τότε έναι κουραστικό καί θά πιαστεί τό χέρι σου ύστερα από λίγη ώρα.Επίσης όταν πατάς συνέχεια τόν διακόπτη δέν έχεις πολύ καλό έλεγχο στίς δουλειές πού χρειάζονται σταθερή γωνία εργασίας καί όσο τό δυνατόν λιγότερο κούνημα π.χ τρίψιμο μέ γυαλοχαρτο σέ κάποια επιφάνεια. Οι υπέρμαχοι τής ασφάλειας λένε καλά κάνει καί δέν έχει συνεχή λειτουργία γιατί θά e;inai επικίνδυνο,η αντίθετη άποψη λέει ότι μόνο στόν μεγάλο… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Τα μοτέρ 1200 Watt έχουν αρκετή ροπή και άσχετα αν έχουν επικίνδυνο εξάρτημα πάνω, είναι πολύ επικίνδυνα ακόμα και αν μαγκώσουν με ακίνδυνο εξάρτημα (πχ εξάρτημα τριβείου). Οπότε νομίζω δεν έχει να κάνει τόσο με τη διάμετρο του δίσκου, οπού εδώ είναι μόλις 125 χιλιοστά, αλλά περισσότερο με την ισχύ του μοτέρ. Γιαυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας γωνιακός τροχός >= 1200Watt ο οποίος να έχει συνεχόμενη λειτουργία, ανεξαρτήτως μεγέθους και όγκου. Πάντως όπως είπατε και εσείς είναι ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα, όχι μόνο στους τροχούς αλλά γενικότερα σε όλα τα επικίνδυνα εργαλεία. Ειδικότερα οι παλαιότεροι που έχουν συνηθίσει με… Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης.

Ευχαριστώ γιά τήν πολύ λεπτομερή καί χρήσιμη απάντηση.

tasos

9 τ πρωι πηγα και ειχε εξαντληθει

admin

Ναι. Προσωπικά το πέτυχα στο 2ο κατάστημα και εκεί από τύχη, καθώς είχε εξαντληθεί στο πάγκο αλλά κάποιος το είχε ξεχάσει σε ένα άλλο πάγκο κάτω από κάτι ρούχα. Είναι από τα πολύ δημοφιλή εργαλεία. Εδώ και χρόνια εξαντλείται πάντα. Σήμερα ήταν και Σάββατο, οπότε πρέπει να εξαντλήθηκε σε όλα τα καταστήματα μέσα στις 2 πρώτες ώρες.