Review: Επαναφορτιζόμενο κολλητήρι μπαταρίας PARKSIDE PLKA 3.6 A2

2

To PARKSIDE PLKA 3.6 A2 είναι ένα επαναφορτιζόμενο κολλητήρι μπαταρίας, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα LIDL. Η τιμή του ήταν 12.99 ευρώ και σίγουρα για αυτά τα λεφτά δείχνει αρκετά καλή προσφορά. Ας το δούμε λίγο αναλυτικότερα

Τεχνικά χαρακτηριστικά PARKSIDE PLKA 3.6 A2


ΜοντέλοPLKA 3.6
ΈκδοσηΑ2
ΕταιρίαPARKSIDE
ΚατασκευάστριαGrizzly Tools 
Τιμή12.99 @LIDL
Εγγύηση3 χρόνια
Μέγιστη θερμοκρασία470 βαθμοί Κελσίου
Απόδοση8 Watt
Τάση λειτουργίας3.6VDC
Χωρητικότητα μπαταρίας1500mAh
Διάρκεια φόρτισηςπερίπου 3 ώρες
Βάρος111 γραμμάρια
Επιλογή θερμοκρασίαςΌχι
LED φωτισμόςΝαι
Παρεχόμενες μύτες1
Καλάι2 μικρά
Τάση εξόδου φορτιστή5VDC
Ρεύμα εξόδου φορτιστή0.6Α
Βύσμα φορτιστήMicro USB

 

Εντυπώσεις από επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 3.6 A2


Το επαναφορτιζόμενο κολλητήρι PARKSIDE PLKA 3.6 A2 είναι ένα από τα πολλά κολλητήρια που έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς η PARKSIDE. To συγκεκριμένο είναι η εξελιγμένη έκδοση με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Πάνω το νεότερο PLKA 3.6 A2, κάτω το προγενέστερο μοντέλο που λειτουργούσε με αλκαλικές μπαταρίες.

Το παλαιότερο μοντέλο χρησιμοποιούσε αλκαλικές μπαταρίες και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο καλό. Όμως αυτό είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Καταρχάς η τιμή του είναι εξαιρετικά χαμηλή για αυτά που προσφέρει. Με 12.99 έχετε ένα επαναφορτιζόμενο κολλητήρι, με μπαταρία λιθίου και μαζί και ένα φορτιστή micro USB. Πραγματικά, ακόμα και αν δεν χρειάζεστε ένα κολλητήρι, δεν είναι κακή αγορά.

To κουμπί λειτουργίας. Όταν το κρατάτε πατημένο λειτουργεί το κολλητήρι.

Η λειτουργία είναι πολύ απλή. Διαθέτει ένα κουμπί on/off, το οποίο θέτει σε κατάσταση αναμονής το κολλητήρι. Για να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να ζεσταίνει η μύτη, θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος, όσο φυσικά το κουμπί λειτουργίας είναι στην θέση on. Αυτό το κάνει λίγο πιο ασφαλές, αφού είναι πολύ πιο δύσκολο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος.

Διαθέτει μία μικρή λυχνία ένδειξης, η οποία αν είναι κόκκινη σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα την απαραίτητη θερμοκρασία. Όταν πιάσει την απαραίτητη θερμοκρασία, γίνεται αυτόματα πράσινη.

Στο μπροστινό μέρος, λίγο πάνω από την μύτη, υπάρχει και ένας μικρός φακός LED, που σας επιτρέπει να έχετε καλύτερη οπτική επαφή με την επιφάνεια κόλλησης. 

Η μύτη αλλάζει, αλλά το σύστημά της είναι λίγο διαφορετικό. Στο σέρβις φαίνεται ότι υπάρχει διαθέσιμο ανταλλακτικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να βρει κάποιος στο εμπόριο μύτη με διαφορετική διάμετρο/σχήμα.

Η μπαταρία που διαθέτει είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου, τύπου 18650. Η χωρητικότητά της είναι 1500mAh και αν χαλάσει μπορεί να αλλαχθεί σχετικά εύκολα. Τώρα το πόσο ακριβώς κρατάει είναι λίγο δύσκολο να πω, γιατί κανένα κολλητήρι δεν δουλεύει συνεχόμενα. Η εντύπωση που δίνει είναι ότι κρατάει σχετικά καλό διάστημα. Η φόρτιση είναι λίγο αργή, περίπου 3 ώρες, αλλά εντάξει, με 13 ευρώ δεν μπορούμε να ζητάμε και πάρα πολλά.

Η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε αν το συνδέσετε απευθείας στο φορτιστή ή στο σταθμό φόρτισης. Ο σταθμός φόρτισης είναι αρκετά πρακτικός, καθώς το κολλητήρι τοποθετείτε με την μύτη προς τα κάτω, οπότε αν η μύτη είναι αρκετά καυτή είναι ένα καλό σημείο να αποθέτεται, όταν σταματάτε την κόλληση.

Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι ο φορτιστής είναι 5VDC και έχει έξοδο USB με καλώδιο με βύσμα κλασσικό micro USB. Οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή για να φορτίζετε κινητά, τάμπλετ….. Επίσης αν για κάποιο λόγο χαλάσει ο φορτιστής της PARKSIDE, χρησιμοποιείτε απλώς έναν άλλο που έχετε σπίτι.

Πόσο καλά κολλάει

Μπορεί τα χαρακτηριστικά του να είναι αρκετά καλά για τα λεφτά που κοστίζει, όμως μπορεί να κολλήσει ή είναι μάπα το καρπούζι; 

Η απάντηση είναι ότι μπορεί. Ο χρόνος προθέρμανσης είναι ίσως και λίγο πιο γρήγορος από ότι σε ένα απλό ενσύρματο κολλητήρι. Σε λιγότερο από μισό λεπτό, αν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο, η μύτη έχει πιάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία για να λιώσει το καλάι. 

Επίσης και η διάρκεια της μπαταρίας είναι σχετικά καλή. Μπορεί να κάνει αρκετά κολλήματα, ίσως και δεκάδες. Στην συσκευασία και το εγχειρίδιο χρήσης αναφέρεται περίπου 60 λεπτά, αλλά όπως είπαμε αυτό είναι κάτι εντελώς σχετικό.

Η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι περίπου ίδια με τα κολλητήρια, καθώς δεν έχει μεγάλες διαφορές σε όγκο ή βάρος. 

Σίγουρα δεν κάνει για πολύ λεπτές εργασίες, καθώς η μύτη είναι σχετικά χοντρή και δε έχει και ρύθμιση θερμοκρασίας.

Σύνοψη: Ιδανικό κολλητήρι για εργασίες μακρυά από το πάγκο εργασίας


Το PARKSIDE PLKA 3.6 A2, είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, που είναι απαραίτητο σε όποιον ασχολείται -έστω και ερασιτεχνικά- με ηλεκτρονικές επισκευές. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε, χωρίς τον περιορισμό που θα είχε ένα ενσύρματο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κοστίζει μόνο 13 ευρώ, τιμή αρκετά προσιτή για τον οποιονδήποτε.

Θετικά
  • Πολύ χαμηλή τιμή
  • Επαναφορτιζόμενο
  • Μπαταρία λιθίου
  • Απλή λειτουργία
  • 3 χρόνια εγγύηση
Αρνητικά
  • Δεν υπάρχουν ανταλλακτικές μύτες στη συσκευασία
  • Οι μύτες δεν πρέπει να υπάρχουν εκτός σέρβις

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για το σέρβις αναγράφεται πάνω στην συσκευασία (801 5000 019).
  • Ο κωδικός ΙΑΝ για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι 289142
  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία Parkside ή το σέρβις της. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Beelink S1 mini pc, ένας μικρός υπολογιστής σε αρκετά καλή τιμή
Επόμενο άρθροReview: Motospeed Inflictor CK104 (μπλε διακόπτης), ένα οικονομικό RGB μηχανικό πληκτρολόγιο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια