To Parkside PHD 110 A1 είναι ένα μίνι πλυστικό μηχάνημα, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. Είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση για το μικρότερο αδελφάκι του μεγάλου πλυστικού της Parkside, το οποίο υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια (PARKSIDE PHD 100 ..). H τιμή πώλησής του  συγκεκριμένου ήταν 49.99 ευρώ (ημερομηνία αγοράς 31/07/2017).

Τεχνικά χαρακτηριστικά Parkside PHD 110 A1


ΜοντέλοPHD 110 A1
Τάση λειτουργίας230V ~ 50Hz
Ισχύς1300 Watt
Μήκος καλωδίου5 μέτρα
Βάρος5.5 κιλά
ΠροστασίαIPX5
Πίεση λειτουργίας7.5 MPa / 75 bar
Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση 11 MPa / 110 bar
Μέγιστη θερμοκρασία εισαγωγής νερού40 βαθμοί Κελσίου
Μέγιστη πίεση εισαγωγής νερού0.8 MPa / 8 bar
Ποσότητα μεταφοράς νερού5 λίτρα ανά λεπτό
Μέγιστη ποσότητα μεταφοράς νερού6.5 λίτρα ανά λεπτό
Στάθμη ηχητικής πίεσης(LpA)77 dB (A); KpA= 3 dB
Επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου (LWA). 89 dB (A); KWA= 2,24 dB 

 

Εντυπώσεις από πλυστικό Parkside PHD 110 A1


Το μίνι πλυστικό της Parkside είναι ένα μικρό ερασιτεχνικό πλυστικό, το οποίο απευθύνεται σε όσους έχουν έλλειψη χώρου και δεν έχουν και πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε πίεση. Το σχήμα του θυμίζει μικρό βαλιτσάκι εργαλείων, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 5.5 κιλά.

Είναι αρκετή η πίεση;

Parkside PHD 110 A1

Η ισχύς του μοτέρ είναι 1300 Watt, σχετικά καλό νούμερο για ένα τόσο μικρό πλυστικό. Η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση είναι 110 bar, ενώ η πίεση λειτουργίας είναι 75 bar. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μηχάνημα (μοτέρ, κανόνι…) είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει πίεση έως 110 bar, αλλά η πίεση στην οποία λειτουργεί  συνήθως 75 bar. Δυστυχώς στα περισσότερα πλυστικά αναφέρεται μόνο η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση και έτσι γίνεται παραπληροφόρηση του κοινού, καθώς πολλές φορές οι καταναλωτές συγκρίνουν ανόμοια χαρακτηριστικά.

Τα 75 bar πίεσης σίγουρα δεν είναι πολλά για πλυστικό. Τα καλά πλυστικά έχουν πίεση λειτουργίας άνω των 120 bar, ενώ τα επαγγελματικά μπορεί να φθάσουν και τα 200 bar. Παρόλα αυτά, μπορείτε να πλύνετε άνετα ένα αυτοκίνητο, μία σκάλα και γενικότερα να κάνετε ότι κάνει ένα πλυστικό, απλώς λίγο πιο αργά.

Πλήρες σετ μόνο με 50 ευρώ

Αυτό που ξαφνιάζει ευχάριστα είναι ότι στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα πλήρες σετ πλυστικού, με ένα κανόνι, δύο ακροφύσια, σωλήνα και ένα δοχείο για σαπουνάδα. Σε κάποια πιο επώνυμα πλυστικά μόνο το κανόνι στοιχίζει 50 ευρώ (βέβαια δεν είναι ίδιο ποιοτικά). 

Ο ορισμός του φορητού

Parkside PHD 110 A1

Το Parkside PHD 110 είναι ένα φορητό πλυστικό. Μπορεί να το μεταφέρει εύκολα ακόμα και ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ το μικρό του μέγεθος το κάνει ιδανικό για μεταφορά με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή και με τα πόδια.

Για όλα τα εξαρτήματα υπάρχει ειδική υποδοχή και έτσι δεν προεξέχει ή κρέμεται τίποτα (αν τα έχετε τοποθετήσει σωστά).

Διαφορετικά παρελκόμενα με τις πρώτες εκδόσεις του PARKSIDE PHD 150

To κανόνι έχει αυτόματο σύστημα για σύνδεση του σωλήνα. Πιέζετε το κίτρινο κουμπί και απλώς τοποθετείτε τον σωλήνα. Στα παλαιότερα μοντέλα ήταν είτε βιδωτό είτε ενσωματωμένο.

Κάτι που αξίζει αναφοράς είναι ότι τα παρελκόμενα του Parkside PHD 110 A1 δεν είναι ίδια με αυτά του μεγαλύτερου πλυστικού της Parkside.

Πάνω το ακροφύσιο από το πλυστικό του review, κάτω από το Parkside PHD 150 A2. Όπως φαίνεται, οι υποδοχές δεν είναι ίδιες και έτσι δεν ταιριάζουν τα ακροφύσια του ενός στο άλλο.

Μόνο στο τελευταίο μοντέλο (το Ε4) φαίνεται ότι είναι οπτικά ίδια, αν και οι τιμές στο σέρβις για το κάθε εξάρτημα είναι διαφορετικές ανάμεσα στα δύο εργαλεία.

Συνεχόμενη λειτουργία;;;;

Τώρα αυτό που είναι στο μυαλό όλων – και του γραφών πριν αγοραστεί και δοκιμαστεί- είναι πως μπορεί ένα τόσο μικρό πλυστικό να δουλεύει συνεχόμενα στην μέγιστη πίεση χωρίς να κόβει το μοτέρ. Όσο και να φαίνεται περίεργο, μπορεί! Ειδικά με το το vario jet, ρυθμισμένο στη μικρή δέσμη μπορεί να δουλεύει συνεχόμενα για αρκετή ώρα. 

Αν όμως η έξοδος του νερού μεγαλώσει, τότε αναγκαστικά κόβει κάθε 5-10 δεύτερα. Χωρίς καμία υπερβολή, κατάφερε και έπλυνε ένα μεγάλο αυτοκίνητο, χωρίς πολύ μεγάλη διαφορά από μεγαλύτερα πλυστικά. Σίγουρα τα 150+ bar, δουλεύουν πιο ομαλά και η πίεση είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά για τα λεφτά του αλλά και το μέγεθός του, τα πάει, ειλικρινά, μία χαρά.

Σίγουρα πάντως δεν είναι για βαριά ή συνεχόμενη χρήση. Αν το μοτέρ δουλεύει συνεχόμενα για  ώρες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανάψει.

Προσοχή στο κανόνι και στην θερμοκρασία του νερού

πλυστικό parkside

Σε αυτά τα πλυστικά τα μεγάλα προβλήματα είναι δύο. Το κανόνι, το οποίο σπάει σχετικά εύκολα, αλλά και η θερμοκρασία του νερού. Το συγκεκριμένο έχει μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, η οποία στους περισσότερους ακούγεται μεγάλη, αλλά αν κάνετε το λάθος να το συνδέσετε απευθείας από μία βρύση ή λάστιχο, το οποίο το χτύπαγε για ώρες ο ήλιος, τότε δεν είναι. Τα πιο πολλά πλυστικά χαλάνε από αυτή τη μικρή παράλειψη.

Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον τα πιο πολλά μέρη εσωτερικά της αντλίας είναι πλαστικά. Οπότε το ζεστό νερό μπορεί να τα αλλοιώσει. Όμως ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι σε αυτά τα μικρά πλυστικά, το ίδιο το νερό της βρύσης ψύχει την αντλία. Οπότε αν είναι ζεστό, θα υπερθερμανθεί πολύ πιο γρήγορα.

Σε λίγες ημέρες θα ανεβούν περισσότερες φωτογραφίες από τα μηχανικά μέρη και από το εσωτερικό του εργαλείου

 

Σύνοψη : Σχετικά μικρή πίεση, αλλά με 50 ευρώ δύσκολα θα βρείτε καλύτερο


parkside phd 110

Το Parkside PHD 110 A1 είναι ένα νέο μοντέλο με πολύ όμορφο και πρακτικό design. Έχει σχετικά μικρή πίεση (75 bar) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει βασικές δουλείες, όπως πλύσιμο αυτοκινήτου, ηλιακού, ποδηλάτου…

Η τιμή του είναι μόλις 49.99 ευρώ και με αυτά παίρνετε ένα πλήρες σετ, αφού στην συσκευασία συμπεριλαμβάνεται κανόνι, 2 ακροφύσια και δοχείο σαπουνάδας.

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Όμορφο design
 • Μικρό μέγεθος
 • Κανόνι + 2 ακροφύσια
 • Μεγάλο καλώδιο
 • 3 χρόνια εγγύηση

ε

Αρνητικά
 • Σχετικά μικρή πίεση
 • Το μοτέρ δουλεύει συνεχόμενα
Ιδανικό
 • Μικρά αυτοκίνητα
 • Μηχανές
 • Ηλιακά πάνελ
 • Παραθυρόφυλλα
Ακατάλληλο
 • Μεγάλα αυτοκίνητα
 • Συνεχόμενη χρήση
 • Επαγγελματική χρήση
 • Εργασίες που απαιτείται μεγάλη πίεση (πχ καθαρισμός τσιμεντό-πλάκας)

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία Parkside, το σέρβις τους ή το Lidl. 
 • Το άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Το εργαλείο αγοράστηκε καινούργιο από επίσημο κατάστημα πώλησης
 • Η κριτική και οι απόψεις στο άρθρο είναι καθαρά υποκειμενικές.
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας του Ελληνικού σέρβις του εργαλείου, την ημερομηνία αγοράς ήταν το εξής:  
  • Τηλέφωνο : 801 5000 019 (κόστος 0.03 ευρώ ανά λεπτό)
  • email : grizzly@lidl.gr
 • O κωδικός ΙΑΝ του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 285109
 • Η εγγύηση ισχύει για 3 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής στο σέρβις αλλά και το τι καλύπτει η εγγύηση, θα βρείτε στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Αν το έχετε χάσει μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε ψηφιακή μορφή (pdf) από την επίσημη σελίδα της LIDL.
 • Αν θέλετε να διαβάσετε ένα γενικό άρθρο για τα εργαλεία Parkside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Περισσότερα reviews για εργαλεία Parkside


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ρομπότ μπορεί να ανοίξει χρηματοκιβώτιο σε λιγότερο από μισή ώρα
Επόμενο άρθροΕπισκευή σε περιστροφικό διακόπτη πλυντηρίου με 3D pen
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
19 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια