To Parkside PHD 110 A1 είναι ένα μίνι πλυστικό μηχάνημα, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. Είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση για το μικρότερο αδελφάκι του μεγάλου πλυστικού της Parkside, το οποίο υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια (PARKSIDE PHD 100 ..). H τιμή πώλησής του  συγκεκριμένου ήταν 49.99 ευρώ (ημερομηνία αγοράς 31/07/2017).

Τεχνικά χαρακτηριστικά Parkside PHD 110 A1


Μοντέλο PHD 110 A1
Τάση λειτουργίας 230V ~ 50Hz
Ισχύς 1300 Watt
Μήκος καλωδίου 5 μέτρα
Βάρος 5.5 κιλά
Προστασία IPX5
Πίεση λειτουργίας 7.5 MPa / 75 bar
Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση  11 MPa / 110 bar
Μέγιστη θερμοκρασία εισαγωγής νερού 40 βαθμοί Κελσίου
Μέγιστη πίεση εισαγωγής νερού 0.8 MPa / 8 bar
Ποσότητα μεταφοράς νερού 5 λίτρα ανά λεπτό
Μέγιστη ποσότητα μεταφοράς νερού 6.5 λίτρα ανά λεπτό
Στάθμη ηχητικής πίεσης(LpA) 77 dB (A); KpA= 3 dB
Επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου (LWA) . 89 dB (A); KWA= 2,24 dB 

 

Εντυπώσεις από πλυστικό Parkside PHD 110 A1


Το μίνι πλυστικό της Parkside είναι ένα μικρό ερασιτεχνικό πλυστικό, το οποίο απευθύνεται σε όσους έχουν έλλειψη χώρου και δεν έχουν και πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε πίεση. Το σχήμα του θυμίζει μικρό βαλιτσάκι εργαλείων, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 5.5 κιλά.

Είναι αρκετή η πίεση;

Parkside PHD 110 A1

Η ισχύς του μοτέρ είναι 1300 Watt, σχετικά καλό νούμερο για ένα τόσο μικρό πλυστικό. Η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση είναι 110 bar, ενώ η πίεση λειτουργίας είναι 75 bar. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μηχάνημα (μοτέρ, κανόνι…) είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει πίεση έως 110 bar, αλλά η πίεση στην οποία λειτουργεί  συνήθως 75 bar. Δυστυχώς στα περισσότερα πλυστικά αναφέρεται μόνο η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση και έτσι γίνεται παραπληροφόρηση του κοινού, καθώς πολλές φορές οι καταναλωτές συγκρίνουν ανόμοια χαρακτηριστικά.

Τα 75 bar πίεσης σίγουρα δεν είναι πολλά για πλυστικό. Τα καλά πλυστικά έχουν πίεση λειτουργίας άνω των 120 bar, ενώ τα επαγγελματικά μπορεί να φθάσουν και τα 200 bar. Παρόλα αυτά, μπορείτε να πλύνετε άνετα ένα αυτοκίνητο, μία σκάλα και γενικότερα να κάνετε ότι κάνει ένα πλυστικό, απλώς λίγο πιο αργά.

Πλήρες σετ μόνο με 50 ευρώ

Αυτό που ξαφνιάζει ευχάριστα είναι ότι στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα πλήρες σετ πλυστικού, με ένα κανόνι, δύο ακροφύσια, σωλήνα και ένα δοχείο για σαπουνάδα. Σε κάποια πιο επώνυμα πλυστικά μόνο το κανόνι στοιχίζει 50 ευρώ (βέβαια δεν είναι ίδιο ποιοτικά). 

Ο ορισμός του φορητού

Parkside PHD 110 A1

Το Parkside PHD 110 είναι ένα φορητό πλυστικό. Μπορεί να το μεταφέρει εύκολα ακόμα και ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ το μικρό του μέγεθος το κάνει ιδανικό για μεταφορά με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή και με τα πόδια.

Για όλα τα εξαρτήματα υπάρχει ειδική υποδοχή και έτσι δεν προεξέχει ή κρέμεται τίποτα (αν τα έχετε τοποθετήσει σωστά).

Διαφορετικά παρελκόμενα με τις πρώτες εκδόσεις του PARKSIDE PHD 150

To κανόνι έχει αυτόματο σύστημα για σύνδεση του σωλήνα. Πιέζετε το κίτρινο κουμπί και απλώς τοποθετείτε τον σωλήνα. Στα παλαιότερα μοντέλα ήταν είτε βιδωτό είτε ενσωματωμένο.

Κάτι που αξίζει αναφοράς είναι ότι τα παρελκόμενα του Parkside PHD 110 A1 δεν είναι ίδια με αυτά του μεγαλύτερου πλυστικού της Parkside.

Πάνω το ακροφύσιο από το πλυστικό του review, κάτω από το Parkside PHD 150 A2. Όπως φαίνεται, οι υποδοχές δεν είναι ίδιες και έτσι δεν ταιριάζουν τα ακροφύσια του ενός στο άλλο.

Μόνο στο τελευταίο μοντέλο (το Ε4) φαίνεται ότι είναι οπτικά ίδια, αν και οι τιμές στο σέρβις για το κάθε εξάρτημα είναι διαφορετικές ανάμεσα στα δύο εργαλεία.

Συνεχόμενη λειτουργία;;;;

Τώρα αυτό που είναι στο μυαλό όλων – και του γραφών πριν αγοραστεί και δοκιμαστεί- είναι πως μπορεί ένα τόσο μικρό πλυστικό να δουλεύει συνεχόμενα στην μέγιστη πίεση χωρίς να κόβει το μοτέρ. Όσο και να φαίνεται περίεργο, μπορεί! Ειδικά με το το vario jet, ρυθμισμένο στη μικρή δέσμη μπορεί να δουλεύει συνεχόμενα για αρκετή ώρα. 

Αν όμως η έξοδος του νερού μεγαλώσει, τότε αναγκαστικά κόβει κάθε 5-10 δεύτερα. Χωρίς καμία υπερβολή, κατάφερε και έπλυνε ένα μεγάλο αυτοκίνητο, χωρίς πολύ μεγάλη διαφορά από μεγαλύτερα πλυστικά. Σίγουρα τα 150+ bar, δουλεύουν πιο ομαλά και η πίεση είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά για τα λεφτά του αλλά και το μέγεθός του, τα πάει, ειλικρινά, μία χαρά.

Σίγουρα πάντως δεν είναι για βαριά ή συνεχόμενη χρήση. Αν το μοτέρ δουλεύει συνεχόμενα για  ώρες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανάψει.

Προσοχή στο κανόνι και στην θερμοκρασία του νερού

πλυστικό parkside

Σε αυτά τα πλυστικά τα μεγάλα προβλήματα είναι δύο. Το κανόνι, το οποίο σπάει σχετικά εύκολα, αλλά και η θερμοκρασία του νερού. Το συγκεκριμένο έχει μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, η οποία στους περισσότερους ακούγεται μεγάλη, αλλά αν κάνετε το λάθος να το συνδέσετε απευθείας από μία βρύση ή λάστιχο, το οποίο το χτύπαγε για ώρες ο ήλιος, τότε δεν είναι. Τα πιο πολλά πλυστικά χαλάνε από αυτή τη μικρή παράλειψη.

Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον τα πιο πολλά μέρη εσωτερικά της αντλίας είναι πλαστικά. Οπότε το ζεστό νερό μπορεί να τα αλλοιώσει. Όμως ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι σε αυτά τα μικρά πλυστικά, το ίδιο το νερό της βρύσης ψύχει την αντλία. Οπότε αν είναι ζεστό, θα υπερθερμανθεί πολύ πιο γρήγορα.

Σε λίγες ημέρες θα ανεβούν περισσότερες φωτογραφίες από τα μηχανικά μέρη και από το εσωτερικό του εργαλείου

 

Σύνοψη : Σχετικά μικρή πίεση, αλλά με 50 ευρώ δύσκολα θα βρείτε καλύτερο


parkside phd 110

Το Parkside PHD 110 A1 είναι ένα νέο μοντέλο με πολύ όμορφο και πρακτικό design. Έχει σχετικά μικρή πίεση (75 bar) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει βασικές δουλείες, όπως πλύσιμο αυτοκινήτου, ηλιακού, ποδηλάτου…

Η τιμή του είναι μόλις 49.99 ευρώ και με αυτά παίρνετε ένα πλήρες σετ, αφού στην συσκευασία συμπεριλαμβάνεται κανόνι, 2 ακροφύσια και δοχείο σαπουνάδας.

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Όμορφο design
 • Μικρό μέγεθος
 • Κανόνι + 2 ακροφύσια
 • Μεγάλο καλώδιο
 • 3 χρόνια εγγύηση

ε

Αρνητικά
 • Σχετικά μικρή πίεση
 • Το μοτέρ δουλεύει συνεχόμενα
Ιδανικό
 • Μικρά αυτοκίνητα
 • Μηχανές
 • Ηλιακά πάνελ
 • Παραθυρόφυλλα
Ακατάλληλο
 • Μεγάλα αυτοκίνητα
 • Συνεχόμενη χρήση
 • Επαγγελματική χρήση
 • Εργασίες που απαιτείται μεγάλη πίεση (πχ καθαρισμός τσιμεντό-πλάκας)

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία Parkside, το σέρβις τους ή το Lidl. 
 • Το άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Το εργαλείο αγοράστηκε καινούργιο από επίσημο κατάστημα πώλησης
 • Η κριτική και οι απόψεις στο άρθρο είναι καθαρά υποκειμενικές.
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας του Ελληνικού σέρβις του εργαλείου, την ημερομηνία αγοράς ήταν το εξής:  
  • Τηλέφωνο : 801 5000 019 (κόστος 0.03 ευρώ ανά λεπτό)
  • email : grizzly@lidl.gr
 • O κωδικός ΙΑΝ του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 285109
 • Η εγγύηση ισχύει για 3 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής στο σέρβις αλλά και το τι καλύπτει η εγγύηση, θα βρείτε στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Αν το έχετε χάσει μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε ψηφιακή μορφή (pdf) από την επίσημη σελίδα της LIDL.
 • Αν θέλετε να διαβάσετε ένα γενικό άρθρο για τα εργαλεία Parkside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Περισσότερα reviews για εργαλεία Parkside


Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
TIMH
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΙΕΣΗ
DESIGN
ΕΓΓΥΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροDIY ρομπότ μπορεί να ανοίξει χρηματοκιβώτιο σε λιγότερο από μισή ώρα
Επόμενο άρθροΕπισκευή σε περιστροφικό διακόπτη πλυντηρίου με 3D pen
review-parkside-phd-110-a1Το μικρό πλυστικό της Parkside έχει περιορισμένες δυνατότητες, αλλά είναι πολύ πρακτικό για μικρές εργασίες.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
19 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Βαγγέλης

Το σπείρωμα της εξαγωγής είναι το κλασικό M22;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ 110Α1 ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ;

Manthos

Καλησπέρα!
Διάβασα με ενδιαφέρον τις κριτικές σας και ομολογώ πως με έχετε καλύψει πλήρως.
Θα ήθελα να ρωτη΄σω,ανταλλακτικά και εξαρτήματα πού μπορούμε να βρούμε για αυτό το πλυστικό;
Ευχαριστώ

Dimitris

Ποια η γνώμη σας για το πλυστικό υψηλής πίεσης PHD 170 A1 που φέρνει την Τρίτη 3/3/2020; Ευχαριστώ.

Dimitris

Σε ευχαριστώ πολύ!
Συνεχίζω να σε διαβάζω με ενδιαφέρον.

Perseas

Κουμπωνω τον μαύρο σωληνα στην κανη και ακούγεται και το κλακ. Βλεπω εχει δυο μικρα λαστιχακια κοκκινα το λαστιχο στον σιδερενιο συνδεσμο που μπαινει στην κανη. Οταν ομως δουλεύω το μηχανημα…και παταω σκανδαλη….απο αυτη την ενωση βγαινει ποταμι…..απο τη μεση και κατω γινομαι λουτσα. Ειναι φυσιολογικό; Ετσι οπως ειναι παντως ….δε βλεπω τροπο να μη βγαινει…..δηλαδη ειναι δυο σιδερενιες ενωσεις…..αρσενικο θηλυκό….με δυο μικραααα λαστιχακια στο αρσενικο. Να το επιστρεψω; Ή ολα ετσι ετσι δουλευουν;

admin

Όχι δεν θα έπρεπε να δουλεύει έτσι, κανονικά όταν κουμπώνει καλά δεν χάνει από αυτό το σημείο καθόλου. Τα λαστιχάκια είναι σφιχτά ή παίζουν; Αν είναι σφιχτά τότε δοκιμάστε μερικές φορές να το βγάλετε και να το βάλετε καλά πιέζοντας ή πατώντας το κουμπί για να δείτε αν έχει κολλήσει κάπου ο μηχανισμός, αλλά αν δεν γίνεται κάτι, τότε μάλλον είναι ελαττωματικό το κανόνι ή ίσως και το αρσενικό κομμάτι στο λάστιχο. Όπως σας είπα, κανονικά όταν κουμπώνει δεν χάνει σταγόνα από εκεί (κουμπώνει αυτόματα και όπως είπατε και εσεις όταν κουμπώνει ακούγεται ένα χαρακτηριστικό κλικ και μετά δεν μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Perseas

Κατά τύχη είδα τη παραπάνω ερώτησή μου..
Τελικά πήγα στο service στη Ν Ιωνία και μου άλλαξαν τη κάνη. Εννοείται πλέον δεν τρέχει ούτε σταγόνα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εξυπηρέτηση! ΣΥγχαρητήρια για τα προιόντα και για την after αντιμετώπιση. Για μένα μονόδρομος οι μάρκες που υποστηρίζουν σε αυτό το servιce σε ένα στενάκι στη Ν Ιωνία.

Manos Mimi

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική κριτική. Αγόρασα και εγώ το μηχάνημα πριν λίγες μέρες και θέλω να ρωτήσω το εξής. Ένα από τα δύο αποσπώμενα ακροφύσια (το υψηλής πίεσης 360ο) κάνει έναν ήχο σαν … κουδουνίστρα καθώς το μεταλλικό μπεκ από το οποίο περνάει το νερό φαίνεται να μην είναι σταθερό στη θέση του. Αυτό είναι φυσιολογικό ή μήπως είναι ελαττωματικό;

admin

Αν εννοείται ότι ακούγεται σαν κουδουνίστρα όταν δεν λειτουργεί, ναι, έτσι είναι το «φυσιολογικό» (τουλάχιστον έτσι ακριβώς ήταν και σε αυτό που δοκιμάστηκε από εμένα εξαρχής), καθώς δεν είναι σταθερό το μεταλλικό μπεκάκι εσωτερικά.
Όταν δουλεύει, το πετάει η πίεση προς τα εμπρός και έτσι μένει σταθερό, οπότε κανονικά δεν πρέπει να ακούτε το κουδούνισμα.

Manos Mimi

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Στη λειτουργία φαίνεται να ψεκάζει κανονικά, όταν δε λειτουργεί ακούγεται ο ήχος και μάλλον είναι για το λόγο που αναφέρετε, δε θα ήταν άσχημη ιδέα να το διευκρίνιζαν στις οδηγίες!

Επίσης έχω ακόμη μια απορία την οποία δε μου έχουν καλύψει οι οδηγίες χρήσης. Με την ολοκλήρωση της εργασίας μας θα πρέπει να το δουλέψουμε για λίγο χωρίς να παίρνει νερό από την παροχή ώστε να αδειάσει εντελώς ή δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο;

admin

Ναι, για αρκετούς λόγους, μετά από κάθε χρήση πρέπει πάντα να αδειάζετε το νερό που υπάρχει σε κάθε πλυστικό (με τον τρόπο που αναφέρατε). Δηλαδή, με κλειστό τον διακόπτη πατάτε την σκανδάλη στο κανόνι, μέχρι να αδειάσει όλο το νερό.
Για παράδειγμα, ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο πάγος τον χειμώνα. Αν έχετε ξεχάσει νερό μέσα και είναι χειμώνας και έχει πάγο, θα σπάσει την αντλία.

Pan

Ευχαριστούμε. Κι εγώ το αγόρασα πριν λίγες μέρες και έχω πρόβλημα σύνδεσης του λαστιχου με το μηχάνημα. Χρησιμοποιούμε καποιο σύνδεσμο; ..ναι, είμαι άσχετη. Ευχαριστώ και παλι

admin

Μην ανησυχείτε, κανείς δεν γεννήθηκε σχετικός. Αν εννοείται πως συνδέουμε το λάστιχο της παροχής νερού στο μηχάνημα, ναι υπάρχει ειδικός σύνδεσμος, ο οποίος δεν παρέχεται στην συσκευασία. Ο λόγος δεν είναι από τσιγκουνιά της Parkside, αλλά γιατί εξαρτάται καθαρά από την διάμετρο του λάστιχου που έχετε. Οι σύνδεσμοι αυτοί είναι αυτόματοι και ονομάζονται ταχυσύνδεσμοι λάστιχου/νερού. Όπως σας είπα η έξοδος του συνδέσμου είναι πάντα ίδια, αλλά η είσοδος εξαρτάται από την διάμετρο του λάστιχου ποτίσματος, η οποία μετριέται σε ίντσες. Οπότε μετρήστε την διάμετρο από το λάστιχο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (1 ίντσα = 25.4 χιλιοστά περίπου) και αγοράστε τον… Διαβάστε περισσότερα »

Δημ Mayrommatis

Έχω το PHD 110A1
Και μου έσκασε το λάστιχο πιέσεως μήπως γνωρίζεται αν και από που θα το προμηθεύτω ευχαριστω