Επισκευή σε περιστροφικό διακόπτη πλυντηρίου με 3D pen

0

Ο συγκεκριμένος είναι ένας περιστροφικός διακόπτης επιλογής προγράμματος πλύσης, για πλυντήριο ρούχων Hotpoint-Ariston. Από τις  πρώτες κιόλας εβδομάδες έδειχνε να αρχίσει να «πατινάρει». Δηλαδή, με την περιστροφή κάποιες φορές έχανε τα προγράμματα. Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι καλό, αφού δείχνει είτε ότι είναι ελαττωματικό το προϊόν ή κακή κατασκευή. Αν και το πλυντήριο ήταν ακόμα μέσα στην εγγύηση, δεν άξιζε τον κόπο να ασχοληθώ με την εγγύηση, αφού η επισκευή – έστω και με πατέντα- θα ήταν πολύ γρηγορότερη από το πήγαινε-έλα στο σέρβις.

Το πλυντήριο είναι ηλεκτρονικό και η πλακέτα βρίσκεται ενσωματωμένη στην πόρτα του πλυντηρίου, στο πάνω μέρος. Για να την ανοίξετε θα πρέπει να λύσετε 5 βίδες torx t-10. Αφού βγάλετε το καπάκι, θα πρέπει να ξεκουμπώσετε την πλακέτα. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε με προσοχή, βγάζοντας τις πλαστικές ασφάλειες που έχει περιμετρικά.

Προσοχή, αν ξεκουμπώσετε τις ασφάλειες, όλη η πλακέτα θα κρέμεται από αυτά τα μικρά καλώδια.

Εδώ θέλει προσοχή, γιατί αν το κάνετε αυτό, η πλακέτα θα συγκρατείται από την καλωδίωση στο κάτω αριστερό μέρος. Έτσι αν την αφήσετε μπορούν να κοπούν τα καλώδια. Ο περιστροφικός διακόπτης συγκρατείται στο εξωτερικό μέρος του πλυντηρίου, με ασφάλειες, τις οποίες θα πρέπει να ξεκουμπώσετε από μέσα.

Τσιγκουνεύθηκαν το πλαστικό…

Βγάζοντας τον, η αιτία του προβλήματος ήταν εμφανής. Το πλαστικό, στο οποίο μπαίνει χωνευτός ο μοχλός της πλακέτας, είναι πολύ λεπτό και είχε σπάσει. Αν και το ανταλλακτικό ήταν το ίδιο, θα έσπαγε μέσα σε λίγες εβδομάδες και αυτό.

Τώρα η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος κόλλα στιγμής ή εποξική. Βέβαια, αυτό μπορεί να κόλλαγε το σπάσιμο που υπήρχε ήδη, αλλά δεν θα απέτρεπε ένα νέο.

Το 3D pen της Sunlu. Αγοράστηκε από την ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest για λιγότερο από 30 ευρώ.

Έτσι προτιμήθηκε η λύση της περιμετρικής ενίσχυσης. Αυτό έγινε με την βοήθεια ενός 3D Pen εκτυπωτή, ενός φτηνού gadget, το οποίο χρησιμοποιεί πλαστικό νήμα, ίδιο με αυτό των 3D εκτυπωτών. Το συγκεκριμένο είναι το Κινέζικο Sunlu, με κόστος κάτω από 30 ευρώ, αλλά υπάρχουν διάφορα στην αγορά.

Μπορεί να φαίνεται πολύ άσχημο, αλλά είναι αρκετά πιο γερό από ότι πριν

Κανονικά προορίζεται για μικρές κατασκευές και καλλιτεχνίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε θέλετε ένα «γέμισμα» με πλαστικό. Το πλαστικό είναι αρκετά ισχυρό όταν παγώσει και έτσι προσφέρει μία τέλεια ενίσχυση.

H εξαγωγή γίνεται σε πολύ λεπτές γραμμές, έτσι μπορεί να καλυφθεί ακόμα και μία μικρή λεπτομέρεια. 

Όπως φαίνεται και στην φώτο, δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζεται από την εξωτερική ενίσχυση.

Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστόλι κόλλας ή ίσως και κάποιο υλικό που πλάθεται (πχ Sugru). 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Parkside PHD 110 A1, ένα μίνι πλυστικό 110 bar
Επόμενο άρθροΔημιουργήστε απομιμήση μαρμάρου σε χαρτί, με μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια