Οι 3D εκτυπωτές-στυλό (ή 3D-Pen) είναι ένα σχετικά καινούργιο gadget που πρώτο-κυκλοφόρησε από την εταιρία 3Doodler πριν μερικά χρόνια, μέσω του Kickstarter. Παρότι το 3Doodler pen είναι το πρώτο -και το πιο γνωστό- τέτοιο gadget,  είναι σχετικά ακριβό με τιμή κοντά στα 100 ευρώ. Όμως υπάρχουν και πολύ πιο οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, με το Sunlu SL-400 να είναι μία από αυτές. Με λίγο χειρότερα χαρακτηριστικά, πωλείται στο 1/4 της τιμής του πρωτότυπου 3D-Pen.

Χαρακτηριστικά Sunlu SL-400

ΓενικάΠαροχήΔιαστάσειςΠεριεχόμενα
 • Μοντέλο: Sunlu SL – 400
 • Υλικό που χρησιμοποιεί: PLA
 • Μέγεθος υλικού: 1.75 χιλιοστά
 • Ισχύς λειτουργίας: 10W
 • Certificate: CE,EMC,FCC,LVD,RoHs
 • Τύπος τροφοδοτικού : Εξωτερικό
 • Τάση λειτουργίας : 5V
 • Ισχύς εξόδου: 2Α
 • Βάρος προϊόντος: 0.0490 κιλά 
 • Βάρος συσκευασίας: 0.3350 κιλά
 • Μέγεθος προϊόντος: 15.90 x 2.40 x 2.70 εκατ. 
 • Μέγεθος συσκευασίας: 18.00 x 10.00 x 5.00 εκατ.
 • 1 x Sunlu SL – 400 Smart 3D Printing Pen
 • 1 x τροφοδοτικό
 • 2 x PLA πλαστικές κουλούρες
 • 1 x Αγγλικό εγχειρίδιο χρήσης

Εντυπώσεις από Sunlu SL-400

Sunlu SL-400 3D pen εκτυπωτής χειρός Το Sunlu SL-400 είναι ένα μικρό gadget, το οποίο προορίζεται πιο πολύ για χόμπυ και παιχνίδια, αλλά ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες κατασκευές.  Αν και είναι αρκετά οικονομικό, έχει σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής, με καλό και εργονομικό σχεδιασμό. Είναι πολύ απλό στη χρήση, με πρακτικά μόνο ένα κουμπί λειτουργίας (on/off). SUNLU 3DPEN Είναι ενσύρματο και απαιτεί συνεχή σύνδεση με το τροφοδοτικό για να λειτουργήσει. Για όσους έχουν χρησιμοποιήσει, θυμίζει αρκετά σε λειτουργία πιστόλι κόλλας. Έτσι απαιτεί μία μικρή προθέρμανση (περίπου 1 λεπτού) και στην συνέχεια ξεκινάει να βγάζει το λιωμένο πλαστικό  Ένα από τα αρνητικά του, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο PLA και όχι ABS, ενώ η διάμετρος του πλαστικού είναι 1.75 χιλιοστά. Η τροφοδοσία γίνεται εύκολα με την απλή τοποθέτηση του πλαστικού στην υποδοχή. Η ροή του πλαστικού είναι συνεχής και ομοιόμορφη, όμως δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ταχύτητας ή διαμέτρου. Η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η δυνατότητα συνεχούς ή μεμονωμένης λειτουργίας. Είναι λίγο θορυβώδες όταν βρίσκεται σε λειτουργία (δηλαδή όταν δουλεύει το μοτέρ τροφοδοσίας), σε ανεκτά πάντα επίπεδα, αλλά ίσως λίγο παραπάνω από ότι θα περίμενε κάποιος.

Ασφαλές για παιδιά (μάλλον)

Τώρα ένα μεγάλο ερώτημα είναι αν είναι όντως ασφαλές για μικρά παιδιά. Αν και δεν αναφέρεται κάπου το όριο ηλικίας, είναι σίγουρα σχετικά ασφαλές για σχετικά μεγάλα παιδιά (άνω των 12). Για πολύ μκρά παιδιά μάλλον καλό είναι να υπάρχει επίβλεψη. Το μόνο επικίνδυνο σημείο, είναι η κεραμική μύτη η οποία θερμαίνεται αρκετά. Η θερμοκρασία αν και είναι μεγάλη, δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλέσει κάποιο άμεσο έγκαυμα, αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η επαφή με την κεραμική μύτη. Όλο το υπόλοιπο εργαλείο, είναι ψυχρό, χωρίς κανένα σημείο επικίνδυνο. Το λιωμένο πλαστικό, παγώνει σχεδόν στιγμιαία, έτσι ακόμα και μερικά δεύτερα μετά την εκροή του, μπορεί να το ακουμπήσει κάποιος με ασφάλεια. Πάλι ακόμα και να το ακουμπήσει κάποιος την στιγμή που εκλύεται, δεν θα προκληθεί έγκαυμα, αλλά σίγουρα θα αισθανθείς άβολα.

Ευκολία χρήσης

Όπως είπαμε το Sunlsu SL-400 είναι αρκετά απλό στην χρήση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσετε να κάνετε «παπάδες» από την πρώτη κιόλας μέρα. Σίγουρα θέλει αρκετή εξάσκηση ή έμφυτο ταλέντο για να κάνει κάποιος όμορφες δημιουργίες.  

Αντοχή υλικών και που θα βρείτε αναλώσιμα

Τώρα κάτι που ξαφνιάζει κάποιον που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιο εργαλείο, είναι η αντοχή που έχει το πλαστικό PLA (πόσο μάλλον το ABS). Όσο και να φαίνεται περίεργο, οι δημιουργίες είναι αρκετά ανθεκτικές. Και το υλικό κολλάει καλά μεταξύ του αλλά και είναι πολύ ανθεκτικό σε πιέσεις. Έτσι, εφόσον παγώσει, η δημιουργία σας θα παραμείνει αναλλοίωτη για μεγάλο διάστημα. Τώρα ουσιαστικό το μόνο αναλώσιμο που θα χρειαστείτε είναι το νήμα. Νήμα όπως είπαμε χρησιμοποιεί PLA 1.75 χιλιοστών. Είναι μια σχετικά κοινή διάσταση και μπορείτε να την βρείτε όπου υπάρχουν αναλώσιμα για 3D εκτυπωτές. Το αυθεντικό PLA νήμα για το Sunlu μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα χρώματα από εδώ σε τιμή 25 ευρώ τα 1.2 κιλά (300 μέτρα).Σύγκριση με το 3Doodler

 Sunlu SL-4003Doodler
Υλικό νήματοςPLAPLA, ABS
Βάρος49 γραμμάρια129 γραμμάρια
Ταχύτητες12
Βαθμίδες θερμοκρασίας12
Χρόνος προθέρμανσης1 λεπτό1 λεπτό
Τιμή25-30 ευρώ80-120 ευρώ

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

sunlu 3dpen

Το Sunlu SL-400 δεν υπάρχει ακόμα στην Ελληνική αγορά. Εμείς το πήραμε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest, στην οποία το κόστος είναι 31 ευρώ ενώ από την Κινέζικη αποθήκη είναι 24.54 ευρώ αυτή στη στιγμή

Ο χρόνος παράδοσης από την Ευρώπη είναι λιγότερο από μία εβδομάδα με κούριερ και 2 εβδομάδες περίπου με απλό ταχυδρομείο. Από Κίνα είναι 1 εβδομάδα με κούριερ και 2-4 εβδομάδες για απλό ταχυδρομείο.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Gearbest και πως μπορείτε να κάνετε αγορές από εκεί, καλό είναι να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ GEARBEST


Συνοψίζοντας : Το Sunlu SL-400 είναι μία πολύ οικονομική λύση για 3D-στυλό

To Sunlu SL-400 είναι μία πολύ οικονομική λύση για όσους θέλουν να πειραματιστούν με 3D εκτυπωτές-στυλό. Αν και δεν έχει τις λειτουργίες και τις δυνατότητες ακριβότερων μοντέλων, μπορεί να κάνει αρκετά σε πολύ μικρότερη τιμή.

Σίγουρα θέλει αρκετή εξάσκηση ώστε να καταφέρει κάποιος να δημιουργήσει όμορφα αντικείμενα, αλλά παρόλα αυτά είναι μία πολύ καλή ιδέα για δώρα σε παιδιά ή χομπίστες.


Θετικά

 • Πολύ χαμηλή τιμή
 • Καλή ποιότητα κατασκευής
 • Απλή λειτουργία

Αρνητικά

 • Δεν υπάρχει επιλογή ταχύτητας
 • Δεν υπάρχει επιλογή θερμοκρασίας

 

< p style=”text-align: center;”> 

Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΕΤΑ
Προηγούμενο άρθρο3D εκτυπωτής κατασκευάζει σπίτια 100τμ σε μία μόνο μέρα
Επόμενο άρθροΠοιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να παγώσετε την μπύρα
review-sunlu-sl-400-oikonomiko-3d-penΤο Sunlu SL-400 είναι μία πολύ οικονομική 3D-Pen, το οποίο μπορεί να μην έχει τις ίδιες δυνατότητες με το 3Doodler, είναι όμως αρκετά φτηνότερο, κάτι που το κάνει πολύ δελεαστική επιλογή.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια