Ανθεκτικότερο PLA νήμα για 3D εκτυπωτές με υπολείμματα καφέ

0
3d printed με καφέ

Το PLA είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για 3D εκτυπώσεις. Πρόκειται για ένα βιοδιασπώμενο υλικό που κατασκευάζεται από καλαμπόκι, οπότε είναι αρκετά οικολογικό. Το μόνο πρόβλημα με τo PLA είναι η αντοχή του στις πιέσεις. Παρότι για απλές 3D εκτυπώσεις είναι μία χαρά, ειδικά αν το ποσοστού του fill είναι μεγάλο, σε λεπτές εκτυπώσεις που μπορεί να ασκηθούν πιέσεις υπάρχει πρόβλημα. Για τους περισσότερους η λύση είναι η χρήση πιο ανθεκτικών πλαστικών όπως τo ABS, αλλά αυτό έχει άλλα προβλήματα (απαιτεί μεγαλύτερη θερμοκρασία, δεν εκτυπώνεται τόσο καλά σε φθηνούς εκτυπωτές, δεν είναι οικολογικό, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι πιθανώς να εκλύονται επικίνδυνες ουσίες κατά την εκτύπωση…) .

Γιαυτό γίνεται μία προσπάθεια να βελτιωθεί η αντοχή του PLA με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η προσθήκη υπολειμμάτων καφέ μέσα στο PLA. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Washington έδειξαν με την προσθήκη 20% υπολειμμάτων καφέ στο μείγμα του PLA η ανθεκτικότητα αυξάνεται έως και 400%. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό γίνεται χωρίς να αυξηθεί το κόστος, καθώς πρόκειται για υλικό με μηδαμινό κόστος, που υπό κανονικές συνθήκες πετιέται στα σκουπίδια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY κλαδοτεμαχιστής και σχιστικό ξύλων σε ένα μηχάνημα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε το δικό σας DIY laser χαράκτη από το μηδέν

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια