Review: Επαναφορτιζόμενο πιστόλι σιλικόνης PARKSIDE PHPA 20 A1

5
parkside phpa 20

Το επαναφορτιζόμενο πιστόλι σιλικόνης PARKSIDE PHPA 20 Li A1 είναι ένα από τα πολλά εργαλεία της σειράς X20V Team. Είναι ένα πιστόλι που χρησιμοποιεί κόλλες σιλικόνης 11 χιλιοστών και το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι έχει αυτονομία και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε. Αν σε αυτό συνυπολογίσετε το πολύ χαμηλό κόστος (μόλις 15 ευρώ έκανε την τελευταία φορά που το έφεραν τα LIDL χωρίς μπαταρία και φορτιστή), τότε είναι σίγουρα εξαιρετική αγορά για όποιον χρησιμοποιεί πιστόλια σιλικόνης.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PHPA 20 Li A1

ΕταιρίαPARKSIDE
ΜοντέλοPHPA 20
ΈκδοσηA1
ΤύποςΠιστόλι σιλικόνης
Κατασκευαστής/ΕισαγωγέαςGrizzly Tools
Τιμή15 ευρώ @ LIDL 10/21
Εγγύηση3 χρόνια
ΜπαταρίαΔεν συμπεριλαμβάνεται
ΦορτιστήςΔεν συμπεριλαμβάνεται
Διάμετρος ράβδων σιλικόνης11 χιλιοστά
Ταχύτητα ροής15 γρ/λεπτό
Χρόνος προθέρμανσης1 λεπτό
Αυτονομία με 2Ah μπαταρία30 λεπτά
Αυτόματη απενεργοποίησημετά από 30 λεπτά
Κατηγορία προστασίαςΙΙΙ
Βάρος χωρίς μπαταρία360 γραμμάρια

Εντυπώσεις από PARKSIDE PHPA 20 Li A1

parkside phpa 20

To επαναφορτιζόμενο πιστόλι σιλικόνης PARKSIDE PHPA 20 Li A1 είναι ένα από τα δεκάδες εργαλεία που ανήκουν στην σειρά X20V Team, δηλαδή τα εργαλεία που παίρνουν όλα τις ίδιες μπαταρίες 20V. Παρότι είναι ένα σχετικά απλό εργαλείο, μόνο και μόνο η εξαιρετικά χαμηλή τιμή το κάνει ιδανική αγορά για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί πιστόλι σιλικόνης.

Απλή λειτουργία

πιστόλι σιλικόνης parkside

Η λειτουργία του PARKSIDE PHPA 20 A1 είναι εξαιρετικά απλή. Έχει μόνο ένα φωτιζόμενο κουμπί on/off στο πάνω μέρος και την σκανδάλη προώθησης της ράβδου σιλικόνης, τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει επιλογή θερμοκρασίας, επιλογή ταχύτητας ή κάποια πιο πολύπλοκη λειτουργία. Πρακτικά είναι ακριβώς ίδια με τα φθηνά πιστόλια σιλικόνης, μόνο που αυτό δουλεύει με μπαταρία.

Ράβδοι σιλικόνης 11 χιλιοστών

μπάρες σιλικόνης

Το PHPA 20 A1 παίρνει τις κλασικές ράβδους σιλικόνης διαμέτρου 11 χιλιοστών. Είναι η πιο συνηθισμένη διάσταση και μπορείτε να τις βρείτε παντού, από βιβλιοπωλεία έως καταστήματα με εργαλεία. Υπάρχουν και στο σέρβις αλλά κατά καιρούς φέρνει και το LIDL σε πάρα πολύ καλή τιμή. Στην συσκευασία έχει 3 μικρές 15 εκατοστών, αλλά μπορεί να πάρει και πιο μακριές.

Στο εμπόριο θα βρείτε τις κλασσικές διάφανες (αυτές έχει και στην συσκευασία), κίτρινες, μαύρες, πολύχρωμες ή ακόμα και με γκλίτερ. Όμως εκτός από χρωματικές διαφορές, υπάρχουν και ράβδοι σιλικόνης ειδικού σκοπού. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι σιλικόνες για ξύλα και οι σιλικόνες υψηλής θερμοκρασίας (δεν κάνουν για το συγκεκριμένο πιστόλι).

Γρήγορη προθέρμανση 1 λεπτού

phpa 20 silikoni

Ένα από τα θετικά που έχει είναι η γρήγορη προθέρμανση, αφού σε λιγότερο από ένα λεπτό είναι έτοιμο προς χρήση. Για δική μας ευκολία, ο διακόπτης λειτουργίας είναι φωτιζόμενος με χρώματα ένδειξης. Όταν είναι κόκκινο σημαίνει ότι προθερμαίνεται και όταν γίνει πράσινος ότι είναι έτοιμος προς χρήση.

Αυτόματη απενεργοποίηση μετά από μισή ώρα

Το εργαλείο έχει αυτόματη απενεργοποίηση λειτουργίας μετά από 30 λεπτά. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το διάστημα είναι μεγάλο και θα έπρεπε να μπορούσε να ρυθμιστεί (δεν υπάρχει καμία αναφορά στο φυλλάδιο για τέτοια δυνατότητα). Δέκα λεπτά θα ήταν υπεραρκετά, σε 30 λεπτά αδειάζει μόνη της η 2αρα μπαταρία, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι τόσο μεγάλο διάστημα.

Αυτονομία μισής ώρας με την μικρή μπαταρία

Η αυτονομία που έχει είναι αρκετά καλή. Περίπου μισή ώρα με την μικρή μπαταρία και μία ώρα με την μεγάλη. Επειδή η προώθηση της ράβδου δεν είναι ηλεκτρονική αλλά μηχανική πιέζοντας την σκανδάλη, δεν έχει και τόσο σημασία στην αυτονομία. Ο χρόνος αφορά αποκλειστικά τις αντιστάσεις που ζεσταίνουν την σιλικόνη. Βέβαια καλό θα ήταν να μην το ζορίζετε με συνεχόμενη λειτουργία για μία ώρα. Εφόσον έχει γρήγορη προθέρμανση, καλό είναι να το κλείνετε όταν δεν χρησιμοποιείται.

Φακός LED

pistoli silikonis lidl

Όπως σχεδόν σε όλα τα επαναφορτιζόμενα PARKSIDE έτσι και το PHPA 20 Α1 έχει ένα μικρό λαμπτήρα LED στην βάση που του επιτρέπει να φωτίζει το σημείο εργασίας. Για το συγκεκριμένο εργαλείο δεν είναι και τόσο απαραίτητο, αφού δύσκολα κάποιος θα κάνει μία θερμοκόλληση στα σκοτάδια, όμως καλό είναι ότι υπάρχει γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Κάτι που θα φανεί περίεργο σε πολλούς είναι ότι έχει συνεχόμενη λειτουργία όταν το ανοίξετε. Δηλαδή δεν σβήνει αν αφήσετε την σκανδάλη. Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί on/off για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει.

Εξαιρετικά ελαφρύ

Το επαναφορτιζόμενο πιστόλι σιλικόνης των LIDL είναι πάρα πολύ ελαφρύ. Χωρίς μπαταρία ζυγίζει μόνο 360 γραμμάρια και ίσα που το καταλαβαίνετε στο χέρι σας. Ακόμα και με την μεγάλη μπαταρία είναι σχετικά ελαφρύ και δεν θα σας κουράσει.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Ως ελάττωμα το μόνο που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι δεν έχει δυνατότητα επιλογής του χρόνου απενεργοποίησης και ότι δεν υπάρχει κάποια ανταλλακτική μύτη στην συσκευασία.

Το μεγάλο μέγεθος θα μπορούσε να αναφερθεί, καθώς υπάρχουν επαναφορτιζόμενα πιστόλια σιλικόνης σε στυλ στυλό, όμως εφόσον ανήκει στην σειρά X20V Team δεν θα μπορούσε να έχει τέτοιο σχήμα και τόσο μικρό μέγεθος. Για 20V το μέγεθος είναι φυσιολογικό.

Σύνοψη: Τίποτα τρομερό, όμως για μόλις 15 ευρώ βολεύει, ειδικά αν έχετε ήδη τις μπαταρίες

Για κάποιον που δεν έχει καμία μπαταρία X20V Team και θέλει ένα πιστόλι σιλικόνης μπαταρίας, τότε το PARKSIDE PHPA 20 Li A1 δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη αυτονομία, όμως στο εμπόριο θα βρείτε μικρά πιστόλια σιλικόνης που βολεύουν πιο πολύ. Όμως αν έχετε ήδη μπαταρίες Χ20V Team και θέλετε μεγάλη αυτονομία, τότε το πιστόλι των LIDL δείχνει ιδανικό. Με μόλις 15 ευρώ έχετε ένα πλήρως λειτουργικό πιστόλι σιλικόνης με μεγάλη αυτονομία.

H λειτουργία του είναι πολύ απλή και δεν φαίνεται ότι μπορεί να χαλάσει εύκολα αν δεν ζοριστεί.

 • Οικονομικό
 • 3 χρόνια εγγύηση
 • Πολύ ελαφρύ
 • Μεγάλη αυτονομία με τη 4αρα μπαταρία
 • Ο χρόνος αυτόματης απενεργοποίησης είναι πιο μεγάλος από ότι θα έπρεπε
 • Είναι πιο μεγάλο από τα μικρά πιστόλια μπαταρίας

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε

 • Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις είναι
  • email : grizzly@lidl.gr
  • Τηλ. : 801 5000 019
 • Online εγχειρίδιο χρήσης σε μορφή pdf μπορείτε να βρείτε στην σελίδα εξυπηρέτησης των LIDL, σε αυτόν τον σύνδεσμο
 • Ο κωδικός ΙΑΝ από την συγκεκριμένη έκδοση είναι 354648_2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY κρεμαστό φωτιστικό οροφής από ρετάλια
Επόμενο άρθροΑπλή πατέντα για να κάνουμε συγκολλητή ξυλεία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
5 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια