Απλή πατέντα για να κάνουμε συγκολλητή ξυλεία

0
πατέντα συγκολλητή ξυλεία

Η συγκολλητή ξυλεία είναι δοκάρια ή πλάκες ξύλου από μικρότερα κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους. Μπορούμε να βρούμε και στο εμπόριο, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας. Η πιο απλή μέθοδος είναι με μερικούς κοινούς σφιγκτήρες, όμως έχει μερικά μειονεκτήματα. Το κυριότερο είναι οι δεν μπορείς να καθαρίσεις ή να ισιώσεις εύκολα τα κομμάτια, επειδή οι σφιγκτήρες είναι στη μέση. Μόνο με μεγάλους σφιγκτήρες μπάρας ή σωλήνα που πατάνε πάνω σε πάγκο μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη άνεση αλλά είναι πιο ακριβοί και δεν τους έχουν όλοι. Γιαυτό αυτή η απλή πατέντα που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά δείχνει πολύ χρήσιμη.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές φθηνές, επίπεδες πλάκες ξυλείας (πχ mdf) και μερικά εξάγωνα μπουλόνια με παξιμάδια (χωνευτά και απλά). Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν απαιτείται κάποιο ακριβό εργαλείο και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ότι μήκος θέλετε. Την δουλειά του σφιγκτήρα την κάνουν τα μπουλόνια και επειδή είναι πολύ φθηνά μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε, έτσι ώστε η πίεση να κατανέμετε ομοιόμορφα σε όλο το μήκος της συγκολλητής πλάκας. Το μόνο που μπορεί να μην γνωρίζουν αρκετοί, είναι τα παξιμάδια που είναι μέσα στο ξύλο. Ονομάζονται χωνευτά παξιμάδια ή βύσματα ξύλου ή καρφωτά περικόχλια και μπαίνουν στο ξύλο καρφωτά ή βιδωτά.

Ο δημιουργός της πατέντας χρησιμοποιεί και απλή κολλητική ταινία για να κάνει ένα αναλώσιμο, προστατευτικό στρώμα για την ξυλόκολλα που πέφτει στο κάτω μέρος. Αν χρησιμοποιήσετε MDF, νοβοπάν ή κόντρα πλακέ είναι απαραίτητο. Αν επιλέξετε μελαμίνη, τότε δεν θα προλάβει να κολλήσει και καθαρίζετε πιο εύκολα με μία ξύστρα. Κάτι αρκετά σημαντικό που δεν φαίνεται και τόσο καλά στο βίντεο είναι η μεταλλική προστατευτική πλάκα που χρησιμοποιεί για τα μπουλόνια. Αν δεν το έκανε, τα μπουλόνια θα βυθίζονταν σταδιακά μέσα στο ξύλο που βάζει για κόντρα.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗDustin Penner @Youtube
Προηγούμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενο πιστόλι σιλικόνης PARKSIDE PHPA 20 A1
Επόμενο άρθροReview: Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο PARKSIDE PKS 2200 A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια