Parkside – Επιτραπέζιο Κολονάτο Δράπανο PTB16

21

Το επιτραπέζιο κολονάτο δράπανο PARKSIDE PTB 16 είναι ένα οικονομικό ερασιτεχνικό εργαλείο με κόστος 69 περίπου ευρώ. Το πιο φτηνό επιτραπέζιο δράπανο ίδιας ονομαστικής ισχύς έκανε 2 φορές τα λεφτά αυτού περίπου. Για παράδειγμα το μοντέλο της Fabel που ανήκει στη Unimac κάνει 160 E και είναι ελαφρώς καλύτερο από του LIDL. Της Einhell (που είναι μια φτηνή λύση του εμπορίου)κάνει 110 και είναι αρκετά χειρότερο σε χαρακτηριστικά από του LIDL. Τα υπόλοιπα που είχα βρει ξέφευγαν και κάναν από 250 και πάνω.

Χαρακτηριστικά
 • Ισχύς: 500 Watt
 • 9 ταχύτητες που αλλάζουν με ιμάντες 
 • Στροφές από 390-2600
 • Κουμπί On/Off
 • Μέγκενη στη βάση
 • Περιστρεφόμενη βάση και κάθετα και οριζόντια
 • Τσοκ απο 1,5-16 χιλιοστά με ειδική θέση για το κλειδί του τσοκ
 • Διπλό επεκτάσιμο προστατευτικό που μπορεί να αναδιπλωθεί εύκολα
 • Ειδικά ρυθμιζόμενο βάθος διάτρησης
 • Βάρος 27 κιλά
 • Σχετικά απλή συναρμολόγηση
 • 3 χρόνια εγγύηση  
 

Εντυπώσεις (μετά από 5 χρόνια χρήσης)

Οι εντυπώσεις από το επιτραπέζιο δράπανο είναι σχετικά καλές. Στα περίπου 5 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Είναι εύχρηστο και μπορεί να αντεπεξέλθει στις περισσότερες χρήσεις.   Οι αλλαγές των ταχυτήτων απαιτούν μια διαδικασία, αλλά στα περισσότερα μοντέλα είναι ακριβώς ίδιος ο τρόπος, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα. Όσο βαρετή διαδικασία και αν είναι, καλό είναι να συνηθίσετε να την κάνετε, καθώς το κάθε εξάρτημα και το κάθε υλικό, απαιτεί συγκεκριμένες στροφές. Για περισσότερα για αυτό το θέμα μπορείτε να δείτε εδώ.   

Στα θετικά μπορούμε να αναφέρουμε μερικές δικλείδες ασφαλείας. Καταρχάς αν δεν κλείσει καλά το καπάκι των ταχυτήτων, δεν ξεκινάει το μηχάνημα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Επίσης το διπλό αναδιπλούμενο προστατευτικό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Ο τριπλός μοχλός είναι σχετικά μεγάλος (αν και υπάρχουν μοντέλα στο εμπόριο με αρεκτά μεγαλύτερο μοχλό) και δεν κουράζει. Στον μοχλό υπάρχει μέτρο για να ξέρετε ακριβώς πόσο κατεβαίνει. Αν θέλετε μπορείτε να ρυθμίσετε το βάθος διάτρησης από το πλάι.

Στο πλάι υπάρχει διακόπτης on/off προστατευμενος μέσα σε πλαστικό ώστε να μην υπάρχει θέμα ηλεκτροπληξίας από λαδωμένα χέρια. Δυστυχώς σε αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει “panic button” στο μπροστινό μέρος.

Στην συσκευασία υπάρχει και μία μαντεμένια μέγγενη που μπορεί να στερεωθεί πάνω στην βάση. Θεωρητικά αν αλλάξετε το σωλήνα και βιδώσετε την βάση, μπορείτε να το κάνετε άνετα από επιτραπέζιο δαπέδου.   Είναι αρκετά δυνατό,  αν και κάποιες φορές ζορίζεται σε μέταλλα μεγαλύτερου πάχους.

Σίγουρα υπάρχουν στην αγορά αρκετά πολύ καλύτερα επιτραπέζια κολονάτα δράπανα, αλλά σε τόσο χαμηλή τιμή ερασιτεχνικό κονονάτο δράπανο με αυτά τα χαρακτηριστικά, δύσκολα θα βρείτε.  

Για περισσότερα σχετικά με τα εργαλεία Parkside μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Νεότερες εκδόσεις

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι αρκετά παλιά (τελευταία φορά που το έφερε σε αυτή την μορφή ήταν το 2011). Έκτοτε έχουν υπάρχει νέες εκδόσεις με σημαντικές αλλαγές. Πρώτα κυκλοφόρησε το PARKSIDE PTBM 500 (που μοιάζει αρκετά σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά με αυτό του Review) και το 2020 το πολύ βελτιωμένο PARKSIDE PTBMOD 710 (με πιο δυνατό κινητήρα και εντελώς νέα εμφάνιση).

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο30 Σαντουιτς Απο Ολο τον Κοσμο
Επόμενο άρθροΚατασκευή σπιτιού από μπάλες με άχυρο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
21 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια