Κατασκευή σπιτιού από μπάλες με άχυρο

0
σπίτια από άχυρο
Η κατασκευή σπιτιών από άχυρο δεν είναι κάτι νέο. Για χιλιάδες χρόνια το άχυρο ήταν ένα από βασικά δομικά υλικά στην κατασκευή των σπιτιών. Είναι ένα υλικό που υπάρχει σε αφθονία στη φύση και προσφέρει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες. Έτσι δεν είναι τυχαίο που μέχρι πρόσφατα το χρησιμοποιούσαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος είτε στην στέγη είτε μέσα στις ίδιες τις πλίθες. 
 
 
Όμως παρότι με την έλευση των νέων υλικών, το άχυρο είχε εγκαταλειφθεί πλήρως, τελευταία είναι αρκετοί οι οποίοι προσπαθούν να το ξαναδώσουν μία θέση ανάμεσα στα σύγχρονα δομικά υλικά.
 
Ένας από τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι και στην δόμηση με μπάλες από άχυρο. Τα σπίτια από άχυρο είναι μία πολύ οικολογική και αρκετά φτηνή λύση, καθώς μια μπάλα άχυρο διάστασης 1,5 χ 0,5 χ 0,5 μέτρα κοστίζει περίπου 3-5 ευρώ στο εμπόριο.
 
Η κατασκευή με μια γρήγορη μάτια δείχνει αρκετά εύκολη και σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να δοκιμαστεί εύκολα για μικρές αποθήκες, σπίτια ζώων ή μικρά δωμάτια στον κήπο. Κάποια ενδιαφέροντα site για αυτό το θέμα είναι το strawbale.com και  balewatch.com και επίσης ένας πολύ ενδιαφέρον οδηγός με αναλυτικές οδηγίες που υπάρχει στο πρώτο site. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροParkside – Επιτραπέζιο Κολονάτο Δράπανο PTB16
Επόμενο άρθροΈνα δισκοπρίονο με ράγες από την Dewalt
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια