Η παλέτα αυτή τη στιγμή είναι το πιο ‘hot’ ανακυκλώσιμο υλικό. Καθημερινά βλέπεις αρκετές κατασκευές με παλέτες σε μαγαζιά,αυλές ή σπίτια. Είναι ένα υλικό που, συνήθως, βρίσκουμε δωρεάν κάπου παραπεταμένο, και μας προσφέρει ξύλα τα οποία πολλές φορές δε χρειάζεται καν να αποσυναρμολογήσουμε για να φτιάξουμε τη κατασκευή που θέλουμε.
 

‘Έχει γίνει τόσο ‘μόδα´ πλέον, που δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάσουν για παλετό-κατασκευές, δημιουργίες φτιαγμένες με αγορασμένη πλανισμένη ξυλεία κομμένη στις διαστάσεις που θέλουνε για να κλέψουν λίγο από το hype της παλέτας.
Για περισσότερα σχετικά με τις παλέτες,τη από-συναρμολόγησή τους και τι θα πρέπει να προσέχετε μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 

Τώρα που είναι καλοκαίρι,ας δούμε 10 από τις καλύτερες κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε για το κήπο μας ή τη αυλή μας.
 

1. Αιώρα από παλέτες

 
Αν και η συγκεκριμένη αιώρα είναι πάρα πολύ απλή στη κατασκευή (απλώς κόπηκε στα δύο μια παλέτα) είναι λίγο δύσκολο να πετύχετε μια τέτοια ειδική παλέτα. Μπορείτε όμως να την φτιάξετε και με τις απλές ευρωπαλέτες,που είναι μικρότερες σε μήκος.

Πηγή : http://www.sherylsalisburyphotography.com/2011/07/11/weekly-wanderings-western-oklahoma-photographer-3/

2. Παιδότοπος από παλέτες

 
Πανεύκολη κατασκευή που θα λατρεύουν τα παιδιά. Ένας ασφαλής και πολύ καλαίσθητος χώρος για να απασχολούνται αν έχουμε το διαθέσιμο χώρο στο κήπο.

Πηγή : ahappywanderer

3. Πάτωμα αυλής/βεράντας από παλέτες

 
Αν και δε είναι όσο δύσκολο όσο φαίνεται,καθώς ουσιαστικά αν οι παλέτες είναι κατάλληλες απλώς γεμίζεις τα κενά με σανίδες σίγουρα θέλει αρκετή εργασία. Το αποτέλεσμα όμως όπως και να έχει για δωρεάν ξυλεία είναι εντυπωσιακό.

Πηγή : http://redoredux-faywray.blogspot.gr/2012/04/pallet-wood-front-porch.html

4. Μπαρ κήπου από παλέτες

 
Εξαιρετικά απλή κατασκευή για το κήπο ή αυλή. 2 παλέτες ενωμένες και τσιμεντένιες πλάκες για πάγκος.
 

5. Φωτιστικό αυλής από παλέτες

 
Πολύ όμορφη κατασκευή που αν και δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία έχει αρκετές λεπτομέρειες. Φτιαγμένο από παλέτα και γυάλινα βαζάκια.
 
Πηγή : Etsy
 

6. Διάδρομος αυλής από παλέτες

 
Ίσως από τις πιο απλές κατασκευές που μπορεί κάποιος να κάνει με παλετοξυλα. Χρησιμοποιούμε τα ξύλα για διάδρομο στη αυλή. Οι παλέτες έχουν υποστεί (συνήθως) θερμική επεξεργασία, οπότε είναι κατάλληλες για εξωτερικές συνθήκες. Με μια επιπλέον επεξεργασία από εμάς θα είναι αθάνατες.
 
Πηγή : Funky junk Interior (το ενεργό link αφαιρέθηκε λόγω προβλήματος στην άλλη σελίδα)
 

7. Περίφραξη από παλέτες

 
Μια απλή περίφραξη αυλής με παλέτες.Υπάρχουν δεκάδες πιο δύσκολες κατασκευές για περίφραξη με παλέτες που σίγουρα είναι πιο καλαίσθητες από αυτή,αλλά αυτή μπορεί να την κάνει ο οποιοδήποτε.
 

8. Καρότσι κήπου από παλέτες

 
 
Υπάρχουν και πιο απλά καρότσια κήπου από παλέτες αλλά αυτό ήταν ένα από τα ωραιότερα και έχει αναλυτικές οδηγίες για τους μερακλήδες.
 
Πηγή : http://www.woodworkingwithajo.com/building-a-garden-wheelbarrow-using-pallet-wood
 

9. Δεντρόσπιτο από παλέτες

 
Μάλλον μία από τις πιο δύσκολες κατασκευές με παλέτες που οι περισσότεροι δε έχουν τη ικανότητα να τη φέρουν σε πέρας. Αλλά δείχνει τι μπορεί να κάνει κάποιος αν έχει μεράκι, αρκετό χρόνο και αρκετές παλέτες εύκαιρες. Κατασκευή ενός πατέρα για τη κόρη του.
 
Πηγή : 1001pallets
 

10. Καθιστικό κήπου από παλέτες

 
 
Για το τέλος έχουμε τη ομορφότερη και πιο συχνή κατασκευή με παλέτες για κήπο. Ένα πλήρες καθιστικό. Η κατασκευή συνήθως είναι σχετικά εύκολη και δε χρειάζεται αποσυναρμολόγηση. Με κατάλληλο και σωστό βάψιμο και με σωστή επιλογή μαξιλαριών το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.
Προηγούμενο άρθροΈνα ρολόι τοίχου με έξυπνες λειτουργίες και όμορφο design
Επόμενο άρθροΞύλινο δοκάρι μετατρέπεται σε κυκλική κολόνα χωρίς τόρνο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια