Ρουστίκ ονομάζεται το είδος της διακόσμησης που παραπέμπει σε χωριάτικο ή παραδοσιακό. Συνήθως προτιμάται σε ορεινά εξοχικά και ξενώνες, αλλά μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σε αστικά σπίτια, αν συνάδει με την γενική διακόσμηση του σπιτιού.

Το κρεβάτι είναι συνήθως ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μίας ρουστίκ διακόσμησης σε ένα σπίτι, γιαυτό και υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές ιδέες στο διαδίκτυο από τις οποίες μπορείτε να εμπιστευτείτε, αν θέλετε να δημιουργήσετε και εσείς κάτι ανάλογο.

Ας δούμε μερικές από τις πιο όμορφες

 

1Ρουστίκ κρεβάτι από μεγάλα δοκάρια

ρουστίκ κρεβάτι με μεγάλα οικοδομικά δοκάρια

Η πρώτη ιδέα, είναι ίσως μία από τις ομορφότερες. Αν και μοιάζει εξαιρετικά εύκολη στην κατασκευή, δεν είναι και τόσο, καθώς δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να βρείτε τόσο μεγάλα δοκάρια καθαρά, τα οποία να έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις.

Η ιδέα προέρχεται από το Studio αρχιτεκτονικής και Design SUBU.


2Ρουστίκ κρεβάτι με φέτες από κορμούς

ρουστίκ κρεβάτι από φέτες κορμού δέντρου

Ίσως η πιο δύσκολη αλλά και εντυπωσιακή ιδέα σε αυτή τη συλλογή. Ένα κρεβάτι, το οποίο για προσκέφαλο χρησιμοποιεί μία φέτα από κορμό δέντρου. Για να κόψει κάποιος μία τόσο μεγάλη φέτα, χρειάζεται επαγγελματική κορδέλα ή μεγάλο αλυσοπρίονο και πολύ καλό χέρι. 

Η ιδέα προέρχεται από το LittleBranchFarm, ένα επαγγελματικό εργαστήρι στις ΗΠΑ, που δημιουργεί τέτοια κρεβάτια κατά παραγγελία.


3Ρουστίκ κρεβάτι με κλαδιά δέντρου

ρουστίκ κρεβάτι με κλαδιά

Η συγκεκριμένη, είναι μία πολύ όμορφη ιδέα που συνδυάζει ατόφια κλαδιά και κορμούς. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολη ιδέα και θέλει αρκετό μεράκι για να γίνει κάτι τέτοιο.


4Ρουστίκ κρεβάτι αποκλειστικά από κορμούς

ρουστίκ κρεβάτι από κορμούς

Μία παραλλαγή για ρουστίκ κρεβάτι, είναι να το φτιάξετε αποκλειστικά από κορμούς. Ακόμα και το κεφαλάρι και τα πόδια του κρεβατιού. Το συγκεκριμένο που βλέπετε στην φωτογραφία είναι από κέδρο, και είναι εμπορικό κομμάτι, από την εταιρεία rusticfurnituremall


5Μοντέρνο ρουστίκ κρεβάτι

μοντέρνο ρουστίκ κρεβάτι

Το συγκεκριμένο είναι ένα εμπορικό κομμάτι, που μπορεί να βρείτε σχεδόν στον κατάλογο όλων των σοβαρών καταστημάτων με έπιπλα. Είναι ένα ρουστίκ κρεβάτι με μοντέρνα γραμμή, που μπορεί να ταιριάξει ακόμα και με πολύ μοντέρνα διακόσμηση.


6Ρουστίκ κρεβάτι από παλέτες

ρουστίκ κρεβάτι από παλέτες

Οι παλέτες είναι το hype της εποχής. Σε κάθε DIY λίστα, υπάρχει πάντα και μία κατασκευή με παλέτες. Έτσι και εδώ δεν θα μπορούσε να αποτελούσε εξαίρεση. Ένα απλό ρουστίκ κρεβάτι από παλέτες.


7Κλασσικό ρουστίκ κρεβάτι

κλασσικό ρουστίκ κρεβάτι

Το συγκεκριμένο σχέδιο, είναι ότι πιο κλασσικό υπάρχει σε ρουστίκ κρεβάτι. Φτιαγμένο με χοντρές ξύλινες τραβέρσες, αν δεν το έχετε δει από κοντά, σίγουρα θα το έχετε δει δεκάδες φορές σε κάποια ταινία με θέμα τον 19ο αιώνα. Το καλό με αυτό το σχέδιο, είναι ότι χρησιμοποιεί ξυλεία που μπορείτε να βρείτε σχετικά εύκολα σε καταστήματα ξυλείας. Ακόμα και αυτό το μικρό καμπυλωτό τελείωμα που βρίσκεται στις εξωτερικές γωνίες, το οποίο ονομάζεται φο(υ)ρούσια.


8Κρεμαστό ρουστίκ κρεβάτι με σχοινιά

ρουστίκ κρεβάτι με σχοινιά

Για λίγο διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυσικό σχοινί (τριχιά) για την διακόσμηση ή δημιουργία ενός ρουστίκ κρεβατιού, κάνοντας τα κρεμαστά ή απλώς δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι (όπως και τα συγκεκριμένα στη φωτογραφία, τα οποία στηρίζονται στο έδαφος).


9Ρουστίκ κουκέτα

ρουστίκ ξύλινη κουκέτα

Ίσως λίγο πιο δύσκολο, αλλά αρκετά πιο όμορφο, είναι να φτιάξετε μία ξύλινη ρουστίκ παιδική κουκέτα. Σίγουρα το παιδί σας θα ξετρελαθεί.


10Ρουστίκ δεντρό-κρέβατο

δεντροκρέβατο

Για τέλος, ίσως η πιο όμορφη ιδέα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από δωμάτιο ξενοδοχείου και κατά πάσα πιθανότητα τα δέντρα είναι αληθινά. Όμως μπορεί κάποιος να φτιάξει και ψεύτικα’από mdf ή να χρησιμοποιήσει νεκρούς κορμούς.

 

Προηγούμενο άρθροΜία βάση που σας επιτρέπει να βγάζετε φωτογραφίες 360 μοιρών με το κινητό σας
Επόμενο άρθροΜία βιβλιοθήκη εμπνευσμένη από τον Παρθενώνα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια