10 υπέροχες ιδέες για κατασκευές με ξύλινες κολώνες

0
10-kataskeves-xilines-kolones_horz2

Αν έχετε κάνει μία ανακαίνιση σε ένα παλιό σπίτι και ξύλινο πάτωμα ή στέγη ή σε κάποια πέργκολα, σίγουρα θα σας έχουν μείνει αρκετές  ξύλινες κολώνες και δοκούς. Ακόμα και έχουν πολύ εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας και φθορών, μην τις πετάτε, γιατί μπορεί να μην είναι ικανές να αντέξουν αρκετό βάρος, αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες όμορφες κατασκευές.

Ας δούμε μόνο μερικές από αυτές που μπορείτε να φτιάξετε με ξύλινες κολώνες ή δοκούς.

Μια όμορφη πολυθρόνα για τον κήπο με ξύλινες κολώνες

πολυθρόνα από ξύλινη κολώνα

Ίσως μία από τις πιο απλές κατασκευές είναι αυτή η ξύλινη πολυθρόνα κήπου. Το συγκεκριμένο είναι ένα εμπορικό κομμάτι, αλλά μπορεί κάποιος να την φτιάξει εύκολα και μόνος του. Το λευκό παλαιωμένο ξύλο, ταιριάζει υπέροχα με τα χρώματα που έχει συνήθως ένα κήπος

Πηγή φώτο


Ρουστίκ κρεβάτι από ξύλινες κολώνες

ρουστίκ κρεβάτι

Αυτή η ιδέα είχε ξαναβρεί την θέση της σε άλλη μία λίστα για ρουστίκ κατασκευές. Είναι τρομερά απλή στην κατασκευή, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο να βρει κάποιος τόσες κολώνες σε καλή κατάσταση (εκτός φυσικά αν είναι καινούργιες).

Πηγή φώτο


 

Τραπεζάκι καφέ από ξύλινες κολώνες

τραπεζάκι καφέ από κολώνα

Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ένα από ένα Ρωσόφωνο δημιουργό στο instagram και αν και αν δεν είναι τόσο απλό στην κατασκευή, είναι σίγουρα πολύ όμορφο. Κάποιος μπορεί να παραλείψει τη μεταλλική βάση ή ακόμα και το τζάμι, αλλά ο συνδυασμός και των 3 αυτών στοιχείων, το κάνει λίγο πιο ιδιαίτερο.

Πηγή φώτο


Κρεμαστό φωτιστικό από ξύλινο δοκάρι

φωτιστικό από κολώνα

Αυτή ίσως είναι η πιο απλή κατασκευή στην λίστα, και σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την έχετε συναντήσει σε κάποιο καφέ και μπαρ. Ένα απλό ξύλινο δοκάρι,’κρεμασμένο από το ταβάνι με σκοiνί ή συρματόσχοινο, το οποίο έχει μικρά σποτ αλογόνου ή LED.

Πηγή φώτο


Σκαμπό από ξύλινή κολώνα

σκαμπό από δοκάρια

Για άλλη μια φορά, αυτό το σκαμπό στην φωτογραφία, είναι ένα εμπορικό κομμάτι που κοστίζει αρκετά, αλλά μπορεί κάποιος να φτιάξει κάτι -ίσως όχι τόσο όμορφο- μόνος του. Είναι ιδανική κατασκευή σε περίπτωση που έχετε φτιάξει ήδη τραπεζάκι από κολώνες ή έχετε μόνο μικρά κομμάτια από κολώνα.

Πηγή φώτο


Παγκάκι από παλιά ξύλινη κολώνα

παγκάκι από ξύλινα δοκάρια

Μία ακόμα απλή κατασκευή, είναι και ένα παγκάκι με παλιά ξύλινη κολώνα. Αν η κολώνα είναι αρκετά μεγάλη, τότε δεν χρειάζεται δεύτερη ή υποστήριξη, παρά μόνο τα πόδια. Σε αυτή είναι μεταλλικά, αλλά μπορεί κάποιος να τα φτιάξει και από ξύλο.

Πηγή φώτο


Ράφι από παλιά ξύλινη κολώνα

ράφι από κοολώνα

Τι πιο απλό, από το να κάνετε την παλιά ξύλινη κολώνα, ράφι στον τοίχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά στηρίγματα ή ξύλινα φορούσια (όπως αυτό στη φωτογραφία) για πιο ρουστίκ εμφάνιση.

Πηγή φώτο


Φωτιστικό από παλιά ξύλινη κολώνα

φωτιστικό από κολώνα

Μία λίγο διαφορετική ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε κομμάτι παλιάς ξύλινης κολώνας,για να φτιάξετε ένα ψηλό ή χαμηλό φωτιστικό. Αν η κολώνα είναι αρκετά μεγάλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτή την τεχνική με τις φέτες.

Πηγή φώτο


Σκάλα από ξύλινες κολώνες

σκάλα από ξύλινες κολώνες

Σίγουρα όχι και τόσο εύκολη  στην κατασκευή (καθώς εδώ απαιτείται πολύ καλή και επίπεδη επιφάνεια σε όλα τα σκαλοπάτια), αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ομορφύνει ολόκληρο το χώρο. Εκτός από επίπεδη σκάλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για γυριστή, αν και εκεί η δυσκολία ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.


Διακοσμητικές κολώνες από παλιές ξύλινες κολώνες

διακοσμητικές ξύλινες κολώνες

Η τελευταία λύση είναι και η πιο προφανής. Να χρησιμοποιήσετε παλιές ξύλινες κολώνες ως διακοσμητικές. Έτσι ακόμα και αν το σπίτι είναι εξ ολοκλήρου από μπετό και τούβλα, αυτή η μικρή πινελιά μπορεί να το μεταμορφώσει εντελώς.

Πηγή φώτο

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈξυπνη και απλή ιδέα για στοιβαζόμενη συρταριέρα
Επόμενο άρθροTo πιο φουτουριστικό σετ σκαμπό που έχετε δει μέχρι σήμερα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια