Πρωτότυπα φωτιστικά από τεμαχισμένους κορμούς δέντρων

0
φωτιστικά από τεμαχισμένους κορμούς δέντρων 
 
Οι περισσότεροι όταν βλέπουν ένα κομμένο κορμό δέντρου, φαντάζονται καυσόξυλα ή στην καλύτερη περίπτωση σανίδες. Όμως ο Paul Foeckler, ένας δημιουργός από τις Η.Π.Α., όταν συναντάει ένα  κομμένο κορμό δέντρου, οραματίζεται πρωτότυπα minimal φωτιστικά.
 
 fotistika_apo_kormous_dentron_3
Στο κατάστημά του στο Etsy, το οποίο ονομάζεται  Split Grain, φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από εντελώς πρωτότυπα φωτιστικά, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τεμαχισμένους κορμούς δέντρων. 
 
fotistika_apo_kormous_dentron_5Τα φωτιστικά, αν και έχουν όλα την ίδια λογική κατασκευής (δηλαδή όλα είναι φτιαγμένα από κομμάτια κορμών, κομμένα σε παράλληλες εγκάρσιες τομές), είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς το κάθε κομμάτι έχει το δικό του χαρακτηριστικό ύφος. Το κάθε κομμάτι συγκρατείται και στηρίζεται πάνω σε κρυφό ατσάλινο σκελετό, ο οποίος συνήθως καταλήγει σε βάση δαπέδου.
 
 fotistika_apo_kormous_dentron_4
Τα είδη ξυλείας που έχει χρησιμοποιήσει ο Paul Foeckler είναι αρκετά. Σχεδόν όλα, είναι ενδημικά είδη σκληρής ξυλείας της Βόρειας Αμερικής (και όχι μόνο). Μερικά από αυτά είναι κυπαρίσσι, καλιφορνέζικος κέδρος και φλαμουριά. 
 

fotistika_apo_kormous_dentron_6Όχι αποστολή στην Ελλάδα 

Το κόστος του κάθε φωτιστικού κυμαίνεται ανάμεσα στα 200-450 δολάρια. Δυστυχώς για όποιον το επιθυμεί ή θα πρέπει να μετακομίσει ή να έρθει σε ειδική συνεννόηση με τον δημιουργό, καθώς  δεν αποστέλλονται στην χώρα μας.
 
 
Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί να απαντήσει στον ταχυδρομικό ρατσισμό που για μια ακόμα φορά δεχόμαστε σαν χώρα, μπορεί να κάνει αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Δηλαδή να “δανειστεί” ή καλύτερα να  εμπνευστεί από αυτή την ιδέα και να δημιουργήσει κάτι ανάλογο. Αν φυσικά έχει τα κατάλληλα μηχανήματα και το απαραίτητο μεράκι. Καθώς αν και φαίνεται απλό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, ειδικά σε κορμούς μεγάλης διαμέτρου.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια απλή DIY βάση για ακουστικά
Επόμενο άρθροΈνα CNC ρομπότ που έρχεται να αλλάξει τον κήπο σας για πάντα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια