Οι δίσκοι βινυλίου εγκαταλείφθηκαν από τους περισσότερους, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα CD. Βέβαια όσοι είχαν τεράστιες συλλογές ή ήταν λάτρεις του ρετρό συνέχισαν να τους χρησιμοποιούν για αρκετά ακόμα χρόνια. Αρκετοί τους χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα (κυρίως για τον ανώτερο ήχο που έχουν).

Ένας από τους κύριους λόγους που το CD επικράτησε γρήγορα έναντι των βινυλίων, ήταν και η ευκολία χρήσης και η φορητότητά του. Μέσα στα πρώτα κιόλας χρόνια κυκλοφόρησαν φορητά CD walkman και στερεωφονικά. Αντίθετα το πιο μικρό πικάπ της αγοράς ήταν στο μέγεθος μια μεσαίας βαλίτσας και ήθελε παροχή ρεύματος για να παίξει.

Μπορεί να άργησε πάρα πολύ, αλλά το RokBlok ήρθε να το αλλάξει αυτό. Είναι ένα πραγματικά απίστευτο φορητό πικάπ για δίσκους βινυλίου. Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και είναι λίγο πιο μεγάλο από ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν είναι τόσο το μικρό του μέγεθος, το όμορφο design και η φορητότητα αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας του. Σε ένα κλασσικό πικάπ, ένα μικρό μοτέρ περιστρέφει τον δίσκο βινυλίου και μία σταθερή βελόνα παίζει την μουσική.

Στο RokBlok, η διαδικασία είναι εντελώς αντίθετη. Ο δίσκος βινυλίου παρεμένει απόλυτα σταθερός και η «βελόνα» περιστρέφεται συνεχώς γύρω του, σαν ένα μικρό αυτοκινητάκι σε racetrack. Αυτό γίνεται χάρη στις ειδικές λαστιχιένες ρόδες στις οποίες ισορρόπεί.

Κάτι που σίγουρα θα απασχολεί αρκετούς, είναι αν προκαλεί γρατζουνιές στον δίσκο καθώς περιστρέφεται. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι αν χρησιμοποιηθεί σωστά σε επίπεδες επιφάνειες, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος για γρατζουνιές, αφού τα ροδάκια που έχει είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό.

Το RokBlok δεν έχει το ίδιο ηχεία, αλλά ενσωματωμένο Bluetooth που του επιτρέπει να συνδεθεί εύκολα με οποιοδήποτε bluetooth ηχείο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η μπαταρία είναι ικανή να κρατήσει για 4 συνεχόμενες ώρες λειτουργίας ενώ μπορεί να κρατήσει ακόμα και 2 ημέρες σε ανάμονη.

Το RokBlok βρίσκεται μετά την επιτυχημένη δημιουργία του πρωτοτύπου, βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Kickstarter. Με αρκετές μέρες ακόμα να απομένουν μέχρι την λήξη της καμπάνιας, έχει υπερσυμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό.

Αν θέλετε και εσείς να κάνετε δικό σας αυτό το μοναδικό φορητό πικάπ, μπορείτε με περίπου 75 ευρώ. Τιμή αρκετά λογική, αν σκεφτεί κανείς την καινοτομία αλλά και τις δυνατότητες αυτού του μικρού gadget.

 

Update 02/2018
Τελικά από ότι φαίνεται ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Από τα πρώτα reviews του προϊόντος (link για βίντεο στα σχόλια) είναι εμφανές ότι το τελικό προϊόν είναι τελείως άχρηστο.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαίξτε παλιά παιχνίδια SNES στον υπολογιστή σας με το ZSNES
Επόμενο άρθροΜία χίπστερ φάτνη για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
BIll Georgoulakis
admin

Ναι και μάλλον είστε επιεικής στο χαρακτηρισμό. Γενικότερα τα kickstarter project έχουν αρκετό ρίσκο καθώς πολλά «υποσχόμενα» προϊόντα ήταν όντως πατάτες, αλλά αυτό ίσως πλησιάζει -αν δεν τα ξεπερνάει κιόλας- τα όρια της απάτης.

BIll Georgoulakis

😉
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο…
Τλχ όσοι δώσανε χρήματα πηρα κατι σε αντάλλαγμα,
κάτι το οποιο δεν μπορεί να υποθει για οσους ‘στήριξαν’
project στο kick-starter κ αλλες τέτοιες πλατφόρμες.