Εντυπωσιακά ηχεία φτιαγμένα με 3D εκτυπωτή

0
3d printed ηχεία

Αν υπάρχει μεράκι και χρόνος για πειραματισμούς, ο 3D εκτυπωτής μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο. Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει, εύκολα, κατασκευές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με κάποιο μη επαγγελματικό εργαλείο. Αυτά τα σπειροειδή ηχεία το αποδεικνύουν περίτρανα. 

Μπορεί η εμφάνιση τους να ξεγελά, όμως πρόκειται για ηχεία που ο κορμός τους έχει κατασκευαστεί με έναν κοινό, οικιακό 3D εκτυπωτή. Το σχήμα είναι εμπνευσμένο από το ναυτίλο, ένα θαλάσσιο μαλάκιο που μοιάζει λίγο με σαλιγκάρι. 

3d printed

H κατασκευή έγινε με κοινό νήμα PLA -το φθηνότερο που βρήκε- και χρειάστηκε συνολικά 1 κιλό νήμα για το κάθε ηχείο. Προφανώς, η εκτύπωση γίνεται σε αρκετά μικρότερα μέρη, τα οποία στην συνέχεια ενώνονται μεταξύ τους.

σπρέι απομίμησης πέτρας

Εκτός από τα πλαστικά μέρη, χρησιμοποιήθηκαν και κάποια ξύλινα, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Για τον ίδιο λόγο επέλεξε να βάψει και το σώμα των ηχείων με ένα σπρέι απομίμησης πέτρας και πραγματικά η επιλογή ήταν αρκετά πετυχημένη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Όλα τα απαραίτητα αρχεία έχουν ανέβει στο thingiverse και στην προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Φορητός αεροσυμπιεστής και αεραντλία PARKSIDE
Επόμενο άρθροΠως γίνονταν οι κολλήσεις με καλάι στην αρχαιότητα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια