Εντυπωσιακά ηχεία φτιαγμένα με 3D εκτυπωτή

0
3d printed ηχεία

Αν υπάρχει μεράκι και χρόνος για πειραματισμούς, ο 3D εκτυπωτής μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο. Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει, εύκολα, κατασκευές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με κάποιο μη επαγγελματικό εργαλείο. Αυτά τα σπειροειδή ηχεία το αποδεικνύουν περίτρανα. 

Μπορεί η εμφάνιση τους να ξεγελά, όμως πρόκειται για ηχεία που ο κορμός τους έχει κατασκευαστεί με έναν κοινό, οικιακό 3D εκτυπωτή. Το σχήμα είναι εμπνευσμένο από το ναυτίλο, ένα θαλάσσιο μαλάκιο που μοιάζει λίγο με σαλιγκάρι. 

3d printed

H κατασκευή έγινε με κοινό νήμα PLA -το φθηνότερο που βρήκε- και χρειάστηκε συνολικά 1 κιλό νήμα για το κάθε ηχείο. Προφανώς, η εκτύπωση γίνεται σε αρκετά μικρότερα μέρη, τα οποία στην συνέχεια ενώνονται μεταξύ τους.

σπρέι απομίμησης πέτρας

Εκτός από τα πλαστικά μέρη, χρησιμοποιήθηκαν και κάποια ξύλινα, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Για τον ίδιο λόγο επέλεξε να βάψει και το σώμα των ηχείων με ένα σπρέι απομίμησης πέτρας και πραγματικά η επιλογή ήταν αρκετά πετυχημένη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Όλα τα απαραίτητα αρχεία έχουν ανέβει στο thingiverse και στην προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Φορητός αεροσυμπιεστής και αεραντλία PARKSIDE
Επόμενο άρθροΠως γίνονταν οι κολλήσεις με καλάι στην αρχαιότητα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια