Ένα πρόβλημα που έχουν οι σφιγκτήρες είναι ότι ο καθένας κάνει για μία συγκεκριμένη χρήση. Άλλο σφιγκτήρα θες για να σφίξεις μία γωνιακή ένωση, άλλον για να σφίξεις δύο παράλληλα κομμάτια. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που να μπορεί να κάνει δύο διαφορετικές δουλειές, τουλάχιστον χωρίς κάποια πατέντα. Γιαυτό τα πολύ απλά βοηθήματα για σφιγκτήρα που έφτιαξε με 3D εκτυπωτή ένας χρήστης του instructables δείχνουν πάρα πολύ χρήσιμα (link εδώ).

3d printed βοήθημα για σφιγκτήρα
Το βοήθημα για σφιγκτήρα που συγκρατεί σωλήνες

Τα περισσότερα από αυτά απλώς “φοριούνται” στις σιαγόνες ενός κοινού ταχυσφιγκτήρα (ο ίδιος τους έφτιαξε για σφιγκτήρες της irwin, αλλά λογικά κάνουν και για άλλους). Όπως είπαμε τα βοηθήματα είναι πλαστικά και τα έφτιαξε με έναν 3D εκτυπωτή. Ανάμεσα σε αυτά που έφτιαξε, τα πιο σημαντικά είναι αυτά που μετατρέπουν το κοινό σφιγκτήρα σε σφιγκτήρα για γωνιακές ενώσεις και το σετ που δημιουργεί σφιγκτήρα με ιμάντα για τελάρα.

βοήθημα για τρύπες
Το βοήθημα για τρύπες και καβίλιες

Εκτός από τα βοηθήματα για σφιγκτήρες έχει και μερικά ακόμα όπως το παραπάνω βοήθημα για κάθετα τρυπήματα.

Το καλό είναι ότι στο άρθρο υπάρχουν δωρεάν τα stl αρχεία για να αντιγράψετε τα βοηθήματα, ενώ το καλό είναι ότι ακόμα και αν σας χαλάσει κάποιο, μπορείτε να το ξαναφτιάξετε χωρίς κανένα κόπο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY κυρτή καρέκλα από κόντρα πλακέ
Επόμενο άρθροΜετατροπή μέγγενης σε στράντζα με 3D printed τάκους
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια