Αν έχετε αναρωτηθεί πως μπορεί να κατασκευαστεί μία ξύλινη, κυρτή καρέκλα, τότε αυτό το βίντεο από το κανάλι Homemade Modern θα σας λύσει κάθε απορία. Ο δημιουργός, Ben Uyeda, κατάφερε να κατασκευάσει μία μοντέρνα κυρτή καρέκλα από κοινό κόντρα πλακέ. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, καθώς ο πιο εύκολος τρόπος θα ήταν με φύλλα καπλαμά, όμως τα φύλλα καπλαμά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν από ιδιώτες. Όμως κόντρα πλακέ μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ξυλείας και αν πάτε.

Για την ακρίβεια ο ίδιος χρησιμοποίησε κοινό κόντρα πλακέ 1/8 της ίντσας. Αυτό σε εμάς είναι το 3αρι, το πιο λεπτό κόντρα πλακέ που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε ένα καλούπι από MDF, που είναι το πιο φθηνό υλικό που θα βρείτε στο εμπόριο.

κάθετε τομές σε κόντρα πλακέ με δισκοπρίονο
Τις μικρές κάθετες τομές που επιτρέπουν στο κόντρα πλακέ να γίνει εύκαμπτο τις έκανε με ένα δισκοπρίονο και μία γωνιά για οδηγό

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να κάνει μερικές μικρές, κάθετε τομές στο κόντρα πλακέ ώστε να μπορεί να λυγίσει αρκετά, καθώς αν και το 3αρι είναι λίγο εύκαμπτο, δεν είναι τόσο όσο χρειάζεται για αυτή τη κατασκευή. Ο ίδιος το έκανε με ένα απλό δισκοπρίονο, αλλά μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους.

Για να πετύχει πίεση σε όλο τα κρίσιμα σημεία, χρησιμοποίησε αρκετούς σφιγκτήρες

Στην συνέχεια το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κολλήσει τα φύλλα μεταξύ τους. Όπως αναφέρει, παρότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το κάνει όλες τις στρώσεις μαζί, επέλεξε να το κάνει τμηματικά, 1-2 στρώσεις τη φορά, ώστε να μην υπάρχουν κενά και μικροατέλειες.

Στο τέλος, με ένα κυκλικό τριβείο λείανε τις ακμές και όλη την επιφάνεια και για φινίρισμα πέρασε μερικά χέρια από διάφανο βερνίκι πολυουρεθάνης νερού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα δεν θυμίζει DIY κατασκευή.

Αν θέλετε να δείτε μία παρόμοια κατασκευή με κυρτό έπιπλο δείτε αυτό το ξύλινο κυρτό παγκάκι, που έγινε με μία παρόμοια τεχνική.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε παιδικό ξυλόφωνο
Επόμενο άρθρο3D-printed βοήθημα για σφιγκτήρες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια