Αυτή η καρέκλα έγινε με 3D εκτυπωτή

0
3d printed καρέκλα

Όσο οι 3D εκτυπωτές μεγαλώνουν σε μέγεθος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κάνουμε μεγάλες κατασκευές. Και παρότι οι ερασιτεχνικοί κοντεύουν να φθάσουν το μισό μέτρο σε κάθε διάσταση, θέλουμε λίγο δρόμο ακόμα ώσπου να εκτυπώνουμε σε ένα κομμάτι τα έπιπλα σπίτι μας. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτό δείχνει το παράδειγμα του Budmen Industries, μίας μικρής εταιρία που αποτελείται από σχεδιαστές και δημιουργούς.

Αλλάζοντας λίγο τον Buildini, έναν δικό τους 3D εκτυπωτή που κυκλοφορεί στο εμπόριο, δημιούργησαν τον Budmen Builder, έναν οικιακό 3D εκτυπωτή κατάλληλο για μεγάλες εκτυπώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα όσον αναφορά την τιμή και τις προδιαγραφές, όμως μας έδωσαν μερικά δείγματα της δουλειάς του, με πρώτο και καλύτερο την Resolute Chair.

Ένας από τους δημιουργούς μαζί με την καρέκλα

Η Resolute Chair είναι μία καρέκλα σε κανονικό μέγεθος, κατασκευασμένη με 3D εκτυπωτή. Μπορεί να υπάρχουν άλλα παρόμοια σχέδια σε τόσο μεγάλα μεγέθη, όμως όλα αποτελούνται από διαφορετικά κομμάτια. Αυτή η καρέκλα είναι ένα ενιαίο κομμάτι. Και δεν είναι μόνο η επιφάνεια εργασίας ο μόνος περιορισμός για τόσο μεγάλες εκτυπώσεις.

Ένα μεγάλο εμπόδιο είναι και ο χρόνος. Επειδή οι 3D εκτυπώσεις είναι λίγο αργές, χρησιμοποίησαν πολύ μεγάλα layers, για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο. Έτσι, χρειάστηκαν μόνο 93 ώρες για να ολοκληρώσουν την εκτύπωση. Σίγουρα ακούγεται πολύ, αλλά μερικά κομμάτια που είναι 10 εκατοστά χρειάζονται 10 ώρες, οπότε για τόσο μεγάλη εκτύπωση σε 3D printer, δεν είναι κακός χρόνος.

Για να κρύψουν τις εμφανείς ατέλειες και τα μεγάλα layers, έτριψαν με γυαλόχαρτο όλη την καρέκλα και το αποτέλεσμα είναι όντως αρκετά καλό. Λογικά και η ίδια η καρέκλα και ο 3D εκτυπωτής θα κυκλοφορήσουν εμπορικά, όμως μην περιμένετε να είναι πολύ φθηνά (ο “μικρός” 3D εκτυπωτής Buildini κοστίζει περίπου 2500 ευρώ)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενο καρφωτικό PARKSIDE PAT 4 C3
Επόμενο άρθροΝέο σύστημα αλλαγής εξαρτημάτων σε γωνιακό τροχό από την Bosch
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια