10 μοναδικά DIY σκαμπό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

0
10 πρωτότυπες ιδέες για DIY σκαμπό
 

Σκαμπό θεωρείται όποιο κάθισμα δεν έχει πλάτη και μπράτσα. Υπάρχουν διάφορα είδη σκαμπό, από ψηλά για μπαρ έως κοντά για το τζάκι. Επειδή ακριβώς δεν έχει μπράτσα και πλάτη, είναι συνήθως απλή κατασκευή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά. Έτσι υπάρχουν εκατοντάδες ιδέες για DIY σκαμπό στο ίντερνετ, πολλές από τις οποίες είναι αρκετά εύκολες στην κατασκευή.

 
Ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς
 
 

1Industrial σκαμπό από σωλήνες


H industrial διακόσμηση γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τελευταία, ειδικά σε μπαρ και καφετέριες. Αν θέλετε να διακοσμήσετε και εσείς το σπίτι σας ανάλογα, μπορείτε να ξεκινήσετε από ένα industrial σκαμπό από σωλήνες. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο εργαλείο ή κάποια ειδική γνώση, καθώς τους σωλήνες και τους συνδέσμους θα τους πάρετε έτοιμους από καταστήματα σιδερικών. Βέβαια δεν είναι και τόσο οικονομικό, καθώς οι σύνδεσμοι κοστίζουν λίγο, οπότε όσο πιο πολλούς χρησιμοποιήσετε, τόσο θα ανέβει το κόστος. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τις κατασκευές με σωλήνες και πως ακριβώς ονομάζονται τα διάφορα μέρη πατήστε εδώ.
Πηγή : lovegrowswild
 
 

2Σκαμπό από κορμούς δέντρων


Μια πολύ ιδιαίτερη τεχνική για να δημιουργεί σκαμπό από μασίφ κορμούς δέντρων βρήκε ένας Βέλγος καλλιτέχνης, ο Gaspar Kamacher. Αυτό που κάνει είναι με τη χρήση της φωτιάς να καίει εσωτερικά τον κορμό, ακριβώς στο κέντρο, δημιουργώντας  έτσι τα 4 πόδια. Σίγουρα δεν πρέπει να είναι και αρκετά εύκολο αλλά αν κάποιος έχει κορμούς δέντρων στη διάθεση του αξίζει να το δοκιμάσει.
Πηγή : gasparkamacher
 
 

3Σκαμπό από καλάμια μπαμπού


Το μπαμπού είναι ένα είδος καλαμιού που φυτρώνει στην Ασία. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και έχει μεγάλη ανάπτυξη. Αν και δεν είναι αυτοφυές στην Ελλάδα, μπορείτε να το φυτέψετε αν θέλετε. Λόγω της εξαιρετικής του αντοχής, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην επιπλοποιία εξωτερικών χώρων. Έτσι αν μπορείτε να βρείτε μερικά μπαμπού, μπορείτε να φτιάξετε ένα σκαμπό.
 
 

4Σκαμπό από σωλήνες PVC


Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα, είναι να φτιάξετε σκαμπό από σωλήνες PVC. Ένας μεγάλος κυκλικός σωλήνας pvc είναι ιδανικός για τη δημιουργία της βάσης του σκαμπό. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι θα πρέπει να είναι κοντός γιατί οι σωλήνες PVC έχουν μικρό βάρος και θα πέφτει εύκολα.
Πηγή : Instructables
 
 

5Ελικοειδές σκαμπό με δοκαράκια


Εκτός από τα απλά σκαμπό, υπάρχουν και κάποιες πιο περίτεχνες κατασκευές που δεν είναι όμως και τόσο δύσκολες. Μία από αυτές είναι το ελικοειδές σκαμπό με δοκαράκια. Σε αυτό το σκαμπό, το κάθε δοκαράκι έχει στο κέντρο μια οπή από 12αρι τρυπάνι μέσα από το οποίο περνάει μια μεγάλη ντίζα και πάνω σε αυτή πατάει το σκαμπό. Τα δοκαράκια είναι για υποστήριξη και για ντεκόρ.
Πηγή : lifestyle.yahoo
 
 

6Σκαμπό από παλιά υλικά


Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ότι παλιά υλικά βρείτε πρόχειρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το σκαμπό από πατερίτσες και μια ρόδα ποδηλάτου. Οι πατερίτσες είναι συνήθως φτιαγμένες από αλουμίνιο, και έτσι έχουν μικρό βάρος. Το κάθισμα έγινε από παλιές σαμπρέλες.
Πηγή : Instructables
 

7Σκαμπό σε σχήμα παζλ


Και αυτό το σκαμπό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο στη κατασκευή, καθώς απαιτεί πριονοκορδέλα ή τουλάχιστον καλή σέγα, αλλά σίγουρα είναι μοναδικό και αρκετά πρακτικό, καθώς μπορούν να στοιβαχτούν πιο εύκολα. Τα συγκεκριμένα στη φώτο είναι εμπορικά κομμάτια και κοστίζουν περίπου 225 δολάρια το ένα και μπορείτε να τα βρείτε εδώ (αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν εξαντληθεί).
 
 

8Σκαμπό από κλαδιά


wooden-stool-assembled-from-clustered-branches
 
Μια ακόμα ιδέα είναι να φτιάξετε σκαμπό από κλαδιά δέντρων. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι, οι πιο συνηθισμένοι όμως είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο κλαδιά για όλο το σκαμπό οριζόντια ή κάθετα στοιβαγμένα, να χρησιμοποιήσετε κλαδιά μόνο για τα πόδια.
 
 

9Σκαμπό από τσιμέντο 


Αρκετά πρωτότυπη ιδέα είναι και το DIY σκαμπό από τσιμέντο. Η δημιουργία του είναι εξαιρετικά απλή και το κόστος του πολύ μικρό, αφού χρειάζεστε μόνο λίγο μείγμα για τσιμέντο και μεγάλες ξύλινες καβίλιες. Το καλούπωμα γίνεται με τη βοήθεια ενός κουβά και το μόνο δύσκολο σημείο είναι να ευθυγραμμίσετε σωστά τα πόδια. Βέβαια το μπετό είναι αρκετά βαρύ οπότε καλό είναι να είναι σχετικά κοντό για να μην πέφτει εύκολα.
Πηγή : homemade-modern
 

10Σκαμπό από παλέτες


Όπως πάντα σε κάθε λίστα με κατασκευές, υπάρχει και ένα project που χρησιμοποιεί παλέτες. Οι παλέτες είναι το hype της εποχής, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Για όποιον μπορεί και βρίσκει ακόμα τσάμπα παλέτες, είναι μια πολύ καλή πηγή ξυλείας για κάθε κατασκευή. Συνήθως τα project με παλέτες δεν έχουν ιδιαίτερο φινίρισμα ή μεγάλη επεξεργασία στο ξύλο, ακριβώς για να φαίνεται ότι είναι φτιαγμένα από παλέτες.
Πηγή : 99pallets
Προηγούμενο άρθροΚαταπολέμηση της ψύλλας των πορτοκαλιών με ηχητικά κύματα
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε τις βέργες σε ελαιοραδβιστικό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια