Στριφτό σκαμπό από κορμό δέντρου

0
diy στριφτό σκαμπό

H πιο απλή κατασκευή από ένα κορμό δέντρου είναι το σκαμπό. Δύο παράλληλες κοπές με ένα αλυσοπρίονο, λίγο τρίψιμο και είναι έτοιμο. Όμως δεν χρειάζεται να μείνετε εκεί. Αν θέλετε και έχετε το μεράκι, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ εντυπωσιακό σκαμπό από κορμό δέντρου. Μία πολύ όμορφη ιδέα είναι το στριφτό σκαμπό από το κανάλι Eamon Walsh DIY

κορμός δέντρου γίνεται σκαμπό
Το κομμάτι του κορμού από το οποίο ξεκίνησαν όλα

Αν και αυτό το στριφτό σκαμπό φαίνεται πολύ δύσκολο σαν κατασκευή, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο περίπλοκο. Έγινε με την μέθοδο του powercarving, δηλαδή σκάλισμα με ηλεκτρικά εργαλεία. Την χοντρή δουλειά την έκανε ένα αλυσοπρίονο, με το οποίο αφαίρεσε τριγωνικά κομμάτια από 4 αντιδιαμετρικές γωνίες. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα γωνιακό τροχό -με κατάλληλο εξάρτημα- κατάφερε να λειάνει και να δημιουργήσει τις απαραίτητες καμπύλες. Το τελικό φινίρισμα έγινε με ένα τριβείο χούφτας. 

εποξική ρητίνη σε ξύλο
Το κλείσιμο των ρωγμών και των ρόζων με εποξική ρητίνη γίνεται πιο πολύ για αισθητικούς λόγους.

Σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η μετατροπή του κυκλικού κορμού σε ορθογώνιο χωρίς την χρήση κορδέλας. O ίδιος το έκανε “με το μάτι” χρησιμοποιώντας αρχικά το αλυσοπρίονο και στην συνέχεια μία ηλεκτρική πλάνη, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως πχ αυτός ο τρόπος με το ρούτερ. Επίσης κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι το γέμισμα των ρωγμών και των ρόζων με διάφανη εποξική ρητίνη.

Πραγματικά πολύ όμορφο σκαμπό. Αν θέλετε να δείτε μερικά ακόμα πρωτότυπα σκαμπό, τότε καλό είναι να δείτε αυτό το σκαμπό από ρετάλια και ρητίνη ή αυτό το ρουστίκ σκαμπό από κορμό δέντρου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 12 A1
Επόμενο άρθροΕγκαταστήστε τα Windows 95 σαν εφαρμογή σε Win/Linux/Mac γιατί….

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια