Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα βοηθητικό τραπεζάκι από κορμό δέντρου, το οποίο είχε γίνει με την μέθοδο του powercarving. Σήμερα θα δούμε μία παρόμοια κατασκευή, που όμως έχει μερικές σημαντικές διαφορές. Ο κοινός παρονομαστής και στις δύο κατασκευές είναι το powercarving πάνω σε ένα ακατέργαστο κορμό δέντρου. Σε αυτή που θα δούμε σήμερα, ο δημιουργός κατασκευάζει ένα χαμηλό τραπεζάκι καφέ.

Και εδώ ένα μεγάλο κομμάτι από την διαδικασία διαμόρφωσης του κορμού γίνεται από ένα γωνιακό τροχό με ειδικό εξάρτημα που πλανίζει.

Εδώ ο δημιουργός χρησιμοποιεί μία μεγάλη πλάνη (μάλλον Stanley No.8) για να κάνει επίπεδη την πάνω επιφάνεια του τραπεζιού

Όταν έφερε τον κορμό στο επιθυμητό σχήμα ήταν η σειρά του τριβείου και της χειροπλάνης ώστε να κάνει την πάνω επιφάνεια απόλυτα επίπεδη. Για πόδια χρησιμοποίησε τέσσερα κυκλικά πόδια, τοποθετημένα λοξά.

φιόγκοι για ρωγμές
Ίσως ο πιο κλασσικό τρόπος για να συγκρατούμε μία ξύλινη ρωγμή. To σχήμα της σφήνας (φιόγκος) δεν είναι για αισθητικούς λόγους, αλλά γιατί έτσι μπορεί να συγκρατεί καλύτερα τις δύο πλευρές της ρωγμής.

Κάτι αρκετά σημαντικό που θα πρέπει να αναφερθεί είναι και ο τρόπος που διασφάλισε ότι οι ρωγμές που είχε ο κορμός δεν θα μεγαλώσουν. Αυτό έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο της σφήνας. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο δημιουργός αισθητικά το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε αυτό το θέμα.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο. Δημιουργός είναι ο Pask Makes, ένας αρκετά ταλαντούχος Youtuber, που έχει μερικά αξιόλογα βίντεο (ειδικά η σειρά με τους ξύλινους σφιγκτήρες).

Διαφήμιση
ΠΗΓΗPask Makes (Youtube)
Προηγούμενο άρθροReview: Αφυγραντήρας Finether 12L/D
Επόμενο άρθροΠοια είναι η διαφορά ανάμεσα στο ορυκτό και το βιοδιασπώμενο λάδι αλυσίδας για το αλυσοπρίονο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια