Ο JimmyDiResta, για όσους παρακολουθούν βίντεο στο youtube με κατασκευές, θεωρείται ίσως ο κορυφαίος δημιουργός αυτή τη στιγμή στο youtube. Αυτό που τον έχει κάνει τόσο γνωστό είναι ότι παρότι είναι επαγγελματίας στο χώρο του, αρκετές δημιουργίες του είναι ανακατασκευές ή έχουν φτιαχτεί με κάποια αυτοσχέδια κατασκευές ή εξαρτήματα. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ένα από τα τελευταία του βίντεο. Σε αυτό καταφέρνει να κάνει επίπεδο ένα μεγάλο κομμάτι κορμού κέδρου, μόνο με ένα ρούτερ. 

 
Selection_863
Το να χρησιμοποιηθεί ένα ρούτερ για φρεζάρισμα ή φάγωμα μεγάλων κομματιών ξύλου δεν είναι κάτι καινούργιο και σίγουρα το έχει κάνει κάποιος που έχει ρούτερ. Αλλά το να καταφέρει κάποιος, σχεδόν μόνο με ένα ρούτερακι χειρός, να κάνει ένα μεγάλο κομμάτι κορμού, επίπεδη σανίδα είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Nick Offerman, εκτός από γνωστός ηθοποιός και έμπειρος ξυλουργός.

 
πλανισμα κομματιών ξύλου με ρούτερ
Πηγή φώτο : Fine Woodworking
Η αρχική ιδέα φαίνεται ότι είναι του γνωστού ηθοποιού Nick Offerman, και είχε παρουσιαστεί αρκετό καιρό πριν, στο περιοδικό Fine Woodworking. H διαδικασία δείχνει απλή σχετικά. Ουσιαστικά πρέπει αρχικά να κατασκευαστεί ένα πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν ράγα. Πάνω στην πρώτη ράγα θα πατάει μία άλλη ράγα, η οποία θα κινείται ελεύθερα μπρος/πίσω το ρούτερ. Έτσι περνώντας σιγά σιγά το ρούτερ πάνω στην επιφάνεια του ξύλου, θα το κάνει τελείως επίπεδο.
 
Φυσικά αν και είναι απλή η διαδικασία, ειδικά για μεγάλα κομμάτια ξύλου, είναι λίγο επίπονη και θέλει σχετικά καινούργιο bit. Και εννοείται ότι όσο πιο λίγα χιλιοστά ξύλου τρώει το router, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η διαδικασία. Στο βίντεο ο JimmyDiresta χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για να κάνει όσο πιο επίπεδο το ξύλο πριν χρησιμοποιήσει το ρούτερ.

Δείτε αναλυτικά την ωραία κατασκευή στο παρακάτω βίντεο
 

Δείτε επίσης άλλα δημοφιλή άρθρα για τον Jimmy DiResta


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈυκολο DIY βοήθημα κουζίνας για κέικ
Επόμενο άρθροUnboxing : Ψηφιακό πολύμετρο Powerfix PDM 250 A2

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια