Πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μεντεσέ βαρέως τύπου

0
 

Το να βρεις μεντεσέδες σε μια συγκεκριμένη διάσταση, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ειδικά σε μεγάλους βαρέως τύπου, η ποικιλία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο γνωστός Youtuber Jimmy Diresta, δείχνει πως μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος του ένα μεγάλο μεντεσέ από ανοξείδωτο μέταλλο1.

μεντεσές βαρέως τύπου
Για κάθε μεντεσέ χρειάστηκε

  • ένα κομμάτι από ανοξείδωτη λαμαρίνα (δεν αναφέρει πάχος, αλλά μάλλον είναι γύρω στο 1/4 της ίντσας)
  • ένα κομμάτι από ανοξείδωτο σωλήνα
  • και μία ανοξείδωτη βέργα.
 
Ο σωλήνας κόπηκε σε μικρά ίσα μέρη, τα οποία κόλλησε με μια ηλεκτροκόλληση TIG εναλλάξ πάνω σε κάθε κομμάτι λαμαρίνας. Για να είναι κεντραρισμένα σωστά είχε περάσει πριν, τη βέργα από μέσα. Αν και δεν φαίνεται στο βίντεο, έχει κάνει ένα μικρό “κεφάλι” στην άκρη κάθε βέργας ώστε να μένει στη θέση της.
 
Τέλος άνοιξε τρύπες με κάθετο τρυπάνι και στην συνέχεια τις φρέζαρε με το ειδικό bit ώστε να μπαίνουν χωνευτές βίδες.
 
Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, καθώς θέλει προσοχή, ειδικά στο κόλλημα για να μην μαζέψει κάποιο από τα κομμάτια. Αλλά είναι πιθανώς πιο γρήγορο να κάτσεις να τους φτιάξεις μόνος σου, από το να γυρνάς καμιά δεκαριά μαγαζιά μέχρι να βρεις – και αν τελικά βρεις – τον μεντεσέ που ψάχνεις.Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο βίντεο του Diresta.

  1. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με μαύρη λαμαρίνα/σωλήνα/βέργα και με γαλβανιζέ. ↩
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY πορτατίφ από παλέτα και γιούτινο σπάγκο
Επόμενο άρθροDIY τσιμεντένιος νιπτήρας για τον κήπο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια