Έυκολο DIY βοήθημα κουζίνας για κέικ

0
DIY βοήθημα κουζίνας για κέικ
Στην αγορά υπάρχουν αρκετά βοηθήματα κουζίνας για κοπή κέικ σε διάφορα σχήματα. Στα περισσότερα από αυτά πάντα θα υπάρχει περίσσευμα, το οποίο θα πρέπει να πετάξετε. Η κοπή όμως σε εξάγωνα σας δίνει την δυνατότητα, να αξιοποιήσετε όλο το ταψί χωρίς να πετάξετε κάποιο κομμάτι.
 
βοήθημα κουζίνας για κόψιμο εξάγωνων κομματιών σε κέικ
 
Για αυτό το λόγο ο Matthias Wandel, έφτιαξε ένα πολύ απλό βοήθημα κουζίνας για κέικ. Το βοήθημα αυτό μπορεί να κόψει εύκολα εξάγωνα κομμάτια σε ταψί. Είναι φτιαγμένο από πολύ απλά υλικά (ανοξείδωτο κομμάτι λαμαρίνας και ένα ξύλο για λαβή), και αν εξαιρέσει κανείς κάποια επαγγελματικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν την λαβή πιο καλαίσθητη, είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή.
 
hexagon26

Όλη η διαδικασία κατασκευής ουσιαστικά, είναι το ακόνισμα και κουρμπάρισμα της λαμαρίνας και η στερέωση του πάνω σε μια ξύλινη βάση. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε ακριβώς στο μήκος που επιθυμείτε. Έτσι αν τα κέικ στο σπίτι φτιάχνονται συνήθως με ένα συγκεκριμένο ταψί, μπορεί το βοήθημα κουζίνας για κέικ να γίνει στο ίδιο ακριβός μήκος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα τέλειο.

Τα βασικά εργαλεία για το εξάγωνο βοήθημα κουζίνας για κέικ είναι

  • Κάποιο είδος μέγγενης
  • Κάποιο εξάρτημα που να μπορείτε να μετρήσετε μοίρες σε γωνία
  • τρυπάνι
  • σιγάτσο

Βοηθητικά εργαλεία που θα βοηθήσουν

  • Δίδυμος τροχός
  • ρούτερ
 
Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τη διαδικασία στη σελίδα του Matthias Wandel, το woodgears.ca ή να δείτε τη κατασκευή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του στο Youtube.
 
 
Διαφήμιση
ΠΗΓΗMatthias Wandel
Προηγούμενο άρθροΨηφιακή οθόνη με μαγνητικό υγρό (ferrofluid)
Επόμενο άρθροΠλάνισμα κορμών και μεγάλων σανίδων με ρούτερ

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια