Δωρεάν βιοαέριο για το μαγείρεμα, από τα σκουπίδια σας

0
σπιτικό δωρεάν βιοαέριο

Το βιοαέριο είναι ένα είδος υγραερίου, το οποίο δημιουργείται από την αναερόβια ζύμωση οργανικών υλικών. Είναι μία φυσική αντίδραση, που μπορεί να γίνει και στην φύση, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται σε ευρεία κλίμακα από τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων. Ειδικοί πιστεύουν ότι το βιοαέριο που προέρχεται από τα απορρίμματα, μπορεί να αντικαταστήσει έως και το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης υγραερίου.

Μέχρι πρόσφατα, παρότι υπήρχαν και κάποιες αυτοσχέδιες πατέντες, δεν υπήρχε κάποιο εμπορικό προϊόν, που μπορεί να μετατρέψει αυτόματα τα οικιακά οργανικά σκουπίδια σε βιοαέριο. Πριν λίγους μήνες είχε κυκλοφορήσει το HomeBiogas, μία μικρή συσκευή που θύμιζε κομποστοποιητή και μπορούσε να μετατρέψει τα οικιακά αποφάγια σε δωρεάν βιοαέριο για την κουζίνα σας. Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, έφθασε η ώρα για την νεότερη και πιο εξελιγμένη έκδοση, το HomeBiogas 2.0. 

Το HomeBiogas 2.0 είναι πιο εύκολο στη σύνδεση και έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση, προσφέροντας έως και 3 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας σε μία κουζίνα υγραερίου. Για την ακρίβεια, για κάθε ένα κιλό οργανικών απορριμμάτων, μπορεί να παράξει δωρεάν βιοαέριο που επαρκεί για μία ώρα μαγειρέματος.

Το μέγεθος του θυμίζει έναν μεγάλο κομποστοποιητή, ενώ η λειτουργία του είναι ακόμα πιο απλή, αφού σε αντίθεση με την κομποστοποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα οργανικά κατάλοιπα.

Εκτός από το βιοαέριο, το HomeBiogas 2.0 δημιουργεί και υγρό λίπασμα. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στα λουλούδια ή τον κήπο και να γλιτώσετε από τα έξοδα -και τις όποιες παρενέργειες -των συνθετικών λιπασμάτων.

Το HomeBiogas 2.0 δεν είναι φθηνό, αλλά αν μπορεί να κάνει όσα υπόσχεται, τότε η απόσβεση θα είναι πολύ γρήγορη. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του Kickstarter, στην τιμή των 475 δολαρίων (περίπου 410 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης είναι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Ένα μίνι photo box για τέλειες φωτογραφίες, μόνο με 5 ευρώ,
Επόμενο άρθροReview: Κλαδευτικό αλυσοπρίονο Makita EA3110
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια