Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται κουβέντα σχετικά με την διασύνδεση των τροφίμων στο περίφημο “internet of things”. Έξυπνα ψυγεία και έξυπνες ετικέτες rfid ήταν οι πρώτες ιδέες. Τα έξυπνα ψυγεία είναι ήδη εδώ, αλλά ακόμα είναι πολύ ακριβά για το μέσο χρήστη (μερικά ξεπερνούν τις 3000 ευρώ). Γιαυτό το  Ovie Smarterware, το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων με έξυπνα τάπερ δείχνει πολύ πιο προσιτό. 

Συγκεκριμένα, το Ovie Smarterware είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και όχι μόνο έξυπνα τάπερ. Χρησιμοποιεί ειδικές έξυπνες ετικέτες, που θυμίζουν λίγο καπάκια, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όποιο τρόφιμο θέλετε, από σακούλα μέχρι χάρτινη συσκευασία από delivery. Για το λόγο αυτό υπάρχουν συμβατά τάπερ και κλιπς για σακούλες.

Αυτές οι “ετικέτες’ συνδέονται μέσω ειδικής εφαρμογής στο διαδίκτυο και έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε τι είδους τρόφιμο είναι. Η συσκευή θα αναγνωρίσει αυτόματα πότε λήγει χρησιμοποιώντας στοιχεία από την database του. Έχει δυνατότητα σύνδεσης με το Amazon Alexa, οπότε μπορείτε να δίνετε και φωνητικές εντολές.

Η κάθε έξυπνη ετικέτα έχει και φωτισμό ένδειξης με χρωματικό κώδικα, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο κινητό σας για να βλέπετε πόσο φρέσκα είναι τα τρόφιμα. Έτσι αν είναι πράσινο σημαίνει ότι είναι φρέσκο, κίτρινο ότι λήγει σύντομα και πρέπει να το καταναλώσετε, ενώ το κόκκινο σημαίνει ότι έχει λήξει και πρέπει να το πετάξετε.

Μειονεκτήματα

Δυστυχώς το Ovie Smarterware δεν είναι τέλειο. Έχει μερικά μειονεκτήματα έναντι ενός έξυπνου ψυγείου. Το πιο βασικό είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατάψυξη (αν και όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές γίνονται δοκιμές για να δουν τι αντοχές έχει στην θερμοκρασία), ενώ δεν έχει και αισθητήρα θερμοκρασίας. Οπότε δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν έχει γίνει κάποια διακοπή ρεύματος και έχουν χαλάσει τα τρόφιμα. Τέλος, η κάθε ετικέτα διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία η οποία δεν μπορεί να αλλαχθεί. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι μεγάλη, 1 με 1 1/2 χρόνος, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

family package
Τι περιλαμβάνει το οικογενειακό πακέτο. Σημείωση, μέχρι στιγμής το hub έχει αμερικάνικο φις

Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία πολύ καλή προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι η τιμή. Ένα ολοκληρωμένο σετ κοστίζει γύρω στα 230 ευρώ (το σετ περιλαμβάνει 9 ετικέτες, 6 τάπερ, 3 κλιπς, 6 απλές υποδοχές και το hub), ενώ μικρότερα σετ κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να τα προ-παραγγείλετε μέσω της ιστοσελίδας τους, αν και λογικά θα κυκλοφορήσουν και μέσω Amazon σε λίγο καιρό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: UPS POWERWALKER VI 850 SH (480WATT)
Επόμενο άρθροReview: Έξυπνο φωτιστικό οροφής UTORCH UT30 (PZE-911)

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια