Το να κάνει κάποιος κυκλικές κοπές ή φρεζαρίσματα με ένα ρούτερ, είναι πολύ εύκολο. Τα περισσότερα ρούτερ του εμπορίου έχουν ειδικό κυκλικό οδηγό στη συσκευασία, αλλά και αν δεν έχουν ή είναι μικρός, ένα απλό κομμάτι ξύλο για βραχίονας είναι αρκετό. Όταν όμως θέλουμε να κάνουμε ελλειπτικές κοπές ή φρεζαρίσματα τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό βοήθημα, το οποίο μπορεί να φτιάξει ο καθένας με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Η ιδέα για αυτό το απλό βοήθημα δεν είναι νέα. Πιθανώς να είναι και αρκετά παλιά, πριν ακόμα ανακαλυφθούν τα ηλεκτρικά ρούτερ. Μία πολύ καλή παρουσίαση για το πως μπορεί να γίνει μία απλή εκδοχή αυτού του βοηθήματος, γίνεται από τον γνωστό «πατεντιάρη» izzy swan.

Βοήθημα για ελλειπτικές κοπές
Οι ράγες θα πρέπει να έχουν κωνικό σχήμα για να μην βγαίνουν από τον οδηγό.

Η κατασκευή του βοηθήματος είναι εξαιρετικά απλή και τα μόνο υλικά που χρειάζονται είναι δύο μεγάλα κομμάτια ξυλόπλακας, ένα για βάση και ένα που θα κοπεί σε 4 κομμάτια για οδηγό. Το μόνο δύσκολο μέρος στην όλη κατασκευή, είναι ότι τα κομμάτια που θα κοπούν σαν οδηγός, θα πρέπει να κοπούν με κλίση. Οπότε είναι απαραίτητο ένα δισκοπρίονο πάγκου το οποίο να κόβει σε κλίση.

Το σημαντικό με αυτό το βοήθημα, εκτός του ότι είναι σχεδόν μηδενικό το κόστος είναι ότι σου επιτρέπει να κάνεις ελλειπτικές κοπές ή φρεζαρίσματα σε ότι διαστάσεις θες. Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής του izzy swan.

Μία λίγο διαφορετική εκδοχή του ίδιου βοηθήματος είναι και αυτή που παρουσιάζεται στο κανάλι του American Woodworker Magazine.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινέζικα κινητά, ποιες είναι οι πιο γνωστές και αξιόπιστες εταιρίες για το 2017
Επόμενο άρθροΠανέμορφα steampunk αερόπλοια από χαρτόνι

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια