Η σπαθοσέγα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για δύσκολες κοπές σε κυρίως σε ξύλο και μέταλλο. Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα που έχει είναι ότι δεν υπάρχει στο εμπόριο κάποιο βοήθημα που σου επιτρέπει να κάνεις κοπές ακριβείας με σπαθοσέγα. Έτσι, αν κάποιος θέλει να κάνει μία φαλτσοκοπή 45 μοιρών πρέπει να έχει πάρα πολύ σταθερό χέρι και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο. Αυτό το πρόβλημα προσπάθησε να λύσει ο δημιουργός Andrew Klein ( έχει γίνει γνωστός κυρίως για τον ειδικό δίσκο δισκοπρίονου και την ξυλουργική μέγγενη με 2 ταχύτητες) με μία απλή και γρήγορη κατασκευή, μία DIY βάση φαλτσοκοπής για σπαθοσέγα.

Η κατασκευή είναι αρκετά εύκολη και είναι φτιαγμένη από κόντρα πλακέ, γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος, αυτοί που έχουν ανάγκη μία τέτοια πατέντα δεν έχουν πρόσβαση σε εργαλεία μεταλλουργού. Παρότι δεν δείχνει και τόσο σταθερή, δείχνει να δουλεύει πάρα πολύ καλά. Η βάση είναι φορητή και στηρίζεται σε μία μέγγενη(τις σιαγόνες της οποίας χρησιμοποιεί για να στερεώνονται τα κομμάτια που πρέπει να κοπούν), όμως μπορεί να στερεωθεί και σε ένα πάγκο εργασίας.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός, αυτή ήταν μία γρήγορη κατασκευή και αν υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό θα ανεβάσει και τα σχέδια, καθώς και τυχόν βελτιώσεις. Σημαντικό είναι ότι δεν απευθύνεται σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε σπαθοσέγα, ακόμα και από μίνι σπαθοσέγες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στάδια της κατασκευής στο βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως ξεχωρίζουμε τις ψεύτικες μάσκες 3Μ N95
Επόμενο άρθροDIY βενζινοκινητήρας από συμπιεστή ψυγείου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια