Ξυλουργική μέγγενη με 2 ταχύτητες

2

H ξυλουργική μέγγενη είναι ένας τύπος μέγγενης που προσαρμόζεται σε πάγκο εργασίας. Οι σιαγόνες της είναι ξύλινοι και την χρησιμοποιούν συνήθως οι ξυλουργοί, εξ’ ου και το όνομά της. Ένα από τα ελαττώματα που έχει είναι ότι συνήθως είναι πολύ αργή η κίνηση της ελεύθερης σιαγόνας. Έτσι όταν θέλετε να την ανοίξετε ή να την κλείσετε γρήγορα, η διαδικασία είναι λίγο βαρετή. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έχουν προσπαθήσει να δώσουν αρκετοί. Οι περισσότεροι έχουν προσεγγίσει το πρόβλημα με κάποιο μηχανισμό που επιτρέπει την εντελώς ελεύθερη κίνηση της σιαγόνας, χωρίς να χρειάζεται να γυρίσετε το μοχλό. 

turbo μέγγενη
Ο Andrew Klein με την δημιουργία του

Ο Andrew Klein, ένας εφευρέτης που είχε γίνει αρκετά γνωστός για αυτό το σετ δίσκων για παγκοπρίονο, δημιούργησε μία εντελώς διαφορετική ξυλουργική μέγγενη. Η δική του μέγγενη χρησιμοποιεί ένα μικρό “σασμάν” με δύο ταχύτητες. Έτσι, με μία απλή κίνηση μπορεί να κάνει την μέγγενη να κινείται αργά, για μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ αλλάζοντας στην γρήγορη ταχύτητα μπορεί να την ανοίξει ή να την κλείσει σε μερικά δεύτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=YbsEaHa-0aw?rel=0

Η μέγγενη ονομάζεται Twin Turbo -twin, γιατί χρησιμοποιεί δύο ντίζες- και προσπαθεί να την κυκλοφορήσει στο εμπόριο μέσω κάποιου είδους crowdfunding. Προφανώς θα είναι αρκετά ακριβότερη από μία κοινή ξυλουργική μέγγενη, αλλά φαίνεται πολύ πιο χρηστική. 

2
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
1 Comment threads
1 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
2 Σχολιαστές
adminxatziavatis Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
xatziavatis
Επισκέπτης
xatziavatis

Συγνώμη, αλλά αυτά είναι ο,τι να ‘ναι. Η λύση έχει δωθεί ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν: διπλή έλικα. Δηλαδή η κύρια βίδα έχει διπλή έλικα. Όπως τα καπάκια των αναψυκτικών. Φιλάκια ( k.i.s.s).